Gastenboek
 • fijne dag vandaag
 • Een afscheid en lieve bedankgroet liefs Ton en Loekie.
 • Bezoek.
 • Vrede is een kind dat glimlacht als je er naar kijkt!Fijne dinsdag!
 • Een fijne en aangename dinsdag toegewenst

  Heerlijke pompoenensoep staat klaar

   

  De herfst van Mieke
  Huisvrouw geen beroep...kom nou van Greetje
  De levensherfst van Gerda
  Mooi verpakt van Jan Brusse
  Herbst melodie van Mara

     

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automne  Leuke dieren gifts
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Blijft een boom een boom,
  als hij al zijn bladeren verloren heeft,
  als al zijn takken door de wind zijn verscheurd,
  en er geen kind meer is dat in hem klimmen wil.

  Als geen vogel meer zijn nest bouwt
  in de toppen van een boom
  is een boom dan nog steeds een boom?

  Als een mens een boom zou zijn
  zouden bladeren uit vrienden bestaan
  is een mens zonder vrienden dan wel een mens?

  Laten we samen bomen zijn
  en elkaars bladen
  die niet bruin kleuren en nooit vallen.

  En als je toch valt,
  mijn blad, mijn vriend,
  beloof ik je te vangen
  en gewoon aan een van mijn takken, terug te hangen.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfst  Het wordt stil aan wat kouder
   
  Het wordt stil aan wat kouder
  Het licht moet ook al vroeger aan
  We genieten nog van de nazomer
  Maar de herfst komt er toch aan

  Zo hier en daar wat bomen
  Verliezen zacht hun blad
  Van prachtige bruin gele kleuren
  Bedekken nu het pad
   
  De kleine bosbewoners
  Zijn drukker dan voorheen
  Op zoek naar nog wat zaadjes
  Verstoppen ze een voor een
   
  Ze hebben nog een paar maanden
  Voor de koude zijn deken spreidt
  Het klaar maken van hun nestjes
  Vraagt nu de nodige tijd
   
  En wij kijken naar de verandering
  Van de zon die lager staat
  Het zal niet zo lang meer duren
  Voor de verwarming weer aan zal gaan

  Shadow


  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My favorite season  Mooie graffiti
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn colors

  Vis werkt als natuurlijke antidepressiva

  Vis is niet alleen gezond, het maakt ook gelukkig. Wie regelmatig vis op het menu zet, loopt minder kans op een depressie. Dat blijkt uit een nieuwe, Chinese studie. 

  Onderzoekers van de Chinese Qingdao universiteit analyseerden 26 onderzoeken met in totaal ruim 150.000 proefpersonen. Zij vonden dat vis een belangrijke rol speelt in het bepalen van de kans op het krijgen van een depressie. Concreet lopen mannen die veel vis eten 20% minder kans om depressief te worden. Vrouwen zagen hun risico dan weer verminderen met 16%. Die bevindingen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Epidemiology and Community Health.

  De onderzoekers kunnen een direct verband tussen visconsumptie en de kans op depressie niet bewijzen, maar noemen wel twee aannemelijke verklaringen. “Het is mogelijk dat de Omega-3 vetzuren die we in vis vinden ervoor zorgen dat de structuur van onze hersenmembranen verandert”, legt professor Dongfeng Zhang uit aan Daily Mail. “Een andere verklaring is dat vis de activiteit van de neurotransmitters in ons lichaam aanpast, samen met de dopamine en serotonine-niveaus. Die twee staan in nauw verband met het al dan niet ontwikkelen van een depressie.”

  Wereldwijd worstelen zo’n 350 miljoen mensen met een depressie. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie zou het tegen 2020 al op de tweede plek staan wat oorzaken van een slechte gezondheid betreft.  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blends

  Ranking de fruitschaal

  Appel
  De appel is afkomstig uit het Midden-Oosten en werd door de Romeinen naar West-Europa gebracht. Inmiddels zijn er duizenden rassen. In Nederland wordt jaarlijks 314 miljoen kilo appels geoogst. Per huishouden eten we elk jaar 22,3 kilo. Favoriet: de Elstar.

  Peer
  De peer werd al 3000 jaar geleden veredeld in Centraal-Azië. Sinds kort worden in Nederland meer peren dan appels geoogst: 327 miljoen kilo. Per huishouden wordt jaarlijks 5,1 kilo peer gegeten. Favoriet: de conference-peer.

  Sinaasappel
  In de 15de eeuw door Portugal geïmporteerd uit China. In het voorjaar, het najaar en de winter halen we onze sinaasappels doorgaans uit het Middellandse Zeegebied. In de zomer komen ze ook uit Zuid-Amerika. Elk huishouden koopt jaarlijks 17,4 kilo.

  Banaan
  Een huishouden eet elk jaar 13,7 kilo bananen  samen we eten jaarlijks 720 miljoen stuks. Driekwart van ‘onze’ bananen komt uit Latijns-Amerika.

  Kiwi
  Afkomstig uit China en daarom aanvankelijk Chinese kruisbes geheten. Daarna via Nieuw-Zeeland (waar hij werd vernoemd naar de loopvogel) over de wereld verspreid. Per huishouden eten we jaarlijks 3,4 kilo kiwi’s.  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El sol  Kat aan het kattenkruid

  Als een kat zijn neus in kattenkruid steekt, verandert hij terstond in een ware drugsverslaafde. Zijn pupillen worden groot. Hij likt aan de bladeren en geeft de plant kopjes.

  Af en toe onderbreekt het dier zijn activiteit door met een lege blik in de verte te staren. Gelukzalig rolt hij vervolgens miauwend over de grond.

  Seksferomoon
  Wat die katten zo lekker vinden aan de plant? Kattenkruid bevat nepetalacton, een stof die de plant produceert tegen insecten. Voor katten fungeert de stof ook als een seksferomoon, een stof die dieren gebruiken om hun partner seksueel op te winden. Een kat die het feromoon heeft opgesnoven, vertoont het gedrag van een krols wijfje. Gek genoeg geldt dat net zo goed voor katers als voor poezen. In een grotere dosis lijkt het kruid ook hallucinerend te werken. Katten slaan met hun poot naar muizen die verder niemand kan zien of gaan achter onzichtbare vogels aan.

  Gen
  Ook grote katten, zoals leeuwen en tijgers, zijn vaak verzot op kattenkruid. Toch heeft het spul niet op elke kat evenveel effect. Ongeveer 30 procent van de huiskatten mist het gen dat hem gevoelig maakt voor deze ‘drug’. En wat doet het met mensen? Het opsnuiven van kattenkruid geeft bij ons geen reactie.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.At the beach  Salade met mandarijn en maanzaaddressing

  Ingrediënten

  • 6 plakjes spek
  • 80 ml appelciderazijn
  • 150 gr suiker
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 120 ml plantaardige olie
  • 1 theelepel maanzaadjes
  • 500 gr Romeinse sla (bindsla) of ijsbergsla
  • 1 blikje mandarijnenpartjes, uitgelekt
  • 25 gr amandelschaafsel

   Bereiding

   • 1Bak het spek in een koekenpan gelijkmatig bruin en knapperig. Laat uitlekken, verkruimel en zet apart.
   • 2Doe azijn, suiker, rode ui, mosterdpoeder en zout in een blender. Dek af en pureer tot een glad geheel. Zet de snelheid van de blender lager en schenk dan voorzichtig de olie erbij tot de dressing een mooie romige consistentie krijgt. Roer de maanzaadjes erdoor en zet apart.
   • 3Om te serveren: Meng de sla met de verkruimelde spek, mandarijntjes en dressing naar smaak. Leg op borden en bestrooi met amandelschaafsel.


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker chillen  Tips om wespen te weren


  Kruidnagel
  Snij een sinaasappel of citroen in partjes, druk daar kruidnagels in en zet dit op een schoteltje bij jezelf in de buurt. De geur hiervan verjaagt wespen. Je kunt ook bakjes met koud water en kruidnagelen op tafel zetten. Dit verspreidt bovendien een lekkere lucht. Wanneer je kruidnagelolie koopt, kun je hiervan een beetje op je kleding druppelen. Wel eerst controleren of het geen vlekken geeft!;
    Koper
   Wespen houden niet van de geur van koper. Zet dus koperen voorwerpen bij het terras in je tuin om wespen op afstand hiervan te houden. Je kunt ook koperen muntjes op tafel leggen om deze geelzwarte kamikaze piloten te weren. Daarnaast kunnen koperen muntjes op de volgende manier ingezet worden: vul een bakje met vijf eurocent muntjes. De kleur en weerkaatsing van het licht houdt wespen op veilige afstand;
    Koffiepoeder
   Strooi wat ongebruikte koffie in een bakje en steek het even aan. De geur die vrijkomt is weliswaar onaangenaam maar voor onze reukzin al snel niet meer waarneembaar. Dat geldt niet voor wespen. Zij blijven hier graag bij uit de buurt;
    Wierook
   Wespen hebben een hekel aan wierook. Steek dus lekker wat wierookstokjes aan tijdens het eten of borrelen. Opgeruimde wespen staan netjes!
    Geurkaarsen
   Geurkaarsen hebben op wespen dezelfde uitwerking als wierook. Ze houden namelijk niet van rook. Een vuurkorfje aansteken is dus ook een optie. Het komt de sfeer tijdens je etentje tweevoudig ten goede!;
    Etherische oliën
   Diverse etherische oliën hebben voor wespen een onaangename geur. Zo zijn lavendel en citronella een effectieve manier om ze te verdrijven. Je druppelt de olie in wat water in een bakje en verwarmt het bijvoorbeeld met een waxinelichtje. Klaar is Kees!;
    Ammoniak
   Vul een bakje met water en wat ammoniak en wespen zullen hun heil ergens ander gaan zoeken;

    De tak van een tomaat

   De tak van een tomaat valt in de categorie ‘Oma weet raad’. De geur van een tomatenplant zou wespen verdrijven. Een takje munt moet hetzelfde effect hebben;

   tips tegen wespen


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dream holiday

  Leef langer dankzij pikant eten

  Enkele dagen in de week een bord met pikante curry eten zou wel eens de sleutel tot een lang en gezond leven kunnen zijn. Een uitgebreid onderzoek van Harvard heeft uitgewezen dat pikante maaltijden het risico om vroegtijdig te sterven danig verkleint. 

  De onderzoekers volgden meer dan 500.000 Chinezen gedurende zeven jaar om hun eetgewoonten en gezondheidstoestand in kaart te brengen. Wat blijkt? Wie drie keer per week een pikant gerecht at, zag de kans op vroegsterfte met maar liefst 14% afnemen. Zo zouden mensen die geregeld koken met verse chilipepers, minder kans hebben om te sterven aan kanker, hartziektes en diabetes. Niet onlogisch, als je weet dat verse chili bomvol voedingsstoffen en vitaminen zitten die je beschermen tegen kanker en obesitas.

  De wetenschappers kunnen niet definitief zeggen dat een pikante maaltijd een beschermend effect heeft, maar vinden wel dat deze studie en de opvallende resultaten de weg effenen voor meer onderzoek.

  Andere gezondheidsdeskundigen vinden dan weer dat een uitgebalanceerd dieet nog steeds de meest gezonde levensstijl is. “Hoewel er enig bewijs is dat deze specerijen een positief effect kunnen hebben, lijkt het me het beste om te kiezen voor evenwichtige en gevarieerde maaltijden”, zei Amelia Lake, docent volksgezondheid van de Durham University, tegen The Telegraph.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red sunglasses  IJs is goed tegen koorts

  Virussen en bacteriën vermenigvuldigen zich het snelst wanneer onze lichaamstemperatuur hoger is dan 37°C. Toch is ons lichaam zelfs bij hogere temperaturen voldoende gewapend om de meeste aanvallen te weerstaan. Er zijn altijd uitzonderingen, legt Dennis Jordanides uit. "Wanneer de lichaamstemperatuur van jonge kinderen of volwassenen hoger is dan 39,4°C, mag je altijd ijs op hun lichaam leggen. Het koude ijs doet de temperatuur van het bloed in het lichaam sneller dalen. Wanneer je arts zijn ok geeft, wikkel je ijs in een servet of handdoek en leg je dit pakketje maximaal 20 minuten lang onder de armen van de patiënt."


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange babe


  Nieuwe pauwspin heeft knalblauw Zorro-masker

  De pauwspin met de naam Maratus personatus (het Latijnse woord voor gemaskerd) is drie tot vijf millimeter lang. De mannetjes hebben felle kleuren om vrouwtjes te lokken. In tegenstelling tot andere pauwspinnen – zoals de Maratus harrisi – heeft M. personatus geen waaiervormig achterlijf die hij aan vrouwtjes toont. Zijn blauwe masker is voldoende.

  Bioloog Jürgen Otto vond het blauwe spinnetje. De bioloog bestudeert pauwspinnen al sinds 2008 en heeft het zijn missie gemaakt om alle pauwspinnen die er zijn te documenteren. Hij heeft de nieuwe pauwspin ontdekt dankzij zijn collega, de spinnenspecialist David Knowles. Otto beweert dat deze spin ongevaarlijk is voor mensen.


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honey bee  Qiuzvraagje

  Met welk beroep is van oorsprong de uitroep'' Tja wrap '' onlosmakend verbonden evenals de bekende wrap partij's?

  A-Modeontwerper
  B-Kok
  C-Filmregisseur

  Veel succes!!

  Antwoord  C


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Slim dopje proeft of melk zuur is en geeft een waarschuwing

  Houdbaarheidsdata worden in de toekomst overbodig. Slimme sensoren ruiken of proeven of we een bepaald product nog kunnen eten.

  Wetenschappers van de universiteit van Californië in Berkeley hebben een slim dopje ontwikkeld voor melkpakken. Dit dopje is uitgerust met enkele sensoren en bevat een soort emmer. Wanneer een gebruiker één keer met het melkpak schudt, komt er melk in deze emmer vast te zitten. De sensoren merken wanneer het aantal bacteriën snel toeneemt en wanneer het dus niet meer verstandig is om de inhoud van het pak te drinken.

  De onderzoekers voorspellen dat deze technologie heel goedkoop gaat worden. Iedere consument kan in de toekomst zelf sensoren 3D-printen en deze technieken gebruiken om de kwaliteit van voedsel in de gaten te houden. Mogelijk wordt zo verspilling voorkomen. Nu gooien we eten wel eens weg als de houdbaarheidsdatum is verstreken. We vertrouwen het dan immers niet meer. In de toekomst vertelt een sensor of het veilig is om een bepaald product te consumeren en kunnen wij consumenten de houdbaarheidsdatum negeren.

  Maar daar houdt het niet op. “Straks wordt er een apparaat ontwikkeld, waarmee we producten op de markt of in de supermarkt kunnen scannen”, zegt wetenschapper Liwei Lin. Hij publiceerde een paper over dit onderwerp in het wetenschappelijke vakblad Microsystems & Nanoengineering. “We weten dan hoe vers een bepaalde groente is, voordat we dit product kopen.”


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson  ‘Loch Ness monster is vis’

  Onderzoekers die op het monster van Loch Ness jagen, worden na verloop van tijd meestal steeds verbetener. Het monster bestaat, en ze gaan het vinden. Zo niet Steve Feltham, 52. Hij gaf 24 jaar geleden zijn baan op om zich full time met het monster bezig te gaan houden. De Engelsman ging vlak bij het Loch wonen om de omstreden Nessie te kunnen vinden.

  Nu, bijna een kwart eeuw later, geeft hij toe dat er waarschijnlijk geen monster is. Waarnemingen zijn waarschijnlijk terug te voeren op groot uitgevallen meervallen die aan de oppervlakte komen voor voedsel. Er zijn in Schotland exemplaren gevonden van 4 meter lang.

  Feltham houdt het record voor de langste serie waarnemingen van het Loch. Toch heeft hij, nu het monster er niet is, geen spijt van zijn beslissing om er te gaan wonen. Hij noemde op Sky News de omgeving prachtig en vindt het een eer er te mogen wonen. Monster of niet.

  ‘Loch Ness monster is vis’


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical breeze

  Waar of niet waar

   Een wonde geneest sneller met honing

  Waar!

  Volgens Adam Friedman, hoofd dermatologie van het Albert Einstein College of Medicine in New York, is honing bestand tegen maar liefst 60 verschillende soorten bacteriën. De allerbeste honing komt blijkbaar uit Nieuw-Zeeland (Leptospermum scoparium) en uit Australië. Smeer de honing rijkelijk uit en ververs de honing twee- tot driemaal per dag.  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliss

  Gesmoorde Mosselen

  Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

  • 30 g fijngehakte sjalotjes

  • 2 eetlepels knoflook, fijngehakt

  • 240 ml witte wijn

  • 20 mosselen

  • 2 eetlepels boter

  • 250 ml crème fraîche

  • 15 g gehakte peterselie

  • Kosjer zout, naar smaak

  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak

  Bereiding

  • 1 Verwarm de olijfolie in een grote sauteerpan op een matig vuur. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en bak ze 1 minuut.

  • 2 Voeg de mosselen toe en bak nog anderhalve minuut. Voeg de witte wijn toe en laat verder koken. Leg alle mosselen die tijdens het koken opengaan in een serveerkom.

  • 3 Gooi alle mosselen die na 2 tot 3 minuten niet zijn opengegaan weg.

  • 4 Doe, nadat je alle geopende mosselen in de serveerkom hebt gelegd boter, crème fraîche en peterselie in de pan.

  • 5 Laat de boter en crème fraîche op halfhoog vuur samensmelten terwijl je af en toe roert. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  • 6 Giet de saus over de mosselen in de serveerkom en dien ze meteen op. 


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My bubble bath

  Een dronken eekhoorn veroorzaakt voor honderden euro’s schade

  Het is een eekhoorn gelukt om in te breken, dronken te worden en voor honderden euro’s schade aan te richten in een besloten club in het Britse Evesham.

  De secretaris van de Honeybourne Railway Club ontdekte als eerste de ravage die het benevelde diertje had aangericht. Hij dacht dat er dieven waren geweest, tot hij de ladderzatte boosdoener ontdekte.

  Sam Boulter zag de eekhoorn waggelend tevoorschijn komen van achter een doos chips. ”Overal lagen kapotte flesjes, bier en geld. Het was hem duidelijk gelukt om achter de bar te kruipen en de biertap open te zetten.”

  ”Hij moet wel tegen de hendel hebben geduwd en van het bier hebben gedronken aangezien hij heel langzaam en slingerend liep”, aldus de Engelsman.

  Uiteindelijk wist Boulter de bezopen eekhoorn te vangen en het pand uit te zetten. Hij schat de schade op zo’n 430 euro.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de zon

  Kat kiest mensentoilet als kattenbak

  Dat katten propere  en kieskeurige dieren zijn, is wellicht niets nieuws. Maar deze kat spant wellicht de kroon. Het huisdier doet namelijk steevast zijn behoefte in de badkamer van zijn baasjes. 

  Het was de eigenaar van het beestje die deze uitzonderlijke gewoonte van zijn kat op het spoor kwam. De doodbrave man uit Californië ergerde zich al een tijdje aan het feit dat een van de gezinsleden altijd vergat om het toilet door te spoelen na gebruik. Daarom de schuldige bij de kraag te vatten, besloot hij een camera te installeren in het kleine kamertje. Wat hij te zien kreeg, tartte alle verbeelding. “Alle gezinsleden beweerden al dat ze het toilet gewoon doorspoelden, en ik had ook gemerkt dat de kattenbak erg schoon was,” aldus de eigenaar aan de Daily Mail. “Dit heeft de kat zichzelf gewoon aangeleerd.”


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narelle

  Waar of niet

  Zuiveringszout helpt tegen infecties aan de urinewegen


  Waar!

  Je zal maar pijnlijk naar het toilet moeten gaan terwijl er geen dokter in de buurt is. Dan is zuiveringszout de (tijdelijke) oplossing! "Het zuiveringszout zal de bacteriën die de infectie veroorzaken, verhinderen om zich te reproduceren" zegt dokter Laurie Steelsmith. Oppassen wel: zuiveringszout is geen ultiem wondermiddel, ga zo snel mogelijk op consultatie bij een arts.

  Los een eetlepel zuiveringszout op in een kopje water en drink alles in één keer op. Herhaal dit tien uur later nogmaals indien de pijn aanhoudt. Specialisten raden bejaarden af om een dergelijke oplossing te nuttigen. Volgens Steelsmith werkt een lauw bad verzachtend.

   


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babies

  Oud worden in deze tijd.
   
  Het is gewoon niet voor te stellen,
  Je moet met een mobieltje bellen,
  Je kunt er ook een tekst op lezen
  Je moet altijd bereikbaar wezen
  En dat kan dus niet gewoon
  Met een vaste telefoon.
   
  Wil je een treinkaartje kopen,
  Nee, niet naar de balie lopen,
  Daar is niemand meer te zien,
  je kaartje komt uit een machien.
  Je moet dan overal op drukken
  in de hoop dat het zal lukken.
  Pure zenuwsloperij,
  achter jou zie je een rij
  kwaad en tandenknarsend staan,
  want de trein komt er al aan.
   
  Bij de bank wordt er geen geld
  netjes voor je uitgeteld.
  Want dat is tegen de cultuur,
  nee je geld komt uit de muur.
  Als je maar de code kent,
  anders krijg je nóg geen cent.
  Om je nog meer te plezieren,
  mag je internetbankieren
  Allemaal voor jouw gemak,
  alles onder eigen dak.
  Niemand die er ooit om vroeg:
  blijkbaar is het nooit genoeg.
   
  Man, man, man wat een geploeter,
  alles moet met een computer
  Anders doe je echt niet mee.
  Op www en punt be

  vind je alle informatie,
  wie behoed je voor frustratie?
  Als dat ding het dan niet doet,
  dan word je toch niet goed.
  Maar dan roept men dat je boft,
  je hebt immers Microsoft.

  Ach, je gaat er onderdoor,
  je raakt gewoonweg buiten spoor.
  Nee het is geen kleinigheid,
  oud worden in deze tijd.


  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feline

  Waar of vals? 

  Een ui verdrijft de griep

  Fout!

  In de zestiende eeuw, toen men nog nooit van microben gehoord had, dacht men dat uien de 'giftige lucht' van bepaalde ziektes zoals de builenpest opzogen. Tegenwoordig zijn er nog veel mensen die uien gebruiken om de griep te verdrijven. In werkelijkheid is de enige manier om de symptomen van griep met uien te bestrijden, de uien in kippensoep te verwerken en deze op te drinken. "Warme drank en soep helpen omdat ze de luchtwegen vrijmaken" weet de homeopaat Michael T. Murray. "Meerdere studies hebben de heilbare werking van kippensoep aangetoond."


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sliding doors

  Slapen op 122 meter hoogte. Zou jij het durven?

  slaapplek


  slaapplek

  Ehh ik niet hoor, brrr


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peacefull

  Goulash met paprika

  Ingrediënten

  • 1 kg runder sukade vlees

  • 4 st rode paprika

  • 4 st uien

  • 4 teen knoflook

  • 400 gr gepelde en gezeefde tomaten

  • 2 dl runderbouillon

  • 10 gr paprika poeder

  • 2 tak tijm

  • zonnebloemolie

  Bereiding

  • 1 Snij het vlees in kleine stukken (ongeveer 2 bij 2 cm). Bestrooi met zout en peper.

  • 2 Snij de paprika in dezelfde grootte als het vlees.

  • 3 Maak de uien en knoflook schoon en snipper dit fijn.

  • 4 Verhit een braadpan met hierin zonnebloemolie en bak hier in het vlees kort aan.

  • 5 Voeg dan de paprika, ui en knoflook toe en bak dit eveneens aan.

  • 6 Daarna de tomaten en bouillon toevoegen en meng dit goed met elkaar.

  • 7 Als laatste de tijm en het paprikapoeder toevoegen.

  • 8 Gaar de goulash op laag vuur met een deksel op de pan gaar in ongeveer 2 uur tijd.

  • 9 Hierna de deksel verwijderen en de goulash nog zachtjes laten indampen, totdat het meeste vocht is verdampt.

  • 10 Breng de goulash op smaak met zout en peper. 


  •     » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening

  Lichtgevende ijsklontjes waarschuwen als u te diep in het glaasje kijkt

  Oranje
  Drie maanden na het feestje, ontwikkelde Dand ijsklontjes die tijdens een volgend feestje een oogje in het zeil kunnen houden. De lichtgevende ijsklontjes houden bij hoe snel en hoe veel mensen drinken. Aan het begin van de avond geven ze groen licht af, maar wanneer de avond vordert en u meer drinkt, worden ze oranje. En als u meer drinkt dan goed voor u is, geven ze rood licht. Mocht de situatie helemaal uit de hand lopen, dan sturen ze (middels uw smartphone) een sms’je naar een vriend.

  Elektronica
  Om dat allemaal mogelijk te maken, bevatten de ijsklontjes aardig wat elektronica. Zo zit er een LED, een batterij, een versnellingsmeter en een zender en ontvanger voor infrarode data in. De elektronica kan in water worden gestopt en vervolgens in de diepvries worden geplaatst, waardoor deze in een ijsklontje belandt. Het resultaat? Lichtgevende ijsklontjes die uw alcoholconsumptie in de gaten houden.

  Rood
  Om het allemaal extra feestelijk (en aantrekkelijk te maken) reageren de ijsklontjes op geluiden in hun omgeving. Het lichtje flikkert namelijk mee op de beat van de muziek. De versnellingsmeter houdt bij hoe vaak u een slokje neemt en door de tijd tussen de slokjes door, bij te houden, kunnen de ijsklontjes een goed beeld krijgen van hoe dronken u bent. Als u in dertig minuten tijd drie drankjes achterover slaat, wordt het ijsklontje bijvoorbeeld rood en weet u: ik moet het ietsje rustiger aan doen.

  Dand heeft zijn ijsklontjes natuurlijk tijdens een volgend feestje direct aan een test onderworpen. En zowel de ijsklontjes als hijzelf hebben die test prima doorstaan. Het feestje was leuk en eindigde dit keer niet in het ziekenhuis.


  » Reageer (14)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!