Inhoud blog
 • In reactie op mailtje van Frank
 • De nieuwe fiets en het bijhorend gewicht zijn binnen!
 • Nog twee kilo een we kopen een nieuwe fiets...
 • Nipt onder de kaap van 120 kg
 • Na twee maanden radiostilte
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Man, 40+, BMI 30+ en de Mont Ventoux beklimmen!
  Fictie of werkelijkheid?
  28-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In reactie op mailtje van Frank

  Het laatste jaar heb ik weinig van me laten horen, waarvoor mijn excuses. Dus even een update. Ook omdat ik eindelijk mijn eerste reactie op mijn blog binnen heb. Bedankt Frank voor uw interesse.

  Vorig jaar was het mijn doelstelling om de Mont Ventoux in één keer te beklimmen, ondanks het feit dat ik het jaar er voor, in oktober 2008, nog zou goed als ongetraind was. Het is me uiteindelijk gelukt, zelfs in zware weersomstandigheden: rukwinden tot 200 km/u op de top. Mijn tijd was 3u36. Ik wist vooraf dat ik mijn eigen ritme moest aanhouden en dat ik me niet mocht laten verleiden om al die wielrenners die me voorbijstaken te proberen te volgen. En er zijn er me véél voorbijgestoken... Op de laaste 5km heb ik er op mijn beurt veel voorbijgestoken, die gestopt waren of die te voet de berg verder beklommen. Verder wist ik dat ik een constante snelheid moest aanhouden, ook op de vlakkere stukken. Op de vlakkere stukken kan men dan recuperen. Ik heb de hele rit, kant Bédoin, op mijn eigen tempo gereden, t.t.z. hartslag rond de 150 hartslagen per minuut houden en maximaal tot 170 laten oplopen op de steilste stukken. Dit betekende een snelheid rond de 6 km/u. Ik heb de top bereikt zonder echt uitgeput te zijn, ik was ook zeer snel gerecupereerd. Waar ik me wel serieus misrekend heb, is het aantal liter vocht. Ik had 3 bussen van 750ml bij en dit is voldoende voor iemand die er maar 2 uur over doet, maar ik zat al enkele kilometers voor Châlet Renard zonder drank. Gelukkig is een vriend, iemand die jaarlijks de Mont Ventoux beklimt, enkele blikjes cola gaan halen in de châlet. Op dat moment had ik serieuze krampen in mijn buik én bovenbenen; beide te wijten aan te weinig vocht naar het schijnt.

  Het is een unieke ervaring boven op de top! Men wordt inderdaad euforisch en de beklimming neemt dan heroïsche proporties aan, maar het feit is dat iedereen die zich goed voorbereidt en zijn verstand tijdens de beklimming erbij houdt deze beklimming aankan.

   

  Dit jaar ga ik opnieuw en ook weer met Sporta. De microbe heeft me gebeten: zowel de berg, als het Sporta-evenement. Vorig jaar was het groepsgevoel tussen de 2.500 Vlamingen geweldig groot, wat een enorme boost gaf. Ook de organisatie en de begeleiding door Sporta waren ongelofelijk goed en dit met bijna alleen maar vrijwilligers. Prima gedaan, Sporta!

  Ik sta serieus achter met mijn training: in 2010 heb ik tot op vandaag 455 km gefietst. Daar moeten toch nog 2.000 km bij komen, maar dat zal moeilijk worden. Vorig jaar had ik net 3.000 km gefietst van oktober tot aan de beklimming in juni. Dat zal ik dit jaar niet halen. Maar ik ben nu wel beter in conditie dan vorig jaar. Gisteren heb ik een fietstocht van 92 km zonder al te grote problemen afgerond, ondanks de felle wind en dat we met drie waren, wat het eigen tempo aanhouden bemoeilijkt. 

  Ik weeg vandaag rond de 120 kg. Dit is ongeveer zoals vorig jaar. Zoals elke Ventourst weet: elke kilo teveel kost 3 minuten tijdens de beklimming. Hopelijk gaan er nog 10 kilo tegen 19 juni af..

  Mijn trainingsplan ziet er nu als volgt uit: in april veel kilometers maken aan een rustig tempo. Bij mij is dit onder de 150 hartslagen per minuut, liefst rond de 140. Bedoeling is om nu een grote uithouding op te bouwen, om daarna intensiever, lees hellingen, te trainen. Vergelijk het met een pyramide: hoe breder de basis hoe hoger men kan gaan. Begin mei heb ik een korte fietsvakantie (5 dagen) in Wales gepland en dat zal de eerste kennismaking met de hellingen zijn. En daarna elke weekend naar de Ardennen en in de week rustig blijven trainen.

   

  Ik ga nu weer af en toe iets van mij laten horen op mijn blog. Beloofd!

   

  Groeten en veel fietsplezier,

   

  Patje

  28-03-2010 om 15:56 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe fiets en het bijhorend gewicht zijn binnen!

  Vanmorgen 115 kg op de weegschaal: net het gewicht dat ik me voorop gesteld had vooraleer ik een nieuwe fiets zou kopen. Toevallig of niet ben ik dit weekend mijn nieuwe fiets gaan halen: een witte Specialized Rockhopper!

  Tot nu toe heb ik 2.045 km gefietst. De Mont Ventoux beklimming is op 20 juni. Ik hoop nog minstens 1.000 km voor de beklimming te trainen. We shall see...

   

  Groeten,

   

  Patje

  04-05-2009 om 20:45 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog twee kilo een we kopen een nieuwe fiets...

  Vanmorgen, op de weegschaal: 117 kg!!!

  Tweeënhalve kilo afgevallen op een week! Vorige week maandag had ik pech dat ik zondagavond nog rijkelijk getafeld en gedronken had, vandaag had ik geluk dat ik zondag een zware fietstocht van 90 km met zware wind in de kuiten had.

  Vorige week heb ik enkel gisteren gefietst, maar ben ik wel tweemaal 45 minuten gaan joggen.

  Nog één week werken en dan ga ik een weekje skiën met Intersoc (=lekker eten!). Toch hoop ik na deze skiweek in de buurt van de 115 kilo (= mijn absoluut maximum aantal kilo om de trip naar de Mont Ventoux aan te vatten) te zitten, zodat ik eindelijk naar de winkel mag om een nieuwe mountainbike te kopen.

  Hopelijk lukt het!

   

  Tot binnen twee weken!

   

  Patje

  23-03-2009 om 20:34 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nipt onder de kaap van 120 kg

  De doelstelling van deze week was om definitief onder de 120 kg te zakken. Wel, het was zeer nipt vanmorgen: 119,5 kg. Deze week was ik op een gegeven moment zelfs gezakt tot 118 kg, maar een zwaar (te veel gegeten) weekend heeft er anders over beslist.

  Ook mij fietsdoelstelling heb ik bereikt: 115 km, waarvan een tocht van 85 km die ik zonder problemen heb afgerond.

  Volgende week hoop ik toch tot 118 kg te zakken. Wait and see!

   

  Tot blogs!

   

  Patje

  16-03-2009 om 20:14 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na twee maanden radiostilte

  Vanmorgen woog ik 120 kg. Eén kilo minder dan bijna twee maanden geleden.

  Ik heb twee maanden kilo’s zien aankomen en dan weer zien verdwijnen: op en af, op en af...

  Het begin van het jaar is altijd heel moeilijk voor mij (afsluiting van het vorige boekjaar en budgetten opstellen voor het nieuwe, diverse rapporteringen...), maar dit jaar was het nog moeilijker dan anders: de winter duurde bijzonder lang en was toch strenger dan andere jaren. Gelukkig ben ik wel blijven fietsen: vandaag zit ik op een totaal van 1390 km sinds 1 november 2008.

  Nu moet ik mij dringend herpakken wil ik nog een beetje “in vorm” aan de start komen. Het doel voor deze maand is definitief onder de kaap van 120 kg geraken én blijven. Verder hoop ik elke week minstens 100 km en liefst 150 km te fietsen.

   

  Op hoop van zegen!

   

  Patje

  09-03-2009 om 20:32 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle kleine beetjes helpen, maar...

  Maar zo gaat het natuurlijk niet vooruit! Deze week ben ik maar een halve kilo afgevallen: 121 kg. Een zondig weekend en de aanhoudende vrieskou met sneeuw die blijft liggen helpen de zaak niet. Gelukkig fiets ik nog een kleine 3 uur per week op mijn hometrainer.

  Deze week zou het gaan dooien en hopelijk kan ik dan volgende week weer de weg op. Volgend weekend wordt weer zwaar: er staat een weekendje Brussel in het verschiet. Ik neem me voor om in Brussel veel te wandelen en matig te eten.

  Mijn ambiteuze doelstelling is om volgende 120 kg te wegen. Hopelijk lukt het...

   

  Tot blogs!

   

  Patje

  12-01-2009 om 20:49 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na twee weken afwezigheid: een nieuw jaar én een nieuw begin

  Tijdens de kerstvakantie heb ik niets van mij laten horen. Niet dat ik de tijd niet had, maar ik had gewoon geen zin.

  Ik heb wel bijna dagelijks aan sport gedaan: slechts twee dagen heb ik echt niets gedaan. Nochtans was dit niet evident met al die feesten en bijhorende plichtplegingen. Ik was afgelopen twee weken bijzonder gemotiveerd om te sporten: zeer ongeduldig en gefocust, tot het irritante toe voor mijn omgeving... Het winterweer was de grote spelbreker, anders had ik veel meer en langer op de weg gefietst.

  Stand van zaken vanmorgen op de weegschaal: 121,5 kg. Een kilo afgevallen sinds 16/12/08 ondanks al het feestgedruis. Niet slecht maar kan beter...

  Vanaf vandaag ben ik begonnen met nog meer op mijn voeding te letten: geen tussendoortjes en sauzen meer (probeerde ik me al geruime tijd aan te houden, zij het niet altijd even succesvol) en minder eten tout court.

  Ik wil absoluut de volgende 5 maanden 5 kilo per maand afvallen, anders wordt de beklimming in juni niet onmogelijk, maar toch zeer moeilijk.

  Ik hou u verder op de hoogte...

   

  Tot blogs,

   

  Patje

  05-01-2009 om 20:41 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel 42 geworden, maar ...

  Teveel gefeest en véél te véél gegeten. Ik schaam me...

  Het droeve resultaat gisteren: 122,5 kg. Eén kilo bijgekomen!

  Maar er is ook goed nieuws: ik voel me goed en ik fiets goed. Het fietsen gaat echt vlot, bijna gemakkelijk: soms vriest het buiten en toch kan ik me gemakkelijk motiveren om te gaan fietsen.

  Weer met goede moed de week starten en hopelijk ben ik volgende week wat afgevallen. Het zal moeilijk zijn met al die eindejaarsfeesten, maar ik zal en moet mijn best doen.

   

  Tot blogs,

   

  Patje

  16-12-2008 om 21:34 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt moeilijk...

  ... om nog voor mijn tweeënveertigste 120 kg te wegen. Vanmorgen stond de wijzer van mijn weegschaal op 121,5 kg. Nog 1,5 kg afvallen op een week, dat wordt moeilijk.

  Qua fietsen zitten alles snor. Ik fiets minstens tweemaal dertig minuten per week en dit weekend ben ik tweemaal twee uur op de weg gaan fietsen. Ik voel me ook heel goed, ik heb er zin in. Die eerste 11 kg die weg zijn, dat is toch een heel verschil.

  Ik mag vooral de moed niet laten hangen, ook al haal ik volgende week de 120 kilo niet. Ik zal héél blij zijn, als ik dit gewicht na de feestdagen bereikt heb.

   

  Tot blogs,

   

  Patje

  08-12-2008 om 21:45 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back on track

  Na een desastreuse week, kon ik vanmorgen weer glimlachen op de weegschaal: 122 kg. Terug 1,5 kilo per week eraf! Nog twee weken tot mijn verjaardag, dus minimum een kilo per week: moet haalbaar zijn.

   

  Verder fiets ik drie keer per week: tweemaal op de hometrainer en éénmaal op de weg. Ik voel me goed in mijn “Mont Ventoux”-project! Kwestie van nog een zevental maanden vol te houden.

   

  Tot blogs!

   

  Patje

  01-12-2008 om 19:56 geschreven door Patje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)  Archief per week
 • 22/03-28/03 2010
 • 04/05-10/05 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!