Gastenboek
 • Goeie avond lieve José
 • goede avond lieve vriendin
 • goede avond lieve vriendin
 • Dag Josetje
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK 001

  Heerlijke koude schotel met koffie staat klaar

   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Native  Is jouw hond bang voor onweer? tips om je viervoeter te helpen

  Angst voorkomen

  Eigenlijk begint dit al vanaf het moment dat je hond nog een puppy is. Wanneer je bij elke schrikreactie op het geluid van onweer je puppy troost, zal je kleine viervoeter dit goed onthouden. Hierdoor leert de puppy dat hij bang moet zijn voor onweer en extra aandacht krijgt door angstig gedrag te vertonen. Doe dit dus niet te vaak, want honden zijn slim genoeg om dit door te hebben. Blijf dus kalm en gedraag je niet anders dan normaal.

  Onweer in huis

  Dit klinkt misschien gek, maar laat je hond wennen aan onweersgeluiden. Dit doe je door op de achtergrond de geluiden van onweer aan te zetten. Begin rustig, dus bijvoorbeeld met een zware regenbui en wat gerommel. Vervolgens bouw je dit op. Tip: speel ondertussen met je hond. Zo zal hij doorhebben dat er niets aan de hand is tussen de harde klappen en flitsen door.

  Niet te streng zijn

  Haalt je hond rare fratsen uit tijdens een onweersbui? Geef geen straf! Doe je dit wel, dan zal je hond de straf associëren met het onweer en hierdoor tijdens de volgende onweersbui extra bang zijn.

  Ramen en deuren dicht

  Werken deze tips niet? Probeer de onweersgeluiden dan zoveel mogelijk te beperken. Zorg ervoor dat je ramen en deuren dicht zijn, zet de tv aan of speel een rustig muziekje af. Desnoods ga je samen met je hond in een aparte kamer zitten waar je de onweer zo min mogelijk hoort. Zo voorkom je de bangheid en dat is wel zo fijn.


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer is begonnen


  Wil je je huid jong houden? Eet dan wat vaker ananas

  De vitamines en antioxidanten kunnen veel voor je huid betekenen.

  Puistjes

  Het eten van een schijfje ananas is niet alleen traktatie voor de smaakpapillen, maar het is ook goede manier om puistjes tegen te gaan. Ananas is rijk aan vitamine C en deze vitamine doet wonderen tegen puistjes. Ook kan de vitamine een geïrriteerde huid verhelpen. De antioxidanten in ananas kunnen ervoor zorgen dat ontstekingen (waar puistjes ook onder vallen) sneller helen.

  Jonge huid

  Niet alleen is het gele fruit rijk aan vitamine C, maar het is ook nog eens een vitamine A-bommetje. Zowel vitamine C en A stimuleren de aanmaak van collageen en collageen is je beste vriend wat betreft een jonge huid. Hoe hoger je collageensynthese, hoe steviger je huid. Op deze manier kan de vitamine A en vitamine C ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels verminderen.

  Stralende huid

  UV-stralen en luchtvervuiling kunnen ervoor zorgen dat je huid wat doffer oogt dan nodig is. Gelukkig komt daar dat partje ananas ook weer van pas. Door het eten van ananas krijg je de antioxidanten die erin zitten binnen en die zorgen ervoor dat de UV-stralen en luchtvervuiling minder goed kunnen doordringen in je huid.

  Voeden

  Nog een leuk voordeel aan ananas. De vitamines en antioxidanten erin kunnen er ook nog eens voor zorgen dat je huid beter wordt gevoed. Het gaat namelijk een droge huid tegen. Wel is het belangrijk om ook veel te blijven drinken zodat je huid gehydrateerd blijft.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterfall  Met deze tips bak je op de perfecte barbecue

  Niet elk stuk vlees heeft dezelfde gaartijd, dus niet overal op het rooster moet het even warm zijn. Het is een simpel verband, maar toch zie je heel vaak mensen die hun kolen gelijkmatig verdelen in de barbecue. Stop daar onmiddelijk mee. Zorg dat je een warm en een iets kouder gedeelte hebt. Zo kan je de ribben en steaks op het hete stuk leggen en de dunne worsten, die sneller klaar zijn, aan de andere kant deponeren.

  Laat het bier al voor het eten vloeien

  Een barbecue is niets zonder een frisse pint, maar spaar niet alles voor aan tafel. Zo kan je een leuk extraatje geven aan je vlees als je ze even marineert in een klein beetje bier. Dat geeft meer smaak en zorgt ervoor dat je geen droge lappen op je bord krijgt.

  Heb geen schrik om eens te voelen

  De cuisson van je vlees kan je testen door er in te prikken of te snijden, maar dat verlies je heerlijke sappen. Echte professionals hebben genoeg aan een klein duwtje om te weten hoe gaar hun steak of burger is. Ze vergelijken het gevoel namelijk met het stukje van je hand tussen je duim en je pols.

  • Rauw: Open en ontspan je hand. Je zal merken dat het stukje zacht aanvoelt. Het vlees op de barbecue zal ook niet volledig terugveren.

  • Blue: Hou je duim tegen je wijsvinger. Het stukje van je hand zal een beetje opspannen.

  • Saignant: Verplaats je duim naar je middelvinger. Het voelt al steviger aan, maar veert nog steeds terug.

  • À point: Het vlees voelt als het stukje boven je pols wanneer je duim je ringvinger raakt. Het is duidelijk al heel wat steviger

  • Bien cuit: Duw je duim tegen je pink. Je vlees is heel stevig en het is moeilijk om er een putje in te duwen.

  Hoe vettiger de grill, hoe prettiger

  Toegegeven, barbecuevlees is vaak een vettige bedoening, maar dat wil niet zeggen dat je je grill niet af en toe moet bijvetten. Door de hitte en de vlammen kan die namelijk uitdrogen, waardoor je riskeert dat je vlees blijft kleven of aanbakt. Een goede tip is om een prop keukenpapier in olie te dippen en daarmee de grill te vetten. In Israël doppen ze een halve ui in olijfolie, steken die op een vork en gaan zo het rooster af.

  Kook tussen de kolen

  Een barbecue zonder rooster is als een café zonder bier, maar wat niet veel mensen weten is dat je ook lekkere dingen kan maken door enkel de kolen te gebruiken. Zo is het perfect ok om zoete aardappelen, maïs of ajuinen in de barbecue te leggen en te wachten tot ze zwartgeblakerd zijn. Daarna moet je gewoon de buitenkant verwijderen. Vertrouw je het zaakje toch niet helemaal? Dan kan je de zoete aardappelen bijvoorbeeld ook in aluminiumfolie wikkelen.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asian beauty  Hoeveel koffie is te veel?

  De tijd waarin we dachten dat koffie ongezond was, ligt reeds ver achter ons. Veel wetenschappers zijn het er over eens dat koffie allerlei positieve effecten heeft op de gezondheid. Mits met mate geconsumeerd. Wanneer is het dan te veel?

  Daar hebben onderzoekers van de University of South Australia een antwoord op gevonden: meer dan zes koppen per dag is slecht voor je. Sterker nog, het verhoogt de kans op hartziekten met 22 procent. Onderzoekers dr. Ang Zhou en professor Elina Hyppönen hebben het niveau gevonden waarop cafeïne een hoge bloeddruk veroorzaakt, een voorspeller van hart- en vaatziekten.

  Het is voor het eerst dat er een limiet is gesteld aan veilige koffieconsumptie in relatie tot hart- en vaatziekten. “De meeste mensen weten wel dat als ze veel koffie drinken ze soms een beetje rillerig, snel geïrriteerd of zelfs misselijk worden,” zegt Hyppönen. “Dat komt omdat cafeïne je lichaam helpt om sneller en harder te werken, maar het ligt ook voor de hand om te denken dat je je limiet voor dat moment hebt bereikt.”

  “We weten dat de kans op hart- en vaatziekten toeneemt met hoge bloeddruk en dat laatste kan een gevolg zijn van excessieve cafeïneconsumptie,” aldus de professor. “Om hart en bloeddruk gezond te houden is het belangrijk dat mensen hun koffiegebruik beperken tot maximaal zes koppen per dag. Uit onze data blijkt dat zes koppen een omslagpunt is waarop de cafeïne een negatief effect begint te krijgen op het risico op hart- en vaatziekten.”

  Voor het onderzoek zijn data gebruikt van bijna 350.000 Britten tussen de 37 en 73 jaar. “Zoals met veel dingen gaat het allemaal om matiging. Neem je te veel dan betaal je daarvoor met je gezondheid,” besluit de onderzoekster.


  » Reageer (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquarium  Deze robot zorgt ervoor dat je planten overleven

  Een beetje (of veel) groen in ons interieur willen we allemaal, maar helaas is niet iedereen gezegend met groene vingers. Gaat jouw plant ook standaard dood enkele dagen nadat je hem in huis hebt gehaald? Dan zou deze vernuftige uitvinding weleens de oplossing voor al je plantenproblemen kunnen zijn.

  Planten verzorgen lijkt poepsimpel, maar in werkelijkheid komt er heel wat bij kijken. Je moet de ideale standplaats vinden. Je moet je plant de perfecte hoeveelheid water geven. Je mag je groene vriend vooral niet verwaarlozen. Dat is een hele hoop werk in onze toch al drukke levens. Zijn we dan gedoemd om geen groen in huis te hebben?

  Plantenrobot

  Als het aan de Chinese techneut Sun Tianqi ligt niet. Hij heeft namelijk een robot ontwikkeld die eveneens dienst doet als bloempot. Krijgt je plant te weinig licht? Dan verplaatst de robot zich gewoon. Ben je vergeten om water te geven? Dan doet hij een schattige thirsty dance. Oorspronkelijk ging het om een eenmalig gegeven, maar door de laaiend enthousiaste reacties overweegt Tiangi om zijn plantenrobot te commercialiseren. Het perfecte cadeau voor iedereen die niet over groene vingers beschikt!


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantasy  Dankzij deze plant blijft je huisdier gespaard van teken

  We verheugen ons massaal op de zomer, maar dierenbaasjes weten dat die hete temperaturen ook een ware teken- en luizenplaag veroorzaken. Niet zo handig, want je wil dat ongedierte liefst niet in huis krijgen. Gelukkig is er een plant die al te grote overlast kan tegengaan en die er bovendien heel vrolijk uitziet.

  Een wilde, dicht begroeide tuin is mooi en goed voor het milieu, maar zit tijdens de zomermaanden vaak ook vol luizen en teken. Je huisdieren brengen die beestjes ongewild mee naar binnen en lijden onder de gevolgen van de insectenbeten. Wil je het ergste voorkomen, dan kan je Afrikaantjes in je tuin planten.

  Afrikaantje

  Het Afrikaantje is een bloeiende tuinplant die afkomstig is uit Mexico en meteen een vrolijke toets geeft aan je tuin. Je plaatst ze het best in de volle zon of halfschaduw, in een ietwat vochtige grond. De bloemen van vooral de enkelbladige varianten hebben een doordringende geur die heel effectief is tegen allerlei plagen, ziektes en ongedierte. Je kan ze bijvoorbeeld ook tussen je groenten planten om vervelende beestjes op afstand te houden. Wil je een ware luizen- en tekenplaag voorkomen en zo je huisdier beschermen, dan is dit de ideale kandidaat.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue grab bar

  Deze vijf groenten zijn eigenlijk fruit

  Tomaat (fruit)

  Tomaten zijn technisch gezien fruit, maar dat houdt mensen niet tegen om ze onder de noemer groente te plaatsen. Een discussie hierover liep zo uit de hand dat er in Amerika in 1893 iemand naar het hoger gerechtshof trok en de rechtszaak won. Sindsdien zijn tomaten officieel fruit.

  Pompoen (fruit)


  Omdat pompoenen zaadjes hebben, worden ze als fruit beschouwd. Dat telt trouwens voor elke plant met zaadjes.

  Aubergine (fruit)

  Aubergine’s behoren niet alleen tot de noemer fruit, ze zijn ook nog eens verwant aan de familie bessen. Wat een shocker hé.

  Paprika (fruit) 

  Geen ‘groente’ die zoveel verkocht wordt als paprika, maar eigenlijk hoort deze ook thuis in het rijtje van fruit.

  Erwtjes 

  De ingewikkeldste van allemaal zijn de erwtjes. De schil is een groente en de bolletjes binnenin zijn fruit. Deze bevatten de zaadjes die nodig zijn om te kunnen ontwikkelen


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabrielle  Kramp kan je nachtrust belemmeren

  Kramp in je benen is heel vervelend als je in bed ligt. Het kan er opeens in schieten en dat is heel erg pijnlijk. Die gebroken nachten zijn ook niet bevordelijk voor je humeur en energiepeil en daarom is het zaak om die nare krampen te voorkomen. Je kunt er anders de gehele dag nog last van hebben, want die kramppijn zeurt nog flink even door in je benen.

  Oorzaak

  Hoe het komt dat we opeens last kunnen krijgen van kramp, is niet geheel bekend. Het zijn vaak onverwachte spiersamentrekkingen in je kuit en dat kan zorgen voor een nare pijnscheut. Die pijn kan echt heel naar zijn en je compleet immobiliseren. Er zijn wel een paar mogelijke oorzaken te noemen. Het is dus zaak dat je hier op let:

  • Drink genoeg. Mensen die te weinig drinken hebben sneller last van krampen. Zorg dus dat je iedere dag tussen de 1,5 en 2 liter water tot je neemt. Alcohol geldt niet.

  • Teveel alcohol kan ook een oorzaak zijn van krampen.

  • Ook intensief sporten kan een veroorzaker zijn van nare krampen.

  Oplossing

  Toch heb je niks aan deze trucjes als je eenmaal last hebt van kramp in je benen. Gelukkig zijn er wel trucjes om er zo snel mogelijk weer vanaf te komen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je nachtrust weer hervatten. Dit helpt bij veruit de meeste mensen:

  • Leun voorover met je handen tegen de muur. Strek je benen naar achteren, maar hou hierbij je voet en hiel op de grond. Blijf staan tot de kramp verdwijnt.

  • Lukt opstaan niet? Trek dan rustig je tenen naar jezelf toe met een gestrekt been.

  • Masseer ook even het krampgebied.

  Voorkomen

  Wil je de kramp voortaan graag voorkomen dan kan het helpen om vooral goede schoenen te dragen en de plek regelmatig te masseren. Doe ook voordat je gaat slapen een aantal rek en strek oefeningen, zodat de spieren goed soepel zijn en blijven. Een kussen onder je benen kan ook wonderen verrichten.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.At the seasite


  Mosselsoep

  Mosselen met friet is zowat de Belgische klassieker bij uitstek, maar je kan de smakelijke weekdieren ook gebruiken voor een stevige soep.

  Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 kg mosselen
  • 2 wortels
  • een halve venkel
  • 1 seldersteel
  • 2 preien
  • 2 sjalotten
  • Een bussel peterselie
  • 1 teentje look
  • 1 eidooier
  • 200ml room
  • 1 el bloem
  • Peper

  Zo maak je het

  1. Kook de mosselen op een hoog vuur gaar in een kookpot mét deksel. Je hoeft geen vetstof of water te gebruiken. Wanneer de schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar. Hou het kookvocht bij, dat vormt straks de basis voor de soep.

  2. Snij de wortel, venkel, de sjalotten, het wit van de prei en de selder in julienne (lange reepjes). Stoof de groentjes in een soeppot aan in wat olijfolie. Doe er een teentje geplette look en flink wat fijngehakte bladpeterselie bij.

  3. Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voeg je een eetlepel bloem toe, die je al roerend even laat meebakken. De bloem zorgt straks voor de binding.

  4. Doe het kookvocht van de mosselen bij de groenten. Als je niet genoeg hebt, of als de smaak te zout is, kan je ook wat water toevoegen. Laat 10 minuten koken op een middelmatig vuur.

  5. Haal de mosselen uit hun schelp en doe ze in de soep. Breng even aan de kook om ze op te warmen.

  6. Haal de pot van het vuur en werk de soep af met een mengsel van de eidooier en de room, die je eerst flink door elkaar roert met een vork. Kruid naar smaak met peper (géén zout) en dien de soep meteen op.

  Klaar in 30 minuten


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss you


  Deze realistische dierenportretten zijn geschilderd op veren

  Kunst. Je ziet het altijd en overal. Maar, een kunstwerkje op een veer? Dat zie je niet vaak. Krystle Missildine uit Prattville, Alabama, maakt dat soort kunstwerken. “Ik ben altijd al dol geweest op het creëren van kunst en schilderijtjes,” zo schrijft Krystle Missildine op Bored Panda. “Mijn nieuwe obsessie is het beschilderen van veren. Ik vind het een uitdaging om verschillende lagen verf op zo’n fragiele ondergrond te combineren.”

  Hoewel ze het als een uitdaging beschrijft, lijkt het beschilderen van veren haar moeiteloos af te gaan. De Amerikaanse weet de prachtigste, meest realistische kunstwerken op een veer af te beelden. Ongelooflijk knap, toch?


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orange


  Zonnig weer: hou je huisdieren zoveel mogelijk binnen

  Als je je huid teveel blootstelt aan de zon, kan dat gevaarlijk zijn. Gebruik een zonnebrandmiddel met een hoge factor. En wees heel voorzichtig met kinderen, want zij zijn extra gevoelig voor de zon. Dat weten de meeste mensen al.

  Wat velen niet weten, is dat de zon ook schadelijk kan zijn voor huisdieren. Als ze teveel blootgesteld worden aan de felle zon, hebben ook zij kans op verbranding, een zonnesteek en huidkanker. Huidkanker komt steeds vaker voor bij huisdieren, vooral bij katten. Daarom is het advies: hou ze binnen.

  Er zijn wel al zonnebrandmiddelen voor honden en katten. Daarmee kun je plekken waar ze weinig haar en/of plekken met weinig pigment, zoals de oren, rondom de neus, de binnenkant van de dijen en de buik, om de zoveel tijd insmeren. Als je hond of kat licht van kleur is, een dunne vacht of een gevoelige huid heeft, kun je ze beter helemaal insmeren. Maar waarom zou je zoveel moeite doen, terwijl het veel makkelijker is om de dieren gewoon binnen te houden?


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca cola


  Signalen dat je te weinig water drinkt

  Hoofdpijn en duizeligheid
  Het zal je niet verrassen dat wanneer je te weinig water drinkt je last krijgt van hoofdpijn en mogelijk ook duizeligheid. Net als bij een flinke kater gaat je hoofd bonzen bij een vochttekort. Dit komt doordat er vocht uit je hersenen wordt onttrokken. Je kan hierdoor ook duizelig worden. Snel een flesje water drinken dus!

  Slechte adem
  Wanneer je een vochttekort hebt maakt je lichaam minder speeksel aan. Je hebt speeksel nodig om je mond schoon en gezond te houden. Er zitten namelijk antibacteriële stoffen in die voorkomen dat je een slechte adem krijgt. Voldoende drinken dus om die slechte adem te voorkomen!

  Gewrichts- of spierpijn
  Wanneer je uitdroogt merk je dit ook aan je gewrichten. Het beschermende laagje tussen de gewrichten wordt dunner waardoor bewegen pijnlijk wordt. Ook je spieren worden minder soepel waardoor je een spierpijn gevoel krijgt.

  Loomheid
  Loomheid en vermoeidheid kunnen natuurlijk ook veel andere oorzaken hebben, maar soms is je vermoeidheid eenvoudig te verhelpen door genoeg te drinken. Wanneer je niet voldoende vocht tot je neemt kan je lichaam in een soort slaapstand gaan. Zo bespaart het energie en vocht om zo ernstige uitdroging te voorkomen. Ben je vaak moe zonder goede reden? Drink dan eens wat extra glazen water op een dag.

  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florence


  Met deze simpele test check je jouw gezondheid

  De drempel is vaak hoog om naar de dokter te gaan wanneer de klachten die je hebt te vaag zijn. En dat is ook logisch, want je wil je niet aanstellen. Gelukkig is er een methode die volgens Bright Side kan helpen om erachter te komen wat je hebt, zonder je deur uit te hoeven. Let wel: deze test kan een indicatie geven over je gezondheid. Wanneer je twijfels hebt is een bezoek aan de dokter nog altijd het beste wat je kunt doen.


  Hier de test:
   


  1. Pak een lepel en schraap deze over de gehele oppervlakte van je tong en zorg dat de lepel goed nat wordt van het speeksel.
  2. Doe de lepel in een transparante plastic zak en plaats het onder een fel licht; de zon of een bureaulampje.
  3. Wacht 1 minuut en controleer dan de lepel.

  De uitslag:

  Een schone lepel zonder vlekken of onaangename geuren betekent dat er geen problemen zijn met de gezondheid van de inwendige organen.

  Wanneer er een geur aanwezig is, kan dit het volgende betekenen:
  Een sterk ‘rottende’ geur: problemen met de longen of de maag.
  Een zoete geur: misschien diabetes.
  Een ammoniak geur: problemen met de nieren.

  Wanneer er bepaalde vlekken te zien zijn, kan dit het volgende betekenen:
  Paars: bronchitis, een slechte doorbloeding of een hoog cholesterolgehalte.
  Wit: luchtweginfectie.
  Oranje: nierziekte.

  Is er iets uit de test gekomen? Nogmaals: twijfel niet aan het bezoeken van de dokter.

   

  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coby


  10 symptomen die duiden op magnesiumtekort en wat je eraan kunt doen

  Er zijn maar weinig voedingsstoffen die zoveel voordelen voor je gezondheid hebben als magnesium. Het is daarom ook van groot belang dat je er voldoende van binnen krijgt. Magnesium is nodig voor het functioneren van je zenuwstelsel, het helpt je eiwitten op te nemen en het helpt je bloeddruk te reguleren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar als je dus een tekort hebt aan magnesium dan heeft dit serieuze consequenties voor je gezondheid. Hieronder heb ik een aantal symptomen opgesomd waaraan je kan herkennen dat je magnesium tekort hebt.

 • Behoefte aan zoete snacks
 • Kramp in je spieren; met name in je kuit
 • Niet kunnen slapen
 • Pijnlijke gewrichten
 • Last van vermoeidheid
 • Hoge bloeddruk
 • Slap gevoel in je spieren
 • Depressieve gevoelens
 • Storingen in je hartritme
 • Migraine
 • Wat kun je eraan doen?

  Als je magnesium tekort hebt is het slim om wat meer producten te eten waar veel magnesium in zit, waaronder pompoenpitten, amandelen, noten, zonnebloempitten, gedroogde vijgen, makreel, avocado en groene groenten. Je kan je magnesium tekort ook aanvullen met magnesiumsupplementen van de drogist.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawberry field  Met deze tips houd je muggen op afstand


  De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent mooi weer, barbecues met vrienden, luieren op het strand, maar helaas ook muggen. Het goede nieuws is dat er een aantal manieren zijn om de vervelende beestjes uit je buurt te houden.

  Eet veel knoflook

  Zet deze zomer vaak pesto of scampi in looksaus op het menu. Als je een grote hoeveelheid knoflook naar binnen werkt, heb je namelijk minder last van muggen. Je adem ruikt er misschien wat minder fris door, maar het houdt de vervelende insecten wel op afstand.

  Draag lichte kleuren en lange mouwen

  Wanneer je een buitenactiviteit gepland hebt, kies dan voor lichte en losse stoffen. Daar worden de insecten immers niet door aangetrokken.

  Draag een vanilleparfum

  De geur van vanille weert muggen af. Het maskeert namelijk je lichaamsgeur waardoor ze wegblijven. Je kunt ook je eigen spray maken door twee theelepels vanille en een kopje water in een spuitfles te doen.

  Eet minder bananen

  Als je grote fan bent van de gele vrucht, probeer je je enthousiasme de komende maanden toch maar beter wat te temperen. Wanneer je lichaam de bananen verteert, zal je huid naar bananen geuren. En muggen zijn dol op die geur.

  Gebruik citroenen

  Muggen haten de geur van citroen. Je kunt de insecten dus uit je buurt houden door een citroenkaars te branden of citronella-olie te gebruiken. Smeer de olie op je huid of spray ze in je slaapkamer.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My doggie

  Redenen waarom we dagelijks ananas zouden moeten eten… Nummer 2 is het belangrijkst

  1. Vitamine C
  Ananas zit boordevol vitamine C. Begin je dag met een stukje ananas en geniet van de vitamine boost. Daarnaast is ananas rijk aan calcium en ijzer.

  2. Immuunsysteem
  De antioxidanten in ananassen stimuleren het immuunsysteem en voorkomt het ontstaan van ziektes.

  3. Betere spijsvertering
  Een andere reden om vaker ananas te eten is vanwege de enzymen die de spijsvertering verbeteren.

  4.Een gezonde huid
  Ananassen stimuleren de productie van natuurlijk collageen en de voedingsstoffen in ananas verminderen ontstekingen en roodheid van de huid. Eet regelmatig een stuk ananas en je zult merken dat je huid zacht, glad en getint wordt.

  5. Energie
  Ananas kan vermoeidheid en celbeschadigingen voorkomen. Dit komt door het mangaan dat in ananas zit. Geniet van je energie boost!

  6. Behandel hoofdhuidproblemen
  Meng vers ananassap met olijfolie en voeg er een beetje amandelmelk aan toe. Wrijf het mengsel op je hoofdhuid en laat het 10 minuten inwerken. Spoel het ten slotte goed uit. Doe dit 2 tot 3 keer per week en je haar zal er geweldig uitzien!


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fearless  Uitdrukkingen uit de scheepvaart

  Heel veel bekende spreekwoorden en gezegden vinden hun oorsprong in de scheepvaart. Hieronder zijn enkele van deze uitdrukkingen op een rijtje gezet, met uitleg over waar deze uitdrukkingen vandaan komen.

  Te hard van stapel lopen

  Als er een schip gebouwd werd stond dat schip op een stapel hout. Als het schip af was, liet men het schip van deze stapel glijden om te water gelaten te worden. Als dat onvoorzichtig ging, kon het schip beschadigd raken doordat het 'te hard van stapel liep'.

  Niet aan de bak komen

  De bak was de plek op het schip waar het eten voor de bemanning opgeschept werd. Het was daar altijd dringen om 'aan de bak te kunnen komen' ofwel eten te krijgen.

  Het schip in gaan

  Zeereizen waren vroeger lang en gevaarlijk. Het betaalde weinig, alleen het uitschot voer mee, en velen stierven onderweg. Geen wonder dat mensen niet in de rij stonden om matroos te worden. Ronselaars probeerden mensen toch in de val te lokken. Dat deden ze door mensen bijvoorbeeld dronken te voeren en ze dan een contract te laten tekenen. Wie daar in trapte ging letterlijk 'het schip in'.

  Aan lager wal raken

  Lagerwal slaat op de kant van het water waar de wind op dat moment naartoe waait. Een zeilschip dat aan die kant van het water ligt, komt daar moeilijk weg, aangezien de wind precies de andere richting op blaast. Dat schip is dan 'aan lager wal geraakt', het zit in een lastige positie.

  Spijkers op laag water zoeken

  Dit gezegde komt van oude scheepswerven. Als bij eb het water laag stond, zocht men soms naar spijkers die bij het werk overboord waren gevallen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Daarom mag je geen parfum opspuiten vooraleer je in de zon gaat lopen

  Iedereen wil goed ruiken wanneer hij de deur uitgaat, maar het is gevaarlijk voor je gezondheid. De combinatie van zon en parfum is slecht voor je huid.

  “Spuiten van parfum of aftershave op je borst en nek, en daarna in de zon gaan lopen, kan poikiloderma van Civatte veroorzaken”, zegt dermatoloog Chanele Rosa. Het gaat hier om een goedaardige huidafwijking gelokaliseerd op zonbeschenen plaatsen. ‘Poikilo-derma’ betekent ‘onregelmatige huid’ en laat rode en bruine vlekken achter.

  Behandeling met lasers

  De behandeling van de huidaandoening is moeilijk. Het rode component van de vlek kan worden bewerkt met een laser voor vaatafwijkingen en het bruine component kan worden behandeld met een pigmentlaser. Dus als je volgende keer nog eens een geurtje opspuit, doet dat dan als de zon niet schijnt.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa  Dit is een inspirerend verhaaltje. Een verhaaltje over een steen

  De Steen

  Een oude wijze vrouw trok door de bergen toen ze plots een steen vond in een beekje. De steen viel meteen op. Hij glom. Hij glinsterde. Het was een waardevolle steen, dat zag de vrouw direct.

  De volgende dag ontmoette ze een andere reiziger. Een jongeman van een jaar of 20. De jongen had honger. “Ik heb niet veel eten meer. Maar ik deel mijn laatste boterham met je”, zei de vrouw en ze opende haar tas. De jongen zag de steen in de tas. “Mag ik die steen niet hebben?”, vroeg hij schaamteloos. De vrouw twijfelde geen moment en gaf de steen aan de jongen. En de jongen vervolgde zijn weg.

  Hij was blij als een kind. Zo’n waardevolle steen. Stel je voor wat hij allemaal kon doen met het geld dat hij voor de steen kon krijgen. Hij fantaseerde over mooie huizen. Luxe auto’s. Privéjets. De jongen wist één ding zeker: Deze steen zorgt ervoor dat hij de rest van z’n leven geen geldzorgen zal hebben.

  Maar dan, een paar dagen later, keert de jongen terug bij de vrouw. De vrouw was verrast hem weer te zien. “Ik heb eens nagedacht”, zei de jongen. “Ik weet hoe waardevol deze steen is, maar ik wil hem teruggeven.” De mond van de vrouw viel open. Waarom zou iemand zo’n steen in hemelsnaam terug willen geven? “Maar ik wil er wel iets voor terug”, zei de jongen. “Zeg het maar”, antwoordde de vrouw.

  “Ik hoop dat u mij iets waardevollers kan teruggeven. Waardevoller dan deze glinsterende steen.” Waardevoller dan die steen? Maar die was ongetwijfeld miljoenen waard! De vrouw had niets. Geen geld. Geen eten. Niets. De vrouw keek twijfelend naar de jongen. “Wat ik wil. Is dat wat u in u heeft dat er voor zorgde dat u de steen aan mij gaf.”

  Het moraal van dit verhaal is

  Soms is het niet de welvaart die je hebt die telt, maar dat wat je anderen kan geven.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Country rose  Met dit middel haal je vliegensvlug kreukels uit je kleding

  Vaarwel kreukels

  Voor de keren dat je het niet op kunt brengen om je t-shirt te strijken, biedt dit middeltje uitkomst. Met slechts een beetje crèmespoeling, azijn en water kom je al een heel eind. Dit middel maakt de stof losser waardoor de kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit middel is ook erg handig om te maken en mee te nemen als je op vakantie gaat.

  Hoe maak je het?

  Je hebt 1 theelepel crèmespoeling, 1 eetlepel witte azijn, 480 milliliter water en een spuitfles nodig. Doe de crèmespoeling, azijn en water in de spuitfles en doet de dop op de spuitfles. Schud goed, zodat alles goed met elkaar wordt vermengd. Spuit van een afstandje het middel op de gekreukte stukken kleding. Let op: de kleding moet vochtig zijn, niet nat. Rek de kleding voorzichtig uit nadat je het hebt bespoten en laat het daarna volledig drogen. Als je de kleding niet te nat hebt gemaakt, is het binnen een mum van tijd droog. Een kind kan de was doen!


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eastern  Aardappel- en aspergesoep met garnalen

  Ingrediënten

  • 1 handjevol peterselie
  • 50 g gezouten boter
  • 1 dl druivenpitolie
  • 5 dl visbouillon
  • 2 uien
  • 500 g witte asperges
  • 100 g garnalen
  • 4 grote bloemige aardappelen (elk 100 g)
  • peper en zout

  • Snijd de uien en geschilde asperges in schijfjes. Bak in wat boter op een matig vuur in een grote kookpot.
  • Snijd de geschilde aardappelen in dobbelstenen van 3 cm op 3 cm. Voeg ze toe aan de groenten en laat nog enkele minuten bakken.
  • Voeg de bouillon toe, plaats het deksel op de kookpot en laat koken.
  • Meng ondertussen de peterselie en de druivenpitolie met een blender. Kruid met wat zout.
  • Mix de soep wanneer de groenten gaar zijn en kruid met peper en zout. Haal de soep door een fijne zeef. Werk de soep af met wat druivenpitolie met de peterselie en enkele verse garnalen.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luciana  Met deze simpele oplossing is je hik meteen weg

  De hik kan best vervelend zijn, en al zeker als hij maar niet verdwijnt. Er zijn een aantal klassieke trucjes die kunnen helpen, maar met dit voedingsmiddel zeg je je hik gegarandeerd vaarwel.

  Je adem inhouden of ondersteboven water drinken… De klassieke antihikmethodes gaan al een eeuwigheid mee. Sommige mensen beweren echter dat een koffielepel suiker meteen komaf maakt met de hik, dus gingen de mensen van het Eén-programma ‘Factcheckers’ op onderzoek

  Ze vroegen aan duizenden mensen om in het geval dat ze de hik zouden krijgen, een koffielepel suiker in te nemen en een filmpje te maken van het resultaat. Wat bleek? Suiker doet inderdaad wonderen. Bij deze is dat probleem ook alweer van de baan.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joy ful life


  Quizvraagje over Pasen


  Hoe vieren Polen Pasen?

  Ze eten worst in de vorm van een haas

  Ze komen samen op straat om te roepen

  Ze eten boter in de vorm van een lammetje

  Ze drinken de hele dag wodka

  Veel succes!!!!

  Antwoord-Ze eten boter in de vorm van een lammetje


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Its a rainy day  Hema verkoopt nu paaseitjes met gin-tonic

  Pasen is in aantocht en dat betekent dat je weer paaseitjes kan inslaan. Als je dacht dat je alle smaken intussen wel gezien had, heb je het mis. De Nederlandse keten Hema verkoopt nu immers paaseitjes met gin-tonic smaak. Perfect als avondsnack of als aperitief!

  Elk jaar komt Hema wel met een aantal bijzondere, nieuwe smaken. Melk, puur of witte chocolade zijn veel te gewoontjes. Enkele paaseitjes die ons verleidelijk in de oren klinken, zijn bijvoorbeeld die met discodip-crèmevulling en die met stroopwafel. Wie niet genoeg heeft met zo’n minuscuul eitje, kan ook gaan voor een groot ei uit ruby chocolade, gevuld met witte chocoladebolletjes en crisp.

  Alcoholliefhebbers vinden vanaf dit jaar hun gading dankzij de gin-tonic eitjes. Je bezatten met de delicatesse is (helaas) niet mogelijk, want er zit slechts 0,33% alcohol in verwerkt. Daardoor zijn ze wel perfect om tijdens de werkuren even de illusie te krijgen dat je van een cocktail zit te genieten. Of wat dacht je van een vleugje gin-tonic bij het ontbijt?


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peacfull moment  Waarom je echt elke dag een handje noten moet eten

  Al langer raadt het Voedingscentrum aan om elke dag een handje noten te eten, maar nu wordt er steeds meer bekend over de vele voordelen ervan. Zo helpen noten ook tegen cognitieve achteruitgang bij ouderen. Vooral pindanoten zijn gezond.

  De onderzoekers onderzochten 4.800 Chinezen van 55 jaar en ouder. Ruim 17 procent van hen at regelmatig noten. Volgens de wetenschappers verbeterde een handje noten per dag de cognitieve processen met wel 60 procent. Meer in het bijzonder zouden noten je geheugen verbeteren en goed zijn voor je redeneervermogen.

  “Noten zijn rijk aan gezonde vetten, proteïne, ijzer en voedingsmiddelen die de slechte cholesterol verlagen en de cognitieve gezondheid stimuleren”, reageert hoofdonderzoeker Ming Li. “Een miraculeuze oplossing voor cognitieve achteruitgang hebben we niet gevonden. Maar dit toont wel aan dat wat je eet, grote gevolgen heeft voor je mentale gezondheid.”

  Er wordt al langer gesteld dat pindanoten ontstekingsremmend werken en veel antioxidanten bevatten. Die combinatie zou de cognitieve achteruitgang tegengaan.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My dog  Bloemen verwelken sneller in de nabijheid van fruit

  Rozen verwelken, schepen vergaan, maar die fruitschaal haal je er best vandaan. Een mooie bos bloemen verdient een mooie plek in huis. Maar let wel op dat je ze niet naast een fruitschaal zet. Je boeketje zal binnen de kortste keren verwelken, en dat zou zonde zijn.

  Bloemen wil je natuurlijk zo lang mogelijk in leven houden, en daarom hou je de fruitschaal beter uit de buurt. Rijpend fruit produceert namelijk ethyleengas dat het verouderingsproces van bloemen versnelt. Leg ze dus zeker niet op het keukenaanrecht, maar eerder op een frisse plaats waar je bloemen veel licht krijgen.

  Zet de bos ook niet in de volle zon of kortbij de verwarming of open haard. Die omstandigheden zorgen ervoor dat bloemen meer water verdampen dan dat zij kunnen opnemen, waardoor ze slap gaan hangen.

  Bloemen tips

  Zorg eerst en vooral voor voldoende water. Elke bloem heeft niet dezelfde hoeveelheid nodig dus vraag dat zeker na bij je bloemist. Verschoon ook op regelmatige basis je vaas, want vuil water kan ervoor zorgen dat ze minder lang in leven blijven.

  Moeten we altijd een stukje van de stengel afsnijden? Wel, als je een goede snoeischaar hebt of een erg scherp mes, kan je dat best doen. Het stukje afsnijden zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels, vuil en luchtbellen kunnen verdwijnen. Maar met een gewoon mesje of gewone schaar doe je meer kwaad dan goed.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintage elgance  Wat is jicht en hoe kom je er weer van af?

  Jicht

  Jicht ontstaat door urinezuurkristallen. Deze kristallen gaan in je gewrichten zitten en vormen daar een ontsteking. Bij sommige mensen kun je de urinezuurkristallen zien zitten in de vorm van gelige knobbeltjes en bobbeltjes onder de huid. Die zie je dan op de vingers of tenen, maar ook weleens op de oorschelp of hiel. Deze kunnen geen kwaad, maar men vindt ze vaak onsierlijk.

  Welvaartsziekte

  Vroeger werd vaak gedacht dat jicht een welvaartsziekte was, iets wat alleen ‘rijke’ mensen kregen door het nuttigen van alcohol en rood vlees. Daarom werd lange tijd gedacht dat jicht ontstond naar aanleiding van het alcohol, frisdrank en purinerijk voedsel als vis, wild en gevogelte. Uit latere onderzoeken bleek dat dit niet per se de reden van jicht is. Ook medicijngebruik lijkt geen verband te hebben met jicht.

  Verschijnselen

  Een jichtaanval komt vaak plotseling op en uit zich als pijn in het gewricht. Vaak begint dit bij de grote teen, maar het kan ook bij de enkel, knie of pols voorkomen. Je gewricht wordt pijnlijk, rood, dik en warm, maar je hebt geen koorts. Jicht ontstaat door urinezuurkristallen, dus mensen met een hoog urinezuurgehalte hebben een verhoogde kans op jicht.

  Pijn verlichten

  Het is moeilijk om jicht te voorkomen, maar de pijn kan wel worden verzacht. Als de jicht in de voet of het been zit, kan het helpen om het been omhoog te leggen op een krukje of op de bank. Een icepack kan verlichting bieden bij de warme huid, maar leg deze er niet langer dan tien minuten op. Bewegen wordt aangeraden, dus blijf wel lopen en de gewrichten bewegen, maar belast ze niet te veel. Helemaal stil zitten kan voor stijfheid zorgen, wat voor meer pijn zorgt. Als de pijn minder wordt kun je langzaam weer meer gaan bewegen.

  Medicijnen

  Als je terugkerende aanvallen van jicht hebt, dan kan de dokter verschillende medicijnen voorschrijven om de pijn te verlichten en om het urinezuur in je lichaam te verlagen om aanvallen mogelijk te voorkomen. Maak daarvoor een afspraak met je huisarts. Mensen met jicht hebben vaak een grotere kans op hart- en vaatziekten, dus je dokter kan je ook helpen met je levensstijl en dieet.


  » Reageer (23)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!