Rugbyavontuur in Portland
Inhoud blog
 • Weer naar Amerika
 • De Paralympische ervaring
 • London 2012
 • Hier zijn we weer...
 • Seattle...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Over mijzelf
  Ik ben Lars Mertens
  Ik ben een man en woon in Overpelt (België) en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 01/03/1987 en ben nu dus 32 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Rolstoelrugby.
  Welkom op mijn blog!
  14-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer naar Amerika
  Op 13 november vertrok ik dan weer terug naar Amerika om weer een rugbyseizoen af te werken met de Portland Pounders. Hopelijk kunnen we dit jaar ons doel wel bereiken en het nationaal kampioenschap winnen.

  Maar voor het trainen weer zou beginnen was de bedoeling om twee weken naar Michigan te gaan. De vriendin even een bezoekje brengen. Na een tussenstop in Detroit en een tweede vlucht van welgeteld 23 minuten kwam ik aan in Michigan. Eens aangekomen in Michigan stond meteen iets leuks op het menu: een American football game in de gietende regen. Jennifer haar neefje Logan is zeven jaar en is net begonnen met het spelen van American Football. Supporters zijn dan natuurlijk altijd welkom.

  Best leuk om dit voor het eerst eens te zien alleen het weer kon net wat beter. 3 uur lang in de regen is niet ideaal.Moet maar voldaan keer ik naar huis en zo zat men eerste dag van mijn tweede periode in de VS er alweer op.

  Voor de rest van de tijd stonden er bezoekjes op het programma aan de de USS Silversides onderzeeër, het president Ford museum, het Grand Rapids rugby toernooi en training, de Nigara Falls, enz.

  14-11-2012, 23:58 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Paralympische ervaring
  Naast het sportieve waren de Paralympics natuurlijk een unieke ervaring. Deel mogen zijn van de tweede grootste sportmanifestatie ter wereld was uniek. 

  Om te beginnen waren er beide ceremonies. Eerst en vooral had je de openingsceremonie en het rondje dat we mochten maken in een stadion gevuld met 80.000 mensen. Een onbeschrijfelijke ervaring. Kan niet beschrijven wat gevoel het is om in een stadion binnebn te wandelen waar 80.000 mensen u toejuichen. 

  Naast de openingsceremonie was er natuurlijk ook de slotceremonie. Dit was misschein een van de beste dingen die ik ooit zag. We wisten dat Coldplay ging komen en er gingen geruchten dat Jay-Z en Rihanna er zouden zijn. Ik dacht dan dat ze elk een liedje zouden brengen. Hier had ik het even mis.

  Coldplay gaf een wervelende show gevuld met al hun hits.Als fan kon ik dit absoluut wel smaken. Ik was duidelijk niet alleen want het stadion ging uit zen dak. Ook bleken de geruchten over Rihanna en Jay-Z te kloppen. Ook deze twee deden hun duit in het zakje voor een wervelende show en een onvergetelijke ervaring.

  Naast beide shows was het een leuke ervaring om als het ware als ster behandeld te worden in Londen. Handtekeningen uitdelen, foto's, intervieuws, ... Het is een keer leuk om zo in het middelpunt van de belangstelling te staan.

  Verder wil ik een grote pluim geven aan al de vrijwilligers, de zogenaamde game makers, die op een bijzonder enthousiaste manier de Spelen in goede banen lieten lopen. 

  Heel de Paralympische Spelen waren een unieke ervaring. Zelden werden paralympische spelen zo gelijkgeschakeld met de Olympische Spelen. Nooit was er zoveel volk op de Paralympics. Nooit was er zoveel media aandacht zowel voor, na als tijdens de Spelen.Het was een unieke ervaring om hier mee onderdeel van te mogen zijn.

  14-11-2012, 23:51 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.London 2012
  Zoals beloofd eerst en vooral een verslagje van hoe ik de Paralympics in Londen ervaren heb. ik ga dit verslag onder verdelen in 2 luiken.

  Eerst en vooral het sportieve luik. Vooraf hadden we de ambitie uitgesproken voor een derde plaats. Deze ambitie was terecht als je zag hoe kort de wereldtop bij elkaar zat op de Canada cup, enkele maanden voor Londen.
  Zeker als je zag dat maar met 1 punt verloren tegen de toenmalige nummer 3 van de wereld. We wisten natuurlijk ook dat het loodwaar ging worden want iedereen was op en top in conditie en hoopte op een medaille.

  Na anderhalve week trainen in Londen mochten we dan eindelijk beginnen aan ons toernooi. Dit mochten we toen tegen huisig Europees kampioen Zweden. Zweden is in de voorbij jaren een echte topper geworden. Een zeer zware dobber dus maar we dachten kans te hebben.

  Jammer genoeg hebben we deze ambitie nooit kunnen waarmaken en zaten we eigenlijk nooit in de wedstrijd en verloren met 10 punten verschil. Een enorme teleurstelling.Als je weet dat we maar drie wedstrijden hadden in de poules en dat de moeiliijker landen nog moesten komen wisten we eigenlijk al dat een medaille zo goed als onhaalbaar was.

  We waren het echter aan onszelf en aan onze supporters verplicht ons te herpakken en te tonen dat we onze plaats hadden op de Paralympics.

  Gelukkig slaagde we daarin tegen zowel Canada en later Paralympisch kampioen Australië. Tegen beide landen speelden we zeer goede wedstrijden en toonden we dat we meekonden op dit niveau. Desondanks onze betere wedstrijden gingen ook deze 2 verloren.

  Na drie verlieswedstrijden speelden we dus voor de plaatsen 4-8. Dit zou en gevecht worden tussen de 4 Europese deelnemers België, Zweden, Frankrijk en GB. Wij mochten spelen tegen GB. Toch wel een bijzondere belevenis om te mogen spelen tegen het thuisland. Ook deze wedstrijden ging jammer genoeg verloren, ook al was dit weer een betere wedstrijd lang onze kant.

  Er restte ons nu nog 1 wedstrijd. Dit was de wedstrijd voor de plaatsen 7-8 tegen onze Franse vrienden. Deze moesten we gewoon winnen. Wat we uiteindelijk ook deden.

  Dit wilde dus zeggen dat we als zevende eindigde. Achteraf gezien is het natuurlijk een teleurstelling want je hoop steeds op meer. Maar we moeten eerlijk zijn en durven toegeven dat de landen die voor een medaille speelden voor ons te hoog gegrepen zijn.

  Uiteindelijk won Australië zeer makkellijk voor Canada en USA.

  Voor foto's verwijs ik iedereen graag door naar https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

  Hier zullen met verloop va,n tijd samen met Facebook alle fotos verschijnen...

  05-11-2012, 20:41 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer...
  Dag allemaal, 

  We zijn intussen weer een paar maanden verder sinds men laatste aanvulling op deze blog. Een schande eigenlijk
  Niet dat er niets gebeurd is. Integendeel. Ben weer enkele maanden in Belgie geweest, De Paralympische spelen zijn achter de rug, enz.

  Maar nu ben ik in het vertrouwde Portland (Oregon) Ook dit jaar zal ik weer een seizoen meespelen met de Portland Pounders. 

  Dit jaar ben ik niet rechtstreeks van België naar Portland gekomen. Ik heb eerst een russenstop gemaakt in Grand Rapids (Michigan). Kwestie van de vriendin ook tevreden te houden.

  De komende dagen zal ik jullie weer up to date brengen met alles wat ik weer heb uitgestoken. Zoals de Paralympische Spelen, Will en Seth in Belgie, Michigan, Nigara falls, etc. Er is wel wat te vertellen.

  Voor nu ga ik het hierbij houden. Beginnen zal ik met een verslag over de Paralympische Spelen.

  Groeten

  02-11-2012, 18:52 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seattle...
  De week na Sectionals stond de Vancouver invitational op het programma. Aangezien dat hier niet zo ver vandaan is gingen we deze keer met de auto. Will en ik gingen al een dag vroeger. Zo konden we naar Seattle, daar gaan eten in de Space Needle en de ochtend erna even naar de vismarkt.

  Op de weg naar Seattle regende het pijpenstelen. Zo erg dat we twijfelden of het wel zin had om te gaan eten in de Space Needle. Het was immers veel te grijs. Maar hoe dichter we naderden, hoe meer het opklaarde. We konden dus in de Space Needle gaan eten. 

  De Space Needle is wel iets speciaal.Wikipedia zegt dit: "De Space Needle is een toren in de stad Seattle in de Amerikaanse staat Washington. De toren is een belangrijk herkenningspunt voor het noordwestelijk kustgebied van de Verenigde Statenen het symbool van Seattle.

  Hij is geplaatst in het Seattle Center ter ere van de wereldtentoonstelling van 1962. Tijdens de wereldtentoonstelling kwamen er dagelijks bijna 20.000 bezoekers. Tijdens het gehele jaar 1962 kwamen meer dan 2 miljoen mensen van het uitzicht genieten. De Space Needle is 184 m hoog, 42 m breed op zijn breedste punt en weegt 9550 ton. Toen de Space Needle klaar was, was het het hoogste gebouw ten westen van de Mississippi. Hij is gebouwd om winden tot 320 km/h en aardbevingen tot 9.5 op de Schaal van Richter te weerstaan. Op het dak staan 25 bliksemafleiders om het gebouw en zijn bezoekers te beschermen.

  De Space Needle heeft onder andere een souvenirwinkel, een restaurant op 152 m en een observatieplatform op 160 m hoogte. Vanaf de top heeft men niet alleen goed zicht op downtown Seattle maar ook op de Olympic Mountains, de Cascade RangeMount RainierMount Baker, Elliot Bay en de omringende eilanden. Op foto's van de skyline van Seattle neemt de Space Needle vaak een prominente positie in en lijkt vaak boven de wolkenkrabbers uit te steken. Dit gebeurt vooral vanwege het feit dat de Space Needle ongeveer 1.3 km buiten het centrum staat en vaak op de voorgrond wordt gefotografeerd, dit doet de toren groter lijken dan hij in werkelijkheid is. Bezoekers kunnen via een lift het observatieplatform bereiken. Het duurt 43 seconden om boven te komen met de lift die 16 km/h gaat. Tijdens drukte kan de rij voor de lift oplopen tot meer dan een uur. Op 19 april 1999 werd de Space Needle aangewezen als "Historic Landmark", vergelijkbaar met een monument."


  Het werd snel duidelijk dat het geen goedkoop etentje zou worden. je bent immers verplicht 35 dollar per persoon te spenderen. Niet moeilijk als je de menukaart ondeer ogen krijgt. maar het was absoluut de moeite. Schitterend uitzicht hoog boven de stad.


  Vriijdag morgen stond een bezoek aan de vismarkt op het programma: Pike place market. Ook hier kan Wikipedia even helpen; Pike Place Market is een publieke markt die langs de waterkant van de Elliott Bay in Seattle, Washington, Verenigde Staten ligt. De markt werd geopend op 17 augustus 1907 en is een van de oudste publieke landbouwmarkten in de Verenigde Staten. Het is een handelsruimte voor veel kleine landbouwers, ambachtslieden en handelaars.[1] De naam komt van de centrale weg, Pike Place, die in noordwestelijke richting loopt van Pike Street tot Virginia Street. De markt geldt als een van de meest populaire toeristische attracties van Seattle.

  De markt werd gebouwd aan de rand van een steile helling, en bestaat uit verscheidene lagere verdiepingen onder de bovenverdieping. Elke verdieping biedt onderdak aan een reeks unieke winkeltjes en boetieks voor onder meer antiek en stripverhalen, en restaurantjes. De bovenverdieping bestaat uit viswinkels, winkels met andere verse producten en ambachtelijk vervaardigde producten. Deze bevinden zich in het overdekte gewelf. Plaatselijke landbouwers en ambachtslui werken daar het hele jaar door aan tafels die ze op dagbasis huren van de markt. Dit gebeurt in overeenstemming met het fundamentele opzet van de markt, namelijk de consument in contact brengen met de producent.

  De Pike Place Market is de thuisbasis van bijna 500 bewoners met een laag inkomen die leven in acht verschillende gebouwen verspreid over de hele markt. De markt wordt beheerd door de openbare ontwikkelingsorganisatie Pike Place Market Preservation and Development Authority (PDA). Jaarlijks krijgt de markt ongeveer 10 miljoen bezoekers over de vloer.


  Wie denkt dat vis stinkt moet zeker is naar zo een markt gaan. Verse vis stinkt niet. en vooral het smaakt heerlijk. 


  na ons korte bezoekje aan de vismarkt moeten we nog richting Vancouver. We hadden immers wedstrijden te spelen. Hierover later meer.

  07-04-2012, 18:21 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sectionals
  Intussen komen de Nationals steeds dichter. Nog drie weken en het is zover. We moesten ons naturlijk eerst plaatsen voor die Nationals. Dit kwalificatoernooi ging door in San Diego. 

  We vertrokken smorgens in de sneeuw en kwamen toe in volle zon. San Diego is echt schitterend. Bijna altijd mooi weer, haven strand... Alles wat je maar wil. Zou er wel kunnen leven...

  Maar we waren er dus voor rugby. De zwaarste wedstrijden zouden tegen Texas en San Diego zijn. Texas echter presteerde ondermaats en werd zeer makkelijk verslagen met 63-33. San Diego daarentegen werd iets moeilijker. Ze konden een tijdje gelijke tred houden tot uiteindelijk de veer brak. Uiteindelijk werd ook deze wedstrijd met ruim 20 punten gewonnen.

  Zo werden we eerste op dit toernooi en konden we nu naar de laatste rechte lijn richting Nationals.

  07-04-2012, 18:12 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer...
  In Belgie schijnt blijkbaar toch al een tijdje de zon. Iets wat hier niet gezegd kan worden. Het weer verbaast me hier van dag tot dag. De ene morgen wordt je hier wakker met 10 centimeter sneeuw om dan een paar uur later de zon te zien verschijnen. Het weer hier is nog grilliger dan in Belgie. Nooit gedacht dat dit kon.

  Wat was ik dan ook blij dat we naar San Diego mochten voor de sectionals. Even de nodige portie zon opdoen. Het was precies lang geleden dat ik nog eens zon gezien had. Na een paar uur zon zag ik nogal rood. Verbrand tot en met...

  Ergste is dat blijkbaar hier in Portland de zon ook heeft geschenen. In plaats van wat zon op te sparen tot wanneer we terug waren. Niet dus...
  Het lijkt wel alsof we de laatste sneeuw gehad hebben. Werd wel eens tijd. Heb genoeg sneeuw gezien voor heel het jaar.

  Voor een paar foto's van sneeuw en zon verwijs ik naar mijn facebook:)

  Groeten

  28-03-2012, 19:24 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag in Amerika
  Hey, 

  Laten we zeggen dat het een verjaardag was om nooit te vergeten. Ten eerste ben ik wel gewoon te verjaren in het buitenland maar niet zo ver van huis. Een pakje vol snoep van thuis was dan ook zeer leuk. Het minste wat ook gezegd kan worden is dat de verjaardag 24 uur gevierd is.

  Laten we zeggen dat de nodige alcohol gevloeid is de nacht van men verjaardag. Goed eten, beetje drank en goed gezelschap: meer moet dat niet zijn.

  Ik dacht dat dit het wel was. Dat had ik dan even mis.  ls verrasing mocht ik met 2 ploegmaats naar Blazers vs Heat. Ik mocht gaan kijken naar Lebron James, Dwayne Wade, enz. Wat een cadeau. Het kon me uiteindelijk zelfs niks schelen dat ze verloren. Dit jaar heb ik al wat NBA sterren mogen zien. Het is als een droom. Dit is wel iets dat ik ga missen...

  Wie dacht dat we na de NBA meteen naar huis gingen had het even mis. Het was tenslotte nog steeds 1 maart. Enkele biertjes later en wat eten later zat men verjaardag er dan toch op.

  Eentje om niet snel te vergeten en die ik wellicht nooit meer meemaak. na een dag recuperenen stond er dan nog een klassiek birtdaydinner op het programma. Weer goed eten in goed gezelschap met een echte verjaardagstaart met 25 kaarsjes. Denk dat het de eerste keer was dat ik kaarsjes heb uitgeblazen op een taart.

  Groeten

  13-03-2012, 18:53 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterhawks
  De winterhawks zijn het plaatselijke ijshockey team. Voor alle duidelijkheid gaat het hier niet om NHL ( de echte profs) maar om een niveautje lager. We zouden op een vrijdag avond eens naar een wedstrijd gaan in de rose garden met heel het team.

  Nu moet ik zeggen dat ik alle regels in het ijshockey niet ken en dat ik vreesde dat het nogal moielijk te volgen zou zijn. Niets was minder waar. Eerst en vooral hadden we geweldige zitplaatsen die het volgen van de wedstrijd zeer eenvoudig maakte. Veel gefloten werd er niet door de schijdsrechters werd er ook niet. De scheidsrechters kwamen eigenlijk alleen tussen als er gevochten werd. En ook tijdens een gevecht lieten ze eerst begaan. pas als de helmen van het gezicht vlogen kwamen ze tussen.

  Voor de geintereseerden: de Winterhawks wonnen makkelijk tegen Spokane en staan bovenaan in de leaugue. Na de wedstrijd gingen we natuurlijk niet meteen naar huis. Het was vrijdagavond en we hadden Seth's verjaardag nog te vieren in een plaatselijke Irish pub.

  Met Guiness werd een zeer geslaagde avond afgesloten.


  06-03-2012, 19:05 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een trouw op zen Amerikaans
  Net voor de cagefight stond er een huwelijk op het programma. Blijkbaar trouwde er een kennis van de Johnsons. Aangezien Gordon vroeger brandweerman was, is iedereen hier in de buurt zowat een kennis...

  Ik vreesde al even dat ik 2 uur in een kerk mocht gaan zitten. Niet was minder waar. Na een best wel onderhoudende, leuke en korte dienst in een tot kerk omgebouwde sporthal was het al gedaan.

  Nu kwam het leuke deel. We mochten aanschuiven om te eten. Na alweer lekker gegeten te hebben zat de eerste kennismaking met de Amerikaanse huwelijksgewoonten er weer op.

  Toch wel een beetje anders opgebouwd als bij ons. Van een feest met een overvloed aan alcohol tot in de vroege uurtjes is hier geen sprake. Misschien had het feit dat dit een zeer Christelijke familie was hier wel iets mee te maken...

  29-02-2012, 18:24 Geschreven door LarsMertens  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!