Zoeken in blog

Gastenboek
 • Top Benefits Of Noisemakers
 • AMAPIANO 2019
 • work
 • Top Benefits Of Onions
 • Health Benefits of Mango Uses Benefits

  Druk op onderstaande knop om een positief berichtje achter te laten in mijn gastenboek (let wel : obsceniteiten worden eruitgeflikkerd !)

  Neem ook een kijkje op mijn andere bloggen SNOR en BUDOKA,
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Motortoerisme...mijn hobby
  Motortoerisme... mijn passie
  Enkele korte flashes uit mijn motorrijderscarrière die begon in 1972. Regelmatig een korte impressie van de nieuwste modellen. Ook komen de meest gekke motoren aan bod alsmede bijzondere verkeerssituaties. Treffens en andere activiteiten. En niet te vergeten mijn collectie 'Politie-bikes'en badges.
  08-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de MC Speedy Avondrit Boezinge 8 juli 2011

  3de MC Speedy Avondrit Boezinge 8 juli 2011


  Klik op foto voor groot formaat


  18.20u : ik arriveer aan het inschrijvingslokaal cafe Katspel, tevens clubhuis van MC Speedy in Boezinge (bij Ieper).
  Toen scheen het zonnetje nog...


  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat


  De inschrijvingsprocedure was heel simpel : klein formuliertje met het hoogstnodige aan te geven informatie, geen bekers, geen routebeschrijving, geen aandenken... alleen een bonnetje voor een klein pakje friet en een drankje naar keuze. Voor die 5 euro kon je dus niet missen. Het is de club gegund.

  Klik op foto voor groot formaat  Dit waren de pijltjes die we moesten volgen.
  (zie ook Katjestreffen van 15 mei 2011 - deel I en II)


  Klik op foto voor groot formaat  Vanaf de start meteen al stil protest van de boeren en de buurtbewoners van Boezinge en omstreken...


  Klik op foto voor groot formaat

  In de Reningsestraat in Boezinge hield het comité een symbolische actie.
  „Het nefaste plan met een nieuwe bypassweg van 10 k, een drastische verbreding van de N8 tot 42 meter en een overmatig grote ring rond Hoogstade, hangt nog steeds als een zwaard boven de hoofden van heel wat inwoners”, aldus Frank De Poortere. „Op 11 maart heeft de Administratie Wegen en Verkeer een aantal mensen aangeschreven om landmeters toe te laten op hun eigendom langs het traject van de geplande bypassweg
  (de 10 km lange ‘ring’ rond Brielen-Elverdinge en Woesten, red.) en de geplande ring rond Hoogstade.”
  Om te tonen dat ‘Geen streep door de Westhoek’ zich niet neerlegt bij de feiten, werden woensdagavond enkele landmeterspiketten vakkundig verwijderd met zwaar materieel.
  „We hebben de eigenaars die een brief hebben ontvangen duidelijk gemaakt dat er nog geen reden tot wanhoop is.
   Ze hebben het recht om de landmeters de toegang tot hun eigendom te weigeren en zo de lopende procedures tegen te houden”, aldus nog De Poortere.  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  We rijden richting Woesten... hopelijk doen ze deze wegwijzer nooit weg !


  Klik op foto voor groot formaat  Dit massieve kerkgebouw met de vier kleine torentjes heeft altijd al indruk op mij gemaakt.

  Deze vijftiende-eeuwse kerk met een merkwaardige zware toren zonder naald (1447) werd tijdens de oorlog 1914-1918 volledig verwoest. In 1922-1923 werd de gotische kerk weer opgebouwd naar de oorspronkelijke plannen.

  Klik op foto voor groot formaat

  De zijaltaren zijn van 1700, het hoofdaltaar dateert van dezelfde tijd. Twee biechtstoelen, de preekstoel, de doopvont, de credenstafel, smeedijzeren en koperen communiebank zijn 18e eeuws. Het doksaal is afkomstig uit het voormalige brigittenklooster van Sint-Sixtus. Ook het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten en het schilderij van Sint-Rictrudis dateren uit de 18e eeuw. Verschillende messingen altaarkandelaars zijn 17e-18e eeuws.

  Op het kerkhof staat een 18e eeuwse calvariegroep.

  Sinte-Rictrude is de patrones van de kerk van Woesten. Men kwam ze eertijds dienen tegen de vallende ziekte en gelijkaardige kwalen,
  zowel onder de mensen als onder het vee. De aanpalende parochie, Reninge, heeft dezelfde beschermheilige.

  Zo pleegt men te zeggen : Reninge is de moeder en Woesten de dochter.
  Paus Innocentius XI verleende in 1680 een volle aflaat.
  Zowel te Reninge als te Woesten wordt Sinte-Rictrude sedert onheuglijke tijden vereerd door een eigen officie,
  dat ontleend is aan het Proprium van de abdij van Marchiennes.

  De relikwie van Sinte-Rictrude die te Woesten vereerd wordt bestaat uit een deeltje van de relikwie van Reninge,
  die in 1722 en 1746 voor echt erkend werd door de bisschop van Ieper.
  Het deeltje werd aan Woesten geschonken in 1804.
  In de kerk van Woesten bestaat er verering van Sinte-Brigida, de H. Apollonia en O.L.Vrouw van de zeven Weeën.


  Tegenover de kerk dit prachtige monument ter ere van de gesneuvelden (burgers en militairen) van de oorlog 14-18.
  "Voor God en Vaderland"
  (maar dan wel met Vlaams Leeuwke erbij)

  Klik op foto voor groot formaat


  Bovenop een rots, in de vorm van een bijenkorf, staat het beeld van een soldaat. De rots is opgebouwd uit brokstukken, waarschijnlijk van betonnen bunkers. Hierin is een nis aangebracht, waarvan de ingang is afgesloten met een ijzeren hek. Tegen de achterwand hangt een witmarmeren plaat. Boven de ingang tegen de buitenkant van de rots zijn 3 gedenkplaten en een tekst aangebracht. Het beeld uit witte natuursteen op de top stelt een soldaat op wacht voor, staande op brokstukken, met het vaandel in de ene hand en een bladerkrans in de andere. Aan zijn voeten ligt een kruis.
  De rots is volledig overgroeid met klimranken. Op de rots: bovenaan ingewerkt in de betonnen brokstukken, '1914-1918', 'Tot Aandenken onzer Gesneuvelde Oud Stryders en Burgers', daaronder in het midden 'Voor God en Vaderland'
  (beide in het zwart geschilderd, met de eerste letter rood) en het ingekleurde Belgische wapenschild, links de namen van de 'Oud Strijders' en de namen van de 'Burgers' (in rood geschilderd, met de eerste letter zwart), rechts de namen van de 'Burgers' en de namen van de 'Oud Strijders' (in geel geschilderd, met de eerste letter zwart), alfabetisch gerangschikt. Onderaan '1940-1945' en de namen (in rood geschilderd). In de nis: op de witmarmeren plaat 'Vanwege het A.C.V., Woesten 30 mei 1954' (in zwart geschilderd). H. 650 cm x Br. 820 cm x D. 890 cm

  De zone tussen het Ieperleekanaal van Ieper naar de Ijzer en de weg Veurne-Ieper, met Oostvleteren en Woesten, werd tijdens WOI nog tot de frontsector gerekend. Achter deze weg lagen de reserve- en piketzones, waartoe de kampementen bij De Wippe gerekend worden, evenals de zones van rust en halve rust zoals Westvleteren. In deze regio lagen verschillende spoorwegen voor de aan- en afvoer van militairen en materiaal.
  De eigenlijke frontlijn lag enkele kilometers meer naar het O, ter hoogte van het kanaal. Gedurende de oorlog vestigden zich in Woesten diverse militaire staven. Woesten behoorde tot de sector Boezinge, dat tot maart 1915 in Franse handen was. Nadien behoorde Woesten tot de sector Steenstrate, dat tot eind 1915 in Belgische handen viel. Toen de Duitsers massaal gas losten op 22 april 1915, het begin van de Tweede Slag bij Ieper, zouden vooral veel slachtoffers vallen onder de 87ste 'Division d'Infanterie Territoriale' (D.I.T.). De gewonden van deze divisie, waarvan de divisie-arts zich in Woesten gevestigd had, stroomden na de gasaanval in grote getale in dit dorp toe. Van hieruit werden ze verder geëvacueerd naar veldhospitalen in Duinkerken. 
  In het voorjaar van 1915 werd het dorp Woesten zwaar gebombardeerd, waarbij vooral de kerk met kerkhof getroffen werden. In de eerste helft van 1916 verbleven hier Fransen, tijdens de winter van 1916-1917 werden de Fransen vervangen door Belgen.
  Eind juni 1917, ter voorbereiding van de Derde Slag bij Ieper, namen de Britse 'Guards' de sector Boezinge over.
  Zij verbleven in kampementen aan De Wippe, het kruispunt van de belangrijke Burgweg en Poperingestraat, en lagen in reserve in Woesten. Er heerste een grote bedrijvigheid om de aanval voor te bereiden. Ook een Brits spoorwegkanon stond er opgesteld. Vandaar dat het dorp af te rekenen had met vijandelijk artillerievuur, gasaanvallen en bombardementen.
  In oktober en november lagen er opnieuw Fransen in Woesten, daarna was de sector Boezinge in Britse handen.
  Vanaf maart 1918 tot het Eindoffensief was de sector in Belgische handen. Na WOI was de bosrijke streek van weleer niet meer.
  De 15de-eeuwse, gotische St.-Rictrudiskerk werd tijdens de oorlog volledig verwoest. In 1922-1923 werd de kerk weer opgebouwd, naar de oorspronkelijke plannen. 
  Vermoedelijk vervangt dit monument het voormalige monument voor de burgerlijke en militaire doden van Woesten, dat opgericht werd op initiatief van de V.O.S. (Vlaamse Oud-Strijders) en onthuld werd op 2 september 1923.
  Het huidige monument werd geschonken door het A.C.V. en werd onthuld op 30 mei 1954.


  In de Tempelstraat sla ik een babbel met de eigenaar van deze Mariakapel uit 1892

  Klik op foto voor groot formaat

  En weer zo'n stukje antiek...

  Klik op foto voor groot formaat  Deze OLV van Vrede-kapel is 'Uit Dank' opgericht in 1920


  Klik op foto voor groot formaat  Een boerenknul met verantwoordelijkheidszin veegt een natte strook grint van de baan.
  Namens de motorrijders...bedankt kerel !

  Klik op foto voor groot formaat


  De Mallejan, een éénassige kar om stamhout uit het kapgebied te vervoeren.
  Het verhoogde asblok en de dissel vormen samen een hefboom waarmee de stam van de grond getild kan worden.


  Klik op foto voor groot formaat  Als de boom geveld is en de stam van zijn takken is ontdaan is hij gereed om het bos te verlaten.
  Met behulp van een mallejan en een trekpaard is dit een koud kunstje geworden.
  De mallejan wordt over de stam gereden tot op het midden. De dissel wordt opgetild zodat deze bijna rechtop komt te staan. De ketting wordt onder de stam doorgehaald en de uiteinden worden vastgehaakt aan de haken op de bovenzijde van het asblok. Als je goed kijkt zie je over het asblok de twee kettingeinden liggen. De haken liggen door de gekantelde positie dicht bij de stam. Als de ketting vast zit kan de houtvester de dissel weer naar beneden trekken.
  De hefboom die nu ontstaan is zorgt er voor dat de stam van de grond getild wordt.
  Als de plek van de ketting onder de stam goed is uitgekozen dan hangt de stam in balans en kan de kop worden vastgebonden aan de voorzijde van de dissel. Het trekpaard kan worden ingespannen en de stam verlaat het bos.  Het begint lichtjes te regenen, bij een temperatuur van 23°C.
  Gevolg : gevaarlijk wegdek !

  Klik op foto voor groot formaat

  Via Krombeke gaat het langsheen Westvleteren waar we de afslag passeren naar De St.Sixtusabdij,
  die in een slecht daglicht stond gedurende het tijdelijk verblijf van onze pedo-bisschop Vangheluwe...


  Klik op foto voor groot formaat  Een overwoekerde kapel OLV Sta Ons Bij uit 1926...


  Klik op foto voor groot formaat  Tegen de klok van 1915u arriveren we in Watou waar ik eerst nog mijn tank moest bijvullen.


  Klik op foto voor groot formaat


  De zon komt er weer door als we de Franse grens oversteken in Houtkerque (daar zeggen ze Outkerque).
  We rijden een eindje op de Frontieren Fiets Route en in de doodlopende Molenstraat
  sta ik oog in oog met de Hoflands Meulen.

  Klik op foto voor groot formaat

  Deze molen staat op de binnenplaats van een grote hoeve.
  Hij is in private handen en bezoeken kan men niet.
  Maar je kan hem wel bewonderen vanaf de D947 of als je tot aan de ingang van de boerderij rijdt.
  Niet te verwonderen dat, als je het landschap bekijkt met zijn talloze graanvelden, hier verschillende windmolens/graanmolens werden neergezet.
  Zo hebben we hier in de nabije omgeving ook nog de Moulin des Pauvres, de Doodman Meulen,
  le Moulin de Maerle, le Moulin du Chemin Vert en le Petit Moulin.

  De buren hebben een ferme imitatie gebracht...

  Klik op foto voor groot formaat

  Even verder het nieuwe OLV van Troost-kapelleke .

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  Je hebt sluikstorten en sluikstorten, maar een hele container daar ergens in no-mans-land achterlaten,
  daar moet je toch helemaal betoeterd voor zijn !

  Klik op foto voor groot formaat

  Op het kruispunt van La Petite Route de Watou en de Chemin de la Chapelle de Fer,
  staat er inderdaad een 'ijzeren kapelletje' op een stalen paal.
  Wie naar wie genaamd is, blijft een raadsel...

  Klik op foto voor groot formaat


  Even verder deze nieuwbouw kapel opgedragen aan 'Notre Dame des Captifs'

  Klik op foto voor groot formaat

  Mooi interieur, maar er mag wel eens stof afgedaan worden...

  Klik op foto voor groot formaat


  Met de D168 zetten we onze avondrit verder richting Steenvoorde.
  Met de D18 gaat het naar Godewaersvelde en verder met de D69 naar Boeschepe.
  Die toren van de StPierre-StPaul kerk in Godewaersvelde heeft toch iets speciaals, niet ?
  Ze dateert uit 1904 en is in een neogotische stijl.
  Het werd gebouwd om een voormalige Vlaams prachtige kerk, die afbrande in 1902, te vervangen.
  Via de Route de l'Abbey rijden we de Mont des Cats op.
  Dames en heren : Heuvelland !  Ik rij tot aan de poort van de abdij, maar bezoeken zijn niet toegestaan.

  Klik op foto voor groot formaat


  De abdij op de Katsberg (Abbaye du Mont des Cats) is een cisterciënzerabdij van de trappisten.
  (
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Abdij_op_de_Katsberg)  Tegen de omringende muur staat deze plakette ter ere van de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog....

  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

  Op de Katsberg staat ook deze enorme zendmast.

  Klik op foto voor groot formaat

  We verlaten de Katsberg via de Rue de la Montagne en komen zo aan bij de D10 die ons naar Boeschepe brengt.

  Die zijn natuurlijke beste maatjes...

  Klik op foto voor groot formaat

  Heel attent van de organisatie om nog een extra gevaarteken aan te brengen op crusiale plekken waar nodig...

  Klik op foto voor groot formaat

  De Rue du Mont Noir (het woord zegt het zelf...) brengt ons tot op de Zwarte berg waar deze witte kapel staat, opgedragen aan ND de Lourdes.

  Klik op foto voor groot formaat

  We rijden verder naar Westouter waar nog enkele bunkers verscholen staan achter groenstroken en in maisvelden...

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  We rijden onder de telesiège van de Rode Berg door.

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  In Loker is het inmiddels 18.30u en nog 17°C.
  Men heeft daar niet kunnen kiezen waar de windhaan plaatsen, dan maar tussen de torentjes in.

  Klik op foto voor groot formaat

  Langs de Kemmelbergstraat staat deze OLV van Vlaanderen-kapel, echter zonder beeltenis.

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat


  In de Montebergstraat heeft een klussende vader een luxe-boomhut gemaakt voor zijn kids, inclusief wc !

  Klik op foto voor groot formaat

  We zitten met de Monteberg nog steeds in Heuvelland en daar rijden we een stukje West-Vlaamse Bergenroute voor fietsers.

  back

  Dit is een uitgestippelde route van 45 km doorheen Nieuwkerke, Dranouter, Loker, Westouter, Kemmel en andere pittoreske plekjes in onze Westhoek.  Van de Monteberg naar de Kemmelberg is het maar een boogscheut... en van schieten gesproken :
  diegene die dat gedrocht heeft aangekocht mogen ze effectief afschieten !

  Klik op foto voor groot formaat

  Daar bevindt zich ook een militaire installatie : de Commandobunker van Kemmel !

  Klik op foto voor groot formaat


  Of er daar daadwerkelijk 'bewaking' is, betwijfel ik.


  Klik op foto voor groot formaat


  Lees er alles over op http://dictionary.sensagent.com/Commandobunker_van_Kemmel/nl-nl/

  Over de Kemmelberg loopt de In Flanders Fields Autoroute.  De In Flanders Fields-route is ongeveer 80 km en biedt je de ideale trip om in een dag kennis te maken met een aantal belangrijke sites uit Wereldoorlog I en met een aantal andere highlights uit de regio.
  De route die start vanuit Ieper verloopt objectgericht over secundaire wegen : belangrijke haltes zijn Essex Farm in Boezinge met de John McCrae bunker, het Langemark Studentenfriedhof en de Canadien in Langemark, het streekmuseum van Zonnebeke, de Franse begraafplaats Saint-Charles de Potyze, Mesen met het museum en de vredesbeiaard, Kemmel en Poperinge met het Talbot House en het Hoppemuseum.


  We volgen die tot in het centrum van Kemmel waar deze mooie kiosk staat.

  Klik op foto voor groot formaat

  Een stevige blok, die kerktoren van Kemmel !

  Klik op foto voor groot formaat

  We verlaten Kemmel via de Kriekstraat en botsen op dit verwaarloosde oorlogsmonument,
  ter ere van de gesneuvelden van de 32ste Franse Divisie tijdens de slag van het kanaal Charleroi-Duinkerke
  die zich tussen Wijtschate en Kemmel heeft afgespeeld tijden de Eerste Wereldoorlog.


  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  Op goed geluk sla ik in Voormezeele een doodlopende bebossing in en stoot op het Ridge Wood Military Cemetry.

  Klik op foto voor groot formaat

  Het bos op de heuvelrug tussen de Kemmelseweg en Dikkebusvijver werd 'Ridge Wood' geheten. De begraafplaats ligt in een vallei, aan de W-kant van de heuvelrug.  Ze werd als frontlijnbegraafplaats gebruikt vanaf mei 1915. De eerste graven behoorden tot de '2nd Royal Irish Rifles'. Vervolgens gebeurden er bijzettingen door de '18th, 19th, 20th & 21st Canadian Battalions' en de '9th Durham Light Infantry', in periodes waarin ze deze sector bezetten.
  Tijdens het Duitse Lente-Offensief verschoof de frontlijn zich tot aan de heuvelrug.
  In juli 1918 zou het bos uiteindelijk heroverd worden door de '6th & 33rd Divisions'. Enkele graven getuigen nog van deze gevechten.
   De graven van Franse militairen, die hier aan de zijde van de Britten vochten in april en mei 1918, zijn verplaatst geweest.

  Klik op foto voor groot formaat

  Bij mijn terugkeer zie ik een jonge patrijs paniekerig wegrennen.
  Eigenaardig genoeg blijft het beestje naast mijn motor lopen.
  Even proberen een kiekje te nemen ' in de vlucht '...

  Klik op foto voor groot formaat

  Ja, die kom je ook overal tegen...

  Klik op foto voor groot formaat


  In de Kalleputstraat in Voormezeele staat dit kruisbeeld opgedragen aan een biezonder mens :

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  Het is ondertussen 21.00u en 16°C als we Zillebeke binnenrijden.

  NEEN, ik heb dit konijntje NIET doodgereden !
  Ik heb het achteraf wel aan de zijkant 'geschoven'... voor de achterkomers...

  Klik op foto voor groot formaat

  Ja we zitten nog steeds middenin een 'oorlogsgebied'...

  Klik op foto voor groot formaat


  In de Wulvestraat ligt het Maple Copse Cemetry

  Klik op foto voor groot formaat

  Maple Copse was de naam die het leger gegeven had aan een kleine aanplanting op zo'n 900 meter ten oosten van het dorp en juist ten westen van Sanctuary Woord. De plaats werd gebruikt door Advanced Dressing Stations. Er werden bijzettingen verricht voor en na de gevechten van de slag om Mount Sorrel (juni 1916).
  Tijdens die slag en later werden de sporen van de meeste graven uitgewist.
  De begraafplaats ten noorden van het bosje was gekend tijdens de oorlog, maar van de 256 oorspronkelijke doden konden er na de oorlog slechts 26 gelocaliseerd worden. Er worden nu 308 doden herdacht. Van dit aantal zijn er ruim 50 niet-geïdentificeerden en 230 doden worden herdacht met 'special memorials'.
  De begraafplaats heeft een oppervlakte van 4856 m² en is omgeven door een muur van natuursteen.
  Bijzettingen (Commonwealth War Graves Commission) :
  Verenigd Koninkrijk : 154
  Canada : 154
  Totaal Commonwealth : 308


  Niet ver daarvandaan het StCharles de Potyze Cemetry.

  Klik op foto voor groot formaat

  Saint-Charles de Potyze is een Franse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Belgische stad Ieper.
  Er worden zo'n 4.200 doden herdacht, waarvan ruim 1300 niet geïdentificeerd. De begraafplaats heeft een oppervlakte ongeveer 29.900 m² en ligt zo'n drie kilometer ten noordoosten van het stadscentrum, langs de weg naar
  Zonnebeke (N332), iets voorbij het gehucht Potyze. De toegang van de begraafplaats wordt geflankeerd door twee witstenen zuilen. Links voorbij de ingang staat een beeldengroep die een calvarie voorstelt.
   

  Klik op foto voor groot formaat

  Achteraan bevindt zich een
  massagraf en staat een obelisk al herdenking aan een aantal infanterieregimenten.
   De graven zijn aangeduid met rechtopstaande kruisjes, met uitzondering van een aantal islamitische en joodse graven.

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog bevond de locatie zich dicht bij de frontlijn van de Ieperboog.
  In de buurt bevond zich een schooltje dat werd beheerd door het Sint-Jozefsinstituut in Ieper.
  De Fransen gebruikten het als medische hulppost, "Poste de secours de Saint-Charles de Potyze".
  Soldaten die overleden, werden begraven in een aangrenzende tuin. Tijdens de oorlog werden de school en de begraafplaats echter voor een groot stuk vernield. Aanvankelijk werden gesneuvelden in massagraven begraven, maar al gauw legde men individuele graven aan, zoals ook vastgelegd in een Franse wet van eind december 1915.
  Vanaf 1919 werd de begraafplaats hersteld en uitgebreid met graven uit de omliggende slagvelden.
  Vanaf 1920 konden Franse gesneuvelden ook gerepatrieerd worden. Veel onbekende doden kwamen in massagraven terecht; de grootste in België is het
  Ossuaire bij de Kemmelberg. Veel graven uit 1914 en 1915 raakten ook vernield bij de Derde Slag om Ieper. Wanneer men die graven terugvond en geen identificatie meer kon gebeuren kwamen ook deze resten in een massagraf.
  De begraafplaats Saint-Charles de Potyze telt nu zo'n 4209 Franse graven, waarvan 762 niet geïdentificeerd.
  Ook het massagraf telt zo'n 616 onbekende graven. Nog steeds worden Franse gesneuvelden die tot een eeuw later worden teruggevonden in de vroegere slagvelden hier bijgezet.

  Deze grote zuil te Wieltje is opgetrokken ter nagedachtenis van de mannen van de 50th Northumbrian Division
  die slag leverden vanaf 24 april tot 25 mei 1915. Deze divisie keerde nogmaals naar de Ieperse salient terug tussen 26 oktober en 9 november 1917, op het einde van de derde slag om Ieper.

  Klik op foto voor groot formaat

  We rijden langsheen StJuliaan (Langemark-Poelkapelle) waar deze canadees de wacht houdt...  Aan het eind van de oorlog werden acht locaties uitgekozen waar een Canadees oorlogsmonument kon verrijzen.
   Deze waren: Bourlon Wood, Courcelette en Dury, Hill 62, Le Quesnel, Passendale, Sint Juliaan en Vimy.
  In 1920 besloot de pas ingestelde Canadian Battlefields Monument Commission een wedstrijd uit te schrijven om een geschikt monument te kiezen. De eisen waren: een goede zichtbaarheid, permanent van karakter, figuren bevattend en geschikt voor plaatsing in een ontworpen landschap.
  Er werden 162 ontwerpen ingezonden. Het winnende ontwerp werd in oktober 1921 bekendgemaakt. Het betrof de inzending van Walter S. Allward. De tweede plaats werd toegekend aan Frederick C. Clemesha. In de zomer van 1922 koos de commissie Vimy Ridge als de plaats voor het monument van Allward en het zou daarmee hèt nationale Canadese monument worden. Het ontwerp van Clemesha zou worden uitgevoerd op de resterende zeven lokaties.

  Op 8 juli 1923 werd The brooding soldier bij Sint Juliaan onthuld door de hertog van Connaught in aanwezigheid van Maarschalk Foch. Men vond het zo’n indrukwekkend gedenkteken dat besloten werd geen afbreuk te doen aan het unieke karakter ervan door het te kopiëren. Waarschijnlijk speelden kosten hierbij ook een rol. Op de resterende zes lokaties werden, op eenzelfde platform, kubussen van Stanstead graniet geplaatst.
  P.E. Nobbs was hierbij de architectonische adviseur.
  Het beeld The Brooding Soldier, gedenkt het feit dat op 22 april 1915 de Duitsers hun eerste aanval met strijdgassen inzetten en dat deze aanval is tegengehouden door 18.000 Canadese soldaten waarvan er 2.000 sneuvelden.

  Het beeld van The Brooding Soldier - vrij vertaald : de treurende of mijmerende soldaat - bij Sint Juliaan is van een verpletterende eenvoud maar niettemin zeer indrukwekkend. Een uniek beeld waarvan, zo dacht ik, geen tweede bestond. Dat bleek niet helemaal waar te zijn.
  Er staat er nog eentje in een park in het Canadese Regina, de hoofdstad van de provincie Saskatchewan.   Er zijn namelijk voor het ontwerp van The Brooding Soldier ook een aantal modellen gemaakt van hout en gips.
  Deze zijn bewaard gebleven en nu te bezichtigen in de hal van het plaatselijke parlementsgebouw, The Legislative Building,  aan de oever van Lake Wascana.


  Het gedenkteken in StJuliaan is uitgevoerd in licht graniet uit de Vogezen en ongeveer 11 meter hoog. De buste is in Brussel gebeeldhouwd. De kolom is onderaan gewoon strak en rechthoekig en loopt naar boven taps toe om vervolgens over te gaan in het gestileerde bovenlichaam van een soldaat met de karakteristieke Britse helm.
   


  Zijn houding is die van een militaire erewacht: geweer ondersteboven, handen gevouwen over het achtereinde van de kolf en het hoofd voorover gebogen. Deze houding zou in gebruik zijn geraakt sinds de begrafenis van een voorvader van Winston Churchill, John Churchill, hertog van Marlborough, in 1722.  Nog steeds is dit de houding van militairen die de dodenwake houden bij de vier hoeken van de kist.
  Het kruispunt waar het monument staat, werd op Britse stafkaarten aangeduid als Vancouver Corner.
  Het beeld staat op een rond platform, omgeven door een keurig verzorgd parkje met looppaden.
  In het platform rond het monument zijn in brons de omliggende plaatsen aangegeven ter oriëntatie.

  De ontwerper heeft in de uitvoering ervan een aantal zaken verwerkt die versterkend werken:
  - tapse vorm van de kolom om perspectief benadrukkenwaardoor het beeld hoger lijkt,
  - geometrische uitbeelding van het geweer, handen, armen, munitietassen, gezicht en helm,
  - horizontale opdeling van bovenlichaam in twee lagen steen, zodat de torso in verbinding staat met het massieve blok,
  - diep uitgevoerde details voor sterkere schaduwen waardoor details van het uniform van grotere afstand zichtbaar blijven,
  - van onder naar boven wijder wordende, afgeschuinde hoeken zodat de tapse vorm versterkt wordt,
  - geleidelijke vermindering van de hoogte van de blokken graniet waardoor de aandacht naar boven wordt gevoerd.


  We rijden langsheen Buffs Road Cemetry...

  Klik op foto voor groot formaat


  "Buffs Road" was de naam van weg ten noorden van Wieltje tussen 'Boundary Road' en 'Admiral's Road'.
  De begraafplaats werd aangelegd en gebruikt door gevechtseenheden
  (vooral de 12th, 13th en 14th Royal Sussex en teh Royal Artillery) vanaf juli 1917 tot maart 1918.
  Na de oorlog kwam er nog een uitbreiding met de rij EE en gedeeltelijk rij B met teruggevonden stoffelijke overschotten op het slagveld vlakbij.  De stoffelijke resten van één Belgische militair werden later ontgraven en naar een andere begraafplaats overgebracht.
  Momenteel worden er 289 Commonwealth-doden herdacht waaronder ruim tachtig niet-geïdentificeerden.
  Tien graven die door artillerievuur werden vernield, worden door 'special memorials' herdacht.
  Het lichaam van één Britse officier die stierf in 1915 werd van het kerkhof van Brielen naar hier overgebracht.
  De begraafplaats heeft een oppervlakte van 1269 m² en is door een baksteenmuur omsloten.
  Bijzettingen (Commonwealth War Graves Commission) :
  Verenigd Koninkrijk : 265
  Canada : 10
  Australië : 13
  Zuid-Afrika : 1
  Totaal Commonwealth : 289


  Een prachtige splinternieuwe kapel met pvc-deur en dubbelglas (waarschijnlijk op de tereinen van de aangrenzende woning) en een prachtig interieur.

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat


  De grote boosdoener voor motorrijders : grint !

  Klik op foto voor groot formaat

  Terug in Boezinge om 22.10u !

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat


  Met ons 'kleine-friet-bonnetje' (de rest moest je bijkopen)  en ons 'normale-drank-bonnetje' vlug nog een hapje eten en een lekker pintje verzwelgen en nog een beetje dollen met een piepjonge Harley-fan... en dan naar huis.


  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  08-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Animals Summer Party Haelen (NL) 9 juli 2011

  Animals Summer Party Haelen 9 juli 2011


  09-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9de Smessetreffen Vladslo 10 juli 2011
  9de Smessetreffen

  10-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de Bikers Treffen Wevelgem 10 juli 2011


  5de Bikers Treffen Wevelgem 10 juli 2011
  Een zonnige zondagmorgen, dus motortijd !

  Onder de verschillende aanbiedingen heb ik nog maar eens gekozen voor een Westvlaams onderonsje en met zoon Milan naar Moorsele getrokken.

  Klik op foto voor groot formaat

  Er heerste al een gezellige drukte aan het clublokaal van de Wevelgemse Bikers...  In een achterkamertje stonden de trofeeën reeds netjes in het gelid.

  Klik op foto voor groot formaat

  Start om 09.30u en meteen viel er iets op : aan het plaatselijke sportcentrum staat een USAF Memorial.

  Klik op foto voor groot formaat

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in Moorsele een Amerikaanse jachtpiloot begraven. Met een memoriaal gedenkt men de korte maar eervolle carrière van 1st Lieutenant Pat Williams, bij het 63 Fighter Squadron van het beruchte 56 Fighter Group, ‘Zemke’s Wolfpack’. De bezetter liet op 2 juni 1943 bij de begrafenis van Lt. Pat Williams te Moorsele, geen kerkdienst opdragen.
  Precies 59 jaar later, 2 juni 2002, gebeurde dat wel. Op deze zonnige en warme lentedag werd in de Sint-Martinus en Sint- Christoffel kerk om 10 uur een eucharistieviering opgedragen. Na de Kerkdienst trok de stoet, via de zelfde weg als 59 jaar geleden, naar het Sportcentrum waar een met Amerikaanse vlag bedekte monument hen wachtte. Toespraken van initiatiefnemer Lothair Vanoverbeke en Schepen Bart Vanneste werden gevolgd door de onthulling van het memoriaal.
  Dit gebeurde door de neef en nicht van Pat Williams bijgestaan door Burgemeester Gilbert Seynhaeve. Op dat moment overvloog Majoor (Op Rust) Dirk Desplenter in een gele Boeing Stearman van de Landuyt Collection uit Wevelgem, het pas onthulde monument.
  Het 1Lt. Pat McCamy Williams Memorial is uitgevoerd in Himalaya Blue graniet en stelt een rechtopstaande P47 Thunderbolt vleugel voor van +/- 1,60 m hoog.
  Van boven naar onder zijn ingebeiteld, het 56th Fighter Group embleem en een Engelse en Nederlandstalige tekst.
  xml:namespace prefix = o />

  Op 31 mei 2011 was het dag op dag 68 jaar geleden dat Lt. Pat Williams, een 22 jarige Amerikaanse piloot uit Tennessee en behorende tot het 63 Fighter Squadron van het 56 Fighter Group USAF, met zijn P47 Thunderbolt, te pletter sloeg enkele honderden meters ten oosten van de Moorseelse dorpskern, achter de hoeve Persijn, kant van de Heerweg. Twee dagen later, op 2 juni 1943, werd hij door de bezetter met militaire eer begraven op de gemeentelijke begraafplaats.
  Daar werd hij in 1946 weggehaald en overgebracht naar het US Military Cemetery te Epinal in Frankrijk.

  In mei 2002 werd in aanwezigheid van de familie Williams en andere burgerlijke en militaire hoogwaardigheidsbekleders,
  aan het sportcomplex langs de Secr. Vanmarckelaan, een monument ingehuldigd ter nagedachtenis aan Pat Williams.

  In 2010 moest dit monument omwille van de uitbreiding van de sportvelden worden verplaatst. Het is nu teruggeplaatst een tiental meter van de oorspronkelijke site.
  Op 29 mei laatstleden werd het heringehuldigd in aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur in België, de heer Howard W. Gutman en andere prominente gasten.  Op een rondpunt van Gullegem deze vlasboer...


  Klik op foto voor groot formaat


  Het standbeeld genaamd De Vlasser bevindt zich op de rotonde aan de Bankstraat en Driemasten in Gullegem. De Gullegemnaar Wilfried Gheysen is de schepper van dit beeld dat begin de jaren 2000 geplaatst werd.
  De Leiestreek kende vanaf de 16e eeuw dankzij de vlasnijverheid een economische bloei. De verwerking van het vlas was van groot economisch belang in Wevelgem en zijn deelgemeentes, o.a. Gullegem. De Vlasser beeld de zware arbeid uit die met de productie en de verwerking van vlas gepaard ging.
  Vanaf de 19e eeuw werd deze productie geleidelijk aan gemechaniseerd, maar tussen 1850 en 1943 was het roten in de Leie nog steeds één van de belangrijkste activiteiten van de streek. Het standbeeld van De Vlasser herinnert aan deze noeste arbeid in de vlasindustrie die voor de steden langs de Leie van groot belang was.


  En deze heeft jammergenoeg zijn laatste dag beleefd.
  En het zou de enige niet zijn...


  Klik op foto voor groot formaat  Op weg naar 'Sente' / Lendelede een weide met damherten en lama's.

  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat

  Op StCatharina in de gelijknamige straat deze (naamloze) Mariakapel...  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat


  Het is inmiddels 10.00u als we in Lendelede de Rijksweg dwarsen richting Ingelmunster.
  Aan de Kweekstraat dit overkapte kruisbeeld met gedenkplakette...  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat

  Je zal als vrachtwagenchauffeur hier maar een verkeersboete voor krijgen...

  Klik op foto voor groot formaat


  In Hulste komen we reeds op de Molenlandroute.
  (zie eerder verslag)  Klik op foto voor groot formaat

  Deze bewegwijzerde tocht, over een afstand van ongeveer 80 kilometer, start op de kleine maar mooie marktplaats van Tielt, waar de 14de eeuwse Hallentoren meteen in het oog springt. Deze gebouw is te bezoeken op afspraak en werd erkend als Werelderfgoed van de Unesco.

  Het thema van deze route zijn de vele windmolens die hier in zuid-West-Vlaanderen nog te vinden zijn, en waarvan er vandaag de dag nog vele in werking zijn. De Molenlandroute brengt je doorheen de mooiste plekjes in deze regio zoals Ruiselede, Kanegem, Poeke (gelegen in Oost-Vlaanderen) en nog vele andere. Wil je een kaartje wil met daarop een bondige uitleg van alle bezienswaardigheden, surf dan naar de website: www.tielt.be.
  We rijden een eindje langs het kanaal tot in Ooigem en vandaar naar Oostrozebeke.
  Via de Vinkstraat komen we in Meulebeke. Het is 10.00u.

  We volgen een stukje Weverij Fietsroute en komen aan de Herentmolen, een graanmolen uit 1922.


  Klik op foto voor groot formaat

  De Herentmolen is een stenen windmolen gelegen in de wijk Marialoop te Meulebeke.
  De
  torenkotmolen is de enige in Vlaanderen die nog met een vliegende gaanderij is uitgerust.
  De molen is sinds
  1946 een beschermd monument.
  In het verleden stond de molen bekend onder andere namen als Hernemuelene, Heerenmeulen, Loncke's molen, Aardemolen en Allaerts' molen.
  De eerste vermelding van de Herentmolen (Hernemuelene) stamt uit
  1575 wanneer François vander Muelene een octrooi aanvraagt om een rosmolen op te richten om allerlei soorten graan te malen. De naam verwijst naar de oude naam voor haagbeuk. De oude molen was een standerdmolen.
  Bij onlusten op het eind van de 16e eeuw worden twee van de vier windmolens vernietigd en raakt de Herentmolen beschadigd.
  In de
  Eerste Wereldoorlog wordt de molen volledig vernield, de heropbouw gebeurde tussen 1920 en 1922.
  In
  1927 komt de molen in het bezit van de familie Allaert, de huidige eigenaars, die in het torenkot een café uitbaat.
  In
  1953 breekt de standaard van de molen en in 1956 wordt de molen volledig afgebroken en na een versterking van het torenkot wordt de molen heropgebouwd met onderdelen van verschillende andere molens, zoals de stenen Delmerensmolen uit Aarsele. In 1972 werd de molen zelf ingericht als bezoekerscentrum.
  De laatste restauratie werd met financiële steun van de overheid uitgevoerd in
  2005.
  Hoewel de molen nog maalwaardig is wordt hij momenteel niet meer gebruikt.
  In 1979-1983 wordt naast de molen een miniatuur staakmolen gebouwd die gekend staat als de Kleine Herentmolen en een kopie is van de
  Poelbergmolen in Tielt die vanaf die plek in de verte zichtbaar is.


  In de Gentsestraat stoten we (figuurlijk) op deze kapotte kapel, zowel binnen als buiten.  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Het enige mooie hieraan was die nis in de pui met daarin een gekroonde moeder en zoon.
  (zie je als beeld ook niet veel...)
  Het gaat verder naar Oostrozebeke en Markegem waar de 'open' kapel van OLV van 7 Weeën staat.

  Klik op foto voor groot formaat

  Een trio te paard...

  Klik op foto voor groot formaat  Een grappenmaker stelde op zijn oprit twee (waarschijnlijk zelfgemaakte) kanonnen op die zijn entree flakeerden.


  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat  We rijden Markegem uit maar aan de Kouterweg staat deze frivole kapel ter ere van OLV van La Salette.
  (Een unieke plek op 1800 m hoogte... de Notre-Dame de la Salette, 2e bedevaartsoord in Frankrijk na Lourdes. )  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat


  In de Mandelweg (Deinze) is deze kapel gesloten...


  Klik op foto voor groot formaat
  Verder naar Grammene waar we even gaan winkelen voor een middagsnack.

  Ja, en in Deinze hebben ze een Izegemstraat...

  Klik op foto voor groot formaat


  We rijden Vinkt binnen en vinden deze afgesloten kapel met intrigerend pui-symbool en eigenaardige lettertekens aan het slot.


  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat


  We instaleren ons aan de gotische StBartolomeuskerk van Vinkt voor een lichte snack.
  Deze kerk kwam er na de ineenstorting van de vorige in 1615. De spits werd zwaar beschadigd in 1918.

  Klik op foto voor groot formaat

  Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, tijdens de 18-daagse veldtocht (mei 1940), vond een moordpartij op de burgerbevolking door het Duitse leger plaats.
  Vele gedenktekens getuigen van deze periode.


  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Het interieur van deze kerk is een en al pracht !  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat


  In Nevele passeren we deze StAntoniuskapel.

  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat


  Even verder een eerste controlepost in De Kastelein.


  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat


  We rijden verder langs de vaart onder de Nevele- en de Landegembrug door en komen aan in Hansbeke.

  Klik op foto voor groot formaat

  We volgen een stukje Nevelland Fietsroute
  Het is 12.00u als we aan deze mooie Mariakapel komen.


  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat

  Deze StPhilomenakapel die veel gelijkenis vertoond met een Roimeinse tempel, hebben we op een vorige rit ook al eens gepasseerd.


  Klik op foto voor groot formaat


  Dit hoevetje was vroeger een door motorrijders veelbezocht kafeetje. De Reisduif
  Ze hadden daar gene tap, alles uit flesjes... getuigen de duizenden (nu roestige) kroonkurken die voor het etablissement op de grond liggen.
  Vroeger zag het er al niet veel beter uit als nu...
  http://www.samenopcafe.be/on%20line%202%20adressen/Nevele%20Hansbeke%20Cafe%20De%20Reisduif.htm


  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat


  Ik was er met mijn toenmalige Yamaha Venture Touring Club Belgium in juni van 1990

  Klik op foto voor groot formaat

  In Zomergem staat aan de Hoetsel dit Hoetselkruis.

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Verscholen achter het groen staat in Bellem deze Kapel van het Heilig Hart uit 1687 met benaming 'Familie Meiresonne'

  Klik op foto voor groot formaat

  Klik op foto voor groot formaat

  Sun Riders razen voorbij...


  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat

  Ik heb nog een plezante anecdote teruggevonden...

  Als lid van de MV Pacific Coast Nederland kreeg ik op het 4de Nazomertreffen van de Sun Riders in september 2003 ooit de prijs van 'verstkomende deelnemer' : een heuse motoband met een klok erin. Gelukkig had ik toen al een rekje achterop en wat snelbinders mee anders zou ik niet geweten hebben hoe ik met dit wondere geschenk was thuisgeraakt !
  Het zal waarschijnlijk een raar gezicht geweest zijn op de autosnelweg : een moto met reservewiel achterop !!!

   

  Toch even halt houden bij deze merkwaardige verschijning...
  Wordt die koe nu werkelijk aan haar lot overgelaten, want die kon bijna geen (achter-) poot meer verplaatsen door die overvolle uier.


  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat

  In Bellem hebben ze ook enkele ferme 'duiventorens' en een kasteel dat momenteel in de steigers staat.  De deelgemeente Bellem telt op haar grondgebied nog drie oude duiventorens nl.:
  - bij de kasteelhoeve langs de Mariahovelaan;
  - bij de Spildoornhoeve aan het kanaal;
  - bij de vroegere kasteelhoeve aan de Bellemdorpweg (hoeve kasteel Stuivenberg).
  De eerste twee staan op private eigendom en bijna niet of helemaal niet zichtbaar vanop de openbare weg. De domeinen zijn evenmin toegankelijk.
  De derde hoort bij een restaurant.
  Vanaf de Middeleeuwen en gedurende de daarop volgende eeuwen was het houden van duiven een privilege of voorrecht van de adel. De kasteelheren en kloosterlingen lieten op hun (kasteel)hoeven speciale torens met duiventillen bouwen. De onderhorigen moesten instaan voor het voederen en het verzorgen van de dieren.
  Tijdens de zomermaanden vonden de dieren doorgaans het nodige op de akkers. Het lekkere vlees van de jonge duiven was echter niet voor de boer bestemd, maar kwam op de feesttafels van de heren.
  De toren aan de Bellemdorpweg en die op de Spildoornhoeve zijn vierkant en hebben trapgeveltjes aan het zadeldak. Dergelijke torens hadden ook een functie als opslagplaats. De toren langs Spildoorn bevindt zich op het vroegere Sint-Filipsfort, waardoor historici vermoeden dat hij aanvankelijk als uitkijktoren dienst deed.
  De toren van Mariahove is rond en heeft een achtkantige spits met leien dak en een windwijzer met duif. De toren klimt mogelijks op tot de 16de eeuw.
  In de iets lager gelegen benedenverdieping zou vroeger de gevangenis van de heerlijkheid Bellem (nu Mariahove) en Schuervelde zijn geweest. Ongeveer 60 vlieggaten zitten rondom, onder het dak.  Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat

  We rijden naar Lotenhulle en door de mooie bebossing langs de Kraenepoel.

  In de 13de eeuw strekte het Bulskampveld zich uit over duizenden hectaren heideveld, van Torhout, over Wingene en Beernem, tot Aalter en Bellem. Tot het einde van de 18de eeuw zou dit landschap weinig veranderen. Verspreid over het heideveld lagen tientallen grote en kleine vijvers. Ze waren wellicht ontstaan door het uitgraven van veldsteen en het steken van turf en werden gebruikt als viskweekputten. Krane betekent turf.
  In de archieven voor het eerst vermeld in 1529, werd de Kraenepoel eeuwenlang als visvijver geëxploiteerd. Nadat de zoetwatervis weggeconcurreerd werd door de makkelijker aangevoerde verse zeevis, verloren talrijke visteeltvijvers hun economische betekenis en verdwenen.
  De Kraenepoel was eind 18de eeuw verworden tot een moerassige depressie.  Textielbaron Jacob Lieven van Caeneghem kocht in 1808 het bouwvallige kasteel van Bellem en het domein eromheen, waar ook de Kraenepoel deel van uitmaakte.
  Hij redde de Kraenepoel van verlanding door hem te laten uitdiepen en van een lage dijk te voorzien. Daardoor steeg het waterniveau en kon de vijver weer voor visteelt worden gebruikt. Men liet de vijver met een tussentijd van enkele jaren telkens leeglopen. Het “oogsten” van de vis was nadien een peulschil.
  Tot de Tweede Wereldoorlog werd deze oorspronkelijk middeleeuwse en originele vistechniek geregeld gebruikt. Dat had een heilzame werking op de fauna en flora in en rond de vijver: de combinatie van herhaaldelijk droogleggen en de voedselarme bodem zorgde voor een erg aparte begroeiing.

  In de jaren vijftig werd een groot deel van de omliggende gronden verkaveld en werd een deel van de vijver verkocht. In 1956 werd als scheiding tussen de eigendommen een dam gebouwd. In 1957 werd de vijver beschermd landschap. In 1997 kocht het gemeentebestuur er een gedeelte van aan. Sinds 2002 zijn de gemeente Aalter en de Vlaamse Gemeenschap gelijkwaardige eigenaars van het zuidelijke deel van de vijver.
  Voor de realisatie van het herstel van de Kraenepoel als een voedselarm, structuurrijk ecosysteem is het ontslibben van de vijverbodem essentieel. Door het Life-Project Kraenepoel vond in 2000 de ontslibbing van het noordelijke deel plaats en in 2002 die van het zuidelijke deel. Het is een opmerkelijke leefgemeenschap, waar we nog zeldzame planten en dieren kunnen bewonderen. Vooral talrijke eendensoorten gebruiken de Kraenepoel als pleisterplaats.

  En in Aalter/Poeke krijgen we dan onvermijdelijk weer het mooie kasteel in het vizier...

  Klik op foto voor groot formaat

  In het centrum van Poeke hebben ze een mooie serie grondfonteinen...

  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat

  We rijden een stukje 6-Dorpen Fietsroute en via de Molenlandroute komen we in Kanegem terecht
  waar we de restanten van de Mevrouw Molen (ook Vrouwenmolen genoemd) tegenkomen.


  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat

  Deze stellingmolen met 5 verdiepingen (beschermd sinds 1974) werd gebouwd halfweg de 17de eeuw.
  De Mevrouwmolen werd door de heren van Hames op gronden van hun heerlijkheid gebouwd.
  Na het overlijden van de heer had mevrouw de douairière van Hames een tijdlang de goederen van haar overleden man in beheer,
  waardoor de molen “Mevrouwmolen” genoemd werd.
  Het is een korenwindmolen met drie koppels stenen. De molen telt 5 verdiepingen: de benedenverdieping,
  waar vroeger de olieslagerij was; de meelzolder, waar het gemalen graan opgevangen wordt; de steenzolder of maalzolder, waar de maalstenen staan;
  de luizolder, tot waar de zakken graan via de lui worden opgetild en ten slotte de kapzolder.

  Kanegem Centrum

  Het agrarische en verstilde dorp KANEGEM staat vooral bekend om de faam die het dorp geniet omwille van zijn bloemenpracht.
  Jaarlijks bloeien er tienduizend rozenstruiken in 75 variëteiten en evenveel geraniums sieren de huisgevels.
  Hier bloemen aan het Flandrienhuis , de hedendaagse bib.

  Klik op foto voor groot formaat

  Vier eigen bloemvariëteiten werden gecreëerd : de Roos ‘Kanegem’ (1982), de zalmkleurige dahlia ‘Kanegem Star’(1990), de ‘Pink’ (1998) en de Fuchsia Caninga (1999). Kanegem telt enkele historische hoeves, onder andere het ‘Groot Goet ten Broucken’ en ‘Den Ouden Wal’, een van de mooist bebloemde hoeves van België, nu aangevuld met een serrebedrijf voor de kweek en verkoop van bloemen.

  Klik op foto voor groot formaat

  Het dorp is voorts ook bekend om zijn twee beroemde Kanegemnaren : Kardinaal Godfried Danneels (koperen plaat op geboortehuis, Dorp nr. 199), die hier in 1933 geboren werd en tweevoudig wereldkampioen wielrennen Briek Schotte.  Het ‘Flandrien’-symbool werd naar zijn beeld en gelijkenis door Jef Claerhout vereeuwigd en siert het in 1997 heraangelegde dorpsplein.


  Klik op foto voor groot formaat
  Klik op foto voor groot formaat

  Vrolijke amazones op de weg naar Tielt.
  Het is altijd voorzichtigheid aanbevolen als je met een motorvoertuig paarden of een gespan dwarst of voorbijrijdt...


  Klik op foto voor groot formaat


  Klik op foto voor groot formaat

  We nemen de richting van Tielt (dwars door de industriezone Noord) en Pittem, maar slaan af naar Wingene.
  Hier een mooie kapel met binnenin een pieta.


  Klik op foto voor groot formaat


  Piëta (
  Italiaans: pietà, wat 'compassie' of 'piëteit' betekent) is in de kunst de benaming voor een afbeelding of uitbeelding
  van de dode
  Christus vergezeld door Maria of engelen. Het kan een schilderij of een beeld zijn.

  Klik op foto voor groot formaat Klik op foto voor groot formaat


  Men heeft veel verschillende soorten kapellen :
  Bidkapel - Collegekapel - Dagkapel -
  Doopkapel<

  10-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9de Motortreffen Kinderkankerfonds Koester Waregem 10 juli 2011


  9de Motortreffen Kinderkankerfonds Koester Waregem 10 juli 2011

  10-07-2011 om 00:00 geschreven door Guy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Over mijzelf
  Ik ben Guy Vandendriessche
  Ik ben een man en woon in Izegem (België) en mijn beroep is gewezen rijkswachter en veiligheidsagent.
  Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 64 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: motortoerisme, terrariumdieren, plastic modelbouw, snorrenclub,....
  Archief per week
 • 25/07-31/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 13/12-19/12 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 22/12-28/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 04/12-10/12 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 25/12-31/12 2006
 • 12/12-18/12 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 16/05-22/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 11/04-17/04 2005
 • 04/04-10/04 2005
 • 28/03-03/04 2005
 • 14/03-20/03 2005
 • 28/02-06/03 2005
 • 21/02-27/02 2005
 • 17/01-23/01 2005
 • 15/11-21/11 2004
 • 25/10-31/10 2004
 • 11/10-17/10 2004
 • 27/09-03/10 2004
 • 06/09-12/09 2004
 • 16/08-22/08 2004
 • 09/08-15/08 2004
 • 26/07-01/08 2004
 • 12/07-18/07 2004
 • 05/07-11/07 2004
 • 28/06-04/07 2004
 • 31/05-06/06 2004
 • 24/05-30/05 2004
 • 10/05-16/05 2004
 • 03/05-09/05 2004
 • 19/04-25/04 2004
 • 12/04-18/04 2004
 • 05/04-11/04 2004
 • 29/03-04/04 2004
 • 15/03-21/03 2004
 • 01/03-07/03 2004
 • 02/02-08/02 2004
 • 29/12-04/01 2004
 • 13/10-19/10 2003
 • 08/09-14/09 2003
 • 01/09-07/09 2003
 • 25/08-31/08 2003
 • 04/08-10/08 2003
 • 14/07-20/07 2003
 • 07/07-13/07 2003
 • 09/06-15/06 2003
 • 12/05-18/05 2003
 • 14/04-20/04 2003
 • 07/04-13/04 2003
 • 17/03-23/03 2003
 • 10/03-16/03 2003
 • 17/02-23/02 2003
 • 27/01-02/02 2003
 • 14/10-20/10 2002
 • 30/09-06/10 2002
 • 26/08-01/09 2002
 • 29/07-04/08 2002
 • 29/04-05/05 2002
 • 15/04-21/04 2002
 • 18/03-24/03 2002
 • 04/03-10/03 2002
 • 04/02-10/02 2002
 • 28/01-03/02 2002
 • 31/12-06/01 2002
 • 24/12-30/12 2001
 • 17/12-23/12 2001
 • 26/11-02/12 2001
 • 03/09-09/09 2001
 • 20/08-26/08 2001
 • 13/08-19/08 2001
 • 30/07-05/08 2001
 • 25/06-01/07 2001
 • 11/06-17/06 2001
 • 30/04-06/05 2001
 • 19/02-25/02 2001
 • 23/10-29/10 2000
 • 16/10-22/10 2000
 • 21/08-27/08 2000
 • 14/08-20/08 2000
 • 17/07-23/07 2000
 • 19/06-25/06 2000
 • 27/09-03/10 1999
 • 09/08-15/08 1999
 • 21/06-27/06 1999
 • 17/08-23/08 1998
 • 15/06-21/06 1998
 • 01/06-07/06 1998
 • 29/12-04/01 1998
 • 16/06-22/06 1997
 • 17/03-23/03 1997
 • 30/12-05/01 1997
 • 26/08-01/09 1996
 • 05/08-11/08 1996
 • 15/07-21/07 1996
 • 10/06-16/06 1996
 • 08/05-14/05 1995
 • 20/03-26/03 1995
 • 06/03-12/03 1995
 • 03/10-09/10 1994
 • 26/09-02/10 1994
 • 12/09-18/09 1994
 • 05/09-11/09 1994
 • 29/08-04/09 1994
 • 15/08-21/08 1994
 • 04/07-10/07 1994
 • 23/05-29/05 1994
 • 09/05-15/05 1994
 • 25/04-01/05 1994
 • 11/04-17/04 1994
 • 03/01-09/01 1994
 • 26/12-01/01 1995
 • 04/10-10/10 1993
 • 13/09-19/09 1993
 • 06/09-12/09 1993
 • 30/08-05/09 1993
 • 16/08-22/08 1993
 • 09/08-15/08 1993
 • 26/07-01/08 1993
 • 12/07-18/07 1993
 • 05/07-11/07 1993
 • 28/06-04/07 1993
 • 21/06-27/06 1993
 • 07/06-13/06 1993
 • 31/05-06/06 1993
 • 17/05-23/05 1993
 • 03/05-09/05 1993
 • 26/04-02/05 1993
 • 19/04-25/04 1993
 • 05/04-11/04 1993
 • 29/03-04/04 1993
 • 15/03-21/03 1993
 • 08/03-14/03 1993
 • 02/11-08/11 1992
 • 19/10-25/10 1992
 • 10/08-16/08 1992
 • 30/03-05/04 1992
 • 03/02-09/02 1992
 • 16/09-22/09 1991
 • 01/07-07/07 1991
 • 03/06-09/06 1991
 • 27/05-02/06 1991
 • 13/05-19/05 1991
 • 29/04-05/05 1991
 • 01/04-07/04 1991
 • 04/03-10/03 1991
 • 31/12-06/01 1991
 • 17/12-23/12 1990
 • 10/12-16/12 1990
 • 03/12-09/12 1990
 • 15/10-21/10 1990
 • 08/10-14/10 1990
 • 01/10-07/10 1990
 • 03/09-09/09 1990
 • 27/08-02/09 1990
 • 06/08-12/08 1990
 • 30/07-05/08 1990
 • 16/07-22/07 1990
 • 25/06-01/07 1990
 • 18/06-24/06 1990
 • 11/06-17/06 1990
 • 04/06-10/06 1990
 • 28/05-03/06 1990
 • 14/05-20/05 1990
 • 07/05-13/05 1990
 • 30/04-06/05 1990
 • 16/04-22/04 1990
 • 09/04-15/04 1990
 • 02/04-08/04 1990
 • 26/03-01/04 1990
 • 19/03-25/03 1990
 • 12/03-18/03 1990
 • 05/03-11/03 1990
 • 26/02-04/03 1990
 • 05/02-11/02 1990
 • 13/11-19/11 1989
 • 16/10-22/10 1989
 • 18/09-24/09 1989
 • 11/09-17/09 1989
 • 04/09-10/09 1989
 • 14/08-20/08 1989
 • 07/08-13/08 1989
 • 31/07-06/08 1989
 • 26/06-02/07 1989
 • 03/04-09/04 1989
 • 27/02-05/03 1989
 • 22/08-28/08 1988
 • 01/08-07/08 1988
 • 13/06-19/06 1988
 • 02/05-08/05 1988
 • 18/04-24/04 1988
 • 04/04-10/04 1988
 • 07/03-13/03 1988
 • 30/11-06/12 1987
 • 08/06-14/06 1987
 • 30/03-05/04 1987
 • 23/03-29/03 1987
 • 11/08-17/08 1986
 • 05/05-11/05 1986
 • 31/03-06/04 1986
 • 24/03-30/03 1986
 • 03/03-09/03 1986
 • 24/02-02/03 1986
 • 30/12-05/01 1986
 • 03/06-09/06 1985
 • 06/05-12/05 1985
 • 11/03-17/03 1985
 • 04/02-10/02 1985
 • 09/07-15/07 1984
 • 25/06-01/07 1984
 • 12/03-18/03 1984
 • 05/03-11/03 1984
 • 02/01-08/01 1984
 • 24/12-30/12 1984
 • 11/07-17/07 1983
 • 27/06-03/07 1983
 • 21/03-27/03 1983
 • 14/03-20/03 1983
 • 28/06-04/07 1982
 • 16/07-22/07 1979
 • 11/08-17/08 1975

  Inhoud blog
 • Motorrijder uit Oostende om het leven gekomen
 • Dodelijk ongeval in Moorsele
 • Dodelijk ongeval op de Groendalseweg in Bleiswijk
 • DODELIJK ONGEVAL OP N8 IN HEESTERT
 • Motorambulance
 • Vluchtmisdrijf in Torhout
 • Koninklijke Marechaussee kiest wederom voor Yamaha
 • DRIE VIERDE VAN DE MOTORONGEVALLEN GEBEURT TUSSEN APRIL EN OKTOBER
 • Aantal motorongevallen op tien jaar met kwart gedaald
 • BIVV roept weggebruikers op na motorongevallen: "Wees extra voorzichtig"
 • Motorrijder laat het leven bij ongeval in Kuurne
 • Motorongeval in bocht oprit A29
 • Zero Police Motorcycles in California
 • De motor van de toekomst...
 • Kersverse bruid overleden na aanrijding met motorrijder
 • Motorrijders als Kerstman in Brussel
 • Gibbs Biskji
 • Chauffeur maait motard van de weg
 • Motard staat weer recht na mislukte wheelie op snelweg
 • Humanoïde bikerrobot van Yamaha kan helemaal alleen moto rijden
 • Motorrijder sterft nadat hij door kapel reed
 • Zero Motorcycles
 • Nieuwe badges voor nieuwe uniformen wegpolitie Antwerpen en Gent
 • de motorrijders van Hatzoloh
 • Helft Belgische motorrijders niet verzekerd voor lichamelijke schade
 • Motorpolitie Marokko krijgt camera op helm
 • Motard van 36 sterft na zware klap op N49
 • Doodgeschoten verpleegster stuurde motorbende op ex af
 • Zwaar motorongeval in Waaslandhaven
 • motorrijder sterft tijdens ritje met vrienden
 • Mustang Pony 320 1947
 • Motorrijder overleden na ongeval op circuit in Zolder
 • Porcaro, de stad van de motorrijders
 • Gearresteerde tiener moet geboeid meelopen met motor van agent
 • Gestolen motorfiets terug bij eigenaar
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Strandredders nemen jetscooter in gebruik
 • Twee doden na motorongeval
 • Chauffeur was onder invloed van alcohol toen hij jong koppel doodreed
 • Quadbestuurder levensgevaarlijk gewond
 • Bestuurder motorfiets komt om het leven na ongeval op Rijksweg te Roeselare
 • Motorrijder (60) komt om bij ongeval in Lichtervelde
 • Gedenksteen voor alle verongelukte motorrijders
 • Rondrit Ommegang StDenijs 21 juni 2015
 • Motorongeval in de Botlek
 • Motorrijder stabiel, maar nog in levensgevaar na aanrijding
 • Deze anonieme motoren helpen Antwerpse politie verkeershooligans klissen
 • 24-jarige motorrijder overleden na botsing
 • Motorrijder sterft na val in gracht in Koekelare
 • Motorrijder sterft na frontale klap
 • 'Bendeoorlog verwacht in België'
 • Hondjes op de motor...
 • Zware brand in motozaak
 • Hond mee met baasje op Vespa
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder zwaargewond na harde klap in Izegem
 • Motorrijder verongelukt in Lille
 • 2015 Ducati Monster Stripe 821 en 1200
 • 2016 Yamaha YZ en WR offroad modellen gelanceerd
 • Motorrijder geeft levensgevaarlijke chauffeur terechte kopstoot
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Fleurus
 • Motorrijder zwaar gewond
 • Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Aarschot
 • Motard laat leven na zware klap tegen een wagen
 • Zwaar motorongeval in Neeroeteren
 • Orlando Bloom laat zich eens goed gaan
 • Motorrijder verongelukt
 • Motorrijder
 • Overlever motorongeval toont hoe ze de draad weer oppikt
 • Motorrijder komt om bij ongeval
 • Waaghals rijdt op 1 wiel op Ring rond Brussel
 • 100-jarige Liske opnieuw op de motor
 • Een 'opfrissing' helpt ongevallen voorkomen
 • Motorrijder sterft na ongeval op brug over E17
 • Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg te Herne
 • motorrijder dood in Ternat
 • Nieuwe politiemotoren Antwerpen
 • Motorrijder gewond na aanrijding
 • Vader van zes kinderen sterft bij motorongeval
 • Police Use Electric Chariot Scooter , Fast Motorised Off Road Segway
 • Motorrijder overleden na ongeluk Zoutelande
 • Motorrijder boord zich in auto
 • Jonge motorrijder verongelukt in Ingelmunster
 • Motorrijder verongelukt op gladde weg...
 • Motor op de spoorwegen geglipt door zand
 • Oekraïense ex-international Gusin sterft in motorongeval
 • 17de Mosseltreffen - Oostende
 • beelden dodelijk motorongeval gebruikt in campagne voor veiliger verkeer
 • Schokkend: Roekeloze motorrijder filmt eigen dood
 • Motorrijder zwaar gewond in StDenijs
 • Nieuw scherm en herstellingen aan PC800
 • Nieuwe KMar-motorfiets: Yamaha FJR 1300A
 • 33ste Krabbetreffen - Rollegem 17 augustus 2014
 • Aanrijding tussen motorrijder en bestelwagen in Hoevenen
 • 13de Olf Oest treffen - Torhout 16 augustus
 • 15de Walkerstreffen - Rijmenam 10 augustus 2014
 • Graafschapstreffen 2014
 • Nederlandse motoragent omgekomen bij achtervolging
 • Twee doden bij motorongeval aan Leuvense vaart
 • 1ste motorrit Paddy's Pub - Zottegem 3 augustus 2014
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Antwerpen
 • Dodelijk motorongeval in Frasnes-lez-Anvaing
 • Competentietreffen - Ieper 2 augustus 2014
 • Motorrijder overleden, passagier kritiek na ongeval
 • Motorrijder verongelukt, passagier kritiek
 • Manneken Pis Treffen Geraardsbergen 27 juli 2014
 • BMW R1200RT (2014) uit circulatie !
 • Snelheidscontrole op Engelse wegen
 • Jaar rijverbod voor dodelijk motorongeval
 • 2 DODEN BIJ ZWAAR MOTORONGELUK
 • 2 doden bij zwaar motorongeluk
 • Izegems motorrijder lichtgewond
 • 53ste Ronde van West-Vlaanderen : Menen 29 mei 2014
 • Drago-treffen Izegem 25 mei 2014
 • Ongeval met motor, bestuurder spoorloos
 • Motor Union Belgische Politie Treffen tvv ALS-Liga
 • Dendertoerrit zondag 11 mei 2014
 • 1ste Flamengostreffen Torhout 4 mei 2014
 • Coast Tour 2014
 • Honda Gold Wing Airbag
 • Ducati Diavel
 • Toerrit Reglement voor groepsrijden
 • 23ste Houtlandroute - Torhout 20 april 2014
 • Yamaha MT-09
 • 24e Zomertreffen Tsjamp Wevelgem zondag 13 april
 • Harley Davidson Street 750
 • Motorrijder komt om het leven in Zomergem
 • Yamaha SR400
 • 18-jarige motorrijder komt om het leven in Eernegem
 • Motards frissen rijkunsten op
 • Meer dodelijke ongevallen met motorrijders in 2013
 • Jonge motorrijder komt om het leven na ongeval in Ichtegem
 • Motorrijder zwaargewond bij botsing in Wakken
 • Motorrijder omgekomen bij ongeval in Hechtel-Eksel
 • MV Agusta Brutale 800 Dragster
 • Motorrijder (30) overleeft klap tegen paal niet in Lede
 • Yamaha Ténéré XT 1200ZE
 • Ducati Monster 1200S
 • Nieuwe politiejassen Antwerpse motards
 • ZERO SR : the iMOTO
 • Vroegere diensthoofddeksels bij de NMBS
 • Nog geen motorkeuring...
 • Santa is coming !
 • Motorrijdster buiten levensgevaar na aanrijding
 • Vrouw vat zelf vuur na motorongeval
 • Herfstmist
 • Moto Toerkalender 2014
 • Nieuwe aanwinst PC 800 parelmoer
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • 23-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Herfelingen
 • Motorongeval in Lissewege
 • Bij een motorongeval in Sint-Andries komen 2 mensen om het leven
 • Motorrijder komt om het leven bij ongeval in Hooglede
 • Genkenaar (23) week na motorongeval overleden
 • Motorrijder ­wandelt weg na valpartij
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Noirefontaine
 • Motorrijder gewond
 • Koppel laat het leven bij motorongeval in Houffalize
 • Grote bijeenkomst van Hells Angels in Gent
 • Honderdvijftig trikes en motoren verwacht in Neerwinden
 • Motorrijder (19) bezweken aan verwondingen
 • rouwregister geopend voor Christof Van Mullem
 • Het Koninklijk Motorrijdersescorte
 • Verdachte vriend van vermiste Marijke Francis sterft in ongeval
 • Motorrijder overleefd aanrijding in Ingelmunster
 • Drie gewonden bij botsing tussen auto en politiemotor in Ingelmunster
 • Geen rijbewijs bij 1 motorongeval op 5
 • Metalzanger komt om het leven bij motorongeval
 • Twee zwaargewonden bij motorongeval te BACHTE-MARIA-LEERNE
 • Broers verongelukken op vijf kilometer van elkaar
 • Twee agenten laten het leven bij motorongeval
 • Motorrijder verongelukt in Opglabbeek
 • Man en vrouw komen om bij zwaar motorongeval in Brugge
 • Motorrijder (39) maakt dodelijke smak tegen geparkeerde truck
 • Boer verwisselt tractor na dodelijk motorongeval
 • Motorrijden ligt voorlopig een tijdje stil...
 • Weginspecteurs van Rijkswaterstaat op de motor
 • Lijsttrekker N-VA breekt enkel bij motorongeval
 • Motorrijder gewond bij verkeerd manoeuvre auto
 • Motorrijder gewond in ongeval Eizeringen
 • Motorrijder raakt zwaargewond bij ongeval in Reningelst
 • Motorrijder levensgevaarlijk gewond bij aanrijding in Nevele
 • Motorrijder (48) verongelukt bij frontale aanrijding in Moen
 • Motorrijder komt om bij ongeval in Stoumont
 • Belgische bestuurder rijdt motorrijder dood in Franse departement Gard
 • Motorrijder maakt dodelijke val in Diest
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Motorrijder komt om in Fosses-la-Ville
 • Moto Treffens Vlaanderen 2012
 • 11de Kanaaltreffen Oudenburg 5 aug 2012
 • 13de Terrasrit – Zelzate 4 augustus 2012
 • 9de Mega 'Tour de France' Houthulst 29 juli 2012
 • Motorrijder (22) komt om op racecircuit in Mettet
 • Dronken motorrijder zwaargewond na ongeval in Dendermonde
 • Motorrijder verongelukt in Alveringem
 • Motorrijder komt om het leven op N8 in Alveringem
 • Motorrijder verongelukt in Huldenberg

  Pacific Coast 800 USA
 • Pacific Coast 800 USA

 • TGPCHPCMY2KMR+8
 • The Great Pacific Coast Highway Pacific Coast Motorcycle Year 2008 Motorcycle Ride

 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List
 • Honda Pacific Coast (PC800) Parts List

 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast
 • Corbin Motorcycle Seats & Accessories | Honda Pacific Coast

 • MV Pacific Coast Nederland
 • MV Pacific Coast Nederland

 • Foto

  PC800
 • Honda Pacific Coast (PC800) Owner/iPCRC Registry

 • PC France
 • PC France

 • Foto

  Web PC
 • Web PC

 • Foto

  IPCRC
 • IPCRC

 • PC Italia
 • PC Italia

 • PC naamlijst
 • PC naamlijst

 • PC Russia
 • PC Russia

 • Bikes !
 • Bikes !

 • Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!