Gastenboek
 • Goede morgen.
 • Aangename zondag lieverd
 • Lieve groetjes
 • weekend groet aan een lieve vriendin xxx Jose
 • Weekend groetjes

  Heerlijke mosselen met frietjes en sausjes staat klaar

    

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet silence


  Dít is waarom verse ananas je mond zo kan irriteren

  Het gehemelte en zelfs de tong kan behoorlijk geïrriteerd en prikkelig aanvoelen na het verorberen van wat stukjes van deze tropische vrucht. Maar hoe komt dit eigenlijk? Niét simpelweg door het zuur, dus.

  Ananas bevat een bepaald enzym dat bromelaïne heet. Deze stof breekt proteïnen af, waardoor het ook vaak gebruikt wordt om vlees malser te maken. Bromelaïne zit in elk deel van de ananasplant, maar voornamelijk in de steel. Je mond kan dit stofje niet goed verwerken, waardoor het prikt. Je darmen kunnen het echter wel goed verwerken; het enzym is zelfs zeer gezond voor je lijf. Bromelaïne is namelijk een zeer goede natuurlijke ontstekingsremmer en wordt het dan ook veelal in supplementen tegen diverse ziektes gebruikt.Om dit vervelende gevoel toch íets minder te maken (mocht je er last van hebben), kun je het best zoveel mogelijk van de steel weghalen, wat het middelste gedeelte van de ananas is. Als je dit gedeelte niet eet, wordt het prikgevoel aanzienlijk minder of zal je er zelfs helemaal geen last van hebben.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Captains beauty  Een kip die per zeilboot de wereld over reist? Dat zie je niet vaak!

  De 24-jarige Guirec Soudée uit de Franse plaats Brittany heeft een wel heel bijzondere vriend meegenomen op zijn boottocht: zijn kip genaamd Monique. Het opmerkelijke duo vaart met hun 12 meter lange boot heel de wereld over.  Het begon met het idee dat Monique eieren kon leggen, zodat Guirec wat te eten had aan boord. Maar Monique heeft zich bewezen als echte vriendin. Ze legt nu niet alleen zes eieren per week, ze kan ook surfen, zwemmen, vissen ‘vangen’ en wanneer ze op het land zijn gaat Monique even lekker skateboarden.

  Soudée en Monique vertrokken in 2014 vanaf de Canarische eilanden richting St. Bart’s op de Caraïben. In dat tropische gebied werkte de Fransman als instructeur bij een windsurf-club, zo kon hij geld bijverdienen om de rest van het jaar door te komen.

  “Ze volgt me overal en ze is hartstikke makkelijk. Ik hoef alleen maar ‘Monique’ te roepen en dan komt ze naar me toe. Ze is geweldig.” Het duo is momenteel aan de westkant van Groenland en gaat daarna naar de Grote Oceaan. Mocht je je afvragen of het nóg leuker kan: Guirec schrijft nu ook kinderboeken over zijn avonturen met Monique.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker chillen  Tips om wespen te weren


  Kruidnagel
  Snij een sinaasappel of citroen in partjes, druk daar kruidnagels in en zet dit op een schoteltje bij jezelf in de buurt. De geur hiervan verjaagt wespen. Je kunt ook bakjes met koud water en kruidnagelen op tafel zetten. Dit verspreidt bovendien een lekkere lucht. Wanneer je kruidnagelolie koopt, kun je hiervan een beetje op je kleding druppelen. Wel eerst controleren of het geen vlekken geeft!;

  Koper
  Wespen houden niet van de geur van koper. Zet dus koperen voorwerpen bij het terras in je tuin om wespen op afstand hiervan te houden. Je kunt ook koperen muntjes op tafel leggen om deze geelzwarte kamikaze piloten te weren. Daarnaast kunnen koperen muntjes op de volgende manier ingezet worden: vul een bakje met vijf eurocent muntjes. De kleur en weerkaatsing van het licht houdt wespen op veilige afstand;

  Koffiepoeder
  Strooi wat ongebruikte koffie in een bakje en steek het even aan. De geur die vrijkomt is weliswaar onaangenaam maar voor onze reukzin al snel niet meer waarneembaar. Dat geldt niet voor wespen. Zij blijven hier graag bij uit de buurt;

  Wierook
  Wespen hebben een hekel aan wierook. Steek dus lekker wat wierookstokjes aan tijdens het eten of borrelen. Opgeruimde wespen staan netjes!

  Geurkaarsen
  Geurkaarsen hebben op wespen dezelfde uitwerking als wierook. Ze houden namelijk niet van rook. Een vuurkorfje aansteken is dus ook een optie. Het komt de sfeer tijdens je etentje tweevoudig ten goede!;

  Etherische oliën
  Diverse etherische oliën hebben voor wespen een onaangename geur. Zo zijn lavendel en citronella een effectieve manier om ze te verdrijven. Je druppelt de olie in wat water in een bakje en verwarmt het bijvoorbeeld met een waxinelichtje. Klaar is Kees!;

  Ammoniak
  Vul een bakje met water en wat ammoniak en wespen zullen hun heil ergens ander gaan zoeken;


  De tak van een tomaat
  De tak van een tomaat valt in de categorie ‘Oma weet raad’. De geur van een tomatenplant zou wespen verdrijven. Een takje munt moet hetzelfde effect hebben;

  tips tegen wespen


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical paradise  Zoete drop is zouter dan zoute drop

  Wist je dat in zoete muntdrop meer zout zit dan in zoute haringdrop? Hoe gek het ook klinkt: zoete drop is zouter dan zoute drop.

  In zoete drop zit 200 milligram zout (natriumchloride) per honderd gram drop, meer dan de zoute variant die 150 milligram zout per ons bevat. Dat komt omdat zoete drop meer zoutrijke ingrediënten heeft. Zoete drop smaakt vooral zoeter doordat er meer suiker in zit: dat wordt gebruikt om de zoute smaak te maskeren.

  Bloeddruk
  Drop is slecht voor je bloeddruk. Dat komt door de zoetstof die drop zijn typische smaak geeft. Dit stofje heet glycyrrhizine en zorgt ervoor dat je nieren meer natrium en vocht vasthouden. Daar stijgt je bloeddruk van.

  In zoete drop zit meer glycyrrhizine dan in zoute drop. Ook wat dit betreft is de zoete variant dus een slechte keus. Toch is het effect op de bloeddruk niet bij iedereen even sterk. Vrouwen zijn er bijvoorbeeld gevoeliger voor dan mannen.

  Twintig per dag
  Hoeveel dropjes jij zonder problemen kunt eten is dus niet te zeggen. Het Voedingscentrum zegt dat een gezonde volwassene er maximaal twintig per dag mag wegwerken.


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summerflutter

  .
  11 voedingsmiddelen die goed zijn voor je lever

  De vakantietijd is begonnen. Terrasjes, festivals en barbecues lonken. Genoeg reden om een glaasje extra te drinken. Je lever zal daar echter niet zo blij mee zijn. Overigens is niet alleen alcohol slecht, ongezond eten kan net zo goed schade aanrichten.

  Wil je je lever de komende tijd een handje helpen, zorg dan dat je deze elf producten in huis hebt. Ze hebben allen een herstellende werking.

  1. Citroen

  2. Bessen

  3. Knoflook

  4. Grapefruit

  5. Avocado

  6. Walnoten

  7. Mariadistel

  8. Spruitjes

  9. Kurkuma

  10. Spinazie

  11. Rode bieten

  11 voedingsmiddelen die goed zijn voor je lever


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropical breeze


  Waarom je regelmatig kersen moet eten

  Het is kersentijd! In de zomermaanden zijn Hollandse kersen volop verkrijgbaar bij de kersentelers en supermarkt. Ben jij dol kersen? Goed nieuws, ze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens gezond.

  Kersen bevatten veel vitamine A en C en het mineraal kalium. Dit mineraal werkt bloeddrukverlagend en beschermt tegen hartritmestoornissen. Ook zorgt kalium er - samen met natrium - voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken.

  Daarnaast zit er ook bètacaroteen in kersen. Bètacaroteen is een provitamine A en wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Hierdoor is het belangrijk voor de weerstand en het gezichtsvermogen, maar draagt het ook bij aan gezonde botten, tanden en huid en de groei

  Wassen

  Was kersen altijd goed onder stromend water voordat je ze eet. Net als op al het fruit kunnen er schadelijke bacteriën of virussen op kersen voorkomen.

  Kersenpit

  Eet de kersen op zonder pit. In de pitten van kersen kan blauwzuur voorkomen. Dat is een ander woord voor cyanide. Deze giftige stof komt vrij als je een pit fijnkauwt of vermaalt. Het advies is dan ook om geen pitten van kersen door te slikken. Maar mocht het een keer per ongeluk gebeuren, dan kan dat niet gelijk kwaad.  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secret desire  Koken met airfryers: dit moet je weten

  De frituurpan die werkt op hete lucht bleek na flink experimenteren een blijvertje. Inmiddels gaan ze als zoete broodjes over de toonbank en kookt menig huishouden ermee. Maar welke dingen moet je nu écht weten voordat je er één in huis haalt en wat maakt het koken met een zogenaamde airfryer zo fijn?

  Wat is het?

  Een airfryer is een soort frituurpan die werkt met hete lucht. Hierdoor heb je bijna geen olie of ander vet nodig. Dit scheelt niet alleen geld, maar is ook stukken gezonder. Daarbij bakt het apparaat door de circulerende lucht en relatief kleine 'laadruimte' veel sneller.

  Hoewel het dus een vervanger voor de frituurpan is, is daar nog niet alles mee gezegd. Je kan er namelijk nog zo veel meer mee, zoals bakken, roosteren, grillen en zelfs koken. Eigenlijk kun je er dus alles mee!  Wij hebben er ook een gekocht en zijn er zeer tevreden mee, echt een aanrader


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange babe  Deze Taiwanese kapper geeft honden en katten wel héél bijzondere kapsels

  Honden en katten komen deze Taiwanese toko binnen voor een knipbeurt, en lopen weer naar buiten als een wandelend kunstwerk. Volgens Reuters is Igogo the place to be om je huisdier een kekke coupe aan te meten.
  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautiful summer


  Japanse bakker maakt kleurrijk brood

  Brood kan wel wat kleur gebruiken. Dat moet de Japanse bakker Ran hebben gedacht bij het bedenken van deze bijzondere bammetjes. Wanneer het brood van Japanse bakker Ran in plakjes wordt gesneden, komen er kleurrijke kunstwerkjes tevoorschijn. In het deeg maakt zij allerlei afbeeldingen, variërend van dierencartoons tot bloemenprints.

  Ran wordt bij haar ontwerpen met name geïnspireerd door de natuur en tekeningen van haar zoontje. Het bakken van dit creatieve brood is een zorgvuldig werk, waarbij verschillende rollen gekleurd deeg samen worden gevoegd. Ondanks dat haar broden bekend zijn geworden over de hele wereld, is zij niet van plan om deze te verkopen. Zij gebruikt haar bekendheid liever om anderen te leren hoe zij dit brood thuis zelf kunnen bakken.
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.On the beach


  Jus d’orange drinken in de zon kan levensgevaarlijk zijn

  Ben je blank en drink je regelmatig een glas verse sinaasappelsap? Ga dan niet onbeschermd zonnebaden. Een stofje in citrusvruchten maakt je huid gevoeliger voor zonlicht, waardoor de kans op huidkanker groter is.

  Wetenschappers hebben de consumptie van citrusvruchten onder meer dan honderdduizend blanke mannen en vrouwen vergeleken met bepaalde gezondheidsrisico’s. Daaruit blijkt dat iemand die veel grapefruits eet of sinaasappelsap drinkt een grotere kans heeft om huidkanker te krijgen.

  Het eten van citrusvruchten is op zichzelf niet gevaarlijk. De onderzoekers benadrukken dat de verhoogde kans op huidkanker te maken heeft met het feit dat citrusvruchten psoralenen bevatten. Psoralenen zorgen ervoor dat je huid gevoeliger is voor licht. Wie veel citrusvruchten verorbert, doet er goed aan om zichzelf goed in te smeren met een dikke laag zonnebrandcreme. Overweeg daarnaast om in de schaduw te zitten of om een hoed te dragen.

  Grotere kans op huidkanker
  “Mensen die gemiddeld meer dan 1,6 citrusvrucht per dag consumeren hebben een 36% grotere kans op huidkanker in vergelijking met mensen die minder dan twee citrusvruchten per week eten”, zegt hoofdauteur Shaowei Wu van de Brown Universiteit.

  Verschillen
  Opvallend is dat grapefruits en sinaasappelsap meer psoralenen bevatten dan grapefruitsap en sinaasappels. Hoe komt dit? “Dit heeft ermee te maken dat de hoeveelheid psoralenen per vrucht verschilt”, vervolgt Wu. “In sinaasappels bevat de pulp meer psoralenen, terwijl in grapefruits het vezelachtige materiaal rondom de pulp meer psoralenen bevat.”


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar wil ik wel een beschuitje mee eten, mmm stuk of 10  Van dit ijs met wijnsmaak word je echt tipsy

  Er is niets gezelligers dan ’s avonds in de zetel neerploffen met een glas wijn of een lekkere ijscoupe. Nu kan je deze twee ook makkelijk combineren, want een Amerikaans bedrijf brengt ijs gemaakt van wijn op de markt.

  Crossroad Company kwam op de proppen met het geniale idee om ijs te maken van een mix van crème, suiker, fruit en wijn. Eén bolletje Winecream bevat 10% alcohol, wat ongeveer overeenkomt met een glas wijn. Wie veel van het dessert smult, kan dus een beschonken eindigen.

  De zoetigheid is verkrijgbaar in twee smaken: chocolade-ijs met aardbeien of bosbessenijs. Momenteel ligt Winecream alleen in de rekken in de Verenigde Staten, maar dit jaar zou het ook online verkocht worden.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grace

  Nieuwe pauwspin heeft knalblauw Zorro-masker

  De pauwspin met de naam Maratus personatus (het Latijnse woord voor gemaskerd) is drie tot vijf millimeter lang. De mannetjes hebben felle kleuren om vrouwtjes te lokken. In tegenstelling tot andere pauwspinnen – zoals de Maratus harrisi – heeft M. personatus geen waaiervormig achterlijf die hij aan vrouwtjes toont. Zijn blauwe masker is voldoende.

  Bioloog Jürgen Otto vond het blauwe spinnetje. De bioloog bestudeert pauwspinnen al sinds 2008 en heeft het zijn missie gemaakt om alle pauwspinnen die er zijn te documenteren. Hij heeft de nieuwe pauwspin ontdekt dankzij zijn collega, de spinnenspecialist David Knowles. Otto beweert dat deze spin ongevaarlijk is voor mensen.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goodmorning

  Langzaam gegaarde gevulde varkenshaas

  Ingredienten

  2 varkenshaasjes
  6 grote champignons
  ¼ rode puntpaprika
  1 sjalotje
  zout peper
  Italiaanse kruiden
  4 eetlepels geraspte kaas
  touw om op te binden

  Bereiding

  Hak het sjalotje fijn en fruit deze zachtjes in wat olie glazig. Voeg de zeer fijn gesneden champignons en de zeer fijn gesneden paprika toe en bak deze mee. Breng het geheel op smaak met zout, peper en wat Italiaans kruiden.
  Laat afkoelen.

  Snij de varkenshaasje in de lengte een klein stukje in. Zet het mes daarna schuin en snij weer wat verder. Probeer een platte lap te snijden van de varkenshaas.
  (Lukt dit niet snijd hem dan in en vul hem met de vulling)
  Bekleed 3/3 van de varkenshaaslap met het champignons mengsel en strooi hier de geraspte kaas over.
  Rol de varkenshaas op en bindt hem vast met keukentouw.

  Bereid de Big Green Egg voor op indirect grillen en breng hem naar een temperatuur van 135 Gr.C.
  Leg de varkenhaasjes op het gewone rooster op de BBQ en gaar ze in zo'n 30-40 minuten mooi gaar.

  Bezit je geen BBQ waarbij je de temperatuur zo goed kunt regelen dan kan je dit gerecht ook op de traditionele manier maken.
  Verhit wat boter in een pan en bak de varkenshaasje rondom bruin. Bak echter niet te lang, gewoon alleen maar even aanbraden.
  Leg de varkenshaas daarna in een voorverwarmde oven van 135-140 Gr.C en bak ze op deze manier langzaam gaar.
  je varkenshaas blijft heerlijk als al je ze langzaam gaart.  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy  Het is even wennen, maar de zomertrend van 2016 is toch echt blauwe wijn

  Is het een futuristisch ogend blijvertje of zijn we het in de herfst alweer vergeten zoals de cider van vorig jaar? Blauwe wijn, al populair in Spanje, rukt op naar Nederland.

  En er is niets chemisch aan, verzekeren importeurs direct. De blauwe kleur komt van anthocyaan, een natuurlijke kleurstof uit de schil van blauwe druiven. Verder is de wijn ook niet zoet, zoals de kleur doet vermoeden, maar doet hij denken aan een aromatische, droge Chardonnay.

  Wijnkenner Harold Hamersma vindt de wijn evenwel een gimmick. In Het Parool noemt hij de blauwe wijn ‘opvallend, maar niet opvallend lekker’. Na drie soorten blauwe wijn: ‘Het ziet eruit als ruitenwisservloeistof, maar zo smaakt het niet’.

  De ‘overdreven fruitige’ wijn kan volgens Hamersma leuk zijn als grap op een themafeest. Maar daarna zal de wijn wel weer verdwijnen. ‘Een voordelige supermarktwijn, in de categorie 3,99 of 4,99 euro’.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Face of eve  De verrassende waarheid over hoelang je eten kunt bewaren

  Mayonaise

  Verrassend genoeg is mayonaise niet erg lang houdbaar; in de voorraadkast twee maanden en in de koelkast drie maanden. Het ei en de azijn in de saus beginnen na een tijdje te stinken en zorgen ervoor dat de mayo er niet meer zo fraai uitziet.

  Soep in blik

  Veel van ons bewaren graag een paar blikken soep in de voorraadkast voor wanneer het winter is, we ziek zijn of gewoon om wat extra's achter de hand te hebben. Hoewel je ze maar liefst vijf jaar in de voorraadkast kun bewaren, gaat de soep al na twee jaar achteruit

  Bananen

  Je kunt meestal vrij goed aan de schil zien of een banaan nog eetbaar is. Gemiddeld zijn bananen twee tot vijf dagen houdbaar in de fruitschaal, en zeven dagen in de koelkast.

  Eieren

  Je kunt eieren in de koelkast tussen de drie en vijf weken bewaren, zolang ze nog niet gekookt zijn en nog in de schaal zitten. Gekookte eieren kun je maar een week bewaren, maar ze gaan dan wel ontiegelijk stinken.

  Worsten

  Worsten zijn vrij lang houdbaar als ze gebakken zijn, maar daarvoor niet bepaald. Rauwe worsten zou je maar een of twee dagen in de koelkast moeten bewaren om ziektes te voorkomen, maar in de vriezer kun je ze wel twee maanden bewaren.

  Melk

  Melk is na de verkoopdatum meestal nog een week houdbaar in de koelkast, en drie maanden in de vriezer. De melk blijft langer goed wanneer je het pak in de koelkast zelf bewaard, in plaats van in de koelkastdeur

  Kip

  Kip is waarschijnlijk de voedselsoort waar we ons allemaal het meest druk om maken. Rauwe kip blijft maar een of twee dagen goed in de koelkast, en in de vriezer negen maanden. Gekookt of gebakken kun je de kip drie tot vier dagen in de koelkast bewaren.

  Chicken is probably the food we all worry about the most, and it’s obviously important we know exactly what is safe and what isn’t. But before we even think about cooking it, we should always be aware that raw chicken will only last for one to two days in the fridge. Stick it in the freezer and you’ve got it for nine months, or cook it, and you can keep it in the fridge for three to four days.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hunks

  Wauw! Dat is nog eens bijzondere latte art!

  Waarschijnlijk ken je ze wel, van die latte art-filmpjes waar ze in een handomdraai de mooiste figuren op je cappuccino maken.

  Zoiets dus:

  latteart1

  Echter pakt Melaquino haar latte art net even wat anders aan. Zij doet het niet door melk in het kopje te gieten, maar pakt er ook een lepel en een kwastje met chocola bij om kunstwerkjes van je koffie te maken. En wat voor een kunstwerkjes!
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red  Kans op stevig onweer? Dit zijn de 14 dingen waar je op moet letten

  Onweersbuien lijken in onze contreien steeds weerbarstiger te worden en vaker voor te komen dan vroeger. Word je er door overvallen, let dan op de volgende dingen:

  Binnen:

  1. Schat de afstand van het onweer in – Tel het aantal seconden tussen de bliksem en de donder en deel dat door drie om het aantal kilometers te weten. Zit je onder de tien seconden, dan is het onweer dichtbij

  2. Doe de ramen dicht en blijf er bij weg – De bliksem is mooi maar fel en kan verblinden

  3. Haal de stekker uit elektrische apparaten, zoals de televisie en de computer

  4. Blijf weg bij stromend water en ga niet douchen

  5. Ga niet in de buurt staan van metalen voorwerpen en leidingen – Denk aan de waterleiding, gasleiding, de telefoon, de elektriciteitsleiding, enzovoort

  6. Ga niet bij de open haard staan

  7. Bel niet met de vaste lijn

  Buiten:

  8. Gebruik geen paraplu als je naar buiten moet en loop niet rond met hengels of golfsticks

  9. Blijf niet in een open veld – Kun je niet meer weg, hurk dan en sla je armen om je knieën, hou je voeten tegen elkaar en je hoofd zo laag mogelijk met je handen over je oren. Ga nooit plat op de grond liggen

  10. Schuil niet bij een eenzame boom – Als je in het bos bent, zoek dan een groepje lage bomen in het laagste gedeelte van het terrein

  11. Zwem, duik, surf en vaar niet – Zwem ook niet in overdekte zwembaden

  12. Stap af van je fiets/brommer/motor/paard en schuil

  13. Blijf weg van open water, boten, tenten, hoge gebouwen, (ook niet-metale) omheiningen, hoogtes en metalen constructies

  14. Schuil niet met een grote groep – Hurk met maar een paar op twee meter afstand van de anderen

  Kans op stevig onweer? Dit zijn de 14 dingen waar je op moet letten


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowergirl


  Aardappels eten is behoorlijk gevaarlijk

  Af en toe een aardappel is geen probleem. Maar een paar keer per week verhoogt het risico op hoge bloeddruk aanzienlijk. En van hoge bloeddruk zijn de risico’s bekend. Een studie in het medische vakblad The British Medical Journal (BMJ) toont aan dat vier keer per week aardappelen eten in welke vorm dan ook – gebakken, gekookt of als puree – schadelijk is.

  Het onderzoek – gedaan door wetenschappers van Harvard – maakt niet duidelijk hoe de relatie tussen aardappels en hoge bloeddruk in elkaar zit. Wel dat die er is. En dat die niet gezond is

  Aardappels eten is behoorlijk gevaarlijk


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thafs  Het lijken bloemetjes, maar het zijn

  Kijk je naar deze foto’s, dan zou je in eerste instantie denken dat het bloesembloemetjes zijn. Maar kijk je nog even iets beter, dan zie je pas wat het werkelijk is: puntenslijpsels.

  Terwijl de meeste mensen puntenslijpsels rechtstreeks de prullenbak in gooien, laat de Japanse Haruka Misawa je er juist de kunst van in zien. Toen ze haar potlood eens sleep, zag ze hoe mooi die slijpsels eigenlijk kunnen zijn. Dus maakte ze er de onderstaande serie foto’s van.  Echter zijn de slijpsels van deze foto’s niet van echte potloden gemaakt, maar van haar zelfgemaakte potloden van papier.  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorro  Innerlijke rust

  Ik wil dit even onder de aandacht brengen omdat het voor mij ook goed gewerkt heeft

  Ik hoorde een arts op de t.v zeggen dat we als we tot innerlijke rust willen komen,iets waaraan we begonnen zijn af moeten maken

  Omdat we eigenlijk allemaal wat meer rust in ons leven willen hebben ben ik in huis gaan snuffelen naar zaken waar ik aan begonnen was en nooit had afgemaakt

  Ik heb vervolgens een fles Merlot leeggemaakt die nog half vol was
  alsmede een fles Chardonay

  Toen een fles Bailies en een vles Wum

  Toen ook noch een dos znoepies van M en M en noch wad gips van Smis

  Ook noch un ressie Wiskie

  Je heb heen noosie van hoe ik me nu foel

  Zeg did an al je vrinden die rusd noodig hebben, en seg dat je fan ze hout
  Plettig wekkend

  Fiefs Joseeee

  xxx


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rainbow  5 handige tips voor een perfecte barbecue

  Wil je er een perfecte middag van maken, dan hebben we vijf handige tips voor je.

  1. Vul een sprayflacon met appelsap
  Bespuit je vlees met appelsap terwijl het op de barbecue ligt. Het wordt er extra sappig van en geeft een heerlijke smaak.

  2. Marineer je vlees in bier
  Vlees dat gegaard is op de barbecue bevat vanwege de hoge baktemperatuur relatief veel schadelijke stoffen. Maar uit onderzoek van de universiteit van Porto blijkt dat je het effect daarvan teniet doet door het vlees van tevoren vier uur in donker bier te leggen.

  3. Maak je rooster schoon met ui
  Snijd twee uien door midden en prik een helft aan je barbecue-vork. Ga daarmee over het rooster als het nog heet is. Doe dit een paar keer en gebruik daarvoor alle ui. Binnen de kortste keren is je rooster weer schoon.

  4. Gebruik een muffinblik voor de sauzen
  Stop je sauzen in de verschillende vakjes van een muffinblik of cupcake-bakvorm. Het ziet er mooi uit en is makkelijker dan al die losse flesjes of bakjes.

  5. Verdeel de barbecue in twee zones
  Leg de brandende houtskool aan één kant. Braad daar het vlees. Als het gaar is kun je het aan de andere kant leggen, zodat het warm blijft zonder dat het aanbakt.

  Eet smakelijk!


  » Reageer (32)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange  Zonnig weer: hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen

  Als je je huid teveel blootstelt aan de zon, kan dat gevaarlijk zijn. Gebruik een zonnebrandmiddel met een hoge factor. En wees heel voorzichtig met kinderen, want zij zijn extra gevoelig voor de zon. Dat weten de meeste mensen al.

  Wat velen niet weten, is dat de zon ook schadelijk kan zijn voor huisdieren. Als ze teveel blootgesteld worden aan de felle zon, hebben ook zij kans op verbranding, een zonnesteek en huidkanker. Huidkanker komt steeds vaker voor bij huisdieren, vooral bij katten. Daarom is het advies: hou ze binnen.

  Er zijn wel al zonnebrandmiddelen voor honden en katten. Daarmee kun je plekken waar ze weinig haar en/of plekken met weinig pigment, zoals de oren, rondom de neus, de binnenkant van de dijen en de buik, om de zoveel tijd insmeren. Als je hond of kat licht van kleur is, een dunne vacht of een gevoelige huid heeft, kun je ze beter helemaal insmeren. Maar waarom zou je zoveel moeite doen, terwijl het veel makkelijker is om de dieren gewoon binnen te houden?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My bubble bath  Voor de saladeliefhebbers: dit zijn de 10 gezondste bladgroenten

  Een frisse salade op een mooie lentemiddag, daar hoort natuurlijk een aantal bladgroenten in. Als je toch gezond bezig bent, wil je vast ook weten welke bladgroenten je dan het beste kunt gebruiken.

  Deze tien soorten zijn het rijkst aan vitamines en mineralen:

  1. Waterkers

  2. Snijbiet

  3. Spinazie

  4. Bladsla

  5. Romeinse sla

  6. Andijvie

  7. Roodlof

  8. Boerenkool

  9. Rucola

  10. IJsbergsla


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in bloom  Ooit een koe met een geföhnde vacht gezien?

  Nee? Let op, komt-ie:


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bliss

  Gamba’s met tomaat en sinaasappel 

  Ingrediënten

  • 8 gamba’s
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 takjes salie
  • 4 teentjes look
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes citroentijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 chilipepertje
  • 8 el olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen
  • 4 grote rijpe tomaten
  • peper van de molen
  • 1 dl witte wijn
  • Pluk de blaadjes van de verse groene kruiden (basilicum, salie, oregano).
  • Was de sinaasappels en de limoen en snijd in partjes. (laat de pel eraan)
  • Ontzaad de chilipeper en snijd in kleine reepjes.
  • Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd in vier stukken. (laat de pel eraan)
  • Verwijder de kop en de schaal van de gamba’s (laat het staartje eraan) en schik ze in een braadschotel. Voeg de basilicum, salie, oregano, citroentijm, chilipeper, look en rozemarijn toe.
  • Voeg vervolgens de sinaasappels, tomaten en limoen toe. Werk af met peper en zout en overgiet met de olijfolie en de witte wijn. Kruid goed met zwarte peper van de molen.
  • Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat gedurende 10-12 minuten bakken.
  • Serveer met zilvervliesrijst.


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty of nature  Wist u dat...?!

  Vrijdag de 17e een ongeluksdag is in Italië?

  Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers.
  Dit is een anagram van 'VIXI', wat Latijn is voor 'ik heb geleefd'. "In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten".
  Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood.
  Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17:
  De Renault 17 heet daar R177.
  De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.
  En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïnvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.


  » Reageer (33)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!