Gastenboek
 • aangenaam weekend lieverd
 • Avond groetjes
 • Avond groetjes
 • een lieve groet doet altijd goed
 • Dag José

  Heerlijke zomerhapjes en cocktails staan klaar,met een grote zwembad erbij

   

  De leeuwerik zingt zijn afscheidslied van Tonny
  Griechische impressionen van Mara
  Zonnestraaltje van Elza
  You needed me van Maria
  Flores van Carmen
  Het kost niet zoveel..van Ditty

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  Foto
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening  Waarom word je duizelig als je te snel opstaat?

  Dat komt doordat de bloeddruk in je hoofd en bovenlichaam razendsnel daalt als je te snel opstaat. Puur door de werking van de zwaartekracht gaat er tot wel 700 milliliter aan bloed naar beneden.

  Door het kortstondige bloedgebrek in je hoofd word je duizelig en kan het zwart voor je ogen worden. Het lichaam kan daar gelukkig heel snel iets aan doen, door bloedvaten samen te knijpen en zo weer voldoende bloed omhoog te stuwen. In de geneeskunde heet het verschijnsel orthostatische hypotensie.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remember  Uitdrukkingen uit de scheepvaart

  Heel veel bekende Nederlandse spreekwoorden en gezegden vinden hun oorsprong in de scheepvaart. Hieronder zijn enkele van deze uitdrukkingen op een rijtje gezet, met uitleg over waar deze uitdrukkingen vandaan komen.

  Te hard van stapel lopen

  Als er een schip gebouwd werd stond dat schip op een stapel hout. Als het schip af was, liet men het schip van deze stapel glijden om te water gelaten te worden. Als dat onvoorzichtig ging, kon het schip beschadigd raken doordat het 'te hard van stapel liep'.

  Niet aan de bak komen

  De bak was de plek op het schip waar het eten voor de bemanning opgeschept werd. Het was daar altijd dringen om 'aan de bak te kunnen komen' ofwel eten te krijgen.

  Het schip in gaan

  Zeereizen waren vroeger lang en gevaarlijk. Het betaalde weinig, alleen het uitschot voer mee, en velen stierven onderweg. Geen wonder dat mensen niet in de rij stonden om matroos te worden. Ronselaars probeerden mensen toch in de val te lokken. Dat deden ze door mensen bijvoorbeeld dronken te voeren en ze dan een contract te laten tekenen. Wie daar in trapte ging letterlijk 'het schip in'.

  Aan lager wal raken

  Lagerwal slaat op de kant van het water waar de wind op dat moment naartoe waait. Een zeilschip dat aan die kant van het water ligt, komt daar moeilijk weg, aangezien de wind precies de andere richting op blaast. Dat schip is dan 'aan lager wal geraakt', het zit in een lastige positie.

  Spijkers op laag water zoeken

  Dit gezegde komt van oude scheepswerven. Als bij eb het water laag stond, zocht men soms naar spijkers die bij het werk overboord waren gevallen.

  boot


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enjoy life  Grootste vliegende insect ter wereld gevonden in China

  Onderzoekers van het Insectenmuseum van West-China hebben tijdens een expeditie de grootste dobsonvlieg te wereld gevonden. Dit meldt het Chinese staatsmedium Xinhua. De vleugels van het insect hebben een spanwijdte van 21 centimeter.

  De onderzoekers vonden meerdere dobsonvliegen en allemaal blijken ze erg groot te zijn. Elk vliegende waterinsect is groter dan een mensenhand en kan zelfs het gezicht van een mens bedekken.

  Het record van grootste vliegende insect ter wereld was in handen van een Braziliaanse waterjuffer met een spanwijdte van 19,1 centimeter. Dit record is nu gesneuveld door de Chinese dobsonvlieg.

  Wat op dit moment misschien wel het meest beangstigd is het feit dat deze dobsonvlieg niet alleen in China, maar ook in Vietnam en India is gesignaleerd. De dobsonvlieg kan niet goed tegen vervuild water en zoekt altijd naar plekken waar het water extreem schoon is.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy  Wow, deze boom produceert veertig verschillende vruchten

  Ooit een boom waaraan perziken, pruimen, abrikozen, nectarines, kersen en amandelen tegelijkertijd groeien? Wij ook niet! Toch is de Amerikaans Sam van Aken bezig met een bijzonder project: Tree of 40. Deze bomen produceren de meest uiteenlopende vruchten.

  In 2008 kocht Sam van Aken een boomgaard in de Amerikaanse staat New York. Sommige bomen waren al meer dan 200 jaar oud en produceerden de meest uiteenlopende steenvruchten. Van Aken begon delen van deze vruchtbomen te enten op de stam van een gastheer. Dit wordt bijvoorbeeld ook gedaan met rozen. Maar waar sommige onderstammen enkele vruchtbomen dragen, bestaat een Tree of 40 uit meer dan 40 soorten.

  Van Aken wil de Trees of 40 in diverse gebieden in de Verenigde Staten planten. Hierdoor kunnen wetenschappers achterhalen welke vruchten het goed doen in bepaalde gebieden en daar kunnen zij hun conclusies uit trekken. Daarnaast worden de Trees of 40 gekocht door mensen die het leuk vinden om zo’n bijzondere boom in hun tuin te hebben.
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange babe

  Wist je dat er in de Bijbel niet gesproken wordt over dat Adam en Eva een appel eten in het Paradijs?

  Op glas in lood, schilderijen en andere afbeeldingen die het tafereel rondom de verboden vrucht uit de bijbel voorstellen, wordt er bijna altijd een appel afgebeeld. Er wordt in de Bijbel echter alleen gesproken over dat Adam en Eva een vrucht eten in het Paradijs. Er staat nergens welke vrucht dit is. In de Bijbel wordt gesproken over “de vruchten van de boom van de kennis van goed en kwaad”. De appel wordt pas sinds de 17de eeuw gebruikt om het verhaal meer tot de verbeelding te laten spreken

  Appel aan Boom.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue crab

  Waarom zijn wolken wit?

  Wolken zijn waterdeeltjes in de lucht. De lucht zit vol met waterdamp. Waterdamp zie je niet. Wanneer warme lucht afkoelt verandert de waterdamp in wolkendruppeltjes. Die zie je wel. Dan worden het witte wolken.
  Wolken weerspiegelen het wit van het zonlicht. Waterdruppels kunnen namelijk alle kleuren absorberen. En daarom reflecteren ze alleen de kleur die erop geschenen wordt. Zonlicht is wit, daarom zijn de wolken ook wit.

  Wolken zijn natuurlijk niet altijd wit, wolken kunnen ook grijs en donker zijn. Wanneer de wolken donker zijn is er geen zon die op de wolken schijnt. De wolken kunnen dan niet het witte licht reflecteren.

  wolken  


  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misty morning

  ‘Kangoeroes hebben vijf poten’

  Het mag dan wat vreemd klinken, maar kangoeroes hebben eigenlijk niet 4 maar 5 poten. Uit onderzoek blijkt dat de springgrage beesten hun staart namelijk als vijfde poot.

  Voor het onderzoek zijn videobeelden uitvoerig bestudeerd. Zo werd ontdekt dat de kangoeroes tijdens het lopen op een platform ook hun staart inzetten om zich af te zetten.

  Volgens een onderzoeker gebruiken de kangoeroes hun staart evenveel als een mens zijn benen gebruikt

  Kat (© Twitter)


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lot of cherries

  De droevigste kat ter wereld

  Dit kleine katje verovert momenteel het wereldwijde web. De droevige blik van het beestje maakt de poes razendpopulair. De foto werd geplaatst op de Amerikaanse socialsite Reddit en vervolgens veelvuldig gedeeld.

  Veel bezoekers zien een gelijkenis met tekenfilmfiguur ‘Puss in Boots’ van Shrek. De kitten heeft inmiddels de toepasselijke naam ‘Purrrmanently Sad Cat’ gekregen


  Kat (© Twitter)


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red sunglasses

  Cathedral Cove - Aardig plaatje

  Het Cathedral Cove Marine Reserve is een beschermd gebied op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland dat zo'n 840 hectare beslaat. Elk jaar komen er zo'n 150.000 toeristen om te snorkelen, te duiken, te wandelen of te kajakken.

  De Maori, het volk dat Nieuw-Zeeland bewoonde toen de Europeanen het ontdekten, kennen deze plek als Te Whanganui-A-Hei (de grote baai van Hei). Volgens hun mythologie was Hei één van de drie broers waarmee de Polynesische ontdekkingsreiziger Kupe op Nieuw-Zeeland aankwam, een paar eeuwen voor de komst van de Europeanen

  .


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunset

  Neusaap - Gek dier

  Zoals je ziet is er een goede reden dat dit dier, dat op Borneo leeft, Neusaap heet. Maar wat moet je met zo'n enorme gok? Onderzoekers weten het nog niet zeker, maar ze denken dat de apen ermee aantonen dat ze seksueel gezond zijn.

  Een andere verklaring voor de gigantische neus kan zijn dat ze er meer geluid door kunnen maken, wat de vrouwtjes het hoofd op hol brengt. Overigens doen de Neusapen er sowieso alles aan om de aandacht van het vrouwelijk geslacht te trekken. Hun neus is niet hun enige opvallende lichaamsdeel...


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa  De hond zonder snuit  De twee jaar oude Kabang verloor in 2011 haar snuit door een motorongeval, waarbij ze de dochter en het nichtje van haar baasje redde van de dood. Haar verhaal ging al snel wereldwijd en er werden benefietacties georganiseerd op Twitter en Facebook. Het geld dat ingezameld werd, was voldoende om Kabang te laten opereren aan de Universiteit van California.

  Op 8 juni 2014 keerde Kabang terug naar de Filipijnen waar ze als een heldin verwelkomd werd door de bevolking. Kabang is intussen weer herenigd met haar baasje Rudy Bunggal.  Ook zonder haar snuit kan Kabang met haar twee overblijvende kiezen nog steeds haar eten kauwen.  Omdat haar dierenartsen hadden ontdekt dat Kabang ook een tumor en hartwormen had, moest de hond gedurende acht maanden in de Verenigde Staten blijven voor medische behandelingen.  Hoewel Kabangs snuit en kaak niet gereconstrueerd konden worden, werden de kwetsbare blootgestelde delen van haar gezicht met de huid van haar nek, wangen en voorhoofd afgedekt.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summertime  Ongelooflijke 3D-schilderijen

  Kunstgalerijen worden vaak onterecht beschouwd als saaie, duffe plekken waar je in stilte naar kunstwerken kijkt en niets aan mag raken. Maar verschillende galerijen in China en Indonesië gooiden het over een andere boeg en nodigden bezoekers uit om zelf deel uit te maken van de kunst.
  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquarium  De wereld van 'Frozen' in het echt

  Vond jij de landschappen in de Disneyfilm 'Frozen' ook zo prachtig? Wij alvast wel! Daarom verzamelden wij voor jullie de mooiste ijslandschappen om bij weg te dromen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Style  Interessante feiten over het grootste land dier ter wereld: de olifant.

  De zwaarste olifant ooit woog wel 12.000 kg. Dit was echter niet de grootste olifant. Deze Afrikaanse olifant woog maar 10.000 kg, maar was wel bijna 4 meter hoog.

  Nog meer olifanten feiten:

  • De huid van de olifant is zo gevoelig, dat ze een vlieg kunnen voelen landen.
  • Olifanten gebruiken hun slurf niet om water te drinken. Ze zuigen het tot ongeveer de helft, als een rietje, en laten het dan in hun mond vallen.
  • De lage geluiden van olifanten kunnen door andere olifanten gehoord worden op afstanden van wel 8 kilometer.
  • Er wordt vaak gejaagd op olifanten voor hun slagtanden, terwijl deze slagtanden van hetzelfde materiaal zijn als onze eigen tanden.
  • De olifant is het grootste landdier. Hun zwangerschap duurt 22 maanden, wat ook het langste is van alle dieren.

  • Olifanten kunnen wel 70 jaar worden. Soms zelfs nog ouder. Ze staan ook bekend om hun goede geheugen, volgens onderzoekers zelfs even intelligent als bijv. dolfijnen.
  • De enige vijand van de olifant is de leeuw, die soms wel eens jagen op baby olifanten en soms zelfs op volwassenen.
  • In de slurf van de olifant zitten meer spieren dan in het hele menselijke lichaam. Olifanten kunnen met hun slurf bijv. boomstammen tillen of uit de grond trekken.
  • Olifanten eten meestal gras, bladeren en fruit. Ze eten ongeveer 100 a 200 kg. per dag en drinken rond de 100 liter water.
  • Olifanten zijn te zwaar om te springen. Door hun bouw zijn ze niet in staan hun poten diep genoeg t ebuigen om zichzelf van de grond los te duwen. Dat is maar goed ook, want met een gewicht van 3 tot 5 ton is de kans groot dat olifanten hun poten breken bij het landen. Hiermee is de olifant het enige dier dat niet kan springen.

   olifant

  • Maar waar zijn olifanten bang voor?
  • voor muizen of  voor bijen?
  • Weten jullie het antwoord?


   » Reageer (14)
     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Green lady   Transparante flora en fauna

   De Nederlandse Arie Van't Riet, een voormalige specialist in radiologie, nam deze foto's met een röntgencamera. In zijn persoonlijke studio bouwde hij natuurlijke scènes na die hij 'biorama's' noemt. Hiervoor gebruikt hij dode dieren, zodat er geen levende dieren werden blootgesteld aan de radiatie.
   » Reageer (19)
     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mi casa   Kun je een zebra temmen en berijden?

   Het kan, maar het is niet eenvoudig en het is maar weinig mensen gelukt. Zebra’s zijn allereerst moeilijk te vangen. Ze zien veel beter in de randen van hun gezichtsveld dan paarden. Ze hebben het meteen door als je ze probeert te naderen. Bovendien zijn ze onvoorspelbaarder en agressiever dan paarden. En hebben ze de neiging in paniek te schieten bij onraad. Iets wat moeilijk blijkt af te leren.

   Dat valt ook wel te verklaren: zebra’s hebben in een erg vijandige omgeving moeten leren overleven. Op de Afrikaanse savannen komen meer en agressievere roofdieren voor dan in andere delen van de wereld. Afrikaanse dieren zijn daarom over het algemeen een stuk moeilijker te temmen dan Europese of Noord-Amerikaanse. Bovendien: paarden zijn al eeuwenlang zo gefokt dat ze makkelijk te temmen zijn.


   » Reageer (30)
     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sliding doors   'Hakuna Matata' van Thomas Subtil

   Deze speelse fotoreeks, die gemaakt werd door fotograaf Thomas Subtil, biedt een kijkje in de dierenwereld waar het motto 'Hakuna Matata' geldt. Fans van 'De Leeuwenkoning' weten ondertussen al dat die uitdrukking Swahili is voor 'geen zorgen'.


   » Reageer (17)
     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I miss you   Landschappen om op te eten

   Deze landschappen zijn om op te eten. Letterlijk! Fotograaf Carl Warner creëerde deze prachtige beelden in zijn studio in Londen. De landschappen zijn in laagjes gefotografeerd en het hele proces neemt gigantisch veel tijd in beslag. Een volledig afgewerkt portret duurt zo'n drie dagen om te fotograferen, plus nog enkele dagen om alle elementen in één compositie te plaatsen. Maar het resultaat mag er zijn!
   » Reageer (16)
     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy hunks   Waar liggen Fucking, Hel,en Kloten?

   Op vakantie naar Zuid-Frankrijk of Thailand? Kan. Maar iederéén gaat al naar Zuid-Frankrijk of Thailand, dus op feestjes maak je daar weinig indruk mee. Daarom: 3 bestemmingen waar de oren van je gespreksgenoten wél van gaan klapperen.

   1. Fucking
   Waar? Oostenrijk
   De belangrijkste attractie van dit gat van niks (100 inwoners): het plaatsnaambordje. Ideaal decor voor een selfie. Het bord wordt ook vaak gestolen door toeristen. En proef vooral ook het lokale bier: Fucking Hell. Nee, dat is geen rare naam. Hell is in het Duits gewoon een aanduiding voor een helder biertje. Uit Fucking, dat dan weer wel.

   2. Hel
   Waar? Polen
   Hel is niet zo heet. In de zomer is de gemiddelde maximumtemperatuur er net iets meer dan 20 graden. Hel (amper 4000 zielen) ligt dan ook op een gelijknamig schiereiland voor de kust van de havenstad Gdańsk, aan de Oostzee. Toch is Hel een populaire zomervakantiebestemming. Veel Polen gaan naar Hel om er op de lange stranden te liggen bakken.

   3. Kloten
   Waar? Zwitserland
   Herman Finkers ontdekte vakantiebestemming Kloten (18.000 inwoners) al in 1990. ‘Toen ik op het station aankwam, was de trein net weg. Geeft niet, loop ik wel even de stad in. Koop ik wel een paar leuke ansichtkaarten van mooi Kloten. Afijn, ik loop zo wat te dwalen door die kleine stad. Het was zondag in dat kleregat. Winkels dicht, kroegen gesloten. Ik dacht bij mezelf: ‘Dit is dus...’’   » Reageer (17)
     Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forbidden fruit   De meest decadente superjachten

   Superjachten zijn de favoriete speeltjes van de rijken der aarde. Omdat je natuurlijk altijd de buurman vóór moet blijven, neemt de decadentie aan boord van deze jachten steeds gekkere vormen aan. Een zwembad of bioscoop, daar kijkt niemand meer van op.

   Om een beetje indruk te maken heb je tegenwoordig een concertzaal in je superjacht, waar een vijftienkoppig orkest in past (Superjacht: Al Said), een heus kunstmatig strand met echt zand, dat uit de zijkant van de boot kan schuiven (Superjacht: Lady Moura) een zwembad met een bodem van glas, dat recht boven de discozaal gebouwd is (Superjacht: A) een privé duikboot voor uitstapjes onder water (Superjacht: Eclipse) een lasersysteem tegen paparazzi, dat camera's opspoort en verblindt met een lichtbundel (Superjacht: Eclipse) een muur van meteoriet-steen of een beeld gemaakt van heuse T-rex botten (Superjacht: History Supreme).

   Verder standaard op megajachten: speciale airconditioned kamers waarin de dames kunnen wachten op het bootje dat ze naar de kant brengt. Je wilt natuurlijk niet dat, terwijl je op het dek wacht, je make-up in de hitte uitloopt!

   Op de echt grote jachten behoren een of twee helikopters tot de standaarduitrusting, naast de andere gebruikelijke speeltjes zoals jetski's, zeilboten en duikmateriaal. Deze helikopters zijn ook in bijzondere tijgerprints verkrijgbaar. Je moet toch wat, als je nog op wil vallen in de haven van Monaco.


   » Reageer (30)


   T -->

   Blog tegen de wet? Klik hier.
   Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!