Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

20-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Defibrillatoren in sporthallen en NAC
Gemeente koopt 6 AED-toestellen

Het gemeentebestuur gaat de komende weken een aantal hartdefibrillatoren aankopen. Dit zijn toestellen die gebruikt kunnen worden wanneer personen een acuut hartfalen ervaren. De defibrillatoren zullen volautomatisch werken, waardoor het bedienen van de toestellen voor iedereen haalbaar is. Recent nog werd in buurgemeente Meeuwen-Gruitrode het leven van een persoon gered dankzij de inzet van een defibrillator toen de betrokkene een hartprobleem kreeg. 

Zowat een jaar geleden haalde S&D bij monde van Jules D'Oultremont in de gemeenteraad aan dat de aankoop van deze toestellen een meerwaarde kon zijn voor onze gemeente. De toestellen verdienen hun plek in het gemeentehuis, maar ook in de sporthallen. Afgelopen gemeenteraad herhaalde N-VA bij monde van Geert Gerits die vraag.
 Het gemeentebestuur voorzag intussen een opleiding omtrent deze defibrillatoren voor een aantal personeelsleden en het schepencollege zette intussen ook het licht op groen voor de aankoop. Naast het NAC zullen ook de sporthallen uitgerust worden met een defibrillator. Rusthuis Vinkenhof beschikt al over een gelijkaardig toestel. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoner betaalt jaarlijks 35 euro voor de brandweer
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vernieuwde brandweerwerking ook voor Houthalen-Helchteren

Vanaf 14 januari wordt een vernieuwde brandweerwerking opgestart in Vlaanderen. Voor Limburg betekent dit dat er drie grote brandweerzones resten. Houthalen-Helchteren komt bij deze hervorming in de brandweerzone Oost-Limburg terecht samen met gemeenten als As, Genk, Opglabbeek, Zutendaal, een aantal Maaslandse gemeenten en de gemeenten Bilzen, Riemst en Voeren. 

Op vlak van de werking van de brandweer zal er voor de burgers amper iets veranderen. De hoofdzaak van deze hervorming ligt in de administratieve aanpak van de brandweerkosten. De reorganisatie heeft als gevolg dat Houthalen-Helchteren jaarlijks een brandweerdotatie zal voorzien van 1.067.059 euro. De eerste vijf jaar komt daar nog een inhaalkost bij van zo'n 34.000 euro waardoor de jaardotatie om en bij de 1.100.000 euro ligt. Verrekenen we dat naar een kost per inwoner, dan betekent deze dotatie dat elke inwoner per jaar zo'n 35 euro bijdraagt aan deze vorm van hulpverlening. Ter illustratie: de brandweerzone stond het voorbije jaar garant voor zo'n 3.700 interventies waarvan een 900-tal effectieve branden. 

Houthalen-Helchteren moet bijkomend nog een herberekening uit het verleden ophoesten. Enkele maanden geleden viel die zware factuur van om en bij de 2,4 miljoen euro in de bus. Het ziet er naar uit -na lang onderhandelen- dat die factuur gespreid over 10 jaar zal mogen afgelost worden. Dat zou meteen betekenen dat er gemiddeld bovenop de 1,1 miljoen werkingsdotatie voor de komende tien jaar nog eens 240.000 euro jaarlijks bijkomt. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetballer troeft wielrenners af
Klik op de afbeelding om de link te volgen Divock Origi beloftevolle jongere

Afgelopen zondag werden door Sportpress.be, de verzamelde sportpers in België, de sportprijzen van het jaar uitgereikt. Bij de categorie 'Beloftevolle Jongere' was het uitkijken naar de score die Houthalenaar Divock Origi in de wacht sleepte. Voetballer Origi ontpopte zich tijdens het voorbije WK tot dé revelatie in het Belgisch voetbal.
En Origi maakte het waar. Met 217 stemmen werd Divock verkozen tot 'Beloftevolle Jongere van het Jaar'. Hiermee ging hij wielrenner Tim Wellens (165) en veldrijder Wout Van Aert (107) vooraf.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokale muziekgroepen bundelen krachten tijdens kerstconcert
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Kerstconcert

Op zaterdag 20 december slaan kinderkoor 't Geigken, jeugdorkest 't Spetserke en Koninklijke Harmonie Broederkring de handen in mekaar. Samen verzorgen ze een uniek kerstconcert. Gastlocatie is CC Casino. Het concert start om 17 uur. Iedereen is welkom, de inkomprijs bedraagt 5 euro (4 euro in VVK). Geniet van de warme stemmen, de prachtige orkestklanken en feestelijke muziek en dat in steeds weer verrassende combinaties. Meer info en tickets: kaarten@broederkring.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersactie politie MidLim in Meulenberg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Politieactie Koolmijnlaan

Afgelopen woensdag organiseerde de politie MidLim samen met de douane en de dienst verkeersbelasting een verkeersactie op de Koolmijnlaan en de Brelaarstraat. Verschillende voertuigen werden gecontroleerd. Dat leverde onder meer een niet-verzekerd voertuig op, een aantal voertuigen die geen geldig keuringsbewijs konden voorleggen en er werden eveneens een aantal terkortkomingen vastgesteld bij andere wagens. Tegelijktertijd was er ook in Genk een gelijkaardige actie. Alles samen leverde de actie 17 pv's op en werd er voor in totaal 20.691 euro aan boetes geïnd. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna hele dag werk om stroompanne te herstellen
Stroompanne zorgt voor hinder bij bedrijven

Infrax werd vrijdagochtend geconfronteerd met een stroompanne die een tiental bedrijven op Centrum-Zuid letterlijk in het donker zette. Een fout aan een kabel zorgde voor het euvel. In totaal werden elf bedrijven getroffen. Dat zorgde voor heel wat hinder. Sommige bedrijven gingen alsnog aan de slag door het inschakelen van een noodgenerator, bij anderen blijven de deuren effectief dicht. De herstellingswerken duurden vrij lang. Pas rond 15 uur was het probleem hersteld. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medeleven betuigen kan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Rouwregister Koningin Fabiola

In het NAC ligt een rouwregister naar aanleiding van het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola. Nog tot en met vrijdag, de dag van de uitvaart, kunnen inwoners hun medeleven betuigen door een bericht in dit rouwregister te schrijven. Je vindt het rouwregister in de inkomhal van het NAC. Elke werkdag (t.e.m. vrijdag) zal het raadpleegbaar zijn tussen 8 en 19 uur. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking
Gemeentelijke diensten gesloten op maandag 15 december

Uitzonderlijk zullen op maandag 15 december alle gemeentelijke diensten gesloten zijn. Dat heeft alles te maken met de nationale staking die voor die dag aangekondigd is. Een rondvraag bij het gemeentepersoneel leerde dat het merendeel maandag deelneemt aan de staking en de dienstverlening dan ook niet verzekerd kon worden. Daarop is beslist te sluiten. Ook de bib en de balie toerisme blijven dicht. De politie verzekert wel een normale dienstverlening en zal dan ook maandag bereikbaar zijn in het NAC.
Ook het gemeentelijk onderwijs voorziet maandag een stakingsdag. Aan ouders wordt gevraagd hier rekening mee te houden. Zij werden intussen ook op de hoogte gesteld vanuit de school. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houthalenaar scheert hoge toppen in de internationale motorsportscene
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Jong motorsporttalent Livio Loi

Zeventien is hij en nu al wordt Livio Loi aanzien als een groot talent in de motorsport. Een talent dat niet zomaar uit de lucht komt vallen. Vader Bruno werd in 1979 zelf Belgisch Kampioen in de 400cc Coupe Kawasaki-klasse. Het verhaal van Livio...

"Ik kreeg het racevirus met de paplepel mee", glimlacht Livio. "Ik was amper drie jaar toen ik mijn eerste brommertje kreeg. Met van die handige zijwieltjes uiteraard. Nadien heb ik veel jaren met een pocketbike gereden. In 2006 startte ik zelfs met wedstrijden op mijn pocketbike. Succesvolle jaren want ik schreef verschillende overwinningen en titels op mijn naam."

In 2010 stapte Livio over naar de Honda NSF-klasse. Hij werd opgemerkt in de finalewedstrijden van dat jaar in Spanje waar hij als nieuwkomer meteen een zesde plek wist te veroveren op amper 0,2 seconden van de winnaar. In 2012 volgde dan de internationale Red Bull Rookies Cup. En ook daar viel Livio zijn talent op. In 2013 lijfde Marc Van der Straten de sportieveling in bij zijn team. "Ik debuteerde in 2013 in het team van Marc in de Moto3-klasse, een categorie voor viertaktmotoren van 250 cc. Helaas zorgde mijn jonge leeftijd ervoor dat ik niet alle races mocht meedoen. Pas na mijn 16de verjaardag kon ik aan races om het wereldkampioenschap deelnemen. Mijn eerste race voor het wereldkampioenschap reed ik direct in de punten. Een topprestatie die er mee voor zorgde dat ik uiteindelijk 22ste werd in de eindrangschikking."

Lichtgewicht
Naast zijn leeftijd had Livio nog een bijkomend nadeel. "Ik ben klein en een lichtgewicht rijder", aldus Livio. "In de klasse waar ik in reed, moest de moto samen met de rijder 148 kilo wegen. Mijn tenger lijf zorgde er dus voor dat er extra gewichten, liefst 12 kilo, op mijn motor moesten bevestigd worden om te mogen meerijden. Dat extra gewicht beïnvloedde de bestuurbaarheid van de motor. Een nadeel."

Ondanks dat alles, reed Livio zich toch opnieuw in de spotlights. Vanaf 2015 mag hij instappen in het RW Racing GP team van Roelof Waninge en teammanager Jarno Janssen. "Ik zal op een fabrieks-honda rijden, het beste materiaal", aldus Livio. "Mijn eerste race is op 29 maart in Qatar. Nadien volgen er nog 17 races in het buitenland. Helaas heeft België geen wedstrijd op de kalender, dus verre verplaatsingen zijn noodzakelijk."

Talent
Het verhaal van Livio is het verhaal van een echt sporttalent. De sympathieke jongeman verdient dan ook steun en support.  Jonge talenten als Livio moeten immers kansen krijgen om door te groeien. Maar racen is duur. Zowel het materiaal als de reiskosten, de verzekering, de sportlab-opvolging, kortom alles kost handenvol geld. Daarom organiseerde zijn familie en vrienden samen met Livio een soort van steunfonds. Iedereen die Livio wil steunen, kan lid worden van Amici di Undici. Alle informatie hieromtrent vind je op zijn website www.livioloi.com. En natuurlijk: nieuwe fans zijn uiteraard altijd welkom. Dit sporttalent verdient dat! 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep
Politie zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisdrijf

De politie zoekt getuigen van een ongeval met vluchtmisdrijf aan de afslag van de E314 in Houthalen. Aan de verkeerslichten zou een bestuurder door het rood zijn gereden. Daarbij werd een andere auto geraakt. Die is perte totale. Het ongeval gebeurde vrijdagmorgen rond 4.45 uur. Het vluchtende voertuig zou een VW Golf zijn. Die zou schade hebben aan de rechterkant vooraan. Getuigen kunnen de politie MidLim bellen op 089/30.30.30.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Kersttocht in Helchteren

Ook de parochie Sint-Trudo in Helchteren organiseert een gezellige, sfeervolle Kersttocht. Op 19 december kan iedereen deelnemen aan deze tocht die vertrekt om 19.30 uur aan de kerk in Helchteren. Het wordt een rustige groepswandeling richting Laak. Onderweg zijn er rustpunten waar er geluisterd wordt naar een lied, een gedicht of een tekst en naar muziek. Iedereen ontvangt ook een warme drank en een versnapering. De wandelaars worden rond 22.30 uur terug aan de kerk verwacht. 
Wie wil deelnemen moet zich wel vooraf inschrijven. Dat kan bij Walter Lauwaet op het nummer 011 525632. Deelnemen is gratis, maar omwille van organisatorische redenen moet je wel zo snel mogelijk je deelname aanmelden. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Full House voor tweede editie Q'Wis-tit
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vier Wijzen winnen 2de editie Q-Wis'tit

Een avondje kwissen: het is voor steeds meer mensen een leuke ontspanning. Afgelopen zaterdag organiseerde socioculturele vereniging SEND de tweede editie van haar algemene kennisquiz Q'Wis-tit. "Dit jaar was het cultuur- en ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost onze quizlocatie. De theaterzaal liep met 29 ploegen helemaal vol. Gezellig!", aldus Luciana Costa van SEND. "Er zaten dit jaar ook heel wat ploegen uit onze eigen gemeente bij. De uiteindelijke winnaar werd dit jaar het team 'De Vier Wijzen'. Zij behaalden met liefst 103 op 120 een uitstekende score. Op naar de editie van 2015." 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Witters verrast door partijkeuze
Klik op de afbeelding om de link te volgen
“Jammer dat dankbaarheid en respect uit lokale politiek verdwijnen”

Afgelopen gemeenteraad werd de vervanging van twee bestuurders van het Autonoom Gemeentebedrijf doorgevoerd. Zo werd Wim Jackmaer (sp.a) vervangen door Yeter Demirci. Dirk Witters (CD&V) werd vervangen door Leopold Kelchtermans. De vervanging van Dirk Witters riep heel wat vragen op, niet in het minst bij Dirk zelf. Dirk gaf immers geen ontslag, maar werd door zijn partij aan de kant geschoven.

“Dit proeft behoorlijk zuur”, aldus Dirk. “Meer dan 12 jaar lang heb ik het beste van mezelf gegeven voor CD&V. Ook in de mandaten die ik bekleedde, kon nooit iemand iets opmerken over mijn inzet. Ik ga ervan uit dat wie een mandaat op zich neemt, zich daar ook voor inzet. Tijdens de vorige legislatuur in de OCMW-raad en de voorbije twee jaar binnen het AGB, heb ik ten volle mijn inzet getoond. En toch word ik simpelweg, zonder overleg en zonder dat dit vooraf doorgesproken is, nu aan de kant geschoven. Ik was flink verrast toen de partijvoorzitter me dit twee weken terug liet weten. Als dit de wijze is waarop partijen met hun partijgenoten omgaan, dan is dat een trieste evolutie. Een voorbeeld ook van respectloosheid ten aanzien van de vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten. Je begrijpt dat het dan ook onrechtvaardig aanvoelt.”

Omwille van de gebeurtenissen voelt Dirk zich niet meer thuis binnen CD&V. Nochtans was hij jarenlang bestuurslid en is hij één van de drijvende krachten achter de werking van KWB in Laak. Ook het feit dat hij met zijn verhaal naar buiten komt, zal de partij waar hij zich voor inzette geen goed doen. “Maar ik moet met mijn verhaal naar buiten komen”, aldus Dirk. “Mijn kiezers, de mensen die mij vertrouwden en zij met wie ik een band opbouwde, stellen zich immers vragen.  Niemand begrijpt waarom ik nu volledig aan de kant geschoven wordt. Ik wil dan ook dat iedereen weet… dat ik zelf ook het raden heb naar het hoe en het waarom van dit gebeuren. Wil de partij niet langer kritische stemmen in haar groep? Het kan. Wil de partij anderen plezieren en schuift het daarom mensen aan de kant? Ik heb er het raden naar. Ik wil in elk geval iedereen bedanken die me de voorbije jaren gesteund heeft en ik wil dat al deze mensen weten dat ik mij altijd, in elk mandaat, ten volle heb ingezet, maar dat die inzet blijkbaar niet belangrijk is voor de huidige CD&V. Een spijtige aanpak van deze partij.”

Het vrijgekomen mandaat van Dirk Witters in het bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf werd ingenomen door Leopold Kelchtermans, de voormalige OCMW-voorzitter van CD&V die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen niet verkozen werd. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laak op 20 december volledig in het teken van Kerst
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kersthappening in Laak

Op zaterdag 20 december pakt de KWB van Laak uit met een grootse kersthappening. Bezoekers kunnen deelnemen aan een gezellige kerstwandeling door de prachtig verlichte en versierde straten van Laak. Onderweg wachten verschillende kerstverrassingen, vaak... erg smaakvol en lekker! Je kan vertrekken voor de wandeling op de kruising tussen de Lakerheiweg en de Kerkhofstraat en dat tussen 17 en 20 uur die avond. Parkeergelegenheid is er op de parking van voetbalclub Houthalen VV en aan het sportlokaal op de Lakerheiweg. Let wel; de parkings zijn enkel bereikbaar via industrieterrein Europark! 

Wil je deelnemen aan de wandeltocht, dan moet je je wel vooraf inschrijven. Deelnemen kost 5 euro per volwassene, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 3 euro en kleuters onder 3 jaar mogen gratis meewandelen. De eerste 500 ingeschreven wandelaars ontvangen bovendien een leuke verrassing. 

De organisatie is in handen van KBW Laak, i.s.m. OKRA Laak, Sint-Vincentius, vzw Bejaardenclub Vinkenhof en ACV Laak. 
Meer info:dirk.witters@skynet.be of op de facebookpagina: https://www.facebook.com/events/416173658534154/?pnref=story. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komisch en artistiek duo geeft intieme try out voorstelling
Klik op de afbeelding om de link te volgen KUBARET try out

Op zaterdag 13 december brengen Kurt en Bart een try out van hun eigen repertoire in de vorm van een intieme voorstelling in de blokhut op De Goei Wei in Meulenberg (Weidestraat). Kurt en Bart kennen we vooral van improtheater Noevoo T. Samen timmeren ze nu aan de weg om ook als humorvol artistiek duo een programma te brengen. De eerste resultaten van dat getimmer kan ook u ontdekken tijdens deze try out van KUBARET. 

De speelse avond vaart onder de vlag "Het leven zoals het is". Naast humornoten ontdekt u ook zangtalent en zelfs ernst in de voorstelling van KUBARET. De try out start om 20 uur. Naast KUBARET zullen ook nog enkele andere talenten 'het podium' betreden. Wil u erbij zijn, geef dan een seintje: info@lach-humor.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportdienst zoekt naar sportieve helpende handen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wil jij sportvrijwilliger worden? 

De gemeentelijke sportdienst lanceert een oproep naar inwoners die het komende jaar op verschillende activiteiten een handje willen komen toesteken. "Onder meer bij de scholenveldloop, de kleuterinstuif en de buitenspeeldag hebben we sportieve vrijwilligers nodig die meehelpen. Wie interesse heeft en minstens 16 jaar is, mag zich melden. Helpende handen kunnen bovendien rekenen op een vrijwilligersvergoeding. "

Meer info: sportpromotie@houthalen-helchteren.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiecontroles
Politiecontroles op Herebaan-West en Kazernelaan

Het voorbije weekend hield Politie MidlLim verkeerscontroles op verschillende wegen waaronder de Kazernelaan in Helchteren en de Herebaan-West in Houthalen. Die controles leverden resultaat op: 


 • 2 bestuurders hadden geen geldige verzekering. Zij kregen een proces-verbaal en hun voertuigen werden ter plaatse getakeld.
 • 2 voertuigen hadden geen geldig keuringsattest. Hiervoor werd een pv van waarschuwing uitgeschreven.
 • 3 bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing voor technische eisen van hun voertuig.
 • 2 bestuurders betaalden een onmiddellijke inning o.w.v. rijden met kale banden.
 • 1 bestuurder kreeg een vereenvoudigd pv omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had.
 • 2 bestuurders hadden een positieve ademtest. Van één bestuurder werd het voertuig ingehouden omdat de boete niet onmiddellijk betaald kon worden. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke voorstelling in het kader van Sint Barbara
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Nocturne met Bach

In het kerkje van Laak wordt op donderdag 4 december het feest van Sint Barbara gevierd. Sint Barbara geldt als de patrones van de mijnwerkers. Deze viering kent een tweeluik. Zo loopt er in het kerkje momenteel een tentoonstelling van beeldend kunstenares An Vanderlinden. Haar werken zorgen voor het nodige decor in dit intieme kader. Daarnaast wordt op 4 december het feest opgeluisterd door sopraan Ellen Delahanty en blokfluitist/klavecinist Geert Van Gele die muziek brengen van Johan Sebastian Bach. Het programma bestaat uit geestelijke aria's aangevuld met instrumentale werken in een bewerking voor blokfluit solo. 

Ellen Delahanty wordt gelauwerd in de internationale pers als een 'wunderbar klare sopran' en 'a singer of great charm and perfect diction'. Ze is afkomstig uit New York, maar woont tegenwoordig in België. Geert Van Gele was medestichter van het wereldberoemde Flanders' Recorder Quartet. Dit om maar even aan te tonen hoe uniek deze voorstelling wel is. 

Wil je erbij zijn? Dat kan! Kaarten kosten 14 euro aan de kassa of 11 euro in voorverkoop. Meer info of reservaties: cultuur@houthalen-helchteren.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beamer, rookmachine en tafels
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwe technische materialen voor cultuurcentra

De gemeenteraad zette afgelopen donderdag het licht op groen voor een aantal investeringen die ten goede komen van de cultuurcentra in Houthalen-Helchteren. Zo wordt er overgegaan tot de aankoop van een theaterrookmachine, een percolator, drankenkoeler, diepvries en peukenzuilen. Alles samen goed voor een uitgave van zo'n 10.500 euro.

Voor OC 't Park worden 20 nieuwe tafelbladen in multiplex gekocht. Die worden gemonteerd op onderstellen van bestaande tafels. Deze opdracht zal zo'n 2.400 euro kosten. OC 't Park krijgt bovendien ook een nieuwe beamer, met scherm en toebehoren, goed voor een investering van zo'n 3.000 euro. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkelijke investeringen
Investeringstoelage voor kerkfabriek Sint-Martinus

Het gemeentebestuur besliste om een investeringssubsidie toe te kennen aan de kerkfabriek Sint-Martinus uit Houthalen-Centrum. De subsidie kent een omvang van 93.000 euro. Het bedrag zal aangewend worden om de erelonen te betalen in het kader van de renovatie van het Picardorgel, de renovatie van het beschermd gedeelte van de kerk en voor de vervanging van de verwarming. 
Ook de kerkfabriek O.LV. van Banneux uit Houthalen-Oost ontving een nieuwe investeringstoelage van 7.500 euro voor de verdere inrichting van een secretariaatsruimte in de kerk. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be
Rondvraag / Poll
Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
ja
neen
Bekijk resultaat

Column van de week

Voeling houden

Mogen heel wat ouders zich aan een zuur eindejaarsgeschenk verwachten? De kans is groot. Sinds dit schooljaar zijn de voor- en naschoolse kinderopvanginitiatieven ondergebracht bij het gemeente- en OCMW-bestuur. De coördinatie, de fysieke invulling en de organisatie worden nu gestructureerd aangepakt vanuit deze overheidsorganisaties. Op zich prima nieuws. Alleen zit er dezer dagen een zurig Kerstaddertje onder het gras. Immers, er werd dit schooljaar nog geen enkele factuur voor deze opvang aangeboden aan de ouders. De reden: het boekhoudprogramma is nog niet afgesteld op deze werking. Een verhaal wat anno 2014 toch wel vragen oproept. Feit is dat ouders dezer Kerstdagen een flinke rekening van 4 maanden kinderopvang in de bus mogen verwachten. Een rekening die voor heel wat gezinnen flink kan oplopen. Geen leuk eindejaarscadeau als je 't mij vraagt. En ja, ze konden verwachten dat deze factuur ging komen. Maar zeg nu zelf, elke maand 250 euro betalen of in één keer 1000 euro, het voelt totaal anders aan, temeer in deze eindejaarsperiode.

Dit voorval doet me terugdenken aan het eenzijdig gewijzigde schoolreglement dat ook dit jaar werd ingevoerd. Het voelt bij mij aan alsof er in beide gevallen weinig rekening gehouden werd met de inwoners, met de mensen waar het om draait. Het lijkt wel of gemeentebeleid stilaan uitgroeit tot een louter technisch, administratief concept. Een bedrijfsmatige benadering waarbij cijfers, resultaten en managementprofielen het overnemen van menselijkheid, van dienstbaarheid ten aanzien van de inwoners en van voeling met wat er leeft en beweegt. Een trend waar ik mij niet mee kan verzoenen. Net vandaag is er meer nood aan die menselijke warmte. Hoe zegt men dat: hart boven hard? 

En zo komt het dat ik stilaan heimwee krijg naar de ouderwetse term 'gemeentehuis'. Een plek waar inwoners zich thuis voelen, waar ze welkom zijn en waar het om hen draait, niet om cijfertjes. De term Nieuw Administratief Centrum begint dan ook stilaan terug te slagen op een nieuwe vorm van administratief omgaan met je mensen. Is het daar waar we heen willen? 

Eén ding weet ik zeker. In de optiek van 'het gemeentehuis' dat vroeger in onze samenleving een plek innam, zou men vandaag niet antwoorden dat een simpel emotieloos boekhoudprogramma kon bepalen welk eindejaarsgeschenk inwoners al dan niet in de bus krijgen... 

Stijn

Laatste commentaren
 • LUC VAN GORP (HEMMERYCK-DE NAEYER)
      op Luc Van Gorp voorzitter CM
 • shuaishushu (shuaishushu)
      op "Vers Geperst"
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Nieuws DeRedactie
 • [VIDEO] - Bancontact hapert, handelaars met handen in het haar
 • 'Toenadering tot VS zal communistisch systeem niet doen verdwijnen'
 • Franse agenten schieten man neer in politiecommissariaat
 • Firenze maakt zich zorgen om David van Michelangelo na reeks kleine aardbevingen
 • Franse agenten schieten man neer
 • Centrum Antwerpen opnieuw toegankelijk voor auto's
 • Ronny Huybrechts stoot door op WK darts
 • [VIDEO] - Warmbloedige surfers trotseren winterse koude
 • Nys last competitiestop in: 'Weet niet wat er scheelt'
 • 'Aantal extralegale voordelen omruilen voor meer loon'
  Nieuws Sporza
 • Charleroi deelt nieuwe tik uit aan Lierse
 • Seppe Smits wint WB-manche Big Air in Istanbul
 • Seppe Smits wint WB-wedstrijd Big Air in Istanbul
 • Wat doen Roma en Nainggolan tegen Milan?
 • Volg vier matchen in de Jupiler Pro League live
 • Wolfsburg en De Bruyne doen goeie zaak tegen Keulen
 • Volg drie matchen in de Jupiler Pro League live
 • Zuinig Anderlecht neemt drie punten mee naar huis
 • Pakt Real Madrid ook het WK voor clubs?
 • Bremen duwt Dortmund weer in de put
  Nieuws HBVL
 • Real kroont zich tot beste club ter wereld
 • JUPILER PRO LEAGUE. Charleroi plots vierde na zesklapper, Oostende wint West-Vlaamse derby
 • LIGUE 1. Ferreira Carrasco schenkt Monaco zege, Gillet gelijk tegen rode lantaarn
 • STVV periodekampioen na zege tegen Tubeke
 • Lommel wint met kleinste verschil in Roeselare
 • Patro krijgt alweer late opdoffer te verwerken
 • WB bobslee: Belgian Bullets zesde in Calgary
 • Ex-voorzitter Hoeness keert in januari terug bij Bayern
 • Vrienden slachtoffers lopen dag na ongeval zelf over sporen
 • Seppe Smits wint Big Air-competitie op eerste manche WB snowboarden

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!