Plaatsbeschrijvingen

08-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vraagt U een plaatsbeschrijving aan, en wanneer wordt een reservering als definitief aanzien.
U doet Uw aanvraag ofwel per mail, ofwel telefonisch. Na het bepalen van een datum in onderling overleg, wordt er U een bevestiging toegestuurd van de gemaakte afspraken, met een uitnodiging voor het betalen van de helft van het ere-loon. Na de ontvangst van het ere-loon wordt U het definitieve uur en datum toegestuurd. Het plaatsbezoek wordt gehouden gedurende de dag. U dient rekening te houden met een tijdspanne van minimaal 2 uur voor een appartement. U wordt verwittigd per mail of telefoon wanneer de plaatsbeschrijving klaar is, met de uitnodiging om over te gaan tot het betalen van het saldo van het ere-loon. Na ontvangst van het ere-loon wordt U het definitieve verslag toegestuurd.

08-12-2008 om 15:27 geschreven door Chris De Coninck  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kost een plaatsbeschrijving ?
Regio’s en prijzen Onze prijzen zijn gebaseerd op één plaatsbezoek, ruime omgeving Mortsel, Hove, Kontich, Borgerhout, Deurne, Lier, Mechelen. Voor andere regio’s, gelieve ons te willen kontakteren. De opgegeven prijs omvat het opstellen en verwerken van een zeer gedetailleerde plaatsbeschrijving, een rapport in PDF, duidelijk geillustreerd met foto’s. Prijs van een appartement : 240 Euro btw en verplaatsing inclusief Prijs van een woning : 300 euro btw en verplaatsing inclusief

08-12-2008 om 15:19 geschreven door Chris De Coninck  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een plaatsbeschrijving bij een verhuur van een woning, appartement of studio ?
De plaatsbeschrijving (Burgerlijk Wetboek, artikel 1730 en 1731) De plaatsbeschrijving bij intrede is een document met een gedetailleerde beschrijving van de staat waarin de woning zich bevindt bij binnenkomst van de huurder in het goed.   Wie maakt een plaatsbeschrijving op? De huurder en de verhuurder kunnen beroep te doen op een deskundige (landmeter-expert in onroerende goederen, architect, interieurarchitect... ).  De kosten van erelonen worden gelijk verdeeld.  Het is ook mogelijk dat iedere partij zich afzonderlijk laat vergezellen door een expert, in dat geval zijn de kosten apart voor ieders rekening. Voorwaarden voor een geldige plaatsbeschrijving * De beschrijving wordt tegensprekelijk opgesteld, dat betekent in aanwezigheid van huurder en verhuurder of hun vertegenwoordigers. * Het document moet gedateerd en ondertekend zijn door de huurder en verhuurder en dit persoonlijk! * Derde en belangrijke voorwaarde is dat de plaatsbeschrijving gedetailleerd moet zijn. Een clausule in de aard van "in goede staat en door beide partijen erkend" wordt niet als een beschrijving erkend.   Wijzigingen aan de plaatsbeschrijving In geval dat er een beschrijving werd opgesteld bij het binnenkomen, en in de loop van de overeenkomst belangrijke wijzigingen aangebracht worden aan het gehuurde goed, kan een bijvoegsel bij de plaatsbeschrijving worden opgemaakt. Bij overeenkomst tussen de partijen kan het bijvoegsel, zoals de plaatsbeschrijving, in overleg door de partijen worden opgesteld.   Bij het einde van de huurovereenkomst Indien er geen gedetailleerde plaatsbeschrijving werd opgemaakt, wordt de huurder verondersteld het gehuurde goed ontvangen te hebben in dezelfde staat als waarin het zich bevindt op het einde van de overeenkomst. Met andere woorden, de huurder is niet verantwoordelijk voor mogelijke schade, tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de schade werd veroorzaakt door de huurder, een inwonend familielid of de onderhuurder; in deze gevallen moet de huurder de herstellingskosten betalen. Indien er wel een gedetailleerde plaatsbeschrijving werd opgemaakt, moet de huurder het goed teruggeven in de staat waarin hij hèt volgens die plaatsbeschrijving ontvangen heeft. Met andere woorden, indien het om schade gaat die niet in de beschrijving werd vermeld moet de huurder deze herstellen met uitzondering van schade ingevolge ouderdom of overmacht of door het normale gebruik van het gehuurde goed.  

08-12-2008 om 15:18 geschreven door Chris De Coninck  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kontaktgegevens
Chris De Coninck Interieurarchitekt - deskundige Kerkstraat 37 2640 Mortsel tel. 0477.33.10.38 website : http://www.chrisdeconinck.be/

08-12-2008 om 00:00 geschreven door Chris De Coninck  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Hoe vraagt U een plaatsbeschrijving aan, en wanneer wordt een reservering als definitief aanzien.
 • Wat kost een plaatsbeschrijving ?
 • Waarom een plaatsbeschrijving bij een verhuur van een woning, appartement of studio ?
 • Kontaktgegevens
  Zoeken in blog

  Archief per week
 • 08/12-14/12 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!