Gastenboek
 • Kiekeboe
 • Hallo Lieverd
 • Lieve groetjes
 • weekend
 • Lieve groetjes van roosje

  Heerlijke tomatensoep staat klaar met toast

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rainbow  5 handige tips voor een perfecte barbecue

  Wil je er een perfecte middag van maken, dan hebben we vijf handige tips voor je.

  1. Vul een sprayflacon met appelsap
  Bespuit je vlees met appelsap terwijl het op de barbecue ligt. Het wordt er extra sappig van en geeft een heerlijke smaak.

  2. Marineer je vlees in bier
  Vlees dat gegaard is op de barbecue bevat vanwege de hoge baktemperatuur relatief veel schadelijke stoffen. Maar uit onderzoek van de universiteit van Porto blijkt dat je het effect daarvan teniet doet door het vlees van tevoren vier uur in donker bier te leggen.

  3. Maak je rooster schoon met ui
  Snijd twee uien door midden en prik een helft aan je barbecue-vork. Ga daarmee over het rooster als het nog heet is. Doe dit een paar keer en gebruik daarvoor alle ui. Binnen de kortste keren is je rooster weer schoon.

  4. Gebruik een muffinblik voor de sauzen
  Stop je sauzen in de verschillende vakjes van een muffinblik of cupcake-bakvorm. Het ziet er mooi uit en is makkelijker dan al die losse flesjes of bakjes.

  5. Verdeel de barbecue in twee zones
  Leg de brandende houtskool aan één kant. Braad daar het vlees. Als het gaar is kun je het aan de andere kant leggen, zodat het warm blijft zonder dat het aanbakt.

  Eet smakelijk!


  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange  Zonnig weer: hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen

  Als je je huid teveel blootstelt aan de zon, kan dat gevaarlijk zijn. Gebruik een zonnebrandmiddel met een hoge factor. En wees heel voorzichtig met kinderen, want zij zijn extra gevoelig voor de zon. Dat weten de meeste mensen al.

  Wat velen niet weten, is dat de zon ook schadelijk kan zijn voor huisdieren. Als ze teveel blootgesteld worden aan de felle zon, hebben ook zij kans op verbranding, een zonnesteek en huidkanker. Huidkanker komt steeds vaker voor bij huisdieren, vooral bij katten. Daarom is het advies: hou ze binnen.

  Er zijn wel al zonnebrandmiddelen voor honden en katten. Daarmee kun je plekken waar ze weinig haar en/of plekken met weinig pigment, zoals de oren, rondom de neus, de binnenkant van de dijen en de buik, om de zoveel tijd insmeren. Als je hond of kat licht van kleur is, een dunne vacht of een gevoelige huid heeft, kun je ze beter helemaal insmeren. Maar waarom zou je zoveel moeite doen, terwijl het veel makkelijker is om de dieren gewoon binnen te houden?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My bubble bath  Voor de saladeliefhebbers: dit zijn de 10 gezondste bladgroenten

  Een frisse salade op een mooie lentemiddag, daar hoort natuurlijk een aantal bladgroenten in. Als je toch gezond bezig bent, wil je vast ook weten welke bladgroenten je dan het beste kunt gebruiken.

  Deze tien soorten zijn het rijkst aan vitamines en mineralen:

  1. Waterkers

  2. Snijbiet

  3. Spinazie

  4. Bladsla

  5. Romeinse sla

  6. Andijvie

  7. Roodlof

  8. Boerenkool

  9. Rucola

  10. IJsbergsla


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parure  De Vliegende Hollander: Het spookschip dat je zomaar tegen kunt komen op vakantie

  Wat is dan het verhaal achter deze legende?

  De Vliegende Hollander is een spookschip dat volgens het gerucht nog steeds de wereld rondvaart. Door de verschrikkelijke daden van de kapitein is het schip verdoemd om eeuwig rond te varen.

  Dat is niet niets, wat heeft de kapitein dan gedaan?

  De kapitein van de Vliegende Hollander, die Willem van der Decken heet, wilde volgens het verhaal per se op Paaszondag uitvaren met zijn VOC-schip. Zijn vrouw vond dat niet zo gezellig en ook niet zo’n goed idee: het weer was namelijk niet geschikt en erg Christelijk is het ook niet.

  Van der Decken wilde echter zo snel mogelijk in Batavia aankomen, dus drukte hij zijn zin door. Het leek goed te gaan. Na een lange reis bereikte hij Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van Afrika. Ondanks het slechte weer en de protesten van de bemanning probeerde van der Decken Zuid-Afrika te passeren. Hij liet zich door niets tegenhouden. Toen de stuurman zijn kapitein tegensprak, liet de kapitein deze zelfs overbood gooien.

  Leuke werkgever

  Dat maakte de rest van de bemanning natuurlijk wel bang. De bemanning volgde hierna elk bevel van de kapitein gelijk op. Van der Decken draaide echter helemaal door. Hij riep: ‘God of de duivel… de Kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het laatste oordeel.’

  Dat had hij niet moeten doen

  Met deze woorden had de kapitein per ongeluk de duivel aangeroepen. Hij kwam in de macht van de duivel terecht en moest voor straf eeuwig varen. De Vliegende Hollander werd een spookschip en dit spookschip vaart nu nog steeds de wereld rond. Ook nu duikt het schip nog af en toe op.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in bloom  Ooit een koe met een geföhnde vacht gezien?

  Nee? Let op, komt-ie:


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliss

  Gamba’s met tomaat en sinaasappel 

  Ingrediënten

  • 8 gamba’s
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 takjes salie
  • 4 teentjes look
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes citroentijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 chilipepertje
  • 8 el olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen
  • 4 grote rijpe tomaten
  • peper van de molen
  • 1 dl witte wijn
  • Pluk de blaadjes van de verse groene kruiden (basilicum, salie, oregano).
  • Was de sinaasappels en de limoen en snijd in partjes. (laat de pel eraan)
  • Ontzaad de chilipeper en snijd in kleine reepjes.
  • Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd in vier stukken. (laat de pel eraan)
  • Verwijder de kop en de schaal van de gamba’s (laat het staartje eraan) en schik ze in een braadschotel. Voeg de basilicum, salie, oregano, citroentijm, chilipeper, look en rozemarijn toe.
  • Voeg vervolgens de sinaasappels, tomaten en limoen toe. Werk af met peper en zout en overgiet met de olijfolie en de witte wijn. Kruid goed met zwarte peper van de molen.
  • Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat gedurende 10-12 minuten bakken.
  • Serveer met zilvervliesrijst.


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lilian  6 duidelijke tekenen dat je te weinig water drinkt

  1. Je zweet niet tijdens het sporten

  Als je lichaam gedehydrateerd is dan kan het stoppen met zweten. Je kunt dan oververhit raken. Er is immers onvoldoende vocht om de warmte af te voeren via zweet.

  2. Je hebt droge plekjes

  Ondanks dat je huid vet genoeg is, krijg je toch droge of schrale plekjes. Dat kan een teken zijn van een vochttekort.

  3. Je hebt een slechte adem

  Je speeksel zorgt ervoor dat de bacteriën die een slechte adem veroorzaken geen vrij spel krijgen. Maar als je niet voldoende drinkt, maakt je lichaam niet genoeg speeksel aan.

  4. Je hebt vaak honger

  Je hersenen kunnen dorst met honger verwarren. Daardoor ga je meer eten in plaats van drinken. Wil je afvallen, neem dan eerst een glas water voor je gaat eten.

  5. Je bent regelmatig ziek

  Chronische dehydratatie heeft ook een invloed op je immuunsysteem. Ieder orgaan in ons lichaam heeft water nodig. Om ziektes te vermijden moet er voldoende vocht zijn in je mond, neus en keel.

  6. Je valt niet af

  Je bent op dieet, maar het lukt niet om kilo’s kwijt te raken. Dat kan komen doordat je te weinig water drinkt. Dehydratatie vertraagt je stofwisseling

  6 duidelijke tekenen dat je te weinig water drinkt


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa  Feiten en fabels over teken

  Teken houden van warmte

  Dat is een feit. Ze komen pas in actie als het rond de 7 graden Celsius is, maar het liefst zitten ze er nog warmer bij. Bevinden ze zich eenmaal op een mens, dan kruipen teken graag naar een warm plekje. Zo hebben ze een voorkeur voor je oksels, knieholtes, bilspleet en liezen. Ook achter de oren en in je nek, bij de haargrens, bijten teken zich vaak vast. Dit zijn dan ook bij uitstek de plekken op het lichaam waar je goed op teken moet controleren nadat je in de natuur geweest bent.

  Teken vallen uit bomen bovenop je

  Veel mensen denken dat teken zich uit een boom op je hoofd laten vallen, maar dat is een fabeltje. Teken leven liever wat lager bij de grond dan in bomen. Ze kunnen ook niet naar een slachtoffer springen of vliegen. Meestal klimmen teken als ze honger krijgen via een grasspriet of stengel een eindje omhoog. Daar wachten ze tot er mens of dier langskomt. Vervolgens stappen ze van de stengel over op de passant.

  Lichte kleding helpt tekenbeten voorkomen

  Dat is waar. Niet omdat een bepaalde kleur teken afschrikt, maar simpelweg omdat je de donkere beestjes op bijvoorbeeld een witte broek makkelijker ziet lopen. Controleer regelmatig of er een teek op je kleding wandelt. Als je een teek ziet voordat hij zich heeft vastgebeten, is hij nog makkelijk te verwijderen. Ook andere kledingtips helpen tekenbeten voorkomen: draag bij voorkeur lange mouwen, een lange broek, dichte schoenen en stop je broekspijpen in je sokken.

  Een teek laat los als je hem met zeep behandelt

  Deze tip circuleert op internet, maar het is onzin. Een teek laat echt niet los als je er zeep, nagellak, olie of alcohol opsmeert. De teek irriteren met vuur of door erin te prikken is ook geen goed plan. De beste methode is de teek voorzichtig verwijderen met een speciale tekentang of met een puntig pincet. Pak de teek zo dicht mogelijk bij je huid bij zijn kop vast en trek hem recht uit je huid. Krijg je het zelf niet voor elkaar, ga dan dezelfde dag nog langs je huisarts of de huisartsenpost.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantic moments


  Handig of overdreven? Met deze panty’s hoef je je teennagels niet te lakken

  Dit zou zomaar eens de ideale oplossing kunnen zijn voor mensen die geen tijd hebben om hun teennagels te lakken voor hun mooie open schoentjes, of voor mensen die hier gewoon te lui voor zijn. En mocht je iedere dag een ander printje op je teennagels willen hebben, dan is dit ook de ideale panty. Of is het misschien toch een tikkeltje overdreven?
  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nailart  Deze gin doet je rimpels verdwijnen

  Warner Leisure Hotels en Bompas & Parr sloegen de handen in elkaar om de verjongende gin te brouwen. Ze beweren dat je er jonger zal uitzien, omdat het drankje gedestilleerd werd met collageen en plantaardige stoffen die de veroudering tegengaan. Het is al langer geweten dat de cosmetica-industrie naar hartelust producten met collageen verkoopt. Als je ouder wordt, neemt de productie van het ‘ouderdomswerend’ eiwit immers af, waardoor je huid slapper wordt en je rimpels krijgt. In Japan zijn er zelfs beauty restaurants die gerechten met collageen op de menukaart zetten en supermarkten die noedels en snoep met het bewuste bestandsdeel in de rekken leggen.

  Het brouwsel kreeg de toepasselijke naam Anti-aGin en wordt verkocht via drinksupermarket.com. Een fles van 70 centiliter kost 34,99 pond, ongeveer 45 euro, en gaat blijkbaar als zoete broodjes over de toonbank. Voorlopig is het drankje namelijk al uitverkocht.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty of nature  Wist u dat...?!

  Vrijdag de 17e een ongeluksdag is in Italië?

  Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers.
  Dit is een anagram van 'VIXI', wat Latijn is voor 'ik heb geleefd'. "In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten".
  Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood.
  Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17:
  De Renault 17 heet daar R177.
  De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.
  En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïnvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My babies  Deze pitbull kreeg haar eigen kitten en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk

  Bubba is een pitbull van zes jaar oud die hartstikke geobsedeerd is door katten. Dat begon toen zijn baasje, Rebecca Pizzello, hem adopteerde uit het asiel in Phoenix, Arizona. Bubba was toen drie maanden oud en wist gelijk vrienden te maken met het nestje kittens dat toevallig in huis was. Nu, zes jaar later, kreeg de viervoeter de verrassing van zijn leven: zijn eigen kitten!

  Ik heb altijd al geweten dat hij dolgraag fulltime voor een kitten zou willen zorgen, maar ik besloot te wachten tot we verhuisd waren naar New York’, aldus Pizzello tegenover Bored Panda. Eenmaal verhuisd besloot de dame de daad bij het woord te voegen en haalde een klein, rood katje uit het asiel.

  Binnen een paar uur viel Rue, zoals het katje heet, in slaap bovenop Bubba. En ze slapen niet alleen samen: ze wassen elkaar ook en knuffelen zoveel als mogelijk is. Awww!


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocean  Houd jij van koffie en felle kleurtjes? Dan is deze trend helemaal jouw ding…

  Kun jij ook zo genieten van een heerlijke kop cappuccino? En geniet je net zo erg van al die mooie latte art creaties? Dan hebben we iets voor je wat nog net even een stapje verder gaat. Namelijk de creaties van barista Mason Silibury uit Las Vegas. Hij voegt aan de opgeklopte melk namelijk voedingskleurstoffen toe. En zo maakt hij prachtig gekleurde vormpjes en figuurtjes in de koffie’s en cappuccino’s.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowers parfum

  Lieve dames

  Het is weer tijd voor onze nek en/of rug oefeningen
  Welnu, dan heb ik voor jullie een goede oefening
  Schroll naar onder
  De nek voelt nu veel beter aan he dames.....graag gedaan  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreaming  Stoofpotje van rundvlees

  Ingrediënten voor 4 personen

  800 gr runderlappen
  100 gr sjalotjes (ik had hele kleintjes)
  2 portobello’s
  2 teentjes knoflook
  90 ml balsamico azijn
  300 ml runderbouillon
  2 blaadjes laurier
  Peper en zout


  Zo maak je het
  Snij de runderlappen in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

  Bak het rundvlees rondom aan in een grote braadpan met wat olijfolie.

  Pel de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het vlees en bak het kort mee.

  Snij de portobello’s in stukjes en voeg deze bij het rundvlees

  Voeg nu de balsamico en de runderbouilon toe.

  Meng het even door elkaar en leg de laurier op het vlees.

  Zet de pan op de deksel en laat het stoofpotje ongeveer 3 uur zachtjes garen op een laag vuur. Roer het tussentijd even om.

  Wil je de saus iets indikken voeg dan een maïzenapapje toe. Dat maak je van 1 tl maïzena gemengd met een klein scheutje water. Meng het op een vuur met een garde door de saus, hierdoor zal de jus indikken.

  Serveer het stoofvlees met dikke frieten of puree.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in intention


   foto’s van dieren die lol hebben

  Piglet

  Happy Lamb

  Happy Hamster Is Happy

  Say Cheese!


  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chilli peppers  Dit is de ultieme gadget om spinnen te vangen

  Bang voor spinnen? Of heb je een vriendin die er bang voor is, waardoor jij keer op keer weer de pineut bent om de spin te vangen (en krijg je er zelf ook de kriebels van)? Dan hebben we hier een geniale gadget voor je. De spider catcher! En het mooie is: De spinnenvanger is nog diervriendelijk ook, want spin blijft gewoon in leven. Kun je ‘m daarna mooi weer buiten vrij laten:

  anigif_optimized-2335-1460733960-8  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfum dilias  Deze prachtige sculpturen zijn volledig gemaakt van boeken

  Oude, dikke boeken hebben op de één of andere manier altijd iets magisch en mysterieus. Maar een boek is meer dan een honderdtal pagina’s volgeschreven met inkt. Een boek kan zelfs een ware kunstvorm zijn, en daar hebben de kunstenaars van de onderstaande sculpturen dan ook graag gebruik van gemaakt. Door in de boeken te knippen, ze te verven en ze soms zelfs helemaal te doorboren ontstaan de mooiste kunstwerken
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  Een paar keuken tips

  Sponsjes schoonmaken in de magnetron

  Vieze sponsjes maak je schoon door ze in een schaaltje water te leggen, daar een paar druppels citroensap of azijn aan toe te voegen en dat een minuut in de magnetron te zetten. Ze zijn nu helemaal gedesinfecteerd.

  Eiersnijder
  Een eiersnijder is ook prima te gebruiken om ander zacht voedsel zoals champignons, tofoe, zachte kaas en aardbeien mee te snijden.

  Koffie malen in een blender
  Het is zonde om een koffiemolen te kopen als je al een blender in huis hebt. Je kunt koffiebonen en zelfs ook kruiden hier heel makkelijk in fijn malen.

  Koude huishoudfolie werkt beter
  Als je huishoudfolie maar lastig vindt om mee te werken dan is het handig om de folie eerst een uur in de koelkast te leggen. Het is veel makkelijker te hanteren als het koud is.

  Bevries een kapotte harde schijf
  Het is een nachtmerrie om al je gegevens van je harde schijf te verliezen. Wat je kunt proberen is om de harde schijf uit je pc te halen, die in een afgesloten vrieszakje te stoppen en de schijf een paar uur in de vriezer te leggen. Plaats de schijf terug in je pc en kopieer snel al je gegevens over. Succes!

  IJsblokjeshouders
  IJsblokjeshouders zijn niet alleen handig voor ijs, maar ook om kleine porties babyvoeding, bouillon, saus en fruit mee in te vriezen. Je kunt zelfs overgebleven wijn invriezen, die je later weer gebruikt in een warm gerecht.

  Ice cube trays can be used to freeze portions of baby food, stock, sauce and fruit. It’s even possible to freeze leftover wine to use in cooking at a later date.


  » Reageer (38)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Dit boek tover je binnen no-time om in een sfeervolle lamp

  Max Gunawan is een professioneel designer en heeft een passie voor minimal design. Zo heeft hij een draagbare versie van zijn beroemde Lumio lamp op de markt gebracht. Dit is een lamp, maar dan als in de vorm van een klein boek.  Wanneer je dit boek opent, verschijnen er een hoop bladzijden. En nee, je kan er niet uit lezen. Deze bladzijden zijn de lamp. En dat ziet er zo uit:
  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forbidden fruit

  Een keukenblok en een aquarium in één

  We hebben al aardig wat gave keukens voorbij zien komen op Froot, en vaak is Roomed daarbij onze grote inspiratiebron. En ook nu kwamen we weer een awesome keukenblok tegen bij ons interieurzusje, die wij eigenlijk het liefst vandaag nog in onze keuken zien staan. De Ocean van het Nederlandse merk Kolenik is namelijk een aanrechtblok en een aquarium in één. Niet alleen handig (voor als je een vers visje wil klaarmaken bijvoorbeeld), maar vooral heel erg mooi.


  Roomed-keukenblok-aquarium-ocean-3


  Roomed-keukenblok-aquarium-ocean-1


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Time to remember


  8 fouten die we allemaal maken in de keuken

  Ook al kun je nog zo goed kokkerellen, je bent geen professionele kok, dus een foutje is zo gemaakt. Er zijn acht dingen die nogal eens mis gaan in de keuken en die heel simpel zijn te voorkomen.

  1. Pasta afspoelen met koud water
  Als je pasta afspoelt met koud water, verwijder je het zetmeel, waardoor de smaak minder wordt en de saus niet goed zal binden.

  2. Eten in de koelkast stoppen, wat er niet in hoort
  Tomaten, aardappelen, uien, knoflook en bananen kun je beter niet in de koelkast stoppen. Ze verliezen hun smaak omdat ze vocht opnemen, of ze worden niet zo goed rijp.

  3. Je mes niet aanraken
  Je hebt meer controle over hoe je snijdt als je de bovenkant van het mes ook vasthoudt dus niet alleen het handvat.

  4. Noten niet invriezen
  Noten komen vaak in grote verpakkingen. Door ze in te vriezen gaan ze maanden langer mee.

  5. Een nieuw pakje boter openmaken, terwijl het niet nodig is
  Je kunt het papier van de bakboter nog minstens één keer gebruiken om een pan in te vetten. Gooi je pakje dus niet te snel weg.

  6. Te zout eten weggooien
  Als je soep te zout is, kun je er aardappels aan toevoegen. Het vocht van vlees, vis of groenten kun je bij de saus gooien om het zoutgehalte naar beneden te brengen.

  7. Je gebruikt geen bakpapier
  Wat je ook in de oven stopt, gebruik altijd bakpapier. Je weet dan zeker dat je niet met aangekoekte brownies of verbrokkelde koekjes blijft zitten.

  8. Je zet het vuur te hoog
  Als je iets aan de kook wilt brengen, zet je het vuur meestal heel hoog, maar als het eenmaal kookt, kun je het prima een paar standjes lager zetten

  8 fouten die we allemaal maken in de keuken


  » Reageer (32)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!