Gastenboek
 • Een fijne donderdag !
 • Hartelijke groetjes blogmaatje
 • Fijne donderdag namiddag
 • Nog een fijne dag José
 • Een donders mooie donderdag wens ik je!!

  Heerlijke erwtensoep staat klaar

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I miss you

  Zit je met je benen over elkaar? Dít onthult je zithouding over je persoonlijkheid…

  Het kan heel veel vertellen over je karakter. Zit jij vaak met je voeten ver uit elkaar? Dít vertelt het over je karakter:

  • Positie A: mensen die op deze manier zitten zijn heel charismatisch en creatief. Ze zijn spontaan en ietwat impulsief waardoor ze niet altijd lang nadenken over hun beslissingen. Dit brengt ze weleens in de problemen, maar dankzij hun charme weten ze deze problemen vaak snel op te lossen. Mensen die regelmatig in deze positie zitten, zien het leven als een avontuur en staan altijd open voor nieuwe ervaringen. Ook zijn deze mensen erg populair en maken ze makkelijk vrienden. 

  • Positie B: mensen die graag met hun benen over elkaar zitten, zijn echte dromers. Ze hebben een rijke fantasie en kunnen zichzelf helemaal kwijtraken in een dagdroom. Ze zijn heel empathisch en maken makkelijk contact met andere mensen, maar zetten zichzelf daardoor nog weleens op de tweede plek. Ze kunnen goed luisteren en vertrouwen op hun gevoel. 

  • Positie C: mensen die graag zo zitten, zijn wellicht wat chaotisch en vinden het moeilijk om stil te zitten. Het is altijd druk in hun hersenpan en ze spreken vaak zonder na te denken over de impact van hun woorden. Ze vervelen zich redelijk snel en hebben en korte spanningsboog. Ze komen het best tot hun recht in een omgeving met veel prikkels. In relaties hebben ze iemand nodig die veel tegengas kan geven. 

  • Positie D: mensen die vaak in deze positie zitten zijn slimme mensen die rationeel nadenken en ze hebben hun zaakjes voor elkaar. Hun huis is vaak ook om door een ringetje te halen, alles heeft een eigen plaats. Ze zijn wat gereserveerd richting hun omgeving en laten niet snel het achterste van hun tong zien. Wel zijn ze eerlijk en doen ze niet mee aan roddelen. Ze blijven in veel situaties kalm en raken niet snel het overzicht kwijt

  • Positie E: mensen die op deze manier zitten zijn doelgericht en vinden hun carrière belangrijk. Ze vinden het belangrijk om hoge doelen voor zichzelf te stellen en zijn dan ook niet tevreden met minder. Ze zijn perfectionisten, waardoor ze altijd streven naar meer en te weinig stilstaan bij wat ze al hebben.  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

   

  Wie krijgt het eerst koffie?

  Het lijkt een heel eenvoudig raadseltje en ongetwijfeld is het dat voor sommigen ook. Anderen denken de oplossing te weten, maar hebben het fout.

  Onderwerp zijn een pot koffie, vier kopjes en een netwerk van buisjes. De koffie wordt ingeschonken en stroomt dan door de buisjes, maar welk kopje wordt het eerst bereikt?

  Het raadsel gaat momenteel het hele internet over en velen komen er niet uit. Maar als je heel goed nadenkt, zie je dat er maar één oplossing mogelijk is.


  Weten jullie het antwoord?

  Het antwoord is nr 5

  Als je goed kijkt naar de tekening zie je dat 3 leidingen dicht zijn, behalve nr 5  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn colors  Het verhaal over hoe Antwerpen aan haar naam kwam

  Heb je je ooit afgevraagd waar Antwerpen voor staat? Wat werd er precies geworpen in deze Belgische stad? Deze verwarring ontstaat doordat de eerste letter van het woord weggevallen is. Antwerpen is vernoemd naar Hantwerpen. Hantwerpen? Handwerpen!

  Handwerpen dus?

  Ja klopt. Iemand speelde een potje lummelen met een losse hand en toen besloten ze er een stad naar te vernoemen. Dat klinkt een beetje vreemd en ook niet heel gezellig. Toch is dit ongeveer wat er gebeurde.

  Dit verhaal begint met de dappere Romein Silvius Brabo. Deze militair was met Julius Caesar mee naar het noorden gereisd en besloot te gaan wonen in het gebied dat nu Brabant heet. Je ziet al dat deze man iets belangrijks gedaan moet hebben, aangezien zo’n groot gebied in België en Nederland naar hem vernoemd is.

  Wat dan?

  In de stad die nu Antwerpen heet woonde een erg grote man, een soort reus: Druon Antigoon . Dit was zeker geen gezellige reus, want deze Druon terroriseerde de hele buurt. Vooral de Schelde, de rivier die door Antwerpen stroomt, was zijn domein. Hij liet alle schippers tol betalen om langs te varen en als de schippers niet konden betalen mochten ze niet doorvaren. Als betaling hakte de reus hun hand af om die vervolgens in de Schelde te gooien. Als hiertegen geprotesteerd werd hakte de reus niet alleen de hand van de schipper af, maar ging ook het hoofd van de zeeman de Schelde in.

  Silvius was niet zo blij met de methoden die zijn reusachtige buurman er op na hield en besloot hier een einde aan te maken. Zo gezegd zo gedaan. Onze held reisde langs de Schelde en kwam op zijn weg de reus tegen. Toen Silvius geen tol wilde betalen draaide dit al snel uit op een zwaardgevecht. Toen de reus op Silvius in wilde hakken dook hij echter snel weg en haalde uit met zijn zwaard.

  Het zwaard trof doel en de reus had plotseling net als zijn slachtoffers nog maar één hand. Hij liet zich hier echter niet door tegenhouden en bukte om met zijn andere hand zijn wapen weer op te pakken. Van deze kans maakte Silvius gebruik om ook het hoofd van Druon af te hakken. De Romein wierp beiden in de Schelde.

  En dat is hoe Antwerpen aan haar naam kwam?

  Volgens dit verhaal is dit hoe Antwerpen aan haar naam komt. Vandaag de dag zijn er nog steeds monumenten die aan dit verhaal herinneren en staat Antwerpen bekend om haar handjes: Bonbons of koekjes in de vorm van handen.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misty

  Let op! Deze signalen vertellen jou dat je een te hoge bloeddruk hebt

  Wat veroorzaakt een hoge bloeddruk?
  Je bloeddruk duidt op hoe krachtig het bloed tegen de wand van je aderen wordt gedrukt. Wanneer je bloeddruk te hoog is, werkt het hart heel hard om het bloed door de aderen te pompen. Een te hoge bloeddruk kan bijdragen aan nierziektes, hartfalen, aderverkalking en een beroerte.

  Deze symptomen wijzen je op een hoge bloeddruk:
  Veel mensen merken het niet op als ze een te hoge bloeddruk hebben. Het is daarom belangrijk dat je je bloeddrukwaarden regelmatig laat testen. Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk zelf je bloeddruk meten, met een bloeddrukmeter.

  Wat te doen bij een hoge bloeddruk? Wanneer je systolische bloeddruk 180 of hoger is OF je diastolische bloeddruk 110 of hoger, dan is er sprake van een gevaarlijk hoge bloeddruk. In dat geval kun je last krijgen van hoofdpijn, angstige gevoelens, kortademigheid of een bloedneus. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp in te schakelen.

  Voedingsmiddelen en andere tips die je bloeddruk kunnen verlagen
  Groenten en fruit eten is sowieso gezond, omdat ze vol vitaminen zitten. Door genoeg groenten en fruit te eten kun je ook je bloeddruk naar een gezonde waarde brengen. Denk vooral aan groenten en fruit die kalium bevatten, zoals spinazie, avocado en bananen.

  Ook het eten van knoflook en drinken van bietensap helpen je bloeddrukwaarden op pijl te houden. Drink je veel koffie? Vervang je kopjes koffie dan voor zwarte thee. Uit onderzoek is gebleken dat zwarte thee flavonoïden bevat, die je aderen in goede conditie houden.

  Daarnaast is het verstandig om elke dag genoeg te bewegen en voldoende te slapen.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  7 voorwerpen die je verrassend genoeg kan schoonmaken in de vaatwasser

  1. Baseballpetten
  Heb je weleens geprobeerd een pet te wassen? In de wasmachine verliest deze bijna altijd zijn vorm. De vaatwasser is daarom een goed alternatief. Zorg er wel voor dat je je favoriete pet niet samen met de vuile afwas in de machine stopt. De etensresten en vetresten zorgen voor vervelende vlekken.

  2. Klein plastic speelgoed
  Het je jonge kinderen thuis? Dan weet je dat na verloop van tijd alles plakt. Hoe ze het voor elkaar krijgen is soms een raadsel maar kinderspeelgoed kan behoorlijk smerig worden. Gelukkig kan hard plastic speelgoed in de vaatwasser. Doe klein speelgoed of speelgoed met verschillende onderdelen wel even in een lingerie zakje (voor in de wasmachine). Barbie kan overigens niet in de vaatwasser. Daar krijgt ze een verschrikkelijk kapsel van.

  3. Slippers en regenlaarzen
  Vieze regenlaarzen en slippers worden ook weer schoon na een programma in de vaatwasser. Haal wel even de binnen voering uit de laarzen als ze deze hebben. Zorg dat de slippers goed vastgehaakt zitten anders vliegen ze tijdens het wassen de machine door. PS: Crocs zijn niet vaatwasmachine proof.

  4. Haarborstel
  De haarborstel is echt zo’n voorwerp wat je eigenlijk nooit schoonmaakt. Toch kan ook je borstel of kam wel een opfrisbeurt gebruiken. Let wel even op het materiaal van je borstel. Hout en natuurlijke materialen zoals varkenshaar of paardenhaar kunnen niet in de vaatwasser. Plastic is geen probleem.

  5. (Tuin)gereedschap
  Gereedschap met een plastic of metalen handvat kan prima in de vaatwasser. Droog het gereedschap naderhand wel goed af om roesten te voorkomen.

  6. Bitjes en beugels
  Hockeyers of pubers in het gezin? Dan ken je vast wel de beschermende bitjes en beugels met een plaatje. Het is belangrijk deze geregeld goed schoon te maken. Je stopt het notabene in je mond! Je kan de bitjes en beugels gewoon in de vaatwasser mee wassen voor een super schoon resultaat.

  7. Aardappels
  Wat? Ja schijnbaar is dit een heel handig trucje wanneer je voor een grote groep moet koken. Doe de aardappels in de vaatwasser en draai het spoelprogramma. Uiteraard geen vaatwasblokje of glansspoelmiddel gebruiken. Dat proef je namelijk en is niet bepaalt smakelijk. De aardappels worden zo schoon dat je ze makkelijk met schil en al kan koken en eten


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walking on the bridge

  Telefooncellen worden aquariums in Lyon

  Als je tegenwoordig nog een telefooncel tegenkomt langs de weg, staat die daar te verkommeren omdat iedereen ondertussen over een smartphone beschikt. Om ze niet te laten opgaan in het stedelijke landschap, besloot de kunstenares Benedetto Bufalino en designer Benoit Deseille om er iets origineels mee te doen. Ze bliezen de telefooncellen een tweede leven in door er een aquarium in te plaatsen. Nadat ze op het lichtfestival in Lyon onthuld werden, reizen ze nu heel Europa door om zoveel mogelijk telefooncellen op te fleuren.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life is grey  Ooit ging het er anders aan toe!!

  Hier volgen een aantal feiten uit de jaren 1500

  De meeste mensen huwden in juni, omdat ze hun jaarlijkse bad namen in mei, en dus in juni nog redelijk fris roken
  Tegen die tijd begon men toch al lichtelijk te stinken, en dus droeg de bruid een boeketje bloemen om haar lichaamsgeur te verbergen
  Daar komt dus het gebruik van dat ook vandaag nog de bruid een bruidsboeket draagt


  Een bad bestond uit een grote kuip die gevuld werd met heet water
  De heer des huizes genoot het privilege van het schone water
  Daarna volgden de zoons en andere mannen die deel uitmaakten van het huishouden
  dan de vrouwen en tenslotte de kinderen
  De baby's waren als laatste aan de beurt
  Tegen die tijd was het water zo vuil dat je er makkelijk iemand in kon kwijtraken
  Vandaar de uitdrukking: De baby met het badwater weggooien


  Huizen hadden in die tijd strooien daken,zonder houten gebinte
  Het was de enige plek waar de dieren zich warm konden houden
  en dus leefden de katten en kleinere dieren ( muizen, ongedierte) in het dak
  Als het regende werd het daar glibberig en soms gleden de dieren dan uit en vielen van het dak
  Vandaar het Engelse gezegde: Its raining cats and dogs


  Niets kon verhinderen dat er dingen in het huis vielen
  Dit was een echt probleem in de slaapkamer, waar ongedierte en uitwerpselen je schone beddegoed konden bederven
  Daarom werden bedden voorzien van grote palen om een laken over te hangen dat een beetje bescherming bood
  Zo is het gebruik van hemelbedden ontstaan


  Men gebruikte loden bekers om bier of whiskey te drinken
  Die combinatie zorgden er soms voor dat de drinker een aantal dagen buiten westen was
  Als de dronkaard dan bewusteloos gevonden werd langs de straat, werd hij vaak gereed gemaakt om begraven te worden
  Hij werd een aantal dagen op de keukentafel gelegd en wachtte af of hij nog wakker zou worden
  Vandaar het gebruik van de doodswake


  In sommige omstandigheden vond men geen plaats meer om de doden te begraven
  dus werden er kisten uitgegraven en de beenderen naar een beenderhuis gebracht
  zodat ze de graven weer konden hergebruiken
  Bij het heropenen van deze kisten ontdekten ze dat 1 op de 25 aan de binnenkant was gekrabt
  en ze beseften dat ze levenden hadden begraven
  Van toen af werd er een touwtje rond de pols van een lijk gebonden, dat omhoog leidde en verbonden was met een belletje boven de grond
  Iemand moest dan heel de nacht op het kerkhof zitten om te horen of de bel rinkelde
  En zo werd er weleens iemand gered door de bel


  Wie zei er ook alweer dat geschiedenis saai is?


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk  Waanzinnig mooi beest: de woestijnkat

  Net als dat iedere vader of moeder zijn eigen kind(eren) het mooist vindt, vindt iedereen zijn eigen kat vast ook het mooist. Maar… na het zien van de woestijnkat kun je bijna niet ontkennen dat deze misschien toch wel mooier is dan welke huiskat dan ook.

  De woestijnkat (Felis margarita) is een klein roofdier uit de katachtigen familie die in de woestijngebieden van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië leeft. De kat heeft een brede kop, breder dan we bij onze huis-, tuin- en keukenkatten gewend zijn, naar voren gerichte ogen en grote spitse oren die ver uit elkaar staan. Extra bijzonder aan deze oren: hij kan ze neerwaarts naar de grond richten, waarschijnlijk om ondergrondse geluiden op te pikken van zijn prooidieren. Ze worden 40 tot 57 centimeter lang (inclusief staart die 23 tot 38 cm lang is) en wegen tussen de 1,5 en 3 kilogram.

  De woestijnkat wordt ook wel de zandkat genoemd, niet alleen omdat hij zich in zanderige gebieden begeeft, maar ook omdat hij zelf zandkleurig is. Hij is namelijk okergeel met grijs getekend en heeft een geringde staart. Ze worden overigens bruin gestreept geboren, wat na verloop van tijd vervaagt.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I will always love you  Ben jij een koukleum? Deze armband zorgt er voor dat je het nooit meer koud hebt

  Ben jij zo’n persoon die het altijd koud heeft? (Of juist iemand die het snel warm heeft.) Dan komt er binnenkort iets op de markt waar jouw leven mogelijk een stuk aangenamer door wordt: een armband die er voor zorgt dat je het niet meer koud of warm hebt. Oftewel: een persoonlijke thermostaat om je pols. We hebben het hier over Embr Wave.

  Denk je goed voorbereid te zijn met je warme sjaal of vest, loop je alsnog te rillen. Brr… Wellicht ken jij als echte koukleum inmiddels ook wel de truc waarbij je je pols onder de warme kraan kan houden, om je persoonlijke thermostaat aan te passen. Maar volgens Embr Wave kan het binnenkort dus ook veel makkelijker. Deze armband verwarmt de temperatuursgevoelige huid op je pols namelijk met één druk op de knop, waarna dit ongeveer hetzelfde gevoel geeft alsof je je handen warmt bij een kampvuur in de winter óf je handen in een bak ijswater houdt.

  Het product is, net als wanneer je je pols onder de warme of koude kraan houdt, gebaseerd op het idee dat je je hele lichaamstemperatuur kunt regelen door één plek op je lichaam te verwarmen (of verkoelen). Als een natgeregende broek er bijvoorbeeld al voor kan zorgen dat je hele lijf koud voelt, dan moet dit volgens Embr Wave ook werken.

  Crowdfunding

  De ontwikkelaars van het product probeert de armband door middel van een crowdfundingproject te financieren en dat lijkt al aardig te lukken. Ze zitten inmiddels op bijna de helft van hun te behalen doel ($490,349/100.000) en ze hebben nog 18 dagen te gaan. Mocht dit lukken, dan worden de eerste armbanden in februari 2018 al geleverd. Wil je er eentje hebben? Dan mag je wel snel zijn met bestellen, anders is de kans groot dat je tot volgend jaar zomer of zelfs nog langer moet wachten op jouw persoonlijke thermostaat.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple magic  Heksen vliegen door de lucht
  Op hun bezems op de vlucht
  Voor verwering zijn geen kansen
  Wanneer ze rond hun ketels dansen

  Spoken, mensen wat een gedoe
  Oefenen op hun engste boe
  Pas op dat je ze niet tegenkomt
  Als een griezelbeest vermomd

  Vampiers, het laatst in de stoet
  Zoeken de hele nacht naar bloed
  Als hij zijn tanden boven je strekt
  Houd je hals dan maar bedekt

  Al die monsters bij elkaar
  Vormen wel een groot gevaar
  Je zult ze allemaal wel zien
  In de nacht van Halloween


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Halloween

  Dit nieuwe bier is voor vrouwen in de menopauze

  Dames die last hebben van kwaaltjes tijdens de menopauze zijn binnenkort wellicht geholpen met een frisse pint. Er is een nieuw bier op de markt dat moet helpen met opvliegers, slaapproblemen, mood swings en andere ongemakken.

  Amerikaanse experts van de Portsmouth Brewery kwamen op de proppen met het bier genaamd Libeeration. Het project nam maar liefst zes jaar in beslag, vertelt medeoprichtster van de brouwerij Joanne Francis aan Konbini. “Het duurde jaren vooraleer mensen mee waren met ons voorstel”, aldus Francis.

  Kamille en brandnetels

  “Eerst hebben we ons licht opgestoken bij kenners van medicinale planten en kruiden. Zo konden we ingrediënten verzamelen die helpen tegen slapeloosheid, opvliegers en mood swings”, legt ze uit. Er zitten onder meer hartgespan, citroenmelisse, kamille, en brandnetels in het drankje.

  Wie het bier wil proeven, moet jammer genoeg wel een reis boeken naar de VS. Flesjes Libeeration worden immers enkel en alleen verkocht in de winkel van de Portsmouth Brewery.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witch

  Het is mogelijk: zo herstel je gekrompen kleding


  Een wollen trui die is gekrompen tot een kindermaatje of een net te kort geworden zijden bloes, het betekent meestal dat ze ergens achter in de kast belanden. Maar dat hoeft niet meer. Herstel is mogelijk.

  Dat gaat als volgt: Vul je gootsteen of een teiltje met lauw water en doe daar een flinke eetlepel conditioner of babyshampoo bij. Dompel je gekrompen kleding onder en laat het een half uur weken.

  Laat daarna het water weglopen en druk voorzichtig het water uit je kledingstukken. Ga zeker niet wringen of uitspoelen. Leg nu je trui op een dikke handdoek op de grond en rol hem op. Wacht even tot de handdoek het vocht heeft opgenomen.

  Rol je trui er weer uit en trek hem in de oorspronkelijke vorm. Laat hem daarna aan de lucht drogen. Is je kleding erg gekrompen leg het dan op de grond en rek het iedere dertig minuten een beetje uit  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Night of horror  Doordenkertje

  Deze noten kunnen geknipt worden

  Het begint met de letter A en heeft 9 letters

  Veel succes!!!

  Antwoord-amandelen

  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cute witch


  feiten die je nog niet wist van Halloween

  De gemiddelde Amerikaan eet 1,7 kilo Halloween-snoep per jaar. Zo veel weegt een kleine verklede chihuahua!

  De zwaarste pompoen ter wereld komt uit een Zwitserse tuin. Hij woog bijna 1050 kilo. Dat is ongeveer even veel als een kleine auto.

  Niet bang zijn als je met Halloween een spin ziet. Dit zou de geest van een overleden naaste zijn die jou een beetje in de gaten houdt.

  Halloween is meteen na Kerstmis het op één na commercieelste feest in de VS. Amerikanen besteden samen zo’n 6,9 miljard dollar per jaar aan Halloween. Het meeste gaat op aan snoep, kostuums en feestjes. Een opvallend groot deel wordt uitgegeven aan Halloween-kostuums voor huisdieren.

  Er wordt beweerd dat wanneer je je kleren binnenstebuiten draagt op Halloween en je achteruit loopt je een heks zult tegenkomen.

  Samhainophobia is de angst voor Halloween.

  .Halloween wordt gehouden op 31 oktober, dit is de laatste dag van de Keltische kalender, dus eigenlijk was het dan oudejaarsavond. Het nieuwe jaar begon dus op 1 november.

  Trick or treat, dit betekent snoep of je leven, het gebruik van snoep ophalen door kinderen is een middeleeuws gebruik, waarbij mensen bedelden voor voedsel om in ruil daarvoor te bidden voor mensen.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crow lady  Bye bye pompoenen! Dit jaar zijn het de ananassen die worden uitgehold tijdens Halloween

  Ook al leeft de Halloween-cultuur hier niet zo erg als in de Verenigde Staten, toch is het eerste wat je met Halloween associeert: een pompoen. En dan met name een uitgeholde pompoen, met enge gezichtjes. Maar dit jaar zien we dat Halloween een tikkeltje exotischer getint is, omdat de pompoenen steeds vaker vervangen worden door de ananas. En dat ziet er eigenlijk misschien nog wel leuker en zelfs een tikkeltje enger uit dan de pompoen:


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady darkness  Hoe tof is dit?! Deze trui verandert van kleur zodra de temperatuur verandert

  Wellicht ken je die ringen van vroeger nog wel, die van kleur veranderen door temperatuursveranderingen en die dan zogenaamd iets over je emotionele toestand konden zeggen. Nou, dat is verleden tijd. Want tegenwoordig heb je dus kleding die van kleur verandert door temperatuursveranderingen. Jep, je voelt je een ware kameleon met deze Ice Knit kledingstukken
   

  Donkere vlekken op klamme plekken?

  Maar maak je geen zorgen. Je hoeft niet bang te zijn dat je klamme oksels zichtbaar worden met rode vlekken op je gele trui. De truien zijn namelijk gemaakt met een double knit construction. Dat betekent dat de buitenlaag is gemaakt van exclusieve thermo-gevoelige garen die snel van kleur veranderen wanneer ze koud worden, maar de binnenlaag bestaat uit pure wol. Ze reageren dus echt alleen op de externe temperaturen.

  Hebben?!

  Zie je het wel zitten om ook voor kameleon te spelen met zo’n trui? Dan mag je wel diep in de buidel tasten, want de truien kosten €1470 per stuk.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heart and mind


  Eet 1 eitje per dag – Je zult versteld staan hoeveel positieve effecten dit op je gezondheid heeft!

  Als je één eitje per dag eet zal je lichaam al beter functioneren. Buiten de 11 aminozuren om die je lichaam van nature produceert, heeft je lichaam ook 9 andere aminozuren nodig om goed te kunnen functioneren. Al deze 9 essentiële aminozuren zitten in eieren. Hieronder lees je nog 7 dingen die er met je lichaam gebeuren als je minstens 1 ei per dag eet.

  1. Je botten worden sterker
  Eieren bevatten calcium, dat ervoor zorgt dat je botten sterken worden. Verder helpt het ook bij het tegengaan van osteoporose. Ze bevatten ook vitamine D, die het calcium niveau in de botten en tanden reguleert.

  2. Versterkt je immuunsysteem
  Het eten van 1 of 2 eieren per dag beschermt je lichaam tegen infecties, ziekten en virussen. Hoe? Wel, eieren bevatten 22% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium, dat het immuunsysteem versterkt.

  3. Het versterkt je haar, huid en nagels
  De vitamine D en omega-3 vetzuren in eieren helpen bij het versterken van je haar, huid en nagels.

  4. Het helpt bij de opbouw van spieren
  Eieren zitten vol met eiwitten, dit is essentieel voor het creëren van spiermassa. Hierdoor zijn ze perfect te gebruiken als je veel sport.

  5. Goed voor de hersenen
  Eieren bevatten choline, dit zorgt voor de groei en ontwikkeling van de hersenen. Verder zorgt de choline voor het versterken van het geheugen en waakzaamheid.

  6. Het risico op hartproblemen wordt hierdoor verlaagt
  Mensen met een lage hoeveelheid “low-density lipoprotein” (LDL) deeltjes hebben meer kans op hartproblemen. Onderzoek toont aan dat eieren de LDL deeltjes daadwerkelijk kan vergroten, waardoor de kans op hartproblemen wordt verlaagt.

  7. Je zal moeilijker aankomen
  Eieren zorgen voor een vol gevoel, waardoor je minder zult gaan snacks.  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Pompoen gevuld met een verrassing van halloween

  Ingrediënten

  Twee kilo vruchtvlees van pompoen
  Twee Wortelen
  Twee strengels prei
  Drie uien
  Zes teentjes knoflook
  Twee raapjes
  Vier aardappelen
  400 gram spruiten
  400 gram gerookte spekblokjes
  Boter
  Vier liter vleesboillon
  Een pompoen

  Bereiding

  Groenten in blokjes snijden, behalve de spruitjes even aan de kant houden.
  Stoof de groenten aan in boter en voeg de bouillon toe, laat op een zacht vuur sudderen.
  Spekblokjes krokant aanbakken.
  De spruiten in ringen snijden.
  Mix de soep zorgvuldig, laat opkoken en voeg de spruiten de laatste 10 min van de kooktijd toe.
  Voor het serveren de pompoen vullen met de soep en de spekblokjes toevoegen.  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verena

  Erwtensoep

  Ingredienten

  1 pak spliterwten
  3 liter water
  2 theel. zout
  500 gr schouderkarbonades
  350 gr prei schoon
  250 gr selderyknol
  350 gr aardappelen
  2 bouillonblokjes
  1 rookworst

  Bereiding

  Vlees afspoelen onder koud water
  Spliterwten wassen.
  Water met zout, vlees en spliterwten opzetten.
  Aan de kook brengen en afschuimen.

  1 uur op een laag vuurtje laten sudderen, vlees eruit halen.
  Stukjes prei, blokken selderijknol, aardappelen en bouillonblokje toevoegen.
  Weer ruim 1 uur laten sudderen op een laag vuurtje, eventueel met vlamverdeler eronder.

  Voor grove erwtensoep, de ingrediënten fijnprakken.
  Heeft een wat fijnere erwtensoep (onze voorkeur), even de staafmixer erin.

  Karbonades ontdoen van bot en fijn snijden.
  Rookworst in plakjes snijden. Vlees en rookworst aan soep toevoegen.

  Erwtensoep altijd een nacht koel wegzetten, hij is de volgende dag pas echt lekker !!

  Serveren met roggebrood en katenspek.  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Automne

  Een doordenkertje

  Deze Engelse stormwind is juist Chubby Checker

  Het begint met de letter T en heeft 7 letters

  Succes!!

  Het antwoord is twister


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn flame

  Gebruik jij alleen shampoo om je haren te wassen? Zonde, want dit is wat je er allemaal mee kan!


  Verwijder haarlak: Als je vaak haarlak gebruikt dan herken je dit probleem vast wel. Je staat je haar goed in model te brengen en dan schiet je plotseling uit. Er komt een grote vlek op de tegels of muur en je krijgt het er eigenlijk niet meer af. Geen paniek, met wat shampoo op de plek veeg je het er zo weer af.

  Handen wassen: Zitten je handen helemaal onder de verf na een dagje klussen? Ook dat kan je oplossen met wat shampoo. Was je handen dus een keer niet met zeep. Je zult merken dat je veel minder nodig hebt en dat bespaart weer geld!

  Scheerschuim: Ook scheerschuim kun je vervangen door shampoo. Smeer je benen in met wat shampoo en je scheermes vliegt erover heen. Tevens verzorgt het je benen ook nog eens.

  Wassen van delicate stoffen: Durf je die bh of dat kanten bloesje niet in de wasmachine te doen? Dat is ook helemaal niet nodig; pak een emmer en doe daar wat warm water met een paar druppeltjes shampoo in en week je bh of bloesje daarin. Het resultaat: een mooi schone was!

  Sanitair schoonmaken: Ben je die lelijke waterdruppels op je kraan ook zo zat? Shampoo biedt de uitkomst. Smeer de kraan in met een beetje shampoo en je kunt de troep er moeiteloos af halen. Je kunt de kraan nog meer laten blinken door na het afspoelen van de shampoo nog even een droge doek over de kraan heen te halen.

  Borstels en kammen: Soms kan je borstel of kam wat vettig aanvoelen, dit komt door de olie die voorkomt in en op je hoofdhuid. Het kan dan zijn dat je borstel er een beetje vies uit gaat zien. Doe wat shampoo in een glas of kom en laat je borstel er een uur in weken. Daarna spoel je je borstel moeiteloos schoon!

  Verwijder make-up: Als je een flesje babyshampoo in huis hebt is make-upremover eigenlijk niet meer nodig. Doe er wat van op een watje en je haalt je make-up er moeiteloos af. Wees er zeker van dat je babyshampoo gebruikt want andere shampoo zal gaan prikken als het in aanraking komt met je ogen.

  Pedicure: Voelen je voeten moe en droog aan? Smeer ze dan in met een beetje shampoo en je zal ze een flinke oppepper geven. We raden je aan om na het insmeren er een paar dunne sokjes overheen te doen. Je voeten knappen op terwijl je slaapt; als je weer wakker wordt voelen ze zijdezacht en fris aan!  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  Een maand voor een hartinfarct begint je lichaam je al te waarschuwen, dit zijn 6 aanwijzingen speciaal voor vrouwen.


  Zwak gevoel – Eén van de meest voorkomende symptomen is het gevoel dat je lichaam verslapt. Je lichaam voelt zwak omdat er een ader bij je hart is verbouwd. Dit betekent een minder optimale bloedsomloop en doorbloeding. Je spieren krijgen zo minder zuurstof wat resulteert in spierslapte en het gevaar van vaker vallen.

  Duizeligheid en zweten – Dit is ook het gevoel van een verminderde bloedcirculatie. Wanneer er minder bloed naar je hersenen wordt gepompt kan je je duizelig gaan voelen. Je lichaam kan ook klam en zweterig aanvoelen. Je hersenen hebben voldoende bloed en zuurstof nodig om je lichaam goed te laten werken.

  Druk op de borst – Wanneer je druk op je borst voelt is het altijd een goed idee om dit bij een arts te laten onderzoeken. Dit geldt al helemaal wanneer je tot een risico groep behoort. De druk op je borst zal in het geval van een aankomende hartaanval steeds meer toenemen. De druk en pijn kan ook uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals armen, schouders en rug.

  Verkoudheid of griep – Veel mensen die ooit een hartaanval hebben gehad omschrijven griepachtige symptomen in de periode voordat de hartaanval toesloeg.

  Vermoeidheid – Voel je je vaak moe? Vermoeidheid is ook een symptoom dat er een minder goede doorbloeding van je hart is. Wanneer je hart een slechte bloedtoevoer heeft moet het harder werken om je bloed rond te blijven pompen. Dit voel je doordat je vermoeid raakt.

  Kortademigheid – Een andere waarschuwing van je lichaam is kortademigheid. Wanneer de bloedvaten vernauwen krijgen ook je longen minder bloed waardoor ze minder goed hun werk kunnen doen. Je hart en longen werken nauw samen. Wanneer één van de twee minder goed werkt heeft dit direct een effect op de andere.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Het wordt stil aan wat kouder

  Het wordt stil aan wat kouder
  Het licht moet ook al vroeger aan
  We genieten nog van de nazomer
  Maar de herfst komt er toch aan

  Zo hier en daar wat bomen
  Verliezen zacht hun blad
  Van prachtige bruin gele kleuren
  Bedekken nu het pad

  De kleine bosbewoners
  Zijn drukker dan voorheen
  Op zoek naar nog wat zaadjes
  Verstoppen ze een voor een

  Ze hebben nog een paar maanden
  Voor de koude zijn deken spreidt
  Het klaar maken van hun nestjes
  Vraagt nu de nodige tijd

  En wij kijken naar de verandering
  Van de zon die lager staat
  Het zal niet zo lang meer duren
  Voor de verwarming weer aan zal gaan

  Shadow
  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.autumn

  In Polen bestaan er glow in the dark-fietspaden

  Deze lichtgevende fietspaden in Polen behoren echter niet tot die laatste categorie. De wegen zijn simpelweg geniaal, mooi én ook nog eens hartstikke slim: iedere weggebruiker ziet de strepen en wegbelettering perfect:  De paden en wegen zijn nog niet volledig in gebruik genomen, maar TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o., het Europese bedrijf achter dit project, is wel bezig met een proef in de Poolse stad Lidzbark Warmiński. Het synthetische materiaal van het fietspad dat door zonlicht wordt opgeladen, kan tot wel 10 uur licht geven.

  Dit fietspad is geïnspireerd op deze eerdere versie van de Nederlandse kunstenaar en creatieveling Daan Roosegaarde. Echter bestond dat fietspad uit LED-lampjes en was tijdelijk. Mocht je ooit in Polen komen dan weet je dus twee dingen zeker: het fietsen is er lekker veilig en de natuur is er machtig mooi.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjorden  Heerlijk: er bestaat nu ook roze chocolade

  Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai.

  De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die gebruikt wordt om de chocolade te maken.

  Ook in snacks

  De zoetigheid zal je niet alleen puur kunnen eten, maar zal ook gebruikt worden voor verschillende snacks. Wanneer we in België roze chocolade kunnen kopen, is nog niet bekend.  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Dit simpele trucje zorgt ervoor dat spinnen en muizen wegblijven uit je huis

  Natuurlijk zijn spinnen hartstikke nuttig, voor het opruimen van muggen en andere kriebelbeestjes bijvoorbeeld. Maar toch begrijpen wij heel goed dat je ze liever niet in huis wil hebben. En muizen? Die mogen net zo goed wegblijven!

  Nu kun je natuurlijk dit handige grijpertje gebruiken om spinnen te vangen, maar we weten allemaal dat voorkomen nou eenmaal beter is dan genezen. Beter blijven die spinnen en muizen gewoon maar helemaal weg uit je huis, nietwaar?!

  En laten wij jou net een briljante tip voorbij hebben zien komen bij onze zusjes van NSMBL! En het leuke is, het trucje is niet alleen heel makkelijk, maar ook nog eens heel goedkoop. Het enige wat je er voor nodig hebt is een zakje pepermuntthee met wat water, of pepermuntolie.

  En dan?

  Wat je daar precies mee moet doen? Je doopt het theezakje in wat warm water en legt (of hangt) het daarna op de plek waar je denkt dat de spinnen en muizen vandaan komen. Denk je dat dat meerdere plekken kunnen zijn, dan kun je het beste gewoon in elke hoek van de kamer eentje leggen.

  Wat ook helpt…

  Een andere handige tip is om wat natuurlijke pepermunt-geurolie te mengen met wat water in een spuitbusje (bijvoorbeeld een plantenspuitje). Hiermee kun je vervolgens in alle hoeken van je kamer spuiten, en je zult zien dat de spinnen én muizen wegblijven!


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Good morning  Waarom je je bed ‘s morgens niet moet opmaken

  Voor je gezondheid is het beter je bed ‘s morgens niet op te maken, maar juist open te slaan. ‘s Nachts verliezen we huiddeeltjes waar kleine organismen zich aan te goed doen. Als je je bed opmaakt kunnen ze daar overdag comfortabel mee verder gaan. Sla je je bed open, lucht je de kamer en laat je licht toe, dan drogen ze uit en gaan dood. Schoner dus.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silence  Je koffer terugvinden was nog nooit zo makkelijk

  Heb je ook last van acute stress als je in een luchthaven je bagage moet halen bij de band? Heb je schrik dat iemand anders per abuis met jouw koffer gaat lopen? Of heb je zo’n standaard valies die als twee druppels water lijkt op tien andere exemplaren? Dan heeft het Londense gadgetbedrijf Firebox een grappige oplossing.

  Zij verkopen hoezen voor je koffer met een gigantische afbeelding van je eigen gezicht. Wie liever niet de ganse tijd naar z’n eigen smoelwerk kijkt, kan ook kiezen voor een foto van een bekendheid of van een geliefde.

  Geïnteresseerden kunnen een persoonlijke kofferhoes bestellen via de site. Voor het kleinste exemplaar moet je 22,39 euro neertellen, de grootste variant kost 33,59 euro.


  » Reageer (24)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!