Blog van Leen Geeraerts
Wat ik aan de grote klok wil hangen
14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLES OK op DAG TWEE
Dit heel snel om te leten weten dat alles goed verlopen is gisteren. Ik ben goed thuis geraakt, maar heb wel die 4 laatste spirulina's en het kleine beetje honing genomen omdat ik me heel moe voelde.
Ik ben nu nog steeds moe trouwens na een nachtje goed geslapen te hebben.
Vandaag heb ik een erg ondernemende dag (voor mijn doen). Vanmorgen krijg ik bezoek van een vriendin, ik heb om 14u die darmspoeling in Heerlen (Nederland) ... en ik moet ook mijn auto nog binnen doen in de garage want die krijgt morgen terug zomerbanden en eindelijk die nieuwe zijspiegel aan de bestuurderskant.

Vandaag doe ik de sappenkuur zoals het hoort. Ik nam al 2 spirulina's en ben nu een rode bietensapje aan het eten met wat koudgeperste avocado-olie erin en een lepeltje kokosvezels. Ik neem straks een sapje mee voor na de darmspoeling zodat ik zeker goed thuis geraak, maar ik voorzie me ook van spirulina en voldoende water voor onderweg.
Ik schat dat ik pas rond 5 uur terug thuis ga zijn.

Dit is naar het schijnt de dag waarop de meeste vervelende verschijnselen naar boven komen en ik voel er zo wel een paar : een versnelde hartslag bij het minste wat er rondom me gebeurt, een samentrekkende maag (of is dat een ander geknijp daar binnen in me?), alles gaat trager, ik voel me heel snel moe, ... maar ik voel me wonderwel ook heel goed.

Ik zei het gisteren avond nog voor de erg deugddoende sauna's : "Ik voel me heel anders en niet noodzakelijk heel erg goed, maar tegelijkertijd voelt het wel heel juist aan wat ik aan het doen ben. Mijn lichaam had dit hard nodig en eerder was ik er nog niet klaar voor."

Ik begin dus als een fundamentele optimist aan deze dag.

Tot later! 

14-04-2009 om 09:05 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAPVASTENDAG 2 (dindag 14 april 2009)
Al dat "zware gedoe" van vandaag zit erop! Het was niet allemaal en altijd even makkelijk, maar ik voel me echt nog steeds heel goed. Eigenlijk voel ik me stukken beter dan vanmorgen.

De rit naar Heerlen toe was nog vrij vermoeiend en zwaar voor me. Gelukkig was ik heel goed op tijd vertrokken want ik ben een beetje fout gereden waardoor ik meer dan een half uur aan het zoeken ben geweest naar waar het dan wel zou kunnen zijn.
Ik heb aan niemand de weg gevraagd en ben ook niet beginnen huilen (hoewel ik daar wel zin in had). Ik heb gewoon de auto terug gestart, ben terug gereden naar waar ik vandaan kwam en kwam dan plots een straatnaam tegen die ik wél herkende uit mijn voorbereiding van de route.
Ik denk dat er een heel lief Engeltje me wat geholpen heeft daar. Ik geraakte er vanaf dan heel vlot en was nog steeds een kwartier te vroeg. Voor ik aanbelde, verzekerde ik me met de plannekes die ik bij had van de terugweg zodat die goed zou kunnen verlopen. Ik had geen zin om ook daarop een half uur te verliezen.

De darmspoeling ? ... Een verademing! Deugddoend! Pijn? ... Dat is een fabeltje!
Ik kijk al uit naar vrijdag. Dan mag ik terug voor de tweede sessie. Ik ga blijven gaan tot mijn darmen eens helemaal zuiver zijn.
Het is echt ongelofelijk wat daar nog allemaal uitkwam, ondanks het feit dat ik gisteren dat magnesiumsulfaat nam en daarna dacht dat mijn darmen zowat leeg waren. Ik at ook alleen maar dat zuurkoolsoepje, dat bouilloneke en die kiempjes gisteren.
Wat ik wel grappig vond, was dat Katinka heel erg schrok van de erg rode kleur die eruit kwam. Gelukkig was het feit dat ik vanmorgen een tas rode bietensap at voldoende als uitleg. Anders zou ze gestopt zijn om me onmiddellijk naar een arts te sturen voor een grondig onderzoek. Ik zal vrijdag voor alle zekerheid maar het tomatensap en het zuurkoolsap nemen in plaats van het rode bietensap. Zo kan iedereen er helemaal gerust in zijn.

Na de darmspoeling voelde ik me plots niet meer moe. Ben ik aan het sappen? Mag ik niet eten ? So what! Ik voel me goed!
De terugrit verliep heel vlot omdat Katinka me een duidelijke en erg makkelijke route heeft uitgetekend. Ik heb de hele weg naar huis hardop meegezongen met Jimmy. Het was een eeuwigheid geleden dat ik er nog eens naar luisterde ... maar het feit dat ik al die liedjes van buiten ken is wel leuk. Half7Donker ... een aanrader om in een goede bui te geraken als je 't mij vraagt! Maar ik was eigenlijk al in een goede bui ...

Eens thuis gekomen heb ik een rode bietensapje met kokosvezels "gegeten", niet van de honger (want dat heb ik niet), maar gewoon omdat die vandaag gepland is in de sapvastendag. Ik heb het wel niet traag gegeten moet ik toegeven, want ik moest een kwartiertje later alweer weg om mijn auto bij de garage af te zetten.
Ik had de uren opgezocht van de bus waarmee ik naar huis kon komen. Die bus heb ik echter kunnen nemen. De bushalte waar ik de vorige keer was afgestapt, was weg gehaald. Ik ben dan maar beginnen lopen om de volgende bushalte op tijd te halen, maar dat lukte niet.

Bus weg ...    Wat nu Te voet naar huis (7km)?  Een uur wachten? Ik had het snikkend heet in mijn veel te warme kleren voor het zalige weer van vandaag en wilde me zo snel mogelijk in iets fris zetten ...

Uiteindelijk heb ik maar gelift ... een EEUWIGHEID geleden! Gelukkig stopte direct de eerste auto die passeerde. Ik vertrouwde de mensen, dus stapte ik achteraan in. Ik moest eerst wel een beetje spullen op een hoopje leggen voor ik erin paste. Ze hadden duidelijk niet op passagiers gerekend. Heel lief dat ze stopten ... ze waren bezorgd omdat ze me nog hadden zien lopen denk ik nu.
Het (al wat oudere) koppel moesten toch voorbij mijn appartementje rijden omdat ze in de Dr. Vandeperrestraat moesten zijn. De man was een arts en we hadden een boeiend gesprek over geneeskunde. Toen ik over de Levensschool en complementaire gezondheidszorg sprak, was hij erg kritisch. Hij was duidelijk van de oude stempel want hij noemde de alternatieve methoden zoals bachbloesems geen wetenschap (Geneeskunde is dat ook niet, maar dat heb ik niet gezegd.), maar geloof (Dan ben ik heel gelovig sinds ik er zo veel baat bij heb gehad.)
Tja ... toen heb ik er verder maar over gezwegen.

Eens thuis, kleedde ik me frisser en belde ik naar de garage om te vragen of ze morgen mijn fiets eventueel in de auto wilden helpen laden. Dat wilden ze, dus morgen rijd ik met de fiets om mijn auto te halen. Heerlijk!

Zoals ik in het begin van dit bericht schreef : Al dat "zware gedoe" van vandaag zit erop! En het was achteraf gezien echt niet zo zwaar. Alleen vanmorgen, maar dat is voorbij. Ik heb het gevoel dat ik dag 2 succesvol ben doorgekomen.
Ik ben nu bezig aan een kommetje kruidenbouillon en kiempjes. Straks "eet" ik misschien nog het laatste deel rode bietensap van vandaag. Anders ga ik heel veel overschot hebben!

Kortom ... Ik kom ruimschoots toe met wat ik nu allemaal aan het eten ben.
Ik vind het uíteraard een beetje spijtig dat ik bijvoorbeeld hiernaast bij Pain Déco niet snel voor een broodje kan binnen stappen nu, maar dat gevoel heb ik alleen als ik de heerlijke geur van hun verse warme broodjes ruik bij het voorbij wandelen.

14-04-2009 om 19:31 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (1)
15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAPVASTENDAG 3 (woensdag 15 april 2009)
Eh voilà sè ... Ik heb er weer es bijna een dagske opzitten.

Het zalige weer van vandaag heeft me enorm deugd gedaan! Ik hoop jullie ook ... Ik heb me weer zó goed gevoeld, dat ik gelijk beslist heb om mijn kuurtje 3 dagen langer te gaan volhouden dan oorspronkelijk gepland. De belangrijkste reden hiervoor is, dat dat voor mijn derde darmspoeling op dinsdag ideaal is. Ik spendeer er tenslotte 180 km én €75 aan. Dan mag ik er ook iets voor over hebben opdat het in de ideale omstandigheden gebeurt he!
Ik ga uiteraard wel heel goed opletten dat ik het lichamelijk afkan. Ik vroeg al raad en kreeg te horen dat ik, moest ik het kunnen, zelfs tot 20 dagen zou mogen gaan. Dat lijkt me echter voor een allereerste keer wel echt wat veel!

Vandaag dus ... een zalige dag ... begon na een weldoende nachtrust om 6u55 omdat ik toen spontaan wakker werd. Ik heb in mijn bed, bij een kruiswoord-puzzeltje, mijn ontbijt genomen. 100 ml zuurkoolsap (BAH!)
Om 8u30 ben ik dan opgestaan om een kakske te doen. Ik ben dan gelijk maar aan de actieve dag begonnen. Ik nam eerst 2 spirulina's en dronk ook nog een klein glaasje rode bietensap zonder kokos erin. Volgens Evie was dat laatste sapje van gisteren ... (ah ja! dat weten jullie nog niet! ... dat vertel ik dus dadelijk nog) alleen maar prima in orde als ik er ook extra bij dronk. Dat had ik niet gedaan, dus daarom at ik vanmorgen het sapje zonder de kokos erin om dat foutje te compenseren. Zo is dat sap veel minder lekker ontdekte ik.

Kort intermezzo :
Gisteren, nadat ik het bericht plaatste, at ik dus nog het laatste sapje van de fles, maar ik begon ook al aan de fles van vandaag.
Ik had zo rond half 10 's avonds plots heel veel honger (De eerste keer sinds ik aan het kuren ben!) en gunde mezelf daarom een heerlijk kommetje met 2 grote lepels kokosvezels en daarin een half glaasje rode bietensap. De omgekeerde wereld eigenlijk ... maar het deed zijn werk heel goed. Ik denk trouwens dat ik mijn 2 vrijwel vaste ontlastingen van vandaag daaraan te danken heb.

Verder had ik een erg rustige ochtend aan de computer vanmorgen. Ik vind Facebook echt wel leuk. Ik pas natuurlijk wel op wat ik er op doe en wat niet ... Voor je het weet, spendeer je daar je ganse dag aan dingen die toch wel idioot mogen genoemd worden. Ik vind het heel normaal dat veel firma's het verbieden aan hun werknemers tijdens de werkuren.

Als middagmaal, at ik lekker rode bietensap met een beetje kokosvezels erin. Ik nam ook 2 spirulina's.
Voor ik een uurtje later met de fiets naar de garage vertrok, nam ik er weer 2.
Het leek echt ZOMER vandaag. HEERLIJK !!!
Bij de garage een kleine tegenvaller. Alleen mijn banden waren verwisseld. Ze hadden de verkeerde spiegel toegekregen en konden mijn kapotte dus niet vervangen. Ze hebben de juiste nu besteld en daarvoor kan ik snel eens teruggaan terwijl ik ginds een kwartiertje wacht. De service van die garage is echt geweldig! Pascal stak mijn fiets voor me in de auto en al.

Eens thuis (15u), nam ik 2 spirulina's en vertrok ik weer voor een wandeling langs de winkels in het centrum.
Ik wilde van deze heerlijke dag ten volle genieten. Vanaf morgen gaat het regenen
Ik had een bonneke in mijn portefeuille zitten voor 10% bij de Hema. Daar kocht ik het een en ander waaronder een erg zomers outfitje van een wit rokje met een witte T-shirt. Door beiden was mijn ondergoed zichtbaar, dus wilde ik ook nieuwe lingerie. Naast mijn deur is een lingerie winkel en ik stapte daar voor de eerste keer eens binnen. Ze prezen me dezelfde BH aan als diegene die ik aanhad, maar dan in het rood. Ik was overtuigd, maar besliste om hem te kopen bij Nelly op de Pas, waar ik me heel goed geholpen voel steeds.
Ik wipte wel eerst even thuis binnen voor een lepeltje honing, want ik was wat duizelig geworden van dat regelmatige bukken in de Hema. Dat is een heel normaal verschijnsel tijdens het sappen. Het ligt aan de verlaagde bloedsuikerspiegel. Het lepeltje honing hielp erg snel en ik vertrok weer.

Ik kocht die geweldig goeie BH van Chantelle niet in het rood, maar in huidskleur. Bij Nelly vertelden ze me dat dat de enige compleet onzichtbare kleur is onder iets wit. Ik kocht ook een stevige grote bomma-slip in huidskleur erbij.
Tja ... De tijd van de sexy lingerie is voorbij, maar die heb ik wel ten volle beleefd destijds, dus dat is niet erg.
Ik hou nu vooral van de stevigheid en de degelijkheid van mijn ondergoed. Mijn borsten mogen ook gezond zijn!

Om 17 uur was ik weer thuis (net op tijd want even later begon het te onweren) en at ik een bouillonneke met heel veel kiempjes. Ik vroeg me af of het er té veel waren. Dat zal ik dan wel merken in de komende uren. Als het niet goed was, zal ik het echt nooit meer doen!

Na het eten nam ik nog eens 2 spirulina's en ook een lepeltje honing. Ik was immers weer een beetje duizelig.
Heb ik te veel hooi op mijn vork genomen? Rust ik te weining tussendoor? Tja ... Ik ben het eigenlijk nog volop aan het leren he!

Ik eet zodadelijk nog het laatste kommetje rode bietensap met wat kokosvezels.

Morgen wordt het een heel andere dag! Ik neem dan voor de eerste keer eens het tomatensap.

15-04-2009 om 19:45 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAPVASTENDAG 4 (donderdag 16 april 2009)
Ik schrijf vandaag wat vroeger omdat ik straks bezoek krijg.

Vannacht verliep het een beetje anders dan de vorige dagen. Ik geraakte allereerst maar moeilijk in slaap. Na een kwartiertje woelen, besloot ik wat te denksport puzzelen. Dat helpt me doorgaans vrij goed om door en door moe te worden zodat ik toch inslaap. En het lukte ook zo deze keer.
Om 20 na 4 werd ik wakker. Ik moest dringend plassen, dus deed ik dat. Terug in bed, werd het duidelijk dat ik klaarwakker was.
Ik heb toen weer wat gepuzzeld ... tot bijna half 6. Daarna sliep ik nog een tot 7 uur.
Ik ben even opgestaan om mijn ontbijt te nemen. Ondanks de "vreemde" nacht, voelde ik me heel fit en opgewekt.

Eerst nam ik 2 spirulina's en een heel klein glaasje (gelukkig minder dan 100 ml want ik vind het inmiddels écht vies!) zuurkoolsap.
Met een liter water en een tas tomatensap met wat kokosvezels erin, trok ik daarna terug naar mijn bed.
Ik hou ervan om in mijn bed te ontbijten. Ik zie daar 's ochtends de zon door het raam schijnen.
Vandaag besefte ik na een tijdje dat dat écht de zon was ... en dat ze die helemaal niet voorspeld hadden voor vandaag.
Alleen en heel veel regen had ik verwacht eigelijk. Ik redeneerde dat ik dan héél snel uit bed moest om me aan te kleden en de fiets op te springen. Anders had ik vandaag de kans niet om buiten te sporten.
Op de buienradar zag ik dat het pas om 10u zou beginnen regenen. Ik vertrok dus om half 9 min of meer gehaast zodat ik zeker op tijd terug zou zijn.

Van het fietsen en het wandelen genoot ik enorm! Ik sloeg ook de natuurmeditatie op het ponton niet over.
Uiteindelijk heeft het hier de ganse dag nog niet geregend en ik werd dus ook niet nat op de terugweg.

Ik sprak mijn huisbaas Staf in de gang aan over het feit dat ik erg interessante documentatie liggen had over een sap (XanGo) dat zou helpen bij de ziekte van Crohn én bij psoriasis. Hij heeft beide en vraagt me steeds om raad. Ik beloofde hem de informatie even later te brengen.
Tot 11 uur zat ik bij Staf en Mia  ... Het leek sterk op een eerste consult. Ik voel me ook best wel in staat om hen te helpen.
Ik vind het alleen nog een probleem Staf (nog?) niet wil luisteren. Ik probeer dat los te laten.
De Stevia gooide hij me terug in mijn schoot toen ik eerlijk vertelde dat dat hier bij wet verboden is. Begrijpelijk.
Maar dat hij weigert om zuivere amandelolie te laten smeren op zijn armen en benen ... Dat vind ik toch moeilijk hoor!
Hij blijft me ook steeds maar om toestemming vragen om ziek te mogen zijn. Waarom moet ik dan helpen? Hij mag ziek zijn als hij dat graag wil!
Ik veronderstel dat dit de typische dingen zijn die je meemaakt als beginnend gezondheidsbegeleider.
Mia keek en luisterde wel heel aandachtig toen ik haar enkele rugoefeningen voordeed. Dat gaf voldoening.
Ik gaf het flesje Stevia even later aan haar en zij nam het wél aan. Tenslotte is zij het die voor Staf kookt.
Een beetje gemeen? Tja ... Ik ben niet perfect!

Om 11u30 nam ik weer 2 spirulina's.
's Middags nam ik een tas tomatensap met kokosvezels, maar het stak al tegen na een halve tas. Tot hiertoe nam ik dat sap nog niet. Ik was altijd het rode bietensap aan het nemen. Dat is veel minder vezelrijk denk ik want het is vloeibaarder. Het geeft ook niet zo'n overladen gevoel.
Ik had er nog steeds geen behoefte aan, maar at een uurtje later de andere helft van mijn middagmaal toch ook maar op.

En toen begon ik .................................... (jullie geloven het nooit!) ................................. anatomie te studeren!
Ik ben echt blij dat ik eraan begonnen ben. Ik studeer immers graag. Ik heb alleen nooit zin om eraan te begínnen.
Ook dit keer vind ik het weer heel leuk nu ik bezig ben. Het is niet makkelijk ... maar wel super boeiend.
Op het programma voor de volgende dagen : het hormonaal stelsel, het ademhalingsstelsel en het zenuwstelsel.
De lessen anatomie verlopen zodanig chaotisch dat ik er tijdens de lessen ook goed mee bezig ben om te noteren in welke (van de 3!) boeken we bezig zijn (en op welke bladzijde) zodat ik bij het studeren weet welke dingen we al dan niet moeten kennen.
Het eerste dat ik doe, is een samenvatting maken van de informatie uit alle 3 de boeken én mijn notities.
Die samenvatting memoriseer ik dan tegen het examen. De vorige 2 anatomie examens is het me zo vrij goed gelukt. Ik zie het dus ook best zitten voor het laatste anatomie examen in juni.
De bedoeling is dat ik in de Paasvakantie de samenvatting af heb zodat ik de boeken er tegen dan niet meer terug bij hoef te nemen.

Tijdens de studiepauze (13u45) nam ik opnieuw 2 spirulina's en verhuisde ik voor een half uurtje naar mijn terras om er een hoofdstuk te lezen.

Na het studeren voor vandaag, (16u) had ik nog steeds het gevoel dat mijn maag overladen was. Ik wilde geen hele fles van dat tomatensap op 1 dag nemen! Ik besliste om voor Pajottenlander Gezondheidsdrank te gaan als avondmaal. Eerst nam ik echter nog 2 spirulina's.

Terwijl ik dit schrijf, ben ik bezig aan het avondmaal. En het smaakt me enorm! Ik heb er geen kokosvezels in gedaan en ben met een kleine portie begonnen, maar ging net al terug naar de keuken om weer 100 ml bij te nemen. Dat overladen gevoel van mijn maag is nu over.
Zou het kunnen dat ik aan dat tomatensap nog moet wennen? Of kan ik er maar beter geen kokosvezels in doen?
Ik zal dat de volgende keer eens proberen ... maar dat is morgen nog niet, want ik neem nu eerst de rest van het Pajottenlander sap dat me zo goed bevalt.

De soep neem ik vandaag misschien wel niet. Of het moest zijn dat ik er straks plots toch zin in heb.
Wie weet is dat dan wel na het in elkaar steken van die vouwfiets die hier vorige week toekwam en waarvan ik dacht dat er een productiefout aan was. Ondertussen kreeg ik een mail terug van de firma dat het toch zou moeten lukken om, mits wat extra druk, het zadel te monteren. In het geval dat we de fiets ermee beschadigen, krijg ik toch nog mijn geld terug.

Ik neem, vlak voor die fiets-montage straks, eerst nog wel mijn laatste 2 spirulina's van vandaag.
Ik heb gemerkt dat ik een erg voldaan gevoel heb als ik er 10 per dag neem.

Nog 1 ding voor ik afsluit voor vandaag. Ik heb het nog niet eerder vermeld, maar ik kom ook tijdens de sapdagen makkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid water en thee. Ik drink nu 3 à 4 liter per dag en ik voel dat mijn nieren dat echt wel afkunnen.

16-04-2009 om 18:21 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAPVASTENDAG 5 (vrijdag 17 april 2009)
Eindelijk heb ik tijd om te bloggen. Het is druk geweest vandaag!
Om 2u20 en om 5u20 werd ik wakker voor een plasje vannacht. Dat ben ik gewoon aan het worden ...
Ik was gisteren goed en makkelijk in slaap geraakt trouwens, dus het stoorde me niet.
Om 6u30 werd ik weer wakker en ben ik opgestaan. Ik nam 2 spirulina's, maar geen ontbijt. Ik wilde vandaag eens een dagje vasten om de darmspoeling van 16u zo vlot mogelijk te kunnen laten verlopen. Tegelijkertijd weet ik dan ook of ik dat zou afkunnen.

Ik heb het in de voormiddag zodanig druk gehad, dat ik niet eens de tijd had gehad om me neer te zetten met een sapje.
Die vouwfiets die we gisteren opnieuw probeerden te monteren heeft uiteindelijk wel écht een probleem.
Hij moet een slag gekregen hebben want er is op twee plaatsjes verf van het kader.
Dat zagen we pas nadat we de zadelpen met heel veel kracht in de zitbuis gekregen hadden.
De achterkant van de fiets kon ook niet direct beveiligd worden.
Daarvoor moesten we eerst een verwrongen stukje van het kader terug-wringen (is dat een woord? ) met een stevige tang.
Toen leek alles, op die verf-plekjes na, in orde te zijn.
Het terug opvouwen ging echter niet volledig. De zadelpen moet daarvoor helemaal naar beneden worden gezet. Er zal waarschijnlijk wel íemand zijn die genoeg kracht heeft om dat te doen ... maar mij lukt het alvast niet.
Gevolg : deze fiets kan voor mij niet dienen.
Ik heb dus vandaag weer een mail naar Touring gestuurd om te melden dat ik mijn geld terug wil. We zien wel wat dat wordt.

Anderzijds heb ik vanmorgen ook heel wat tijd gestoken in het feit dat er zich een schimmel ontwikkeld heeft onder de silicone-rand van mijn douche. Staf wil het wel oplossen door gewoon nieuwe silicone te spuiten, maar ik wil het liever grondiger aanpakken en trachten ervoor te zorgen dat ik die nooit meer terug zal krijgen. Daarom deed ik vanmorgen wat opzoekingswerk op het internet erover.
Ik ontdekte dat ik de verzekering misschien kon aanspreken, checkte mijn polis en ... inderdaad!
Ik trok dus naar Ethias met de fiets (door de regen ) om daar te ontdekken dat ik een franchise van €200 zou moeten laten vallen erop.
Ik besliste dus om het toch maar zelf op te lossen ... samen met Staf en al wie wil helpen ermee.
Ik ga het zeker en vast eerst grondig schoonmaken met een schimmelwerend product. Daarna zorgt Staf voor de siliconen.
Is er iemand die silicone goed recht kan aanbrengen? We kunnen daar best hulp bij gebruiken hebben we beslist.

Met dit soort dingen is een mens natuurlijk in totaal al gauw een tijdje zoet. Ik was pas rond de middag terug thuis.
Het had allemaal best wat energie gevraagd en ik had nog steeds niks "gegeten". Ik nam daarom om 12u 2 spirulina's.
Om 12u30 voelde ik me moe en nam ik een lepeltje honing. Ik kikkerde er niet genoeg van op, dus nam ik nog eens 2 spirulina's om 12u45.

De rest van de tijd heb ik me voorbereid op mijn vertrek naar Heerlen en heb ik ook een aanvraag ingevuld voor een studiebeurs.
Ik ben eens benieuwd of ze me die ook gaan toekennen nu ik aan de Levensschool studeer. Dan zorg ik daar alvast voor een primeur. Zou leuk zijn!
Ik nam om 14u 2 spirulina's en vertrok met mijn aanvraag naar de post.
Toen reed ik (vrij vroeg eigenlijk) al direct door naar Heerlen. Gelukkig was ik zo vroeg vertrokken want het was een hele tijd sterk vertraagd verkeer voor Lummen. Van die vertraging maakte ik gebruik om een potje met 1 lepeltje honing in uit te likken. Ik begon immers weer moe te worden. De rest van de rit verliep vlot en ik kwam dus nog op tijd. Het laatste half uur ben ik al wel van de gezondheidsdrank beginnen drinken omdat die honing niet voldoende had gewerkt naar mijn zin.

16u weer een darmspoeling ... de tweede ... en ze deed wéér deugd ... nóg meer dan de eerste keer eigenlijk.
Van die rommel ben ik af. Hè hè!
Katinka is trouwens echt geweldig! Kijk maar eens op http://www.coloncare.nl/. Dan kunnen jullie haar eens zien.

Op vraag van enkelen even wat meer plastische uitleg over die darmspoeling erbij in het volgende stukje :
Het inbrengen van de buis is even schrikken als je de buis (vergelijk ze met een standaard formaat van een Pritt bijvoorbeeld) voor de eerste keer bekijkt, maar verloopt heel vlot owv de grote hoeveelheid vaseline.
Katinka is ook bereid om een kinderformaat te gebruiken, maar ik persoonlijk wilde liever met de grote mensen meedoen.
Het uurtje darmspoelen voelt verlossend en de buikmassage doet deugd.
Daarnaast krijg je tegelijkertijd een geweldig gesprek met die dame ...
én extra gezondheidsadvies als je erom vraagt. Zo bespraken we het probleem van mijn haaruitval en ze stelde allerhande voor. De volgende keer mag ik van al mijn supplementen 1 pilleke meepakken en ze gaat dan met kinesiologie checken wat goed is voor me en wat niet. Die mogelijk juiste dingen om mijn haarprobleem mee te verhelpen, testen we dan ook.

De volgende sessie zal trouwens mijn laatste zijn voor dit jaar. Mijn darm was immers vandaag zo veel aan het afgeven (echt verbazend!) dat hij volgens Katinka niet anders kan dan de volgende keer volledig zuiver zijn.
Ik ben daar ontzettend blij om! Dat was mijn doel. Daarna zal ik alles veel beter opnemen en ... en ... en ... !
Katinka gaf me ook het deugddoende complimentje dat ik duidelijk erg goed ben in loslaten. Laat dát nu precíes hetgene zijn waar ik me in de laatste maanden het meest op heb gefocussed. Prachtig, toch?

Vlak na de darmspoeling nam ik 1 capsule Kyodophilus en in de auto op weg naar huis knabbelde ik naar hartelust van de gezondheidsdrank.

Om 18u nam ik 2 spirulina's.
Ik kreeg onderweg een telefoontje van de garage dat mijn spiegel binnen was en besloot om gelijk langs daar te rijden zodat ik vanaf nu weer alles achter me zie aankomen op de straat. Dat is wennen na maanden, maar heel fijn!
(Die spiegel was er al voor de Kerst af gereden door ... "wie weet het" )
 
Eens thuis kon ik aan mijn dag beginnen ... Zo voelde het een beetje.
Het is nu 21u30 en ik ben nog volop aan die fles gezondheidsdrank bezig geweest tijdens het typen. Af en toe een slokje ... en goed omzetten in de mond ... zo hoort dat hé.
Ze zal niet meer volledig leeg geraken vandaag.

Ik neem dadelijk ook nog de laatste 2 spirulina's, maar iets anders ga ik echt niet meer eten of drinken vandaag.
Ik heb dus een stuk minder dan een hele fles gedronken, maar voel me heel voldaan.

Slaapwel straks!

17-04-2009 om 22:36 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
18-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAPVASTENDAG 6 (zaterdag 18 april 2009)
Dag 6 van het sappen al ... normaal gezien zou het er dus opzitten na vandaag.
Ik begin echter nog niet direct aan de opbouw-dagen.
Ik meldde eerder dat ik het tot en met dinsdag zou volhouden owv de laatste darmspoeling op dinsdag ochtend.
Die afspraak werd echter verplaatst omdat ik nooit op tijd in Heerlen zou zijn geraakt. Ik ga nu maandag avond al.
Dat wil zeggen dat ik uiteindelijk toch ook maandag al de laatste sapvastendag neem.
Vanaf dinsdag start ik dus al met kleine beetjes te eten.

Over vannacht en vandaag nu :
De plasjes van vannacht : 3u, 6u en 7u30. Bij dat laatste toiletbezoek was ik beter gelijk opgestaan denk ik.
Mijn ogen waren echter nog erg moe en dus kroop ik terug in bed. Ik stond pas om half 9 op.
Daardoor heb ik me de ganse ochtend slecht gevoeld.
Ik ben nu eenmaal een ochtendmens dat vroeg uit de veren moet om zich fit te kunnen voelen.

Ik laat jullie tussendoor toch nog eens een tussenstand qua gewicht weten : 4 kilo afgevallen al.

Na de 2 spirulina's van de ochtend, nam ik een glaasje zuurkoolsap. Ik had me voorgenomen om het lekker te vinden.
De geur was echter nog steeds vies. Het steekt echt tegen om zuurkool te eten op een nuchtere maag!
Toch viel het vandaag al bij al beter mee dan de twee vorige keren. Ik ga die fles dus misschien toch nog uitkrijgen.
Als beloning, nam ik een tas rode bietensap met kokosvezels. Die is echt wel mijn favoriet!
Ik ben trouwens dolblij dat ik 1,5 fles van dat tomatensap heb kunnen ruilen tegen 1,5 fles rode bietensap van iemand die de kuur tegelijkertijd met me aan het doen is.
Van dat tomatensap (dat me niet beviel) zullen jullie dus niets meer horen waarschijnlijk, ook al heb ik er nog 1 fles van.

Om 10 uur voelde ik me zwak. Daarom nam ik de 2 volgende spirulina's.
Iets daarna werd ik een beetje misselijk en had ik een heel klein beetje diarree van de ochtendsapjes.
Om 10u15 nam ik een grote hoeveelheid kiempjes en een kommetje kruidenbouillon om op te kikkeren.
Ik deed er langer dan een uur over om het op te eten.
Ik voelde me eigenlijk nog niet echt beter. Daarom nam ik om 11u20  een lepeltje honing. Even daarna voelde ik me wat beter.
Die honing is echt mijn reddingsmiddel in de schaarse moeilijke momenten geweest tijdens deze kuur.

Om 12u30 at ik een tas gezondheidsdrank van Pajottenlander en was daarna helemaal opgekikkerd.
Om 13u15 nam ik 2 spirulina's. Aangezien het weer zo zalig was, ben ik daarna gaan fietsen.
Gewandeld heb ik niet vandaag ... kwestie van mijn knieën te sparen.
Ik ga morgen immers al 5 km wandelen in het Hallerbos en mijn kniëen beginnen steeds meer pijn te doen.
(Zou dat kunnen zijn door de glucosamine-chondroïtine-msm tijdens de kuur niet te nemen?)

Eens terug thuis, bereidde ik de dag van morgen voor. Om 9u05 moet ik gedouched, gegeten en gepakt voor een ganse dag, op de trein zitten.
We gaan eerst die wandeling in het Hallerbos maken, daarna eens naar de pas geopende showroom  van de Collishop kijken.
Als we dan niet te moe zijn, rijden we misschien nog naar de waterwerken in Henegouwen toe.
Die scheepsliften en dat hellend vlak wil ik al lang eens zien.
Ik kan jullie dus nu al met zekerheid zeggen dat mijn verslag van morgen pas op maandag zal geschreven worden.

Om 17u nam ik nog eens 2 spirulina's. Vandaag heb ik enkel nog een tasje rode bietensap en 2 spirulina's te gaan.
Voor 20u zal ik dat alles verorberd hebben en dan ga ik eens een keertje heel vroeg slapen om er morgen makkelijker uit te geraken.
't Zal nodig zijn!

18-04-2009 om 18:38 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
20-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAPVASTENDAG 7 (zondag 19 april)
Zoals beloofd, plaats ik vandaag alle informatie over gisteren. Ik had gisteren inderdaad echt geen tijd om te bloggen.

Over eergisteren zou ik echter ook best eerst nog iets vertellen. Ik kroop dus inderdaad erg vroeg in bed. Om 9 uur al!
Ik kreeg echter (voor de allereerste keer sinds ik aan het kuren ben) een onbedwingbaar hongergevoel. Ik had zin in de lekkere volkorenwafeltjes die ergens in mijn keukenkasten "verstopt" zitten. Ten einde raad belde ik Evie even op.
Ze heeft me gedurende deze ganse kuur-tijd enorm goed bijgestaan met advies en ook dit keer wist ze de oplossing. Ik had haar ook al eerder verteld over de sluimerende pijn in mijn knie.
Ze raadde me aan om, aangezien ik zo veel honger had én met het oog op de drukke volgende dag, een heel klein beetje sap te nemen mét wat kokosvezels zodat ik tegelijkertijd ook al terug een portie van mijn gewrichten-supplementen kon nemen.
Vanaf nu neem ik die trouwens terug dagelijks.
Zo geadviseerd, zo gedaan ... en de honger verdween en ik sliep daarna heel snel in.

Gisteren dus ...
Ik werd gedurende de nacht maar 1 keer wakker voor een plasje. Dat was om 0u15 al. Om 6u30 deed ik weer een plasje, maar dat aanzag ik eerder als mijn wake-up-call. Om 7u stond ik al onder de douche. Daarna nam ik 2 spirulina's en een tas rode bietensap met kokosvezels. Tegelijkertijd nam ik de Chondroïtine, Glucosamine en MSM supplementen voor mijn gewrichten.
Ik maakte een thermos thee klaar en pakte alles in voor een dag erop uit. Het beloofde mooi te worden want de zon was al aan het schijnen.
Ik droogde mijn haren en kleedde me aan. Daarna wandelde ik naar het station. Om 9u04 zou mijn trein vertrekken en ik was er om 8u55. Goed op tijd dus ... maar het Station was overvol! Jongeren met rugzakken die alle mogelijke talen spraken trachtten aan het loket een kaartje te bemachtigen, maar dat verliep niet zo vlot. Ik kon vrij snel terecht aan het andere loket. Met een ticketje Wijgmaal op zak, stapte ik op de trein die goed op tijd was. De toestroom van die rugzakjongeren verliep echter niet zo vlot. In totaal stond de trein dus 10 minuten stil in Geel voor iedereen was ingestapt. Ik was al naar de zitjes bij de deuren verhuisd om er heel snel uit te geraken omdat ik maar 5 min overstap-tijd had in Berchem, maar die gang kwam voor me zelfs helemaal vol te liggen met die feestvierders die van een festival in Meerhout kwamen. Het was een fijne bende om in de gaten te houden ... en ik had een heel leuk gesprek met het Australische meisje naast me. Ik had hen kunnen duidelijk maken dat ik snel uit de trein wilde in Berchem. Ik had hen bovendien uitgelegd hoe en waar ze konden zien waar hún aansluiting was in Berchem.
Ikzelf miste mijn aansluiting, dus was ik genoodzaakt een andere trein te nemen.
Ondertussen belde ik met mijn vriend die me normaal gezien in Wijgmaal zou komen halen. Ik stelde voor om tot Brussel te treinen omdat dat op de weg naar Halle ligt, maar hij verkoos om me op te pikken in Mechelen. Daar was ík om kwart na 10 en hij om kwart voor 11.
Tijdens dat wachten in het zonnetje, nam ik 2 spirulina's en begon ik kalmpjes aan wat van mijn drinkbus met Pajottenlander Gezondheidsdrank te tutteren.
We reden dan, goedgezind en wel, naar het Hallerbos toe. Daar aangekomen, nam ik weer 2 spirulina's en wat sap. Ik deed even een plasje in het bos achter een stapel boomstammen en daarna konden we vertrekken voor een wandeling door het bos.
Het Hallerbos was weer betoverend mooi met al die prachtige boshyacinten! Vooral als je in de verte kijkt, lijkt het soms alsof de boomstammen oprijzen uit een zee van paars-blauwe bloemen. Dat voorjaarsfenomeen is iets dat je, als je 't mij vraagt, zeker eens een keertje moet gezien hebben in je leven!
Na +/- 5 km wandelen waren we terug aan de auto. Daar nam ik alweer een beetje sap en 2 spirulina's.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het erg moeilijk had om niet kwaad te worden op mijn vriend die continu aan het knabbelen was op (al dan niet gedroogd) fruit en noten. Het stak echt mijn ogen uit en ik was dus een beetje jaloers.
Het zorgde er voor dat ik het de ganse dag best moeilijk had om me aan het sapje alleen te houden. Ik bleef echter heel netjes enkel bij mijn eigen "eten". Het was immers mijn eigen keuze geweest om het 2 dagen langer vol te houden om het succes van die darmspoelingen niet in het gedrang te brengen.
We bezochten dan, ook al in Halle, de recent geopende publiek toegankelijke showroom van de Colruyt Collishop. Ik wilde er naartoe omdat ik een artikel wilde gaan bekijken dat ik net uit hun folder had besteld. Ik was zeer tevreden met mijn aankoop en genoot ook van de rest van die showroom. Dat was trouwens een extra kleine wandeling, want het was daar groter dan ik had gedacht.

Het was daarna nog heerlijk vroeg (rond 15u) en we besloten om eens wat langer te gaan genieten van de sauna's bij Hezemeer in Laakdal.
In de auto op weg naar huis, voelde ik me wat flauwtjes. Ik nam het lepeltje honing dat ik speciaal daarvoor had meegenomen en kikkerde weer op. Eens thuis, om 16u30, at ik een schaaltje met Omega3-kiempjes en daarbij nam ik een tasje van de kruidenbouillon. Ik proefde ook een heel klein slokje van het Pajottenlander Granaatappelsap van mijn vriend omdat ik daar wel benieuwd naar was, maar vond het niet eens lekker. Ook de 2 laatste spirulina's van de dag nam ik voor we naar de sauna trokken.

Van 17u30 tot 22u15 zijn we dan bij Hezemeer geweest. We deden heel wat sauna's ... en dronken ook iets tussendoor. Ik heb me daar laten vangen door een drankje op de kaart. "Gezondheidsdrank Gember-Orange van Bional" te bestellen ...
Heel lekker! Maar het bevatte suiker ... Ik heb het toch opgedronken hoor!
Ik heb zelfs een klein stukje gegeten van het stukje cake dat bij de thee van mijn vriend geserveerd werd.
Honger dat ik had! Nee ... GOESTING was het gewoonweg ... De geuren die uit de keuken kwamen trotseren was een ware beproeving voor me! Ik vond dat hele kleine stukje cake dan eigenlijk nog niet eens zo erg van mezelf.

Eens thuis, maakte ik de drinkbus met het Pajottenlander sap (nog 3 slokken of zo) leeg en om 22u30 lag ik al in bed.
Ik was uitgeput na deze prachtige, maar erg drukke dag.

20-04-2009 om 09:57 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (1)
21-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAPVASTENDAG 8 (maandag 20 april)
Vandaag was een hele fijne dag! Ten eerste was het weer SUPER en ten tweede geraakte ik met gemak door al de taken die ik mezelf had opgelegd.
Om 8u10 stond ik op na op een zalige manier wakker gebeld te worden. Ik heb vannacht om 1u15 en om 3u45 een plasje gedaan, maar verder als een marmotje geslapen. Na het opstaan moest ik voor het eerst sinds een paar dagen nog eens naar de grote WC. Zou dat aan dat cakeske liggen ?
Daarna nam ik 2 spirulina's en een kopje rode bietensap met kokosvezels met Glucosamine, Chondroïtine en MSM erbij. Vlak daarna volgde er wéér wat vaste ontlasting.

Ik nam de voormiddag te baat om heel mijn appartement weer wat op orde te krijgen. Het was een ware chaos geworden hier in de afgelopen dagen. Aangezien Natascha morgen komt poetsen, moest ik er toch wat aan doen. Iets wat onoverzichtelijk en onoverkomelijk leek, werd uiteindelijk een vrij eenvoudige klus. Gewoon door alles één voor één te doen en niet de hele rommelhoop continu in gedachten te houden, was ik er al klaar mee om 11u. Toen nam ik weer 2 spirulina's.
Ik was mijn mailtjes aan het bekijken, toen ik me plots realiseerde dat ik gisteren vergeten was de lepel olijfolie te nemen met citroensap. Dat staat in de handleiding van de darmspoelingen aangegeven als een noodzakelijke activiteit de dag voordien. Ik nam die lepel dus maar op dat moment.

Om 12u20 was het lunch-tijd. Er stonden 2 spirulina's en een kopje rode bietensap met kokosvezels op het menu.
Ik zette me daarna aan de grote afwas die ik had verzameld. De elementen van mijn 2 kiempjes-kweeksets, samen met de kweekschaal voor slijmerige zaden stonden er namelijk ook bij.
Ik vond het plots enorm zonde dat ik nog niet was buiten geweest met dat mooie weer en zorgde ook direct dat dat in orde kwam. Ik reed met de fiets naar de Hubo en kocht daar al het nodige om het schimmelprobleem aan te pakken in de douche. Ik vond er alles wat ik nodig had en eens thuis, had ik er 10 km op zitten. Toch weer wat bewogen dus vandaag ...

Om 15u30 nam ik de volgende 2 spirulina's en spoot ik de siliconen-strip van het douchemeubel in met het schimmelvretende product dat ik had gekocht. Mijn appartement ruikt nu net als een openbaar zwembad ... chloor! Maar het werkt wel heel goed heb ik al kunnen zien.

Ik vertrok om 16u naar Heerlen omdat ik wat bang was van de files moest ik een uurtje later vertrekken. Ik was dus ruim op tijd in Heerlen en passeerde eerst langs een winkelcentrum.
Het is opvallend hoe goed ik het sapvasten vandaag aankon zolang ik niet in de verleiding werd gebracht en hoe vervelend het plots werd toen ik geprikkeld werd door de lekkere geuren van de eetstalletjes in dat winkelcentrum. Ik zondigde echter totaal niet dit keer.

Voor ik bij Katinka binnen stapte (rond 18u15), nam ik de laatste 2 spirulina's van de dag.
Tijdens de darmspoeling voelde ik me even wat flauwtjes worden. Ik kreeg van Katinka een lepeltje echte rauwe honing en kikkerde er snel weer van op. Na de darmspoeling deed ze nog heel wat kinesiologische testen met me. Ik weet nu welk van mijn supplementen (en ik had ze allemaal meegepakt) me versterken en welke niet. Nu kan ik dus met een beetje bevestiging achter de hand gaan plannen welke supplementen ik vanaf morgen of overmorgen weer allemaal ga nemen.
Wat ik een beetje vreemd vond, en waar ik graag wat advies over krijg van iemand die er iets zinnigs over te vertellen heeft is dit : Ik neem al een tijdje Glucosamine, Chondroïtine en MSM, maar nu bleek vandaag dat enkel de Glucosamine me versterkt. Wat doe ik dan met de Chondroïtine en de MSM? Neem ik die dan maar niet meer vanaf nu? Ik dacht dat het net de combinatie was die zorgt voor de werkzaamheid.

Katinka had ook gepland om een geschikt supplement te zoeken tegen mijn haaruitval. We vonden niets ... behalve dan dat het iets emotioneels was. Aan de hand van bizarre (maar volgens mij wel zeer werkzame) kleurentherapie, kwamen we erachter dat een heel mooi blauw/violette kleur me versterkt wat betreft mijn haren. Ik mocht dan een kwartiertje luisteren naar mooie klassieke muziek terwijl ik naar die ook al mooie kleur mocht blijven kijken. Tegelijkertijd moest ik de zin "I AM OPENHEARTED AND FREE OF SUPPRESSION" in gedachten houden. Die zin alleen al ontroerde me! Openheid is precies waar ik al zo lang naar verlang ... dat iedereen gewoon altijd alles overal mag uiten naar de hele wereld toe ... Het is mijn droom! Ik mag me daarin niet (meer) laten onderdrukken en dan zal het beter gaan met mijn haar.
Het zinnetje dat hierboven staat, zeg ik best 30 dagen lang 30 keer luidop 's avonds. Dat zou ook nog extra kracht bijzetten om mijn doel te bereiken. Jullie mogen eens raden waar ik vannacht bij zal inslapen ...

Uiteindelijk had mijn sessie bij Katinka maar liefst 2 uur geduurd en het kostte geen cent meer ... Toffe madam! Voor deze keer zit het erop, maar ik zie haar hopelijk nog terug. Ze heeft me alvast uitgenodigd om haar op de hoogte te houden van mijn reilen en zeilen via mail.
Eens in de auto (20u30), nam ik een capsule kyodophilus en bolde ik goedgeluimd naar huis.
Daar at ik (veel te laat ongetwijfeld ... maar ik had honger!) nog een kopje kruidenbouillon met kiempjes én een tasje van het tomatensap.

Ik ga dadelijk slapen na het plaatsen van dit bericht, maar weet nog steeds niet wat ik morgen ga doen. Ik heb nog een fles sap en nog geen eten in huis ... behalve wat yoghurt dan ... Ga ik nog een dag sappen dan of toch al wat eten? Ik zie wel waar ik morgen zin in heb!

21-04-2009 om 21:11 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEMI SAPVASTENDAG 9 (dinsdag 21 april)
Vandaag een snelle blog-inbreng want ik ben al moe en wil graag naar bed.

Vannacht ben ik niet opgestaan om te plassen. Ik had er gewoon geen zin in, ook al was ik zo rond een uur of 4 wel eens wakker ervoor. Dat wilde wel zeggen dat ik om 6u heel dringend het bed uit moest ... Ik kroop echter nog even terug.
Om 6u50 stond ik dan op. Ik nam 2 spirulina's; 1 kyodophilus en 1 tas tomatensap (wat ik zonder kokos wel lekker en goed verteerbaar vind). Ik nam ook de Glucosamine, Chondroïtine en MSM weer, ook al versterken die 2 laatsten me volgens Katinka niet.
Om 8u was Natascha hier. Ze poetst mijn appartement om de 2 weken.

Om 9u45 nam ik 2 spirulina's en daarna trok ik even naar buiten om in de mooie stralende zon naar Olleke Bolleke en de CM te fietsen. Bij Olleke Bolleke kocht ik een pak rijstwafels voor tijdens de opbouwdagen. Aangezien ik er onnoemelijk veel zin in had, at ik er 1 ... en even later werden dat er 2 ... van. Daarom noem ik deze dag dus maar een SEMI Sapvastendag. De opbouw is pas morgen, dus dan is het zondigen voor vandaag he .

Om 13u40 nam ik weer 2 spirulina's en om 13u50 mijn middagsapje (rode biet met kokosvezels).
En dan ... een VERVELEND verschijnsel om 14u 50 : HONGER!!!! Of was het gewoon goesting om weer terug te gaan eten? Ik kijk echt uit naar morgen. Het is welletjes geweest nu. Ik verbeet echter heel dapper die honger.

Om 16u at ik een bouillonneke met kiempjes. Tijdens deze "maaltijd" speelde ik voor het eerst sinds het sapvasten die verslavende spellekes nog eens op mijne computer. Ik moest er even terug aan wennen, maar kon het nog!

Om 17u30 nam ik 2 spirulina's en om 18u het laatste kopje tomatensap.

Het zou geen semi-dag zijn moest ik maar 1 keer gezondigd hebben, dus om 19u30 nam ik weer 2 van die lekkere rijstwafels.
Morgen mag ik daar wat beleg opdoen als ik wil .

Tenslotte waren er de 2 laatste spirulina's van vandaag om 20u30.

Nu is het 21u30 en ga ik slapen. Slaapwel!

21-04-2009 om 21:28 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPBOUWDAG 1 (woensdag 22 april 2009)
Het zit er op, mensen, het niet eten ...

Eindelijk ? Niet echt ... Het viel echt wel mee eigenlijk.
Tevreden ? JAAAAA! Ik ben blij dat ik nu verleidelijke geurtjes in mijn mond mag stoppen als ze weer eens voorbij komen.
Ik ga echter niet al mijn goede voornemens gelijk aan de kant gooien.
Dingen als "Er staat geen varkensvlees meer op het menu.", "Ik eet kleinere hoeveelheden van gezond, natuurlijk voedsel." en "Ik eet niet meer na 21u 's avonds." laat ik op mijn lijstje staan voor zolang ik me dit kan herinneren.
Moest ik er schromelijk tegen beginnen te zondigen, mogen júllie me er op wijzen!

Hoe verliep deze eerste eet-dag?
Ik werd om 7u wakker, deed mijn dringende ochtendplasje en puzzelde daarna in bed tot 8u30. Na de weegschaal, het tandenpoetsen, het aankleden en de 2 eerste spirulina's van vandaag, bereidde ik mezelf een flashy fuchsia ontbijt :
een lepeltje gebroken lijnzaad met een scheutje rode-bietensap (waarvan ik nog een halve fles over heb) en +/- 150 ml magere natuuryoghurt van bij de Hoeve Wolfskamer. Die kocht ik vorige week al op de boerenmarkt voor tijdens de afbouw, maar ik kwam er toen niet toe hem op te eten.
De smaak viel me wat tegen, dus deed ik er een paar druppeltjes stevia bij.

Ik nestelde me achter mijn computer voor wat mailtjes terwijl ik at. Ik weet dat dit niet ideaal is, maar een mens kan niet ál zijn slechte gewoonten in 1 keer afleren, he! (Al eens geprobeerd om het gezellig en lekker te vinden als je moederziel alleen aan tafel zit?)
Ik nam tijdens het ontbijt voor het eerst weer terug wat supplementen die mijn lichaam goed kan gebruiken
(Se; vit.E; Ginkgo Biloba; Ca,Mg&Zn; Glucosamine; Chondroïtine en MSM).

Het ontbijt bleek te veel te zijn om in 1 keer op te eten. Dat is een goed teken! Ik at om 10u30 pas de rest ervan op.
Om 11 uur nam ik de 2 volgende spirulina's en wandelde ik naar de Standaard Boekhandel.
Daar was een boek voor mij binnen gekomen dat ik besteld had.

Om 12u trok ik naar de Colruyt. En ik had best wel wat honger ... Dat resulteerde in het proeven van alles wat er te proeven stond. Goed voor mijn spijsverteringsstelsel zal het wel niet geweest zijn van dat alles te combineren, maar dan heb ik tenminste alvast aangegeven dat ik nog wél af en toe ga zondigen. Ik at 6 blokjes kaas, een schijfje appelsien en een schijfje meloen, 6 stukjes Taco chips en 3 vershillende soorten stukjes varkensvlees. Alles beviel me vrij goed, behalve die gehakt-hapjes. Die zijn echt niet goed voor mijn lijf! (voor niemand's lijf waarschijnlijk) Ik had ze niet moeten proeven! Varkensvlees staat immers niet meer op mijn menu. Eens benieuwd of ik de volgende keer nog weet dat ik er best ook niet meer van proef.

Na dat alles had ik weer een volle maag en kon ik doorrijden naar de Aldi in plaats van eerst thuis te moeten gaan eten.
Om 13u50 was ik weer thuis en om 14u at ik alweer : 2 rijstkoeken, besmeerd met een laagje tahin.
Om 15u30 waren de volgende 2 spirulina's aan de beurt en daarna maakte ik een schoon kalligrafie-werkske met daarop de opdracht die Katinka me had gegeven. Ik wilde het voor jullie in bijlage zetten, maar Bloggen.be reclameert dat de foto die ik ervan genomen heb te groot is. Dan zullen jullie er bij me thuis naar moeten komen kijken. Het blijft op mijn nachtkastje liggen tot ik effectief 30 keer dat zinnetje 30 keer gezegd heb voor het slapen gaan. Ik was het de vorige 2 nachten al vergeten en Katinka raadde me aan zo'n blad op mijn nachtkastje te leggen. Bij deze dus ...

Ondertussen werd mijn nieuwe vouwfiets geleverd. Die oude (met fabricagefout) komen ze ophalen van zodra die in de doos van die nieuwe klaar staat op de gang. Ik mag aan Touring laten weten wanneer dat zo is. Dit heb ik kunnen regelen, omdat mijn doos al stuk was gesneden van die eerste fiets.
Ik begon de fiets uit te pakken en te checken of die wel OK was. Op het eerste zicht wel ...
En toen besefte ik dat ik moest koken wat ik had gekocht als ik vandaag nog iets wilde eten. Ik zette me dus aan de bereiding van de heerlijke gazpacho, tussendoor pikte ik 4 olijven uit het schaaltje dat ik had gekocht.

Om 17u30 at ik een kommetje van de gazpacho met wat kiempjes. Daarna slaagde ik erin om de nieuwe fiets volledig uit te pakken en in elkaar te steken en de oude fiets volledig op te plooien. Morgen mag mijn vriend dan, die 's avonds langs gaat komen, de remmen afstellen van de nieuwe fiets en de oude fiets in de doos stoppen. Daar reclameerde mijn rug wat tegen.

Om 19u15 nam ik de laatste 2 spirulina's van vandaag. Omdat ik best weer wat honger had (en wist dat ik me niet zou kunnen bedwingen 's avonds om te snoepen als ik nu niets meer at), stoomde ik nog een pak witte asperges. Ik maakte ondertussen een lekkere kruidenvinaegrette en at de uiteinden van de 19 asperges op met een beetje van dat sausje. Daarna at ik ook nog eens 12 hazelnoten en 5 paranoten omdat asperges blijkbaar niet helpen tegen een hongergevoel. Ik had om 20u30 alles op. Dat zal het zijn voor vandaag dus!

Morgen is het nog eens Levensschool les : filosofie. Ik ga dadelijk mijn kleding klaarleggen, mijn boekentas maken en eens nadenken wat ik kan meenemen om te eten. Ik ga met de fiets naar Tongerlo rijden voor 1 keer. Eef (waarmee ik anders meerijd) is met vakantie.

Nog 1 dingetje vertellen : Ik neem ook nog 1 kyodophilus capsule voor het slapengaan straks. Volgens Katinka is dat het enige juiste moment om probiotica te nemen.

22-04-2009 om 21:26 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPBOUWDAG 2 (donderdag 23 april 2009)
Opbouwdag? Opbouwdag? Ik zal misschien maar beginnen met eerlijk te zijn : Snoep- en Genietdag alom!
Vanmiddag sprak ik Evie even en die moest een beetje lachen met mijn 2 rijstwafels van gisteren. Wacht tot ze gelezen heeft wat ik vandaag al allemaal heb binnen gespeeld. Goede voornemens ... waarvoor zijn die goed eigenlijk? En zeker wat betreft eten ... IK EET ZO GRAAG!!!!
Vooral nu ik het me 9 dagen lang ontzegd heb, schijnt er een duiveltje in me gewekt te zijn dat me vertelt dat ik hem dringend terug moet beginnen te voeden. Het ergste van al is, dat ik dat dan ook dóe ....

Het begon allemaal goed vanmorgen, met 2 pruimen, 2 spirulina's en mijn supplementen. Daarna fietste ik naar de Levensschool. Het was best wat frisjes, maar het deed wel deugd. Gelukkig had ik mijn sjaal en handschoenen nog niet opgeborgen.
Tijdens de voormiddagpauze at ik wat nootjes en een pruim. Om 11 uur nam ik 2 spirulina's.
's middags maakte ik een wandeling met Greet tijdens een gezellig gesprek. Ik at toen weer een pruim en dronk een halve liter rodebietensap, vermengd met een lepeltje lijnzaad.
We plakten er nog een Gyn Seng-koffieke aan op een terrasje. Daar zagen we Evie en Natalieke zitten. Ik was de enige die me waagde aan de wafels met chocolade die we bij de koffie kregen. Daardoor kreeg ik al die wafels van  iedereen. Ik nam ze mee in mijn lunch-zakje in plaats van ze ter plekke allemaal op te eten. (Goed, hé )

Tijdens de namiddag-pauze ging de tweede wafel er al aan. De resterende 3 liggen nu in mijn ijskast te wachten op Maïté die de eerste mei bij me op bezoek komt. Vandaag geraken ze er alvast niet meer bij ... want op de terugweg (weeral met de fiets uiteraard) haalde ik even Chinees uit. Een geval van onbedwingbare drang!
Ik geef echt wel toe dat dit schandalig is allemaal. Ik probeer me wat te sussen door dingen te bedenken als "Ik heb heel weinig gegeten van iets wat ik heel lekker vind.", maar besef dat dit mezelf bedriegen is. Hoe duur dit alles me zal komen te staan, zien we later wel.

Ik tracht  in de komende dagen ook nog eens te eten van al die lekkere gezonde bio-groentjes die in mijn ijskast liggen te wachten.
Morgen zal dat alvast vrij beperkt blijven. Ik ben door moeke uitgenodigd om bij vava in Vorst mee te komen smullen van couscous met Schapevlees op z'n Indisch. Wie kan er nu zoiets weigeren? Dat is altijd mijn lievelingsgerecht geweest!!!!
En overmorgen zal het al niet beter zijn ... een bio-kookcursus bij Olleke Bolleke in de voormiddag en een klasbijeenkomst met een etentje vanaf 21u. Ik heb voorlopig gepland daar enkel een soepje te nemen. (Maar eigenlijk mag ik dan helemaal niets meer eten, hé. Dan is het al rust-tijd voor mijn spijsverteringsstelsel heb ik me voorgenomen.)

Nu ik dit overlees, besef ik hoe dapper ik ben dat ik dit allemaal zo eerlijk aan jullie meedeel. Ik zou jullie (en dus ook mezelf) kunnen bedriegen door hier wat leugentjes te vertellen, maar daar ben ik mee gestopt. Ik doe me niet mooier voor dan ik ben. Mijn geweldig opdringerig ego zal er mee moeten leven dat mijn ziel het allemaal afkeurt wat ik heb gedaan vandaag.

Oh nee! Ik begin filosofisch te worden ... waarschijnlijk ligt dat aan die ganse dag filosofie-les. Ik zal er dus maar mee ophouden voor vandaag.

Een boodschap aan iedereen die wil sapvasten : Denk niet dat het gedaan is eens je terug mag beginnen te eten. Dat traag opbouwen is misschien wel het moeilijkste dat er is.

23-04-2009 om 19:51 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPBOUWDAG 3 (vrijdag 24 april 2009)
Opbouwdag 3 dus ... Eigenlijk is alles al volledig opgebouwd hoor. Mijn maag is gisteren heel goed getraind om weer het een en ander af te kunnen. Ik voelde me wonderbaarlijk vanmorgen nog steeds erg gezond na al dat eten van gisteren. Ik woog, verbazend genoeg, zelfs een kilo minder dan gisteren ochtend. Toch zette ik mijn goede voornemens voor vandaag er niet voor aan de kant. Ik had besloten om van "al dat eten" in mijn ijskast vandaag af te geraken ... niet door het allemaal op te eten, maar wel door het in te vriezen voor een later moment. Eerst mocht ik echter bij vava gaan eten.

Om 9u30 nam ik 2 spirulina's, ik at een pruim en nam mijn supplementen. Daarna nam ik een uitgebreide douche.
Om 11u nam ik weer 2 spirulina's en vertrok ik in de stralende zon naar Laakdal. Het was 12 km koude wind(op). Dat viel een beetje tegen.
Moeke kwam 5 minuutjes later dan ik met de auto aan. Vake arriveerde nog 5 minuten later. Hij was met de fiets uit Ukkel gekomen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar hij had een ommetje gemaakt via Jodoigne zodat hij er in totaal 101km over had gedaan.
Het eten klaarmaken was gezellig en het samen opeten was zo mogelijk nog leuker. We aten volkoren couscous met schapenvlees in een Indische currysaus. HEERLIJK!!!!! Ik was als laatste klaar met eten ... niet omdat ik het meest had gegeten, maar wel omdat ik het traagst had gegeten. Van de wijn nam ik braafjes maar 1 glaasje en ik dronk er een groot glas water naast.

We trokken na het eten de tuin van vava in. Daar plukten we al de rabarber en ook een paar meiklokjes. Ik nam 5 stengels rabarber en 1 meiklokjes-plantje mee naar huis onder mijn snelbinder. Eens thuis (wat veel makkelijker en sneller ging in de windaf), plantte ik het meiklokje bovenaan in een bloempot waar ik onderaan een bloembol van een Kaapse Hyacint stak. Ik ben eens benieuwd wat die laatste gaat geven. Ik hoop op een heerlijke geur. Intussen ga ik af en toe eens ruiken aan dat heerlijk meiklokje. Dat is echt mijn lievelingsgeur.
De bloempot kwam te staan op de plaats waar voordien de bamboestengel stond die ik van lieve Magda kreeg. Hij was na 2 jaren gaan verwelken

Even later begon ik in de keuken te werken. Eerst maakte ik plaats in de diepvries. Daar kwam alvast de overschot van bij de Chinees te staan. Daarna maakte ik de bussel worteltjes klaar op z'n Marokkaans. Een leuk receptje : Gestoomde worteltjes, even opgestoofd en afgewerkt met gesnipperde look, komijn-poeder en verse peterselie. Terwijl dit gerecht mocht afkoelen, maakte ik 2 potten verrassend lekkere rabarber-gember-compôte. Nu konden de worteltjes in 2 zakjes verdeeld worden en de diepvries in. Geef nu toe dat het zonde zou zijn geweest van die heerlijk verse worteltjes wak te laten worden!

Om 15u30 nam ik weer 2 spirulina's. Ik begon mijn mails wat door te lezen, toen ik plots besefte dat ik weer honger had. Ik at de overschot van de zelfgemaakte gazpacho, een schaaltje kiempjes met vinaigrette en de rest van de asperges op. Een erg licht-verteerbare maaltijd!
Daarna werkte ik verder aan de computer.
Jullie zullen het misschien grappig vinden, maar om 19u begon ik alweer te koken. Ik maakte een heerlijke tzatziki en een eenvoudig miso-soepje met prei. Van die 2 dingen maakte ik mijn laatste maaltijd, maar ik stopte wel heel braafjes klokslag 21u met eten. Van elk heb ik nog de helft over. Dat kan ik misschien morgen opeten vóór de wandeling.

Hiermee zijn de officiële kuurdagen helemaal voorbij ...
Ik ben echt super blij dat ik me eraan gewaagd heb. het is al bij al heel goed meegevallen allemaal!
Al de complimentjes die ik gisteren en vandaag kreeg, waren trouwens ook heel deugddoend. Ik ben "maar" 4 kilo afgevallen in totaal, maar zie er wel veel gezonder uit. Ik vóel me ook veel gezonder! Om eerlijk te zijn, denk ik dat de darmspoelingen daar de grootste oorzaak van zijn. Daarvan voelde ik me 3 keer op rij echt SUPER goed!

Ik kijk al uit naar volgend jaar ... Dan krijg ik op de Levensschool het vak "zuiveringskuren". Ik doe dan zeker weer eens een voorjaarskuurtje, maar misschien probeer ik dan wel eens iets anders dan sappen. De "ahornsiroop-citroen-kuur" lijkt me ook wel eens spannend om te doen.

Of ik dan weer ga bloggen? Waarschijnlijk wel hoor! Ik vond dat bloggen een hele leuke steun. Veel mensen vonden het straf dat ik het alleen heb gedaan allemaal. Ik heb me echter nooit alleen gevoeld. Door het feit dat velen mijn blog hebben gevolgd, heb ik me steeds gesteund gevoeld. Ik wil jullie dan ook graag bedanken voor het lezen en de reacties.

Of ik in de toekomst nog andere dingen aan die grote klok ga hangen? Dat weet ik eerlijk gezegd zelf nog niet goed, maar van zodra ik het idee heb dat ik iets te vertellen heb wat meerdere mensen kan interesseren, zal ik het hier wel plaatsen.
Misschien wordt het eens iets over Natuurpunt (waar ik in januari bestuurslid van ben geworden)? Of over andere interessante dingen op gezondheidsvlak? We zullen wel zien! Ik heb geen kristallen bol ...

24-04-2009 om 22:08 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
27-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEEDE ZUIVERINGSKUUR al in SEPTEMBER 2009
Ja hoor! Ik waag me er weer aan ...

Om eerlijk te zijn heb ik me niet zo lang gehouden aan al die goeie voornemens van dit voorjaar. Dat is ook enorm moeilijk als je van nature een veelvraat blijkt te zijn. 25 september vertrek ik voor een weekje naar het zonnige Spanje. Ik wil weer wat mooier in mijn zomerkleedjes kunnen geraken tegen dan. Dit keer doe ik het dus echt om (tijdelijk) af te vallen.

Ik heb me er bij neergelegd dat ik een jojo-ke ben geweest in de afgelopen jaren en dat ik dat misschien zelfs nog wel een tijdje zal zijn. Ik weet wel dat dat niet gezond is, maar ne mens kan niet alles juist doen in het leven he.

Volgend schooljaar krijg ik het vak Zuiveringskuren en ik heb me nu al voorgenomen om ook daarna weer een zuiveringskuur te doen. Vermoedelijk ga ik voor de Paasvakantie kiezen als ultieme moment waarop ik me kan afzonderen van de buitenwereld. Ik zou dan eens graag de Ahorn-siroop-citroensap-kuur doen denk ik.

Dat is echter allemaal nog koffie-dik kijken. Ik zal me nu maar beperken tot het starten en vervolmaken van mijn tweede sappenkuur.

Dit keer doe ik het (tegen alle verwachtingen in, ook die van mezelf) in groepsverband. Ik trek er een weekje voor naar La Roche in de Ardennen. Het is dat het zo goedkoop was (€ 99 voor de ganse week) dat ik er niet aan kon weerstaan.
Bovendien vermoed ik dat het iets strenger er aan toe zal gaan dan de vorige keer, waardoor het effect ook groter zal zijn. Ook de afbouwperiode zal ik dit keer wat langer volhouden. Twee weken erna vertrek ik immers naar Spanje en mijn vriendin Tineke die meegaat wil graag erg sobere en gezonde maaltijden nuttigen ter plekke. Dat komt me dus erg goed uit !

Dit keer ga ik niet elke dag rapporteren hoe de zuiveringskuur verloopt. Daar ga ik immers geen tijd voor hebben.

Ik hou me bij het plaatsen van een bijlage. Dat is de tekst die doorgestuurd werd door de organisatie. Zo weten jullie gelijk al wat de afbouwperiode inhoudt en daar ga ik me strikt aan houden.

Hoe het ginds ter plekke is geweest laat ik achteraf wel weten in een extra bericht.

Jullie zien alvast al de geplande activiteiten in de bijlage. Ik denk nu dat ik aan al die activiteiten ga deelnemen. Ik kan natuurlijk pas achteraf vertellen hoe dat écht is verlopen. Ik ben immers sinds mijn hersenbloeding in 2003 echt geen groepsmens meer. We zien wel!

Wensen jullie me succes toe?

Liefs,

Leen


Bijlagen:
voorbereidingen.doc (36 KB)   

27-08-2009 om 19:53 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (1)
14-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG ZUIVERINGSKUUR BERISMENIL, SEPTEMBER 2009
Ik had beloofd om na afloop van de kuur in La Roche in de Ardennen weer iets van me te laten horen om te vertellen hoe het is geweest.
Het was uiteindelijk totaal anders dan ik verwacht had. Op het gebied van zuiveren was het een erg goeie kuur voor me denk ik, maar van vasten was er eigenlijk helemaal geen sprake. We hebben heel wat te eten gekregen!

' s Ochtends (9u15) stond er steeds een ontbijt voor ons klaar van vers fruit. Dit bevatte een halve appel, een kwart van een peer, een stukje van een nectarine, enkele druiven, een stukje banaan of kiwi, wat besjes en een okkernoot. Dat is alvast meer dan wat ik thuis steeds voor ontbijt eet. Thuis eet ik elke ochtend 1 stuk fruit. Dat ontbijt was dus alvast pure verwennerij.
' s Middags (12u) en 's Avonds (19u15) was het menu gelijkaardig. We kregen dan een klein kommetje met rijst en/of quinoa met er een stukje gekookte groente (patatje, broccoli, bloemkool) er op. Naast dat kommetje op ons kleine bordje lagen ook nog een blaadje sla, wat prei-scheutjes en een paar wortelschijfjes of wat andere rauwkost. Er lagen meestal ook wat geroosterde pitjes bij die wel snoepjes leken.
Het eten was dus echt tip top in orde. Gino verraste ons soms met de meest originele presentaties. Zo kregen we twee keer een "dessertje" dat bestond uit tot moes gesnipperde rode kool met wat appel erdoor gemixt. Heerlijk!!!!!

Zuiveren deden we dus niet door geen vast voedsel tot ons te nemen. Het zuiveringsproces werd elke dag om 7u op gang gebracht door een wisseldouche. Hieraan nam ik nooit deel omdat ik geen ijskoude afspoeling meer kan verdragen sinds mijn hersenbloeding.
Om 8 uur dronken we elke dag een glaasje bitterzout. Dit zorgde voor een reiniging van de dunne darm. En geloof me dat ik dat gemerkt heb! Eens ginds, heb ik geen enkele keer meer vaste stoelgang gemaakt. Het liep er dus langs het achterste gaatje al even vlot uit als langs het voorste.
Om 13u, precies op het tijdstip dat de lever aan het werk gaat, werden we steeds met een warwaterkruik-pakking van onze lever in bed gestopt. Daar las ik dan altijd in de Achtste Wet van de Magie die ik nu eindelijk definitief uit heb gelezen.

De dagorde was helemaal afgestemd op mijn eigen natuurlijke bioritme. We rondden de activiteiten af voor 22u, zodat wie dat wilde dan naar bed kon. 22u is het uur waarop ik het liefst van al ga slapen. Ik deed dat dan ook.
We werden elke ochtend op een ronduit zalige manier gewekt : Gino wandelde het hele huis door terwijl hij een mooi lied zong en een of andere klank maakte (met gong, regenstok, trom of klankschaal).
Ik kon dan altijd nog net iets langer blijven liggen dan de anderen want zij werden bij de Kneipse begieting verwacht. Ikzelf waste me steeds uitgebreid aan een lavabo. Voor 8 uur dronken we ons glaasje bitterzout. !BAH!
Om 8 uur deden we samen een drie-tal sacrale dansen in de kapel, een plaats met een heerlijke energie!
Om 9u15 was er dan dat lekkere ontbijt.
Meestal waren we na het ontbijt vrij. Ik spendeerde die momenten meestal in de mooie natuur rondom het Molenhuis.

's Middags aten we samen rond 12u en daarna lagen we op bed voor de leverpakking.
Om 15u was er steeds een groeps-activiteit.
De eerste keer was dat een ceremonie boven op de hoogste berg in de buurt. Het was een stevige en moeilijke klim door een gerooid bos, maar het uitzicht was er adembedemend mooi. In een kring verzameld kregen we wat boomolie om ons mee te in te smeren op een zelf gekozen plaats van ons lichaam en even later kregen we stukjes heerlijk geurende tabaksbladeren . Die mochten we aan de goden offeren met onze doelstelling voor de week in gedachten. Gino riep dan de 4 windstreken aan terwijl wij in stilte dezelfde richting uit keken. Hij vroeg steun voor de groep met het oog op de komende week. Het was een beetje indianen-achtig vond ik, maar het was wel heel gezellig en intens. We wandelden allemaal afzonderlijk in stilte terug naar het Molenhuis.
De andere dagen gingen we wandelen (soms in stilte) of deden we een soort van teambuilding activiteit.
Zo deden we een keer een heel leuke activiteit dat ons vertrouwen in elkaar op de proef stelde. We wandelden per twee in stilte, maar er was wel telkens één van die twee geblinddoekt terwijl de andere haar begeleidde over moeilijk terrein (zelfs een stukje over een stromend beekje via stenen).

' s Avonds deden we na het avondeten meestal niets meer in groep. Eén avond kregen we echter een heerlijk klankschalen-concert van Gino in de kapel. We waren allemaal erg rustig 's avonds. Sommigen deden soms nog een avondwandeling of zo, maar ik ging meestal snel slapen na nog even aan de kachel wat nagepraat te hebben.

14-09-2009 om 16:10 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 DAGEN TERUG VAN ARDENNEN EN NOG STEEDS BEZIG
In mijn eerdere toevoeging vertelde ik al wat het zuiveren en het eten precies inhield tijdens de kuur in Berismenil (=dorpje op +/-10 km van La Roche). We hebben dus vrij veel te eten gekregen en ik ben niet veel afgevallen, 3 kg om precies te zijn.
Ik had vooraf eerlijk toegegeven dat ik het dit keer toch ook wel deed om wat af te vallen voor ik op reis naar Spanje vertrok. Aangezien ik mijn doel nog niet bereikt heb wat mijn gewicht betreft en aangezien Tineke me gevraagd heeft om in Spanje ook min of meer zuiverend te eten, heb ik beslist om met de opbouw te wachten. Ik ben dus nu nog steeds aan het eten volgens het regime van de zuiveringskuur. Ik eet alleen een tikkeltje meer misschien 's middags en 's avonds en ga vandaag zelfs voor het eerst weer eiwitten eten. Ik heb een stukje pangasiusfilet klaarliggen voor bij de pompoen-aardpeerpuree van straks.

Ik heb nog groter nieuws zelfs : Ik ben nu van plan om dit eetpatroon te gaan volhouden voor de rest van mijn leven. Als ik er wat bonen voor de eiwitten en wat zeewier voor de mineralen aan toevoeg zou ik volgens Bea, een deelneemster aan de zuiveringskuur, perfect macrobiotisch aan het eten zijn. Ik ga wel die bonen meestal vervangen door vis (of soms vlees), maar zie dat macrobiotische dieet verder volledig zitten.
Uiteraard ga ik tussendoor eens een uitspattinkje toelaten in de vorm van chips of zo en ga ik zeker etentjes niet afslaan als ze me aangeboden worden. Ik ga er alleen voor zorgen dat ik met mate eet, ook van die ongezondere dingen.
Mijn maag is nu gekrompen tot een formaat waar niet veel meer in kan en dat wil ik graag zo houden.

Laten we echter hopen dat ik het dit keer wél echt volhoud allemaal. In de valkuil waar ik na de vorige kuur in trapte ben ik alvast nu niet getrapt. Toen was ik al na het eten van de eerste zoetigheden verloren. Dit keer heb ik die al dapper getrotseerd.
Gisteren tijdens de "Zet je Tanden in de Natuur" activiteit van Natuurpunt, at ik een beetje zoete rijstpap en een zoet boekweitpannekoekje. Ik voelde onmiddellijk het effect van de bloedsuikerpiek, maar presteerde het om mijn zin in zoets onder controle te houden door daarna de aardperen te eten die ik zaterdag wonder boven wonder op de zaterdagmarkt in Geel vond. Gelukkig heeft Pol heel wat van die heerlijke vergeten groente aangeplant in zijn tuin zodat ik daar deze winter alvast al kan op rekenen om mijn bloedsuikerspiegel wat ik evenwicht te krijgen.

De raad die Gino ons meegaf voor de toekomst was :
- Probeer kaas en zuivel definitief te weren uit je voedingspatroon.
- Gebruik bij voorkeur andere granen dan tarwe en rogge
- Gebruik weinig tot geen zout.
Ook aan die regels ga ik me grotendeels houden.

Hoe denk ik er in te slagen om mezelf te blijven motiveren?
Ik heb een daarnet Excel-file gemaakt met daarin de gegevens van mijn gewicht en een grafiekje ernaast. Ik ben van plan elke ochtend voor het ontbijt op de weegschaal te staan om zo dat bestandje te kunnen opvullen tot het einde van het jaar. Hopelijk blijft de grafiek er zo mooi uitzien als nu. Uit het verleden weet ik echter dat dat soort acties mij het best van al motiveren om vol te houden.

14-09-2009 om 16:55 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINDS GISTEREN WAT KRITISCHER GEWORDEN
Sinds gisteren ben ik dus wat kritischer geworden wat mijn goed gevoel betreft sinds ik de zuiveringskuur in Berismenil deed. Ik ben nog steeds op dezelfde manier aan het eten, maar ga naar de toekomst toe toch een paar wijzigingen aanbrengen.

Gisteren is het nieuwe schooljaar begonnen en ik zit nu in het tweede jaar van de Levensschool. Onze les gisteren ging over "inzicht in de belangrijkste voedingssystemen". Wat allemaal aan bod kwam was hoogstwaarschijnlijk precies wat ik nu best zou horen.
Dokter Geert Verhelst plaatste een zeer grote MAAR bij het strikt volgen van veganistische of macrobiotische diëten. Ze zijn wel OK voor een paar weken omdat ze dan een zuivering in het lichaam teweeg brengen, maar ze worden nadelig als ze lang te strikt volgehouden worden.
We zouden dan immers mogelijk in gevarenzones terecht komen qua tekorten van
- essentiële aminozuren (methionine, lysine, fenylalanine, tryptofaan)
- cysteïne (en dat heb ik zeker veel nodig voor mijn teer geworden haar!)
- de aminozuur-achtige stoffen taurine en L-carnitine
- vitamine B12
- vitamine A
- vitamine D
- vitamine B6
- Ijzer
- Zwavel
- Zink
- Selenium
- Koper
- co-enzyme Q10
- verzadigde vetten

Deze lijst is betrekkelijk lang he! Dat vond ik ook ...
Het is wel niet zo dat ik de regels van het veganisme of de macrobiotiek strikt aan het volgen was, maar ik zat er toch mee in mijn hoofd dat ik dat misschien beter wat strikter zou gaan doen. Niet dus ...
Volgens Geert zou het strenge dieet bovendien een psychische belasting veroorzaken en van dat soort griezels wil ik vér verwijderd blijven!!!!

Daarom dus heb ik beslist om wel degelijk weinig te blijven eten, maar ik ga er toch eens een keer meer wat vlees of vis bij betrekken.
Vooral ook omdat ik bloedgroep O heb, heeft mijn lichaam regelmatig wat rood vlees of vis nodig. (Dat leerde ik ook gisteren, maar dan in het hoofdstuk over het bloedgroependieet.)

Met mijn gewicht gaat het trouwens naar wens. Ik val soms eens een beetje af, andere dagen kom ik een beetje terug bij (omdat ik hier en daar ook wel es wat zondig als er me iets wordt aangeboden). Het is mijn doel om tegen het einde van het jaar de 60 kilo te halen. Daar ben ik nog wel een stukske van verwijderd, maar als ik het zo traag doe, haal ik het wel en kan ik het zelfs daarna ook lang(er) vasthouden.

19-09-2009 om 12:10 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (2)
10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERLIJK IS EERLIJK
Ik heb lang niets meer op mijn blog gezet ... simpelweg omdat ik niets positiefs te melden had.
Minder goed nieuws mag ik echter niet blijven achterhouden vind ik zelf.
Mensen die me in levende lijve af en toe zien, weten het zo ook wel : Ik heb mijn doelstelling voor het einde van 2009 niet gehaald.
Wat er in 2010 te gebeuren staat op het gebied van zuiveren/kuren is nog niet duidelijk.
Ik heb er al veel over gepraat met mijn vriend en al veel over nagedacht ook.
Ik ben inmiddels terug bezig om op allerhande manieren te trachten om mijn emotioneel belaste persoontje wat beter te gaan begrijpen. Het is duidelijk dat veel van mijn eten emotionele "vreetbuien" zijn. Als die emoties niet begrepen en verwerkt worden, zal gelijk welke kuur me nooit helpen op de lange termijn vrees ik. Ik zou het toch ooit eens willen leren om niet meer te overdrijven met "verboden" voedingsmiddelen. Daarom ben ik dus terug in therapie ... bij Rob Andriessen, een regressie-therapeut (zie http://www.regressie-reincarnatietherapie.eu/ voor meer info) in Sint-Truiden. Ik ben best tevreden over zijn aanpak en voel wel wat resultaat in de pijplijn zitten.

Ik wil vast en zeker in de paasvakantie íets gaan doen. Wat? Dat weet ik nog niet!
Vermoedelijk gaat het eerder lijken op de kuur die ik in september deed dan op die van het voorjaar van vorig jaar.
Ik wacht echter wijselijk eerst de lessen "zuiverkingskuren" van de Levensschool af. Die beginnen na de krokusvakantie.

Tot daarna ergens!

10-02-2010 om 19:22 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZUIVERINGSKUUR VOORJAAR 2010
Ja ja ... Het is weer zo ver! Ik ga nog es voor een zuivering van mijn lichaam. De winter heeft lang genoeg geduurd en van die donkere energie wil ik me nu verlossen. Inmiddels heb ik het vak zuiveringskuren net achter de rug aan de Levensschool. Dat gaf me heel wat nieuwe inzichten en leuke ideeën om er weer voor te willen gaan.

Ik ben enorm gemotiveerd en ga voor een hele boterham :
Omdat ik een grote fles bio ahornsiroop van graad C in huis heb, start ik de zuiveringskuur met 2 citroensap-ahornsiroop dagen. Daarna schakel ik over op sap-dagen. Ik heb Pajottenlander sappen in huis voor 5 dagen. In totaal zal ik dus 7 dagen geen vast voedsel tot me nemen.
Ik ga tijdens deze dagen ook een kuur met bentoniet doen en een zuivering van de dunne darm met magnesiumsulfaat.
Maar eerst is er de hele belangrijke voorbereiding : het afbouwen van mijn huidig eet-patroon.

Op dinsdag 30 maart, woensdag 31 maart en donderdag 1 april neem ik als goede start mijn unitair homeopatisch middel. Zo geef ik mijn lichaam de impulsen die het op dit moment nodig heeft om verder te groeien richting gezondheid.

Op vrijdag 2 april is het de eerste afbouwdag. Vanaf dan eet ik geen vlees, vis, vaste kaas of suiker meer en drink ik geen koffie of alcohol meer. Ik begin dan ook met het eten van kleinere porties. Drinken doe ik des te meer. In totaal neem ik 3 liter vocht (in de vorm van water of kruidenthee) tot me. Om de darmen te stimuleren, neem ik 's ochtends én 's avonds een eetlepel lijnzaad. Verder neem ik 3 keer 2 spirulina tabletten.
Zaterdag 3 april laat ik dezelfde dingen en eet ik nog maar een heel klein beetje (volkoren uiteraard!) graanproducten. Ik gebruik geen vet of olie meer om in te bakken. Ik blijf kleine porties eten, drink weer veel, neem lijnzaad en al 4 keer 2 spirulina tabletten.
Zondag is de laatste afbouwdag. Die dag eet ik slechts twee keer een klein beetje (de helft van gewoonlijk) vast voedsel. Ik eet enkel groenten, fruit, plantaardige olie en enkele noten of zaden. Ik eet dus geen graanproducten meer en eet geen zuivel meer. Als derde maaltijd van de dag, lepel ik een glas vruchtensap uit. Ik drink weer veel, neem lijnzaad en 4 keer 2 spirulina tabletten.

KUUR-DAG 1 (maandag 5 april) is een beetje anders dan de andere dagen.
Ik start immers vroeg in de ochtend, op nuchtere maag, met 3/4 liter water te drinken waarin 30 gr magnesiumsulfaat werd opgelost. Dit dien ik vlot op te drinken. Daarna wacht ik tot de ontlasting komt ... en tot ze helemaal gepasseerd is.
Pas daarna start ik met het drinken van een mengsel van citroensap, ahornsiroop en water, op smaak gebracht met een snuifje cayennepeper. Ik eet helemaal niets, maar drink wel veel water, pepermuntthee en/of bloedzuiverende thee. In totaal ga ik voor minimum 3 liter vocht. Verdeeld over de dag neem ik, per 2, tot maximum 12 tabletten spirulina. Ik beweeg minstens een half uur (liefst in de buitenlucht) om mijn spieren aan het werk te houden. Voor het slapen gaan, maak ik 3 glazen bentoniet-water klaar voor de volgende dag. Dat doe ik vanaf nu elke kuur-dag.
KUUR-DAG 2 : Dinsdag 6 april is het de tweede dag dat ik enkel het ahornsiroop-citroensap-mengsel "eet". De dag begint echter met op nuchtere maag een glaasje van 1/4 liter lauw-warm water te drinken met daarin 1 afgestreken theelepeltje magnesiumsulfaat opgelost. Dit zal gedurende de dag voor een darmreiniging blijven zorgen. Dat is ook hoog nodig want ik begin vanaf vandaag met het drinken van drie glazen bentoniet-water per dag. Het eerste glas drink ik in de ochtend, het tweede en het derde verdeel ik over de dag. Telkens ik het bentoniet-water drink, drink ik ook een glas water met daarin 1 soeplepel Colonclean opgelost. In de loop van de kuurdagen pas ik ook regelmatig een lavement toe. Ik heb sinds kort een lavement-pot in mijn bezit en zou me het leven niet meer zonder kunnen voorstellen! Omdat het bentoniet veel gifstoffen zal opnemen uit de darmen, is het heel erg belangrijk dat mijn rectum zo vaak en zo snel mogelijk geledigd wordt. Ik zal dus wel heel vaak op toilet zitten tijdens de kuur, maar los daarvan ga ik ook deze dag weer zorgen voor voldoende beweging. Over de dag verdeeld, neem ik maximum 6 tot 12 grote glazen citroensap-ahornsiroop tot me. Verder drink ik weer veel water, pepermuntthee en/of bloedzuiverende thee. Het maximum voor de spirulina blijft de ganse kuur staan op 12. Ze zijn steeds te nemen per 2 tabletten.
KUURDAGEN 3 tot en met 7 zien er hetzelfde uit. Het zijn sap-dagen.
In de ochtend hetzelfde als gisteren : Magnesiumsulfaat op nuchtere maag en het eerste glas bentoniet-water vlak daarna. De andere glazen bentoniet-water worden verdeeld over de dag. Ik vergeet zeker niet om er Colonclean bij te nemen en lavementen toe te passen. Drinken doe ik nog steeds heel veelvuldig : tot minimum 3 liter vocht in de vorm van water en kruidenthee. Als voeding is er voor elke dag 1 liter sap voorzien. Dat sap lepel ik erg voorzichtig en traag naar binnen. Ik zorg ervoor dat ik elke hap goed met speeksel vermengd. Aan elke fles sap voeg ik een lepeltje koudgeperste walnotenolie toe zodat de vet-oplosbare vitamines ook kunnen opgenomen worden. Bij extra trek (of zin in iets warms) neem ik eventueel één tasje groentenbouillon per dag. Ik doe zeker en vast elke dag aan gezonde lichaamsbeweging zodat mijn lichaam er niet voor kiest om spierweefsel te gaan afbreken nu ik gestopt ben met eten.
Moest ik zwakke momenten kennen tijdens de kuur, dan is mijn eerste reactie extra veel drinken om de gifstoffen (die misschien in het bloed terecht zijn gekomen) te verdunnen. Verder kan ik ook 2 spirulina tabletten nemen op die momenten, maar daar staat een maximum van 12 per dag op. Een beetje buiten wandelen zou ook kunnen helpen. In uiterste nood kan ik nog altijd naar een lepeltje ahornsiroop grijpen. Dat zou mijn bloedsuikerspiegel even kunnen doen stijgen.

Na deze ganse week zonder vaste voeding is het erg belangrijk om erg verstandig te gaan opbouwen. Dat deed ik vorig jaar helemaal niet goed. Nu heb ik het eens uitgebreid bestudeerd allemaal en ben ik tot het volgende besluit gekomen :
OPBOUWDAG 1 (maandag 12 april) is een dag dat ik heel weinig eet. Ik eet bovendien enkel wat fruit en wat warme groeten. Daardoor kan ik de 7de bentoniet-dag vandaag nog doen. Ik eet in de ochtend 1/2 appel en eet pas 2 uur later de andere helft ervan op. 's Middags eet ik weer een beetje fruit. 's Avonds mag ik eventueel al wat groentjes eten, maar dat moet dan in de vorm van soep of gestoofde groentjes. Bij extra trek eet ik eventueel ook nog een tasje groentebouillon. Ik blijf ruim voldoende drinken in de loop van de dag en neem 4 keer 2 spirulina tabletten, verdeeld over de dag.
OPBOUWDAG 2 is dinsdag 13 april. Nu is het gedaan met de bentoniet-kuur. Wat voeding betreft, is het vandaag al toegelaten om bijkomend wat yoghurt of wat platte kaas te eten. Een gekookte aardappel of een beetje gekookte volle rijst kan ook al. Het is wel zeer belangrijk dat de porties nog steeds heel klein zijn en dat er heel erg goed gekauwd wordt. Elke hap zou vloeibaar moeten zijn voor hij ingeslikt wordt. Ik blijf nog steeds ruim voldoende drinken in de loop van de dag en neem weer 4 keer 2 spirulina tabletten, verdeeld over de dag. Ook gebruik ik 's ochtends 1 à 2 eetlepels lijnzaad om de darmen op weg te helpen. Deze dag start ik een probioticakuur. Mijn darmen worden vanaf nu immers niet meer geforceerd leeg gemaakt en de darmflora mag zich op een gezonde manier gaan herstellen. Vlak voor het slapen gaan neem ik 1 capsule Kyodophilus. Ik blijf dit doen tot het potje leeg is.
OPBOUWDAG 3 is woensdag 14 april. Nu zijn bijkomend toegelaten : brood, een zacht gekookt eitje en een kleine portie rauwkost. Vandaag neem ik nog 3 keer 2 spirulina tabletten en nog steeds wat lijnzaad in de ochtend.

Vanaf donderdag 15 april zit de zuiveringskuur voor dit voorjaar er op voor mij. Vanaf nu is alle gezonde voeding toegelaten. Het is wel heel belangrijk om erg langzaam de hoeveelheid voedsel op te bouwen tot normale porties. Ik mag nu eventueel al wat kaas eten, maar vlees en zware (vette) spijzen laat ik best nog achterwege. Ik ben van plan om vanaf nu tot aan mijn reis naar Spanje in mei heel erg zuiver te blijven eten. Mijn geplande eet-schema ziet er als volgt uit :
In de ochtend wat fruit met eventueel een nootje erbij. 's Middags en 's avonds eet ik een kommetje volle rijst of een andere volkoren graansoort met daarbij een klein stukje gekookte groete (bvb een patatje of wat broccoli of ...) Ik zorg steeds voor wat kiempjes bij op mijn bordje, gecombineerd met een beetje extra rauwkost. Er mogen verder ook wat geroosterde pitjes bij zijn en wat zeewieren.
Na minimum een week wachten, ga ik ook af en toe eens een stukje vis of vlees inlassen op het menu.

28-03-2010 om 00:00 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (1)
05-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLES VOLGENS PLAN
Voor zij die me (om welke reden dan ook) graag dagdagelijks zouden willen volgen tijdens deze zuiveringskuur, toch even een berichtje :

Ik ga dit jaar dus niet elke dag mijn bevindingen noteren zoals ik dat vorig jaar wel deed. Enerzijds ga ik veel tijd nodig hebben voor de grote kuis in mijn appartement die ik tegelijkertijd met de grote kuis in mijn lijf doe; anderzijds gaat er ook heel wat tijd kruipen in het ronddragen van de Meander, het locale Natuurpunt blaadje, in Geel Centrum; en tenslotte schrijf ik liever pas op het einde een algemeen verslag omdat ik anders waarschijnlijk veel te veel ga schrijven over hoe vaak ik op toilet heb gezeten.

Dat spelletje is dus vandaag begonnen he! De 3/4 liter lauw-warm water met 30 gr magnesiumsulfaat erin die ik vanmorgen om 6u dronk, hebben mijn darmen leeg gekregen ... De rest volgt in de komende dagen door nog elke ochtend een glaasje van dit afgrijselijk vieze goedje te drinken (met wasknijper op mijn neus!!!). Vanaf dan doe ik er trouwens elke dag ook nog eens 3 glazen bentoniet-water bovenop om de achterblijvende gifstoffen in de darm ook af te voeren.

Ik hou het dus bij dit berichtje ... om te melden dat alles OK is en alles volgens plan verloopt.

Ik sluit niet uit dat ik in de komende dagen nog eens iets post hier, maar echt garanderen kan ik dat niet. Wie toch graag elke dag iets van me hoort, voegt me best toe als vriend op Facebook. Daar post ik elke dag wel minstens één statement.

Ik begin nu aan mijn derde glas heerlijk AHORNSIROOP-CITROENSAP-MENGSEL.

Aan iedereen een zalig Pasen trouwens. SCHOL!

05-04-2010 om 16:05 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)
27-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPBOUWEN, OPBOUWEN EN BLIJVEN OPBOUWEN :-)
Tijd om nog eens een update te plaatsen!

De lentekuur is inmiddels alweer een tijdje achter de rug en ik ben gezuiverd van heel wat lekkers en zoets ...

Of ik het effect voel van wat ik ondernam?     Nee zeker !
Ik voel me zowat 10 jaar jonger en ben van heel wat gezondheids-klachtjes verlost.
Daarom ook dat ik het zo goed kan volhouden denk ik.

Ik ben immers nog altijd een beetje bezig ... maar zo was het ook gepland he.
Tot het vertrek naar Spanje zal ik alvast blijven opbouwen ...

Ik eet nog steeds heel gezond en heel weinig en eet maar zelden vis of vlees. Toch ban ik het dierlijke voedsel niet helemaal ... met mijn bloedgroep (O) heb ik af en toe eens een stukje dood beest nodig naar het schijnt. En zo voelt dat ook.
Ik heb es een hele tijd (+/- 3 maanden) totaal geen vis of vlees gegeten en dat is me toen niet bekomen. Die vervangingsproducten zoals vegetarische burgers, tofu en seitan doen het niet volledig voor mij.
En van bonen word ik enorm .... (je kan wel raden wat zeker ?)

Nu eet ik nog wel af en toe eens een vegetarische burger of zo ... maar dan vooral omdat ik dat lekker vind. Voor de rest bestaat mijn menu uit fruit als ontbijt en groenten met volle granen als lunch en avondmaal. Ik voeg ook bijgerechtjes met zeewieren toe aan de maaltijden om extra mineralen op te nemen.
Als ik eiwitten aan mijn maaltijden toevoeg, laat ik de koolhydraten weg. Verder hou ik geen rekening met de combinatie-leer.

Als tussendoortjes probeer ik me te beperken tot nootjes ... al moet ik toegeven dat ik in de avond vaak verlang naar chips.
Daar ligt echt mijn zwakke plek. Ik ga meestal maar slapen om die zin te onderdrukken.
Het is me echter ook al overkomen in de laatste dagen dat ik iets lekkers of zoets accepteer als het me wordt aangeboden.
Ik koop het dus alleen niet meer ... Zo ben ik er ook in geslaagd destijds om met roken te stoppen trouwens.

Goed bezig dus ! (al zeg ik het zelf)

Tijdens en na de vakantie zal er misschien soms wel eens een uitspatting voorkomen ... maar die wordt dan gevolgd door één of meerdere fruit- of  sapdagen tot ik me weer gezond voel. Ik maak me dit jaar sterk dat het gaat lukken om niet te hervallen.

nog hele gezonde groetjes en tot de volgende keer !

27-04-2010 om 19:55 geschreven door Leen Geeraerts  


>> Reageer (0)

Zoeken in blogInhoud blog
 • OPBOUWEN, OPBOUWEN EN BLIJVEN OPBOUWEN :-)
 • ALLES VOLGENS PLAN
 • ZUIVERINGSKUUR VOORJAAR 2010
 • EERLIJK IS EERLIJK
 • SINDS GISTEREN WAT KRITISCHER GEWORDEN
 • 3 DAGEN TERUG VAN ARDENNEN EN NOG STEEDS BEZIG
 • VERSLAG ZUIVERINGSKUUR BERISMENIL, SEPTEMBER 2009
 • TWEEDE ZUIVERINGSKUUR al in SEPTEMBER 2009
 • OPBOUWDAG 3 (vrijdag 24 april 2009)
 • OPBOUWDAG 2 (donderdag 23 april 2009)
 • OPBOUWDAG 1 (woensdag 22 april 2009)
 • SEMI SAPVASTENDAG 9 (dinsdag 21 april)
 • SAPVASTENDAG 8 (maandag 20 april)
 • SAPVASTENDAG 7 (zondag 19 april)
 • SAPVASTENDAG 6 (zaterdag 18 april 2009)
 • SAPVASTENDAG 5 (vrijdag 17 april 2009)
 • SAPVASTENDAG 4 (donderdag 16 april 2009)
 • SAPVASTENDAG 3 (woensdag 15 april 2009)
 • SAPVASTENDAG 2 (dindag 14 april 2009)
 • ALLES OK op DAG TWEE
 • SAPJEVASTENDAG 1 (vervolg)
 • DAG 1 (maandag 13 april 2009)
 • AFBOUWEN AFGEROND
 • AFBOUWDAG 3 (paasdag 12 april 2009) + GISTEREN AVOND
 • AFBOUWDAG 2 (zaterdag 11 april 2009)

  Archief per maand
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 04-2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!