Gastenboek
 • Dag José
 • Dag Josetje
 • Groetjes
 • Ben hier met mijn heli lieverdje.
 • mijn aangenaamste Dinsdaggroetjes..met een fijne regendag..

  Heerlijke erwtensoep met brood en spek staat klaar

   

  Februari van Gerda

  Flora en Fauna van José
  Gevoel van Elza
  Menu van verliefdheid van Sylvia
  Love shine a light van Mara
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love  Wist je dat.. Chinese ouders hun vierling nummerden

  Het is heel erg praktisch, maar ook wel een beetje vreemd. Toen de zesjarige vierling naar school ging wilden de ouders het de leerkrachten makkelijker maken. Daarom schoren ze hun hoofden kaal, met uitzondering van strookjes haar die nummers vormen.

  De moeder Tan Chaoyun begreep wel dat mensen er moeite mee zouden kunnen krijgen. Hoewel ze voor haar allemaal uniek zijn, kan zelfs haar man soms zijn eigen kinderen soms niet goed uit elkaar houden. Hij geeft dan de ene straf voor iets wat de ander gedaan heeft.Vandaar dat ze dus genummerd zijn in hun haar, op volgorde van wie als eerst geboren was.

  Als men denkt aan de neefjes van Donald Duck kan men Kwik, Kwek en Kwak ook herkennen aan de kleur van hun petjes. Dus dat onderscheidende vermogen speelt bij meer meerlingen een rol.


  » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Be mine

  Met deze speciale koffiemachine drink je vloeibare selfies

  Vanaf nu kun je je eigen spiegelbeeld zien in het schuim op je koffie. Met de Ripple Maker, een gesofisticeerde koffiemachine, kun je je selfies omvormen tot koffiekunst. Het apparaat ‘print’ als het ware je foto’s in het bovenste roomlaagje van je warme drank.

  Foto’s met een lege achtergrond werken het best in vloeibare vorm

  Wie wil, kan zelfs een opschrift in zijn koffie laten drukken.

  Goedkoop zal je koffie niet zijn, want de Ripple Maker kost maar liefst 999 dollar (omgerekend 923 euro). Voorlopig zal het toestel waarschijnlijk enkel prijken in de keuken van de Kardashians van deze wereld.

  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentine  Bekende films met Obama, Merkel en Poetin in de hoofdrol

  De Italiaanse Luigi Tarini besloot enkele filmklassiekers even een make-over te geven door de acteurs op de filmposters te vervangen door een paar bekende gezichten. President Barack Obama, Angela Merkel en Vladimir Poeting. En de drie lijken het erg leuk met elkaar te hebben. Geniaal!
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I think  Hoe het lot van ‘het vrouwtje van Stavoren’ keerde door een vis

  In de Friese stad Stavoren woonde in de zestiende eeuw een rijke koopmansweduwe. Ze was zo rijk dat het verhaal zelfs ging dat haar huis zilveren vloeren en gouden muren had. In ieder geval was ze de rijkste inwoner van Stavoren en had ze meer schepen dan de andere kooplieden bij elkaar.

  Maar daar was ze nog niet tevreden mee. Op een dag stuurde ze een schipper er op uit om het kostbaarste bezit wat er te vinden was voor haar te halen. Na lang zoeken kwam de schipper terug met een schip vol graan. Omdat je dat kan eten leek dat hem het meest waardevolle.

  En hoe reageerde de rijke weduwe?

  Onze rijke stinkerd was hier niet blij mee. Sterker nog, ze was woedend. Ze vertelde de schipper dat hij het graan maar in zee moest gooien.

  De mensen in Stavoren waren hierdoor natuurlijk erg geschrokken. Als ze zelf het graan niet wilde hebben kon ze het toch tenminste aan de armen geven? Een voorbijganger waarschuwde haar om dat niet te doen. Hij voorspelde dat ze ooit zelf arm zou worden en dat graan dan kostbaarder dan goud zou zijn.

  Hoe reageerde ze daar op?

  Uiteraard wilde de koppige vrouw daar niet naar luisteren. Het graan ging overboord. En tegen de voorbijganger reageerde ze als volgt: Ze haalde een gouden ring van haar vinger en gooide die in zee. ‘Net zo min als ik deze gouden ring ooit terug zou zien, zou ik in de bedelstand vervallen’, sprak ze.

  En inderdaad, jarenlang bleef ze genieten van haar rijke leventje. Tijdens een van haar kostbare dinertjes serveerde ze een grote vis. Toen een van haar dienaren de vis opensneed, zag de vrouw echter iets wat ze herkende: haar ring zat in de maag van de vis

  En toen?

  Wat voorspeld was gebeurde, het lot van de vrouw keerde. Toen ze uit het raam keek zag ze een storm opdoemen. Haar schepen vergingen en de rest van haar bezit werd overspoeld en door het water de zee in gesleurd en uiteindelijk werd de ooit zo rijke weduwe een arme bedelares.


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portait  De duurste koffie ter wereld (Kopi Loewak) wordt gemaakt van uitwerpselen

  Kopi Loewak of Civetkoffie is de duurste koffie ter wereld (met een prijs variërend van ongeveer  200,-/kg tot  750,-/kg) omdat de rijpe koffiebes gegeten wordt door de loewak, een civetkat. De pit passeert zijn maag/darmkanaal en krijgt door fermentatie zijn geliefde exquise smaak. Van deze koffie wordt maar heel weinig gevonden, vandaar de prijs en het exclusieve karakter ervan.

  Het product komt onder andere voor in de Filipijnen (waar het Kape Alamid genoemd wordt), in Vietnam, in Zuid-India en op de Indonesische eilanden: Sumatra, Java en Celebes.

  Kopi is het Indonesische woord voor "koffie" en loewak (luwak) is de lokale naam voor deze katachtige die de rauwe rode koffiebessen eet.

  Om de smaak zoveel mogelijk te behouden wordt de boon meestal licht geroosterd.  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unforgettable  De tulp komt oorspronkelijk niet uit Nederland.

  Oorspronkelijk komt de bloem ook niet uit Turkije, maar uit Kazachstan en Xinjiang (noordwest China). Het endemisch centrum ligt in Iran, Kazachstan en Afghanistan; later ontdekten Aziatische nomadische Turken ze in tuinen in onder meer Iran. Ze werd later ook in Turkije zelf waargenomen, waar het een populaire voorjaarsbloeier werd, voor hen het symbool van leven en vruchtbaarheid. In 1562 kwam de tulp via Antwerpen als eerste Europa binnen. Rond 1593 verschenen de eerste exemplaren in Nederland.

  tulp


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cowgirl  Deze kat is om een bijzondere reden totaal niet bang voor water

  Dit is de kater Kuli. En Kuli dankt zijn naam een beetje aan zijn verleden. Voordat hij bij zijn huidige baasjes terecht kwam, heeft hij een zware tijd op straat doorgemaakt. Hij werd totaal verzwakt gevonden en moest geopereerd worden aan één oog. Uiteindelijk werd zijn beschadigde oog zelfs worden verwijderd.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Little moviestar  Schattige dieren die van bloemen houden

  Niet alleen wij mensen zijn dol op bloemen, ook dieren zijn er gek op. En dan hebben we het niet over de bijtjes en andere insecten. Nee, ook honden, vossen, katten zijn er dol op


  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris  Wat is het meest stinkende gerecht ter wereld?

  Wordt jij ook altijd lichtelijk onpasselijk wanneer je vader op zaterdagavond een stinkend, overjarig kaasje op tafel zet? Geloof het of niet, maar het kan altijd erger. Het meest onwelriekende gerecht ter wereld komt uit Zweden, en het heet surströmming. Het gerecht bestaat uit halfvergane haring, in blik. In de blikjes gaat het rottingsproces door. De blikjes staan dan ook vaak een beetje bol. En ja, dat ruikt zo vies als dat het klinkt. De geur wordt vaak omschreven als rotte eieren of een stinkbom.

  Het openen van de blikjes is een delicaat klusje. Door het gistingsproces staan de blikjes onder druk. Bij het openen kan de vis alle kanten op spatten. Dan zit je ineens met rottende vis op je kleren, geen fijn idee. Daarom wordt surströmming vaak in een emmer water geopend. Daarna wordt zij, vanwege de geur buiten opgegeten. Er bestaat ook een Noorse variant van het gerecht: rakfisk, ofwel rottende zeeforel.

  Net als bij 'onze' haring zijn er speciale feestjes ter ere van nieuw gevangen vis. Die feestjes worden uiteraard ook buitenshuis gehouden. Volgens kenners heeft de vis een zoutige, maar ook milde en aangename smaak. De meeste mensen zullen deze vis nooit willen of kunnen proeven. Voor hen is de geur van de vis een té groot obstakel. Eet smakelijk!


  surstromming


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantic face  GIFjes die je helemaal tot rust brengen

  anigif_enhanced-11602-1404758643-5

  anigif_enhanced-3550-1404757574-18

  anigif_enhanced-buzz-29307-1404758390-5

  anigif_enhanced-buzz-29194-1404758490-15

  anigif_enhanced-buzz-5979-1421281822-5


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annarelle  Café laat zwerfhonden binnen overnachten zodra de klanten weg zijn

  In Griekenland leven ontzettend veel zwerfhonden, omdat baasjes die niet meer voor ze kunnen zorgen ze al gauw op straat zetten. En dit aantal groeit maar en groeit maar. Gelukkig bestaan er ook nog mensen zoals de eigenaren van Hott Spott een café in Mytilene op het Griekse eiland Lesbos. Zodra de laatste klanten hier het café verlaten, mogen de zwerfhonden uit de buurt hier naar binnen, om lekker warm binnen te overnachten.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Witte chocoladecake

 • Voor het deeg:
 • 250 g boter
 • 200 g suiker
 • 1 tl vanillesuiker
 • 6 eieren
 • 350 g patentbloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 50 ml melk
 • 2 el cacaopoeder
 • 2 potten zure kersen zonder pit (ieder 700 g)
 • Voor de vanillecustard:
 • 40 g vanillecustardpoeder
 • 500 ml melk
 • 80 g suiker
 • 1 tl vanillesuiker
 • Voor het glazuur:
 • 200 g pure smeltchocolade
 • 75 g geklaarde boter
 • poedersuiker, om te bestrooien

 • Verwarm de oven voor op 160°C. Klop voor het deeg de boter, de suiker en de vanillesuiker in een keukenmachine of de kom van een elektrische mixer tot een soepel mengsel. Roer de eieren er een voor een door. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en roer ze erdoor. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de helft van het deeg erover. Roer het cacaopoeder door de melk en meng met het resterende deeg. Verspreid dit donkere deeg over het lichte deeg en maak met de steel van een houten lepel een golfpatroon door het donkere deeg met het lichte deeg te mengen.
 • Giet de kersen af in een zeef en verdeel ze gelijkmatig over het deeg. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Bereid ondertussen de vanillecustard. Meng de custardpoeder met 50 ml melk. Verhit de rest van de melk in een steelpan met suiker en vanillesuiker. Breng aan de kook, voeg al roerende het custardpoeder toe, breng opnieuw aan de kook en giet het mengsel in een kom. Dek af met plasticfolie en laat in de koelkast afkoelen. Haal de steelpan van het vuur en roer het mengsel met een metalen garde tot een glad geheel.
 • Haal de cake vervolgens uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Verdeel de custard gelijkmatig over de cake en laat een uur afkoelen in de koelkast.
 • Hak voor het glazuur de smeltchocolade in kleine stukjes en laat deze au bain-marie smelten in een kom. Voeg de geklaarde boter toe en laat hem al roerende smelten. Laat het geheel afkoelen en giet het daarna gelijkmatig over de cake. Het glazuur moet niet te heet zijn wanneer je het over de cake giet, omdat het dan met de custardcrème mengt.
 • Maak met een vork golvende lijnen op het chocoladeglazuur en laat het stollen. Bestrooi de cake voor het opdienen met poedersuiker en snijd hem in vierkante stukken.


 • » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kacy  5 redenen waarom een warme winter goed is voor een mens

  Geen bevroren vingers, snijdende wind of glibberige fietstochtjes: de winter is zachter dan ooit en dat heeft een heleboel voordelen.

  Minder doden

  “Extreme warmte of koude leidt tot meer doden. Dat die temperatuurpieken in december uitblijven, maakt dat ook de sterftepiek voorlopig uitblijft,” vertelt epidemioloog Nathalie Bossuyt van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) in De Standaard.”

  Minder ziekte

  “Bij koud weer hebben we vaak last van acute luchtweginfecties. Dat komt omdat de slijmvliezen in de neus moeite hebben om zich aan te passen aan de plotse afwisseling tussen binnen- en buitentemperaturen,” legt Steven Van Gucht van het WIV uit. De zachte, constante temperaturen zijn minder belastend voor ons lichaam.

  Meer blijheid

  Zon en warmte zijn goed voor het gemoed. Ongeveer tien procent van de bevolking heeft jaarlijks last van een winterdip. “Een belangrijke tip voor mensen die hieronder lijden, is buiten komen en zich blootstellen aan natuurlijk zonlicht,” zegt klinisch psycholoog Filip Raes (KU Leuven). “En laat dat nu net datgene zijn wat we vaker doen als het warmer is.”

  Minder kosten

  De zachte winter scheelt in de portemonnee: we kopen minder winterkleding, hebben geen winterbanden nodig en verbruiken minder energie.

  Beter slapen

  Temperatuurschommelingen verstoren de slaap. Doordat het niet koud wordt buiten, koelt het huis ‘s nachts minder af. Daardoor hoeft je lichaam minder te compenseren waardoor je dieper slaapt.  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snowing
  Wist je dat de Eiffeltoren in de winter ongeveer 15 cm korter is dan in de zomer?

  Staal zet een klein beetje uit als het warmer wordt. In de winter bij 10 graden vorst, is de Eiffeltoren daardoor 15 cm korter dan in de zomer, als het 20 graden is. Ook een gevolg van warmte/hitte is het “doorbuigen” van de Eiffeltoren. Door de complexe constructie van staal, wordt de kracht van het uitzetten van het staal omgezet in buigen. De Eiffeltoren kan hierdoor zo’n 18 cm “doorbuigen”.

  Eiffeltoren in de Winter


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady corset

  Via deze deurtjes kun je zien wat er ECHT in je eten zit

  Weet jij wat er in je eten zit? We worden de laatste tijd steeds vaker bewust gemaakt over wat we precies eten en wat er in zit.

  Met reclames waar voedsel wordt voorgedaan als een verzameling van E-nummers en verpakkingen waar steeds groter de ingrediënten op staan, kunnen we er niet omheen We móeten en willen weten wát er precies in ons voedsel zit. En via deze deurtjes kun je eens binnenkijken.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polar winter  Met dit speciale matras kan je huisdier gezellig bij je in bed slapen

  Iedere dierenliefhebber zou natuurlijk het liefst met zijn trouwe viervoeter zo dicht mogelijk bij hem in de buurt in slaap willen vallen. Maar samen in één bed slapen is nou niet echt hygiënisch. Gelukkig is daar nu wat op gevonden. Dit geweldige matras, van het Braziliaanse bedrijf Colchão Inteligente, dat we bij onze zusjes van Roomed spotten heeft namelijk een apart plekje in het matras gecreëerd waar je huisdier in kan slapen. Behalve als je een Newfoundlander hebt natuurlijk…
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magic of winter

  Zo 'vies' is je espressomachine: er leven zeker 67 soorten bacteriën, en sommige zou je niet verwachten

  Wat doe jij 's ochtends in je koffie: melk, suiker, of een soort antibiotica? Misschien zouden we dat laatste best eens overwegen als we een nieuwe studie mogen geloven. Na gebruik blijft er altijd wat koffie achter in een koffiemachine. Scientific Reports schrijft dat er tussen 35 en 67 verschillende soorten bacteriën in een toestel worden aangetroffen.

  De studie focuste zich vooral op Nespresso-machines. De onderzoekers stelden vast dat de meeste soorten bacteriën een hoge hoeveelheid caffeïne overleven en dat ze het er zelfs goed naar hun zin hebben. Voor het onderzoek werden machines gebruikt die minstens één jaar in gebruik waren. Spring nu misschien even naar de volgende alinea als je toevallig koffie aan het drinken bent. Ze troffen onder de bacteriën ook soorten aan die doorgaans met de omgeving van het toilet worden geassocieerd.

  Niet gevaarlijk

  Je hoeft nu niet meteen je koffiemachine aan de deur te zetten, want de studie wijst er ook op dat de toestellen geen gevaar voor onze gezondheid zijn. De koffiepads zelf zijn ook niet verantwoordelijk voor de bacteriën. De oorzaak zit dus eerder bij onze eigen vingers die de indringers een kans geven. Je kan ook zelf iets doen om het allemaal wat hygiënischer te maken. Was het onderdeel waar de koffie door stroomt regelmatig met water en zeep, zoals voor andere oppervlakken die in aanraking met voedsel komen.

  Neem nu gerust terug een slokje van je koffie, want in je kopje gaat het er hoe dan ook een pak properder aan toe dan in je machine zelf. Maar maak ze dit weekend best toch eens schoon.  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frosty winter

  Dingen die je nog niet wist over de afhaalchinees

   Het eerste Chinese eethuis in Nederland was het in 1920 geopende Cheung Kwok Low in Rotterdam. In 1960 waren er 225 Chinese restaurants. Nu zijn het er 2300.

  Een op de vijf Chinezen van de huidige generatie restauranthouders spreekt geen Chinees.

  Vroeger stonden in vrijwel elk Chinees restaurant aquaria met exotische vissen. Dat had te maken met het volksgeloof (feng shui) dat vissen stromingen in het energieveld opwekken, wat tot geluk en zakelijk succes zou moeten leiden. Inmiddels geloven steeds minder Chinezen hierin, dus de aquaria zijn op hun retour.

  Hoe kan het toch zo snel klaar zijn? Het meeste eten in een Chinees restaurant (maar dat geldt evengoed voor andere restaurants) wordt ’s middags voorbereid: de groenten en het vlees zijn tegen het avonduur allang gesneden. Groothandels verkopen ook voorgekookte rijst en mie. Dan hoeft het alleen nog in grote wokken op hoge temperatuur te worden verhit, en dat gaat erg snel.

   Het is altijd te veel wat je krijgt. Geeft niet, want in Aziatische landen is het juist onbeleefd om alles op te eten. Anders zou de kok kunnen denken dat hij niet voldoende heeft klaargemaakt. En maar goed dat we te veel krijgen, anders zouden we de volgende dag zelf geen kliekjes meer kunnen opwarmen.

  Volgens de Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit voldoet de helft van de  Chinese restaurants niet aan de hygiënenormen.

  Moeten honden en katten echt uitkijken als ze in de buurt komen van een Chinees restaurant? Welnee. Broodje-aapverhaal. Eh, oeps.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter is Paris

  Handig! Deze geinige plantenpotjes geven zichzelf water

  Bij deze geinige plantenpotjes hoef je je geen zorgen meer te maken over hoe vaak je je planten water moet geven. Dat regelen de potjes namelijk helemaal zelf. Hoe? Check de foto’s maar, de lontjes in de rietjes zuigen het water heel geleidelijk aan op


  .


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter 2016

  Hoeveel gezichten zie je in deze boom?


  De tekening heet 'National Leaders Tree', en er zijn wel een aantal gezichten die we menen te herkennen, zoals Margaret Thatcher en Mikhail Gorbatsjov. De anderen zijn iets moeilijker. De afbeelding ging in de vroege uurtjes van 2016 viraal en veel mensen hebben dus al gezichten geteld. Maar hoeveel zie jij er?

  Ik zie er 5, en jullie?


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.First snow  Dit zijn de populairste recepten van 2015   Een hele bloemkool geroosterd in de oven

  Bloemkool is terug van weggeweest en dat vier je met dit waanzinnige recept. Ideaal voor een uitgebreid diner, maar ook voor een doordeweekse avond  Het ultieme borrelbrood gevuld met kaas en kruiden

  Dit borrelbrood met onder andere kaas ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook waanzinnig lekker. In het Engels wordt het ook wel een pull apart bread genoemd, omdat je het brood van tevoren insnijdt waarna je hem makkelijk in stukjes uit elkaar kunt trekken.  Citroen-yoghurtcake met verse frambozen   Simpele zoetzure komkommersalade

  Een Aziatisch getint maaltje is natuurlijk niet compleet zonder zoetzure komkommersalade. En het fijne is dat het zo gemaakt is en ideaal is om in een grote pot in de koelkast te bewaren.


  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter scene  Loopt deze kat omhoog of omlaag? Wat zie jij?  Wat denk jij?

  Ik denk omlaag


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter time  Tussen al deze sneeuwpoppen zit één panda verstopt. Zie jij ‘m?

  In deze illustratie van de Hongaarse Dudolf staan héél veel sneeuwpoppen afgebeeld. Maar… er zit ook nog een pandabeer verstopt. Kun jij hem vinden?


  » Reageer (24)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!