Gastenboek
 • Prettige vrijdag lieve vriendin
 • Dag José
 • Goedemorgen lieve José xxx, een fijne dag gewenst.
 • Hallo Hallo
 • Eindelijk hier..

  Heerlijke mosselen met frietjes en sausjes staat klaar

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grace

  Nieuwe pauwspin heeft knalblauw Zorro-masker

  De pauwspin met de naam Maratus personatus (het Latijnse woord voor gemaskerd) is drie tot vijf millimeter lang. De mannetjes hebben felle kleuren om vrouwtjes te lokken. In tegenstelling tot andere pauwspinnen – zoals de Maratus harrisi – heeft M. personatus geen waaiervormig achterlijf die hij aan vrouwtjes toont. Zijn blauwe masker is voldoende.

  Bioloog Jürgen Otto vond het blauwe spinnetje. De bioloog bestudeert pauwspinnen al sinds 2008 en heeft het zijn missie gemaakt om alle pauwspinnen die er zijn te documenteren. Hij heeft de nieuwe pauwspin ontdekt dankzij zijn collega, de spinnenspecialist David Knowles. Otto beweert dat deze spin ongevaarlijk is voor mensen.


  » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A few days at the beach  Transparante flora en fauna

  De Nederlandse Arie Van't Riet, een voormalige specialist in radiologie, nam deze foto's met een röntgencamera. In zijn persoonlijke studio bouwde hij natuurlijke scènes na die hij 'biorama's' noemt. Hiervoor gebruikt hij dode dieren, zodat er geen levende dieren werden blootgesteld aan de radiatie.
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodmorning

  Langzaam gegaarde gevulde varkenshaas

  Ingredienten

  2 varkenshaasjes
  6 grote champignons
  ¼ rode puntpaprika
  1 sjalotje
  zout peper
  Italiaanse kruiden
  4 eetlepels geraspte kaas
  touw om op te binden

  Bereiding

  Hak het sjalotje fijn en fruit deze zachtjes in wat olie glazig. Voeg de zeer fijn gesneden champignons en de zeer fijn gesneden paprika toe en bak deze mee. Breng het geheel op smaak met zout, peper en wat Italiaans kruiden.
  Laat afkoelen.

  Snij de varkenshaasje in de lengte een klein stukje in. Zet het mes daarna schuin en snij weer wat verder. Probeer een platte lap te snijden van de varkenshaas.
  (Lukt dit niet snijd hem dan in en vul hem met de vulling)
  Bekleed 3/3 van de varkenshaaslap met het champignons mengsel en strooi hier de geraspte kaas over.
  Rol de varkenshaas op en bindt hem vast met keukentouw.

  Bereid de Big Green Egg voor op indirect grillen en breng hem naar een temperatuur van 135 Gr.C.
  Leg de varkenhaasjes op het gewone rooster op de BBQ en gaar ze in zo'n 30-40 minuten mooi gaar.

  Bezit je geen BBQ waarbij je de temperatuur zo goed kunt regelen dan kan je dit gerecht ook op de traditionele manier maken.
  Verhit wat boter in een pan en bak de varkenshaasje rondom bruin. Bak echter niet te lang, gewoon alleen maar even aanbraden.
  Leg de varkenshaas daarna in een voorverwarmde oven van 135-140 Gr.C en bak ze op deze manier langzaam gaar.
  je varkenshaas blijft heerlijk als al je ze langzaam gaart.  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy  Het is even wennen, maar de zomertrend van 2016 is toch echt blauwe wijn

  Is het een futuristisch ogend blijvertje of zijn we het in de herfst alweer vergeten zoals de cider van vorig jaar? Blauwe wijn, al populair in Spanje, rukt op naar Nederland.

  En er is niets chemisch aan, verzekeren importeurs direct. De blauwe kleur komt van anthocyaan, een natuurlijke kleurstof uit de schil van blauwe druiven. Verder is de wijn ook niet zoet, zoals de kleur doet vermoeden, maar doet hij denken aan een aromatische, droge Chardonnay.

  Wijnkenner Harold Hamersma vindt de wijn evenwel een gimmick. In Het Parool noemt hij de blauwe wijn ‘opvallend, maar niet opvallend lekker’. Na drie soorten blauwe wijn: ‘Het ziet eruit als ruitenwisservloeistof, maar zo smaakt het niet’.

  De ‘overdreven fruitige’ wijn kan volgens Hamersma leuk zijn als grap op een themafeest. Maar daarna zal de wijn wel weer verdwijnen. ‘Een voordelige supermarktwijn, in de categorie 3,99 of 4,99 euro’.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felicity  Knuffel je je hond? Deze expert vertelt waarom je dat beter kunt laten

  Als een ouder zijn of haar kind weinig knuffelt, kan het kind als volwassene emotionele problemen krijgen. Maar bij honden is het een heel ander verhaal. Terwijl wij onze honden willen laten voelen hoe gek we op ze zijn, voelt de hond vooral stress.

  Hondenexpert Stanley Coren onderzocht 250 foto’s van mensen die hun hond knuffelden. Hij zocht naar specifieke tekens waaruit blijkt dat de hond het knuffelen niet fijn vond, zoals het hoofd wegdraaien, de ogen (deels) dicht doen, het wit van de ogen laten zien, de oren laag houden, de lippen likken, een poot optillen en gapen.

  Coren stelde vast dat bijna 82% van de honden op de foto’s duidelijk stress vertoonde. Bij 10% was de reactie van de hond wat onduidelijk en maar 7% leek ontspannen te zijn.

  Honden zijn volgens de expert dieren die bij stress weg willen kunnen rennen. Worden ze vastgehouden, dan kunnen ze gaan bijten. Je kunt je hond beter even op de rug kloppen, aldus Coren.

  Knuffel je je hond? Deze expert vertelt waarom je dat beter kunt laten


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Face of eve  De verrassende waarheid over hoelang je eten kunt bewaren

  Mayonaise

  Verrassend genoeg is mayonaise niet erg lang houdbaar; in de voorraadkast twee maanden en in de koelkast drie maanden. Het ei en de azijn in de saus beginnen na een tijdje te stinken en zorgen ervoor dat de mayo er niet meer zo fraai uitziet.

  Soep in blik

  Veel van ons bewaren graag een paar blikken soep in de voorraadkast voor wanneer het winter is, we ziek zijn of gewoon om wat extra's achter de hand te hebben. Hoewel je ze maar liefst vijf jaar in de voorraadkast kun bewaren, gaat de soep al na twee jaar achteruit

  Bananen

  Je kunt meestal vrij goed aan de schil zien of een banaan nog eetbaar is. Gemiddeld zijn bananen twee tot vijf dagen houdbaar in de fruitschaal, en zeven dagen in de koelkast.

  Eieren

  Je kunt eieren in de koelkast tussen de drie en vijf weken bewaren, zolang ze nog niet gekookt zijn en nog in de schaal zitten. Gekookte eieren kun je maar een week bewaren, maar ze gaan dan wel ontiegelijk stinken.

  Worsten

  Worsten zijn vrij lang houdbaar als ze gebakken zijn, maar daarvoor niet bepaald. Rauwe worsten zou je maar een of twee dagen in de koelkast moeten bewaren om ziektes te voorkomen, maar in de vriezer kun je ze wel twee maanden bewaren.

  Melk

  Melk is na de verkoopdatum meestal nog een week houdbaar in de koelkast, en drie maanden in de vriezer. De melk blijft langer goed wanneer je het pak in de koelkast zelf bewaard, in plaats van in de koelkastdeur

  Kip

  Kip is waarschijnlijk de voedselsoort waar we ons allemaal het meest druk om maken. Rauwe kip blijft maar een of twee dagen goed in de koelkast, en in de vriezer negen maanden. Gekookt of gebakken kun je de kip drie tot vier dagen in de koelkast bewaren.

  Chicken is probably the food we all worry about the most, and it’s obviously important we know exactly what is safe and what isn’t. But before we even think about cooking it, we should always be aware that raw chicken will only last for one to two days in the fridge. Stick it in the freezer and you’ve got it for nine months, or cook it, and you can keep it in the fridge for three to four days.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hunks

  Wauw! Dat is nog eens bijzondere latte art!

  Waarschijnlijk ken je ze wel, van die latte art-filmpjes waar ze in een handomdraai de mooiste figuren op je cappuccino maken.

  Zoiets dus:

  latteart1

  Echter pakt Melaquino haar latte art net even wat anders aan. Zij doet het niet door melk in het kopje te gieten, maar pakt er ook een lepel en een kwastje met chocola bij om kunstwerkjes van je koffie te maken. En wat voor een kunstwerkjes!
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm waiting for a hot summer with you

  Cranberrysap is een echt wondermiddel

  De cranberry, of de Amerikaanse veenbes, staat vooral bekend om zijn helende werking bij pijnlijke blaasontstekingen of als het hoofdingrediënt van een verdraaid lekkere cocktail (Cosmopolitan!). Volgens recente studies zou de helderrode zure vrucht ook beschermen tegen hartziektes en een beroerte.

  Twee glazen cranberrysap per dag zouden volstaan om ons hart te beschermen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie bij 56 deelnemers. Zo hadden de proefpersonen die regelmatig ongesuikerd sap van de superbes dronken heel wat gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloeddruk en gezondere, regelmatigere bloedsuikerspiegels. Na acht weken liepen ze zelfs 15% minder kans op een hersenbloeding en 10% minder kans op een hartziekte.

  “Deze bevindingen bevestigen dat de polyfenolen uit de bessen ons lichaam beschermen tegen verschillende aandoeningen”, zegt hoofdonderzoekster Christina Khoo. Redenen genoeg dus om deze veenbes op te nemen in ons dagelijkse dieet.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red  Kans op stevig onweer? Dit zijn de 14 dingen waar je op moet letten

  Onweersbuien lijken in onze contreien steeds weerbarstiger te worden en vaker voor te komen dan vroeger. Word je er door overvallen, let dan op de volgende dingen:

  Binnen:

  1. Schat de afstand van het onweer in – Tel het aantal seconden tussen de bliksem en de donder en deel dat door drie om het aantal kilometers te weten. Zit je onder de tien seconden, dan is het onweer dichtbij

  2. Doe de ramen dicht en blijf er bij weg – De bliksem is mooi maar fel en kan verblinden

  3. Haal de stekker uit elektrische apparaten, zoals de televisie en de computer

  4. Blijf weg bij stromend water en ga niet douchen

  5. Ga niet in de buurt staan van metalen voorwerpen en leidingen – Denk aan de waterleiding, gasleiding, de telefoon, de elektriciteitsleiding, enzovoort

  6. Ga niet bij de open haard staan

  7. Bel niet met de vaste lijn

  Buiten:

  8. Gebruik geen paraplu als je naar buiten moet en loop niet rond met hengels of golfsticks

  9. Blijf niet in een open veld – Kun je niet meer weg, hurk dan en sla je armen om je knieën, hou je voeten tegen elkaar en je hoofd zo laag mogelijk met je handen over je oren. Ga nooit plat op de grond liggen

  10. Schuil niet bij een eenzame boom – Als je in het bos bent, zoek dan een groepje lage bomen in het laagste gedeelte van het terrein

  11. Zwem, duik, surf en vaar niet – Zwem ook niet in overdekte zwembaden

  12. Stap af van je fiets/brommer/motor/paard en schuil

  13. Blijf weg van open water, boten, tenten, hoge gebouwen, (ook niet-metale) omheiningen, hoogtes en metalen constructies

  14. Schuil niet met een grote groep – Hurk met maar een paar op twee meter afstand van de anderen

  Kans op stevig onweer? Dit zijn de 14 dingen waar je op moet letten


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowergirl


  Aardappels eten is behoorlijk gevaarlijk

  Af en toe een aardappel is geen probleem. Maar een paar keer per week verhoogt het risico op hoge bloeddruk aanzienlijk. En van hoge bloeddruk zijn de risico’s bekend. Een studie in het medische vakblad The British Medical Journal (BMJ) toont aan dat vier keer per week aardappelen eten in welke vorm dan ook – gebakken, gekookt of als puree – schadelijk is.

  Het onderzoek – gedaan door wetenschappers van Harvard – maakt niet duidelijk hoe de relatie tussen aardappels en hoge bloeddruk in elkaar zit. Wel dat die er is. En dat die niet gezond is

  Aardappels eten is behoorlijk gevaarlijk


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterfall  Hij stopte met werken om de Middellandse Zee over te kajakken en nam onderweg een hond mee

  Maak kennis met Sergi Basoli. Een Spanjaard die het 3 jaar geleden helemaal gehad had met zijn werkleven. Hij zegde zijn baan op en vertrek met zijn kajak de Middellandse Zee op. Van zijn thuisstad Barcelona kajakte hij langs de kustlijn naar onder andere Sicilië en nog veel meer eilanden. Ondertussen heeft hij in drie jaar tijd al 5.000 kilometer gepeddeld. ‘Langzaam genoeg, om niets te missen onderweg’, vertelt hij op Bored Panda.

  En dat allemaal in zijn eentje? Niet helemaal, maar gedeeltelijk. Onderweg vond hij een hond, die hij meenaam. Sindsdien peddelen ze samen verder over de Middellandse Zee.

  Im-kayaking-along-the-Mediterranean-Sea-since-three-years-and-Im-taking-my-found-dog-with-me-5742ce3bed10c__700

  Im-kayaking-along-the-Mediterranean-Sea-since-three-years-and-Im-taking-my-found-dog-with-me-5742ec68a8ec3__700


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunglasses  Dit is ongetwijfeld de gevaarlijkste weg naar school ter wereld  Het is een levensgevaarlijke tocht die de schoolkinderen van het Chinese dorpje Atuler maken om op school te komen. Ze moeten een steile 800 meter hoge rotswand beklimmen, waar menig bergbeklimmer de bibbers van zou krijgen.

  In het geïsoleerde dorpje met 72 inwoners, dat gelegen is op een bergtop, was geen plaats voor een school. Daarom moeten de kinderen met een rugzak op de rug een rots zien op te komen via een paar gammele ladders en al klauterend over het kale gesteente.

  Ook in China is met afschuw gereageerd op de halsbrekende toeren die de kinderen moeten uithalen om lessen te kunnen volgen. De foto’s van hun 90 minuten durende afdaling, gingen viraal op het Chinese internet.

  Api Jiti, de burgemeester van Atuler, vertelde de staatsmedia dat al zeven of acht dorpelingen zijn omgekomen, nadat ze hun grip verloren terwijl ze de rots beklommen. Vele anderen raakten gewond.

  Sinds kort vinden de dorpsbewoners de tocht zo gevaarlijk dat de kinderen bij de school overnachten en nog slechts twee keer per maand naar huis gaan.

  De autoriteiten hebben beloofd om een trap aan te leggen, zodat het geïsoleerde dorp verbonden wordt met de buitenwereld.


  Hieronder de foto’s van Chen Jie, die de opschudding veroorzaakten:
  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steph  Verlamde hond werd bijna ingeslapen, totdat ze iets achter zijn oren vonden

  De Sheltie genaamd Ollie uit Portland, Oregon was na een vakantietrip naar de camping in een korte tijd ongelooflijk ziek en zwak geworden. De oorzaak was na het doen van verschillende testen onbekend. En Ollie werd ondertussen zwakker en zwakker. ‘We wisten echt niet meer wat me er mee aan moesten’, vertelde DoveLewis Emergency Animal Hospital in hun blog.  Al snel was Ollie bijna helemaal verlamd. Hij kon zelfs niet eten en ook het plassen ging niet meer zelfstandig. Het lijden was ondraaglijk en de baasjes maakten de moeilijke beslissing om Ollie in te laten slapen. Maar nog één keer lieten ze hem onderzoeken, door Neena; een student-dierenarts in opleiding die opmerkte dat Ollie achter zijn oren zat te krabben. En daar ontdekten ze een gigantisch grote teek. Kort daarna werd de diagnose gesteld dat Ollie leed aan verlammingsverschijnselen waarvan de teek de oorzaak was.

  Direct daarna werd te teek verwijderd. En Ollie? Hij herstelde volledig en is nu weer de hond die hij voorheen was.

  De eerste twee foto’s laten de teek van Ollie zien. De rechter foto laat een gemiddelde teek in zijn omvang zien


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawbarry  De beste manier om geen last te hebben van een muggenbeet

  Je kunt natuurlijk krabben als je jeuk krijgt van een muggenbeet. Maar je moeder had destijds als gelijk: daar wordt het erger van. En alle andere middeltjes helpen ook niet of matig. Ijs dan nog het beste.

  Wat wel helpt is een ‘hooikoorts’ pil.

  Als een mug je huid doorboort, blijft er muggenspeeksel in je huid achter. Je immuunsysteem kan heftig reageren op de antistollingsmiddelen in muggenspeeksel. Een muggenbeet veroorzaakt zodoende een bult op de huid die ook wel ‘urticaria’ of ‘galbult’ wordt genoemd. De huidreactie van een muggenbult (roodheid, jeuk & zwelling) ontstaat vooral doordat je lichaam histamine aanmaakt. Histamine hecht zich aan de lichaamsvreemde stoffen in muggengif om ze te bestrijden. Als je daar (te) veel last van hebt is de logische maatregel: anti-histamine, in een pil of als zalf.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thafs  Het lijken bloemetjes, maar het zijn

  Kijk je naar deze foto’s, dan zou je in eerste instantie denken dat het bloesembloemetjes zijn. Maar kijk je nog even iets beter, dan zie je pas wat het werkelijk is: puntenslijpsels.

  Terwijl de meeste mensen puntenslijpsels rechtstreeks de prullenbak in gooien, laat de Japanse Haruka Misawa je er juist de kunst van in zien. Toen ze haar potlood eens sleep, zag ze hoe mooi die slijpsels eigenlijk kunnen zijn. Dus maakte ze er de onderstaande serie foto’s van.  Echter zijn de slijpsels van deze foto’s niet van echte potloden gemaakt, maar van haar zelfgemaakte potloden van papier.  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noise  Supercool: Deze tafel verandert van kleur door lichaamswarmte

  Deze tafel kent geen geheimen: zodra jij met je lichaamswarmte in de buurt komt, verandert het meubelstuk namelijk van kleur! Hoe? Door thermochromische verf. Hoe cool is dat?!


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Green apple  Wat is het dodelijkste roofdier van de oceaan?

  Het antwoord op deze vraag zal je verbazen. Het is in ieder geval niet de witte haai, de barracuda of de reuzen-octupus. Wat is het dan wel? Het dodelijkste dier dat in onze oceanen rondzwemt is: het zeepaardje.
  Het schattige zeepaardje ziet er niet bepaald uit als een dodelijk roofdier. Maar schijn bedriegt. In 90% van de gevallen slaagt het zeepaardje erin om zijn prooi te pakken te krijgen. Het zeepaardje heeft daarmee een hoger succespercentage dan andere roofdieren in de zee.

  Het zeepaardje jaagt op kleine schaaldiertjes. Deze schaaldiertjes kunnen wegvluchten met een snelheid van meer dan 500 lichaamslengtes per seconde. Ter vergelijking, als een mens zo hard zou zwemmen, zou hij ongeveer 3000 kilometer per uur halen! Als deze kreeftjes op de vlucht gaan zijn ze dus bijna niet te pakken te krijgen. Maar zeepaardjes drijven heel rustig met de stroom mee. Daardoor kunnen ze ongemerkt dichterbij hun prooi komen. Als het zeepaardje heel dichtbij is, slaat hij toe. Bliksemsnel zuigt hij zijn prooi naar binnen. Het slachtoffer heeft niet eens door wat hem overkomt.

  Het is maar goed dat het dodelijkste roofdier van de oceaan vooral op kreeftachtigen jaagt, en dat ze niet groter worden dan zo'n dertig centimeter. Anders hadden nietsvermoedende zwemmers heel wat meer te vrezen gehad dan een paar klunzige haaien..

  zeepaardje


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorro  Innerlijke rust

  Ik wil dit even onder de aandacht brengen omdat het voor mij ook goed gewerkt heeft

  Ik hoorde een arts op de t.v zeggen dat we als we tot innerlijke rust willen komen,iets waaraan we begonnen zijn af moeten maken

  Omdat we eigenlijk allemaal wat meer rust in ons leven willen hebben ben ik in huis gaan snuffelen naar zaken waar ik aan begonnen was en nooit had afgemaakt

  Ik heb vervolgens een fles Merlot leeggemaakt die nog half vol was
  alsmede een fles Chardonay

  Toen een fles Bailies en een vles Wum

  Toen ook noch een dos znoepies van M en M en noch wad gips van Smis

  Ook noch un ressie Wiskie

  Je heb heen noosie van hoe ik me nu foel

  Zeg did an al je vrinden die rusd noodig hebben, en seg dat je fan ze hout
  Plettig wekkend

  Fiefs Joseeee

  xxx


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bep

  Interessant!!!

  Er werd ontdekt dat een paar eenvoudige bewegingen van de vingers werken als een wondermiddel
  Het is een eenvoudige oefening die dagelijks kan worden beoefend op elk moment.
  De voordelen zijn enorm!!

  Anti-depressie en stress
  Normaliseert de bloeddruk
  Activeert de productie van Serotonine, een stof in de hersenen die het plezier en de vreugde verhoogt
  Activeert de bloedsomloop
  Activeert het libio
  Geneest paniek
  Elimineert fobeén
  En nog veel meer voordelen!!


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promegranate  Deze ringen zijn perfect voor de grootste hondenliefhebbers

  Ze zeggen altijd dat de hond de beste vriend is van de mens. En meestal zijn hondenliefhebbers het daar ook mee eens. En die vriendschap moet gevierd worden. Maar hoe? Daar weten ze bij Animal-Jewelry wel raad mee. Daar kan je namelijk sprekend lijkende ringen kopen van allerlei soorten honden. Van een Franse Buldog tot een Duitse Herder en van een Labrador tot een Siberische Husky. Stuk voor stuk bijzonder, realistisch en schattig!


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rainbow  5 handige tips voor een perfecte barbecue

  Wil je er een perfecte middag van maken, dan hebben we vijf handige tips voor je.

  1. Vul een sprayflacon met appelsap
  Bespuit je vlees met appelsap terwijl het op de barbecue ligt. Het wordt er extra sappig van en geeft een heerlijke smaak.

  2. Marineer je vlees in bier
  Vlees dat gegaard is op de barbecue bevat vanwege de hoge baktemperatuur relatief veel schadelijke stoffen. Maar uit onderzoek van de universiteit van Porto blijkt dat je het effect daarvan teniet doet door het vlees van tevoren vier uur in donker bier te leggen.

  3. Maak je rooster schoon met ui
  Snijd twee uien door midden en prik een helft aan je barbecue-vork. Ga daarmee over het rooster als het nog heet is. Doe dit een paar keer en gebruik daarvoor alle ui. Binnen de kortste keren is je rooster weer schoon.

  4. Gebruik een muffinblik voor de sauzen
  Stop je sauzen in de verschillende vakjes van een muffinblik of cupcake-bakvorm. Het ziet er mooi uit en is makkelijker dan al die losse flesjes of bakjes.

  5. Verdeel de barbecue in twee zones
  Leg de brandende houtskool aan één kant. Braad daar het vlees. Als het gaar is kun je het aan de andere kant leggen, zodat het warm blijft zonder dat het aanbakt.

  Eet smakelijk!


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange  Zonnig weer: hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen

  Als je je huid teveel blootstelt aan de zon, kan dat gevaarlijk zijn. Gebruik een zonnebrandmiddel met een hoge factor. En wees heel voorzichtig met kinderen, want zij zijn extra gevoelig voor de zon. Dat weten de meeste mensen al.

  Wat velen niet weten, is dat de zon ook schadelijk kan zijn voor huisdieren. Als ze teveel blootgesteld worden aan de felle zon, hebben ook zij kans op verbranding, een zonnesteek en huidkanker. Huidkanker komt steeds vaker voor bij huisdieren, vooral bij katten. Daarom is het advies: hou ze binnen.

  Er zijn wel al zonnebrandmiddelen voor honden en katten. Daarmee kun je plekken waar ze weinig haar en/of plekken met weinig pigment, zoals de oren, rondom de neus, de binnenkant van de dijen en de buik, om de zoveel tijd insmeren. Als je hond of kat licht van kleur is, een dunne vacht of een gevoelige huid heeft, kun je ze beter helemaal insmeren. Maar waarom zou je zoveel moeite doen, terwijl het veel makkelijker is om de dieren gewoon binnen te houden?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My bubble bath  Voor de saladeliefhebbers: dit zijn de 10 gezondste bladgroenten

  Een frisse salade op een mooie lentemiddag, daar hoort natuurlijk een aantal bladgroenten in. Als je toch gezond bezig bent, wil je vast ook weten welke bladgroenten je dan het beste kunt gebruiken.

  Deze tien soorten zijn het rijkst aan vitamines en mineralen:

  1. Waterkers

  2. Snijbiet

  3. Spinazie

  4. Bladsla

  5. Romeinse sla

  6. Andijvie

  7. Roodlof

  8. Boerenkool

  9. Rucola

  10. IJsbergsla


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in bloom  Ooit een koe met een geföhnde vacht gezien?

  Nee? Let op, komt-ie:


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliss

  Gamba’s met tomaat en sinaasappel 

  Ingrediënten

  • 8 gamba’s
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 takjes salie
  • 4 teentjes look
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes citroentijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 chilipepertje
  • 8 el olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen
  • 4 grote rijpe tomaten
  • peper van de molen
  • 1 dl witte wijn
  • Pluk de blaadjes van de verse groene kruiden (basilicum, salie, oregano).
  • Was de sinaasappels en de limoen en snijd in partjes. (laat de pel eraan)
  • Ontzaad de chilipeper en snijd in kleine reepjes.
  • Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd in vier stukken. (laat de pel eraan)
  • Verwijder de kop en de schaal van de gamba’s (laat het staartje eraan) en schik ze in een braadschotel. Voeg de basilicum, salie, oregano, citroentijm, chilipeper, look en rozemarijn toe.
  • Voeg vervolgens de sinaasappels, tomaten en limoen toe. Werk af met peper en zout en overgiet met de olijfolie en de witte wijn. Kruid goed met zwarte peper van de molen.
  • Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat gedurende 10-12 minuten bakken.
  • Serveer met zilvervliesrijst.


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty of nature  Wist u dat...?!

  Vrijdag de 17e een ongeluksdag is in Italië?

  Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers.
  Dit is een anagram van 'VIXI', wat Latijn is voor 'ik heb geleefd'. "In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten".
  Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood.
  Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17:
  De Renault 17 heet daar R177.
  De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.
  En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïnvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  Een paar keuken tips

  Sponsjes schoonmaken in de magnetron

  Vieze sponsjes maak je schoon door ze in een schaaltje water te leggen, daar een paar druppels citroensap of azijn aan toe te voegen en dat een minuut in de magnetron te zetten. Ze zijn nu helemaal gedesinfecteerd.

  Eiersnijder
  Een eiersnijder is ook prima te gebruiken om ander zacht voedsel zoals champignons, tofoe, zachte kaas en aardbeien mee te snijden.

  Koffie malen in een blender
  Het is zonde om een koffiemolen te kopen als je al een blender in huis hebt. Je kunt koffiebonen en zelfs ook kruiden hier heel makkelijk in fijn malen.

  Koude huishoudfolie werkt beter
  Als je huishoudfolie maar lastig vindt om mee te werken dan is het handig om de folie eerst een uur in de koelkast te leggen. Het is veel makkelijker te hanteren als het koud is.

  Bevries een kapotte harde schijf
  Het is een nachtmerrie om al je gegevens van je harde schijf te verliezen. Wat je kunt proberen is om de harde schijf uit je pc te halen, die in een afgesloten vrieszakje te stoppen en de schijf een paar uur in de vriezer te leggen. Plaats de schijf terug in je pc en kopieer snel al je gegevens over. Succes!

  IJsblokjeshouders
  IJsblokjeshouders zijn niet alleen handig voor ijs, maar ook om kleine porties babyvoeding, bouillon, saus en fruit mee in te vriezen. Je kunt zelfs overgebleven wijn invriezen, die je later weer gebruikt in een warm gerecht.

  Ice cube trays can be used to freeze portions of baby food, stock, sauce and fruit. It’s even possible to freeze leftover wine to use in cooking at a later date.


  » Reageer (38)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!