Inhoud blog
 • Vochtproblemen – Enkele tips tegen vochtige muren
 • natte kelders
 • Welkom op mijn blog over vochtige muren
 • Prijs muren injecteren
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  muren vochtig - vochtproblemen en muur injecteren
  Informatieve site over vochtige muren en andere vochtproblemen
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op mijn blog over vochtige muren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vochtige muren - muur injecteren informatie  Hallo iedereen,

  Na zelfs jaren last te hebben van muren vochtig besloot ik een informatieve website op te starten over alles wat met vochtproblemen te maken heeft. Via deze blog hoop ik andere mensen te vinden die ook al last hebben gehad van natte muren en wie weet wel enkele vochtexperten om mijn website helpen zo informatief mogelijk te maken. Je kan steeds een kijkje nemen op www.murenvochtig.be

  23-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vochtproblemen – Enkele tips tegen vochtige muren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vochtproblemen – enkele tips tegen vochtige muren

  Een woning met vochtproblemen kunnen heel wat verschillende oorzaken hebben. Opstijgend vocht, condens, waterinfiltratie, natte muren en vochtige kelders kunnen ons heel wat kopzorgen meebrengen. Je kan hierdoor heel wat problemen veroorzaken zoals gezondheidsproblemen of overlast van heel wat insecten. Door de schade zal de waarde van het visuele aspect van de woning verlagen. Elk nieuw huis dat er gezet wordt moet zeer goed beschermd worden tegen vocht. Men moet heel wat oorzaken onderzoeken voor tot een goede oplossing te komen, deze zal hierna één voor één opgelost worden. Enkele mogelijke oorzaken van vochtproblemen:

  1.       Optrekkend vocht – opstijgend vocht

  Vele gebieden hebben een redelijk hoog waterpeil, daarom is het opstijgend vocht bij oudere woningen en woningen met constructiefout de grootste aanleiding tot heel wat vochtproblemen. Door de aanwezigheid van grondwater, kan worden opgezogen door het ondergrondse metselwerk. Door capilariteit komt het water in het bovengrondse metselwerk.

  De oorzaak licht vaak bij een verkeerde of niet geplaatste vochtkerende laag van het optrekkend vocht. Om het opstijgend vocht definitief op te lossen, dan wordt er een vooronderzoek gedaan. Er wordt hierna dan beslist welke aanpak er dan zal gehanteerd worden.

  2.       Condensatie – ventilatie – condens

  Er ontstaat een condens wanneer warme lucht, die met vocht verzadigd is, een koud oppervlak bereikt. Het kan heel wat schade veroorzaken op niet zichtbare, als op zichtbare plaatsen. Gemiddeld zal een doorsnee gezin van vier personen ongeveer 15 liter water per dag produceren, dit onder de vorm van damp. Komt het grootste deel door het uitademen van lucht. Je hebt dit ook bij het drogen van wasgoed, douchen, koken, afwassen … dit dan in de warm van waterdamp die vrijkomt in de woning.

  3.       Vochtige kelder

  Je kan verschillende methoden opteren bij vochtproblemen in de kelder. Hiervoor is de doeltreffendste oplossing een nieuwe bekuiping, maar het is meteen wel de duurste oplossing! Bij vochtbestrijding kan het kostenplaatje een stuk lager zijn, bij de meeste gevallen zal dit volstaan!

  4.       Isolatie kruipruimte – vocht in de kruipkelder – kelder

  Bodemisolatie

  In de kruipkelder ligt de oorzaak van vochtproblemen door een vochtige kruipruimte. Waterdamp zou mogelijk de belangrijkste bron van een vochtige kruipruimte zijn voor de bovenliggende woning. Op de energiefactuur heeft het ook een neven effect. Bij het isoleren van de kruipruimte kan je de vloertemperatuur met een paar graden verhogen.

  Vloerisolatie

  We zijn zo goed als altijd in contact met de vloer, daarom is dat onze enige energieoppervlak, het heeft ons een comfortgevoel dat rechtstreeks wordt beïnvloed. Het is daarom belangrijk dat er in elke woning een goed geïsoleerde vloer ligt! Hierdoor vermijdt je de vochtige vloeren bij een juiste vloerisolatie, meestal ontstaat deze door oppervlaktecondensatie. Het isoleren met Pur-schuim verhoogt het comfort van uw vloer, die je via de kruipruimte isoleert.

  5.       Vocht in het schoorsteenkanaal en aan de schoorsteen

  Doorslaande en lekkende schoorsteen? Vochtplekken op de muur ter hoogte van de schouw? Het zijn allemaal signalen dat er problemen zijn met je schoorsteen. Schoorstenen worden gedurende hun hele leven blootgesteld aan verschillende verwoestende invloeden. Door versnellende en hoge temperatuurwisselingen en het aantasten door rookgassen, dit zorgt allemaal voor een constante aanslag op de constructie van de schoorsteen en het voegwerk.

  6.       Er is doorslaand vocht door de gevel

  Een buitenmuur vol mestelwerk of een traditionele spouwmuur kunnen beide het meeste vocht doorlaten. De gevels die vooral zuidwest gericht zijn zullen ook het meest te verduren krijgen.

  De kans is groot dat je met doorslaand vocht te maken hebt van de buitengevel, wanneer je op onregelmatige plaatsen op de binnenzijde van de buitenmuur vochtplekken ziet.


  31-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.natte kelders

  Als je bevoorbeeld bomen en planten naast het huis hebt staan kunnen deze water absorberen door un wortels.

  Messt gebruikte oplossingen voor een natte kelder


  Vochtige kelder nadelen
 • (Grote) Planten die naast het huis staan: Deze planten slaan vocht op in hun wortels, maar zorgen er ook voor dat de grond onder hun bladerdek niet gemakkelijk kan opdrogen na een regenbui. Het water dat in de grond zit gaat dus meer tijd hebben om via je muren in je kelder naar binnen te komen.
 • 01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs muren injecteren

  Vochtige muren injecteren


  Vandaag heb ik eene erste artikel geschreven over een onderwerp waar heel wat vragen en misvattingen over zijn: De prijs van muren injecteren en wat er allemaal komt bij kijken om de beslissingen af te wegen.

  Zelf injecteren of muren laten injecteren

  De voornaamste reden waarom men kiest voor zelf muren te laten injecteren is uiteraard de prijs. Een vochtige muur laten injecteren is uiteraard duurder maar is er dan ook een verschil? Op zich in principe niet... Tenminsten als je weet wat je doet en de juiste producten gebruikt. Helaas knelt daar het schoentje daar vaak. Door gebrek aan informatie en toegang tot de grote bouwhandels gebeurt het nogal dikwijls dat men na enkele maanden voor de verrassing komt de staan dat er weer vocht aanwezig is in de muren. Mocht je op mijn website niet voldoende informatie vinden over dit onderwerp dan kan je ook steeds een kijkje nemen op muurinjecteren.be. Er is bovendien ook een mogelijkheid om offertes aan te vragen zodat een vochtexpert langskomt om de prijs en schade te bepalen van je muur. Je kan dan zelf nog beslissen of je de muur injecteren zelf doet of overlaat aan de firma.
  Archief per week
 • 20/08-26/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 27/02-04/03 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!