Mijn ervaringen
Inhoud blog
 • Kerst is reeds lang voorbij
 • 't is reeds zo lang, zo lang geleden
 • Verandering van kostuum
 • Een bloem van een kat
 • Verhuizen deel 2 en deel 3
  Zoeken in blog

  Categorieën
  Een volgende stap
  25-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prettige feestdagen
  Aan iedereen prettige feestdagen vanuit onze besneeuwde tuin
  25-12-2009, 22:34 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  01-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dit is de oorzaak....
  Ja dit is de oorzaak dat het zo lang duurde eer ik iets over onze cruisebelevenissen op mijn blog zette. We zijn de maandagavond laat thuisgekomen. Vorige week dinsdag was er kookavond van de kvlv. Woensdagavond ging ik naar een les bloemschikken. Donderdagavond deed ik aan "bezemsteelhaakwerk" van de kvlv. Vrijdag paste ik op Fiona en bracht ze 's avonds mee naar huis. Ook Pepijn kwam op bezoek. Maandagavond was er koorrepeititie. De woensdagnamiddag volg ik naailes... Vandaag was ik op school met mijn ex-collega's. We werkten ons weer door een reeks foto's.

  Hierbij nog een paar kiekjes van onze kleinkinderen.
  01-12-2009, 23:07 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan Bratislava
  Doordat de boot in het terugkeren stroomopwaarts moest varen ging het minder snel vooruit. Vandaar dat we pas na de middag arriveerden in Bratislava. Ondertussen konden we op de boot wat ontspanning krijgen door te lezen, turnen, een kijkje nemen bij de eerste stuurman. Kort na de middag kwamen we aan in Bratislava. We kregen daar een nog korter stadsbezoekje. Bratislava is echter niet groot en de zaterdag namiddag zijn praktisch alle winkels gesloten. het was er heel rustig en 't heeft iets. Hier volgen ook enkele sfeerbeelden.
  Tenslotte voeren we 's avonds af naar Wenen. We genoten nog van een gala-diner op de boot en sliepen er de laatste nacht. De zondagmorgen moesten we ontschepen en er wachtten ons weer twee dagen bus. De eerste dag genoten we nog van prachtig weer in de Duitsland. Toen we de maandag België binnenreden gingen alle hemelsluizen open en moesten we bijna zwemmen om thuis te geraken.
  01-12-2009, 22:55 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg van de cruise
  De donderdagmiddag moesten we om 12.30 terug op de boot zijn want dan zouden we vertrekken richting Boedapest. We vaarden heel de namiddag tot rond 3 uur 'snachts. zo ontwaakten we de volgende morgen in Boedapest. We stonden op met de zon maar algauw kwam de mist opzetten. Aan de ene kant van de donau ligt Boeda en de andere zijde is Pest. In de voormiddag kregen we weer een blitsbezoek aan de twee delen van de stad. We zagen in de verte de damp van de hete baden, bezochten een aantal historische gebouwen en arriveerden tenslotte reeds op een kerstmarkt. 'sAvonds op de boot was er een Hongaarse avond met Hongaarse goulash en volksmuziek. Om 22 uur begon de boot weer te varen richting Bratislava.
  01-12-2009, 22:44 Geschreven door ldwn  
  Reageren (1)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 1 december vandaag! Dat betekent dat ik meer dan drie weken niets meer gepost heb. Jullie zullen lachen maar ik heb het de laatste weken heel druk gehad. We zijn namelijk een week op reis geweest. Dat vraagt wat voorbereiding en als je thuis komt dan duurt het ook weer enkele dagen eer men weer in zijn gewone schema zit. Ja, ik ben op mijn brugpensioen en misschien gaat het ook al allemaal wat trager...We zijn nu dus reeds één week terug thuis van een mini-cruise naar de Donau.Veertien dagen geleden sliepen we in een hotelletje aan de Inn juist bij de Oostenrijkse grens. We hadden die dag reeds 16 uur bus achter de rug wel met de nodige tussenstoppen natuurlijk. De woensdagmorgen vertrokken we dan richting Wenen. Rond de middag waren we ter plaatse. We maakten een stadswandeling en namen er een middagmaal. Na de middag bezochten we nog een deel van Wenen en rond 17 uur scheepten we in op de boot. daar kregen we ons avondmaal en sliepen die nacht op de boot, weliswaar nog steeds in Wenen. 's Anderendaags bezochten we het kasteel Shönbrunn. We hadden mooi zonnig weer en kregen een rondleiding in het mooie kasteel en maakten ook een wandeling in de prachtige tuinen.
  Hier volgen nu enkele sfeerbeelden uit Wenen.
  Het gebouw dat ik het bijzonderste vond is het blok van sociale woningen van de architect Hundertwasser. Hij moest een blok sociale woningen ontwerpen en wilde in plaats van een kazerne-achtig gebouw iets kleurrijks. Ik vond dat echt een prachtig speels kleurrijk gebouw. Die foto zal ik proberen onderaan mijn blog blz. te plaatsen.Sorry het is de kleine inzet links bovenaan. Als je meer wilt zien van die kunstenaar moet je maar eens "hundertwasser" intikken op Google.

  01-12-2009, 22:35 Geschreven door ldwn  
  Reageren (1)


  07-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppas
  Aangezien Annelies en Samuel morgen naar een bouwbeurs over passief wonen wilden gaan, stelde ik voor om Fiona bij ons te laten vandaag tot morgen in de late namiddag. Ondertussen is ze weer genezen en was ze helemaal anders dan vorig weekend. Ze begint enorm veel te begrijpen en kan al echt spelen. Opa hield haar gezelschap en maakte enkele foto's.
   Vanavond proefde ze heel gewillig van advocado. Ze vond dat blijkbaar lekker. Eerst weigerde ze om garnalen te proeven doch toen ik de rest in mijn bord deed wilde ze toch eentje proeven. En dan at ze tenslotte alle garnalen op wel met de vork van oma.
  07-11-2009, 22:30 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  01-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familiebezoek.
  1 november. Traditioneel een familiedag. Kinderen en kleinkinderen komen op bezoek. Leuk als je bemerkt dat de kleinkinderen je goed beginnen te kennen. Eentje dat begint oma of opa te zeggen en eentje dat kraait van plezier als hij je ziet.Op de foto's kun je een van de liefste bezigheden van de oma zien: kijken en vertellen bij een boekje en aandachtige kleinkinderen (en kinderen ?) rond je scharen...Jammer dat Fiona wat ziekjes was waardoor ze op haar duimpje zuigt. Ze was niet echt in haar normale doen. Ik vond haar vanmorgen in haar bedje met 40° koorts(oorontsteking)
  01-11-2009, 21:09 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  27-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog bezoek
  Vorig weekend op vrijdagavond hadden we hier een klein prinsje op bezoek. Hij nam een lekker bad en ik knielde voor hem neer.

  Een paar dagen eerder werden wij vereerd met een weesje dat hier afgelost werd. het draagt een leeuwenkraag en heeft wolletjes op zijn buik. Hopelijk wordt het aanvaard door zijn twee soortgenoten die hier al jarenlang de baas zijn in onze tuin.

  Komend weekend worden we dan vereerd door het bezoek van prinses Fiona die een avondje komt slapen bij oma en opa. Wij kijken al uit naar haar bezoek en leggen het boekje met de verhaaltjes reeds klaar. Foto's van dit bezoek volgen dan later.
  27-10-2009, 15:25 Geschreven door ldwn  
  Reageren (1)


  14-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaat
  Voilà, mijn eerste resultaat van de naailessen: een schoudertas. Ik ben tevreden en heb al veel tips gekregen om iets juist af te werken.
  14-10-2009, 20:42 Geschreven door ldwn  
  Reageren (2)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oogst is bijna binnen.
  Terwijl de landbouwers nog volop aan het oogsten zijn, kan ik zeggen dat de oogst hier bijna binnen is. Alleen een deel van onze aardappelen zit ook nog in de grond. Als men een grote groententuin heeft en de opbrengst valt goed mee, dan kan men een deel weggeven of inmaken. Ik weet ook wel dat verse groenten van het seizoen nog altijd het lekkerst zijn.Doch tomatensoep van eigen gekweekte tomaten smaakt in de winter ook niet slecht. en een paar keer per maand zelf ingemaakte boontjes raken hier ook gauw opgegeten. Of appelmoes of peren zelf ingemaakt zijn even lekker of die uit blik of diepvries. Ik ben op dat gebied waarschijnlijk wat ouderwets want ik maak nog in in weckpotten. Ik vind namelijk dat voor bepaalde producten die men moet bewaren steriliseren nog altijd de beste inmaakmethode is. Voor andere groenten verkies ik dan weer de diepvries. Men kan ook niet alle oogst invriezen of men zou een aantal diepvriezers nodig hebben en die verbruiken ook elektriciteit. Wij hebben er trouwens ook al twee staan. Daar wij ook ver van de dorpskom wonen hebben wij ook steeds een voorraad vlees zitten, waarvan ook een deel kip van eigen kweek.
  Zo zie je maar waarin mijn tijd de voorbije twee maanden ook gekropen is.
  14-10-2009, 11:24 Geschreven door ldwn  
  Reageren (2)


  07-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenweer!
  Ik ben nu een half jaar op mijn brugpensioen en het is ook een schitterend weer geweest. Vandaag echter toont het weer zich van een andere kant en het komend half jaar zal dat wel regelmatig eens het geval zijn. Maar niet getreurd, ook binnen kan ik mij bezig houden. Gisteren heb ik eindelijk mijn kamerplanten verplant. Ik had de zak bloemaarde reeds in huis sedert het voorjaar....
  Deze namiddag had ik weer naailes en dat bevalt me echt. De sfeer is er rustig, men kan op eigen tempo werken, de groep is niet groot(met 8). Dat bewijst nog maar eens dat kleine klassen zowel voor leerlingen als leerkrachten toch wel aangenaam zijn. Volgende week is de schoudertas af denk ik. Dan plaats ik wel eens een foto op mijn blog.
  En nu maak ik mij klaar voor een bezoekje aan mijn vroegere werkplaats. De inrichtende macht van de school wil ons (de laatste drie die afgezwaaid zijn vorig schooljaar) nog eens in de bloemetjes zetten en ons bedanken voor onze jarenlange inzet.

  07-10-2009, 18:13 Geschreven door ldwn  
  Reageren (1)


  21-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tijdje geleden
  De tijd gaat snel... Het is weeral maandag. De week kondigt zich iets rustiger aan dan vorige week. Alhoewel Voor elke dag is toch al weer iets ingevuld op mijn agenda... Het wordt nog eens een drukke repititeweek voor het optreden van ons sint-Janskoor en andere koren uit de stereek in P2009. Als er nog mensen zijn die goesting hebben om te gaan kijken, jullie kunnen nog altijd een kaart bekomen bij mij. Het optreden gaat door nu zaterdag om 20.15 in de sporthal van Ieper.Het wordt zeker de moeite.

  Morgen worden mijn kleinkinderen respectievelijk 17 en 7 maand. Vandaar dat ik nog even een foto van beide schatten op mijn blog probeer te krijgen
  21-09-2009, 11:33 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  10-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee maal terug naar school
  Morgen ga ik eventjes terug naar mijn oude stek. Ik ben gevraagd als meter van "Toeka". Als oud-leerkracht neem ik die taak graag op samen met mijn directeur als peter. We zien uit naar het geboortefeestje van Toeka.

  En ik ga ook terug naar school maar dan als leerling. Neen, neen geen Engelse les.... Daar heb ik niet echt zin in. Ik koos voor mode en ging gisteren aan de slag in de eerste les. Patronen tekenen... Mijn eerste werk wordt een schoudertas en daarna maak ik een barbecueschort.

  10-09-2009, 20:22 Geschreven door ldwn  
  Reageren (3)


  05-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het drukke leven van een oma
  Als oma kijk je uit naar de momenten dat de kleinkinderen afkomen. Zo hadden wij hier sedert donderdagavond Fiona en de mama op bezoek. Deze namiddag kwamen dan ook Veerle, Jeroen en Pepijn op bezoek. En druk dat het hier werd... En oma had nu twee kleinkinderen rond zich... Opa maakte enkele kiekjes van de intieme kennismaking van Fiona met haar neefje Pepijn.


  05-09-2009, 23:02 Geschreven door ldwn  
  Reageren (2)


  31-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 september 2009
  Voor het eerst na zovele jaren wordt het morgen niet mijn eerste schooldag. Aan al mijn vroegere collega's wens ik een goede start en een mooi schooljaar.

  31-08-2009, 22:19 Geschreven door ldwn  
  Reageren (1)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassend weekend
  Ondertussen zijn we reeds een week verder, maar het weekend van 22 - 23 augustus 2009 zullen we niet zo vlug vergeten. Een tijdje terug vertelde ik over mijn dromen waarin mijn ex-collega's de acteurs waren. Wel, nu heb ik zelf een rol gekregen in een film. De premiere zal te zien zijn volgend jaar in het voorjaar; Waar en wanneer deel ik dan ten gepaste tijde mee. Ik kan jullie wel al enkele romantische beelden van het eind van de film laten zien.
  31-08-2009, 22:16 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  19-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindresultaat
  hierbij een paar foto"s van onze herschilderde kelder. Eerste foto waren de muren reeds herschilderd maar de vloer nog niet. Andere foto's tonen het bekomen resultaat.
  19-08-2009, 22:46 Geschreven door ldwn  
  Reageren (2)


  18-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen
  jullie zullen het geloven of niet, maar hoe meer 1 september nadert, hoe meer ik droom over school. Neen, geen echte angstdromen, maar toch. Zo moest ik vorige nacht voor mijn laatste schooljaar verhuizen naar Elverdinge! Leuk is natuurlijk anders. En wie gaf er daar zowaar een afscheidsfeestje voor mij? Ja mijn ex-collega's... Dat zijn trouwens ook steeds de terugkerende acteurs in mijn dromen. Zij hebben het trouwens verder geschopt dan ikzelf. Ik ben maar schilder in mijn nieuw leven en zij zijn acteurs!

  18-08-2009, 11:22 Geschreven door ldwn  
  Reageren (0)


  16-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw beroep
  Sedert ik op mijn brugpensioen ben, ben ik gepromoveerd tot schilder. Eerst heb ik de ramen, voordeur en garagepoort geschilderd bij mijn dochter. Daarna ben ik gestart in mijn eigen kelder. Morgen krijgt het tweede deel van de vloer nog de twee laatste verflagen. En vorige week ging ik de afsluiting rond het huis van mijn schoonmoeder helpen witten. Het is wel allemaal pro deo want tijdens mijn brugpensioen mag ik niets bij verdienen. Het bijzonderste is dat ik telkens blij ben als de karwei af is en ik fier mag zijn op het resultaat. Trouwens binnen een paar dagen mag je een foto verwachten van mijn afgewerkte kelder.

  16-08-2009, 21:31 Geschreven door ldwn  
  Reageren (1)


  10-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse sferen in onze tuin
  Zonder woorden


  10-08-2009, 10:14 Geschreven door ldwn  
  Reageren (2)


  Archief per week
 • 07/02-13/02 2011
 • 13/12-19/12 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda dinsdag 18/08: voorbereiden quiz zaterdag 22/08: verjaardagsdag zondag 23/08: vervolg verjaardagsdag? maandag 24/08: bestuursvergadering kvlv woensdag 26/08: dagreis naar Reims  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!