Gastenboek
 • Midweekgroetjes, José
 • Lieve groetjes
 • Groetjes
 • Voor jou mijn kerstaward voor je bezoekjes en vriendschap
 • vriendelijke groeten

  Lekkere zuurkool met worst staat klaar

   

  Vergeet de mooie dagen niet van Agnes
  You never walk alone van Lydieke
  De winter komt eraan van Elza
  Wonderland van Gerda
  Wintersauber van Mara
  The wonder of you van Happy

   

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almost winter  De compleet bevroren vuurtoren van Lake Michigan heeft iets betoverend…

  Eyefood - lighthouses turned into icehouses - vuurtorens in ijstoren (1)

  Eyefood - lighthouses turned into icehouses - vuurtorens in ijstoren (3)

  Eyefood - lighthouses turned into icehouses - vuurtorens in ijstoren (4)


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walking in a winter wonderland  Lantaarndrager - Gek dier

  Dit diertje heeft duidelijk al zijn wilde haren nog. Hoewel, haren... In werkelijkheid is het ‘kapsel’ de achterkant van het bijzondere insect, dat tot de familie van de lantaarndragers wordt gerekend.

  De haren zijn gemaakt van wasachtige afscheiding. Trond Larsen van de Princeton University, die het diertje tijdens een expeditie naar het Zuid-Amerikaanse regenwoud ontdekte, schreef in een blogpost dat hij denk dat de haren een truc zijn om te overleven. Het idee is dat roofdieren de opvallende haren als eerste beetpakken, waarna ze afbreken en de insecten kunnen vluchten.

  Voor dit wondelijke beest is nog geen naam. Hoe zou jij hem noemen?  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iam naughty and sexy  Tomaten zijn enorm gezond

  We verwerken tomaten in ketchup, spaghetti-, salsa- en pizzasauzen. Ze zijn lekker door salades, tussen een burrito, met mozzarella en basilicum en talloze andere combinaties. En dat is maar goed ook, want het rode vruchtvlees is enorm gezond.

  Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen. Deze stof is een erg gezond antioxidant en is eveneens het natuurlijke pigment waaraan tomaten hun rode kleur danken. Lycopeen wordt vooral tijdens het rijpingsproces in tomaten gevormd, dus hoe roder de tomaten, hoe meer lycopeen ze bevatten. Ook watermeloen, rozenbottels, wortelen, ontkiemde pompoenpitten, paprika’s, roze grapefruit, guave en papaya’s zijn een bron van lycopeen.

  Antioxidant

  Lycopeen behoort tot de groep van de carotenoïden en staat bekend als een krachtig antioxidant. Zo is hij tien maal beter in het wegvangen van vrije radicalen dan antioxidant vitamine E. Antioxidanten maken vrije radicalen die voorkomen in je lichaam onschadelijk. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress. Er zijn aanwijzingen dat oxidatieve stress na lange tijd mogelijk hart- en vaatziekten, kanker en schade aan het zenuwstelsel tot gevolg kan hebben. Ook zijn er aanwijzingen dat vrije radicalen een rol spelen bij verouderingsprocessen. Antioxidanten die via gezond eten het lichaam binnenkomen maken vrije radicalen onschadelijk, en dragen er zo aan bij dat dit niet gebeurt.

  Huidveroudering

  Onderzoek toont aan dat tomatenpuree werkt tegen rimpels en huidveroudering. Dat is nog eens een goedkoop alternatief voor dure antirimpelcrèmes. Let wel, het is pas effectief als je 10 eetlepels tomatenpuree per dag eet aangelengd met 10 gram olijfolie. Omdat lycopeen een vetoplosbaar antioxidant is, zorgt de toevoeging van een beetje vet voor een nog betere opnamecapaciteit. Bij de proefpersonen uit het onderzoek was de aanmaak van de procollageenlaag in de huid sterk toegenomen. Procollageen is een eiwit dat de huidstructuur helpt verbeteren. Bovendien was de huid 30% beter bestand tegen het schadelijk effect van UV-stralen. Dit wil overigens niet zeggen dat je niet meer hoeft te smeren met antizonnebrand!

  tomaten


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isabelle  Deze man loopt dagen door de sneeuw om een prachtig patroon te maken!

  Simon Beck, een toegewijd artiest die zijn kunstwerken maakt met sneeuw. Hij loopt dagen door de sneeuw om symmetrische patronen te krijgen, die je eigenlijk alleen van een afstand goed kunt zien. Zijn toewijding alleen al is bewonderenswaardig! Daarnaast het feit dat hij van zo dicht bij de patronen ook kan overzien. En uiteindelijk natuurlijk het prachtige resultaat!

  Eyefood - sneeuwpatronen Simon Beck (8)

  Eyefood - sneeuwpatronen Simon Beck (2)

  Eyefood - sneeuwpatronen Simon Beck (12)


  » Reageer (39)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.W.A.S.P  Stuk van Amelia Earharts vliegtuig ontdekt op onbewoond eiland

  Onderzoekers weten het bijna zeker: ze hebben – 77 jaar nadat Amelia Earhart van de aardbodem verdween – een stuk van haar vliegtuig teruggevonden. Het fragment werd ontdekt op een afgelegen, onbewoond eilandje in de Stille Oceaan.

  Het fragment – bestaande uit aluminium – werd al in 1991 aangetroffen op het eilandje Nikumaroro. Maar op basis van een grondig onderzoek naar het fragment kunnen onderzoekers nu met bijna honderd procent zekerheid vaststellen dat het daadwerkelijk om een onderdeel van Earharts vliegtuig gaat.

  Mysterie
  Earhart verdween – samen met haar vliegtuig en navigator Fred Noonan – op 2 juli 1937 terwijl ze bezig was aan een reis rond de wereld. Hoewel dat alweer 77 jaar geleden is, is nog altijd onduidelijk wat er precies gebeurd is: zowel van Earhart als Noonan is nooit meer wat vernomen en ook hun vliegtuig – waarmee ze op dat moment vanuit Nieuw-Guinea naar Howlandeiland vlogen – is nooit teruggevonden. De wildste verhalen gingen zich de ronde doen: Earhart zou een noodlanding gemaakt hebben op de Marianen-eilanden en daar door de Japanners gevangen zijn genomen en als vermeende spion zijn geëxecuteerd. Anderen dachten dat ze in de Grote Oceaan was neergestort.

  Op Nikumaroro
  De afgelopen jaren heeft The International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) intensief onderzoek gedaan naar wat er met Earhart en haar vliegtuig gebeurd is. Zij stuitten tijdens hun onderzoek herhaaldelijk op bewijs dat het Earhart lukte om haar vliegtuig op een rif voor de kust van Nikumaroro neer te zetten. Zo is er bewijs dat vanaf dat rif kort na de verdwijning van Earhart noodsignalen werden uitgezonden. Het suggereert dat Earhart en/of Noonan de noodlanding overleefden en om hulp vroegen. Dat het vliegtuig nooit gevonden is, zou komen doordat het enkele dagen later door hoog water van het rif is gehaald en in de oceaan is verdwenen.

  earhart


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivory  Recent ontdekte mammoet maakt klonen wellicht mogelijk

  De kans dat het wetenschappers lukt om een wolharige mammoet te klonen, lijkt zojuist aanzienlijk groter te zijn geworden. Een recent ontdekte mammoet blijkt zo goed bewaard te zijn gebleven dat we hierin wellicht voldoende DNA gaan terugvinden.

  De mammoet in kwestie werd vorig jaar in het noorden van Siberië ontdekt. De mammoet heeft de bijnaam ‘Buttercup’ gekregen en is in uitzonderlijk goede staat uit het ijs gehaald. Het vlees van de mammoet was opmerkelijk goed bewaard gebleven en bleek – toen wetenschappers erin sneden – zelfs nog een donkerrode vloeistof te bevatten. Van die vloeistof is nu bekend dat het bloed is.

  Ethiek
  En daarmee komt een prangende vraag steeds dichterbij: als we in staat zijn om een mammoet te klonen, moeten we dat dan ook willen? Is het ethisch verantwoord? Onderzoeker Tori Herridge, betrokken bij de authopsie op ‘Buttercup’ denkt van niet. Een belangrijk tegenargument is volgens haar dat (bedreigde) Aziatische olifanten die gebruikt zouden worden om de mammoet op de wereld te zetten, lijden onder de pogingen om te klonen. En als het klonen eenmaal lukt, is er ook alle reden om medelijden te hebben met de gekloonde mammoet die in alle eenzaamheid leeft in een tijd en gebied waar deze eigenlijk niet thuishoort. Meerdere mammoeten klonen en uitzetten in hun oorspronkelijke leefgebied lijkt misschien een nobel streven, maar we weten niet exact welke invloed ze op dat leefgebied zullen hebben en bovendien is het nog maar de vraag of de dieren zich zullen kunnen redden.

  mammoet


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephy

  Waaierhoen

  In de lente gieren de hormonen in het rond bij de waaierhoenen. De mannen proberen de vrouwtjes te verleiden door hun gele luchtzakken op te pompen.

  De vrouwtjes kijken naar de show en besluiten welk mannetje het beste presteert. Van de groep heren zijn er maar een paar die daadwerkelijk gaan paren. De populairste vent doet het zelfs met 80 (!) procent van de vrouwtjes. 

  Niet alleen de gele 'eieren' op de borst zijn opvallend. Ook de verendos die op de bips van het beestje omhoog steekt, maakt van de waaierhoen een opvallende verschijnsel. De vogel is een bedreigde diersoort en komt alleen nog voor in kleine delen van Canada en de Verenigde Staten.  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie de maan schijnt door de bomen

  .

  Sinterklaas feest stamt af van Bisschop van Myra (uit Turkije)…

  Wist je dat het Sinterklaas feest ooit begonnen is rond de heilige Nicolaas van Myra?

  De naam Sinterklaas of Sint Nicolaas komt oorspronkelijk van Nicolaas van Myra, ook wel Sint Nicolaas omdat Nicolaas van Myra later heilig werd verklaard. 

  Ook het Sinterklaas feest kent een aantal gebruiken die hun oorsprong bij Nicolaas van Myra vinden.

  Zo is hij de beschermheilige van onder andere kinderen en zeelieden en stond hij bekend als weldoener die brave kinderen geschenken gaf en stoute kinderen bestrafte. Ook het strooien met pepernoten komt van Nicolaas van Myra, waarbij Nicolaas van Myra een vader hielp aan een bruidsschat voor zijndochters door hem munten toe te werpen. Later zijn dit pepernoten geworden.

  Dat bij de huidige viering Sinterklaas uit Spanje komt, kan te maken hebben met het feilt dat Sint Nicolaas ooit vluchtte naar Spanje, maar kan ook een historische verwarring geweest zijn of een bedenksel dat nooit meer is recht getrokken.

  Sint Nicolaas stond bekend om het feit dat hij zwarte afrikaanse kindslaven bevrijdde van slavenschepen, waarna hij ze een betaalde baan als knecht aanbood, waardoor ze meet zelfstandig en onafhankelijk konden leven. Waarschijnlijk is dit Zwarte Piet geworden. De Roe is vermoedelijk bedacht als pedagogisch toevoeging. De steeds terug kerende discussie over racisme rond Zwarte Piet lijkt ongegrond als de Sinterklaas traditie daadwerkelijk afstamt van Nicolaas van Myra.

  Het schoen zetten vermoedelijk in de middeleeuwen begonnen toen de kerk op 5 december schoenen ging zetten die door de rijken gevuld werden. Het geld werd op 6 december (de naamdag van Sint Nicolaas) onder de armen verdeeld.

  Nicolaas van Myra was een Griekse bisschop die bisschop van Myra (Turkije) was en ook naar deze plaats vernoemd werd. Nicolaas van Myra werd vooral beroemd door een aantal wonderen die men aan hem toeschreef. Zo vermenigvuldigde hij voedsel tijdens de hongersnood van Myra, een wonder dat we ook uit de bijbel van Jezus Christus kennen. Ook redde hij zeelieden tijdens een storm

  Sinterklaas en Zwarte Pieten  » Reageer (36)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  'Rokers hebben vaker lage rugpijn'

  Dat stellen onderzoekers van de Northwestern University Feinberg School of Medicine. "Roken heeft invloed op de hersenen", aldus onderzoeker Bogdan Petre. "Het verandert de manier waarop de hersenen reageren op rugpijn en het lijkt erop dat rokers minder veerkrachtig zijn bij een periode van pijn."

  Onderzoek

  Het is voor het eerst dat onderzoekers een verband tonen tussen roken, chronische pijn en het hersengedeelte dat betrokken is bij beloning en verslaving. Bij de studie waren 160 volwassenen betrokken die voor het eerst rugpijn ervaarden. Gedurende een jaar ondergingen zij vijf keer een MRI-scan en werden zij gevraagd naar de intensiteit van de rugpijn. Ook vulden de deelnemers vragenlijsten in over hun rookgedrag en andere gezondheidsgerelateerde zaken. De onderzoekers bestudeerden ook 35 gezonde personen en 32 personen met chronische rugpijn.

  De onderzoekers keken vooral naar de hersengebieden die betrokken zijn bij verslaving en gemotiveerd leren. Deze hersencircuits blijken van belang bij de ontwikkeling van chronische pijn. De sterkte van de verbinding tussen de twee hersengebieden bepaalt volgens de onderzoekers onder andere wie er een chronische pijnpatiënt wordt.

  Hersenactiviteit

  "Het hersencircuit was heel sterk en actief in de hersenen van rokers", legt Petre uit. "Maar we zagen een sterke daling in de activiteit tussen deze twee hersengebieden bij rokers die op eigen initiatief stopten tijdens de studie. Na het stoppen was de vatbaarheid voor chronische pijn ook minder."

  Gedurende het onderzoek hielp medicatie de deelnemers bij het managen van de pijn, maar dit had geen invloed op de hersenactiviteit. Volgens de onderzoekers kunnen gedragsinterventies - zoals stoppen-met-rokenprogramma's - in de toekomst gebruikt worden om de hersenmechanismen te beïnvloeden als behandeling voor chronische pijn.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de zon in je hart schijnt  Il Kil Cenote - Aardig Plaatje

  In Yucatan, Mexico, sijpelt het water door de bodem richting ondergrondse rivieren. De grond is daardoor poreus en zo nu en dan ontstaat een zinkgat. In totaal zijn dat er nu zo'n 3.000. En ze zijn prachtig.

  De zinkgaten worden in dit gebied Cenotes genoemd. Hierboven zie je een van de bekendste: Il Kil. Deze poel is openbaar toegankelijk en je mag er gerust een rondje in zwemmen.

  Bedenk wel dat hier door de Maya's veel geofferd werd. Waaronder ook mensen. En dat maakt deze prachtige plek toch ook behoorlijk spooky.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syl  Kan je blaas knappen als je heel nodig moet plassen?

  Nee, dat is een mythe. Als je blaas echt te vol zit, dan leegt je lichaam die simpelweg via je urinewegen. Zit je dan niet op de wc, dan heb je een probleem.

  Er gaat een verhaal rond van de Deense astronoom Tycho Brahe, die in 1601 overleden zou zijn aan een geknapte blaas, nadat hij tijdens een etentje uit beleefdheid de tafel niet wilde verlaten om naar de wc te gaan. Toen Deense en Tsjechische onderzoekers van verschillende universiteiten in 2010 het lichaam opgroeven, bleek de doodsoorzaak van Brahe een kwikvergiftiging te zijn. De haren van zijn snor zaten vol met het giftige metaal, ontdekten ze. Zo blijft een geknapte blaas dus een fabeltje.

  Flits:

  • De meeste mensen legen hun blaas als er 250 tot 400 milliliter urine in zit.
  • Heb je vaak aandrang? Je kunt je blaas trainen om meer urine vast te houden en het signaal dat je moet plassen uit te stellen.
  • De blaas van een vrouw is iets kleiner dan die van een man, omdat er bij vrouwen door de vagina en baarmoeder minder ruimte in de onderbuik is.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My doggies  Magische foto’s van dieren in de winter

  Zoals wij staan te dringen in de winkel, of onze bankrekening online leeg kopen voor een nieuwe wintercollectie, zo hebben dieren vele malen mooiere methoden om zich winterklaar te maken. De meeste dieren krijgen een extra laag veren, vacht of huid en dit zorgt voor extra isolatie, waardoor ze het op onderstaande, prachtige foto’s waarschijnlijk warmer hebben dan de fotograaf! Bij sommige dieren komt deze extra laag ook nog eens in het wit, wat zorgt voor magische plaatjes…

  Eyefood - dieren in de winter 17

  Eyefood - dieren in de winter 18

  Eyefood - dieren in de winter 19

  Eyefood - dieren in de winter 8


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bleu  3 pittige ongelukken door te heet eten

  Heet eten kan een gat in je maag branden. Je kunt er zelfs aan overlijden. Een paar pittige ongelukken door al te gepeperde hapjes.

  1. Soep brandt gat in maag
  Een 26-jarige Chinese man werd in 2012 met spoed opgenomen na het eten van een kom bloedhete Mala-soep, die bol staat van de rode- en Szechuanpepers. Hij begon bloed op te hoesten. In het ziekenhuis bleek dat de hete soep zijn maag zo had aangetast, dat er een gat in was gebrand.

  2. Maagklachten bij currywedstrijd
  Twee deelnemers van een jaarlijkse wedstrijdje ‘Kismot killer curry’ (Indiaas gerecht) bunkeren belandden na een paar happen in het ziekenhuis met maagklachten. De winnaar van de wedstrijd kwam ook niet ver. Hij wist uiteindelijk 9 lepels van het gerecht binnen te houden. De kok beloofde het bij de volgende wedstrijd iets rustiger aan te doen met de peper.

  3. Dood door chili con carne
  De Britse dertiger Andrew Lee had in 2008 een weddenschap met zijn zwager. Die kon pittige chili con carne (bonengerecht) klaarmaken. Lee wilde hem overtreffen, en kookte chili met met flink wat extra pepers. Toen hij een bordje leegat, kreeg hij een hartaanval door de enorme hitte. Hij overleed in het ziekenhuis.


  » Reageer (44)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris  Oma kweekt per ongeluk wiet van vogelzaad

  Ze ziet er niet uit als een gemiddelde wietkweker, maar dat is wel wat Patricia Hewitson was

  Het probleem was alleen dat ze dat niet wist, totdat ze contact had opgenomen met een tuinprogramma.

  De 65 jaar oude dame uit Exmonth, Devon stuurde een mailtje naar de TV show met een foto van de grote cannabisplant, maar ze kreeg als antwoord dat haar mail was doorgestuurd naar de politie. De politie vertelde haar weer dat ze hem moest kappen en naar het politiebureau of de stortplaats moest brengen.

  Volgens onze oma was de plant eerst heel klein, met slechts een paar bladeren, maar ze zag hem groeien tot hij net zo lang was al haarzelf.
  Toen de plant groter en groter werd begon ze toch een beetje nerveus te worden en besloot toen contact op te nemen met het tuin programma “The Potting Shed” om advies over de plant.

  Ze gaven aan dat het om cannabis ging, compleet met adviezen hoe hem te verwijderen. Het programma stuurde de foto ook door naar de politie zonder de contact gegevens van de vrouw door te geven

  De politie reageerde met de mededeling dat het inderdaad om een wietplant ging, maar ze geen maatregelen zouden nemen, als de vrouw de plant zou vernietigen.

  De vrouw geeft aan dat ze het niet erg vond dat de politie geïnformeerd was, ze denkt dat de plant van een hennepzaadje komt die voorkomen in vogelvoer. De vrouw zelf denkt dat die uit haar voederbakje is gevallen.

  wietoma


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portrait  Met deze theezakjes verandert je kopje thee in een vissenkom

  Op het eerste gezicht zal je misschien opschrikken en denken: 'Wat drijft er nu in m'n thee?!' Maar kijk je even beter, dan zie je dat het 'gewoon' een theezakje is, in de vorm van een vis. Waarom ook niet eigenlijk?! De thee zakjes van Charmvilla lijken voor ze in aanraking komen met water nog niet eens een beetje op een goudvis. Totdat je ze onderdompelt in je kopje theewater... Zou jij het willen drinken?

  gold-fish-tea-bag-charm-villa-5-650x492

  gold-fish-tea-bag-charm-villa-2-650x638


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild life

  Naar school over de meest gevaarlijke en bijzondere wegen ter wereld…

  Zoals de titel  al doet vermoeden, gaat het er niet overal in de wereld zo veilig aan toe. De wereldwijde programma;s om kinderen naar school te krijgen, lopen langzamer dan gehoopt. En gewoon wat wegen aanleggen en bussen inzetten is niet overal de oplossing en vaak veel te duur. Het resultaat is dat kinderen over bijzondere en heel gevaarlijke wegen naar school moeten, of gewoon niet gaan…

  Eyefood - Gulu, China 1

  Eyefood - Gulu, China 2

  Een 5 uur durende toch naar, waarschijnlijk een van de meest afgelegen scholen ter wereld, Guru – China

  Eyefood - Lebak, Indonesia 1

  Een kapotte touwbrug in Lebak, Indonesie

  Eyefood - Sichuan Province, China 1

  Over een kapotte brug, door de sneeuwstorm, op weg naar school in Dujiangyan – China

  Eyefood - Galle Fort In Sri Lanka

  Het 16e eeuwse Galle Fort in Sri Lanka is met geimproviseerde plank de route naar school voor deze meisjes.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Always love you  Prachtige electriciteitstorens, omgebouwd tot kunst!

  Landschapsvervuiling?

  In Nederland zijn we het gewend, om het hele landschap vol te zien met dingen die er eigenlijk niet horen. Wat dacht je van windmolens? En natuurlijk ook electriciteitstorens. Sommige mensen hebben er geen last van, anderen vinden het bijna mooi, maar veel mensen vinden het landschapsvervuiling. Om hier iets aan te doen zijn er al verschillende projecten gestart en dat leidt tot geweldige resultaten!

  Jin Choi en Thomas Shine ontvingen de 2010 Boston Society of Architects Unbuilt Architecture Award voor hun project “Land of Giants”. En terecht!


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautyful woman  Huishoudelijke apparaten met wifi

  Niks lekkerder om vanuit bed koffie te zetten. Of tijdens je hardlooprondje alvast het bad laten vollopen. Of dat je huis gewoon schoongemaakt wordt terwijl je aan het werk bent. Nee, dit is geen toekomstmuziek. Dit is nu!

  Vanuit je bed koffie zetten? Met Mr. Coffee is dat geen probleem! Met een app plan je in wanneer de koffie klaar is. Ook check je hoe ver de koffie al is doorgelopen. Extra leuk aan dit apparaat? Het is een ouderwetse koffiezetapparaat. Met filter enzo.

  Ook zo'n hekel aan huishouden? Ga dan aan de digitale werkster. Deze stofzuiger kun je van afstand besturen. En met de ingebouwde camera zie je meteen wat hij aan het doen is. En of de kat hem niet plaagt.

  Naast de stofzuiger, kun je ook een wasmachine met internetverbinding aanschaffen. Er is al een hele reeks exemplaren om uit te kiezen. Sommige wasmachines geven zelf via een app aan wat er aan de hand is als ze stuk zijn. Anderen kun je van afstand aanzetten. Of check met je telefoon wat de status van je wasgoed is.

  Het zou ook lekker zijn als de radio alvast een lekker deuntje speelt. Ja hoor, ook dat is geen probleem. Je kunt elk apparaat via wifi besturen door ze in een speciaal stopcontact te pluggen. Maar sowieso zijn veel muzieksystemen al via bluetooth te dirigeren.

  Zet ondertussen alvast je sfeerverlichting aan met ledlampen. Je bedient ze, wederom, via een app op je telefoon. Dus als het 's ochtends nog donker is, knal je alvast het licht in de woonkamer aan.

  En last but no least laat het bad maar vollopen!


  » Reageer (37)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet  Mosselen

  Ingredienten

  2 kilo mosselen
  2 uien
  ½ bosje selderij
  peterselie
  wortelen
  of een zakje kant en klare soepgroenten

  Bereiding

  Zet de mosselen onder water met wat zout en roer ze flink om.
  Staan ze nog open, tik ertegen, of houd ze met de bolle kant onder koud stromend water.
  Sluit de mossel dan kun je hem gebruiken, anders niet.
  Was ze grondig.
  Neem een pan, gevuld met een bodem water, voeg de groenten toe, leg de mosselen erop.
  Met een gesloten deksel snel aan de kook brengen.
  Af en toe omschudden zodat de groenten zich goed mengen.
  Koken tot alle mosselen open zijn.
  Komen vocht en deksel omhoog dan even deksel oplichten zodat vocht weer zakt.
  Totale kookduur max. 5 minuten  Mosterdsaus voor bij mosselen

  Ingredienten

  3 eetl. mayonaise
  1 eetl. grove mosterd
  1 eetl. tomatenpuree
  1 eetl. citroensap

  Bereiding

  Doe de mayonaise, mosterd en tomatenpuree in een kommetje.
  Pers de citroen uit.

  Roer alles goed door elkaar en laat even een half uurtje op smaak komen alvorens te serveren bij de mosselen.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walking on the bridge  We zijn inmiddels vertrouwd geraakt met de planten in de voortuin en op de vensterbank. Maar er zijn planten waar we nooit aan wennen, omdat ze zo bizar zijn.

  Stinkerd
  De Amorphophallus titanum is zo’n bizarre plant. Hij gaat zo’n veertig jaar mee en bloeit gedurende zijn leven slechts enkele keren. Maar wanneer dat gebeurt, kunt u er niet omheen. De plant stoot dan in de eerste uren namelijk een vreselijke geur uit die nog het meest doet denken aan de geur van kadavers en rotte eieren. De plant kan wel drie meter hoog worden en is dan zowel qua uiterlijk als qua geur zeer indrukwekkend te noemen. De Amorphophallus titanum is terug te vinden in de regenwouden van Sumatra, maar ook in Nederland te bewonderen en wel in de Hortus Botanicus in Leiden.  Enorm
  Nog zo’n stinkerd is de Rafflesia arnoldii. Toch is de geur van deze bloem niet de reden dat deze in dit lijstje opduikt. Het is eerder de bijzondere vorm van de bloem die de aandacht trekt. De Rafflesia arnoldii heeft geen bladeren en ook geen steel, maar enkel een bloem. En die gaat dan ook nog eens de boeken in als de grootste bloem ter wereld. De bloem kan namelijk tot wel één meter groot worden en gemakkelijk zeven kilo of meer wegen. De Rafflesia arnoldii haalt zijn voedsel uit bomen: met behulp van draden tapt de bloem de nodige voeding af. De bloem komt voor in de regenwouden op onder meer Sumatra.  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk  Eten is niet meer smakeloos dankzij elektrische lepel

  Soms mist eten net een beetje zout of juist wat zoets. Het resultaat: smakeloos voedsel. In de toekomst zal dat ons niet meer overkomen. Tenminste: als het aan onderzoeker Nimesha Ranasinghe en zijn elektrische lepel ligt.

  Normaliter gebruiken we een lepel om het voedsel in de mond te brengen. Maar Ranasinghe geeft de lepel van de toekomst een extra functie. Zijn lepel is in staat om de gebruiker het idee te geven dat het voedsel dat deze tot zich neemt veel smaakvoller is dan in werkelijkheid het geval is. Om dat te bewerkstelligen bevinden zich op de lepel elektroden die verschillende smaaksensaties en temperaturen simuleren.

  Het apparaatje is niet alleen handig voor mensen die het eten dat hun partner ze voorschotelt standaard smakeloos vinden. Ook mensen die om gezondheidsredenen niet veel suiker of zout mogen nuttigen, kunnen er hun voordeel mee doen. Een andere interessante toepassing is dat je smaak kunt gaan ‘delen’. Stel: je eet een heerlijke, mierzoete chocolademuffin en je wilt een vriend of vriendin in die smaaksensatie laten delen. Er is alleen één probleem: die vriend of vriendin bevindt zich momenteel aan de andere kant van de wereld. Dan kan de ‘Digital Taste Interface’ uitkomst bieden. Je gebruikt de controlemodule om de smaak te simuleren en stuurt die vervolgens door naar de tong-interface van je vriend of vriendin. Die simuleert de smaak en vervolgens kan je vriend of vriendin die zoetigheid dus ook proeven.

  eten


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.City lights  Onmogelijke beelden

  Deze foto's werden bedacht en gecreëerd door de Zweedse fotograaf Erik Johansson. Vanuit zijn studio in Berlijn herwerkt hij zijn eigen foto's tot ongelooflijke droombeelden.
  » Reageer (38)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!