Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten

Gastenboek
 • Wens je een fijne zondag lieverd xxxx
 • prettig weekend
 • fijne zondag José
 • Hallo josé.
 • Goede morgen lieve Jose

  Heerlijke bloemkoolsoep staat klaar

   
  Een appel per dag houdt de doktors weg
  vooral als je goed mikt


   
  Een bankier is iemand die je zijn paraplu leent als de zon schijnt en hem terughebben wil zodra het begint te regenen

   
  Wij beseffen de waarde van het water eerst
  wanneer de bron is opgedroogd


   
  Iemand heeft pas het recht om kritiek te uiten, als hij een behulpzaam hart heeft.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto


  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Cranberrysap is een echt wondermiddel

  De cranberry, of de Amerikaanse veenbes, staat vooral bekend om zijn helende werking bij pijnlijke blaasontstekingen of als het hoofdingrediënt van een verdraaid lekkere cocktail (Cosmopolitan!). Volgens recente studies zou de helderrode zure vrucht ook beschermen tegen hartziektes en een beroerte.

  Twee glazen cranberrysap per dag zouden volstaan om ons hart te beschermen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie bij 56 deelnemers. Zo hadden de proefpersonen die regelmatig ongesuikerd sap van de superbes dronken heel wat gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloeddruk en gezondere, regelmatigere bloedsuikerspiegels. Na acht weken liepen ze zelfs 15% minder kans op een hersenbloeding en 10% minder kans op een hartziekte.

  “Deze bevindingen bevestigen dat de polyfenolen uit de bessen ons lichaam beschermen tegen verschillende aandoeningen”, zegt hoofdonderzoekster Christina Khoo. Redenen genoeg dus om deze veenbes op te nemen in ons dagelijkse dieet.


  » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange


  Zonnig weer: hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen

  Als je je huid teveel blootstelt aan de zon, kan dat gevaarlijk zijn. Gebruik een zonnebrandmiddel met een hoge factor. En wees heel voorzichtig met kinderen, want zij zijn extra gevoelig voor de zon. Dat weten de meeste mensen al.

  Wat velen niet weten, is dat de zon ook schadelijk kan zijn voor huisdieren. Als ze teveel blootgesteld worden aan de felle zon, hebben ook zij kans op verbranding, een zonnesteek en huidkanker. Huidkanker komt steeds vaker voor bij huisdieren, vooral bij katten. Daarom is het advies: hou ze binnen.

  Er zijn wel al zonnebrandmiddelen voor honden en katten. Daarmee kun je plekken waar ze weinig haar en/of plekken met weinig pigment, zoals de oren, rondom de neus, de binnenkant van de dijen en de buik, om de zoveel tijd insmeren. Als je hond of kat licht van kleur is, een dunne vacht of een gevoelige huid heeft, kun je ze beter helemaal insmeren. Maar waarom zou je zoveel moeite doen, terwijl het veel makkelijker is om de dieren gewoon binnen te houden?


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leona
  Chocolade smoothie

  Ingevroren bananenplakjes zorgen ervoor dat deze smoothie een heerlijke structuur heeft.

  Aantal personen:

  2

  Bereidingsduur:

  30+ minuten

  Ingrediënten:

  2 kleine bananen

  1½ dl chocolademelk light

  1 bolletje chocoladeijs

  1 zakje vanillesuiker

  1. Schil de bananen en snijd ze in plakken.
  2. Laat de bananen in een zakje in de diepvries invriezen.
  3. Mix de bananen met de chocolademelk, het ijs en de vanillesuiker tot een schuimige drank.
  4. Verdeel de smoothie over 2 hoge glazen.

  Menusuggestie

  Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje met salsa van rode ui, bloemkool en aardappelen.


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Cloony


  Wanneer de eerste zonnestralen door het wolkendek breken, is het tijd om onze BBQ vanonder het stof te halen. Met deze nieuwe BBQ-trends, ben je de ultieme grillmeester(es).


  1. Roosteren op hout

  In 2018 gaan we terug naar onze roots. Dat betekent geen hoogtechnologische snufjes of grillen op gas, maar een eenvoudige BBQ op hout. Behalve dat het authentiek is, is het ook gezond(er). Het vlees ligt niet bovenop het vuur en kan dus niet zo snel verbranden.

  2. Groenten

  De tijd dat we allemaal bergen vlees probeerden te grillen, ligt al een tijdje voor ons. Groenten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en krijgen nu, terecht, een plaatsje op de rooster. Enkele heerlijke gegrilde paprika’s of asperges met een pastasalade zorgen voor een culinair hoogtepunt.

  3. Zoutsteen

  Zout is niet zo gezond voor het lichaam, maar en toe zondigen moet kunnen. Weet je niet wat de juiste dosering zout op je vlees is? Probeer dan eens een zoutsteen. De intense smaakbeleving geeft je vlees, vis en groenten een extra meerwaarde zonder te overdrijven.

  4. Bier

  Geen land dat zo gespecialiseerd is in bier als België. Ook kiezen meer en meer brouwerijen ervoor om speciaal voor deze gelegenheid een BBQ-bier te maken. Met het juiste brouwsel, versterk je de smaken in je maaltijd. Een IPA-biertje is uitermate geschikt bij kruidige gerechten en visgerechten gaan dan weer goed samen met een blond brouwsel.

  5. Vers van de boer 

  De trend was al een tijdje bezig, maar door alle vleesschandalen zal dit alleen nog maar meer groeien. Echte BBQ-liefhebbers kiezen voor een kwalitatief stuk vlees en zijn sneller geneigd om te kopen bij een plaatselijke boerderij. Dit geldt trouwens ook voor groenten en fruit.


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I think

  Wist u dat...?!

  Vrijdag de 17e een ongeluksdag is in Italië?

  Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers. 

  Dit is een anagram van 'VIXI', wat Latijn is voor 'ik heb geleefd'. "In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten". 

  Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood.
  Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17:
  De Renault 17 heet daar R177.

  De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.

  En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.  » Reageer (27)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobody is perfect

  Deze etenswaren kun je beter niet door de gootsteen spoelen

  Koffiedik

  Voor het gemak legen we wel eens ons bakje van het koffieapparaat in de gootsteen, spoelen we het direct af onder de kraan en stoppen we het bakje schoon terug in de machine. Koffiedik kun je echter nooit door de gootsteen spoelen omdat het niet helemaal oplosbaar is in het water. De koffieresten hechten zich aan de olie die de leiding al bedekt. Uiteindelijk leidt deze ophoping tot een verstopping in de leidingen.

  Rijst

  Je giet je pas gekookte rijst af in de gootsteen en een rijstkorreltje hier en daar glipt gemakkelijk door het putje heen. Eenmaal in de leiding komt de korrel in aanraking met water en zet het nog meer uit. Je raad het vast al, die paar rijstkorrels kunnen voor een hardnekkige verstopping zorgen. Dit geldt overigens ook voor pasta.

  Eierschalen

  Het lijkt zo onschuldig, maar eierschalen kunnen ook een hoop schade aanrichten in de gootsteen. De schalen zelf beschadigen het gootsteenputje, het vliesje wikkelt zich om de randje van het putje en eenmaal doorgespoeld hechten de overige eierschaalresten zich aan overige blokkades in de leidingen

  Margarine en boter

  Met name als margarine en boter nog gesmolten zijn en het door de gootsteen gespoeld wordt, kan dit erg gevaarlijk zijn. Eenmaal in de leidingen gaat het namelijk klonteren en verharden. In combinatie met ander vuil ontstaat er een vieze drab die de leidingen verstopt. Ditzelfde geldt ook voor mayonaise en dressings.

  Meel

  Wanneer je meel met water mixt ontstaat er eigenlijk een soort lijm. Iets wat je liever niet in de leidingen wilt hebben natuurlijk. Nooit meel door de gootsteen spoelen dus!


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring is here   Verrassende manieren om cola te gebruiken waar je nog nooit van had gehoord

  Kwallen en muggen beet verlichten


  In de zomermaanden lopen we het risico door van alles geprikt en gebeten te worden. ’s Nachts zoemen de muggen om je oren en tijdens een frisse duik in zee kun je zomaar een kwal tegenkomen. Wordt je nu door één van deze beestjes gestoken dan kun je maar beter wat cola bij de hand hebben. Wanneer je cola op een muggenbult of kwallenbeet aanbrengt zal dit de pijn en jeuk direct verlichten!

  Kauwgom uit je haar halen

  Heb je wel eens kauwgom in je haar gehad? Dan weet je dat dit echt een nachtmerrie is die vaak eindigt met een schaak en een gekke korte pluk haar op je hoofd. Gelukkig is er een trucje waardoor je niet meer met een schaar aan de gang hoeft. Dip het haar met de kauwgom erin in een bakje met cola en laat het er een paar minuten in hangen. Daarna kunt u de kauwgom veel gemakkelijker van het haar loskrijgen. Ook wanneer je met je schoen in de kauwgom hebt gestaan, kan cola erg handig zijn: zet je schoen met de zool in een laagje cola en een minuut of vijf veeg je het er zo af met een doekje.

  Buikpijn en keelpijn verminderen

  Cola is oorspronkelijk bedoeld als medicijn tegen lichamelijke klachten. Voor dat doeleinde is cola dan ook erg geschikt! Het werkt tegen opkomende misselijkheid en diaree en bij een zere keel. Reizigers in Azië wordt bovendien vaak geadviseerd om na elke maaltijd een blikje cola te nemen. Dit zou de kans op voedselvergiftiging sterk verminderen. Bovendien helpt het zoete drankje om keelklachten te verminderen.

  Tegels en voegen poetsen

  Het is niet het allerleukste klusje in de tuin: het schoonmaken van de voegen tussen de tegels. Je moet altijd hard schrobben, de spetters vliegen in het rond, en wanneer je bleek gebruikt betekent dit gegarandeerd vlekken in je kleding.. Maar met cola zal het een stuk sneller gaan. Giet een beetje cola over de voeg, even laten inweken en veeg het weg. Hoppa, schone voegen en tegels.  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Butterfly

  Je eigen nestje kuisen, het is geen dankbaar karwei. Vooral de keuken blijkt een bron van bacteriën en ergernis te zijn.

  Met deze tips is je koelkast in een mum van tijd weer schoon

  Slechte geurtjes 

  Per ongeluk iets slecht laten worden? Met een simpel trucje, lost je dit probleem op. Zet gewoon een bakje keukenzout in de koelkast. Elke keer als je deur opendoet en met het bakje schudt, verdwijnt de geur als sneeuw voor de zon.

  Sorteren 

  Probeer de verschillende voedselsoorten van elkaar te scheiden en werk met bakjes. Op deze manier heb je een overzicht en kunnen smaken en geuren niet in elkaar overvloeien.

  Vocht

  Bepaalde fruit- en groentesoorten zijn sneller vatbaar voor vocht en schimmel. Je kan dit voorkomen door ze op een droog doekje te leggen. Regelmatig verversen is wel de boodschap.

  Verstandig poetsen

  Ben je van plan om de ijskast te poetsen? Denk dan wel twee keer na welke je producten hiervoor gaat gebruiken. Het beste middel is nog altijd azijn. Het is quasi geurloos en werkt zeer effectief in de strijd tegen hardnekkige vlekken. Zeep daarentegen kan je eten sneller doen bederven

  Herkenning 

  Hoe vaak trek je de ijskast niet open en heb je eigenlijk geen idee wat er nu juist in dat kleine hoekje ligt. Om te vermijden dat je koelkast vol ligt met onbekende en vervallen producten, kan je best overal een label plakken met een beschrijving en de houdbaarheidsdatum op.

  Rangorde

  Voedsel heeft in de koelkast een bepaalde rangorde. Zo leg je vlees en vis best onderaan, want daar is het het koudst. Bovendien kan er geen ander eten aangetast worden als het hele boeltje begint te lekken. Fruit en groenten liggen er net boven en kan je ook beter scheiden. Sommige soorten rijpen/rotten sneller als ze te dicht bij elkaar liggen..


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coby

  Handig! Deze tandenborstel is ook gelijk een fonteintje om uit te drinken

  We hebben een aantal dingen in ons leven geleerd te doen tijdens het tanden poetsen. Geen tand of kies wordt overgeslagen, ook de tong moet gepoetst worden, het liefst van te voren even flossen, en… na afloop even je mond spoelen met water. Alleen dat laatste is nou net wat nog wel eens onhandig kan zijn aangezien je een onhandige draai met je hoofd moet maken om bij de kraan te kunnen komen als je geen bekertje bij de hand hebt.


  Maar met de komst van de ‘Rinser Toothbrush’ lijkt dit probleem verleden tijd te zijn. Deze tandenborstel is namelijk ook gelijk een fonteintje. Superhandig!

  rinsertoothbrush02

  rinsertoothbrush  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eastern  Aardappel- en aspergesoep met garnalen

  Ingrediënten

  • 1 handjevol peterselie

  • 50 g gezouten boter

  • 1 dl druivenpitolie

  • 5 dl visbouillon

  • 2 uien

  • 500 g witte asperges

  • 100 g garnalen

  • 4 grote bloemige aardappelen (elk 100 g)

  • peper en zout

  • Snijd de uien en geschilde asperges in schijfjes. Bak in wat boter op een matig vuur in een grote kookpot.

  • Snijd de geschilde aardappelen in dobbelstenen van 3 cm op 3 cm. Voeg ze toe aan de groenten en laat nog enkele minuten bakken.

  • Voeg de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en laat koken.

  • Meng ondertussen de peterselie en de druivenpitolie met een blender. Kruid met wat zout.

  • Mix de soep wanneer de groenten gaar zijn en kruid met peper en zout. Haal de soep door een fijne zeef. Werk de soep af met wat druivenpitolie met de peterselie en enkele verse garnalen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eastern


  Toen en nu

  De keuken uit mijn kindertijd was altijd vol met mensen.
  er stond ’n warme kachel in, wat had je meer te wensen?
  de was hing er te drogen en de worst aan een spijker.
  de koffie stond te pruttelen, waar was het leven rijker?


  We zaten in ons keukentje met negen man te eten
  met soep vooraf en pudding toe, ik zal ’t nooit vergeten.
  de afwas was het ergste niet, dan stonden we te zingen.
  ’n grote zinken teil, dat was ons bad, er waren ergere dingen.


  De keukenmat werd opgerold, want vader kwam van de markt.
  met armen vol met groenten, we hadden weer te eten.
  brood was er altijd op de plank en een varken in de kelder.
  was ’t vuil dan ging de dweil erdoor en alles was weer helder.


  De keuken van onze kinderen, staat vol met apparaten.
  het nieuwste van het nieuwste, maar je kunt er niet mee praten.
  de was zit in de droger, in de vriezer zit het eten.
  het is ongekende luxe, als ik niet beter had geweten.


  Ze eten in het keukentje, ja met wie dat toch verzon?
  ’n twee minuten maaltijd, zo uit de magnetron.
  de afwas die gaat in ’t machien, daar zitten ze niet mee.
  en zingen dat hoeft ook al niet meer, ze draaien een cd.


  Geen teil meer, maar een bubbelbad, ’n auto voor de deur
  wie nou niet tevreden is, dat is een ouwe zeur.
  wij hadden al die dingen niet, maar toch wel ietsje meer.
  ’n kostbaarheid in ,t leven, gezelligheid en sfeer.

  Onbekend


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Music is my first love

  Japanse kunstenares tovert stenen om in levensechte dieren

  Wat doen de meeste mensen als ze een steentje zien op straat? Juist ja: niets of het een beetje verder schoppen. Maar dat is buiten Akie Nakata gerekend. De Japanse gebruikt de stenen als canvas voor haar schattige schilderijen van dieren.

  Dierenfiguren zoeken in wolken komt wel vaker voor, maar Nakata gebruikt stenen om haar fantasie de vrije loop te gaan. “Het begon allemaal toen ik een wandeling maakte langs een rivier en plots een steentje zag, dat in mijn ogen als twee druppels water op een konijn leek”, vertelt ze aan Metro World News. “Al van sinds ik een kleine uk was, verzamel ik graag stenen en vind ik het leuk om dieren te tekenen. Toen ik op die bewuste dag dat steentje vasthield, smolten die twee passies plots samen.”

  Ondertussen is de Japanse vrouw al meer dan zeven jaar bezig met haar bijzondere hobby. Sindsdien heeft ze één regel: ze past de vorm van de steen nooit aan. Voor elk kunstwerkje gebruikt ze steevast acrylverf. Het resultaat kan je bewonderen op haar Instagrampagina en Facebookaccount. En goed nieuws voor wie de stenen in huis wil halen, want je kan de creaties ook kopen

  .


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy St Patrick

  Deze voedingsmiddelen kun je eten tegen artrose

  Groente

  Het is niet bepaald een zak chips, maar groenten kunnen ook een heel smakelijke oplossing zijn. Wanneer er sprake is van artrose, is er eigenlijk een soort ontsteking in je lichaam. Het aantal vrije radicalen neemt dan toe en dit verergert de ontsteking. Groenten zijn een bron van natuurlijke antioxidanten die dit verminderen. Met name tomaten, paprika’s, prei, aubergines, radijs en broccoli zijn in dit geval goede groentes.

  Fruit

  Niet alleen groentes kunnen verlichting bieden, ook fruit heeft heel wat in z’n mars. Het bevat veel mineralen en vitamines en bovendien is het ook rijk aan antioxidanten, met name donker fruit is hier rijk aan. Denk bijvoorbeeld aan bessen.

  Peulvruchten

  Witte bonen, bruine bonen, sojabonen, bruine linzen, erwten. Naast dat het allemaal peulvruchten zijn, hebben ze nog een ding gemeen: ze zijn rijk aan kalium. Veel mensen krijgen onbewust veel zuur binnen en kalium stabiliseert dit zuur. Waarom dit belangrijk is? Een teveel aan zuur leidt tot calciumlekkage en dit tast je botten aan.

  Kruiden

  Ook specerijen kunnen verlichting bieden wanneer je kampt met artrose. Kurkuma is bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten. Daarnaast bevatten kruiden als komijnzaad, zwarte peper, gemalen gember, kerriepoeder en korianderzaad veel kalium.

  Vis

  Vette vis, bijvoorbeeld zalm, bevat een hoog seleniumgehalte. Dit is een antioxidant die veroudering van cellen voorkomt, dus ook van de cellen van kraakbeen.  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiss me i'm lucky

  Aspirine kun je ook op déze verrassende manieren gebruiken! Wist jij dit al?

  Niet alleen als medicijn, maar ook tijdens de huishoudelijke taken kan aspirine goed van pas komen.

  Beschadigd haar

  Is je haar droog en beschadigd? Maak dan een verzorgend masker voor glanzend en gezond haar door één strip met aspirines in een kopje warm water te mengen. Verdeel het mengsel op de hoofdhuid en in de rest van het haar wanneer de aspirines zijn opgelost. Laat dit 15 minuten intrekken en spoel het hierna goed uit. Mocht je last hebben van roos, dan kun je ook 2 vermalen aspirines door je shampoo mengen. Je haar zal weer in optimale staat zijn.

  Zeepaanslag

  Wanneer je lekker een tijdje hebt liggen dobberen in bad blijft er vaak na afloop een vervelende zeepaanslag achter in de badkuip. Om dit schoon te krijgen hoef je alleen maar vijf aspirines aan je normale schoonmaakmiddel toe te voegen. Spuit het mengsel op de aanslag en laat dit een halfuur intrekken. Spoel de badkuip schoon met wat warm water en je badkuip zal blinken als nooit tevoren!

  Onrustige huid

  Aspirine heeft een ontstekingsremmende werking en kan goed helpen om de huid te kalmeren. Meng in een kommetje 2 à 3 aspirines met een beetje citroensap. Breng het mengsel aan op de onrustige delen van de huid en laat een paar minuten intrekken. Belangrijk: ga niet met dit mengsel op de huid in de zon zitten.

  Zweetplekken

  Het is erg vervelend als er hardnekkige zweetplekken in je kleding zijn gekomen. Zowel de vlek als de zweetgeur zijn er niet altijd gemakkelijk uit te krijgen. Door wat aspirine met warm water te mengen en dit op de zweetvlek in het kledingstuk aan te brengen kan dit wel. Laat het mengsel een nacht goed intrekken en was het kledingstuk de volgende dag volgens het normale wasprogramma. Weg zweetvlek  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Here is my secret

  Om déze belangrijke gezondheidsreden is het veel beter als mannen voortaan schoonmaken

  Schoonmaakspray is erg slecht voor vrouwen, maar niet zozeer voor mannen.

  Longen

  We horen je denken, wat is dit nu weer voor onzin? Hoezo zou het beter zijn als de mannen schoonmaken en niet de vrouw? Nou, komt-ie: schoonmaakspray is ontzettend slecht voor vrouwen. Dit bedenken we niet, maar dit is écht zo. Uit onderzoek is gebleken dat het inademen van schoonmaakspray (wat vrijwel altijd gebeurt als je hiermee schoonmaakt) heel erg slecht is voor de longen van vrouwen. Echter blijkt de spray deze werking niet te hebben op de longen van mannen!

  20 sigaretten per dag

  Het onderzoek werd gepubliceerd in American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. Aan het desbetreffende onderzoek namen 6200 schoonmakers deel over een periode van 20 jaar. Hieruit bleek dat de longfunctie van vrouwen die schoonmaken met schoonmaakspray erg achteruit was gegaan. De longen van de vrouwen zagen eruit als die van een roker die 20 sigaretten per dag rookt! Maar dit was niet te zien bij de mannen die schoonmaakten met de spray. 

  Verklaring

  Waarom dit precies zo is, kunnen de onderzoekers nog niet vertellen. Wel zijn de onderzoekers voornemens om zich hier nog verder in te verdiepen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sitting on the wall

  Aha: daarom hebben katten een hekel aan water

  Heb jij geen zin om deze week het regenweer te trotseren? Dan ben je niet de enige, want ook katten hebben een grondige hekel aan water. Hoe komt dat eigenlijk? 

  De meeste katten die bij je thuis rondlopen, kunnen wel degelijk zwemmen, maar vinden het gewoon vreselijk vervelend om nat te worden. 

  Verwend

  Simpel gezegd: sinds we de pluizenbollen in huis hebben gehaald, zijn het eigenlijk verwende beestjes geworden. De viervoeters hebben immers de ideale plek gekregen om te schuilen voor regen. Door de eeuwen heen hebben ze, net zoals mensen, een aversie ontwikkeld voor nat worden.

  Voorouders

  Een tweede mogelijke verklaring is dat onze tamme poezen en katers afstammen van oude, wilde katten uit Europa, Afrika en China. Om te overleven moesten die katten niet leren zwemmen omdat ze simpelweg niet dichtbij water leefden. De Turkse Van kat is daarentegen de uitzondering op de regel. Dit ras ontstond in het gebied rond het Van meer in het oosten van Turkije én staat bekend om zijn voorliefde voor water.

  IJdele beestjes

  Katten zijn best ijdel en hebben de gewoonte om zich een ganse dag lang schoon te likken. Hun vacht is daardoor behoorlijk vetvrij, waardoor de haren snel water absorberen. Als een kat in een plas valt, zal die er dan ook uitzien als een verzopen waterhoen en snel lichaamswarmte verliezen. Vergelijk het met natte kleren na een regenbui. Ook als het gedaan is met miezeren, zal je in een doorweekte outfit staan bibberen van de kou.  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm who i am

  Aha! Zo vaak zou je het pluizenfilter van je droger schoon moeten maken

  Hoe vaak reinig jij de droger?

  Pluizenfilter
  Het is heel belangrijk om het pluizenfilter vóór elke keer drogen leeg te maken en eens per maand ook de andere filters schoon te maken. Als je dit niet doet heb je kans dat de droger vlam vat, doordat stofjes en pluisjes zich op gaan hopen. De warmte kan vervolgens niet weg en daardoor ontstaat oververhitting. Dit risico moet je te allen tijden zien te voorkomen, dus maak alle filters geregeld schoon.

  Condensor
  Spoel bij een condensdroger ook eens per maand de condensor met alle losse onderdelen af onder stromend water. Verwijder eventuele pluisjes in de condenskast met een stofzuiger, want ook die pluisjes zijn brandgevaarlijk. Als je een warmtepompdroger hebt moet je ook het filter schoonmaken, doe dit om de vijf droogbeurten.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy  Dit is wat ons betreft het schattigste insect op aarde

  Insecten zijn over het algemeen niet echt dieren met een hoog ‘aaaahw-factor’. Maar dit keer kwamen we een insect tegen dat wat ons betreft vernoemd mag worden tot schattigste insect op aarde. Maak kennis met de Rosy Maple Moth (ja, zelfs de naam is schattig).  Met haar knalgele en knalroze fluffy vachtje lijkt deze nachtvlinder haast wel nep, nietwaar?!

  De Rosy Maple Moth komt voor in het oosten van Noord-Amerika, waarbij het verspreidingsgebied van Texas en Kansas tot aan het zuiden van Canada loopt.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live

  Pindakaas is niet alleen lekker op brood, je kan er veel meer mee! Dit wist je nog niet

  Je kan het gebruiken voor talloze klusjes in en om het huis!

  Krassen
  Voor je er erg in hebt zit er weer één: een dikke kras op je houten tafel. Niet fijn, maar wat doe je eraan? Nou, even naar de voorraadkast lopen om je pot pindakaas tevoorschijn te toveren! Dit broodbeleg doet wonderen als het om krassen gaat. Wrijf wat pindakaas (zónder stukjes noot) op de kras en laat dit 30 minuten intrekken. Wrijf nu met een doek je pindakaas weg en de kras is verdwenen!

  Leer
  Leren banken, stoelen, schoenen en tassen: deze kan je perfect oppoetsen met wat pindakaas, wel de stukjesvrije variant. Beetje op een zachte doek doen en wrijf dit zachtjes op het leer: je spullen glanzen er weer over.

  Stickers
  Lijm gemorst of krijg je die irritante sticker niet van een bord? Kauwgum in je haar? Dit los je allemaal eenvoudig op met pindakaas. Smeer de lijm, sticker, of kauwgum in met pindakaas. Laat dit een minuut of 2 zitten en je wrijft het zo weg.

  Scheerschuim
  Dit klinkt heel raar, we weten het. Maar als je je benen wil scheren en je hebt geen scheerschuim bijdehand, grijp dan eens naar de pindakaas. Het beleg heeft een hoog oliegehalte, waardoor het heel goed glijdt en zich dus perfect leent als scheergel! Breng een laagje aan op je benen en scheren maar. Het hydrateert je huid ook nog eens intensief, win-win!  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moments

  Dit glimmende paard wordt (geheel terecht) ook wel ‘s werelds mooiste paard genoemd

  Er lopen vele mooie, grootse en elegante dieren rond op deze aardbol. Maar het paard blijft toch wel een extra bijzonder dier. Met name het paardenras Akhal Teke spant de kroon. Dit ras, dat oorspronkelijk uit Turkmenistan komt, wordt niet voor niets ook wel ‘s werelds mooiste paard genoemd.

  De Akhal Teke heeft een vacht die licht absorbeert waardoor het glanst zoals metaal. Dit is overigens niet alleen omdat het mooi is, maar het heeft ook nog een functie. Er wordt namelijk vermoed dat dit kleurpatroon functioneel was als schutkleur in de woestijn. Dit paard wordt gezien als een natuurwonder en dat begrijpen wij heel goed. Wat een mooi dier!

  Dit paard is niet zomaar alleen maar mooi om te zien, maar is ook nog eens gefokt als sportdier. Deze paarden behoren tot de edelste dieren ter wereld en staan bekend om hun snelheid en uithoudingsvermogen. De ‘gouden paarden’ zijn aangepast aan sterk wisselende klimaatomstandigheden.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polar winter

  Wat is het dodelijkste roofdier van de oceaan?

  Het antwoord op deze vraag zal je verbazen. Het is in ieder geval niet de witte haai, de barracuda of de reuzen-octupus. Wat is het dan wel? Het dodelijkste dier dat in onze oceanen rondzwemt is: het zeepaardje.
  Het schattige zeepaardje ziet er niet bepaald uit als een dodelijk roofdier. Maar schijn bedriegt. In 90% van de gevallen slaagt het zeepaardje erin om zijn prooi te pakken te krijgen. Het zeepaardje heeft daarmee een hoger succespercentage dan andere roofdieren in de zee.

  Het zeepaardje jaagt op kleine schaaldiertjes. Deze schaaldiertjes kunnen wegvluchten met een snelheid van meer dan 500 lichaamslengtes per seconde. Ter vergelijking, als een mens zo hard zou zwemmen, zou hij ongeveer 3000 kilometer per uur halen! Als deze kreeftjes op de vlucht gaan zijn ze dus bijna niet te pakken te krijgen. Maar zeepaardjes drijven heel rustig met de stroom mee. Daardoor kunnen ze ongemerkt dichterbij hun prooi komen. Als het zeepaardje heel dichtbij is, slaat hij toe. Bliksemsnel zuigt hij zijn prooi naar binnen. Het slachtoffer heeft niet eens door wat hem overkomt.

  Het is maar goed dat het dodelijkste roofdier van de oceaan vooral op kreeftachtigen jaagt, en dat ze niet groter worden dan zo'n dertig centimeter. Anders hadden nietsvermoedende zwemmers heel wat meer te vrezen gehad dan een paar klunzige haaien..  » Reageer (22)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!