Gastenboek
 • Fijna avond lieverd xxxxx
 • Dag José
 • Fijn begin van een nieuwe week
 • ha josé
 • ha josé

  Heerlijke vlaai met koffie/thee staat klaar

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.First snow  Deze geredde kangoeroe knuffelt haar verzorgers al 10 jaar lang élke dag uit dankbaarheid

  Deze kangoeroe genaamd Abigail zou zomaar eens de aanhankelijkste kangoeroe ooit kunnen zijn! De kleine Abigail was pas 5 maanden oud toen ze arriveerde in het Alice Springs opvangcentrum voor kangoeroes, waar ze nu tien jaar later is opgegroeid tot de ‘koningin’ van Alice Springs. En dat allemaal dankzij de liefdevolle knuffels die ze iedere dag geeft aan haar verzorgers.

  Iedere ochtend geeft Abigail haar verzorgers een warme knuffel, om te laten zien hoe dankbaar ze hen is dat ze haar hebben gered en opgevangen. Waar zou Alice Springs nu zijn zonder Abigail? Gelukkig hoeven ze daar nog niet aan te denken want de kangoeroe staat nog iedere ochtend klaar voor haar knuffel.


  » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter  De beste dagcrème kost slechts 2,48 euro (en de duurste bleek het slechtst)

  Als er iets is wat je in elke prijsklasse kunt aanschaffen is het wel dagcrème. Elk potje heeft weer zijn eigen wonderbaarlijke eigenschappen, zo vermeldt het etiket. Maar wat is daar van waar en welke is het beste? Test-Aankoop, de Belgische Consumentenbond, zocht het uit en kwam tot een opvallende conclusie: de crème van Kruidvat is de nummer 1. En die kost maar 2,48 euro.

  Volgens Test-Aankoop scoort de Hydro dagcrème van het huismerk van Kruidvat op alle vlakken het beste. Denk aan textuur, smeerbaarheid, kleverigheid, enzovoort. De crème kreeg een score van 64 van de consumentenorganisatie en een panel van vrijwilligers. Op de tweede plaats staat de Aqualia thermal lichte crème dynamische hydratatie van VICHY (21,59 euro), de Hydraterende dagcrème regulerend van MIXA (6,71 euro) maakt de top 3 compleet.

  Het meest opmerkelijke is misschien nog wel dat de duurste dagcrème uit het lijstje het aller slechtst scoort. Voor The Moisturizing gel cream van La Mer betaal je maar liefst 265 euro, terwijl je huid dus beter af is met een potje van nog geen 2,50.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coby  De jongste moeder ter wereld kreeg op haar 5e al een kind.

  Lina Medina (Paurange, Peru, 27 september 1933) is de jongste moeder ooit met een eerste bevalling op een leeftijd van 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen. In Rusland is iemand ook ooit dicht in de buurt gekomen van dit wereldrecord.

  Lina werd door haar ouders naar het ziekenhuis gebracht, want haar buik bleef groeien. Zelf dacht ze dat ze een tumor had, maar haar dokters stelden vast dat ze 7 maanden zwanger was. De dokter nam haar mee naar Lima. Ook de chirurgen daar stelden vast dat Lina zwanger was. Anderhalve maand later beviel ze, via een keizersnede, van een jongetje. Dit was nodig omdat haar bekken te klein was. Haar zaak werd beschreven door Dokter Edmundo Escomel, samen met andere details. Zo kreeg ze haar eerste menstruatie toen ze 8 maanden oud was en waren haar borsten volgroeid toen ze 4 was. Op 5-jarige leeftijd groeide haar bekken en verouderden haar botten.

  Haar zoon woog 2,7 kg en werd vernoemd naar haar dokter Gerardo. Gerardo werd opgevoed met de gedachte dat Lina zijn zus was. Op tienjarige leeftijd kwam hij erachter dat Lina zijn moeder was. Hij groeide gezond op, maar stierf op 40-jarige leeftijd, in 1979, aan een beenmergziekte.

  Er is nooit een verband gevonden tussen het vroege overlijden van Gerardo en de jonge leeftijd van zijn moeder. Lina heeft nooit bekendgemaakt wie de vader was. Lina trouwde met Raul Jurado, die later de vader werd van Lina's tweede zoon in 1972.
  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blends  Met dit kevertje valt niet te spotten!

  In de natuur zijn de gekste verdedigingsmechanismen te vinden. Maar er is een klein insect dat de kroon spant: De bombardeerkever.

  Deze kever leeft op warme, stenige terreinen in Zuid-Europa. Dit beestje is nog geen centimeter groot, maar weet iedere aanvaller af te schrikken. Dit doet hij door chemische stoffen op zijn belager te spuiten. Dat doen wel meer insecten, maar de bombardeerkever heeft een wel heel geraffineerd spuitmechanisme.

  Vóór hij de stoffen op zijn belager af spuit, mengt hij ze eerst in een soort 'explosiekamer' in zijn achterlijf. Daar ontstaat een chemische reactie, waarbij een bijtende stof ontstaat. Maar dat is nog niet alles. Door de chemische reactie bereikt het goedje een temperatuur van 100 graden! Deze kokende, bijtende narigheid wordt door middel van een 'spuitkopje' naar buiten gespoten, richting belager. Die denkt de volgende keer dus wel twee keer na voor hij een bombardeerkevertje aanvalt.

  Dit beestje klinkt natuurlijk als een prachtige inspiratiebron voor science-fiction films. Een van de insect-achtige wezens uit de film Starship Troopers is dan ook op deze kever geïnspireerd.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autum flame  De naam "sinaasappel" (appelsien) is afgeleid van China's appel.

  De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China, waar ook de naam vandaan komt (china-appel) en diende vroeger vooral ter decoratie.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beverley  Hoe gezond zijn bananen?

  Zenuwstelsel
  Net als aardappelen bevatten bananen vrij veel kalium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel en -samen met natrium- bij de regeling van de bloeddruk. Ook mineralen en vitamines als fosfor, ijzer, zink, vitamine C en foliumzuur zitten in een banaan.

  Vezels
  Bovendien bevatten bananen vezels, die je een vol gevoel geven maar niet dikmakend zijn. Ze verlagen het cholesterolgehalte in het bloed een beetje en ze zijn vooral goed voor darmflora en stoelgang: met voldoende vocht houden ze de ontlasting zacht.
  In sommige tropische streken dienen onrijpe bananen als medicijn voor darmklachten. Een lokaal voorkomende onrijpe groene kookbanaan helpt jonge kinderen met hardnekkige diarree. Veel rauwe bananen bevatten ook leucocyanidine, dat slijmvliescellen doet groeien en zo maag en darmen beschermt tegen onder meer maagzweren en letsels die het gevolg zijn van geneesmiddelen zoals aspirine.

  Wratten
  Het klinkt raar, maar als je last hebt van een wratje op je voet kan een bananenschil je helpen. Plak de schil van een licht overrijpe banaan over de wrat en na een tijd zal ze verdwijnen. Aan de binnenkant van een bananenschil zit namelijk een antivirale substantie, die ervoor zorgt dat de banaan niet rot. Hoe rijper de banaan wordt, hoe sterker deze substantie wordt. Die antivirale substantie kan de virale structuur van een wrat aanpakken, waardoor de wrat kleiner wordt en zelfs kan verdwijnen. Bij erg volhardende wratten zal de methode niet werken, omdat hun virale structuur te ingewikkeld is.

  Kater
  Bananen zouden ook helpen tegen een kater. Het hoge gehalte aan magnesium in bananen zorgt er voor dat de bloedvaten zich kunnen ontspannen. Dat neemt de kloppende hoofdpijn die zo typisch is voor een kater weg. Bovendien geeft de combinatie van de drie natuurlijke suikers in bananen (fructose, sucrose en glucose) het lichaam een energieboost, wat altijd handig is bij een kater.


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delious  Allereerste Porsche na een eeuw teruggevonden in een schuur in Oostenrijk

  De “Egger-Lohner electric vehicle, C.2 Phaeton model” ofwel P1, werd in 1898 gemaakt door Ferdinand Porsche en vreemd genoeg was het een elektrische wagen.
  Volgens Porsche was de P1 honderd jaar geleden al in staat om 80 kilometer af te leggen met een maximumsnelheid van 35 kilometer per uur. De P1 had hiervoor wel een batterij nodig die ongeveer 450 kilogram woog, één derde van het totale gewicht van de wagen.

  In 1899 nam de P1 deel in een race voor elektrische voertuigen in Berlijn. De eerste Porsche was al meteen een echte racewagen en won de 40-kilometer lange race met gemak. Het tweede voertuig kwam 18 minuten later binnen dan de P1.

  Nadien werd de auto niet meer veel gebruikt en in 1902 werd hij in een schuur in Oostenrijk gestald. Nu pas is de vernuftige wagen terug opgedoken. Porsche verscheepte de P1 naar het Porsche Museum in Stuttgart. Het frame uit hout en metaal is nog altijd intact, net als het originele dashboard. De originele zetels waren niet meer aanwezig en zijn vervangen door doorzichtige plastieken zetels, zodat de focus op de indrukwekkende wagen zelf ligt en niet op de zetels.  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Cloony  Telefooncellen worden aquariums in Lyon

  Als je tegenwoordig nog een telefooncel tegenkomt langs de weg, staat die daar te verkommeren omdat iedereen ondertussen over een smartphone beschikt. Om ze niet te laten opgaan in het stedelijke landschap, besloot de kunstenares Benedetto Bufalino en designer Benoit Deseille om er iets origineels mee te doen. Ze bliezen de telefooncellen een tweede leven in door er een aquarium in te plaatsen. Nadat ze op het lichtfestival in Lyon onthuld werden, reizen ze nu heel Europa door om zoveel mogelijk telefooncellen op te fleuren.


  » Reageer (27)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantiek face  Wat heb je nodig voor 4 broodjes

  • 300gr Caprice des Dieux
  • 4 kleine ciabattabroodjes
  • 400gr rijpe kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl rodewijnazijn (of citroensap)
  • 100gr bruine suiker
  • 1tl cayennepeper
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Zout

  Stap 1
  Spoel de kerstomaten onder de kraan, verwijder de steeltjes en laat ze even uitlekken. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal ze eruit wanneer het vel begint te verkleuren. Een beetje zwart kan geen kwaad, dat geeft meer smaak.

  Stap 2
  Schil de rode ui en hak hem in kleine stukjes. Laat de ui in een ruime pan zweten op een zacht vuur. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om te vermijden dat de ui aanbakt. Voeg na een vijftal minuten de kerstomaten, de suiker, de azijn, de cayennepeper en een snuifje zout toe. Laat een half uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe met een houten lepel.

  Stap 3
  Wanneer je een chutney-achtige textuur bereikt hebt, voeg je de rozijnen toe. Ga er eerst even met een mes door. Laat de chutney even afkoelen voor je hem gebruikt.

  Stap 4
  Snij de ciabatta’s in twee en smeer een royale laag chutney op een van beide kanten. Snij de Caprice des Dieux in schijfjes met een diameter van ongeveer een centimeter. Beleg de chutney trapsgewijs. Werk af met een of meerdere blaadjes verse basilicum. Als je nog chutney overhebt, kan je die gemakkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamgirl

  Geloof het of niet, maar dit zijn taarten

  Bij de Threadcakes taartenbakwedstrijd worden professionele en niet-professionele taartenbakkers uitgedaagd om een zo mooi en eetbaar mogelijke taart te bakken. Dit lieten honderden taartenbakkers zich geen twee keer zeggen, wat leidde tot een stel prachtige taarten. Sommige van deze taarten zien er zo goed uit dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn!


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portrait  Goed nieuws: veel kaas eten zorgt voor een langer leven

  Kaas zit al lange tijd in het verdomhoekje: te vet en dan ook nog gemaakt van melk. Maar kaasliefhebbers kunnen de health freaks nu van repliek dienen met een onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Medicine. Je zou namelijk niet korter maar juist langer leven als je veel kaas eet.

  Volgens de studie die afgelopen maand is gepubliceerd zit er een stofje in kaas, genaamd spermidine, dat er voor zorgt dat je gemiddelde levensverwachting omhoog gaat. Oké, dat is nu vooralsnog alleen bij muizen en ratten getest, maar er is reden om aan te nemen dat de stof ook op de gezondheid van mensen een gunstige invloed heeft.

  Met name het hart zou wel varen bij een blokje kaas op zijn tijd. De spermidine beschermt de hartspieren en helpt een afwijkend hartritme voorkomen. Van 800 Italiaanse proefpersonen bleken degene die meer spermidine binnen kregen 40 procent minder kans te hebben op hartfalen. Ze hadden ook een lagere bloeddruk en minder risico op hart- en vaatziekten in het algemeen. Spermidine, zit vooral in oude kaas, volkoren producten en champignons


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlaine  Chinees dierenpark heeft nieuwe superster: de Trump-fazant

  De verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten, heeft ook gevolgen aan de andere kant van de wereld. Een fazant in het Hangzhou Safari Park is sinds de Republikeinse overwinning razend populair.

  De kuif van de Chinese fazant zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Op de kop van het rode dier pronken enkele goudblonden haren, die bovendien naar achter gestreken zijn. Dankzij het gelijkaardige kapsel is de vergelijking met de New Yorkse zakenman niet ver te zoeken.

  De vogel nu de ronde op de Chinese sociale media, nadat een lokale journalist de vergelijking met de verkozen presidentskandidaat maakte. Meneer Gao, zijn verzorger, is erg trots dat één van zijn dieren zoveel aandacht krijgt. “Ik verwacht dat onze zoo een pak meer toeristen over de vloer zal krijgen nu hij in het nieuws is geweest”,

  Hogerop lijkt het dierenpark minder onder de indruk. “Een lokale journalist heeft wat foto’s genomen van de vogel en over hem geschreven. De fazant is voor ons een dagdagelijks zicht. We denken niet dat hij speciaal is. Het feit dat hij beroemd is, is een grote verrassing voor ons”, reageert een woordvoerder.


  » Reageer (30)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fascination  De ultieme keukengadget voor kookliefhebbers

  De Wisk wat? De Whisk Wiper. Wie wel eens een taart of cake bakt, weet hoe lastig het is om een garde goed schoon te krijgen. Er zit vaak nog veel beslag aan en dat krijg je er niet af zonder vieze vingers te krijgen.

  De Amerikaanse Matthew Michel is de bedenker van de ultieme gadget. „Ik kwam op het idee toen ik voor de zoveelste keer mijn garde in de gootsteen probeerde schoon te maken, zonder succes", vertelt hij in de begeleidende video van het Kickstarterproject. „Opeens wist ik het. Met een simpele tool zou je een garde snel schoon kunnen krijgen, zonder beslag te verspillen."

  Groot succes

  Michel ontwikkelde een dummy en besloot hij zijn geluk te beproeven op crowdfundingwebsite Kickstarter. Dat bleek een groot succes: hij heeft inmiddels het vijfdubbele behaald van zijn beoogde doel (10.000 dollar


                         


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music  Vrouw adopteert dove kat zonder oren. Maar eigenlijk is de kat degene die haar redde

  Toen Molly Lichtenwalner de dove en oorloze kat Otitis voor het eerst zag wist ze het zeker: Zij tweeën horen bij elkaar. Otitis raakte zijn oren en zijn gehoor-organen kwijt nadat er cysten bij zijn oren operatief werden verwijderd. Niet lang daarna belandde hij in het asiel, waar hij lange tijd verbleef omdat niemand hem wilde hebben.

  Dat Otitis doof is en geen oren heeft maakt Molly niks uit. Sterker nog, ze heeft eerder al een dove pup gehad en weet dus wel hoe ze om moet gaan met dieren die wat meer aandacht nodig hebben. Ze nam de kat mee naar huis en overspoelde hem met liefde. Maar daar bleef het niet bij, want ook Otitis wist zijn baasje te steunen met onvoorwaardelijke liefde.  “Ten gevolge van een auto-ongeluk kamp ik met angststoornissen. Ik besloot dat het tijd was om een dier te adopteren, om beter om te kunnen gaan met mijn angsten en paniekaanvallen. Want niets helpt meer dan knuffelen met fluffige vrienden“, vertelt Molly aan Love Meow. En wat bleek, Otitis bleek de perfecte steun en toeverlaat te zijn voor Molly. De kat was Molly zo dankbaar dat ze hem gered heeft, dat hij haar constant wil knuffelen.

  Otitis weet precies hoe hij Molly kan kalmeren wanneer ze een paniekaanval heeft. “Soms is hij de enige die mij kan kalmeren. Hij is het beste wat me is overkomen. En hij heeft mij gered, ik niet hem…”


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open book  82-jarige Duitser vindt zijn verloren trouwring op een wel heel bijzondere plek terug…

  Op het moment dat een 82-jarige man uit de Duitse plaats Bad Münstereifel in zijn tuintje aan het werk was trof hij een wel heel bijzonder item aan: zijn trouwring! Compleet vergroeid met een wortel (!) trok hij zijn sieraad uit de grond… Wat een geluk.

  Volgens de Duitse nieuwszender WDR verloor de Duitser zijn ring drie jaar geleden, vlak na het gouden jubileum, toen het van zijn vinger glipte.

  Het echtpaar had geen idee waar de ring zou moeten zijn gebleven, dus hielden ze een oogje in het zeil. Drie jaar later is de ring dan eindelijk teruggevonden, met een wortel eromheen vergroeid. De man was door het dolle en zei: “Tja, je oogst wat je zaait.” Ha!


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life is grey  Precies Harry Potter: dit moet de grootste spin ooit zijn

  Deze foto van de gigantische spin doet momenteel iedereen huiveren. Normaal worden jachtkrabspinnen zo'n 16 centimeter, maar deze ziet er nog een stukje groter uit. De foto's werden ongeveer een jaar geleden gemaakt door een opvangcentrum in Queensland in Australië, maar gingen nu pas viraal. Volgens hen was de spin heel kalm en niet agressief. Wij willen ze toch vooral liever niet in onze buurt.  Uhh die kom ik liever niet tegen, brr


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walking on the bridge  Canadees geeft vakantiegeld op om hond te redden, goede daad beloond

  Lawrence Dalle Vedove gaf zijn vakantie naar Australië op om een verloren hond terug te brengen naar zijn demente eigenaar. Maar nu krijgt hij zelf ook hulp uit onverwachte hoek, waardoor hij toch op vakantie kan.

  De Canadees Lawrence Dalle Vedove (51) wist een 80-jarige man met dementie te herenigen met zijn verloren hond. De hond, Kimbo, was kwijtgeraakt en via een asiel geadopteerd door een andere familie. Die wilde de hond niet teruggeven, maar deed het uiteindelijk toch, in ruil voor 5000 dollar.

  Dat geld had Dalle Vedove gespaard voor een vakantie naar Australië, schrijft de krant The Hamilton Specator. De krant had eerder deze week geschreven over de goede daad van de Canadees. Veel mensen waren er zo door geraakt, dat ze besloten te helpen.

  Vliegticket betaald

  Mensen stuurden uit dankbaarheid geld naar de man. De familie die de hond terugkreeg was zo dankbaar dat ze een crowdfundactie hebben opgezet. "Laten we deze man zijn spaargeld teruggeven", schrijft de bedenker van de actie. Binnen twee dagen is al meer dan 6000 dollar opgehaald om hem toch op vakantie te laten gaan.

  Maar daar bleef het niet bij. Een Canadese reissite was ook geroerd door de actie en besloot het vliegticket van Dalle Vedove te betalen. Zo kan hij zijn droomvakantie toch beleven.


  » Reageer (27)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss you  Deze realistische dierenportretten zijn geschilderd op veren

  Kunst. Je ziet het altijd en overal. Maar, een kunstwerkje op een veer? Dat zie je niet vaak. Krystle Missildine uit Prattville, Alabama, maakt dat soort kunstwerken. “Ik ben altijd al dol geweest op het creëren van kunst en schilderijtjes,” zo schrijft Krystle Missildine op Bored Panda. “Mijn nieuwe obsessie is het beschilderen van veren. Ik vind het een uitdaging om verschillende lagen verf op zo’n fragiele ondergrond te combineren.”

  Hoewel ze het als een uitdaging beschrijft, lijkt het beschilderen van veren haar moeiteloos af te gaan. De Amerikaanse weet de prachtigste, meest realistische kunstwerken op een veer af te beelden. Ongelooflijk knap, toch?


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caught of life  De meeste vitamines zijn nutteloos, maar deze kun je beter wel nemen

  Studie na studie toont aan dat de meeste vitaminepillen nutteloos zijn. Er is zelfs steeds meer bekend over de mogelijk schade die een overdosis vitamine kan aanrichten. Toch blijft het gebruik van de supplementen al jarenlang onverminderd hoog.

  Daarom hieronder een overzicht van de vitaminepillen die je beter wel en niet kunt nemen.

  Multivitamines

  Deze kun je beter overslaan als je een gebalanceerd dieet hebt. Verreweg de meeste vitamines krijg je al snel voldoende binnen. Uit een grote studie uit 2011 bleek zelfs dat vrouwen die langdurig multivitamines slikten een grotere kans hadden om voortijdig te overlijden.

  Vitamine D

  Vitamine D zorgt voor sterke botten, maar is lastig binnen te krijgen via ons voedsel. De zon helpt je lichaam met de aanmaak van vitamine D, maar zeker in de winter kan het moeilijk zijn om genoeg in de zon te zijn. Uit een recente studie bleek dat mensen die dagelijks vitamine D namen gemiddeld langer leefden dan zij die dat niet deden.

  Antioxidanten

  Vitamines A, C en E zitten in allerlei soorten fruit en groente. Bovendien hebben studies uitgewezen dat een overdosis schadelijk kan zijn. Onderzoekers schreven in 2007 al: “Behandeling met vitamine A, E en betacaroteen kan de kans op overlijden vergroten.”

  Vitamine C

  De potten met megadoses vitamine C kun je bij de drogist laten staan. Je geneest echt niet sneller van je verkoudheid. Bovendien kun je van een overdosis alleen maar pijnlijke nierstenen krijgen.

  Vitamine B3

  Eet regelmatig zalm, rode bieten of tonijn en je hebt je vitamine B3 al binnen. In 2014 bleek uit een studie dat mensen die supplementen namen vaker last hadden van leverproblemen en interne bloedingen en het beschermde ook niet tegen hartziekten of beroertes, zoals sommigen denken.

  Probiotica

  Probiotica zijn een miljoenenbusiness op het moment, maar voor die mooie darmflora kun je net zo goed een bakje yoghurt nemen. Er zijn nog geen studies die overtuigend het nut van probiotica hebben aangetoond.

  Zink

  Zink is het enige supplement waarvan bewezen is dat het een verkoudheid sneller doet genezen. Uit een meta-analyse uit 2011 bleek dat degenen die zinktabletten namen sneller van hun verkoudheid af waren en minder ernstige symptomen hadden dan de deelnemers die placebo’s kregen.

  Vitamine E

  Vitamine E werd populair toen er geluiden opgingen dat het zou beschermen tegen kanker, maar een groot onderzoek onder 36.000 mannen toonde aan dat hun kans op prostaatkanker juist groter werd door de vitamine. In een andere studie werd vitamine E gelinkt aan voortijdig overlijden. Dus wil je vitamine E binnenkrijgen eet dan gewoon een bord spinazie.

  Foliumzuur

  Wie zwanger is of wil worden heeft baat bij foliumzuur. Diverse onderzoeken hebben het nut daarvan aangetoond. Aangeraden wordt om 400 microgram per dag in te nemen. Mogelijk is het ook nuttig voor zware drinkers om foliumzuur te slikken, aangezien alcohol de opname ervan verstoort.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misty morning  Dit gadget is het ideale cadeau voor wijnliefhebbers

  Na een lange werkdag heb je soms zin om een glas wijn te drinken… of twee, drie, vier. Omdat het niet zo ladylike is om te slurpen van een fles, kwamen enkele creatievelingen met een oplossing: de Guzzle Buddy.

  Dit handige gadget kan je in een mum van tijd op de flessenhals schroeven. Et voila: gedaan met morsen of het delen van een fles wijn.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red  In Polen bestaan er glow in the dark-fietspaden

  Deze lichtgevende fietspaden in Polen behoren echter niet tot die laatste categorie. De wegen zijn simpelweg geniaal, mooi én ook nog eens hartstikke slim: iedere weggebruiker ziet de strepen en wegbelettering perfect:  De paden en wegen zijn nog niet volledig in gebruik genomen, maar TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o., het Europese bedrijf achter dit project, is wel bezig met een proef in de Poolse stad Lidzbark Warmiński. Het synthetische materiaal van het fietspad dat door zonlicht wordt opgeladen, kan tot wel 10 uur licht geven.

  Dit fietspad is geïnspireerd op deze eerdere versie van de Nederlandse kunstenaar en creatieveling Daan Roosegaarde. Echter bestond dat fietspad uit LED-lampjes en was tijdelijk. Mocht je ooit in Polen komen dan weet je dus twee dingen zeker: het fietsen is er lekker veilig en de natuur is er machtig mooi.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cute witch  Wauw! Dit kattenras is bizar mooi

  Stop met alles waar je mee bezig was en ga er even goed voor zitten. Want wat we nu gaan laten zien is niet zomaar een geinige huis-, tuin- en keukenkat. Nee, dit zou wel eens het mooiste en schattigste kattenras op aarde kunnen zijn. Maak kennis met de caracal. En dan in het bijzonder, de babyvariant er van…  Caracals leven in Afrika, het Midden-Oosten en het Indisch subcontinent. Het zijn echte prooidieren en in sommige landen zijn ze (gelukkig) verboden om als huisdier te houden. Laten we het dus vooral houden bij het kijken naar de foto’s van deze prachtbeesten.

  Overigens hebben deze katten een speciaal plekje in de religie van de oude Egyptenaren, want je ziet ze daar geregeld voorbijkomen op oude schilderijen en als standbeeld.


  » Reageer (30)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witch


  Glazen brug open: wie durft?

  Niet voor watjes, deze brug in het Chinese Zhangjiajie National Park. Het duizelingwekkende bouwwerk met glazen vloer, 300 meter boven de grond, ging zaterdag voor het eerst open voor het publiek.

  Hoewel je met een grote hamer vrij eenvoudig een barst in het glas slaat, waagden duizenden toeristen zich op de brug.

  De overspanning tussen het Chinese natuurschoon in de provincie Hunan is 430 meter lang en is daarmee de grootste glazen brug ter wereld, melden Chinese staatsmedia. De bouwers verzekeren dat de brug honderd procent veilig is. Dagelijks mogen 8000 mensen de oversteek maken.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Dit is geen blaadje. Herhaling: Dit is géén blaadje

  Oke, nog één keertje dan: Dit is GEEN blaadje. Althans, geen écht blaadje. Dit is namelijk de koning van de schutkleuren, en is eigenlijk een wandelend blad, of officieel genaamd: een Phylliidae. Net als dat er wandelende takken bestaan. De Phylliidae-familie kent wandelende bladeren in verscheidene vormen, maten en kleuren. De één lijkt nog meer op een echt blaadje dan de ander…

  En ja, het is een beest. Dus het kan ook lopen

  Sommige soorten zien er nogal gehavend uit, met verkleuringen, gaten en beschadigingen. Ook dat hoort er bij, zodat ze nóg meer op een echt blaadje lijken.

  Overigens ogen ze niet alleen als een blaadje, maar ‘gedragen’ ze zich ook zo. Als ze lopen, bewegen ze van voren naar achteren, om een blaadje na te doen dat door de wind voortbeweegt. Slimmeriken!


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple magic  Heksen vliegen door de lucht
  Op hun bezems op de vlucht
  Voor verwering zijn geen kansen
  Wanneer ze rond hun ketels dansen

  Spoken, mensen wat een gedoe
  Oefenen op hun engste boe
  Pas op dat je ze niet tegenkomt
  Als een griezelbeest vermomd

  Vampiers, het laatst in de stoet
  Zoeken de hele nacht naar bloed
  Als hij zijn tanden boven je strekt
  Houd je hals dan maar bedekt

  Al die monsters bij elkaar
  Vormen wel een groot gevaar
  Je zult ze allemaal wel zien
  In de nacht van Halloween


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Dit zou wel eens de oudste kat ter wereld kunnen zijn!

  13, 21, 8, 28… Dat zijn geen willekeurige getallen, maar leeftijden van dieren! Isa Leshko maakte al eens een serie over de oudjes in het dierenrijk, maar het volgende exemplaar zou eigenlijk niet in het lijstje mogen ontbreken:  De kater uit de Engelse stad Gateshead is haast onverwoestbaar. Het dier werd in 1990 geadopteerd door Liz en Ian Finlay en is al tientallen jaren onderdeel van de familie, schrijft Chronicle Live.

  Je zou toch denken dat Nutmeg met zijn 31 jaar op de teller officieel de oudste kat ter wereld is, maar die officiële titel hoort vooralsnog bij de 26-jarige Corduroy. Overigens is ook deze knappe kop een tijdje recordhouder geweest. Slechts een paar dagen nadat Scooter ‘Oudste kat ter wereld’ werd genoemd, overleed hij. Sip. En ach, officieel of niet: Nutmeg is wat ons betreft een held!

  Kijk nou wat een lieveling


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crow lady  Bye bye pompoenen! Dit jaar zijn het de ananassen die worden uitgehold tijdens Halloween

  Ook al leeft de Halloween-cultuur hier niet zo erg als in de Verenigde Staten, toch is het eerste wat je met Halloween associeert: een pompoen. En dan met name een uitgeholde pompoen, met enge gezichtjes. Maar dit jaar zien we dat Halloween een tikkeltje exotischer getint is, omdat de pompoenen steeds vaker vervangen worden door de ananas. En dat ziet er eigenlijk misschien nog wel leuker en zelfs een tikkeltje enger uit dan de pompoen:


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heart and mind  Mooie halloween lippen  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Pompoen gevuld met een verrassing van halloween

  Ingrediënten

  Twee kilo vruchtvlees van pompoen
  Twee Wortelen
  Twee strengels prei
  Drie uien
  Zes teentjes knoflook
  Twee raapjes
  Vier aardappelen
  400 gram spruiten
  400 gram gerookte spekblokjes
  Boter
  Vier liter vleesboillon
  Een pompoen

  Bereiding

  Groenten in blokjes snijden, behalve de spruitjes even aan de kant houden.
  Stoof de groenten aan in boter en voeg de bouillon toe, laat op een zacht vuur sudderen.
  Spekblokjes krokant aanbakken.
  De spruiten in ringen snijden.
  Mix de soep zorgvuldig, laat opkoken en voeg de spruiten de laatste 10 min van de kooktijd toe.
  Voor het serveren de pompoen vullen met de soep en de spekblokjes toevoegen.  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn elf

  Zeven trucs om groente en fruit langer vers te houden

  Keukenrol bij je salade

  Vocht zorgt ervoor dat groene sla al na een paar dagen bruin en slap is. Stop je sla daarom in een plastic zak met een stukje keukenrol of papieren zakdoekje. Het papier absorbeert het vocht en je krop sla blijft langer knapperig.

  Bananen vastbinden

  Bananen krijgen sneller een bruine kleur als je ze los van elkaar bewaart. Houd de tros dus bij elkaar en bind steeltjes samen met zilverpapier of vershoudfolie.

  Een appel bij je aardappels

  Op aardappelen ontstaan snel nieuwe scheutjes. Het gas ethyleen voorkomt dit en houdt je aardappelen langer vers. Omdat appels dit gas produceren, doet een appel bij je aardappels wonderen. Ditzelfde gas zorgt er ook voor dat ander fruit sneller rijpt, dus houd je appels daarbij uit de buurt!

  Azijn over je bessen

  Bessen bederven relatief snel door schimmels en bacteriën. Het zuur van azijn kan dit makkelijk voorkomen. Was je bessen in een mix van één kopje azijn en drie kopjes water voordat je ze in de koelkast bewaart. Wel goed afdrogen!

  Uien in een panty

  Als er één ui rot is, worden ze dat al snel allemaal. Stop daarom de pijpen van een panty vol met uien, van elkaar gescheiden met een knoop, touwtje of elastiek. Hierdoor komt er genoeg lucht bij de bollen en rotten ze minder snel. Als er dan toch een ui schimmelt, verspreidt de schimmel zich niet over je hele voorraad, omdat de uien elkaar niet aanraken.

  Selderij in aluminiumfolie

  Selderij produceert een gas dat ervoor zorgt dat de groente verlept. De plastic zak waar de selderij vaak in zit houdt dit gas vast. Vervang het plastic door aluminiumfolie, dat het gas laat ontsnappen. De stengels blijven een stuk langer knapperig. Dit werkt ook voor broccoli en sla.

  Champignons in een papieren zak

  Het plastic bakje waar champignons vaak in zitten houdt vocht vast en daardoor kunnen de paddenstoelen bederven. In een papieren zak blijven de paddenstoelen langer goed.


  » Reageer (31)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!