Gastenboek
 • Dag Josetje
 • Groetjes
 • Een donders mooie donderdag wens ik je!!
 • Hey Josè
 • Goede morgen José

  Lekkere rijstenvla met slagroom en koffie staat klaar

   

  Daniel Rigdway Knicht van Josephine
  D'n boem van Paul
  Morgen van Mara
  Verlaten van Marvan
  Beautiful dreams van Pascha
  Mischien raar van Elza

   

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  Foto
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple magic  Heksen vliegen door de lucht
  Op hun bezems op de vlucht
  Voor verwering zijn geen kansen
  Wanneer ze rond hun ketels dansen

  Spoken, mensen wat een gedoe
  Oefenen op hun engste boe
  Pas op dat je ze niet tegenkomt
  Als een griezelbeest vermomd

  Vampiers, het laatst in de stoet
  Zoeken de hele nacht naar bloed
  Als hij zijn tanden boven je strekt
  Houd je hals dan maar bedekt

  Al die monsters bij elkaar
  Vormen wel een groot gevaar
  Je zult ze allemaal wel zien
  In de nacht van Halloween

  halloweenplaatje


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gothik night  Megavlinder

  Op deze foto zie je de Attacus atlas, ook wel de Atlasvlinder genoemd. Qua vleugeloppervlak is het de grootste vlinder ter wereld. Wat vleugelspanwijdte betreft legt deze gigant het wel af tegen Alexandra's vogelvlinder.

  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oktober

  Wow… dit is heel creatief met watermeloenen!

  Je ziet het wel eens bij een Chinees… die uitgebreide kunstwerken in watermeloenen… Maar het gaat veel verder, er zijn mensen die hier hun ziel en zaligheid in gooien. En het resultaat is op zijn minst bijzonder! Check hieronder resultaten van watermeloen-kunst en wie weet krijg je zelf nog inspiratie!

  Eyefood - watermeloen kunst (2)

  Eyefood - watermeloen kunst (6)

  Eyefood - watermeloen kunst (9)

  Eyefood - watermeloen kunst (18)


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dior  Tips voor een gezond hart

  Poets je tanden

  Bacteriën in de mond zorgen niet alleen voor een ongezond gebit en slechte adem. Deze bacteriën kunnen er namelijk ook voor zorgen dat je bloedvaten verstopt raken wat de kans op hartziekten vergroot. Hoe meer je dus je tanden poetst, hoe gezonder je hart blijft.

  Houd je cholesterol in de gaten

  Zorg ervoor dat je regelmatig je cholesterolwaarde laat checken, want dit kan je leven redden. Als je waarde aan de hoge kant is, kan een cholesterol verlagend dieet en eventuele medicatie het risico op het ontwikkelen van een hartziekte verlagen.

  Neem vitamine C

  Een aantal studies toont aan dat vitamine C het proces van aderverkalking kan vertragen. Hoewel niet alle studies op dit gebied hetzelfde beweren, raadt de Universiteit van het Maryland Medical Center aan genoeg vitamine C binnen te krijgen.
   

  Eet kersen

  Een studie in Journal of Nutrition laat zien dat mensen die twee porties kersen per dag aten, hun C-reactieve proteïnen verlaagden. Dit verkleint weer de kans op ontstekingen en hartziekten.

  Snoep walnoten

  Een studie van de Penn State University in Amerika laat zien dat het eten van een handvol walnoten per dag, de cholesterolwaarde laat dalen. Ook kan het de functionering van de bloedvaten verbeteren.

  Eet zalm

  Het eten van één tot twee porties zalm per week, zou het risico om dood te gaan aan een hartaanval kunnen verlagen. De vis zou de bloeddruk ook verlagen, meldt een studie van de Harvard School of Public Health en de University of Washington.
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verena  Dit is Garfi! De meest sjagerijnige kat van de wereld…

  Garfi, de Perzische kat uit Turkije, lijkt wel de meest sjagerijnige kat die wij ooit hebben gezien. Zijn baasje Hulya Ozkok vertelt dat hij eigenlijk hartstikke lief is, maar als blikken konden doden…. Hij is vreselijk populair… Garfi is wel ontzettend schattig, ook al kijkt hij zo grumpy….

  Eyefood - Garfi grumpy cat (4)

  Eyefood - Garfi grumpy cat (9)

  Eyefood - Garfi grumpy cat (17)

  Eyefood - Garfi grumpy cat (14)  » Reageer (38)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fireplace  Big Ben poetsen

  Eén keer per jaar staan de wijzers van de Big Ben een tijdje stil op exact 12.00 uur. Want dan is het tijd voor de jaarlijkse schoonmaakbeurt.

  Abseilers dalen hierbij af van de top van de toren om de kwetsbare wijzerplaat van opaalglas heel voorzichtig schoon te poetsen. De schoonmaak van het volledige klokwerk kost ongeveer een week. Een rotklus? Nee, een eer. ‘Voor iedere abseilers is het een hoogtepunt om een gebouw dat zo beroemd is schoon te maken’, aldus een van de klokkenpoetsers.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Wulingyuan - Aardig Plaatje

  In het natuurgebied Wulingyuan staan zo'n 3000 pilaren die 200 meter boven de grond uitsteken. Tussen deze rotsen is een natuurgebied ontstaan met bos, grotten, watervallen, meertjes en riviertjes. Ook vind je twee natuurlijke bruggen in het gebied.

  Het gebied in China is adembenemend. Maar naast dat het gewoon mooi is, leeft er een aantal bedreigde diersoorten in Wullingyuan. Zo vind je er de Aziatische wilde hond, de Aziatische zwarte beer en de Chinese waterree. Mede daardoor staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  The Avatar Forest
  De enorme pilaren werden gebruikt in de film Avatar. Waarin ze overigens rondzweefden en niet vanuit de grond omhoog kwamen. Ter ere van de film werd één van de kolossen vernoemd. Een pilaar van ruim duizend meter heet nu Avatar Hallelujah Mountain.
  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.i am who i am  Zeldzame bes doodt kankertumoren

  Artsen in Australië hebben een inheemse bes ontdekt die kanker kan genezen. De bes is alleen te vinden op blushwood planten in het noorden van Queensland, maar zal snel over de hele wereld geëxporteerd worden na een aantal verbazingwekkende testresultaten.

  “We hebben de bes getest op 300 dieren zoals honden, katten en paarden die tumoren in het hoofd of de nek hadden. Driekwart van de tumoren verdween en kwam niet meer terug,” vertelt Dr. Glen Boyle van het QIMR Berghofer Instituut.

  Dr. Boyle creëerde het medicijn EBC-46 op basis van de bessen. “De verbinding doodt de tumorcellen, snijdt de bloedtoevoer naar de tumoren af en activeert het immuunsysteem van het lichaam. De tumoren waren na enkele dagen verdwenen terwijl dat normaal weken duurt.” Ondertussen kregen de artsen goedkeuring om hun geneesmiddel te testen op mensen.

  “Het geneesmiddel kan vooral interessant zijn voor oudere mensen die geen chemotherapie meer kunnen verdragen,” besluit Boyle.


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Listen to the music  Magische tunnels, gemaakt van bomen en bloemen!

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (1)

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (14)

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (5)

  Eyefood - amazing tree tunnels - bomentunnels (6)


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris  De allerliefste foto’s van internet

  Dit zijn stuk voor stuk momenten, waarvan je denkt “aawwwwwww”….. Wat? Ja…. “Aaawwwwwwwww”…..  momenten uit de geschiedenis van schattig!

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (16)

  Deze onvergetelijke foto van kung-fu-cat

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (8)

  En de dieven die vertrokken zonder te betalen…

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (3)

  Toen het konijn opeens heel erg zelfbewust werd…

  Eyefood - liefste foto's van mensen en dieren (12)

  Dat moment dat de kat de laatste hindernis haalde en zijn doel bereikte…


  » Reageer (35)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flowers  Waarom krijgt de een eerder blauwe plekken dan de ander?

  Een blauwe plek ontstaat wanneer door druk van buitenaf kleine bloedvaatjes scheuren en er bloed onder de huid lekt. Als je een dunne huid hebt, hebben de bloedvaatjes een minder dik ‘stootkussen’ en zullen ze eerder scheuren.

  Geslacht en leeftijd spelen ook een rol. Vrouwen hebben gemiddeld een dunnere en anders gestructureerde huid dan mannen. Oudere mensen hebben ook een dunnere huid. Ook worden als je ouder wordt de weefsels die de bloedvaatjes ondersteunen zwakker en de wanden van de vaatjes fragieler waardoor ze sneller scheuren.

  Een andere oorzaak van blauwe plekken zijn medicijnen zoals aspirine die het bloed verdunnen. Het bloed stolt hierdoor minder snel. Er kan meer bloed lekken waardoor grotere blauwe plekken ontstaat. Een blauwe plek die anders te klein zou zijn om zichtbaar te zijn is dat nu ineens wel.


  Flits

  • Vitamines als B12, K, C en foliumzuur kunnen blauwe plekken helpen voorkomen. Ze bevorderen bloedstolling en het helen van wonden.
  • Vitamine E zorgt juist voor meer blauwe plekken. Net als visolie, knoflook en gember. Deze hebben allemaal een bloedverdunnend effect.
  • Veel in de zon zitten maakt de huid dunner waardoor makkelijker blauwe plekken ontstaan.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perles  Creatief met pompoenen

  Het is nog lang geen Halloween, maar Ray Villafane bewijst dat Halloween niet nodig is om toch creatief te zijn met pompoenen. Inmiddels is hij grootschalig bekend, en heeft vele prijzen gewonnen.

  halloween-pumpkin-carvings-by-villafane-studios-13

  halloween-pumpkin-carvings-by-villafane-studios-11

  halloween-pumpkin-carvings-by-villafane-studios-18


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amalia  Zijn muggen vooral ’s nachts actief?

  De meeste muggen wel. Muggen zijn gevoelig voor uitdroging en kunnen niet zo goed tegen droge lucht. Daarom zijn ze vooral ’s nacht actief wanneer de lucht wat vochtiger is.

  In tropische gebieden of moerasgebieden waar het altijd vochtig is komen ook muggensoorten voor die vooral overdag actief zijn. Een bekend voorbeeld uit de tropen is de tijgermug, die de ziekte knokkelkoorts verspreidt.

  Wat dichterbij komt de Culicoides ofwel de knut voor. Een minuscuul mugje dat heel gemeen kan steken en dat in moerasachtige of andere waterrijke gebieden in Europa mensen het leven behoorlijk zuur maakt.

  Flits

  • In Nederland komen ruim 1000 muggensoorten voor.
  • 30 Nederlandse muggensoorten kunnen steken.
  • Slechts een paar van die steeksoorten zijn in huis te vinden.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa  Teken je eigen werkelijkheid

  Hoe ziet jouw wereld eruit als je een stukje mag uitgummen en zelf weer in mag kleuren? De kunstenaar Ben Heine tekent zijn eigen werkelijkheid. Het resultaat is ontroerend en grappig en soms juist serieus en raakt hij dagelijkse issues, die met een schets in een foto nog meer zeggen zijn dan anders…

  6349627927

  5807446583

  5596640060

  6587210941


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierendag   De vriendschap van een dier
  is vriendschap voor het leven,
  voor een ander niet te zien
  hoeveel een dier kan geven

  Want ben je eens verdrietig
  dan kijkt hij je aan,
  alsof hij zeggen wil
  ik zal altijd naast je staan

  En als je dan weer vrolijk bent
  dan maakt hij een gebaar
  alsof hij wil zeggen dit hebben we weer geklaard

  Zo`n vriendschap is een wonder,
  een wonder om te beleven.
  zo`n vriendschap is bijzonder
  en kan geen mens je geven.      » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Gestolen auto na 46 jaar terug

  Een Amerikaanse man heeft zijn gestolen auto teruggekregen van de politie. Belangrijk detail: het duurde 46 jaar voor de Jaguar XKE bij de rechtmatige eigenaar terug kwam. De auto werd door douanebeambten gevonden aan boord van een schip dat naar Nederland zou varen. Bij controle van de papieren bleek dat de auto als gestolen was opgegeven.

  De man kocht de auto in 1968 toen hij begon te werken als advocaat. Hij betaalde er toen 5000 dollar voor. Na een jaar werd de sportauto gestolen voor zijn huis. Omdat het gaat om een auto die inmiddels cultstatus heeft, is de waarde in de tussentijd enigszins gestegen, nu wordt er al snel 25.000 dollar voor neergeteld.

  Gestolen auto na 46 jaar terug


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn elf


  Reuzenpompoen

  Het zal je maar overkomen. Je probeert voor het eerst pompoenen te kweken en die van jou wordt maar liefst 260 kilo. Daar kun je aardig wat pompoensoepjes van maken...

  Deze pompoen groeit in het tuintje van de Duitse Silvia Manteuffel. De joekel heeft elke dag 500 tot 1000 liter water nodig. Maar oogsten? Manteuffel denkt er nog niet aan. De pompoen zal nog minstens een maand doorgroeien.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  Horloges met hele kleine mannetjes erin

  Iedere 60 seconde komen de mannetjes samen in een klein beeldhouwwerkje. De kleine mannetjes in deze horloges zijn heel precies gemaakt en zorgen voor absoluut unieke horloges.

  3

  4

  1


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn colors


  Etenswaren die niet uit het land komen dat je zou verwachten

  Elk land heeft zo zijn specialiteit. Denk aan spaghetti: typisch Chinees. Of aan Rusland, dat bekend is om zijn hamburgers. En nog 5 etenswaren die niet uit het land komen dat je zou verwachten.

  1. Spaghetti
  Italianen mogen dan wel pasta-eters zijn, ze hebben het niet uitgevonden. Dat waren Chinezen. In 2005 vonden archeologen in China de oudste overblijfselen van deegslierten, gemaakt van graan.

  2. Chili con carne
  Chili con Carne is Spaans voor ‘pepers met vlees’. Toch is het een Amerikaans gerecht. De vlees-en-bonen-schotel is trouwens wel geïnspireerd door het pittige eten van Mexicaanse immigranten in de VS.

  3. Fish and Chips
  In Engeland struikel je over de Fish and Chips-tenten. Maar de gebakken berg vis op patat is eigenlijk Frans. Al in de 17de eeuw gooiden Fransen vis in hete olie. En als er niet genoeg vis was, gingen er aardappelen in het vet. Zo ook werden meteen frieten uitgevonden.

  4. Worcester saus
  Het recept van de pittige bruine saus komt niet uit Worcester. En ook niet uit Engeland, maar uit Bangladesh. Een Britse edelman nam het recept in de 19de eeuw van een reis mee naar Engeland. Daar liet hij de saus door koks namaken. Die werd toch niet zo lekker als in Bangladesh. De saus bleef in flessen in de kelder staan. Toen de koks die na een paar jaar weer vonden, was het spul gefermenteerd. En toen smaakte het wel lekker.

  5. Hamburger
  De Amerikaanse snack heet naar de Duitse stad Hamburg. Maar de gemalen schijf vlees tussen het broodje is een Russische uitvinding. Volgens de overlevering stopten het Russische volk Tartaren een lap vlees in hun broek tijdens het paardrijden, als bescherming. Daar kwam het in stukjes uit, ‘tartaar’. Nou ja, of dat precies zo ging is de vraag. In elk geval maakten de Tartaren gehakt vlees. Duitse koks uit Hamburg deden daar kruiden bij. En Amerikanen stopten het begin 1800 tussen een broodje.  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady corset

  .

  Lieve allemaal

  Ik ben er even niet, we gaan behangen en schilderen enz

  wanneer we klaar zijn weet ik niet, er is heel veel werk te doen hier

  De blog loopt niet door en ik hoop heel snel weer terug te zijn

  Warme knuf, liefs José xxx


  » Reageer (103)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!