Gastenboek
 • hallo lieverd
 • Lieve groetjes
 • Regen groetjes
 • Aangenaam en knus weekend gewenst lieverd !!
 • Regen groetjes

  Heerlijke bloemkoolsoep staat klaar

   

  Pap en Mam van Jackie
  Die schaferin van Mara
  Een bosje bloemen voor je moeder van Happy
  Jim Reeves van Lenie
  Wat vrouwen niet weten over mannen van Elza
  Pasen van Josephine

   

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring

  Met een lengte van vier tot zes millimeter zijn pauwspinnen met het blote oog nauwelijks waar te nemen. Toch is het bestuderen van deze insecten de moeite waard. Wetenschappers hebben in Australië twee nieuwe soorten ontdekt.

  Het gaat om Maratus jactatus en Maratus furvus in Wondul Range National Park aan de oostkust van het Australische continent. De naam doet het al vermoeden: deze spinnen staan bekend om hun opvallende uiterlijk. 

  Kleurenfestijn

  Het mannetje van Maratus jactatus, bijgenaamd ‘schitterende muffin’, heeft felle blauwe en rode strepen op zijn buik, die vooral worden gebruikt om vrouwtjes aan te trekken. De tweede nieuwkomer wordt ook wel aangeduid als skeletpsin. Maratus furvus lijkt qua vorm op andere pauwspinnen. De vacht van het mannetje van deze soort is echter grotendeels zwart-wit, wat hem een skeletachtig voorkomen geeft. “De ontdekkingen maken duidelijk dat de groep pauwspinnen mogelijk veel diverser is dan we dachten”, zegt deskundige Jürgen Otto in het onderzoeksrapport. “Ik heb het gevoel dat pas een klein deel van de pauwspinnen is ontdekt en dat de natuur nog veel verrassingen voor ons in petto heeft.”

  Paringsdans

  Net als andere pauwspinnen vallen beide nieuwe soorten op door hun karakteristieke paringsdans. Eerst zwaaien ze met hun poten om de aandacht van een vrouwtje te trekken. Vervolgens dansen ze als een rockster heen en weer over een blad of tak. Om het vrouwtje te imponeren, tonen ze daarbij hun gekleurd, lelvormig lichaamsdeel, ook wel ‘ventilator’ genoemd. 

  Tot op heden zijn er ongeveer dertig soorten pauwspinnen ontdekt die, op één uitzondering na, alleen in Australië voorkomen. In het onderzoeksrapport zijn meer foto’s van de nieuw ontdekte soorten te zien


  .


  » Reageer (30)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  8 Doodnormale dingen die in Japan taboe zijn


  1. Een geslachtsorgaan bij de echte naam noemen

  De schroomvallige Japanners noemen vooral de vrouwelijke genitaliën nooit bij de naam. Ze spreken van ‘asoko’, dat zoiets als ‘daar’ betekent. En bijna iedereen weet dan wat er wordt bedoeld.

  2. Aan de verkeerde kant lopen

  In Japan lopen voetgangers net zo strak aan de linkerkant op het trottoir als automobilisten dat doen op de weg.

  3. Anderen aanraken

  Geen drie zoenen ter begroeting, zelfs geen handdruk. In Japan ben je nogal een ‘hentai’ (weirdo) als je de ander onnodig aanraakt. Japanners buigen naar elkaar.

  4. Een fooi geven

  Niemand geeft een fooi. Het zorgt alleen maar voor verwarring. Grote kans dat als je toch geld achterlaat op je tafeltje de serveerster je achter na rent om het terug te geven.

  5. Je neus snuiten in het openbaar

  Japanners haten het om hun neus te snuiten in het openbaar. Of nog erger: dat ze het anderen zien doen. Continu de neus ophalen mag dan weer wel.

  6. Sojasaus over witte rijst gieten

  Doe nooit in het openbaar sojasaus over de rijst. De kok zal diep beledigd zijn. Maar mocht je dat eigenlijk toch lekkerder vinden, dip dan bijvoorbeeld groenten in de saus en eet de rijst er achteraan, zodat je het toch nog wat proeft.

  7. Je benen over elkaar slaan

  Japanners zitten vaak met hun benen strak tegen elkaar aan. Ze doen ze niet losjes over elkaar heen. Dat is meestal te informeel en ongepast.

  8. Op straat eten

  Eten doen de Japanners met aandacht en met respect voor het voedsel. Daar ga je dus even bij zitten. Je eet niet al lopend over straat.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It's not  Na hoeveel kersenbonbons mag je niet meer deelnemen aan het verkeer?

  Na heel veel bonbons. In een kersenbonbon zit hooguit een theelepeltje likeur, het grootste gedeelte is kers.

  Het verschilt natuurlijk per merk bonbon hoeveel alcohol er precies inzit, en van welk percentage. Maar laten we aan de hoge kant gaan zitten, en uitgaan van 2 milliliter kersenlikeur in een bonbon met een alcoholpercentage van 30 procent. In een glas likeur zit 40 milliliter. 20 kersenbonbons staat dus gelijk aan één glas likeur. 2 glazen alcohol brengen je bloedalcoholgehalte op ongeveer 0,5 promille, het maximum wat je nog in je bloed mag hebben.

  Dat zou betekenen dat je meer dan 40 kersenbonbons moet eten voordat je niet meer mag deelnemen aan het verkeer.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pritemps  Hoe paradijselijk is het Nanda Blue Hole op Vanuatu nog?

  De eilandengroep Vanuatu is hard getroffen door de orkaan Pam. Volgens hulporganisatie Oxfam Novib is het een van de grootste natuurrampen ooit in het Stille Oceaangebied. De tachtig eilanden ten noordoosten van Australië hebben in totaal 260.000 inwoners.
  Over de Risico-index van de Verenigde Naties, met daarbij de top-10 van minst veilige landen op aarde. De eilandengroep Vanuatu kwam als land met de hoogste risicofactor naar voren. Die werd berekend aan de hand van de volgende factoren:
  Natuurramp x bevolkingsdichtheid - voorbereiding = mate van ellende.

  Risico-index top-10:
  1 Vanuatu
  2 Fillipijnen
  3 Tonga
  4 Guatemala
  5 Bangladesh
  6 Salomonseilanden
  7 Costa Rica
  8 El Salvador
  9 Cambodja
  10 Papoea-Nieuw-Guinea

  Nederland
  Er zijn landen die in een risicogebied liggen, zoals Nederland, maar zich kunnen wapenen tegen natuurgeweld omdat ze rijk zijn.

  Nanda Blue Hole
  Op de foto zie je het paradijselijke Nanda Blue Hole, gelegen op het grootste eiland van Vanuatu, Espiritu Santo, op anderhalf uur vliegen van de hoofdstad Port Vila. Het wordt door toeristen gezien als het mooiste blauwe meer van de archipel. ‘Zien is geloven’, zeggen de bewoners over het diepe, glasheldere zwemwater.
  Wat na de verwoestende orkaan het lot is van de bewoners van Espiritu Santo en het natuurschoon op het eiland, is nog onbekend.
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente is begonnen  Als het weer mooi wordt

  Kijk nu het word lente
  Alle bloemen beginnen te bloeien
  En de knopjes aan de bomen
  Beginnen ook te komen

  Ik voel het bloed in mijn aderen stromen
  Zou dat nu door de lente komen
  Maar weet je  we moeten niet teveel dromen
  Want april moet nog komen

  En maart roert zijn staart
  En april doet wat hij wil
  Dus er kan nog van alles gebeuren
  Maar we genieten nu van de geuren

  De vogeltjes zijn ook al in de weer
  En vliegen heen en weer
  Om hun nestje te bouwen
  Want vogeltjes gaan ook trouwen

  Het hele leven gaat plots open
  We kijken rond en gaan weer hopen
  Dat het een zomer wordt
  Heel warm en mooi en niet te kort

  Shadow


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My little garden  Euprymna berryi - Gek dier

  Deze dwerginktvis, Euprymna berryi, draagt lichtgevende bacteriën met zich mee. Je zou denken dat hij hierdoor een opvallende verschijning in de oceaan is, maar het omgekeerde is waar. Juist doordat hij licht geeft, valt hij minder op.

  De inktvis jaagt ’s nachts. Hij zou dan door maanlicht zichtbaar kunnen zijn voor roofdieren. De lichtgevende bacteriën helpen hem een handje. Ze zitten in een speciaal ‘lichtorgaan’ in de mantel van de inktvis. Dat orgaan is in staat om het licht dat de bacteriën uitstralen zo te manipuleren, dat het niet te onderscheiden is van het licht dat in de oceaan schijnt.

  Zo krijgt de inktvis een soort onzichtbaarheidsmantel. Roofdieren zien als ze naar hem kijken geen inktvis, maar alleen een vage schaduw. En de bacteriën? Die voeden zich met de suikers en aminozuren die in de mantel van de inktvis zitten. Voor wat hoort wat
  .
   


  » Reageer (36)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nature  Deze blinde therapiehond tovert een glimlach op je gezicht

  De golden retriever Smiley is geboren met dwerggroei en zonder ogen. Toch is de hond altijd even vrolijk. Zijn eigenares Joanne George realiseerde zich dat Smiley een inspiratie is en een perfecte therapiehond zou zijn.

  De hondentrainster Joanna George redde haar hond toen hij amper twee jaar oud was uit een fokkerij. ‘Hij leefde in betreurenswaardige omstandigheden en hij had schrik van alles toen hij voor het eerst in ons huis kwam. Smiley kroop weg van het geluid van andere etende honden en hij had littekens over heel zijn lichaam.’

  Wanneer de golden retriever herstelde, mocht hij trainen om een echte gediplomeerde therapiehond te worden. Vandaag gaat hij patiënten bezoeken in bejaardentehuizen en begeleidt hij kinderen met speciale zorgen naar de bibliotheek voor leessessies in Canada.

  Smiley helpt mensen om hun handicap te vergeten. ‘Honden weten niets meer van hun verleden en smiley is altijd gelukkig. Terwijl mensen blijven terugkijken naar hun turbulente verleden’, aldus George.

  Een man in het ziekenhuis had nog nooit gepraat of verbaal contact gelegd met iemand. Op een dag, zo verteld de eigenares, stond Smiley voor de oude man Teddy. Hij begon ineens te glimlachen en hij maakte geluid. Alle verpleegsters liepen naar de kamer want ze hadden de man nog nooit zien lachen of enige soort van reactie zien geven. Nu begroet Smiley altijd eerst Teddy wanneer hij een bezoek brengt aan het bejaardentehuis.

  ‘Mijn hond veranderde mijn leven’, aldus de hondentrainster. ‘Hij begeleidde mij naar mijn eerste afspraakje en hij droeg de ringen op mijn huwelijk.’


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I think  Prachtig beschilderde tombe ontdekt in Egypte

  Amerikaanse onderzoekers hebben in Egypte een nieuwe tombe ontdekt die met prachtige schilderingen versierd is. De tombe behoort toe aan een bewaker van de tempel van de god Amon.

  De onderzoekers – verbonden aan het American Research Center in Egypt – ontdekten de tombe bij toeval, tijdens restauratiewerkzaamheden. De archeologen waren tombes van de adel in Koerna (op de westelijke Nijloever) aan het herstellen toen ze op de tombe stuitten. De tombe stamt uit de achttiende dynastie (1543 tot 1292 voor Christus).

  De wanden van de tombe zijn prachtig versierd met tal van schilderingen. De schilderingen laten jagers zien, maar geven ook een beeld van de man (en zijn echtgenote) aan wie de tombe toebehoorde. Ze zijn samen te zien terwijl ze aan een offertafel zitten.

  Helemaal intact zijn de schilderingen helaas niet meer. Ook de namen van de bewaker en zijn vrouw blijven onbekend. De namen zijn uit de tombe verwijderd, net als de teksten die betrekking hebben op Amon. Waarschijnlijk gebeurde dat onder het bewind van koning Achnaton die de monotheïstische godsdienst introduceerde en alle Egyptische goden in één god – Aton – verenigde.

  tombe


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Never give up

  Quizvraagje

  In welk land is het verboden op zondag je auto te wassen?

  Veel succes!!!

  Antwoord=Zwitserland


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caught in life  Zoetzuur varkenshaasje met rabarber, jonge uitjes en puree met spekjes

  Ingrediënten

  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 4 staven rabarber
  • appelazijn
  • fijne suiker
  • 1 stukje verse gember
  • 2 sjalotten
  • 2 wortelen
  • 1 takje selder
  • 1 dl droge witte wijn
  • water
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

   Breng 1 kop appelazijn aan de kook met 3 koppen suiker. Doe er de grof gesneden stukken gember bij. Laten even doorkoken.
  • 2Schil de aardappelen, snijd ze in niet te kleine stukken en stoom ze gaar.
  • 3Kruid de varkenshaasjes met peper, zout en nootmuskaat. Schroei ze rondom dicht in hete boter. Leg er grof gesneden selder, sjalot en wortelen rond om te voorkomen dat het braadvocht verbrandt. Zet de pan zo'n 20 minuten in een oven op 140°C.
  • 4Schil de rabarber en snijd de staven in stukken van ongeveer 5 cm. Leg ze in de stroop en laat zo'n 20 minuten sudderen op een heel laag vuurtje.
  • 5Snijd de jonge uitjes in stukken. Snipper het groen en houd die apart. Stoof de uitjes glazig in boter. Voeg wat suiker, peper en zout toe en blus met een scheutje water. Breng op smaak met kerriepoeder en kleur met gemalen kurkuma. Laat rustig gaar koken.
  • 6Haal het vlees uit de pan en laat het nog 10 minuten rusten.
  • 7Bak het in stukjes gesneden spek aan in boter met het gesnipperd sjalotje. Doe er flink wat gesnipperde peterselie bij. Prak de aardappelen met een vork en doe ze in de pan met het spek. Roer goed door en breng op smaak met peper en weinig zout.
  • 8Blus de braadpan van het vlees met een scheutje wijn en water. Laat even doorkoken en werk de saus af met een klontje koude boter.
  • 9Werk de pickles van jonge uitjes af met het groen.
  • 10Schik de rabarber onderaan. Leg er mooie plakjes varkenshaas op en bedek met de uitjes. Giet er de saus over en schik er de puree naast.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypt  Voor kattenliefhebbers: op dit eiland zijn meer katten dan mensen

  Welkom op Aoshima, het kleine Japanse eilandje waar meer katten wonen dan mensen. In een slaperig vissersdorpje leven enkele oudere mensen samen met een enorm aantal katten. Het eiland is een toeristische attractie geworden voor kattenliefhebbers.

  Rond 1945 woonden er nog zo’n 900 mensen op het eiland, dat maar een half uurtje varen van het vasteland afligt. De katten zijn toen naar het eiland gehaald om een einde te maken aan een muizenplaag. Maar steeds meer inwoners vertrokken en er werd steeds minder gelet op de voortplanting van de dieren. Ondertussen wonen er nog maar twintig mensen op het eilandje en zo’n 120 katten.


  » Reageer (37)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Me and my kaketoe  Stofje in olijfolie doodt kankercellen binnen een uur

  Wetenschappers hebben ontdekt dat een stofje in olijfolie in staat is om kankercellen in een half uur tot een uur tijd dood te laten gaan. En dat zonder de gezonde cellen te beschadigen.

  Het gaat om het stofje oleocanthal. In een nieuw onderzoek tonen wetenschappers aan hoe het stofje kankercellen doodt. Uit het onderzoek blijkt niet alleen dat het stofje razendsnel te werk gaat, maar ook dat het gezonde cellen met rust laat.

  Gezonde cellen
  Uit het onderzoek blijkt bovendien dat oleocanthal gezonde cellen – die ook zo’n blaasje met afval bevatten – met rust laat. Het stofje zorgde er alleen voor dat de levenscyclus van de gezonde cellen tijdelijk stopte. “Het stofje bracht ze in slaap.” Na een dag gingen de gezonde cellen weer aan het werk alsof er niets gebeurd was.

  olijf

  Wist je dat...8000 jaar oude olijfolie ontdekt in Israël

  Wetenschappers hebben in Israël potten ontdekt met daarin restjes olijfolie. De olie is al zeker 8000 jaar oud en is daarmee de oudste olijfolie die ooit in Israël en mogelijk zelfs in het Middellandse Zeegebied is aangetroffen.

  olijfolie


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bald and beautiful  Vogel ontdekt die doet alsof hij een rups is

  Wetenschappers hebben een vogel ontdekt die kort nadat hij uit het ei kruipt, doet alsof hij een giftige rups is. En de vogel verdient een Oscar voor zijn optreden: het verschil is bijna niet te zien.

  Is het een kuiken? Is het een rups? Hoewel die twee zelden op elkaar lijken, is dat een vraag die je je kunt stellen als je door het Peruaanse woud loopt. Daar leeft namelijk een vogel die giftige rupsen imiteert. Dat schrijven onderzoekers in het blad The American Naturalist.

  Donzig
  Het gaat om de vogel Laniocera hypopyrra. De onderzoekers stuitten op een nest van de vogel en keken vol verbazing naar de jongen die net uit het ei waren gekropen. De kuikens zien er namelijk heel bijzonder uit. Hun veren zijn donzig en hadden lange oranje ‘haren’ met witte puntjes. Daarmee zien ze er heel anders uit dan de jongen van andere vogels in dit gebied.

  Rups
  Waarom? Dat werd duidelijk toen de onderzoekers het gedrag van de vogel gingen bestuderen. Kort nadat de vogel uit het ei kroop, begon deze heel traag zijn kopje van links naar rechts te bewegen, op dezelfde manier als harige rupsen dat doen. En terwijl de onderzoekers zo bezig waren in het Peruaanse woud stuitten ze op een giftige, harige rups die net zo groot was als de jonge vogels en exact dezelfde kleur haren had. De puzzelstukjes vielen toen op hun plaats: de onderzoekers vermoeden dat de jonge vogels deze giftige rups imiteren om roofdieren ervan te weerhouden ze op te eten.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desire

  Biljetten omkatten voor Spock

  Canadese fans van de serie Star Trek zijn een actie begonnen om hun held Spock te eren. Nodig: een Canadees 5 dollar biljet. De negentiende eeuwse premier Wilfrid Laurier die daarop staat afgebeeld is namelijk met een paar pennenstreken om te toveren tot de inwoner van de planeet Volcan. Een nieuw kapsel, puntige oren en eigenwijze wenkbrauwen zijn het enige dat nodig is.

  Spock-acteur Leonard Nimoy overleed 27 februari op 83-jarige leeftijd. Over de hele wereld rouwen mensen om de man die jarenlang de eigenwijze ruimtereiziger Spock verbeelde. Als inwoner van de planeet Vulcan kende hij geen grote emoties, wat zijn heethoofdige tegenspeler Captain Kirk soms tot waanzin dreef.

  Biljetten omkatten voor Spock


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red

  Taiwanees hotel biedt Batman-kamer aan

  Tegenwoordig kan je al in verschillende thema-hotelkamers overnachten, zo ook in ‘The Eden Motel’ in Taiwan. Het hotel trakteert zijn gasten al langer met hotelkamers gebaseerd op films. Zo zijn er kamers gebaseerd op The Mummy en Sherlock Holmes. Maar de populairste hotelkamer is gedecoreerd zoals de Batcave uit de films over de fictieve vleermuisheld Batman.

  De gasten voelen zich bijna echte bewoners van de Amerikaanse stad Gotham City. Voor een prijs van 40 pond (55 euro) kan je de kamer boeken voor drie uur. Het bed, het bad maar ook de televisie zijn allemaal in het thema van de superheldenfilm. Zelfs een kleinere versie van de Batmobile staat als zitplaats voor de spiegel.

  Op de website van het hotel reageerden al verschillende Batman-fans. Het hotel zou volgens hen thema’s van verschillende films in één kamer hebben samengevoegd. Terwijl verschillende elementen uit de film uit 1989 komen met Michael Keaton als Batman, komen andere elementen uit de Dark Night trilogie met Christian Bale in de hoofdrol.

  De gasten van het Taiwanese hotel hebben ook keuze uit andere speciale slaapplekken.

  Voor de echte durvers is er een kamer ontworpen in de stijl van de beruchte gevangenis Alcatraz.

  En een kamer speciaal  voor de fans van de film The Mummy met Brendan Fraser in de hoofdrol.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hair styling  Kunnen dieren ook een eetstoornis hebben?

  Anders dan mensen hebben dieren geen last van een vervormd lichaamsbeeld. Ze willen niet afvallen om aan een onbereikbaar ideaal te voldoen.

  Daardoor zullen ze nooit op dezelfde manier als mensen last krijgen van een eetstoornis. Toch kunnen ze symptomen hebben die erg lijken op anorexia nervosa. De oorzaak is meestal stress. Bijvoorbeeld omdat ze in een onbekende omgeving worden geplaatst of omdat het maatje waarmee ze zijn opgegroeid ineens overlijdt. Ze stoppen met eten en hongeren zich uit, soms zelfs tot de dood erop volgt.

  Bij varkens die in stallen worden gehouden is het ‘magere biggen-syndroom’ een bekend fenomeen. De oorzaak is een te vroege scheiding van moeder en kinderen. Al heel snel moeten de biggetjes de veilige omgeving van hun moeder verlaten en de concurrentie om voedsel aangaan met de groep. De minder assertieve exemplaren delven hierbij het onderspit en kunnen last krijgen van een eetstoornis. Ze weigeren hun eten en raken ernstig vermagerd.

  En laboratoriumratten krijgen soms last van een wel heel opvallende eetstoornis: anorexia atlethica. Bij mensen wil dat zeggen: dwangmatig sporten om af te vallen. In het geval van ratten is het overmatig lopen in hun looprad.


  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Living with fantasy  Wist je dat.. het dorpje Fucking haar naam niet mocht veranderen?

  Je zal maar in dat dorp Fucking wonen. Het Oostenrijkse plaatsje 40 kilometer ten noorden van Salzburg wilde onlangs haar naam veranderen maar dat mocht niet.

  Fucking bestond eeuwenlang zonder dat er spot mee gedreven werd. Maar in de wereldoorlog werden er tot hun grote lol Amerikaanse militairen gestationeerd. Sindsdien is het cultdorp een toeristische attractie.

  Het type toeristen die de plaats aantrekt zijn niet gewild door Fuckingers. Sinds de tweede wereldoorlog zijn al dertien naamborden gestolen en hebben talloze vrouwen topless geposeerd.

  Op 17 april jl. wees een referendum onder de iets meer dan honderd inwoners van het dorpje uit dat zij wilden dat de plaatsnaam veranderd werd in de zestiende-eeuwse spelling Fugging.

  Met dit verzoek ging burgemeester Franz Meindl naar de centrale overheid. Maar het werd afgewezen omdat een dorpje 250 kilometer ten oosten al de naam Fugging had.

  Derhalve blijft het dorpje voorlopig Fucking heten. Zoals het al sinds 1070 doet. Het schijnt vernoemd te zijn naar een landheer die de naam Fuck droeg.

  Naast Fucking zijn er ook andere interessante plaatsen in Oostenrijk, zoals Rottenegg, Windpassing, Wankham en Oberfucking.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.House for sale  Wist je dat.. het kleinste zoogdier ter wereld een thaise varkensneusvleermuis is?

  Een beestje ter grootte van je duim, dat leeft in regenwouden tussen insecten die groter zijn dan hij. Dat is de Thaise varkensneusvleermuis, het kleinste zoogdier ter wereld.

  Het kleinste zoogdier ter wereld is in lengte tussen de 29 en 33 millimeter. Daarmee zijn ze ongeveer even groot als een hommel, vandaar dat ze in het Engels ook wel bumblebee bat genoemd worden.

  Ze hebben meestal een bruinrode kleur, een varkensachtig neusje, relatief grote oren en kleine oogjes die meestal met vacht bedekt zijn. Hun vleugels zijn relatief groot met een maximale spanwijdte van 170 mm. Ze hebben geen staart en wegen ongeveer 2 gram.

  Bij zonsondergang jagen ze twintig a dertig minuten op kleine spinnen en kevers. Zoals vele vleermuizen maken ook zij gebruik van echolocatie. Dit houdt in dat ze een geluid uitzenden en de weerkaatsing opvangen en daarmee de locatie van hun prooi bepalen.

  Er zijn nog ongeveer 2000 varkensneusvleermuizen in Thailand en minstens een zelfde aantal in buurland Myanmar.

  Met haar minuscule grootte is de Thaise varkensneusvleermuis het kleinste zoogdier ter wereld. De blauwe vinvis is de grootste met een maximale lengte van ongeveer 33 meter en een maximaal gewicht van 170 ton. Hiermee past de varkensneusvleermuis qua gewicht 85 miljoen keer in het grootste zoogdier ter wereld.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My best friends

  Quizvraagje

  Wat is de naam van de eerste volledige roman die geschreven werd door Charles Dickens?

  Veel succes!!

  Antwoord  The Pickwick Papers was zijn eerste volledige boek in het jaar1836


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raeka  Schok: mummie in standbeeld

  Een Boeddhistisch standbeeld uit de 12e eeuw blijkt een mummie te bevatten, waarschijnlijk van een heilige uit China. Het beeld is een tijd lang te zien geweest in het Drents Museum in Assen. Tijdens zijn verblijf in Nederland hebben twee artsen van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort onder het toeziend oog van een kunstexpert het beeld gescand en een endoscopie uitgevoerd.

  Op de beelden is goed te zien hoe het beeld een volledig skelet bevat in een pose die past bij meditatie. Volgens sommige boeddhisten sterven de grote meesters van hun religie niet, maar raken ze in een staat van 'eeuwige meditatie'. Het is niet ongebruikelijk om in tempels mummies van priesters tentoon te stellen.

  Het gaat hier waarschijnlijk om meester Liuquan, een Chinese boeddhist. Hoe hij in het beeld terecht is gekomen, moet worden uitgezocht. In Amersfoort is ook DNA-materiaal van de botten verzameld, waarmee de identificatie mogelijk beter te maken is. Daarbij werden in het lichaam ook stukjes papier gevonden met daarop Chinese karakters.

  Schok: mummie in standbeeld


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantic face

  De meest decadente superjachten

  Superjachten zijn de favoriete speeltjes van de rijken der aarde. Omdat je natuurlijk altijd de buurman vóór moet blijven, neemt de decadentie aan boord van deze jachten steeds gekkere vormen aan. Een zwembad of bioscoop, daar kijkt niemand meer van op.

  Om een beetje indruk te maken heb je tegenwoordig een concertzaal in je superjacht, waar een vijftienkoppig orkest in past (Superjacht: Al Said), een heus kunstmatig strand met echt zand, dat uit de zijkant van de boot kan schuiven (Superjacht: Lady Moura) een zwembad met een bodem van glas, dat recht boven de discozaal gebouwd is (Superjacht: A) een privé duikboot voor uitstapjes onder water (Superjacht: Eclipse) een lasersysteem tegen paparazzi, dat camera's opspoort en verblindt met een lichtbundel (Superjacht: Eclipse) een muur van meteoriet-steen of een beeld gemaakt van heuse T-rex botten (Superjacht: History Supreme).

  Verder standaard op megajachten: speciale airconditioned kamers waarin de dames kunnen wachten op het bootje dat ze naar de kant brengt. Je wilt natuurlijk niet dat, terwijl je op het dek wacht, je make-up in de hitte uitloopt!

  Op de echt grote jachten behoren een of twee helikopters tot de standaarduitrusting, naast de andere gebruikelijke speeltjes zoals jetski's, zeilboten en duikmateriaal. Deze helikopters zijn ook in bijzondere tijgerprints verkrijgbaar. Je moet toch wat, als je nog op wil vallen in de haven van Monaco.


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Butterflys  Doordenkertje

  Een concert waarbij het publiek kan rondwandelen

  Het begint met de letter P en heeft 16 letters

  Veel succes

  Antwoord-promenadeconcert


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woman extreme  Denkend aan Holland

  Denkend aan Holland, zie ik prachtige steden
  door immigratie naar de bliksem gaan
  Kerken vervangen worden door moskeeén
  en in mijn ogen verschijnt een traan

  Denkend aan Holland

  Zie ik subsidiestromen
  miljoenen die naar zotte projecten gaan
  Het volk laat het gelaten over zich komen
  verdomt het om in verzet te gaan

  Denkend aan Holland

  Zie ik prachtige polders
  opgeofferd worden aan nieuwe natuur
  Het erfgoed van jarenlang noest werken
  moet verdwijnen en dat vindt ik zuur

  Denkend aan Holland

  Zie ik ouden en zieken
  weggezet worden als tweederangs mens
  Ze geven het geld liever aan de grieken
  en dat is niet iets wat ik voor mijn land wens

  Denkend aan Holland

  Zie ik een bevolking
  die alles maar over zich heen laat gaan
  Geen idee meer van onze rijke historie
  alleen met haar persoonlijk welzijn is begaan

  Denkend aan Holland

  Zie ik een regering
  die handhaaft het streven '' weg met ons''
  Maar de bevolking houdt haar in leven
  een nadenkend volk geeft zo'n regering de bons


  Denkend aan Holland

  Zie ik met lede ogen
  ons mooi land naar de afgrond gaan
  Als dat gebeurt moet de Hollander niet klagen
  op een miljoen mensen na hebben ze het zelf gedaan


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florelou  Bh spoort kanker op

  Te mooi om waar te zijn? Een nieuwe bh vol sensoren checkt je borsten en slaat alarm als hij kankercellen aantreft. Zo kunnen vrouwen thuis onderzoek doen en is een – soms pijnlijke - mammografie niet meer nodig. Hoe werkt dat?

  Een op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Hoe eerder de kanker wordt ontdekt, hoe groter de kans je het overleeft. Vrouwen tussen de 50 en 75 jaar krijgen daarom elke twee jaar een screening. Tijdens deze mammografie worden de borsten tussen twee platen geplet om een goede röntgenfoto te maken. Voor sommige dames is dat een pijnlijke bedoening.

  Dat moet anders. Daarom pioniert start-up Cyrcadia Health met een bh vol sensoren. De sensoren in de bh meten de temperatuur en sturen die naar een app. Dat is handig, want waar kanker zit, stijgt de bloedtoevoer en daarmee de temperatuur van het weefsel. Door de bh maandelijks een keer aan te doen, vallen temperatuurschommelingen meteen op. De app slaat alarm en de vrouw weet dat ze naar de dokter moet.

  Uit eerste testen blijkt dat de bh betrouwbaarder is dan röntgenfoto’s. En ook fijn: vrouwen kunnen de test maandelijks thuis uitvoeren. Geen ziekenhuizen en pijnlijke mammografieën meer. De makers verwachten de bh al in 2016 op de markt te brengen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sssssssssst

  Zeeslak - Gek dier

  Deze groene zeeslak heeft wel wat weg van een plant. Dit is ook niet zo heel gek, aangezien deze slak, net als planten, gebruik maakt van fotosynthese.

  Hij heeft namelijk endosymbiotische chloroplasten op zijn lichaam. Dat zijn een soort zonnecellen. Het licht zet hij vervolgens om in energie.

  Maar pas echt bijzonder is dat de groene zeeslak niet wordt geboren met deze chioroplasten. Ze krijgen ze van de algen die ze de eerste paar weken van hun leven eten. Als ze dat 2 weken braaf doen, hoeven ze daarna nooit meer te eten. Zolang ze maar genoeg in de zon zwemmen.
  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marylou  Eindelijk een ui die je kunt snijden zonder tranen

  Britse boeren uit Bedfordshire hebben er twintig jaar over gedaan om een ui te ontwikkelen, waarvan je geen tranen krijgt bij het snijden. Bovendien houdt de nieuwe ui de adem wél fris.

  Boer Alastair Findlay proefde elk seizoen zeker 400 uibollen om tot de perfecte ui te komen. En nu is het dus zover. De ui is ‘Asda Sweet Red’ gedoopt en moet een zoetere, minder scherpe uisoort zijn.

  De ‘Asda Sweet Red’ bevat veel minder zwavel. Zwavel zorgt er bij normale uien voor dat je ogen waterig worden tijdens het schillen en dat je adem gaat stinken.

  ‘De uien zijn milder, lekkerder en knapperiger dan gewone rode uien’, zegt Andy Warham, een groente-inkoper. ‘Ze zijn veel minder scherp en bitter.’

  Eindelijk een ui die je kunt snijden zonder tranen


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Baby baart tweeling

  In Hong Kong, is een meisje geboren dat bij geboorte zwanger was van een tweeling. Het meldt de Hong Kong Medical Journal in een medisch artikel. De twee foetussen leken aanvankelijk op een tumor. Maar nadere studie toonde aan dat het minimensjes waren: met een intacte huid, armen, benen, borst en organen en een navelstreng. De foetussen werden operatief verwijderd.

  Het drie weken jonge meisje doorstond de procedure goed. Zij werd een week later uit het ziekenhuis ontslagen.

  Het fenomeen van een kind in een kind is niet ongebruikelijk, maar wel zeldzaam. Het komt maar eens op een half miljoen geboortes voor. Tot op heden zijn er minder dan tweehonderd gevallen bekend. Het gaat meestal om een tweeling waarbij de ene in de andere groeit. Een vergelijkbaar fenomeen is de Siamese tweeling, waarbij de twee broertjes of zusjes aan elkaar groeien.

  Dat in één kind twee anderen groeien is in hoge mate uitzonderlijk. In dit geval kan het komen omdat de moeder meerdere abortussen heeft gehad, zo schrijven de artsen die het geval onderzochten.

  Baby baart tweeling


  » Reageer (19)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!