Rugbyavontuur in Portland
Inhoud blog
 • Weer naar Amerika
 • De Paralympische ervaring
 • London 2012
 • Hier zijn we weer...
 • Seattle...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Over mijzelf
  Ik ben Lars Mertens
  Ik ben een man en woon in Overpelt (België) en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 01/03/1987 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Rolstoelrugby.
  Welkom op mijn blog!
  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cagefight...
  In Belgie zou ik nooit naar een boksmatch gaan kijken. Op elkaars gezicht slaan is zo men ding niet. Na wat overtuigingswerk heb ik mij hier toch laten verleiden om eens mee te gaan naar een zogenaamd cagefight.

  Simpel uitgelegd: Je sluit 2 mensen op in een kooi en die slaan elkaar tot bloedens toe. Enige wat denk ik niet toegelaten is, is elkaar bij de broek grijpen. Stampen, slaan, het mag allemaal...Het bloed vloog in het rond...

  Toch maar raar om een 15 jarige een 16 jarige KO te zien slaan en stampen. Ik zou niet graag de ouders in de zaal zijn.

  Het laatste gevecht was de topper. 2 vetzakken, ik kan het niet anders zeggen, die 15 minuten op elkaar kloppen. Je moet het je echt voorstellen. 2 kerels van elk 300 kilo waarbij de vetknabben duidelijke zichtbaar zijn dan de spieren. Ik kan nog altijd niet geloven hoe ze erin slaagden om beide 5 ronden recht te staan.
  Zelden zoveel bloed in het rond zien vliegen. Zelfs de scheidsrechter had nadien een pak werk om zichzelf schoon te vegen...

  Ik moet zeggen dat ik het wel is de moeite vond om te zien maar mijn lievelingssport zal het nooit worden...

  29-02-2012, 18:19 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superbowl
  Het sportevenement van het jaar in de VS in de superbowl. Dit jaar tussen New Engeland Patriots en de New York Giants, ofwel Brady vs Manning. heel de week was er niks anders op tv dan de voorbereiding van deze wedstrijd.

  Ongelofelijk om  te zien hoe een land gewoon kan stilvallen voor een wedstrijdje american football. Wij gingen de wedstrijd volgen in de luchthaven. Het eerste wat we deden in de luchthaven was zoeken naar een geschikte bar waar we met wat bier en eten naar de wedstrijd konden kijken. Het leven kan toch mooi zijn. Grote Stella voor mijn neus en ik was er klaar voor.

  Voor 1 keer hoopte iedereen dat het vliegtuig vertraging had zodat we de volledige wedstrijd konden zien. 

  Superbowl is ook bekend voor zijn half time show. Dit jaar was deze eer weggelegd voor Madonna. Laten we zeggen dat de meningen verdeeld waren over het al dan niet geslaagd zijn van het optreden.

  Uiteindelijk werd duidelijk dat we het einde van de wedstrijd net niet gingen zien. Zeer frustrerend als de wedstrijd zeer close is. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn er verschillende apps die ervoor zorgen dat het einde van de wedstrijd toch nog konden zien op het vliegtuig.

  Nadat de piloot officieel had omgeroepen dat New York had gewonnen konden we weer naar Portland

  22-02-2012, 21:08 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phoenix
  Nu de Belgen weer vertrokken zijn is het voor mij net wat rustiger. Moet wel zeggen dat ik een schitterende 10 dagen gehad heb. Manier waarop Raf en Erik geaccepteerd werden door de ploegmaats was echt schitterend. Ze zullen nog wel een tijdje herinnerd worden als de 2 filmende Belgen. Zeker als we de wedstrijden gaan herbekijken op video zal er wat afgelachen worden.

  Na het Portland toernooi stond het Phoenix toernooi op het programma. 25 graden, helderblauwe hemel, zonnetje en rugby. Meer moet dat echt niet zijn. We mochten weer tegen Texas gaan spelen. Onder het motto derde keer goede keer wonnen we deze keer. Phoenix kwamen we ook weer tegen. Dit voor de 7de en 8ste keer dit jaar. Het moet een record zijn. Gelukkig wonnen we beide wedstrijden. Ook Saint -Louis moest eraan geloven en de finale was ons deel op zondag.

  Over deze finale kan ik maar 1 ding zeggen: slecht, slechter dan slecht was het. We zaten nooit in de wedstrijd en verloren dan ook ruim. Toch nog een leuk ding om het toernooi mee te eindigen. Kip werd verkozen tot beste 0.5 en ik tot MVP.

  En dan stond alles in het teken van de superbowl...

  Hieraan ga ik een apart bericht wijden...

  22-02-2012, 20:45 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de coast
  Na een korte nacht werden we maandag morgen dan weer verwacht op de luchthaven om onze gereserveerde auto op te halen.

  Bedoeling was om vandaag met een gehuurde auto een ritje te gaan maken la,ngs de Oregon coast. Inderdaad, we hebben hier bergen, watervallen en een kustlijn. Wat betreft natuur is het hier dus gewoon schitterend.

  Raf wou altijd al eens met een Amerikaanse SUV rijden. Dat gingen we dan ook doen. Vraag me niet naar het merk van de auto. Ik ken er niks van. Foto's van de auto zijn te vinden op facebook. 

  GPS ingesteld en we waren op weg naar de kust. Zalig was het om rustig langs de kustlijn te rijden, stoppen wanneer we wilden, foto's maken en genieten. Meer moest dat echt niet zijn.

  Moet wel zeggen dat een hele dag in de auto na zo een korte nacht niet meevalt. Op de terugweg heb ik dan ook even wat slaap ingehaald.

  Kort ook nog even een bezoek aan de mall gebracht voor wat cadeaus en de auto kon weer binnengebracht worden.

  Moe maar zeer voldaan ploften we neer op de zetel.


  18-02-2012, 22:45 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De watervallen en rugby
  Na de bergen stonden vandaag de watervallen op het programma. Er werd ons verteld dat we geweldige dingen te zien gingen krijgen en ik kan alleen maar zeggen dat iedereen overschot van gelijk had.

  Ik verwijs weer graag nar de foto's op facebook (in het bijzonder mijn huidige profielfoto). Kilometers verre zichten, watervallen, bergen al wat je maar wil. Gewoonweg schitterend. De natuur hier verrast me keer op keer. Ik zou hier wel kunnen leven...

  Lang konden we echter vandaag niet blijven want er moest nog een beetje rugby gespeeld worden. Vandaag stond ook immers dag 1 van ons eigen rugby toernooi op het programma. Voor eiegn publiek wilden we toch wel even iets tonen. En er was wel wat publiek. In de USA heeft het Portland toernooi de meeste fans. Ik heb zelfs in Europa zelden voor meer fans gespeeld. Zeer leuk als die dan ook nog voor ons team supporteren.

  Onze eerste wedstrijd zou ons makkelijkse bvan heel het weekend moeten worden. Seattle is van een net iets mindere kwaliteit. Alsof we het erom deden begonnen we traag en zwak. Gelukkig konden we de mmotor snel genoeg aan de praat krijgen de wedstrijd snel in een beslissende plooi leggen.

  S'avonds stond een tweede, zwaardere wedstrijd op het menu tegen de Canadezen van British Columbia. Weer begonnen we zwak. Dit resulteerde in een  punten achterstand aan de rust.  Gelukkig ging de alarmknop net op tijd aan en wonnen we net met 1. Zeer leuk om zo spannende wedstrijden te winnen voor eigen volk.

  Moe maar voldaan konden konden we op naar morgen. Texas en Phoenix zal een ander verhaal worden.

  Texaqs en Phoenix werd inderdaad een ander verhaal. Simpel gezegd Texas gaf ons een klein pak slaag. Veel valt er over die wedstrijd niet te zeggen. Hert was gewoon niet goed genoeg. Tegen Phoenix hadden we dan ook iets recht te zetten. Dat deden we dan ook gelukkig. Na 2 overtimes wonnen met 2 punten verschil. Wederom zeer leuk om dit te doen voor het thuispubliek.

  Zondag moesten we dan nog even San Diego verslaan. Dit lukte zonder al te veel problemen. Meteen na deze wedstrijd stond dan de finale tegen Texas op het menu. We hadden nog iets recht te zetten.

  En gelukkig slaagden we daar in. Winnen zat er jammer genoeg niet in maar we verloren maar met 2. Veel beter dan zaterdag en dat gaf hoop voor de toekomst.

  Uiteindelijk eindigden we dus 2de op ons eigen toernooi. Een resultaat waar ik achteraf gezien mee kan leven.

  Groeten
  17-02-2012, 22:25 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4: Mounthood...
  Hey, 

  Vandaag stond een bezoek aan de kou pop het menu. We zouden vandaag naar Mounthood trekken. 
  Ikzelf keek hier als natuurliefhebber al lang naar uit. Na een klein uurtje rijden met de truck belandden we al in de sneeuw. Kettingen hadden we niet mee dus we zouden best onszelf niet vastrijden.

  Met de meter die we stegen werden de uitzichten mooier.Voor schitterende foto's verwijs ik naar mijn Facebook. Er zijn echt wondermooie foto's bij Ook werd het kouder en werd de wind sterker. Uiteindelijk kwamen we aan op een hoogte van een 3000 feet. Koud, heel harde wind, pakken, sneeuw maar zo mooi.

  Snel naar binnen en van voor het haardvuur genieten van prachtige zichten. Genieten van de eerste seconde tot de laatste.

  Op de terugweg besloot Gordy een andere weg te nemen. Reden werd me snel duidelijk. Hij wilde ons nog wat mooie plaatsjes in en rond Portland showen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik in een schitterende streek ben terecht gekomen. Wederom stond foto's nemen en filmpjes maken centraal.

  S'avonds stond er nog een cafebezoekje oip het programma. Erik heeft al snel door hoe je hier heel de avond gezellig bier kan drinken zonder zat te worden. Coors light is het wondermiddel.

  Raf daarentegen ging voor Red Bull. Of dat even verstandif was weet ik niet. Hij klonkt nogal uitgelaten op de weg naar huis...

  Groeten


  13-02-2012, 22:08 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 Bodyworks en Disney
  Hey, 

  Dag drie stond eerst en vooral in het teken van uitslapen. beide heren slipen toch wel graag even uit. na de dagelijkse skypegesprekke stond Bodyworks op het programma.

  Bodyworks was enkele jaren geleden al in België onder de naam Körperwelten. 
  Misschien kan iemand zich de controverse die er toen was nog wel herinneren. 
  Bodyworks toont alle organen, speieren, vezels, zenuwen,... uit het menselijk lichaam. Ook tonen ze bijvoorbeeld een long van een roker en een mijnwerker. Best indrukwekkend als je daar ineens een pikzwarte long ziet liggen. Verschil met een gezonde long is gewoon dag en nacht. 

  Ook waren er verschillende organen te zien met tumoren in en allerhande organen aangetast door ziektes. Best wel confronterend. Ik ga zeker nog eens terug om alles nog eens rustig te bekijken.

  Allemaal hoopten we dat de gorilla tentoongesteld zou zijn maar dat was niet. Als plaatsvervanger was er een giraf te zien. Ik moet niet zeggen hoe indrukwekkend dat wel niet is. Als mens voel je je dan wel heel erg klein. Zo een giraf is gewoonweg een enorm groot beest.

  Nadien stond er een bezoek aan de Dysney store op het programma. kan je verzekeren dat die verkoopster ons graag zag komen. Erik en Raf hebben de winkel net niet leeggekocht. Na nog wat rondgelopen te hebben in de mall zijn we samen wat gaan eten en zat ook deze dag er weer op.

  Dag 4 was een dag waar ik zelf lang naar uitkeek. We zouden naar de bergen trekken. Hierover later meer.

  Groeten

  11-02-2012, 21:31 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2: de platte gsm....
  Dag 2 van de reis zal iedereeen nog wel een tijdje bijblijven. Nadat iedereen wat uitgeslapen was besloten we om de stad in te trekken op zoek naar een Ipad en allerhande cadeaus.

  Niks beter om cadeaus te vinden dan zo een grote mall downtown Portland. Eerst werden de Ipads gekocht. Moet gezegd dat de service in deze apple shop wel dik in orde was. de ipad werd al geinstalleerd in de winkel en was helemaal gebruiksklaar toen we de winkel verlieten.

  Verder werden nog wat kleinere cadeaus gekocht. Nadien was het de bedoeling dat we Kip troffen bij Portland gril om daar dan samen wat te eten.

  Bedoeling was dat ik hem zou bellen wanneer wij daar zouden zijn. Dit liep wel even anders. Mijn gsm viel uit en daar stonden we dan. Midden in Portland zonder telefoonnmmers en de enige telefoon die alle nummers had was plat.

  Gelukkig had Erik het nummer van de coach mee en vonden we een payphone. Na even doorgenomen te hebben te hebben wat ik moest zeggen kreeg ik gelukkig de coach aan de telefoon en gaf hem de opdracht door te geven dat we op restaurant zaten zonder telefoon. 

  Nu konden we min of meer gerust gaan eten in "Portland Grill"; Dit restaurant bevindt zich op de 30ste verdieping van het US bankgebouw downtown Portland. Ik moet je niet vertellen welke geweldige uitzichten we daar hadden.

  Intussen had Gordy de telefoon van de coach gehad en hij was zo slim het restaurant te bellen. Toen we daar binnenkwamen waren ze al op zoek naar 3 Belgische toeristen. Toen ik Gordy hoorde aan de telefoon was ik toch even opgelucht. Hij zou ons later aan het restaurant oppikken.

  Gerustgesteld konden we nu genieten van het lekker eten en een nog veel mooier uitzicht. Zo kwam alles toch nog in orde.

  Later op de avond stond er nog een training op het menu. Voor Erik en Raf betekende dit de erste kennismaking met de ploeg en met live rugby.
  Na een rustige training zat deze dag er weer op. Een dag met een verhaal dat me nog wel even zal achtervolgen.

  Groeten

  07-02-2012, 21:37 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reisverslag: dag 1 de Blazer game.
  Hey allemaal, 

  Eindelijk nog eens de tijd gevonden voor de blog. het is dan ook bijzonder druk geweest. Erik en Raf zijn op bezoek geweest en de rugby kalender was goed gevuld.

  Nu ga ik proberen een verslag te geven van de reis van Erik en Raf. Al is het maar om jullie een idee te geven hoe geweldig deze 10 dagen wel niet waren.

  Maandag mddag kwamen ze toe in een zonnig Portland. 2 vermoeide Belgen die blij waren dat ze voet op Amerikaanse bodem konden zetten. Eerst en vooral moet ik Ina bedanken voor de Belgische snoepjes die ze meegaf aan Erik. Na wat rondgelopen te hebben op de luchthaven (ik dacht dat ik er mijn weg beter kende:)) stond Kip ons op te wachten aan de uitgang.

  Deze eerste kennismaking veriep bijzonder vlot. Ze kwamen zeer goed overeen. Beter dan ik ooit had kunnen vermoeden. Meteen zaten ze met drie op mijn kap. Ik wist meteen waar ik aan begonnen was. na een ritje van een half uur kwamen we dan thuis aan.

  Het kennismaken met de rest van de familie veriep zowaar nog vlotter. Dit was dan ook geen verassing. Het is dan ook een bijzonder gastvrije famiie waarin ik beland ben. En toen was het tijd voor cadeautjes. Deze werden bijzonder gewaardeerd. Ik kan zeggen dat alle cadeaus nog steeds op dezelfde mooie plaatsen staan en dat het nog meer duidelijk is wie hier nu de baas is:).

  Na wat gegeten te hebben en een douche stond de eerste echte uistap op het programma: een Blazer game. Dit was iets waar beide toch wel al even naar uitkeken. Die avond speelde Portland tegen de Sacramento Kings. De Kings speelde in het paars. Meer was er voor Raf niet nodig om zeker voor de Blazers te supporteren. We hadden een goede wedstrijd uitgekozen. De sfeer was uitgelaten en de zaal was bijna uitverkocht. De Blazers haalden een redelijk hoog niveau en wonnen relatief eenvoudig. Op bepaalde momenten stond de RoseGarden in brand.
  Voor wat leuke foto's en beelden verwijs ik naar facebook.

  Na de wedstrijd zijn we dan nog rustig iets gaan drinken. Hier kregen we gelukkig wel bier. Dat zou in de volgende dagen iets moielijker worden maar hierover later meer.

  Zo kwam er een eidne aan de eerste dag van Erik en Raf in Portland. Moe (+-30 uur wakker) kropen ze in bed. Klaar voor weer een volgende dag.
  06-02-2012, 00:00 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camera en het weer
  Toen ik op januari weer in Portland aankwam bleek dat ik toch wel iets belangrijk vergeten was: mijn camera. Dan koopt ne mens speciaal een camera om heel het avontuur vast te leggen. Laat ik die toch niet thuis liggen...

  Ik vreesde al even dat ik 4 maanden zonder camera ging zitten. Maar dat was zonder de super collega's van Electrabel gerekend. Ze hebben de moiete gedaan om speciaal om te rijden tot bij mijn thuis voor de camera. Dit verdient toch wel even een aparte vermelding. 
  Maandag ga ik dus weer mooi in het bezit zijn van mijn camera. 

  Intussen verandert het weer hier dagelijks. Ene dag ligt er een mooi sneeuwtapijt, volgende dag valt de regen met bakken uit de hemel.

  Sneeuw zijn ze hier gewoon zou je zeggen. Niets is minder waar. Een strooiwagen is er hier in de buurt nog nooit geweest. Gelukkig heeft iedereen hier een truck waardoor ze toch nog weg kunnen. Gelukkig hadden we die truck verleden dinsdag na de training. De oprit opraken met de gewone auto liep even niet goed af. Lisa is dan maar met de truck naar beneden gekomen.

  Maandag komen dus Raf en Erik. Eerste wat we gaaan doen is naar een Blazer game...

  20-01-2012, 23:13 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuscon
  Vant weekend stond er na lange tijd weer een reeks wedstrijden op het programma. Dit keer in Tuscon in de staat Arizona. Na een lange dag die ons bracht van Portland naar San José. Van daaruit naar LA, om dan uiteidelijk in de woestijn van Tuscon te belanden. Toch wel een verademing. Van temperaturen rond het vriespunt naar 20 graden.

  Uiteindelijk slipen we weer in een casino hotel. Roken is daar duidelijk nog toegelaten. Mens moet immers zijn sigaret bij de hand hebben blijkbaar als hij aan het gokken is... Voordeel is wel dat je in zo een casino veel en goedkoop kan eten. Daar heb ik dan weer minder problemen mee... Gokken kan je natuurlijk ook maar daarvoor pas ik. Ben daar niet zo goed in denk ik...

  Het goede van de zaak was dat het weer dus een pak beter was dan de kou van Portland. Eenige wat je natuurlijk hebt in de woestijn is een pak wind.  

  We gingen spelen tegen Utah, Phoenix, Tuscon en 2 Canadese teams. Vooral de wedstrijd tegen Tuscon was belangrijk. We wilden wel eens zien hoe ver we stonden tegen de kampioen van vorig jaar. Uiteindelijk bleek dat we nog een pak werk te doen hebben. Allen de eerste paar minuten waren goed te noemen. Gelukkig werden de andere Amerikaanse teams tocbh verslagen. Toch nog een goede zaak.

  Uiteindelijk eindigde we derde. Teleurstellend als je gewoon bent om alles te winnen. Hier worden wer sterker van zullen we maar denken zeker...

  De tr ainingen de komende weken worden bijzodner belangrijk. Op basis van de videobeelden die we hebben van de wedstrijden zullen we een goed beeld hebben waar het misliep. Hieraan moeten we dan keihard gaan werken.

  Volgende week komen Erik en Raf. Kijk er al naar uit:)

  18-01-2012, 22:54 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwight Howard
  Vorige week ben ik nog eens naar een NBA game gaan kijken. De sfeer was toch wel een beetje minder in het begin. De Laker game leeft hier duidelijk wat meer. Eens begonnen werd snel duidelijk dat het een zware avond ging worden. 8-0 werd het als snel voor Orlando, onder leiding van Dwight Howard.

  Als je een beest wil zien moet je deze naam is opzoeken. Zo een brede persoon heb ik nog nooit gezien. Echt om schrik van te krijgen. Op een gegegen moment stonden de Blazers meer dan 20 punten in het krijt. Het werd zeer stil in de zaal. Wie dacht dat de wedstrijd over was had het even mis. De tweede helf was nog maar even bezig en de Blazers knabbelden zachtjes aan de achterstand. Ineens schaarde de zaal zich achter hun team en de volumeknop ging weer omhoog.

  Uiteindelijk slaagde de Blazers er niet in te winnen, ondanks 54 punten in de tweede helft. Dit betekende meteen de eerste rhuisnederlaag dit jaar. Momenteel zijn de Blazers bezig aan een roadtrip van 6 uitwedstrijden. Je moet je voorstellen. Bijna elke dag vliegen en spelen. Ik vraag me toch af hoe ze dit volhouden.

  De volgende thuiswedstrijd is de 23ste. Ook daar zal ik bij zijn, samen met Erik en Raf. Iets om naar uit te kijken. 

  Het volgende verslag zal gaan over het ietwat teleurstellende toernooi in Tuscon.

  17-01-2012, 19:32 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familiefeest.
  Verleden week stond het klassieke familifeest van de familie op het programma. Ik ga niet beweren dat ik er geweldig naar uitkeek. Het was namelijk niet hier dus ik kon niet vluchten naar men eigen kamer of pc als ik er even geen zin meer in had. Bovendien kende ik nog steeds niet al te veel mensen.

  Toch moet ik zeggen dat ik mij goed geamuseerd heb. Wellicht zat het vele en goede eten daar wel voor iets tussen. Ik heb er weer gegeten voor een hele week. Gelukkig zijn deze feesten niet elke week.

  Uiteidnelijk werden er zelfs cadeautjes uitgedeeld na het spelen van een spelletje genaamd BONCO. Heel simpel om te spelen. Je hebt om te beginnen drie dobbelstenen. Bedoeling dat je in de eerste ronde zoveel mogelijk 1 gooit. Wanneer je er in slaagt 3*1 te gooien in 1 ronde heb je een bonco en win je die ronde.

  In de tweede ronde moet je zoveel mogelijk 2tjes gooien enz. Zo gaat het door tot 6 en wie dan uiteindelijk de meeste boncos heeft en punten wint het spel.

  Na het spelen van het spel mag iedereen een cadeautje uitkiezen. Iedereen die wilde meespelen moest namelijk een cadeautje meebrengen. Ikzelf ben een starbucks mok rijker. Blijkbaar moet je er teksten opschrijven en dan bakken in de oven. Het zou er dan niet meer mogen afgaan. Ben is benieuwd...

  Vanavond staat er wder NBA op het menu. Blazers VS het Orlando van Dwight Howard. Morgen vliegen we dan naar Tuscon voor het eerste toernooi van het niuewe jaar.

  Groeten

  11-01-2012, 18:04 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barlow vs Westwood
  Hallo allemaal, 

  Weer tijd voor een klein update dacht ik zo. De dag na de NBA game ben ik nog maar eens naar een basketbal game geweest. Geen NBA deze keer maar een highschool game tussen Barlow en Westwood. Barlow is de plaatselijke highschool. 

  Highschool sport leeft in de VS blijkbaar heel erg. Een volle zaal op een doordeweekse vrijdagavond voor een basketbal wedstrijdje. 

  Wat de wedstrijd betreft werd al snel duidelijk dat Barlow een maatje te klein was voor deze tegenstander. Westwood heeft blijkbaar de beste spelers van de streek. Als je weet dat de center van Westwood 2 koppen groter was dan de center van Barlow weet je het wel. Deze center was echt een reus voor blijkbaar maar 17 jaar te zijn. Nu denk ik niet dat de toekomstige NBA ster zal worden. Daarvoor speelde hij net iets te lui. Dat hadden de supporters ook gezien. "Overrated, Overrated" galmde enkele malen door de zaal. Moet best confronterend geweest zijn voor deze kerel.

  Uiteindelijk verloof Barlow toch maar met 7 puntjes.

  Dag na de basketbal game stond het Johnson nieuwjaarsfeest op het programma. Hierover zal de volgende post gaan.
  09-01-2012, 21:59 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beat L.A, Beat L.A.
  Hey, 

  Gisteren stond er iets op het progamma waar ik enorm lang naar uitgekeken heb: een NBA game. Ik moet je niet vertellen hoe frustrerend het was dat het zolang duurd voor er eindelijk basket was, maar donderdag mocht ik dan eindelijk naar de Rose Garden.

  En meteen was het niet zomaar een wedstrijd maar de wedstrijd van het jaar: de LAKER game. Hier in het westen is voor de Blazerq tegen de Lakers de wedstrijd van het jaar. Zeker na het goede seizoensbegin van de blazers zag iedereen het helemaal zitten. Als je weet dat deze wedstrijd binnen de 5 minuten uitverkocht was, is het meteen duidelijk dat de wedstrijd voor een vol huis gespeeld zou worden. Via Via zijn we  uiteindelijk aan tickets geraakt met een waarde van 180 dollar. 

  Gisteren eerst even snel een shirt kopen in de fanshop want ik kon toch niet zonder Blazer shirt naar een Blazer game.  Ik heb nu het shirt van de nummer 88 Batum. Reden is dat het de enige Europeaan is in dit team. Ik ga nog een ander kopen van Gerald Wallace. Geniale speler waar idereen nog van gaat horen. Een half uurtje voor de wedstrijd waren we er helemaal klaar voor. Pizza en bier en het feestje kon beginnen. Een volle zaal ging helemaal uit zen dak. Heel de zaal schreemde voortdurend uit volle bordt Beat L.A, Beat L.A.. Bijzonder indrukwekkend moet ik zeggen.

  Nu wat betreft het basket zelf. Ik ben in belgie al wel paar keren naar een wedstrijd geweest maar dit is toch wel even wat anders. Het gaat toch wel een beetje veel sneller en het niveau is een pak hoger. ook de show rond de wedstrijd is best indrukwekkend. Voor elke wedstrijd wordt er hier live het Amerikaans volkslied gezongen door een plaatselijke ster. De wedstrijd wordt echt opgevat als een event met voortdurend show op en naast het veld. Voortdurend zijn er allerhande dingen te winnen en te zien.

  Als dan nog is de Blazers bleken in staat te zijn gelijke tred te houden tot half-timle geloofde heel de zaal in een stunt. LA moest en zou eraan gaan. Na een super derder quarter gingen de Blazers op en over de Lakers om met 11 pnten te winnen. Ik moet je niet vertellen dat het dak eraf ging in de Rose garden.

  Nog even iets over de Lakers. Ik keek er naar uit om Kobe Bryant in levende lijve te zien en te zien spelen. Ik wou wel is weten of hij werkelijk zo een goede speler is. Ik kan alleen maar bevestigen dat het een indrukwekkende, bij momenten geniale speler is. 

  Ik kijk al uit naar volgende woensdag. Dan ga ik naar Blazers VS het Orland van Dwight Howard.

  Morgen staat het Johnson Nieuwjaarsfeest op het programma. verslag volgt...

  groeten

  06-01-2012, 22:47 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  04-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rose Bowl...
  Hey, 

  Sinds ik in Amerika ben volg ik natuurlijk ook de nationale sporten. Het gaat natuurlijk om basketbal, ijshockey en American Football. American football kende ik wel, maar je moest me niet vragen wat de regels waren. Als je natuurlijks dagelijks een wedstrijd kijkt leer je snel bij. Voor diegene die de regels willen leren kennen, raad ik aan even te surfen op het internet. Het is een beetje te moeilijk om hier alle regels neer te schrijven. Moielijk is het niet.

  Snel werd ook duidelijk dat je hier College Football hebt en het profcircuit. Net zoals bij de NBA worden de betere spelers uiit het college basketbal en football prof. Ik moet je niet uitleggen dat het tekenen van zo een contract gelijk staat aan het winnen van de jackpot. Zeker de Quarterback, de belangrijkste speler, verdient miljoenen dollars per jaar.

  Hier in Portland heb je een zeer goed College Football team: de Oregon Ducks (http://www.goducks.com/SplashPage.dbml?SPLASH_AD_ID=562757

  Nog iets om even aan te tonen dat er zelfs in college football best veel geld omgaat. De Oregon Ducks worden gesponserd door NIKE. Niet helemaal onlogisch als je weet dat NIKE gesticht is in Portland. Wat wel bijzonder is, is dat de Ducks elke wedstrijden in unieke uitrustingen spelen. Elke wedstrijden worden de spelers voorzien van nieuwe uitrustingen. Als je weet dat een team uit ongeveer 100 spelers bestaat is de rekening snel gemaakt...

  Op 2 januari speelde ze de finale van de Rose Bowl tegen Michigan State. De Rose Bowl game is zowat de belangrijkste wedstrijd in het college football. Na een historische finale wonnen de Oregon ducks met 45-38. Ik moet niet zeggen dat dit leidde tot een historisch feestje. Zeker als je weet dat geleden was van 1912 dat de Ducks de Rose Bowl wonnen.

  Om nog even over te schakelen naar die andere zeer populaire sport: basketbal. De plaatselijke ploeg Portland Trailblazers is zeer goed aan het seizoen begonnen. Tot op heden hebben ze 4 keer gewonnen en nog maar 1 keer verloren.
  Morgen staat de Clash op het programma met de Lakers. Raad eens wie er tickets heeft:)

  Verslag volgt van deze hopelijk zeer goede match.

  Groeten

  Groeten

  04-01-2012, 18:32 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in Portland
  Hallo allemaal, 

  Intussen ben ik dus twee weken in België geweest opm samen met familie en vrienden de feestdagen door te brengen. Zeer leuk moet ik zeggen, zeker omdat ik deze keer de cadeautjes leverancier was. Blijkbaar volgden er veel meer mensen dan ik ooit gedacht had de blog dus ik ga proberen de blog de volgende 4 maanden veel meer bij te houden te beginnen met vandaag. 

  Maandag morgen ben ik dus weer op het vliegtuig gestapt richting Portland. Weer een zeer gezellige lange vlucht. zeker als je weet dat er naast en voor mij een groep Arabieren zaten die geen woord Engels spraken. Ik vraag me af hoe die hun plan gaan trekken in USA... Als je in het Engels nog niet kan lezen wat je naam is, is er toch een probleempje denk ik... Wel moet ik zeggen dat ik voor het eerst i men leven gesproken heb met een Saudi Arabiër. Niet dat ik er veel van verstaan heb maar toch:)

  Na een veel te lange vliegreis kwam ik dan weer in het intussen vertrouwde Portland aan. Even naar de Boss gebeld dat ik er was en richting douane. Ik dacht dat het wel vlot zou gaan, zeker omdat ik er al is ben geweest. Ging dat even mis... Blijkbaar hadden ze het heel moeilijk met de begrijpen dat ik niet betaald word om hier rugby te komen spelen. Ergste was op zich nog dat ik heel men verhaal mocht doen bij net dezelfde douanier als 2 maanden geleden. Toen liet hij mij zonder problemen door. Nu dus niet. Mocht ik naar een apart kamertje om dan aan een andere douanier net dezelfde vragen nogmaals te beantwoorden en toevallig toch wel net dezelfde antwoorden te geven. 

  Na toch wel ruim een uur tijd verloren te hebben sloot hij af met de woorden "Mr Mertens, You are all set" en mocht ik toch het land in. Erna moiest ik nog door de bagacontrole. Even vreesde ik dat ik al men meegebrachtte chocolade mocht gaan afgeven maar daar bleven ze gelukkig vanaf.

  Dan snel mijn chauffeur opzoeken en ik kon weer richting de vertrouwde omgeving. Uiteindelijk dus na een veel te lange dag weer in het vertrouwde Portland.

  Straks zal ik nog wat berichtjes maken over de nieuwe Puppy ten huize Johnson en de Ducks die gisteren geschiedenis schreven in het Americab Football.

  Groetjes
  03-01-2012, 17:55 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoo lights
  Een paar dagen geleden stond "Zoo Lights" op het programma. Mijn nieuwe Oregan jas aan en de kou trotseren. Mijn vermoeden was s'avonds naar de dierentuis gaan en wat speciale dieren zien.

   Na een lange autorit door een verstoorde avondspits in en rond Portland kwamen we eindelijk aan bij de zoo. We waren duidelijk niet allen die vanavond Zoo Lights gingen bezoeken. Bedoeling was om beetje rond te wandelen en te eindigen bij de olifanten met een "elephant ear". ook dit draaide weer even anders uit...

  Geen enkel "echt" dier hebben we gezien.We moesten het doen met de geur die ons deed vermoeden dat er toch wel degelijk echte dieten in deze zoo leven. En toch was het absoluut de moeite. De zoo was zeer mooi verlicht. Alle mogelijke dieren passeerden de revue. Om een ideetje te krijgen verwijs ik naar de foto's op facebook. Een hele dierentuin met verlichte dieren. Echt knap gedaan. 

  Wellicht ga ik nog wel is terug om ook wat echte dieren te zien:)
  06-12-2011, 18:32 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  28-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thanksgiving (bis)
  Vorige donderdag stond Thanksgiving op het programma. 
  Vooraf veel over gehoord en gedacht over hoe het zou zijn. Er zou veel eten zijn. 
  Veel eten was dus echt wel een ubderstatement. Er was gewoonweg een massa eten. Zelden zoveel eten samen gezien. De klassieke Pumpkin pie, kalkoen, Apple crispy, mashed potatoes, enz, enz. Meer moet dat echt niet zijn.

  Dit in combinatie met een NFL game en mijn dag was goed. eten, Football, pintje bier en goed gezelschap. Meer moet dat echt niet zijn.

  Alsof dit nog niet alles was stond er zaterdag Thanksgigving bis op het programma. 40 Johnson's wilden wel is zien hoe deze Belg eruitzag. Mijn dag kon niet meer stuk toen bleek dat een van de tantes echte Belgische chocolade bijhad. Ik hoop dat niemand het lust. Eet het wel allemaal alleen op. Nu ja ik besef wel dat die kans zeer klein is. 

  Wederom veel eten (nog veel meer dan donderdag) kan geen kalkoen meer zien. Dit gecombineerd met de NFL game Oregon tegen Oregon State, de zogenaamde Civil War game. Allemaal getooid in de kleuren van hun team voor de tv met de nodige spijzen en drank. Zalig.

  Alsof dit nog niet genoeg was werden we s'avonds nog verwacht op een feestje. Weer eten en drinken. Wat heb ik toch een mooi leven:) Uigteindelijk toch blij wanneer ik op het einde in men bed geraakte. Denk dat ik genoeg gegeten heb voor een hele week.


  28-11-2011, 17:44 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  22-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleine update
  Na de hele reeks toernooien is het nu net wat rustiger. Vrijdag voor de eerste keer eens een stapje gezet in het Amerikaanse nachtleven gezet. Was wel leuk. Alleen een kater voelt in Amerika net hetzelfde als thuis.

  De dag erna stonden er 2 vriendschappelijke wedstrijden op het programma in Seattle. 3 uur rijden met de auto. Niet ideaal als je maar 3 uur geslapen hebt. Ondanks het feit dat we maar met 4 waren toch beide wedstrijden gewonnen en ons best goed geamuseerd. Dit jaar staan er nu geen wedstrijden meer op het programma. Eindelijk wat tijd om Portland en omgeving te verkennen.

  Maar eerst staat Thanksgiving op het programma. Veel drank en vooral veel eten. Daar heb ik natuurlijk niks op tegen. Donderdag komen er een 15 tal mensen langs, zaterdag blijkbaar een 50-tal. Het wordt hier een leuke bedoening. Ik denk dat ik mij ga voemen als een aap in de dietentuin. Iedereen wil de Belgische gast wel eens zien. ben is beniuewd.

  Voor de rest staan er een hele reeks trainingen op het programma. Beetje werken aan de tekortkomingen van de voorbije wzedstrijden. Ondanks alle overwinningen is er best nog veel werk te doen.

  Voor foto's verwijs ik naar Facebook. Er zijn er een hele reeks te vinden.

  Groeten

  22-11-2011, 01:50 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!