Om de interesse voor onze hobby op te krikken, organiseerden de bestuurders van Trikewereld vzw voor de tiende keer een Trike-Event, de op een na grootste trike-bijeenkomst in België. In 2012 verwelkomden zij bijna tachtig trikes en een zeventigtal motoren op de eerste event in Neerwinden. De acht vorige edities vonden plaats in de kazerne in Tienen of op het Provinciaal Domein in Helecine.

Een trike is een opmerkelijke motor met twee achterwielen en meestal voorzien van een automotor. Vaak gaat het om de motorblokken van de legendarische Volkswagen Kever met hun typische boxergeluid, maar sinds kort zijn er al motors van Peugeot, Ford en zelfs Smart gebruikt.

Trikes worden steeds populairder. Ze bieden hetzelfde gevoel van vrijheid als motoren, gecombineerd met de stabiliteit van een wagen. Om met een trike te rijden, heb je enkel een autorijbewijs nodig maar wel de rijtaks en verzekering van een motor.

De start van het evenement was om 10.30 uur aan cafe De Oude Smis, Neerwindenstraat 13. Omstreeks 13 uur startte een gezamenlijke en begeleide rondrit van ongeveer 75 kilometer langs de mooiste plaatsjes over de taalgrens. Er was iets meer dan halverwege een tussenstop voorzien aan vakantiepark L’Hirondelle in Oteppe. Rond 16 uur was de kolonne weer het dorpsplein van Neerwinden en kon iedereen genieten van countrymuziek gebracht door de Cockroach Killers.