Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

01-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie focust zich op café in de Varenstraat
Opnieuw grote politie-actie in Meulenberg

Afgelopen vrijdagavond vond opnieuw een grote politie-actie plaats in de wijk Meulenberg. Ditmaal lag de focus op een café in de Varenstraat. De actie richtte zich ook nu op drugs. Er werden kleinere hoeveelheden cannabis en cocaïne in beslag genomen. Eén persoon werd gearresteerd voor drugsbezit. Bij de actie werden een vijftigtal agenten ingezet. Alles verliep vrij rustig. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusthuis dringend op zoek naar vervanging
Vacature voor verpleegkundige in Vinkenhof

In woonzorgcentrum Vinkenhof is men dringend op zoek naar een verpleegkundige. De vacature moet een langdurige afwezigheid van een personeelslid opvangen. Voor meer informatie of als je je kandidaat wil stellen, kan je contact opnemen met de dienst Personeel, mevrouw Billen, tel. 011 49 20 56.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertijd op containerpark
Aangepaste openingsuren containerpark tijdens winterperiode

Bezoekers van het containerpark houden er best rekening mee dat vanaf 1 november de 'winterregeling' op het park ingaat. Dat betekent dat de openingsuren licht aangepast worden. Het containerpark is vanaf dan elke werkdag open van 9 tot 16 uur, behalve op maandag, de sluitingsdag. De avondopening op dinsdag vervalt dus. Ook op zaterdag kan je op het park terecht en dit van 9 tot 15 uur. Op 1, 11 en 15 november is het park gesloten. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticide in De Plas
Gemeentebestuur was op de hoogte van pesticiden in De Plas

In de krant Het Belang van Limburg erkent vandaag burgemeester Yzermans dat het gemeentebestuur reeds in de zomermaanden op de hoogte was van de vervuiling van De Plas met pesticiden. "Maar er is geen gevaar voor de volksgezondheid geweest", aldus de burgemeester. "Nadat we geïnformeerd werden over het gebruik van deze pesticiden in De Plas hebben we aan het Agentschap Zorg en Gezondheid gevraagd welke impact dit product kan hebben. Het Agentschap verzekerde ons dat er geen gevaar was. Op basis hiervan hebben we dan ook niet gecommuniceerd", besluit de burgemeester.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw natuurreservaat
Klik op de afbeelding om de link te volgen Opening natuurreservaat Doolbos

Afgelopen zaterdag werd het Doolbos officieel geopend. Het gaat hier om een gloednieuw natuurreservaat. Begin dit jaar ontving Natuurpunt de erkenning die dit stukje ongerepte natuur de classificatie van natuurreservaat oplevert. Het gebied bevindt zich vlak tegenover de ingang van kasteelbrouwerij Ter Dolen. Het gaat om een bosgebied en een open vlakte met een unieke inheemse fauna en flora. De vrijwilligers van Natuurpunt onderhouden het gebied. Meter van het Doolbos werd Mieke Desplenter, de stichter/eigenares van kasteelbrouwerij Ter Dolen. 

Nadat het informatiebord officieel werd onthuld, gingen de aanwezigen op verkenning door het natuurgebied. Nadien wachtte hen een smaakvolle afsluiting in Ter Dolen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakvereniging bekroont tuinaannemers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zilver voor tuinaanleg Peeters

Afgelopen vrijdag vond in de gebouwen van Unizo in Hasselt de proclamatie plaats van de wedstrijd 'Limburgse tuinaannemer van het jaar'. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de beroepsvereniging van tuinaannemers en wil professionele aannemers een platform bieden om te tonen welke kwaliteit ze aanbieden in hun werk. 

In vier categorieën vielen tuinaannemers in de prijzen. Ook tuinaannemer Paul Peeters uit Helchteren viel in de prijzen. In de categorie 'Bedrijfsgroen' kaapte Tuinen Peeters de zilveren medaille weg. De jury loofde de aannemer voor de manier waarop hij de begrijfsomgeving van een bedrijf in Lummen aanpakte. Een knappe erkenning voor Paul en zijn team.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas volgend jaar ingrepen aan De Griffel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Aanpassingswerken De Griffel laten op zich wachten

Afgelopen donderdag bracht oppositiepartij S&D opnieuw het dossier rond gemeenteschool De Griffel ter sprake op de gemeenteraad. "Er moeten dringend een aantal werken uitgevoerd worden op dit schoolterrein", aldus S&D-fractieleider Stijn Van Dingenen. "Maar het ziet er naar uit dat het bestuur er niet in slaagt die werken op korte termijn te realiseren. En dat stoort ons behoorlijk."

Poort
Vorig jaar reeds kwamen er vanuit het oudercomité van de school een resem vragen. Zo is het tijd dat de speelplaats opgeknapt wordt. Hierbij moeten een resem bomen gekapt worden, er moet een nieuwe omheining komen en de vraag leeft ook al jaren om de poort van de school te verplaatsen naar de voorzijde. "Het oudercomité verzamelde zelfs middelen om die ingrepen mee te betalen", klinkt het. "Een overleg eind vorig schooljaar met het gemeentebestuur bracht hoop. Zo zou in eerste instantie tijdens de zomervakantie 't een en 't ander opgelost worden. Maar bij het begin van het schooljaar bleek dat niet gelukt. Intussen is het nieuwe schooljaar al enkele maanden ver, en nog steeds is er geen enkele ingreep merkbaar."

S&D wilde nu eindelijk eens weten wanneer de geplande werken voorzien zijn. "Tijdens de herfstvakantie zullen al een aantal bomen gekapt worden. Het gaat hier om bomen waar we geen kapvergunning voor nodig hebben", aldus burgemeester Yzermans. "Voor de andere bomen zullen we eerst de vergunningsprocedure moeten doorlopen. Evenzo voor de poort. Het blijkt niet zo eenvoudig om een nieuwe poort te plaatsen vooraan de school, dat heeft met veiligheidsaspecten te maken, maar ook met nutsvoorzieningen. Maar ook hier start nog deze maand de procedure. We gaan voor een nieuwe poort, en dat betekent dat we een gunningsdossier moeten opstellen. We hopen hiermee nog dit jaar rond te raken, zodat na nieuwjaar het poortverhaal ook gerealiseerd kan worden, net zoals de omheining." 

Trap
Van Dingenen haalde ook nog aan dat de hoofdtrap aan de ingang van De Griffel dringend een renovatie nodig heeft. "De trap vertoont al enkele jaren symptomen van betonrot. Dat zorgt ervoor dat verschillende treden afbrokkelden en dat zelfs de bewapening bloot ligt. Heel gevaarlijk. Het volledige vorige schooljaar was een deel van de trap met nadarafsluiting afgesloten. Dit schooljaar is die nadar weg, maar de trap werd wel nog niet hersteld. Het is volgens ons absoluut prioritair dat deze herstellingswerken snel worden gerealiseerd." 
Burgemeester Yzermans erkende het probleem en beloofde dit prioritair aan te pakken. 

Alarm
S&D vroeg ook of het niet mogelijk was om het alarm van de school om te vormen tot een stil alarm. "Nu weerklinkt de luide sirene wekelijks herhaaldelijk en dat vaak midden in de nacht. Bijzonder vervelend voor de buurtbewoners", aldus S&D. Burgemeester Yzermans reageerde verrast. "Van nachtelijk sirenegeluid heb ik alvast geen weet, er is nooit een melding rond binnengekomen", was het antwoord. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terbutryne in De Plas
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zware vervuiling vastgesteld aan De Plas

De Administratie voor Natuur en Bos heeft de voorbije week een proces verbaal laten opstellen en overgemaakt aan het parket, in verband met de vaststelling van een zware vervuiling van De Plas. Nadat waterstalen werden onderzocht, bleek De Plas veel te hoge waarden van de stof terbutryne te bevatten. Terbutryne is een pesticide die niet enkel verboden is, maar ook kankerverwekkende stoffen bevat. 

Waterpest
Een eerste analyse leert dat het goedje afgelopen zomer in het water is geraakt. De Plas werd in de zomermaanden geteisterd door een forse groei van de plant waterpest. Die plant zorgde voor heel wat hinder bij recreanten, in het bijzonder de zeilers en surfers op De Plas. Ter bestrijding van deze waterpest werd 25 kg van het verboden spul in het water gegoten door een lid van de watesportclub VVW Kelchterhoef zo berichten de media. Dit zou zelfs tot discussie binnen de club gezorgd hebben, omdat een resem bestuursleden niet akkoord was dat er gif in het water werd gekieperd. Verder onderzoek hierrond moet nog aantonen op welke manier en door wie het gif effectief in het water is terechtgekomen. 

Inbreuk
Natuur en Bos reageert geschokt. "Het gaat hier om een zware inbreuk op de milieuwetgeving", klinkt het. Uit een laborapport blijkt dat het water meer dan 30 keer het toegelaten gehalte terbutryne bevat. De maximum toegelaten waarde moet minder zijn dan 0,1 microgram per liter. Het onderzochte waterstaal bevatte echter 3,3 microgram per liter. In het kader van de zware vervuiling heeft ANB alvast bij het parket een onderzoek gevraagd. 

Risico
"Terbutryne is een toxische stof maar vooralsnog niet erg schadelijk voor de mens", klinkt het bij toxicologen. "In water richt de stof echter veel schade aan, voor vissen en amfibieën is de stof immers wel dodelijk. Het gebruik van terbutryne is in veel Europese landen, waaronder België, verboden. Verschillende onderzoeken geven wel aan dat dit pesticide stoffen bevat die mogelijk kankerverwekkend zijn."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe signalisatieborden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Industrieterreinen krijgen nieuwe wegwijsborden

De zoektocht naar een bedrijf op één van onze industriezones is niet altijd makkelijk. Om die zoektocht te vergemakkelijken, plaatste het gemeentebestuur nieuwe wegwijsborden. Je vindt ze bij de ingang van industriezone Europark, alsook bij de ingang van industriezone Centrum-Zuid.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongerustheid niet nodig, waakzaamheid wel
Geen Syriëstrijders in Houthalen-Helchteren

Tal van media berichtten de voorbije maanden over steden en gemeenten die jongeren als Syriëstrijder zagen vertrekken richting de oorlogsregio's. Een zorgelijke tendens die oppositiepartij S&D aanzette om op de voorbije gemeenteraad de stand van zaken voor Houthalen-Helchteren inzake deze problematiek op te vragen. 

"We wilden weten of ons gemeentebestuur weet had van jongeren uit onze gemeente die zich al als strijder zouden gemeld hebben", aldus S&D-gemeenteraadslid Stijn Van Dingenen. "Bovendien wilden we ook horen welke maatregelen ons bestuur neemt om dit te voorkomen."
In een reactie zei burgemeester Yzermans dat er voor zover bekend vanuit Houthalen-Helchteren nog geen jongeren als strijder vertrokken zijn. Wel voegde de burgemeester er aan toe dat verschillende gemeentelijke diensten erg alert en waakzaam zijn rond deze problematiek. Zo worden bijeenkomsten en voordrachten in bepaalde risico-gemeenschappen nauwlettend in het oog gehouden en is er permanent overleg met de betrokken gemeenschappen. Het is immers een duidelijke doelstelling van het gemeentebestuur om ook eventuele ronselpraktijken te voorkomen. 

In de marge liet de burgemeester ook optekenen dat rond deze problematiek overleg is met onder meer de diensten van de stad Genk. Dit overleg vloeit uiteraard deels voort uit de politionele samenwerking in de zone MidLim, maar ook op andere vlakken wordt hierrond de know-how met Genk gedeeld. Beide gemeenten hebben in deze context uiteraard dezelfde bezorgdheden. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentelijke dotatie voor inrichting secretariaat in kerk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwe secretariaatsruimte in kerk Houthalen-Oost

In de kerk van O. L. Vrouw van Banneux in Houthalen-Oost wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe secretariaatsruimte. Aan de achterzijde van de kerk zal, binnen de bestaande muren, een ruimte worden omgetoverd tot een secretariaat. Na afwerking kan deze ruimte gebruikt worden, onder meer door de kerkfabriek, om er te vergaderen en administratieve taken te verrichten. Vanavond staat op de gemeenteraadsagenda alvast de goedkeuring van een financiële tussenkomst om de inrichtingskosten te dekken. 

De integratie van een secretariaat in de kerk, creëert bovendien de mogelijkheid dat op termijn zowel de huidige pastorij in de Edelweisstraat als het Parochiaal Centrum (café Centrum) een andere invulling kunnen krijgen. Het is een publiek geheim dat vanuit het gemeentebestuur luidop gedacht wordt aan de verkoop van beide gebouwen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeesters willen gespreide afbetaling
Klik op de afbeelding om de link te volgen Extra brandweerkosten gespreid over 10 jaar terugbetalen? 

Tijdens de openbare gemeenteraadscommissie heeft burgemeester Yzermans gisterenavond een toelichting gegeven omtrent de hoge factuur die de gemeente te wachten staat inzake de brandweerbijdragen. Die factuur, liefst 2,4 miljoen euro extra, komt bovenop de jaarlijkse dotatie die de gemeente al uittrekt voor de brandweer. Deze extra kosten zijn het gevolg van het afsluiten van de bestaande brandweerwerking met het oog op de opstart van een totaal vernieuwde brandweerwerking in Vlaanderen die in principe op 1 januari zal ingaan. Met de afsluiting wil de brandweer de in het verleden gemaakte kosten finaal verdelen en vereffenen. Een dertigtal gemeenten moet hierdoor extra budget voorzien de komende twee jaar om deze schulden uit het verleden te voldoen. Houthalen-Helchteren was één van deze gemeenten, met een extra kost dus van 2,4 miljoen euro.

Budgettaire aanslag
Het spreekt voor zich dat als deze kost de komende twee jaar in het gemeentelijk budget moet worden verwerkt, dit een flinke aanslag is op dat budget. Voldoende reden voor verschillende burgemeesters om de koppen bij mekaar te steken. Dat gebeurde gisteren. Doelstelling van dit overleg: het uitwerken van een regeling voor de afbetaling van deze bijkomende kosten. Geen enkele van de getroffen gemeenten had immers dit extra budget voorzien in zijn ramingen. Let wel, Houthalen-Helchteren heeft voor de volgende jaren al een brandweerbijlage voorzien van liefst 1,1 miljoen euro per jaar. Deze meerkost van 2,4 miljoen euro zou hier bovenop komen. 

Spreiding 
Uit het burgemeestersoverleg vloeide het idee om aan de provinciegouverneur voor te stellen de extra kosten niet te moeten betalen binnen 2 jaar, maar gespreid over 10 jaar. Die spreiding maakt het haalbaar voor de getroffen gemeenten. Een delegatie van de burgemeesters wil nu zo snel mogelijk overleggen met de gouverneur om te bekijken of dit voorstel haalbaar is en aanvaard kan worden. Als er een compromis hieromtrent kan gevonden worden, dan lijkt de angel uit dit financieel zwaar verhaal.

Lenen of minder investeren
Maar wat als dat compromis er niet komt? Voor Houthalen-Helchteren zijn er op dat moment volgens de burgemeester twee opties. Als die 2,4 miljoen inderdaad op snelle termijn moet betaald worden, dan betekent dat hoogstwaarschijnlijk dat een resem geplande investeringen de komende jaren op de helling komt te staan. Een andere mogelijkheid is om deze kosten te gaan lenen en op die manier gespreid terug te betalen aan een financiële instelling. Momenteel staan de rentevoeten vrij laag, maar lenen zorgt uiteraard toch altijd voor een meerkost. Bovendien is men binnen de meerderheidspartijen verdeeld over dat tweede scenario waardoor bijlenen vermoedelijk geen optie is. Er wordt nu dan ook uitgekeken naar het overleg met de gouverneur. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek een nieuw stukje natuur in Helchteren...
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Opening natuurreservaat Het Doolbos

Op zaterdag 25 oktober wordt natuurreservaat 'Het Doolbos' officieel geopend. Dit uniek stukje ongerepte natuur bevindt zich tegenover kasteelbrouwerij Ter Dolen in de Eikendreef in Helchteren. De opening is voorzien om 14 uur. Ter plaatse neemt een gids van Natuurpunt je mee voor een ontdekkingstocht door het gebied. Achteraf volgt natuurlijk een hapje en een drankje op de kasteelbrouwerij van Ter Dolen. 
Zin om er bij te zijn, meld je dan tijdig aan via milieu@houthalen-helchteren.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 arrestaties en grote hoeveelheid drugs in beslag genomen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Grootscheepse drugsactie in Meulenberg

Gisterenavond werd op de wijk Meulenberg een grootscheepse drugsactie gehouden. Zo'n 130 agenten namen aan de actie deel. De focus van de actie lag op de Springstraat, waar de politie twee café's viseerde. Bij de controle werden liefst 11 personen opgepakt. Zij werden meteen met arrestatiebusjes afgevoerd. Er werden ook grote hoeveelheden drugs gevonden. Na de actie werd beslist om de twee geviseerde café's met onmiddellijke ingang te sluiten voor minstens drie maanden. Het gaat om café Saz en café Sulthan. 

Nadat exact een jaar geleden een politieactie in Meulenberg helemaal ontaardde, werd gisteren deze actie nauwgezet voorbereid. Rond 20.30 uur verspreidden verschillende ploegen zich over de wijk. Hierbij werd een deel van de Springstaat afgesloten. De kern van de operatie speelde zich af op het plein aan café Saz waar geregeld drugs gedeald wordt. Elders in de wijk stonden extra manschappen paraat moest het ook deze keer mislopen. De politie hield zelfs een waterkanon achter de hand. 
Maar die bijkomende inzet was niet nodig. De actie verliep goed en het bleef rustig. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basisschool 't Centrum pakt uit met Frozen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ijzige griezeltocht

Op vrijdag 24 oktober organiseert basisschool 't Centrum een ijzige griezeltocht. Iedereen kan deelnemen.Vertrekken voor de tocht kan tussen 18.30 en 20.00 uur aan de school. Deelnemen kost 5 euro voor kinderen en 7 euro voor volwassenen. Wie in voorverkoop zijn ticket aanschaft, krijgt 1 euro korting. Deelnemers vergeten best niet hun zaklamp mee te brengen...
Meer info: directie@school-tcentrum.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van het bos
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandeling door de vallei van de Mangelbeek

Op zondag 19 oktober kan je deelnemen aan een unieke natuurwandeling. De leden van Milieugroep De Mangelbeek nemen je mee op een ontdekkingstocht door de vallei van de Mangelbeek. Het vertrek is voorzien om 10 uur aan het kerkje van Laak. Deelnemen is gratis. Best wel even vooraf aanmelden: milieu@houthalen-helchteren.be. Deze wandeltocht kadert in de Week van het Bos.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergunning postkantoor blijft voor beroering zorgen
AWV gaat in hoger beroep tegen inplanting postkantoor langs Grote Baan

AWV Limburg, de Administratie van Wegen en Verkeer, gaat in hoger beroep tegen de afgeleverde vergunning die de inplanting mogelijk maakte van het postkantoor langs de Grote Baan. Reeds bij de vergunningsaanvraag die in de eerste fase werd goedgekeurd door het schepencollege, gaf AWV een duidelijk negatief advies. "De ligging van dit kantoor is onverantwoord. Pal naast de drukke Grote Baan schept deze ligging heel onveilige situaties", klinkt het. 

Ondanks dit negatief advies gaf het gemeentebestuur toch een vergunning. Hierop ging AWV in beroep bij de provincie. Ook hier werd er echter besloten dat de ligging op vlak van de wetgeving inzake ruimtelijke ordening op deze locatie wettelijk kon. Maar ook met dit antwoord neemt AWV geen genoegen. "In de beslissing van de provincie schuilt volgens ons bovendien een onjuistheid", liet AWV optekenen. "Men zegt dat je voor het plaatsen van een postbus of bankautomaat geen vergunning nodig hebt, wel volgens onze juristen is dat zeker wel nodig. Dat argument, gekoppeld aan de heel onveilige situatie, heeft ons doen besluiten om beroep aan te tekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen", aldus AWV.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Van Gorp voorzitter CM
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwe sterke man Christelijke Mutualiteit komt uit Houthalen-Helchteren 

Op 1 juli volgend jaar gaat Marc Justaert op pensioen als voorzitter van de Christelijke Mutualiteit. En dus moest CM op zoek naar een geschikte kandidaat om die rol over te nemen. Intussen is de zoektocht afgerond. Justaert zal komende zomer opgevolgd worden door Luc Van Gorp. En deze veertiger is -jawel- van Houthalen-Helchteren. 

Vandaag is de heer Van Gorp voorzitter van het Wit-Gele Kruis en departementshoofd Gezondheidszorg aan de KHLim. De man wordt omschreven als een bruggenbouwer, iemand met een luisterend oor, integer en bekwaam en het is iemand die strategisch kan denken over de uitbouw van een organisatie. Van Gorp liet intussen al optekenen de CM verder te willen uitbouwen als een sociale beweging met vrijwilligers over het hele land.  Wij wensen Luc Van Gorp alvast alle succes! 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fanfare verrast
Klik op de afbeelding om de link te volgen Concert Koninklijke Fanfare Sint-Trudo

Aanstaande zaterdag 11 oktober organiseert de Koninklijke Fanfare Sint-Trudo een uniek concert in het Don Bosco-instituut in Helchteren. Het concert start om 19.30 uur. Het belooft geen klassiek fanfareconcert te worden. De muzikale verrassingen zullen de aanwezigen rond de oren vliegen... 

Voor meer info en tickets kan u terecht bij cuppens.bert@telenet.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobbybeurs verrast met ruim aanbod
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Eerste editie van TALENT lokt 50 creatievelingen 

Aanstaande zondag 12 oktober vindt na meer dan 15 jaar opnieuw een grote hobbybeurs plaats in cultuur- en ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost. "En het belooft een knap creatief gebeuren te worden", aldus Guido Corthouts en Melissa Bosmans van de organiserende socioculturele vereniging SEND.

"Houthalen-Helchteren zat blijkbaar te wachten op een nieuw evenement als dit. We hadden gemikt op een dertigtal standhouders, maar het worden er uiteindelijk 50. Hiermee zit het cultuurcentrum tjokvol."

Trollen, juwelen, cartoons

Bezoekers kunnen zondag kennismaken met een heel breed gamma aan creatief werk. "Het is mooi om te zien hoeveel artistiek en creatief talent er schuilt in onze omgeving", aldus Melissa. "Op de beurs ontdek je schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur, poëzie, handwerk, houtsnijwerk, litho's, tekeningen en enkele bijzondere verzamelaars. Daarnaast wordt het glimlachen met een bijzondere cartoons, er zijn demo's encaustic schilderen, je kan een kijkje nemen in het trollenbos en verschillende juweelkunstenaars presenteren prachtige werkstukken."

Academie

"Ook de academie voor beeldende kunsten, die eveneens in het cultuurcentrum haar thuisbasis heeft, opent de deuren", aldus Guido. "Bezoekers kunnen bij hen binnenwandelen en zullen tal van creatievelingen aan het werk zien. Een absolute meerwaarde voor onze beurs. We zijn dan ook blij dat de academie zal meewerken."

Gratis

Talent is gratis voor de bezoekers. "Iedereen is welkom op zondag 12 oktober van 10 tot 17 uur in het cultuur- en ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost. We hopen dat heel wat bezoekers opdagen, zodat de 50 creatievelingen op de nodige interactie kunnen rekenen." 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

Column van de week

Poort van de wilskracht

Het was knap om te zien hoe de voorbije jaren in snel tempo een futuristische gebouw verrees in het hart van onze gemeente. Je hebt er voorstanders van, er zijn er ook die ronduit tegen zijn. Feit is dat het er prompt staat. Zelfs de staart valt intussen volop in de plooi. Opnieuw een debat starten met ingrediënten als prestige, kostprijs of uitzicht, dat gaan we niet doen. Maar waarom dan deze intro?

Even filosoferen. Als politici er in slagen om op korte termijn zo'n complex neer te poten, dan mag je toch verwachten dat kleine peulschillen met de lach worden opgelost. Toch? Feit is dat dat helaas niet zo is. Kijk naar De Griffel. Al jaren is de nood er om een nieuwe, veilige draadomheining te plaatsen aan de speelplaats. Versleten bomen wachten om stilaan zelf neer te ploffen en een poort berust er al jaren in dat ze eigenlijk verplaatst moet worden. Maar het wachten duurt te lang. Daarom trokken voor de zomerperiode een resem ouders aan de alarmbel. Kon het deze zomervakantie dan eindelijk allemaal eens in orde gebracht worden?

Het politiek antwoord bleef steken in een steeds maar tijdrekkende beloftenstroom. De logica om deze klussen in een vrije zomervakantie te doen, vloeide samen met de beloftenstroom weg. Ver weg. Het schooljaar neemt terug zijn start met versleten draad, dode speelplaatsbomen, en met een nog steeds wachtende poort... 

Gemiste kans. Niet zozeer gemist omdat de werken nu toch tijdens de schooluren moeten plaatsvinden, maar wel een gemiste kans omdat de voorbije maanden de politieke beloftes rond dit klusdossiertje onbeantwoord bleven. Hoe wil je vertrouwen krijgen van de ouder aan de schoolpoort voor grootse projecten als je zelfs bij de kleinste klussen er niet in slaagt de belofte te voldoen? Draagkracht die afbrokkelt, net zoals de betonnen trap aan de ingang van de school. Al meer dan een jaar moet een nadarhek ongelukken vermijden. Dat hek wordt voor mij stilaan hét symbool van verloren geloof. Geloof in goed doen voor de mensen, geloof in het aanpakken van ook de kleine dingen. 

En zo komt het dat voor steeds meer mensen, steeds meer buren die grootse paarse toren aanzien wordt als een ivoren toren. Zij die de trappen betreden, lijken trede per trede de voeling met de basis kwijt te raken...  

Stijn

Laatste commentaren
 • shuaishushu (shuaishushu)
      op "Vers Geperst"
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Een goeie midweek (angedo)
      op Containerpark pas volgende week weer open
 • Nieuws DeRedactie
 • Jaarlijkse griepmeting gaat van start
 • [VIDEO] - Opendeurdagen over ecologisch en energiezuinig (ver)bouwen
 • 'Waarom doet Coene uitspraak precies nu?'
 • [VIDEO] - Typische Allerheiligendrukte op het kerkhof
 • [VIDEO] - 'Waardige Uitvaart' verzorgt stadsbegrafenissen
 • [VIDEO] - Uitzonderlijk nazomerweer op 1 november
 • Tienduizenden Zuid-Afrikanen rouwen om nationale doelman
 • Bangladesh volledig zonder stroom na enorme elektriciteitsstoring
 • Bangladesh volledig zonder stroom na enorme elektriciteitspanne
 • Hasi gunt vanmiddag enkele spelers rust tegen Lokeren
  Nieuws Sporza
 • Volg Newcastle-Liverpool live met tekst
 • Kortrijk-doelman Keet vervolgd voor natrappen
 • Courtois: 'Verkies de titel boven de CL-trofee'
 • Nibali herenigd met voormalige arts van Pantani
 • Spektakel op de Koppenberg in beeld
 • Hasi gunt vanmiddag enkele spelers rust tegen Lokeren
 • Nys voor de 10e keer keizer van de Koppenberg?
 • Golfer Colsaerts verspeelt de leiding in Sjanghai
 • Buikgriep houdt Bart Wellens dit weekend uit het veld
 • Gilles Dunon is de primus op BK jumping
  Nieuws HBVL
 • Opgestapte president Compaoré duikt op in Ivoorkust
 • Johan Jacobs is sterkste op Koppenberg bij junioren
 • Persoon levensgevaarlijk gewond bij vechtpartij in Gent
 • Ontploffende borsten? Kan enkel in Japan
 • Heeren van Bree
 • Warmste Allerheiligen sinds 1901
 • Warmste Allerheiligen sinds 1901
 • Kickboksers en MMA-vechters komen naar Ter Kommen
 • Doelman Keet vervolgd voor natrappen op Mitrovic
 • Dolle Komedie Martha en Mathilda in Wellens dialect én AN

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!