Opnamestudio
Inhoud blog
 • Opnamestudio
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  24-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnamestudio

  Wanneer u op zoek gaan naar een opnamestudio software die u zijn meestal gericht op mooie screen shots, mooie beschrijvingen en prijskaartje. Echter, de meeste mensen nooit controleren de belangrijkste factoren bij het selecteren van de opname-software. U moet eerst afvragen waarom heb je de software nodig, welke functies zijn het meest belangrijk voor u, hebt u al een computer of u wilt een nieuwe kopen, moet je de compatibiliteit met andere opname studio's, zal deze software werken met uw audio-hardware of heb je nodig om ook de aankoop van een nieuwe, speciale geluidskaart, enz. selecteren juiste opnamestudio software is geen eenvoudige opgave.

  Waarom heb je nodig opnamestudio software? Want elk huis of professionele opnamestudio gebruikt computers voor audioproducties. Audio computers en software zijn onmisbare hulpmiddelen in elke opnamestudio. U kunt gebruik maken van computers met de juiste software niet alleen voor de opname, maar ook voor het bewerken, toevoegen van effecten, geluid synthese, filteren, mastering, archivering, overdracht, enz. Het is ook mogelijk om een goedkope woning opnamestudio te bouwen met gewone PC en een populaire audio opnamesoftware. Computers en audio-opname software een essentieel onderdeel geworden van elke opname studio.

  Welke functies heb je nodig? Nou, dit is afhankelijk van de individuele eisen en studio's. Elke opname software ondersteunt het opnemen, bewerken en afspelen. U moet beslissen of u behoefte aan meer nadruk op de audio-opname functies (niveau matching, spectrum analyse, audio compressie, conversie tools, mastering, etc.) of je moet meer nadruk op de MIDI-apparaten, instrumenten en bemonstering (sequencers, golf tafel synthese, drum machines, muzieknotatie, etc.). Veel opnamestudio software-oplossingen hebben een goede ondersteuning voor zowel audio-operaties en muziekinstrumenten.

  Heeft u al een geluidskaart of je niet maar kan veroorloven om een nieuwe te kopen? De meeste muziek opname-software werkt met standaard geluidskaarten die worden ondersteund door het besturingssysteem, terwijl sommigen van hen werken alleen met de eigen audio-hardware. Een voorbeeld hiervan is Pro Tools die alleen werkt met speciale Digidesgn of M-Audio hardware. De basisregel is dat u eerst uw audio-hardware selecteren op basis van de behoeften van uw studio. De volgende stap is het vinden van een geschikte audio-opname software. Echter, in sommige gevallen zijn deze stappen kan worden teruggedraaid. Als je precies weet welke software u nodig hebt of wilt hebben dan moet je een geluidskaart die wordt ondersteund en heeft de aansluitingen compatibel is met uw opname studio-apparatuur te vinden.


  Als u nog niet beschikt over een computer, dan kun je een dilemma. Mac of PC? Het antwoord is niet eenvoudig. Beide soorten werken goed en zijn te vinden in de opname studio's. De meeste opnamestudio software-oplossingen werken op beide platforms, maar niet alle. Als u al een computer die u van plan bent gebruik dan deze vraag is overbodig. Anders is het een goed idee om de beschikbaarheid van de gekozen audio-opname-software op Mac en PC te controleren.

  Moet u uw muziek-projecten over te dragen aan een andere studio? Als het antwoord ja is, dan is uw software compatibel moet zijn met software in de studio u van plan bent om mee te werken. Een typisch voorbeeld van de standaard opname-studio software die vooral uitblinkt in compatibiliteit is Pro Tools. Alle versies van Pro Tools ter ondersteuning van de "Pro Tools bestand" zodat u makkelijk de projecten voor de overdracht tussen de studio's die Pro Tools te gebruiken. Natuurlijk, elke audio-software ondersteunt standaard audio formaten zoals mp3 en wav om te lezen en te schrijven. De compatibiliteit tussen verschillende opname-software wordt verklaard op het niveau van het project bestanden. Dit betekent dat u uw onvoltooide project in een studio op te slaan en open het in een ander waar het kan worden afgewerkt.

  Prijs? De prijs van de meest populaire audio-opname software begint op ongeveer $ 100. Dit is een zeer klein bedrag in vergelijking tot de totale prijs van uw studio-apparatuur. Daarom moet de prijs van de software een van de laatste factoren bij het selecteren van software voor uw studio.


  Selecteren van de juiste opnamestudio software kan een moeilijke taak worden maar u kunt ze te vereenvoudigen door te weten wat u precies nodig heeft en hoe u de software te gebruiken in uw opname studio.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
  Tags:studilio,opnamestudio,studio,cdopnemen,muziekstudio,studios
  24-05-2010, 17:18 geschreven door opnamestudio  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/opnamestudio

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  24-05-2010, 17:06 geschreven door  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 24/05-30/05 2010
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!