Foto
Welkom op onze site
Foto
Onze sponsors
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Tour du Condroz 2017
 • BVB te Bonheiden
 • Alexander Verbist 6e op het B.K. Junioren in Oosterzele.
 • Robbe Platteeuw boekt eerste overwinning in Wilsele.
 • Winst voor Lars Timmers in Oetingen
  Zoeken in blog

  Cycling Team Vive le Velo Diegem
  Jeugdwerking Wielrennen
  03-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour du Condroz 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In een kletsnat Rotheux namen 139 renners de start in de Tour du Condroz met 6 beklimmingen tellend voor de Bergprijs. Een kopgroep van 7 renners konden een voorsprong bijeen fietsen van 1minuut 20 seconden, maar in de bergzone verkleinde het peloton de kloof met de leiders en na 80 kilometers was alles te herdoen. Op dat ogenblijk ontstond er vooraan in het peloton een valpartij waarin Branko Baetens, Manu Maertens en Yoni Ualgasi betrokken waren. Branko bleef gekwetst liggen en moest de koers staken, Yoni kon zijn plaats terug innemen in het peloton. Manu Maertens verloor teveel tijd en verliet de wedstrijd na 95 kilometers bij het ingaan van de 4 plaatselijke ronden. Ondertussen reageerde Lars Timmers gevat op een uitval en konden 11 renners wat voorsprong nemen, wat later werd de kopgroep aangedikt tot 18 eenheden. Onder impuls van Belgisch kampioen Sébastien Grignard sloten nog 6 renners vooraan aan en ontstond er zodoende een kopgroep van 24 renners. Niels Fontijne reed alleen weg uit de omvangrijke kopgroep en hield stand tot op de meet. Lars Timmers sprintte zich 15 seconden later naar een zeer verdienstelijke 4e plaats en mist zo voor het 2e weekend op rij net een podiumplaats in een Interclub.

  03-07-2017 om 11:57 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BVB te Bonheiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de 2e wedstrijd van de Beker van Belgie in Bonheiden zaten we vandaag met de ploeg in de hoek waar de klappen vielen. Reeds na 3 kilometer was er een massale valpartij van een 30 tal renners waarin we 3 renners bij betrokken hadden. De wedstrijdcommissaris vertikte het de wedstrijd te neutraliseren en verkoos de wedstrijd gewoon te laten doorgaan zonder dat er gedurende een 30 tal kilometer een ziekenwagen in de wedstrijd was. Tibo De Mesmaeker moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis met open wonden aan de pols en hand. Kiano Brusseleers en Alexander Verbist waren eveneens betrokken en moesten zolang wachten op hulp van de volgwagens die opgehouden werden na de valpartij en was het voor Kiano onmogelijk om nog terug te komen in het peloton. Alexander Verbist kan na 30 km in de achtergrond toch nog aansluiten, maar moest later met pijn uit de wedstrijd stappen. Ondertussen was er een kopgroep van 12 renners die het zou uitzingen tot de aankomst. In de voorlaatste ronde was Yoni Ualgasi betrokken bij een nieuwe valpartij en taste gelijk naar zijn sleutelbeen. Hij werd dan ook voor verzorging weggebracht, maar gelukkig bleef het bij talrijke schaafwonden. Robbe Platteeuw zorgde voor toch wat positief nieuws door 2e te eindigen in de pelotonspurt en als 14e te eindigen. Robbert Verlinden werd in de buik van het peloton op een 74e plaats. In het individueel klassement van de Beker van Belgie staat Robbe nu op een mooie 3e plaats. Ondanks de enorme pech van vandaag staan we toch nog op een 8e plaats in het ploegenklassement.

  07-06-2017 om 07:40 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexander Verbist 6e op het B.K. Junioren in Oosterzele.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Alexander Verbist maakte op het Belgisch Kampioenschap voor Junioren in Oosterzele, deel uit van een kopgroep van 11 renners die op 40 kilometers van de meet tot stand kwam, nadat 7 renners waaronder Alexander wegreden uit het peloton. Even later sloten 6 renners vooraan aan waaronder de nieuwe Belgische Kampioen Sébastien Grignard en Loran Cassaert. De 13 renners namen snel een voorsprong van 30 seconden, en werd de kopgroep herleidt tot 11 renners door het afhaken van Brent Goovaerts en Yorgo Baeyens die vooraan de rol moesten lossen. De 11 overgebleven leiders werkten goed samen en gingen de laatste ronde van 10 kilometer in met een geruststellende voorsprong van 56 seconden op het peloton. In de laatste 5 kilometers werd er nog verschillende demarrages geplaatst, maar het was de Waal Sébastien Grignard die de nieuwe Belgische kampioen 2017 wordt voor Loran Cassaert en Robin Radoux. Alexander werd in de sprint van de kopgroep 6e in dezelfde tijd als de winnaar Robbe Platteeuw (23e) en Yoni Ualgasi (62e) eindigden in het peloton op 47 seconden van de winnaar.

  29-05-2017 om 07:47 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Robbe Platteeuw boekt eerste overwinning in Wilsele.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Robbe Platteeuw legde na 20 kilometers de koers in zijn beslissende fase toen 5 renners waaronder ook Seppe Galicia afstand nemen. Vooraan kon alleen de Litouwer Kestutis Vaitaitis weerwerk bieden tot op de meet. In een lang gerekte spurt met 2 won Robbe Platteeuw voor zijn metgezel de Litouwer Vaitaitis. Alexander Verbist legde 42 seconden later beslag op een 4e plaats voor Yoni Ualgasi en Seppe Galicia op 1'18.

  29-05-2017 om 07:47 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winst voor Lars Timmers in Oetingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In een warm Oetingen werd er gestart met 109 renners. Van in het begin toonde Manu Maertens en Lars Timmers zich bedrijvig en maakten ze beiden deel uit van een eerste grotere groep die kon wegrijden, maar het peloton liet niet begaan en kwam weer aansluiten. Op 2 ronden van het einde kwam de definitieve ontsnapping tot stand toen 15 renners met Lars en Manu konden wegrijden. In de finale speelden onze 2 renners het ploegenspel perfect en gingen ze om beurten aanvallen. De 2 pogingen van Manu werden teniet gedaan en pas de 2e poging van Lars Timmers in in de laatste kilometer was de goede. Lars won met 20 meter voorsprong voor Andreas Goeman en de Nederlander Nathan Rijsdijk. Manu Maertens, die een sterke wedstrijd reed en het ploegenspel perfect uitspeelde eindigde als 15e. Meteen de 4e overwinning van het jaar voor Lars Timmers.

  29-05-2017 om 07:41 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tibo De Mesmaeker 2e in Kerkom-Sint Truiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tibo De Mesmaeker behaalde in het Limburgse Kerkom bij Sint Truiden een 2e plaats, nadat hij de sprint won van het peloton 15 seconden achter de winnaar Thomas Vanhalst.

  29-05-2017 om 07:38 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexander Verbist wordt 3e op het P.K.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In Hoeleden namen 74 renners de start voor het Provinciaal kampioenschap van Vlaams-Brabant. In de eerste ronde ontstond er in verschillende fases een kopgroep van 10 renners waarin we vertegenwoordigd waren met Robbert Verlinden. De koplopers konden een maximum voorsprong nemen van 1 minuut 20 seconden, maar het peloton hield de ontsnapping onder controle. Op 30 km van de aankomst werden de leiders ingerekend en kom de finale beginnen. Aanstoker was Yoni Ualgasi die tesamen met Len De Pauw, op 15 kilometers van de aankomst de finale in een definitieve plooi legden. Wat later sloten Tuur Dens en Brent Van Mulders aan bij het duo, maar voor Len De Pauw ging het vooraan te snel en hij moest de vluchters laten rijden. In een reactie kon het viertal, Alexander Verbist, Arne Marit, Joeri Francen en Aron Arkesteyn vooraan aansluiten en gingen we de laatste 5 kilometers in met 7 leiders die een voorsprong hadden van 12 seconden op het peloton. In de laatste 2 kilometers kon het trio Joeri Francen, Arne Marit en Alexander Verbist nog weg rijden uit de kopgroep, waaruit Joeri Francen in de laatste kilometer alleen doorging. Het duo Marit-Verbist keken wat teveel naar mekaar en Joeri Francen kon stand houden en werd de nieuwe Provinciaal kampioen. Arne Marit won de spurt voor de 2e plaats voor Alexander Verbist, een moegestreden Yoni Ualgasi werd 7e en Robbe Platteeuw 10e.

  15-05-2017 om 10:23 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster der Vlaamse Ardennen 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In de 1e rit van de Ster der Vlaamse Ardennen hebben onze renners de koers mee gekleurd. Op 30 kilometers van het einde kwam de goede vlucht tot stand van 13 renners met Robbe Platteeuw en Yoni Ualgasi. Op de top van La Houpe, de laatste klim van de dag waagde Robbe Platteeuw zijn kans en probeerde solo naar de meet te rijden. Zijn poging werd echter teniet gedaan op 3 kilometers van de aankomt. Ze werden uiteindelijk 11e en 12e in de rit in Opbrakel. Na de 2e rit met 8 maal de Berendries stond Robbe Platteeuw 8e in het algemeen klassement. Op de slotdag stonden 2 ritten op het programma met in de voormiddag een ploegentijdrit van 7,8 km waar in we uitkwamen op een 13e plaats, 31 seconden na winnaar Van Moer Logostics, en zakte Robbe naar een 14e plaats in de klassement. In de namiddagrit werd Alexander Verbist 9e en behield Robbe zijn 14e plaats. In het ploegenklassement eindigden we op een 5e plaats.

  02-05-2017 om 11:38 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seppe Galicia 3e in Hakendover
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Al in de eerste ronde viel de beslissing toen 10 renners weg reden met Seppe Galicia en wie niet mee was, was gezien. In de kopgroep was de samenwerking voorbeeldig en ze bouwden hun voorsprong uit tot boven de minuut. Op 20 kilometers van het einde reed Bjorn Vandebeek weg uit de kopgroep en won verdiend met 1 minuut voorsprong op zijn ploegmaat Jorne Gielen en Seppe Galicia. Alexander Verbist behaalde een 11e plaats, Tibo De Mesmaeker 16e en Rob Meulenijzer 35e.

  25-04-2017 om 12:34 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Joris Weert
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In Sint Joris Weert werd het een snelle wedstrijd met een gemiddelde van bijna 43 km/uur gemiddeld. Door de hoge snelheid van het 104 man grootte peloton was het bijna onbegonnen werk om wat voorsprong te kunnen nemen. Half wedstrijd maakte Lars Timmers deel uit van een kopgroep van 6 renners maar de ontsnapping was geen lang leven beschoren. Daarna mengde Manu Maertens zich ook in een poging om met een groep afstand te nemen, echter ook vergeefs. Op 4 ronden van het einde was er een nieuwe poging van 4 renners en vervoegde Alexander Verbist op zijn eentje het viertal. Maar de samenwerking stokte en de Engelsman Jake Stewart ging alleen door. De Brit etaleerde een stukje hardrijden want hij kon nooit meer dan 15 seconden voorsprong nemen. Na 20 solo kilometers won Stewartj met 10 seconden voorsprong op Alexander Verbist die in de laatste kilometers nog was weggereden uit het peloton. Verdere uitslag van onze renners : 6e Seppe Galicia 12e Tibo De Mesmaeker 19e Bram Van Den Haute 20e Kiano Brusseleers 22e Branko Baetens 29e Ibe Braeken 35e Robbe Platteeuw 65e Robbert Verlinden 67e Manu Maertens Rob Meulenijzer moest half wedstrijd wegens spaakbreuk de wedstrijd verlaten. Lars Timmers die zijn eerste wedstrijd reed in onze kleuren had in de laatste ronde met een lekke band af te rekenen

  18-04-2017 om 12:20 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lars Timmers vervoegt VLV
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Nederlander Lars TIMMERS maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar onze Juniorenploeg. De eerste contacten met Lars dateren van eind vorig seizoen met de bedoeling de overstap te maken voor 2017. Na wat bezinning besloot Lars de club van De Dijlespurters trouw te blijven. Aangezien de Mechelse club een minimum aan Interclubs rijdt en Lars ondertussen heel wat progressie maakte, kwam hij weer in contact met ons om over de mogelijkheid te praten om alsnog onze ploeg te vervoegen. Aangezien tijdens het seizoen een overgang alleen mogelijk was mits het akkoord van de mensen van De Dijlespurters, stemden zij toe om Lars vrij te laten. Ondertussen behaalde Lars reeds 3 overwinningen en heel wat ereplaatsen. Wij bieden Lars een mooi programma aan Interclubs aan die past bij zijn mogelijkheden en kijken uit naar zijn debuut in onze kleuren, wellicht in de E3 Prijs Harelbeke.

  11-04-2017 om 08:17 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wambeek - 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In Wambeek waar 111 renners de start namen won David Bomboi de koers voor zijn ploegmaat Timo de Jong die samen deel uitmaakten van een 5 man sterke kopgroep. Yoni Ualgasi kwam ten val op het ogenblik dat hij vooraan ging aansluiten bij de koplopers. Robbe Platteeuw won de spurt voor de 6e plaats van een uitgedund peloton van 37 renners. Alexander Verbist eindigde als 11e, Branko Baetens 14e en seppe Galicia 43e.

  11-04-2017 om 08:11 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linden - 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De wedstrijd in Linden werd betwist over 13 ronden met telkens de klim van de Houwaartstraat en werd een zware dobber. Rond half koers ontstond er onder impuls van Xander Vervloesem een 6 man sterke kopgroep met Thibaut Ponsaerts. Achter de leiders kwam er een reactie van 7 renners met Robbe Platteeuw, Manu Maertens en de Nederlander Lars Timmers, maar de samenwerking vlotte niet bij de achtervolgers. Bij een achterstand van 40 seconden liet Lars Timmers zijn gezellen achter en reed in een sterk nummer het gat van 40 seconden met de koplopers dicht en kregen we vooraan 7 leiders. in de slotronde kwamen probeerden Lars Timmers en Thibauts Ponsaerts om beurten weg te rijden zonder resultaat tot in de laatste kilometer Thibauts Ponsaerts toch een klein kloofje kan slaan en kon hij stand houden tot de meet. In de achtervolgende groep legde Robbe Platteeuw beslag op een 9e plaats, Manu Maertens reed een dag na de Interclub in Rollegem moegestreden naar een 17e plaats. Slechts 17 van de 67 gestarte renners reden de wedstrijd uit.

  10-04-2017 om 16:13 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen -2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Nederlander Mailkel Zijlaard schreef de Ronde van Vlaanderen voor junioren op zijn naam. De Waal Sébastien Grignard reed geruime tijd solo voor het peloton uit met een maximale voorsprong van 1 minuut 30. In de finale reed Maikel Zijlaard alleen naar Grignard toe en liet hem achter op de laatste beklimming van de Bosberg en won met een halve minuut voorsprong op de Italiaan Gazzoli en David Bomboi. Het was een zware wedstrijd waarin onze jongens hun deel van de pech kenden. Robbe Platteeuw moest net voor de Haaghoek van fiets wisselen en kon pas weer in het peloton aansluiten net voor het binnenrijden van Geraardsbergen. Ondertussen konden we Yoni Ualgasi constant voorin in de wedstrijd spotten, alleen was net zoals voor Branko Baetens de finale nog iets te zwaar voor beide eerste jaars. Toch kunnen ze terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd. Arne Van Roy had na zijn langere ziekteperiode weer het goed gevoel, maar kwam net voor aanvang van de laatste ronde nogal zwaar ten val en werd met pijn aan de enkel afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werd er geen breuk vastgesteld en zal Arne hopelijk weer snel op de fiets kunnen zitten.

  05-04-2017 om 13:49 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem - Strijpen 2017

  In Zottegem-Strijpen verschenen 137 renners aan de start voor een wedstrijd van 10 ronden met telkens een 300 meter kasseistrook van de Lippenhovestraat. Voorbij half koers was Yoni Ualgasi de aanstoker van de goede ontsnapping. Na een demarrage kreeg Yoni het vijftal Lars Timmers, Aaron Vanderbeken, Wannes Lambrecht, Ruben Debouver en de Deen Frederik Thomsen mee. Het duo Luca De Meester en Fabio Van Den Bossche konden onder hun beiden nog naar de kopgroep rijden. Bij ingang laatste probeerde Bjorn Vandebeek en wat later ook Seppe Galicia nog de sprong te maken naar de koplopers, het peloton volgde op 37 seconden. Op 3 kilometers van de aankomst kon Bjorn Vandebeek vooraan aansluiten, Seppe Galicia strandde op 20 meter. In de finale waagde Lars Timmers zijn kans en hield mooi stand tot de finish. Luca De Meester reageerde nog maar kreeg het gat niet meer dicht op Lars Timmers. In de spurt voor de 3e plaats werd Yoni Ualgasi nipt geklopt door de Deen Frederik Thomson en eindigde alzo op een mooie 4e plaats. Seppe Galicia bleef nog voor het peloton en werd 10e, Arne Van Roy 21e, Bram Van Den Haute 26e en Robbert Verlinden 52e. Opmerkelijk vandaag in Zottegem was dat van de 9 man sterke kopgroep er liefst 6 eerste jaars Junioren aanwezig waren. Volgende week zondag wacht ons de Rpnde van Vlaanderen.

  27-03-2017 om 09:20 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Budingen 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de deelgemeente Ransberg verschenen 135 renners aan de start waar de wedstrijd lange tijd gesloten bleef. In de tweede helft van de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 18 renners met Seppe Galicia en Yoni Ualgasi nadat voorin in het peloton een 30 tal renners ten val kwamen. Robbe Platteeuw en Arne Van Roy waren betrokken in de valpartij en moesten de wedstrijd staken. Een trio met onder andere Arne Marit probeerden nog de kloof met de leiders te dichten maar kwamen net te laat. In de eindsprint was de Brit Coleman de snelste voor Put en Rypers. Seppe Galicia strandde op een 4e plaats, Yoni Ualgasi eindigde op een verdienstelijke 11e plaats. Branko Baetens (35e) en Robbert Verlinden (36e) eindigden in een achtervolgende groep op 20 seconden van de winnaar.

  21-03-2017 om 08:13 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbe Platteeuw & Alexander Verbist in Gent-Wevelgem.

  Onze renners Robbe Platteeuw en Alexander Verbist zijn geselecteerd om met de Provinciale Selectie van Vlaams-Brabant deel te nemen aan Gent - Wevelgem voor Junioren op zondag 26 maart 2017. Het is de eerste wedstrijd van dit jaar voor de Nation Cup op de UCI kalender en wordt verreden met 17 Nationale ploegen en 6 Provinciale selecties uit Belgie, Frankrijk en Engeland. We wensen beide renners veel succes.  14-03-2017 om 08:05 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden van dit weekend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In het Henegouwse Celles legde Bram Van Den Haute beslag op een 3e plaats. De Waal Lauka Matthys won solo en in de sprint voor de 2e plaats zat Bram iets te ver in de laatste bocht op 150 meter van de meet en kon hij Donovan Kestens niet meer remonteren en eindigde alzo als 3e en behaalde alzo een nieuwe podiumplaats. In Drieslinter lag het tempo constant hoog, mede door het aantal deelnemers (135). Op 20 kilometer van de streep konden het trio Bonneu, Hillen en Dethier een maximum voorsprong van 25 seconden verwerven. In de laatste kilometers kwam het peloton tot 10 seconden terug, maar het trio kon spurten voor de overwinning en was het Kamiel Bonneu die het haalde. Seppe Galicia werd 10e, Yoni Ualgasi 17e, Robbe Platteeuw 22e, Kiano Brusseleers 26e, Robbert Verlinden 42e en Ibe Braeken 60e. Onze renners streden steeds vooraan attent in het peloton.

  13-03-2017 om 11:38 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zepperen - Zepperen 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De Interclub voor Junioren in Zepperen werd in apocalyptische omstandigheden gereden. Van de start tot aankomst werden de 120 deelnemers getrakteerd op regen en wind bij een temperatuur van 5 graden. Na 30 kilometer trok latere winnaar Maikel Zijlaard samen met zijn ploegmaat Edo Maas ten aanval. De 2 Nederlanders bouwden een voorsprong uit van 1 minuut maar Edo Maas moest zijn ploegmaat laten gaan en werd later ingelopen door het peloton. Maikel Zijlaard reed een maximum voorsprong bij mekaar van 2 minuten op het peloton. In de plaatselijke ronden kwam er eerst een reactie van 4 renners met Alexander Verbist, maar het peloton liet niet begaan. Op 2 ronden van het einde ontstond er een achtervolgende groep van 7 renners met Robbe Platteeuw. Bij het ingaan van de laatste ronde telden de 7 achtervolgers een achterstand van 45 seconden, maar het was duidelijk dat bij Zijlaard het beste eraf was. De achtervolgers kregen de koploper in het vizier maar Zijlaard bleef nog net uit de greep van de achtervolgers en won oververdiend met 4 seconden voorsprong op Stef Zeestraten en Wesley Mol. Robbe Platteeuw legde bij zijn eerste Interclub bij de Junioren beslag op een mooie 7e plaats. Alexander Verbist won 36 seconden na de winnaar de sprint voor de 9e plaats voor Bram Van den Haute die als 10 eindigde. Onze 3 renners waren de enige Belgen in de top 10 van een door regen en wind zware koers. In het ploegenklassement eindigden we op een 2e Plaats na de Nederlanders van Ahoy Rotterdam.

  06-03-2017 om 12:22 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 op 2 voor Bram Van Den Houte
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Junior Bram Van Den Haute wist vandaag na zijn wedstrijd vorige week opnieuw de zege in de wacht te slepen. Hij behaalt dus een 2 op 2 in het prille seizoen. "Ik startte met een verkoudheid in Opwijk dus wist ik niet meteen wat ik kon verwachten van de wedstrijd. Na 3 ronden reden we weg met 13 renners en konden we na enkele ronden een mooie voorsprong bij elkaar rijden. Ik voelde mij goed en hoopte op een sprint. De laatste ronde reageerde ik op iedereen die probeerde weg te rijden. De laatste bocht nam ik als eerste en ik zette meteen aan en hield dit vol tot de finish. Ik ben zeer blij met deze overwinning.": aldus Bram. Artikel door Kurt Vermeerbergen op 26 Feb 2017 - 19:40

  27-02-2017 om 12:45 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefenkoers Vollezele 2017
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het nieuwe wielerseizoen werd vandaag geopend met de oefenkoers in Vollezele, waar 38 Junioren de start namen. Van bij de start werd er al voluit doorgekoerst en was het Arne Marit tesamen met Robbe Platteeuw die ten aanval trok, maar ze kregen geen vrijgeleide van het peloton. In de 2e ronde trok Bram Van Den Haute ten aanval en kreeg wat later het gezelschap van een sterke Michael Schots. Het duo werkte goed samen en de voorsprong steeg snel boven de minuut uit. Arne Marit probeerde nog de bakens te verzetten maar kreeg geen steun en met Bram Van Den Haute in de spits van de wedstrijd was het niet onze taak om Arne Marit mee vooraan te brengen. Yoni Ualgasi probeerde met Victor Detienne ook nog weg te rijden uit het peloton maar ze werden in de laatste ronde terug ingelopen. in een spurt met 2 rondde Bram Van Den Haute het ploegwerk af en start het nieuwe seizoen met een overwinning. Arne Marit won 44 seconden later de spurt voor de 3e plaats voor Seppe Galicia. Robbe Platteeuw legde beslag op een 6e plaats, Branko Baetens werd 8e, Rob Meulenijzer 9e en Yoni Ualgasi 10e. Deze oefenkoers heeft aangetoond dat onze renners klaar zullen zijn voor de start van het nieuwe wielerseizoen. De laatste hand wordt vanaf donderdag gelegd tijdens de trainingsstage in het Spaanse Calpe, waarna we het seizoen zullen starten in de interclub Zepperen-Zepperen. We kijken er met vertrouwen naar uit.

  20-02-2017 om 09:14 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegvoorstelling 2017
  Beste bezoeker,

  Hierbij alvast een indruk van de ploegvoorstelling 2017
  Onze jongens hebben er alvast zin in ;)

  Mvg,
  13-02-2017 om 12:11 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer der Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De Keizer der Junioren begon met een ceremonie op de Commonwealth Cemetry in Reningelst in het bijzijn van de 189 deelnemende renners. Ondanks verschillende ontsnappingspogingen werd er na 100 kilometers met een voltallig peloton van 150 renners gespurt voor de overwinning, na een gemiddelde snelheid van net geen 43 km/uur. Sasha Weemaes won de massasprint, Arne Van Roy kon zich als 22e plaatsen in de pelotonsprint. Onze andere 5 renners eindigden in de buik van het peloton. In Wulpen werd op zondagmorgen een 6 kilometer lange tijdrit afgewerkt en was de Deen Frederik Madsen de snelste met een gemiddelde van 50,5 km/uur. Arne Van Roy was onze beste tijdrijden op een 62e plaats op 34 seconden van de winnaar. De Deen nam door de zege in de tijdrit ook de gele trui over van Sasha Weemaes. In de namiddagrit in en om Koksijde moesten de renners 9 ronden afleggen waar iedere ronde op de Hoge Blekker punten voor de bergtrui te nemen waren. Na 60 kilometer koers trad de wedstrijd in zijn difinitieve plooi. Nadat 7 renners wegreden uit het peloton, kregen zij later het gezelschap van 4 tegenaanvallers en hadden de 11 koplopers een voorscprong van 30 seconden. Ondertussen was Arne Van Roy tesamen met de Luxemburger Heiderscheid en de Brit Meredith in de tegenaanval gegaan en sloten snel aan bij de koplopers. De ondertussen 14 leiders hielden lange tijd het peloton op 50 seconden tot de voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde gestegen was naar 1 minuut 25. De Nederlander Robin Blummel reed alleen weg uit de kopgroep en won de laatste rit met 18 seconden voorsprong. In de spurt voor de 2e plaats eindigde Arne Van Roy fraai 6e en eindigdt als 1e Belg. Bram Ualgasi (36e) en Dave Verbeken (91e) eindigden in het peloton op 1'29" van de winnaar. Arne Van Roy eindigt in het algemeen klassement op een mooie 11e plaats op 28 seconden van de eindwinnaar, de Deen Andreas Kron Lorenz en werd 4e eerste jaars Junior en 5e Belg in het eindklassement van deze sterk bezette Internationel wedstrijd.

  19-09-2016 om 09:59 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontich - Nieuwelingen - 2016

  Bij de Nieuwelingen in Kontich reed het duo Wachters - Cosyns meer dan 2 minuten weg uit het peloton. in de spurt voor de 3e plaats toonden onze renners hun snelle benen nadat Laurent Claeys de spurt won voor de 3e plaats gevolgd door Kiano Brusseleers (4e) en Tibo De Mesmaeker (5e).

  19-09-2016 om 09:54 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seppe Galicia wint in Landen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen .

  19-09-2016 om 09:53 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maransart - nieuwelingen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In het Waals-Brabantse Maransart behaalde Tibo De Mesmaeker vandaag zijn 4e overwinning van het seizoen. Op het toch wel alles behalve vlakke parcours ontstond er rond half koers een 10 man sterke kopgroep waarvan Tibo de Mesmaeker deel uitmaakte. Ondanks verschillende aanvalspogingen in de kopgroep kon er niemand wegrijden en werd de overwinning beslecht in de spurt met 10 renners. In de aankomst bergop toonde Tibo De Mesmaeker zich de snelste en behaalde zo zijn 4e overwinning van het seizoen. De progressie die Tibo dit jaar reeds maakte doet ons met vertrouwen uitkijken naar zijn eerste jaar als Junior volgend jaar bij onze ploeg.

  12-09-2016 om 09:37 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SteraGas Vlaams-Brabant Classic Zemst - Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Voor de Interclub in Zemst-Laar hadden zich 30 ploegen ingeschreven en namen 156 renners de start. Door de regen in het eerste uur van de wedstrijd ontstonden er verschillende valpartijen en stond tevens door het hoge tempo achteraan de poort open. Na 50 km trok onze Vlaams-Brabantse kampioen Arne Van roy reeds ten aanval in het gezelschap van de Nederlander Willem Bok, maar onder hun beiden was het vechten tegen de bierkaai en ze werden dan ook na een 10 tal kilometers weer ingelopen. De volgende ontsnapping tekende Arne Van Roy weer present tesamen met Tim Timmermans, Brent Van Moer en Bryan Vercruysse. het viertal kon tot 35 seconden voorsprong nemen maar het peloton liet niet begaan en riep de 4 leiders weer tot de orde. Op 15 kilometers van de streep trokken de ploegmaten Lars Oreel en Belgisch kampioen Sander De Pestel ten aanval en bouwden een voorsprong op van 50 seconden. Op de laatste kasseistrook van 800 meter reed het trio Alexander Verbist, Jens Reynders en de Nederlander Jesper Rasch weg uit het peloton en verdeelden onder hun de top 5 plaatsen op 23 seconden van de 2 koplopers. Belgisch kampioen Sander De Pestel schonk de zege aan zijn ploegmaat Lars Oreel. Alexander Verbist eindigde op een mooie 5e plaats als 1e jaars Junior, en dit na een top 10 plaats in de toch wel zware koers in Diegem de dag ervoor. 29 seconden later werden Bram Ualgasi 34e, Kevin van Hamme 40e, Bram Van Den Haute 79e en Yarno Vandenbroeck 93e. Arne Van Roy die een aanvallende wedstrijd reed, kon op 4 kilometer van de aankomst vooraan in het peloton een voor hem vallende renner niet meer ontwijken en smakte hard tegen de grond, en zag daardoor een mogelijke top 10 plaats verloren gaan. Hopelijk kunnen we op hem rekenen voor de Keizer der Junioren volgend weekend in Koksijde. in het ploegenklassement behaalden we een mooie 2e plaats, wat onze collectieve prestatie bevestigd.

  12-09-2016 om 09:32 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NED Trofee - Grote prijs Curitas - Junioren 2016 - te Diegem

  Bjorn Leukemans mocht voor 67 Junioren de start geven voor 16 af te leggen ronden. Na verschillende schermutselingen was het Arne Van Roy die zijn kans waagde. Stan Van Tricht en Cedric Beck sloten snel aan en onder hun drieën probeerden ze het peloton op afstand te houden. Lars Oreel offerde zijn kansen op door 3 ronden lang het peloton op sleeptouw te nemen en hield alzo het peloton op 15 seconden van het trio. Na 60 kilometers was alles weer te herdoen en kregen we een algemene hergroepering. In de voorlaatste ronde was het de beurt aan Dave Verbeken om in de aanval te gaan en kreeg wat later het gezelschap van Tom Vandermosten. Arthur Baude kon in de laatste kilometers op zijn beurt aansluiten bij de 2 koplopers. In de laatste kilometer kon Tom Vandermosten een kloofje slaan en won met lichte voorsprong op Dave Verbeken en Arthur Baude. Bram Ualgasi eindigde 12 seconden later op een 5e plaats, Alexander Verbist werd 10e, Arne Van Roy 13e, Kevin Van Hamme 23e. Alexander Verbist werd winnaar van de NED-trofee en mocht de cheque van € 250 in ontvangst nemen, Dave Verbeken mocht mee op het podium als 2e.  11-09-2016 om 10:40 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote prijs Fraikin -Nieuwelingen - 2016 te Diegem
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In onze thuiskoers in Diegem, waar 32 Nieuwelingen de start namen, werd het door het bochtrijke en zware omloop, een ware afvaalingskoers. Op 4 ronden van het einde was Yoni Ualgasi de aanstoker van de juiste ontsnapping. Alleen de Nederlander Martijn Rakers kon de aanval beantwoorden, maar het duo kreeg nooit meer den 20 seconden boni. De 2 leiders konden stand houden en in de sprint was de Nederlander Martijn Rakers sneller dan Yoni Ualgasi. Kiano Brusseleers eindigde als 9e, Tibo De Mesmaeker werd 10e.

  11-09-2016 om 10:35 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robbe Platteeuw komt in 2017 uit voor onze ploeg.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Robbe Platteeuw, woonachtig in de Kortengergse deelgemeente Meerbeek, zal in 2017 als 2e jaars Junior voor onze ploeg rijden. Robbe die tijdens het wielerjaar de wegkoersen combineerde met wedstrijden in het Mountainbike, wil volgend jaar alles op de weg zetten. Als wegrenner kon Robbe dit jaar 3 maal top 10 plaatsen behalen waarvan tot dusver een 3e plaats in Bierbeek zijn beste resultaat van het huidig seizoen is. Wij kijken uit om Robbe in onze kleuren te zien koersen.

  11-09-2016 om 10:27 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Budingen - Junioren - 2016
  Na zijn overwinning gisteren in Neerwinden deed Bram het vandaag nog eens over in Budingen.
  05-09-2016 om 09:55 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neerwinden - Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De 37 renners namen een rustige start tot Bram Ualgasi na 25 kilometer koers er alleen van onder muisde. Hij bouwde onder zijn eentje een maximum voorsprong uit tot 1 minuut 20 seconden. Toen kwam er reactie vanuit het peloton dat daardoor in 2 delen gesplit werd en na 2 ronden sloten 14 renners aan bij Bram waaronder onze 4 andere renners die vandaag van de partij waren. In de laatste ronde reageerde de Nederlander Lars Timmers gevat op een aanval van opnieuw Bram Ualgasi die zijn aanval beschermd zag door zijn ploeggenoten. De 2 vluchters werkten goed samen en konden zo uit ge greep blijven van de achtervolgende groep. In de spurt met 2 kwam Bram Ualgasi uit het wiel van de Nederlander en behaalde met een lengte voorsprong zijn eerste overwinning van het jaar. Alexander Verbist won 11 seconden later overtuigend de sprint voor de 3e plaats . Seppe Galicia werd 9e, Robbert Verlinden 11e en Senna Pira 13e. Voor Bram Ualgasi is na lang wachten eindelijk de ban gebroken met deze overwinning en hopelijk kan hij op zijn elan verder gaan tijdens de laatste maand van het seizoen.

  05-09-2016 om 09:51 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossem - 2016 - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Vossem stonden 49 renners aan de start en zij kregen 12 maal de Vossemberg voor de wielen geschoven. In de 4e ronde kwam er een ontsnapping van 5 renners met Arne Van Roy, Sander Rietjens, Laurens Huys, Ward Vanhoof en Michiel Offermans. Arne Marit, Jordy Meeus en Sean Bero zagen het gevaar en sloten aan bij het vijftal. Achter de 8 leiders volgde een groep met Bram Ualgasi en Sven Verbeeck. Bij de voorlaatste klim van de Vossemberg konden Bram Ualgasi en Stijn Demolder de brug slaan naar de koplopers en ze gingen met hun tienen de laatste ronde in. Arne Van Roy die de laatste premie voor zijn rekening nam ging door en kreeg het gezelschap van Ward Vanhoof en Arne Marit. maar veel voorsprong kregen ze niet. In de spurt stond er geen maat op Arne Marit die vlot won voor Stijn Demolder en Arne Van Roy. Bram Ualgasi werd nog 6e, Sven Verbeeck 14e , Alexander Verbist 25e en Dave Verbeken 27e na zijn zware koers van gisteren in Everberg.

  29-08-2016 om 11:21 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NED Trofee - Everberg - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zoals de verslaggever na de aankomst zei, was het een knotsgekke koers in Everberg. Het koersverloop veranderde constant en reeds in de eerste ronde trokken Bram Uagasi en Stan Van Tricht ten aanval en hielden het bijna 2 ronden vol vooraleer Kevin Van Hamme en Seppe Rombouts kwamen aansluiten Wat later kwamen er nog 6 renners aansluiten met Arne Van Roy en Alexander Verbist. Door onze overheid van 4 renners in de 10 man sterke kopgroep was de samenwerking zoek en waagde Dave Verbeken met nog 40 kilometer koers zijn kans. De reactie van Sander Rietjens en Axel De Lie werd beantwoord door Bram Ualgasi, Kevin Van Hamme en Arne Van Roy, die de vlucht van Dave Verbeken beschermden. Dave kon daardoor uitlopen tot 1minuut 15 en hield mede door het ploegspel mooi stand tot de aankomst en boekte alzo met een mooi nummer zijn eerste zege. Vanuit de achtergrond kwamen nog groepjes aansluiten bij de achtervolgers en werd er gekoerst voor de 2e plaats. Bram Ualgasi reed lek in de laatste ronde en zag daardoor een korte ereplaats verloren gaan. Bram Van Den Haute werd 6e, Alexander Verbist 7e, Arne Van Roy 10e, Kevin Van Hamme moegstreden 14e, Senna Pira 20e, Seppe Galicia 22e, Rik Moons 28e en Robbert Verlinden 32e.

  29-08-2016 om 11:19 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop der Vlaamse Gewesten -Wuustwezel - Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Wuustwezel stond de 46e Omloop der Vlaamse Gewesten op het programma over een afstand van 125 kilometers over een volledig vlakke omloop. Na een nerveuze eerste 50 kilometers kwam de beslissende ontsnapping tot stand. In 3 fases reden 22 renners weg en steeg de voorsprong heel snel naar 1 minuut. Ondertussen was Yarno Vandenbroeck betrokken in een valpartij en had heel wat problemen met een stuk schoenovertrek en kon na een fietswissel en 3 maal assistentie uiteindelijk weer zijn plaats in het peloton innemen. Met een ruime kopgroep van 22 renners met 4 renners van Avia, 4 renners van Van Moer Logistics en 3 renners van Acrog Balen en zonder een renner van Vive le velo was de slag snel geleverd. Toen de achterstand 2 minuten bedroeg werden onze renners wakker en ontstond er nog een achtervolgende groep van 15 renners met Arne Van Roy, Dave Verbeken en Bram Ualgasi die op 2 ronden van het einde al een achterstand hadden van meer dan 4 minuten. In de laatste ronde reden ze dan weg uit de 2e groep en konden nog als 22e, 24e en 25e eindigen. In het ploegenklassement konden we toch nog beslag leggen op een 7e plaats. Deze koers was een les in bescheidenheid en een aanzet voor sommige om uit de virtuele wereld tot de realiteit te komen.

  22-08-2016 om 14:55 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaanderen Cycling tour - dag 3

  In Rekkem werd de 3e rit van de West-Vlaanderen Cycling Tour afgewerkt en eindigde de rit op een massasprint gewonnen door de Nederlander Tim Marsman. onze renners eindigden in de buik van het peloton met Tibo De mesmaeker op plaats 28, Laurent Claeys als 38e, Kiano Brusseleers 47e en Yoni Ualgasi 72e. In het Algemeen klassement na 4 ritten eindigd Yoni Ualgasi op een mooie 10e plaats. Onze renners kunnen terugblikken op een mooie driedaagse met bovenop de 10e plaats in het eindklassement behaalden onze renners 3 top 10 plaatsen in de ritten, droeg Laurent Claeys 1 dag de witte trui en eindigden ze als 5e in het ploegenklassement. Deze ronde leert ons dat zowel Yoni, Kiano als Tibo met vertrouwen mogen uitkijken om vanaf begin volgend seizoen de stap naar de Junioren te zetten.

  22-08-2016 om 14:53 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaanderen Cycling tour - Dag 2

  Op dag 2 van de West-Vlaanderen Cycling Tour voor Nieuwelingen stonden er in Bellegem 2 ritten op het programma. In de namiddag werd de rit gereden over een afstand van 62 kilometers. Door het zwaardere parcours en de strakke wind werd het een zware wedstrijd. Al vroeg kwam er een ontsnapping van 6 renners die snel 30 seconden voorsprong konden nemen. Yoni Ualgasi en latere winnaar Vito Braet overbrugden samen de kloof en reden in een minumum van tijd naar de koplopers toe. In de klim naar de aankomst spatte de kopgroep uit mekaar en was het Vito Braet die solo over de meet reed. Yoni Ualgasi werd 6e op 7 seconden van de winnaar. Laurent Claeys (14e) en Tibo De Mesmaeker (22e) eindigden in een sterk uitgedund peloton op 45 seconden. Kiano Brusseleers (78e) moest 4,33 minuten prijsgeven, Ibe Braeken werd 132e. In de vooravond werd een ploegentijdrit afgewerkt en behaalden onze jongens een 17e plaats en staat Yoni Ualgasi op een 10e plaats in het Algemeen klassement. Zondag wordt in Rekkem de laatste rit gereden over een afstand van 68 kilometers.

  22-08-2016 om 14:53 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaanderen Cycling tour - Nieuwelingen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Van vandaag tot en met zondag wordt de West-Vlaanderen Cycling Tour voor Nieuwelingen gereden. Vandaag stond de rit in Wielsbeke op de kalender, goed voor 68 vlakke kilometers. Het werd vandaag een snelle koers want de renners hadden een gemidelde 43 km/uur en was het onbegonnen werk om weg te komen uit het peloton. Het werd dan ook een massasprint, gewonnen door Mathias Declercq waarin Laurent Claeys als 6e eindigde en mocht hij op het podium om de witte trui van beste jongeren aan te trekken. Tibo De Mesmaeker eindigde als 8e, Kiano Brusseleers 21e, Yoni Ualgasi 32e en Ibe Braeken 144e. Een mooie collectieve prestatie van onze Nieuwelingen dat duidelijk wordt door het behalen van de 1e plaats in het ploegenklassement. Op zaterdag staat er een rit van 61 km en een ploegentijdrit van 7 km op het programma.

  22-08-2016 om 14:51 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK Piste - 2016

  Donderdag werden de Provinciale kampioenschappen omnium op de piste in Affligem gereden. Bij de Nieuwelingen was Tibo De Mesmaeker de beste voor Laurent Claeys en kreeg hij de trui van Provinciaal kampioen overhandigd. Bij de Junioren werd de Omnium gewonnen door Jari Clauwaert voor Tibo Nevens en Bram Van Den Haute. Tibo Nevens werd als eerste Vlaams-Brabantse renner gelauwerd als Vlaams-Brabants kampioen voor Guillaume Van de Velde en Bram Ualgasi.  22-08-2016 om 14:50 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins van de Ruppelstreek - Nieuwelingen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Rumst werd de Prins van de Rupelstreek voor Nieuwelingen gereden. Het peloton bleef lange tijd gesloten tot in de laatste ronde 4 renners met Yoni Ualgasi en Kiano Brusseleers konden wegrijden. Onder hun vier gingen ze naar de meet waar Gilles Heylen sneller was dan Mathew Van Schoor, Yoni Ualgasi stond mee op het podium als 3e, Kiano Brusseleers werd mooi 4e. Tibo De Mesmaeker eindigde als 16e in het peloton op 15 seconden.

  22-08-2016 om 14:48 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderbelle - Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Arne Van Roy bevestigde vandaag zijn puike conditie in Denderbelle. In de 3e van de 16 af te leggen ronden trok Arne met een groep van 9 renners in de aanval. Nadat ze nog met 4 renners overbleven kwam Thibaut Verhofstadt alleen vooraan aansluiten, waarna Arne alleen ten aanval trok op 2 ronden van het einde. Aleen Thibau Verhofstandt kon nog tot bij Arne rijden en de 2 renners gingen samen de laatste rechte lijn in. Net toen Arne de sprint wou inzetten viel zijn ketting af en verspeelde hij alle kansen op zijn 2e overwinning. Na een prachtige wedstrijd strandde Arne op een 2e plaats na winnaar Thibau Verhofstadt, Bram Van den Haute won de sprint van het peloton voor de 10e plaats. Ne zijn 8e plaats zaterdag in de wedstrijd voor de Beker van Belgie in Angreau en 2e eerste jaars Junior en zijn sterke wedstrijd vandaag in Denderbelle is dit een bevestiging van zijn goede vormpeil en kijkt hij met vertrouwen uit naar volgende mooie wedstrijden die er nog aankomen, te beginnen met de Omloop der Vlaamse gewesten volgende zondag in Wuustwezel

  22-08-2016 om 14:46 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BVB Angreau - Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In het Henegouwse Angreau werd vandaag de 8e wedstrijd voor de Beker van Belgie voor Junioren gereden. De 175 renners moesten een afstand afleggen van 123 kilometers, verdeeld over 10 ronden. Na 65 km kreeg de wedstrijd de definitieve wending door een aanval van Bram Ualgasi, hij kreeg na 5 kilomter solo het gezelschap van het trio Trystan Five, Laurens Huys en de Nederlander Jarno Mobach. Het kwartet liep uit tot 20 seconden toen er reactie kwam van een groep van 19 renners met Yarno Vandenbroeck, Arne Van Roy en Dave Verbeken. Na kilometer 80 sloten de achtervolgers aan bij de 4 leiders en ontstond er een kopgroep van 23 renner en waren we vooraan vertegenwoordigd met 4 renners, het peloton volgde al snel op 1 minuut. Bij ingang van de laatste ronde trok Ruben Apers ten aanval en nam snel 15 seconden voorsprong. Lothar Verhulst, Aaron Van Poucke en Jarno Mobach konden met nog 6 kilometers te gaan vooraan aansluiten. in een spurt met 4 was het Ruben Apers die voor het 2e jaar op rij de Beker van Belgie wedstrijd in Angreau op zijn naam schreef. Arne Van Roy eindigde 13 seconden later als 8e, Yarno Vandenbroeck 10e, Dave Verbeken 11e en Bram Ualgasi 21e. Het peloton met Sven Verbeeck eindigde op 4 en een halve minuut van de winnaar. Een mooie collectieve prestatie van onze renners door met 4 mee te zijn in de goed ontsnapping. In het ploegenklassement eindigden we als 3e ploeg en schuiven daardoor op naar een 6e plaats in het algemeen ploegenklassement van de Beker van Belgie.

  22-08-2016 om 14:45 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NED trofee - Nederokkerzeel - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Voor de avondkoers in Nederokkerzeel, deelgemeente van Kampenhout kwamen 54 renners opdagen. De Litouwers Adomatis en Masiulis reden onder hun beiden voor half wedstrijd weg uit het peloton en konden tot 1 minuut voorsprong bij mekaar fietsen. Op 3 ronden van het einde kwam er reactie onder impuls ven de renners van Vive le Velo Diegem en was de voorsprong gedaald naar 30 seconden. Net voor de laatste ronde overbrugden Alexander Verbist met de Canadees Zukowky de kloof van 100 meters met de leiders en sloten in een minumum van tijd aan bij de 2 Litouwers. Voor de Litouwer Masiulis ging het vooraan te snel en hij moest zijn 3 metgezellen laten rijden. Het peloton zat de koplopers op de hielen, maar ze konden toch stand houden tot de meet. In de spurt won Alexander Verbist met een banddikte van de Litouwer Adomatis. Antwerps kampioen Pieter Van de Water won 19 seconden later de sprint van het peloton voor Bram Van Den Haute. Seppe Galicia werd 11e, Bram Ualgasi 13e, Robbert Verlinden 29e, Senna Pira 44e en Rob Meulenijzer 45e. Alexander Verbist is meteen de eerste leider in het het klassement van de NED trofee. Volgende afspraak in Wezembeek op zondag 14 augustus.

  22-08-2016 om 14:43 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen - Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De Junioren werkten vandaag hun Ronde van Vlaanderen af met start en aankomst in Herzele. Onderwag werd hun verschillende hellingen en kasseistroken van de Profs voor de wielen geschoven, zoals de Taaienberg, Eikenberg, Wolvenberg, Valkegem en Berendries. Ook de kasseistroken van de Haaghoek, Paddestraat en Lippenhovenstraat stonden op het menu vandaag. Vooraan bleef het een gesloten wedstrijd, waardoor de 2 plaatselijke ronden werden aangesneden met een peloton van 57 renners. In de slorkilometer kon de Nederlander Timo De Jong 50 meter voorsprong nemen en hield op de streep nog 1 seconden over voor de overwinning. Bram Ualgasi sprintte zich naar een 15e plaats, Yarno Vandenbroeck werd 44e. Arne Van Roy, die na 15 km ten val kwam eindigde de koers als 59e maar moest na de wedstrijd naar de dokter voor 5 hechtingen aan de kin na zijn val. Kevin Van Hamme eindigde als 83e van de 190 deelnemers.

  22-08-2016 om 14:41 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yarno Vandenbroeck boekt zege in Oplinter.

  In Oplinter daagden maar 10 renners op voor de Junioren wedstrijd, waarvan 5 renners van onze ploeg. Yarno Vandenbroeck behaalde de overwinning in een spurt met 5 voor Seppe Galicia, Sven Verbeeck werd 4e. Senna Pira werd 15 seonden later 6e, Robbert Verlinden eindigde als 8e.

  10-07-2016 om 20:47 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ploegentijdrit Borlo - 2016

  Onze Nieuwelingen Braelen-Brusseleers-Claeys- De Mesmaeker - Kuyl & Ualgasi werden 18e op het B.K. Ploegentijdrit op 28 deelnemende ploegen. Bij de Junioren reed het zestal Ualgasi - Bram Van Den Haute - Van Hamme - Van Roy - verbeken & Verbist naar een 11e plaats op 28 deelnemende ploegen. Zij legden de 30 kilometers af met een gemiddelde van 44 km/uur.

  10-07-2016 om 20:46 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimkoers Herbeumont -2016

  Yarno Vandenbroeck eindigde vandaag op een mooie 10e plaats op 23 seconden van winnaar Laurens Huys, bij de Junioren in de klimkoers van Herbeumont, waar 133 renners de start namen. Arne Van Roy eindigde in een groep als 47e op 1'10 van de winnaar, Sven Verbeeck werd 59e. Voor de Nieuwelingen was het een mindere dag in Herbeumont want niemand bereikte de eindstreep. In Dikkebus maakte Bram Ualgasi deel uit van de 10 man sterke kopgroep en eindigde als 5e. Dave Verbeken werd 28e, Kevin Van Hamme 32e, Bram Van den Haute 37e en Tom Van den Haute 47e.

  10-07-2016 om 20:44 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob MEULENIJZER vervoegd C.T. Vive le Velo Diegem.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Junior Rob Meulenijzer uit Asse, zal de rest van het seizoen uitkomen voor C.T. Vive le velo Diegem. Rob begon begin dit jaar te koersen en reed zijn eerste maanden als Junior als individueel renner, maar was regelmatig aanwezig op onze ploegtrainingen. Doordat Jens Vergauwen onlangs besloot te stoppen met koersen om medische redenen, neemt Rob de vrijgekomen plaats in bij de ploeg . Rob eindigde vorig week zondag als 9e in de wedstrijd in Merelbeke en bewijst zodoende zijn progressie sinds de start van dit wielerseizoen. We heten Rob welkom in onze ploeg en wensen hem heel veel succes toe.

  10-07-2016 om 20:37 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sietze KUYL kijkt uit naar zijn heroptreden in competitie

  Sietze Kuyl was half januari met de fiets op weg naar de ploegtraining, toen hij door een rechts afdraaiende autobus van het fietspad werd gemaaid. Sietse schoof met de fiets helemaal onder de bus door en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis van Vilvoorde. Even werd er gevreesd voor het verlies van het linkerbeen, maar gelukkig konden de dokters dit voorkomen. Na 2 operaties aan de heup en 6 weken ziekenhuis wachtte Sietze een lange revalidatie. Vandaag zaterdag 18 juni mochten we Sietze weer begroeten op onze ploegtraining en werkte hij de 90 km lange ploegtraining volledig af aan een gemiddelde van 33 km/uur. Dat Sietze 5 maanden na zijn zwaar ongeval dit al aan kan, bewijst zijn motivatie tijdens zijn lange revalidatie. Hij zal dan ook deel uit maken van het zestal dat op 3 juli zal starten in het B.K. Ploegentijdrit in Borlo. Uiteraard zal deze wedstrijd niet het ideale debuut in competitie zijn, maar we willen Sietze in het gezelschap van zijn 5 ploegmaten zijn plaats geven op het startpodium van de tijdrit. Hoelang Sietze zijn ploegmaten zal kunnen volgen is in deze niet belangrijk, met het feit dat hij onze ploeg mee zal vertegenwoordigen op het startpodium, heeft voor onze ploeg een grote waarde van blijdschap dat Sietze weer aan koersen toe zal komen, sneller dan de dokters na zijn zwaar ongeval gedacht hadden. We wensen Sietze heel veel geluk en succes toe voor het 2e deel van dit wielerseizoen en gunnen hem al de tijd om weer renner te worden.

  27-06-2016 om 11:00 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend resultaten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Grazen-Geetbets maakte Seppe Galicia half koers deel uit van een kopgroep van 8 renners die tot 40 seconden voorsprong kon nemen. Bij ingang van de laatste ronde was het peloton genaderd tot 20 seconden. Toen de kloof verkleind was tot 8 seconden, achtte de Nederlander Alain Broos zijn moment en reed alleen weg, Seppe reageerde maar kreeg het gat naar de Nederlander niet meer dicht. Alexander Verbist counterde de Waal Peigneur en reed alleen naar en over Seppe Galicia naar een 2e plaats, Seppe kon nog moe gestreden een 3e plaats redden. Sven Verbeeck reed in de laatste kilometers nog weg uit het peloton en eindigde 4e op 16 seconden van de winnaar. Robbert Verlinden eindigde als 23e. een mooie prestatie van onze renners die met hun drieën in de top 4 eindigen. in Oostrozebeke werd Bram Van Den Haute 9e, nadat hij in de finale een ereplaats zag verloren gaan door opkomende krampen wegens het gebrek aan trainingskilometers tijdens de examens

  27-06-2016 om 10:58 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK Stok-Kortenaken Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Stok-Kortenaken werd er gestreden voor de titel van Provinciaal Kampioen van Vlaams-Brabant 2016. Over een afstand van 117 kilometers moesten de renners de regen trotseren van start tot de finish. Bij de eerste ontsnapping waren we vertegenwoordigd door Senna Pira en Sven Verbeeck. In een bocht op het gladde wegdek schoof Senna Pira onderuit en viel zo weg uit de kopgroep en werd terug ingelopen door het peloton. Na 35 kilometers werden de 4 overgebleven koplopers terug ingerekend door het peloton. Even later was het de beurt aan het vijftal Vandermosten, Francois, Timmermans, Offermans en opnieuw Senna Pira, om tot een maximale voorsprong van 50 seconden bij mekaar te fietsen. Cureghem Sportief zag het gevaar van deze ontsnapping in en zette zich op kop van het peloton en reed het gat met de 5 koplopers dicht. Meteen het sein voor Alexander Verbist en Tim Timmermans om er van onderuit te muizen, wat later kwam er reactie van Sven Verbeeck en Mathias Van Lysebeth, en sloten na een tijdje vooraan aan. Vooraan draaide het goed rond en de koplopers konden een maximum voorsprong van 1'10" uitbouwen. Na 85 km ging het vooraan te snel voor Sven Verbeeck en hij moest zijn drie metgezellen laten rijden en werd ingelopen door het peloton, dat weer jacht maakte op de 3 leiders. Op 10 km van het einde was de kloof verkleind tot 20 seconden toen Arne Van Roy alleen naar de 3 koplopers reed en werd de laatste ronde aangevangen met 4 leiders, het peloton volgde op 25 seconden. Met nog 7 km te gaan reed Arne Van Roy alleen weg van de koplopers, Alexander Verbist stopte vooraan voortreffelijk af voor zijn ontsnapte ploegmaat. Even later werden de 3 achtervolgers ingerekend door het peloton en reed alleen Arne Van Roy nog voor het peloton met 10 seconden voorsprong. Het peloton kwam steeds dichter en Arne had bij het ingaan van de laatste kilometer nog 5 seconden voorsprong op een jagend peloton. Arne Van Roy hield prachtig stand tot op de meet en werd met een tiental meters Provinciaal Kampioen van Vlaams-Brabant. Alexander Verbist een van de uitblinkers, reed eveneens een beresterke wedstrijd. Dave Verbeken werd 10e, Seppe Galicia 12e, Robbert Verlinden 24e, Yarno Vandenbroeck 27e, Bram Ualgasi 34e, Alexander Verbist 40e, Senna Pira 43e en Sven Verbeeck 46e. Onze renners waren in elke ontsnapping telkens vertegenwoordigt en drukte als ploeg onze stempel op de wedstrijd met Arne Van Roy als afmaker. Een prachtige overwinning door het prachtige werk van gans de ploeg. In het P.K. van Oost-Vlaanderen werd Kevin Van Hamme 9e, Bram Van Den Haute 16e. Rik Moons werd 73e in het P.K. van Antwerpen in Retie.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/6287791310796755633?authkey=Gv1sRgCM7T9_Gr0OXqlgE   

  23-05-2016 om 10:17 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster der Vlaamse Ardennen - Junioren - 2016


  Rit 1 Opbrakel - Opbrakel

  *******************************

  Met start en aankomst in Opbrakel werd de 1e rit van de Ster der Vlaamse Ardennen verreden met 9 maal de beklimming van La Houppe en een afstand van 115 kilometers. Na 60 km trokken er 20 renners van onder met Yarno Vandenbroeck en Kevin Van Hamme als vertegenwoordigers van onze ploeg. De voorsprong steeg snel boven de 1 minuut voorsprong. Bij ingang van de laatste ronde was het Torsten Demeyere die zijn kans waagde en stand hield tot op de meet. Yarno Vandenbroeck en Kevin Van Hamme werden 20 seconden later 5e en 18e. Arne Van Roy en Bram Ualgasi reden nog weg uit het peloton en eindigden als 24e op 1'32 en Bram werd 29e op 1'51". Bram Van Den Haute die op slecht moment lek reed en Alexander Verbist eindigden op 11'19". in het ploegenklassement eindigden we op een 5e laats op 31 deelnemende ploegen.

  Rit 2 : Ploegentijdrit in Erwetegem.

  ********************************

  Op zondag voormiddag stond er een ploegentijdrit van 7,6 km op het programma. Onze jongens gaven het volle pond en strandden op een 15e plaats op 40 seconden van de winnaars van het Van Moer Logistics Team.

  Rit 3 : Erwetegem - Erwetegem.

  ********************************

  In de namiddagrit werd er 80 km voor de wielen geschoven over 8 ronden. Na vele schermutselingen kwam er een aanval van Bram Ualgasi met Jens Van Overberge en de Nederlander Nick Groot. Op 5 kilometer van de streep en namen tot 10 seconden voorsprong. Op de korte steile klim in St Maria Lierde moesten de 2 metgezellen van Bram Ualgasi de rol lossen en ging Bram alleen door. Even later kon Stef Claes bij Bram aansluiten maar het peloton reed volle bak en de 2 leiders werden gegrepen op 1,5 km van de aankomst. In de laatste bocht op 200 meter van de meet gebeurde er rond de 10e plaats in het peloton een grote valpartij waardoor onze renners die met zijn allen voorin zaten alle kansen verspeelden.

  Rit 4 : St Maria Oudenhove

  ********************************

  De koninginnerit stond op maandag geplant in Sint Maria Oudenhove over een afstand van 100 km met 8 maal de Berendries op het menu. Na 65 km gingen de 2 ploegmaten Sasha Weemaes & Victor Verschaeve op avontuur. In de voorlaatste ronde trokken Tom Vandermosten en Bram Ualgasi in de tegenreactie en sloten vrij snel aan bij de 2 koplopers en de vier hadden 40 seconden voorsprong op het peloton aan de voet van de Berendries. Bij de voorlaatste beklimming van de Berendries moesten Sasha Weemaes en Bram Ualgasi terrein prijs geven en konden het gaatje op het vlakke niet meer dichten en ze werden op 8 km van de finish weer opgeslorpt door het peloton. Vooraan reed Victor Verschaeve op de laatste keer Berendries weg van Vandermosten en won de rit met 4 seconden voorsprong. Tom Vandermosten werd eindwinnaar van de Ster der Vlaamse Ardennen, Yarno Vandenbroeck eindigd in het algemeen klassement op een 17e plaats, Kevin Van Hamme, 23e, Arne Van Roy 29e, Bram Ualgasi 69e en Bram Van Den Haute 97e. In het algemeen ploegenklassement eindigde onze ploeg op een 6e plaats op 31 ploegen.

  18-05-2016 om 11:01 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekenduitslagen

  Weekenduitslagen. ********************* Terwijl 6 van onze renners dit weekend aan de slag waren in de Ster der Vlaamse Ardennen, boekten onze andere renners volgende uitslagen : Hakendover : 15e Sven Verbeeck, 26e Robbert Verlinden, 44e Senna Pira, 45e Seppe Galicia, 49e Rik Moons. Ternat : 10e Dave Verbeken, 34e Tom Van Den Haute. Lummen : 19e Tibo De Mesmaeker, 25e Ibe Braeken. Merchtem : 8e Dave Verbeken, 11e Seppe Galicia, 42e Sven Verbeeck, 53e Pepijn De Strooper, 18e Ibe Braeken, 26e Tibo De Mesmaeker Begijnendijk : 14e Laurent Claeys, 17e Kiano Brusseleers

  18-05-2016 om 08:27 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-Brabantse Pijl Junioren - 2016

  Met 195 renners werd er gestart in Korbeek-Lo voor de 2e wedstrijd van de Beker van Belgie over een afstand van 118 kilometers. Tijdens de grote ronde waren er verschillende aanvalspogingen maar ze droegen nooit ver. Na ongeveer 40 km gebeurde in de afdaling naar Oorbeek een massale valpartij waar ongeveer 50 renners bij betrokken waren, waaronder Senna Pira, hij moest met allerhande schaafwonden en kwetsuren de strijd staken. In de 1e plaatselijke ronde was Bram Ualgasi de aanstoker van de ontsnapping van 5 man. Wat later kregen zij het gezelschap van 6 renners en de 11 koplopers namen tot 40 seconden voorsprong. Het Avia Team miste de ontsnapping en zette zich op kop van het peloton. Toen de kloof kleiner werd maakte verschillende renners de sprong naar de kopgroep waardoor ze aandikte tot 23 man. Maar het was allemaal verloren moeite, alleen de Australier Harry Sweeny legde er zich niet bij neer en nam 20 seconden voorsprong, waarvan hij er 11 seconden kon overhouden aan de meet. In een pelotonspurt voor de 2e plaats werden Arne van Roy 20e, Seppe Galicia 25e, Bram Ualgasi 26e, Dave Verbeken 39e en Yarno Vandenbroeck 74e. In het ploegenklassement eindigde we op een 5e plaats.  09-05-2016 om 10:38 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijden van donderdag 5 mei

  In het Vlaams Kampioenschap in het Oost-Vlaamse Laarne werd Laurent Claeys bij de 1e jaars Nieuwelingen 14e. Bij de 2e Jaars eindigde Yoni Ualgasi, na een val in de beginfase mooi 10e, Ibe Braeken werd 45e en Tibo De Mesmaeker 76e. Kiano Brusseleers moest met een lekke band de koers staken. De Junioren waren op 2 fronten actief. In Wilsele streden Bram Ualgasi en Sven Verbeek van in de beginfase in de frontlinie, toen ze na 20 kilometers al mee in de aanval trokken. De wedsrijdsituatie veranderde constant door renners die weer vooraan kwamen aansluiten en renners die weer ontsnapten. In de finale ontstond er een kopgroep van 11 renners met Bram en Sven. Wouter Van Ende ging met de bloemen lopen, Bram Ualgasi spurtte 6 seconden na de winnaar naar een mooie 6e plaats van de 93 deelnemers, Sven Verbeeck werd moegestreden 11e, Seppe Galicia 16e, Rik Moons 20e, Senna Pira 21e, alexander Verbist 23e en Robbert Verlinden 57e. In Pepingen kwamen 62 renners aan de start en was het de Nederlander Wout Van Elzakker die vroeg in de koers alleen ontsnapte en tot 50 seconden voorsprong kon nemen, maar door de strakke wind was het onbegonnen werk. Na de hergroepering was het terug Woud Van Elzakker tesamen met zijn landgenoot Willem Bok die 20 seconden voorsprong hadden op Tom Vandermosten en Yarno Vandenbroeck en 45 seconden op het peloton. De 2 Nederlanders liepen verder uit terwijl de 2 achtervolgers terug ingelopen werden door het peloton. Het kopduo kon tot 1'30 uitlopen toen er een reactie kwam van een achtervolgende groep van 7 renners. Bij ingang van de laatste ronde volgden de groep van 7 renners op 40 seconden, en kwamen steeds dichter. In de laatste rechte lijn hadden de achtervolgers de 2 leiders in het vizier maar kwamen honderd meters te kort om te kunnen sprinten voor de overwinning. In een Nederlands onderonsje was het Wout Van Elzakker die het haalde, 11 seconden later won de Australier Harry Sweeny de sprint voor de 3e plaats voor Yarno Vandenbroeck die strandde op een mooie 4e plaats. Dave Verbeken werd 13e, Bram Van Den Haute 21e en Arne Van Roy 27e. Achteraf bleek dat zowel de winnaar Wout Van Elzakker, de 3e Sweeny en 11e Rob Goossens vandaag niet mochten koersen omdat ze vorig weekend deel namen aan een ronde en ze zodoende 4 dagen na de ronde niet mogen uitkomen in competitie en moeten normaal uit de uitslag geschrapt worden. Benieuwd hoe Wielerbond Vlaanderen zal reageren bij deze overtredingen op de sportwet, temeer daar de winnaar in Harelbeke, Gilles Borra eveneens niet mocht koersen.

  09-05-2016 om 10:38 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK Hoegaarden - Nieuwelingen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In het P.K. in Hoegaarden kwam er in de 2e ronde de beslissende ontsnapping tot stand, met Wernimont, Van Wilder, Van Mulders, Van Poppel, Ualgasi en Ponsaerts. Nadat de voorsprong even stagneerde rond de 40 seconden, liepen de 6 koplopers stelselmatig verder uit en steeg de kloof op het peloton naar 1'35" en was het duidelijk dat de nieuwe Provinciaal Kampioen één van 6 ging worden. In de voorlaatste ronde probeerden Van Wilder en Ponsaerts hun medevluchters te verschalken en namen 8 seconden voorsprong, maar de 4 renners reden weer het gaatje dicht, waarna Ponsaerts samen met Yoni Ualgasi het nog eens probeerde, maar ook zij kregen geen vrijgeleide. Op 5 km van de meet plaatste Thibauts Ponsaerts de beslissende aanval, Yoni Ualgasi ging alleen in de achtervolging maar werd in de laatste kilometer weer ingelopen door de 4 andere renners. Thibaut Ponsaert won verdiend en is de nieuwe Kampioen van Vlaams-Brabant, Yoni Ualgasi eindigde op een 6e plaats. 3 minuten later werd Laurent Claeys 3e in de pelotonsprint en behaalde zilver als 1e jaars Nieuweling, de titel van Provinciaal Kampioen ging verdiend naar Sebastien Van Poppel, die deel uitmaakte van de kopgroep.

  09-05-2016 om 10:32 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwrode Junioren - 2016

  In Nieuwrode werden Sven Verbeeck 16e, Rik Moons 20e en Alexander Verbist 21e.

  09-05-2016 om 10:30 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oetingen Junioren - 2016

  In Oetingen werd Bram Van Den Haute mooi 2e voor Arne Marit in de pelotonsprint na de Australier Harry Sweeny Kevin Van Hamme werd 9e en Tom Van den Haute 17e.

  09-05-2016 om 10:29 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de la base Meuse - Nieuwelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het voorbije weekend namen onze Nieuwelingen Ibe Braeken, Kiano Brusseleers, Tibo De Mesmaeker & Yoni Ualgasi deel aan de Tour du Basse Meuse in de provincie Luik. Yoni Ualgasi kon in de zware laatste rit in Oupeye beslag leggen op een mooie 5e plaats. Zaterdag eindigde Yoni als 27e in de tijdrit en 25e in de namiddagrit. Kiano Brusseleers eindigde als 23e, 25e en 40e in de 3 ritten. Tibo De Mesmaeker kwam uit op een 42e en 49e plaats. Ibe Braeken kon zich als 52e en 54e plaatsen. Het werd tevens een mooie ervaring voor onze deelnemende Nieuwelingen. Laurent Claeys kon niet aanwezig zijn in de Tour du Basse Meuse omdat hij geselecteerd was voor het B.K. Tijdrijden in Borlo. Laurent kwam in Limburg uit op een 21e plaats.

  02-05-2016 om 12:16 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vive le Velo maakte mooi weer dit weekend
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Zowel in Sint Joris Weert als in Aalbeke gingen onze Nieuwelingen met de bloemen lopen. In St Joris Weert maatke Tibo De mesmaeker deel uit van de 4 koppige kopgroep op 30 kilometer van de aankomst. Yoni Ualgasi maakte in de laatste ronde de sprong naar het viertal en werd de overwinning onder hun vijfen beslecht. Tibo De Mesmaeker won overtuigend terwijl Yoni beslag legde op een 5e plaats van de 99 deelnemers. Kiano Brusseleers werd 10 seconden later 2e van de pelotonsprint en eindigde als 7e, Ibe Braeken toonde zijn progressie door beslag te leggen op een 12e plaats. In Aalbeke behaalde 1e jaars Nieuweling zijn eerste overwinning door de sprint te winnen van een omvangrijke groep van een 20 tal renners. Een mooie overwinning voor Laurent temeer omdat hij zijn eerste overwinning als Nieuweling behaald in zijn West-Vlaamse geboortestreek. Bij de Junioren in Tollembeek toonde Arne Van Roy zijn puike conditie door als 2e te eindigen in een lastige wedstrijd die gewonnen werd door Yarne Van Gijsegem. Kevin Van Hamme eindigde als 26e. In Rotselaar maakten Seppe Galicia, Bram Ualgasi en Sven Verbeeck deel uit van de 10 man sterke kopgroep. Door het tactisch steekspel in de laatste kilometer konden 3 renners een lichte voorsprong nemen en streden ze voor de overwinning. Een handvol seconden later werden Seppe Galicia, Bram Ualgasi en Sven Verbeeck respectievelijk 5e, 6e en 7e. Alexander Verbist werd 23e, Senna Pira 31e en Robbert Verlinden 43e.

  25-04-2016 om 13:01 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfelingen - Junioren 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Zaterdag in Herfelingen werd Dave Verbeken 5e in de sprint met de 6 koplopers voor de zege. In Sint Joris Weert behaalde Seppe Galicia eveneens een 5e plaats, Alexander Verbist 21e, Yarno Vandenbroeck 29e, Robbert Verlinden 33e en Bram Van Den Haute 41e. Bij de Nieuwelingen in Merchtem kon Ibe Braeken beslag leggen op een 9e plaats op 106 deelnemers. Zondag in Drieslinter maakten Yarno Vandenbroeck en Senna Pira deel uit van de 12 man sterke kopgroep, in de eindsprint werd Yarno 3e, Senna werd 12e, Alexander Verbist 14e en Seppe Galicia 16e van de 100 deelnemers. Dave Verbeken eindigde in Wieze als 20e.

  17-04-2016 om 21:59 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.P. Bati-Metallo - Pommeroeul - Junioren 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de G.P. Bati-Metallo eindigde de wedstrijd op een massasprint. In Pommeroeul werd er gestart met 193 renners van een Internationaal deelnemersveld. In de grote ronde van 88 km konden 4 renners met o.a. de Luxemburger Michel Ries een voorsprong uitbouwen tot maximaal 1minuut 40. Na 80 kilometers werden de 4 leiders weer ingelopen en begonnen we met een compact peloton aan de 5 plaatselijke ronden. In de eerste ronde waagde Bram Ualgasi zijn kans met 4 metgezellen, zij konden tot 10 seconden voorsprong nemen maar werden bij aanvang van de 2e ronde weer ingelopen. In de laatste ronde probeerde Bram Ualgasi tesamen met de Nederlander Gijs Meyer de massasprint te vermijden, maar ze werden gegrepen in de laatste kilometer. In het massasprint van in totaal 100 renners was het de Italiaan Allesandro Covi die het haalde, voor Wouter Van Ende en de Italiaan Moreno Marchetti Arne Van Roy werd 24e, Kevin van Hamme 53e en Bram Ualgasi 88e.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/PommeroeulJunioren2016?authkey=Gv1sRgCLuM6NXTqq2sgQE   

  17-04-2016 om 21:54 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bachte-Maria-Leerne - Nieuwelingen 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Nieuwelingen : Bachte-Maria-Leerne. In het Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne werd de wedstrijd beslecht in een massasprint met 62 van de 166 gestarte renners. Nadat Yoni Ualgasi in de laatste ronde solo zijn kans waagde en terug gegrepen werd op 700 meter van de meet, werd er met een gans peloton gespurt voor de zege. Laurent Claeys kon in de massasprint beslag leggen op een 5e plaats, Kiano Brusseleers werd 16e en Yoni Ualagsi 57e.

  12-04-2016 om 09:04 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PK Tijdrijden - Stok-Kortenaken 2016

  Tijdens de paasvakantie worden traditioneel in elke Provincie de Provinciale Kampioenschappen Tijdrijden gereden. In Vlaams-Brabant was Stok-Kortenaken de place to be. Bij de Niewelingen behaalde Yoni Ualgasi een 10e plaats, Kiano Brusseleers werd 13e, Tibo De Masmaker 15e en Laurent Claeys was als 16e tevens 3e eerste jaar Nieuweling. Bij de Junioren eindigden Arne Van Roy als 13e, Bram Ualgasi 16e, Dave Verbeken 17e en Robbert Verlinden 30e. In de ploegentijdrit behaalden onze Nieuwelingen Kiano-Laurent-Tibo-Yoni een mooie 2e plaats van de 11 deelnemende ploegen. Bij de Junioren eindigden Alexander Verbist, Yarno Vandenbroeck, Bram & Tom Van Den Haute als 5e ploeg. Bram Ualgasi, Kevin Van Hamme, Arne Van Roy & Dave Verbeken reden samen naar een 2e plaats op 9 seconden van winnaar Cureghem Sportief. In Oost-Vlaanderen behaalde Kevin Van Hamme een 17e plaats van de 54 deelnemers.

  07-04-2016 om 15:39 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst bij St. Truiden - Nieuwelingen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Tijdens de eerste manche van de Topcompetitie voor Nieuwelingen in Aalst bij Sint Truiden werden er talrijke aanvallingspogingen ondernomen van o.a. Belgisch kampioen Lennert Cappan. Het peloton liet niet begaan en alle vluchtpogingen werden steeds teniet gedaan. Yoni Ualgasi waagde in de laatste kilometer zijn kans en werd gegrepen op 200 meter van de streep. Laurent Claeys kwam op 3 kilometer van de aankomst ten val en zag alzo zijn kansen op een korte ereplaats verloren gaan. in een massasprint behaalde Thibaut Ponsaert zijn 7e overwinning van het seizoen. Yoni Ualgasi werd 10e, Tibo De Mesmaeker 13e, Kiano Brusseleers 19e en Laurent Claeys die nog net kon aansluiten in het peloton na zijn val, kwam als 56e over de streep.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/AalstBijStTruidenNieuwelingen2016?authkey=Gv1sRgCO_vqsjNlNHFhAE   

  04-04-2016 om 15:01 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst bij St. Truiden - Junioren - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Onder de eerste lentezon werd er in Aalst bij Sint Truiden gestart met 173 renners voor de 1e wedstrijd van de Beker van Belgie over 120 kilometers Voor half wedstrijd was er een ruime kopgroep van 21 renners met voor ons Bram Ualgasi en verschillende grote favoriten zoals Jasper Philipsen, Sasha Weemaels, Tibo Nevens en Laurens Huys. De omvangrijke kopgroep kon tot 45 seconden voorsprong nemen, maar de samenwerking vooraan was niet goed. Het Acrog Balen Team zette zich aan kop van het peloton en reed ondanks de aanwezigheid van Jasper Philipsen in de kopgroep, de kloof met de leiders dicht. Blijkbaar is het winnen van het ploegenklassement belangrijker dan individueel succes van hun grote talent Jasper Philipsen. Na de hergroepring trokken 5 renners opnieuw ten aanval met opnieuw Laurens Huys van de partij en de latere winnaar Tom Vandermosten. Een groep van 12 renners met Dave Verbeken & Yarno Vandenbroeck ging in de tegenreactie en zij kregen aansluiting op 3 kilometer van de aankomst. Tom Vandermosten waagde solo zijn kans en hield stand tot op de meet, in de spurt voor de 2e plaats 2 seconden na Vandermosten eindigde Dave Verbeken op een mooie 8e plaats en werd Yarno Vandenbroeck 13e als lid van de kopgroep. 43 seonden later eindigde Bram Ualgasi 47e, Bram Van Den Haute 70e, Senna Pira 111e en Alexander Verbist 131e. In het ploegenklassement konden we beslag leggen op een 4e plaats.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/AalstBijStTruidenJunioren2016?authkey=Gv1sRgCKOxnLbYw86evgE   

  04-04-2016 om 14:57 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borlo Nieuwelingen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Voor de Interclub in de Haspengouw Tour in Borlo namen 139 renners de start in een wedstrijd die geteisterd werd door rukwinden en regen. Door de felle wind ontstond er al snel een kopgroep van 18 renners die geleidelijk hun voorsprong uitbouwden. Op 2 ronde van het einde trok Jarne Van Dijck op solotoer en hield prachtig stand tot op de meet. 20 seconden na de winnaar en de in de laatste kilometer ontsnapte Nederlander Nick Brabander won Laurent Claeys nipt de spurt voor de 3e plaats en mocht mee op het podium. Yoni Ualgasi die eveneens deel uitmaakte van de kopgroep werd 15e. Tibo De Mesmaeker 30e en Kiano Brusseleers 36e eindigde in het peloton. Een 3e plaats in het ploegenklassement geeft een beeld van de waarde van onze Nieuwelingen.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Borlo2016?authkey=Gv1sRgCMn197K6_ZX2EQ   

  28-03-2016 om 20:36 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotselaar Nieuwelingen - 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Rotselaar verschenen 79 renners aan de start en vanaf de eerste ronde was de goede ontsnapping al vertrokken. De kopgroep werd gevormd door 7 renners waaronder Tibo De Mesmaeker en Yoni Ualgasi. Het peloton liet begaan en verloop steeds meer terrein. In de spurt met 7 was Tuur Dens een halve lengte sneller dan onze Tibo De Mesmaeker, Yoni Ualgasi eindigde op een 7e plaats. De pelotonspurt werd gewonnen door Laurent Claeys die daarmee beslag legde op een 9e plaats, Ibe Braeken werd 21e en Kiano Brusseleers 40e.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Rotselaar2016?authkey=Gv1sRgCNC0pti1nePBkwE   

  28-03-2016 om 19:28 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junioren - GP Bob Jungels UCI 1.1 - 2016

  Vandaag zondag 20/03 werd in het Luxemburgse Dippach de 1e G.P. Bob Jungels gereden, een wedstrijd op de Internationale kalender van de UCI. De wedstrijd was 130 kilometers lang verdeeld over 12 ronden van 10,8 km met in totaal 1.800 hoogtemeters. Van in het begin waren er renners die voor de aanval kozen, eerst met 2, daarna met 6 en later werd de kopgroep aangedikt tot 8 renners. Het peloton liet aanvalkelijk wat begaan en gaven de 8 leiders een boni tot maximaal 1 minuut en 50 seconden. Voorbij half koers verhoogde het peleton het tempo en verkleinde de voorsprong tot 45 seconden op een tot 6 herleide kopgroep. Na 100 km koers werden de 6 leiders ingelopen en kon de finale beginnen. Kort na de hergroepring kwam er nieuwe ontsnapping met voor ons Bram Ualgasi samen met Laurens Huys en Lorran Cassaert. De Nederlanders Jarno Mobach en Bas Ottevangers maakten de sprong en vervoegden de leiders waardoor er kopgroep ontstond van 5 renners. Met nog 25 kilometers te gaan, moesten de 5 leiders hard vechten om een voorsprong van 20 seconden bij mekaar te fietsen . Bij ingang van de laatste ronde bleven de ondertussen 6 achtervolgers hangen op 20 seconden, het peloton volgde op 40 seconden. Bij de laatste klim op 3 kilometer van de finish moest vooran Lothar verhulst afhaken en maatke de Fransman de sprong en sloot net voor de sprint vooraan aan bij de 4 leiders. In een spurt met 5 was het Lorran Cassaert die het haalde voor de Nederlander Bas Ottevangers en onze Bram Ualgasi. Onze overige 5 renners eindigden allemaal in het peloton op 39 seconden van de winnaar, Yarno Vandenbroeck werd 21e, Dave Verbeken 47e, Arne Van Roy 61e, Sven Verbeeck 64e en Tom Van Den Haute 71e. Een mooie collectieve prestatie van onze 6 deelnemers waarvan er 5 de volle 130 kilometers vol maakten in het peloton op 39 seconden van de winnaar en van Bram Ualgasi die streed voor de zege.  21-03-2016 om 08:39 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwelingen - Linden-Lubbeek 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Bij de Nieuwelingen in Linden, waar 79 renners aan de start verschenen, behaalde Kiano Brusseleers het podium na zijn 3e plaats. Tibo Demesmaeker won een paar seconden later de sprint van het peloton en eindigde op een 4e plaats. Yoni Ualgasi legde beslag op een 12e Plaats na een sterke wedstrijd in de aanval.


  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/LindeNieuwelingen2016?authkey=Gv1sRgCI3O1uj6tZGbkQE   

  21-03-2016 om 08:39 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junioren - Budingen 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Met 102 renners werd er in Budingen gestart en al na 3 kilometer reden 2 Denen samen met Brant Govaerts uit het peloton weg. De samenwerking vooraan was perfect en het trio bouwde een voorsprong uit tot 50 seconden. Even kwam het peloton terug tot 15 seconden maar vooraan versnelden ze en steeg opnieuw de voorsprong. In een spurt met 3 was het de Deen Asbjorn Rasmussen die het haalde. Bram Van Den Haute reed nog weg uit het peloton en eindigde op een mooi 5e plaats, Seppe Galicia 12e, Kevin Van Hamme 30e, Rik Moons 31e en Robbert Verlinden 38e eindigden in het peloton.

  21-03-2016 om 08:32 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drieslinter - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Drieslinter namen 102 renners de start. De wedstrijd bleef lange tijd gesloten tot in de voorlaatste ronde 5 renners uit het peloton konden wegrijden en namen tot 30 seconden voorsprong. Nadat Bram Ualgasi in de finale zijn aanval zag teniet gedaan counterde Jens Reynders gepast en kon zijn lichte voorsprong behouden tot op de streep. Bram Ualgasi klopte de Nederlander Dennis Van der Horst en de 2 Davo-renners Kamiel Bonneu en Stijn Daemen voor de 2e plaats. Seppe Galicia (8e) en Alexander Verbist (9e) eindigde eveneens in de top 10 in de groepspurt 25 seconden na de winnaar. Senna Pira (37e), Jens Vergauwen (44e), Pepijn De Strooper (56e), Sven Verbeeck (60e) en Yarno Vandenbroeck (70e) eindigden eveneens in het peloton.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Drieslinter2016?authkey=Gv1sRgCOG0hofz2d3wzgE   

  14-03-2016 om 09:08 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Booischot-Pijpelheide - Nieuwelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Laurent Claeys behaalde in Booischot-Pijpelheide een 2e plaats van de 103 startende renners. In een massasprint met 43 renners moest Laurent Claeys zich in de spurt gewonnen geven tegen Lennerd Bruyns. Meteen een 2e podium op 3 wedstrijden als 1e jaars nieuweling voor Laurent. Tibo De Mesmaeker eindigde als 18e nadat hij zich in de finale ten dienst stelde van Laurent Claeys.

  14-03-2016 om 09:07 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drieslinter - Nieuwelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Drieslinter eindigde Yoni Ualgasi op een 8e plaats, Kiano Brusseleers werd 22e en Ibe Braeken eindigde als 36e op 73 deelnemers.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Drieslinter2016?authkey=Gv1sRgCOG0hofz2d3wzgE   

  14-03-2016 om 09:04 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vollezele - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Met 106 renners werd er gestart in Vollezele voor 10 ronden met telkens de beklimming van de Congoberg. Het trio Laurens Huys, Stan Van Tricht en Tom Douhard werden de bezielers van de koers, in de 3e ronde reden ze onder hun drie weg en konden een maximum voorsprong van 55 seconden nemen. Op 3 ronde van het einde kreeg Tom Douhard bij de beklimming van de Congoberg het moeilijk, maar kon toch weer aansluiten bij zijn 2 metgezellen. In de laatste ronde werd Tom Douhard definitief achter gelaten door Laurens Huys en Stan Van Tricht. Ondertussen was het jagend peloton tot op 30 seconden genaderd. In de laatste ronde kwam er reactie van een zestal renners, met Dave Verbeken die in de laatste kilometer aansluiting kregen bij de 2 overgebleven leiders. In een langgerekte sprint bergop was het de Engelsman Jacob Vaughan die nog net Laurens Huys remonteerde. De Nederlander Wesley Mol werd 3e voor de Litouwer Adomaitis en onze Dave Verbeken. Yarno Vandenbroeck won 18 seconden later de pelotonsprint en eindigde op een 9e plaats. Tom Van Den Haute eindigde in het peloton op een 41e plaats.

  14-03-2016 om 09:00 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zottegem-Strijpen - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Zottegem-Strijpen, waar 100 renners aan de start verschenen was het Victor Verschaeve die de overwinning behaalde. Dave Verbeken (22e), Bram Van Den Haute (26e) en Arne Van Roy (36e) eindigden in het peloton.

  14-03-2016 om 08:58 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zepperen - 2016 - Nieuwelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  in de afwachtingswedstrijd voor Nieuwelingen in Zepperen eindigde Laurent CLAEYS als 4e van de 71 deelnemers. Tibo DE MESMAEKER werd 8e, Kiano BRUSSELEERS 27e, Ibe BRAEKEN 29e en Yoni UALGASI 38e.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Zepperen2016?authkey=Gv1sRgCPXKqZmljumgowE   

  06-03-2016 om 22:27 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zepperen - Zepperen 2016 - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Interclub Zepperen-Zepperen. In de Interclub voor Junioren in Zepperen werden de 195 renners getrakteerd op heroische weersomstandigheden. Regen, hagel en sneeuw bij een temperatuur van 2 graden geselde de renners tijdens de wedstrijd van 93 kilometers. Jasper PHILIPSEN en Victor VERSCHAEVE probeerden tijdens de grote ronden solo om uit het peloton weg te rijden, maar verder dan 13 seconden voorsprong kregen ze niet van het peloton. in de laatste ronde konden 3 renners in de laatste kilometers toch wat afstand nemen en gingen samen naar de aankomst. De Nederlander Jarno MOBACH haalde het voor de Engelsman Charlie QUATERMAN en de Fransman Alexys BRUNEL. 10 seconden na de winnaar spurtte Bram UALGASI zich naar een 10e plaats. Seppe GALICIA werd in zijn eerste Interclub als Junior mooi 12e en werd 3e eerste jaars Junior. Dave VERBEKEN (39e), Arne Van ROY (50e) & Yarno VANDENBROECK (61e) eindigden eveneens in het peloton. Slechts 79 renners reden de wedstrijd uit. De 5e plaats in het ploegenklassement bevestigt de puike collectieve prestatie van onze renners in deze in winterse omstandigheden verreden interclub.

  06-03-2016 om 22:23 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazenzele - 2016 - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In Mazenzele waar 47 Junioren aan de start kwamen, behaalde Senna PIRA een mooie 8e plaats, zijn eerste top 10 plaats sinds Senna is gestart met koersen. Als Nieuweling kon Senna amper een koers uitrijden, sinds hij bij C.T. Vive le velo Diegem koerst heeft Senna een opmerkelijk progressie gemaakt en heeft dit vandaag in moeilijke weersomstandigheden duidelijk gemaakt. Rik MOONS werd 19e, Alexander VERBIST 23e, Kevin VAN HAMME 24e en Robbert VERLINDEN 26e.

  06-03-2016 om 22:20 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Bij de Niewelingen in Staden, waar 63 renners aan de start stonden, eindigde Laurent CLAEYS in zijn eerste wedstrijd als Nieuweling meteen op het podium. Laurent won met overtuigend gemak de spurt van het peloton voor de 3e plaats en maakt een mooi debuut bij de Nieuwelingen. Hij mag met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijden.

  28-02-2016 om 18:44 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwijk 2016 - Nieuwelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Bij de Nieuwelingen in Opwijk waar 98 renners aan de start kwamen eindigde Kiano BRUSSELEERS op een mooie 6e plaats op 26 seconden van de winnaar Ilan VAN WILDER.

  Yoni UALGASI eindigde in dezelfde groep als 13e, Ibe BRAEKEN was 21e en Tibo DEMESMAEKER als 31e kwamen in het peloton over de meet.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Opwijk2016?authkey=Gv1sRgCKG1oPT3v-HsuwE   

  28-02-2016 om 18:40 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwijk 2016 - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Bij de Junioren in Opwijk kon Dave VERBEKEN beslag leggen op een mooie 6e plaats van de 108 deelnemers.

  Dave maakte deel uit van de 9 man sterke kopgroep die de koers in een beslissende plooi legden.

  Arne MARIT won in zijn eerste wedstrijd als Junior de spurt van de 9 leiders,

  Dave nam als eerste de laatste bocht naar de meet maar moest nog 5 renners laten voorgaan.

  Bram UALGASI & Yarno VANDENBROECK reden nog weg uit het peloton en werden respectievelijk 15e en 16e.

  Arne VAN ROY werd 23e, Alexander VERBIST 32e, Tom VAN DEN HAUTE 44e, Senna PIRA 67e en Kevin VAN HAMME 70e.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Opwijk2016?authkey=Gv1sRgCKG1oPT3v-HsuwE   

  28-02-2016 om 18:31 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Villers le Temple 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Bij de Junioren stonden 62 renners aan de start voor 12 ronden,

  een strakke wind maakte de koers extra zwaar.

  Na een paar ronden ontstond er een 8 man sterke kopgroep met Yarno Vandenbroeck en Kevin Van Hamme.

  Zij konden nooit meer dan 20 seconden voorsprong nemen en voelden de adem van het peloton constant in de nek.

  Met nog 20 km te gaan was er een 2e groep met Bram Ualgasi die de aansluiting zocht met de koplopers.

  Net voor de samensmelting van de 2 groepen reden Sander Rietjens & Yarno Vandenbroeck samen weg en namen onder hun beiden tot 38 seconden voorsprong.

  Bij ingang van de laatste ronde waren de achtervolgers genaderd tot op 12 seconden,

  maar alleen de Fransman Anthony Macron kon naar de 2 leiders rijden.

  In de spurt was het een sterke Sander Rietjens die het haalde voor Anthony Macron en Yarno Vandenbroeck.

  Bram Ualgasi werd nog 5e, Dave Verbeken 10e, Sven Verbeeck 12e, Bram Van Den Haute 18e en Seppe Galicia 21e.

  Bij de Nieuwelingen was Thibau Ponsaerts andermaal de sterkste, Yoni Ualgasi eindigde 5e op 10 seconden van de winnaar.

  28-02-2016 om 18:31 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikel -HLN- Vollezele 2016
  Veel leesplezier

  Bijlagen:
  Artikel Bram.jpg (640.3 KB)   

  22-02-2016 om 10:03 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bram UALGASI primus bij de Junioren in Oefenkoers te Vollezele.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  In de eerste van de 6 af te leggen ronden koos Kevin VAN HAMME het hazepad tezamen met Mathias VAN LYSEBETH en bouwden ze samen een voorsprong uit van 30 seconden. Yarno VANDENBROECK en Dave VERBEKEN gingen onder hun beiden op zoek naar de 2 leiders en konden in de 4e ronde vooraan aansluiten. Meteen het sein voor de renners van Cureghem Sportief om onder hun initiatief de kloof met de 4 koplopers te dichten. Op het moment van de hergroepering trok Bram UALGASI ten aanval en kreeg een sterke Mathias VAN LYSEBETH mee en bouwden ze onder hun beide de voorsprong stelselmatig uit. In de spurt met 2 was Bram UALGASI duidelijk de snelste en won voor een sterke Mathias VAN LYSEBETH. Bijna 1 minuut later eindigde Yarno VANDENBROECK 5e, Seppe Galicia 7e, Dave VERBEKEN 8e en Kevin VAN HAMME 10e de sprint voor de 3e plaats. Bij de Nieuwelingen won Thibau PONSAERTS, Laurent CLAEYS werd 5e, Yoni UALGASI 8e en Kiano BRUSSELEERS 9e. Met 5 renners bij de Junioren en 3 renners bij de Nieuwelingen in de top 10 hebben onze renners getoond klaar te zijn voor het nieuwe wielerseizoen. Hopelijk is daarmee de toon gezet voor het nieuwe wegseizoen dat zich volgend weekend officieel op gang trekt. Voor de foto's, zie onderstaande link. Groeten, Laurent

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Vollezele2016?authkey=Gv1sRgCPCz6NzVluyAlAE   

  22-02-2016 om 09:05 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Merckx Wielerbaan 2016 deel 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Afgelopen weekend werd op de Eddy Merckx Wielerbaan in Gent de laatste wedstrijd gereden tellend voor de AVS Stories TV Cup. In de Omnium op zaterdag eindigde Laurent CLAEYS op een 8e plaats. In de eindstand van de AVS Stories TV Cup kon Laurent CLAEYS beslag leggen op een mooie 5e plaats en werd 1e eerste jaars Nieuweling. Kevin VAN HAMME eindigde bij de Junioren als 10e in het AVS Cup klassement, Dave VERBEKEN werd 13e.

  29-01-2016 om 16:01 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Merckx Wielerbaan 2016 deel 1
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Op de Eddy Merckx Wielerbaan in Gent werd vandaag het eerste van de 2 wedstrijden betwist tellende voor de Beker van België. Onze Junioren kunnen zich steeds beter en beter mengen in de debatten, zo reed Kevin VAN HAMME in de scratch weg uit de groep met 4 andere renners en eindigde op een verdienstelijke 5e plaats. In het algemeen klassement van het Omnium eindigde Kevin VAN HAMME op een 10e plaats, Dave VERBEKEN werd 17e en Bram UALGASI 20e van de 26 deelnemers. Bij de Nieuwelingen behaalde Laurent CLAEYS een 7e plaats in het Omnium en bevestigt opnieuw als 1e jaars zijn waarde als baanrenner. Ibe BRAEKEN sloot vandaag in Nieuwrode zijn veldritseizoen af met een 17e plaats, na een korte rustperiode focust Ibe zich vanaf nu op het wegseizoen.

  29-01-2016 om 15:59 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Presentatie persvoorstelling 2016

  Voor zij de de presentatie graag nog eens terug zien

  Bijlagen:
  Ploegvoorstelling.pdf (8 MB)   

  27-01-2016 om 09:42 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kwaliteitslabel BRONZEN WIEL bronzen 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met trots mogen we melden dat CT Vive Le Velo ook dit jaar weer het BRONZEN WIEL in ontvangst mocht nemen.

  Dit kwaliteitslabel wordt jaarlijks uitgereikt aan ploegen die aan jeugdvriendelijk en gestructureerde clubwerking doen.  26-01-2016 om 17:46 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persvoorstelling CT Vive Le Velo Diegem 2016
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vrijdag 22 januari vond in het NH Hotel in Diegem de ploegvoorstelling plaats van het C.T. Vive le velo 2016. Onder de leiding van Chris Mannaerts werden de 21 renners voorgesteld aan de talrijke aanwezige mensen van de pers, sponsoren en supporters. De 6 Nieuwelingen en 15 Junioren werden elk om hun beurt aan de aanwezige mensen voorgesteld en gepolst naar hun ambitie voor het nieuwe wielerjaar. Het emotioneel moment van de avond was toen Sietze KUYL via livestream die de ploegvoorstelling kon volgen, vanop zijn ziekenhuisbed zijn verhaal kon vertellen aan de aanwezige mensen van zijn ongeval verleden week woensdag. We wensen onze jongens een succesvol nieuw wielerjaar toe. Nieuwelingen ----------------- Ibe BRAEKEN Kiano BRUSSELEERS Laurent CLAEYS Tibo DE MESMAEKER Sietze KUYL Yoni UALGASI Junioren ----------- Pepijn DE STROOPER Seppe GALICIA Rik MOONS Senna PIRA Bram UALGASI Yarno VANDENBROECK Bram VAN DEN HAUTE Tom VAN DEN HAUTE Kevin VAN HAMME Arne VAN ROY Dave VERBEKEN Sven VERBEECK Alexander VERBIEST Jens VERGAUWEN Robbert VERLINDEN

  25-01-2016 om 22:38 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afligem 2015 - Nieuwelingen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo, de laatste wedstrijd van het seizoen zit er op.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Afligem2015Nieuwelingen?authkey=Gv1sRgCOzy_KSqyO7RUQ   

  11-10-2015 om 21:06 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Corswarem 2015 - Nieuwelingen
  Hierbij de foto's van de wedstrijd te Corswarem voor Nieuwelingen

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Corswarem2015Nieuwelingen?authkey=Gv1sRgCNrCudvEgODsqAE   

  04-10-2015 om 23:22 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-Brabant Classic - Zemst
  Vlaams-Brabant Classic - Zemst In Zemst-Laar werd vandaag de Vlaams-Brabant Classic verreden, een Interclub voor Junioren. Met 176 renners werd er gestart voor een vlakke koers met 6 maal een kasseistrook. Van in het begin was het de vlucht vooruit, zo werd het eerste koersuur afgewerkt tegen een gemiddelde van 46,3 km, en waren de verschikkende ontsnappinspogingen een kort leven beschoren. Na 90 kilometers konden 10 renners met Bram UALGASI toch een kloof slaan en hadden snel 20 seconden voorsprong, even later sloten nog 7 renners aan en was er een kopgroep van 17 renners en was het snel duidelijk dat de goede trein vertrokken was. De 17 leiders bouwden snel hun voorsprong uit tot boven de minuut. Op de laatste doortocht op de kasseistrook op 1 km van de meet kon Robbe GHYS wat voorsprong nemen en won deze Interclub met 3 seconden voorsprong op de Nederlander Marten KOOISTRA. Bram UALGASI eindigde in de kopgroep op een 15e plaats en mag terugblikken op een sterk weekend. Ward SCHOEVAERS (91e) en Dave VERBEKEN (99e) eindigden in het peleton. Yarno VANDENBROECK en Kevin VAN HAMME reden op slecht moment lek en kwamen daardoor in een geloste groep van 25 renners terecht en moesten vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

  26-09-2015 om 20:38 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rit 1 - Keizer der Junioren
  Rit 1 - Keizer der Junioren In Reningelst stand de eerste rit der Keizer der Junioren op het menu, met 182 renners aan de start. Na amper 4 kilometer ontstond er in een afdaling een massale valpartij, waarna de wedstrijd voor een tijd geneutraliseerd werd. Dave VERBEKEN was een van de slachtoffers en moest met een geschaafde en gekneusde rug de koers verlaten. Na 40 km reden 9 renners weg uit het peloton en konden tot 40 seconden vooruit rijden, ondertussen ging het voor 2 koplopers te snel en zagen de 7 overgebleven renners hun voorsprong dalen tot 20 seconden in de laatste plaatselijke ronden. De leiders hielden stand en het was Victor VERSCHAEVE die het haalde voor zijn ploegmaat Sander DE PESTEL. Bram UALGASI, Yarno VANDENBROECK en Ward SCHOEVAERS eindigde 22 seconden later in de buik van het peloton.

  26-09-2015 om 20:37 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikel
  .  26-09-2015 om 20:36 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diegem - Grote prijs Curitas
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag stond in Diegem de 1e wedstrijd voor Junioren op het programma georganiseerd door onze club : Vive le velo. Er verschenen 53 renners aan de start voor een door de regen extra zwaar gemaakte koers. Halverwege de wedstrijd kwam de beslissende ontsnapping tot stand, onze renners Ward SCHOEVAERS en Bram UALGASI hadden in eerste instantie de goede trein gemist, maar reden onder hun beiden in 1 ronde de kloof naar de kopgroep dicht waardoor we vooraan 12 leiders kregen. Jappe JASPERS viel letterlijk vooraan weg en bij de 11 leiders was het vooral Celestyn LEYMAN die zich de bedrijvigste toonde. Op 2 ronde van het einde ontstond er een nieuwe valpartij in de kopgroep, waarvan Tom VANDERMOSTEN, Harm VAN HOUCKE en Laurens HUYS het slachtoffer waren, alleen Laurens HUYS kon nog met geschaafde knie verder rijden. Op de laatste helling van Decosterstraat waagde Stan LOWIE zijn kans, Ward SCHOEVAERS reageerde gepast en zij gingen met hun beide de laatste rechte lijn in. In een prangende sprint moest de finish foto uitsluitsel brengen en werd Stan LOWIE als winnaar uitgeroepen, Ward SCHOEVAERTS strandde op een paar centimeter van zijn 4e overwinning van het seizoen, als 2e na een beresterke wedstrijd. Bram UALGASI eindigde moe gestreden op een 7e plaats.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/13September2015DiegemGrotePrijsCuritas?authkey=Gv1sRgCIv1hdPzqYfpOA   

  13-09-2015 om 08:48 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP Philippe Gilbert 2015 - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In Aywaille namen 186 Junioren de start voor de G.P. Philippe Gilbert, de Luik-Bastenaken-Luik voor Junioren over een afstand van 129,6 km met 6 beklimmingen en met de aankomst op La Redoute. Na 20 km kwam Bram UALGASI ten val en moest met een pijnlijke schouder de wedstrijd staken. Wat verder gebeurde er een nieuwe zware valpartij en moesten 2 renners dringend afgevoerd worden naar het ziekenhuis van Luik. Doordat de renners niet meer beschermd waren door een ziekenwagen werd de wedstrijd na 25 km gedurende 45 minuten geneutraliseerd. Na terugkeer van de ziekenwagen kon er opnieuw gestart worden en mochten de 2 koplopers, de Fransman Alexys BRUNEL en de Engelsman Karl BAILLIE met hun uitgebouwde voorsprong van 1min05 weer vertrekken. Na de beklimming van de Niaster ontstond er een kopgroep van 6 renners die later nog zou aangedikt worden tot 9 leiders. Na de 3km lange klim van le Vecque was het opnieuw de Fransman Alexys BRUNEL die alleen wegreed uit de kopgroep en aan de voet van Le Redoute telde de Fransman 1 minuut voorsprong op de 8 achtervolgers en 1min55 op het peloton van 45 renners. De Fransman won uiteindelijk met 1min22 op de 8 achtervolgers, een uitgerekt peloton met Yarno VANDENBROECK (38e) en Dave VERBEKEN (42e) eindigde op 2min45. Slechts 61 renners bereikten de aankomstlijn.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/6September2015GPPGilbert?authkey=Gv1sRgCM37_t76xIvNhAE   

  13-09-2015 om 08:47 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everberg 2015 - Junioren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Met 53 Junioren vertrokken ze in Everberg voor 96 kilometers. De aanstokers van de dag waren onze Ward SCHOEVAERS, Kevin JEHIN en Mathias LEFEBER, maar zij kregen nooit meer dan 30 seconden boni van het peloton. In de 5e ronde maakten 8 renners waaronder Yarno VANDENBROECK en Kevin VAN HAMME de sprong naar het trio en de trein was vertrokken en wie niet mee was was gezien. De 11 koplopers bouwden hun voorsprong snel uit tot boven de 1 minuut. De Nederlander Marijn VELT viel vooraan weg door een lekke band. De samenwerking bij de 10 leiders was perfect tot 2 ronden voor het einde tot Glen LOENDERS ten aanval trok. Door die aktie kregen we 6 renners aan de leiding met Ward SCHOEVAERS en Yarno VANDENBROECK tezamen met Kevin JEHIN, Glen LOENDERS en de Amerikanen Eric OIEN en Ethan REYNDERS. Na verschillende aanvallen was het de Amerikaan Eric OIEN die afgescheiden met lichte voorsprong won. Kevin JEHIN won de spurt voor de 2e plaats voor de Amerikaan Ethan REYNDERS en Yarno VANDENBROECK, Ward SCHOEVAERS eindigde op een 6e plaats, Kevin Van HAMME werd 10e. Bram UALGASI werd 13e, Stijn DEHERDER 17e, Dave VERBEKEN 17e, Arno VERSTREPEN 36e, Senna PIRA 39e.

  Bijlagen:
  https://picasaweb.google.com/106701852000517313662/Everberg2015Junioren?authkey=Gv1sRgCIrZ9dSsiPPBGA   

  30-08-2015 om 17:35 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbeumont 2015 - Nieuwelingen

  Vrijdag werd in Herbeumont in de Provincie Luxemburg de 2e klimkoers afgewerkt over een afstand van 67 km en 7 beklimmingen, goed voor 1.328 hoogtemeters. Ondanks het zware parcours bleef het een gesloten wedstrijd, een viertal met de Bolletjes trui Tom PAQUOT konden een tijdje wat voorsprong nemen maar werden met nog 15 km te gaan weer ingelopen. Op 10 km van de aankomst begon Thibaut PONSAERTS aan een sterk nummer. Bij ingang van de laatste ronde van 7 km had hij een voorsprong van 40 seconden op een peloton van ongeveer 40 renners. Thibaut PONSAERTS hield op de streep nog 11 seconden over en won als 1e jaars Nieuweling op een schitterende manier deze klimkoers. Op 11 seconden van de winnaar spurtte Yoni UALGASI zich verdienstelijk naar een 28e plaats. In het jongerenklassement staat Yoni UALGASI nu op een 3e plaats op 7 punten van de leider. 2 dagen na Herbeumont wordt zondag in Gooik al de volgende Topcompetitiewedstrijd verreden.

  30-08-2015 om 17:33 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistemeeting Afligem 2015

  Op de wielerbaan van Affligem werd de 2e dag afgewerkt van het Provinciaal kampioenschap Piste. Bij de Aspiranten 12 jaar behaaldeDenis VAN DER BORGHT een mooie 2e plaats in het omnium en behaalde zilver in het Provinciaal kampioenschap. Bij de Nieuwelingen won Yoni UAGASI het omnium van de dag en strandde op een 3e plaats voor het P.K. Bij de Junioren was het Ward SCHOEVAERS die de omnium won en had Stijn DEHERDER genoeg aan een 3e plaats om zich tot Provinciaal kampioen op de piste te kronen. Ward SCHOEVAERS & Dave VERBEKEN vervolledigden het podium met een respectievelijke 2e en 3e plaats.  22-08-2015 om 10:02 geschreven door Webmaster  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto

  ---Wielerploeg 2017---

  E-mail de Webmaster

  Druk op onderstaande knop om de Webmaster te e-mailen.


  Onze renners


  Foto

  Seppe Galicia - 1999

  Foto

  Rob Meulenijzer - 1999

  Foto

  Robbe Platteeuw - 1999

  Foto

  Bram Van Den Haute - 1999

  Foto

  Arne Van Roy - 1999

  Foto

  Alexander Verbist - 1999

  Foto

  Robbert Verlinden - 1999

  Foto

  Branko Baetens - 2000

  Foto

  Ibe Braeken - 2000

  Foto

  Kiano Brusseleers - 2000

  Foto

  Tibo De Mesmaeker - 2000

  Foto

  Sietze Kuyl - 2000

  Foto

  Manu Maertens - 2000

  Foto

  Yoni Ualgasi - 2000


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!