Sportklassen 2019
5de en 6de leerjaar op sportlassen in Kattevenia te Genk
14-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


14-02-2019 om 23:21 geschreven door SBS De Hoeksteen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 14 februari 2019

Hello everybody, this is your captain speaking…

Ah nee, we zitten niet meer in de cosmodrome. Maar af en toe droomden we toch nog eens weg of had dat met de vermoeidheid te maken?!

Deze ochtend kregen we flensjes. Niet 1, niet 2, maar zo veel als onze buiken aankonden. Heerlijk was dat! Natuurlijk konden we ook nog steeds een boterham met charcuterie of dergelijke nemen.
Tijd maakten we ook voor enkele fotoshoots. Zo kunnen jullie nu eens eindelijk zien wie er in welke groep zit.

Voormiddag speelden de kinderen op de tatami. Ze worstelden zich tot kampioen. Nog een groep kreeg new games voor de neus geschoteld en 20 andere leerlingen speelden netbal/volleybal. Natuurlijk deden ook de leerkrachten hun duit in het zakje. Zij daagden de leerlingen uit voor een partijtje volleybal. Uiteraard wonnen de llllllllllllllleeeeeeeerrrrrrrrlingen ….niet :o) 1-1 was de uitslag!

Rijst met currysaus en een perzik en als toetje een yoghurtje was het verdict voor deze middag.

Namiddag stormden de kinderen de klimmuur op, de anderen maakten een tochtje op de mountainbike en er werden ook nog enkele (space)shuttles gelanceerd tot de wangen rood aanliepen tijdens het badmintonnen.

Als laatste avondmaal kregen we spaghetti van ‘la mama’. Op sommige tafels was er een oorlog tussen enkele kinderen en hun slierten, de bloedspatten vlogen in het rond of was het tomatensaus?!

Dan werden make-up, deo, gel en andere attributen bovengehaald om de beste dancemoves te tonen. Maar eerst werd er nog een kleine muziekkwis gespeeld. De winnaars waren Liv, Emma, Aune en Alyssia. En toen vlogen de eerste beats en bastonen door de boxen, de beentjes kwamen stilaan los en plots sprong de hele zaal in het rond.

Nu is ons bobijntje echt wel af. Sportklassen was best wel leuk, we willen hier nog wel graag terug komen, maar ook jullie willen we graag terug zien. Dus … tot morgen.

By the way, morgen pakken we de koffers en spelen we nog een laatste groepsspel ‘spel zonder grenzen’. Ook genieten we nog van een middagmaal.

 Rond 14.30 uur verwachten wij terug te zijn op het kerkplein te Korspel.

 

Veel liefs,

Jullie kids!

14-02-2019 om 23:07 geschreven door SBS De Hoeksteen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 13 februari 2019

Viesj goeiemorgen hier in Genk,

Vanmorgen versliep de haan zich. De kinderen werden pas gewekt om 7.45 uur, maar niemand die dit erg vond aangezien het gisteren een lange avond was. Om 8 uur zat iedereen aan de ontbijttafel.
Opnieuw hadden we een jarige in onze rangen. Dit keer was het Bram die 11 winters oud werd.
Na de viering en andere plichtplegingen stond de zwaarste les van de week op het programma: vraagstukken! Na veel gezweet en gepuf, gereken en getel was het tijd om onze sportiefste kleren aan te trekken.

Onze sportmonitoren kwamen aandraven. Een nieuw gezicht kwam tevoorschijn: Sigrid. Zij begeleidde vandaag ‘de cécémellekes’. Ook de paardrijders gingen terug naar de manege en kregen elk hun paard toegewezen. Iedereen was tevreden over zijn of haar ros en ze draafden erop los.
Alweer sneuvelden er records! Maar liefst 7 buitenposten werden gevonden. En neen, het waren deze keer geen jongens.

Alsof het nog niet genoeg feest was vandaag. Ons middagmaal bestond uit tomatensoep met balletjes, friet-stoofvlees met ‘ne goeie klats mayonaise’! Ok, je mocht ook groenten of appelmoes nemen. Als dessert een cornetto.

Vliegensvlug doken we de kamers op om ons opnieuw om te kleden. De ene groep trok de bossen in met hun mountainbike, de anderen kropen als spiderman tegen de muren en nog een bende sloeg tegen elke pluim die ze zagen tijdens het badmintonnen.

Tijdens het vieruurtje vlogen de pineapples in het rond. Een lekker sappig momentje.

Na de les over ‘sterren en planeten’ waar Jan toch echt inzat met de Pakistani vandaag de dag (hij vroeg zich af of de nachtwinkels op de noordpool maar 6 maanden per jaar open waren), aten we een lekkere hotdog of hamburger. Ook hier werd gretig aangeschoven voor een broodje meer.  Echte sportmaaltijden vandaag dus!

Om 19.30 uur werden we verwacht in de Cosmodrome. Daar kregen we uitleg over de geschiedenis van ruimtevaart. Na een prachtige film ‘Dawn of the Space Age’ zagen we ook nog enkele sterrenbeelden aan de heldere hemel. Vraag maar eens aan je kinderen in het weekend waar Sirius staat. We konden ook nog eens een kijkje nemen door de telescoop en zagen heel wat kraters op de maan.

En toen was het tijd om ons beddenbakje in te kruipen!

Slaap goed en maak er morgen een romantisch dagje van!

13-02-2019 om 22:27 geschreven door SBS De Hoeksteen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

12-02-2019 om 23:51 geschreven door SBS De Hoeksteen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 12 februari 2019

Dag iedereen,

Een beetje later dan voorzien konden we aan onze blog van de dag beginnen schrijven (later in het verslag lees je er wel meer over).

Vanmorgen om 7.30 uur luidde hier de bel. Enkele kinderen waren reeds voor het alarmsignaal wakker, maar hier en daar kropen enkele ‘molletjes’ onder het laken. Boterhammetjes met choco, kaas en confituur werden verorberd, maar ook cornflakes of een chocomelkje vloog naar binnen.
Ook wij deden hier mee met de ‘Dikke Truiendag’. Ze draaiden de thermostaat hier zeker 1 graad kouder (30° werd 29°).

Na het ontbijt stonden samenwerkingsspelen, oriëntatielopen, paardrijden en boogschieten op het programma. Cupido zit zeker in de groep ‘Beste sporters’ want verschillende rozen werden geprikt.
Ook bij het oriëntatielopen behaalden enkelen een topscore. Zelfs buiten het domein zocht men zich een breuk. Handan en co sleurden zich over een muur van 3 meter tijdens de samenwerkingsspelen.

’s Middags slurpten we aan de aspergeroomsoep en aten we wortelpuree met een boomstammetje. Als dessert volgde een kommetje verse fruitsalade. De stoelen werden nadien aan de kant geschoven. Zo konden de poetsdames ook hun werk doen.

De gordels werden aangedaan en de steilste muren beklommen. We hebben echt geen doetjes bij, want de meesten behaalden de top. Monitor Stijn deelde pluim en racket uit om het badmintonnen te begeleiden en meester Danny ging met een groep mountainbiken. De bommenkuilen reed men in en uit en ook over de plaatselijke Chinese Muur werd gevlamd.

Wanneer ’s avonds Mathijs Duverger ons eindelijk vervoegde (hij was gisteren niet mee kunnen komen wegens ziekte) was Mathijs Clijsters en zijn clan superblij! Meteen werd een plaatsje aan tafel vrijgemaakt en hielp men hem met het opmaken van zijn bed.

Toen de macaroni met kaassaus stilletjes aan verteerde, waagde de helft van het 5e en 6e leerjaar zich aan de grote kienavond. Winnaars van dit gebeuren waren Arlieke en Nathan. Zij gingen aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook de balpennen van Tim Torfs vielen aardig in de smaak. Op de pen staat geschreven: ‘slank in 9 weken.’ Dus bij deze: schrijven met deze bic en op 2 maanden tijd ….De andere helft maakte een spannende fluowandeling. Met hun zaklamp ging men op zoek naar de vele ‘schitterende’ plekjes in de bossen van Kattevennen.

Om 22.15 uur arriveerde de laatste groep uit het bos. En daarmee weten jullie ook meteen waarom wij met het opstellen van de blog net iets later waren/zijn.

En nu…oogjes dicht en snaveltjes toe!

12-02-2019 om 23:29 geschreven door SBS De Hoeksteen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

11-02-2019 om 22:38 geschreven door SBS De Hoeksteen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 11 februari 2019

Vanochtend rond 8.55 uur kwam onze bus aan. Op geen 10 minuten tijd waren de koffers ingeladen. Ook onze kinderen zaten vliegensvlug op hun ‘vlucht’ richting Genk. De kussen en knuffels die ze vergeten zijn te geven, sturen we u met dit berichtje mee. Laaiend enthousiast verlieten we het kerkplein. De gemeente Zolder lag binnen handbereik. Juf Yasmine kreeg een bericht. Volgens Jelle (de ondersteuner van Nathan) was er een opstopping op de E314 en leek het hem een beter idee om een ander weggetje te nemen. Zodoende deed de buschauffeur dit en reed even langs Leopoldsburg en andere gehuchtjes. Juf Nathalie en meester Kristof zaten reeds op de autostrade en vlogen tegen 130 km/u door dat oponthoud (Hoe? Waar? Niks gezien!)

Om 10 uur kwam de bende aan. Ook dit liep vlekkeloos. Kamers werden afgeroepen, bedden maakten ze in een sneltempo op , een koek en een drankje werd verorberd. Rond 12 uur maakten we nog enkele afspraken in verband met de eetzaal en sportgroepen en daar kwam de middaglunchlucht ons tegemoet. “Soep met groene spikkeltjes”, zei Matisse. Volgens juf Nathalie aten we kervelsoep, volgens Jan Maesen broccolisoep. Wie zal het zeggen? Gebakken patatjes met gestoomde groenten en een lekkere kippenfilet stond er ook nog op het menu, alsook een chocomousse als afsluitertje.

Na de korte pauze stonden de eerste sporten geprogrammeerd. De sportgroepen besloten om zichzelf een naam te geven. De Cécemellekes hadden als begeleider Lennert alias Kamiel Spiessens, De Beste Sporters kregen Ezra voorgeschoteld en Dream Team werd begeleid door Stijn.
Er werd oriëntatie gelopen, getafeltennist, met pijl en boog geschoten (bestaat da: geboogschiet of gebooggeschoten of …) en ook enkele leuke samenwerkingsspelen stonden ook op het programma.

Ongelofelijk maar waar: er werd ook lesgegeven. Na een mandarijntje en een slokje water leerden we over de geschiedenis van Genk en de Olympische Spelen. Blijkbaar liepen er enkele wandelende atlassen rond. Steden en landen kenden voor hen geen geheimen.

Na het avondeten (pasta met balletjes in tomatensaus) speelden we nog enkele fijne gezelschapsspelen. De ene uitdaging na de andere werd aangegaan. Valsspelen werd bijna niet gedaan, met de nadruk op bijna. Ook Sam Hossey zijn verjaardag werd met een knaller gevierd. En toen … vielen de oogjes bij sommigen letterlijk dicht.

Slaap goed iedereen!

11-02-2019 om 22:18 geschreven door SBS De Hoeksteen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Donderdag 14 februari 2019
 • Woensdag 13 februari 2019
 • Dinsdag 12 februari 2019
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 21/01-27/01 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!