Zoeken in blog

Gastenboek
 • Top Benefits Of Noisemakers
 • AMAPIANO 2019
 • work
 • Top Benefits Of Onions
 • Health Benefits of Mango Uses Benefits

  Druk op onderstaande knop om een positief berichtje achter te laten in mijn gastenboek (let wel : obsceniteiten worden eruitgeflikkerd !)

  Neem ook een kijkje op mijn andere bloggen SNOR en BUDOKA,
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Motortoerisme...mijn hobby
  Motortoerisme... mijn passie
  Enkele korte flashes uit mijn motorrijderscarrière die begon in 1972. Regelmatig een korte impressie van de nieuwste modellen. Ook komen de meest gekke motoren aan bod alsmede bijzondere verkeerssituaties. Treffens en andere activiteiten. En niet te vergeten mijn collectie 'Politie-bikes'en badges.
  29-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.53ste Ronde van West-Vlaanderen : Menen 29 mei 2014

  53ste Ronde van West-Vlaanderen : Menen 29 mei 2014  10.00u : aankomst aan de Spijker in Menen  Motorrijders van Sqeedly uit Ecaussinnes  Anja en haar ventje uit Poperinge...  De zware machines bleven maar binnenrollen...  Organisatoren houden een oogje in het zeil op de parking...  Koffiemadam aan het werk...  Inschrijvingstafel;..  De trofeeën...  En klaar om te starten... dit waren de pijltjes die we moesten volgen... soms klein/normaal, maar er zaten ook plakaten tuissen van 20x30cm !!!

  Ge moest al ferm blind zijn als je dat niet zag !  We rijden tot aan de grens met Halluin en slaan linksaf richting Moeskroen... Even een blik op die majestueuse watertoren...

  Het gaat verder tot Rekkem en in Neuville en Ferrain steken we de Franse grens over.


     Weer een watertoren... raar maar ik vind dit wel een mooie constructie... en allemaal verschillend !!!

  Op Wikipedia hebben ze een lijst...

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_watertorens_in_Belgi%C3%AB  We schuiven nog even langsheen Halluin en komen aan in Roncq.

  Daar staan op achtereenvolgens drie rondepunten een kunstwerk van Suzy Lieppe.

  Het eerste heet 'Humaine Silhouette', het tweede 'Silhouettes Enlacées'.

  Aan het derde zijn we niet geraakt want we zijn links de richting Bousbecques afgeslagen...   


  Even halt houden aan deze oude villa in Lincelles (jammer van de kwaliteit).  Iets verder spring deze datum mij in het oog : een hoeve uit 1777 ?!?!

  't Is precies het vooraangezicht van een ridderhelm...  Ten midden van de patatjes... Wervicq-Sud... Armentières...  En nog een als we Warneton binnenrijden...  Over de Leie en even verder over nog een oude Leie-arm en we zijn terug in België  Even verder buiten de dorpskern, op de baan naar Wijtschate deze reusachtige OLV-grot...  Er bestaat een Vereniging rond : Les Amis de la Grotte de Lourdes...


   


  Ja... die zagen we ook weer massaal op de weg...  Met Wijtschate zitten we weer meteen in Westvlaanderen en krijgen we een eerste controlepost in cafe St Hubert... het is 10.30u...

  Om de hoek staat een standbeeld van 'The Miner', daar neergepoot in 2008 en van de hand van Jan Dieusaert...

  (http://www.dieusaert.net/)


   


  Het gaat verder naar Voormezele...

  We komen stilaan in oorlogsgebied... getuigen de vele kerkhoven van '14-'18  Elzenwalle Brasserie Cemetery ...

  Deze begraafplaats werd genoemd naar de brouwerij, die tegenover de begraafplaats gelegen was. De begraafplaats bestaat in feite uit een verzameling van kleine regimentsbegraafplaatsen.

  Perk III bijvoorbeeld werd aangelegd door het '22nd Canadian Battalion (Quebec Regt)'.

  De 8 perken zijn zonder enige volgorde qua datum of positie aangelegd. De korte rijen variëren van 1 tot 14 graven.

  De eenheden die hier begraven liggen, verdedigden hier de stellingen tussen februari 1915 en juni 1917.

  Na de Mijnenslag werden nog enkele doden begraven, die hier omkwamen terwijl ze de nieuw veroverde stellingen verdedigden (tot in november 1917).

  De begraafplaats is ontworpen door G.H. Goldsmith.

  Volgens het huidige register liggen er nu 149 doden begraven, waaronder 41 Canadezen en 108 doden uit het Verenigd Koninkrijk, waarvan er 5 niet geïdentificeerd konden worden.

  Vrij kleine begraafplaats met vijfhoekig plattegrond en een oppervlakte van ca. 1820m².

  Het terrein van de begraafplaats werd genivelleerd, waardoor de begraafplaats iets hoger ligt dan het niveau van de straat.

  De begraafplaats wordt langs 3 zijden omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuurstenen, aan straatzijde is de begraafplaats niet omheind.

  Centraal vooraan staat het ‘Cross of Sacrifice’ (type A), met links en rechts witte toegangstrappen.

  Tegen de rechtermuur (noordkant) zijn de landplaten, het registerkastje en de metalen informatieplaat aangebracht.

  De graven liggen heel onregelmatig verspreid over 8 perken. Rondom rond de begraafplaats zijn essen aangeplant.  Vlamertinge... Brandhoek-Ieper...  We komen aan het Hagle Dump Cemetry in Elverdinge...

  Gelegen langs de Galgestraat/Sint-Pietersstraat, tussen huisnummers 44 en 46, ca. 3500m ten ZW van Elverdinge, vlakbij de grens met Vlamertinge. Vlakbij zijn de "Galgebossen".

  Rechthoekige begraafplaats met afgeschuinde hoek (W-hoek), met een oppervlakte van ca. 1800m², ontworpen door R. Blomfield, met medewerking van J.S. Hutton.

  De begraafplaats wordt omheind door een bakstenen muur, afgedekt met witsteen. Op een witte plaat, links van de toegang, staat 'Hagle Dump Cemetery 1915-1918' te lezen.

  Aan en in deze voormuur bevinden zich het registerkastje, een CWGC-infoplaat met informatie over de begraafplaats en 3 landplaten.

  Vlakbij de toegang staat het 'Cross of Sacrifice', van het type A. Er is geen 'Stone of Remembrance' aanwezig.

  Achteraan, in de N-hoek van de begraafplaats staat een bakstenen dienstgebouw. De graven liggen vrij regelmatig verspreid over 6 perken, met de grafstenen gericht naar de toegang (ZO).

  Op 'Hagle Dump Cemetery' liggen 439 militairen begraven, waaronder 280 geïdentificeerde en 117 niet geïdentificeerde Britten, 10 geïdentificeerde

  en 16 niet geïdentificeerde Australiërs, 7 wel en 7 niet geïdentificeerde Canadezen en tenslotte 2 geïdentificeerde Duitsers. 

  Elverdinge lag de hele oorlog achter de Britse linies. Hospital Farm Cemetery en Ferme-Olivier Cemetery (allebei Elverdinge) werden de eerste oorlogsjaren voor Britse bijzettingen gebruikt.

  De aanleg van de begraafplaats nabij een rustkamp en een depot dat 'Hagle Dump' genoemd werd, begon in april 1918 tijdens het Duitse Lente-Offensief.

  De begraafplaats werd zowel door gevechtseenheden als door 'field ambulances' (medische posten) gebruikt tot in oktober 1918. 

   Na de oorlog kwam er een uitbreiding (Plots III en IV) door de concentratie van meer dan 200 graven, waarvan een deel geïsoleerde graven uit het omliggende slagveld.

  De graven van 26 Amerikaanse militairen, omgekomen in de periode tussen juli en september 1918, en van 2 Franse doden werden overgebracht naar andere begraafplaatsen. 

   'Brielen Military Cemetery', waarvan 20 Commonwealth-graven naar hier werden overgebracht, lag net ten O van het dorp Brielen.

  De begraafplaats werd van april 1915 tot september 1917 gebruikt en bevatte de graven van 31 Franse militairen, 16 van het Verenigd Koninkrijk en 4 Canadezen. 

   Pte. Walter Dossett (1/4th York and Lancasters, 148th Brigade, 49th West Riding Division) werd op 25 juni 1918 geëxecuteerd wegens desertie tijdens het Duitse Lente-Offensief.

  Hetzelfde lot onderging Pte. G. Ainley (1/4th King's Own Yorkshire Light Infantry, 147th Brigade, 49th Division), die drie keer deserteerde en werd geëxecuteerd op 30 juli 1918.   


  Kenners zullen hun hart kunnen ophalen bij de enorme diversiteit in de Galgebossen.

  Zo zijn er maar liefst 150 soorten planten en 24 soorten dagvlinders in dit bos, zoals de zeldzame kleine ijsvogelvlinder.

  Maar ook de recreant kan in de Galgebossen genieten van de natuurpracht en rustgevende stilte.

  Met een beetje geluk kruist een ree, vos of martersoort jouw pad bij een bezoek aan deze bossen.


   


  Nog altijd in Elverdinge hebben we het Canada Farm British Cemetery, gelegen langs de Elzendammestraat, tegenover huisnummer 36, ca. 2.5km ten W van de kerk van Elverdinge.

  Canada Farm Cemetery, ontworpen door R. Blomfield, met medewerking van J.S. Hutton, is een nagenoeg trapeziumvormige begraafplaats met een oppervlakte van ca. 3400m² en omheind door een bakstenen muur,

  afgedekt met witsteen. Twee witstenen zuiltjes flankeren het smeedijzeren toegangshekken.

  Bij de toegang bevinden zich het registerkastje en de CWGC-infoplaat op een lage, bakstenen tafel. In de 'Cross of Sacrifice', die van het type A is

  en ingewerkt zit in de toegangsmuur (W-kant) staat op de buitenmuur te lezen: 'Canada Farm British Cemetery, 1917-1918'.

  Op de muur onder het kruis, maar nu aan de kant van de begraafplaats, zijn de 3-talige teksten van de landplaat ingewerkt.

  De 'Stone of Remembrance' bevindt zich centraal achteraan (NO-kant) de begraafplaats, op een witstenen podium met trapjes aan de zijkant.

  De graven zijn verdeeld over 4 perken en zijn vrij onregelmatig geschikt.

  Op Canada Farm Cemetery liggen 898 Britten en 9 Canadezen begraven, die allen geïdentificeerd konden worden. 

  Canada Farm Cemetery werd gestart bij het begin van de Mijnenslag (7 juni 1917) en zou gebruikt worden tot het einde van de Derde Slag bij Ieper in 1917.

  De meeste doden zijn afkomstig van de 'Casualty Clearing Station' (medische post), die vlakbij op een boerderij ('Canada Farm' geheten) geïnstalleerd was tussen juni en oktober 1917.

  Hier liggen vooral manschappen van de 'Royal Artillery' (438) en van de 'Guards Division' (144), die tijdens het begin van de Derde Slag om Ieper dodelijk getroffen raakten en achteruit gebracht werden voor verzorging.

  Enkele graven werden na het offensief toegevoegd.

   Op Canada Farm Cemetery ligt o.m. C.S. Tennant begraven, die in de kerk van Elverdinge herdacht wordt via een gedenkplaat in de vloer.


   


  We rijden verder naar Oostvleteren en Lo-Reninge... rijden eerst over de Boezingegracht en over de IJzer...  We rijden een stukje langs de IJzer (traag... op zoek naar een zilverreiger...) en na enkele kilometers linksaf de landerijen in te slaan...

  Tot aan de wijk Hazewind (zogenoemd omdat daar een herberg stond waar veel jagers over de vloer kwamen...).

  Langs de weg naar Lo en Alveringem, deze kapel met handgeschreven mededeling ...  W komen aan in Lampernisse waar een tweede controlepost gevestigd was in cafe Zannekin, genaamd naar de ridder...

  Het is 11.45u...

  Zijn gedenkplaat staat trouwens tegen de kerkmuur.


  Nicolaas Zannekin (Lampernisse, eind 13e eeuwKassel, Frans-Vlaanderen, 23 augustus 1328) was een Vlaams opstandelingenleider,

  vooral bekend door zijn rol in de boerenopstand in de Vlaamse kuststreek tegen graaf Lodewijk II van Nevers.

  Zannekin was een kleine grondeigenaar uit Lampernisse in de kasselrij Veurne, en werd buitenpoorter van Brugge, waar hij zich zeer populair maakte.

  De onlusten tegen Lodewijk van Nevers waren vooral gericht tegen de wijze van inning van de grafelijke belastingen.

  De opstandige boeren (de 'Kerels van Vlaanderen') bestreden de baljuws en belastingontvangers, en plunderden de kastelen van de edelen die trouw bleven aan de graaf.

  Die edelen reageerden daarop met strafexpedities. Door de graaf ingestelde onderzoekingscommissies leverden weinig resultaat op.

  Zannekin slaagde erin enige steden te veroveren, zoals Nieuwpoort en Veurne (waar hij als een engel Gods werd ingehaald), Kortrijk (waar de graaf werd gevangengenomen) en Ieper.

  De opstandelingen kregen de steun van Robrecht van Kassel, die tot ruwaard werd aangesteld. Pogingen om Gent en Oudenaarde in handen te krijgen, mislukten echter (1325).

  Nu kwam koning Karel de Schone tussenbeide ten gunste van de graaf, waarop deze werd vrijgelaten op 18 februari 1326.

  De Vrede van Arques (19 april 1326) moest een einde maken aan de onlusten, die evenwel spoedig weer oplaaiden, en erger dan ooit.

  Zannekin kreeg nu steun van Jacob Peyt en van Willem de Deken, burgemeester van Brugge, die zonder succes hulp ging vragen bij koning Eduard III van Engeland.


  Een sterk Frans leger versloeg in de Slag bij Kassel (1328) de boeren en ambachtslieden uit de steden en kasselrijen Veurne, Sint-Winoksbergen, Broekburg, Kassel, Belle en Poperinge.

  Zannekin sneuvelde en de opstand werd hard neergeslagen.

  De Vlaamse weerstand was gebroken en de Fransen namen wraak. Honderden opstandelingen werden terechtgesteld en vele anderen voor eeuwig uit Vlaanderen verbannen.

  Willem de Deken werd naar Parijs gevoerd en op 24 december 1328 terechtgesteld: zijn handen werden afgehakt waarna hij op een mat door de straten van Parijs tot aan de galg werd gesleept en opgehangen.

  Zeger Janszone uit Bredene, een andere opstandelingenleider, werd pas in februari 1329 gevat en terechtgesteld toen hij in Oostende en omgeving een nieuwe opstand probeerde te ontketenen.

  De goederen van al de Vlaamse opstandelingen werden verbeurd verklaard. Vlaanderen had meer dan 3200 doden te betreuren.  We rijden nu langs de 'oude zeedijk'

  Die Oude Zeedijk vormt de grens tussen de Oudlandpolders (ten westen van de Oude Zeedijk) en Middellandpolders (ten oosten ervan)

  en loopt van noordwest naar zuidoost van Oostduinkerke over Avekapelle (Alveringem), Lampernisse (Diksmuide), Nieuwkapelle (Diksmuide) en Oudekapelle (Diksmuide) tot Lo (Lo-Reninge).

  De aanleg ervan zou teruggaan tot de 10de eeuw, als een preventieve dijk om de instroom van zout- en brakwater in landbouwgebieden te vermijden.

  Oudst bekende vermelding in 1439 als "den ouden zeediic". Aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778) als "Ouden Zee Dyck".

  De Oude Zeedijk vormt de oostelijke grens van het beschermd landschap Oudlandpolders van Lampernisse (beschermd bij M.B. van 30.01.2002).

  Langs de Oude Zeedijk loopt de Zaadgracht, een vrij brede gracht met een drietal in kern bewaarde bruggen uit de 19de eeuw of het interbellum (voor de gaaf bewaardste bruggen cf. Oude Zeedijk z.nr.).

  Brede brug ter hoogte van de Zannekinstraat: opbouw na de Tweede Wereldoorlog, mogelijk oudere onderbouw cf. hoekstenen.

  Tot 1915 stond de "Sint-Jansmolen" of "Lampernessemeulne" - een houten staakmolen - op de hoek van de Lampernissestraat en de Oude Zeedijk.

  Deze molen werd voor het eerst vermeld in 1460 en is aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Hij werd in 1915 omvergetrokken door Belgische genietroepen.

  In 1916 werd op vraag van dokter Derache op de site van de Sint-Jansmolen een chirurgische voorpost ingericht (cf. Oude Zeedijk z.nr., naamsteen).

  Op de Oude Zeedijk sluit ten noorden van de Lampernissestraat een doodlopende weg aan (gelegen in de Middellandpolders) met dezelfde naam (cf. Oude Zeedijk z.nr., kleine hoeve).


  Via Oostkerke en Kaaskerke komen we weer aan onze vertrouwde 'Dodengang' (hoeveel keer ik hier al niet gepasseerd ben !!!)  Diksmuide : vlug even een kiekje nemen aan de lichten...  ... en even verder in Esen onze tank bijvullen.  Het is 12.15 u en ik zoek een bankje in Klerken om een boterham te eten...

  Dat frietkot aan de overkant was wel verleidelijk...  Op de weg naar Jonkershoven, komt vanuit de velden deze kerel gewandeld...   


  Een beeltenis van een seizoenarbeider uit 1968 ter ere aan deze mannen.
  In het dorp is ook een straat naar deze mensen genoemd, de "Seizoenwerkersstraat".

  De seizoensarbeiders werden met verschillende namen aangeduid. Daar de meesten naar Frankrijk trokken, sprak men vooral van Fransmans. Men sprak ook van "trimards". De naam "bietenmannen" werd gebruikt aangezien de meesten bieten gingen zetten of rooien. Een Franse bijnaam voor de Vlaamse arbeiders was "Les Godverdommes". De seizoensarbeiders die vanuit het Hageland of de Kempen naar Wallonië trokken werden "Walenmannen" genoemd.
  De Fransmans waren de Vlaamse seizoensarbeiders die in de tweede helft van de 19de eeuw tot in de tweede helft van de 20ste eeuw jaarlijks naar Frankrijk trokken om er te werken. Ze werkten er op de bietenvelden voor het zetten of rooien van bieten, waren actief in de suikerfabrieken, in de vlasnijverheid of in de cichorei-asten.
  Vanaf de eerste helft van de 19de eeuw was België het eerste land op het Europese vasteland waar de Industriële revolutie plaats vond. Deze bracht echter vooral werkgelegenheid in Wallonië. Vlaanderen was daarentegen een plattelandsgebied met landbouw en veeleer ambachtelijke nijverheid. Herhaalde mislukte oogsten en de toenemende invoer uit andere werelddelen brachten economische problemen. Steden als Gent en Antwerpen kenden nog welvaart en industrie, maar in veel landelijke gebieden heerste armoede en ziekte halverwege de 19de eeuw. Naast de emigratie naar Amerika trokken dan ook veel Vlamingen naar Noord-Frankrijk om er te werken. Jaarlijks trokken duizenden mensen naar daar voor seizoensarbeid. De meesten kwamen uit West-Vlaanderen, de Scheldestreek in Oost-Vlaanderen, het Hageland en de Zuiderkempen. Ook uit het Waalse Henegouwen trokken jaarlijks duizenden mensen heen- en terug. De West- en Oost-Vlaamse arbeiders trokken vooral naar Frankrijk, deze uit het Hageland en Kempen trokken ook naar Wallonië.  Voor we aan deze molen komen, gaat we linksaf richting Madonna (Langemark-Poelkapelle) ...  Deze Beeuwsaertmolen, ook Blauwe Molen genoemd, is een staakmolen in Bikschote, een deelgemeente van Langemark-Poelkapelle in West-Vlaanderen.

  De oorspronkelijke molen werd in 1635 gebouwd in opdracht van de heren van Bikschote. Deze molen brandde in 1830 af, vermoedelijk als gevolg van blikseminslag. Hetzelfde jaar werd hij herbouwd. Deze tweede Blauwe Molen werd tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1915 vernield.
  In 1922 werd een derde Blauwe Molen opgebouwd uit de restanten van twee andere molens : de Leenhoudersmolen uit Roesbrugge en de Blanckaertmolen uit Leisele. In de jaren dertig werd een mechanische maalderij opgericht. De aandrijving geschiedde met een stationaire motor op een zware brandstof. In 1966 werd de Blauwe Molen gerestaureerd, maar hij raakte steeds verder in verval en in 1976 werd hij tijdens een storm zwaar beschadigd. Herstel liet tot 2001 op zich wachten.

  De Blauwe Molen is na een restauratie van negen jaar op 18 mei 2010 opnieuw van een gevlucht voorzien.
  De inhuldiging vond plaats op 3 juli 2010.


  We komen aan in Ieper en rijden al een tijdje op de nieuwe Ypres Salient Route

  De Ypres Salient is de boogvormige frontlijn die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog rond de stad Ieper vormde. Langs deze lijn werd een toeristische autoroute uitgestippeld van 70 kilometer. 

  Langs deze route kom je de meest bekende sites tegen die herinneren aan de oorlogsjaren '14  - '18 zoals de site John Mac Crae, de Duitse begraafplaats in Langemark, Tyne Cot Cemetery in Passendale, Memorial Museum Passchendaele 1917

  in Zonnebeke en Hill 60 in Zillebeke.


   


  Even het 'poepke' trekken van deze Kawazaki Vulcan 1700 Voyager...

  Ge ziet ze niet veel rondrijden !
  Een derde controle in cafe Nova in Sint Jan... het is 13.00u...  Even verder het White House Cemetery

  White House Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het dorp Sint-Jan.

  De begraafplaats ligt aan de zuidwestelijke rand van het dorpscentrum en ongeveer 1,6 km ten noordoosten van de Grote Markt van Ieper.

  Ze is ontworpen door Sir Reginald Blomfield en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission.

  Het terrein heeft een vijfhoekig grondplan met een oppervlakte van 4879 m². Vooraan bij de ingang staat de Stone of Remembrance en achteraan het Cross of Sacrifice.

  Er worden 1.172 doden herdacht, waarvan 323 niet geïdentificeerd konden worden.

  De begraafplaats werd genoemd naar het White House, dat langs de weg van Ieper naar Sint-Jan lag. Het gebied lag tijdens de oorlog binnen de Ieperboog en bleef in geallieerde handen.

  De begraafplaats werd gestart in maart 1915 en werd door gevechtseenheden gebruikt tot april 1918.

  Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid met graven die werden overgebracht uit de slagvelden in de omgeving en uit een aantal kleinere begraafplaatsen.

  Die begraafplaatsen die werden ontruimd waren Hengebaert Farm Cemetery in Dikkebus, Bavaria House Cemetery in Ieper, Cottage Garden Cemetery in Sint-Jan, Green Hunter Cemetery in Vlamertinge, North Bank Cemetery of Lankhof

  Cemetery in Voormezele, Basseville Farm German Cemetery in Zandvoorde, Bedford House Cemetery, Enclosure No.1 (een van de ontruimde enclosures van Bedford House Cemetery) in Zillebeke en Wilde Wood Cemetery in Zonnebeke.

  Onder de 1172 graven zijn er 1002 Britten (waarvan 297 niet geïdentificeerde), 45 Australiërs (waarvan 7 niet geïdentificeerde), 85 Canadezen (waarvan 15 niet geïdentificeerde), 1 Indiër, 25 Nieuw-Zeelanders (waarvan 1 niet geïdentificeerde)

  en 5 Zuid-Afrikanen (waarvan 3 niet geïdentificeerde).

  Voor 44 slachtoffers werden Special Memorials opgericht omdat hun graven niet meer teruggevonden werden.

  Onder hen zijn er 28 die oorspronkelijk op een andere begraafplaats lagen maar omdat hun graf vernield raakte worden hun oorspronkelijke begraafplaatsen vermeldt op een zogenaamde Duhallow Block.

  Later werden op de begraafplaats ook acht Britse en één Belgische dode uit de Tweede Wereldoorlog bijgezet. Zij sneuvelden tijdens de terugtrekking naar Duinkerke in juni 1940.

  Deze begraafplaats werd in 2009 als monument beschermd.


  • Soldaat Robert Morrow, van het 1st Battalion Royal Irish Fusiliers ontving het Victoria Cross voor het op eigen initiatief en onder hevig artillerievuur terugbrengen van manschappen die bedolven waren onder ingestorte loopgraven.

  Hij sneuvelde tijdens een actie in St.Jan op 26 april 1915 in de leeftijd van 24 jaar.

  • Soldaat Herbert H. Chase, van het 2nd Bn. Lancashire Fusiliers, werd wegens lafheid geëxecuteerd op 12 juni 1915. Hij was 21 jaar.


  • Soldaat William J. Turpie, van het 2nd Bn. East Surrey Regiment, werd wegens desertie geëxecuteerd op 1 juli 1915. Hij was 24 jaar.


  • Soldaat Robert Gawler, van het 1st Bn. The Buffs (East Kent Regiment), werd wegens desertie geëxecuteerd op 24 februari 1916. Hij was 29 jaar.


  • Soldaat Alfred E. Eveleigh, van het 1st Bn. The Buffs (East Kent Regiment), werd wegens desertie geëxecuteerd op 24 februari 1916. Hij was 27 jaar.


  • Korporaal Louis Henri Van Minsel, is een Belgische militair gesneuveld op 24 mei 1940.  Hier het Potyze Burial Ground Cemetery...

  Potijze Burial Ground Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in Ieper, 1900 m ten noordoosten van de Grote Markt, in het gehucht Potyze.

  De begraafplaats is ontworpen door Sir Reginald Blomfield en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission.

  Het terrein heeft een onregelmatige vorm met een oppervlakte van 4420 m² en is omgeven door een bakstenen muur.

  Het Cross of Sacrifice staat aan de westelijke kant en de Stone of Remembrance staat aan de oostelijke kant van de begraafplaats.

  Ongeveer 300m noordwestelijker liggen nog drie andere Britse oorlogsbegraafplaatsen in dit gehucht: Potijze Chateau Wood Cemetery, Potijze Chateau Lawn Cemetery en Potijze Chateau Grounds Cemetery.

  Er rusten 586 doden.

  Het gehucht Potyze was bijna de hele oorlog in Britse handen. Hier bevond zich het domein met kasteel dat de Britten 'White Château' noemden.

  Niettegenstaande dat het kasteel dikwijls artilleriebeschietingen te verduren had, was het ingericht als een Advanced Dressing Station (medische post).

  Tijdens de Tweede Slag om Ieper waren er eveneens de hoofdkwartieren van de 27ste divisie gevestigd.

  De aanwezigheid van nog drie begraafplaatsen in de omgeving geeft een indicatie van het hoge aantal slachtoffers welke tijdens deze strijd zijn gesneuveld.

  De begraafplaats werd gebruikt tussen april 1915 en oktober 1918.

  Er liggen 580 Britten (waarvan er 21 niet geïdentificeerd konden worden), 3 Australiërs, 1 Canadees en 2 Duitsers begraven.

  De begraafplaats werd in 2009 als monument beschermd.  En even verder natuurlijk het grote St Charles de Potyze...

  Deze begraafplaats is één van de twee Franse militaire begraafplaatsen in de Westhoek. Meteen is het ook de grootste Franse militaire begraafplaats van Vlaanderen.

  De begraafplaats werd pas na de eerste wereldoorlog ingehuldigd. De meeste bijgezette oorlogsslachtoffers stierven tijdens de belangrijke Franse aanwezigheid tussen oktober 1914 en april 1915. 

  Ze werd ingehuldigd op 20 oktober 1922.

  Het monument werd in 1968 door beeldhouwer J.Frèour geplaatst.

  Vermoedelijk liggen hier 4171 Franse militaire begraven :

  - 3547 doden in individuele, dubbele en collectieve graven

  - 609 doden in een 'Ossuaire'

  - 15 recente graven met stoffelijke overschotten die door de 'diggers' gevonden werden tijdens hun werk op de Ieperse industriezone langsheen het kanaal Ieper-IJzer.  Op een vorige rit had ik het er al meermaals over...

  Ook nu weer passeren we het Aeroplane Cemetery


  Het Aeroplane Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Ieper.

  De begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Er worden 1.105 doden herdacht, waarvan 636 niet geïdentificeerd.

  De begraafplaats is ontworpen door Sir Reginald Blomfield en heeft een oppervlakte van 4159 m².

  De begraafplaats ligt meer dan drie kilometer ten noordoosten van het stadscentrum, langs de Zonnebeekseweg naar Zonnebeke,

  een paar honderd meter voorbij de Franse militaire begraafplaats Saint-Charles de Potyze en voor het gehuchtje Verlorenhoek.

  De begraafplaats heeft een rechthoekig grondplan. Centraal achteraan staat het Cross of Sacrifice en aan de oostkant de Stone of Remembrance.

  De stad Ieper lag gedurende de oorlog centraal in de Ieperboog, het stuk front rond de stad waar de Britten en Duitsers jarenlang tegenover elkaar stonden.

  Ieper zelf bleef tijdens de oorlog in geallieerde handen. Het gebied van de huidige begraafplaats lag in niemandsland tot eind juli 1917 bij de Derde Slag om Ieper

  de gehuchten Verlorenhoek en Frezenberg werden heroverd. De volgende maand werd de aanleg van de begraafplaats gestart, aanvankelijk onder de naam New Cemetery, Frezenberg.

  Een tijdje later werd de huidige naam gegeven, naar het vliegtuigwrak nabij de plaats van het huidige Cross of Sacrifice.

  Gevechtseenheden bleven de begraafplaats gebruiken tot het gebied in maart 1918 bij het Duitse Lenteoffensief weer in Duitse handen viel.

  Na de herovering werd de begraafplaats opnieuw gebruikt in september 1918.

  Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid met graven uit de omliggende slagvelden en met graven die werden overgebracht van de ontruimde begraafplaatsen Lock 8 Cemetery in Voormezele

  en Bedford House Cemetery (Enclosure No.5) in Zillebeke.

  Er liggen drie soldaten begraven die wegens desertie geëxecuteerd werden op 26 juni 1915, nl: Bert Hartels (32 jaar), John Robinson (31 jaar) en Alfred Thompson (25 jaar).

  De begraafplaats werd in 2009 als monument beschermd.  Het Polygoonbos, of Doelbos of Den Doel is een bos in de gemeente Zonnebeke. Het is na het Zoniënwoud het oudste domeinbos van België.

  Het bos is ongeveer 68 ha groot en ligt 1,6 km ten zuiden van het dorpscentrum van Zonnebeke. Net ten zuidwesten van het bos loopt de snelweg A19.

  Het bos bestaat vooral uit dennenbomen, de Corsicaanse den of zogenaamde Koekelareden, maar de laatste jaren zijn er ook loofbomen aangeplant.

  In de omgeving liggen nog verschillende andere, kleinere bossen, zoals het Reutelbos, Vijverbos, Nonnebossen en iets verder de verschillende bossen van de Gasthuisbossen.  De inhuldiging van het monument aan Black Watch Corner in Zonnebeke vond plaats op 26 april 2014 - Zonnebeke.                                             

  De gereputeerde Schotse Black Watch Regimental Association en de gemeente Zonnebeke werkten samen een ambitieus project uit rond de vorming van de Ieperboog.

  Op 3 mei 2014 zou het resultaat, een indrukwekkend bronzen beeld van een Highland soldaat, ingehuldigd worden op nagenoeg exact dezelfde plaats die op 10/11 november 1914 de geschiedenis inging als ‘The Black Watch Corner’.


  Statue Ceremony


  Het monument op de zuidwestelijke hoek van het Polygoonbos zal niet alleen een permanent eerbetoon vormen aan de standvastigheid van het legendarische Black Watch Regiment

  maar ook herinneren aan de vastberadenheid van de Britse ‘Old Contemptibles’ (Duitse spotnaam voor het Britse beroepsleger) in het algemeen.

  Om dit belangrijk evenement extra in de verf te zetten, werd de plechtigheid later op de dag gevolgd door een avondtaptoe te Geluveld.    
  Deelnemers aan deze plechtigheid waren de Koninklijke Scoutsharmonie St. Leo, Field Marshal Haig’s Own Pipes & Drums, RBLS Passchendaele 1917 Pipes & Drums/ Flanders Memorial Pipeband,

  Ypres Surrey Pipes & Drums, Drumband Koninklijke Fanfare Vrede en Eendracht Kachtem en last but not least de met de Black Watch Association geaffilieerde Red Hackle Pipeband and Higland Dancers.  Algemene informatie: Memorial Museum Passchendaele 1917 / Dienst voor toerisme | Berten Pilstraat 5A, BE-8980 Zonnebeke | T 0032 51 77 04 41 | E
  balie@zonnebeke.be


   

   


  In Geluveld zitten we op de Pionier route...

  Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de ‘Groote Oorlog’, ontwikkelt Westtoer 6 nieuwe toeristische autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad.

  Pionier is de vierde route in een reeks van 6 die op zaterdag 19 oktober 2013 in Zonnebeke geopend werd.
   
  Het 75-kilometer lange traject verkent vooral de Duitse frontstreek tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vandaag vormt deze regio een grensoverschrijdend gebied met Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen.

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er geen grens tussen België en Frankrijk. Wervik en het Franse Wervicq-Sud worden gewoon één gemeente.

  Achter dit Duitse front verblijven ‘Pioniere’, samen met gevechtseenheden in rust. ‘Pioniere’ zijn Duitse genietroepen.

  Ze bouwen bruggen, loopgraven, bunkers, veldhospitalen, waterleidingen, opslagplaatsen, schachten, tunnels, …

  Aan de westelijk kant van dit front zijn vooral Britten, Ieren, Australiërs en Nieuw-Zeelanders aan zet.
   
  Vandaag herinneren monumenten, begraafplaatsen en musea aan die verschrikkelijke oorlogstijd. De route start aan het onlangs substantieel uitgebreide Memorial Museum Passchendaele 1917.

  Belangrijke sites die aan bod komen zijn: het Nationaal Tabaksmuseum in Wervik, een Duitse militaire begraafplaats in Bousbecque, de Franse sites van Dalle-Dumont

  en de Duitse militaire begraafplaats in Wervicq-Sud. De route komt ook voorbij het Duits monument in Comines France.

  Terug in eigen land, meer bepaald in de provincie Henegouwen, rijden we langs het belangrijke Ploegsteert Memorial in Comines-Warneton.

  Een volgende site op het traject is het Iers Vredespark met de iconische toren in Mesen.

  De laatste stop van het traject is de indrukwekkende Polygon Wood-site in Zonnebeke om opnieuw bij het museum te eindigen.


    29-05-2014 om 17:58 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Over mijzelf
  Ik ben Guy Vandendriessche
  Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gewezen rijkswachter en veiligheidsagent.
  Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 64 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: motortoerisme, terrariumdieren, plastic modelbouw, snorrenclub,....
  Archief per week
 • 25/07-31/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 13/12-19/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 22/12-28/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 04/12-10/12 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 25/12-31/12 2006
 • 12/12-18/12 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 11/04-17/04 2005
 • 04/04-10/04 2005
 • 28/03-03/04 2005
 • 14/03-20/03 2005
 • 28/02-06/03 2005
 • 21/02-27/02 2005
 • 17/01-23/01 2005
 • 15/11-21/11 2004
 • 25/10-31/10 2004
 • 11/10-17/10 2004
 • 27/09-03/10 2004
 • 06/09-12/09 2004
 • 16/08-22/08 2004
 • 09/08-15/08 2004
 • 26/07-01/08 2004
 • 12/07-18/07 2004
 • 05/07-11/07 2004
 • 28/06-04/07 2004
 • 31/05-06/06 2004
 • 24/05-30/05 2004
 • 10/05-16/05 2004
 • 03/05-09/05 2004
 • 19/04-25/04 2004
 • 12/04-18/04 2004
 • 05/04-11/04 2004
 • 29/03-04/04 2004
 • 15/03-21/03 2004
 • 01/03-07/03 2004
 • 02/02-08/02 2004
 • 29/12-04/01 2004
 • 13/10-19/10 2003
 • 08/09-14/09 2003
 • 01/09-07/09 2003
 • 25/08-31/08 2003
 • 04/08-10/08 2003
 • 14/07-20/07 2003
 • 07/07-13/07 2003
 • 09/06-15/06 2003
 • 12/05-18/05 2003
 • 14/04-20/04 2003
 • 07/04-13/04 2003
 • 17/03-23/03 2003
 • 10/03-16/03 2003
 • 17/02-23/02 2003
 • 27/01-02/02 2003
 • 14/10-20/10 2002
 • 30/09-06/10 2002
 • 26/08-01/09 2002
 • 29/07-04/08 2002
 • 29/04-05/05 2002
 • 15/04-21/04 2002
 • 18/03-24/03 2002
 • 04/03-10/03 2002
 • 04/02-10/02 2002
 • 28/01-03/02 2002
 • 31/12-06/01 2002
 • 24/12-30/12 2001
 • 17/12-23/12 2001
 • 26/11-02/12 2001
 • 03/09-09/09 2001
 • 20/08-26/08 2001
 • 13/08-19/08 2001
 • 30/07-05/08 2001
 • 25/06-01/07 2001
 • 11/06-17/06 2001
 • 30/04-06/05 2001
 • 19/02-25/02 2001
 • 23/10-29/10 2000
 • 16/10-22/10 2000
 • 21/08-27/08 2000
 • 14/08-20/08 2000
 • 17/07-23/07 2000
 • 19/06-25/06 2000
 • 27/09-03/10 1999
 • 09/08-15/08 1999
 • 21/06-27/06 1999
 • 17/08-23/08 1998
 • 15/06-21/06 1998
 • 01/06-07/06 1998
 • 29/12-04/01 1998
 • 16/06-22/06 1997
 • 17/03-23/03 1997
 • 30/12-05/01 1997
 • 26/08-01/09 1996
 • 05/08-11/08 1996
 • 15/07-21/07 1996
 • 10/06-16/06 1996
 • 08/05-14/05 1995
 • 20/03-26/03 1995
 • 06/03-12/03 1995
 • 03/10-09/10 1994
 • 26/09-02/10 1994
 • 12/09-18/09 1994
 • 05/09-11/09 1994
 • 29/08-04/09 1994
 • 15/08-21/08 1994
 • 04/07-10/07 1994
 • 23/05-29/05 1994
 • 09/05-15/05 1994
 • 25/04-01/05 1994
 • 11/04-17/04 1994
 • 03/01-09/01 1994
 • 26/12-01/01 1995
 • 04/10-10/10 1993
 • 13/09-19/09 1993
 • 06/09-12/09 1993
 • 30/08-05/09 1993
 • 16/08-22/08 1993
 • 09/08-15/08 1993
 • 26/07-01/08 1993
 • 12/07-18/07 1993
 • 05/07-11/07 1993
 • 28/06-04/07 1993
 • 21/06-27/06 1993
 • 07/06-13/06 1993
 • 31/05-06/06 1993
 • 17/05-23/05 1993
 • 03/05-09/05 1993
 • 26/04-02/05 1993
 • 19/04-25/04 1993
 • 05/04-11/04 1993
 • 29/03-04/04 1993
 • 15/03-21/03 1993
 • 08/03-14/03 1993
 • 02/11-08/11 1992
 • 19/10-25/10 1992
 • 10/08-16/08 1992
 • 30/03-05/04 1992
 • 03/02-09/02 1992
 • 16/09-22/09 1991
 • 01/07-07/07 1991
 • 03/06-09/06 1991
 • 27/05-02/06 1991
 • 13/05-19/05 1991
 • 29/04-05/05 1991
 • 01/04-07/04 1991
 • 04/03-10/03 1991
 • 31/12-06/01 1991
 • 17/12-23/12 1990
 • 10/12-16/12 1990
 • 03/12-09/12 1990
 • 15/10-21/10 1990
 • 08/10-14/10 1990
 • 01/10-07/10 1990
 • 03/09-09/09 1990
 • 27/08-02/09 1990
 • 06/08-12/08 1990
 • 30/07-05/08 1990
 • 16/07-22/07 1990
 • 25/06-01/07 1990
 • 18/06-24/06 1990
 • 11/06-17/06 1990
 • 04/06-10/06 1990
 • 28/05-03/06 1990
 • 14/05-20/05 1990
 • 07/05-13/05 1990
 • 30/04-06/05 1990
 • 16/04-22/04 1990
 • 09/04-15/04 1990
 • 02/04-08/04 1990
 • 26/03-01/04 1990
 • 19/03-25/03 1990
 • 12/03-18/03 1990
 • 05/03-11/03 1990
 • 26/02-04/03 1990
 • 05/02-11/02 1990
 • 13/11-19/11 1989
 • 16/10-22/10 1989
 • 18/09-24/09 1989
 • 11/09-17/09 1989
 • 04/09-10/09 1989
 • 14/08-20/08 1989
 • 07/08-13/08 1989
 • 31/07-06/08 1989
 • 26/06-02/07 1989
 • 03/04-09/04 1989
 • 27/02-05/03 1989
 • 22/08-28/08 1988
 • 01/08-07/08 1988
 • 13/06-19/06 1988
 • 02/05-08/05 1988
 • 18/04-24/04 1988
 • 04/04-10/04 1988
 • 07/03-13/03 1988
 • 30/11-06/12 1987
 • 08/06-14/06 1987
 • 30/03-05/04 1987
 • 23/03-29/03 1987
 • 11/08-17/08 1986
 • 05/05-11/05 1986
 • 31/03-06/04 1986
 • 24/03-30/03 1986
 • 03/03-09/03 1986
 • 24/02-02/03 1986
 • 30/12-05/01 1986
 • 03/06-09/06 1985
 • 06/05-12/05 1985
 • 11/03-17/03 1985
 • 04/02-10/02 1985
 • 09/07-15/07 1984
 • 25/06-01/07 1984
 • 12/03-18/03 1984
 • 05/03-11/03 1984
 • 02/01-08/01 1984
 • 24/12-30/12 1984
 • 11/07-17/07 1983
 • 27/06-03/07 1983
 • 21/03-27/03 1983
 • 14/03-20/03 1983
 • 28/06-04/07 1982
 • 16/07-22/07 1979
 • 11/08-17/08 1975

  Inhoud blog
 • Motorrijder uit Oostende om het leven gekomen
 • Dodelijk ongeval in Moorsele
 • Dodelijk ongeval op de Groendalseweg in Bleiswijk
 • DODELIJK ONGEVAL OP N8 IN HEESTERT
 • Motorambulance
 • Vluchtmisdrijf in Torhout
 • Koninklijke Marechaussee kiest wederom voor Yamaha
 • DRIE VIERDE VAN DE MOTORONGEVALLEN GEBEURT TUSSEN APRIL EN OKTOBER
 • Aantal motorongevallen op tien jaar met kwart gedaald
 • BIVV roept weggebruikers op na motorongevallen: "Wees extra voorzichtig"
 • Motorrijder laat het leven bij ongeval in Kuurne
 • Motorongeval in bocht oprit A29
 • Zero Police Motorcycles in California
 • De motor van de toekomst...
 • Kersverse bruid overleden na aanrijding met motorrijder
 • Motorrijders als Kerstman in Brussel
 • Gibbs Biskji
 • Chauffeur maait motard van de weg
 • Motard staat weer recht na mislukte wheelie op snelweg
 • Humanoïde bikerrobot van Yamaha kan helemaal alleen moto rijden
 • Motorrijder sterft nadat hij door kapel reed
 • Zero Motorcycles
 • Nieuwe badges voor nieuwe uniformen wegpolitie Antwerpen en Gent
 • de motorrijders van Hatzoloh
 • Helft Belgische motorrijders niet verzekerd voor lichamelijke schade
 • Motorpolitie Marokko krijgt camera op helm
 • Motard van 36 sterft na zware klap op N49
 • Doodgeschoten verpleegster stuurde motorbende op ex af
 • Zwaar motorongeval in Waaslandhaven
 • motorrijder sterft tijdens ritje met vrienden
 • Mustang Pony 320 1947
 • Motorrijder overleden na ongeval op circuit in Zolder
 • Porcaro, de stad van de motorrijders
 • Gearresteerde tiener moet geboeid meelopen met motor van agent
 • Gestolen motorfiets terug bij eigenaar
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Twee doden na motorongeval
 • Chauffeur was onder invloed van alcohol toen hij jong koppel doodreed
 • Quadbestuurder levensgevaarlijk gewond
 • Bestuurder motorfiets komt om het leven na ongeval op Rijksweg te Roeselare
 • Motorrijder (60) komt om bij ongeval in Lichtervelde
 • Gedenksteen voor alle verongelukte motorrijders
 • Rondrit Ommegang StDenijs 21 juni 2015
 • Motorongeval in de Botlek
 • Motorrijder stabiel, maar nog in levensgevaar na aanrijding
 • Deze anonieme motoren helpen Antwerpse politie verkeershooligans klissen
 • 24-jarige motorrijder overleden na botsing
 • Motorrijder sterft na val in gracht in Koekelare
 • Motorrijder sterft na frontale klap
 • 'Bendeoorlog verwacht in België'
 • Hondjes op de motor...
 • Zware brand in motozaak
 • Hond mee met baasje op Vespa
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder verongelukt in Lille
 • 2015 Ducati Monster Stripe 821 en 1200
 • 2016 Yamaha YZ en WR offroad modellen gelanceerd
 • Motorrijder geeft levensgevaarlijke chauffeur terechte kopstoot
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Fleurus
 • Motorrijder zwaar gewond
 • Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Zwaar motorongeval in Neeroeteren
 • Orlando Bloom laat zich eens goed gaan
 • Motorrijder verongelukt
 • Motorrijder
 • Overlever motorongeval toont hoe ze de draad weer oppikt
 • Motorrijder komt om bij ongeval
 • Waaghals rijdt op 1 wiel op Ring rond Brussel
 • 100-jarige Liske opnieuw op de motor
 • Een 'opfrissing' helpt ongevallen voorkomen
 • Motorrijder sterft na ongeval op brug over E17
 • Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg te Herne
 • motorrijder dood in Ternat
 • Nieuwe politiemotoren Antwerpen
 • Motorrijder gewond na aanrijding
 • Vader van zes kinderen sterft bij motorongeval
 • Police Use Electric Chariot Scooter , Fast Motorised Off Road Segway
 • Motorrijder overleden na ongeluk Zoutelande
 • Motorrijder boord zich in auto
 • Jonge motorrijder verongelukt in Ingelmunster
 • Motorrijder verongelukt op gladde weg...
 • Motor op de spoorwegen geglipt door zand
 • Oekraïense ex-international Gusin sterft in motorongeval
 • 17de Mosseltreffen - Oostende
 • beelden dodelijk motorongeval gebruikt in campagne voor veiliger verkeer
 • Schokkend: Roekeloze motorrijder filmt eigen dood
 • Motorrijder zwaar gewond in StDenijs
 • Nieuw scherm en herstellingen aan PC800
 • Nieuwe KMar-motorfiets: Yamaha FJR 1300A
 • 33ste Krabbetreffen - Rollegem 17 augustus 2014
 • Aanrijding tussen motorrijder en bestelwagen in Hoevenen
 • 13de Olf Oest treffen - Torhout 16 augustus
 • 15de Walkerstreffen - Rijmenam 10 augustus 2014
 • Graafschapstreffen 2014
 • Nederlandse motoragent omgekomen bij achtervolging
 • Twee doden bij motorongeval aan Leuvense vaart
 • 1ste motorrit Paddy's Pub - Zottegem 3 augustus 2014
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Antwerpen
 • Dodelijk motorongeval in Frasnes-lez-Anvaing
 • Competentietreffen - Ieper 2 augustus 2014
 • Motorrijder overleden, passagier kritiek na ongeval
 • Motorrijder verongelukt, passagier kritiek
 • Manneken Pis Treffen Geraardsbergen 27 juli 2014
 • BMW R1200RT (2014) uit circulatie !
 • Snelheidscontrole op Engelse wegen
 • Jaar rijverbod voor dodelijk motorongeval
 • 2 DODEN BIJ ZWAAR MOTORONGELUK
 • 2 doden bij zwaar motorongeluk
 • Izegems motorrijder lichtgewond
 • 53ste Ronde van West-Vlaanderen : Menen 29 mei 2014
 • Drago-treffen Izegem 25 mei 2014
 • Ongeval met motor, bestuurder spoorloos
 • Motor Union Belgische Politie Treffen tvv ALS-Liga
 • Dendertoerrit zondag 11 mei 2014
 • 1ste Flamengostreffen Torhout 4 mei 2014
 • Coast Tour 2014
 • Honda Gold Wing Airbag
 • Ducati Diavel
 • Toerrit Reglement voor groepsrijden
 • 23ste Houtlandroute - Torhout 20 april 2014
 • Yamaha MT-09
 • 24e Zomertreffen Tsjamp Wevelgem zondag 13 april
 • Harley Davidson Street 750
 • Motorrijder komt om het leven in Zomergem
 • Yamaha SR400
 • 18-jarige motorrijder komt om het leven in Eernegem
 • Motards frissen rijkunsten op
 • Meer dodelijke ongevallen met motorrijders in 2013
 • Jonge motorrijder komt om het leven na ongeval in Ichtegem
 • Motorrijder zwaargewond bij botsing in Wakken
 • Motorrijder omgekomen bij ongeval in Hechtel-Eksel
 • MV Agusta Brutale 800 Dragster
 • Motorrijder (30) overleeft klap tegen paal niet in Lede
 • Yamaha Ténéré XT 1200ZE
 • Ducati Monster 1200S
 • Nieuwe politiejassen Antwerpse motards
 • ZERO SR : the iMOTO
 • Vroegere diensthoofddeksels bij de NMBS
 • Nog geen motorkeuring...
 • Santa is coming !
 • Motorrijdster buiten levensgevaar na aanrijding
 • Vrouw vat zelf vuur na motorongeval
 • Herfstmist
 • Moto Toerkalender 2014
 • Nieuwe aanwinst PC 800 parelmoer
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • 23-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Herfelingen
 • Motorongeval in Lissewege
 • Bij een motorongeval in Sint-Andries komen 2 mensen om het leven
 • Motorrijder komt om het leven bij ongeval in Hooglede
 • Genkenaar (23) week na motorongeval overleden
 • Motorrijder ­wandelt weg na valpartij
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Noirefontaine
 • Motorrijder gewond
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • Grote bijeenkomst van Hells Angels in Gent
 • Honderdvijftig trikes en motoren verwacht in Neerwinden
 • Motorrijder (19) bezweken aan verwondingen
 • rouwregister geopend voor Christof Van Mullem
 • Het Koninklijk Motorrijdersescorte
 • Verdachte vriend van vermiste Marijke Francis sterft in ongeval
 • Motorrijder overleefd aanrijding in Ingelmunster
 • Drie gewonden bij botsing tussen auto en politiemotor in Ingelmunster
 • Geen rijbewijs bij 1 motorongeval op 5
 • Metalzanger komt om het leven bij motorongeval
 • Twee zwaargewonden bij motorongeval te BACHTE-MARIA-LEERNE
 • Broers verongelukken op vijf kilometer van elkaar
 • Twee agenten laten het leven bij motorongeval
 • Motorrijder verongelukt in Opglabbeek
 • Man en vrouw komen om bij zwaar motorongeval in Brugge
 • Motorrijder (39) maakt dodelijke smak tegen geparkeerde truck
 • Boer verwisselt tractor na dodelijk motorongeval
 • Motorrijden ligt voorlopig een tijdje stil...
 • Weginspecteurs van Rijkswaterstaat op de motor
 • Lijsttrekker N-VA breekt enkel bij motorongeval
 • Motorrijder gewond bij verkeerd manoeuvre auto
 • Motorrijder gewond in ongeval Eizeringen
 • Motorrijder raakt zwaargewond bij ongeval in Reningelst
 • Motorrijder levensgevaarlijk gewond bij aanrijding in Nevele
 • Motorrijder (48) verongelukt bij frontale aanrijding in Moen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Stoumont
 • Belgische bestuurder rijdt motorrijder dood in Franse departement Gard
 • Motorrijder maakt dodelijke val in Diest
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Moto Treffens Vlaanderen 2012
 • 11de Kanaaltreffen Oudenburg 5 aug 2012
 • 13de Terrasrit – Zelzate 4 augustus 2012
 • 9de Mega 'Tour de France' Houthulst 29 juli 2012
 • Motorrijder (22) komt om op racecircuit in Mettet
 • Dronken motorrijder zwaargewond na ongeval in Dendermonde
 • Motorrijder verongelukt in Alveringem
 • Motorrijder komt om het leven op N8 in Alveringem
 • Motorrijder verongelukt in Huldenberg

  Pacific Coast 800 USA
 • Pacific Coast 800 USA

 • TGPCHPCMY2KMR+8
 • The Great Pacific Coast Highway Pacific Coast Motorcycle Year 2008 Motorcycle Ride

 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List
 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List

 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast
 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast

 • MV Pacific Coast Nederland
 • MV Pacific Coast Nederland

 • Foto

  PC800
 • Honda Pacific Coast (PC800) Owner/iPCRC Registry

 • PC France
 • PC France

 • Foto

  Web PC
 • Web PC

 • Foto

  IPCRC
 • IPCRC

 • PC Italia
 • PC Italia

 • PC naamlijst
 • PC naamlijst

 • PC Russia
 • PC Russia

 • Bikes !
 • Bikes !

 • Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!