Inhoud blog
 • Vochtproblemen – Enkele tips tegen vochtige muren
 • natte kelders
 • Welkom op mijn blog over vochtige muren
 • Prijs muren injecteren
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  muren vochtig - vochtproblemen en muur injecteren
  Informatieve site over vochtige muren en andere vochtproblemen
  23-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vochtproblemen – Enkele tips tegen vochtige muren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vochtproblemen – enkele tips tegen vochtige muren

  Een woning met vochtproblemen kunnen heel wat verschillende oorzaken hebben. Opstijgend vocht, condens, waterinfiltratie, natte muren en vochtige kelders kunnen ons heel wat kopzorgen meebrengen. Je kan hierdoor heel wat problemen veroorzaken zoals gezondheidsproblemen of overlast van heel wat insecten. Door de schade zal de waarde van het visuele aspect van de woning verlagen. Elk nieuw huis dat er gezet wordt moet zeer goed beschermd worden tegen vocht. Men moet heel wat oorzaken onderzoeken voor tot een goede oplossing te komen, deze zal hierna één voor één opgelost worden. Enkele mogelijke oorzaken van vochtproblemen:

  1.       Optrekkend vocht – opstijgend vocht

  Vele gebieden hebben een redelijk hoog waterpeil, daarom is het opstijgend vocht bij oudere woningen en woningen met constructiefout de grootste aanleiding tot heel wat vochtproblemen. Door de aanwezigheid van grondwater, kan worden opgezogen door het ondergrondse metselwerk. Door capilariteit komt het water in het bovengrondse metselwerk.

  De oorzaak licht vaak bij een verkeerde of niet geplaatste vochtkerende laag van het optrekkend vocht. Om het opstijgend vocht definitief op te lossen, dan wordt er een vooronderzoek gedaan. Er wordt hierna dan beslist welke aanpak er dan zal gehanteerd worden.

  2.       Condensatie – ventilatie – condens

  Er ontstaat een condens wanneer warme lucht, die met vocht verzadigd is, een koud oppervlak bereikt. Het kan heel wat schade veroorzaken op niet zichtbare, als op zichtbare plaatsen. Gemiddeld zal een doorsnee gezin van vier personen ongeveer 15 liter water per dag produceren, dit onder de vorm van damp. Komt het grootste deel door het uitademen van lucht. Je hebt dit ook bij het drogen van wasgoed, douchen, koken, afwassen … dit dan in de warm van waterdamp die vrijkomt in de woning.

  3.       Vochtige kelder

  Je kan verschillende methoden opteren bij vochtproblemen in de kelder. Hiervoor is de doeltreffendste oplossing een nieuwe bekuiping, maar het is meteen wel de duurste oplossing! Bij vochtbestrijding kan het kostenplaatje een stuk lager zijn, bij de meeste gevallen zal dit volstaan!

  4.       Isolatie kruipruimte – vocht in de kruipkelder – kelder

  Bodemisolatie

  In de kruipkelder ligt de oorzaak van vochtproblemen door een vochtige kruipruimte. Waterdamp zou mogelijk de belangrijkste bron van een vochtige kruipruimte zijn voor de bovenliggende woning. Op de energiefactuur heeft het ook een neven effect. Bij het isoleren van de kruipruimte kan je de vloertemperatuur met een paar graden verhogen.

  Vloerisolatie

  We zijn zo goed als altijd in contact met de vloer, daarom is dat onze enige energieoppervlak, het heeft ons een comfortgevoel dat rechtstreeks wordt beïnvloed. Het is daarom belangrijk dat er in elke woning een goed geïsoleerde vloer ligt! Hierdoor vermijdt je de vochtige vloeren bij een juiste vloerisolatie, meestal ontstaat deze door oppervlaktecondensatie. Het isoleren met Pur-schuim verhoogt het comfort van uw vloer, die je via de kruipruimte isoleert.

  5.       Vocht in het schoorsteenkanaal en aan de schoorsteen

  Doorslaande en lekkende schoorsteen? Vochtplekken op de muur ter hoogte van de schouw? Het zijn allemaal signalen dat er problemen zijn met je schoorsteen. Schoorstenen worden gedurende hun hele leven blootgesteld aan verschillende verwoestende invloeden. Door versnellende en hoge temperatuurwisselingen en het aantasten door rookgassen, dit zorgt allemaal voor een constante aanslag op de constructie van de schoorsteen en het voegwerk.

  6.       Er is doorslaand vocht door de gevel

  Een buitenmuur vol mestelwerk of een traditionele spouwmuur kunnen beide het meeste vocht doorlaten. De gevels die vooral zuidwest gericht zijn zullen ook het meest te verduren krijgen.

  De kans is groot dat je met doorslaand vocht te maken hebt van de buitengevel, wanneer je op onregelmatige plaatsen op de binnenzijde van de buitenmuur vochtplekken ziet.
  Archief per week
 • 20/08-26/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 27/02-04/03 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!