Gastenboek
 • Aangename dag lieverd
 • Aangename woensdagavond, José
 • Groetjes
 • mijn aangenaamste Woensdaggroetjes met het zonnetje...
 • Lieve groetjes van roosje

  Heerlijke mosselen met frietjes en sausjes staat klaar

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.House for sale  Wat een zomer. Het was heet, het was koud en af en toe hagelde het als een gek. Natuurlijk was de vakantie heerlijk: vrij van verplichtingen en moetjes.

  Maar: aan alles komt een eind. En zo ook aan de vakantie…

  Je hebt de hele zomer liggen bakken en braden…  En natuurlijk heb je ook elke dag dat het kon gezwommen!  Het was eigenlijk echt een prima zomertje..  Maar nu moet je weer aan de bak…  Maar gelukkig bestaat het weekend ook nog  Niet vergeten: een klein feestje op woensdag of donderdagavond al mag natuurlijk ook  Staat de drank al klaar?


  » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk  Een niet schoongemaakt waterflesje is net zo smerig als je wc-bril

  Hoe kan een waterflesje nu vies worden als je er alleen maar water in doet, zou je denken. Helaas gaat die vlieger niet op. Drinken uit een nagevuld flesje water dat niet wordt schoongemaakt, zou net zo smerig zijn als het likken van de wc-bril.

  Dat blijkt uit onderzoek van Treadmillreviews. De onderzoekers onderwierpen waterflesjes, die sporters een week lang hadden gebruikt, aan testen in een laboratorium. Het smerigste flesje bevatte meer bacteriën dan de gemiddelde toiletbril. 60 procent van deze bacteriën waren in staat om mensen ziek te maken.

  Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit gore probleempje: maak je flesje schoon. Het best koop je roestvrij stalen flessen. Daar zitten veel minder bacteriën op dan op plastic flesjes en ze kunnen bovendien in de afwasmachine.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodmorning  Kat aan het kattenkruid

  Als een kat zijn neus in kattenkruid steekt, verandert hij terstond in een ware drugsverslaafde. Zijn pupillen worden groot. Hij likt aan de bladeren en geeft de plant kopjes.

  Af en toe onderbreekt het dier zijn activiteit door met een lege blik in de verte te staren. Gelukzalig rolt hij vervolgens miauwend over de grond.

  Seksferomoon
  Wat die katten zo lekker vinden aan de plant? Kattenkruid bevat nepetalacton, een stof die de plant produceert tegen insecten. Voor katten fungeert de stof ook als een seksferomoon, een stof die dieren gebruiken om hun partner seksueel op te winden. Een kat die het feromoon heeft opgesnoven, vertoont het gedrag van een krols wijfje. Gek genoeg geldt dat net zo goed voor katers als voor poezen. In een grotere dosis lijkt het kruid ook hallucinerend te werken. Katten slaan met hun poot naar muizen die verder niemand kan zien of gaan achter onzichtbare vogels aan.

  Gen
  Ook grote katten, zoals leeuwen en tijgers, zijn vaak verzot op kattenkruid. Toch heeft het spul niet op elke kat evenveel effect. Ongeveer 30 procent van de huiskatten mist het gen dat hem gevoelig maakt voor deze ‘drug’. En wat doet het met mensen? Het opsnuiven van kattenkruid geeft bij ons geen reactie.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honey bee  Fotograaf zet zijn eigen leven op het spel om een jonge adelaar uit de modder te redden

  Krzysztof Chomicz is nogal dol op dieren. Dat blijkt niet alleen uit zijn werk – hij is natuurfotograaf – maar ook uit zijn bijzondere reddingsactie van een adelaar in Polen, waarbij hij de ultieme held was.

  Het noodlot sloeg namelijk toe voor een jonge adelaar: het dier belandde vlakbij de Poolse plaats Swinoujscie in de modder en kon zichzelf niet meer bevrijden. Maar gelukkig was Krzysztof daar en gooide hij zijn spullen aan de kant en dook hij achter de vogel aan.  Gekkenwerk natuurlijk, als je bedenkt dat het voor Chomicz ook heel zwaar is om zich te bewegen in de modder. Gelukkig kreeg de Poolse creatieveling hulp van de lokale brandweer en met elkaar wist het team de gevleugelde vriend te redden:

  De vogel kreeg de naam Icarus en maakt het nu weer helemaal goed.

  vogel


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer

  .

  Deze kat gooit constant zijn pootjes in de lucht, en niemand weet waarom

  Droomt ze van een voetbalcarrière? Is ze bang voor zwetende okseltjes? Heeft ze misschien een soort stuiptrekking? Niemand die het weet. Wat wel duidelijk is, is dat Keys gewoon heel graag haar voorpootjes in de lucht gooit.

  Het begon op een ochtend dat Keys haar pootjes in de lucht gooide en haar baas Peter Mares zo snel mogelijk een foto maakte. ‘Snel! Voor het moment over is’, dacht hij waarschijnlijk.

  Maar de volgende dag deed ze het weer, zo valt te lezen op Bored Panda. En de dagen erna ook. Inmiddels heeft de zwart-witte poes een eigen Instapram-account: @goalkitty. Awwww.


  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange  Waarom zijn komkommers gezond?

  Voedingsstoffen in komkommer zijn gezond

  Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand. Een laag vitamine K-gehalte wordt geassocieerd met een hoger risico op botbreuken. Bovendien verbetert vitamine K de opname van calcium in het lichaam.

  Antioxidanten staan onder andere bekend om hun ontstekingsremmende werking en kunnen daarom veel betekenen voor je lichaam. De antioxidant fisetin zit in komkommer en blijkt een positieve werking te hebben op je hersenen; het zou je hersenen beschermen tegen neurologische ziekten. Een andere antioxidant in komkommer, polyfenol, zou het risico op kanker en hartziekten verminderen. Flavonoïden (je raadt het al: dit zijn ook antioxidanten) in komkommer lijken pijn te bestrijden.

  Weetjes over de komkommer:

  • In de wetenschap worden komkommers ook wel cucumis sativus genoemd.
  • De komkommerfamilie is een grote familie. Naast komkommers behoren onder andere courgettes, augurken, pompoenen en watermeloenen tot de komkommerachtigen.
  • Een komkommer kan veel verschillende vormen én kleuren hebben, zoals geel en oranje.
  • De grootste komkommer ooit groeide in zuid China. Deze was zo’n 1,7 meter lang en woog bijna 70 kilo.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue crab bar  Verkoeling nodig in deze hitte? Deze dieren laten je zien hoe het moet

  30, 34 of zelfs 41 graden Celsius! Het zijn getallen die je normaal gesproken alleen maar in de zonnige, tropische oorden meemaakt. Maar deze week zijn ze ook in ons kikkerlandje werkelijkheid geworden.

  Heerlijk natuurlijk al die zonnestralen, maar ze zijn stiekem ook wel een beetje erg warm. Ventilatoren worden massaal ingekocht, water is er nog nooit zo veel getapt en de ijsklontjes zijn niet aan te slepen.

  Maar hoe doen dieren dat eigenlijk? Hoe zoeken zij de verkoeling tijdens deze intense dagen? Check hier de liefste plaatjes van hoe dieren hun hoofd koel houden deze dagen. Lief!

  In bad

  Golfje pakken

  Dansjes onder de sproeier

  Poolparty

  koppie onder


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natural woman  Door een kastje in zijn tuin te bouwen heeft deze bioloog een bijzondere vlindersoort gered

  Hoe gigantisch veel dieren er ook op deze aardbol leven, toch valt er niet te ontkennen dat er ontzettend veel diersoorten met uitsterven worden bedreigd. En dat leek ook het geval te zijn voor de Californische Zwaluwstaartvlinder (tegenwoordig Koninginnenpage genoemd). Gelukkig gaat het daar nu een stuk beter mee, allemaal dankzij bioloog Tim Wong.

  Tim bouwde in zijn achtertuin een kas speciaal voor de vlinders. Deze kas beschikte namelijk de geschikte hoeveelheid zonlicht en de juiste temperatuurschommelingen. En dat afgewisseld met een lekker briesje waardoor de vlinders goed konden groeien. Ook leerde Tim dat de vlinders zich voeden met één soort plant uit de Californische Pijpbloemfamilie. Een plant die in eerste instantie moeilijk te vinden was.

  Tim vond de plant uiteindelijk in een botanische tuin en kreeg toestemming om een stukje van de plant mee te nemen zodat hij deze kon planten in zijn eigen kas. Toen zijn kas uiteindelijk af was, liet hij 20 rupsen los. En nu drie jaar later is zijn kas, het tehuis voor de vlinders, in volle glorie en bloei. En… niet onbelangrijk: De populatie blijft groeien!  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreaming  Je zonnecreme kan over de datum zijn

  Als je zonnebrandolie koel en in het donker bewaart kan de fles jaren meegaan. Maar dat doet vrijwel niemand. Er zijn dagen dat je de fles meeneemt naar het strand of dat hij dagen in een warme auto ligt. Dan kan de kwaliteit afnemen, zegt Georgios Imanidis,van de University of Applied Sciences in Zwitzerland. Dat gaat niet heel snel, maar na een half jaar kan de werkzaamheid van de olie of creme wel teruglopen. Zodanig dat je denkt een factor 50 aan te brengen, terwijl de bescherming feitelijk lager is. Remedie als je geen nieuwe fles wilt kopen: vaker insmeren (dat is altijd verstandig…)

  Je zonnecreme kan over de datum zijn


  » Reageer (27)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Think in romance  Dit zijn géén flessen frisdrank… Het zijn taarten!

  Sidney beschikt over een wel heel erg creatieve bakker en Andres Fatso is de naam. Naast dat ze cakejes en andere lekkernijen bakken, maken ze ook flessen frisdrank zoals Coca-Cola en Sprite. Alleen zijn deze niet van plastic en zijn ze al helemaal niet gevuld met frisdrank. Ze zijn gemaakt van bakkersproducten. Ja, jeweetwel, de producten waar taart en cake van gemaakt worden. Deze baksels zien er ook bijzonder aantrekkelijk uit en zijn in complete vorm bijna niet te onderscheiden van een echte fles fris. Zijn er in Nederland ook van die creatieve bakkers die deze frisdrank-taarten kunnen bakken en verkopen? Wij hopen van wel
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sliding doors  Deze planten verjagen muggen op een natuurlijke manier

  citroenmelisse

  kattenkruid

  basilicom

  pepermunt

  salie

  Lavendel

  tagetes

  we hebben de suggestie van Knack uitgeprobeerd, met een kruidentuintje onder het slaapkamerraam.

  Er waren geen muggen, en het rook geweldig.

  Deze planten verjagen muggen op een natuurlijke manier


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy holiday  10 voedingsmiddelen die je veel te snel weggooit

  Je hebt er vast al eens van gehoord: er is een verschil tussen ‘tenminste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’. De eerste staat vaak op verpakkingen van lang houdbare producten zoals pasta, de tweede is voor voedingsmiddelen die snel bederven zoals melk en eieren.

  Deze houdbaarheidsdata worden er echter op gezet door de producenten, die uiteraard zoveel mogelijk willen verkopen. Van de ‘tenminste houdbaar tot’-datum is inmiddels wel duidelijk dat je die met een korreltje zout moet nemen, maar ook bij diverse bederfelijke producten zit er nog behoorlijk wat rek in de houdbaarheidsdatum.

  We noemen tien voorbeelden:

  1. Boter
  Boter, geopend of niet, is nog een maand te gebruiken na de houdbaarheidsdatum die op het pakje staat.

  2. Eieren
  Eieren kun je nog gewoon in de pan gooien 3 tot 5 weken na aankoop, ongeacht de datum op de verpakking.

  3. Yoghurt
  Yoghurt is nog zo’n 7 tot 10 dagen te eten na de uiterste verkoopdatum.

  4. Melk
  Ook melk gaat langer mee dan je zou denken. Een week na de houdbaarheidsdatum kun je het nog wel drinken.

  5. Smeerkaas
  Smeerkaas is tot een maand na de datum op het pakje te consumeren, mits het folie er nog over heen zit.

  6. Bacon
  Als de verpakking nog helemaal dicht zit, is bacon maximaal een week langer te gebruiken dan de producent voorschrijft.

  7. Geraspte Parmezaanse kaas
  Geraspte Parmezaanse kaas is een typisch voorbeeld van een product dat veel te snel wordt weggegooid. De Italiaanse kaas blijft wel drie maanden langer goed dan wat de houdbaarheidsdatum beweert.

  8. Hot Dogs
  Hot Dogs die luchtdicht zijn verpakt kun je prima eten een week na de voorgeschreven datum.

  9. Fetakaas
  Ook fetakaas blijft een week langer goed dan wat op de verpakking staat.

  10. Rijst
  Rijst kun je eeuwig bewaren.

  10 voedingsmiddelen die je veel te snel weggooit


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening  Eén van de twee honden hielp met het maaien van het gras. Zie jij welke?

  “Het is moeilijk te zien, maar één van mijn twee honden heeft mij geholpen met het maaien van de tuin”, plaatste Azflat4 op Reddit. De grapjas. Natuurlijk zien we direct dat dat de onderste hond moet zijn!  Hmm ja, ik denk ook de onderste


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical summer


  Zó verwijder je nagellak van je tapijt, meubels en kleding

  1. Je haar.

  Hoe je het voor elkaar hebt gekregen weet je niet, maar er zit een paarse vlek in je haar en die heb je daar toch liever niet zitten. Als de nagellak nog nat is, kun je dit met nagellakremover zonder aceton weghalen. Als de vlek al droog is, zou je conditioner of haarolie kunnen gebruiken om je haar zacht en soepel te maken, zodat je de nagellak eruit kan halen. Probeer het anders ook eens met bijvoorbeeld olijf- of kokosolie.

  2. Tapijt.

  Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van je tapijt. Als de kleur licht is, kun je waarschijnlijk het best nagellakremover gebruiken zonder aceton - en vooral niet keihard gaan wrijven, maar echt puur het plekje behandelen. Is je tapijt donker? Gebruik dan haarspray of een beetje alcohol, waarna je de nagellak opveegt met een spons of keukenrol. Je zal deze stap waarschijnlijk een paar keer moeten herhalen voordat de nagellak er compleet uit is.

  3. Hout.

  Gebruik absoluut géén nagellakremover op hout. Het is daar te agressief voor en kan eventuele lak meenemen tijdens het verwijderen van je vlekken en creëert daarnaast ook nieuwe vlekken. Er is gelukkig een andere manier om hout nagellakvrij te maken: spray een beetje haarlak op de nagellak en laat het zo'n 20 seconden zitten. Hierna kun je het verwijderen met een doekje, waarna je eventueel de stappen herhaalt.

  4. Kleding.

  Dit is echt the worst! Je hebt net een nieuw topje gekocht en besluit wat knalrode nagellak op te doen. Niet geheel bewust van het feit dat je nagellak nog niet droog is, trek je je topje recht en ja hoor: daar hebben we het alweer. Net als bij hout kan nagellakremover te agressief zijn en zelfs kleur uit je kleding verwijderen. Op sommige stoffen werkt het wel, dus dan zou je eerst even een plekje uit moeten proberen op je kledingstuk dat niet zichtbaar is, maar doe het hierna direct in de wasmachine! Je kunt in dit geval het beste haarspray gebruiken, op dezelfde manier als je doet bij hout.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.At the seasite  Mosselsoep

  Mosselen met friet is zowat de Belgische klassieker bij uitstek, maar je kan de smakelijke weekdieren ook gebruiken voor een stevige soep.

  Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 kg mosselen
  • 2 wortels
  • een halve venkel
  • 1 seldersteel
  • 2 preien
  • 2 sjalotten
  • Een bussel peterselie
  • 1 teentje look
  • 1 eidooier
  • 200ml room
  • 1 el bloem
  • Peper

  Zo maak je het

  1. Kook de mosselen op een hoog vuur gaar in een kookpot mét deksel. Je hoeft geen vetstof of water te gebruiken. Wanneer de schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar. Hou het kookvocht bij, dat vormt straks de basis voor de soep.

  2. Snij de wortel, venkel, de sjalotten, het wit van de prei en de selder in julienne (lange reepjes). Stoof de groentjes in een soeppot aan in wat olijfolie. Doe er een teentje geplette look en flink wat fijngehakte bladpeterselie bij.

  3. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je een eetlepel bloem toe, die je al roerend even laat meebakken. De bloem zorgt straks voor de binding.

  4. Doe het kookvocht van de mosselen bij de groenten. Als je niet genoeg hebt, of als de smaak te zout is, kan je ook wat water toevoegen. Laat 10 minuten koken op een middelmatig vuur.

  5. Haal de mosselen uit hun schelp en doe ze in de soep. Breng even aan de kook om ze op te warmen.

  6. Haal de pot van het vuur en werk de soep af met een mengsel van de eidooier en de room, die je eerst flink door elkaar roert met een vork. Kruid naar smaak met peper (géén zout) en dien de soep meteen op.

  Klaar in 30 minuten


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet silence


  Dít is waarom verse ananas je mond zo kan irriteren

  Het gehemelte en zelfs de tong kan behoorlijk geïrriteerd en prikkelig aanvoelen na het verorberen van wat stukjes van deze tropische vrucht. Maar hoe komt dit eigenlijk? Niét simpelweg door het zuur, dus.

  Ananas bevat een bepaald enzym dat bromelaïne heet. Deze stof breekt proteïnen af, waardoor het ook vaak gebruikt wordt om vlees malser te maken. Bromelaïne zit in elk deel van de ananasplant, maar voornamelijk in de steel. Je mond kan dit stofje niet goed verwerken, waardoor het prikt. Je darmen kunnen het echter wel goed verwerken; het enzym is zelfs zeer gezond voor je lijf. Bromelaïne is namelijk een zeer goede natuurlijke ontstekingsremmer en wordt het dan ook veelal in supplementen tegen diverse ziektes gebruikt.Om dit vervelende gevoel toch íets minder te maken (mocht je er last van hebben), kun je het best zoveel mogelijk van de steel weghalen, wat het middelste gedeelte van de ananas is. Als je dit gedeelte niet eet, wordt het prikgevoel aanzienlijk minder of zal je er zelfs helemaal geen last van hebben.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical breeze


  Waarom je regelmatig kersen moet eten

  Het is kersentijd! In de zomermaanden zijn Hollandse kersen volop verkrijgbaar bij de kersentelers en supermarkt. Ben jij dol kersen? Goed nieuws, ze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.

  Kersen bevatten veel vitamine A en C en het mineraal kalium. Dit mineraal werkt bloeddrukverlagend en beschermt tegen hartritmestoornissen. Ook zorgt kalium er - samen met natrium - voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken.

  Daarnaast zit er ook bètacaroteen in kersen. Bètacaroteen is een provitamine A en wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Hierdoor is het belangrijk voor de weerstand en het gezichtsvermogen, maar draagt het ook bij aan gezonde botten, tanden en huid en de groei

  Wassen

  Was kersen altijd goed onder stromend water voordat je ze eet. Net als op al het fruit kunnen er schadelijke bacteriën of virussen op kersen voorkomen.

  Kersenpit

  Eet de kersen op zonder pit. In de pitten van kersen kan blauwzuur voorkomen. Dat is een ander woord voor cyanide. Deze giftige stof komt vrij als je een pit fijnkauwt of vermaalt. Het advies is dan ook om geen pitten van kersen door te slikken. Maar mocht het een keer per ongeluk gebeuren, dan kan dat niet gelijk kwaad.  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.On the beach


  Jus d’orange drinken in de zon kan levensgevaarlijk zijn

  Ben je blank en drink je regelmatig een glas verse sinaasappelsap? Ga dan niet onbeschermd zonnebaden. Een stofje in citrusvruchten maakt je huid gevoeliger voor zonlicht, waardoor de kans op huidkanker groter is.

  Wetenschappers hebben de consumptie van citrusvruchten onder meer dan honderdduizend blanke mannen en vrouwen vergeleken met bepaalde gezondheidsrisico’s. Daaruit blijkt dat iemand die veel grapefruits eet of sinaasappelsap drinkt een grotere kans heeft om huidkanker te krijgen.

  Het eten van citrusvruchten is op zichzelf niet gevaarlijk. De onderzoekers benadrukken dat de verhoogde kans op huidkanker te maken heeft met het feit dat citrusvruchten psoralenen bevatten. Psoralenen zorgen ervoor dat je huid gevoeliger is voor licht. Wie veel citrusvruchten verorbert, doet er goed aan om zichzelf goed in te smeren met een dikke laag zonnebrandcreme. Overweeg daarnaast om in de schaduw te zitten of om een hoed te dragen.

  Grotere kans op huidkanker
  “Mensen die gemiddeld meer dan 1,6 citrusvrucht per dag consumeren hebben een 36% grotere kans op huidkanker in vergelijking met mensen die minder dan twee citrusvruchten per week eten”, zegt hoofdauteur Shaowei Wu van de Brown Universiteit.

  Verschillen
  Opvallend is dat grapefruits en sinaasappelsap meer psoralenen bevatten dan grapefruitsap en sinaasappels. Hoe komt dit? “Dit heeft ermee te maken dat de hoeveelheid psoralenen per vrucht verschilt”, vervolgt Wu. “In sinaasappels bevat de pulp meer psoralenen, terwijl in grapefruits het vezelachtige materiaal rondom de pulp meer psoralenen bevat.”


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grace

  Nieuwe pauwspin heeft knalblauw Zorro-masker

  De pauwspin met de naam Maratus personatus (het Latijnse woord voor gemaskerd) is drie tot vijf millimeter lang. De mannetjes hebben felle kleuren om vrouwtjes te lokken. In tegenstelling tot andere pauwspinnen – zoals de Maratus harrisi – heeft M. personatus geen waaiervormig achterlijf die hij aan vrouwtjes toont. Zijn blauwe masker is voldoende.

  Bioloog Jürgen Otto vond het blauwe spinnetje. De bioloog bestudeert pauwspinnen al sinds 2008 en heeft het zijn missie gemaakt om alle pauwspinnen die er zijn te documenteren. Hij heeft de nieuwe pauwspin ontdekt dankzij zijn collega, de spinnenspecialist David Knowles. Otto beweert dat deze spin ongevaarlijk is voor mensen.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy  Het is even wennen, maar de zomertrend van 2016 is toch echt blauwe wijn

  Is het een futuristisch ogend blijvertje of zijn we het in de herfst alweer vergeten zoals de cider van vorig jaar? Blauwe wijn, al populair in Spanje, rukt op naar Nederland.

  En er is niets chemisch aan, verzekeren importeurs direct. De blauwe kleur komt van anthocyaan, een natuurlijke kleurstof uit de schil van blauwe druiven. Verder is de wijn ook niet zoet, zoals de kleur doet vermoeden, maar doet hij denken aan een aromatische, droge Chardonnay.

  Wijnkenner Harold Hamersma vindt de wijn evenwel een gimmick. In Het Parool noemt hij de blauwe wijn ‘opvallend, maar niet opvallend lekker’. Na drie soorten blauwe wijn: ‘Het ziet eruit als ruitenwisservloeistof, maar zo smaakt het niet’.

  De ‘overdreven fruitige’ wijn kan volgens Hamersma leuk zijn als grap op een themafeest. Maar daarna zal de wijn wel weer verdwijnen. ‘Een voordelige supermarktwijn, in de categorie 3,99 of 4,99 euro’.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Face of eve  De verrassende waarheid over hoelang je eten kunt bewaren

  Mayonaise

  Verrassend genoeg is mayonaise niet erg lang houdbaar; in de voorraadkast twee maanden en in de koelkast drie maanden. Het ei en de azijn in de saus beginnen na een tijdje te stinken en zorgen ervoor dat de mayo er niet meer zo fraai uitziet.

  Soep in blik

  Veel van ons bewaren graag een paar blikken soep in de voorraadkast voor wanneer het winter is, we ziek zijn of gewoon om wat extra's achter de hand te hebben. Hoewel je ze maar liefst vijf jaar in de voorraadkast kun bewaren, gaat de soep al na twee jaar achteruit

  Bananen

  Je kunt meestal vrij goed aan de schil zien of een banaan nog eetbaar is. Gemiddeld zijn bananen twee tot vijf dagen houdbaar in de fruitschaal, en zeven dagen in de koelkast.

  Eieren

  Je kunt eieren in de koelkast tussen de drie en vijf weken bewaren, zolang ze nog niet gekookt zijn en nog in de schaal zitten. Gekookte eieren kun je maar een week bewaren, maar ze gaan dan wel ontiegelijk stinken.

  Worsten

  Worsten zijn vrij lang houdbaar als ze gebakken zijn, maar daarvoor niet bepaald. Rauwe worsten zou je maar een of twee dagen in de koelkast moeten bewaren om ziektes te voorkomen, maar in de vriezer kun je ze wel twee maanden bewaren.

  Melk

  Melk is na de verkoopdatum meestal nog een week houdbaar in de koelkast, en drie maanden in de vriezer. De melk blijft langer goed wanneer je het pak in de koelkast zelf bewaard, in plaats van in de koelkastdeur

  Kip

  Kip is waarschijnlijk de voedselsoort waar we ons allemaal het meest druk om maken. Rauwe kip blijft maar een of twee dagen goed in de koelkast, en in de vriezer negen maanden. Gekookt of gebakken kun je de kip drie tot vier dagen in de koelkast bewaren.

  Chicken is probably the food we all worry about the most, and it’s obviously important we know exactly what is safe and what isn’t. But before we even think about cooking it, we should always be aware that raw chicken will only last for one to two days in the fridge. Stick it in the freezer and you’ve got it for nine months, or cook it, and you can keep it in the fridge for three to four days.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowergirl


  Aardappels eten is behoorlijk gevaarlijk

  Af en toe een aardappel is geen probleem. Maar een paar keer per week verhoogt het risico op hoge bloeddruk aanzienlijk. En van hoge bloeddruk zijn de risico’s bekend. Een studie in het medische vakblad The British Medical Journal (BMJ) toont aan dat vier keer per week aardappelen eten in welke vorm dan ook – gebakken, gekookt of als puree – schadelijk is.

  Het onderzoek – gedaan door wetenschappers van Harvard – maakt niet duidelijk hoe de relatie tussen aardappels en hoge bloeddruk in elkaar zit. Wel dat die er is. En dat die niet gezond is

  Aardappels eten is behoorlijk gevaarlijk


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thafs  Het lijken bloemetjes, maar het zijn

  Kijk je naar deze foto’s, dan zou je in eerste instantie denken dat het bloesembloemetjes zijn. Maar kijk je nog even iets beter, dan zie je pas wat het werkelijk is: puntenslijpsels.

  Terwijl de meeste mensen puntenslijpsels rechtstreeks de prullenbak in gooien, laat de Japanse Haruka Misawa je er juist de kunst van in zien. Toen ze haar potlood eens sleep, zag ze hoe mooi die slijpsels eigenlijk kunnen zijn. Dus maakte ze er de onderstaande serie foto’s van.  Echter zijn de slijpsels van deze foto’s niet van echte potloden gemaakt, maar van haar zelfgemaakte potloden van papier.  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorro  Innerlijke rust

  Ik wil dit even onder de aandacht brengen omdat het voor mij ook goed gewerkt heeft

  Ik hoorde een arts op de t.v zeggen dat we als we tot innerlijke rust willen komen,iets waaraan we begonnen zijn af moeten maken

  Omdat we eigenlijk allemaal wat meer rust in ons leven willen hebben ben ik in huis gaan snuffelen naar zaken waar ik aan begonnen was en nooit had afgemaakt

  Ik heb vervolgens een fles Merlot leeggemaakt die nog half vol was
  alsmede een fles Chardonay

  Toen een fles Bailies en een vles Wum

  Toen ook noch een dos znoepies van M en M en noch wad gips van Smis

  Ook noch un ressie Wiskie

  Je heb heen noosie van hoe ik me nu foel

  Zeg did an al je vrinden die rusd noodig hebben, en seg dat je fan ze hout
  Plettig wekkend

  Fiefs Joseeee

  xxx


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rainbow  5 handige tips voor een perfecte barbecue

  Wil je er een perfecte middag van maken, dan hebben we vijf handige tips voor je.

  1. Vul een sprayflacon met appelsap
  Bespuit je vlees met appelsap terwijl het op de barbecue ligt. Het wordt er extra sappig van en geeft een heerlijke smaak.

  2. Marineer je vlees in bier
  Vlees dat gegaard is op de barbecue bevat vanwege de hoge baktemperatuur relatief veel schadelijke stoffen. Maar uit onderzoek van de universiteit van Porto blijkt dat je het effect daarvan teniet doet door het vlees van tevoren vier uur in donker bier te leggen.

  3. Maak je rooster schoon met ui
  Snijd twee uien door midden en prik een helft aan je barbecue-vork. Ga daarmee over het rooster als het nog heet is. Doe dit een paar keer en gebruik daarvoor alle ui. Binnen de kortste keren is je rooster weer schoon.

  4. Gebruik een muffinblik voor de sauzen
  Stop je sauzen in de verschillende vakjes van een muffinblik of cupcake-bakvorm. Het ziet er mooi uit en is makkelijker dan al die losse flesjes of bakjes.

  5. Verdeel de barbecue in twee zones
  Leg de brandende houtskool aan één kant. Braad daar het vlees. Als het gaar is kun je het aan de andere kant leggen, zodat het warm blijft zonder dat het aanbakt.

  Eet smakelijk!


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in bloom  Ooit een koe met een geföhnde vacht gezien?

  Nee? Let op, komt-ie:


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty of nature  Wist u dat...?!

  Vrijdag de 17e een ongeluksdag is in Italië?

  Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers.
  Dit is een anagram van 'VIXI', wat Latijn is voor 'ik heb geleefd'. "In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten".
  Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood.
  Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17:
  De Renault 17 heet daar R177.
  De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.
  En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïnvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.


  » Reageer (35)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!