Rugbyavontuur in Portland
Inhoud blog
 • Weer naar Amerika
 • De Paralympische ervaring
 • London 2012
 • Hier zijn we weer...
 • Seattle...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Over mijzelf
  Ik ben Lars Mertens
  Ik ben een man en woon in Overpelt (België) en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 01/03/1987 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Rolstoelrugby.
  Welkom op mijn blog!
  14-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer naar Amerika
  Op 13 november vertrok ik dan weer terug naar Amerika om weer een rugbyseizoen af te werken met de Portland Pounders. Hopelijk kunnen we dit jaar ons doel wel bereiken en het nationaal kampioenschap winnen.

  Maar voor het trainen weer zou beginnen was de bedoeling om twee weken naar Michigan te gaan. De vriendin even een bezoekje brengen. Na een tussenstop in Detroit en een tweede vlucht van welgeteld 23 minuten kwam ik aan in Michigan. Eens aangekomen in Michigan stond meteen iets leuks op het menu: een American football game in de gietende regen. Jennifer haar neefje Logan is zeven jaar en is net begonnen met het spelen van American Football. Supporters zijn dan natuurlijk altijd welkom.

  Best leuk om dit voor het eerst eens te zien alleen het weer kon net wat beter. 3 uur lang in de regen is niet ideaal.Moet maar voldaan keer ik naar huis en zo zat men eerste dag van mijn tweede periode in de VS er alweer op.

  Voor de rest van de tijd stonden er bezoekjes op het programma aan de de USS Silversides onderzeeër, het president Ford museum, het Grand Rapids rugby toernooi en training, de Nigara Falls, enz.

  14-11-2012, 23:58 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Paralympische ervaring
  Naast het sportieve waren de Paralympics natuurlijk een unieke ervaring. Deel mogen zijn van de tweede grootste sportmanifestatie ter wereld was uniek. 

  Om te beginnen waren er beide ceremonies. Eerst en vooral had je de openingsceremonie en het rondje dat we mochten maken in een stadion gevuld met 80.000 mensen. Een onbeschrijfelijke ervaring. Kan niet beschrijven wat gevoel het is om in een stadion binnebn te wandelen waar 80.000 mensen u toejuichen. 

  Naast de openingsceremonie was er natuurlijk ook de slotceremonie. Dit was misschein een van de beste dingen die ik ooit zag. We wisten dat Coldplay ging komen en er gingen geruchten dat Jay-Z en Rihanna er zouden zijn. Ik dacht dan dat ze elk een liedje zouden brengen. Hier had ik het even mis.

  Coldplay gaf een wervelende show gevuld met al hun hits.Als fan kon ik dit absoluut wel smaken. Ik was duidelijk niet alleen want het stadion ging uit zen dak. Ook bleken de geruchten over Rihanna en Jay-Z te kloppen. Ook deze twee deden hun duit in het zakje voor een wervelende show en een onvergetelijke ervaring.

  Naast beide shows was het een leuke ervaring om als het ware als ster behandeld te worden in Londen. Handtekeningen uitdelen, foto's, intervieuws, ... Het is een keer leuk om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan.

  Verder wil ik een grote pluim geven aan al de vrijwilligers, de zogenaamde game makers, die op een bijzonder enthousiaste manier de Spelen in goede banen lieten lopen. 

  Heel de Paralympische Spelen waren een unieke ervaring. Zelden werden paralympische spelen zo gelijkgeschakeld met de Olympische Spelen. Nooit was er zoveel volk op de Paralympics. Nooit was er zoveel media aandacht zowel voor, na als tijdens de Spelen.Het was een unieke ervaring om hier mee onderdeel van te mogen zijn.

  14-11-2012, 23:51 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.London 2012
  Zoals beloofd eerst en vooral een verslagje van hoe ik de Paralympics in Londen ervaren heb. ik ga dit verslag onder verdelen in 2 luiken.

  Eerst en vooral het sportieve luik. Vooraf hadden we de ambitie uitgesproken voor een derde plaats. Deze ambitie was terecht als je zag hoe kort de wereldtop bij elkaar zat op de Canada cup, enkele maanden voor Londen.
  Zeker als je zag dat maar met 1 punt verloren tegen de toenmalige nummer 3 van de wereld. We wisten natuurlijk ook dat het loodwaar ging worden want iedereen was op en top in conditie en hoopte op een medaille.

  Na anderhalve week trainen in Londen mochten we dan eindelijk beginnen aan ons toernooi. Dit mochten we toen tegen huisig Europees kampioen Zweden. Zweden is in de voorbij jaren een echte topper geworden. Een zeer zware dobber dus maar we dachten kans te hebben.

  Jammer genoeg hebben we deze ambitie nooit kunnen waarmaken en zaten we eigenlijk nooit in de wedstrijd en verloren met 10 punten verschil. Een enorme teleurstelling.Als je weet dat we maar drie wedstrijden hadden in de poules en dat de moeiliijker landen nog moesten komen wisten we eigenlijk al dat een medaille zo goed als onhaalbaar was.

  We waren het echter aan onszelf en aan onze supporters verplicht ons te herpakken en te tonen dat we onze plaats hadden op de Paralympics.

  Gelukkig slaagde we daarin tegen zowel Canada en later Paralympisch kampioen Australië. Tegen beide landen speelden we zeer goede wedstrijden en toonden we dat we meekonden op dit niveau. Desondanks onze betere wedstrijden gingen ook deze 2 verloren.

  Na drie verlieswedstrijden speelden we dus voor de plaatsen 4-8. Dit zou en gevecht worden tussen de 4 Europese deelnemers België, Zweden, Frankrijk en GB. Wij mochten spelen tegen GB. Toch wel een bijzondere belevenis om te mogen spelen tegen het thuisland. Ook deze wedstrijden ging jammer genoeg verloren, ook al was dit weer een betere wedstrijd lang onze kant.

  Er restte ons nu nog 1 wedstrijd. Dit was de wedstrijd voor de plaatsen 7-8 tegen onze Franse vrienden. Deze moesten we gewoon winnen. Wat we uiteindelijk ook deden.

  Dit wilde dus zeggen dat we als zevende eindigde. Achteraf gezien is het natuurlijk een teleurstelling want je hoop steeds op meer. Maar we moeten eerlijk zijn en durven toegeven dat de landen die voor een medaille speelden voor ons te hoog gegrepen zijn.

  Uiteindelijk won Australië zeer makkellijk voor Canada en USA.

  Voor foto's verwijs ik iedereen graag door naar https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

  Hier zullen met verloop va,n tijd samen met Facebook alle fotos verschijnen...

  05-11-2012, 20:41 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer...
  Dag allemaal, 

  We zijn intussen weer een paar maanden verder sinds men laatste aanvulling op deze blog. Een schande eigenlijk
  Niet dat er niets gebeurd is. Integendeel. Ben weer enkele maanden in Belgie geweest, De Paralympische spelen zijn achter de rug, enz.

  Maar nu ben ik in het vertrouwde Portland (Oregon) Ook dit jaar zal ik weer een seizoen meespelen met de Portland Pounders. 

  Dit jaar ben ik niet rechtstreeks van België naar Portland gekomen. Ik heb eerst een russenstop gemaakt in Grand Rapids (Michigan). Kwestie van de vriendin ook tevreden te houden.

  De komende dagen zal ik jullie weer up to date brengen met alles wat ik weer heb uitgestoken. Zoals de Paralympische Spelen, Will en Seth in Belgie, Michigan, Nigara falls, etc. Er is wel wat te vertellen.

  Voor nu ga ik het hierbij houden. Beginnen zal ik met een verslag over de Paralympische Spelen.

  Groeten

  02-11-2012, 18:52 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seattle...
  De week na Sectionals stond de Vancouver invitational op het programma. Aangezien dat hier niet zo ver vandaan is gingen we deze keer met de auto. Will en ik gingen al een dag vroeger. Zo konden we naar Seattle, daar gaan eten in de Space Needle en de ochtend erna even naar de vismarkt.

  Op de weg naar Seattle regende het pijpenstelen. Zo erg dat we twijfelden of het wel zin had om te gaan eten in de Space Needle. Het was immers veel te grijs. Maar hoe dichter we naderden, hoe meer het opklaarde. We konden dus in de Space Needle gaan eten. 

  De Space Needle is wel iets speciaal.Wikipedia zegt dit: "De Space Needle is een toren in de stad Seattle in de Amerikaanse staat Washington. De toren is een belangrijk herkenningspunt voor het noordwestelijk kustgebied van de Verenigde Statenen het symbool van Seattle.

  Hij is geplaatst in het Seattle Center ter ere van de wereldtentoonstelling van 1962. Tijdens de wereldtentoonstelling kwamen er dagelijks bijna 20.000 bezoekers. Tijdens het gehele jaar 1962 kwamen meer dan 2 miljoen mensen van het uitzicht genieten. De Space Needle is 184 m hoog, 42 m breed op zijn breedste punt en weegt 9550 ton. Toen de Space Needle klaar was, was het het hoogste gebouw ten westen van de Mississippi. Hij is gebouwd om winden tot 320 km/h en aardbevingen tot 9.5 op de Schaal van Richter te weerstaan. Op het dak staan 25 bliksemafleiders om het gebouw en zijn bezoekers te beschermen.

  De Space Needle heeft onder andere een souvenirwinkel, een restaurant op 152 m en een observatieplatform op 160 m hoogte. Vanaf de top heeft men niet alleen goed zicht op downtown Seattle maar ook op de Olympic Mountains, de Cascade RangeMount RainierMount Baker, Elliot Bay en de omringende eilanden. Op foto's van de skyline van Seattle neemt de Space Needle vaak een prominente positie in en lijkt vaak boven de wolkenkrabbers uit te steken. Dit gebeurt vooral vanwege het feit dat de Space Needle ongeveer 1.3 km buiten het centrum staat en vaak op de voorgrond wordt gefotografeerd, dit doet de toren groter lijken dan hij in werkelijkheid is. Bezoekers kunnen via een lift het observatieplatform bereiken. Het duurt 43 seconden om boven te komen met de lift die 16 km/h gaat. Tijdens drukte kan de rij voor de lift oplopen tot meer dan een uur. Op 19 april 1999 werd de Space Needle aangewezen als "Historic Landmark", vergelijkbaar met een monument."


  Het werd snel duidelijk dat het geen goedkoop etentje zou worden. je bent immers verplicht 35 dollar per persoon te spenderen. Niet moeilijk als je de menukaart ondeer ogen krijgt. maar het was absoluut de moeite. Schitterend uitzicht hoog boven de stad.


  Vriijdag morgen stond een bezoek aan de vismarkt op het programma: Pike place market. Ook hier kan Wikipedia even helpen; Pike Place Market is een publieke markt die langs de waterkant van de Elliott Bay in Seattle, Washington, Verenigde Staten ligt. De markt werd geopend op 17 augustus 1907 en is een van de oudste publieke landbouwmarkten in de Verenigde Staten. Het is een handelsruimte voor veel kleine landbouwers, ambachtslieden en handelaars.[1] De naam komt van de centrale weg, Pike Place, die in noordwestelijke richting loopt van Pike Street tot Virginia Street. De markt geldt als een van de meest populaire toeristische attracties van Seattle.

  De markt werd gebouwd aan de rand van een steile helling, en bestaat uit verscheidene lagere verdiepingen onder de bovenverdieping. Elke verdieping biedt onderdak aan een reeks unieke winkeltjes en boetieks voor onder meer antiek en stripverhalen, en restaurantjes. De bovenverdieping bestaat uit viswinkels, winkels met andere verse producten en ambachtelijk vervaardigde producten. Deze bevinden zich in het overdekte gewelf. Plaatselijke landbouwers en ambachtslui werken daar het hele jaar door aan tafels die ze op dagbasis huren van de markt. Dit gebeurt in overeenstemming met het fundamentele opzet van de markt, namelijk de consument in contact brengen met de producent.

  De Pike Place Market is de thuisbasis van bijna 500 bewoners met een laag inkomen die leven in acht verschillende gebouwen verspreid over de hele markt. De markt wordt beheerd door de openbare ontwikkelingsorganisatie Pike Place Market Preservation and Development Authority (PDA). Jaarlijks krijgt de markt ongeveer 10 miljoen bezoekers over de vloer.


  Wie denkt dat vis stinkt moet zeker is naar zo een markt gaan. Verse vis stinkt niet. en vooral het smaakt heerlijk. 


  na ons korte bezoekje aan de vismarkt moeten we nog richting Vancouver. We hadden immers wedstrijden te spelen. Hierover later meer.

  07-04-2012, 18:21 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sectionals
  Intussen komen de Nationals steeds dichter. Nog drie weken en het is zover. We moesten ons naturlijk eerst plaatsen voor die Nationals. Dit kwalificatoernooi ging door in San Diego. 

  We vertrokken smorgens in de sneeuw en kwamen toe in volle zon. San Diego is echt schitterend. Bijna altijd mooi weer, haven strand... Alles wat je maar wil. Zou er wel kunnen leven...

  Maar we waren er dus voor rugby. De zwaarste wedstrijden zouden tegen Texas en San Diego zijn. Texas echter presteerde ondermaats en werd zeer makkelijk verslagen met 63-33. San Diego daarentegen werd iets moeilijker. Ze konden een tijdje gelijke tred houden tot uiteindelijk de veer brak. Uiteindelijk werd ook deze wedstrijd met ruim 20 punten gewonnen.

  Zo werden we eerste op dit toernooi en konden we nu naar de laatste rechte lijn richting Nationals.

  07-04-2012, 18:12 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer...
  In Belgie schijnt blijkbaar toch al een tijdje de zon. Iets wat hier niet gezegd kan worden. Het weer verbaast me hier van dag tot dag. De ene morgen wordt je hier wakker met 10 centimeter sneeuw om dan een paar uur later de zon te zien verschijnen. Het weer hier is nog grilliger dan in Belgie. Nooit gedacht dat dit kon.

  Wat was ik dan ook blij dat we naar San Diego mochten voor de sectionals. Even de nodige portie zon opdoen. Het was precies lang geleden dat ik nog eens zon gezien had. Na een paar uur zon zag ik nogal rood. Verbrand tot en met...

  Ergste is dat blijkbaar hier in Portland de zon ook heeft geschenen. In plaats van wat zon op te sparen tot wanneer we terug waren. Niet dus...
  Het lijkt wel alsof we de laatste sneeuw gehad hebben. Werd wel eens tijd. Heb genoeg sneeuw gezien voor heel het jaar.

  Voor een paar foto's van sneeuw en zon verwijs ik naar mijn facebook:)

  Groeten

  28-03-2012, 19:24 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag in Amerika
  Hey, 

  Laten we zeggen dat het een verjaardag was om nooit te vergeten. Ten eerste ben ik wel gewoon te verjaren in het buitenland maar niet zo ver van huis. Een pakje vol snoep van thuis was dan ook zeer leuk. Het minste wat ook gezegd kan worden is dat de verjaardag 24 uur gevierd is.

  Laten we zeggen dat de nodige alcohol gevloeid is de nacht van men verjaardag. Goed eten, beetje drank en goed gezelschap: meer moet dat niet zijn.

  Ik dacht dat dit het wel was. Dat had ik dan even mis.  ls verrasing mocht ik met 2 ploegmaats naar Blazers vs Heat. Ik mocht gaan kijken naar Lebron James, Dwayne Wade, enz. Wat een cadeau. Het kon me uiteindelijk zelfs niks schelen dat ze verloren. Dit jaar heb ik al wat NBA sterren mogen zien. Het is als een droom. Dit is wel iets dat ik ga missen...

  Wie dacht dat we na de NBA meteen naar huis gingen had het even mis. Het was tenslotte nog steeds 1 maart. Enkele biertjes later en wat eten later zat men verjaardag er dan toch op.

  Eentje om niet snel te vergeten en die ik wellicht nooit meer meemaak. na een dag recuperenen stond er dan nog een klassiek birtdaydinner op het programma. Weer goed eten in goed gezelschap met een echte verjaardagstaart met 25 kaarsjes. Denk dat het de eerste keer was dat ik kaarsjes heb uitgeblazen op een taart.

  Groeten

  13-03-2012, 18:53 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterhawks
  De winterhawks zijn het plaatselijke ijshockey team. Voor alle duidelijkheid gaat het hier niet om NHL ( de echte profs) maar om een niveautje lager. We zouden op een vrijdag avond eens naar een wedstrijd gaan in de rose garden met heel het team.

  Nu moet ik zeggen dat ik alle regels in het ijshockey niet ken en dat ik vreesde dat het nogal moielijk te volgen zou zijn. Niets was minder waar. Eerst en vooral hadden we geweldige zitplaatsen die het volgen van de wedstrijd zeer eenvoudig maakte. Veel gefloten werd er niet door de schijdsrechters werd er ook niet. De scheidsrechters kwamen eigenlijk alleen tussen als er gevochten werd. En ook tijdens een gevecht lieten ze eerst begaan. pas als de helmen van het gezicht vlogen kwamen ze tussen.

  Voor de geintereseerden: de Winterhawks wonnen makkelijk tegen Spokane en staan bovenaan in de leaugue. Na de wedstrijd gingen we natuurlijk niet meteen naar huis. Het was vrijdagavond en we hadden Seth's verjaardag nog te vieren in een plaatselijke Irish pub.

  Met Guiness werd een zeer geslaagde avond afgesloten.


  06-03-2012, 19:05 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een trouw op zen Amerikaans
  Net voor de cagefight stond er een huwelijk op het programma. Blijkbaar trouwde er een kennis van de Johnsons. Aangezien Gordon vroeger brandweerman was, is iedereen hier in de buurt zowat een kennis...

  Ik vreesde al even dat ik 2 uur in een kerk mocht gaan zitten. Niet was minder waar. Na een best wel onderhoudende, leuke en korte dienst in een tot kerk omgebouwde sporthal was het al gedaan.

  Nu kwam het leuke deel. We mochten aanschuiven om te eten. Na alweer lekker gegeten te hebben zat de eerste kennismaking met de Amerikaanse huwelijksgewoonten er weer op.

  Toch wel een beetje anders opgebouwd als bij ons. Van een feest met een overvloed aan alcohol tot in de vroege uurtjes is hier geen sprake. Misschien had het feit dat dit een zeer Christelijke familie was hier wel iets mee te maken...

  29-02-2012, 18:24 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cagefight...
  In Belgie zou ik nooit naar een boksmatch gaan kijken. Op elkaars gezicht slaan is zo men ding niet. Na wat overtuigingswerk heb ik mij hier toch laten verleiden om eens mee te gaan naar een zogenaamd cagefight.

  Simpel uitgelegd: Je sluit 2 mensen op in een kooi en die slaan elkaar tot bloedens toe. Enige wat denk ik niet toegelaten is, is elkaar bij de broek grijpen. Stampen, slaan, het mag allemaal...Het bloed vloog in het rond...

  Toch maar raar om een 15 jarige een 16 jarige KO te zien slaan en stampen. Ik zou niet graag de ouders in de zaal zijn.

  Het laatste gevecht was de topper. 2 vetzakken, ik kan het niet anders zeggen, die 15 minuten op elkaar kloppen. Je moet het je echt voorstellen. 2 kerels van elk 300 kilo waarbij de vetknabben duidelijke zichtbaar zijn dan de spieren. Ik kan nog altijd niet geloven hoe ze erin slaagden om beide 5 ronden recht te staan.
  Zelden zoveel bloed in het rond zien vliegen. Zelfs de scheidsrechter had nadien een pak werk om zichzelf schoon te vegen...

  Ik moet zeggen dat ik het wel is de moeite vond om te zien maar mijn lievelingssport zal het nooit worden...

  29-02-2012, 18:19 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superbowl
  Het sportevenement van het jaar in de VS in de superbowl. Dit jaar tussen New Engeland Patriots en de New York Giants, ofwel Brady vs Manning. heel de week was er niks anders op tv dan de voorbereiding van deze wedstrijd.

  Ongelofelijk om  te zien hoe een land gewoon kan stilvallen voor een wedstrijdje american football. Wij gingen de wedstrijd volgen in de luchthaven. Het eerste wat we deden in de luchthaven was zoeken naar een geschikte bar waar we met wat bier en eten naar de wedstrijd konden kijken. Het leven kan toch mooi zijn. Grote Stella voor mijn neus en ik was er klaar voor.

  Voor 1 keer hoopte iedereen dat het vliegtuig vertraging had zodat we de volledige wedstrijd konden zien. 

  Superbowl is ook bekend voor zijn half time show. Dit jaar was deze eer weggelegd voor Madonna. Laten we zeggen dat de meningen verdeeld waren over het al dan niet geslaagd zijn van het optreden.

  Uiteindelijk werd duidelijk dat we het einde van de wedstrijd net niet gingen zien. Zeer frustrerend als de wedstrijd zeer close is. Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn er verschillende apps die ervoor zorgen dat het einde van de wedstrijd toch nog konden zien op het vliegtuig.

  Nadat de piloot officieel had omgeroepen dat New York had gewonnen konden we weer naar Portland

  22-02-2012, 21:08 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phoenix
  Nu de Belgen weer vertrokken zijn is het voor mij net wat rustiger. Moet wel zeggen dat ik een schitterende 10 dagen gehad heb. Manier waarop Raf en Erik geaccepteerd werden door de ploegmaats was echt schitterend. Ze zullen nog wel een tijdje herinnerd worden als de 2 filmende Belgen. Zeker als we de wedstrijden gaan herbekijken op video zal er wat afgelachen worden.

  Na het Portland toernooi stond het Phoenix toernooi op het programma. 25 graden, helderblauwe hemel, zonnetje en rugby. Meer moet dat echt niet zijn. We mochten weer tegen Texas gaan spelen. Onder het motto derde keer goede keer wonnen we deze keer. Phoenix kwamen we ook weer tegen. Dit voor de 7de en 8ste keer dit jaar. Het moet een record zijn. Gelukkig wonnen we beide wedstrijden. Ook Saint -Louis moest eraan geloven en de finale was ons deel op zondag.

  Over deze finale kan ik maar 1 ding zeggen: slecht, slechter dan slecht was het. We zaten nooit in de wedstrijd en verloren dan ook ruim. Toch nog een leuk ding om het toernooi mee te eindigen. Kip werd verkozen tot beste 0.5 en ik tot MVP.

  En dan stond alles in het teken van de superbowl...

  Hieraan ga ik een apart bericht wijden...

  22-02-2012, 20:45 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de coast
  Na een korte nacht werden we maandag morgen dan weer verwacht op de luchthaven om onze gereserveerde auto op te halen.

  Bedoeling was om vandaag met een gehuurde auto een ritje te gaan maken la,ngs de Oregon coast. Inderdaad, we hebben hier bergen, watervallen en een kustlijn. Wat betreft natuur is het hier dus gewoon schitterend.

  Raf wou altijd al eens met een Amerikaanse SUV rijden. Dat gingen we dan ook doen. Vraag me niet naar het merk van de auto. Ik ken er niks van. Foto's van de auto zijn te vinden op facebook. 

  GPS ingesteld en we waren op weg naar de kust. Zalig was het om rustig langs de kustlijn te rijden, stoppen wanneer we wilden, foto's maken en genieten. Meer moest dat echt niet zijn.

  Moet wel zeggen dat een hele dag in de auto na zo een korte nacht niet meevalt. Op de terugweg heb ik dan ook even wat slaap ingehaald.

  Kort ook nog even een bezoek aan de mall gebracht voor wat cadeaus en de auto kon weer binnengebracht worden.

  Moe maar zeer voldaan ploften we neer op de zetel.


  18-02-2012, 22:45 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De watervallen en rugby
  Na de bergen stonden vandaag de watervallen op het programma. Er werd ons verteld dat we geweldige dingen te zien gingen krijgen en ik kan alleen maar zeggen dat iedereen overschot van gelijk had.

  Ik verwijs weer graag nar de foto's op facebook (in het bijzonder mijn huidige profielfoto). Kilometers verre zichten, watervallen, bergen al wat je maar wil. Gewoonweg schitterend. De natuur hier verrast me keer op keer. Ik zou hier wel kunnen leven...

  Lang konden we echter vandaag niet blijven want er moest nog een beetje rugby gespeeld worden. Vandaag stond ook immers dag 1 van ons eigen rugby toernooi op het programma. Voor eiegn publiek wilden we toch wel even iets tonen. En er was wel wat publiek. In de USA heeft het Portland toernooi de meeste fans. Ik heb zelfs in Europa zelden voor meer fans gespeeld. Zeer leuk als die dan ook nog voor ons team supporteren.

  Onze eerste wedstrijd zou ons makkelijkse bvan heel het weekend moeten worden. Seattle is van een net iets mindere kwaliteit. Alsof we het erom deden begonnen we traag en zwak. Gelukkig konden we de mmotor snel genoeg aan de praat krijgen de wedstrijd snel in een beslissende plooi leggen.

  S'avonds stond een tweede, zwaardere wedstrijd op het menu tegen de Canadezen van British Columbia. Weer begonnen we zwak. Dit resulteerde in een  punten achterstand aan de rust.  Gelukkig ging de alarmknop net op tijd aan en wonnen we net met 1. Zeer leuk om zo spannende wedstrijden te winnen voor eigen volk.

  Moe maar voldaan konden konden we op naar morgen. Texas en Phoenix zal een ander verhaal worden.

  Texaqs en Phoenix werd inderdaad een ander verhaal. Simpel gezegd Texas gaf ons een klein pak slaag. Veel valt er over die wedstrijd niet te zeggen. Hert was gewoon niet goed genoeg. Tegen Phoenix hadden we dan ook iets recht te zetten. Dat deden we dan ook gelukkig. Na 2 overtimes wonnen met 2 punten verschil. Wederom zeer leuk om dit te doen voor het thuispubliek.

  Zondag moesten we dan nog even San Diego verslaan. Dit lukte zonder al te veel problemen. Meteen na deze wedstrijd stond dan de finale tegen Texas op het menu. We hadden nog iets recht te zetten.

  En gelukkig slaagden we daar in. Winnen zat er jammer genoeg niet in maar we verloren maar met 2. Veel beter dan zaterdag en dat gaf hoop voor de toekomst.

  Uiteindelijk eindigden we dus 2de op ons eigen toernooi. Een resultaat waar ik achteraf gezien mee kan leven.

  Groeten
  17-02-2012, 22:25 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4: Mounthood...
  Hey, 

  Vandaag stond een bezoek aan de kou pop het menu. We zouden vandaag naar Mounthood trekken. 
  Ikzelf keek hier als natuurliefhebber al lang naar uit. Na een klein uurtje rijden met de truck belandden we al in de sneeuw. Kettingen hadden we niet mee dus we zouden best onszelf niet vastrijden.

  Met de meter die we stegen werden de uitzichten mooier.Voor schitterende foto's verwijs ik naar mijn Facebook. Er zijn echt wondermooie foto's bij Ook werd het kouder en werd de wind sterker. Uiteindelijk kwamen we aan op een hoogte van een 3000 feet. Koud, heel harde wind, pakken, sneeuw maar zo mooi.

  Snel naar binnen en van voor het haardvuur genieten van prachtige zichten. Genieten van de eerste seconde tot de laatste.

  Op de terugweg besloot Gordy een andere weg te nemen. Reden werd me snel duidelijk. Hij wilde ons nog wat mooie plaatsjes in en rond Portland showen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik in een schitterende streek ben terecht gekomen. Wederom stond foto's nemen en filmpjes maken centraal.

  S'avonds stond er nog een cafebezoekje oip het programma. Erik heeft al snel door hoe je hier heel de avond gezellig bier kan drinken zonder zat te worden. Coors light is het wondermiddel.

  Raf daarentegen ging voor Red Bull. Of dat even verstandif was weet ik niet. Hij klonkt nogal uitgelaten op de weg naar huis...

  Groeten


  13-02-2012, 22:08 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3 Bodyworks en Disney
  Hey, 

  Dag drie stond eerst en vooral in het teken van uitslapen. beide heren slipen toch wel graag even uit. na de dagelijkse skypegesprekke stond Bodyworks op het programma.

  Bodyworks was enkele jaren geleden al in België onder de naam Körperwelten. 
  Misschien kan iemand zich de controverse die er toen was nog wel herinneren. 
  Bodyworks toont alle organen, speieren, vezels, zenuwen,... uit het menselijk lichaam. Ook tonen ze bijvoorbeeld een long van een roker en een mijnwerker. Best indrukwekkend als je daar ineens een pikzwarte long ziet liggen. Verschil met een gezonde long is gewoon dag en nacht. 

  Ook waren er verschillende organen te zien met tumoren in en allerhande organen aangetast door ziektes. Best wel confronterend. Ik ga zeker nog eens terug om alles nog eens rustig te bekijken.

  Allemaal hoopten we dat de gorilla tentoongesteld zou zijn maar dat was niet. Als plaatsvervanger was er een giraf te zien. Ik moet niet zeggen hoe indrukwekkend dat wel niet is. Als mens voel je je dan wel heel erg klein. Zo een giraf is gewoonweg een enorm groot beest.

  Nadien stond er een bezoek aan de Dysney store op het programma. kan je verzekeren dat die verkoopster ons graag zag komen. Erik en Raf hebben de winkel net niet leeggekocht. Na nog wat rondgelopen te hebben in de mall zijn we samen wat gaan eten en zat ook deze dag er weer op.

  Dag 4 was een dag waar ik zelf lang naar uitkeek. We zouden naar de bergen trekken. Hierover later meer.

  Groeten

  11-02-2012, 21:31 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2: de platte gsm....
  Dag 2 van de reis zal iedereeen nog wel een tijdje bijblijven. Nadat iedereen wat uitgeslapen was besloten we om de stad in te trekken op zoek naar een Ipad en allerhande cadeaus.

  Niks beter om cadeaus te vinden dan zo een grote mall downtown Portland. Eerst werden de Ipads gekocht. Moet gezegd dat de service in deze apple shop wel dik in orde was. de ipad werd al geinstalleerd in de winkel en was helemaal gebruiksklaar toen we de winkel verlieten.

  Verder werden nog wat kleinere cadeaus gekocht. Nadien was het de bedoeling dat we Kip troffen bij Portland gril om daar dan samen wat te eten.

  Bedoeling was dat ik hem zou bellen wanneer wij daar zouden zijn. Dit liep wel even anders. Mijn gsm viel uit en daar stonden we dan. Midden in Portland zonder telefoonnmmers en de enige telefoon die alle nummers had was plat.

  Gelukkig had Erik het nummer van de coach mee en vonden we een payphone. Na even doorgenomen te hebben te hebben wat ik moest zeggen kreeg ik gelukkig de coach aan de telefoon en gaf hem de opdracht door te geven dat we op restaurant zaten zonder telefoon. 

  Nu konden we min of meer gerust gaan eten in "Portland Grill"; Dit restaurant bevindt zich op de 30ste verdieping van het US bankgebouw downtown Portland. Ik moet je niet vertellen welke geweldige uitzichten we daar hadden.

  Intussen had Gordy de telefoon van de coach gehad en hij was zo slim het restaurant te bellen. Toen we daar binnenkwamen waren ze al op zoek naar 3 Belgische toeristen. Toen ik Gordy hoorde aan de telefoon was ik toch even opgelucht. Hij zou ons later aan het restaurant oppikken.

  Gerustgesteld konden we nu genieten van het lekker eten en een nog veel mooier uitzicht. Zo kwam alles toch nog in orde.

  Later op de avond stond er nog een training op het menu. Voor Erik en Raf betekende dit de erste kennismaking met de ploeg en met live rugby.
  Na een rustige training zat deze dag er weer op. Een dag met een verhaal dat me nog wel even zal achtervolgen.

  Groeten

  07-02-2012, 21:37 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reisverslag: dag 1 de Blazer game.
  Hey allemaal, 

  Eindelijk nog eens de tijd gevonden voor de blog. het is dan ook bijzonder druk geweest. Erik en Raf zijn op bezoek geweest en de rugby kalender was goed gevuld.

  Nu ga ik proberen een verslag te geven van de reis van Erik en Raf. Al is het maar om jullie een idee te geven hoe geweldig deze 10 dagen wel niet waren.

  Maandag mddag kwamen ze toe in een zonnig Portland. 2 vermoeide Belgen die blij waren dat ze voet op Amerikaanse bodem konden zetten. Eerst en vooral moet ik Ina bedanken voor de Belgische snoepjes die ze meegaf aan Erik. Na wat rondgelopen te hebben op de luchthaven (ik dacht dat ik er mijn weg beter kende:)) stond Kip ons op te wachten aan de uitgang.

  Deze eerste kennismaking veriep bijzonder vlot. Ze kwamen zeer goed overeen. Beter dan ik ooit had kunnen vermoeden. Meteen zaten ze met drie op mijn kap. Ik wist meteen waar ik aan begonnen was. na een ritje van een half uur kwamen we dan thuis aan.

  Het kennismaken met de rest van de familie veriep zowaar nog vlotter. Dit was dan ook geen verassing. Het is dan ook een bijzonder gastvrije famiie waarin ik beland ben. En toen was het tijd voor cadeautjes. Deze werden bijzonder gewaardeerd. Ik kan zeggen dat alle cadeaus nog steeds op dezelfde mooie plaatsen staan en dat het nog meer duidelijk is wie hier nu de baas is:).

  Na wat gegeten te hebben en een douche stond de eerste echte uistap op het programma: een Blazer game. Dit was iets waar beide toch wel al even naar uitkeken. Die avond speelde Portland tegen de Sacramento Kings. De Kings speelde in het paars. Meer was er voor Raf niet nodig om zeker voor de Blazers te supporteren. We hadden een goede wedstrijd uitgekozen. De sfeer was uitgelaten en de zaal was bijna uitverkocht. De Blazers haalden een redelijk hoog niveau en wonnen relatief eenvoudig. Op bepaalde momenten stond de RoseGarden in brand.
  Voor wat leuke foto's en beelden verwijs ik naar facebook.

  Na de wedstrijd zijn we dan nog rustig iets gaan drinken. Hier kregen we gelukkig wel bier. Dat zou in de volgende dagen iets moielijker worden maar hierover later meer.

  Zo kwam er een eidne aan de eerste dag van Erik en Raf in Portland. Moe (+-30 uur wakker) kropen ze in bed. Klaar voor weer een volgende dag.
  06-02-2012, 00:00 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camera en het weer
  Toen ik op januari weer in Portland aankwam bleek dat ik toch wel iets belangrijk vergeten was: mijn camera. Dan koopt ne mens speciaal een camera om heel het avontuur vast te leggen. Laat ik die toch niet thuis liggen...

  Ik vreesde al even dat ik 4 maanden zonder camera ging zitten. Maar dat was zonder de super collega's van Electrabel gerekend. Ze hebben de moiete gedaan om speciaal om te rijden tot bij mijn thuis voor de camera. Dit verdient toch wel even een aparte vermelding. 
  Maandag ga ik dus weer mooi in het bezit zijn van mijn camera. 

  Intussen verandert het weer hier dagelijks. Ene dag ligt er een mooi sneeuwtapijt, volgende dag valt de regen met bakken uit de hemel.

  Sneeuw zijn ze hier gewoon zou je zeggen. Niets is minder waar. Een strooiwagen is er hier in de buurt nog nooit geweest. Gelukkig heeft iedereen hier een truck waardoor ze toch nog weg kunnen. Gelukkig hadden we die truck verleden dinsdag na de training. De oprit opraken met de gewone auto liep even niet goed af. Lisa is dan maar met de truck naar beneden gekomen.

  Maandag komen dus Raf en Erik. Eerste wat we gaaan doen is naar een Blazer game...

  20-01-2012, 23:13 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!