Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

13-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsliefhebbers moeten zondag in Houthalen-Oost zijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gezinsfietstocht

Fietsliefhebbers zakken zondag 14 september best af naar Houthalen-Oost. De wielerclub van Houthalen-Oost (De Hutte) organiseert in de namiddag immers een gezellige gezinsfietstocht. De tocht wordt begeleid door de leden van de club. Het vertrek is voorzien om 13.30 uur op het Lindeplein. Over een afstand van zo'n 25 km brengt de tocht je naar de Sonnisheide. Een mooie route door het groen en op veilige, goede fietswegen. 

Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven in café Centrum (Tulpenstraat Houthalen-Oost) vanaf 13 uur. Volwassenen betalen 3 euro, kinderen onder 12 jaar 1,5 euro. In die prijs is inbegrepen dat je bij terugkomst aan café Centrum een kop koffie of frisdrank ontvangt, mét een lekker stukje taart! Iedereen is welkom!
Meer info: kevin.wyman@telenet.be. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31ste internationale rashoendershow
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Unieke rashoendershow in OC 't Park

  Aanstaande zondag vindt in ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost de 31ste internationale rashoendershow van rashoenderclub 'Het Scharrelhoen' plaats. "Ook dit jaar weer zal het publiek op onze show kunnen kennismaken met honderden rashoenders", aldus bestuursleden Frans Florczak, Victor Peters en Jan Cillen. "Tientallen kwekers stellen hun dieren tentoon. Dat gaat van een kipje van amper 300 gram tot een struise haan van wel 6 kilo. De kippenwereld is een wondere wereld. Er zijn diertjes met bonte kleuren, met kuiven, pluimen aan de poten, er zijn er met bruine en witte eitjes, maar zelfs ook met groene eitjes, kortom de moeite om het allemaal te ontdekken. Wie bij zijn bezoek zin heeft in een woordje uitleg, zal die ongetwijfeld met veel plezier van de kweker krijgen!"

  Gespetter
  Naast kippen kan je op de show ook kennismaken met fazanten, duiven, kalkoenen en watervogels. "Dit jaar wordt er in de hal een grote waterpartij aangelegd", aldus Ludo Van Dingenen die jaarlijks de intekening van de standen voor zijn rekening neemt. "Tal van eenden en ganzen in het mooiste kleurenpallet zullen er gezellig rondzwemmen. Een meerwaarde voor onze tentoonstelling én voor de bezoeker uiteraard. Daarnaast voorzien we ook een resem hobbystands waar je kan kennismaken met beschilderde eieren, schilderijen en tal van ander creatief werk."

  De tentoonstelling is te bezoeken op zondag 14 september van 10 tot 17 uur in cultuur- en ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost. De inkomprijs bedraagt 2 euro per persoon.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judo: prima en vooral leuke sport, ook voor kleuters!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Instapmomenten kleuterjudo, gratis proeflessen voor jongeren

  Judo is niet alleen en gezonde sport, het is ook erg leuk. Geen wonder dat veel kinderen en jongeren van deze sport willen proeven. Judoclub Kreasa biedt hen de komende weken de kans om deel te nemen aan enkele gratis judolessen. Wie interesse heeft, kan nadien ook inschuiven in de club. Er worden lessen aangeboden in verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen vanaf 2,5 jaar zijn welkom! De lessen vinden plaats in sporthal Laekerveld. 

  Zin om het ook eens te proberen? Meer info nodig of wil je weten op welke momenten de gratis lessen voor jouw leeftijdsgroep zijn? Mail dan snel naar jckreasa@hotmail.com! Telefonisch kan je contact opnemen met Iris Truyers: 0496-035244.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude appartementsgebouwen Meulenberg maken plaats voor nieuwe woningen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Wijkfeest in teken van einde woontorens

  Aanstaande zondag vindt van 14 tot 18 uur het groot wijkfeest in Meulenberg plaats. Dit jaar zal het feestterrein verhuizen naar het plein aan de oude appartementsblokken op de Saviostraat. Het wijkfeest staat dan ook in het teken van 'de laatste groet'. De appartementsblokken zullen binnen afzienbare tijd immers afgebroken worden.

  Jarenlang waren het merkpunten in de wijk. De blokken waar in totaal meer dan 1000 mensen hebben gewoond, goed voor een woongemeenschap van tientallen diverse culturen en achtergronden. De plek gold in de beginjaren als een warme thuis voor veel mensen. Maar helaas, de voorbije jaren kwamen de woontorens ook al eens minder positief in het nieuws. De woonkwaliteit was er niet meer aangepast aan de noden van vandaag. Vandalisme, zwerfvuil, overlast: het werden ook fenomenen die zich in en rond de woontorens afspeelden.

  Het einde van dit complex is nu in zicht. Eind dit jaar, of uiterlijk begin volgend jaar zullen de torens gesloopt worden. De laatste bewoners verlaten intussen het gebouw. De meesten onder hen vonden intussen een nieuw onderkomen in één van de nieuwe huizen die elders in de wijk gebouwd werden. Eens de torens gesloopt zijn, zal op die plek eveneens een nieuw wooncomplex gebouwd worden waar 34 gezinnen een nieuwe thuis kunnen krijgen. 

  Het minste wat je kan zeggen, is dat het wijkfeest zondag dan ook een unieke gebeurtenis zal zijn. Vanuit onder meer het buurtopbouwwerk is getracht om alle bewoners die ooit in de blokken woonden, uit te nodigen voor het feest. Iedereen kan een laatste keer komen kijken naar hoe het was in het complex. Bovendien zorgde een creatief project van het buurtopbouwwerk er voor dat de onderste verdieping van het complex intussen omgetoverd is tot een kleurrijk creatief geheel. Tientallen kunstwerken gemaakt door wijkbewoners, door jongeren en kinderen herinneren als creatieve getuigen aan het eens zo kleurrijke leven dat deze woontorens herbergde...

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke tentoonstelling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Open Monumentendag: tentoonstelling in Helchteren

  Aanstaande zondag 14 september is het Open Monumentendag. In Helchteren kan je die dag tussen 10 en 18 uur naar een unieke tentoonstelling in De Roepsteen. De tentoonstelling toont het parochieleven van de voorbije decennia. Je ontdekt er beelden en verhalen over priesterwijdingen, jeugdbewegingen, processies, kappelletjes,... Bijzonder zijn ook de beelden van de bevrijdingsdagen van september 1944. De tentoonstelling is vrij te bezoeken. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek concert
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  K. Harmonie De Eendracht Meulenberg brengt slotspektakel in het kader van 50 jaar Turkse en Marokkaanse migratie


  K. Harmonie De Eendracht Meulenberg is sinds haar ontstaan in 1947 actief in de wijk Meulenberg. Doorheen de jaren evolueerde de wijk naar een buurt met heel wat bewoners van vreemde origine. Vandaag wonen er veel gezinnen met Marokkaanse en Turkse roots in de wijk. 

  Concert
  In het kader van de viering van 50 jaar migratie, brengt KH De Eendracht Meulenberg een uniek concert op zaterdag 13 september om 19 uur in CC Casino.  "Het is de bedoeling om in samenspraak met partners uit de Turkse en Marokkaanse gemeenschap (Marokkaanse Moskeevereniging, Turkse BIF) te komen tot een selectie van Arabische/Marokkaanse en Turkse muziek uit de jaren '60 tot nu", klinkt het. "Deze selectie werd omgezet naar partituurmuziek voor harmonie-instrumenten in combinatie met instrumenten uit Turkse of Marokkaanse/Arabische traditie. Ook wordt er samengewerkt met een Turks/ Marokkaans kinderkoor, het Alomtonenkoor, de Turkse dansgroep, Isia atelier theater en Turkse en Marokkaanse artiesten."
   
  "Het belang van dit project situeert zich zowel op vlak van gezamenlijke vormgeving van het project (selectie, omzetting van muziek en repetities) als het uiteindelijke toonmoment dat zich richt naar het ruime publiek. Muziek is een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Met dit muziekproject in het kader van 50 jaar Turkse en Marokkaanse migratie wil de K. Harmonie De Eendracht Meulenberg een brug slaan tussen westerse muziek en Turkse en Marokkaanse muziek." 

  Zowel in de westerse muziek als in de Turkse en Marokkaanse muziek zal tijdens het concert een muzikaal reisje gemaakt worden doorheen de tijd waarbij de aandacht niet alleen zal gaan naar de traditionele volksmuziek, maar ook naar de populaire hedendaagse muziek. Hierbij wil de K. Harmonie De Eendracht Meulenberg streven naar een mix van verschillende muziekstijlen (crossover music).

  Betrokkenheid
  Het slotspektakel gebracht door het harmonieorkest versterkt door de verschillende koren, Turkse en Marokkaanse artiesten en muziekgroepen zal op een positieve manier de betrokkenheid van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap in de wijk verhogen en zal 50 jaar Turkse en Marokkaanse migratie op harmonieuze en positieve wijze herdenken. Wanneer we samen de harmonie in de muziek bereiken, bereiken we ook de harmonie in onze samenleving!
  Meer info: margaloia@msn.com.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat evenementen op eerste zondag van september
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Drukke zondag... 

  Wie op zondag 7 september niet weet wat te doen, kan een hele dag doorbrengen in Houthalen-Helchteren zonder zich te vervelen. Op tal van plaatsen in de gemeente zijn er immers evenementen gepland.

  's Ochtends begin je met de dieren- en tractorwijding op Sonnis. De Landelijke Gilden organiseren opnieuw dit gezellig dorpsevenement. De aftrap wordt al gegeven om 7 uur in de ochtend met een begeleide paardentocht over het schietveld. Om 9 uur is er de traditionele eucharistieviering, gevolgd door de al even traditionele wijding. Leuk om mee te beleven! 

  Nadien trek je best naar domein Kelchterhoef. Daar kan je tussen tientallen kraampjes snuisteren op de grote rommelmarkt. Kelchteren Kermis wordt traditioneel opgevrolijkt met heel wat muziek en animatie. Neem zeker ook je picknick mee. Die kan je ofwel op Kelchterhoef op het picknickfestijn nuttigen, of je trekt even verderop naar Hengelhoef. Daar wordt de fruitgaard één grote picknickplaats. Bovendien kan je aan het infocentrum van Limburgs Landschap een kijkje nemen bij de dieren of in de ecotuintjes. 

  Je merkt het: als het weer even meezit, wordt zondag een topdag in Houthalen-Helchteren...
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief economisch nieuws
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Servicecenter vestigt zich in Houthalen

  Gelukkig valt er dezer dagen ook af en toe positief economisch nieuws te melden. Het Ondernemersplatform Limburg laat immers weten dat weldra zeven grote buitenlandse bedrijven een nieuwe vestiging in Limburg zullen realiseren. Hiermee gaat een bijkomend aanbod van enkele honderden jobs gepaard. Goed nieuws dus, ook voor Houthalen-Helchteren. Eén van de nieuwe vestigingen komt immers naar onze gemeente en zal in Houthalen een servicecenter voor een windturbinemaker opstarten, goed voor enkele tientallen nieuwe jobs. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds geen inventaris leegstaande gebouwen
  Gemeente loopt al jaren leegstandsinkomsten mis

  Er bestaat in de gemeente al jaren een reglement op leegstandstaks, maar die taks wordt niet geïnd. Hoe komt dat? Doodeenvoudig: omdat er geen inventaris is van leegstaande panden. Nochtans verplicht een Vlaams decreet van 2009 de gemeenten hier reeds toe sinds januari 2010. Schepen Roger Van Otterdijk vatte twee jaar geleden de koe bij de horens en belooft binnenkort een definitieve inventaris van leegstand.

  "Het Agentschap Wonen van de Vlaamse overheid heeft de gemeente nu een laatste uitstel verleend. Uiterlijk op 1 mei 2015 moet de inventaris beschikbaar zijn," zegt huisvestingsambtenaar Bertien Buntinx. "Het is alsof de duivel ermee gemoeid is want het is ondertussen, door allerlei omstandigheden buiten onze wil, al de derde persoon in evenveel jaar tijd die met deze opdracht belast wordt." De hete aardappel werd inmiddels doorgeschoven naar vzw Stebo, die meer ervaring heeft in de opmaak van dergelijke inventarissen. Stebo onderzoekt nu 802 adressen van mogelijke leegstand. Dat zijn adressen waar de dienst bevolking al meerdere jaren geen bewoning meer van vaststelt. "Dit betekent echter niet dat al die woningen effectief leeg staan. Ze zouden kunnen  afgebroken zijn of een andere bestemming hebben gekregen," aldus nog Bertien Buntinx. 

  Kunnen bewijzen hoeveel jaar een woning vandaag al effectief leeg staat is geen sinecure. Iets bewijzen met terugwerkende kracht is altijd moeilijk. De leegstandstaks gaat overigens pas in vanaf het tweede jaar van leegstand.
  Schepen van huisvesting en ruimtelijke ordening Roger Van Otterdijk: "Huis per huis wordt nu onderzocht door een bezoek ter plaatse. Dat vergt tijd. Toch kon de onderzoeker nu reeds 210 woningen registreren als zijnde leegstaand. We hopen tegen november klaar te zijn met alles. Ik wil er wel op wijzen dat er tijdens de vorige legislatuur niet veel rond gebeurd is. Het is nu pas dat we daar volop mee bezig zijn. We hebben vorig jaar pech gehad met een personeelslid dat uitgevallen is. Het is natuurlijk ook belangrijk om in de toekomst de lijst up-to-date te houden, anders lopen we weer vast. Dat zal gebeuren door een goede samenwerking met de dienst bevolking."

  Uiteindelijk zal de heffing op leegstand pas ingaan zodra het register volledig is. De gemeente loopt hierdoor al vijf jaar inkomsten mis. Of hoe een leegstandstaks tot nu toe een lege doos bleek te zijn... (bron: internetgazet)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderboekenfeest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hoog bezoek bij Park Molenheide

  Van woensdag 10 tot en met zondag 14 september staat Park Molenheide op stelten. Alle zalen worden er ingenomen voor het kinderboekenfeest van Pardoes. Naast een reuzengroot pakket kinder- en jeugdboeken komt er die dagen behoorlijk wat schoon volk langs. Auteurs als Dirk Bracke, Hilde Gerard, Bjorn Van Den Eynde en Geronimo Stilton komen op bezoek. Verder zijn er heel wat workshops, vertel- en voorleessessies. Ook Markske van De Kampioenen zal er zijn! Een kinderboekenfeest zonder boeken kan natuurlijk niet. In totaal zullen op de tafels dan ook zowat 2000 titels te kijk en te koop zijn. Naast heel wat nieuwe titels kunnen de lezers ook kiezen uit een ruim aanbod actietitels waarop speciale lage verkoopprijzen gelden. 

  Info: www.boekhandelpardoes.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hengelhoef wordt één grote picknickplaats...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Picknickfestijn

  Aanstaande zondag 7 september wordt domein Hengelhoef, vlakbij het infocentrum van Limburgs Landschap, omgetoverd tot één grote picknickweide. Van 10 tot 18 uur kan je in de boomgaard gezellig picknicken. Je picknickmand moet je zelf meebrengen, er zullen leuke zithoekjes op je wachten! 

  In de namiddag is er leuke kinderanimatie voorzien, je kan de eco-tuintjes bezoeken en afvalkunstenaar Toon Eerdekens staat je graag te woord. 

  Meer info: www.limburgs-landschap.be. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquarel en keramiek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Expositie in kerkje van Laak

  Aanstaande zaterdag opent, en dat voor drie weekends lang, een gratis tentoonstelling van Limburgse kunstenaars in het kerkje van Laak. Jan Cornelis en Hermine Eussens exposeren hun tekeningen en aquarellen, Marie-Thérèse Kerkhofs en Ria Brams tonen hun originele werken in keramiek.

  Jan is al 15 jaar actief bij het aquarelatelier ‘Nereïde’ dat voornamelijk opereert vanuit het Casino.De natuur weergeven in al zijn aspecten is zijn passie geworden. In een aantal aquarellen bewonder je dan ook de rijke natuur van Houthalen-Helchteren en Midden-Limburg. Hermine behaalde aan de kunstacademie Meylandt in Heusden-Zolder het getuigschrift van tekenkunst en schilderkunst. Haar voorkeur gaat uit naar de moeilijke techniek het aquarelleren.

  Marie-Thérèse is een keramiste uit Lummen. Ooit begonnen met draaiwerk, voelde ze al snel het keurslijf van de ronde vorm. Ze is steeds op zoek naar nieuwe vormen en het bedenken van andere objecten. De afwerking van het object blijft haar grootste doel. En Ria tenslotte, ook uit Lummen, leerde haar eerste technieken aan bij Jeanny Stijntjes, maar is vooral autodidact. Ze houdt van strakke vormen. Vaak werkt ze ook tegenstellingen uit: ruw-glad, groot-klein, dik-dun… Ze is hierbij steevast op zoek naar een evenwicht tussen vorm en uitbeelding.

  De tentoonstelling is gratis te bezichtigen op 6-7, 13-14 en 20-21 september, telkens van 14 tot 17 uur. Het kerkje van Laak ligt in de Kleine Heresteeg.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opschudding in de Koolmijnlaan
  Verwarde man slaat etalageramen aan diggelen

  Opschudding zondagmiddag op de Koolmijnlaan. Om een nog onbekende reden begon een man, gewapend met een mokerhamer, een aantal etalageruiten stuk te slaan. Drie zaken langs de baan kregen dit onaangenaam bezoek. Meteen werd de politie opgetrommeld die de man vrij snel kon vatten. Na ondervraging mocht de man beschikken. Over de reden van zijn daden bestaat nog onduidelijkheid. Vermoedelijk was de man in verwarde toestand, mogelijk door relatieproblemen. 

  De etalageramen van vzw De Forel moesten er als eerste aan geloven. De aanwezige mensen probeerden de man nog te bedaren, maar toen die een groot mes liet zien, werd de politie opgetrommeld. Intussen had de man even verderop ook al een Turkse Bakkerij belaagd. Intussen wordt de schade opgemeten. Het spreekt voor zich dat de vandaal daar zal voor opdraaien. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportraad: namen bestuurders bekrachtigd
  Gemeenteraad keurt samenstelling sportraad goed

  Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad haar goedkeuring gegeven aan de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van de gemeentelijke sportraad. Volgende personen zullen deel uitmaken van deze Raad van Bestuur:
  • afdeling dierensporten: Louis Daniëls
  • afdeling kleinbalsporten: Ivo Dupont
  • afdeling zaalbalsporten: Fiore Di Gregorio
  • afdeling recreatieve zaalsporten: Christa Jordens
  • afdeling individuele sporten: Elly Jeunen
  • afdeling voetbal: Johan Monten
  • afdeling motor- en rijwielsporten: Ivo Jansen 
  • afdeling scholen: Hilde Kerkhofs
  • afdeling zaal- en minivoetbal: Alfredo Ruffolo
  • afdeling niet-georganiseerde sporten: Ria Eerdekens

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al meer dan 35 standhouders voor creatieve beurs TALENT
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  "Met TALENT krijgen creatieve inwoners terug een platform"

  In de jaren '90 had Houthalen-Helchteren zijn eigen 'hobbybeurs'. Maar die traditie ging met de tijd verloren. Socioculturele vereniging SEND haalt het concept nu terug van onder het stof en presenteert op 12 oktober de eerste editie van TALENT.

  "Op zondag 12 oktober organiseren we TALENT", aldus Guido Corthouts en Melissa Bosmans van SEND. "TALENT is een beurs, een tentoonstelling waarop creatieve inwoners hun werkstukken tonen aan het groot publiek. Het hele gebeuren is gratis, zowel voor de bezoeker als voor de standhouder. Met TALENT willen we op een positieve manier een platform bieden voor de creatieve talenten uit onze gemeente."

  En het concept lijkt aan te slaan. "TALENT zal doorgaan in cultuur- en ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost. Zowel in de polyvalente ruimte als in de theaterzaal worden standen opgebouwd. We hebben nu reeds de inschrijving van 35 standhouders. Er kunnen er nog maar enkele bij en dan zit TALENT tjokvol", glimlachen Guido en Melissa. "We hadden niet durven dromen dat dit nieuw evenement zo snel al zou aanslaan. Dit bewijst sowieso dat er heel wat... talent schuilt in Houthalen-Helchteren. En daar kan iedereen enkel maar blij mee zijn.

  Verrassend
  "De invulling van de standen belooft sterk en divers te zijn. "Op TALENT zal je kennismaken met erg uiteenlopende disciplines zoals aquarelschilderen, airbrush, handwerk, poëzie, etsen, LEGO-kunst, cartoontekenen en beeldhouwen. Maar we zijn ook verrast door een aantal opmerkelijke inschrijvingen. Zo zal onze oudste deelnemer, die de 90 al gepasseerd is, schitterende houtsnijwerken presenteren. Uitkijken wordt het ook naar het encaustic schilderen en naar de juweelkunstenaars. Heel wat aanwezigen zullen niet enkel hun werkstukken tonen, ze zullen ter plaatste ook demo's geven."

  Wil jij nog deelnemen aan TALENT, dan moet je er snel bij zijn. Er zijn nog slechts een vijftal standen beschikbaar. Meer info kan je bekomen via info@jawijzienjouzitten.be. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speelgoedfabrikant koopt gebouwen sigarenfabriek
  Nv Playtime neemt gebouwen sigarenfabriek over

  Er komt een nieuwe eigenaar voor de gebouwen van de voormalige sigarenfabriek op industriezone Europark. De huidige eigenaar Scandinavian Tobacco Group wil het terrein verkopen aan de nv Playtime. In totaal omvat dit industriecomplex een oppervlakte van 7 hectare, 26 are. Het gaat hierbij om de voormalige productiehal, de kantoorruimtes en cafetaria alsook over de omliggende gronden met onder meer de parkingzone. De nieuwe eigenaar nv Playtime heeft momenteel zijn vestiging op industriezone Centrum-Zuid.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpunt krijgt toelage voor buitenlands project
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Toelage voor project Simbatan

  Natuurpunt Houthalen ontvangt vanuit het gemeentebestuur een toelage van 500 euro voor het project Simbatan. Binnen dit project brachten een 15-tal inwoners uit Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel een werkbezoek aan Tanzania. Daar staken ze de handen uit de mouwen om de gebouwen van een lokale lagere school een flinke opfrisbeurt te geven. Het project staat in Tanzania onder toezicht van Misingi, een vereniging die al 12 jaar actief is in dit land. Vanuit Houthalen-Helchteren werkten dit jaar Betty Coenen, Els Rekkers en Robert Bloemen mee in Tanzania.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valorisatie grondperceel
  Verkoop perceel grond

  Op de agenda van de komende gemeenteraad staat een verkoopdossier. Het bestuur wil een perceel achterliggende grond, momenteel gelegen in een bufferzone voor het industrieterrein, verkopen. Het gaat om een perceel achter restaurant De Barrier, beter gekend als het perceel waar een deel van de grote vijver op het domein op ligt. De totale oppervlakte van het perceel bedraagt 31 are 90 ca. Het perceel werd getaxeerd naar waarde op 70.200 euro. Dat zal ook de verkoopprijs zijn. De vennootschap die De Barrier in handen heeft, zal als koper optreden voor dit perceel. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuis kinderdagverblijf
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Laatste weken voor De Sijsjes

  Arbeiders leggen stilaan de laatste hand aan de nieuwbouw voor het kinderdagverblijf De Sijsjes. Die nieuwbouw is gevestigd in de 'staart' van het NAC. Ook inpandig is men gestart met het inrichten van dit gloednieuw kinderdagverblijf. Dit betekent meteen ook dat het einde van jarenlange kinderopvang in De Sijsjes aan de Herebaan-Oost in zicht is. Als alles normaal verloopt, zal de definitieve verhuis eind oktober plaatsvinden. Vanaf dan wordt het jonge volkje dus verwacht aan de Pastorijstraat, in de 'staart' van het NAC.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brick Mania Limburg
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Grote LEGO-beurs in Don Bosco

  Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus strijkt een grote LEGO-beurs neer in het Don Bosco-instituut in Helchteren. De organisatie is in handen van de vzw BeLUG, de Belgian LEGO User Group. Deze tentoonstelling richt zich tot het hele gezin. BeLUG is namelijk een club van volwassen LEGO fans die graag hun creaties aan het grote publiek tonen.

  Op de tentoonstelling zal u kunnen kennismaken met grote lay-outs (diorama's), met GBC (Great Ball Contraption - honderden balletjes in beweging), mozaïeken, 3D-sculpturen, Truck Trial (hindernissenparcours), robotica,... Verder zijn er demonstraties, workshops en verkoopstands met LEGO sets en onderdelen.

  De beurs is toegankelijk op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt 1 euro per persoon. Meer info: contact@belug.be. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto
  Beste lezer,
  welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
  Groeten,
  Stijn Van Dingenen
  E-mail mij

  Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

  Column van de week

  Poort van de wilskracht

  Het was knap om te zien hoe de voorbije jaren in snel tempo een futuristische gebouw verrees in het hart van onze gemeente. Je hebt er voorstanders van, er zijn er ook die ronduit tegen zijn. Feit is dat het er prompt staat. Zelfs de staart valt intussen volop in de plooi. Opnieuw een debat starten met ingrediënten als prestige, kostprijs of uitzicht, dat gaan we niet doen. Maar waarom dan deze intro?

  Even filosoferen. Als politici er in slagen om op korte termijn zo'n complex neer te poten, dan mag je toch verwachten dat kleine peulschillen met de lach worden opgelost. Toch? Feit is dat dat helaas niet zo is. Kijk naar De Griffel. Al jaren is de nood er om een nieuwe, veilige draadomheining te plaatsen aan de speelplaats. Versleten bomen wachten om stilaan zelf neer te ploffen en een poort berust er al jaren in dat ze eigenlijk verplaatst moet worden. Maar het wachten duurt te lang. Daarom trokken voor de zomerperiode een resem ouders aan de alarmbel. Kon het deze zomervakantie dan eindelijk allemaal eens in orde gebracht worden?

  Het politiek antwoord bleef steken in een steeds maar tijdrekkende beloftenstroom. De logica om deze klussen in een vrije zomervakantie te doen, vloeide samen met de beloftenstroom weg. Ver weg. Het schooljaar neemt terug zijn start met versleten draad, dode speelplaatsbomen, en met een nog steeds wachtende poort... 

  Gemiste kans. Niet zozeer gemist omdat de werken nu toch tijdens de schooluren moeten plaatsvinden, maar wel een gemiste kans omdat de voorbije maanden de politieke beloftes rond dit klusdossiertje onbeantwoord bleven. Hoe wil je vertrouwen krijgen van de ouder aan de schoolpoort voor grootse projecten als je zelfs bij de kleinste klussen er niet in slaagt de belofte te voldoen? Draagkracht die afbrokkelt, net zoals de betonnen trap aan de ingang van de school. Al meer dan een jaar moet een nadarhek ongelukken vermijden. Dat hek wordt voor mij stilaan hét symbool van verloren geloof. Geloof in goed doen voor de mensen, geloof in het aanpakken van ook de kleine dingen. 

  En zo komt het dat voor steeds meer mensen, steeds meer buren die grootse paarse toren aanzien wordt als een ivoren toren. Zij die de trappen betreden, lijken trede per trede de voeling met de basis kwijt te raken...  

  Stijn

  Laatste commentaren
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Een goeie midweek (angedo)
      op Containerpark pas volgende week weer open
 • nieuwe voorzitster cultuurraad (dirk raus)
      op Raymond Ceyssens geeft de fakkel door
 • Nieuws DeRedactie
 • Geen overkapping Brusselse Kleine Ring tussen Troon en Louiza
 • Actievoerders verhinderen kapactie in moestuin Marollen
 • Saneren begroting kost 47.000 jobs
 • [VIDEO] - Kira Kazantsev gekroond tot Miss America
 • [VIDEO] - Duizenden Chinezen op de vlucht voor overstromingen
 • De Britse queen versus onze koningen - Bart Maddens
 • Vroeger sluitingsuur Assense scholen ongeldig
 • Parket eist geen straf voor man die dochter achterliet in wagen
 • Van boomstam tot altaarstuk
 • Vijf Vlaamse schrijvers maken kans op AKO-literatuurprijs
  Nieuws Sporza
 • Bomans neemt Hermans en Wellens mee naar WK
 • De Anderlecht-delegatie is vertrokken naar Galatasaray
 • Wannes Van Laer plaatst België als eerste landgenoot voor de Olympische Spelen van Rio 2016
 • Vandenbempt: 'Schandalig Standard en dom van Defour'
 • Wie maakte het mooiste doelpunt van het weekend?
 • De acht momenten van de zevende speeldag
 • Philippaerts vijfde in Canada, Ian Millar wint GP
 • David Goffin schuift weer een plaatsje op
 • Alison Van Uytvanck klimt weer op de rankings
 • De negen namen van Wuyts voor het WK wielrennen
  Nieuws HBVL
 • Kevin De Bruyne wil een ?Special Olympiër van het Jaar Trofee? op Sportgala
 • ?Vrouwenhotel? Rode Duivels was ook voor familie en vrienden
 • Boonen en Gilbert kopmannen in 9-koppige WK-selectie
 • Deze bekende kruiskrabbers gingen Defour voor
 • Boonen, Gilbert en Van Avermaet kopmannen in 9-koppige WK-selectie
 • Dansnamiddag in De Klimroos
 • Zwarte actrice gehandboeid na kus echtgenoot: ?Dachten dat ze hoer was?
 • Obama lost schuld in na verlies tegen Rode Duivels
 • Van Uytvanck maakt mooie sprong op WTA-ranking
 • Bakeman belicht ?Oorlog in Stokkem?

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!