Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

30-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
Klik op de afbeelding om de link te volgen Steun aan ontwikkelingshulp voor Nepal

Eind april werd Nepal opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Duizenden Nepalezen raakten hierdoor dakloos en moeten hun leven helemaal opnieuw opbouwen. Eén van de organisaties die hierbij ondersteunend werkt, is de vzw Chautaara. Ook vanuit Houthalen-Helchteren zijn er vrijwilligers actief binnen deze organisatie. Het gemeentebestuur besliste nu om 1.000 euro ontwikkelingshulp te schenken aan de vzw Chautaara. Hiermee wil Houthalen-Helchteren ook zijn steentje bijdragen aan de heropbouw van heel wat dorpen en leefgemeenschappen in Nepal. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heide stilaan op zijn mooist
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Unieke heidewandeling

Van de vroegere uitgestrekte heidevelden blijft er niet veel over… Maar wat er overblijft in de regio De Teut – Tenhaagdoornheide is meer dan de moeite waarde en zorgt voor een prachtig uitzicht. 

Aanstaande zondag 30 augustus start aan het infocentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef een leerrijke heidewandeling. De deelnemers ontdekken de heide aan de hand van een heidetas. Er is een pauze voorzien in een traditionele plaggenhut met een kleine heideborrel op de goede afloop! 

Afspraak: 14u, bezoekerscentrum Hengelhoef, Houthalen. 2€/deelname, leden gratis. 
Meer info: Limburgs Landschap vzw, Sylveer Bloemen, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Aanpassing belastingreglement op de afgifte van administratieve stukken

Tijdens de voorbije gemeenteraad werd een aanpassing van het belastingreglement op de afgifte van administratieve stukken goedgekeurd. Bij de oppositiepartijen waren omtrent deze aanpassing wel wat vragen en opmerkingen, maar de meerderheidspartijen zetten toch het licht op groen voor deze doorvoering.

De aanpassing kwam er omdat er voor het afleveren van slachtbonnen een wijziging moest doorgevoerd worden in het reglement. Door de wijziging moeten inwoners die een slachtbon willen afhalen op het gemeentehuis nu 5 euro per slachtbon betalen conform het nieuwe belastingreglement. 

Onderstaande bedragen werden opgenomen in het betrokken belastingreglement:
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 15 euro, boven op de eventuele kostprijs, voor volgende stukken: huwelijken, wettelijke samenwoningen
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 14 euro, boven op de eventuele kostprijs, voor volgende stukken: reispaspoorten voor volwassenen
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 9 euro, boven op de eventuele kostprijs, voor volgende stukken: reispaspoorten voor minderjarigen
 • het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 5 euro, boven op de eventuele kostprijs voor volgende stukken: identiteitskaarten voor Belgen, identiteitskaarten voor vreemdelingen, rijbewijzen en voorlopige rijbewijzen
 • volgende stukken worden gratis afgeleverd; kinderidentiteitsstukken voor kinderen jonger dan 12 jaar, kartonnen kinderidentiteitsbewijzen (vreemdelingen) en elektronische kinderidentiteitsbewijzen
 • het bedrag van de belasting voor een conformiteitsattest wordt als volgt vastgesteld: 62 euro voor een woning, 62 euro voor een kamerwoning verhoogd met 13 euro per kamer vanaf de zesde kamer met een maximum van 1240 euro
 • voor het afleveren van slachtbonnen wordt de belasting als volgt vastgesteld; 5 euro per slachtbon, en elke slachtbon is geldig voor één dier

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraad neemt kennis van hervaststelling jaarrekening OCMW
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hervaststelling jaarrekening OCMW

Afgelopen donderdag werd de gemeenteraad in kennis gesteld van de hervaststelling van de jaarrekening 2013 van het OCMW. Eerder werd de jaarrekening al ter controle ingediend bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. De gangbare procedure schrijft dit voor. Het Agentschap stelde echter vast dat er een financiering ten bedrage van 1.680.654,35 euro geboekt stond in de jaarrekening volgens het principe van een lening. Dat was echter niet correct omdat de financiering in feite een 'financiering door middel van projectbijstand' betreft, wat betekent dat dit boekhoudkundig verwerkt dient te worden als een onroerende leasing. 

Intussen heeft de financiële dienst deze aanpassing in de jaarrekening doorgevoerd en werd het geheel opnieuw ingediend. De gemeenteraad werd hierover geïnformeerd. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met wegenwerken op autostrade
Wegenwerken E314

Dit weekend zal het Agentschap Wegen en Verkeer op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van afrit 30 “Park Midden-Limburg”  de weg over een afstand van 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van afrit 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. 
Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorgangswoning biedt tijdelijke oplossingen voor inwoners in nood
Nieuwe doorgangswoning in gebruik genomen

Afgelopen week heeft het OCMW van Houthalen-Helchteren de ingebruikname van een doorgangswoning in de Wildrozenstraat goedgekeurd. De installatie en renovatie van deze woning en het omdopen ervan tot doorgangswoning kwam er nadat een projectsubsidie hiertoe de nodige middelen had aangereikt. De subsidie kwam er nadat het OCMW-bestuur inging op een projectoproep van POD Maatschappelijke Integratie. De voorbije maanden werd hard gewerkt om de woning via een doorgedreven renovatie bewoonbaar te maken. En dat is aardig gelukt. 

Intussen kan het pand in gebruik genomen worden als doorgangswoning voor tijdelijke noodopvang voor maximaal 8 personen. De benedenverdieping wordt gereserveerd voor noodopvang van alleenstaanden, de bovenverdieping voor noodopvang van koppels en gezinnen.

Voor elke gebruiker zal een tijdelijke verblijfsovereenkomst opgesteld worden van maximum 4 maanden, die slechts uitzonderlijk verlengd kan worden. Enkele ruimtes van het pand worden gratis ter beschikking gesteld aan het parochiaal secretariaat Meulenberg.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een job in de verzorging?
Vacatures in het Vinkenhof

Dit najaar nog zal het OCMW overgaan tot een aantal aanwervingen voor woonzorgcentrum Vinkenhof. De aanwervingen zijn nodig om een optimale personeelsbezetting in woonzorgcentrum Vinkenhof te kunnen blijven garanderen op langere termijn. Er zullen werfreserves worden aangelegd van verpleegkundigen, verpleegkundig medewerkers, zorgkundigen en animatoren. 

Alle info vind je op www.houthalen-helchteren.be. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfons vist meer dan 23 kg vis bij mekaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Alfons Elsen wint criterium 'feederen'

Afgelopen week won Fons Elsen uit Helchteren het criterium 'feederen' op de Pomperik in Diepenbeek. Verspreid over 5 wedstrijden sleepte Fons de beker in de wacht. Twee van de vijf wedstrijden won hij, twee keer werd hij vierde en één keer was de zevende plek voor hem weggelegd. Alles samen goed voor de knappe eindoverwinning. Maar wat is 'feederen' eigenlijk?

"Feederen is een vistechniek die overgewaaid is uit Engeland en de laatste jaren enorm populair is geworden bij ons", aldus Fons. "Bij feederen wordt er gevist met een soepele werphengel van 3 meter met molen en een zeer dun uiteinde die we wipper noemen.  Er wordt gevist zonder dobber maar met een korfje met lood en een onderlijn met haak. Dit korfje wordt gevuld met voer en aas en wordt op een afstand van 20 tot 80 meter in het viswater gegooid. De korf zinkt tot op de bodem waarna dan voer en wormen vrijkomen het is de bedoeling dat de vis die komt azen het aas met haak opneemt en wegzwemt zodat de wipper de beet registreert en de vis kan worden binnengehaald."

"Deze vorm van visserij komt zeker tot zijn recht op het Albertkanaal en op grote vijvers en meren. De vijvers van hengelhoef zijn bijvoorbeeld ideaal. Er worden heel wat wedstrijden feederen georganiseerd met steevast een groot deelnemersveld tot wel 70 vissers." 

Eén van de topwedstrijden in Limburg is ongetwijfeld het criterium op de Pomperik in Diepenbeek. De deelnemers visten in juli en augustus 5 wedstrijden op deze vijver. Hierbij is het opzet om zoveel mogelijk kilogram vis boven te halen gedurende de vijf wedstrijden. "Over de 5 wedstrijden heen, heb ik een totaal gewicht van 23,6 kg vis bovengehaald.Goed voor deze mooie overwinning", glimlacht Fons die al meer dan 30 jaar visser is en die je 3 tot 5 maal per week aan de oever van de visvijver treft. En al dat oefenen, heeft nu in Diepenbeek geloond! Proficiat Alfons!


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gemeente wil participeren in erkende slachtinrichting Beringen

Aanstaande donderdag beslist het gemeentebestuur meer dan waarschijnlijk om in te stappen in de realisatie van een erkend slachthuis in Beringen. Samen met acht andere gemeenten, waaronder Houthalen-Helchteren dus, plant Beringen de renovatie van een bestaande loods. Hierbij is het opzet om deze loods om te bouwen, volgens de geldende regelgeving, tot een slachthuis waar tijdens het offerfeest op een wettige manier schapen kunnen worden geslacht. Beringen kiest voor deze optie omdat het slachten van schapen tijdens het offerfeest op tijdelijke slachtvloeren, zoals dat in het verleden was, vanaf dit jaar verboden is. 
 
Negen gemeenten werken samen
Echter, de renovatie van de hal, het installeren van de nodige technische voorzieningen en het inschakelen van personeel tijdens de slachtdagen kosten handen vol geld. Daarom dat Beringen een samenwerking wil aangaan met acht andere gemeenten: Peer, Houthalen-Helchteren, Tessenderlo, Ham, Zonhoven, Lummen, Leopoldsburg en Heusden-Zolder.
Indien alle gemeenten het licht op groen zetten voor deze samenwerking, dan neemt de stad Beringen de hele coördinatie van het project op zich. Ondersteunend zal een ambtelijke werkcel worden opgericht die zich buigt over de organisatie van het offerfeest. Ook wordt een intergemeentelijke werkcel gecreëerd met technici uit de betrokken gemeenten die zich buigen over de realisatie van het project. 
 
Kosten
Voor het opstartjaar wordt een slachtcapaciteit voorzien van zo'n 800 schapen per dag. Om die capaciteit te halen zijn een 100-tal geattesteerde medewerkers noodzakelijk. Er wordt een onkostenvergoeding voorzien per medewerker van 300 euro per dag. Naast deze onkostenvergoedingen heeft de slachtinrichting op dagen van slachting ook nog andere kosten. Zo wordt rekening gehouden met een verwerkingskost van 20 euro per schaap voor de verwijdering van het slachtafval, er is nood aan de inschakeling van dierenartsen, de inzet van werkkledij,... Personen die een schaap willen laten slachten, moeten in hun betrokken gemeente een slachtbrief afhalen. Hiervoor worden 5 euro kosten aangerekend.

Om de kosten te verdelen over de participerende gemeenten, werd een verdeelsleutel opgesteld. Die sleutel is gebaseerd op het aantal schapen dat in 2014 in de betrokken gemeenten werd geslacht. Zo komt het dat Houthalen-Helchteren zal opdraaien voor 40,83% van alle gemaakte kosten. Heusden-Zolder draagt 25,97%, Beringen 20,46%. Voor de andere gemeenten liggen de percentages veel lager gelet op het lage aantal geslachte schapen in 2014. 

Haalbaar?
Of het de stad Beringen nog lukt om deze slachtinrichting tijdig wettelijk in orde te krijgen voor het komende offerfeest, is verre van zeker. Niet alleen moet de inrichting aan heel wat technische vereisten voldoen, ook moeten de nodige keuringen tijdig kunnen worden uitgevoerd vooraleer de vergunning kan afgeleverd worden. Gelet op de krappe tijdspanne is het zeer de vraag of voor 2015 deze inrichting al haalbaar is.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
18-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bridgeclub Molenheide strijkt neer in De Roepsteen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gezellig bridgen? 

Bridge is een kaartspel dat ook onder de noemer denksport geplaatst kan worden. Men leert het 'spelenderwijs'. Geleidelijk verbeteren uw mentale capaciteiten: geheugen, concentratie, logisch redeneren, probleemoplossend vermogen, zelfbeheersing en creativiteit. In Houthalen-Helchteren is bridgeclub Molenheide al jaren actief. 

Elke week organiseert Bridgeclub Molenheide immers ook twee open zittingen: elke dinsdagnamiddag om 13u45 en elke woensdagavond om 19u30. Beide zittingen staan open voor leden en niet-leden en gaan door in ontmoetingscentrum De Roepsteen in Helchteren. Inschrijven kan per paar. Inschrijvingsgeld: 3 Euro per paar. Bridgeclub Molenheide is lid van de Vlaamse Bridge Liga.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 augustus 2015 wordt topdag voor Park FC
Klik op de afbeelding om de link te volgen Park FC opent gloednieuwe accommodatie met feestweekend

Professionals én vrijwilligers hebben de voorbije maanden keihard gewerkt aan de bouw van een knappe, nagelnieuwe accommodatie voor voetbalclub Park FC in Houthalen-Oost. Op enkele maanden tijd verrees op de plek van de oude kantine en kleedkamers een knap complex met naast een ruime, moderne kantine ook goed uitgeruste kleedkamers, sanitaire ruimtes en multifunctionele vergaderzalen. De tribune aan het A-plein mag ook gezien worden. Het moet gezegd: Park FC stáát er. 

Opening 22 augustus
Nu de werken bijna voltooid zijn en het voetbalseizoen van start ging, is het tijd voor de officiële opening van het nieuwe complex. Op zaterdag 22 augustus is het zover. Dan nodigt Park FC iedereen uit op de openingsdag van het complex. Bezoekers kunnen niet enkel rondkijken in de nieuwbouw, er zijn doorlopend ook heel wat activiteiten. De deuren zwaaien open vanaf 12 uur. Tussen 12.30 en 13.00 uur brengen een aantal spelers van KRC Genk een bezoek aan de accommodatie. Aansluitend zullen ze een signeersessie houden. Tussendoor kan u genieten van de danstalenten van dansgroep Dance Flavour. Zij worden na hun optreden rond 13.30 uur afgelost door coverband Trust die op hun beurt de fakkel doorgeven om 15.30 uur aan dansgroep Bounce. De officiële openingsplechtigheid met het doorknippen van het lint, zal plaatsvinden om 16.30 uur. 

Park FC - Halen
Natuurlijk horen bij de opening van dit voetbalcomplex ook echte voetbalwedstrijden. Om 13 uur kan je wedstrijden volgen van de spelers van de U8 en de U9. Om 15 uur volgen er dan wedstrijden van de U11 en de U12. Om 17.30 uur is het dan aan de hoofdmacht van Park FC. De eerste ploeg speelt een wedstrijd tegen Halen. 

Na de wedstrijd van de eerste ploeg barst het avondprogramma los. Om 20 uur zal rasartiest Yass het podium betreden. Na diens optreden wordt de muzikale avond verdergezet met The Spikes en een DJ. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komend weekend volop ambiance in De Hutte
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het belooft een top kermisweekend te worden in De Hutte

Wijk De Hutte in Houthalen-Oost bereidt zich voor een zomers topweekend. Traditiegetrouw vindt er aan het wijkcentrum tijdens het halfoogstweekend een gezellige kermis plaats. Daarnaast organiseert de wijkvereniging, samen met andere organisaties, ook nog heel wat activiteiten. Zo kunnen kaartliefhebbers hun hartje ophalen op vrijdagavond 14 augustus. Om 18 uur begint in het wijkcentrum immers een kaartwedstrijd kwajongen. 

Zaterdag 15 augustus staat in het teken van de wielersport. Nadat er om 10 uur een wijkmis wordt opgedragen, zijn er in de namiddag een aantal leuke wielerwedstrijden. Om 14 uur wordt de start gegeven van een leuke jeugdkoers en een vrouwenkoers. Om 15 uur volgt dan de dorpskoers. Maar bijzonder én amusant wordt het zeker om 16.30 uur met de gentlemankoers. De avond wordt afgesloten om 17 uur met een gezellige barbecue. 

Zondag kan iedereen om 9 uur deelnemen aan een vroege gezinswandeling met ontbijt. Om 14 uur volgt er dan nog een ontspannende gezinsfietstocht. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Structuur asielcentrum wordt duidelijk
Asielcentrum Helchteren heeft heel wat openstaande vacatures

Zoals het er nu naar uitziet, zal het tijdelijk asielcentrum dat gehuisvest wordt in de kazerne in Helchteren reeds half september de deuren open. In de eerste fase gaat het om een beperkte opvangcapaciteit van zo'n 100 asielzoekers. De maanden nadien zal de capaciteit opgedreven worden, indien de noodzaak dat vereist, tot in totaal zo'n 600 gasten. 

De organisatie van het centrum vergt natuurlijk heel wat personeelsinzet. In die optiek is het Rode Kruis, de organisatie die het centrum zal runnen, gestart met het openen van een resem vacatures. Voor Helchteren zijn een 50-tal jobs voorzien. Het gaat hierbij om diverse jobinhouden zoals begeleiders, administratieve medewerkers, nachtbegeleiders, medische begeleiders, klusjesmannen en maatschappelijk werkers. 
De centrumleiding komt in handen van dhr. Ludo Vanluyd, die momenteel ook centrummanager is van opvangcentrum De Bark in Heusden-Zolder en mevr. Veerle Rumen die ook tijdens de vorige opening van de kazerne als asielcentrum al in Helchteren actief was. 

Interesse in een job, dan kan je terecht op www.rodekruis.be/jobs.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente en provincie financieren busdienst Pukkelpop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Pukkelpopgangers kunnen ook dit jaar op busdienst rekenen

Binnen enkele weken gaan weer duizenden jongeren genieten van het muziekfestival Pukkelpop in Kiewit. Onder hen honderden jongeren uit Houthalen-Helchteren. Belangrijk is dat deze jongeren op een veilige en comfortabele manier van en naar de festivalweide kunnen gaan. In dat opzicht investeert het gemeentebestuur, samen met verschillende andere gemeenten én de provincie in een specifieke busdienst. 

Elke Pukkelpopnacht zullen drie speciale bussen richting Noord-Limburg pendelen. Zij hebben haltes in onder meer Houthalen-Helchteren. De bussen vertrekken na de laatste optredens, pal tegenover de kerk van Kiewit, vlakbij het festivalterrein. Voor de lijn 18a - waarvan dagelijks twee bussen rijden, dubbel zo veel als vorig jaar - zijn er haltes in Houthalen, Helchteren, Hechtel, Peer, Eksel en Neerpelt. De lijn 180, waarvan er elke avond één bus vertrekt, doet Helchteren, Hechtel, Eksel en Lommel aan.

De kosten voor de inzet van deze bussen tijdens de festivalperiode worden gedragen door de participerende gemeenten en de provincie. Met deze aanpak willen de betrokkenen ervoor zorgen dat festivalgangers op een veilige manier terug thuis geraken.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen voor het goede doel
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Ter Dolen Fiets- en Vespahappening

Op zondag 16 augustus vindt de jaarlijkse Ter Dolen Fiets- en Vespahappening plaats. De organisatie is in handen van Vriendenkring 't Klavertje in samenwerking met Brouwerij Ter Dolen. De opbrengst van deze happening is volledig ten voordele van vzw Dienstencentrum 't Klavertje, dat reeds meer dan 25 jaar volwassen personen met een fysieke beperking en/of een niet aangeboren hersenletsel in hun dagelijks leven begeleidt.

Dienstencentrum 't Klavertje zorgt voor een aanbod van zinvolle dagbesteding in de aangename en aangepaste omgeving van De Heuf in Houthalen-Helchteren en De Botermijn in Beringen. 't Klavertje zorgt ook voor aangepaste woonvormen in Laekerveld in Houthalen-Helchteren en Beukenveld in Paal Beringen en er is ook een (begeleid) werkaanbod op maat voor de gebruikers in de Werkmix in Zonhoven.
Met dit aanbod komt de vzw Dienstencentrum 't Klavertje met deskundige en gespecialiseerde zorg tegemoet aan de zeer diverse ondersteuningsnoden. Het dienstencentrum behoort tot vzw Stijn, een overkoepelende organisatie van initiatieven in gehandicaptenzorg.

De vriendenkring 't Klavertje is een steunfonds dat de uitbouw van Dienstencentrum 't Klavertje en zijn toekomstige activiteiten ondersteunt. Er zijn heel wat noden waarvoor de huidige subsidiering helaas niet toereikend is: de hoge vervoerskosten door het aankopen en onderhouden van absoluut noodzakelijke minibussen aangepast voor het vervoer van rolstoelgebruikers is daar een voorbeeld van. Maar ook de bouw en het onderhoud van de gebouwen vergt heel wat financiële inspanningen.

Deelnemen aan de Ter Dolen Fiets- en Vespahappening is dus niet enkel sportief, gezond en leuk,door jouw deelname ondersteun je mee de huidige en toekomstige projecten van Dienstencentrum 't Klavertje voor mensen met een beperking.Een extra motivatie dus! 

Alle informatie over de Ter Dolen Fiets- en Vespahappening vind je op de website van de organisatie: http://www.terdolenfietshappening.be/. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21-jarige bestuurder komt om het leven na ongeval
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dodelijk ongeval op Weg naar Zwartberg

Maandagochtend gebeurde op de Weg naar Zwartberg een dodelijk ongeval. Ter hoogte van het dal in Kelchterhoef verloor de bestuurder de controle over het stuur van zijn wagen. De wagen kwam met een stevige smak tegen een boom terecht. De impact was enorm. De bestuurder, een 21-jarige jongeman kwam hierbij om het leven.

Ten gevolge van het ongeval werd de Weg naar Zwartberg een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval lagen er her en der brokstukken van het wrak. De brandweer had tijd nodig om alles op te ruimen. Even voor de middag werd de weg vrijgegeven en kon het verkeer opnieuw in beide richtingen passeren.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-jarige Sam is helemaal zot van Disney-film Frozen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Help jij Sam om The Princess Sisters naar Houthalen-Helchteren te halen?

Sam Reniers is vijf jaar en ... helemaal zot van de Disney-film Frozen. "Alle nummers zingt ze na. Fantastich", aldus mama Liesbeth. 

Sam heeft bovendien een grote wens. Ze zou heel graag de Princess Sisters ontmoeten. Deze twee personages uit Frozen bestaan echt en worden vertolkt door twee zussen uit Hasselt. Ze duiken geregeld op op feestjes en doen dan allerlei leuke spelletjes met de kindjes. En wie weet... zakken de Princess Sisters weldra ook af naar Houthalen-Helchteren. Sam Reniers maakt immers kans om hen 'voor één dagje' te winnen. 

"Er loopt inderdaad een facebookwedstrijd waarbij kindjes een dagje met de Princess Sisters kunnen winnen", aldus Liesbeth. "Ons Sammeke is één van de kindjes die kans maakt op zo'n Princess-dag! Om de wedstrijd te winnen, moet de foto van Sam op facebook zoveel mogelijk likes verzamelen. Stemmmen op haar foto kan tot 18 augustus. Dus van hieruit een warme oproep aan alle Houthalen-Helchterenaars om Sam te steunen. Het zou een onvergetelijke verrassing voor haar zijn. Zelf snapt Sam nog niets van Facebook, maar ze vraagt wel een paar keer per dag 'En mama, heb ik nu al gewonnen?'. Geweldig toch!"

Wil ook jij Sam helpen de Princess Sisters naar Houthalen-Helchteren te halen, stem dan op de foto van Sam. Sam is het kleine meisje met de bruine krulletjes dat voor het krijtbord staat! (bovenste lijn, meest rechtse foto): https://www.facebook.com/media/set/?set=a.942035009188629.1073741832.928004370591693&type=3&pnref=story 0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18-jarige Helchterenaar verrast met eerste GP-zege
Klik op de afbeelding om de link te volgen Livio Loi boekt erg knappe overwinning

In Indianapolis werd gisteren onverwacht een sportief feestje gevierd met in de hoofdrol de 18-jarige Helchterenaar Livio Loi. Het motorsporttalent pakte in Amerika zijn allereerst GP-zege in de Moto3-klasse. Een sterke race, gekoppeld aan een gedurfde bandenkeuze lagen aan de basis van deze knappe overwinning.

Na eerder tegenvallende kwalificaties begon Livio Loi de wedstrijd op Indianapolis met een heuse inhaalrace. De keuze voor slicks die hij samen met zijn teamoversten maakte, bleek een gouden zet. Omdat het voor de wedstrijd licht geregend had, kozen zowat alle andere rijders voor speciale regenbanden. Behalve Loi, hij gokte op een snelle opdroging van het circuit en dat bleek een meesterzet. Daar waar veel rijders in de wedstrijd de pitlane opzochten voor andere banden, kon Loi aan zijn inhaalrace beginnen. Al na vier ronden nam het talent de koppositie in de wedstrijd in. Uiteindelijk finishte Loi met liefst 38 seconden voorsprong op de nummer 2 McPhee.

Voor Livio Loi is het de eerste overwinning in een GP. Hij is pas de vierde Belg die een GP snelheid wint. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit najaar opnieuw asielzoekers in Helchterense kazerne
Tijdelijk asielcentrum Helchteren terug in werking

We berichtten er ook op dit forum al enkele keren over, en vandaag zal het een concrete vorm krijgen: de kazerne in Helchteren zal dit najaar opnieuw opengesteld worden voor asielzoekers. De dagelijkse instroom van asielzoekers in ons land blijft nog steeds erg groot. Daardoor moet de overheid op zoek naar bijkomende (tijdelijke) plaatsen waar deze mensen terecht kunnen. In die optiek kwamen de voorbije weken opnieuw een aantal leegstaande kazernes, veelal kazernes die eerder ook al dienst deden als tijdelijke opvangplaats, in beeld. Onder deze kazernes ook het kwartier van Helchteren.

Vandaag zet de regering meer dan waarschijnlijk het licht op groen voor de heropening van een aantal kazernes als tijdelijke opvangplaats voor asielzoekers. Ook voor de kazerne van Helchteren is dat het geval. De komende weken zal de site opnieuw gebruiksklaar worden gemaakt waarna, vermoedelijk vanaf oktober, asielzoekers er opnieuw tijdelijk onderdak zullen krijgen. Het beheer van het centrum komt, net zoals bij de vorige keer, in handen van het Rode Kruis. Vermoed wordt dat Helchteren een maximale opvangcapaciteit van zo'n 600 asielzoekers zal toegewezen krijgen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekfeest op het John Cuppensplein
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vijfde editie van Zomernoten

Op zondag 9 augustus kan je van 16 tot 21 uur op het John Cuppensplein in het centrum van Houthalen-Helchteren terecht voor de vijfde editie van het muziekevenement Zomernoten. Dit jaar wordt de hoogste noot gespeeld door Maarten Cox en zijn muzikanten. Zij brengen een twee uur durend meezingspektakel met vooral bekende Nederlandstalige nummers. Deze vijfde editie wordt afgesloten met de ambianceband Festeyn. Iedereen is welkom, meezingen is wel een must! Zomernoten wordt gratis aangeboden. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
 • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
 • Heide stilaan op zijn mooist
 • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
 • Gemeenteraad neemt kennis van hervaststelling jaarrekening OCMW
 • Opletten met wegenwerken op autostrade
 • Doorgangswoning biedt tijdelijke oplossingen voor inwoners in nood
 • Zin in een job in de verzorging?
 • Alfons vist meer dan 23 kg vis bij mekaar
 • Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • Bridgeclub Molenheide strijkt neer in De Roepsteen
  Foto
  Rondvraag / Poll
  Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
  ja
  neen
  Bekijk resultaat

  Laatste commentaren
 • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
      op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
 • Info (Sandra)
      op Ruiterroute passeert Kelchterhoef
 • zheng123 (zheng123)
      op Damesbasketploeg gered
 • yao (yao141)
      op Natuurpunt zakt met telescopen af naar De Plas
 • Nieuws DeRedactie
 • Tientallen gewonden bij rellen voor Oekraïens parlement
 • Armoede bestrijd je binnen én buiten de schoolmuren - Frederic Vanhauwaert
 • [VIDEO] - Hoe jonge leerkrachten in het vak houden?
 • [VIDEO] - Gewonde passagier Thalys getuigt
 • [VIDEO] - Melk- en varkensboeren krijgen half jaar lang extra premie
 • Dader dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Aarschot vrij onder voorwaarden
 • Karen Hellemans wordt directeur magazines bij De Persgroep
 • Vrouw aangehouden voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Tielt
 • 'Witte kassa gedeeltelijk ongrondwettig'
 • Douane neemt 1,6 ton cocaïne in beslag
  Nieuws De Morgen
 • 'Ik wist niet dat ik nog meer op de iPhone kon zitten'
 • De Lijn klokt af op 310.000 betaalde 65+-abonnementen
 • Wat is toch die ziekte die de helft van je gezicht verlamt?
 • Maar liefst zeven nieuwkomers bij Moeskroen-Péruwelz
 • Wagner, smokings en hotdogs: het Tomorrowland van de operawereld heeft het allemaal
 • 4 op de 10 Vlamingen willen 0 promille
 • Wat is toch die ziekte die de helft van je gezicht verlamt?
 • Zwaar onweer trekt opnieuw over het land
 • Bij GeenStijl is het niet meer om te lachen
 • Weer recordaantal asielzoekers in de rij
  Nieuws Sporza
 • Valencia-keeper Mathew Ryan moet onder het mes
 • Belgische jeugdinternational Azzaoui van Tottenham naar Wolfsburg
 • Standard strikt Emond, Charleroi haalt Perbet terug
 • Houdt Dumoulin rode trui vast in overgangsrit?
 • Rik De Saedeleer: 'Tahamata, alsjeblieft. Moet er nog zand zijn?'
 • Charleroi strikt Perbet, Hubert naar Moeskroen-Péruwelz
 • Hoe goed kent u het nieuwe Extra Time-decor? Speel mee
 • Naert: 'Geweldige Milanov en lik op stuk van Borlées'
 • Bosniërs zijn al in het land voor EK-kwalificatiematch
 • Vandenbempt: 'Standard rolde de rode loper uit voor Club'
  Nieuws HBVL
 • Standard plukt Emond weg bij Waasland-Beveren
 • Moeskroen-Péruwelz doet eens gek en kondigt zeven (!) spelers ineens aan
 • Mathew Ryan moet onder het mes
 • Dit is blijkbaar het moeilijkste raadsel ooit...
 • Dit is blijkbaar het moeilijkste raadsel ooit
 • Opendeurdag bij Koninklijke Edele Handboog
 • KV Mechelen moet Cissé 6 tot 8 weken missen
 • Online reisgids vervangt papieren versie
 • Waasland-Beveren heeft aanvaller Nabab beet
 • Hoeselaar die stoep voor huis wil mag hem zelf leggen

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!