Gastenboek
 • Ik wens je nog een fijne dag toe
 • Een goede morgen.
 • goeiemorgen !
 • Dag Josetje
 • ijssie voor jou lieve José .xxx

  Heerlijke asperges soep staat klaar


  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sealife  Word je ziek van een vieze wc bril?

  Of je ziek kunt worden van urine op een wc-bril, is lastig te zeggen. In urine zitten relatief weinig bacteriën en zolang je huid heel is, komen deze je lijf niet in. Bacteriën hebben effictiëntere manieren om binnen te komen.

  Chuck Gerba, microbioloog aan de University of Arizona (VS), koos een aantal bacteriën uit die soms ziekten veroorzaken en vond er hiervan op een wc-bril gemiddeld vijftig per vierkante inch (2,54 bij 2,54 centimeter).

  • Een bureau telt gemiddeld acht keer zoveel van dezelfde bacteriën per vierkante inch. Bureaus maken we minder vaak schoon.
  • Je telefoon? Daarop vind je tien keer zoveel bacteriën als op de wc-bril.
  • Een doorsnee snijplank: 200 keer zoveel bacteriën.
  • De theedoek waarmee we de vaat afdrogen, is al gauw 20.000 keer viezer dan een wc-bril.
  • In het kleine sponsje dat de afwas schoon moet krijgen, leven gemiddeld 200.000 keer zoveel bacteriën als op de wc-bril.


  » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El sol  Schep je eten om in de magnetron

  Ja, een magnetron doodt bacteriën. Al is het niet de straling zelf die ze doodt.

  De elektromagnetische straling brengt watermoleculen in beweging, zowel in het eten als in de bacterie zelf. Die beweging zorgt voor wrijving en dat levert weer hitte op. En deze hitte doodt de bacteriën. Om alle bacteriën in je voedsel te doden, moet de boel wel heet genoeg worden. Een halve minuut in de magnetron is dus niet genoeg. Ook moet je eten gelijkmatig warm worden. Een magnetron doet dat niet van zichzelf. Als er delen van je eten koud blijven, gaan de bacteriën daar niet dood. Het draaiplateau in de magnetron is bedoeld om dat te voorkomen, maar bij grotere porties blijft het nodig om tussendoor even om te scheppen.

  • Platte porties worden gelijkmatiger warm dan hoopjes.
  • Omdat eten sneller warm wordt, gaat er in de magnetron minder vitamine C verloren dan in een pan.
  • In de magnetron gaan sowieso minder vitamines verloren. In kokend water lekken ze weg.


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beatrix  minetrone soep

  Wat heb je nodig ? (voor 4 personen)

  • 2 grote tomaten
  • 1 grote aardappel
  • 200 gr boontjes
  • 1 courgette
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • Peper
  • Zout

   Zo maak je het

   1. Snij de courgette, de boontjes en de geschilde aardappel in kleine stukjes. Breng 1,5 liter gezouten water aan de kook. Doe de groenten in het water en laat ze een twintigtal minuten garen op een zacht vuur.
   2. Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Doe ze in een kom en mix ze fijn met een teentje look, een flinke scheut olijfolie en een handvol basilicumblaadjes. Voeg na het mixen wat geraspte Parmezaanse kaas toe
   3. Voeg de tomatenmix en de kaas bij de soep en breng opnieuw aan de kook. Kruid met peper en zout en dien meteen op


  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de zon  Avolatte: als je hip wilt doen drink je voortaan je latte uit een avocado

  Het schijn te zijn begonnen in Australië en het schijnt als een plaag de wereld over te gaan: de latte avocado. Het recept is eenvoudig: je haalt het vruchtvlees uit een avocado en je gebruikt de lege avocado als kopje om de latte in te serveren. En die combinatie heet dat Avolatte


  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. beauty

  Cranberrysap is een echt wondermiddel

  De cranberry, of de Amerikaanse veenbes, staat vooral bekend om zijn helende werking bij pijnlijke blaasontstekingen of als het hoofdingrediënt van een verdraaid lekkere cocktail (Cosmopolitan!). Volgens recente studies zou de helderrode zure vrucht ook beschermen tegen hartziektes en een beroerte.

  Twee glazen cranberrysap per dag zouden volstaan om ons hart te beschermen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie bij 56 deelnemers. Zo hadden de proefpersonen die regelmatig ongesuikerd sap van de superbes dronken heel wat gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloeddruk en gezondere, regelmatigere bloedsuikerspiegels. Na acht weken liepen ze zelfs 15% minder kans op een hersenbloeding en 10% minder kans op een hartziekte.

  “Deze bevindingen bevestigen dat de polyfenolen uit de bessen ons lichaam beschermen tegen verschillende aandoeningen”, zegt hoofdonderzoekster Christina Khoo. Redenen genoeg dus om deze veenbes op te nemen in ons dagelijkse dieet.


  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawbarry  Waarom weten vliegen wel hoe ze naar binnen moeten vliegen, maar komen ze daarna niet meer naar buiten?

  Een vlieg vliegt niet met een vooropgezet plan een huis binnen. Dat gaat per ongeluk.

  'Hij volgt ook geen vaste route naar binnen', zegt Hans Smid van het laboratorium voor entomologie aan de Wageningen Universiteit. En omdat het insect niet onthoudt welke weg hij heeft afgelegd, weet hij dus ook niet hoe hij weer buiten moet komen. Een vlieg die naar buiten wil, kan zich alleen op het licht richten. Dat is waar hij volgens zijn instinct naartoe moet.

  Maar het glas tussen hem en de buitenwereld ziet hij niet. Bovendien mist hij het vermogen om te snappen dat langs het glas vliegen hem weer in de frisse lucht zal brengen. Dus blijft hij proberen. Wil je hem helpen? Sluit alle gordijnen, behalve bij de opening van het raam. De vlieg zal daar naartoe gaan omdat het daar licht is. Help je hem niet, dan zal hij tegen het glas blijven botsen tot hij erbij neervalt.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary  Kristalheldere koffie: Het lijkt op een flesje water, maar het is toch écht koffie

  Je houdt er van of niet, maar om eerlijk te zijn vinden wij het een van de beste uitvindingen op aarde: Koffie.

  Je hebt het natuurlijk in tientallen verschillende variaties. Van lekker sterke espresso tot slappe latte macchiato en alles wat daar tussen zit natuurlijk. Maar… nu is er ook een nieuwe koffiesoort dat er absoluut niet uitziet als koffie. Clear Coffee (of ook wel CLR CFF) ziet er namelijk eerder uit als water. Of vodka, het is maar net waar je dit kristalheldere goedje mee associeert natuurlijk.

  Je zou het misschien niet zeggen, maar hun kleurloze creatie is volgens David en Adam gemaakt van uitstekende kwaliteit Arabica koffiebonen. Ook zeggen ze dat de kleur, of eigenlijk het gebrek er aan, is ontstaan door verschillende ‘methodes die nooit eerder gebruikt zijn’.

  “We verwerken de gebrande koffiebonen binnen een week nadat ze gebrand zijn. Het productieproces duurt ongeveer 3 uur,” vertelt co-creator David Nagy aan Buzzfeed Food. Ook zei hij dat het drankje geen conserveringsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen, stabilisatoren of zoetstoffen bevat.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Daarom mag je geen parfum opspuiten vooraleer je in de zon gaat lopen

  Iedereen wil goed ruiken wanneer hij de deur uitgaat, maar het is gevaarlijk voor je gezondheid. De combinatie van zon en parfum is slecht voor je huid.

  “Spuiten van parfum of aftershave op je borst en nek, en daarna in de zon gaan lopen, kan poikiloderma van Civatte veroorzaken”, zegt dermatoloog Chanele Rosa. Het gaat hier om een goedaardige huidafwijking gelokaliseerd op zonbeschenen plaatsen. ‘Poikilo-derma’ betekent ‘onregelmatige huid’ en laat rode en bruine vlekken achter.

  Behandeling met lasers

  De behandeling van de huidaandoening is moeilijk. Het rode component van de vlek kan worden bewerkt met een laser voor vaatafwijkingen en het bruine component kan worden behandeld met een pigmentlaser. Dus als je volgende keer nog eens een geurtje opspuit, doet dat dan als de zon niet schijnt.


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa  Met dit trucje houd je aardbeien wel een week goed!

  De aardbei is een van de meest gegeten fruitsoorten van ons land en zit boordevol stoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. Aardbeien zijn onder andere rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur. Dit zijn vitamines en mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam.

  Jammer genoeg kun je aardbeien niet lang vers houden, dit komt omdat het ‘zacht’ fruit is. Invriezen is een optie, alleen bij ontdooien krijgen de aardbeien een veel minder lekkere smaak. Gelukkig hebben wij een trucje gevonden waarmee je aardbeien tot wel een week lang goed kan houden. Zo kun je de volgende keer mooi een extra bakje meenemen!

  Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een beetje azijn en wat water. Pak een kom en vul deze voor 1/4 met azijn en 3/4 met water (wij raden aan om een maatbeker te gebruiken). Leg de aardbeien in het azijnwater en laat ze ongeveer 10-15 minuten in het badje weken. Zorg ervoor dat de aardbei aan alle kanten nat is geworden. Haal de aardbeien vervolgens uit het water en stop ze in een vergiet. Spoel ze niet af! Schud ze voorzichtig uit en leg ze op een velletje keukenpapier. Laat liggen tot de aardbeien helemaal opgedroogd zijn en doe ze vervolgens terug in hun bakje. Je zult merken dat de aardbeien nu veel langer meegaan!


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Springday


  Goede raad..
  Het leven is als een snelweg
  je moet alsmaar met de stroom mee
  maar af en toe moet je wel rusten
  zeg gerust eens nee.
  Maar dan moet je weer verder
  er is geen weg terug
  zoek af en toe een parkeerplaats
  anders gaat het veel te vlug.
  Af en toe kom je op je weg
  ook obstakels tegen
  je rijdt door prettig weer
  maar ook door storm of regen.
  De weg die is nog lang
  je hebt nog ver te gaan
  probeer dus op die weg
  nooit stil te blijven staan.
  Want dan krijg je file
  problemen stapelen zich op
  en je leven staat dan
  volledig op zijn kop.
  Maar kom je toch eens vast te staan
  luister naar mijn raad
  zoek dan een andere route
  waardoor het leven verder gaat.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I miss you


  Oostenrijks park verandert elke zomer in onderwaterparadijs

  Is het een park? Of is het een groot meer? Het is beide. Elke zomer verandert het wandelgebied aan de voet van het Oostenrijkse Hochschwabgebergte in een prachtig smaragdgroen meer: de Grüner See.


  Het natuurgebied in de Oostenrijkse regio Tragöß ondergaat elk half jaar een complete metamorfose. Sommigen zullen dan ook een paar keer met de ogen moeten knipperen als ze het park een tweede keer in een ander seizoen bezoeken. Gedurende de winter is het meer niet bijzonder groot en slechts één tot twee meter diep. Maar in de zomer, als het smeltwater van de omliggende bergtoppen naar beneden is gestroomd, is er van het wandelgebied weinig meer over. Slechts snorkelaars en duikers kunnen het dan 12 meter diepe watergebied verkennen.

  Smaragdgroen en kristalhelder
  Het meer heeft zijn intens groene kleur te danken aan het gras en de bladeren die elke zomer onder het wateroppervlak verdwijnen. De Grüner See - of 'Green Lake' – is daarnaast kristalhelder, doordat er elk jaar een nieuwe stroom uit de bergen komt. Het meer is een populaire attractie geworden onder duikers. In juni - als het water op zijn hoogst staat - kunnen zij ronddwalen in een bijna surrealistische onderwaterwereld. Ze zwemmen langs bomen, bankjes, bruggen, bewegwijzering, maar ook vissen, zoals de forel die het pop-up-meer een prima onderkomen vinden.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home is where yr heart is  Mexicaan ontwerpt beha die kanker opspoort

  De 18-jarige Julián Ríos Cantú uit Mexico heeft een bijzondere beha ontworpen. Het kledingstuk kan gemakkelijk en snel borstkanker opsporen.

  Vijf jaar geleden werd bij de moeder van Julián Ríos Cantú borstkanker vastgesteld. Omdat de diagnose laat was gesteld, werden beide borsten geamputeerd en verloor de vrouw bijna haar leven. Ook Julián ging destijds door een moeilijke periode. Toen hij achteraf las dat één vrouw op acht ooit geconfronteerd wordt met borstkanker, wilde hij daar iets aan doen.

  De Mexicaanse jongen richtte daarom samen met enkele vrienden het bedrijf Higia Technologies op en ontwikkelde een beha die borstkanker al in een vroeg stadium kan opsporen. Dankzij sensoren wordt de temperatuur, vorm en het gewicht van de borsten gemeten. Wanneer iemand een tumor heeft, stroomt daar meer bloed naartoe. De beha zal een waarschuwing sturen als het zorgwekkende veranderingen waarneemt. Via een app kan de draagster van de beha de resultaten opvolgen.

  Award

  De beha, die de naam Eva kreeg, is momenteel nog in een testfase, maar de 18-jarige CEO hoopt dat ze binnen twee jaar ook effectief op de markt kan komen. Het project won al de eerste prijs van de prestigieuze Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Julián en zijn vrienden streken 18.000 euro op, waarmee ze hun project verder kunnen zetten.  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawberry fun  Van pikzwart water tot zwart ijs: waar gaat het heen met de foodtrends?!

  Foodfanaten en snacksupporters… Opgelet! Deze zomer is het een ware trend: charcoalfood! Wat dat dan is? Eten en drinken met geactiveerd houtskool erin waardoor het zwart of grijs wordt. Want… tja, geen idee? Het is overigens niet zo dat je op een stukje houtskool hoeft te kauwen: het spul is een ingrediënt dat je gewoon kunt vermengen met je ijsje, je kop koffie en je croissantje.

  Tja, de trends om kunst te maken met je eten ken je natuurlijk al, maar deze nieuwe hype is minstens zo bijzonder. Of eigenlijk een beetje gek.

  De zwarte (of grijze) kleur in het eten wordt niet veroorzaakt door kunstmatige kleurstoffen, maar door het geactiveerde kool dat verwerkt is in het hapje of drankje. En nee, dat is niet ongezond. Sterker nog, ze zeggen dat het zelfs een ontgiftende werking heeft.

  Echter slaat het wat ons betreft wel een beetje door allemaal. What’s next? Zwarte drop ofzo?!


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring moments  Het antwoord

  De man is vermoord door het dienstmeisje, want de postbode brengt op zondag geen post rond.


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spirit of the hawk


  Een raadsel voor jullie

  Ben jij een goede detective? Op een zondagochtend wordt een dode man aangetroffen. De politie vraagt zijn vrouw en de personeelsleden naar hun alibi. De echtgenote was aan het slapen, de bediende maakte de garage schoon, de tuinman oogstte groenten, het dienstmeisje was de post aan het halen en de kok maakte het ontbijt klaar. Wie is de moordenaar?


  Morgen het antwoord, veel succes!!


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florence


  Met deze simpele test check je jouw gezondheid

  De drempel is vaak hoog om naar de dokter te gaan wanneer de klachten die je hebt te vaag zijn. En dat is ook logisch, want je wil je niet aanstellen. Gelukkig is er een methode die volgens Bright Side kan helpen om erachter te komen wat je hebt, zonder je deur uit te hoeven. Let wel: deze test kan een indicatie geven over je gezondheid. Wanneer je twijfels hebt is een bezoek aan de dokter nog altijd het beste wat je kunt doen.

  Hier de test:
   


  1. Pak een lepel en schraap deze over de gehele oppervlakte van je tong en zorg dat de lepel goed nat wordt van het speeksel.
  2. Doe de lepel in een transparante plastic zak en plaats het onder een fel licht; de zon of een bureaulampje.
  3. Wacht 1 minuut en controleer dan de lepel.

  De uitslag:

  Een schone lepel zonder vlekken of onaangename geuren betekent dat er geen problemen zijn met de gezondheid van de inwendige organen.

  Wanneer er een geur aanwezig is, kan dit het volgende betekenen:
  Een sterk ‘rottende’ geur: problemen met de longen of de maag.
  Een zoete geur: misschien diabetes.
  Een ammoniak geur: problemen met de nieren.

  Wanneer er bepaalde vlekken te zien zijn, kan dit het volgende betekenen:
  Paars: bronchitis, een slechte doorbloeding of een hoog cholesterolgehalte.
  Wit: luchtweginfectie.
  Oranje: nierziekte.

  Is er iets uit de test gekomen? Nogmaals: twijfel niet aan het bezoeken van de dokter.

   

  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een hunk

  Deze kleine, onlangs beschreven octopus oogt erg fraai. Mogelijk wordt hij zelfs naar zijn schattige uiterlijk vernoemd.

  Met zijn felgekleurde, plompe lijfje, korte vinnetjes en grote ogen lijkt het wel een cartoonfiguurtje. De octopus, die behoort tot de familie Opisthoteuthis, is nog niet officieel beschreven. Maar onderzoekster Stephanie Bush is ermee bezig, en haar valt straks daarom de eer te beurt een naam te bedenken. “Ik denk eraan om het dier Opisthoteuthis adorabilis te noemen – inderdaad omdat hij er zo adorable uitziet.”

  Karakteristiek voor dit inktvisje zijn de vliezen tussen de tentakels, waardoor het dier eerder ‘stuitert’ dan zwemt. Als een ballon wordt het diertje meegevoerd op het tij van het water – het gebruikt zijn vinnen om richting te geven.

  In het laboratorium in het Monterey Bay Aquarium Research Institute worden al ruim twintig jaar octopussen uit de familie Opisthoteuthis in gevangenschap onderzocht. Daarbij zijn de onderzoekers vooral geïnteresseerd in het gedrag van de dieren, die op zo’n vijfhonderd meter diepte leven. “Deze dieren behoren tot het bredere ecosysteem van de oceanen”, legt Bush het belang van het onderzoek uit. “Om te begrijpen hoe een gezond oceaanecosysteem functioneert, moeten we ook de gedragspatronen van individuele soorten onderzoeken.” Het is daarbij van belang dat de aparte soorten ook allemaal een naam krijgen, zodat zij wetenschappelijk geanalyseerd – en uit elkaar gehouden – kunnen worden. Het is dus goed mogelijk dat deze schattige naam in de boeken komt.  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.life is a flower

  Het antwoord van het raadsel

  Het getal 13112221. De uitleg is dat elk getal het voorgaande getal beschrijft. Het tweede getal beschrijft het eerste, het derde beschrijft het tweede, enzovoorts


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleuri

  Ik heb een raadsel voor jullie

  Bestudeer de volgende getallenreeks: 1-11-21-1211-111221-312211. De vraag is nu: welk getal komt hierna?

  Morgen het antwoord ,veel succes


  » Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring

  Handig! Deze tandenborstel is ook gelijk een fonteintje om uit te drinken

  We hebben een aantal dingen in ons leven geleerd te doen tijdens het tanden poetsen. Geen tand of kies wordt overgeslagen, ook de tong moet gepoetst worden, het liefst van te voren even flossen, en… na afloop even je mond spoelen met water. Alleen dat laatste is nou net wat nog wel eens onhandig kan zijn aangezien je een onhandige draai met je hoofd moet maken om bij de kraan te kunnen komen als je geen bekertje bij de hand hebt.

  Maar met de komst van de ‘Rinser Toothbrush’ lijkt dit probleem verleden tijd te zijn. Deze tandenborstel is namelijk ook gelijk een fonteintje. Superhandig!

  rinsertoothbrush02

  rinsertoothbrush


  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady bug

  Zo merk je of iemand tegen je liegt

  Niets is vervelender dan mensen die niet de waarheid spreken. Hier zijn zeven tips om leugenaars te ontmaskeren.

   Ogen

  Wie tegen je liegt, zal ofwel zo weinig mogelijk oogcontact maken ofwel net in je ogen staren om geloofwaardig over te komen.

   Glimlach

  Mensen die voortdurend glimlachen, vertrouw je beter niet. De kans is namelijk groot dat hij of zij iets probeert te verbergen.

  Details

  Wanneer iemand details opblaast, weet je dat iets niet pluis is. De andere wil door op de details te focussen de indruk geven dat het verhaal echt is.

  Neus

  Onderzoek heeft al uitgewezen dat iemand zijn neus aanraakt als hij niet de waarheid spreekt.

  Slikken

  Wanneer iemand regelmatig en overduidelijk zijn keel schraapt of slikt, is de kans groot dat hij liegt. Zenuwen zouden er namelijk voor zorgen dat de mond droog wordt.  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beatrice  Een gemiddeld toetsenbord is smeriger dan een wc-bril

  Voor wie regelmatig zijn lunch vanachter de computer oppeuzelt is het wellicht geen verrassing dat je toetsenbord een broeihaard van bacteriën is. De online IT-trainingsspecialist CBT Nuggets geeft tips over hoe je je geliefde klavier schoonmaakt.

  Een normaal toetsenbord bevat meer bacteriën dan een gemiddelde wc-bril. Die laatste wordt immers minstens één keer per week schoongemaakt, terwijl de meeste toetsenborden nagenoeg nooit onder handen genomen worden.

  Daar komt nog bij dat veel mensen de slechte gewoonte hebben om hun lunch vanachter hun computer te verorberen. Zelfs de meest nette eters laten daarbij voedselresten achter op hun toetsenbord, met miljoenen bacteriën tot gevolg. Ook mensen die hun handen niet wassen na een toiletbezoek, verspreiden heel wat bacteriën op hun klavier.

  Enkele tips op jouw toetsenbord piekfijn te houden:

  1. Verwijder al het vuil onder je toetsen met een spuitbus met perslucht. Ook je klavier regelmatig ondersteboven houden kan wonderen doen.

  1. Veeg je toetsen regelmatig schoon met een vochtige vod met daarop ontsmettingsalcohol
  2. Plaatsen die lastig te bereiken zijn kan je best schoonmaken met een oorstokje.

  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behind the windows

  Dit kan je doen tegen hooikoorts

  Voor hooikoortspatiënten is er weer een lastige periode aangebroken. Natuurlijk is er heel wat medicatie waarmee je minder gaat snotteren, maar er zijn ook een aantal alternatieven.

  Ramen toe

  Als het mooi weer is, ben je geneigd om de ramen wagenwijd open te zetten, maar dat doe je beter niet, stelt bioloog Arnold van Vliet aan de Nederlandse omroep RTL. “Zo hou je de pollen buiten.”

  Zonnebril

  “Wat ook helpt is om een zonnebril op te zetten. Daarmee voorkom je dat de pollen rechtstreeks in je ogen komen, en verminder je ook de lichtintensiteit, waardoor je ogen minder gevoelig worden.”

  Ga naar de zee

  Ga naar de zee als je veel last hebt van hooikoorts. Als de wind van zee komt heb je daar geen last van pollen, maar als de wind van land komt zitten er op het strand natuurlijk nog steeds pollen in de lucht.

  Vaseline

  Smeer vaseline onder je neus. Dat is een veelvoorkomende tip. “Het is niet bewezen dat het werkt”, waarschuwt voormalig neus-keel-oorarts Francis Burgersijk. “Mensen zeggen dat de pollen dan aan je neus blijven plakken, maar zelfs als dat zo is adem je er natuurlijk nog steeds veel in.”


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Little girl  He haasje

  He, haasje waar ren jij naartoe
  Van al jou rennen, word ik moe
  Ik moet me haasten zei de haas
  Heb nu geen tijd voor jou helaas

  Ik moet nog eieren leggen
  Voor iedereen zal zeggen
  Die haas is echt niet meer bekwaam
  We nemen iemand anders voortaan

  Ik moet de geschiedenis in eren houden
  Zei de haas met ferme taal
  Want ben al eeuwen lang het haasje
  Die op de paas plaatjes staat

  Ben steeds op tijd met al de eieren
  Die ik dan leg in hof en tuin
  Heb ze in alle kleuren
  Van geel tot rood en bruin

  Shadow


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Easter


  Toen en nu

  De keuken uit mijn kindertijd was altijd vol met mensen.
  er stond ’n warme kachel in, wat had je meer te wensen?
  de was hing er te drogen en de worst aan een spijker.
  de koffie stond te pruttelen, waar was het leven rijker?


  We zaten in ons keukentje met negen man te eten
  met soep vooraf en pudding toe, ik zal ’t nooit vergeten.
  de afwas was het ergste niet, dan stonden we te zingen.
  ’n grote zinken teil, dat was ons bad, er waren ergere dingen.


  De keukenmat werd opgerold, want vader kwam van de markt.
  met armen vol met groenten, we hadden weer te eten.
  brood was er altijd op de plank en een varken in de kelder.
  was ’t vuil dan ging de dweil erdoor en alles was weer helder.


  De keuken van onze kinderen, staat vol met apparaten.
  het nieuwste van het nieuwste, maar je kunt er niet mee praten.
  de was zit in de droger, in de vriezer zit het eten.
  het is ongekende luxe, als ik niet beter had geweten.


  Ze eten in het keukentje, ja met wie dat toch verzon?
  ’n twee minuten maaltijd, zo uit de magnetron.
  de afwas die gaat in ’t machien, daar zitten ze niet mee.
  en zingen dat hoeft ook al niet meer, ze draaien een cd.


  Geen teil meer, maar een bubbelbad, ’n auto voor de deur
  wie nou niet tevreden is, dat is een ouwe zeur.
  wij hadden al die dingen niet, maar toch wel ietsje meer.
  ’n kostbaarheid in ,t leven, gezelligheid en sfeer.

  Onbekend


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady corset  Deze taarten zijn versierd met vetplantjes en zijn té mooi om op te eten!

  Wellicht heb je er thuis wel eentje staan: een vetplantje. Vetplanten zijn ideaal voor mensen die planten moeilijk in leven kunnen houden en ze zijn er in allerlei verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan plantjes met konijnenoren of planten die lijken op dolfijnen. Maar wekken de plantjes je eetlust op? Waarschijnlijk niet, maar wellicht brengen deze leuke cupcakes en taarten daar verandering in!


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  Kun jij op al deze foto de kat spotten?

  <br/><a href="http://oi64.tinypic.com/2e1wt5k.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm naughty and sexy  Witte chocoladecake

  Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 250 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 350 g patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml melk
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 potten zure kersen zonder pit (ieder 700 g)
  • Voor de vanillecustard:
  • 40 g vanillecustardpoeder
  • 500 ml melk
  • 80 g suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • Voor het glazuur:
  • 200 g pure smeltchocolade
  • 75 g geklaarde boter
  • poedersuiker, om te bestrooien

   Ingrediënten

   • Verwarm de oven voor op 160°C. Klop voor het deeg de boter, de suiker en de vanillesuiker in een keukenmachine of de kom van een elektrische mixer tot een soepel mengsel. Roer de eieren er een voor een door. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer ze erdoor. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de helft van het deeg erover. Roer het cacaopoeder door de melk en meng met het resterende deeg. Verspreid dit donkere deeg over het lichte deeg en maak met de steel van een houten lepel een golfpatroon door het donkere deeg met het lichte deeg te mengen.
   • Giet de kersen af in een zeef en verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
   • Bereid ondertussen de vanillecustard. Meng de custardpoeder met 50 ml melk. Verhit de rest van de melk in een steelpan met suiker en vanillesuiker. Breng aan de kook, voeg al roerende het custardpoeder toe, breng opnieuw aan de kook en giet het mengsel in een kom. Dek af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen. Haal de steelpan van het vuur en roer het mengsel met een metalen garde tot een glad geheel.
   • Haal de cake vervolgens uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Verdeel de custard gelijkmatig over de cake en laat een uur afkoelen in de koelkast.
   • Hak voor het glazuur de smeltchocolade in kleine stukjes en laat deze au bain-marie smelten in een kom. Voeg de geklaarde boter toe en laat hem al roerende smelten. Laat het geheel afkoelen en giet het daarna gelijkmatig over de cake. Het glazuur moet niet te heet zijn wanneer je het over de cake giet, omdat het dan met de custardcrème mengt.
   • Maak met een vork golvende lijnen op het chocoladeglazuur en laat het stollen. Bestrooi de cake voor het opdienen met poedersuiker en snijd hem in vierkante stukken.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jannie  Last van mieren? DIT handige trucje lost dit probleem direct op!

  Mieren hebben een hekel aan bepaalde sterke geuren. De geur van basilicum, oregano, knoflook (net als slakken), salie, rozemarijn, kruidnagel, nootmuskaat of kaneel is te sterk voor de diertjes. Met behulp van deze ingrediënten maak je heel gemakkelijk een anti-mieren middel.

  Ik heb gekozen om knoflook en nootmuskaat te gebruiken omdat ik dit in huis had. Neem 2 eetlepels knoflookpoeder en 2 eetlepels nootmuskaat. Meng dit met 250 ml water. Je kan ook nog een scheutje azijn toevoegen. Hier houden mieren namelijk ook helemaal niet van! Doe dit mengsel in een lege plantenspuit. Je anti-mieren spray is klaar! Nu is het een kwestie van uitvogelen waar de mieren je huis binnen komen. Spray dit gebied in met het mengsel je er zal geen mier meer in je huis te vinden zijn.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giraffe  Fabel ontkracht: vitamine C is geen wondermiddel tegen verkoudheid

  Sinaasappels, kiwi’s, boerenkool, vitamine C-pillen: zorg dat je er veel van binnenkrijgt. Want iedereen weet: vitamine C voorkomt een hoop fysieke ellende. Niet alleen krijgt scheurbuik geen kans als je er genoeg van binnenkrijgt, de vitamine houdt ook je weerstand dusdanig op peil dat vervelende verkoudheidsvirussen geen schijn van kans hebben. En als je onverhoopt toch verkouden wordt, helpt een flinke dosis vitamine C je er snel weer bovenop. Toch? Was het maar zo makkelijk.

  Hoe zit het dan wel?

  Uit reviewstudies van onder meer Harri Hemilä van de University of Helsinki (Finland), waarbij eerdere onderzoeken nog eens worden bekeken en beoordeeld, blijkt dat grote doses vitamine C een verwaarloosbaar effect hebben op verkoudheid. Je bent een grootverbruiker van vitamine C als je elke dag minstens 200 milligram binnenkrijgt (daarvoor moet je bijvoorbeeld dag in, dag uit zo’n 3,5 sinaasappel eten). Zo’n grote dosis helpt niet om verkoudheid te voorkomen. Je wordt er ook niet minder verkouden van, zodra het virus toeslaat zijn de symptomen even erg.

  Ook duurt een verkoudheid er niet veel korter van: mensen die veel vitamine C slikken, zijn gemiddeld slechts acht procent korter verkouden dan anderen. Daar komt bij dat te veel vitamine C kan leiden tot onder meer buikklachten en diarree. De Finse onderzoekers achten het gebruik van grote doses bij de algemene bevolking daarom ‘niet gerechtvaardigd’. Er is een uitzondering: mensen, zoals topsporters, die kortdurende zware inspanningen moeten leveren. Bij hen kunnen flinke hoeveelheden vitamine C wel preventief werken, vooral als zij moeten presteren in de kou.

  Waar komt de fabel vandaan?

  Het is de schuld van de Amerikaanse chemicus Linus Pauling, die twee Nobelprijzen won (een voor zijn onderzoek, en een Nobelprijs voor de Vrede voor zijn verzet tegen kernwapentests). Maar ook Pauling zat er weleens naast, met zijn boek Vitamin C and the Common Cold uit 1970 bijvoorbeeld. Daarin stelde hij dat grote doses vitamine C verkoudheid voorkomen. Dat idee sloeg aan, en veel mensen geloven nog steeds dat een sinaasappel (of 3,5) een wondermiddel is tegen verkoudheid.


  » Reageer (22)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!