Asseneedse aandachtspunten
Inhoud blog
 • De maandelijkse gemeenteraad
 • De lokale fabeltjeskrant
 • De maandelijkse gemeenteraad
 • De gemeenteraad van maart 2019
 • De gemeenteraad van 28 februari

  Zoeken in blog  Foto

  Foto

  Foto

  Eigenzinnige kijk op de lokale politiek en beslommeringen uit Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo door Stijn Van Hamme, voorzitter van Vlaams Belang Assenede
  26-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maandelijkse gemeenteraad

  Gisterenavond (25 oktober) was het opnieuw verzamelen geblazen in het gemeentehuis voor de maandelijkse gemeenteraad.

  Dit keer zaten de publieksbanken goed gevuld (al kan dat ook te wijten geweest zijn aan het feit dat er een rij stoelen ontbrak). Een aantal vers verkozenen die vanaf januari zullen zetelen, waaronder ikzelf naar maandelijkse gewoonte, hadden de moeite genomen om af te zakken naar het gemeentehuis. Daarnaast ook enkele politiek geïnteresseerden en de occasionele toeschouwer.


  Het schouwspel dat het publiek kreeg voorgeschoteld was echter heel triest. Er stonden 25 punten op de agenda (24 + 1 toegevoegde interpellatie door de N-VA). Deze werden op welgeteld 32 minuten (!) afgehandeld. Op geen enkel moment kwam het tot een inhoudelijk debat, maar raasde men gewoon door. Waarschijnlijk zitten de verkiezingen van 14 oktober laatstleden hier voor iets tussen: de huidige gemeenteraad is immers in lopende zaken tot de nieuwe raad wordt ingezworen. Gisteren werd duidelijk dat hem om een gemeenteraad in snellopende zaken gaat...

  Een ander opvallend punt was het ontbreken van een niet nader genoemd onafhankelijk raadslid. Tijdens de gemeenteraad vlak voor de verkiezingen had deze persoon nochtans plotsklaps verschillende interpellaties aan de agenda toegevoegd en omschreef deze zichzelf als een "sinds kort contente mens". Blijkbaar was de inspiratie voor agendapunten al opgedroogd na 1 keer of is de persoon in kwestie mogelijks niet meer zo content na de verkiezingsuitslag...

  26-10-2018, 14:15 geschreven door Stijn Van Hamme  


  18-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische gemeenteraadsverkiezingen
  De voorbije gemeenteraadsverkiezingen waren voor het Vlaams Belang in onze gemeente ronduit historisch te noemen. Voor het eerst ooit scoorden wij boven de 10% bij de lokale verkiezingen in Groot-Assenede. Onze ganse ploeg behaalde met 11,5% zelfs twee zetels binnen in de gemeenteraad. Wij zullen dus voor het eerst een volwaardige fractie vormen.

  Onze beide verkozenen, Dorien Monsaert en ikzelf, zullen dan ook met veel plezier het duidelijke mandaat dat wij van onze dorpsgenoten kregen opnemen. Wij zullen uw stem duidelijk laten horen in de gemeenteraad.


  Daarnaast valt ook het heel goede resultaat voor de provincieraadsverkiezingen op. Het Vlaams Belang is onze gemeente de derde partij met 17% van de stemmen. Opnieuw een duidelijk signaal.


  De ganse ploeg dankt dan ook al onze kiezers en gaat vol goede moed aan de slag tijdens de komende legislatuur.

  18-10-2018, 12:49 geschreven door Stijn Van Hamme  


  13-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeltoestellen nog steeds niet vernieuwd

  Al in juli 2016 en afgelopen zomer stelde Vlaams Belang vast dat de toestand van het speelpleintje in de Ter Pietenstraat in Boekhoute serieus te wensen over laat.


  Ondanks expliciete beloftes van schepen van Jeugd Van Eynde die in de pers zelf beloofde dat nieuwe speeltoestellen ter waarde van 15.000 euro geplaatst zouden worden in augustus is er nog steeds niets veranderd. Ik ging zelf recentelijk op controle en stelde vast dat er ruim zes weken na het einde van augustus nog steeds geen nieuwe speeltoestellen geplaatst zijn. De nieuwe speeltoestellen blijken de zoveelste loze belofte te zijn van de meerderheid.


  Hoe lang zal SAMENPLUS onze kinderen nog doen spelen op toestellen waarvan de gemeentelijke diensten zelf zeggen dat ze aan vervanging toe zijn? Hoe lang zal SAMENPLUS nog loze beloftes blijven maken op kap van onze kinderen? IS de veiligheid en het speelcomfort van onze kinderen dan helemaal niet belangrijk voor de meerderheid? Wie gelooft SAMENPLUS nog?  13-10-2018, 18:21 geschreven door Stijn Van Hamme  


  04-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne-leugentjes...
  Nu de verkiezingscampagne de laatste rechte lijn naar 14 oktober ingegaan is, wordt ook stilaan duidelijk dat sommige partijen lucht verkopen en leugentjes uitkramen om zichzelf een vals imago aan te meten.

  Een van de lokale lijsten (een zelfverklaarde burgerbeweging die eigenlijk een communistisch initiatief is) omschrijft zichzelf op facebook als een "milieuvriendelijke partij die enkele affiches zal hangen op de gemeentelijke borden". Een heel mooi en nobel initiatief.
  Vandaag kon ik echter vaststellen dat dit zelfverklaard milieuvriendelijk karakter niet meer is dan wat holle woorden. Op verschillende plaatsen in de gemeente kwam ik namelijk plakkaten met affiches van die bewuste partij tegen. Dit is duidelijk het tegendeel van hetgeen zij zelf op hun facebookpagina beweren.

  Zouden zij plots niet meer milieuvriendelijk zijn? Of zou hun bewering dat ze wel milieuvriendelijk zijn slechts loze propaganda zijn om de mensen te misleiden? Een ding is wel al duidelijk: als een partij al liegt over haar aard en imago, waarover liegt men dan nog allemaal?


  04-10-2018, 16:41 geschreven door Stijn Van Hamme  


  02-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek praatcafé in Oosteeklo

  Afgelopen zondag (30 september) organiseerde het bewonersplatform van Oosteeklo een politiek praatcafé waar de verschillende partijen/lijsten hun visie konden geven over drie thema's.

  Wat al dadelijk opviel was het feit dat in tegenstelling tot vorig jaar de partijen wel in grote getale aanwezig waren. Een mens zou bijna durven denken dat de nabijheid van de verkiezingen er voor iets tussen zaten... Daarnaast was er nog een tweede vaststelling: een bepaalde lijst had geweigerd om in te gaan op de uitnodiging. Ze stuurde wel vertegenwoordigers, maar deze wilden (of durfden misschien?) niet het woord nemen. En zo'n mensen willen dan uw stem krijgen voor de gemeenteraad. Gaan ze daar dan ook zwijgend naar de grond zitten staren?


  Als inleiding kreeg iedere lijst (Vlaams Belang, Anders en SAMENPLUS) 10 minuten de tijd om zich kort voor te stellen. Als lijsttrekker voor Vlaams Belang had ik het genoegen om deze taak op mij te nemen. Met de nodige humor maakte ik duidelijk dat een stem voor Vlaams Belang zeker geen weggegooide stem is. Een kort overzicht van enkele van onze realisaties over de voorbije jaren en een duidelijke verwijzing naar het bindend engagement van ons kiescontract onderstreepten dit. Tot slot maakte ik de aanwezigen nog duidelijk dat, in tegenstelling tot wat onze tegenstanders vaak beweren, een stem voor Vlaams Belang niet het einde van de wereld is, maar wel het einde van de politieke wereld van de traditionele machtspartijen die enkel aan zichzelf denken.


  Aansluitend werd het publiek in drie groepen verdeeld die telkens over een ander onderwerp discussieerden. Voor Vlaams Belang namen Oosteeklose kandidaten Dorien Monsaert (over de dorpskernvernieuwing) en Andy De Muynck (over de sociale cohesie) en ikzelf (over de fusies) deze rol op ons. Het leverde interessante gesprekken op die soms op het scherp van de snee verliepen tussen de verschillende partijen.


  Opnieuw een schitterende organisatie van het bewonersplatform in Oosteeklo!

  02-10-2018, 09:29 geschreven door Stijn Van Hamme  


  28-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maandelijkse gemeenteraad
  Gisterenavond (27 september) konden alle liefhebbers van dorpspolitiek afzakken naar het gemeentehuis voor de maandelijkse zitting van de gemeenteraad. 

  Veel interesse in de dorpspolitiek lijkt er niet te zijn in onze gemeente: de aanwezigen waren weer op één hand te tellen. Toch vreemd dat zelfs partijen (of zelfverklaarde volksbewegingen, lijsten...) niet eens de moeite doen om iemand af te vaardigen naar de gemeenteraad. Veel show verkopen met goedkope stunts, alle recepties en feesten afdweilen, uw deur platlopen met loze beloftes of zaken beloven op de sociale media zijn blijkbaar belangrijker. Dit zegt al veel over de instelling waarmee sommigen aan politiek doen in de gemeente: als er geen geld mee gemoeid is, doet men zelf duidelijk geen moeite. Zelf was ik voor het Vlaams Belang opnieuw op post (zoals iedere maand sinds april 2014) en ook een kandidaat van de lijst 'Anders' had de moeite genomen om in het publiek plaats te nemen (de waarheid gebiedt mij dat te vermelden).

  De gemeenteraad zelf was een slag in het water. Er stonden slechts 5 punten op de agenda (waarvan een de goedkeuring van de notulen van vorige maand; dus eigenlijk slechts 4 echte punten). Zoals steeds blonk SAMENPLUS weer uit in onwetendheid: sommige schepenen kwamen niet verder dan wat gestamel, het uitkramen van "euh...euh…" of de uitsmijter "Dat weet ik niet. Ik moet het navragen". Als iemand in het bedrijfsleven zo onvoorbereid op het werk verschijnt...

  Aan het eind bleken er nog 6 agendapunten te zijn toegevoegd door een onafhankelijk raadslid (dat in werkelijkheid niet meer onafhankelijk is, maar dat mocht uiteraard niet gezegd worden...). Deze tussenkomsten waren op zich weinig origineel. Integendeel zelfs, het was niets meer dan een overzicht van het oppositiewerk door CD&V, N-VA en zelfs Vlaams Belang de afgelopen legislatuur. Zo werd onder meer gesproken over de AED-toestellen (door N-VA aangekaart), de toestand van de fietspaden (door N-VA, CD&V en Vlaams Belang al eerder aangekaart) en zelfs over de toestand van de begraafplaats in Oosteeklo (door Vlaams Belang uitgebreid aangekaart in de pers). Van enige originaliteit konden we dus zeker niet spreken.
  Wat nog het meeste opviel bij deze punten was de bijna amicale sfeer tussen de vraagsteller en SAMENPLUS. Deze interventies leken wel een vooraf ingestudeerd nummer waarbij het betrokken raadslid en de meerderheid elkaar de kans gaven om zichzelf te bestoefen. Iemand met een slecht karakter zou bijna gesproken hebben van een verdoken voorakkoord...

  In ieder geval was het de laatste gemeenteraad voor de komende verkiezingen van 14 oktober. Dit maakt de volgende gemeenteraad alvast heel interessant: er zullen immers duidelijke winnaars en verliezers in de zaal zitten. Dat zal zonder twijfel voor een bijzondere sfeer zorgen...

  28-09-2018, 16:30 geschreven door Stijn Van Hamme  


  Archief per week
 • 03/06-09/06 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Het bezoeken waard!
 • Vlaams Belang-nationale webstek
 • Vlaams Belang regio Gent-Eeklo
 • Olaf Evrard, fractieleider Oost-Vlaamse provincieraad
 • Facebookpagina Vlaams Belang Assenede
 • Facebookpagina Waakzaam Groot-Assenede

 • Willekeurig Bloggen.be Blogs
  wreckart
  www.bloggen.be/wreckar


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!