Gastenboek
 • Een stille groet op deze herdenkingsdag !!
 • goede morgen José
 • Dag blogmaatje
 • Fijne en aangename dag toegewenst
 • ALLERHEILIGEN

  Lekkere rijstenvla met slagroom en koffie staat klaar

   

  Daniel Rigdway Knicht van Josephine
  D'n boem van Paul
  Morgen van Mara
  Verlaten van Marvan
  Beautiful dreams van Pascha
  Mischien raar van Elza

   

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  Foto
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Allerheiligen


   De schreeuw van een pauw doorbreekt de avondstilte,
  ergens in een hoge boom zingt een merel zijn lied,
  het zachte zonlicht werpt zijn laatste stralen over jouw graf.
  "Dag lieve mams, ik ben er weer", zeg ik zacht,
  "ik moest even naar je toe, want ik mis je zo."

  Ik kom hier om je te zoeken want je moet toch ergens zijn.
  Je zit in mijn hoofd en je zit in mijn hart, je zit in mijn onvergoten tranen
  Je zit in mijn hele wezen maar toch kan ik je niet vinden.
  Daar waar jij bent, ben je onbereikbaar voor mijn ogen.
  onbereikbaar voor mijn armen en mijn kussen.

  Ik praat tegen je maar weet niet of je me hoort,
  Het is alsof mijn stem in de leegte galmt.
  Toch weet mijn hart dat je bij me bent.
  Ik raap de dode bladeren van je graf,
  mijn handen volgen de lijnen van de letters van jouw naam.

  Het grindpad knarst onder mijn voeten, als ik weer naar huis toe ga.
  Ik wil blijven, hier dicht bij jou, ik wil, ik wil.....
  Maar ik loop door, het leven wacht.
  Als ik het niet meer weet, kom ik je weer zoeken.
  Tot ik je eindelijk zal voelen in de rust van mijn hart.
  Dag lieve mams, ik hou zoveel van je


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Night of horror  Halloween snacks die te gruwelijk of te grappig zijn om op te eten…

  Halloween vieren of niet, deze gruwelijke snacks zijn sowieso heel erg gaaf om te maken! En mocht je toch een spookachtig feestje in de planning hebben of zin hebben om je vrienden of je kids te laten schrikken, dan kun je hieruit zeker een bende Horror-inspiratie opdoen!

  Eyefood - Halloween eten (6)

  Eyefood - Halloween eten (13)

  Eyefood - Halloween eten (3)

  Eyefood - Halloween eten (1)


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady darkness  Hoe Halloween ontstond: het begon allemaal met Jack

  Jack, een Ierse man, bracht zijn avonden graag door in zijn stamkroeg, waar hij het ene glaasje na het andere dronk, om de tijd te doden. Op zo'n avond ontmoette hij in een dronken roes de duivel, die maar één ding wou: bezit nemen van zijn ziel. Maar de listige Jack wist de duivel over te halen om samen met hem nog één glas te drinken.

  Op het einde van de avond nam de duivel de gedaante aan van een muntstuk om zijn pils te betalen. Jack greep het muntstuk en sloot hem op in een buidel met een kruisvormig slot. Pas toen hij Jack had beloofd hem tien jaar met rust te laten, liet Jack hem weer vrij.

  Tien jaar later botste Jack weer op de duivel op een verlaten landweg. Om tijd te winnen vroeg hij hem nog om één gunst: een appel uit de dichtstbijzijnde boom.

  Toen de duivel in de boom klom om een mooi exemplaar uit te zoeken, zag Jack zijn kans schoon om met zijn zakmes een kruis te kerven in de stam van de boom. De duivel zat klem in de kruin en Jack liet hem beloven dat hij hem nooit meer lastig zou vallen. Vanuit zijn benarde situatie kon de duivel niet anders dan hiermee akkoord gaan en hij sloeg jammerend op de vlucht.

  Toen Jack stierf, werd hij weggejaagd uit het paradijs, omdat hij met de duivel had geheuld. In de hel wilden ze hem ook niet, omwille van de belofte van de duivel. Jack was verdoemd om eeuwig te dolen en smeekte de duivel om een gloeiend kooltje, waarmee hij zijn lange en donkere weg kon verlichten. Die kreeg hij gelukkig nog en hij stak het in een uitgeholde raap.

  Sindsdien dwaalt 'Jack of the Lantern' - later verbasterd tot 'Jack O'Lantern' - door het duister, met zijn lantaarn in de hand.


  Tot enkele eeuwen gelden geloofden de mensen dat geesten en spoken tijdens de nacht van Halloween uit hun graf kwamen om de huizen te bezoeken waar ze vroegen hadden gewoond. Om de geesten af te schrikken, verkleedden de dorpelingen zich als monsters en plaatsten ze kaarsen in uitgeholde rapen aan de voordeur. Zo was het vroeger al in Ierland.

  Bij hun aankomst in Amerika vervingen de Ierse kolonisten de raap door een pompoen, maar het ware verhaal van Jack O'Lantern wordt nog steeds van generatie op generatie doorverteld. Een oude gewoonte die je zelf aan je kinderen kunt doorgeven. Bij kaarslicht, uiteraard.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Pompoen gevuld met een verrassing van halloween

  Ingrediënten

  Twee kilo vruchtvlees van pompoen
  Twee Wortelen
  Twee strengels prei
  Drie uien
  Zes teentjes knoflook
  Twee raapjes
  Vier aardappelen
  400 gram spruiten
  400 gram gerookte spekblokjes
  Boter
  Vier liter vleesboillon
  Een pompoen

  Bereiding

  Groenten in blokjes snijden, behalve de spruitjes even aan de kant houden.
  Stoof de groenten aan in boter en voeg de bouillon toe, laat op een zacht vuur sudderen.
  Spekblokjes krokant aanbakken.
  De spruiten in ringen snijden.
  Mix de soep zorgvuldig, laat opkoken en voeg de spruiten de laatste 10 min van de kooktijd toe.
  Voor het serveren de pompoen vullen met de soep en de spekblokjes toevoegen.  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gothic queen  Spookachtige verlaten plaatsen

  We laten een prachtige verzameling van griezelige, verlaten plaatsen zien. Hoe indrukwekkend zijn deze plekken, war al jaren en jaren geen mensen meer komen en waar de natuur langzamerhand alles overneemt. De sfeer lijkt nog het oude leven uit te ademen, dat hier ooit is geweest, maar de realiteit is eenzaam, spookachtig en soms bijna melancholisch.

  Eyefood - abandoned places deel 2 (5)

  Verlaten militair ziekenhuis in Beelitz, Duitsland

  Eyefood - abandoned places deel 2 (12)

  Gullivers Kingdon, Japan

  Gebouwd in de schaduw van Mount Fuji, is hier een vervallen theme park. Gedoomd om te mislukken, al vanaf de start, heeft dit pretpark nooit succes gehad. Naast de ‘suicide rots’ en bij een naargeestig bos, vind je nu enkel nog de overblijfselen van wat ooit vrolijke attracties had moeten worden…  Salto Hotel, Colombia

  Dit hotel opende in 1928, vlakbij Tequendema Falls in Colombia, zodat toeristen de waterval konden bewonderen. Toen de belangstelling afnam, is het hotel gesloten begin jaren 90. Tegenwoordig is het een museum.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  De beste horrorfilms aller tijden  Psycho (1960)

  Alfred Hitchcocks 'Psycho' is al meer dan 50 jaar oud, maar heeft een enorme invloed gehad op de dynamiek van de cinema. De regisseur wordt ook weleens de 'meester van de spanning' genoemd en shockeerde iedereen met de brutaliteit van dit meesterwerk. De 45 seconden durende moordscène is één van de meest iconische scènes uit de filmgeschiedenis  Carrie (1976)

  'Carrie' van Stephen King gaat over een jong meisje dat gepest wordt op school. Wanneer ze ontdekt dat ze over telekinetische krachten beschikt, neemt ze wraak. De boeken van King staan bekend om hun angstaanjagende en unieke plots. Het varkensbloed dat over Carries hoofd gegoten wordt is misschien net een stap te ver, maar werkt wonderwel in dit genre.  Nightmare on Elm Street (1984)

  Als je een film wilt zien waarna je nooit meer durft te slapen, hoef je niet verder te zoeken. In 'A Nightmare on Elm Street' stalkt het personage Freddy Kreuger kinderen in hun dromen, waarin hij ze ook vermoordt. In de film speelt een jonge Johnny Depp, maar dat is dan ook het enige leuke dat we kunnen bedenken.  The Birds (1963)

  Hier hebben we Alfred Hitchcock weer! Deze zwart-witfilm uit 1963 gaat over een groep vogels die een stad in Noord-Californië terroriseren. Ons advies? Blijf gewoon binnen!  Friday the 13th (1980)

  'Friday the 13th' is één van de grootste horrorfranchises met 12 films, een tv-serie, stripboeken en zelfs merchandise. Het succesverhaal begon met de film uit 1980 waarin een groep kampleiders een zomerkamp heropenen op de plek waar jaren eerder een gruwelijke moord werd gepleegd. Maar dan worden ze plots zelf achterna gezeten door een onbekende moordenaar...


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Too cute to spook

  Prachtige Halloween lippen, je hebt geen kostuum meer nodig!

  Halloween is niet bepaald een Europese feestdag, hoewel je er toch ook hier steeds vaker over hoort… Hoe dan ook, Carnaval is nog veel te ver weg en met Sint Maarten gaan wij niet verkleed… Dus waarom niet deze kans grijpen om lekker uit te dossen en los te gaan!

  En als je dat dan toch doet… laat je dan inspireren door de Spaanse make-up artiest en fotograaf Eva Senín Pernas. Zij kan van enkel je lippen al een kunstwerkje maken, daar heb je geen kostuum meer bij nodig!

  Eyefood - Hallowoon lippen make-up Eva Senin Pernas (2)

  Eyefood - Hallowoon lippen make-up Eva Senin Pernas (6)

  Eyefood - Hallowoon lippen make-up Eva Senin Pernas (12)

  Eyefood - Hallowoon lippen make-up Eva Senin Pernas (3)


  » Reageer (38)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple magic  Heksen vliegen door de lucht
  Op hun bezems op de vlucht
  Voor verwering zijn geen kansen
  Wanneer ze rond hun ketels dansen

  Spoken, mensen wat een gedoe
  Oefenen op hun engste boe
  Pas op dat je ze niet tegenkomt
  Als een griezelbeest vermomd

  Vampiers, het laatst in de stoet
  Zoeken de hele nacht naar bloed
  Als hij zijn tanden boven je strekt
  Houd je hals dan maar bedekt

  Al die monsters bij elkaar
  Vormen wel een groot gevaar
  Je zult ze allemaal wel zien
  In de nacht van Halloween

  halloweenplaatje


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gothik night  Megavlinder

  Op deze foto zie je de Attacus atlas, ook wel de Atlasvlinder genoemd. Qua vleugeloppervlak is het de grootste vlinder ter wereld. Wat vleugelspanwijdte betreft legt deze gigant het wel af tegen Alexandra's vogelvlinder.

  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oktober

  Wow… dit is heel creatief met watermeloenen!

  Je ziet het wel eens bij een Chinees… die uitgebreide kunstwerken in watermeloenen… Maar het gaat veel verder, er zijn mensen die hier hun ziel en zaligheid in gooien. En het resultaat is op zijn minst bijzonder! Check hieronder resultaten van watermeloen-kunst en wie weet krijg je zelf nog inspiratie!

  Eyefood - watermeloen kunst (2)

  Eyefood - watermeloen kunst (6)

  Eyefood - watermeloen kunst (9)

  Eyefood - watermeloen kunst (18)


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dior  Tips voor een gezond hart

  Poets je tanden

  Bacteriën in de mond zorgen niet alleen voor een ongezond gebit en slechte adem. Deze bacteriën kunnen er namelijk ook voor zorgen dat je bloedvaten verstopt raken wat de kans op hartziekten vergroot. Hoe meer je dus je tanden poetst, hoe gezonder je hart blijft.

  Houd je cholesterol in de gaten

  Zorg ervoor dat je regelmatig je cholesterolwaarde laat checken, want dit kan je leven redden. Als je waarde aan de hoge kant is, kan een cholesterol verlagend dieet en eventuele medicatie het risico op het ontwikkelen van een hartziekte verlagen.

  Neem vitamine C

  Een aantal studies toont aan dat vitamine C het proces van aderverkalking kan vertragen. Hoewel niet alle studies op dit gebied hetzelfde beweren, raadt de Universiteit van het Maryland Medical Center aan genoeg vitamine C binnen te krijgen.
   

  Eet kersen

  Een studie in Journal of Nutrition laat zien dat mensen die twee porties kersen per dag aten, hun C-reactieve proteïnen verlaagden. Dit verkleint weer de kans op ontstekingen en hartziekten.

  Snoep walnoten

  Een studie van de Penn State University in Amerika laat zien dat het eten van een handvol walnoten per dag, de cholesterolwaarde laat dalen. Ook kan het de functionering van de bloedvaten verbeteren.

  Eet zalm

  Het eten van één tot twee porties zalm per week, zou het risico om dood te gaan aan een hartaanval kunnen verlagen. De vis zou de bloeddruk ook verlagen, meldt een studie van de Harvard School of Public Health en de University of Washington.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verena  Dit is Garfi! De meest sjagerijnige kat van de wereld…

  Garfi, de Perzische kat uit Turkije, lijkt wel de meest sjagerijnige kat die wij ooit hebben gezien. Zijn baasje Hulya Ozkok vertelt dat hij eigenlijk hartstikke lief is, maar als blikken konden doden…. Hij is vreselijk populair… Garfi is wel ontzettend schattig, ook al kijkt hij zo grumpy….

  Eyefood - Garfi grumpy cat (4)

  Eyefood - Garfi grumpy cat (9)

  Eyefood - Garfi grumpy cat (17)

  Eyefood - Garfi grumpy cat (14)  » Reageer (38)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fireplace  Big Ben poetsen

  Eén keer per jaar staan de wijzers van de Big Ben een tijdje stil op exact 12.00 uur. Want dan is het tijd voor de jaarlijkse schoonmaakbeurt.

  Abseilers dalen hierbij af van de top van de toren om de kwetsbare wijzerplaat van opaalglas heel voorzichtig schoon te poetsen. De schoonmaak van het volledige klokwerk kost ongeveer een week. Een rotklus? Nee, een eer. ‘Voor iedere abseilers is het een hoogtepunt om een gebouw dat zo beroemd is schoon te maken’, aldus een van de klokkenpoetsers.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Wulingyuan - Aardig Plaatje

  In het natuurgebied Wulingyuan staan zo'n 3000 pilaren die 200 meter boven de grond uitsteken. Tussen deze rotsen is een natuurgebied ontstaan met bos, grotten, watervallen, meertjes en riviertjes. Ook vind je twee natuurlijke bruggen in het gebied.

  Het gebied in China is adembenemend. Maar naast dat het gewoon mooi is, leeft er een aantal bedreigde diersoorten in Wullingyuan. Zo vind je er de Aziatische wilde hond, de Aziatische zwarte beer en de Chinese waterree. Mede daardoor staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  The Avatar Forest
  De enorme pilaren werden gebruikt in de film Avatar. Waarin ze overigens rondzweefden en niet vanuit de grond omhoog kwamen. Ter ere van de film werd één van de kolossen vernoemd. Een pilaar van ruim duizend meter heet nu Avatar Hallelujah Mountain.
  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.i am who i am  Zeldzame bes doodt kankertumoren

  Artsen in Australië hebben een inheemse bes ontdekt die kanker kan genezen. De bes is alleen te vinden op blushwood planten in het noorden van Queensland, maar zal snel over de hele wereld geëxporteerd worden na een aantal verbazingwekkende testresultaten.

  “We hebben de bes getest op 300 dieren zoals honden, katten en paarden die tumoren in het hoofd of de nek hadden. Driekwart van de tumoren verdween en kwam niet meer terug,” vertelt Dr. Glen Boyle van het QIMR Berghofer Instituut.

  Dr. Boyle creëerde het medicijn EBC-46 op basis van de bessen. “De verbinding doodt de tumorcellen, snijdt de bloedtoevoer naar de tumoren af en activeert het immuunsysteem van het lichaam. De tumoren waren na enkele dagen verdwenen terwijl dat normaal weken duurt.” Ondertussen kregen de artsen goedkeuring om hun geneesmiddel te testen op mensen.

  “Het geneesmiddel kan vooral interessant zijn voor oudere mensen die geen chemotherapie meer kunnen verdragen,” besluit Boyle.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Listen to the music  Magische tunnels, gemaakt van bomen en bloemen!

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (1)

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (14)

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (5)

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (6)


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris  De allerliefste foto’s van internet

  Dit zijn stuk voor stuk momenten, waarvan je denkt “aawwwwwww”….. Wat? Ja…. “Aaawwwwwwwww”…..  momenten uit de geschiedenis van schattig!

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (16)

  Deze onvergetelijke foto van kung-fu-cat

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (8)

  En de dieven die vertrokken zonder te betalen…

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (3)

  Toen het konijn opeens heel erg zelfbewust werd…

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (12)

  Dat moment dat de kat de laatste hindernis haalde en zijn doel bereikte…


  » Reageer (35)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowers  Waarom krijgt de een eerder blauwe plekken dan de ander?

  Een blauwe plek ontstaat wanneer door druk van buitenaf kleine bloedvaatjes scheuren en er bloed onder de huid lekt. Als je een dunne huid hebt, hebben de bloedvaatjes een minder dik ‘stootkussen’ en zullen ze eerder scheuren.

  Geslacht en leeftijd spelen ook een rol. Vrouwen hebben gemiddeld een dunnere en anders gestructureerde huid dan mannen. Oudere mensen hebben ook een dunnere huid. Ook worden als je ouder wordt de weefsels die de bloedvaatjes ondersteunen zwakker en de wanden van de vaatjes fragieler waardoor ze sneller scheuren.

  Een andere oorzaak van blauwe plekken zijn medicijnen zoals aspirine die het bloed verdunnen. Het bloed stolt hierdoor minder snel. Er kan meer bloed lekken waardoor grotere blauwe plekken ontstaat. Een blauwe plek die anders te klein zou zijn om zichtbaar te zijn is dat nu ineens wel.


  Flits

  • Vitamines als B12, K, C en foliumzuur kunnen blauwe plekken helpen voorkomen. Ze bevorderen bloedstolling en het helen van wonden.
  • Vitamine E zorgt juist voor meer blauwe plekken. Net als visolie, knoflook en gember. Deze hebben allemaal een bloedverdunnend effect.
  • Veel in de zon zitten maakt de huid dunner waardoor makkelijker blauwe plekken ontstaan.


  » Reageer (22)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!