Gastenboek
 • Groetjes
 • mijn aangenaamste Dinsdaggroetjes..

  Heerlijk koud buffet staat klaar met koffie/thee en frisdrank

       

  Was bedeutet das word danke schon van Chris
  Djalala la van Gerard
  Weerspreuken Juli van Elza
  Eerbied van Greetje
  Goodbye van Mara

     

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.On the beach


  Jus d’orange drinken in de zon kan levensgevaarlijk zijn

  Ben je blank en drink je regelmatig een glas verse sinaasappelsap? Ga dan niet onbeschermd zonnebaden. Een stofje in citrusvruchten maakt je huid gevoeliger voor zonlicht, waardoor de kans op huidkanker groter is.

  Wetenschappers hebben de consumptie van citrusvruchten onder meer dan honderdduizend blanke mannen en vrouwen vergeleken met bepaalde gezondheidsrisico’s. Daaruit blijkt dat iemand die veel grapefruits eet of sinaasappelsap drinkt een grotere kans heeft om huidkanker te krijgen.

  Het eten van citrusvruchten is op zichzelf niet gevaarlijk. De onderzoekers benadrukken dat de verhoogde kans op huidkanker te maken heeft met het feit dat citrusvruchten psoralenen bevatten. Psoralenen zorgen ervoor dat je huid gevoeliger is voor licht. Wie veel citrusvruchten verorbert, doet er goed aan om zichzelf goed in te smeren met een dikke laag zonnebrandcreme. Overweeg daarnaast om in de schaduw te zitten of om een hoed te dragen.

  Grotere kans op huidkanker
  “Mensen die gemiddeld meer dan 1,6 citrusvrucht per dag consumeren hebben een 36% grotere kans op huidkanker in vergelijking met mensen die minder dan twee citrusvruchten per week eten”, zegt hoofdauteur Shaowei Wu van de Brown Universiteit.

  Verschillen
  Opvallend is dat grapefruits en sinaasappelsap meer psoralenen bevatten dan grapefruitsap en sinaasappels. Hoe komt dit? “Dit heeft ermee te maken dat de hoeveelheid psoralenen per vrucht verschilt”, vervolgt Wu. “In sinaasappels bevat de pulp meer psoralenen, terwijl in grapefruits het vezelachtige materiaal rondom de pulp meer psoralenen bevat.”


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer  Waarom krijg je hoofdpijn als je flink gehuild hebt?

  Er zijn meerdere factoren die je hoofdpijn bezorgen tijdens een stevige huilbui. De 4 meest voorkomende zijn:

  1. Bij huilen spannen de spieren in je gezicht zich aan, waardoor de druk op je schedel en de kleine bloedvaatjes onder je hoofdhuid toenemen. Zo krijg je spanningshoofdpijn.
  2. Het gesnotter tijdens het huilen zorgt voor verstopte luchtwegen in de neus, waardoor de druk oploopt in de holtes in je hoofd. Dat gevoel kun je vergelijken met een stevige verkoudheid.
  3. Hard huilen zorgt voor schoksgewijs en onregelmatig ademen. Daardoor krijg je minder zuurstof binnen en je lichaam wordt moe.
  4. Je hart gaat sneller kloppen doordat er ineens veel adrenaline vrijkomt. Door het sneller kloppen, stijgt de bloeddruk, ook in de kleine vaatjes in je hersenen.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekaterina

  Koekenbakkers die het serieus nemen

  Je hebt taarten en taarten, maar deze taart ontwerpen zijn echt verschrikkelijk creatief!
  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer

  Een APK voor vriendschap
  Zo, n een keer in het jaar
  Checken of alles nog klikt
  Er nog gevoel is voor elkaar

  Een totale doorsmeerbeurt
  Samen de balans opmaken
  Is de oprechtheid nog in tact
  Kunnen wij elkaar nog raken

  De vertrouwensband keuren
  Zit de humor nog op een lijn
  Een goed gesprek is een must
  Ook de knuffeltest moet er zijn

  En blijkt alles tip top in orde
  Dan is de keuring weer klaar
  En blijven we zeker vrienden
  Minstens voor een heel jaar

  Een APK voor vriendschap
  In werkelijkheid niet nodig
  Zorg voor een goed onderhoud
  Dan is de keuring overbodig


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa

  Waar en wanneer is de tuinkabouter uitgevonden?

  De eerste tuinkabouters zagen het levenslicht in de 19de eeuw in Oostenrijk. Adellijke dames met meer geld en tijd dan smaak probeerden hun baroktuinen op te vrolijken met sprookjesfiguren als kabouters, elfjes en trollen.

  Bij slot Mirabel in Salzburg (Oostenrijk) ligt uit die tijd nog altijd een Zwerglgarten (kaboutertuin) met daarin verschillende marmeren tuinkabouters. Vooral de Duitsers werden dol op tuinkabouters. Johann Wolfgang von Goethe noemde tuinkabouters zelfs in zijn epos Hermann und Dorothea (1797).

  Toen was de beer los: iedereen wilde een kabouter in de tuin. Verschillende fabrieken gingen de lustige figuren in massaproductie maken. In 1898 verschenen ze zelfs op de beroemde beurs van Leipzig. Vanaf daar begonnen ze aan een wereldwijde opmars.


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Een ritje op de rug van een alligator: is de foto wel echt?

  Richard Jones, de maker van de foto, beweert dat die echt is. Maar een bioloog en andere fotografen hebben er hun twijfels bij.

  Afgelopen zondag maakte Jones met zijn gezin een wandeling langs de Ocklawaha River in het Ocala National Forest in Florida. Via e-mail laat hij weten dat zijn zoon de wasbeer moet hebben opgeschrikt, waarna het dier bovenop een alligator klom die in de rivier lag. “De mensen die denken dat de foto nep is, komen vast niet vaak in de natuur van Florida. Er is voortdurend samenspel tussen alligators en wasberen daar, zoals tussen alle dieren in die moerassen.”

  In de natuur geen Disney

  Maar volgens Jason Waller, als bioloog werkzaam voor het Alligator Management Project van de Florida Fish and Wildlife Commission, hebben die gebruikelijke interacties niets weg van het Disney-achtige tafereel op de foto. In de meeste gevallen eet het ene beest het andere gewoon op. 

  Wasberen eten de eieren en baby’s van alligators, en grotere alligators eten wasberen. Volgens Waller vertonen beide dieren dus uitzonderlijk gedrag op de foto, wat hem sceptisch maakt. “Normaal gesproken rent een geschrokken wasbeer het bos in of misschien klimt hij een boom in. Water zal hij meestal vermijden.” Waller zegt ook dat alligators schichtig zijn en bij de minste aanraking wild gaan spartelen. “Het idee dat een ander dier zomaar op zijn rug springt en dat de alligator vervolgens kalmpjes doorzwemt, dat is wel buitengewoon.”

  Als de wasbeer toch echt op de alligator sprong, dan was het waarschijnlijk een toevalstreffer, oppert Joseph Travis. De hoogleraar biologie van de Florida State University schrijft in een e-mail: “Het is voorstelbaar dat de wasbeer dacht naar een modderige landtong te hollen.” Volgens fotograaf Jones was het moment van korte duur: “De 'gator gleed het water in en de wasbeer rende weer terug naar de oever.”


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een hunk mmmmm

  Deze kleine, onlangs beschreven octopus oogt erg fraai. Mogelijk wordt hij zelfs naar zijn schattige uiterlijk vernoemd.

  Met zijn felgekleurde, plompe lijfje, korte vinnetjes en grote ogen lijkt het wel een cartoonfiguurtje. De octopus, die behoort tot de familie Opisthoteuthis, is nog niet officieel beschreven. Maar onderzoekster Stephanie Bush is ermee bezig, en haar valt straks daarom de eer te beurt een naam te bedenken. “Ik denk eraan om het dier Opisthoteuthis adorabilis te noemen – inderdaad omdat hij er zo adorable uitziet.”

  Karakteristiek voor dit inktvisje zijn de vliezen tussen de tentakels, waardoor het dier eerder ‘stuitert’ dan zwemt. Als een ballon wordt het diertje meegevoerd op het tij van het water – het gebruikt zijn vinnen om richting te geven.

  In het laboratorium in het Monterey Bay Aquarium Research Institute worden al ruim twintig jaar octopussen uit de familie Opisthoteuthis in gevangenschap onderzocht. Daarbij zijn de onderzoekers vooral geïnteresseerd in het gedrag van de dieren, die op zo’n vijfhonderd meter diepte leven. “Deze dieren behoren tot het bredere ecosysteem van de oceanen”, legt Bush het belang van het onderzoek uit. “Om te begrijpen hoe een gezond oceaanecosysteem functioneert, moeten we ook de gedragspatronen van individuele soorten onderzoeken.” Het is daarbij van belang dat de aparte soorten ook allemaal een naam krijgen, zodat zij wetenschappelijk geanalyseerd – en uit elkaar gehouden – kunnen worden. Het is dus goed mogelijk dat deze schattige naam in de boeken komt.


  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let the sun shine


  Tranen
  Als mijn tranen bloemen waren
  Kon ik ze in een vaas bewaren
  Zouden mijn tranen druiven zijn
  Kon ik er van maken goede wijn

  Zouden het sterren zijn van kristal
  Schitterend aan het heelal
  Zou het nooit meer donker worden
  Want hun licht zou schijnen overal

  Ik stuur mijn tranen in de lucht
  Als vlinders op een dolle vlucht
  Bij iedere bloem valt dan een traan
  Zo voel ik dan de pijn weggaan

  Want iedere bloem met een traan
  Zal mooi in bloei gaan staan
  En kijk ik dan naar al die pracht
  Word mijn verdriet daarmee verzacht
  Shadow

  Lieve allemaal
  Wegens enorme drukte deze week kan ik jullie niet komen bezoeken, we krijgen 21 gasten deze week en we hebben nog 14 huizen te schoonmaken pffff, de blog loopt niet door
  Ik wens jullie van hieruit een supermooie week toe
  Liefs José xxx


  » Reageer (51)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty full life

  Hoe komt het dat een zonverbrande huid vaak pas na het douchen pijnlijk aanvoelt?

  Het duurt even voordat je verbranding voelt. Je huid begint gemiddeld twee uur nadat je de zon in bent gegaan rood te worden. Vanaf zes uur erna voel je de meeste pijn.

  Als je na het zonnen gaat douchen is dat ook vaak het tijdstip waarop je echt begint te merken dat je verbrand bent. Een tweede reden kan zijn dat je met te heet water doucht. Koelen vermindert de pijn en bevordert het herstelproces. Verwarmen doet juist het omgekeerde. Reden drie: het afdrogen met de handdoek. Een verbrande huid doet meestal pas pijn als je er druk op uit­oefent. De druk van het water van de douche is soms al genoeg om pijn te doen. En vier: de huid hydrateren verzacht de pijn. Een warme douche doet het omgekeerde en droogt de huid uit.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabry

  Deze slimme waterfles gloeit wanneer je dringend moet drinken

  Dezer dagen zijn flessen kleurrijk en trendy, maar hoeveel van die kleurrijke flessen hebben echt een nut? HidrateMe is een fles die een aangename kleur koppelt aan een werkelijk nut. Ze vertelt je namelijk wanneer je best een slokje water neemt door te gloeien.

  Nadya Nguyen en haar team ontwikkelden deze slimme waterfles die een sensor en een smartphone-app heeft waardoor ze erop kan toezien dat een gebruiker voldoende drinkt.

  De gratis Bluetooth-app houdt bij hoeveel water je drinkt en schat ook in hoeveel je zou moeten drinken gebaseerd op je lengte en gewicht maar er wordt ook rekening gehouden met de locatie waar je je bevindt, de hoogte en de luchtvochtigheid.

  Wie al gebruik maakt van een fitnessapp zoals Fitbit of Jawbone zal blij zijn om te horen dat de slimme waterfles zich daar ook mee verbindt, waardoor ze rekening kan houden met het waterverlies als gevolg van een zware oefening.

  Uitdroging komt vaak voor omdat mensen simpelweg vergeten te drinken. Het is een onaangename gebeurtenis die zelfs redelijk gevaarlijk kan zijn. Uitdroging veroorzaakt hoofdpijn, duizeligheid en spierkrampen.

   


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Aspirine per dag verlaagt kans op borstkanker

  Elke dag een aspirientje nemen, kan de kans op borstkanker verkleinen. Door aspirine kunnen de kankercellen namelijk minder goed groeien. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is in Laboratory Investigation, een wetenschappelijk tijdschrift van Nature.

  Eerst stelden de onderzoekers kankercellen onder de microscoop bloot aan aspirine. Ze kwamen erachter dat de aspirine het grootste deel van de borstkankercellen doodde. De kankercellen die het wel overleefden, konden in ieder geval niet meer verder groeien.

  Vervolgens testen de onderzoekers met muizen. Ze gaven vijf muizen met een agressieve vorm van borstkanker dagelijks een lage dosis aspirine. De tumoren van die muizen waren na 15 dagen 47 procent kleiner dan die van muizen die geen aspirine hadden gehad.

  Aspirine remt dus de groei van tumoren, maar kan ook helpen om borstkanker te voorkomen. Onderzoekers hebben namelijk ook getest met een groep gezonde muizen. Die muizen kregen tien dagen lang elke dag aspirine en werden daarna bas blootgesteld aan borstkankercellen. Bij hen groeide de kanker veel minder snel dan bij muizen die geen aspirine hadden gehad.

  De onderzoekers benadrukken wel dat het goed is om eerst te overleggen met een arts, voor je dagelijks aspirine gaat slikken. Het medicijn kan namelijk bijwerkingen hebben.

   


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elina

  Hond offert zich op voor baasje en gooit zich voor een bus

  Golden retriever Figo heeft in het Amerikaanse Brewster mogelijk het leven van zijn blinde baasje gered. Toen de blindengeleidehond een schoolbus op hen af zag komen wierp hij zich voor de bus om zo de ergste klappen op te vangen.

  De buschauffeur zag het duo niet aankomen, maar Figo merkte de bus gelukkig wel op tijd op en kwam in actie. Met gevaar voor eigen leven, probeerde hij te voorkomen dat zijn bazin aangereden zou worden. Audrey Stone (62) hield uiteindelijk een gebroken elleboog, enkel en drie gebroken ribben over aan het ongeluk. Figo had een open breuk aan een poot, maar week geen moment van de zijde van Stone.

  ”Er waren allerlei hulpverleners en andere mensen rondom de vrouw, toch hinkte de hond naar haar toe en ging bij haar liggen,” vertelt Paul Schwartz die het ongeluk zag gebeuren. ”Ook de vrouw wilde de hond bij zich hebben. Ze riep de hele tijd: ‘waar is Figo, waar is Figo’. We vertelden haar dat het goed met hem ging.” 

  <br/><a href="http://oi60.tinypic.com/2ntcp34.jpg" target="_blank">View Raw Image</a>

  Hoe trouw kan een hond zijn  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjorden

  Dit neusfiltertje biedt hulp voor hooikoorts

  Nieuw onderzoek toont aan dat een speciaal filtertje dat je in je neusgat moet plaatsen, af kan rekenen met veel symptomen van hooikoorts.

  Hooikoorts: het zit weer in de lucht. En dus kampen veel mensen weer met onder meer een loopneus en waterige ogen. Voor die mensen hebben Deense onderzoekers nu goed nieuws: ze tonen aan dat een speciaal filtertje dat je in je neusgat moet plaatsen met veel hooikoortssymptomen af kan rekenen.

  Het experiment
  De onderzoekers verzamelden 65 mensen die allergisch waren voor graspollen en die op dat moment niet onder medische behandeling waren. Een deel van de proefpersonen kreeg het filtertje – dat in de neusgaten moet worden geplaatst – in gebruik. De andere proefpersonen gingen aan de slag met een placebo dat – in tegenstelling tot het ‘echte’ filter – niet voorkwam dat mensen allergenen inademden.

  De resultaten
  De resultaten zijn overduidelijk, zo vertelt onderzoeker Torben Sigsgaard. “Het filtertje nam meer dan de helft van de symptomen zoals niesen, een loopneus en waterige ogen, weg. En wanneer proefpersonen het filtertje gingen gebruiken voor ze symptomen vertoonden, waren de effecten nog groter, wat erop wijst dat het filter ook een preventief effect heeft.” Onderzoeker Peter Sinkjaer Kenney voegt toe: “De proefpersonen gingen zich bovendien ondanks dat er op dag twee van het onderzoek meer pollen in de lucht zaten niet slechter voelen. Dat suggereert dat de neusfilters nog meer voordeel opleveren als de hoeveelheid pollen toeneemt.”

  Bovendien blijkt het filter ervoor te zorgen dat mensen met hooikoorts zich minder suf voelen. “Dat is interessant, omdat sufheid een bekende bijwerking is van de meest gebruikte anithistaminica (onderdrukkers van allergische reacties, red.) en sommige mensen ook vermoeid raken door de allergie zelf,” stelt Sigsgaard. “Dus voor sommige mensen met allergie kan dit wel eens het belangrijkste voordeel van het filter zijn.”  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School  Uitvinding: geen hoofdpijn meer na een paar wijntjes

  Een paar glazen wijn kunnen al leiden tot een vervelende hoofdpijn de volgende dag. Dat komt door het vaak toegevoegde sulfiet. Masterchefkandidate en vinologe Jacqueline Niesten heeft daar de ideale oplossing voor bedacht: Sulfree.

  Één druppeltje ervan in de wijn zou genoeg zijn om de bijwerkingen van sulfiet te voorkomen. Sulfiet wordt door wijnboeren gebruikt als conserveermiddel, maar zorgt bij wijndrinkers niet zelden voor hoofdpijn, misselijkheid, hartkloppingen of huiduitslag.

  Met een drupje Sulfree zou je daar geen last meer van hebben. Het is een ongevaarlijke variant van waterstofperoxide, die extra zuurstof in de wijn brengt en sulfiet omzet in het onschuldige sulfaat. Zo sta je na een glaasje wijn ‘s avonds de volgende dag weer fris op.


  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nailart  Vrouw bungelt half uur boven krokodil

  Angstige momenten voor de Nederlandse toeriste Cynthia Spaans in Australië. Ze hing door een storing een half uur lang in een kooi boven een grote zoutwaterkrokodil.

  Het gevaarte, 'de kooi des doods' genoemd, bleef boven het water bungelen. Normaal gesproken worden toeristen er korte tijd in ondergedompeld, tussen de krokodillen. Maar dat ging mis waardoor de vrouw vastzat in de kooi van plexiglas. Uiteindelijk kon ze met behulp van een ladder via de bovenkant uit haar benarde situatie bevrijd worden.

  Cynthia Spaans vond het in het begin wel grappig, maar na vijf minuten was de lol er wel af: "Ik raakte in paniek, omdat ik ook een beetje claustrofobisch ben
  ", zegt ze tegen ABC News. Volgens getuigen had de krokodil, vernoemd naar de Engelse prins William, door dat er iets mis was, want hij bleef rustig afwachten 'tot zijn maal naar beneden zou vallen', vertelt Anson Segall.

  De 'kooi des doods' is een populaire toeristische attractie in Darwin, in 2011 brak de kabel van de kooi met daarin twee toeristen. Die kwamen toen op de bodem van de vijver terecht, waar op dat moment een grote krokodil in rondzwom. De manager van de attractie zegt dat Spaans in ieder geval waar voor haar geld kreeg, normaal gesproken zitten mensen slechts een kwartier in de kooi.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unforgetellable  Lieve allemaal
  Vandaag ben ik er niet, mijn dochter gaat vandaag op kamp voor drie dagen en een paar ouders en wij gaan de kinderen vandaag begeleiden naar het kamp

  Ik wens jullie van hieruit een prachtige dag

  Liefs José xxx


  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma  Landschappen om op te eten

  Deze landschappen zijn om op te eten. Letterlijk! Fotograaf Carl Warner creëerde deze prachtige beelden in zijn studio in Londen. De landschappen zijn in laagjes gefotografeerd en het hele proces neemt gigantisch veel tijd in beslag. Een volledig afgewerkt portret duurt zo'n drie dagen om te fotograferen, plus nog enkele dagen om alle elementen in één compositie te plaatsen. Maar het resultaat mag er zijn!
  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fearless

  Uitdrukkingen uit de scheepvaart

  Heel veel bekende Nederlandse spreekwoorden en gezegden vinden hun oorsprong in de scheepvaart. Hieronder zijn enkele van deze uitdrukkingen op een rijtje gezet, met uitleg over waar deze uitdrukkingen vandaan komen.

  Te hard van stapel lopen

  Als er een schip gebouwd werd stond dat schip op een stapel hout. Als het schip af was, liet men het schip van deze stapel glijden om te water gelaten te worden. Als dat onvoorzichtig ging, kon het schip beschadigd raken doordat het 'te hard van stapel liep'.

  Niet aan de bak komen

  De bak was de plek op het schip waar het eten voor de bemanning opgeschept werd. Het was daar altijd dringen om 'aan de bak te kunnen komen' ofwel eten te krijgen.

  Het schip in gaan

  Zeereizen waren vroeger lang en gevaarlijk. Het betaalde weinig, alleen het uitschot voer mee, en velen stierven onderweg. Geen wonder dat mensen niet in de rij stonden om matroos te worden. Ronselaars probeerden mensen toch in de val te lokken. Dat deden ze door mensen bijvoorbeeld dronken te voeren en ze dan een contract te laten tekenen. Wie daar in trapte ging letterlijk 'het schip in'.

  Aan lager wal raken

  Lagerwal slaat op de kant van het water waar de wind op dat moment naartoe waait. Een zeilschip dat aan die kant van het water ligt, komt daar moeilijk weg, aangezien de wind precies de andere richting op blaast. Dat schip is dan 'aan lager wal geraakt', het zit in een lastige positie.

  Spijkers op laag water zoeken

  Dit gezegde komt van oude scheepswerven. Als bij eb het water laag stond, zocht men soms naar spijkers die bij het werk overboord waren gevallen.

  boot


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Playboy

  Met dit kevertje valt niet te spotten!

  In de natuur zijn de gekste verdedigingsmechanismen te vinden. Maar er is een klein insect dat de kroon spant: De bombardeerkever.

  Deze kever leeft op warme, stenige terreinen in Zuid-Europa. Dit beestje is nog geen centimeter groot, maar weet iedere aanvaller af te schrikken. Dit doet hij door chemische stoffen op zijn belager te spuiten. Dat doen wel meer insecten, maar de bombardeerkever heeft een wel heel geraffineerd spuitmechanisme.

  Vóór hij de stoffen op zijn belager af spuit, mengt hij ze eerst in een soort 'explosiekamer' in zijn achterlijf. Daar ontstaat een chemische reactie, waarbij een bijtende stof ontstaat. Maar dat is nog niet alles. Door de chemische reactie bereikt het goedje een temperatuur van 100 graden! Deze kokende, bijtende narigheid wordt door middel van een 'spuitkopje' naar buiten gespoten, richting belager. Die denkt de volgende keer dus wel twee keer na voor hij een bombardeerkevertje aanvalt.

  Dit beestje klinkt natuurlijk als een prachtige inspiratiebron voor science-fiction films. Een van de insect-achtige wezens uit de film Starship Troopers is dan ook op deze kever geïnspireerd.

  bombardeer
kever 


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secret desire

  Wat is het meest stinkende gerecht ter wereld?

  Wordt jij ook altijd lichtelijk onpasselijk wanneer je vader op zaterdagavond een stinkend, overjarig kaasje op tafel zet? Geloof het of niet, maar het kan altijd erger. Het meest onwelriekende gerecht ter wereld komt uit Zweden, en het heet surströmming. Het gerecht bestaat uit halfvergane haring, in blik. In de blikjes gaat het rottingsproces door. De blikjes staan dan ook vaak een beetje bol. En ja, dat ruikt zo vies als dat het klinkt. De geur wordt vaak omschreven als rotte eieren of een stinkbom.

  Het openen van de blikjes is een delicaat klusje. Door het gistingsproces staan de blikjes onder druk. Bij het openen kan de vis alle kanten op spatten. Dan zit je ineens met rottende vis op je kleren, geen fijn idee. Daarom wordt surströmming vaak in een emmer water geopend. Daarna wordt zij, vanwege de geur buiten opgegeten. Er bestaat ook een Noorse variant van het gerecht: rakfisk, ofwel rottende zeeforel.

  Net als bij 'onze' haring zijn er speciale feestjes ter ere van nieuw gevangen vis. Die feestjes worden uiteraard ook buitenshuis gehouden. Volgens kenners heeft de vis een zoutige, maar ook milde en aangename smaak. De meeste mensen zullen deze vis nooit willen of kunnen proeven. Voor hen is de geur van de vis een té groot obstakel. Eet smakelijk!

  surstromming


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfum delilas  Salade van asperges met ham en kervel

  Bereiding

  • 1Was de asperges, schil en snij ze in stukjes van 8 cm. Was de citroen en snij de helft in dunne schijfjes. Pers de andere helft uit, zet het sap apart.
  • 2Breng een pan ruim water met een snufje zout, 1 theelepel suiker en de citroenschijfjes aan de kook, laat de asperges hierin 18-20 minuten gaar koken. Giet de asperges af en laat afkoelen.
  • 3Kook de eieren in hetzelfde water tot ze hardgekookt zijn, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • 4Snij de vetrand van de ham en snij vervolgens de ham in dunne reepjes van 4 cm lang. Was de sla en snij in grove stukken. Kervel fijnhakken.
  • 5Leg de slablaadjes op een serveerschaal. Meng voor de dressing mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel citroensap en olie in een grote kom. Voeg een snufje kruidenzout, peper en de kervel toe en klop alles met een garde tot een romige dressing.
  • 6Ham en asperges aan de dressing toevoegen en mengen. Met kruidenzout, peper en citroensap op smaak brengen. Pel de eieren en snijd ze elk in acht partjes. Verdeel de salade over de slablaadjes en garneer met de ei-partjes. Lekker met geroosterd witbrood.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Between orange flowers  Ongelooflijke 3D-schilderijen

  Kunstgalerijen worden vaak onterecht beschouwd als saaie, duffe plekken waar je in stilte naar kunstwerken kijkt en niets aan mag raken. Maar verschillende galerijen in China en Indonesië gooiden het over een andere boeg en nodigden bezoekers uit om zelf deel uit te maken van de kunst.
  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodmorning beauty  Leef als vrouw langer dankzij kamillethee

  Kamillethee is niet alleen lekker en de ideale remedie tegen stress. Regelmatig een kopje drinken heeft nog andere gezondheidsvoordelen. Een nieuw, Amerikaans onderzoek vond namelijk een belangrijke correlatie tussen het regelmatig drinken van kamillethee en een verminderd risico om te sterven.

  Opvallend, deze samenhang werd wel alleen maar gevonden bij vrouwen. Zo hadden de vrouwelijke theedrinkers maar liefst 29% minder kans om te sterven. Tot die conclusie kwamen de onderzoekers nadat ze 7 jaar lang 1.667 mannen en vrouwen van 65 jaar of ouder gevolgd hadden. Van de 14% die regelmatig kamillethee dronken, bleken alleen de vrouwen van het gezondheidsvoordeel te kunnen genieten. Hoe het komt dat alleen vrouwen kunnen genieten van het voordelig effect, is voor de onderzoeker nog onduidelijk.

  Kamille wordt al langer aanzien als een populair middeltje tegen heel wat kwaaltjes. Zo werd de plant in het verleden al gebruikt tegen hoofdpijn, buikpijn en slapeloosheid.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wishful thinking  Flowerhorn cichlid - Gek beest

  Maak kennis met de Flowerhorn cichlid. Vrij vertaald de Bloemenhoorn baarsachtige. Het lijkt net een kunstwerk. Sterker nog: dat is het ook!

  De vis komt namelijk niet in het wild voor. De mens heeft hem zelf gemaakt door een verschillende felgekleurde vissoorten met grote voorhoofden met elkaar te kruisen. Dankzij die methode zag in 1993 de eerste Flowerhorn in Maleisië het licht.

  Ondertussen zijn er al veel verschillende soorten die er allemaal excentriek uitzien. Fishi Minaj, zoals deze vis door de fotograaf genoemd wordt, is daar een goed voorbeeld van.


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smell of lililacs  Hoe lang drinken we al koffie?

  Volgens een legende werd koffie in het jaar 300 ontdekt. Een herder zag zijn geiten hyperactief worden na het eten van een bepaalde plant. De herder probeerde de plant zelf ook en merkte daarna een helderheid van geest op.

  De eerste officiële berichten van het gebruik van koffie dateren van het begin van de zestiende eeuw. In Europa opende het eerste koffiehuis in 1645, in Venetië. Het eerste koffiehuis in Nederland kwam er in 1663, in Amsterdam.

  Douwe Egberts en Starbucks
  In het begin was koffiedrinken uitsluitend een aangelegenheid voor de elite, maar in de achttiende eeuw werd koffie goedkoper en populairder onder de hele bevolking. Douwe Egberts werd opgericht in 1753, om pas in 2001 het eerste koffiecafé te openen. Starbucks kwam in 2007 naar Nederland, met alleen een vestiging op Schiphol, want het was maar de vraag of zo'n koffiecultuur in Nederland wel zou aanslaan. Inmiddels struikel je over de 'leuke koffietentjes' in grote steden.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keiko

  Transparante flora en fauna

  De Nederlandse Arie Van't Riet, een voormalige specialist in radiologie, nam deze foto's met een röntgencamera. In zijn persoonlijke studio bouwde hij natuurlijke scènes na die hij 'biorama's' noemt. Hiervoor gebruikt hij dode dieren, zodat er geen levende dieren werden blootgesteld aan de radiatie.
  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parure

  Vijf regels om te onthouden in je leven

  1. Met geld kan je geen geluk kopen, maar het is gewoon
  comfortabeler om te janken in een Mercedes dan op een fiets

  2. Vergeef uw vijanden. maar onthoud wel hun naam

  3. Bied hulp als iemand in de problemen zit, en ze zullen zich u
  herinneren als ze weer in de problemen zitten.


  4. Veel mensen leven nog, om de simpele reden dat het illegaal is om
  ze dood te schieten.

  5. Alcohol lost geen problemen op, maar langs de andere kant: melk
  doet dat ook niet...


  » Reageer (36)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.To look up  Hongaarse herdershond - Gek dier

  Dit is een hond. Ja echt. Hoewel het een op een reuzeversie van een bolletje wol lijkt, is de Komondor een heuse herder.


  » Reageer (18)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!