Gastenboek
 • vriendelijk bezoekje
 • Hallo Josè
 • Fijne donderdag lieve José
 • Groetjes
 • defectgewijs droge deugddoende donderdaggroeten van Frankie

  Lekkere zuurkool met worst staat klaar

   

  Autumn van Edna
  Bekkentrekkers van Prema
  Farben der welt van Mara
  Computer vrienden van Romain
  Levensboek van Josephine
  Wat is sterk zijn van Christine

   

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris  Oma kweekt per ongeluk wiet van vogelzaad

  Ze ziet er niet uit als een gemiddelde wietkweker, maar dat is wel wat Patricia Hewitson was

  Het probleem was alleen dat ze dat niet wist, totdat ze contact had opgenomen met een tuinprogramma.

  De 65 jaar oude dame uit Exmonth, Devon stuurde een mailtje naar de TV show met een foto van de grote cannabisplant, maar ze kreeg als antwoord dat haar mail was doorgestuurd naar de politie. De politie vertelde haar weer dat ze hem moest kappen en naar het politiebureau of de stortplaats moest brengen.

  Volgens onze oma was de plant eerst heel klein, met slechts een paar bladeren, maar ze zag hem groeien tot hij net zo lang was al haarzelf.
  Toen de plant groter en groter werd begon ze toch een beetje nerveus te worden en besloot toen contact op te nemen met het tuin programma “The Potting Shed” om advies over de plant.

  Ze gaven aan dat het om cannabis ging, compleet met adviezen hoe hem te verwijderen. Het programma stuurde de foto ook door naar de politie zonder de contact gegevens van de vrouw door te geven

  De politie reageerde met de mededeling dat het inderdaad om een wietplant ging, maar ze geen maatregelen zouden nemen, als de vrouw de plant zou vernietigen.

  De vrouw geeft aan dat ze het niet erg vond dat de politie geïnformeerd was, ze denkt dat de plant van een hennepzaadje komt die voorkomen in vogelvoer. De vrouw zelf denkt dat die uit haar voederbakje is gevallen.

  wietoma


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portrait  Met deze theezakjes verandert je kopje thee in een vissenkom

  Op het eerste gezicht zal je misschien opschrikken en denken: 'Wat drijft er nu in m'n thee?!' Maar kijk je even beter, dan zie je dat het 'gewoon' een theezakje is, in de vorm van een vis. Waarom ook niet eigenlijk?! De thee zakjes van Charmvilla lijken voor ze in aanraking komen met water nog niet eens een beetje op een goudvis. Totdat je ze onderdompelt in je kopje theewater... Zou jij het willen drinken?

  gold-fish-tea-bag-charm-villa-5-650x492

  gold-fish-tea-bag-charm-villa-2-650x638


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild life

  Naar school over de meest gevaarlijke en bijzondere wegen ter wereld…

  Zoals de titel  al doet vermoeden, gaat het er niet overal in de wereld zo veilig aan toe. De wereldwijde programma;s om kinderen naar school te krijgen, lopen langzamer dan gehoopt. En gewoon wat wegen aanleggen en bussen inzetten is niet overal de oplossing en vaak veel te duur. Het resultaat is dat kinderen over bijzondere en heel gevaarlijke wegen naar school moeten, of gewoon niet gaan…

  Eyefood - Gulu, China 1

  Eyefood - Gulu, China 2

  Een 5 uur durende toch naar, waarschijnlijk een van de meest afgelegen scholen ter wereld, Guru – China

  Eyefood - Lebak, Indonesia 1

  Een kapotte touwbrug in Lebak, Indonesie

  Eyefood - Sichuan Province, China 1

  Over een kapotte brug, door de sneeuwstorm, op weg naar school in Dujiangyan – China

  Eyefood - Galle Fort In Sri Lanka

  Het 16e eeuwse Galle Fort in Sri Lanka is met geimproviseerde plank de route naar school voor deze meisjes.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Always love you  Prachtige electriciteitstorens, omgebouwd tot kunst!

  Landschapsvervuiling?

  In Nederland zijn we het gewend, om het hele landschap vol te zien met dingen die er eigenlijk niet horen. Wat dacht je van windmolens? En natuurlijk ook electriciteitstorens. Sommige mensen hebben er geen last van, anderen vinden het bijna mooi, maar veel mensen vinden het landschapsvervuiling. Om hier iets aan te doen zijn er al verschillende projecten gestart en dat leidt tot geweldige resultaten!

  Jin Choi en Thomas Shine ontvingen de 2010 Boston Society of Architects Unbuilt Architecture Award voor hun project “Land of Giants”. En terecht!


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautyful woman  Huishoudelijke apparaten met wifi

  Niks lekkerder om vanuit bed koffie te zetten. Of tijdens je hardlooprondje alvast het bad laten vollopen. Of dat je huis gewoon schoongemaakt wordt terwijl je aan het werk bent. Nee, dit is geen toekomstmuziek. Dit is nu!

  Vanuit je bed koffie zetten? Met Mr. Coffee is dat geen probleem! Met een app plan je in wanneer de koffie klaar is. Ook check je hoe ver de koffie al is doorgelopen. Extra leuk aan dit apparaat? Het is een ouderwetse koffiezetapparaat. Met filter enzo.

  Ook zo'n hekel aan huishouden? Ga dan aan de digitale werkster. Deze stofzuiger kun je van afstand besturen. En met de ingebouwde camera zie je meteen wat hij aan het doen is. En of de kat hem niet plaagt.

  Naast de stofzuiger, kun je ook een wasmachine met internetverbinding aanschaffen. Er is al een hele reeks exemplaren om uit te kiezen. Sommige wasmachines geven zelf via een app aan wat er aan de hand is als ze stuk zijn. Anderen kun je van afstand aanzetten. Of check met je telefoon wat de status van je wasgoed is.

  Het zou ook lekker zijn als de radio alvast een lekker deuntje speelt. Ja hoor, ook dat is geen probleem. Je kunt elk apparaat via wifi besturen door ze in een speciaal stopcontact te pluggen. Maar sowieso zijn veel muzieksystemen al via bluetooth te dirigeren.

  Zet ondertussen alvast je sfeerverlichting aan met ledlampen. Je bedient ze, wederom, via een app op je telefoon. Dus als het 's ochtends nog donker is, knal je alvast het licht in de woonkamer aan.

  En last but no least laat het bad maar vollopen!


  » Reageer (37)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet  Mosselen

  Ingredienten

  2 kilo mosselen
  2 uien
  ½ bosje selderij
  peterselie
  wortelen
  of een zakje kant en klare soepgroenten

  Bereiding

  Zet de mosselen onder water met wat zout en roer ze flink om.
  Staan ze nog open, tik ertegen, of houd ze met de bolle kant onder koud stromend water.
  Sluit de mossel dan kun je hem gebruiken, anders niet.
  Was ze grondig.
  Neem een pan, gevuld met een bodem water, voeg de groenten toe, leg de mosselen erop.
  Met een gesloten deksel snel aan de kook brengen.
  Af en toe omschudden zodat de groenten zich goed mengen.
  Koken tot alle mosselen open zijn.
  Komen vocht en deksel omhoog dan even deksel oplichten zodat vocht weer zakt.
  Totale kookduur max. 5 minuten  Mosterdsaus voor bij mosselen

  Ingredienten

  3 eetl. mayonaise
  1 eetl. grove mosterd
  1 eetl. tomatenpuree
  1 eetl. citroensap

  Bereiding

  Doe de mayonaise, mosterd en tomatenpuree in een kommetje.
  Pers de citroen uit.

  Roer alles goed door elkaar en laat even een half uurtje op smaak komen alvorens te serveren bij de mosselen.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walking on the bridge  We zijn inmiddels vertrouwd geraakt met de planten in de voortuin en op de vensterbank. Maar er zijn planten waar we nooit aan wennen, omdat ze zo bizar zijn.

  Stinkerd
  De Amorphophallus titanum is zo’n bizarre plant. Hij gaat zo’n veertig jaar mee en bloeit gedurende zijn leven slechts enkele keren. Maar wanneer dat gebeurt, kunt u er niet omheen. De plant stoot dan in de eerste uren namelijk een vreselijke geur uit die nog het meest doet denken aan de geur van kadavers en rotte eieren. De plant kan wel drie meter hoog worden en is dan zowel qua uiterlijk als qua geur zeer indrukwekkend te noemen. De Amorphophallus titanum is terug te vinden in de regenwouden van Sumatra, maar ook in Nederland te bewonderen en wel in de Hortus Botanicus in Leiden.  Enorm
  Nog zo’n stinkerd is de Rafflesia arnoldii. Toch is de geur van deze bloem niet de reden dat deze in dit lijstje opduikt. Het is eerder de bijzondere vorm van de bloem die de aandacht trekt. De Rafflesia arnoldii heeft geen bladeren en ook geen steel, maar enkel een bloem. En die gaat dan ook nog eens de boeken in als de grootste bloem ter wereld. De bloem kan namelijk tot wel één meter groot worden en gemakkelijk zeven kilo of meer wegen. De Rafflesia arnoldii haalt zijn voedsel uit bomen: met behulp van draden tapt de bloem de nodige voeding af. De bloem komt voor in de regenwouden op onder meer Sumatra.  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk  Eten is niet meer smakeloos dankzij elektrische lepel

  Soms mist eten net een beetje zout of juist wat zoets. Het resultaat: smakeloos voedsel. In de toekomst zal dat ons niet meer overkomen. Tenminste: als het aan onderzoeker Nimesha Ranasinghe en zijn elektrische lepel ligt.

  Normaliter gebruiken we een lepel om het voedsel in de mond te brengen. Maar Ranasinghe geeft de lepel van de toekomst een extra functie. Zijn lepel is in staat om de gebruiker het idee te geven dat het voedsel dat deze tot zich neemt veel smaakvoller is dan in werkelijkheid het geval is. Om dat te bewerkstelligen bevinden zich op de lepel elektroden die verschillende smaaksensaties en temperaturen simuleren.

  Het apparaatje is niet alleen handig voor mensen die het eten dat hun partner ze voorschotelt standaard smakeloos vinden. Ook mensen die om gezondheidsredenen niet veel suiker of zout mogen nuttigen, kunnen er hun voordeel mee doen. Een andere interessante toepassing is dat je smaak kunt gaan ‘delen’. Stel: je eet een heerlijke, mierzoete chocolademuffin en je wilt een vriend of vriendin in die smaaksensatie laten delen. Er is alleen één probleem: die vriend of vriendin bevindt zich momenteel aan de andere kant van de wereld. Dan kan de ‘Digital Taste Interface’ uitkomst bieden. Je gebruikt de controlemodule om de smaak te simuleren en stuurt die vervolgens door naar de tong-interface van je vriend of vriendin. Die simuleert de smaak en vervolgens kan je vriend of vriendin die zoetigheid dus ook proeven.

  eten


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Star  Chinees Lantaarninstect - Gek dier

  Een pinokkioneus met vliegenzwammotief, een kleurenpalet dat de complete regenboog beslaat, en zes spinachtige poten. Moeder Natuur was duidelijk aan de LSD toen ze het Chinese Lantaarninsect ontwierp.

  Er zijn heel veel verschillende soorten Chinese lantaarninsecten, de één nog bonter gekleurd dan de ander. Je vindt dit gekke dier vooral in Zuidoost-Azië. Anders dan de naam doet vermoeden geven de diertjes geen licht. Dat had er nog bij moeten komen. Lantaarninsecten hebben trouwens niet voor niets zo'n lange proboscis. Ze gebruiken 'm om plantensap uit bomen te halen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.City lights  Onmogelijke beelden

  Deze foto's werden bedacht en gecreëerd door de Zweedse fotograaf Erik Johansson. Vanuit zijn studio in Berlijn herwerkt hij zijn eigen foto's tot ongelooflijke droombeelden.
  » Reageer (38)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Wist je dat.. sommige apen verslaafd zijn aan alcohol?

  Op de Caribische eilanden van Saint Kitts leeft een bijzondere apengemeenschap. In de zeventiende eeuw werden deze vervetten of blauwapen meegenomen door Afrikaanse slaven.

  Net zoals de mens begonnen de blauwapen alcohol te waarderen doordat ze eerst gefermenteerde vruchten aten. Als fruit fermenteert vind een gistingproces plaats waardoor alcohol ontstaat.

  Door de toeristenindustrie van Saint Kitts komen veel mensen zoete cocktails drinken op het strand. Deze fruitige drankjes weten de blauwapen wel te waarderen. Als iemand zijn of haar glas laat staan, neemt een blauwaap die mee.

  Wetenschappers hebben jarenlang interessante onderzoeken uitgevoerd met de blauwapen. Een van de uitkomsten is dat apen die beter tegen alcohol kunnen, beter gerespecteerd worden als leiders. Daarmee is een parallel te trekken naar de leiders binnen studentengezelschappen.

  Er is echter een nog interessantere gelijkenis met de mens. De percentages van geheelonthouders, gematigde en zware drinkers zijn hetzelfde onder de blauwapen als onder mensen. Wetenschappers concluderen hieruit dat de drang naar alcohol voornamelijk wordt bepaald door onze genen


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prada  Wist je dat.. bananenschillen functioneren als schoenpoets of tegen muggenbeten?

  Bananenschillen zijn een wondermiddel. Ze schijnen te helpen tegen onder meer hoofdpijn, rimpels, schaafwonden, wratten, jeuk, muggenbeten en splinters. Hoewel al deze werkingen echter in twijfel getrokken, staat buiten kijf dat de schillen werken als poetsmiddel.

  Achter de eerstgenoemde hulpmiddelen steken de volgende redeneringen: Splinters zijn te verwijderen door een bananenschil ongeveer tien minuten om de splinter heen te binden. De enzymen zorgen ervoor dat het hout uit de huid glipt.

  Dezelfde enzymen zouden ook moeten werken tegen zaken zoals jeuk, rimpels en hoofdpijn. Dat is echter nog niet onomstreden bewezen.

  Wat over het algemeen wel als waar wordt aangenomen, is dat de schil kan worden gebruikt als poetsmiddel in het huishouden.

  De slijmerige binnenkant ontneemt de vlekken van leren schoenen. Mochten schoenen te ranzig zijn, dan heeft het zin om ze eerst met een halve rauwe aardappel in te smeren.

  Dit en meer staat in John Lewis' 'Make, Do and Mend' boekje dat sinds 5 jaar herdrukt wordt door het Britse Imperial War Museum. Het oorspronkelijke boekje werd in 1943 door het Britse ministerie van informatie gedrukt, om mensen met praktische tips door de barre tijden van de oorlog te loodsen.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The eye  Wist je dat.. Nederland het meest productieve melkkoeienras heeft voortgebracht?

  Eind jaren ’50 mochten kinderen bij de ‘M-brigade’ als ze meer dan 3 glazen melk per dag dronken en sinds 1983 is melk ‘de witte motor’. Om al die jaren de motor draaiende te houden was een flinke melkproductie nodig. Gelukkig beschikt Nederland over de Holstein-Frisian.

  Dit koeienras produceert namelijk gemiddeld 8125 liter melk per jaar. Dat betekent circa 26.000 liter melk in een leven. Daarmee is het de productiefste melkkoe ter wereld. Het ras is ontstaan toen Batavieren zich circa 2000 jaar geleden nabij de Friezen vestigden en hun koeienras (Frisian) met het Duitse Holstein ras kruisten. Naar de overlevering was de Frisian wit en de Holstein zwart, waardoor het ras nu de typerende zwart-witte huid draagt.

  Vanwege haar hoge melkproductie kende Nederland vanaf de 13e eeuw een ongekende boter en kaas productie. In de rest van Europa bleef dit niet onopgemerkt en de koe werd een profijtelijk exportproduct. Vooral omdat het koeien ras in veel barre omstandigheden, zoals warmte, veel melk blijft produceren. Tegenwoordig is de Holstein-Frisian het meest verspreide melkveeras ter wereld.

  Leuke trivialiteit is dat de Amerikaanse president William Howard Taft van 1910 tot 1913 een Holstein Friesian als huisdier het. De zogenaamde Pauline Wayne verzag het presidentiele gezin elke ochtend van verse melk.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamgirl  Briljante schoolbusjes in Japan

  16

  13

  111


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Van wolken illustraties maken

  Vroeger als kind zag je altijd wel wat in wolken, een hond, een kat. Martin Feijoó maakt geweldige illustraties van wolken. Met dezelfde fantasie als vroeger!

  shaping-clouds-creative-illustrations-tincho-6

  shaping-clouds-creative-illustrations-tincho-4

  shaping-clouds-creative-illustrations-tincho-2


  » Reageer (37)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  Slimme stokjes waarschuwen voor onveilig voedsel

  De Chinese zoekmachinegigant Baidu presenteert slimme eetstokjes, die waarschuwen voor onveilig voedsel. De stokjes achterhalen of er gezonde olie is gebruikt en of er geen vervuilende stoffen in het water zitten.

  Daarnaast houden de stokjes bij hoeveel zout een gebruiker dagelijks eet. Ze kunnen aangesloten worden op een computer, bijvoorbeeld via wifi of Bluetooth. Op het scherm is dan de totale inname zichtbaar.

  Ranzige olie
  In China wordt regelmatig goedkope, ranzige olie gebruikt om eten in te bakken. Het gaat dan om olie dat is weggegooid door Europese slachthuizen. De slimme stokjes waarschuwen wanneer dit het geval is.

  Melkpoeder
  Dat is niet het enige voedselschandaal in China. In Nederland is melkpoeder een schaars product aan het worden, omdat Chinezen het massaal importeren voor hun eigen flesvoeding. In 2008 werden 300.000 Chinezen ziek, omdat er melamine toegevoegd was aan het melkpoeder. Uiteindelijk overleden zes baby’s aan het vergiftigde melkpoeder. De stof was aan de melk toegevoegd om het eiwitgehalte hoger te doen lijken. Twee hoge functionarissen van het zuivelbedrijf Sanlu zijn kort daarna geëxecuteerd voor deze daad.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilma  Wetenschap werkt aan yoghurt die kanker op kan sporen

  Een Amerikaanse onderzoeker heeft een nieuwe manier bedacht om darmkanker op te sporen. Met behulp van een lepeltje speciale yoghurt en een eenvoudige urinetest moet de onplezierige en dure colonoscopie overbodig worden.

  Onderzoeker Sangeeta Bhatia publiceerde eerder dit jaar een paper over haar onderzoek naar nanodeeltjes die op een bijzondere manier de interactie met kanker aangaan. Wanneer de nanodeeltjes in aanraking komen met tumoren dan worden ze in kleinere stukjes gebroken door enzymen die door de tumor geproduceerd worden. Die stukjes (die in feite dienst doen als biomarkers) zijn klein genoeg om door de nieren verzameld te worden en vervolgens door mensen te worden uitgeplast. Door de urine van mensen te bestuderen, kan worden vastgesteld of zij een tumor in het lichaam hebben.

  Yoghurt
  En nu krijgt dat onderzoek een vervolg. In eerste instantie injecteerde Bhatia de nanodeeltjes in het lichaam van haar proefdieren (muizen). Maar nu is Bhatia hard bezig om de methode te vereenvoudigen. Zo ontwikkelt ze momenteel een manier om de nanodeeltjes met behulp van yoghurt – in plaats van een injectie – in het lichaam te introduceren. En wel door een bacterie die van nature in yoghurt voorkomt zo aan te passen dat deze de nanodeeltje-biomarkers gaat produceren zodra deze met een tumor in aanraking komt.

  Het onderzoek van Bhatia moet het stellen van de diagnose darmkanker eenvoudiger maken. De hoop is dat de ziekte dan sneller kan worden opgespoord, waardoor kans op genezing groter is. Bovendien is de test – die een stuk goedkoper is dan een colonoscopie of MRI-scan – heel geschikt voor gebruik in arme landen. Eerst zal echter moeten worden aangetoond of de test – die tot op heden enkel op muizen is uitgeprobeerd – ook in het geval van mensen werkt.

  yoghurt


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Oostenrijks park verandert elke zomer in onderwaterparadijs

  Is het een park? Of is het een groot meer? Het is beide. Elke zomer verandert het wandelgebied aan de voet van het Oostenrijkse Hochschwabgebergte in een prachtig smaragdgroen meer: de Grüner See.


  Het natuurgebied in de Oostenrijkse regio Tragöß ondergaat elk half jaar een complete metamorfose. Sommigen zullen dan ook een paar keer met de ogen moeten knipperen als ze het park een tweede keer in een ander seizoen bezoeken. Gedurende de winter is het meer niet bijzonder groot en slechts één tot twee meter diep. Maar in de zomer, als het smeltwater van de omliggende bergtoppen naar beneden is gestroomd, is er van het wandelgebied weinig meer over. Slechts snorkelaars en duikers kunnen het dan 12 meter diepe watergebied verkennen.

  Smaragdgroen en kristalhelder
  Het meer heeft zijn intens groene kleur te danken aan het gras en de bladeren die elke zomer onder het wateroppervlak verdwijnen. De Grüner See - of 'Green Lake' – is daarnaast kristalhelder, doordat er elk jaar een nieuwe stroom uit de bergen komt. Het meer is een populaire attractie geworden onder duikers. In juni - als het water op zijn hoogst staat - kunnen zij ronddwalen in een bijna surrealistische onderwaterwereld. Ze zwemmen langs bomen, bankjes, bruggen, bewegwijzering, maar ook vissen, zoals de forel die het pop-up-meer een prima onderkomen vinden.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie

  Magische beelden van dieren die spelen in de herfst

  Zolang het niet keihard regent en nog niet ijskoud is, kan de herfst echt betoverend zijn. Een seizoen vol veranderingen, letterlijk, als alles om je heen een andere kleur krijgt. En wat kun je dan nog beter combineren met deze prachtige natuur, dan prachtige diertjes die net zo genieten van alles wat de herfst te bieden heeft? Bekijk deze prachtige, betoverende beelden van diertjes die lekker spelen in de herfst…


  Eyefood - dieren die spelen in de herfst fotografie (1)

  Eyefood - dieren die spelen in de herfst fotografie (5)

  Eyefood - dieren die spelen in de herfst fotografie (6)

  Eyefood - dieren die spelen in de herfst fotografie (7)


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Night of horror  Halloween snacks die te gruwelijk of te grappig zijn om op te eten…

  Halloween vieren of niet, deze gruwelijke snacks zijn sowieso heel erg gaaf om te maken! En mocht je toch een spookachtig feestje in de planning hebben of zin hebben om je vrienden of je kids te laten schrikken, dan kun je hieruit zeker een bende Horror-inspiratie opdoen!

  Eyefood - Halloween eten (6)

  Eyefood - Halloween eten (13)

  Eyefood - Halloween eten (3)

  Eyefood - Halloween eten (1)


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady darkness  Hoe Halloween ontstond: het begon allemaal met Jack

  Jack, een Ierse man, bracht zijn avonden graag door in zijn stamkroeg, waar hij het ene glaasje na het andere dronk, om de tijd te doden. Op zo'n avond ontmoette hij in een dronken roes de duivel, die maar één ding wou: bezit nemen van zijn ziel. Maar de listige Jack wist de duivel over te halen om samen met hem nog één glas te drinken.

  Op het einde van de avond nam de duivel de gedaante aan van een muntstuk om zijn pils te betalen. Jack greep het muntstuk en sloot hem op in een buidel met een kruisvormig slot. Pas toen hij Jack had beloofd hem tien jaar met rust te laten, liet Jack hem weer vrij.

  Tien jaar later botste Jack weer op de duivel op een verlaten landweg. Om tijd te winnen vroeg hij hem nog om één gunst: een appel uit de dichtstbijzijnde boom.

  Toen de duivel in de boom klom om een mooi exemplaar uit te zoeken, zag Jack zijn kans schoon om met zijn zakmes een kruis te kerven in de stam van de boom. De duivel zat klem in de kruin en Jack liet hem beloven dat hij hem nooit meer lastig zou vallen. Vanuit zijn benarde situatie kon de duivel niet anders dan hiermee akkoord gaan en hij sloeg jammerend op de vlucht.

  Toen Jack stierf, werd hij weggejaagd uit het paradijs, omdat hij met de duivel had geheuld. In de hel wilden ze hem ook niet, omwille van de belofte van de duivel. Jack was verdoemd om eeuwig te dolen en smeekte de duivel om een gloeiend kooltje, waarmee hij zijn lange en donkere weg kon verlichten. Die kreeg hij gelukkig nog en hij stak het in een uitgeholde raap.

  Sindsdien dwaalt 'Jack of the Lantern' - later verbasterd tot 'Jack O'Lantern' - door het duister, met zijn lantaarn in de hand.


  Tot enkele eeuwen gelden geloofden de mensen dat geesten en spoken tijdens de nacht van Halloween uit hun graf kwamen om de huizen te bezoeken waar ze vroegen hadden gewoond. Om de geesten af te schrikken, verkleedden de dorpelingen zich als monsters en plaatsten ze kaarsen in uitgeholde rapen aan de voordeur. Zo was het vroeger al in Ierland.

  Bij hun aankomst in Amerika vervingen de Ierse kolonisten de raap door een pompoen, maar het ware verhaal van Jack O'Lantern wordt nog steeds van generatie op generatie doorverteld. Een oude gewoonte die je zelf aan je kinderen kunt doorgeven. Bij kaarslicht, uiteraard.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Pompoen gevuld met een verrassing van halloween

  Ingrediënten

  Twee kilo vruchtvlees van pompoen
  Twee Wortelen
  Twee strengels prei
  Drie uien
  Zes teentjes knoflook
  Twee raapjes
  Vier aardappelen
  400 gram spruiten
  400 gram gerookte spekblokjes
  Boter
  Vier liter vleesboillon
  Een pompoen

  Bereiding

  Groenten in blokjes snijden, behalve de spruitjes even aan de kant houden.
  Stoof de groenten aan in boter en voeg de bouillon toe, laat op een zacht vuur sudderen.
  Spekblokjes krokant aanbakken.
  De spruiten in ringen snijden.
  Mix de soep zorgvuldig, laat opkoken en voeg de spruiten de laatste 10 min van de kooktijd toe.
  Voor het serveren de pompoen vullen met de soep en de spekblokjes toevoegen.  » Reageer (21)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!