Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

20-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houthalens bedrijf valt in de prijzen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Grafityp is meest innovatief

Jaarlijks organiseert Voka – KvK Limburg een Dag van Groei en Innovatie. Bedoeling is om bedrijven op weg naar de top een duwtje in de rug te geven. Tijdens deze dag werd ook de zevende Innovatie Award, in samenwerking met het Innovatiecentrum Limburg, uitgereikt. Deze keer viel de eer te beurt aan Grafityp. Het volgt hiermee Visys, Melotte, Z-Group, Bio-racer en Vandersanden op. 

Grafityp is een familiebedrijf gevestigd in Houthalen-Helchteren. In 1969 begonnen ze met de productie en distributie van zelfklevende films, 45 jaar later zijn de toepassingen eindeloos. Bovendien zet het bedrijf al jaren in om dit op een milieuvriendelijke en duurzame manier te doen. CEO Herman Bosman en zijn team ontvangen de Innovatie Award dan ook voor de ontwikkeling van PVC-vrije films. (foto voka)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatoeëerder kaapt opnieuw knappe prijs weg!
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Internationale erkenning voor Tattoo Frank

Frank Diliën is een internationale topper als het over Tattoo-kunst gaat. Zopas kaapte Tattoo Frank – the butcher- opnieuw een bijzondere erkenning weg. “Op 15 en 16 november nam ik deel aan de International Tattoo Convention in Alkmaar”, aldus Frank. “Dit is één van de grotere internationale bijeenkomsten van Tattoo-kunstenaars in Nederland die dit jaar liefst 55 internationale tatoeëerders mocht verwelkomen. Tijdens deze conventies komen werkstukken van tatoeëerders aan bod en worden er prijzen uitgereikt aan de deelnemende tatoeëerders. Als ultieme bekroning gaat er op het eind van elke Conventie iemand naar huis met de titel Best of Show.”

En het was Frank die in Alkmaar die belangrijke titel in de wacht sleepte. Bij de categorie Best of Show is de opdracht dat de tatoeëerder  tijdens de duur van de Conventie ter plekke een tattoo creëert. “Ik won de titel met een portret van James Hetfield, de zanger van Metallica”, aldus Frank. “Ik werkte er een hele dag aan en dat is best moeilijk wetende dat op datzelfde moment ook al je collega’s aan het werk zijn aan hun werkstuk. Bovendien mogen in deze categorie alle stijlen meedoen, wat het uiteraard extra pittig maakt. Er is ook geen tweede of derde prijs, het is bij de Best of Show alles of niets.”

En het werd dus alles voor Frank die terecht trots mag zijn op deze unieke erkenning voor zijn werk. De Tattoo-kunst is absoluut zijn passie. Frank is gespecialiseerd in portrettekeningen en blijft zich bijscholen. Zo zal hij het komende jaar deelnemen aan workshops, beurzen en guestspots in onder meer Duitsland, Canada en de Verenigde Staten. 

Wie meer informatie over Tattoo Frank wil, kan terecht op zijn website www.tattoostudiofrank.be.  


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Petitie en actie voor een veiligere locatie van hoofdkantoor BPost in Houthalen-Helchteren

De nieuwe locatie van het hoofdkantoor van BPost in Houthalen-Helchteren zorgde de voorbije maanden al voor talloze reacties. BPost verhuisde haar kantoor uit de Stationsstraat naar een voormalig handelspand langs de Grote Baan. "Een onbegrijpelijke locatie", aldus Peter Timmermans en Stijn Van Dingenen fractieleiders voor respectievelijk N-VA en S&D in Houthalen-Helchteren. "We hebben de situatie meteen aangekaart bij het gemeentebestuur. Maar daar vond men deze locatie geen probleem. Erger nog, ondanks een zwaar negatief advies van de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) omwille van de verkeersveiligheid op deze locatie, gaf het schepencollege toch een vergunning voor deze verhuis."

Deputatie
Net zoals beide oppositiepartijen was ook AWV niet gelukkig met het feit dat het gemeentebestuur een vergunning afleverde. AWV ging dan ook tegen deze vergunning in beroep bij het provinciebestuur. "We hebben gepoogd om de bevoegde gedeputeerde aan te zetten om de vergunning in trekken gelet op de onveilige ligging, maar men had weinig oor naar onze argumenten", aldus Peter Timmermans. "Het provinciebestuur bevestigde dan ook de vergunning en baseerde zich hierbij louter op de ruimtelijke ordeningsprincipes die een ligging van dit kantoor in deze zone mogelijk maken. Het gezond verstand speelde bij die beslissing duidelijk geen rol, een spijtige zaak."

Raad voor Vergunningsbetwistingen
Opnieuw was ook AWV het niet eens met de vergunning die nu ook het provinciebestuur bevestigde. Daarop besloot AWV om tegen deze beslissing beroep aan te tekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Maar ook oppositiepartij S&D liet het hier niet bij. "Zoals de situatie nu is, is het gewoon afwachten tot er een zwaar ongeval gebeurt op deze locatie", aldus Stijn Van Dingenen. "Zowel de lokale als de provinciale politici kunnen dan wel zwaaien met de zone-indeling op ruimtelijk vlak, ook het gezond verstand heeft haar waarde. Wie de situatie bekijkt, kan niet anders dan erkennen dat deze ligging ronduit levensgevaarlijk is. Daarom namen we het initiatief om gedelegeerd bestuurder Van Gerwen van BPost rechtstreeks te contacteren over de situatie hier in Houthalen-Helchteren. Volgend op ons schrijven antwoordde dhr. Van Gerwen dat bij begrip heeft voor de opmerkingen, maar hij wil het beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen afwachten vooraleer een standpunt in te nemen."

Petitie en actie
Omdat de situatie dag om dag erger wordt en de gevaarlijke verkeerssituaties zich dagelijks herhaaldelijk voordoen, blijven beide partijen niet bij de pakken zitten. "Er gebeurden nu al ongevallen op deze locatie. Wij willen echter niet wachten tot er een zwaar verkeersslachtoffer valt als gevolg van dit dom administratief beleid", klinkt het bij N-VA en S&D. "Om aan te tonen dat onze inwoners ook niet tevreden zijn met deze ligging, startten we vandaag met een online petitie. Op http://www.petities24.com/postkantoorhh kan iedere inwoner aangeven dat ook hij of zij deze ligging niet verstandig vindt. De resultaten van deze petitie zullen we overmaken aan de directie van BPost. Hiermee hopen we dat dit een extra, doorslaggevend argument zal zijn om zo snel mogelijk een nieuwe locatie te vinden voor dit enige echte postkantoor dat onze gemeente bezit. Een resem inwoners stak bovendien de koppen bij mekaar. Aanstaande donderdag 20 november zal er om 10 uur een actie georganiseerd worden aan het postkantoor in Houthalen-Helchteren. Ook die actie kadert in het in beeld brengen van de onveilige ligging van het postkantoor vandaag. Tal van organisaties nemen aan deze actie deel."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondtrekkende dievengroepen zorgen voor overlast
Klik op de afbeelding om de link te volgen Extra politiemaatregelen na inbraken

De voorbije dagen werd in Houthalen-Helchteren een ware inbrakenplaag vastgesteld. Op 4 dagen tijd kwamen bij de politie 15 meldingen van inbraken of pogingen tot diefstal. Telkens concentreerden de inbraken zich rond bepaalde wijken en straten. In Houthalen-Oost was de buurt van de Wilgenstraat en de Berkenstraat het slachtoffer. In Helchteren ging het om de Bosstraat en de Grote Baan. Op Kwalaak werden woningen getroffen in de Sint-Leonardusstraat en de Steenhovenstraat en in Meulenberg was het de Springstraat die getroffen werd. 

Gelet op het patroon is de kans groot dat er een rondtrekkende dadergroep actief is. Om de ongerustheid bij inwoners weg te nemen maar vooral om de bendes af te schrikken, worden er bijkomende politionele maatregelen genomen. Zo plant de politie de komende tijd extra controles van bestuurders. Verdachte wagens worden aan de kant gezet en gecontroleerd. Bijkomend wordt ook het aantal politiepatrouilles in de wijken verhoogd. En uiteraard focust de recherche zich verder op het onderzoek dat momenteel gevoerd wordt naar aanleiding van de inbraken. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden kinderen verwelkom Sinterklaas op Ter Dolen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Sint neemt intrek in kasteel Ter Dolen

Voorafgegaan door een leuk spektakel nam niemand minder dan Sinterklaas afgelopen zondagmiddag zijn intrek in het kasteel van Ter Dolen. Ondanks dreigende wolken kwamen honderden kinderen met hun ouders en familie die blijde intrede van de Sint meebeleven.

Het was een bonte stoet, bevolkt door heel wat leuke en originele Pieten die de komst van de Sint aankondigden. Naast de slaappiet, de disco-piet, de danspieten en de vlechtjes-piet, was het vooral oma-piet die de show stal. Eigenlijk had ze van de Sint niet mogen meekomen. Ze moest van hem, gelet op haar leeftijd, wat rusten in Spanje maar stiekem sloop ze toch op de stoomboot. En zo kwam het dat oma-piet ook aan Ter Dolen opdook. Een verrassing van formaat!

Vanuit de Eikendreef kwam de Sint op zijn speciale Sintenwagen aanrijden. Hij was blij met de vele honderden kindjes die niet enkel heel veel leuke liedjes voor hem zongen, maar die ook allemaal het voorbije jaar braaf zijn geweest. Dat maakte de Sint meteen duidelijk toen hij het podium betrad. Nadien kon iedereen op het binnenplein van Ter Dolen nog even langsgaan bij de Sint alvorens hij zijn intrek nam in het kasteel. Natuurlijk leverde het bezoek heel wat lekkers op. 

Ook volgend weekend kan je de Sint nog een bezoekje brengen in Ter Dolen. Op zaterdag 22 november zijn alle kindjes welkom van 14 tot 20 uur. Op zondag 23 november van 14 tot 17 uur. Je kan niet enkel op bezoek bij de Sint, je kan ook deelnemen aan heel wat leuke workshops zoals speculaas bakken of buttons maken. 

Alle info vind je op www.sint-terdolen.be. De leuke sfeerfoto's werden gemaakt door Monique Verstraeten. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig middelen vloeien effectief naar de bestrijding van kansarmoede
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gespreksavond rond kansarmoede brengt alarmerende cijfers

Afgelopen vrijdag vond in CC Casino een gespreksavond plaats over kinderarmoede. De organisatie was in handen van PVDA. In een goed volgelopen zaal namen gewezen buurtwerker Jef Lingier en Kim Dewitte, docent pensioenen en welzijnsmateries aan onder meer de KU Leuven, het woord.

Tijdens de uiteenzetting werden een aantal markante cijfers naar voren gebracht, specifiek van toepassing op Houthalen-Helchteren. Cijfers die aangereikt werden door instanties als Kind&Gezin. "De samenstelling van de cijfers gebeurt op basis van verschillende parameters", aldus Jef. "Wanneer we het over kansarmoedecijfers hebben, dan zijn die gebaseerd op de thuissituatie van de betrokken gezinnen. Hierbij wordt er gekeken naar het opleidingsniveau van de ouders, de tewerkstelling in het gezin, verschillende gezondheidsaspecten komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook het taalgebruik tussen moeder en kind is één van de parameters. Al die facetten samen bepalen of een kind in een kansarme situatie geboren wordt en opgroeit, of niet."

Kansarmoede-index
"Globaal genomen kunnen we stellen dat Houthalen-Helchteren op vlak van kansarmoede bij kinderen erg slecht scoort. In 2009 toonde de kansarmoede-index dat in Limburg gemiddeld genomen 10% van de gezinnen zich in een kansarmoedesituatie bevonden. Voor onze gemeente lag dat percentage destijds op 19,4%. Merkelijk hoger dus. Dat cijfer steeg helaas nog. Daar waar in 2012 het gemiddelde voor Limburg op 11% lag, was dat in Houthalen-Helchteren al opgelopen tot 23,8%. Alarmerende cijfers", aldus Jef. 

Gedropt
Een diepere analyse leert dat deze situaties zich veelal voordoen bij niet-Belgische gezinnen. Het valt hierbij op dat in veel van deze gezinnen de kind-moedertaal niet Belgisch is. Maar toch is het vooral de financiële gezinssituatie die veelal doorslaggevend is. "En op dat vlak ziet het er slecht uit voor Houthalen-Helchteren", zucht Jef. "Momenteel wonen er in Houthalen-Helchteren liefst 807 gezinnen die met kredietachterstallen te maken hebben. Inwoners dus die hun huidige rekeningen eigenlijk niet meer kunnen betalen. Daarnaast valt het ook op dat 387 gezinnen 'gedropt' zijn door hun energieleverancier. Omwille van achterstallen in betaling inzake elektriciteitsverbruik of gasverbruik, moeten deze gezinnen op zoek naar alternatieven voor deze dropping. Geen wonder dat 255 gezinnen in de gemeente een budgetmeter hebben. Maar we moeten ook opletten. Ook bij de ouderen heerst er armoede. Zo telt Houthalen-Helchteren liefst 151 ouderen die een inkomensgarantie genieten. En het ziet er weinig beter uit voor de toekomst. Als we vandaag vaststellen dat de jeugdwerkloosheid in Houthalen-Helchteren op 26,2% ligt, dan betekent dit dat 1 op 4 jongeren onder de 25 in onze gemeente werkloos is. Cijfers om absoluut bij stil te staan."

Aanpak
De initiatiefnemers van de gespreksavond haalden ook cijfers naar voren die moeten aantonen dat er ingezet wordt op de indijking van deze armoedecijfers. "Maar vertellen die cijfers ons wel de realiteit", vroegen Jef en Kim zich af. "Het voorbije jaar ontving Houthalen-Helchteren 169.976 euro specifiek voor de bestrijding van kinderarmoede en kansarmoede. Deze middelen kwamen onder meer uit het SALK-plan, van de provincie en uit het kinderarmoedefonds. Maar we stellen helaas vast dat de middelen niet worden ingezet met het beoogde doel. Zo worden met deze bedragen vaak bestaande medewerkers en projecten betaald. Het meest schrijnende voorbeeld is het budget van 50.000 euro dat ontvangen wordt voor de inzet van een coördinator die de aanpak van kinderarmoede en kansarmoede op zich moest nemen. Dit budget wordt vandaag echter simpelweg gebruikt om het contract van een bestaande rustoordmedewerker te voldoen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van deze financiële impulsen, het opzet is om nieuwe werkingen te realiseren en bestaande projecten en werkingen uit te bouwen. Enkel op die manier kan de groei van deze schrijnende armoedeproblematiek worden ingedijkt." 

"En het gaat nog verder dan dat. Wanneer we het gemeentefonds analyseren, dan zien we dat Houthalen-Helchteren jaarlijks meer dan 2 miljoen euro ontvangt die specifiek geënt is op sociale factoren. Je zou verwachten dat dit bedrag dan ook terug geïnvesteerd wordt in het verbeteren van sociale aspecten in onze samenleving. Helaas stellen we vast dat het bedrag verdwijnt in de 'grote pot' en dat er tal van andere zaken mee bekostigd worden. Een grote gemiste kans die de toekomst van veel kinderen en jongeren in onze gemeente er niet makkelijker op zal maken. Het wordt tijd dat het geweer van schouder verandert en dat er ten volle wordt ingezet op de oorzaken die deze vormen van armoede aanzwengelen. Inzetten op onderwijs, opleiding, werk maar bijvoorbeeld ook doorgedreven taalstimulatie is absoluut noodzakelijk."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanstaande zondag 'intocht van Sinterklaas bij Ter Dolen'
Klik op de afbeelding om de link te volgen Sint neemt intrek in Ter Dolen

Op zondag 16 november komt de Sint weer naar Kasteel "Ter Dolen" in Helchteren. Het wordt een spetterend, gratis feestje met lekkere snoepjes, veel muziek en superleuke verrassingen !

Om 14.00u begint de intocht aan kasteel Ter Dolen. De dagen daarna zal de Sint weer logeren in het kasteel. Zullen er ook dit jaar weer véél pieten bij zijn? En wat gaan ze nu weer meemaken tijdens hun tocht naar het kasteel ? Een groots feest want dit is het 6de jaar dat de Sint en zijn Pieten Ter Dolen komen bezoeken. Er zal een groot podium geplaatst worden op de Eikendreef om de Sint & zijn pieten te ontvangen ! Daar zal onze clown weer het beste van zichzelf geven en zullen de danspieten erop los dansen. Dansen jullie mee ? 

Op het binnenplein zal Sinterklaas jullie graag ontmoeten voor een leuke foto en kan je een mooi gekleurde tekening persoonlijk aan hem afgeven ...   Dit spektakel mag je absoluut niet missen. Alle brave kindjes en hun mama's en papa's, oma's & opa's  zijn van harte welkom op en aan Ter Dolen !!

Meer info: www.sint-terdolen.be.
 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente stelt zich burgerlijke partij bij onderzoek parket
Klik op de afbeelding om de link te volgen Opvallende wending in dossier Terbutryne-vervuiling De Plas

In juli van afgelopen zomer raakte bekend dat een onverlaat liefst 25 kg van het verboden pesticide Terbutryne in de recreatievijver De Plas had gekieperd. Het opzet van dit milieumisdrijf was om de sterke groei van Elodea (waterpest), een zuurstofplant, in het water in te dijken. Die plant zorgde immers voor moeilijkheden bij het surfen en zeilen. Ter bestrijding werd bovendien ook een maaiboot enkele dagen ingezet. Toen bekend raakte dat het gif in het water was geloosd, liet de boswachter een proces verbaal opstellen. Ook werd het gemeentebestuur geïnformeerd omtrent de vervuiling. 

Stilte
Meteen na de vervuiling vroeg het gemeentebestuur aan het Agentschap Zorg en Milieu of Terbutryne schadelijk is voor de mens. Aangezien het een herbicide is en aangezien de grote waterhoeveelheid van De Plas waarschijnlijk voor een flinke verdunning zou zorgen, werd geoordeeld dat er geen bijkomende maatregelen nodig waren ten behoeve van de volksgezondheid.Dit advies kwam er niet op basis van staalname, wel op basis van een eenvoudige berekening. Leden van de zeilclub lieten echter zelf ook stalen nemen en die toonden aan dat op bepaalde plaatsen de toegelaten hoeveelheid van de giftige stof in het water liefst dertig maal overschreden werd. Ondanks dit alles werd het gebruik van deze pesticide in De Plas angstvallig stilgehouden door alle partijen. 

Irritaties
Omdat een aantal leden van de zeilclub zich niet kon verzoenen met de gebeurtenissen, raakte het hele verhaal in oktober toch in de media. Die berichtgeving zorgde voor heel wat ongeruste reacties en tientallen personen lieten weten de voorbije zomer met huid- en oogirritaties geconfronteerd te zijn geweest, nadat ze gesport hadden in het water van De Plas. Het gemeentebestuur besliste eind oktober om dan toch waterstalen te laten nemen. De resultaten tonen intussen aan dat er nog kleine restanten van het goedje in het water zouden zitten. Dit deed het gemeentebestuur nu concluderen dat ze zich alsnog burgerlijke partij willen stellen in het onderzoeksdossier dat momenteel lopende is bij het parket. 

Volksverlakkerij
Een opvallende wending die bij de oppositiepartijen de wenkbrauwen doet fronsen. "Eerst moest het dossier 4 maanden in de doofpot en nu het deksel er toch afgaat, wil het bestuur haar eigen handen in onschuld wassen. Dat is volksverlakkerij", klinkt het. "Men had meteen in de zomer de nodige stalen moeten nemen en op basis van die resultaten moeten handelen in het belang van de volksgezondheid. Heel dit giftig goedje stilzwijgen voor iedereen, was een totaal foute keuze." De oppositie gaf intussen ook al aan het dossier op de agenda van de volgende gemeenteraad te zullen plaatsen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke muzikale voorstelling in CC Casino
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Bonanzas brengen de sixties terug tot leven... 

Wil je nog eens een authentieke avond beleven in de sfeer van de Sixties? Dan moet je op vrijdagavond 14 november afzakken naar CC Casino. Op het podium treft je die avond de Bonanzas aan. Deze vijf welopgevoede jongens willen -strak in het pak- hun liefde voor de popmuziek uit de jaren 60 delen met u! De Bonanzas doen er alles aan om u een eerlijke en oprechte avond vol muzikaal plezier te brengen. De nostalgie is ook niet meer wat ze geweest is en daarom doen De Bonanzas er een 24-karaats gouden randje om …

Repertoire 
Verwacht u aan alle popklassiekers uit de jaren 60 zoals ze vandaag moeten klinken; soms ingetogen en intiem, soms uitbundig en enthousiast maar steeds met volle overgave en met respect voor het origineel. Een weloverwogen selectie van nummers die de hitlijsten van de jaren 60 sierden. Een selectie die veelvuldig wordt uitgebreid en verfijnd. Vijf gedreven muzikanten die met overtuiging alles uit de kan halen om u even alle zorgen te doen vergeten.
Denk aan legendarische groepen als The Monkees, The Byrds, The Beatles (uiteraard), The Tremeloes, CCR… maar ook aan grootheden als Roy Orbison, Johnny Cash, Ricky Nelson, Van Morrison… En daarnaast nog een hoop vergeten klassiekers die eigenlijk niemand écht vergeten is.

Cultuurcentrum Casino, Café Casino en De Bonanzas bezorgen u een onvergetelijke – niet te missen - avond in 60 stijl ! Tickets kosten 13 euro aan de kassa, 10 euro in voorverkoop. Meer info vind je op cultuur@houthalen-helchteren.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks loopevenement van AVT op 11/11
Sint-Maartenloop

Op 11 november vindt de jaarlijkse Sint-Maartenloop plaats in onze gemeente. De organisatie is traditiegetrouw in handen van de atletiekclub AVT. Je kan meelopen in volgende afstanden: 1 km (13 uur), 5 km (13.30 uur), 10 km of 15 km (beiden vertrekken om 14.30 uur). Het vertrek is voorzien aan de piste in Houthalen-Centrum (sporthal - Oudstrijderslaan). Ter plaatse zijn kleedkamers en douches. Elke deelnemer ontvangt bovendien een leuk aandenken. Deelnemen kost 6 euro.  
Meer info: www.avthouthalen.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo-tentoonstelling in kerkje van Laak
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Unieke kunstzinnige samensmelting

Lies Daenen en Katja Noelmans leerden mekaar twee jaar geleden kennen tijdens Manifesta 9 in Genk. Lies coördineerde een aantal evenementen en Katja verzorgde de grafische vormgeving. Die ontmoeting bleef niet zonder gevolg. Beide creatievelingen verzorgen de komende weekends een unieke tentoonstelling in het kerkje van Laak. Katja stelt er haar 3D-geprinte … juwelen voor. Ze toont haar werk voor het eerst aan het grote publiek. Katja werkte eerder al samen met onder meer Jan Fabre. Lies is dan weer gepassioneerd door schilderen. In haar werken blijft ze vaak stilstaan bij dagdagelijkse onderwerpen. Lies doorgrondt haar onderwerp en inspireert iedereen die haar werk bekijkt om dat ook te doen. “Soms is het goed om tijd te nemen om stil te staan bij wat in je omgaat, te luisteren naar je innerlijke stem”, aldus Lies. “De combinatie met de werken van Katja zorgt voor een unieke, eenmalige tentoonstelling.”

Wie de talenten van beide dames wil ontdekken, kan de komende weekends terecht in het kerkje van Laak, Kleine Heresteeg 122. Zowel op zaterdag als zondag is de tentoonstelling open van 15 tot 17 uur. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emile Van Dorenmuseum presenteert schilderwerken Tysmans
Klik op de afbeelding om de link te volgen Werken van Tysmans tijdelijk tentoongesteld in Genk

Jos Tysmans werd geboren in 1893 in Hemiksem. Tijdens WO I was hij brancardier aan het Ijzerfront. Nadien werd hij onderwijzer in Sint-Truiden. Later opende hij er samen met zijn vrouw een boek- een kunsthandel en vanaf 1927 besloot hij zich voltijds met schilderkunst bezig te houden. In 1953 vestigde Tysmans zich in Houthalen-Helchteren. 

Loopgraven
Tijdens zijn verblijf aan het front maakte Jos Tysmans heel wat schetsen en foto’s die een zeer reëel beeld geven van wat vier jaar loopgraven betekend moeten hebben. In die periode verzond hij ook meermaals tekeningen naar de ‘The Press Art School’, een tekenschool gelegen ten zuidoosten van Londen. Tegen betaling kreeg hij van de docenten cursusteksten, tekenpapier en commentaar op de toegezonden tekeningen. Deze schriftelijk langeafstandslessen zijn de enige vorm van kunstonderwijs die Tysmans ooit heeft genoten. Zijn oeuvre kent buiten de landschappen uit het Scheldeland, Haspengouw en de Kempen ook nog portretten, stillevens, kerkinterieurs, boten… In 1974 overleed hij te Genk.

Legaat
De gemeente Houthalen-Helchteren bezit sedert 1985 een legaat bestaande uit 59 werken van Tysmans. Deze collectie werd vanaf 1986 tot circa 2000 in het vroegere Tysmans Museum ondergebracht. Echter, momenteel worden de werken bewaard in een kelderruimte van het administratief centrum. Wie een groot deel van de werken wil bewonderen, kan de komende maanden terecht in het Emile Van Dorenmuseum in Genk. Van 16 november tot en met 1 maart 2015 worden de werken aan dit museum uitgeleend, alwaar ze in tentoonstellingsvorm worden gepresenteerd aan het ruime publiek. De tentoonstelling is elke zondag te bezichtigen van 14 tot 18 uur, de toegang is gratis. Het museum bevindt zich op de Henri Dedeenestraat 21 in Genk.

Meer info en openingsuren: www.emilevandorenmuseum.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentearbeiders rukken vanaf nu dagelijks uit vanuit het NAC
Klik op de afbeelding om de link te volgen Technische Dienst neemt intrek in het NAC

De voorbije weken werd de technische dienst verhuisd vanuit haar gebouwen naar de nieuwbouwkelder in het NAC. Jarenlang opereerde de dienst vanuit haar werkplaatsen op industriezone Europark. De huidige coalitiepartners sp.a en CD&V beslisten echter dat de regie ook geïntegreerd moest worden in het NAC. In een nieuwbouwzone die zich situeert tussen het hoofdgebouw van het NAC en het toekomstig kinderdagverblijf vond de technische dienst onderdak. De voorbije weken werden de diensten verhuisd. Ze opereren nu vanuit het administratief centrum.

Wending
De verhuis van de dienst naar het NAC was toch enigszins verrassend. Voor de verkiezingen van 2012 was CD&V immers ronduit tegen deze verhuis. Toen vrij snel na de coalitievorming het dossier ter tafel kwam, bleef het heel stil op de CD&V banken. Het was duidelijk dat de partij in dit dossier een wending nam. Nochtans waren er heel wat vragen bij de verhuis. Voor de oppositiepartijen was de verhuis alvast geen goede zaak. "Een technische dienst met al dat materiaal waaronder traktoren, vrachtwagens en technisch materiaal onderbrengen in een kelderzone die grenst aan een kinderdagverblijf, vinden we niet verstandig", was de teneur bij N-VA en S&D. "Bovendien rijzen er heel wat vragen. Wat doe je bijvoorbeeld met het strooizout of met andere materialen zoals zand of producten. Een beetje vreemd om die in zo'n kelderruimte te stockeren waar er bovendien geen plaats voor is."

Geen stock meer
Toch zetten de meerderheidspartijen het dossier door. "Voor al die technische vragen zoeken we wel oplossingen", was de repliek. "Misschien kan het strooizout ondergebracht worden op de terreinen van de dienst Wegen en Verkeer. We vinden wel een antwoord. Zand en andere bouwmaterialen gaan we zelf niet meer stockeren. Als de medewerkers dat nodig hebben, moeten ze het tijdig vooraf aanvragen en kan alles afgehaald worden bij een handelaar."

Toch waren de oppositiepartijen niet overtuigd door deze antwoorden. "De verhuis van de regie naar het NAC is ondoordacht en enkel ingegeven door kortzichtige financiële beslommeringen", klinkt het. "Bovendien wil het bestuur met de integratie van de technische dienst in het NAC een directe controle krijgen over het team. Nu kan men -haast letterlijk- vanuit de toren ook deze dienst aansturen. Maar voor de burger is dit geen goede zaak. Een simpel voorbeeld staaft die stelling", aldus N-VA en S&D. "De regie op Europark was centraal gelegen. De diensten waren vrij snel in alle uithoeken van de gemeente aanwezig. Met de integratie in het NAC is dat absoluut niet het geval. De arbeiders zullen nu veel langer onderweg zijn naar hun werkzones in de wijken. Ofwel moeten ze via de drukke Grote Baan uitrukken, ofwel moeten ze door het dorpscentrum. Ondoordacht en het kost handenvol geld als je al deze verloren werktijd op jaarbasis uitrekent."

Verkoop
De verhuis van de regie biedt tal van voordelen volgens het gemeentebestuur. Zo plant het bestuur de verkoop van de site waar nu de technische dienst gehuisvest was op Europark. Die verkoop is ingeschaald op een opbrengst van zo'n 1,6 miljoen euro. Een potentiële koper dient zich zelfs al aan. Zo zou het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos en mogelijk ook vzw Limburgs Landschap interesse tonen in (een deel van) de site. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie rolt cannabisplantage op
Drugsplantage langs Grote Baan

Vrijdagochtend is de politie binnengevallen in een magazijn, gelegen aan een woning aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. In het magazijn trof de politie een grote cannabisplantage aan. Liefst 2.000 haast oogstrijpe cannabisplanten werden er aangetroffen. Er waren al langer vermoedens dat in dit pand een plantage was geïnstalleerd. Intussen is onder meer de civiele bescherming bezig met de opruiming van de plantage. Alles wordt ontmanteld.
In het kader van deze vondst, werden intussen reeds vijf aanhoudingen verricht. In de loods werd een 46-jarige man aangetroffen, hij is aangehouden evenals een compaan van 29 die men op de Groenstraat aantrof in een woning. Ook in Maasmechelen werden een aantal aanhoudingen verricht.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke toekomstige verkeersingrepen zijn nodig in Helchteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Verkeerscirculatieplan voor Helchteren

Het gemeentebestuur gaat een onderzoeksbureau aanstellen dat het verkeer en de verkeerscirculatie in de kern van Helchteren moet onderzoeken. De voorbije jaren zijn een aantal grotere bouwprojecten gerealiseerd in Helchteren. Bovendien staan er opnieuw een aantal projecten in de steigers. De hernieuwde bebouwing was voor het gemeentebestuur één van de aanleidingen om zo'n studie te bestellen. Het doel van de studie is om te kijken welke verkeersingrepen in de toekomst nodig zijn. 

Voor de studie trekt het gemeentebestuur 60.000 euro (incl. BTW) uit. Drie studiebureau's worden aangeschreven met de vraag een offerte in te dienen. Het gaat om het studiebureau MINT uit Mechelen, Grontmij uit Hasselt en Antea Belgium uit Genk. De offertes moeten op 27 november ingediend zijn. Nadien zal het bestuur beslissen welke firma de studie mag uitvoeren. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heemkring biedt inkijk in oorlogsverleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe beleefde Houthalen de Groote Oorlog?

Op zondag 9 en 16 november kan iedereen bij de Heemkundige Kring terecht voor een unieke inkijk in het oorlogsverleden van Houthalen. Aan de hand van tal van foto's en verhalen uit de Groote Oorlog wordt het oorlogsverleden van onze regio tastbaar. Op de tentoonstelling ontdek je leuke wetenswaardigheden en bijzondere voorwerpen zoals bidprentjes uit de oorlogstijd, dagboeken en unieke voorwerpen. 

De tentoonstelling is beide zondagen gratis te bezoeken tussen 14 en 17 uur en dit in de lokalen van de Heemkundige Kring De Klonkviool, gehuisvest in de pastorij, Pastorijstraat 13 in Houthalen-Centrum. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra voorzieningen voor senioren in Helchteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bijkomende assistentiewoningen in Helchteren

Binnenkort start de bouw van 31 assistentiewoningen in Helchteren. De woningen komen op een perceel vlakbij de Kazernelaan. Het is een private ontwikkeling die gerealiseerd wordt door het bedrijf  Stukamon uit Meerhout. 

Een assistentiewoning is een aangepaste woning voor ouderen waar de bewoners beschermd en zelfstandig wonen. De woning is aangepast aan ouderen, om zorgeloos en in alle comfort lang en zelfstandig te leven. Bij het project in Helchteren zullen zowel huur- als koopwoningen worden voorzien. Meer info: www.stukamonvastgoed.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen kunst en cultuur een meerwaarde zijn in deze moeilijke tijden?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Cultuurdebat

We horen dezer dagen vooral het woord besparing. Heel veel zaken in onze samenleving worden geknot. Ook kunst en cultuur moeten op dieet. Maar misschien is kunstbeleving of cultuurparticipatie net een uitdaging in deze moeilijke en onzekere tijden? Misschien kan creativiteit net een stimulans zijn voor onze economie?

Stof genoeg om een avond over door te filosoferen. Naast kritische beschouwingen ook denken aan creatieve oplossingen die burgers samen kunnen waarmaken. Het actueel politiek cultuurbeleid biedt genoeg stof voor een pittig, open dialogisch debat en dit onder leiding van Gerard Aerts. Gerard staat al heel zijn leven temidden kunst en cultuur, hij is professioneel vormingswerker en hij nodigt iedereen uit om aan dit open debat deel te nemen. Het vindt plaats op dinsdag 4 november om 20 uur in de blokhut op De Goei Wei, Weidestraat 9 in Meulenberg. Interesse? Meld je even aan: info@lach-humor.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie focust zich op café in de Varenstraat
Opnieuw grote politie-actie in Meulenberg

Afgelopen vrijdagavond vond opnieuw een grote politie-actie plaats in de wijk Meulenberg. Ditmaal lag de focus op een café in de Varenstraat. De actie richtte zich ook nu op drugs. Er werden kleinere hoeveelheden cannabis en cocaïne in beslag genomen. Eén persoon werd gearresteerd voor drugsbezit. Bij de actie werden een vijftigtal agenten ingezet. Alles verliep vrij rustig. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusthuis dringend op zoek naar vervanging
Vacature voor verpleegkundige in Vinkenhof

In woonzorgcentrum Vinkenhof is men dringend op zoek naar een verpleegkundige. De vacature moet een langdurige afwezigheid van een personeelslid opvangen. Voor meer informatie of als je je kandidaat wil stellen, kan je contact opnemen met de dienst Personeel, mevrouw Billen, tel. 011 49 20 56.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

Column van de week

Poort van de wilskracht

Het was knap om te zien hoe de voorbije jaren in snel tempo een futuristische gebouw verrees in het hart van onze gemeente. Je hebt er voorstanders van, er zijn er ook die ronduit tegen zijn. Feit is dat het er prompt staat. Zelfs de staart valt intussen volop in de plooi. Opnieuw een debat starten met ingrediënten als prestige, kostprijs of uitzicht, dat gaan we niet doen. Maar waarom dan deze intro?

Even filosoferen. Als politici er in slagen om op korte termijn zo'n complex neer te poten, dan mag je toch verwachten dat kleine peulschillen met de lach worden opgelost. Toch? Feit is dat dat helaas niet zo is. Kijk naar De Griffel. Al jaren is de nood er om een nieuwe, veilige draadomheining te plaatsen aan de speelplaats. Versleten bomen wachten om stilaan zelf neer te ploffen en een poort berust er al jaren in dat ze eigenlijk verplaatst moet worden. Maar het wachten duurt te lang. Daarom trokken voor de zomerperiode een resem ouders aan de alarmbel. Kon het deze zomervakantie dan eindelijk allemaal eens in orde gebracht worden?

Het politiek antwoord bleef steken in een steeds maar tijdrekkende beloftenstroom. De logica om deze klussen in een vrije zomervakantie te doen, vloeide samen met de beloftenstroom weg. Ver weg. Het schooljaar neemt terug zijn start met versleten draad, dode speelplaatsbomen, en met een nog steeds wachtende poort... 

Gemiste kans. Niet zozeer gemist omdat de werken nu toch tijdens de schooluren moeten plaatsvinden, maar wel een gemiste kans omdat de voorbije maanden de politieke beloftes rond dit klusdossiertje onbeantwoord bleven. Hoe wil je vertrouwen krijgen van de ouder aan de schoolpoort voor grootse projecten als je zelfs bij de kleinste klussen er niet in slaagt de belofte te voldoen? Draagkracht die afbrokkelt, net zoals de betonnen trap aan de ingang van de school. Al meer dan een jaar moet een nadarhek ongelukken vermijden. Dat hek wordt voor mij stilaan hét symbool van verloren geloof. Geloof in goed doen voor de mensen, geloof in het aanpakken van ook de kleine dingen. 

En zo komt het dat voor steeds meer mensen, steeds meer buren die grootse paarse toren aanzien wordt als een ivoren toren. Zij die de trappen betreden, lijken trede per trede de voeling met de basis kwijt te raken...  

Stijn

Laatste commentaren
 • LUC VAN GORP (HEMMERYCK-DE NAEYER)
      op Luc Van Gorp voorzitter CM
 • shuaishushu (shuaishushu)
      op "Vers Geperst"
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Nieuws DeRedactie
 • Celstraf en boete voor hondenfokker Riemst
 • GAIA woedend om doden van konijnen tijdens kunstperformance
 • 'Dossier KB Lux werd vervalst'
 • Kustgemeentes zijn boos op de Vlaamse regering
 • Vandaag geen vonnis in drugsproces Hasselt
 • Bekende wegpiraat veroordeeld tot 12 maanden cel
 • Hasseltse school niet naar Brussel want 'te gevaarlijk'
 • Man in kritieke toestand na val in Antwerpse verbindingsdok
 • [VIDEO] - Spanje geschokt door zaak van kindermisbruik in de Kerk
 • Club duwt Anderlecht van de leidersplaats
  Nieuws Sporza
 • Vanessa Mae speelde vals om naar de Winterspelen te kunnen
 • Tom Boon: 'Ik besef dat ik een risico neem'
 • Keniaanse marathonloopster Jeptoo test positief
 • Olympische atleten bereiden zich in Spaanse zon voor op Rio 2016
 • Wie worden de opvolgers van Van Lierde en Flipkens?
 • Evi Van Acker heeft diploma bio-ingenieur op zak
 • 'Klitsjko heeft nog steeds punch van staal'
 • Franse topatlete: 'Slachtoffer van een complot'
 • Olympisch schaatskampioen: 'Altijd gecombineerd met skeeleren'
 • Persoon slaat WBC-uitdaagster Prazak knock-out
  Nieuws HBVL
 • Elio Di Rupo herkozen als PS-voorzitter met 93,6 procent van de stemmen
 • Maaseik verteert Europese nederlaag met thuiswinst
 • EREDIVISIE. Ajax wint vlot, Feyenoord doet het in het slot
 • ETHIAS LEAGUE. Roeselare lijdt eerste nederlaag, Antwerpen wint
 • SERIE A. Nainggolan bezorgt AS Roma volle buit, Juventus wint vlot
 • LIGUE 1. Gillet pakt punt tegen Lyon, Monaco speelt gelijk
 • Zielloos Cercle krijgt slaag van Gent
 • SCOOORE LEAGUE. Oostende wint topper tegen Aalstar, Giants nipt voorbij Leuven
 • Iljo Keisse en Mark Cavendish leiden halfweg vijfde nacht
 • Lokeren en Westerlo komen niet verder dan matte 0-0

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!