Gastenboek
 • dag lieve blogvriendin fijne dag
 • Gezellig en rustig weekend kom ik je wensen !!
 • Groetjes
 • hallo lieverd
 • Dag Josetje

  Rijstenvlaai met slagroom en koffie/thee staat klaar

   

  De klaproos van Josephine
  Ooit van Greetje
  Dans nog een laatste keer van Happy
  Het leven is ... van Marga
  Ohne dich van Mara
  Tulpen van Roosje

   

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantic face

  De meest decadente superjachten

  Superjachten zijn de favoriete speeltjes van de rijken der aarde. Omdat je natuurlijk altijd de buurman vóór moet blijven, neemt de decadentie aan boord van deze jachten steeds gekkere vormen aan. Een zwembad of bioscoop, daar kijkt niemand meer van op.

  Om een beetje indruk te maken heb je tegenwoordig een concertzaal in je superjacht, waar een vijftienkoppig orkest in past (Superjacht: Al Said), een heus kunstmatig strand met echt zand, dat uit de zijkant van de boot kan schuiven (Superjacht: Lady Moura) een zwembad met een bodem van glas, dat recht boven de discozaal gebouwd is (Superjacht: A) een privé duikboot voor uitstapjes onder water (Superjacht: Eclipse) een lasersysteem tegen paparazzi, dat camera's opspoort en verblindt met een lichtbundel (Superjacht: Eclipse) een muur van meteoriet-steen of een beeld gemaakt van heuse T-rex botten (Superjacht: History Supreme).

  Verder standaard op megajachten: speciale airconditioned kamers waarin de dames kunnen wachten op het bootje dat ze naar de kant brengt. Je wilt natuurlijk niet dat, terwijl je op het dek wacht, je make-up in de hitte uitloopt!

  Op de echt grote jachten behoren een of twee helikopters tot de standaarduitrusting, naast de andere gebruikelijke speeltjes zoals jetski's, zeilboten en duikmateriaal. Deze helikopters zijn ook in bijzondere tijgerprints verkrijgbaar. Je moet toch wat, als je nog op wil vallen in de haven van Monaco.


  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Butterflys  Doordenkertje

  Een concert waarbij het publiek kan rondwandelen

  Het begint met de letter P en heeft 16 letters

  Veel succes

  Antwoord-promenadeconcert


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woman extreme  Denkend aan Holland

  Denkend aan Holland, zie ik prachtige steden
  door immigratie naar de bliksem gaan
  Kerken vervangen worden door moskeeén
  en in mijn ogen verschijnt een traan

  Denkend aan Holland

  Zie ik subsidiestromen
  miljoenen die naar zotte projecten gaan
  Het volk laat het gelaten over zich komen
  verdomt het om in verzet te gaan

  Denkend aan Holland

  Zie ik prachtige polders
  opgeofferd worden aan nieuwe natuur
  Het erfgoed van jarenlang noest werken
  moet verdwijnen en dat vindt ik zuur

  Denkend aan Holland

  Zie ik ouden en zieken
  weggezet worden als tweederangs mens
  Ze geven het geld liever aan de grieken
  en dat is niet iets wat ik voor mijn land wens

  Denkend aan Holland

  Zie ik een bevolking
  die alles maar over zich heen laat gaan
  Geen idee meer van onze rijke historie
  alleen met haar persoonlijk welzijn is begaan

  Denkend aan Holland

  Zie ik een regering
  die handhaaft het streven '' weg met ons''
  Maar de bevolking houdt haar in leven
  een nadenkend volk geeft zo'n regering de bons


  Denkend aan Holland

  Zie ik met lede ogen
  ons mooi land naar de afgrond gaan
  Als dat gebeurt moet de Hollander niet klagen
  op een miljoen mensen na hebben ze het zelf gedaan


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florelou  Bh spoort kanker op

  Te mooi om waar te zijn? Een nieuwe bh vol sensoren checkt je borsten en slaat alarm als hij kankercellen aantreft. Zo kunnen vrouwen thuis onderzoek doen en is een – soms pijnlijke - mammografie niet meer nodig. Hoe werkt dat?

  Een op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Hoe eerder de kanker wordt ontdekt, hoe groter de kans je het overleeft. Vrouwen tussen de 50 en 75 jaar krijgen daarom elke twee jaar een screening. Tijdens deze mammografie worden de borsten tussen twee platen geplet om een goede röntgenfoto te maken. Voor sommige dames is dat een pijnlijke bedoening.

  Dat moet anders. Daarom pioniert start-up Cyrcadia Health met een bh vol sensoren. De sensoren in de bh meten de temperatuur en sturen die naar een app. Dat is handig, want waar kanker zit, stijgt de bloedtoevoer en daarmee de temperatuur van het weefsel. Door de bh maandelijks een keer aan te doen, vallen temperatuurschommelingen meteen op. De app slaat alarm en de vrouw weet dat ze naar de dokter moet.

  Uit eerste testen blijkt dat de bh betrouwbaarder is dan röntgenfoto’s. En ook fijn: vrouwen kunnen de test maandelijks thuis uitvoeren. Geen ziekenhuizen en pijnlijke mammografieën meer. De makers verwachten de bh al in 2016 op de markt te brengen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sssssssssst

  Zeeslak - Gek dier

  Deze groene zeeslak heeft wel wat weg van een plant. Dit is ook niet zo heel gek, aangezien deze slak, net als planten, gebruik maakt van fotosynthese.

  Hij heeft namelijk endosymbiotische chloroplasten op zijn lichaam. Dat zijn een soort zonnecellen. Het licht zet hij vervolgens om in energie.

  Maar pas echt bijzonder is dat de groene zeeslak niet wordt geboren met deze chioroplasten. Ze krijgen ze van de algen die ze de eerste paar weken van hun leven eten. Als ze dat 2 weken braaf doen, hoeven ze daarna nooit meer te eten. Zolang ze maar genoeg in de zon zwemmen.
  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marylou  Eindelijk een ui die je kunt snijden zonder tranen

  Britse boeren uit Bedfordshire hebben er twintig jaar over gedaan om een ui te ontwikkelen, waarvan je geen tranen krijgt bij het snijden. Bovendien houdt de nieuwe ui de adem wél fris.

  Boer Alastair Findlay proefde elk seizoen zeker 400 uibollen om tot de perfecte ui te komen. En nu is het dus zover. De ui is ‘Asda Sweet Red’ gedoopt en moet een zoetere, minder scherpe uisoort zijn.

  De ‘Asda Sweet Red’ bevat veel minder zwavel. Zwavel zorgt er bij normale uien voor dat je ogen waterig worden tijdens het schillen en dat je adem gaat stinken.

  ‘De uien zijn milder, lekkerder en knapperiger dan gewone rode uien’, zegt Andy Warham, een groente-inkoper. ‘Ze zijn veel minder scherp en bitter.’

  Eindelijk een ui die je kunt snijden zonder tranen


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Baby baart tweeling

  In Hong Kong, is een meisje geboren dat bij geboorte zwanger was van een tweeling. Het meldt de Hong Kong Medical Journal in een medisch artikel. De twee foetussen leken aanvankelijk op een tumor. Maar nadere studie toonde aan dat het minimensjes waren: met een intacte huid, armen, benen, borst en organen en een navelstreng. De foetussen werden operatief verwijderd.

  Het drie weken jonge meisje doorstond de procedure goed. Zij werd een week later uit het ziekenhuis ontslagen.

  Het fenomeen van een kind in een kind is niet ongebruikelijk, maar wel zeldzaam. Het komt maar eens op een half miljoen geboortes voor. Tot op heden zijn er minder dan tweehonderd gevallen bekend. Het gaat meestal om een tweeling waarbij de ene in de andere groeit. Een vergelijkbaar fenomeen is de Siamese tweeling, waarbij de twee broertjes of zusjes aan elkaar groeien.

  Dat in één kind twee anderen groeien is in hoge mate uitzonderlijk. In dit geval kan het komen omdat de moeder meerdere abortussen heeft gehad, zo schrijven de artsen die het geval onderzochten.

  Baby baart tweeling


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jungle woman  Schommelen met de wereld aan je voeten!

  Als je geen last hebt van hoogtevrees dan is deze schommel echt geweldig! In Ecuador staat in het plaatsje Baños de Agua Santa een boomhuis (Casa del Árbol) op de rand van een niet actieve vulkaan. Boven de krater (Tungurahua) is een schommel opgehangen, waardoor je kunt schommelen alsof je op de rand van de wereld bent!

  Eyefood Schommelen op de rand van de werlend Tungura Vulcano Ecuador (0)

  Eyefood Schommelen op de rand van de werlend Tungura Vulcano Ecuador (2)

  Eyefood Schommelen op de rand van de werlend Tungura Vulcano Ecuador (4)

  Eyefood Schommelen op de rand van de werlend Tungura Vulcano Ecuador (1a)


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in venice  Dit meisje is een levende barbiepop!

  De twintigjarige Alina Kovaleskaya uit Oekraïne lijkt sprekend op een echte barbiepop. Mega grote ogen, een (bijna onnatuurlijke?) boezem, een huidje zonder vlekjes en lange blonde haren… Als twee druppels water…

  Eyefood - levende barbiepop Alina Kovale Oekraine (1)

  Eyefood - levende barbiepop Alina Kovale Oekraine (3)

  Eyefood - levende barbiepop Alina Kovale Oekraine (6)


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarade  Een kopje koffie helpt tegen de zon

  Opstaan met een stralend zonnetje maakt de dag al bijna goed. Een lekker bakkie om goed wakker te worden en je kunt er helemaal tegenaan. Maar die heerlijke zonnestralen kunnen ook een belangrijke oorzaak van huidkanker zijn. Zonnebrandcreme smeren dan maar?

  Dat hoeft niet persé, blijkt uit nieuw onderzoek. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat je kopje koffie al voor bescherming zorgt. Maar dan moet het niet bij één kopje blijven.

  Longitudinale studie

  Amerikaanse onderzoekers van het National Cancer Institute onderzochten het beschermende effect van koffiedrinken op het ontstaan van melanomen, schrijft The Thelegraph. Een melanoom is een vorm van huidkanker die zich uit als een zwarte kwaadaardige tumor.

  4 koppen echte koffie per dag betekent 20% minder risico

  De conclusie was dat mensen die minimaal 4 koppen koffie per dag drinken, 20% minder risico hebben op melanomen. Dat geldt overigens alleen voor koffie met cafeïne. Decafé bleek geen risicoverlagend effect te hebben. Eerder onderzoek uit 2007 wees al uit dat cafeïne je ook tegen andere vormen van huidkanker beschermt.

  Een kopje koffie helpt tegen de zon


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentine  Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

  Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee christelijke martelaren met de naam Valentinus. De gewoonten die met de dag in verband staan hebben echter niets van doen met het leven van deze heiligen. Er bestaan verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Eén was priester in Rome, een ander was bisschop van Terni. Beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het hier om dezelfde persoon.

  Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend. In de achttiende eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur.Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden. In 496 veranderde paus Gelasius het Lupercalia-feest van 15 februari in St.-Valentijnsdag van 14 februari.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentina  Saiga

  Is hij niet schattig? Dit dier heet 'Saiga' en het is een bedreigde antilopensoort die je kunt vinden op de steppen van Centraal-Azië.

  Het opvallendste lichaamsdeel van de Saiga is hier duidelijk zichtbaar. En hoewel de gok er misschien overdreven groot uitziet, is het de ideale evolutionere aanpassing voor zijn droge, stoffige en koude leefgebied. In de neus zit namelijk een blaas die het stof wegfiltert dat de Saiga bij het rennen doet opwaaien. In dezelfde blaas zit ook slijmvlies, dat de ingeademde lucht verwarmt en vochtig maakt. De Saiga heeft het nu al moeilijk. Zonder zijn neus zou hij waarschijnlijk allang zijn uitgestorven.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love  Redenen waarom frisdrank zo slecht voor je is

  1. Door frisdrank verouder je sneller.
  Onderzoekers van de Universiteit van Californië ontdekten dat het DNA van mensen die minstens twee suikerrijke frisdrankjes per dag drinken 4,6 jaar ouder is dan dat van mensen die dat niet doen.

  2. Het vergroot je behoefte aan suiker.
  Wie twee blikjes frisdrank per dag drinkt, neemt de smaak van suiker minder waar en verlangt daardoor meer naar zoetigheden. Dat concludeerde dr. Hans-Peter Kubis van de Universiteit van Bangor. ’Omdat suiker gekoppeld is aan het beloningscentrum in onze hersenen willen mensen die veel frisdrank drinken nog meer suikers consumeren.’

  3. Frisdrank wordt soms in verband gebracht met kanker.
  Vrouwen zouden meer kans hebben op borstkanker als ze meer dan drie suikerrijke frisdranken per week drinken. Onderzoekers van de Laval Universiteit in Quebec kwamen vorig jaar tot de conclusie dat de densiteit van de borsten van vrouwen hoger wordt als ze veel frisdrank drinken en dat is een risicofactor voor borstkanker.

  4. Cola is slecht voor je botten.
  Een studie van de Tufts Universiteit in Boston uit 2006 toont aan dat vrouwen die elke dag cola drinken een minder stevige botstructuur in de heupen hebben dan vrouwen die dat niet doen. Dit zou komen omdat cola een grote hoeveelheid fosforzuur bevat.

  5. Het koolzuur zorgt voor een opgeblazen gevoel.
  Het koolzuur in frisdrank vult je maag met lucht. Wie lijdt aan het prikkelbare darmsyndroom, kan daar meer last van krijgen door veel koolzuurhoudende dranken te drinken.

  6. Suikerrijke dranken zijn slecht voor de lever.
  Mensen die twee blikjes koolzuurhoudende fruitdrankjes per dag consumeren, zouden vijf keer meer kans hebben op leververvetting, blijkt uit een Israëlische studie uit 2009. De fruitsuikers worden direct door de lever opgenomen en omgezet in vet. Voor light dranken geldt hetzelfde.

  7 redenen waarom frisdrank zo slecht voor je is


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My sweet valentine  Ingrediënt in bier beschermt mogelijk tegen Alzheimer

  Goed nieuws voor fanatieke bierdrinkers. Wetenschappers melden in het wetenschappelijke journaal Journal of Agricultural and Food Chemistry dat een ingrediënt in bier hersencellen beschermt tegen beschadigingen en mogelijk de ontwikkeling van Alzheimer en Parkinson vertraagt.

  Jianguo Fang en haar collega’s hebben een bestandsdeel in hop gevonden, dat een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Het gaat om xanthohumol. Xanthohumol proef je niet, maar is op zichzelf wel erg interessant. Al decennia onderzoeken wetenschappers dit extract. Zo is uit eerder onderzoek gebleken dat xanthohumol het lichaam beschermt tegen tumorcellen. Al is de hoeveelheid xanthohumol in bier – 0,01 tot zo’n 0,20 mg per liter – te laag om bescherming te bieden tegen kanker.

  Maar nu is er opnieuw een voordeel gevonden. Xanthohumol activeert zogenoemde Nrf2-enzymen. Dit eiwit beschermt cellen in de hersenen tegen oxidatieve stress en tegen neurotoxiciteit. Dit is handig, want de voorraad zenuwcellen is niet onuitputtelijk en deze cellen moeten dus beschermd worden. Daarnaast vermoeden wetenschappers dat stress op celniveau ziekten als Alzheimer of Parkinson kan veroorzaken.

  Dit is overigens geen vrijschrift om voortaan dronken door het leven te gaan. Overmatig alcoholgebruik vergroot de kans op oxidatieve stress, waardoor de gunstige effecten van xanthohumol bijna direct weer worden opgeheven. Om vrije radicalen in je lichaam tegen te gaan, kun je ook producten eten met veel vitamine E en C, zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, broccoli, knoflook, tomaten en citrusvruchten. Of drink een kopje groene thee.

  rsz_bier


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dance  Aj-Petri - Aardig plaatje

  In de gemeente Jalta in Oekraïne kun je deze prachtige verschijning vinden. De Aj-Petri is een 1234 meter hoge bergtop in het Krimgebergte. 's Nachts levert deze top bijna sprookjesachtige foto's op.

  Wil je de Aj-Petri willen bezoeken? Dat kan. Sinds 1987 gaat er namelijk een kabelbaan naar de top van de berg. Maar let wel op, het is namelijk een van de winderigste plekken van het land. Met windsnelheden tot wel 50m/s (en dat 125 dagen per jaar), kan het nog een gevaarlijke bedoening worden!


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pokerface  Waarom walgen we van het idee om insecten te eten?

  Volgens experts is het vooral een kwestie van onbekend maakt onbemind. We associëren het eten van insecten met ontwikkelingslanden en denken dat ze alleen uit armoede gegeten worden.

  Dat klopt niet helemaal. Sprinkhanen, mieren en krekels worden in Azië en Afrika vooral gewaardeerd om de smaak. Nu is het natuurlijk zo dat de insecten in ons land meestal te klein zijn om een zinnige maaltijd te vormen. We zijn er daarom niet mee opgegroeid en zien het als vies.

  Toch vindt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) dat we meer insecten zouden moeten eten. Want ze vormen een voedzaam, gezond en duurzaam alternatief voor vlees. De diertjes zijn enorm rijk aan eiwitten en mineralen.

  Flits

  • Ongemerkt krijg je toch heel wat insecten binnen: gemiddeld zo’n 500 gram per jaar. Dat zijn insectenlarven die in ons eten terecht zijn gekomen.
  • De rode kleurstof (E120) die in bijvoorbeeld roze koeken en M&M’s zit, wordt van luizen gemaakt.
  • Uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen bleek dat 90 procent van de mensen gehaktballen die voor de helft uit meelwormen bestonden lekkerder vonden dan gehaktballen van 100 procent vlees.
  • Een van de weinige Europese gerechten waarin insecten zijn verwerkt, is meikeversoep. Die stond tot midden 20ste eeuw in Frankrijk en Duitsland op het menu.


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolly  Megasucces asielkat-kalender met blote mannen

  Wat begon als een grap werd een megasucces: Een kalender vol blote mannen (een staljongen, een brandweerman, een straatmuzikant enzovoort) die met een asielkat poseren. De bedenkers van dierenasiel Sliedrecht weten niet wat ze overkomt. Op hun Facebookpagina blijkt dat de kalenders niet aan te slepen zijn. De blootkalender leverde al minstens 6000 euro op.

  Van de ‘hunks’ (19-54 jaar) werd verwacht dat ze knap en sexy waren en dat ze ook echt van dieren houden. Op de foto’s maken ze dan ook allemaal contact met de modelkatten. Volgens de voorzitter van dierenasiel Sliedrecht Ginet Balistreri ‘straalt de liefde voor het dier van de kalender af’.

  De kalender is ook verkrijgbaar bij andere asielen die hem tegen kostprijs mogen inslaan. Het geld wat de verkoop oplevert is bedoeld voor het oplappen van thuisloze katten voor wie niemand kan betalen. Balistreri: “Dieren geven onvoorwaardelijke liefde en doen veel tegen eenzaamheid. Wij zien om ons heen dat mensen ze steeds vaker verwaarlozen of dumpen. Als mens voel ik me verantwoordelijk dit kattenleed goed te maken.”

  Megasucces asielkat-kalender met blote mannen


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledi  Zhangye Danxia - Aardig plaatje

  In de buurt van de Chinese Zhangye ligt deze betoverende landvorm. En het zal je niets verbazen: de regenboogkleurige heuvels zijn een belangrijke toeristische trekpleister.

  Vorig jaar investeerde de overheid nog 28,5 miljoen euro in het toegankelijk maken van het gebied door het aanleggen van houten paden en uitkijkpunten.

  De heuvels zijn ontstaan door de afzetting van zandsteen en andere mineralen. Dat proces is al zo’n 24 miljoen jaar gaande en heeft geleid tot een soort lagentaart. De bijzondere rotsformaties ontstonden mede dankzij de tektonische activiteit in het gebied. Wind, regen en de tijd deden de rest.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polar winter  Kijk, wie kijkt daar nou?

  Zo van dichtbij lijkt het wel van een buitenaards wezentje te komen, maar dit is het oog van een doodgewone huisjesslak.

  Maar waarom hebben slakken ogen op steeltjes? Dat heeft alles met hun veiligheid te maken. Als een roofdier op de loer ligt, kan de slak zijn ogen naar buiten steken om in de gaten te houden wanneer de kust veilig is. En als zo'n roofdier de oogsteeltjes af zou bijten? Geen probleem, dan groeien ze gewoon weer aan!

  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cool as ice  Lichtgevende paddestoelen

  In de tropen komen ruim 70 soorten lichtgevende paddestoelen voor. Deze foto werd gemaakt in Yasuni National Park in Ecuador. Waarom en hoe de fungi groen licht uitstralen is niet bekend.

  Wetenschappers vermoeden dat de groene gloed dieren aantrekt. Het kan op de bodem van het regenwoud namelijk erg donker zijn. De schimmels worden opgegeten en later weer uitgepoept. Daardoor verspreiden de paddenstoelen zich sneller.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polar winter  Wat is de koudste winter in de Nederlandse geschiedenis?

  De haven van Oostende was helemaal dichtgevroren, schreef de Oprechte Haerlemse Courant op 15 januari 1789. Iets verderop lag een grote berg ijs en bewoners van de stad waren met man en macht bezig de allesbedekkende sneeuw te ruimen.

  Maar er was geen beginnen aan: de ijzige wind voerde steeds nieuwe sneeuw aan. De winter van 1788-1789 was in het huidige België en Nederland ongekend guur, met een geschat ‘koudegetal’ van 359. Dat getal is de optelsom van alle gemiddelde dagtemperaturen onder de nul tussen november en maart – en dan zonder het minteken. De winter van 1788-’89 was de strengste waarover duidelijke gegevens beschikbaar zijn.

  Van alle gemeten winters komt alleen die van 1962-1963 in de buurt. Die had een koudegetal van 345,9 en staat nog diep in het geheugen gegrift van iedereen die hem heeft meegemaakt. Het was de winter van de barre Elfstedentocht die is verfilmd in De Hel van ’63. Maar 1788-’89 was dus nog heftiger.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Precieuse  Spray die je binnen een uur in slaap brengt

  Sprayable Sleep’ is een nieuw product dat gebruikers binnen een uur in slaap laat vallen als ze slechts 2 wolkjes op hun hals verstuiven. Als de gebruiker midden in de nacht wakker wordt, volstaat nog een wolkje om lekker verder te slapen.

  Volgens de ontwerpers, ondernemende studenten van de Stanford University, heeft Sprayable Sleep een belangrijk voordeel in vergelijking met gewone slaapmiddelen: je voelt je niet suf als je wakker wordt.

  Sprayable Sleep is ‘s werelds eerste melatonine spray, die helpt om te slapen wanneer je het nodig hebt – zonder agressieve, verslavende of ineffectieve bestanddelen.

  Het menselijk lichaam produceert op natuurlijke wijze melatonine als het donker wordt buiten. Maar het constant gebruik van elektronisch apparaten, die kunstmatig licht uitstralen, kan ervoor zorgen dat mensen pas later op de dag melatonine gaan produceren.

  De gemiddelde persoon heeft ongeveer 0,03 mg melatonine nodig om hem te helpen in slaap te vallen, maar de meerderheid van de melatoninepillen zijn 100 tot 300 keer sterker dan dat. Wie melatoninepillen slikt om te slapen wordt dan ook vaak wakker met een ‘kater’. Bij sommige mensen gooien deze hoge doseringen zelfs het hele circadiane ritme in de war en zorgen ze ervoor dat iemand juist wakker blijft.

  De Sprayable Sleep is een mix van melatonine, tyrosine en gedestilleerd water. Hij dringt in een geleidelijk tempo in het lichaam door gedurende de nacht en dat lijkt veel meer op de manier waarop het lichaam op natuurlijke wijze melatonine produceert. De hoeveelheid melatonine die zo toegediend wordt, is ongeveer 30 keer kleiner dan die in de meeste pillen.


  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.French woman

  'Dode' kat klimt uit graf

  In de Amerikaanse stad Tampa Bay lijkt een kat herrezen uit de dood. Het dier werd na een verkeersongeluk doodverklaard en begraven, maar dook vijf dagen later levend op in de tuin van de buren.

  De 52-jarige Ellis Hutson vond zijn bijna twee jaar oude kat Bart vorige week aan de kant van de weg in een plas bloed. Het dier bleek te zijn aangereden. De plaatselijke dierenarts stelde vast dat Bart dood was, waarop Hutson hem in zijn achtertuin liet begraven door een vriend. Zelf kon hij het emotioneel niet aan.

  Groot was zijn verbazing toen zijn buurvrouw vijf dagen later op de stoep stond met Bart in haar handen. De kat leefde, maar was wel zwaar gehavend. De linkerhelft van zijn kop was verbrijzeld en zijn kaak was gebroken.

  Wakker

  Waarschijnlijk heeft de dierenarts Barts bewusteloosheid per abuis aangezien voor zijn dood. De kat moet in zijn graf wakker zijn geworden en zichzelf vervolgens op de een of andere manier hebben bevrijd.

  Bart is naar een dierenziekenhuis gebracht en gaat binnenkort onder het mes. De verwachting is dat hij voor een groot deel kan worden opgelapt. Wel zal hij vermoedelijk aan één oog blind blijven.

  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondie  Waarom zijn mensen bang voor ongevaarlijke dieren als spinnen en muizen?

  Die angst leer je aan als je jong bent. Meestal van anderen. Als een van je ouders bang is voor spinnen of muizen, dan is de kans groot dat jij dat ook bent.

  Maar dat verklaart niet alles: waarom zijn zo veel mensen bang voor spinnen en zo weinig voor konijnen? Angsten voor potentieel gevaarlijke dieren zoals slangen en spinnen blijken makkelijker te worden aangeleerd dan andere.

  Want ja, Nederlandse spinnen zijn dan misschien ongevaarlijk, ze zijn dat niet overal. Sommige hebben een giftige en soms zelfs dodelijke beet. Ook muizen zijn niet per definitie onschuldig, ze kunnen besmettelijke ziekten overbrengen. Maar waarschijnlijk heeft de angst voor muizen ook te maken met hun snelle en onvoorspelbare bewegingen. Onverwachte beweging laat je schrikken. En dat kan de basis vormen voor het ontstaan van een angst.

  Flits:

  • 20 procent van alle Nederlanders en Belgen vindt spinnen onhygiënisch.
  • 70 procent vindt de beestjes beangstigend. Wereldwijd ligt dat getal op 61 procent.
  • 1 op de 10 Belgen en Nederlanders heeft een heuse spinnenfobie.
  • Vrouwen zijn 5 keer zo vaak bang voor spinnen als mannen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter magic

  Cuter than Cute… Meest schattige diertjes die slapen met hun knuffels!


  Bijna iedereen herinnert nog wel zijn eigen favoriete knuffel. En je kon Niet Zonder! Als je nu naar slapende kids kijk die hun knuffel omarmen, dan lijkt er niks schattiger…

  Totdat je deze foto’s ziet. Dit zijn stuk voor stuk super schattige diertjes. En ze knuffelen hun knuffel alsof hun leven ervan afhangt! Omdat ze iets zachts en warmte willen, omdat ze stiekem denken dat het prooi is, of gewoon, om je veilig en geliefd te voelen… Wat het ook is… het is schattiger dan schattig….

  Eyefood - dieren die knuffelen met stuffed animals (1)

  Eyefood - dieren die knuffelen met stuffed animals (16)

  Eyefood - dieren die knuffelen met stuffed animals (24)

  Eyefood - dieren die knuffelen met stuffed animals (4)


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snow owl

  Australische kat overleeft val van 34 verdiepingen

  Een kat heeft een val overleefd van de 34ste verdieping van een appartementsgebouw in Gold Coast, in het oosten van Australië. Het baasje van de 7-jarige Tomcat Voodoo, zei dat haar kat maandagavond verdween. De poes had vaak op een smalle richel gezeten. "Waarschijnlijk boog hij te ver over en is hij 34 verdiepingen naar beneden gevallen. Gelukkig landde hij in wat struiken die hem, denk ik, gered hebben." Volgens Washington kwam hij ervan af met wat schrammetjes, verwondde hij een poot en voelde hij zich nog wat slapjes.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarachtig,'t is net zoals Ma heeft gezegd!

  Nou, ’t is zover hoor, ik ben eindelijk getrouwd,
  Maar het vuur van mijn liefde is nu al verflauwd.
  Mijn man is gewoonweg een stuk egoïst,
  En ik dacht nogal….maar ik heb me vergist.
  Eerst hij en dan hij en dan hij en dan ……ik,
  ‘k geloof heus, dat ik dat op den duur toch vertik,
  Een man is de baas en de vrouw heeft geen recht!
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd.

  Toen wij nog verkeerden, toen was ik zijn ,,Schat”,
  Zijn ,,Toetje” en ,,Snoetje” en weet- ik- al –wat,
  Nu zegt ie droog: ,,Zeg is ’t eten al klaar”,
  En als ik hem kus, bromt ie ,, Doe niet zo raar”.
  Voorheen zat ik dikwijls heel knus op zijn schoot,
  Nu vindt ie ,,gearmd lopen” al idioot.
  Steeds wordt mij maar dwaasheid ten laste gelegd:
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd.

  Hij zit permanent met een krant in zijn hand,
  Maar lees ik een boek, nou, dan heeft ie het land.
  Vraag ik een vriendin, noemt ie zoiets een kruis,
  Maar zelf sleept ie, zes, zeven vrienden in huis.
  Als ik wat wil praten, dan spreekt ie geen woord,
  Maar als ik wil slapen, dan ratelt ie voort.
  Hij noemt naar believen, slecht goed en goed slecht:
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd.

  U hoort wel, mijn man is geen voorwerp van vreugd’
  Er is in zijn leven heel veel wat niet deugt,
  Er moet toch naar geven en nemen worden gestreefd?
  Mijn man zorgt wel, dat ie meer neemt dan hij geeft,
  Toch is hij mij alles…..zijn fouten ten spijt.
  Ik wil hem voor het goud van de wereld niet kwijt.
  Want zelfs aan zijn fouten, ja …..ben ik gehecht:
  Waarachtig, ’t is net zoals Ma heeft gezegd!


  » Reageer (36)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!