Image and video hosting by TinyPic

NEDERLAND☻

16 juli☻

Ik bid dat Nederland terugkeert naar God. Kom tot bezinning berouw en bekering van je goddeloosheid. Amen

Image and video hosting by TinyPic

HUWELIJKEN☻
16 juli☻

Dank U Here God voor alle huwelijken die goed standhouden. Amen

Image and video hosting by TinyPic

MOEILIJK HEBBEN☻

16 juli☻

Ik bid voor mensen/vrienden/kennissen en collega’s die door een moeilijke periode heen gaan. Dat ze herstel, troost mogen ontvangen. Een verandering mag komen in hun persoonlijke leven. Amen

 
Mijn favorieten
 • tricia
 • linecia
 • bemoedigendewoorden
 • facebook
 • Jesus

  LEIDRAAD

  NIET ARM EN OOK NIET RIJK☻

  3 Juli☻

  Maak mij niet arm en ook niet rijk. Geef me gewoon alle dagen genoeg te eten. Spreuken 30:8b☻Gods woord is zo zuiver als wat. En God zelf is zo weinig als wat. Bij Hem is het echt OK. Agur wil graag zichzelf beschermen. Hij vraagt heel concreet aan God: wilt U mij bewaren voor leugen en bedrog. En daarnaast: wil me niet rijk maken en ook niet arm. Want als ik rijk ben, word ik misschien wel hoogmoedig en denk ik het zonder God te kunnen stellen. En als ik arm ben ga ik misschien wel stelen. En daarmee Godsnaam te schande maken. Een wijze man, die Agur. Je leeft in een rijk land. Hoe groot is de impact daarvan op jouw afhankelijkheid van God? Het zou zomaar kunnen dat jouw rijkdom je bij God vandaan duwt

  Jesus1

  GENEZING, ALLEN ZOEKEN U☻

  15 juli☻

  In Marcus kom je overweldigende belangstelling tegen voor Jezus: Iedereen is op zoek naar U! Wat is het geheim?

  ‘s Avonds laat brengen de mensen zieken en bezetenen naar Jezus toe. ‘s Morgens vroeg, wanneer Jezus in gebed is, halen Simon en de anderen Jezus op: Iedereen zoekt U! Het geheim is dat degenen die Jezus kennen, anderen wijzen op de kracht van Jezus: ga naar Hem toe! Daar, bij Hem, is degene te vinden waarnaar je op zoek bent: genezing, liefde, hoop, toekomst, zingeving.

  Dank U Here Jezus dat U de geneesheer bent: Amen

   

  Jezusschaap

  QUOTE

  7 juli☻

  "Het christelijk geloof bestaat niet alleen uit een kleine wijziging in ons leven, een bepaalde morele deugd, maar in een complete verandering van onze natuurlijke mentaliteit, een leven geheel gewijd aan God.

  WAAROM GELOVEN

  Image and video hosting by TinyPic

  WIE IS JEZUS☻

  10 juli☻

  Bijna iedereen kent de naam Jezus. Zelfs nu, 2000 jaar na zijn dood, wordt zijn naam nog steeds iedere dag door vele miljoenen in de mond genomen. Hetzij met eerbied, hetzij als stopwoord. De jaartelling hebben we aan Hem te danken en over niemand zijn zoveel boeken geschreven, films, muziek, en kunst gemaakt als over Jezus. Wereldwijd geloven anderhalf miljard mensen in Hem. En jaarlijks trekken duizenden mensen naar onbekende streken om over Hem te vertellen. Ze geven huis en haard op voor een leven in primitieve omstandigheden. Nog steeds worden duizenden mensen geëxecuteerd omdat ze in Jezus geloven. Zij weigeren hun geloof op te geven – ook al worden ze vreselijk gemarteld en bedreigd. Hoe bestaat het dat ze dat voor hun geloof over hebben?

  Image and video hosting by TinyPic

  JEZUS SERIEUS NEMEN♥

  10 juli☻

  Als heel veel mensen zich druk maken om Jezus moeten wij ons dan ook druk maken om Jezus? Ik denk het wel! Als Jezus zo belangrijk is voor deze mensen dan kan Hij dat ook zijn voor jou en mij. Jezus vraagt een antwoord. Niet alleen een antwoord van mensen hier heel ver weg, of mensen die vroeger leefden of mensen die in een kerk zitten. Jezus vraagt ook van jou een keuze in je leven. Geloven in Hem is hetzelfde als een keuze maken. Geloven betekent: er op vertrouwen dat het waar is wat Jezus heeft gedaan en wat Hij zegt. Jezus vraagt iedereen om een keuze en als je voor Hem kiest dan maakt Hij je leven zoals God het vanaf het begin bedoeld heeft.

  jesus3

  GOT QUESTIONS

  WAT ZEGT DE BIJBEL OVER GOED OUDERSSCHAP☻

  17 juli☻

  Tuchtiging en onderricht zijn integrale onderdelen van het ouderschap. Spreuken 13:24 zegt: “Wie zijn zoon de stok onthoudt, haat hem, wie hem liefheeft, tuchtigt hem.” Kinderen die opgroeien in gezinnen waarin ze niet getuchtigd worden voelen zich ongewild en onwaardig. Ze hebben een gebrek aan richting gevoel en zelfbeheersing, en op een latere leeftijd worden ze opstandig en hebben ze weinig respect voor enige vorm van gezag, inclusief dat van God. “Tuchtig je zoon, dan is er hoop, zorg ervoor dat hij niet sterft.” (Spreuken 19:18)

  Jesus2

  WAT ZEGT DE BIJBEL OVER GOED OUDERSSCHAP☻ 16 juli☻ Tuchtiging en onderricht zijn integrale onderdelen van het ouderschap. Spreuken 13:24 zegt: “Wie zijn zoon de stok onthoudt, haat hem, wie hem liefheeft, tuchtigt hem.” Kinderen die opgroeien in gezinnen waarin ze niet getuchtigd worden voelen zich ongewild en onwaardig. Ze hebben een gebrek aan richting gevoel en zelfbeheersing, en op een latere leeftijd worden ze opstandig en hebben ze weinig respect voor enige vorm van gezag, inclusief dat van God. “Tuchtig je zoon, dan is er hoop, zorg ervoor dat hij niet sterft.” (Spreuken 19:18)

  Bron:gotquestions.org

  DE BIJBEL IN JE GEZIN

  Image and video hosting by TinyPic

  GOD GEBIEDT DAT ZIJN WOORD IN HET GEZIN WORDT ONDERWEZEN☻

  7 juli☻

  De beste plaats om de Bijbel te leren kennen is in het gezin. Daarom heeft God deze verantwoordelijkheid aan ouders opgelegd. In Deuteronomium 6:6 en 7 lezen we: Vandaag zal ik jullie de regels van de Heere God geven. Onthoudt ze goed, vergeet ze niet! Zorg ervoor dat jullie kinderen ze goed leren. Blijft ze herhalen, thuis en onderweg, als je naar bed gaat en als je weer opstaat.  Dat is een duidelijke schets van ouders, die hun kinderen thuis in Gods Woord onderrichten.

  Image and video hosting by TinyPic

  ONDERWIJS UIT DE BIJBEL BUITEN HET OUDERLIJK HUIS IS GEEN VERVANGMIDDEL VOOR HET ONDERRICHT IN HET GEZIN☻

  7 juli☻

  Het onderricht dat ouders hun kinderen moeten geven, kan door geen enkel onderwijs uit Gods Woord door anderen vervangen worden. De zondagsschool of de kinderkerk heeft niet genoeg tijd om dat te doen. Zij heeft hoogstens dertig minuten per week voor haar lessen ter beschikking. Hoeveel zou een kind van schrijven, rekenen of lezen kunnen leren in ongeveer een half uur per week? Het kind kan dus in zo een beperkte tijd ook niet voldoende bijbels onderricht ontvangen.

  HUISVANBELLE

  Image and video hosting by TinyPic

  100% TEVREDEN ZIJN MET JE LICHAAM☻

  22 juli☻

  De temperaturen stijgen en je nieuwe bikini kun je nu eindelijk weer eens uit de kast halen. Yes, op naar het zwembad! Superleuk natuurlijk, maar voor sommigen is hun bikini body toch ieder jaar weer een groot punt van onzekerheid.  Je lichaam zit namelijk niet meer verstopt onder een dikke laag kleren maar is nu ineens zichtbaar voor een heleboel mensen. Dat kan misschien confronterend en niet comfortabel voelen, maar dat hoeft echt niet! Je mag namelijk helemaal tevreden zijn met je lichaam.

  Image and video hosting by TinyPic

  WAT IS MOOI☻

  22 juli☻

  Misschien heb jij bepaalde schoonheidsidealen in je hoofd zitten van hoe jij eruit zou willen/moeten zien. Een strakke buik, zongebruinde huid, ik noem maar wat. Vaak zijn het dingen die in het algemeen door mensen mooi worden gevonden of waarvan de media zegt dat het er goed uit ziet. Als er dan een paar dingen van je lichaam zijn die daar niet aan voldoen, kun je je daar heel onzeker van worden.Maar weet je, wie bepaalt er wat ‘mooi’ en ‘lelijk’ is? Smaken veranderen, denk bijvoorbeeld maar aan mode. Het ene seizoen kan okergeel echt niet, het volgende zie je iedereen er mee lopen. Precies zo gaat het eigenlijk ook met welke lichamelijke kenmerken mooi zijn.Dus je kunt je afvragen of je de liefde voor je eigen lichaam moet laten afhangen van wat anderen vinden en wat toevallig de trend is.

  Bron:huisvanbelle.nl

  KITS

  Image and video hosting by TinyPic

  IK STOP MIJN GELD IN☻

  16 juli☻

  Geld wil je op een veilige plek bewaren. Het is van jou en daar mag niemand aankomen. een paar voorbeelden hoe je je gespaarde geld veilig kunt opbergen.

  ...een spaarvarken

  Via de gleuf stop je je munten in het spaarvarken. Wanneer je het geld wilt gebruiken, moet je even moeite doen: je moet het varken kapotslaan. Zo geef je je geld niet te snel uit.

  ... een oude sok 

  Sommige mensen bewaren hun munten en geldbiljetten op een bijzondere plek, namelijk in een oude sok. Hier zullen dieven het geld niet zo snel vinden.

  ... een portemonnee

  Misschien heb jij er ook wel eentje: een portemonnee. Hier stop je je geld in, zodat je het mee kunt nemen naar de winkel. Er is ook ruimte voor pasjes en bonnetjes.

   

  Image and video hosting by TinyPic

   IK STOP MIJN GELD IN☻

  16 juli☻

  ... een glazen pot

  Een glazen pot, waar bijvoorbeeld groenten in hebben gezeten, kun je prima gebruiken als spaarpot. Week het etiket eraf, zodat je goed kunt zien hoeveel muntjes erin zitten.

   ... een schatkist

  Piraten bewaren hun goud vaak in een schatkist. Maar jij kunt je geld ook in een stoer kistje of een mooi koffertje bewaren.

  ... een kluis

  Geld dat in een kluis ligt, is vaak beveiligd met een cijfercode. Dat is vooral handig als je je stapels biljetten ergens kwijt moet...Bron:kits.nl

  GEZONDHEID/GEESTELIJK

  Image and video hosting by TinyPic

  NIET LANGER ONZEKER☻

  7 juli☻

  Je af en toe onzeker voelen is heel gewoon. Niemand is 100 procent zeker van zichzelf. Vervelend wordt het als je zo onzeker bent, dat je er dagelijks last van hebt. Waar komt die onzekerheid vandaan? En hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Onzekerheid heeft te maken met angst. Angst dat je niet goed genoeg bent. Dat je niet mooi of leuk bent. Dat je verkeerde keuzes maakt. En angst dat anderen dat ook vinden. Door deze angst neemt het vertrouwen in jezelf af. Je gelooft niet dat je iets tot een goed einde kunt brengen.

  Bron:gezondheidsnet

  Working on a Computer

  ZELF VERTROUWEN☻

  7 juli☻

  Hoeveel zelfvertrouwen je hebt, hangt af van ervaringen uit je verleden. Hoe vaker je hebt gemerkt dat je iets goed kan, hoe makkelijker het is om te geloven dat je het nog een keer kan. Ook complimenten en steun van anderen hebben invloed op je zelfvertrouwen.Hoe meer steun en complimenten je vroeger hebt gekregen, hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Heb je veel zelfvertrouwen, dan is het makkelijker om aan je onzekerheid te werken. Je durft te werken aan zaken waar je onzeker over bent. Heb je weinig zelfvertrouwen, dan is dat veel moeilijker. Je ziet vooral wat je niet kan in plaats van wat je wel kan.

  Bron:Gezondheidsnet

  REFDAG

  bijbels

  SAMENWONEN WERD IN KORTE TIJD NORMAAL☻

  16 juli☻

  Ongehuwd samenwonen is steeds gewoner geworden. Inmiddels vindt ruim driekwart van de Nederlanders het een goed idee dat stellen eerst samenwonen voordat ze de stap naar een huwelijk zetten. Als ze gaan samenwonen zónder ooit te trouwen, is dat ook best. In 2000 vond twee derde van de bevolking het nog een goed idee om direct te trouwen zonder eerst te hebben samengewoond. Van de katholieken vindt ruim een tiende de toename van het ongehuwd samenwonen en kinderen krijgen buiten het huwelijk slecht. Onder gehuwden, laagopgeleiden, 70-plussers en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond is het aandeel dat het slecht vindt dat meer stellen niet meer trouwen groter dan onder samenwoners, hoogopgeleiden, jongere leeftijdsgroepen en mensen met een Nederlandse of westerse achtergrond. Toch vormt ook in de bevolkingsgroepen die minder positief zijn over samenwonen het aandeel dat de ontwikkelingen slecht vindt doorgaans een minderheid.

  bijbels

  ONMOGELIJK DAT SCHEPPING VERKEERD ZOU ZIJN☻

  16 juli☻

  ’s-HEERENBROEK. Genesis 1 tot en met 11 zijn geen mythe. Dat stelde ds. J. R. Visser dinsdagavond in ’s-Heerenbroek tijdens de presentatie van zijn boek over dit thema. De eerste hoofdstukken van Genesis geven een betrouwbare beschrijving van werkelijke gebeurtenissen. Adam en Eva waren de eerste mensen en een afstamming over miljoenen jaren is nooit in harmonie te brengen met de God van de Bijbel, vindt drs. Visser, predikant van de Gereformeerde Kerk Zwolle en omstreken.De predikant verwerpt de argumentatie dat mensen in de 21e eeuw meer zouden weten dan de schrijver van Genesis of Paulus. „Laten wij vasthouden aan de schepping in zes dagen en dat God Adam en Eva schiep als eerste mensenpaar, ook al schijnt dat in strijd met de wetenschap.”

  Bron:refdag.nl

  MOOI

  Classic Guitar

  DE VADER HOUDT JE VAST TOTDAT WIJ JE ZIEN☻

  25 juni☻

  Eline Bakker maakte in 2015 een miskraam mee en schreef het liedje 'Tot wij je zien'Ik was 2 maanden zwanger. Het was voor mij en mijn man Pim een enorme klap. Twee dagen erna schreef ik dit lied waarvan ik geloof dat ik het van God gekregen heb.''

  Zo diep was het verlangen 

  Zo blij was de verwachting 

  Zo snel kwam er een einde aan 

  Maar met het stoppen van je hartje 

  En aan het eind van onze strijd 

  Komt er nooit een eind aan jouw bestaan

  Hij houdt je vast 

  Nog voor dat wij dat konden 

  Heeft jouw bedacht 

  Voor wij wisten van jouw bestaan 

  Wat hadden we je graag gezien 

  Gekend en vastgehouden 

  Maar de hemel is jouw thuis 

  En de Vader houdt je vast tot wij je zien

  Image and video hosting by TinyPic

  STA HIER OM TE VERTELLEN DAT ER EEN VADER IN DE HEMEL IS☻ 25 juni☻ Soms vinden we het als christenen lastig om met andere te praten over ons geloof en over Jezus. Daar heeft Levi Vreeken in ieder geval totaal geen last van. Beiden zijn aan het evangeliseren in IJsselstein wanneer Levi besluit om midden op een terras op een ballustrade te klimmen te getuigen van Jezus. "Ik sta hier om te vertellen dat er een Vader in de hemel is", vertelt hij. Hoewel sommige mensen lachend of zelfs een beetje spottend reageren, gaat Levi door. "Keer terug naar de Vader. Jezus heeft mijn leven gered en mij van alles bevrijd.""Hij is voor mijn zonden gestorven en opgestaan. Keer terug naar de Vader",Bron:cip

  Bron:cip

  DAGELIJKSLEVEN

  Place Of Worship

  OPNIEUW GROTE CHRISTELIJKE FILM NAAR NEDERLAND: GOD BLESS THE BROKEN ROAD☻

  22 juli☻

  Met God Bless the Broken Road komt opnieuw een bekende christelijke film naar Nederlandse bioscopen. Begin augustus brengt New Faith Network nu een nieuwe Amerikaanse blockbuster naar de theaters: de romantische dramafilm God Bless the Broken Road. Kaartjes zijn te reserveren via de website van TrueTickets.De film vertelt het verhaal van Amber. Als haar man sterft in de oorlog in Afghanistan stort haar wereld in. Ze kan niet meer rondkomen van haar baan als serveerster in een diner, de relatie met haar dochter komt onder druk te staan en tot overmaat van ramp moet hun huis in de verplichte verkoop. Ook haar geloof raakt ze kwijt. Maar dan ontmoet ze autocoureur Cody. Stap voor stap kan Amber haar leven weer gaan opbouwen.

  " Bible 1

  MEDIA BRENGT DE KERK ALS FONTEIN NAAR DE AFGROND☻

  22 juli☻

  Tijdens een synode bidstond van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland heeft ds. G. Gerritsen opgeroepen om “als ambtsdragers de zonden van land en volk aan de Heere voor te leggen”. De predikant sprak over ‘zonden van kerk en natie’.De predikant haalde onder andere uit naar de media. Hij noemde het “kwaad van de media, dat als een fontein de kerk naar de afgrond brengt. Laten we ons daartegen als wachter opstellen.”Gerritsen sprak daarnaast over de zonde van David en de straf daarop. “De Heere stuurde de pest in het land. Aan de ziekte stierven zeventigduizend mensen. Voor hen is het eeuwigheid geworden. De vraag of deze mensen allemaal verloren zijn gegaan, laat ik voor uw mening liggen.”

  Bron:cip.

  BOEKEN

  mamikmisje

  MAMA IK MIS JE☻ 16 juli☻ Het ontroerende, waargebeurde verhaal van een meisje en de strijd om haar voogdij Op de dag dat de vierjarige Alice naar het pleeggezin van Cathy zou gaan, wordt ze onverwacht door haar moeder meegenomen. Alice' moeder, drugsverslaafd en geestelijk ziek, probeert wanhopig te voorkomen dat ze haar dochter kwijtraakt. Cathy Glass

  Droomkind

  DROOMKIND☻ 16 juli☻ Stijn Lammers, getrouwd met Karin, is een vrolijk mens. Hij kenschetst zichzelf als 'succesvol artdirector, levenslustig, opgewekt en romantisch. Sjaak Verboom

  het-wrak-1

  WRAK 16 juli☻ Duiker Cliff Devens komt als in shock boven water. Het enige wat hij oer de mysterieuze verdwijning van zijn duikpartner kan vertellen, is een verhaal over een enorme vis. Johan-Klein Haneveld

  wantjijwonnt

  WANT JIJ WOONT IN MIJN HART☻ 16 juli☻ In dit boekje staan een aantal fijnzinnig geschreven gedichten over de relaties moeder/kind en oma/kleinkind. Prachtig getoonzet, vanuit eigen ervaring. I. Sipkes S

  NIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  MAN IN OOSTENRIJK STEELT 28 KILO MUNTEN UIT KERKEN☻ 4 juli☻ Opmerkelijk nieuws vanuit Oostenrijk. Daar heeft de politie namelijk een 27-jarige Litouwer opgepakt die tal van kerken heeft beroofd. In de auto van de man werd een rugzak aangetroffen met maar liefst 28 kilo munten.De dief ging naar kerken en hengelde daar op handige wijze het geld uit de offerblokken en geldkassen voor de kaarsenverkoop. Dat deed hij met tiewraps die voorzien werden van dubbelzijde tape. De munten kon hij op die wijze eenvoudig te pakken krijgen. De totale buit van de dief bedroeg zo'n 1000 euro.Hij is direct voorgeleid en de Litouwer wordt maar liefst veertig van dergelijke delicten ten laste gelegd. Men houdt hem verantwoordelijk voor tal van diefstallen in kerken door heel Oostenrijk. Bron:cip

  Image and video hosting by TinyPic

  NA VIER JAAR DURENDE RECHTSZAAK VERWIJDERD DEZE KERK HET KRUIS☻ 4 juli☻ De overheid heeft een kruis van een Amerikaanse kerk in Hawkins weggehaald na een vier jaar durende rechtszaak. Op het kruis stond 'Jezus verwelkomt je in Hawkins'. Dat het volgens de overheid niet uitmaakte wat er op het kruis stond, maar waar het geplaatst was. Het kruis stond bij een snelweg bij Hawkins in de Amerikaanse staat Texas. Al in 2015 werd het teken voor een koffiezaak geplaatst die door de kerk werd bemand. De stad vond echter dat het kruis op publiek terrein stond en wilde er een snelweg kunnen maken in de toekomst. De burgemeester Tom Parkers geeft in het artikel een reactie: "Het gaat absoluut niet om een religieuze zaak, zover als het gemeentebestuur kan overzien. We willen dat er een veilige doorgang is naar de snelweg vanaf Blackburn Street."Toch vinden kerkleiders dat er discriminatie op basis van geloof plaatsvindt. Bron:cip

  TOERISTEN LANGS DUITSE WEGEN KRIJGEN REISZEGEN☻ 26 juni☻ De 44 Duitse Autobahnkirchen (autosnelwegkerken) zegenen op 7 juli alle toeristen en reizigers. De dag wordt ook benut om de autosnelwegkerken, de kerken in de nabijheid van Duitse snelwegen en andere drukke wegen waar reizigers voor een moment van bezinning en gebed terechtkunnen, bij het brede publiek beter bekend te maken. Op de actiedag worden onderweg ook folders met gebeden en liedjes uitgedeeld en zolang de voorraad strekt ook sleutelhangers van Sint-Christoffel, de patroonheilige van de reizigers. Snelwegkerken engageren zich om overdag van 8 tot 20 uur geopend zijn. Volgens de overkoepelende organisatie worden deze rustplaatsen voor de ziel jaarlijks door meer dan 1 miljoen mensen bezocht. Momenteel zijn er in Duitsland 19 protestantse, 8 katholieke en 17 oecumenische kerkgebouwen en kapellen waar de reizigers terechtkunnen.

  Jesus Fish

  IRAAKSE AMBASSADEUR VRAAG STEUN VOOR TERUGKEER CHRISTENEN☻ 26 juni☻ Dankzij Kerk in Nood en privésteun werden naar schatting 30.000 huizen van christelijke families in de Ninevevallei heropgebouwd . De kersverse ambassadeur van Irak bij de Heilige Stoel vraagt steun voor de terugkeer van de christenen die door Islamitische Staat (IS) werden verjaagd. De regering noch de Iraakse bevolking wil het vertrek van de christenen, omdat zij een essentieel onderdeel van onze samenleving zijn, zei Amal Mussa Hussain Al-Rubaye op een conferentie in Rome. Wij zijn ontzettend dankbaar voor de zorg voor onze migranten. Maar als je hen wil helpen, doe dat dan door ons te steunen bij de wederopbouw van Irak. Al-Rubaye vermoedt dat honderdduizenden Irakezen, die nu in Turkije, Koerdistan of Jordanië verblijven, klaar staan om terug te keren en vooral dan naar de Ninevevlakte.Christenen die gevlucht zijn, staan paraat om terug te keren. Maar de gebieden waar ze woonden, zijn volledig verwoest. En de heropbouw van hun huizen kost tijd.

  PAUS STEUNT STRIJD TEGEN CYBERPESTEN☻ 26 juni☻ Paus Franciscus geeft vanmiddag het startschot voor een actiedag tegen het cyberpesten waarbij 24 uur lang live vanuit het Vaticaan wordt uitgezonden. Dat hebben de initiatiefnemers, de Cybersmile Foundation en de Stichting Scholas Occurrentes, bekendgemaakt.Scott Freeman, CEO van The Cybersmile Foundation: Er neemt een 130-tal specialisten uit de hele wereld, onder UNICEF en de Universiteit van London, deel aan deze uitzending over digitale beleefdheid en de impact van cyberpesten. De uitzending omvat een onlineconferentie die alle aspecten van cyberpesten verkent. Er wordt ook van mening gewisseld over oplossingen voor het groeiende probleem van online misbruik. Enkele prominenten en influencers zullen getuigen over hun persoonlijke ervaringen met cyberpesten en delen er hun advies met slachtoffers.Bron:kerknet.be

   

   

  weetjeselkedag
  JIJ BEN ZO KOSTBAAR IN MIJN OGEN
  ZORGEN☻☻3 juli☻☻ Image and video hosting by TinyPic Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je. (1 Petrus 5:7)
  22-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yogha kan dat eigenlijk wel als christen

  YOGA KAN DAT EIGENLIJK WEL ALS CHRISTEN?

  Yoga is ontzettend populair. Iedereen ken wel iemand die aan yoga doet. Ook onder christenen is het populair. Maar kan dat nu eigenlijk wel? Dat is de vraag die via New Faith Network aan Wilkin van de Kamp wordt gesteld.

   

  "Iedereen kent wel iemand in zijn of haar naaste omgeving die aan yoga doet", begint Van de Kamp. "Moet je jezelf daar druk om maken? Als je echt kijkt naar wat yoga is, zijn er zes orthodoxe stromingen in het hindoeïsme. In deze religie zijn honderdduizend tot een miljoen verschillende goden. Yoga speelt in het hindoeïsme een heel belangrijke rol. Laat ik er meteen bij zeggen: yoga zoals we dat kennen in Nederland en zoals wij doen om te ontspannen, zou je mogelijk los kunnen koppelen van dat hindoeïsme."

  yoga

  Toch is het volgens Van de Kamp belangrijk om te weten wat de achtergrond is. "Yoga is verwant aan het woordje 'juk' en het betekent ook 'onder één God komen'. Dan krijgt yoga opeens een heel andere gevoelswaarde. Als ik aan yoga doe, is het eigenlijk de bedoeling dat ik onder één juk kom met een god. In yogastromingen geloven ze dat je door medidatie oefeningen te doen, contact krijgt met het goddelijke in jezelf. Uiteindelijk word je door allerlei stappen één met het universum, de kosmos."

   

  "In Nederland kennen we hatha-yoga. Dat is de vernederlandste, verwesterste vorm van yoga. Ademhalingstechnieken doen, lichaamshoudingen aannemen. Dan zou je kunnen zeggen dat het onschuldig is. Tegelijkertijd zeg ik: de bedoeling van yoga is altijd om van het één naar het ander te gaan. Om uiteindelijk wel in de oosterse filosofie van het hindoeïsme terecht te komen. Ik heb christenen gezien die door het beoefenen van yoga ook daadwerkelijk in het hindoeïsme terecht gekomen zijn. Ik ben heel nuchter maar tegelijkertijd zeg ik ook: 'Kijk wel uit!'"Bron: cip

   

  Dank U Here Jezus dat U uw dienstknecht gebruikt om Yoga uit te leggen. Amen

  22-07-2019 om 16:11 geschreven door dagelijks


  Categorie:Geloof/Godsdienst
  >> Reageer (0)
  20-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joni strijd vanuit Bijbels perspectief voor mensen met een handicap

  JONI STRIJD VANUIT BIJBELS PERSPECTIEF VOOR MENSEN MET EEN HANDICAP: REALISEER JE WEL DAT EEN DAT EEN APARTE MINISTER DE HARTEN VAN MENSEN NIET VERANDERT

  Op maandag werd de verkiezing tot ‘minister van Gehandicaptenzaken’ gehouden. Rick Brink (33 is de gelukkige, hij mag de komende jaren opkomen voor de rechten van gehandicapten. Jan van den Bosch is in de Verenigde Staten en had een ontmoeting met Joni Eareckson Tada, de christelijke auteur en spreker die zich inzet voor mindervaliden.

  Op haar 17e brak ze haar nek omdat ze in ondiep water dook. Ze had geen zin meer om te leven, maar gelukkig ontmoette ze God. Nu heeft ze een bediening: ‘Joni and Friends’, waardoor miljoenen rolstoelen worden gebracht naar mensen die daar geen toegang tot hebben. Het is een wonder dat ze nog leeft: er is niemand die zo oud geworden is met een hoge dwarslaesie als Joni en ze heeft twee keer kanker gehad.

  gehandicapte-kinderen

  Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders hebben een handicap. Joni: “Mensen die een handicap hebben, zijn niet minder dan ieder ander mensen. Ze zijn niet verschillend. We zijn een gedeelte van het geheel. Dus ik vind het mooi dat er een minister is gekozen die zal opkomen voor gehandicapten.” 

  “Here’s to change hearts”. Dat zei de uitvoerende minister die de wet door president Bush had laten tekenen om veel dingen in het openbare leven toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Ook zorgde het ervoor dat mensen met een beperking veel meer banen mochten doen. Maar, zegt Joni, dat verandert niet het hart van de werkgever, niet het hart van de bediende bij het restaurant en dat van de buschauffeur. “En dus moeten we ons ook realiseren dat een aparte minister de harten van mensen niet verandert. Dat kunnen wetten niet, maar alleen compassie en het zorgen voor elkaar. Dat kan er alleen voor zorgen dat mensen zich deel van het geheel voelen.”

   We zijn gemaakt naar het beeld van God. Maar waarom is er dan leed en handicap? Joni vindt dat Paulus het goed uitlegt. “Die had ook een fysieke handicap, welke weten we niet. Maar hij schrijft in 2 Korinthiërs: Dit gebeurde zodat ik niet op mijzelf vertrouw, maar op God.” Ze vertelt dat ze het ook lastig vindt met haar handicap om te gaan. “Elke ochtend word ik wakker en word ik verzorgd door mensen die mijn haar doen, mijn tanden poetsen en mij naar het toilet laten gaan. Ik bid dan: ‘God, ik kan dit niet nog één dag.’ Toch kunnen we hiermee naar de God van de Bijbel, hij geeft ons geen mysterie zonder richting. “De God van de Bijbel geeft ons moed en kracht om het onmogelijke te doen.” 

  Toen Jezus aan het kruis hing, was hij verlamd, zegt Joni. “Hij weet precies wat wij doormaken. Dat we niet kunnen bewegen. Lijden kwam in de wereld toen de zonde er was. En die zonde kwam in de wereld omdat onze voorvaders niet luisterden naar God. Toen kwam er gebrokenheid en ontstonden er handicaps en ziekte. Als God die handicaps weg zou halen, zou Hij alle zondaren weg moeten nemen. Ik ben dankbaar dat God wacht met het weghalen van de handicaps tot hij terugkomt. In de tussentijd mogen we zien op Hem, omdat Jezus is gekomen om ons heel te maken.”

  Joni and Friends zorgt voor het distribueren van honderdduizenden rolstoelen over de hele wereld. Joni: “Ook proberen we de cultuur te veranderen. We hebben niet gewoon ‘ongeluk’ gehad. Maar we hebben meer uitdagingen om de doelen te bereiken die we willen. We moeten creatiever zijn.” De rolstoelen zijn een manier om te evangeliseren, zegt Joni. “Zo kunnen we het goede nieuws verspreiden van God en hem dienen door elkaar te omarmen en voor elkaar te zorgen.”Bron:cip

  Dank U Heere Jezus voor Joni die strijd voor de Bijbelse perspectief voor mensen met beperkingen. U alleen kunt de harten van mensen met beperkingen veranderen. Amen

  20-07-2019 om 16:52 geschreven door dagelijks


  Categorie:Geloof/Godsdienst
  >> Reageer (2)
  16-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psychische klachten: een taboe?

  PSYCHISCHE KLACHTEN: EEN TABOE?

  Het lijkt erop dat we het moeilijker vinden om over psychische klachten te praten dan over lichamelijke klachten. Maar de last van psychische klachten is minstens zo groot, constateert Marike.

  Ik merk dat we in onze samenleving makkelijker praten over lichamelijke dan over psychische klachten. Psychische klachten zijn echter minstens zo lastig als lichamelijke klachten. Ook zijn ze moeilijker uit te leggen. Hoe maak je bijvoorbeeld duidelijk wat het voor je dagelijkse leven betekent om vaak angstig te zijn, snel afgeleid te zijn of depressieve gevoelens te hebben? Hoe leg je uit dat je niet naar de supermarkt durft, slechts 300 meter verderop, dat het je gewoon niet lukt om je examenopdracht af te maken terwijl je echt niet lui bent of dat je ondanks vele zegeningen toch zo somber blijft?

  ZE KAN HET NAUWELIJKS OPBRENGEN OM NAAR VERJAARDAGEN TE GAAN

  Mijn vriendin liep er pas weer goed tegenaan. Ze heeft al een tijd lang last van depressieve gevoelens. Wat ze ook probeert, ze blijft somber. “Ik snap het zelf ook niet,” zegt ze, “er is zoveel in mijn leven waar ik blij mee kan zijn. Ik zie het wel, maar ik kan gewoon niet blij zijn.” Haar klachten beïnvloeden haar dagelijks leven. Ze komt met moeite uit bed, sleept zich naar haar werk en krijgt daar regelmatig te horen dat er meer van haar wordt verwacht. Ze kan het nauwelijks opbrengen om naar verjaardagen te gaan en ook sporten lukt niet. Hoe leg je dat uit aan een ander? Hoe maak je duidelijk hoe je je werkelijk van binnen voelt? Eindelijk was ze zover en vatte ze de moed om naar haar christen-huisarts te gaan en medicatie te vragen. Maar deze zei: ‘Welnee, die heb jij niet nodig, bid maar, dan komt het wel goed’. Verward ging ze naar huis. Stelde ze zich aan? Had ze niet genoeg gebeden? Was haar geloof niet sterk genoeg?

  erkenning_en_begrip-psychische_klachten-depressie

  MEDICIJNEN TEGEN PSYCHISCHE KLACHTEN KUNNEN EEN ZEGEN VAN GOD ZIJN

  Begrijp me goed, ik ben huiverig voor het te snel voorschrijven van medicijnen. Depressieve klachten zijn heel gewoon na het verlies van iemand van wie je hield, bij werkloosheid, na een miskraam, bij problemen in je gezin, bij langdurige ziekte en vul je eigen situatie maar in. Hoe vervelend ook, die gevoelens horen bij het leven en worden na verloop van tijd meestal minder. Maar als depressieve klachten zich ontwikkelen tot of onderdeel zijn van een ziekte, dan kunnen medicijnen een zegen van God zijn.

  LAATSTE TABOE

  Er wordt wel gezegd dat psychische ziekten tot de laatste taboes in onze samenleving horen en misschien geldt dat ook wel in onze kerkelijke gemeenten. Want psychische klachten en vertrouwend geloven lijken weleens met elkaar in tegenspraak. Ik vermoed dat het nog wel even duurt voordat we vrijer spreken over psychische klachten. Wat we wel kunnen doen, is proberen nabij te zijn en te luisteren naar hoe het voelt om met deze klachten te leven, hoe onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Bron:eva/psychischeklachten

  Dank U Heere God dat medicijnen ook een zegen van U kunnen zijn voor depressieve klachten die zich ontwikkelen tot of een onderdeel zijn van een ziekte.Amen

  16-07-2019 om 17:28 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gezondheid
  >> Reageer (1)
  10-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze deed alles wat God verboden had

  Zij deed naar eigen zeggen alles wat God verboden had. Totdat haar zusje tot geloof kwam.

  “Op mijn achttiende ben is ze tot geloof gekomen. Ze is in een reformatorisch gezin opgegroeid en had altijd wel een Godsbesef en geloofde de Bijbel. Maar God was voor haar onbereikbaar; ze kon niet tot Hem komen door wie ze was. Ze werd steeds verder van God verwijderd.”

   

  “Ze besloot de wereld in te gaan en van haar leven te genieten; eigenlijk alles te doen wat God verboden had. Ze kwam in aanraking met drugs, ging naar hardstyle feestjes en ging met de verkeerde vrienden om. Zo hoopte ze geluk te vinden in de wereld. Maar er miste iets. Ze kon niet verklaren wat ze miste.”

   

  Image and video hosting by TinyPic

  “Totdat haar zusje tot geloof kwam. Ze zag iets bijzonders in haar ogen; ware liefde. Ze had zoveel kracht dat ze uit de wereld stapte en Jezus ging volgen. Ze werd best wel jaloers op haar en vond het bijzonder dat ze dit kon. Ze kwam wel eens bij vrienden waar ze meer over het geloof leerde. Op een dag zei ze: Marjolein, ga je mee? Uiteindelijk ging ze mee. Die jongens daar veroordeelden haar niet en keken niet naar haar minpunten. Zij wisten veel over de Bijbel en zij ook wel, maar ze las de Bijbel niet met mijn hart. Ze probeerde hen steeds onderuit te halen, maar dat lukte niet; ze bleven standvastig.”

   

  “Ze las steeds vaker de Bijbel, maar ging nog wel naar feestjes en nam drugs; ze voelde zich zo schijnheilig. Ze kon de wereld niet loslaten. Alleen kan dat ook niet; dat kan alleen met God.”

   

  “Op een avond heeft ze alles aan haar ouders verteld; dat ze hele verkeerde dingen heeft gedaan. Op dat moment ervoer ze echt de Heilige Geest; Die gaf haar de kracht om dit te vertellen. God opende haar ogen en vulde haar hart met zoveel liefde! Hij liet haar zien: “Marjolein, Ik ben ook voor jou gestorven”. Vanaf dat moment had ze zoveel blijdschap en wilde ze dat iedereen wist wat Jezus in een leven kan doen. Een leven met Hem is niet altijd makkelijk, maar is wel het allermooiste. Je moet Hem zoeken en Hij zal je nooit afwijzen als je bij Hem komt.” Bron:cip

   

  Heere Jezus dank U wel voor Marjolein. Dat ze gehoorzaam is geweest door de Bijbel te gaan lezen. Haar hart heeft opengesteld en Uw liefde heeft mogen aanvaarden. Amen

  10-07-2019 om 15:12 geschreven door dagelijks


  Categorie:Geloof/Godsdienst
  >> Reageer (3)
  07-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joni strijd vanuit Bijbels perspectief voor mensen met een handicap

  JONI STRIJD VANUIT BIJBELS PERSPECTIEF VOOR MENSEN MET EEN HANDICAP: REALISEER JE WEL DAT EEN DAT EEN APARTE MINISTER DE HARTEN VAN MENSEN NIET VERANDERT

  Op maandag werd de verkiezing tot ‘minister van Gehandicaptenzaken’ gehouden. Rick Brink (33 is de gelukkige, hij mag de komende jaren opkomen voor de rechten van gehandicapten. Jan van den Bosch is in de Verenigde Staten en had een ontmoeting met Joni Eareckson Tada, de christelijke auteur en spreker die zich inzet voor mindervaliden.

  Op haar 17e brak ze haar nek omdat ze in ondiep water dook. Ze had geen zin meer om te leven, maar gelukkig ontmoette ze God. Nu heeft ze een bediening: ‘Joni and Friends’, waardoor miljoenen rolstoelen worden gebracht naar mensen die daar geen toegang tot hebben. Het is een wonder dat ze nog leeft: er is niemand die zo oud geworden is met een hoge dwarslaesie als Joni en ze heeft twee keer kanker gehad.

  Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders hebben een handicap. Joni: “Mensen die een handicap hebben, zijn niet minder dan ieder ander mensen. Ze zijn niet verschillend. We zijn een gedeelte van het geheel. Dus ik vind het mooi dat er een minister is gekozen die zal opkomen voor gehandicapten.” 

  Image and video hosting by TinyPic

  “Here’s to change hearts”. Dat zei de uitvoerende minister die de wet door president Bush had laten tekenen om veel dingen in het openbare leven toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Ook zorgde het ervoor dat mensen met een beperking veel meer banen mochten doen. Maar, zegt Joni, dat verandert niet het hart van de werkgever, niet het hart van de bediende bij het restaurant en dat van de buschauffeur. “En dus moeten we ons ook realiseren dat een aparte minister de harten van mensen niet verandert. Dat kunnen wetten niet, maar alleen compassie en het zorgen voor elkaar. Dat kan er alleen voor zorgen dat mensen zich deel van het geheel voelen.”

   We zijn gemaakt naar het beeld van God. Maar waarom is er dan leed en handicap? Joni vindt dat Paulus het goed uitlegt. “Die had ook een fysieke handicap, welke weten we niet. Maar hij schrijft in 2 Korinthiërs: Dit gebeurde zodat ik niet op mijzelf vertrouw, maar op God.” Ze vertelt dat ze het ook lastig vindt met haar handicap om te gaan. “Elke ochtend word ik wakker en word ik verzorgd door mensen die mijn haar doen, mijn tanden poetsen en mij naar het toilet laten gaan. Ik bid dan: ‘God, ik kan dit niet nog één dag.’ Toch kunnen we hiermee naar de God van de Bijbel, hij geeft ons geen mysterie zonder richting. “De God van de Bijbel geeft ons moed en kracht om het onmogelijke te doen.” 

  Toen Jezus aan het kruis hing, was hij verlamd, zegt Joni. “Hij weet precies wat wij doormaken. Dat we niet kunnen bewegen. Lijden kwam in de wereld toen de zonde er was. En die zonde kwam in de wereld omdat onze voorvaders niet luisterden naar God. Toen kwam er gebrokenheid en ontstonden er handicaps en ziekte. Als God die handicaps weg zou halen, zou Hij alle zondaren weg moeten nemen. Ik ben dankbaar dat God wacht met het weghalen van de handicaps tot hij terugkomt. In de tussentijd mogen we zien op Hem, omdat Jezus is gekomen om ons heel te maken.”

  Joni and Friends zorgt voor het distribueren van honderdduizenden rolstoelen over de hele wereld. Joni: “Ook proberen we de cultuur te veranderen. We hebben niet gewoon ‘ongeluk’ gehad. Maar we hebben meer uitdagingen om de doelen te bereiken die we willen. We moeten creatiever zijn.” De rolstoelen zijn een manier om te evangeliseren, zegt Joni. “Zo kunnen we het goede nieuws verspreiden van God en hem dienen door elkaar te omarmen en voor elkaar te zorgen.”Bron:cip

  Dank U Heere Jezus voor Joni die strijd voor de Bijbelse perspectief voor mensen met beperkingen. U alleen kunt de harten van mensen met beperkingen veranderen. Amen

  07-07-2019 om 14:21 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gevoelsleven
  >> Reageer (2)
  04-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yusuf las de koran en de Bijbel

  YUSUF LAS DE KORAN EN DE BIJBEL

  Yusuf* (17) is een christen die in de Hoorn van Afrika woont. Hij is een geheime gelovige. Yusuf leeft tussen mensen die niets met het christendom te maken willen hebben. Toch droomt Yusuf ervan om een ambassadeur van de Here Jezus te worden.

  Van jongs af aan doet Yusuf wat van islamitische jongens verwacht wordt: hij bidt vijf keer per dag in de moskee en leert onder streng toezicht teksten uit de Koran te reciteren. “Of je nu slim bent of niet, je moet de Koran uit je hoofd leren.

  ONVERWACHTE ONTMOETING

  Na een paar jaar verhuist Yusuf naar de stad om verder te studeren. Maar hij wordt ziek en ligt een maandlang in het ziekenhuis. Zijn vader vraagt een bevriende familie in de buurt om hulp. Zij nemen Yusuf in huis, zodat hij verder kan herstellen. Wat Yusuf en zijn vader niet weten, is dat dit een christelijk gezin is. Na een tijdje kan Yusuf weer naar school, maar hij bezoekt het gezin nog een keer tijdens zijn vakantie. Hij merkt dat er dingen zijn veranderd in het huis. “Ik zag teksten aan de muur en kwam erachter dat ze uit de Bijbel kwamen. Daarna vond ik ook een Bijbel en andere christelijke boeken. Een paar dagen later nam een van hun zonen me mee om iets te gaan drinken. Hij bekende dat hij christen was geworden en we discussieerden lang over godsdienst. Toen ik weer terug moest naar school gaf hij me Bijbelteksten mee om te lezen.”

  Image and video hosting by TinyPic

  BLIJDSCHAP OM BEKERING

  “Vanwege mijn radicale klasgenoten was het een uitdaging om het christendom te bestuderen. Ik moest veel moeite doen om de Koran én de Bijbel te lezen. Het viel me op dat er grote verschillen zijn tussen deze boeken.Na zes maanden besefte ik dat ik moest toegeven dat de Bijbel het ware Woord van God is.”

  Als Yusuf zijn christelijke gastgezin weer bezoekt, deelt hij over zijn bekering tot Jezus Christus. “Ze waren zó blij en ze juichten. Ze vertelden me dat de Here God en zijn engelen dat ook op hetzelfde moment deden.” Yusuf laat zich dopen en volgt een discipelschapstraining. Dit alles gebeurt in het diepste geheim.

  GEHEIME GELOVIGE

  “Tot op de dag van vandaag weten zelfs mijn ouders niet dat ik christen ben. Het is moeilijk om dat aan ze te vertellen. Het zal een grote schok voor hen zijn en ik in mijn cultuur maak ik hen daarmee tot een schande. Ik wil hen niet op deze manier in de problemen brengen. Voor mezelf en mijn gastgezin is het ook gevaarlijk als ik vertel dat ik christen ben geworden. Op dit moment kan ik tenminste andere christenen in het geheim ontmoeten.”

  Ondanks alle moeilijkheden in Yusufs nieuwe leven wil hij niets veranderen. “Vroeger maakte ik me vaak zorgen over mijn toekomst, maar nu ik in Jezus Christus geloof, besef ik dat Hij een plan met ons heeft. Nu werk ik hard en ik vertrouw Hem met de rest. Mijn toekomst leg ik bij de Here Jezus neer.”Als we met moslims praten en hun vertellen over de Bijbel, zal de Here God hun geloof geven.” Bron:cip.nl

  Ik bid dat vele mensen die Jezus nog niet hebben aangenomen in hun leven, als nog aangeraakt mogen worden door het Woord van God. Amen

  04-07-2019 om 13:38 geschreven door dagelijks


  Categorie:Geloof/Godsdienst
  >> Reageer (3)
  26-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het enige wat je nog kan is omhoog roepen

  ZE VERLOOR TWEE KINDEREN EN HAAR MAN

  Marianne Glerum vertelt hoe ze twee kinderen en haar man verloor. Ondanks alles was ze nooit echt boos op God.

  Ze verloren twee kinderen. Lucas heeft slechts een dag geleefd en Joachim was 18 jaar toen hij overleed. Dat was natuurlijk ontzettend moeilijk, maar Marianne vertelt dat juist op de moeilijkste momenten haar man Paul de rots in haar branding was. "Ik heb van Paul geleerd te praten over het verlies van de jongens."

  Image and video hosting by TinyPic

  De grond zakte dan ook volledig onder haar voeten weg toen ze Paul op een ochtend levenloos in zijn stoel vond. 54 jaar, plotseling overleden. "Ik kon alleen nog maar in een stoel zitten en voor me uitstaren", vertelt Marianne. "Ik verdoofde mijzelf met alcohol en kon de werkelijkheid niet aan. Totdat ik een droom of visioen had. Ik zat bij Jezus op schoot en Hij zei: 'Dat heb jij toch helemaal niet nodig?' Dat was voor mij het keerpunt."

  "Wat je op zo'n moment doet? Omhoog roepen. Dat hadden we natuurlijk allang geleerd, dat dat het enige is wat je dan nog kan."

  Woede richting God was er ondanks alle tegenslagen eigenlijk nauwelijks. "Ik ben nooit echt boos op God geweest. Wel soms op mensen in mijn omgeving. Al merkte ik ook dat het makkelijker is om boos te zijn, dan om je verdriet te laten zien. Dat laatste heb ik echt moeten leren."Bron:cip/levensverhaal

  Dank U Vader in de Hemel dat deze mevrouw troost en kracht van omhoog heeft mogen ontvangen. Ik bid voor alle mensen die ook een moeilijke tijd doorstaan. Dat ze Uw bovennatuurlijke troost en kracht hen mag aanraken. Amen

  26-06-2019 om 14:28 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gevoelsleven
  >> Reageer (5)
  19-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God sprak tot hem in een oudejaarsdienst

  GOD SPRAK TOT HEM IN EEN OUDEJAARSDIENST: HET GAAT ER NIET OM WAT WIJ GEDAAN HEBBEN,  MAAR WAT JEZUS CHRISTUS GEDAAN HEEFT☻

  Hoe kan ik waardig zijn tegenover God? Hoe kan in God geloven je geluk geven? Vragen waar Nielco van Walsem mee worstelde. Hij getuigt hoe “God hem uit een donkere en lege wereld heeft getrokken”.

  “In het begin was ik op zoek naar een bepaalde perfecte invulling; hoe ik het ware geluk voor mezelf kon vinden. Dat probeerde ik in allerlei dingen. Tijdens het uitgaan kreeg ik het gevoel dat ik op dat moment geluk beleefde. Dat ging vaak wel weer weg. Ik was op zoek naar een fantasiewereld waar ik me fijn in voelde en waar ik kon doen wat ik zelf wilde.”

  Image and video hosting by TinyPic

  “Mijn opa waarschuwde me telkens: 'Er komt een eeuwigheid aan. Er komt een moment waarop je voor God komt te staan. Dan is het de hemel of de hel.' Ik stemde daarmee in, maar ik wilde niet. Daar moest ik mijn fantasiewereld voor inleveren.”

  “Het moment kwam dat mijn opa overleed. Toen werd ik stilgezet en dacht: 'Mijn opa is nu in de hemel. Bij God. En waar ga ik heen?' Ik sloeg radicaal om; deed alles weg wat God verbood. Studeerde veel in de Bijbel. Ik moest van mezelf eigenlijk met een zwart pak naar school toe, omdat ik dacht dat ik zo waardig kon worden voor God. Van mezelf mocht ik niet meer lachen. Ik dacht: Dat wil God niet, want ik zit in een heel ernstige situatie.”

  “Op een gegeven moment liep ik tegen een muur aan. Ik kon niet meer verder. Ik werd wanhopig.”

  “Ik kreeg een boekje van Spurgeon onder mijn neus geschoven. Daar stond in: “Geloof”. Geloof; dat kan toch niet? Ik zag het als een dwaalleer en gooide het van me af. Zo strompelde ik maanden lang verder. Op een gegeven moment kreeg ik weer dat boekje. Toen ik het ging lezen stond erin: “Geloof en vertrouw dat Jezus Christus ook voor jouw zonden is gestorven en ze verzoend heeft. Hoe kan ik dat ooit doen?””

  “Zo strompelde ik weer maanden verder. Op oudejaarsdag liep ik de kerk in en dacht: Wat heeft het voor zin? Wat doe ik hier. De dominee predikte over 2 Petrus 3 over de wederkomst. Op een gegeven moment dacht ik: Hoe heerlijk zou het zijn om alleen bij God te zijn en je alleen op Hem te richten! Toen zei God tegen mij: 'Nielco, je kan er niet meer onderuit. Het gaat er niet om wat jij hebt gedaan, maar wat Jezus Christus heeft gedaan!'”

  “Hij heeft mij geleerd wat het is om te geloven. Het is een vast vertrouwen en gaat door alles heen. Ik heb een leven waar ik niet trots op kan zijn. Maar ik mag weten dat God altijd bij me is. In wat voor situatie dan ook. God werkt. Hij wil dat er niemand verloren gaat, maar dat iedereen tot bekering komt. Hij wil ze allemaal. Ook jou!”Bron:cip/levensverhaal

  Ik bid voor alle mensen die Jezus nog niet kennen. Bent u vastgelopen in uw leven en wanhopig. Jezus heeft uw wanhoop en persoonlijke worstelingen in uw leven reeds aan het kruis op zich genomen. Amen

  19-06-2019 om 14:34 geschreven door dagelijks


  Categorie:Geloof/Godsdienst
  >> Reageer (6)
  15-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs, keihard werken, overspel en leugens

  DRUGS, KEIHARD WERKEN, OVERSPEL EN LEUGENS

  VOOR HEM KWAM HOOGMOED VOOR DE VAL

   

  “Ik had dood kunnen zijn.” Hank is nog steeds aangeslagen als hij vertelt over zijn kitesurf ongeluk. Het veranderde zijn leven volledig: van keihard werken, een groot huis en een snelle auto weer terug naar dingen die écht belangrijk zijn zoals de liefde voor zijn gezin. Hank’s belangrijkste les: hoogmoed komt voor de val. En dat is een les die hem op het dieptepunt door God is ingegeven.

  Image and video hosting by TinyPic

  Van verslaafd aan heroïne naar een succesvolle carrière

  Hank is nog jong als hij zijn eerste jointje rookt. Het groeit uit naar een verslaving aan verschillende soorten drugs. Vooral heroïne houdt hem in zijn greep. Als hij na een

  periode in een afkickkliniek weer een normaal leven probeert te starten, wil hij dat alleen maar op het hoogste niveau doen. Met een groot huis, een dikke auto en ‘alles wat de wereld te bieden heeft’. En het lukt hem. Tot op directieniveau toe.

   

  Overspelig, leugenachtig en onbetrouwbaar

  “Ik was als een witgepleisterd graf, mooi van buiten, maar hartstikke rot van binnen.” Hij draagt een mooi pak, maar op het toppunt van zijn carrière is Hank overspelig, leugenachtig en onbetrouwbaar. Vol hoogmoed, alsof er niks fout kon gaan. Maar dan gaat hij op een dag kitesurfen met zijn zoon. Om stoer te doen springt hij het water in. Maar hij struikelt. En hij wordt door zijn kite tegen de stenen geslagen en raakt zwaargewond.

   

  Door God is zijn leven 180 graden gedraaid

  Hank overleeft zijn kitesurfongeluk en krijgt een boodschap van God. En dat verandert alles. “Dat wij geschapen zijn met een doel denderde in één keer binnen.” Hij start een nieuw leven. Gaat naar de kerk en huilt de hele dienst. Hij gaat de Bijbel lezen. Raakt geïnspireerd. En komt tot een heel bijzonder nieuw leven. En hij niet alleen…Bron:cip

   

  Dank U Vader in de hemel dat Hank zelf heeft aangegeven dat hij een zondige leven leidde. Dat hij een nieuw leven van U heeft mogen ontvangen. Amen

  15-06-2019 om 14:59 geschreven door dagelijks


  Categorie:Gevoelsleven
  >> Reageer (1)
  12-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld maakt niet gelukkig of toch wel

  GELD MAAKT NIET GELUKKIG. OF TOCH WEL

  Met geld maak je geld is een bekend gezegde om aan te duiden dat zij die geld hebben er gemakkelijk meer van kunnen maken. Het is precies de manier waarop in de wereld de kloof tussen rijk en arm steeds groter wordt. Ik word daar oprecht wel eens verdrietig van.

  In wat ik om me heen zie en wanneer ik de media volg dan draait alles in de wereld om geld. Geld, geld en nog eens geld… Financiële belangen zijn overal te vinden zowel in onze directe als in de wereldwijde omgeving.

  Ik voel het onrecht wanneer ik denk dat er helemaal geen armoede in de wereld hoeft te bestaan als het geld dat er wereldwijd is, met elkaar gedeeld zou worden.

  Image and video hosting by TinyPic

  Toen ik om en nabij veertig jaar oud was herinner ik me dat ik het met een goede vriend had over mijn doel in het leven: ik wilde financieel onafhankelijk zijn. Hij gaf me een interessant weerwoord. Hij vroeg me, wat zou er vanaf dat moment dan voor je veranderen? Ik gaf aan dat ik met genoeg geld eindelijk iets zou kunnen doen waar ik zelf zin in had. Mijn vriend vervolgde: wat zou je dan het liefste doen?

  Ik gaf aan dat ik iets voor God, iets voor de natuur of iets voor de mens zou willen betekenen. Zijn antwoord was simpel: al die drie dingen zou je ook zonder geld kunnen doen. Het heeft de koers in mijn leven veranderd en ik heb er nooit spijt van gehad.

  In ons werk is praten over geld, ook al vragen we het niet voor onszelf, lastig. Ik las laatst een artikel met de titel: We have no Money to raise Money… (we hebben geen geld om geld voor ons goede doel te werven.) Heel herkenbaar.

  Wanneer we als stichting Hart voor Kinderen niet van ons laten horen of niets van ons werk laten zien dan droogt de geldstroom op. We ontvangen dan gewoon geen geld meer.

  En dat is benauwend: we dragen wel de verantwoording voor het levensonderhoud van honderden kinderen per dag. Dus zoals het goede rentmeesters betaamt brengen wij het werk van Hart voor Kinderen een aantal keren per jaar onder de aandacht van de mensen. En ja, dat kost geld.

  Hart voor Kinderen staat voor het verschil tussen niets en iets. En dat ‘iets’ delen we graag uit want dat heeft het grootste effect. Ik heb ervaren dat je een kind op de vuilnisbelt van Cite Soleil in Haïti ontzettend gelukkig kan maken met geld voor brood.

  Zo maken de donaties die we van u mogen ontvangen voor duizenden kinderen het grote verschil tussen wanhoop en hoop! Hoop op een betere toekomst! Bron:cip/dagelijksleven

  12-06-2019 om 13:44 geschreven door dagelijks


  Categorie:Persoonlijk
  >> Reageer (2)


  brood

  GOD

  HIJ BEKEERDE ZICH OP ZIJN 85e ALSNOG TOT HET CHRISTENDOM☻

  17 juli☻

  De 85-jarige Australische oud-politicus Bill Hayden was zijn hele leven ongelovig maar bekeerde zich op zijn 85e alsnog tot het christendom. Bill werd opgevoed door een liefhebbende katholieke moeder maar met een vader die hem mishandelde. "Ik kwam al vroeg in aanraking met geweld binnen de familie", zegt Hayden hierover.Zijn beeld van de kerk kreeg een flinke knauw toen zijn 5-jarige dochtertje overleed na te zijn aangereden op de weg terug van zondagschool. "Mensen schreven mij brieven waarin ze zeiden dat God overal zijn redenen voor heeft en dat ik niet moest vragen 'waarom?'."Zijn geloof in God begon te ontwaken toen hij voor zijn plannen om een nationale zorgverzekering te starten gesteund werd door de katholieke non Mary Angela Doyle. Als je aan het nadenken bent of je wel of niet moet gaan geloven moet je daarmee stoppen en het gewoon gaan doen. Bekijk gewoon hoe je het een invulling kan gaan geven."

  Bron:cip/God

  onderwijs2

  GOD

  WAAROM WORSTELEN ZOVEEL REFORMATORISCHE CHRISTENEN MET GELOOFSZEKERHEID EN BEKERING☻

  17 juli☻

  'Er zijn mensen die graag willen, zelfs het evangelie geloven dat het waar is, er alles voor over zouden hebben om gered te worden maar die met een theologisch probleem zitten, dat ze er niet kunnen uitkomen dat het voor hen is. De mens is niet langer slechts een onderdeel van de samenleving, maar de levenshouding is steeds meer gericht op het inzicht van de individuele mens en het menselijke kunnen.Daarna volgt de periode van de Nadere Reformatie en het Piëtisme waarin veel meer nadruk komt te liggen op het persoonlijke geloofsleven van de christen.  In beide gevallen kwam God (en Zijn opgeschreven woorden in de Bijbel) steeds meer op afstand van de mens. Het eenvoudig gehoorzamend en gelovend wandelen met Hem werd steeds minder vanzelfsprekend. De woorden uit de Bijbel kregen hierdoor steeds minder zeggingskracht, omdat het verstand en/of het gevoel het eenvoudig geloven en gehoorzamen in de weg staan. De individuele mens komt in het middelpunt te staan en wil God eerst begrijpen en/of ervaren.Ons verstand en gevoel moeten niet vooraan maar achteraan komen en zullen door het werk van Zijn Heilige Geest hersteld, gereinigd en ingezet worden."

  Bron:cip/God


  Blog als favoriet !

  Foto

  GASTENBOEK
 • Goedemorgen lieve Patricia,knuffies xxx
 • Sonntag met Paul McCartney
 • weekend groetjes.
 • Goedemorgen lieve Patricia
 • vriendelijke groet

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  BIJBELSTUDIE

  onderwijs

  BIJBELSTUDIE

  IK TWIJFEL: BESTAAT GOD WEL☻

  26 juni☻

  Soms lijkt het alsof je geloof is weggeslagen: de twijfel overheerst. Misschien ben je wel christelijk opgevoed, maar twijfel je eraan of God bestaat. Of ben je zo teleurgesteld, dat je twijfelt of God wel goed is. Drie twijfelaars vertellen. Predikant Bram Beute reageert.

  “Ik weet uit eigen ervaring wat het is om te twijfelen aan Gods bestaan, zijn goedheid en zijn zorg. Ik ben daarin wel verder gekomen, maar ieder mens moet daarin zijn eigen weg gaan,” zegt Bram Beute. Hij is ‘nota bene’ predikant, maar gaat zijn eigen twijfels niet uit de weg. Integendeel, hij heeft er een boek over geschreven: Ik geloof, geloof ik. Hij ontmoet niet altijd begrip bij christenen voor twijfels en vragen.

  ; Rebekka

  BIJBELSTUDIE

  TWIJFEL IN DE BIJBEL☺

  26 juni☻

  Soms klinkt het: ‘Je moet gewoon geloven wat God zegt in de Bijbel.’ Want daaraan twijfelen is twijfelen aan Gods gezag en dat is gevaarlijk. Bram: “Ik heb geleerd hoe in de Bijbel met vragen en twijfels wordt omgegaan en dat is vaak anders dan hoe wij in de kerk reageren. Mensen als David, Jeremia, Mozes, Job en de discipelen twijfelden. Maar zij konden hun diepe vragen aan God stellen en kwamen, zonder dat ze concrete antwoorden kregen, tot rust.” 

  Bron:eo.nl


  GELOOFT

  Image and video hosting by TinyPic

  GELOOFT

  IS GOD ER ALTIJD GEWEEST? WAAR KOMT HIJ VANDAAN☻

  30 juni☻

  GOD BESTAAT! GOD IS NIET GESCHAPEN!

  Deze stelling is voor velen lastig aan te nemen. We zullen een antwoord proberen te geven in menselijke termen. Hoewel God de Schepper van ruimte en tijd is, zullen we vanuit ons menselijk gezichtspunt er gemakshalve van uitgaan dat de tijd er altijd was. En, uit niets kan niets ontstaan. Dus als er ooit een tijd was waarin er helemaal niets bestond, dan zou er ook nooit iets kunnen zijn begonnen te bestaan. Maar wij zijn er! Wij bestaan! Dat is een feit (hoewel er exentriekeling zijn die anders beweren)! Ofwel, omdat er nooit absoluut niets zou kunnen hebben bestaan, moet er dus Iets zijn dat altijd al bestaan heeft. En dat is God. 

  Image and video hosting by TinyPic

  GELOOFT

  UNIVERSUM☻

  30 juni☻

  In de Bijbel lezen we hoe God het universum, de aarde, de dieren en de mens gemaakt heeft. We lezen tevens dat de mens de relatie met God verziekt heeft. In diezelfde Bijbel kan je ook lezen hoe God de relatie met de mens hersteld heeft, door Jezus naar aarde te zenden! Jezus is de Zoon van God. In de Bijbel kan je veel meer over Hem lezen! In Johannes 14 zegt Jezus: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij. Je kunt dus direct tot Jezus en direct via Jezus tot God bidden! Dit hoeft niet volgens een vast ritueel, iedereen mag de naam van Jezus aanroepen om tot God te komen! We nodigen je van harte uit dit te doen! 

  Heb je Christus nog niet aanvaard als Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed:


  CHRISTELIJKE VERHALEN

  gereedschap-bewegende-animatie-0233

  GOD KAN JOU OOK GEBRUIKEN☻ 30 juni☻ Op een dag hielden de gereedschappen van de meubelmaker een vergadering. De voorzitter was broeder Hamer. De vergadering had hem duidelijk gemaakt, dat hij maar beter kan vertrekken, omdat hij teveel lawaai maakte. Hij zei daarop: “Als ik deze timmermansplaats moet verlaten, dan moet broeder kleine Boor er ook uit! Hij is van zo weinig belang, dat niemand hem zal missen.”Daarop stond broeder kleine Boor op en zei: “Goed, maar dan moet broeder Schroevendraaier ook vertrekken. Je moet hem steeds ronddraaien wil hij tot enige prestatie komen.”Broeder Schroevendraaier zei toen: “Als je mij eruit wil hebben, dan zal broeder Schaaf er ook uit moeten. Al zijn werk is zo oppervlakkig, iedere diepte ontbreekt eraan.”Waarop broeder Schaaf antwoordde: “Dan gaat broeder Duimstok er ook uit, want hij legt iedereen de maatstaaf aan, alsof hij de enige is die gelijk heeft.”Broeder Duimstok deed toen zijn beklag over broeder Schuurpapier en zei: “Ik wil wel gaan, maar broeder Schuurpapier is ruwer dan nodig is en hij schuurt altijd de verkeerde kant op.”

  gereedschap-bewegende-animatie-0279

  GOD KAN JOU OOK GEBRUIKEN☻ 30 juni☻ Op het heetst van de discussie kwam de Meubelmaker de werkplaats binnen, om aan zijn dagtaak te beginnen. Hij deed zijn overall aan en ging naar zijn werkbank, om een preekstoel te maken. Hij zocht het hout uit en gebruikte die dag, zoals alle andere dagen: De duimstok, de schaaf, de kleine boor en de grote boor, de hamer en de schroevendraaier, maar ook de beitel en het schuurpapier kwamen aan de beurt. Aan het einde van de dag, toen Hij alle gereedschappen wel één of meerdere keren gebruikt had, was de preekstoel klaar.De Meubelmaker ging naar huis.Toen stond broeder Zaag op en zei: “Broeders, ik zie, dat de Meubelmaker ons allemaal als Zijn werktuigen kan gebruiken, om Zijn doel te bereiken!”Zo mogen wij, waar wij zijn en wie wij ook zijn toch deel uitmaken voor onze hemelse Vader als een bruikbaar instrument. Wij zijn werkzaam, als wij elkaar bemoedigen, opbouwen en positief met elkaar bezig zijn, want wij hebben elkaar nodig.


  IBELIEVE

  Image and video hosting by TinyPic

  WAT ZEGT DE BIJBEL OVER ABORTUS☻

  26 juni☻

  GOD IS DE GEVER VAN HET LEVEN☻

  God nam het duistere en vormloze niets en maakte alle dingen, inclusief de mens. Van stof heeft God de eerste man geschapen. "Toen vormde de Here God een man uit het stof van de grond en blies de adem van het leven in zijn neusgaten, en de mens werd een levend wezen" ( Genesis 2: 7 ). Van niets heeft Hij het leven van de mensheid gegeven.

  Image and video hosting by TinyPic

  GOD IS DE GEVER VAN HET LEVEN☻

  26 juni☻

  Een object kan niet bewegen zonder stroom toe te passen. Het leven kan niet gebeuren zonder de kracht van God, het in leven te blazen. "Dit is wat God de Heer zegt - de Schepper van de hemelen, die hen uitrekt, die de aarde uitspreidt met alles wat daaruit voortkomt, die zijn mensen ademhaalt, en het leven voor degenen die erop lopen" ( Jesaja 42: 5 ). Bron:ibelieve.com


  LEVENSVERHAAL

   

  Godszorg 

  HIJ DACHT DAT EEN LEVEN MET JEZUS HEEL SAAI ZOU WORDEN☻

  22 juli☻

  Jonathan Zaaier werd christelijk opgevoed, maar had tot zijn achttiende weinig met het geloof. Totdat God tegen hem sprak door zijn voorganger. Hij vertelt hoe Gods Geest in zijn leven kwam. Dit door de dominee. Toen was ik nog zeventien en onze voorganger zei tijdens een preek: “Jezus is ook gekomen voor een zeventienjarige.” Een week later werd ik achttien en de dominee zei tijdens de preek van die zondag: “Het kan zijn dat je vandaag je verjaardag viert. Laat het Evangelie toch het mooiste geschenk zijn dat je in je leven hebt ontvangen.” Dat kon geen toeval zijn.”“In die periode kwam ik terug van een geestelijke avond, waarop ik Gods liefde zo intens heb mogen ervaren; een liefdevolle God die Zijn enige Zoon de dood heeft ingestuurd voor mij. In de maanden die volgden, mocht ik zekerheid krijgen van iets wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden; door Zijn genade ben ik een kind van God. Door Zijn kracht kon ik stoppen met mijn gokverslaving, ging ik christelijke muziek luisteren en had ik geen behoefte meer om te feesten. Ik kwam erachter dat een leven met Jezus zoveel meer vreugde geeft dan een leven zonder Hem.”

  Angel Smiley

   

  DE TWENTSE KWAM TOT GELOOF TIJDENS HIGHSCHOOL IN AMERIKA:ZE HAD IN NEDERLAND NOOIT CHRISTENEN ONTMOET☻

  22 juli☻

  De Twentse Anneleen Koelmans ging op haar 17e naar de Verenigde Staten om een jaar higschool te doen. Ze ging daar heen om 'alles uit haar leven' te halen. Wat ze desondanks nooit verwachtte, is dat ze God ontmoette in dat jaar.VREDE:Op een gegeven moment bad Anneleen, na een grote zoektocht, tot God. "Ik bad: 'Allah, God, energie, of hoe U ook heet, wilt U zich bekend maken aan mij?' Het mooie is: dat deed Hij. Ik merkte dat God zoveel mensen op mijn pad bracht die me over God konden vertellen, en antwoord gaven op vragen die ik had. Ik was eens naar een jeugdavond van de kerk geweest, en daar zat een basketballer, die zei: 'Zelfs als ik niet meer kan presteren, dan nog houdt God van mij.' Dat was een antwoord op mijn prestatievraag. Ik wilde diezelfde vrede als Hem. Toen zei ik: 'Jezus, ik heb U nodig, doet U het maar.'" Ik dacht serieus dat christenen er niet waren en ik wilde als zendeling terugkomen naar Nederland."

  Bron:cip/levensverhalen


  BEAM

  Very Sad

  HIJ VOELT ZICH EENZAAM ZONDER ALLEEN TE ZIJN☻ 22 juli☻ ‘Niemand zit op je te wachten’, ‘Ze spreken alleen met je af uit medelijden’, ‘Je bent saai’. Deze gedachten zitten mij al een tijd flink dwars. Sinds ik op mezelf woon (half jaar nu), vrienden zijn gaan settelen en het leven iets meer agenda-technisch dan spontaan verloopt, is mijn leven gevoelsmatig totaal veranderd. Alle vastigheden – zoals huisgenoten of (vrijgezelle) vrienden die altijd tijd hadden voor impulsieve uitjes – zijn verdwenen. Ik heb genoeg afspraken, maar voel geen connectie. Alsof ik een eiland ben dat langs het vaste land drijft. Ieder moment dat ik met mezelf ben en mijn gedachten de ruimte krijgen, nemen ze mijn geluk in een houdgreep. Ik voel me eenzaam, zonder alleen te zijn. Alles wordt kapot gemaakt door de stem in mijn hoofd. Zelfs insta story’s, die ik normaal prima kon relativeren, worden misbruikt door mijn zwarte hersenspinsels: ‘Kijk, al deze mensen hebben het wél gezellig met elkaar!

  Sad face

  EENZAAM VOELEN OF ZIJN☻ 22 juli☻ Ik weet dat er van mij gehouden wordt, dat er mensen om mij heen staan. Dat ik dit niet alleen hoef te doen. Het enige probleem: ik voel het niet. En van die strijd tussen hart en hoofd word ik doodmoe. Waar ik normaal na het probleem een oplossing beschrijf, heb ik die nu totaal niet. Ik denk dat dat – helaas – de huidige realiteit is. Leren accepteren dat er niet altijd een oplossing is. Dat ongelukkig zijn deel van het leven is. Dat niet alles te controleren en direct te fixen is. Het is een proces. Levensfase, ofzo. Verschrikkelijk genoeg. Praten, ademen, doorgaan. Met tijd, God en een luisterend oor als enige medicijn. Ik voel me eenzaam, maar ben het niet.


  KINDER WEEK VAN GEBED

  Image and video hosting by TinyPic

  HIJ KENT MIJ!

  26 juni☻

  Johannes 4:19b Nu begrijp ik Heere God dat U een profeet bent! Dacht ik net dat ik nooit meer water hoefde te gaan putten, zei die man bij de put opeens: ga je man eens halen. Ik schrok me een hoedje. Ik heb helemaal geen man meer! Daar ben ik zo verdrietig om. Ik ben wel getrouwd geweest, een paar keer zelfs, maar steeds stuurden die mannen mij weer weg. Niemand wil voor mij zorgen...of nog met mij omgaan...en misschien heb ik het zelf ook niet helemaal goed gedaan...Maar hoe wist deze man dat eigenlijk? Het leek wel alsof Hij mij kende. Dan moest Hij wel een profeet zijn, een echte man van God! Alleen een profeet weet dingen die niemand anders kan weten. Ik bid voor mensen die zich net als de vrouw bij de put, alleen en verdrietig voelen. God wil hen helpen, voor hen zorgen en troosten. Amen

  Image and video hosting by TinyPic

  HIJ KENT MIJ☻

  26 juni☻

  Eigenlijk zijn alle dingen die Hij zegt bijzonder! Deze man spreekt woorden van God zoals een echte profeet dat doet. Hij kent mij door en door, Hij weet dat geen mens mij ziet zitten en toch wil Hij hier bij mij zijn en met mij praten! Weet je, snappen doe ik het niet, maar het maakt me wel blij! Hoe vind jij dat Jezus je door en door kent? Hij kent alle goede en alle slechte dingen van je en toch wil Hij jouw Vriend zijn. Je hoeft je dus voor Hem niet anders voor te doen. Dank U Heere God dat U de mens door en door kent. U weet precies wat mensen nodig hebben. Amen


  JONGEREN

  Image and video hosting by TinyPic

  MAXIMUMLEEFTIJD JEUGDLOON VERLAAGD VAN 23 MAART NAAR 21☻

  4 juli☻

  Jongeren vanaf 21 jaar verdienen vanaf maandag voortaan hetzelfde minimumloon als volwassenen. Dat is het gevolg van een kabinetsbesluit uit 2016. Volgens vakbond FNV gaat een 21-jarige hierdoor 510,69 euro per maand op vooruit. De bond voerde, samen met andere vakbonden en jongerenorganisaties, flink actie voor het afschaffen van het minimumjeugdloon. Uiteindelijk besloot minister Lodewijk Asscher (Werkgelegenheid) op 21 april 2016 het jeugdloon stapsgewijs af te schaffen voor jongeren tussen de 21 en 23 jaar. Voor mensen onder de 21 geldt er dus nog wel een minimumjeugdloon dat lager ligt dan het minimumloon voor volwassenen. „Jongeren krijgen nog te vaak te maken met een oerwoud van flexcontracten, torenhoge studieschulden en tot ons 21e nog steeds geen volwassen loon. Terwijl we wel hetzelfde werk doen als volwassenen”, benadrukt hij. „Uiteindelijk moeten alle 18-plussers een volwassen loon krijgen. beter inkomen voor alle jongeren in Nederland.

  Image and video hosting by TinyPic

  RUIM TWEEHONDERD GEMEENTEN VERBIEDEN DRUGSGEBRUIK OP STRAAT☻

  4 juli☻

  Een jointje opsteken in het openbaar wordt op steeds meer plaatsen in Nederland verboden. Eén stap over de gemeentegrens kan daarbij het verschil betekenen tussen wel of geen boete. 218 van de 355 gemeenten hebben inmiddels een algeheel verbod op drugsgebruik afgekondigd voor de publieke ruimte, zoals parken, straten of openbare gebouwen. De verboden zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV), blijkt uit een inventarisatie van de NOS. Daarbij gaat het niet alleen om een verbod op softdrugs, zoals wiet, maar meestal ook om een verbod op harddrugs. De gemeenten met zo'n totaalverbod volgen daarmee niet de landelijk geldende Opiumwet. Die wet stelt het gebruik van soft- en harddrugs in Nederland expliciet niet strafbaar, alleen de handel en productie ervan.

  Bron:Puntuit.nl


  YOUTH FOR CHRIST

  Image and video hosting by TinyPic

  DE LANGE ROUTE☻

  17 juli☻

  Martin, Joey en Soufiane helpen wekelijks bij diverse activiteiten van The Mall. Martin is 2 jaar in Nederland en weet hoe fijn het is als er iemand is om een praatje mee te maken. Joey heeft een neusje voor de praktische ondersteuning. Hij heeft het oud-papier al buiten gezet voordat wij er aan dachten, omdat hij de afvalkalender uit zijn hoofd kent. Soufiane is 19 jaar en komt al jaren over de vloer bij The Mall. Eerst als jongere; inmiddels als actieve helper en coach van het voetbalteam. Het verhaal van een bijzondere ontwikkeling. Soufiane: “In het begin werden we The Mall wel eens uitgestuurd; hadden we wat kattenkwaad uitgehaald. Ik was een jaar of 13, en speelde toen mee met het voetbalteam van The Mall, met Nick als coach. Nu ben ik zelf de coach van het huidige voetbalteam, en helpt Nick mij daarbij.

  Image and video hosting by TinyPic

  DE LANGE ROUTE☻

  17 juli☻

  Toen ik 16 jaar was ging ik andere dingen proberen en prioriteit geven. Er zijn best wel wat dingen die ik anders had kunnen aanpakken. Zo moest ik op BBL-niveau (Beroepsbegeleidende leerweg) beginnen, omdat ik school nooit serieus nam. Daarom moest ik helemaal via VMBO-Kader, naar Niveau 3 en toen naar Niveau 4. Nu zit ik in het derde jaar van mij MBO. Het is de lange route, maar spijt heb ik er toch niet van. Ik heb ervan geleerd, en leer iedere dag nog wat. Ik focus nu op de toekomst; een baan die past bij mijn talenten. Soms ben ik nog wel wat lui – op tijd komen blijft moeilijk, haha -, maar als er nu een deadline is voor het inleveren van verslagen, krijg ik ineens de kick om daaraan te werken. Dat was vroeger echt niet zo.”De stage bij The Mall betekent veel voor me. Dat ik die kans heb gekregen op een plek waar ik me al jaren vertrouwd voel. Zelfs nu de subsidie weggevallen is, mag ik blijven. Hoe tof is het dat zo veel mensen investeren in The Mall, omdat jongeren de toekomst zijn. Daar heb ik veel respect voor.Bron:The Mall.nl


  Categorieën
 • Afgoden (2)
 • Financiën (0)
 • Geloof/Godsdienst (20)
 • Gevoelsleven (11)
 • Gezin (1)
 • Gezondheid (11)
 • Grootouders (1)
 • Huwelijk (1)
 • Kinderen (3)
 • Ouderschap (1)
 • Persoonlijk (7)
 • Plaatsen (7)
 • Seizoenen (1)
 • Sekse (1)
 • Ziekten (3)

 • ISRAEL NIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  UITZONDERLIJK JOODS HUWELIJK IN BOURTANGE OPKOMST☻ 26 juni☻ In het noordelijke vestingdorp Bourtange vindt deze zomer een Joods huwelijk plaats. In vergelijking met andere plaatsen in Nederland is dit een hoogst uitzonderlijke gebeurtenis. Het is de tweede keer sinds 1945 dat in de kleine sjoel van de vesting een Joodse bruiloft zal zijn. De dorpelingen maken zich nu al op voor deze bijzondere gebeurtenis. In Bourtange wordt ieder jaar met Chanoeka een chanoekia aangestoken. Willem Fokkens is de voorzitter van de Vereniging Vrienden van de Synagoge Bourtange (VVSB). Hij vertelt aan het Dagblad van het Noorden over de bijzondere gebeurtenis die op stapel staat. “Huwelijken worden hier vrijwel niet meer voltrokken, iets dat voor de oorlog wel vaker gebeurde, toen Bourtange nog een bloeiende Joodse gemeenschap had,’’ aldus Fokkens. Het Joodse bruidspaar is 70-plus en komt uit Friesland. “De twee zijn lid van onze vereniging en hebben daarom voor Bourtange gekozen.”Niettemin is Fokkens trots dat het tweede Joodse huwelijk van na de bevrijding er aan komt. Bron:jonet.nl

  Image and video hosting by TinyPic

  EERSTE JOODS MUSEUM IN PORTO OPENT☻ 26 juni☻ In Porto is voor het eerst een Joods Museum geopend. De Joodse gemeenschap zette het museum in de afgelopen jaren op, in samenwerking met de overheid. De opening vond deze week plaats, een jaar na de aanslagen op het Joodse Museum in Brussel. Eigenlijk was het museum vorige maand al klaar, maar vanwege de symbolische openingsdatum van 24 mei ging de instelling pas na een maand open. Hiermee wil de Joodse gemeenschap in Portugal een statement maken tegen antisemieten en moslimterroristen. In de laatste jaren omarmt Portugal haar Joden weer. Momenteel kent het land nog slechts een 2.500 zielen tellende gemeenschap, die dankzij de Jodenvervolging (inquisitie) tot deze omvang is gedecimeerd. Joden die tijdens de inquisitie uit het land verdreven zijn, kunnen weer aanspraak maken op het Portugese staatsburgerschap.Bron:jonet.nl


  NIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  DE FILESTIJNEN KWAMEN UIT HET ZUIDWESTEN VAN EUROPA☻ 4 juli☻ De Filistijnen kwamen uit Europa. Dat zeggen archeologen op basis van opgravingsonderzoek van een Filistijnse begraafplaats bij Ashkelon, in het zuidwesten van Israël. JERUZALEM. Het volk van de Filistijnen, dat onder meer bekend staat om zijn oorlogen tegen de Israëlieten, kwam in de 12e eeuw voor Christus naar die regio. Die conclusie trekken onderzoekers van het Max Planck Instituut voor de Wetenschap van de Menselijke Geschiedenis.Nieuw onderzoek van het DNA van beenderen die tussen 1985 en 2016 zijn opgegraven, lijkt aan te tonen dat de Filistijnen afstamden van zeevaarders die vanuit het zuidwesten van Europa de Middellandse Zee overstaken. Zij hoorden mogelijk bij de zeevolken die vanuit Kreta of vanaf de Spaanse zuidkust op rooftocht gingen. Bron:nd

  Image and video hosting by TinyPic

  CHRISTELIJKE HOMO STOPT MET VERPLICHT CILIBATAIR TE LEVEN☻ 4 juli☻ Thony Kraamer uit Goes had zich opnieuw bekeerd tot het christendom en zwoer seks met jongens af na een losbandige tijd in de gayscene. Hij ging verder als ‘niet praktiserende’ homo. Onlangs heeft hij een punt gezet achter dit verplicht celibataire leven. De jongen zou na een excessieve fase een rustige relatie met een jongen aan zijn gegaan, maar besloot daar, na het horen van de stem van God, mee te stoppen. In een club in Brussel, waar voornamelijk oudere mannen waren die hun lusten op elkaar uitleefden en die mij behandelden als jong snoepje, liet God me inzien dat het dierlijk, onmenselijk en onnatuurlijk was wat hier gebeurde." "Nooit zal, kan, mag en wil ik nog een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht. God wilde dat ik weer volledig van Hem houd en dat ik voor Hem leef," zei hij tegenover Jinek.In de charismatische gemeenschap [beweging binnen het christendom – red.] gingen homoseksualiteit en de kerk voor mijn gevoel niet samen, dus moest ik een keuze maken. Ik besloot om vol voor het geloof te gaan. Ik was toen 19, het leek een prima beslissing. Nu kan ik alles in perspectief zien."Bron:cip

  Pope

  FRANSEBISCHOPPEN WAARSCHUWEN VOOR SEKTARISME♥ 26 juni☻ Een commissie van de Franse bisschoppen roept op tot waakzaamheid voor sectaire trends waaraan klaarblijkelijk ook katholieke groepen niet ontsnappen. De Bisschoppenconferentie van Frankrijk (CEF) waarschuwt voor sectaire tendensen bij sommige katholieke bewegingen. In november vorig jaar richtte de CE een Cel voor Sectaire Excessen binnen de Katholieke Kerk op. Die heeft intussen al 163 meldingen behandeld. Sektespecialist Francois-Marie Dermine wijst vooral op het gevaar van ontsporingen bij groepen waar de stichter overdreven wordt verheerlijkt en groepen die zich afsluiten van de buitenwereld. De meerderheid van de meldingen slaat op groepen met gebedsgenezingen en charismatische of traditionalistische groepen. In enkele gevallen ook nieuwe of oude religieuze gemeenschappen, religieuze congregaties, bewegingen en individuen. Volgens de cel zijn de ontsporingen in de verschillende groepen min of meer dezelfde. Daarom werd een lijst opgesteld om dit soort ontsporingen sneller te identificeren. Bron:kerknet.be

   

   

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!