Zoeken in blog

Gastenboek
 • Top Benefits Of Noisemakers
 • AMAPIANO 2019
 • work
 • Top Benefits Of Onions
 • Health Benefits of Mango Uses Benefits

  Druk op onderstaande knop om een positief berichtje achter te laten in mijn gastenboek (let wel : obsceniteiten worden eruitgeflikkerd !)

  Neem ook een kijkje op mijn andere bloggen SNOR en BUDOKA,
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Motortoerisme...mijn hobby
  Motortoerisme... mijn passie
  Enkele korte flashes uit mijn motorrijderscarrière die begon in 1972. Regelmatig een korte impressie van de nieuwste modellen. Ook komen de meest gekke motoren aan bod alsmede bijzondere verkeerssituaties. Treffens en andere activiteiten. En niet te vergeten mijn collectie 'Politie-bikes'en badges.
  12-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moto-Taxi in Brussel

  Wie in Brussel een taxi wil nemen, zal binnenkort kunnen kiezen voor een motorfietstaxi. Het Brussels gewest start met een proefproject van twee jaar en wil peilen naar het enthousiasme rond deze nieuwe, snellere en ‘wat avontuurlijkere’ formule.

  In het beleidsplan 2011-2014 van Brussels minister Brigitte Grouwels staat dat motortaxi’s het huidige aanbod van taxidiensten moeten diversifiëren. In Amsterdam en Parijs (met ondermeer 300 motortaxi’s) is deze vorm van vervoer alvast een succes al heeft het buitenland wel geleerd dat deze taxidienst goed omkaderd moet worden om oneerlijke concurrentie voor de taxi’s (auto’s) te voorkomen én de veiligheid van klanten te waarborgen.

  Brussels Minister van vervoer Brigitte Grouwels: “Het klopt dat er vandaag geen specifieke reglementering bestaat wat betreft de motortaxi’s, aangezien de taxireglementering enkel van toepassing is op voertuigen met vier wielen. Daarom wordt een proefproject gelanceerd om de haalbaarheid te onderzoeken. De deelnemers aan het proefproject zullen strikte voorwaarden moeten naleven, inzake de kwaliteit van de chauffeurs, inzake veiligheidsvoorschriften, etc. Als de resultaten van het proefproject positief zijn, zal een reglementering ingevoerd worden.”  12-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuwde Honda GLX 1800 Gold Wing

  Honda vernieuwt haar vlaggenschip voor modeljaar 2012.
  Wie hoopte op een volledig nieuwe motor met DCT semiautomatische transmissie mag die hoop nog even opbergen want technisch is de nieuwe GLX 1800 Gold Wing nagenoeg identiek aan de oude.
   


  De nieuwe Gold Wing krijgt een subtiele facelift, meer bagagecapaciteit (150 liter in totaal), een betere beschutting van de rijder, een nieuwe afstelling van de ophanging, een SRS CS Surround geluidssysteem met MP3- en iPod-compatibiliteit en een nieuw state-of-the-art GPS navigatiesysteem waarmee ook routes gedeeld kunnen worden via internet. 

   

  Een klein detail maar daarom niet minder belangrijk is de nieuwe doorschijnende laklaag op de velgen, die het reinigen zou moeten vergemakkelijken. Daarnaast is de GLX 1800 Gold Wing wederom leverbaar met airbag.
  Om niets aan het toeval over te laten wat betreft de lancering van het vernieuwde model, is de productie verplaatst van de Amerikaanse fabriek in Marysville naar een ultramoderne fabriek te Kumamoto (Japan).
  Wanneer de nieuwe Gold Wing bij ons leverbaar zal zijn is nog niet precies bekend, de Amerikaanse lancering is voor mei 2011 gepland.

  12-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kies je de juiste helm ?

  Hoe kies je de juiste helm ?

  De motorhelm is ongetwijfeld hèt belangrijkste accessoire van de motorrijder. Het is niet alleen belangrijk dat je helm confortabel aanvoelt, hij moet ook veilig zijn.
  En waarop moet je nu precies letten bij de aankoop van een motorhelm ?
  Net zoals kledingstukken heeft een helm een maataanduiding, maar die kan verschillen van merk tot merk, land tot land.
  Een goede motorhelm moet een stevige druk rondom het hele hoofd uitoefenen. Zorg ervoor dat ook de bovenkant van jouw hoofd goed aansluit aan de binnenkant van de helm. De huid van je hoofd moet mee bewegen wanneer je de helm draait of op en neer schuift. Enkel een strakzittende helm biedt immers voldoende veiligheid. Bovendien gaat de binnenvoering van de helm na verloop van tijd wa slinken, waardoor de helm zowiezo wat ruimer om het hoofd komt te zitten. Bedenk tenslotte dat een helm in felle kleuren of reflecterend materiaal ook goed opvalt in het verkeer.

       

         NIET GOED                       WEL GOED                         


  Klik op foto voor groot formaat

  13-07-2011 om 12:38 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijbewijs vanaf 24 jaar ?
  Motorrijbewijs vanaf 24 jaar:
  de zoveelste onaanvaardbare poging om motorrijden te ontmoedigen !

  Staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) grijpt een nieuwe Europese wet aan om het grote aantal motorongevallen in te dijken.
  Hij verhoogt de minimumleeftijd om met zware motoren over onze wegen te mogen rijden tot 24 jaar, staat in de Coreliokranten.

   

  Momenteel kunnen jongeren al op hun 21ste hun motorrijbewijs halen,
  maar Schouppe wil daar drie jaar aan toevoegen.
  In januari 2011 zouden de wetteksten daarvoor klaar zijn, maximaal twee jaar later zal de nieuwe regelgeving van kracht worden, aldus de kranten.
   
  "Overlijdensrisico niet negeren"

  Het gaat om de uitvoering van een Europese richtlijn, die nu ook in ons land werkelijkheid wordt en de motorsector zwaar treft. "Tussen 2000 en 2007 is het aantal omgekomen motards op onze wegen met 7 procent gestegen", verdedigt Schouppe zijn beslissing.
  "Het overlijdensrisico is 20 keer groter op de motor dan in de auto. Zoiets kan je niet negeren."  "Motor-onvriendelijk"

  Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) grijpt de nieuwe Europese regelgeving aan om het aantal motorongevallen in te dijken.
  'Tussen 2000 en 2007 is het aantal omgekomen motards op onze wegen met zeven procent gestegen', stelt hij. 'Het klopt dat er ook meer motards zijn bijgekomen, maar de motor blijft nog altijd veel gevaarlijker dan de auto. Het risico om te sterven op een motor is twintig keer groter. Dat kan je niet negeren.
  Daarom zullen jongeren nu langer op een lichter model moeten rijden, vooraleer van het échte werk te mogen proeven', zegt Schouppe.
  'Ervaring is nu eenmaal de beste leerschool.'

  De Belgische motorbond is niet te spreken over de plannen van Schouppe. 'Op die manier sluit je de motor voor een pak jongeren af', zegt Erwin Steegmans van de
  Motorcycle Action Group. 'Dit is motoronvriendelijkheid van de ergste soort. Dit past helemaal in de ontmoedigingsstrategie van de motor, waar de overheid al langer mee bezig is. Op hun 24ste hebben jongeren nu eenmaal andere prioriteiten dan wanneer ze 21 zijn.'

  http://www.micapeak.com/DPG/honda/tour/goldwing.jpg

  En het stopt niet voor de motorrijders.
  Iemand met een rijbewijs B mag vandaag nog altijd met een lichte motor te rijden. Vanaf 2013 zal ook dat gedaan zijn. Zelfs voor het lichtste model zal je dan een motorrijbewijs nodig hebben.

  Ook het Vlaams Belang is niet te spreken over deze zoveelste anti-motor demarche van de Staatssecretaris. Reeds jaren wordt in dit land een waar anti-motorbeleid gevoerd, waarbij het rijden met een motor ontmoedigd in plaats van aangemoedigd wordt.
  In plaats van jongere motorrijders te straffen voor het cowboygedrag van enkelen, zou men beter tijd en energie steken in het sensibiliseren van jongeren en motorverkopers.
  Vandaag de dag stappen heel wat motorrijders die net hun rijbewijs haalden (jong en oud) de motorwinkel binnen om een 650cc motor te kopen en worden door sommige verkopers overhaald om toch maar direct een 1150 cc motor te kopen.
  Het probleem ligt dus niet bij de leeftijd van de bestuurders, maar bij de ervaring, of het gebrek er aan.

  Honda Goldwing with roof

  Vlaams Belang zal bij monde van volksvertegenwoordiger Tanguy Veys in de Kamer dan ook de Staatssecretaris ondervragen over diens nieuwe plannen.
  Het VB blijft bij het standpunt dat motorrijden niet mag ontmoedigd worden, en dat bekwaamheid weinig met leeftijd maar des te meer met ervaring te maken heeft.


   

  13-07-2011 om 13:27 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeman al 8 maanden in coma na motorongeval
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De artsen hadden hem opgegeven, maar de familie blijft erin geloven. Harun Kuzugudenler (21) ligt in coma, acht maanden na een motorongeval.

  “Een vegetatieve coma”, vertelt zijn zus Gulcan (25). “Hij heeft een dag- en nachtritme en soms reageert hij.”

  Harun Kuzugudenler, toen 20, kreeg een zwaar ongeval toen hij met zijn motor op de weg van Kortessem naar Hasselt reed.

  “Een SUV met aanhangwagen, die uit de tegenovergestelde richting kwam, wilde links indraaien”, vertelt Hasan, de vader van Harun.

  “Hij had mijn zoon niet gezien. Harun is frontaal op de wagen gebotst en werd door de lucht gekatapulteerd.

  Hij had twee open armbreuken, een klaplong, zijn schedel was op verschillende plaatsen gebroken.

  Hij had een hersentrauma opgelopen en raakte in coma.”

  De dokters van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt bereidden de familie voor op het ergste.

  “Ze vonden dat we de machines beter konden uitzetten. Uit ervaring wisten ze dat het niet meer zou goedkomen.

  Als ik naar hen geluisterd had, lag mijn zoon nu onder de grond. Maar ik wilde de moed niet opgeven.

  In het begin deed Harun ook totaal niets. Hij sliep, werd beademd en er werd bloed toegediend.”

  Na vijftig dagen mocht Harun intensieve zorgen verlaten. Eind september werd hij overgebracht naar het revalidatiecentrum Sint- Ursula in Herk-de-Stad.

  “Toen reageerde hij nog altijd op niets. Zijn ogen waren nog steeds gesloten.

  Maar anderhalve maand geleden begon hij stilletjes aan een dag- en nachtritme te krijgen.”

  “Dat ging heel langzaam”, vertelt zus Gulcan. “Intussen slaapt hij ‘s nachts en zijn zijn ogen overdag open.

  Ze noemen dit vegetatieve status. Het is net alsof hij gewoon wakker is. Hij reageert ook op prikkels.

  Als hij een spuit krijgt, reageert hij op de pijn. Als je aan zijn voeten kriebelt, schrikt hij. Hij heeft zelfs al geweend.”

  Morgen wordt Harun naar de gespecialiseerde coma-afdeling in Luik overgebracht.

  “We hebben een artikel over professor Steven Laureys in Humo gelezen”, vertelt Hasan.

  “Hoewel ik vreesde dat hij het toch veel te druk had, heb ik hem een mailtje gestuurd.

  Binnen de week kwam er een antwoord. Hij wilde Harun onderzoeken.”

  “Ik verwacht niet dat mijn zoon ooit terug helemaal de oude wordt”, zucht Hasan. “Maar wie weet kan hij ooit terug praten..."

  14-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer grootsteden test blusmotoren...

  Brandweer in grootsteden test blusmotoren.
  (Weliswaar 10 jaar na datum van enkele buurlanden...) 
  Voor alle duidelijkheid : op de foto hierboven staat een afbeelding van een Engelse brandweermotor.

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat  -----------------------------

  In Nederland zijn ze dan weeral enkele stapjes voor...

  Brandweer Maarssen test nieuw type (blus)motor BMW C1
  25 augustus 2000
  De Brandweer Maarssen is in samenwerking met BMW Nederland gestart met een innovatief concept om de
  nieuwe BMW C1, aangepast als blusmotor, te testen op geschiktheid voor brandweerdoeleinden.
  De motor is in brandweerkleuren uitgevoerd, voorzien van optische en geluidssignalen
  alsmede blusapparatuur. Gelet op een steeds vaker verstopte infrastructuur in relatie met de activiteiten van deze hulpdienst zal snelheid van handelen gewaarborg dienen te blijven ter voorkoming van verergering van een eventueel incident.
          Vooruitlopend op eventuele wijziging van de wetgeving in Nederland omtrent de helmplicht, heeft minister Netelenbos als experiment, aan de commandant van de brandweer Maarssen Jack Ruibing, toestemming verleend om Maarssense brandweerlieden zonder helm met de BMW C1 te laten rijden.
  In vele landen is de plicht tot het dragen van een veiligheidshelm voor dit éénsporig voertuig inmiddels niet meer van toepassing. Door de veiligheidsconstructie en de beschermende maatregelen voor de
  berijders(sters) van dit ontwikkeld voertuig is het dragen van een helm niet meer nodig. De ontheffing van de helmplicht voor dit motorvoertug is verleend en zal in het najaar ook voor geheel Nederland zijn geformaliseerd.

          Om nu reeds ervaring op te doen bij de brandweer met dit unieke mobiliteitsconcept o.a. als vooruitgeschoven verkenningspost met de mogelijkheid aan te vangen met blusactiviteiten, is de BMW C1 motor ingericht als blusmotor. Uiteraard zal te allen tijde de te doen gebruikelijke back-up plaatsvinden door de reguliere brandweervoertuigen. Met name de snelheid van het inwinnen van informatie en handelen "in geval
  van" wanneer zich files voordoen op de A2, is reden geweest dat de Brandweer Maarssen in samenwerking met BMW Nederland het innovatieconcept van de nieuwe tweewieler voor brandweerdoeleinden wil gaan testen. Brandweer Maarssen richt zich wat dat betreft veel op de toekomst op het gebied van mobiliteit en tracht de bedrijfsvoering alert aan te passen aan bereikbaarheid. Zo is ondermeer de bereikbaarheid van b.v. hoogbouw in ogenschouw genomen, met als resultaat dat onlangs ook het innovatieve proefproject helicopterblussing is gestart.

          Ervaringen met de BMW C1, niet alleen voor blussing, maar ook voor controlerende taken t.b.v. de preventie zullen tijdens de pilot worden geëvalueerd. De bijzondere eigenschappen van de C1 maken het dus mogelijk
  om zonder helm en speciale regenkleding aan het verkeer deel te nemen, waarbij de parkeerproblematiek in de binnensteden zoals thans met de huidige personenauto´s het geval is ook wordt verminderd. 

  De overhandiging van de blusmotor aan de Brandweer Maarssen heeft ondetussen plaatsgevonden op
  vrijdag 25 augustus 2000 om 10.00 uur bij de brandweergarage aan de Gaslaan 4 te Maarssen.

  -----------

  Blusmotor - BMW R 1200 RT

  voorvertoningschermsnapz004

  De Firexpress brandweer motor heeft een onafhankelijk systeem met 2 gekoppelde tanks van 25 liter met een premix van water en schuim. Het systeem wordt aangedreven door perslucht wat komt uit een kunststof ademluchtfles met een inhoud van 6.8 liter en een druk van 300 bar. De druk wordt gereduceerd naar 20 bar voordat het naar een van de tanks gaat. Een terugslagklep is gemonteerd tussen drukregelaar en de watertank om drukval te voorkomen als de ademluchtfles wordt losgekoppeld terwijl het systeem onder druk staat. Een veiligheid klep (40 bar) is in de drukregelaar gemonteerd. Wanneer de lucht de bovenkant van de 1e tank bereikt wordt de Premix / water naar beneden, door een slang, naar de 2e tank gedrukt. Van onder uit de 2e tank wordt de premix / water door een slang naar de slangenhaspel gedrukt. Op de tank is een veiligheidsklep (26 bar) gemonteerd.   
  Door deze constructie wordt vanuit de bodem van de 2e tank alleen premix / water in de haspel gedrukt.
  Er kan geen lucht in de slang worden geblazen zolang er premix / water in de tanks aanwezig is.   
  Vanuit de watertank wordt de premix / water in de 30 meter haspel gedrukt welke is voorzien van de gepatenteerde bluslans. De lans wordt bediend met een pistoolgreep. De maximale capaciteit is voor water 22 liter / minuut en voor premix 110 liter / minuut met een bereik van 11 meter.
  De brandweer motor is een optimale oplossing als de brandweer te maken heeft met grotere afstand vanaf de brand, kleine nauwe straatjes, inzet in een tunnel. Hij is zeer wendbaar en makkelijk door druk stadsverkeer te loodsen waardoor het brandobject veel eerder wordt bereikt dan met een blusvoertuig.
  Het Firexpress brandblussysteem is gemonteerd op een Duitse BMW R 1200 RT en is de enige brandweermotor die in samenwerking met de motorfabrikant is ontwikkeld. Als basis dient de BMW politie motor en wordt geleverd met optische en geluidsignalen.

  ----------------------------------

  Ook in Griekeland blussen ze sinds 2002 brandjes met behulp van motorfietsen.
  De Griekse brandweer is de verkeersellende in de steden zat en zet voortaan motorfietsen in bij het blussen van de branden. Het zijn vooral de files die ervoor zorgen dat de zware brandweerwagens moeilijk ter plaatse komen wanneer het ergens brand. De oplossing lag een beetje voor de hand, dus werden motorfietsen uitgerust om de branden te bestrijden. Met dit doel werden enkele BMW's , RT 1200 motorfietsen, omgebouwd tot brandweermotors.

  Het is niet de bedoeling dat de motorrijder op zijn eentje de brand zal bestrijden, maar wel dat hij aan de klus kan beginnen om de steun te krijgen van de grote brandweerwagens, wanneer die een tijdje later ter plaatse komen. Ook voor kleine branden zullen deze motorfietsen ingezet worden.
  Een brandend voertuig kan dan met behulp van een enkele motorfiets geblust worden.

  Klik op foto voor groot formaat

  De uiteraard rode BMW heeft twee tanks aan boord die tussen de 20 en de 25 l blusvloeistof bevatten.
  Onder een druk van 20 bar kan er per minuut 22 l blusvloeistof gebruikt worden en dat zou voldoende zijn om binnen de minuut een brandende monovolume te blussen.

  Klik op foto voor groot formaat

  http://www.6minutes.be/NL...ID=15196&RubriekID=61

  In Nederland hebben ze er verleden jaar (2010) al een telg bij  :
  de OMS-motor voor de brandweer van Ridderkerk.

   
   


  16-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele toepassingen van brandweermotoren in Nederland

  Deze motor van brandweer Lelystad (Nl) stond bij het 25jarig jubileum van jeugdbrandweer Ermelo-Putten geshowed, aug 2010

  Brandweer Kampen...  Brandweer Maarssen :
  Een vloeistofgekoelde BMW 125 cc 1-cilinder (11 kW/15 pk bij 9.250 1/min; 12 Nm bij 6.500 1/min), volautomatische versnellingsbak en een geregelde 3-weg katalysator zorgt voor de aandrijving.
  ABS behoort tot de standaarduitrusting.

  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  SCHIPHOL - Bij het nieuwe opleidingscentrum van de Amsterdamse brandweer op Schiphol was maandag een nieuw vervoermiddel te zien: de brandweerscooter.  De scooter, compleet met blauw zwaailicht, moet de oplossing worden voor de fileproblemen. Tot nu toe werden Smart-auto's gebruikt voor bijvoorbeeld inspecties en het vervoer tussen kazernes. De scooter is voorzien van twee voorwielen, wat de stabiliteit ten goede komt. (ANP)

  Scooters zijn al langer te vinden bij de brandweer, alleen tot dusver niet in deze vorm.

  ---------------------

  Dit is een Ducati Multistrada 1000DS door de importeur uitgevoerd als brandweermotor om Nederlandse korpsen te interesseren een dergelijke motor aan te schaffen.
  Gewoon een promotiemodel dus.
  (foto's van MrDuc)
  16-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moto bloedtransport...

  In de reeks 'hulpverstrekkende' motoren, naast de brandweer-moto's,
  deze gespot in Engeland, en wel op kazerne Cheltenham,
  bij de Gloucestershire Fire and Rescue service.

  Wordt gebruikt voor bloeddonor transport.

  16-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straffe Toebak-treffen - Wervik 17 juli 2011

  Straffe Toebak-treffen - Wervik


  17-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9de Ezels Motortreffen Bassevelde 17 juli 2011

  9de Ezels Motortreffen  Bassevelde 17 juli 2011

   

  Klik op foto voor groot formaat  

   

  Wat als een zonnige morgen begon, zou al vlug uitdraaien op een dagje regenen, en nog niet zo'n klein beetje. En om het volledig als een klein drama af te ronden, ben ik met een gedeeltelijke panne onverrichterwijze naar huis moeten vertrekken, zo ongeveer halverwege de rondrit.

  De afspraak was gemaakt aan de gemeentelijke basisschool te Bassevelde alwaar we onze motoren op de speelplaats konden stallen.

  Klik op foto voor groot formaat


  Signaalgevers zorgden voor de goede gang van zaken.
  Enfin... enkelen dan : het is algemeen bekend dat die bepaalde soort verkeerscommissarissen altijd een vreselijke dorst hebben.


  Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat


  Aan de inschrijftafel een gelukzak...


  Klik op foto voor groot formaat  Voor de hongerige magen : broodjes waren reeds ter beschikking
  voor diegenen die er eentje lustten onderweg...  Klik op foto voor groot formaat  Er heerste een gezellige drukte daar in de cafetaria.


  Klik op foto voor groot formaat  Je kon je voor 10 euro lid maken van die MTC Bass Field Bikers (goed gevonden) en kreeg dan zo'n t-shirt kadoo.
  Hoe ze aan dat ezelsstatuut komen weet ik van het volgende...
  De inwoners van Bassevelde worden "ezels" genoemd omdat de Basseveldse boeren vroeger hun graan met ezels naar de molenaar brachten en die zei:
  "Daar zijn de Basseveldse ezels weer..."  Klik op foto voor groot formaat  Een Goldwing-Trike hebben we al eerder gezien, maar een met ZIJWIELTJES ?


  Klik op foto voor groot formaat  Van bij de start werden we geconfronteerd met honderden wandelaars
  (hier enkele stappers uit Belsele-Sinaii) :
  wekelijks zijn er daar van die grote manoeuvers


  Klik op foto voor groot formaat
   Klik op foto voor groot formaat


  Onvermijdelijk : je komt ze overal tegen in alle kleuren.
  Het model daarentegen blijft altijd hetzelfde : de melkkit als postbus.


  Klik op foto voor groot formaat  Watervliet... StLaureins.. Bentile (Kaprijke) ...
  De ene beton- en asfaltboerewegel na de andere.
  Het had hier al flink gegoten en die baantjes lagen er gevaarlijk glad bij.


  Klik op foto voor groot formaat


  We kruisen de Expresweg N49 (Antwerpen-Brugge)
  en komen aan de Balgerhoekebrug in Eeklo.

  Klik op foto voor groot formaat  Even verder dit bijna levensgrote 'OLV van de Weg'-beeld  Klik op foto voor groot formaat  Als we Adegem doorrijden zie ik een wijzer naar dit museum.  Het lag dan wel niet op onze route, toch ben ik even gaan kijken...


  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  Via het industriepark van Maldegem komen we even later weer
  'op den boerenbuiten' en staan we oog in oog met deze kolos :
  de watertoren van De Kampel

  Klik op foto voor groot formaat
   Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  Reeds kregen we een eerste controlepost in Cafe Poggio.


  Klik op foto voor groot formaat  We volgen een tijdje het Hellepad.

  Deze wandelroute van iets meer dan 7 kilometer kwam tot stand op initiatief van de Heemkring GHK Soetendaelle. Het pad is bewegwijzerd door middel van een horizontale rode en witte streep maar het is mogelijk dat deze aanduidingen op sommige plaatsen verdwenen zijn.
   Het grootste deel van de wandeling gaat over veldwegen.
  De natuur is hier nog prachtig maar niet altijd makkelijk te bereiken.
  Wandelschoenen of laarzen zijn absoluut nodig, vooral bij vochtig weer.
  We zitten hier in de vallei van de Puttenbeek ende bezienswaardigheden in de omgeving zijn
  de "Trappenhoeve" of "Hof van Pede" met Ichelgemmolen of Ukkelgemmolen en de watermolen Mollem.

  Het gaat verder naar Kleit en het aan te zien dat daar veel paardenliefhebbers wonen, want de ene weide na de andere is er 'bevolkt' met deze edele viervoeters.  Klik op foto voor groot formaat  Altijd een plezant plaatje... nu even tussen het lijnzaad.  Klik op foto voor groot formaat  We rijden met de N499 naar Aalter en passeren (voor de zoveelste keer) aan het vliegveldje van Ursel. Toch nog even goedendag gaan zeggen en een praatje maken met helikopter-instructeur Ludo.  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  Dat het een toeristische streek is bewijzen de vele kleine restaurantjes die er gevestigd zijn...


  Klik op foto voor groot formaat  Het gaat dan verder naar Knesselare en het begint opnieuw te regenen.
  Zo erg zelfs dat de meeste motards gingen schuilen.
  Het is niet alleen on-plezant om met de motor in de plezende buien te rijden,
  het is ook nog eens gevaarlijk.


  Klik op foto voor groot formaat  Een excuus om even te schuilen bij deze Snatch Supermarkt : het was reeds 12.00 uur, dus even halt houden voor een natje en een droogje.


  Klik op foto voor groot formaat  Verder naar StJoris ten Distel... StMaria-Aalter en een eindje Bulskampveld fietsroute.
  Deze 43 kilometer lange Bulskampveldroute verkent de ruimere omgeving van het Bulskampveld, het door bossen en parklandschappen gedomineerde parklandschap ten zuidoosten van Brugge. Oorspronkelijk werd het hele gebied beheerst door heide.
  In de 19de eeuw zette men de heide grotendeels om in bos. Slechts enkele overblijfselen van de heide bleven bewaard. De uitvalsbasis voor deze tocht is het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld. Andere groendomeinen die op de route worden aangedaan zijn het Hooggoed in Aalter en het Nieuwenhovebos in Oostkamp.
  De oevers van het kanaal Brugge-Gent vormen het landschapkader op de terugweg.

  En dan zien we plotseling dit...
  Er waren nog kapers op de kust... met dezelfde pijlen.
  Gelukkig was er een snuggere ritmedewerker die er (waarschijnlijk nog de avond ervoor) vlug overal een E-tje aan hun pijlen heeft toegevoegd !


  Klik op foto voor groot formaat  In Wingene rijden we langsheen een uitgebrande zaak...

  Klik op foto voor groot formaat

  Door een felle brand zijn in de Kaplotestraat drie rijwoningen onbewoonbaar en liep een vierde woning schade op. De bewoners van het huis waar de brand uitbrak, een gezin met drie kinderen, raakten lichtgewond.
  De brand ontstond zaterdagmiddag 10 december 2010, iets na 11 uur, in de huurwoning met het huisnummer 22 in de Kaplotestraat. ‘Vermoedelijk is de brand ontstaan nadat de verwarmingsketel is ontploft maar het parket komt ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken en hierover zekerheid te verschaffen', verduidelijkt politiecommissaris Filip Feraux. ‘De woning werd gehuurd door het koppel Thierry Haeck (33) en Kelly De Boever (34) en hun drie kinderen die tussen vijf en negen jaar zijn. Het hele gezin was op het moment dat de brand uitbrak thuis maar kon de woning tijdig verlaten. Ze zijn allen met lichte verwondingen, zoals schrammen en ademhalingsproblemen, overgebracht naar het Sint-Andriesziekenhuis.'
  Het vuur verspreidde zich razendsnel, niet enkel in de woning zelf maar ook naar de aanpalende woningen. ‘Het betreft oude woningen die met veel hout zijn ingericht. De gewelven tussen de gelijkvloerse verdieping en de eerste verdieping lopen door over de hele rij woningen zodat het vuur zich zo vlug kon verspreiden. Daarnaast is er ook veel rook- en waterschade. Behalve de woning van het gezin Haeck zijn ook de twee aanpalende woningen links en rechts onbewoonbaar en een vierde huis liep schade op. Het is een groot geluk dat er niemand gewond raakte want in alle vier de huizen waren de bewoners thuis. Voor het getroffen gezin wordt in samenspraak met slachtofferhulp en het gemeentebestuur een opvang gezocht.
  De bewoners van de overige huizen kunnen bij familie terecht', aldus nog Feraux.
  De brandweer van Wingene had er een stevige klus aan om de brand te blussen ‘Toen wij arriveerden, stond het huis al in lichterlaaie', verduidelijkt korpschef Marnix Deroo van brandweer Wingene. ‘Het is haast ongelooflijk dat het vuur zo snel om zich heen sloeg.' Het Wingense korps kreeg versterking van de korpsen van Meulebeke en Tielt die net hun patroonheilige Sint-Barbara vierden. ‘Het Meulebeekse korps kwam ter plaatse met perslucht en het Tieltse korps met hun tankwagen omdat er aanvankelijk een probleem was om aan water te geraken.' Het gezin Haeck huurde de woning van Dirk en Veronique De Roust. ‘Dit is eigenlijk ons ouderlijk huis dat we verhuren sinds onze moeder gestorven is en onze pa in het rusthuis verblijft', verduidelijken broer en zus terwijl ze aangeslagen de ravage overzien. ‘Onze ouders hebben hier 25 jaar gewoond, sinds 4 jaar werd het huis verhuurd aan het gezin Haeck dat van Wingene afkomstig is.'
  (Het Nieuwsblad)  We rijden naar Ruiselede waar deze lama onverstoord zijn middagdutje verder deed, ondanks het motorgeronk die voorbijraasde.

  Klik op foto voor groot formaat


  Ja, en niet alleen in Roeselare hebben ze hun 'krottegem'...


  Klik op foto voor groot formaat
  Even afslaan naar de Molenberg waar deze in onbruik-geraakte molen staat te verkommeren. Een zogenaamde Brusselaar zou eventueel bezig zijn met restauratiewerken, maar de buren verklaarden dat ze diene tiep daar nooit meer zagen !


  Klik op foto voor groot formaat  Het gaat om de "Vlaagtmolen", ook wel "Branders Molen" genoemd, aan de Oude Tieltstraat op een molenberg gelegen.
  De eerste vermelding van deze molen zou teruggaan tot 1457. Hij behoort als dwangmolen toe aan de heerlijkheid Ter Vlaagt (cf. Abeelstraat nr. 37),
  eigendom van de Ridders van Malta. De Kortrijkse landmeter P.J. Lemaieur beeldt de molen in 1774 op een kaart af als houten teerlingmolen. Ca. 1868 wordt deze staakmolen vervangen door de huidige bakstenen bergmolen. Het binnenwerk van de houten molen wordt hergebruikt in de bakstenen molen. Bij een storm in 1940 verliest de molen zijn kap. Er wordt met een dieselmotor verder gemaald.
   In 1941 worden het vangwiel en kamwiel aangekocht voor de Knokmolen (cf. Knokstraat nr. 10). Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt er door de Duitse bezetter een uitkijkpost en soldatenwoonst ingericht. Bij hun terugtrekking vernielen Duitse troepen het interieur van de molen.
  Bruinbakstenen, conische molenromp van bovenkruier met benedenverdieping, eerste zolder, tweede zolder en kapzolder. Rondboogvormige muuropeningen met omlopende fijne waterlijst. Kleine rondboogvormige beeldnis boven de ingang.

  Even verder de kapel van de Heilige Apolonia.

  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  Apollonia van Alexandrië was een heilige uit Egypte over wie vrijwel alles onzeker is.
  Haar moeder zou haar gekregen hebben na een vurig gebed tot de Heilige Maria.
  Ze zou geleefd hebben in de 2e eeuw en in het jaar 249 zou ze gevangen zijn genomen door de heidenen ten tijde van de Romeinse soldatenkeizer Decius,
  omdat ze haar geloof niet wilde afzweren. Ze zou toen omstreeks 50 jaar oud zijn geweest. In dit jaar werd het duizendjarig bestaan van het Romeinse Rijk gevierd, waarvan de Christenen zich afzijdig hielden, wat tot rellen en onrust aanleiding gaf.
  Ze werd vreselijk gefolterd en bisschop Dionysius beweerde dat men bij haar alle tanden uit de mond heeft getrokken en haar kaakbeen verbrijzeld. Hierna zou ze levend verbrand worden maar, toen haar bewakers niet opletten, sprong ze zelf in het vuur.Haar verering verspreidde zich zeer snel door het Midden-Oosten en sedert de 16e eeuw ook naar West-Europa.
  De heilige Apollonia wordt vaak afgebeeld met een tang in de ene en een palmtak in de andere hand. In de tang zit vaak een tand of kies. Ze wordt dan ook aangeroepen bij kiespijn en is ook de patrones van de tandartsen.
  Haar feestdag is op 9 februari.


  In Tielt komen we aan de Poelbergmolen.  Klik op foto voor groot formaat  Toen deze molen in 1980 eigendom van de stad werd, verkeerde hij in vervallen toestand. In 1993 werd hij door het stadsbestuur maalvaardig hersteld en is momenteel op zondagnamiddag meestal in werking. De omgeving van de Poelberg, en het Tieltse gehucht “de Poelberg”, één van Vlaanderens mooiste molengezichten, is sedert 1993 beschermd als dorpsgezicht.
  Aan beide zijden genieten we van prachtige panorama’s op Groot-Tielt en bij ideale weersomstandigheden reikt het zicht tot aan de Vlaamse Ardennen ! 


  We zitten op een toeristisch stukje weg : Molenlandroute, Beverroute, Fietsen langs Vlaamse Wegen, Landbouw Leerpad, enz...


  Klik op foto voor groot formaat
  In de Putterijstraat in Tielt staat deze kapel pal naast de oprit van een gerestaureerd stukje hoeve.


  Klik op foto voor groot formaat
   Klik op foto voor groot formaat


  Dit kruis in de Lijsterstraat staat toch wel een heel klein beetje laag bij de grond, niet ?


  Klik op foto voor groot formaat
    Klik op foto voor groot formaat


  Een bijna-blind konijntje zwalpte over de rijbaan.
  De sukkel zat met gezwollen ogen (ziek) en zal een van die dagen misschien toch wel verongelukken...

  En weer die melkkit-postbussen...  Klik op foto voor groot formaat
  Oostrozebeke ... Wielsbeke...
  Aan de Moerdijkstraat deze kapel OLV van Smarten  Klik op foto voor groot formaat
   Klik op foto voor groot formaat


  Tank meer dan halfleeg... toch maar even bijtanken bij de plaatselijke Power. 


  Klik op foto voor groot formaat  Even buiten Oostrozebeke deze mooie en verzorgde OLV-kapel.


  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat


  We komen aan de sluis van Ooigem.

  Klik op foto voor groot formaat

  Dit is één van de grootste sluizen in de Leiestreek en wordt dagelijks gebruikt voor de economische activiteit op het kanaal Roeselare-Leie.
  Hij werd in dienst genomen in 1973, ter vervanging van de oorspronkelijke drietrapssluis die gebouwd werd bij de aanleg van het kanaal in de 19e eeuw.


  Bestand:Ooigem Nieuwe Sluis R01.jpg


  Deze historische sluis uit 1872, die ondertussen als monument beschermd is, werd in het kader van het Europees project 'Canal Link' gerestaureerd ten behoeve van de pleziervaart. Op die manier kunnen de plezierbootjes toch het kanaal op en af op tijdstippen dat de grote sluis dicht is.

  Een tweede controle vindt plaats in de Klokke aan het rondpunt van Ooigem  Klik op foto voor groot formaat  Richting Desselgem, vlak over de Leiebrug, staat deze Houwitser.
  (ik heb nog foto's van de voorganger, de koepel van een andere tank... zie andere ritverslagen)  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat


  En dan begon de miserie !!!!
  de hendel van mijn versnelling krijgt rare kuren en ik besloot niet meer verder te rijden aan de rit, maar vanuit Deerlijk rechtstreeks naar Izegem terug te keren.
  Het zou maar moeten lukken dat ik bij aankomst in Bassevelde in panne klets !

  In Izegem krijg ik dan nog maar eens een echte stortvlaag op mijn dak en kletsnat parkeer ik mijn ijzeren ros om 14u30 op stal.

  Jammer dat ik de rit niet heb uit kunnen rijden... het beloofde nochthans een mooie uitstap te worden.

  In elk geval : een grote proficiat aan de organiseren motorclub.
  Plezante route, af en toe een bezienswaardigheid, de moeite om even te stoppen.
  Zeer goede bepijling (ze hebben dat daar nog gedaan) en de algemene organisatie (vriendelijke ontvangst, controle, bevoorrading,...) zelf zat puik in elkaar.

  Aan te bevelen en voor herhaling vatbaar !


  17-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25ste Zomertoer MTC Belgium StJob-in-'tGoor 17 juli 2011


  25ste Zomertoer MTC Belgium StJob-in-'tGoor 17 juli 2011

  17-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Over mijzelf
  Ik ben Guy Vandendriessche
  Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gewezen rijkswachter en veiligheidsagent.
  Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 64 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: motortoerisme, terrariumdieren, plastic modelbouw, snorrenclub,....
  Archief per week
 • 25/07-31/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 13/12-19/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 22/12-28/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 04/12-10/12 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 25/12-31/12 2006
 • 12/12-18/12 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 11/04-17/04 2005
 • 04/04-10/04 2005
 • 28/03-03/04 2005
 • 14/03-20/03 2005
 • 28/02-06/03 2005
 • 21/02-27/02 2005
 • 17/01-23/01 2005
 • 15/11-21/11 2004
 • 25/10-31/10 2004
 • 11/10-17/10 2004
 • 27/09-03/10 2004
 • 06/09-12/09 2004
 • 16/08-22/08 2004
 • 09/08-15/08 2004
 • 26/07-01/08 2004
 • 12/07-18/07 2004
 • 05/07-11/07 2004
 • 28/06-04/07 2004
 • 31/05-06/06 2004
 • 24/05-30/05 2004
 • 10/05-16/05 2004
 • 03/05-09/05 2004
 • 19/04-25/04 2004
 • 12/04-18/04 2004
 • 05/04-11/04 2004
 • 29/03-04/04 2004
 • 15/03-21/03 2004
 • 01/03-07/03 2004
 • 02/02-08/02 2004
 • 29/12-04/01 2004
 • 13/10-19/10 2003
 • 08/09-14/09 2003
 • 01/09-07/09 2003
 • 25/08-31/08 2003
 • 04/08-10/08 2003
 • 14/07-20/07 2003
 • 07/07-13/07 2003
 • 09/06-15/06 2003
 • 12/05-18/05 2003
 • 14/04-20/04 2003
 • 07/04-13/04 2003
 • 17/03-23/03 2003
 • 10/03-16/03 2003
 • 17/02-23/02 2003
 • 27/01-02/02 2003
 • 14/10-20/10 2002
 • 30/09-06/10 2002
 • 26/08-01/09 2002
 • 29/07-04/08 2002
 • 29/04-05/05 2002
 • 15/04-21/04 2002
 • 18/03-24/03 2002
 • 04/03-10/03 2002
 • 04/02-10/02 2002
 • 28/01-03/02 2002
 • 31/12-06/01 2002
 • 24/12-30/12 2001
 • 17/12-23/12 2001
 • 26/11-02/12 2001
 • 03/09-09/09 2001
 • 20/08-26/08 2001
 • 13/08-19/08 2001
 • 30/07-05/08 2001
 • 25/06-01/07 2001
 • 11/06-17/06 2001
 • 30/04-06/05 2001
 • 19/02-25/02 2001
 • 23/10-29/10 2000
 • 16/10-22/10 2000
 • 21/08-27/08 2000
 • 14/08-20/08 2000
 • 17/07-23/07 2000
 • 19/06-25/06 2000
 • 27/09-03/10 1999
 • 09/08-15/08 1999
 • 21/06-27/06 1999
 • 17/08-23/08 1998
 • 15/06-21/06 1998
 • 01/06-07/06 1998
 • 29/12-04/01 1998
 • 16/06-22/06 1997
 • 17/03-23/03 1997
 • 30/12-05/01 1997
 • 26/08-01/09 1996
 • 05/08-11/08 1996
 • 15/07-21/07 1996
 • 10/06-16/06 1996
 • 08/05-14/05 1995
 • 20/03-26/03 1995
 • 06/03-12/03 1995
 • 03/10-09/10 1994
 • 26/09-02/10 1994
 • 12/09-18/09 1994
 • 05/09-11/09 1994
 • 29/08-04/09 1994
 • 15/08-21/08 1994
 • 04/07-10/07 1994
 • 23/05-29/05 1994
 • 09/05-15/05 1994
 • 25/04-01/05 1994
 • 11/04-17/04 1994
 • 03/01-09/01 1994
 • 26/12-01/01 1995
 • 04/10-10/10 1993
 • 13/09-19/09 1993
 • 06/09-12/09 1993
 • 30/08-05/09 1993
 • 16/08-22/08 1993
 • 09/08-15/08 1993
 • 26/07-01/08 1993
 • 12/07-18/07 1993
 • 05/07-11/07 1993
 • 28/06-04/07 1993
 • 21/06-27/06 1993
 • 07/06-13/06 1993
 • 31/05-06/06 1993
 • 17/05-23/05 1993
 • 03/05-09/05 1993
 • 26/04-02/05 1993
 • 19/04-25/04 1993
 • 05/04-11/04 1993
 • 29/03-04/04 1993
 • 15/03-21/03 1993
 • 08/03-14/03 1993
 • 02/11-08/11 1992
 • 19/10-25/10 1992
 • 10/08-16/08 1992
 • 30/03-05/04 1992
 • 03/02-09/02 1992
 • 16/09-22/09 1991
 • 01/07-07/07 1991
 • 03/06-09/06 1991
 • 27/05-02/06 1991
 • 13/05-19/05 1991
 • 29/04-05/05 1991
 • 01/04-07/04 1991
 • 04/03-10/03 1991
 • 31/12-06/01 1991
 • 17/12-23/12 1990
 • 10/12-16/12 1990
 • 03/12-09/12 1990
 • 15/10-21/10 1990
 • 08/10-14/10 1990
 • 01/10-07/10 1990
 • 03/09-09/09 1990
 • 27/08-02/09 1990
 • 06/08-12/08 1990
 • 30/07-05/08 1990
 • 16/07-22/07 1990
 • 25/06-01/07 1990
 • 18/06-24/06 1990
 • 11/06-17/06 1990
 • 04/06-10/06 1990
 • 28/05-03/06 1990
 • 14/05-20/05 1990
 • 07/05-13/05 1990
 • 30/04-06/05 1990
 • 16/04-22/04 1990
 • 09/04-15/04 1990
 • 02/04-08/04 1990
 • 26/03-01/04 1990
 • 19/03-25/03 1990
 • 12/03-18/03 1990
 • 05/03-11/03 1990
 • 26/02-04/03 1990
 • 05/02-11/02 1990
 • 13/11-19/11 1989
 • 16/10-22/10 1989
 • 18/09-24/09 1989
 • 11/09-17/09 1989
 • 04/09-10/09 1989
 • 14/08-20/08 1989
 • 07/08-13/08 1989
 • 31/07-06/08 1989
 • 26/06-02/07 1989
 • 03/04-09/04 1989
 • 27/02-05/03 1989
 • 22/08-28/08 1988
 • 01/08-07/08 1988
 • 13/06-19/06 1988
 • 02/05-08/05 1988
 • 18/04-24/04 1988
 • 04/04-10/04 1988
 • 07/03-13/03 1988
 • 30/11-06/12 1987
 • 08/06-14/06 1987
 • 30/03-05/04 1987
 • 23/03-29/03 1987
 • 11/08-17/08 1986
 • 05/05-11/05 1986
 • 31/03-06/04 1986
 • 24/03-30/03 1986
 • 03/03-09/03 1986
 • 24/02-02/03 1986
 • 30/12-05/01 1986
 • 03/06-09/06 1985
 • 06/05-12/05 1985
 • 11/03-17/03 1985
 • 04/02-10/02 1985
 • 09/07-15/07 1984
 • 25/06-01/07 1984
 • 12/03-18/03 1984
 • 05/03-11/03 1984
 • 02/01-08/01 1984
 • 24/12-30/12 1984
 • 11/07-17/07 1983
 • 27/06-03/07 1983
 • 21/03-27/03 1983
 • 14/03-20/03 1983
 • 28/06-04/07 1982
 • 16/07-22/07 1979
 • 11/08-17/08 1975

  Inhoud blog
 • Motorrijder uit Oostende om het leven gekomen
 • Dodelijk ongeval in Moorsele
 • Dodelijk ongeval op de Groendalseweg in Bleiswijk
 • DODELIJK ONGEVAL OP N8 IN HEESTERT
 • Motorambulance
 • Vluchtmisdrijf in Torhout
 • Koninklijke Marechaussee kiest wederom voor Yamaha
 • DRIE VIERDE VAN DE MOTORONGEVALLEN GEBEURT TUSSEN APRIL EN OKTOBER
 • Aantal motorongevallen op tien jaar met kwart gedaald
 • BIVV roept weggebruikers op na motorongevallen: "Wees extra voorzichtig"
 • Motorrijder laat het leven bij ongeval in Kuurne
 • Motorongeval in bocht oprit A29
 • Zero Police Motorcycles in California
 • De motor van de toekomst...
 • Kersverse bruid overleden na aanrijding met motorrijder
 • Motorrijders als Kerstman in Brussel
 • Gibbs Biskji
 • Chauffeur maait motard van de weg
 • Motard staat weer recht na mislukte wheelie op snelweg
 • Humanoïde bikerrobot van Yamaha kan helemaal alleen moto rijden
 • Motorrijder sterft nadat hij door kapel reed
 • Zero Motorcycles
 • Nieuwe badges voor nieuwe uniformen wegpolitie Antwerpen en Gent
 • de motorrijders van Hatzoloh
 • Helft Belgische motorrijders niet verzekerd voor lichamelijke schade
 • Motorpolitie Marokko krijgt camera op helm
 • Motard van 36 sterft na zware klap op N49
 • Doodgeschoten verpleegster stuurde motorbende op ex af
 • Zwaar motorongeval in Waaslandhaven
 • motorrijder sterft tijdens ritje met vrienden
 • Mustang Pony 320 1947
 • Motorrijder overleden na ongeval op circuit in Zolder
 • Porcaro, de stad van de motorrijders
 • Gearresteerde tiener moet geboeid meelopen met motor van agent
 • Gestolen motorfiets terug bij eigenaar
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Twee doden na motorongeval
 • Chauffeur was onder invloed van alcohol toen hij jong koppel doodreed
 • Quadbestuurder levensgevaarlijk gewond
 • Bestuurder motorfiets komt om het leven na ongeval op Rijksweg te Roeselare
 • Motorrijder (60) komt om bij ongeval in Lichtervelde
 • Gedenksteen voor alle verongelukte motorrijders
 • Rondrit Ommegang StDenijs 21 juni 2015
 • Motorongeval in de Botlek
 • Motorrijder stabiel, maar nog in levensgevaar na aanrijding
 • Deze anonieme motoren helpen Antwerpse politie verkeershooligans klissen
 • 24-jarige motorrijder overleden na botsing
 • Motorrijder sterft na val in gracht in Koekelare
 • Motorrijder sterft na frontale klap
 • 'Bendeoorlog verwacht in België'
 • Hondjes op de motor...
 • Zware brand in motozaak
 • Hond mee met baasje op Vespa
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder verongelukt in Lille
 • 2015 Ducati Monster Stripe 821 en 1200
 • 2016 Yamaha YZ en WR offroad modellen gelanceerd
 • Motorrijder geeft levensgevaarlijke chauffeur terechte kopstoot
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Fleurus
 • Motorrijder zwaar gewond
 • Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Zwaar motorongeval in Neeroeteren
 • Orlando Bloom laat zich eens goed gaan
 • Motorrijder verongelukt
 • Motorrijder
 • Overlever motorongeval toont hoe ze de draad weer oppikt
 • Motorrijder komt om bij ongeval
 • Waaghals rijdt op 1 wiel op Ring rond Brussel
 • 100-jarige Liske opnieuw op de motor
 • Een 'opfrissing' helpt ongevallen voorkomen
 • Motorrijder sterft na ongeval op brug over E17
 • Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg te Herne
 • motorrijder dood in Ternat
 • Nieuwe politiemotoren Antwerpen
 • Motorrijder gewond na aanrijding
 • Vader van zes kinderen sterft bij motorongeval
 • Police Use Electric Chariot Scooter , Fast Motorised Off Road Segway
 • Motorrijder overleden na ongeluk Zoutelande
 • Motorrijder boord zich in auto
 • Jonge motorrijder verongelukt in Ingelmunster
 • Motorrijder verongelukt op gladde weg...
 • Motor op de spoorwegen geglipt door zand
 • Oekraïense ex-international Gusin sterft in motorongeval
 • 17de Mosseltreffen - Oostende
 • beelden dodelijk motorongeval gebruikt in campagne voor veiliger verkeer
 • Schokkend: Roekeloze motorrijder filmt eigen dood
 • Motorrijder zwaar gewond in StDenijs
 • Nieuw scherm en herstellingen aan PC800
 • Nieuwe KMar-motorfiets: Yamaha FJR 1300A
 • 33ste Krabbetreffen - Rollegem 17 augustus 2014
 • Aanrijding tussen motorrijder en bestelwagen in Hoevenen
 • 13de Olf Oest treffen - Torhout 16 augustus
 • 15de Walkerstreffen - Rijmenam 10 augustus 2014
 • Graafschapstreffen 2014
 • Nederlandse motoragent omgekomen bij achtervolging
 • Twee doden bij motorongeval aan Leuvense vaart
 • 1ste motorrit Paddy's Pub - Zottegem 3 augustus 2014
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Antwerpen
 • Dodelijk motorongeval in Frasnes-lez-Anvaing
 • Competentietreffen - Ieper 2 augustus 2014
 • Motorrijder overleden, passagier kritiek na ongeval
 • Motorrijder verongelukt, passagier kritiek
 • Manneken Pis Treffen Geraardsbergen 27 juli 2014
 • BMW R1200RT (2014) uit circulatie !
 • Snelheidscontrole op Engelse wegen
 • Jaar rijverbod voor dodelijk motorongeval
 • 2 DODEN BIJ ZWAAR MOTORONGELUK
 • 2 doden bij zwaar motorongeluk
 • Izegems motorrijder lichtgewond
 • 53ste Ronde van West-Vlaanderen : Menen 29 mei 2014
 • Drago-treffen Izegem 25 mei 2014
 • Ongeval met motor, bestuurder spoorloos
 • Motor Union Belgische Politie Treffen tvv ALS-Liga
 • Dendertoerrit zondag 11 mei 2014
 • 1ste Flamengostreffen Torhout 4 mei 2014
 • Coast Tour 2014
 • Honda Gold Wing Airbag
 • Ducati Diavel
 • Toerrit Reglement voor groepsrijden
 • 23ste Houtlandroute - Torhout 20 april 2014
 • Yamaha MT-09
 • 24e Zomertreffen Tsjamp Wevelgem zondag 13 april
 • Harley Davidson Street 750
 • Motorrijder komt om het leven in Zomergem
 • Yamaha SR400
 • 18-jarige motorrijder komt om het leven in Eernegem
 • Motards frissen rijkunsten op
 • Meer dodelijke ongevallen met motorrijders in 2013
 • Jonge motorrijder komt om het leven na ongeval in Ichtegem
 • Motorrijder zwaargewond bij botsing in Wakken
 • Motorrijder omgekomen bij ongeval in Hechtel-Eksel
 • MV Agusta Brutale 800 Dragster
 • Motorrijder (30) overleeft klap tegen paal niet in Lede
 • Yamaha Ténéré XT 1200ZE
 • Ducati Monster 1200S
 • Nieuwe politiejassen Antwerpse motards
 • ZERO SR : the iMOTO
 • Vroegere diensthoofddeksels bij de NMBS
 • Nog geen motorkeuring...
 • Santa is coming !
 • Motorrijdster buiten levensgevaar na aanrijding
 • Vrouw vat zelf vuur na motorongeval
 • Herfstmist
 • Moto Toerkalender 2014
 • Nieuwe aanwinst PC 800 parelmoer
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • 23-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Herfelingen
 • Motorongeval in Lissewege
 • Bij een motorongeval in Sint-Andries komen 2 mensen om het leven
 • Motorrijder komt om het leven bij ongeval in Hooglede
 • Genkenaar (23) week na motorongeval overleden
 • Motorrijder ­wandelt weg na valpartij
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Noirefontaine
 • Motorrijder gewond
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • Grote bijeenkomst van Hells Angels in Gent
 • Honderdvijftig trikes en motoren verwacht in Neerwinden
 • Motorrijder (19) bezweken aan verwondingen
 • rouwregister geopend voor Christof Van Mullem
 • Het Koninklijk Motorrijdersescorte
 • Verdachte vriend van vermiste Marijke Francis sterft in ongeval
 • Motorrijder overleefd aanrijding in Ingelmunster
 • Drie gewonden bij botsing tussen auto en politiemotor in Ingelmunster
 • Geen rijbewijs bij 1 motorongeval op 5
 • Metalzanger komt om het leven bij motorongeval
 • Twee zwaargewonden bij motorongeval te BACHTE-MARIA-LEERNE
 • Broers verongelukken op vijf kilometer van elkaar
 • Twee agenten laten het leven bij motorongeval
 • Motorrijder verongelukt in Opglabbeek
 • Man en vrouw komen om bij zwaar motorongeval in Brugge
 • Motorrijder (39) maakt dodelijke smak tegen geparkeerde truck
 • Boer verwisselt tractor na dodelijk motorongeval
 • Motorrijden ligt voorlopig een tijdje stil...
 • Weginspecteurs van Rijkswaterstaat op de motor
 • Lijsttrekker N-VA breekt enkel bij motorongeval
 • Motorrijder gewond bij verkeerd manoeuvre auto
 • Motorrijder gewond in ongeval Eizeringen
 • Motorrijder raakt zwaargewond bij ongeval in Reningelst
 • Motorrijder levensgevaarlijk gewond bij aanrijding in Nevele
 • Motorrijder (48) verongelukt bij frontale aanrijding in Moen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Stoumont
 • Belgische bestuurder rijdt motorrijder dood in Franse departement Gard
 • Motorrijder maakt dodelijke val in Diest
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Moto Treffens Vlaanderen 2012
 • 11de Kanaaltreffen Oudenburg 5 aug 2012
 • 13de Terrasrit – Zelzate 4 augustus 2012
 • 9de Mega 'Tour de France' Houthulst 29 juli 2012
 • Motorrijder (22) komt om op racecircuit in Mettet
 • Dronken motorrijder zwaargewond na ongeval in Dendermonde
 • Motorrijder verongelukt in Alveringem
 • Motorrijder komt om het leven op N8 in Alveringem
 • Motorrijder verongelukt in Huldenberg

  Pacific Coast 800 USA
 • Pacific Coast 800 USA

 • TGPCHPCMY2KMR+8
 • The Great Pacific Coast Highway Pacific Coast Motorcycle Year 2008 Motorcycle Ride

 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List
 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List

 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast
 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast

 • MV Pacific Coast Nederland
 • MV Pacific Coast Nederland

 • Foto

  PC800
 • Honda Pacific Coast (PC800) Owner/iPCRC Registry

 • PC France
 • PC France

 • Foto

  Web PC
 • Web PC

 • Foto

  IPCRC
 • IPCRC

 • PC Italia
 • PC Italia

 • PC naamlijst
 • PC naamlijst

 • PC Russia
 • PC Russia

 • Bikes !
 • Bikes !

 • Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!