De man kwam terug van een repetitie in Oppuurs toen hij honderd meter voorbij het kruispunt met de Zeutestraat de controle over het stuur verloor. Hij kwam tegen de boordsteen van het verhoogd fietspad terecht en viel zwaar op het asfalt. Zijn motorfiets werd tientallen meters ver weggeslingerd. De Bock overleed ter plaatse.

Een vriend van De Bock die ook van de repetitie kwam, vond het slachtoffer kort daarna op straat. De man belde meteen de hulpdiensten op, maar alle hulp kwam te laat. Een dokter die ter plaatse kwam, kon alleen maar de dood van de man vaststellen. Omdat er geen andere wagens betrokken waren bij het ongeval, besliste het parket van Mechelen om geen verkeersdeskundige ter plaatse te sturen.

Tijl De Bock was zanger in verschillende rockbands. Hij was onder meer lange tijd de frontman van de Nu Metal-band 7sinz.
‘Tijl was iemand die de hele wereld afreisde’, vertellen zijn vrienden.
‘Hij werkte net zo lang tot hij
geld genoeg had om weer op wereldreis te gaan. Hij was lange tijd op zoek naar de juiste richting in zijn leven en had die onlangs ook gevonden. Tijl nam nooit een blad voor de mond en was een kleurrijk figuur. Hij zal worden gemist.’