Gastenboek
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
 • WEEKENDGROETJES
 • Een heel tof weekend gewenst
 • Gezellige vrijdagavond, José
 • Hallo Jose

  Heerlijke zomerhapjes en cocktails staan klaar,met een grote zwembad erbij

   

  Die telt van Greetje
  Herinerringen van Marvan
  Vogel der nacht van Mara
  De laatste stuiptrekkingen van Gerda
  Om stil van te worden van Patrice
  Vrienden van Josephine

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  Foto
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieve allemaal  Lieve allemaal

  Ik ben er een weekje niet, misschien wel twee maar dat moet ik even zien hoe hier alles verloopt met het werk, en de meiden hebben ook nog een week vakantie

  De blog loopt niet door

  Ik wens jullie van hieruit mooie dagen toe en hopelijk met zonneschijn

  Liefs José xxx


  » Reageer (46)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El sol  Kat breekt in op wifinetwerk

  De Siamees Coco uit Washington is wereldnieuws. Hij struinde wat door de buurt en ontdekte op die manier –ongezien- acht wifinetwerken die niet of nauwelijks beveiligd waren. Hoe dan?

  Nou, eigenlijk is Coco niet zo bijzonder. Het gaat om de halsband die hij om zijn nek had hangen. Waar hackers vroeger op de fiets of in de auto de buurt verkenden, besteden ze dat werk nu uit aan een kat. In de ‘Warkitten’ halsband zitten een gecodeerde chip, een gps-tracker en een batterij. Meer heb je niet nodig om je kat om te bouwen tot hacker.

  Tijdens Coco’s tocht werden tientallen wifinetwerken bekeken. Vier daarvan draaiden op routers met een makkelijk te breken encryptie. En nog eens vier netwerken waren helemaal niet beveiligd. ‘En dat zijn er veel meer dan dat het in 2014 zouden moeten zijn,’ zegt halsbandontwerper, onderzoeker én hacker Gene Bransfield tegen wired.com.

  Maar hoe serieus wil Bransfield katten inzetten als hackers? ‘Niet. Ik vond het wel een grappig idee. En mensen luisteren waarschijnlijk beter naar een kat dan naar onze beveiligingswaarschuwingen.’  » Reageer (35)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dance with my father again

  Vitamine D tekort: Alzheimer

  Mensen die te weinig vitamine D binnen krijgen, lopen een grotere kans om op hoge leeftijd de ziekte van Alzheimer te krijgen. Dat is ontdekt door onderzoekers van de University of Exeter (GB). Ze onderzochten 1700 mensen boven de 65. Bij de aanvang van de studie waren deze mensen allemaal gezond.

  Na 6 jaar hadden 171 daarvan een vorm van dementie, 102 daar weer van de ziekte van Alzheimer. Wat daarbij opviel was het hoge aantal mensen met een tekort aan vitamine D, zij hadden een 70 procent grotere kans om de ouderdomsziekte te krijgen dan mensen die wel voldoende van deze vitamine tot zich namen.

  Vitamine D krijgt een mens hoofdzakelijk via zonlicht binnen, maar het is ook via vette vis en supplementen te krijgen. Een tekort aan deze vitamine wordt ook in verband gebracht met een verhoogd risico op infecties en botbreuken bij ouderen.

  De onderzoekers die het verband tussen te weinig vitamine D en Alzheimer hebben ontdekt, weten niet of ze de kip of het ei te pakken hebben. Krijg je de ziekte door te weinig vitamine, of komen mensen met Alzheimer weinig buiten en krijgen ze daardoor een tekort aan vitamine D? Experimenten op muizen wijzen op het eerste, maar het is te vroeg om die conclusie te trekken, schrijven ze in het blad Neurology.

  Moeten mensen nu dagelijks supplementen met vitamine D nemen? Volgens de onderzoekers kunnen ouderen dat overwegen, omdat hun huid minder zonlicht omzet in deze vitamine. Maar dagelijks een stevige wandeling in de buitenlucht kan ook al wonderen doen.

  Vitamine D tekort: Alzheimer


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fun in the sun  Deze bankbriefjes zijn net kunstwerkjes


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My garden


  Dagelijks aspirine helpt tegen kanker

  Veel oudere mensen slikken al dagelijks een aspirientje als bloedverdunner, om trombose tegen te gaan. Daar moeten ze vooral mee doorgaan, zeggen Britse artsen. Het dagelijks nemen van zo'n pilletje zorgt ook dat de kans dat je kanker krijgt veel kleiner wordt. Het gaat daarbij vooral om maag- en darmkanker.

  De artsen van de Queen Mary University of London hebben een metastudie gedaan. Daarbij gebruiken wetenschappers de data van meerdere eerdere studies en combineren die om nieuwe conclusies te kunnen trekken. Zo kwamen ze er achter dat mensen die tussen hun 50ste en 65ste beginnen met dagelijks een aspirine slikken, 10 jaar later een 35 procent lagere kans hebben op darmkanker. De mortaliteit van deze ziekte daalt met 40 procent.

  De kans op maagkanker daalt met 30 procent, de sterfkans met 35 procent.

  Er zijn echter wel bijwerkingen. De kans op maagbloedingen neemt toe van 2,2 procent naar 3,6 procent. De kans op een maagzweer neemt toe met 30 tot 60 procent. Vooral deze laatste aandoening is potentieel dodelijk. Toch is kanker vele malen dodelijker, zodat het nemen van aspirine toch een goed idee is.

  Dagelijks aspirine helpt tegen kanker


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.At the beach  Drie keer zoveel kwik in oceanen door menselijke vervuiling

  290 miljoen mol
  De totale hoeveelheid kwik dat dankzij de mens in het water terecht is gekomen is 290 miljoen mol. Ongeveer tweederde daarvan bevindt zich in waters tot één kilometer diepte. De hoogste concentraties kwik zijn te vinden in de Arctische en Noord-Atlantische oceanen.

  Kwik in dieren
  Kwik vormt voornamelijk een bedreiging voor de dieren hoger in de voedselketen. Zo is de hoeveelheid kwik in een roofvis als een blauwvintonijn tien miljoen keer hoger dan die in het zeewater. En het zal nog verder toenemen. Geochemist Carl Lamborg van het Woods Hole Oceanographic Institution verwacht dat de mensheid de komende vijftig jaar net zoveel kwik gaat uitstoten als in de afgelopen 150 jaar. “Wij eten dieren met kwik en worden op die manier ook blootgesteld aan hoge hoeveelheden kwik”, zegt Lamborg aan Scientific American.

  Laag IQ
  Jaarlijks worden er 1,5 tot twee miljoen Europese kinderen geboren met verhoogde kwikwaarden. Kwik remt de ontwikkeling van kinderen en verhoogt de kans op ontwikkelingsstoornissen. Kinderen met verhoogde kwikwaarden hebben een aanzienlijk verhoogde kans op een lager IQ.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.At the seaside

  Dronken Duitser laat dochter achter als onderpand

  Schandalig! Een Duitse vader met een borreltje teveel op heeft voor flink wat ophef gezorgd in het plaatsje Plattling. Na stevig gedronken te hebben bleek de man onvoldoende geld bij te hebben om de rekening te betalen.

  Hij stelde voor zijn 3-jaar oude dochtertje in het café achter te laten terwijl de man thuis geld zou halen. Een bedenkelijk voorstel, maar de café-eigenaar ging akkoord. De vader kwam echter niet meer opdagen…

  Het kleine meisje was uiteraard ontroostbaar en is opgevangen door een tante. De politie heeft jeugdzorg ingeschakeld.

  Oog (© Getty)


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange beauty

  Ouders doneren ogen aan zoontje

  Prachtig verhaal uit Maleisië. Een vader en moeder zijn van plan ieder een oog af te staan om hun blinde zoontje te helpen

  Het 17 maanden oude ventje heeft een slecht functionerend linkeroog en met zijn rechteroog ziet hij zelfs helemaal niets. De ouders vinden hun gebaar niet heel bijzonder. ‘Mijn man en ik vinden het niet erg om aan één oog blind te zijn. We kunnen zo ons kind een betere toekomst geven’, aldus de moeder.

  Wanneer de operatie gepland staat is niet bekend.


  Oog (© Getty)
  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy holiday

  Hondje zit vast in autowiel

  Aaah! Een kleine pitbull uit het Amerikaanse Bakersfield heeft er een hachelijk avontuur op zitten. Het beestje kwam tijdens een ontdekkingsreisje klem te zitten in een autowiel.

  De baas van het hondje ging met dier en wiel naar de dichtstbijzijnde brandweerkazerne om zijn pup te laten bevrijden. Met flink wat olie konden zij het beestje los krijgen.

  suarez (© © AP)


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evening sun  Slimme schoen wijst hardlopers de weg

  Stel, je wilt een stuk hardlopen in een onbekend gebied. Maar je hebt geen zin om steeds je smartphone erbij te pakken om de route te checken. Hoe los je dat op? Simpel, met smartshoes!

  Het bedrijf Ducere Technologies komt in september met hardloopschoenen en inlegzooltjes die voorzien zijn van een trilfunctie en Bluetooth. Het idee is simpel: voordat je gaat hardlopen plan je eerst een route in met de bijbehorende app. Vervolgens stuur je die route via Bluetooth naar je schoenen (of je zooltje) toe. Op het moment dat je naar links moet, trilt je linkerschoen. Moet je naar rechts, dan trilt je rechterschoen. Je smartphone kun je tijdens het lopen gewoon laten zittten waar hij zit.

  Het nieuwe daten?
  De bijbehorende app houdt ook allerlei gezondheidsstatistieken bij. Je kunt er bijvoorbeeld doelen mee instellen en meten hoeveel calorieën je verbrandt. De schoenen zelf hebben nog een extra ingebouwde slimmigheid. Zo kun je ze door middel van bewegingen opdrachten geven. Tik bijvoorbeeld een keer met de neus van je schoen op de grond, en je trainingsprogramma wordt gepauzeerd. Ook zal het waarschijnlijk mogelijk worden om andere hardlopers met smartshoes aan hun voeten op te sporen, door een soort ‘deel mijn locatie-service’. Hardlopen wordt dan een nieuwe manier om mensen te ontmoeten.

  Voor blinde mensen zouden deze Lechal-schoenen, zoals ze genoemd worden, natuurlijk ook heel handig zijn. Ze zijn dan ook ontwikkeld met deze groep mensen in gedachten. De schoenen en zooltjes worden in India gelanceerd. Van daaruit moeten ze de wereld gaan veroveren. Of dat gaat lukken? Het zou best wel eens kunnen, want de schoenen en zooltjes zijn zeker niet onbetaalbaar (tussen de 100 en 150 euro). Het bedrijf heeft nu al 25.000 bestellingen binnen.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I think

  Vederstaarttoepaja - Gek dier

  Hij ziet er misschien onbeduidend uit, maar de Vederstaarttoepaja kan beter tegen alcohol dan een Rus. Hij verschuilt zich tot de nacht valt, en komt dan tevoorschijn om zich tegoed te doen aan de nectar van een bepaald soort palmboom.

  Het nectar vloeit uit bloemknoppen op de palmboom, en elk knopje is een minibrouwerij. Er zitten gistkoloniën in die een schuimend, bierachtig goedje van de nectar maken dat tot 3,8 procent alcohol bevat.

  Professioneel drankorgel
  Een dieet van bier gaat ons mensen niet in de koude kleren zitten. Maar dit dier doet het niks. Wetenschappers van de Universiteit van Bayreuth in Duitsland analyseerden zijn haren, en kwamen tot de conclusie dat de Vederstaarttoepaja elke nacht een kans van 36 procent heeft om dronken te worden, naar menselijke maatstaven. Maar hoeveel nectar hij ook eet, hij blijft nuchter.

  Waarschijnlijk heeft het lichaam van de Vederstaarttoepaja in 55 miljoen jaar evolutie een manier gevonden om alcohol heel efficiënt af te breken. Hoe? Dat is nog niet bekend. Maar als we door verder onderzoek het antwoord vinden, leren we misschien ook de werking van Russen begrijpen.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening  Waarom word je duizelig als je te snel opstaat?

  Dat komt doordat de bloeddruk in je hoofd en bovenlichaam razendsnel daalt als je te snel opstaat. Puur door de werking van de zwaartekracht gaat er tot wel 700 milliliter aan bloed naar beneden.

  Door het kortstondige bloedgebrek in je hoofd word je duizelig en kan het zwart voor je ogen worden. Het lichaam kan daar gelukkig heel snel iets aan doen, door bloedvaten samen te knijpen en zo weer voldoende bloed omhoog te stuwen. In de geneeskunde heet het verschijnsel orthostatische hypotensie.


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remember  Uitdrukkingen uit de scheepvaart

  Heel veel bekende Nederlandse spreekwoorden en gezegden vinden hun oorsprong in de scheepvaart. Hieronder zijn enkele van deze uitdrukkingen op een rijtje gezet, met uitleg over waar deze uitdrukkingen vandaan komen.

  Te hard van stapel lopen

  Als er een schip gebouwd werd stond dat schip op een stapel hout. Als het schip af was, liet men het schip van deze stapel glijden om te water gelaten te worden. Als dat onvoorzichtig ging, kon het schip beschadigd raken doordat het 'te hard van stapel liep'.

  Niet aan de bak komen

  De bak was de plek op het schip waar het eten voor de bemanning opgeschept werd. Het was daar altijd dringen om 'aan de bak te kunnen komen' ofwel eten te krijgen.

  Het schip in gaan

  Zeereizen waren vroeger lang en gevaarlijk. Het betaalde weinig, alleen het uitschot voer mee, en velen stierven onderweg. Geen wonder dat mensen niet in de rij stonden om matroos te worden. Ronselaars probeerden mensen toch in de val te lokken. Dat deden ze door mensen bijvoorbeeld dronken te voeren en ze dan een contract te laten tekenen. Wie daar in trapte ging letterlijk 'het schip in'.

  Aan lager wal raken

  Lagerwal slaat op de kant van het water waar de wind op dat moment naartoe waait. Een zeilschip dat aan die kant van het water ligt, komt daar moeilijk weg, aangezien de wind precies de andere richting op blaast. Dat schip is dan 'aan lager wal geraakt', het zit in een lastige positie.

  Spijkers op laag water zoeken

  Dit gezegde komt van oude scheepswerven. Als bij eb het water laag stond, zocht men soms naar spijkers die bij het werk overboord waren gevallen.

  boot


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enjoy life  Grootste vliegende insect ter wereld gevonden in China

  Onderzoekers van het Insectenmuseum van West-China hebben tijdens een expeditie de grootste dobsonvlieg te wereld gevonden. Dit meldt het Chinese staatsmedium Xinhua. De vleugels van het insect hebben een spanwijdte van 21 centimeter.

  De onderzoekers vonden meerdere dobsonvliegen en allemaal blijken ze erg groot te zijn. Elk vliegende waterinsect is groter dan een mensenhand en kan zelfs het gezicht van een mens bedekken.

  Het record van grootste vliegende insect ter wereld was in handen van een Braziliaanse waterjuffer met een spanwijdte van 19,1 centimeter. Dit record is nu gesneuveld door de Chinese dobsonvlieg.

  Wat op dit moment misschien wel het meest beangstigd is het feit dat deze dobsonvlieg niet alleen in China, maar ook in Vietnam en India is gesignaleerd. De dobsonvlieg kan niet goed tegen vervuild water en zoekt altijd naar plekken waar het water extreem schoon is.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy  Wow, deze boom produceert veertig verschillende vruchten

  Ooit een boom waaraan perziken, pruimen, abrikozen, nectarines, kersen en amandelen tegelijkertijd groeien? Wij ook niet! Toch is de Amerikaans Sam van Aken bezig met een bijzonder project: Tree of 40. Deze bomen produceren de meest uiteenlopende vruchten.

  In 2008 kocht Sam van Aken een boomgaard in de Amerikaanse staat New York. Sommige bomen waren al meer dan 200 jaar oud en produceerden de meest uiteenlopende steenvruchten. Van Aken begon delen van deze vruchtbomen te enten op de stam van een gastheer. Dit wordt bijvoorbeeld ook gedaan met rozen. Maar waar sommige onderstammen enkele vruchtbomen dragen, bestaat een Tree of 40 uit meer dan 40 soorten.

  Van Aken wil de Trees of 40 in diverse gebieden in de Verenigde Staten planten. Hierdoor kunnen wetenschappers achterhalen welke vruchten het goed doen in bepaalde gebieden en daar kunnen zij hun conclusies uit trekken. Daarnaast worden de Trees of 40 gekocht door mensen die het leuk vinden om zo’n bijzondere boom in hun tuin te hebben.
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange babe

  Wist je dat er in de Bijbel niet gesproken wordt over dat Adam en Eva een appel eten in het Paradijs?

  Op glas in lood, schilderijen en andere afbeeldingen die het tafereel rondom de verboden vrucht uit de bijbel voorstellen, wordt er bijna altijd een appel afgebeeld. Er wordt in de Bijbel echter alleen gesproken over dat Adam en Eva een vrucht eten in het Paradijs. Er staat nergens welke vrucht dit is. In de Bijbel wordt gesproken over “de vruchten van de boom van de kennis van goed en kwaad”. De appel wordt pas sinds de 17de eeuw gebruikt om het verhaal meer tot de verbeelding te laten spreken

  Appel aan Boom.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue crab

  Waarom zijn wolken wit?

  Wolken zijn waterdeeltjes in de lucht. De lucht zit vol met waterdamp. Waterdamp zie je niet. Wanneer warme lucht afkoelt verandert de waterdamp in wolkendruppeltjes. Die zie je wel. Dan worden het witte wolken.
  Wolken weerspiegelen het wit van het zonlicht. Waterdruppels kunnen namelijk alle kleuren absorberen. En daarom reflecteren ze alleen de kleur die erop geschenen wordt. Zonlicht is wit, daarom zijn de wolken ook wit.

  Wolken zijn natuurlijk niet altijd wit, wolken kunnen ook grijs en donker zijn. Wanneer de wolken donker zijn is er geen zon die op de wolken schijnt. De wolken kunnen dan niet het witte licht reflecteren.

  wolken  


  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misty morning

  ‘Kangoeroes hebben vijf poten’

  Het mag dan wat vreemd klinken, maar kangoeroes hebben eigenlijk niet 4 maar 5 poten. Uit onderzoek blijkt dat de springgrage beesten hun staart namelijk als vijfde poot.

  Voor het onderzoek zijn videobeelden uitvoerig bestudeerd. Zo werd ontdekt dat de kangoeroes tijdens het lopen op een platform ook hun staart inzetten om zich af te zetten.

  Volgens een onderzoeker gebruiken de kangoeroes hun staart evenveel als een mens zijn benen gebruikt

  Kat (© Twitter)


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lot of cherries

  De droevigste kat ter wereld

  Dit kleine katje verovert momenteel het wereldwijde web. De droevige blik van het beestje maakt de poes razendpopulair. De foto werd geplaatst op de Amerikaanse socialsite Reddit en vervolgens veelvuldig gedeeld.

  Veel bezoekers zien een gelijkenis met tekenfilmfiguur ‘Puss in Boots’ van Shrek. De kitten heeft inmiddels de toepasselijke naam ‘Purrrmanently Sad Cat’ gekregen


  Kat (© Twitter)


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red sunglasses

  Cathedral Cove - Aardig plaatje

  Het Cathedral Cove Marine Reserve is een beschermd gebied op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland dat zo'n 840 hectare beslaat. Elk jaar komen er zo'n 150.000 toeristen om te snorkelen, te duiken, te wandelen of te kajakken.

  De Maori, het volk dat Nieuw-Zeeland bewoonde toen de Europeanen het ontdekten, kennen deze plek als Te Whanganui-A-Hei (de grote baai van Hei). Volgens hun mythologie was Hei één van de drie broers waarmee de Polynesische ontdekkingsreiziger Kupe op Nieuw-Zeeland aankwam, een paar eeuwen voor de komst van de Europeanen

  .


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunset

  Neusaap - Gek dier

  Zoals je ziet is er een goede reden dat dit dier, dat op Borneo leeft, Neusaap heet. Maar wat moet je met zo'n enorme gok? Onderzoekers weten het nog niet zeker, maar ze denken dat de apen ermee aantonen dat ze seksueel gezond zijn.

  Een andere verklaring voor de gigantische neus kan zijn dat ze er meer geluid door kunnen maken, wat de vrouwtjes het hoofd op hol brengt. Overigens doen de Neusapen er sowieso alles aan om de aandacht van het vrouwelijk geslacht te trekken. Hun neus is niet hun enige opvallende lichaamsdeel...


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa  De hond zonder snuit  De twee jaar oude Kabang verloor in 2011 haar snuit door een motorongeval, waarbij ze de dochter en het nichtje van haar baasje redde van de dood. Haar verhaal ging al snel wereldwijd en er werden benefietacties georganiseerd op Twitter en Facebook. Het geld dat ingezameld werd, was voldoende om Kabang te laten opereren aan de Universiteit van California.

  Op 8 juni 2014 keerde Kabang terug naar de Filipijnen waar ze als een heldin verwelkomd werd door de bevolking. Kabang is intussen weer herenigd met haar baasje Rudy Bunggal.  Ook zonder haar snuit kan Kabang met haar twee overblijvende kiezen nog steeds haar eten kauwen.  Omdat haar dierenartsen hadden ontdekt dat Kabang ook een tumor en hartwormen had, moest de hond gedurende acht maanden in de Verenigde Staten blijven voor medische behandelingen.  Hoewel Kabangs snuit en kaak niet gereconstrueerd konden worden, werden de kwetsbare blootgestelde delen van haar gezicht met de huid van haar nek, wangen en voorhoofd afgedekt.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mi casa  Kun je een zebra temmen en berijden?

  Het kan, maar het is niet eenvoudig en het is maar weinig mensen gelukt. Zebra’s zijn allereerst moeilijk te vangen. Ze zien veel beter in de randen van hun gezichtsveld dan paarden. Ze hebben het meteen door als je ze probeert te naderen. Bovendien zijn ze onvoorspelbaarder en agressiever dan paarden. En hebben ze de neiging in paniek te schieten bij onraad. Iets wat moeilijk blijkt af te leren.

  Dat valt ook wel te verklaren: zebra’s hebben in een erg vijandige omgeving moeten leren overleven. Op de Afrikaanse savannen komen meer en agressievere roofdieren voor dan in andere delen van de wereld. Afrikaanse dieren zijn daarom over het algemeen een stuk moeilijker te temmen dan Europese of Noord-Amerikaanse. Bovendien: paarden zijn al eeuwenlang zo gefokt dat ze makkelijk te temmen zijn.


  » Reageer (30)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!