Gastenboek
 • Lieve groetjes
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
 • Lieve zondaggroetjes lieverd xxxxx
 • Een fijne en aangename zondag toegewenst
 • Gezellige zondag maatje

  Heerlijke pompoenensoep staat klaar

   

  Ik wens je .... van Elza
  Herbstzeit van Mara
  Een doosje vol met dromen van Christine
  Wonderland van Gerda
  Im zauber der nacht van Charlotte

     

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

   

   
  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life is grey  'Feiten' die eigenlijk niet waar zijn

  Verse groenten zijn beter dan bevroren

  Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat bevroren groente niet minder voedzaam is dan verse groente. Volgens de onderzoekers verliezen groenten hun voedingswaarde vanaf het moment dat ze geplukt worden op de boerderij. Tegen de tijd dat de groenten in de supermarkt aankomen, zijn er al voedingsstoffen afgebroken en bij bevroren groenten blijven deze stoffen bewaard zodra het ingevroren is.

  
<p>Las verduras frescas son mejores que las congeladas</p>


  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.House for sale  Lamsribbetjes met kruidenkorst

 • 1,5 tot 2 kg lamsrack, in 30 ribbetjes verdeeld
 • 125 ml neutrale olie
 • 2 eetlepel gemalen komijn
 • 1,5 tl zout
 • 1 tot 1,5 tl gemalen cayennepeper
 • 2 eetlepel gemalen koriander
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • 2 el knoflook, fijngehakt (6 middelgrote teentjes)
 • 1/2 tot 1 hele citroen, in partjes gesneden (optioneel)

  Ingrediënten

  • Meng het lamsvlees met olie, komijn, zout, cayenne, koriander, paprika, kurkuma en knoflook in een grote kom. Hussel het vlees om zodat het geheel met de marinade is bedekt. Dek af en laat het lamsvlees 2 tot 3 uur in de koelkast marineren.
  • Plaats het ovenrooster op de hoogste positie en verwarm de oven voor op 260 °C.
  • Schik net zoveel lamsribbetjes op een grote bakplaat als er op passen zonder dat ze over elkaar heen liggen - thuis bak ik er 12 tot 18 tegelijk - en bak ze 2 minuten. Haal ze uit de oven (sluit de ovendeur zodat de warmte niet ontsnapt), leg de plaat op een hittebestendige ondergrond en draai de lamsribbetjes om met een tang. Bak ze nog eens 2 minuten en haal ze uit de oven.
  • Snijd een ribbetje in met een scherp mes om de gaarheid te controleren. Het vlees moet in het midden roze zijn. (Als het vlees niet helemaal gaar is, bak je het aan elke kant nog 30 seconden tot 1 minuut langer.)
  • Leg het vlees op een serveerschaal en per wat citroensap over de gebakken lamsribbetjes.


 • » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home is where yr heart is  Ooit een olifant in de zee gezien? Deze rots lijkt er verdacht veel op!

  Een olifant in IJsland? Nee, dat lijkt ons niet mogelijk. En al helemaal niet in de zee. Toch lijkt het wel zo te zijn. En nee, dan bedoelen we niet in de dierentuin. Op het eiland Heimaey in het zuiden van IJsland is er namelijk een zee-cliff die exact op een olifant lijkt.

  Heimaey is het grootste eiland van de Westmaneilanden, een redelijk nieuwe eilandengroep gevormd door vulkanen. Eldfell, een vulkaan op Heimaey, brak in 1973 uit, waarna de lokale bevolking met succes koud zeewater naar de lavastromen pompte om te voorkomen dat het lava niet naar de haven zou stromen. Hierdoor is de olifantenrots, die ontzettend veel bezoekers trekt, ontstaan.
  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silver bal  Zo blijft je brood veel langer vers

  Een broodje vers van de bakker is het aller lekkerst. Helaas wordt brood snel oud. Dat kun je niet helemaal voorkomen, maar er zijn enkele trucjes waardoor de verse smaak langer behouden blijft.

  1. Koop ongesneden brood

  Kies altijd voor brood dat nog niet gesneden is. Bij gesneden brood komt veel meer lucht, waardoor het sneller hard en droog wordt.

  2. Begin in het midden

  Snijd het eerste plakje niet af aan het uiteinde, maar in het midden. Stop de twee helften daarna goed tegen elkaar aan in de zak. Zo komt er minder lucht bij.

  3. Stop brood in een luchtdichte zak

  Brood blijft het lekkerst als je het verpakt in een luchtdichte plastic zak en daarna in een broodtrommel stopt. Een papieren zak kan ook, dan zal de korst krokanter worden.

  4. Leg brood niet in de koelkast

  Bewaar brood nooit in de koelkast. Het droogt sneller uit bij een temperatuur van -5 tot +5 graden.

  5. Maak wentelteefjes

  Is je brood toch droog geworden, maak er dan wat anders van: wentelteefjes of bruschetta bijvoorbeeld. Of gebruik het als bodem voor een pizza of quiche.


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamgirl

  Geloof het of niet, maar dit zijn taarten

  Bij de Threadcakes taartenbakwedstrijd worden professionele en niet-professionele taartenbakkers uitgedaagd om een zo mooi en eetbaar mogelijke taart te bakken. Dit lieten honderden taartenbakkers zich geen twee keer zeggen, wat leidde tot een stel prachtige taarten. Sommige van deze taarten zien er zo goed uit dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn!


  » Reageer (33)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delicious  Feitjes die niet waar zijn

  Dankzij bloem geneest een schaafwonde sneller

  Geen enkele studie heeft aangetoond dat bloem heilzaam is bij een schaafwonde. Oppervlakkige schaafwonden kunnen wel behandeld worden met verdund appelazijn, zolang je de nodige voorzorgen neemt. De azijn bevat immers stoffen die dode cellen vernietigt. Niet altijd het ideale middeltje. Honing werkt ook, net zoals een theebuiltje en melk. Leg het gekoelde theebuiltje of een compres van melk 15 minuten lang op de geschaafde huid en herhaal dit elk uur.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ssssssssst  Jonge kunstenares gebruikt bijzondere methode om haar tekeningen af te maken

  De 19-jarige Nieuw-Zeelandse Kristina Webb beperkt zich in haar tekeningen en schilderingen niet alleen tot papier. Zij heeft namelijk een bijzondere manier gevonden om haar kunst helemaal af te maken, waardoor het bijna tot leven lijkt te komen. Zo voegt namelijk diverse voorwerpen en voedselproducten toe. En dat ziet er awesome uit!


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misty  Hoe weet ik of wijn bedorven is?

  Als er de geur van azijn of een natte krant afkomt, is de wijn niet meer goed. Ook als witte wijn naar bruin verkleurd is of vreemd ruikt, is het zeker niet meer te drinken.

  wine


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Geloof het of niet, maar dit is een tas

  Een Japanse vrouw genaamd Pico ontwierp deze nogal opmerkelijke handtas. De tas lijkt namelijk bijzonder veel op een kat. Zo erg zelfs, dat je bijna zou denken dat ze een echte kat op haar heup heeft zitten. Creepy of eng? Wij zijn er nog niet helemaal over uit…


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.This is my secret  Geadopteerd wasbeertje denkt dat hij een hondje is

  Afgelopen jaar vond Rosie Kemp, op de Bahamas, een babywasbeer die uit een boom was gevallen. Haar moeder was nergens te bekennen, dus besloten Rosie en haar dochter Laura de kleine bandiet te adopteren en haar Pumpkin te noemen.

  ‘Ze had meteen een hechte band met de familie en onze twee geadopteerde honden. Ze achtervolgt mij en de honden overal naar toe. Ze denkt nu zelfs dat ze zelf een hondje is. Ze speelt samen met ze, maar ze respecteert het ook als de honden er even genoeg van hebben.’  » Reageer (34)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty of silence  Warm deze soorten voedsel nooit nog eens op

  TOKYO - SEPTEMBER 30: A boiled egg with a whiter yolk is seen next to an ordinary boiled egg at the Q.P. Corp Research and Development centre on September 30, 2004 in Tokyo. The whiter yolked egg was developed by the Japanese food company Q.P. Coporation by changing the composition of the feed given to chickens to reduce the colouring matter of the yolks. Q.P. Corp are planning to sell the eggs to confectionary companies as it is believed the whiter yolk will make it possible to produce more subtle colourings than is currently possible. The eggs are expected to cost 30-40 percent more than ordinary eggs.

  Eieren moeten vanwege de eiwitten niet meerdere malen aan opwarming worden blootgesteld. Ze kunnen er giftig van worden en voor problemen in je maag zorgen.

  Meat balls with rice on bamboo plates

  Volgens de Food Standards Agency kun je een voedselvergiftiging krijgen als je rijst die op kamertemperatuur wordt bewaard, gaat eten. Nogmaals opwarmen zal de bacteriën niet doden.

  A chicken being roasted in a household oven, as poor food hygiene, preparation and under cooking can result in salmonella infection

  Kip is rijk aan eiwitten en kan daardoor voor verteringsproblemen zorgen als je het later nog eens opwarmt. De beste manier om het na een dag of twee nog op te eten is koud op een sandwich of in een salade.

  LONDON, ENGLAND - OCTOBER 06: A turnip on display during the RHS (Royal Horticultural Society) London Harvest Festival Show at RHS Lindley Halls on October 6, 2015 in London, England. The traditional harvest themed show runs October 6-7 and showcases a wide range of late summer grown fruit and vegetables.

  Raap komt vaak voor in soep en stoofpotten. Door de vele nitraten is nogmaals opwarmen niet aan te raden. Dit kan namelijk voor giftigheid zorgen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grace

  Ze blijven leuk: 3D gif animaties


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calm after the storm

  Hoe erg is schimmel op kaas?

  Als er schimmel groeit op kwark, roomkaas of ricotta komt moet je het product weggooien, omdat het zich kan verspreiden over de hele kaas. Bij hardere kaas zoals cheddar, Parmezaanse en Zwitserse kaas kun je het beschimmelde stukje wegsnijden en de rest gebruiken, omdat het niet ver verspreid zal zijn.

  cheese


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharlimir

  Interactieve kunst waar je helemaal in opgaat

  Bezoekers stromen in grote getale naar een speciale tentoonstelling in Hangzhou (China) waar een prachtige interactieve 3D-kunsttentoonstelling wordt geëxposeerd van 20 getalenteerde Zuid-Koreaanse kunstenaars. Tot grote vreugde van de kinderen (en sommige volwassenen) staan er zijn geen bordjes ‘niet aanraken’. Op deze wijze kan je zelf helemaal onderdeel worden van de expositie.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  Speciale gifjes
  » Reageer (31)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catch the flower  Hoe snijd je uien zonder te tranen?

  Tijdens het snijden van een ui scheur je de cellen die tot een chemische reactie leiden waarbij zure gassen vrijkomen die je ogen laten tranen. Met een scherp mes scheur je minder cellen waardoor minder tranen volgen. Het helpt ook om de ui eerst te bevriezen of het snijden onder een lopende kraan te doen. Een bril dragen of een kaars aansteken wil ook helpen

  onions


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verena  In China bestaat er een themapark VOL met vuurvliegjes

  Vuurvliegjes zijn nogal bijzondere beestjes. Er één of twee waarnemen is al magisch. Maar stel je voor dat je in een park zou lopen waar het barst van de vuurvliegjes? Fantastisch toch?! In China bestaat het. Jaarlijks is daar van mei tot en met oktober een themapark geopend waar meer dan 10.000 vuurvliegjes te bewonderen zijn


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlaine  Zou jij over deze glazen brug durven lopen?

  Zoals deze brug in het Chinese Shiniuzhaipark in Hunan bijvoorbeeld die de toepasselijke naam ‘Hero Bridge’ heeft gekregen.

  Het hout van deze 300 meter lange brug is vervangen door glas en bevindt zich op 180 meter hoogte. Het glas is 24 millimeter dik en zou 25 keer zo sterk zijn als een normaal raam. En toch durven mensen er niet overheen te lopen. Wat we ergens wel begrijpen… Zou jij het durven?


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilma  Deze kopjes worden alleen maar mooier wanneer je ze leegdrinkt

  Deze bijzondere kopjes van het Koreaanse merk Tale Design lijken van de buitenkant misschien niet erg bijzonder. Maar bij elke slok die je neemt, verandert de binnenkant. Althans, als je de mok vult met een witgekleurd drankje zoals melk of witte (rijst)thee.

  Bij een volle mok lijkt het van bovenaf namelijk net een volle maan, maar neem je een slok, dan wordt de maan steeds kleiner en kleiner. Dit komt door de verschillende levels in het glazen kopje. Een complete maancyclus in je mok dus!
  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Pompoen gevuld met een verrassing van halloween

  Ingrediënten

  Twee kilo vruchtvlees van pompoen
  Twee Wortelen
  Twee strengels prei
  Drie uien
  Zes teentjes knoflook
  Twee raapjes
  Vier aardappelen
  400 gram spruiten
  400 gram gerookte spekblokjes
  Boter
  Vier liter vleesboillon
  Een pompoen

  Bereiding

  Groenten in blokjes snijden, behalve de spruitjes even aan de kant houden.
  Stoof de groenten aan in boter en voeg de bouillon toe, laat op een zacht vuur sudderen.
  Spekblokjes krokant aanbakken.
  De spruiten in ringen snijden.
  Mix de soep zorgvuldig, laat opkoken en voeg de spruiten de laatste 10 min van de kooktijd toe.
  Voor het serveren de pompoen vullen met de soep en de spekblokjes toevoegen.  » Reageer (18)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!