Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

22-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damesbasketploeg gered
Klik op de afbeelding om de link te volgen DBC Houthalen blijft in 1ste nationale

Goed nieuws voor de basketballende dames van DBC Houthalen. Ook volgend seizoen zal de ploeg aantreden in eerste nationale. Momenteel speelt DBC Houthalen de Play Downs. Aanstaande zondag wacht DBC in sporthal Lakerveld in de context van deze Play Downs een confrontatie met Basket Willebroek. Maar het ziet er naar uit dat die wedstrijd enkel nog voor de eer zal worden gespeeld. Basket Willebroek heeft immers aan de bond laten weten zich niet meer in te schrijven voor eerste nationale. De club blijft wel actief in de landelijke en provinciale reeksen. 

Het afhaken van Willebroek betekent meteen goed nieuws voor DBC Houthalen. Hierdoor zal het damesteam ook volgend seizoen in eerste nationale kunnen aantreden. Wie de wedstrijd aanstaande zondag wil bijwonen, moet om 15 uur in Lakerveld zijn. Het wordt hoe dan ook een leuk weerzien met Xynthia Smeets en Chana Custermans. Beide Limburgse speelsters zijn geen onbekenden in Houthalen, maar treden nu aan voor Willebroek. De wedstrijd zondag is gratis bij te wonen voor het publiek.
 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraken
Dieven op pad

De voorbije dagen werden in de Kastanjestraat in Houthalen-Oost twee diefstallen vastgesteld. Bij een eerdere inbraak deze week werden uit een huis een fiets en werkmaterialen gestolen. Gisteren raakte dan bekend dat er in dezelfde straat ook een inbraak was waarbij een hoeveelheid wijnflessen en werkmateriaal werd ontvreemd. De politie voert het onderzoek.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgoeddag in Houthalen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Giel de Booi komt terug tot leven

Op 28 januari 1978 verscheen de reus Giel de Booi voor het eerst in het openbaar. De reuzenfiguur Giel de Booi is gebaseerd op veldwachter Michiel Lijnen die in Houthalen best wel bekendheid genoot. Jarenlang vergezelde de reus stoeten van carnavalsvereniging 'De Houthalers' en gold hij als beschermheer van de plaatselijke bevolking. Toen de carnavalstraditie uitdoofde, verdween ook  Giel de Booi...

Echter, 'groot' nieuws... Aanstaande zondag zal Giel immers opnieuw tot leven komen. In het kader van de Erfgoeddag laat Geschied- en Heemkundige kring De Klonkviool Giel opnieuw opduiken. Plaats van het gebeuren is de historische pastorij op de Pastorijstraat in Houthalen waar De Klonkviool haar thuisbasis heeft. Iedereen is er van 10 tot 18 uur welkom om kennis te maken met Giel de Booi en met de werking van de Heemkundige kring. Het belooft zonder twijfel een reuzeleuke dag te worden.. 
(info/foto Klonkviool) 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindrondekalender Park FC bekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen Park FC maakt kans op promotie naar 1ste provinciale

Voetbalclub Park Houthalen FC heeft er een goed sportief seizoen opzitten. De komende weken start de club bovendien met de bouw van een nieuwe accommodatie met kantine, vergaderzalen en natuurlijk moderne kleedruimtes voor de spelers. De eerste ploeg van Park FC dwong door haar goede sportieve resultaten een plaats in de eindronde van 2de provinciale af. 

Zopas werd geloot voor deze eindronde. In de het eerste duel neemt Park FC het op tegen FC Landen. Park speelt op zondag 26 april om 15 uur eerst op verplaatsing bij Landen. Op woensdag 29 april volgt dan de terugmatch om 19 uur op het terrein van Park FC.

Lukt het Park FC om in deze duels de betere te zijn van Landen FC, dan wacht in de volgende ronde een wedstrijd tegen de winnaar van het duel Herk Sport tegen Eendracht Mechelen aan de Maas. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showavond
Klik op de afbeelding om de link te volgen The Sound of Music bestaat 40 jaar

Veertig jaar al herbergt Houthalen-Helchteren de unieke big band The Sound of Music. Zo'n verjaardag moet natuurlijk op passende, muzikale wijze gevierd worden. Komend weekend is het zover. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 april, telkens om 20.00 uur, verzorgt The Sound of Music een unieke showavond onder leiding van Maurits Rayen. 

Gastlocatie is ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost. Iedereen is welkom. Tickets kosten aan de kassa 13 euro of 9 euro in voorverkoop.

Meer info: www.thesoundofmusic.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MidLim enige korps met politiedrone
Klik op de afbeelding om de link te volgen Drone voor politie MidLim

Zopas stelde de politie van zone MidLim, de zone waartoe ook Houthalen-Helchteren behoort, haar nieuwste technische snufje voor: de politiedrone. MidLim is vooralsnog de enige Limburgse zone die zo'n drone, waarde 7.000 euro, aankocht. Het toestel wordt ingezet bij grote evenementen, bij zoekacties maar ook om bijvoorbeeld verkeersstromen in kaart te brengen. 

De wetgeving rond het gebruik van drones staat nog niet helemaal op punt. Het gebruik van deze politiedrone zal daardoor aan een aantal vereisten moeten voldoen. Zo mag de drone nooit hoger dan 120 meter vliegen en zijn er specifieke afspraken gemaakt met het Directoraat Generaal van de Luchtvaart. Wanneer de politiezone de drone bij specifieke acties wil inzetten, denk maar aan het opsporen van weetplantages via bijvoorbeeld een warmtecamera, dan moet er voorafgaand aan de inzet van het toestel een goedkeuring hiertoe worden gevraagd aan de onderzoeksrechter. Maar het is nu al duidelijk dat het toestel dat uitgerust is met onder meer een warmtebeeldcamera, een HD camera en een HD fototoestel heel wat extra mogelijkheden biedt aan het korps.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportieve kampioenenhulde
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Kandidaten voor Sportfiguur 2015 gezocht

Het gemeentebestuur en de gemeentelijke Sportraad zullen op vrijdag 12 juni om 19 uur in Cultuurcentrum Casino naar jaarlijkse traditie opnieuw de sportkampioenen van Houthalen-Helchteren huldigen. Zowel individuele sporters als teams van het seizoen 2014-2015 worden gelauwerd.

 

Behaalde jouw sportploeg of jij als individu, tijdens de periode juni 2014 - mei 2015 een internationale, een Belgische, een Vlaamse of een Limburgse titel? Geef dan uiterlijk op 22 mei 2015 jouw naam, geboortedatum, prestaties, naam van je vereniging, trainer, telefoonnummer en e-mailadres door aan het gemeentelijk team Sport: sportpromotie@houthalen-helchteren.be. 

 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiro Meulenberg viert feest!
Chiro Meulenberg viert 60-jarig bestaan op 18 april 
 
Op zaterdag 18 april vieren de Chirojongens en -meisjes van Meulenberg trots hun 60ste verjaardag. Daarom nodigen ze op deze dag iedereen uit die generatie na generatie het chirogevoel heeft doorgegeven. Alle oud-leiding, oud-leden, … zijn welkom om dit 60-jarig bestaan uitgebreid te vieren. 
 
De feestelijke dag start om 16u met een speciale viering in de kerk van Meulenberg. Vanaf 19u30 is iedereen welkom in zaal Berkenveld in de Bakkersstraat. De leiding stelt die avond een originele tentoonstelling voor met tal van foto's en voorwerpen van vroeger tot nu. Hiervoor konden ze rekenen op de steun van de erfgoedcel Mijn-Erfgoed.  

Ben je oud-leiding? Breng dan al je oude chirokameraden mee om samen een hoop herinneringen boven te halen. De avond sluiten we vervolgens af met een chirobal en optreden van coverband NerVeuS. 
 
Meer informatie en inschrijven: www.chiromeulenberg.be/60jaar 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beker voor tweede jaar op rij naar Helchteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Preminiemen HVC Helchteren winnen beker van Limburg

Afgelopen weekend wonnen de meisjes preminiemen van volleybalclub HVC Helchteren de Beker van Limburg. In de finalewedstrijd werden de volleybalcollega's van Wevoc Wellen verslagen met 3-1. Meteen het sein voor de talrijk meegereisde supporters om een feestje te bouwen. Het is het tweede jaar op rij dat de meisjes preminiemen van HVC Helchteren deze beker in de wacht slepen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appartementsgebouw tijdelijk geëvacueerd na brand
Klik op de afbeelding om de link te volgen Explosie en brand in bakkerij

Vanochtend vond er een explosie plaats in bakkerij De Broodgalerij in Houthalen-Oost. Na de explosie ontstond er brand. Dit alles zorgde ervoor dat de aanpalende appartementen een tijd lang geëvacueerd moesten worden. De brandweer kwam massaal ter plaatse. 

Bij de explosie vloog een gasfles dwars door de muur waarna ze in een aanpalende tuin terecht kwam. Gelukkig raakte bij de brand niemand gewond. De schade is wel enorm. De bakkerij werd vrij recent nog overgenomen door nieuwe zaakvoerders. Die hadden plannen om de bakkerij volledig te vernieuwen. De schok en de verslagenheid na de brand is dan ook begrijpelijk erg groot.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Kruis verwacht je
Bloedinzameling

Het Rode Kruis organiseert op 14 april opnieuw een bloedinzameling in Houthalen-Oost. Bloed geven doet leven! Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, een bevalling of een operatie bijvoorbeeld. Of omdat ze ziek zijn. Soms moeten zelfs ongeboren baby's al een bloedtransfusie krijgen. Elk zakje bloed kan levens redden.

Heb jij zin om bloed te geven, kom dan op 14 april tussen 17.30 en 20.00 uur naar school De Griffel, Hortensiastraat 3 in Houthalen-Oost. 
Meer info: bloed@houthalen-helchteren.rodekruis.be 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fascinerende wandeltocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ontdek de geschiedenis van Hengelhoef

Wil jij wel eens meer weten over de rijke geschiedenis van domein Hengelhoef? Dan trek je best aanstaande zondag je wandelschoenen aan om deel te nemen aan een unieke, leerrijke wandeltocht. Om 14 uur vertrekt de wandeltocht aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef. De parkwandeling brengt je onder meer langs kasteel Engelhof. De gids vertelt je onderweg over de rijke geschiedenis van het kasteel en zijn omliggend park met waardevolle historische bomen. Ook het verhaal van de boomgaarden, van de knappe dreven en van het beukenbos zal fascineren. Mis deze unieke wandeltocht dus niet, de zon zal sowieso ook van de partij zijn! 
Meer info: info@limburgs-landschap.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgoedcel brengt samen met team Toerisme leuke wandelbox uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Nieuwe wandelbox brengt verrassende verhalen... 

Zopas stelde de Erfgoedcel samen met de gemeentelijke dienst Toerisme een nieuwe wandelbox voor. Het werd een box met wandelroutes die je langs gemeentelijke plekjes brengt waaraan heel bijzondere verhalen verbonden zijn. De box kreeg dan ook de passende naam 'Het verhaal van...' mee. 

Het lijkt een rustig dorp, Houthalen-Helchteren, maar schijn kan bedriegen. Verscholen in de geschiedenis verbergt het oude geheimen van een rijk en uniek verleden. De nieuwe wandelbox 'Het verhaal van…' neemt je mee doorheen de wijken Houthalen-Dorp, Meulenberg en Sonnis en loodst je langs waardevolle, historische en soms ongekende plekjes die elk een verhaal vertellen. Een brok straffe verhalen, een mengeling van exclusieve beelden, een snuifje grappige weetjes en hier en daar een historische anekdote brengen de wandelingen op smaak.

'Het verhaal van…' bevat niet enkel drie gloednieuwe wandelingen met een gedetailleerde routebeschrijving maar ook zes bijzondere postkaarten, alles samen verpakt in een exclusief doosje.
Laat je charmeren door het verhaal van Meulenberg, Houthalen-Dorp en Sonnis, geef je ogen flink de kost en laat je onderdompelen in de geheimen van Houthalen-Helchteren. De wandelbox is te verkrijgen aan de balie bibliotheek/toerisme voor de prijs van €6.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 1 mei 4x per week dorpsrestaurant in Vinkenhof

Dorpsrestaurant Vinkenhof breidt uit

Het aanbod van de dorpsrestaurants in onze gemeente wordt verder uitgebouwd. Dagelijks zal je ergens in onze gemeente kunnen deelnemen aan zo'n dorpsrestaurant dat vooral mikt op personen die ouders zijn dan 55. De dorpsrestaurants worden in zowat alle locaties gedragen door een team van vrijwilligers. In het parochiecentrum van Houthalen-Centrum en De Roepsteen in Helchteren ondersteunt het OCMW de organisatie.  Je kan er wekelijks op woensdag terecht. In het cafetaria van het woonzorgcentrum Vinkenhof en in het lokaal dienstencentrum Perron-Oost zorgt het OCMW zelf voor de organisatie van een dorpsrestaurant. In Perron-Oost is er elke werkdag een aanbod, in het Vinkenhof wekelijks op vrijdag en dinsdag. Vanaf 1 mei wordt het aanbod verder uitgebreid. Senioren kunnen vanaf dan ook op maandag en donderdag in het Vinkenhof  terecht.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe sportprestaties voor Helchterenaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Wereldkampioen Bernd Lemmens

Nog enkele weken en dan is hij 19. Bernd Lemmens uit Helchteren studeert industrieel ingenieur aan de KU Leuven, maar Bernd is ook fervent bezig met zijn sport Ju Jitsu.

Op 14 maart werd zijn sportieve droom werkelijkheid.“Van mijn zesde tot mijn zestiende deed ik aan judo”, aldus Bernd. “Nadien ben ik overgestapt op (Braziliaans) Ju Jitsu. Al bij al ben ik nog maar zo’n drie jaar echt actief bezig met deze sporttak. Toch gebeurde op 14 maart wat weinigen verwacht hadden. Op de wereldkampioenschappen in Athene kreeg ik vier loodzware wedstrijden voorgeschoteld. Maar nadat ik in de eerste ronde de huidige Europees kampioen -een sterke Israëliër- uitschakelde, groeide het vertrouwen. Ook de drie wedstrijden nadien won ik waardoor het uiteindelijk de Belgische hymne was die bij de podiumceremonie weerklonk.”

Bernd werd verdiend wereldkampioen in de klasse Ju Jitsu Ne Waza U21, -62kg. De finalekamp won de sportieve kerel op punten. Hij bracht het gouden eremetaal dan ook dik verdiend mee naar Helchteren. En alsof dat nog niet volstond, werd Bernd de week nadien ook Belgisch kampioen. 

En Bernd blijft ambitieus. “Ik zit op kot in Leuven en mijn studies komen steeds op de eerste plaats. Maar daarnaast is het wel mijn doel om keihard te blijven trainen. Enerzijds doe ik dat bij de club Brasa Leuven onder leiding van coach Wim Deputter. Wim is wereldkampioen bij de senioren, dus bij hem zit ik goed. Daarnaast train ik ook bij mijn thuisclub Bad Boys Limburg. En het spreekt voor zich, deze titel proeft zoet. Ik zou er dan ook niets mee inzitten moest het mij ook in de seniorenklasse lukken om dit sportief hoogtepunt nog eens over te doen”, glimlacht Bernd. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke projectweek in Inspirocollege
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Een warme week tegen pesten in het Inspirocollege 

Net als vorig schooljaar hebben de leerlingen van het Inspirocollege de week tegen pesten niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Jaarlijks wordt de Vlaamse Week tegen Pesten georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie. De leerlingen van het Inspirocollege kwamen ditmaal met een wel heel creatieve aanpak op de proppen...

Tijdens de Week tegen Pesten besteedt de school extra aandacht aan deze problematiek om pesten en cyberpesten te helpen bestrijden en voorkomen. Vorig schooljaar werd er een poster- en sloganwedstrijd georganiseerd. De leerlingen zorgden toen voor prachtige resultaten. Dit jaar werkten de schoolministers een dubbele actie uit. De dikke truiendag viel immers in dezelfde week als de week tegen pesten. De dikke truiendag wordt in het Inspirocollege traditiegetrouw uitgebreid tot een dikke truienweek.  

De schoolministers daagden ditmaal de leerlingen uit om een sprekende foto te maken met de klas waarin de twee thema’s werden verwerkt; de dikke truienweek én de Week tegen Pesten. De leerkrachten godsdienst zetten mee hun schouders onder deze actie. Samen riepen ze zo pesten een halt toe met het maken van originele foto’s. 

Dat de leerlingen van het Inspirocollege vol creatieve ideeën zitten, getuigen de foto’s . De ministers hadden er een hele kluif aan om de mooiste foto van Campus Filip Neri en van Campus Sint- Paulus te kiezen. De winnaars werden uiteindelijk de leerlingen van de klasgroep 4 Ecb, 4Lat, 4Wet. Al de foto’s zullen op de school een ereplaats krijgen en de winnende klassen worden getrakteerd op lekkere pannenkoeken. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandel- en fietstochten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Boerderietocht op paasmaandag 

Traditiegetrouw vindt ook dit jaar op paasmaandag in Helchteren de boerderietocht plaats. Dit wandel- en fietsgebeuren wordt georganiseerd door de GR5-wandelaars. De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar de Chiro van Helchteren. Wandelliefhebbers kunnen kiezen voor tochten van 4, 6, 10 of 15 kilometer. Er is ook een aangepaste korte wandeling van 1 kilometer voor ouders met kleine kinderen. De fietsliefhebbers kunnen deelnemen aan tochten van 35 en 75 km. 

Deelnemers kunnen op paasmaandag vertrekken voor deze tochten aan de boerderij van de familie Soors-Timmers, Ossevenstraat 2 in Helchteren en dit tussen 9 en 15 uur. Op het boerderijterrein is er eveneens kinderanimatie en je kan er genieten van een dankje. Vanop de Kazernelaan is bewegwijzering naar deze boerderij voorzien. Deelnemen is gratis, maar wie wil kan wel een vrije gift geven voor het goede doel. 

Meer info: www.gr5wandelaarshelchteren.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atletiekclub start met nieuwe loopreeks
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Start to Run 

Atletiekvereniging AVT Houthalen gaat opnieuw de loopreeks 'Start to Run' organiseren. Inwoners die graag gezond leren lopen, kunnen zich inschrijven. De start van de cursus is op 13 april, van 20 tot 21 uur. Het hele gebeuren vindt plaats op de atletiekpiste van AVT Houthalen, pal naast de oude sporthal op de Oudstrijderslaan 44. 

Deelnemen aan de hele 'Start to Run'-lessenreeks kost 25 euro. Meer info: 011 52 52 15 (secretaris Vera Loysch). 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe stap richting realisatie Noord-Zuidverbinding
Vlaamse regering stelt GRUP Noord-Zuid definitief vast

Vrijdag heeft de Vlaamse regering tijdens de wekelijkse ministerraad het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de Noord-Zuid (N74) definitief goedgekeurd. Begin februari werd reeds de principiële goedkeuring aan het dossier gegeven. Indien er nu geen juridische procedures opgestart worden, kan men beginnen met het aanvragen van de bouw– en milieuvergunningen en de aanbesteding opstarten. 

De Noord-Zuid in Limburg kent een lange lijdensweg. Het vorige GRUP uit 2011 werd vernietigd door de Raad van State. Dit nieuwe GRUP houdt rekening met de aanbevelingen en geeft ruimte aan een aantal bekommernissen omtrent landbouw en natuur. Intussen gaf de Raad van State haar principiële goedkeuring aan dit nieuwe GRUP waardoor de regering het definitief kon vaststellen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speelpleinwerking De Mirkens komt met leuk paasevent...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Grote Paaseierenzoektocht


Op zaterdag 4 april organiseert speelplein De Mirkens voor de eerste keer "De Grote Paaseierenzoektocht". De kinderen kunnen zich uitleven bij het verzamelen van eitjes, het springkasteel en zich leuk laten grimeren, terwijl de ouders kunnen genieten van een drankje en een stukje taart! Gastlocatie is het Don Bosco-instituut in Helchteren. De aanwezigen kunnen ook deelnemen aan een tombola met mooie prijzen voor jong en oud!

Kaarten te koop bij verkooppunten: Bakkerij Snoks, Bakkerij Kramikske en De Pittoresk!


https://www.facebook.com/events/743843632403386/


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Rondvraag / Poll
Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
ja
neen
Bekijk resultaat

Laatste commentaren
 • yao (yao141)
      op Natuurpunt zakt met telescopen af naar De Plas
 • wietplantage in de Kerkhoflaan (just is just)
      op Samenwerking politiediensten loont opnieuw in drugsactie
 • Roofvogels op zoek naar vrijheid (Dierenvriend)
      op Valkeniers trekken aan de alarmbel
 • Een oudejaar om nooit te vergeten (Tom)
      op Handelaar in de kijker: Mange Tout
 • Nieuws DeRedactie
 • Het doek valt voor Cercle, Lierse naar de eindronde
 • Vermiste man uit Malderen dood teruggevonden
 • Kortrijkse studenten roeien in 'Oxford-Cambridge'-stijl
 • Jean-Marie Dedecker vrijgesproken van laster en eerroof
 • Twee jonge slechtvalken geboren op kathedraal in Brussel
 • 'Gent Smaakt!' weerspiegelt diversiteit van keukens in Arteveldestad'
 • Voyeurisme blijkt moeilijk te bestraffen
 • Vijftigtal bedienden op straat bij failliete PaperlinX
 • Laatste hand aan bovenleiding op spoor tussen Herentals en Mol
 • Oorzaak van astma gevonden, medicijn binnen vijf jaar mogelijk
  Nieuws De Morgen
 • Dodental Nepal boven 3.000, meer dan 6.500 gewonden
 • Negen slechte evaluaties op 19.000 federale ambtenaren
 • Facebook activeert veiligheidscheck na aardbeving Nepal
 • Ariane-5-Raket brengt twee satellieten in de ruimte
 • Israël doodt vermoedelijke terroristen aan Syrische grens
 • Engelsman Rose wint golftoernooi
 • Engelsman Rose wint golftoernooi in New Orleans
 • Voorzitter Frans Schotte: 'Hadden penalty moeten krijgen'
 • Voorzitter Frans Schotte: '
 • Hazard uitgeroepen tot speler van het jaar in Engeland
  Nieuws Sporza
 • 75-jarige Nicklaus slaat hole-in-one, Tiger en Lindsey paraderen
 • Colsoul na zevende plaats: 'Volgend jaar moet beter'
 • Alonso: 'Zoals jullie kunnen zien: ik ben helemaal in orde'
 • Al-Attiyah en Coma vieren eindzege in Dakar
 • Toeschouwer komt om bij zware crash op Nürburgring
 • D'hoore: 'Ik brei graag, ook al lachen ze me daar mee uit'
 • Hannes: 'Hoop op een finaleplaats en medaille'
 • Belgische motorrijder komt om het leven in Libya Rally
 • Hamilton pakt de pole, Verstappen op de derde rij
 • Berings: 'Eén topfavoriete en dan 4 à 5 podiumkandidaten'
  Nieuws HBVL
 • Marcel Kittel (Giant-Alpecin) maakt volgende week comeback
 • Engelsman Rose wint golftoernooi in Zurich
 • Titelkandidaten op zucht van kwartfinales op WK snooker
 • Gonzalez Escallon wordt 28e op Guardian Retirement Championship golf
 • Eden Hazard verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League
 • ?Eden Hazard verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League?
 • VIDEO. Luchtbeelden tonen ravage in Nepal
 • Teller ?Iedereen tegen kanker? staat al op 2,335 miljoen euro
 • Totaal onverwachte finale in eerste afdeling rugby
 • Mertens doet gouden zaak, De Bruyne verliest bij T. Hazard

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!