Inhoud blog
 • Tweede dag acclimatisatie, toch zeg ik je geen vaarwel mijn vriend, dra zien w'elkander weer.
 • Wat is het hard om te wennen.
 • De definitieve aftocht is begonnen!
 • Een mooiere afsluiter van deze missie kon ik niet dromen.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Onder mijn voeten en handen.
  40 jaar kinesitherapie praktijk - 95 dagen wandelfeest.
  20-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/ondermijnvoetenenhanden

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  20-01-2018 om 14:38 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVEN WAT UITLEG OVER HET PARCOURS EN DE BEGELEIDERS
  DE WEGWIJZER en DE BEGELEIDERS Het zal waarschijnlijk velen aanbelangen welke weg ik dan eigenlijk wel zal volgen. Het is geen officieel pad noch vooraf afgepeild traject. Vanaf de eerste meter aan mijn voordeur tot de laatste stap in Fisterra heb ik uitgetekend op mijn gps-toestel. Ik moet hier een paar bloempjes werpen naar Thierry Parduyns. Hij is een super brein wat betreft gps-navigatie en geen probleem bewaart na zijn interventie de stille geheimhouding. Via Thierry ben ik beetje bij beetje ingewijd in de digitale navigatie en de gebruiken en handelingen van Base-Camp. Wellicht vinden de neurotische trekjes en zenuwweefsel vernietigende oorzaken bij De Waypoint verkoper hier voor een deel hun oorsprong. Sorry voor alles Thierry, maar toch heb je me goed geholpen. Het parcours is vrij eenvoudig. Aan de voordeur in Herent is de start. Vandaar ga ik op dag 1 richting Waver om alzo de volgende dagen onder Brussel door te kunnen wandelen via Kasteel-Brakel naar Waterloo. Het gaat dan de volgende dagen richting Vezon aan de Franse grens. Door het bos van Cambrais recht naar beneden naar Saint-Quentin. Ik val Parijs aan langs de Oostelijke zijde en ga dan vervolgens onderaan Parijs door naar beneden, ik volg gewoon de Loire tot in Tours. Daar maak ik weer een bocht van 70 graden naar zuidwaarts om via Poitiers, Bordeaux te bereiken na 45 stapdagen. Dan wandel ik rustig door naar Bayonne en kom serieus aan in San Sebastian. Daar wordt het pure ernst, want vanaf hier volg ik de dorpskernen van de Cantabrische kust. In Irun start de tocht naar San Sebastian, naar Barakaido, Santander en Xixon. Hierna wordt Aviles gepasseerd naar Vilalba. Even wordt naar Compostella gezien maar onmiddellijk gaan we verder naar ons eindpunt Fisterra. Tot in Bordeaux word ik vanaf de eerste dag begeleid door een goede vriend. Walter Vandenbroeck is een oudgediende van bij de paracommando eenheid in het Belgisch leger. De selectie was heel streng en niet zoals gepland belandde deze sukkelaar bij de laatste twee. De keuze was niet zo verscheurend. Ofwel de Walter, ofwel een man die kandidaat was op een lijst voor de gemeenteraadsverkiezing. Door deze vaststelling, viel de keuze dus niet op een malafide figuur. De taak van mijn compagnon is niet min. Ik wil geen afbreuk doen van zijn kwaliteiten en talenten, maar om zulk een taak tot een goed einde te brengen moet je wel over een geweldige lading multi-functionaliteiten beschikken. Hij (moet kunnen) en kan koken, hij (moet kunnen) en kan rijden, hij (moet kunnen) en kan navigeren, hij (moet kunnen) en kan fotograferen, hij is een goede technieker, hij is taalvaardig en zal moeten boodschappen doen in zeker twee verschillende talen. Hij zal de financiƫn (goed en gezond) moeten kunnen beheren. Bovendien zal hij moeten kunnen sussen en kussen, want zonder nachtzoen slaap ik niet. Tot heden toe heb ik met mijn vriend nog nooit woorden gehad, wel een paar nare zinnen. Of het zo zal blijven en of we als vrienden zullen wederkeren kan jij als lezer nog het best van al beoordelen. Feit is dat Walter tijdens dit eerste reisdeel een zeer voorname en glorieuze rol zal spelen in het behalen van ons beider einddoel. Vanaf Bordeaux is het de alom bekende tandem van Sonja en Marie Rose die de fakkel van Walter voor de volgende zes weken zullen overnemen. Dat zal ook prima verlopen. Dat volk kennen we en die hebben reeds maanden ondervinding. Bij deze ben ik al deze begeleiders bijzonder erkentelijk. Ze beseffen zelf niet eens voor de helft hoe gelukkig ze me maken. Veel leesgenot.

  20-01-2018 om 00:00 geschreven door JohanDS  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een inleiding met een beetje uitleg is misschien wel nuttig!
  Een heel klein beetje uitleg bij het lezen en gebruik van de blog zal wellicht de gebruiker wegwijs maken hoe er interactief kan worden omgesprongen. Enkele heel praktische tips.
  Exclamation 1- Zet in je adresbalk het volgende adres bij jouw favorieten vast als bladwijzer : www.bloggen.be/ondermijnvoetenenhanden (in kleine letters en zonder spatie).
  Arrow 2- In de blog zelf kan je door aan de rechterzijde te klikken op het vak "e-mail mij" een bericht sturen naar mij onderweg. Een verzoek of een vingerwijzing..Ik alleen lees dit.
  Crying or Very sad 3- In het gastenboek van de blog kan je voor andere lezers ook een bericht plaatsen. Iedereen die de blog leest kan dan lezen wat jij neerschreef voor iedereen.
  Laughing 4- De totale inhoud van alle berichten in de reeds geplaatste blog lees je bondig af in de linkse kolom boven. Hij zal genummerd zijn per dag en datum.
  Embarassed 5- Je kan indien je dat echt wil, een beoordeling geven van de blog, maar of dat veel zal verbeteren is niet echt zeker...Links bijna onderaan is zo een zone voorzien.
  Shocked 6- Er is nog een teller voorzien waarop het aantal volgers wordt aangeduid. Helemaal links onderaan zie je teller met vier cijfers.

  En nu maar afwachten. Er zullen een paar artikels verschijnen voor de eigenlijke start op 1 mei 2018. 
  Ook foto's zullen er af en toe tijdens mijn voorbereiding de revue passeren.
  Af en toe eens gaan kijken baart dus de kunst om met deze blog te leren omgaan.
  Nog veel kijk en leesplezier.
  Johan.

  20-01-2018 om 00:00 geschreven door JohanDS  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IIIIaaaaah De blog is aangemaakt !
  Beste lezer,

  Wanneer je dit berichtje leest in de blog van Johan, ben je erin geslaagd de juiste gegevens in te vullen die nodig zijn tot het kunnen volgen van mijn blog. Ook ik moet daar opnieuw wat inkomen en er zullen zich wellicht hier en daar wat groeipijnen voordoen. Geen nood, een groot deel van de lezers zijn verantwoordelijke kinesisten en die weten met pijnen in het algemeen goed om te springen.
  Welkom aan boord. We zullen er eens een lap op geven zie...

  20-01-2018 om 00:00 geschreven door JohanDS  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!