Gastenboek
 • Zaterdaggroetjes.
 • Goede morgen José, en een zaterdagknuffel
 • Goedemorgen lieve José
 • weekendgroetjes
 • Goede morgen.

  Heerlijke goulaschsoep met stokbrood staat klaar

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn elf  Gifjes die uitleggen waarom herfst een topseizoen is

  Wat een zomer, wat een temperaturen: de zomer van 2016 is in de top 10 warmste zomers ooit beland. Maar daar is nu een einde aan gekomen… De herfst gaat beginnen: blaadjes, kastanjes, warme drankjes en gezelligheid. Eigenlijk is herfst behoorlijk fantastisch!

  Het is weer tijd voor chocomel en soep!  Alle dieren zijn weer blij dat ze niet oververhit raken  Het is veel gezelliger met kaarsjes aan ‘s avonds  Er zijn weer nieuwe televisieprogramma’s  Je kunt weer onder een lekkere deken slapen  Het is weer supergezellig want je vrienden en familie zijn weer terug van vakantie  Het meest knusse feest van het jaar komt weer in zicht…  Je hoeft je lijf niet meer zomerready te houden
  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocooning  Chinees koppel trouwt 180 meter boven de grond

  Een Chinees koppel is op een wel heel onconventionele plaats getrouwd. Zhou Wenlong en Jian Huizhu gaven elkaar het jawoord op 180 boven de grond, bengelend aan de populaire glazen hangbrug Haohan Qiao.

  Het was de bruid die deze unieke locatie uitkoos. De man is niet zo’n waaghals als zijn vrouw, want hij heeft last van hoogtevrees. Maar om zijn liefde aan zijn kersverse echtgenote te verklaren, zette hij met plezier zijn angsten opzij.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teyana  Een dronken agent arresteerde in 1898 een boom, die nu nog steeds in de boeien zit

  In de Pakistaanse stad Peshawar kun je een bodhiboom vinden die geketend is. Deze boom zou al meer dan 100 jaar vast zitten. De reden? Dat is een mooie…

  Het verhaal gaat dat er in 1898 een legerofficier was, James Squid, die op dat moment door Peshawar hobbelde. Maar, Squid had te veel gedronken en zag het allemaal niet zo helder meer. Volgens de geruchten zou de officier er heilig van overtuigd zijn dat de boom bewoog.

  Om te voorkomen dat de op de vlucht geslagen boom zou ontsnappen besloot Squid de boom vast te ketenen!

  Inmiddels is de boom verworden tot een toeristische attractie. Mocht je het ook willen opzoeken, dan moet je naar Landi Kotal, een plaatsje in Pakistan, vlakbij Afghanistan.

  01_09_2016_181_005


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Waarom we allemaal een koude douche moeten nemen

  Het klinkt weinig aanlokkelijk, maar het is echt goed voor je: een koude douche. Uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam blijkt dat koud douchen goed is voor je afweersysteem.

  De onderzoekers verdeelden duizend proefpersonen in vier groepen: één groep douchte van januari tot april warm, de andere drie douchten in die periode dertig, zestig of negentig seconden koud. Daarnaast gaven ze aan hoe vaak ze zich ziek hadden gemeld en hoe ze zich iedere dag voelden. De mensen die koud douchten bleken 29 procent minder vaak ziek. Als ze ziek waren, voelden ze zich net zo slecht als de rest, maar ze werden sneller beter.

  De wetenschappers spreken nog wel van oriënterend onderzoek. Om de onderliggende oorzaken helder te krijgen willen ze het effect van koud water op het lichaam gaan meten in de hersenen. Sporters maken al langer gebruik van de koude douche, omdat het spierherstel bevordert. Reden waarom wielrenners nog wel eens in een container met ijswater stappen.

  Waarom we allemaal een koude douche moeten nemen


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elina  Avondeten na 7 uur ‘s avonds is slecht voor je hart

  Laat avondeten zou slecht zijn voor je hart en zelfs schadelijker dan te veel zout eten. Dat stellen onderzoekers van een Turkse universiteit.

  De avondmaaltijd kun je beter niet binnen twee uur voor het slapengaan nuttigen, omdat je lichaam dan actief blijft. Dat betekent onder meer dat je bloeddruk ‘s nachts niet genoeg naar beneden gaat en dat is een risico voor het hart.

  Onderzoekers adviseren volwassenen om zelfs niet na 7 uur ‘s avonds te eten, zodat je lichaam tot rust kan komen voor bedtijd. Ze waarschuwen dat laat avondeten slechter is voor het hart dan een overmatige zoutconsumptie.

  Cardiologen van een Turkse universiteit onderzochten meer dan 700 mannen en vrouwen met een hoge bloeddruk. Ze bestudeerden het dieet en de eettijden van deze mensen. Het laat eten van de avondmaaltijd bleek de grootste invloed te hebben op de bloeddruk ‘s nachts.

  Laat eten zorgde voor een hogere aanmaak van stresshormonen zoals adrenaline en verstoorde het bioritme. Bij mensen die het ontbijt overslaan bleek de belangrijke nachtelijke daling van de bloeddruk ook verminderd te zijn, maar niet zo erg als bij de late eters.

  Assistent-professor Ebru Ozpelit: “We moeten de ideale frequentie en eettijden definiëren, want hoe we eten is misschien wel net zo belangrijk als wat we eten.”


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk lady  Grootste gezondheidsmythes ontmaskerd

  Watermeloen

  Veel mensen denken nog altijd dat watermeloen alleen uit water en suiker bestaat. Maar het is een vrucht die boordevol voedingsstoffen zit, waaronder vitamine A en C, mineralen zoals ijzer en calcium, en antioxidanten

  Eieren

  We hebben de neiging te denken dat het eiwit alle proteïnen bevat en het eigeel alleen maar vetten. Maar een volledig ei bevat 7 gr proteïnen, en de helft daarvan zit in de dooier. Die bevat trouwens ook de meeste vitamines en mineralen, zoals vitamine D, B6 en B12, en omega-3. Volledige eieren zijn dus eigenlijk bijna perfecte voedingswaren

  Aardappel

  Een aardappel bevat 5 gr vezels, 4 gr proteïnen, 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer, 20% van de ADH kalium en 70% van de ADH vitamine C. Aardappels zijn ook bondgenoten tegen een hoge bloeddruk. Daarvoor moet je wel de schil opeten en er niet te veel boter of room bij doen.

  Avocado

  De avocado bevat 20 essentiële voedingsstoffen en 8 vitamines. Hij is ook een bron van goede vetten (20 tot 25 gram per vrucht), die belangrijk zijn voor een gezond hart. De avocado bevat ook veel vezels, die de spijsvertering bevordert. Tot slot helpt hij ook de cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.


  » Reageer (27)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hair styl  De bizarste trekjes van Japanner

  Deze GIFjes bewijzen nog maar eens dat Japanners hun eigen manier van leven hebben. Of het nu om een sport gaat of hun kapsel, voor alles gaan ze tot het uiterste. Voor ons ziet dat er misschien iets of wat absurd uit, maar we zijn er zeker van dat er achter elke inspanning een goede bedoeling zit.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfst  Het wordt stil aan wat kouder

  Het wordt stil aan wat kouder
  Het licht moet ook al vroeger aan
  We genieten nog van de nazomer
  Maar de herfst komt er toch aan

  Zo hier en daar wat bomen
  Verliezen zacht hun blad
  Van prachtige bruin gele kleuren
  Bedekken nu het pad

  De kleine bosbewoners
  Zijn drukker dan voorheen
  Op zoek naar nog wat zaadjes
  Verstoppen ze een voor een

  Ze hebben nog een paar maanden
  Voor de koude zijn deken spreidt
  Het klaar maken van hun nestjes
  Vraagt nu de nodige tijd

  En wij kijken naar de verandering
  Van de zon die lager staat
  Het zal niet zo lang meer duren
  Voor de verwarming weer aan zal gaan

  Shadow
  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shemar  Prachtig sprookjeskasteel volledig uit papier gemaakt

  Wataru Itou, een jongen die aan een kunstuniversiteit in Tokyo studeert, besloot om zijn droomwereld uit papier te maken. Vier jaar deed hij erover om dit prachtige kunstwerk in elkaar te knutselen zodat het zeker tot in het kleinste detail werd uitgewerkt. Het kasteel is zelfs voorzien van lampjes en een rijdende trein, die uiteraard ook uit papier gemaakt is.

  Wie dit meesterwerk eens in het echt wil zien, kan afzakken naar Umihotaru in Tokyo. Umihotaru is al even uniek als het kunstwerk zelf, want het is een kasteel gebouwd op de oceaan dat voor verschillende doeleinden wordt gebruikt.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty of silence  Deze Chihuahua heeft z’n eigen Harry Potter kamertje onder de trap

  Harry Potter sliep in de boeken en films in een trapkast. Zo’n klein kamertje onder de trap was voor een toverende puberjongen veel te klein. Deze kleine Chihuahua (Poncho genaamd) beleeft aan een soortgelijk kamertje veel meer plezier en leeft er als een koning.  Deze aandoenlijke foto’s van hondje Poncho in zijn kamertje werden door een gebruiker gepost op de Amerikaanse sociale nieuwswebsite Reddit, waarop de gebruikers zelf de content verzorgen.

  De Reddit-gebruiker trof het schattige kamertje aan in het pas verbouwde huis van zijn tante.

  De slaapkamer van Poncho is uitrust met een bedje, een olieverfschilderij, een lamp, een dressoir en zelfs een decoratief gewei met sierlijk daarop een mini sombrero gedrapeerd.

  
  

  ”Poncho wordt nerveus als er een heleboel mensen in huis zijn. Hij moet dan even ergens tot rust komen.” legt Betty McCall – de eigenaresse van Poncho – uit aan abc news.

  Wanneer poncho zich terugtrekt in zijn kamertje doet hij op z’n luxe meubilair niks uit. Hij gaat alleen vaak op het koninklijke bedje liggen. ‘hij maakt alleen nooit z’n bed op’ aldus McCall.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Furry friend  Vrouw ziet een bewegende vuilniszak langs de weg en komt erachter dat er een pup in zit

  Toen de in Kentucky woonachtige Malissa Sergent Lewis vorige week te laat was voor haar werk besloot ze een alternatieve route te nemen, omdat die sneller zou zijn. Terwijl ze in haar auto reed zag ze een vuilniszak langs de weg liggen.

  Op het eerste gezicht niet bijzonder, aangezien er vaak genoeg troep langs de weg ligt. Tot ze zag dat de vuilniszak op een vreemde manier bewoog. Ze besloot een kijkje te nemen en trof een puppy aan.

  hefty2

  “Ik zag die vuilniszak langs de weg en ik dacht bij mijzelf: ‘Zag ik ‘m nou net bewegen?’ Toen ik dichterbij kwam zag ik dat hij inderdaad bewoog”, vertelt ze The Dodo. Ze kon het bijna niet geloven. “Er zat een levend beest in die zak en ik moest het beest er uithalen, wat het ook was.”

  Ze ontdekte dat er een puppy in zat die wel een halsbandje om had, maar geen naamplaatje. Ze nam de pup mee naar huis en ging op zoek naar de baasjes.

  De baasjes vond ze niet, en de kans dat ze die nog zal vinden is niet groot. Daarom besloot Malissa dat zij en haar familie de nieuwe baasjes voor de pup zouden worden.

  De pup, die de naam Hefty kreeg, is inmiddels gezond, gelukkig en in goede handen. Wat een verhaal!


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viola  Koffie dreigt een dure delicatesse te worden

  Als er niets verandert, kan het zomaar zijn dat koffie drinken in 2080 geen dagelijkse gewoonte meer is, maar iets voor zon- en feestdagen. De oorzaak is klimaatverandering blijkt uit nieuw onderzoek van het Australische Klimaatinstituut.

  Door de opwarming van de aarde en de toenemende neerslag wordt het veel moeilijker om koffie te verbouwen. Ook insecten verzieken steeds vaker de oogst.

  In de Braziliaanse koffieregio Minas Gerais is de koffieproductie al met dertig procent teruggelopen vanwege de aanhoudende droogte. In 2050 zal de helft van alle koffieplantages verdwenen zijn. En het is niet makkelijk om nieuwe geschikte gebieden te vinden.

  Maar niet alleen milieu-organisaties trekken aan de bel. Ook koffieproducenten als Lavazza maken zich zorgen. “De klimaatverandering hangt als een donkere wolk boven ons. Het is echt een serieuze zaak”, zegt Mario Cerutti van Lavazza.

  Het hangt er wel vanaf hoe ernstig het klimaat gaat veranderen. Mocht door een wonder de opwarming toch beperkt blijven tot 2 graden Celsius dan zijn de problemen voor de koffieproductie een stuk kleiner, aldus de onderzoekers.  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Bijzondere foto: twee beren die pootjes vasthouden

  Twee jonge beren houden pootjes vast als moeder op zoek gaat naar eten. De fotograaf wist het bijzondere tafereeltje per toeval vast te leggen.

  De 62-jarige natuurfotograaf Lewis Kemper was in het Lake Clark National Park in Alaska bezig met een rondleiding toen hij de twee jonge grizzlyberen zag. “Ik had zo’n twintig seconden om de foto te maken, daarna lieten de twee elkaar weer los”, vertelt hij tegen de MailOnline.

  De Californische fotograaf maakt al dertig jaar natuurfoto’s, maar noemt dit een van de bijzonderste kiekjes die hij heeft geschoten. Hij stond zo’n zes meter van de twee beertjes af. “Ze zijn gewend aan mensen in het natuurpark, dus ze trokken zich niks van ons aan.”

  Bijzondere foto: twee beren die pootjes vasthouden


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Every day  Je raadt nooit wat deze thee kan

  De koffiebranche wordt voortdurend beïnvloedt door nieuwe trends, denk maar aan het ijshoorntje met het zwarte goud, de knalroze bietkoffie of de regenboogkoffie. Het andere warme genot, thee, blijft daarentegen lekker klassiek met traditionele theezakjes en eventueel wat melk, suiker of honing. Tot nu, want Britten zijn op de proppen gekomen met een thee die van kleur kan veranderen.

  Normaal gezien heeft Bluechai thee een diepblauwe kleur, maar die kan veranderen naargelang de zuurtegraad. Hoe meer citroen je toevoegt, hoe rozer het drankje wordt. Als je nog eens fuchsia hibiscuskruiden als Roselle toevoegt, kleurt het goedje rood.

  Wie van plan is om een theekransje te organiseren en zijn gasten wil verrassen met enkele originele en kleurrijke creaties, kan terecht bij de online webshop van Blue Chai. Voor de kruidenmix moet je zo’n 12,95 euro neerleggen.


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady corset  Onverwachte manieren om Vicks VapoRub te gebruiken

  Vicks VapoRub, wie heeft het niet in huis? Een handig zalfje dat al decennia wordt gebruikt om hoest en andere symptomen van verkoudheid te verlichten. Maar wist je dat dit spul ook voor meerdere doeleinden kunt gebruiken? Omdat deze zalf ingrediënten als eucalyptus, menthol en kamfer bevat, kan het nog voor een hoop andere aandoeningen gebruikt worden. Deze drie ingrediënten werken ontstekingsremmend en ontsmettend, wat al verklaard dat het voor veel dingen goed zou kunnen zijn.

  Hoofdpijn

  Sommige hoofdpijn kun je ervaren als gevolg van stress of spanning. Bij gewone hoofdpijn adviseer ik je om een beetje Vicks op de slaap van je hoofd aan te brengen, dit zorgt voor verlichting. Als je echter last hebt van een sinus hoofdpijn kun je Vicks het beste onder de neus aanbrengen en vervolgens diep in- en uitademen.
  Binnen een paar minuten zul je merken dat je je beter voelt. Zelfs een langdurige migraine verdwijnt op een gegeven moment. Smeer dus lekker wat Vicks op je hoofd (niet te dicht bij je ogen) en de kloppende pijn wordt veel lichter.

  Zeurende oorpijn

  Oorpijn kan een symptoom van een oorontsteking zijn, maar het kan ook te maken hebben met verkoudheid. Zelfs als je de adviezen van je arts opvolgt, kan oorpijn je dagelijkse activiteiten ernstig belemmeren, vooral als je gaat slapen. Doe simpelweg een beetje VapoRub op een watje en prop dit in je oor. De volgende ochtend zul je wakker worden zonder die vervelende oorpijn.

  Insecten afweren

  Insecten vermijden de geuren van eucalyptus, menthol en kamfer het liefst en als insecten ergens wel een hekel aan hebben, dan is het de sterke geur van Vicks VapoRub. Deze zalf helpt de insecten weg te houden en te voorkomen dat je geprikt wordt

  Spierpijn

  Om de spierpijn snel te verlichten hoef je alleen maar Vicks VapoRub aan te brengen op het getroffen gebied met zachte masserende bewegingen. Wat je ook kan doen is Vicks VapoRub masseren over de pijnlijke spieren en deze vervolgens inwikkelen in een droge, warme handdoek. Dit stimuleert de doorbloeding en brengt snelle verlichting. De ochtend na een intensieve workout zul je voortaan zonder spierpijn beginnen!

  Het geheim tegen nekrimpels: Vicks VapoRub

  Het geheim om van nekrimpels af te komen vind je waarschijnlijk al in je badkamerkastje, want zelfs bij de ergste nek- en decolletérimpels biedt Vicks VapoRub uitkomst. Zelfs de duurste hals-en decolletecrème heeft niet hetzelfde liftende effect op je nek als Vicks VapoRub!

  Nu vroegen wij ons af wat nou het geheime ingrediënt is. Wel, volgens huidexpert Shabir Daya is er niet één speciaal ingrediënt dat dit effect heeft, maar het is de combinatie van menthol en kamfer die een verstevigend effect op de huid heeft. Smeer simpelweg wat Vicks VapoRub op de plekken waar de rimpels zitten en je zult al snel merken dat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolly  Zo kun je zelf je bloeddruk verlagen zonder artsen en medicijnen

  Bloeddrukverlagers behoren tot de meest voorgeschreven medicijnen die er zijn. Want zelfs een klein beetje verhoogde bloeddruk maakt de kans op hart- en vaatziekten groter. Maar lang niet altijd zijn medicijnen nodig. Er is namelijk een heleboel dat je zelf kunt doen om je bloeddruk omlaag te brengen, schrijft William Cortvriendt, arts, onderzoeker en auteur van de bestseller ‘Hoe word je 100? in HP/De Tijd.

  Nog steeds denken veel artsen dat de oorzaken voor een hoge bloeddruk onbekend zijn en medicijnen dus de enige oplossing, aldus Cortvriendt. Onze bloeddruk gaat tijdens het leven langzaam omhoog. Ongeveer de helft van alle vijftig-plussers heeft last van een hoge bloeddruk, bij mensen boven de 75 loopt dat op naar 75 procent. Dit geldt overigens alleen voor mensen in westerse landen.

  Veel mensen weten wel dat overmatig zoutgebruik tot een te hoge bloeddruk kan leiden, maar het is lang niet de grootste oorzaak, schrijft de arts. Vooral suiker en snelle koolhydraten, die onder meer in pasta en brood zitten, zouden de boosdoeners zijn.

  Ze leiden tot een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. In de wanden van onze bloedvaten zorgen de hoge glucosespiegels ervoor dat de elastische eigenschappen langzamerhand verloren gaan, waardoor deze bloedvaten star worden en de bloeddruk steeds verder stijgt.

  Uit veel onderzoeken blijkt dan ook dat wie de snelle suikers afzweert al snel zijn bloeddruk lager ziet worden. Ook lichaamsbeweging doet de bloeddruk dalen. Door deze gezonde leefstijl zijn veel minder of zelfs geen medicijnen meer nodig, besluit de arts.

  Zo kun je zelf je bloeddruk verlagen zonder artsen en medicijnen


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.To look up  Elf etenswaren die werkelijk nooit zullen bederven

  Er zijn etenswaren waar puur voor de vorm een houdbaarheidsdatum op staat. Maar in principe gaan ze eeuwig mee. Soms veranderen ze, zoals honing, van structuur of ligt er een dikke laag stof op het pak, maar ze smaken ook na vele jaren nog prima.

  Dit zijn elf voedingsmiddelen die je nooit hoeft weg te gooien:

  1. Honing

  2. Rijst

  3. Vanille

  4. Azijn

  5. Zout

  6. Maiszetmeel

  7. Suiker

  8. Sterke drank

  9. Gedroogde bonen

  10. Oploskoffie

  11. Ahornsiroop

  Elf etenswaren die werkelijk nooit zullen bederven


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dobberman  Visser bewaarde parel van bijna 90 miljoen euro onder zijn bed

  Het is waarschijnlijk de grootste parel die ooit is gevonden, vijf keer groter dan het vorige record. De man die hem opviste, dacht dat de parel geluk bracht en bewaarde hem onder zijn bed.

  De visser, wiens naam onbekend is, vond de edelsteen van 35 kilo tien jaar geleden in de zee voor het eiland Palawan in de Filipijnen. Hij had geen idee dat de parel zoveel waard was en hield hem in zijn kleine houten huisje.

  Een brand eerder dit jaar dwong hem om zijn spullen mee te nemen en te verhuizen. De man liet de enorme parel zien aan de lokale toerisme-ambtenaar Aileen Cynthia Amurao, die bevestigde dat de parel in een gigantische schelp zat.

  De edelsteen is bijna 70 centimeter lang en ruim 30 centimeter dik. “We stonden versteld toen hij de parel binnenbracht. We hebben de hulp van deskundigen gevraagd om de exacte waarde te bepalen,” aldus Amurao.

  De op een na grootste parel is eveneens bij Palawan gevonden. Het is de zogenoemde Parel van Allah. Deze werd gevonden in 1934 en weegt bijna 6,5 kilo.
  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.House for sale  Wat een zomer. Het was heet, het was koud en af en toe hagelde het als een gek. Natuurlijk was de vakantie heerlijk: vrij van verplichtingen en moetjes.

  Maar: aan alles komt een eind. En zo ook aan de vakantie…

  Je hebt de hele zomer liggen bakken en braden…  En natuurlijk heb je ook elke dag dat het kon gezwommen!  Het was eigenlijk echt een prima zomertje..  Maar nu moet je weer aan de bak…  Maar gelukkig bestaat het weekend ook nog  Niet vergeten: een klein feestje op woensdag of donderdagavond al mag natuurlijk ook  Staat de drank al klaar?


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodmorning  Kat aan het kattenkruid

  Als een kat zijn neus in kattenkruid steekt, verandert hij terstond in een ware drugsverslaafde. Zijn pupillen worden groot. Hij likt aan de bladeren en geeft de plant kopjes.

  Af en toe onderbreekt het dier zijn activiteit door met een lege blik in de verte te staren. Gelukzalig rolt hij vervolgens miauwend over de grond.

  Seksferomoon
  Wat die katten zo lekker vinden aan de plant? Kattenkruid bevat nepetalacton, een stof die de plant produceert tegen insecten. Voor katten fungeert de stof ook als een seksferomoon, een stof die dieren gebruiken om hun partner seksueel op te winden. Een kat die het feromoon heeft opgesnoven, vertoont het gedrag van een krols wijfje. Gek genoeg geldt dat net zo goed voor katers als voor poezen. In een grotere dosis lijkt het kruid ook hallucinerend te werken. Katten slaan met hun poot naar muizen die verder niemand kan zien of gaan achter onzichtbare vogels aan.

  Gen
  Ook grote katten, zoals leeuwen en tijgers, zijn vaak verzot op kattenkruid. Toch heeft het spul niet op elke kat evenveel effect. Ongeveer 30 procent van de huiskatten mist het gen dat hem gevoelig maakt voor deze ‘drug’. En wat doet het met mensen? Het opsnuiven van kattenkruid geeft bij ons geen reactie.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer

  .

  Deze kat gooit constant zijn pootjes in de lucht, en niemand weet waarom

  Droomt ze van een voetbalcarrière? Is ze bang voor zwetende okseltjes? Heeft ze misschien een soort stuiptrekking? Niemand die het weet. Wat wel duidelijk is, is dat Keys gewoon heel graag haar voorpootjes in de lucht gooit.

  Het begon op een ochtend dat Keys haar pootjes in de lucht gooide en haar baas Peter Mares zo snel mogelijk een foto maakte. ‘Snel! Voor het moment over is’, dacht hij waarschijnlijk.

  Maar de volgende dag deed ze het weer, zo valt te lezen op Bored Panda. En de dagen erna ook. Inmiddels heeft de zwart-witte poes een eigen Instapram-account: @goalkitty. Awwww.


  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange  Waarom zijn komkommers gezond?

  Voedingsstoffen in komkommer zijn gezond

  Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand. Een laag vitamine K-gehalte wordt geassocieerd met een hoger risico op botbreuken. Bovendien verbetert vitamine K de opname van calcium in het lichaam.

  Antioxidanten staan onder andere bekend om hun ontstekingsremmende werking en kunnen daarom veel betekenen voor je lichaam. De antioxidant fisetin zit in komkommer en blijkt een positieve werking te hebben op je hersenen; het zou je hersenen beschermen tegen neurologische ziekten. Een andere antioxidant in komkommer, polyfenol, zou het risico op kanker en hartziekten verminderen. Flavonoïden (je raadt het al: dit zijn ook antioxidanten) in komkommer lijken pijn te bestrijden.

  Weetjes over de komkommer:

  • In de wetenschap worden komkommers ook wel cucumis sativus genoemd.
  • De komkommerfamilie is een grote familie. Naast komkommers behoren onder andere courgettes, augurken, pompoenen en watermeloenen tot de komkommerachtigen.
  • Een komkommer kan veel verschillende vormen én kleuren hebben, zoals geel en oranje.
  • De grootste komkommer ooit groeide in zuid China. Deze was zo’n 1,7 meter lang en woog bijna 70 kilo.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natural woman  Door een kastje in zijn tuin te bouwen heeft deze bioloog een bijzondere vlindersoort gered

  Hoe gigantisch veel dieren er ook op deze aardbol leven, toch valt er niet te ontkennen dat er ontzettend veel diersoorten met uitsterven worden bedreigd. En dat leek ook het geval te zijn voor de Californische Zwaluwstaartvlinder (tegenwoordig Koninginnenpage genoemd). Gelukkig gaat het daar nu een stuk beter mee, allemaal dankzij bioloog Tim Wong.

  Tim bouwde in zijn achtertuin een kas speciaal voor de vlinders. Deze kas beschikte namelijk de geschikte hoeveelheid zonlicht en de juiste temperatuurschommelingen. En dat afgewisseld met een lekker briesje waardoor de vlinders goed konden groeien. Ook leerde Tim dat de vlinders zich voeden met één soort plant uit de Californische Pijpbloemfamilie. Een plant die in eerste instantie moeilijk te vinden was.

  Tim vond de plant uiteindelijk in een botanische tuin en kreeg toestemming om een stukje van de plant mee te nemen zodat hij deze kon planten in zijn eigen kas. Toen zijn kas uiteindelijk af was, liet hij 20 rupsen los. En nu drie jaar later is zijn kas, het tehuis voor de vlinders, in volle glorie en bloei. En… niet onbelangrijk: De populatie blijft groeien!  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreaming  Je zonnecreme kan over de datum zijn

  Als je zonnebrandolie koel en in het donker bewaart kan de fles jaren meegaan. Maar dat doet vrijwel niemand. Er zijn dagen dat je de fles meeneemt naar het strand of dat hij dagen in een warme auto ligt. Dan kan de kwaliteit afnemen, zegt Georgios Imanidis,van de University of Applied Sciences in Zwitzerland. Dat gaat niet heel snel, maar na een half jaar kan de werkzaamheid van de olie of creme wel teruglopen. Zodanig dat je denkt een factor 50 aan te brengen, terwijl de bescherming feitelijk lager is. Remedie als je geen nieuwe fles wilt kopen: vaker insmeren (dat is altijd verstandig…)

  Je zonnecreme kan over de datum zijn


  » Reageer (27)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!