Gastenboek
 • Bijna weekend! Hartelijke en welgemeende groetjes van Sjeke
 • Aangename vrijdag lieverd
 • kiekeboe
 • Lieve groetjes
 • Donderdag-groetjes, José

  Heerlijke tomatensoep staat klaar met toast

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  Een paar keuken tips

  Sponsjes schoonmaken in de magnetron

  Vieze sponsjes maak je schoon door ze in een schaaltje water te leggen, daar een paar druppels citroensap of azijn aan toe te voegen en dat een minuut in de magnetron te zetten. Ze zijn nu helemaal gedesinfecteerd.

  Eiersnijder
  Een eiersnijder is ook prima te gebruiken om ander zacht voedsel zoals champignons, tofoe, zachte kaas en aardbeien mee te snijden.

  Koffie malen in een blender
  Het is zonde om een koffiemolen te kopen als je al een blender in huis hebt. Je kunt koffiebonen en zelfs ook kruiden hier heel makkelijk in fijn malen.

  Koude huishoudfolie werkt beter
  Als je huishoudfolie maar lastig vindt om mee te werken dan is het handig om de folie eerst een uur in de koelkast te leggen. Het is veel makkelijker te hanteren als het koud is.

  Bevries een kapotte harde schijf
  Het is een nachtmerrie om al je gegevens van je harde schijf te verliezen. Wat je kunt proberen is om de harde schijf uit je pc te halen, die in een afgesloten vrieszakje te stoppen en de schijf een paar uur in de vriezer te leggen. Plaats de schijf terug in je pc en kopieer snel al je gegevens over. Succes!

  IJsblokjeshouders
  IJsblokjeshouders zijn niet alleen handig voor ijs, maar ook om kleine porties babyvoeding, bouillon, saus en fruit mee in te vriezen. Je kunt zelfs overgebleven wijn invriezen, die je later weer gebruikt in een warm gerecht.

  Ice cube trays can be used to freeze portions of baby food, stock, sauce and fruit. It’s even possible to freeze leftover wine to use in cooking at a later date.


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Dit boek tover je binnen no-time om in een sfeervolle lamp

  Max Gunawan is een professioneel designer en heeft een passie voor minimal design. Zo heeft hij een draagbare versie van zijn beroemde Lumio lamp op de markt gebracht. Dit is een lamp, maar dan als in de vorm van een klein boek.  Wanneer je dit boek opent, verschijnen er een hoop bladzijden. En nee, je kan er niet uit lezen. Deze bladzijden zijn de lamp. En dat ziet er zo uit:
  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I will never dance with my father again  Zou je nog van me houden?
  als ik ben vergeten wie je bent?

  Zou je nog met me praten
  ook al weet je dat mijn antwoorden steeds verwarrend en onzinnig zijn?

  Zou je nog steeds de moeite doen om op mijn zelfde vragen telkens opnieuw antwoord te geven
  ook al weet je dat ik ze stakjes weer ben vergeten?

  Zou je dat liedje nog een keer willen opzetten dat ik zo mooi vind
  ook al heb je het vandaag tien keer gehoord?

  Zou je me willen omhelzen en zeggen dat ik thuis ben
  want alles rondom mij is zo vreemd

  Zou je nog met me kunnen samen leven
  ook nu je weet dat dementie mijn leven overheerst en ik alles rondom mijn telkens weer vergeet?

  Het lukt me niet meer om nog helder te denken
  want dementie heeft zoveel gezichten dat ik zelfs niet weet wie jij bent

  Ja lieve pap, ik zal altijd van u blijven houden

  Uw dochter José

  Dit prachtig gedicht is van Blauwhartje  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clarissa  Niet bestemd voor mensen met hoogtevrees: Op deze trappen wil je liever niet lopen

  Trappen. Ze kunnen prachtig zijn, of uitstekende plekken voor creatieve advertenties. Maar je hebt ook trappen die simpelweg dood- en doodeng zijn. Zou jij op de onderstaande trappen durven te wandelen?  Uh nee, ik durf dat niet


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forbidden fruit

  Een keukenblok en een aquarium in één

  We hebben al aardig wat gave keukens voorbij zien komen op Froot, en vaak is Roomed daarbij onze grote inspiratiebron. En ook nu kwamen we weer een awesome keukenblok tegen bij ons interieurzusje, die wij eigenlijk het liefst vandaag nog in onze keuken zien staan. De Ocean van het Nederlandse merk Kolenik is namelijk een aanrechtblok en een aquarium in één. Niet alleen handig (voor als je een vers visje wil klaarmaken bijvoorbeeld), maar vooral heel erg mooi.


  Roomed-keukenblok-aquarium-ocean-3


  Roomed-keukenblok-aquarium-ocean-1


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Time to remember


  8 fouten die we allemaal maken in de keuken

  Ook al kun je nog zo goed kokkerellen, je bent geen professionele kok, dus een foutje is zo gemaakt. Er zijn acht dingen die nogal eens mis gaan in de keuken en die heel simpel zijn te voorkomen.

  1. Pasta afspoelen met koud water
  Als je pasta afspoelt met koud water, verwijder je het zetmeel, waardoor de smaak minder wordt en de saus niet goed zal binden.

  2. Eten in de koelkast stoppen, wat er niet in hoort
  Tomaten, aardappelen, uien, knoflook en bananen kun je beter niet in de koelkast stoppen. Ze verliezen hun smaak omdat ze vocht opnemen, of ze worden niet zo goed rijp.

  3. Je mes niet aanraken
  Je hebt meer controle over hoe je snijdt als je de bovenkant van het mes ook vasthoudt dus niet alleen het handvat.

  4. Noten niet invriezen
  Noten komen vaak in grote verpakkingen. Door ze in te vriezen gaan ze maanden langer mee.

  5. Een nieuw pakje boter openmaken, terwijl het niet nodig is
  Je kunt het papier van de bakboter nog minstens één keer gebruiken om een pan in te vetten. Gooi je pakje dus niet te snel weg.

  6. Te zout eten weggooien
  Als je soep te zout is, kun je er aardappels aan toevoegen. Het vocht van vlees, vis of groenten kun je bij de saus gooien om het zoutgehalte naar beneden te brengen.

  7. Je gebruikt geen bakpapier
  Wat je ook in de oven stopt, gebruik altijd bakpapier. Je weet dan zeker dat je niet met aangekoekte brownies of verbrokkelde koekjes blijft zitten.

  8. Je zet het vuur te hoog
  Als je iets aan de kook wilt brengen, zet je het vuur meestal heel hoog, maar als het eenmaal kookt, kun je het prima een paar standjes lager zetten

  8 fouten die we allemaal maken in de keuken


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Ooit een hond met een beugel gezien? Deze pup heeft slotjes!

  Maak kennis met de zes maanden oude Wesley en zijn baasje Molly Moore. Wesley is een Golden Retriever pup met net als zo veel puppies een hoog aaibaarheidsgehalte.

  Zijn baasje Molly werkt bij de dierenkliniek van haar vader. Handig, want zo kan ze de gezondheid van Wesley goed in de gaten houden.

  Daarom viel het haar ook al snel op dat Wesley wat problemen met zijn gebit heeft.

  Nadat hij had gewisseld, groeiden zijn tanden verkeerd waardoor hij zijn mond niet goed kon sluiten.

  Hij speelde niet met zijn speeltjes en hij verloor gewicht’, vertelt Molly. Ze maakte zich zorgen en was op zoek naar een pijnloze oplossing zodat hij zijn mond weer kon sluiten en normaal kon eten en spelen.

  Maar gelukkig is haar vader specialist in tandheelkunde bij dieren en had hij de perfecte oplossing: een beugel!

  Volgens hem is dit een techniek die niet vaak wordt gebruikt bij dieren, hij doet dit zo’n vier keer per jaar, maar effectief is het zeker. De slotjes werden overigens onder narcose aangebracht

  Het staat natuurlijk ontzettend cute, maar dat is niet de reden dat hij nu een beugel heeft. Ook is het niet voor het esthetische aanzicht, maar puur als oplossing tegen de pijn. Binnenkort kan hij weer eten, spelen en zijn mond sluiten net als elke andere hond!


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple passion  5 vreemde signalen dat je last hebt van een vitaminetekort

  Je eet elke dag netjes fruit en groente, maar hoe weet je nu of je echt voldoende vitamines binnenkrijgt? Je lichaam geeft dat niet heel duidelijk aan. Toch zijn er enkele kleine signalen waar je op kunt letten.

  1. Kleine barstjes in je mondhoeken

  Dit kan duiden op een tekort aan ijzer, zink en vitamine B. Dat los je op door meer zalm, kip, pinda’s en peulvruchten te eten.

  2. Haaruitval en een rode huiduitslag

  Mogelijk krijg je te weinig vitamine B7 binnen. Dit zit onder meer in avocado, champignons, frambozen en bloemkool.

  3. Rode of witte bultjes op je wangen, armen of billen

  Heb je hier last van dan zou je wat meer essentiële vetzuren en vitamine A en D moeten eten. Zalm en noten helpen je aan meer vetzuren. Bladgroenten, wortels en paprika’s kunnen zorgen voor meer vitamine A. Meer vitamine D nodig? Doe eens een terrasje in de zon.

  4. Tintelende of doof aanvoelende handen en voeten

  Dit suggereert een tekort aan vitamine B, zoals foliumzuren, B6 en B12. Eet meer spinazie, rode bieten en asperges en je tekort is zo opgelost.

  5. Spierkramp in je tenen, kuiten of benen

  Dit duidt op een tekort aan magnesium, calcium en kalium. Het komt vooral voor bij fanatieke sporters en is te vermijden door meer bananen, noten, appels en broccoli te eten.

  5 vreemde signalen dat je last hebt van een vitaminetekort


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florence


  De gigantische reuzenaronskelk bloeit in het wild slechts een keer in de drie jaar en in cultuur nog minder vaak. Toch staat er een stinkend exemplaar te bloeien in Australië.

  De twee meter hoge plant wordt ook wel eens de penisplant genoemd, vanwege de fallusvorm. Een andere bijnaam is ‘aasbloem’, aangezien de reuzenaronskelk ruikt naar rottend vlees.

  De geur is inderdaad overweldigend, beweert curator Matt Coulter van de botanische tuin van Mount Lofty, waar de plant te bewonderen is. “De plant ruikt naar rotte vis”, zegt hij tegen de BBC. “Toen ik vanochtend de deur opende, ging ik bijna over mijn nek. Zo sterk was de geur!” Coulter bewaakt de plant nu al zo’n acht jaar en dit is de eerste keer dat hij de reuzenaronskelk in bloei kan bewonderen. “Het is fantastisch, ik dacht dat dit nooit ging gebeuren.”

  De reuzenaronskelk groeit in de regenwouden op Sumatra. Daar komen exemplaren voor die wel drie meter lang worden. De Amorphophallus titanum is in 1878 ontdekt door de Italiaanse botanicus Odoardo Beccari. De plant ruikt naar rottend vlees om zo bijen en kevers aan te trekken die normaal karkassen bezoeken.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Touch of tendernes


  Deze man neemt zijn gigantische hond mee op avontuur

  Fotograaf Christopher Cline en zijn Goldendoodle Juji zijn een match made in Photoshop-heaven. Nadat Christopher van Virginia naar Minnesota verhuisde werd hij ongelukkig. Gelukkig bracht zijn vriendinnetje Christine een hond mee naar huis: ‘Ik had er eigenlijk weinig zin in, maar tegelijkertijd was ik op slag verliefd’, vertelt de creatieveling aan Mrs. Sizzle.

  Niet alleen bleek Christopher op slag verliefd: hij had ook weer een nieuw project in zijn leven. De Amerikaan ontdekte dat hij zich uit kon leven met Photoshop: ‘Ik combineer avontuurlijke foto’s van mij en Juji, en bewerk het geheel dan zo dat Juji enorm lijkt!’ Hartstikke top natuurlijk dat Christopher zich nu een stuk beter voelt, maar die foto’s zijn ook uitstekend!

  Benieuwd hoe Chris en Juji eruit zien zonder Photoshop? Tadaaa:


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My dog


  Hoera! Deze hond met ‘twee neuzen’ heeft eindelijk een baasje gevonden

  “Wat een hondenleven!” Een uitdrukking die je vast wel kent, om aan te geven dat een leven ellendig is. Maar, voor de hond in dit verhaal zat het wel héél erg tegen: hij kon door zijn misvorming namelijk geen baasje vinden.  Eigenlijk is het al vreselijk genoeg dat je een paar neusgaten hebt die zo vervormd zijn dat er ook nog tanden tussen groeien. Maar, Toby de viervoeter had meer pech: hij moest over straat zwerven omdat geen baasje hem wilde hebben.

  Tenminste, tot Todd Ray de hond zag besloot hij het dier te adopteren. Ray is namelijk gek op zaken die niet normaal zijn en dus kon hij Toby niet laten lopen.  Heel even maakte Todd zich nog zorgen om de gezondheid van de hond. Maar, een dierenarts kon de Amerikaan gerust stellen: de Australische herder is in perfecte gezondheid. Hoera


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  Wow! Bij deze vis kun je dwars door zijn hoofd heen kijken

  Ken je dat? Dat je soms wel eens even in iemand zijn hoofd zou willen kijken om te kijken wat er in hem of haar omgaat? Dan hebben we het natuurlijk over dat je figuurlijk in iemand zijn hoofd wil kijken. Maar bij deze Macropinna microstoma vis kun je letterlijk in zijn hoofd kijken.

  Op het eerste gezicht vonden we de bijzondere vis een beetje sip kijken met zijn kraaloogjes. Maar wat blijkt… Die twee stippen boven zijn mond zijn dus niet zijn ogen, maar zijn neusgaten. Zijn ogen zitten hoger en zijn de bruine buizen met daar aan vast de groene bollen.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Bond  De man die zich voor kon stellen met "Bond, James Bond" was James Bond, maar hij droeg nooit een vuurwapen en dronk nimmer een Martini. James Bond was een Amerikaan die leefde van 1900 tot 1989. Deze Bond bespioneerde ook, maar dan vogels. Hij was namelijk een vermaard ornitholoog. Ian Fleming, de schrijver van de James Bond boeken ontleende de naam van zijn hoofdpersoon aan deze vogelkenner. Fleming was zelf een groot vogelliefhebber en had één van Bonds boeken in handen gekregen. Hij vond de naam James Bond lekker kort, onromantisch, zeer Angelsaksisch en mannelijk, en daarom bijzonder geschikt voor zijn hoofdfiguur. Fleming schreef aan de vrouw van Bond: "Als wederdienst bied ik u aan, voor welk doel ook, ongelimiteerd gebruik te maken van de naam Ian Fleming. Misschien ontdekt uw man wel eens een weerzinwekkende vogel, die hij dan naar mij kan noemen." Voorzover bekend heeft James Bond nooit bezwaar gemaakt.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring

  Hoofdingrediënt bier kan belangrijke rol spelen in strijd tegen kanker

  Wetenschappers van de University of Idaho zijn er rotsvast van overtuigd dat bier kan helpen om kanker te bestrijden. Het hoofdingrediënt van het drankje, hop, zou de groei van heel wat bacteriën en ziektes kunnen stoppen. 

  Hop zou wel eens de heilige graal kunnen zijn in de strijd tegen kanker. Het goedje geeft niet alleen een bittere smaak aan bier, maar er zit ook humulon en lupulon in. stoffen zouden de groei van bacteriën en bacteriële ziektes kunnen tegengaan, waardoor ze effeciënt zijn in de strijd tegen kanker.

  Het heilzame effect van lupulon is al langer bekend. Zo zou het klachten verlichten die optreden tijdens de menopauze. Daarnaast bevat het hopeïne en xanthohumol, een anti-kankerverbinding. Humulon bevat antioxidanten en is antibacterieel.

  De onderzoekers proberen nu deze stoffen te isoleren uit hop om er een medicijn mee te fabriceren. Deze week zullen ze hun bevindingen presenteren tijdens een meeting van de American Chemical Society (ACS).  » Reageer (35)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerentia  De slaapkamer van dit huis bevindt zich onder water en heeft een te gek uitzicht!

  Dubai staat er om bekend als de plek waar alles over de top is. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de wolkenkrabbers. De allerhoogste wolkenkrabber staat immers in Dubai. Of bijvoorbeeld hun vuurwerkshows, waar ze niet te zuinig mee zijn.

  Maar ook tijdens het ontwerpen van woningen laten ze hun fantasieën de vrije loop, zoals je ziet bij het onderstaande huis dat dobbert op zee.  Wauw!! wat een uitzicht..ik denk dat ik mijn bed niet meer uit kwam met dat prachtige uitzicht


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady bug  Pinguïn zwemt elk jaar ruim 8.000 km om de man die hem heeft gered op te zoeken

  De 71-jarige metselaar en visser Joao Pereira de Souza uit Brazilië vond in 2011 een Magelhaenpinguïn op de rotsen aan het strand waar hij vlakbij woont. De pinguïn was compleet bedekt met een dikke laag olie, en het leek er op dat hij het niet zou redden zonder hulp. Joao noemde hem Dindim en besloot hem mee naar huis te nemen, bij te voeren en te verzorgen.

  Dindim week niet van zijn zijde en kwam er langzaam aan weer helemaal bovenop. Tot hij na elf maanden weer helemaal fit was en een nieuwe laag veren kreeg, vertrok hij net als zijn soortgenoten weer om naar de volgende bestemming te zwemmen.

  Joao was dan ook ontzettend verrast toen hij Dindim een paar maanden later weer aantrof op het strand. De pinguïn herkende hem en liep hem meteen weer achterna naar zijn huis. En net als de vorige keer vertrok hij na een tijdje weer.

  En sindsdien… komt hij elk jaar weer terug naar Joao: de man die hem 5 jaar geleden heeft gered
  Hiervoor zwemt Dindim elk jaar ruim 8.000 kilometer

  ‘Ik houd van de pinguïn alsof het mijn eigen kind is. En ik denk dat de pinguïn ook van mij houdt’, aldus Joao. ‘Niemand anders mag hem aanraken, hij pikt zelfs naar ze als ze dat doen.’ Sweet!
  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring time


  Dit is de grappigste eiersplitser OOIT

  De echte keukenprinsen en keukenprinsessen hebben natuurlijk helemaal geen eiersplitser nodig om het eigeel van het eiwit te splitsen. Die hebben daar zo hun eigen trucjes voor. Maar mocht je nou wel een beetje hulp kunnen gebruiken, dan is de splitser ideaal.

  En dan heb je ze ook nog eens in allerlei soorten, maten en vormen. Maar de grappigste die wij ooit hebben gezien is toch wel de Bogeyman Egg Seperator.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hello....  7 dingen die je beslist niet in de droger moet stoppen

  1. Badkleding

  Bikini’s, zwembroeken, hang ze alsjeblieft gewoon aan de waslijn. De elastische stof raakt beschadigd in de droger en voor je het weet is er weinig meer van over.

  2. Panty’s

  Het ultradunne stofje van panty’s zal flink krimpen in de droogtrommel. Bovendien raken ze in elkaar verstrikt

  3. Badmatten

  Het rubber dat onder de wc- en badmat zit, brokkelt af door de hitte van de droger. Het kan zelfs brand veroorzaken.

  4. Beha’s

  Ook hier geldt: de hitte vervormt het kledingstuk, met name de elasticiteit zal verminderen. Leg beha’s het liefst plat te drogen.

  5. Kleding met pailletten

  Een shirt met pailletten of ander reliëf kan de overige kleding in de droger beschadigen.

  6. Renschoenen

  Nat geregend tijdens je rondje door het park? Dan wil je niets liever dan je schoenen even snel drogen in de droogtrommel. Doe het niet, want het is erg slecht voor het rubber en de lijm.

  7. Alles met het ‘niet drogen’-label

  Het label bestaat uit een vierkant met daarin een cirkel en een kruis er door heen en het betekent: stop niet in de droger.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  Waarom koffie zo ongelooflijk gezond is

  De tijd waarin we dachten dat koffie ongezond is ligt ver achter ons. Keer op keer tonen onderzoeken aan dat een bakkie troost juist goed is voor lijf en leden. Dit zijn de voordelen:

  1. MS

  Een nieuwe studie van onder meer de universiteit van Californië wees uit dat zes kleine kopjes koffie per dag de kans op MS met 30 procent verkleinen.

  2. Diabetes

  Harvard-onderzoekers ontdekten dat wie zijn koffie-inname vier jaar lang met meer dan een kopje per dag verhoogt 11 procent minder kans heeft op diabetes type 2.

  3. Parkinson
  Meerdere studies hebben aangetoond dat koffie de kans op parkinson flink verkleint. Bovendien helpt cafeïne om parkinson-symptomen te verminderen.

  4. Leverziekten

  Italiaanse wetenschappers concludeerden dat dagelijks drie kopjes koffie de kans op leverkanker met 50 procent vermindert. Daarnaast zou ook de kans op levercirrose bij alcoholisten daardoor met twee derde kleiner worden.

  5. Hartziekten

  Onderzoek van de Harvard Medical School wees uit dat vier koppen koffie per dag de kans op hartfalen met 11 procent verlagen. De onderzoekers benadrukken echter dat koffie wel met mate gedronken moet worden.


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marylou  Wauw! Deze koekjes zijn letterlijk te mooi om op te eten

  Ach, die is toch te mooi om op te eten?!’ is een veelgehoorde uitspraak wanneer een taart of een ander gerecht er heel mooi uitziet. Maar… uiteindelijk wordt het toch wel opgegeten. Echter kwamen we nu koekjes tegen van de Hongaarse cookie artist Judit Czinkné Poór die wel écht veel te mooi zijn om op te eten. Ze zijn zelfs zó mooi, dat we ze bijna in zouden willen lijsten. We zouden het in ieder geval niet over ons hart verkrijgen hier van te eten. Oke, één klein hapje dan…


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring

  In deze natuurfoto’s zitten naakte vrouwen verstopt. Zie jij ze?

  In elke foto zit een naakte dame verstopt, gecamoufleerd met bodypaint. Kun jij ze in een oogopslag spotten?


  Kun jij in een oogopslag zien waar de vrouwen zitten?

  Kun jij in een oogopslag zien waar de vrouwen zitten?

  Kun jij in een oogopslag zien waar de vrouwen zitten?

  Kun jij in een oogopslag zien waar de vrouwen zitten?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Cloony
  Warme dranken zijn vaak echte suikerbommen

  De studie kwam tot de vaststelling dat 98 procent van de onderzochte dranken teveel suiker bevatten. Er wordt aan toegevoegd dat bij één derde van de onderzochte producten werd minstens evenveel suiker aangetroffen als in Coca-Cola.

  Het resultaten van de studie maken volgens Graham McGregor, voorzitter van Action on Sugar, duidelijk dat aan voeding en drank onverantwoord grote hoeveelheden suiker worden toegevoegd. Voedingsdeskundige Kawther Hashem, die het onderzoek leidde, werpt op dat de koffieketens de hoeveelheid suiker in hun warme dranken onmiddellijk moeten abouwen.

  Onvoldoende informatie

  De grootste hoeveelheid suiker - 25 theelepels - werd aangetroffen in de 'Venti Hot Mulled Fruits' van Starbucks. Dat is bijna drie keer meer dan een blik cola, dat negen theelepels suiker telt. Ook in de warme chocolademlek van Starbucks werden vijftien lepels suiker aangetroffen.

  Ook andere producenten werden echter op hoge suikerconcentraties betrapt. De Caramelatte van Caffè Nero bleek 13 theelepels te bevatten.

  De onderzoekers benadrukken dat de ketens niet alleen teveel suiker aan hun dranken toevoegen, maar ook hun klanten onvoldoende inlichten over de concrete inhoud van hun producten.


  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balance  ’s Werelds duurste pizza kost 640 euro

  Voor dezelfde prijs als een laptop of een vlucht naar New York kan je nu ook een pizza kopen. Pizzaketen GoGo dient nu een pizza met alles erop en eraan op, voor 500 pond (640 euro). Bovendien krijg je bij de ‘Gold Pizza’ een butler die je bij jou thuis komt bedienen.

  De Britse fastfoodketen GoGo pakt uit met ’s werelds duurste pizza en de ingrediënten zijn niet van de poes. De bodem wordt bestrooid met kreeft, kaviaar, truffelolie en eetbaar bladgoud van 23 karaat. Als we de reclamestunt mogen geloven, wordt de pizza aan huis geleverd met een rode loper en een butler die je op je wenken bedient. Je moet de pizza wel drie dagen op voorhand bestellen.

  Een opmerkelijke stunt, aangezien de pizzeria normaal gezien betaalbare gerechten als een peperoni of een margarita op het menu heeft. De peperdure pizza’s zijn enkel te verkrijgen in 15 filialen van GoGo. Nog straffer: als je een gevulde korst wil, moet je nog eens twee pond extra betalen.


  » Reageer (22)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!