Inhoud blog
 • De werkelijke 'astonishments'
 • Naar de climax
 • In Excelsis Spatium
 • Weer in zicht
 • ambities
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Ferdy Karto
  Literatuur
  16-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werkelijke 'astonishments'
  Al kaartjes gereserveerd? Voor #Hunch - hét evenement om inspiratie op te doen. Talks van creatievelingen over verbinding, maakprocessen, ontmoetingen en vooral: ingevingen? Op www.bringtherapture.nl/hunch is het programma te vinden. Aldaar mag ik eindelijk 'The Astonishments of Stork Mayfield' presenteren. Met trots. En ik mag er meer doen: vertellen over de reis, hoe 1 zin je een nieuwe wereld brengt. Hoe het je iets leert over jezelf en hoe dit nog meer maakwerk teweegbrengt.
       Het artwork is er één om van te smullen, dankzij kundig werk van fotograaf, ontwerper en model. Ik zal het jullie 15 september allemaal vertellen.

  En dan meer schrijfwerk? Mag ik mezelf verhalensmid noemen? "Story constructor"? verhaalfabrikant? Het komt tot uiting in vooral ideeën voor nieuwe verhalen. Momenteel 2 projecten waar veel inspiratie naar uitgaat. Daarnaast ligt 'De Kroepoekmummie' nog bij een aantal uitgeverijen ter beoordeling. Maar het vizier is nu vooral gericht op #hunch en de publicatie van mijn Engelstalige roman. Ik hoop je daar te treffen!

  16-08-2018 om 00:00 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de climax
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het werkt allemaal toe naar een climax... 
  15 september is HUNCH. Een evenement waarbij creatieve ondernemers over hun proces vertellen. Geen Sales-Tijger verhalen, maar echte verhalen over die rake ontmoetingen, die bizarre ideeën en ook over terugvallen. Klantstrategie-experts, schrijvers (ondergetekende), muzikanten en vindingrijke ondernemers. Daar mag ik 'The Astonishments of Stork Mayfield' presenteren. Koorenhuis in Den Haag, met binnenkort een online ticketsale. Fijn, dus wees erbij!

  Ondertussen de puntjes op de i met vormgevers en fotografe. 
  Zoals beloofd: ook Liquorice Man uit 2014 krijgt een nieuw jasje.

  Tijdens mijn reis door Oezbekistan en Kazakhstan ook weer verrast door een aanval van inspiratie. Ditmaal in een ongewone vorm. Meer nieuws hierover zeer snel.

  Eind augustus, de 30ste om precies te zijn, begin ik met 'frisse start' - een speelse en korte cursus om met tekst aan de slag te gaan. Voor mensen die vindingrijk willen schrijven, die hun pen willen laten excelleren, die ambiëren nieuwe schrijfperspectieven op te doen. Doe je mee? (www.plugoutandplay.blogspot.nl geeft meer info)

  Een zomer vol hoogtepunten gewenst!

  19-07-2018 om 19:28 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:HUNCH, hunch den haag
  >> Reageer (0)
  28-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Excelsis Spatium
  Thuiskomst uit een andere wereld. Na een reis door Centraal Azië weer terug op Nederlandse grond. Natuurlijk inspiratie, zingeving, ruimte... Schrijven was zeker het geval tijdens de indrukwekkende reis. Ditmaal was het medium poëzie. Verder enkele ideeën opgedaan voor verhalen.

  De afronding voor 'The Astonishments of Stork Mayfield' lijkt in zicht. De streefdatum is zo midden september. Informatie over dit evenement (in samenwerking met andere ondernemers) volgt nog.

  Veel plannen om ook nog met een boek verder te gaan omtrent mystieke opvatting binnen de levensbeschouwingen ('los van rede'). Maar eerst even pas op de plaats en de focus leggen op wat nu verwezenlijkt moet worden.

  Ruimte gewenst!
  (en een goede zomer!)

  28-06-2018 om 10:21 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer in zicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ruimte, dat is geen gebied, geen mindset, geen arbeidsintensieve prestatie. Misschien overkomt het je, valt er weinig aan te doen. Maar het lijkt een voorwaarde om te komen tot maken. Ruimte is hoe je het noemen wilt: wire out, plug out, loskomen. In die ruimte mag iets groeien en kom je vaak tot inspiratie. Ik merk dat ruimte soms ontstaat in de kritieke engten van een volle agenda, terwijl je zou verwachten dat ruimte tot je komt in de zeeën van nietsdoen. Voor mij liggen er gelukkig punten aan de horizon, die op hun beurt weer veroorzaken dat er nieuwe inspiratie ontstaat - en dat weer het effect sorteert om te maken.

  'The Astonishments of Stork Mayfield' is officieel klaar. Naast het tekstuele is er natuurlijk ook de vormgeving. Dat heeft nog enige voeten in aarde. 'Zoutwatervrouwen' is nagenoeg gereed. Dat geldt in principe ook voor 'De Kroepoekmummie', hoewel dit manuscript bij uitgevers ligt.

  Het bijwerken van mijn website doet me stilstaan bij de ambities voor de komende tijd. Ja, een derde deel in de elementenreeks zit eraan te komen (vignettes), maar wanneer is nog de vraag. Ook ligt er een idee voor een memoires van een zeer excentrieke relatie tussen man en een bekendheid. Dan is er nog een novela, met 'Kruimelwerk' als titel. Ten leste is er 'Los van Rede', die gemakshalve maar even vooruitgeschoven is tot 2020. Werk aan de winkel.

  Echter; terugblikken is ook nodig. Daarom komt er een geheel nieuwe vormgeving van 'Liquorice Man' uit 2014. Een toepasselijke, kleurrijke omslag die mag opvallen.

  Ruimte gewenst!

  30-04-2018 om 18:32 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ambities
  Wat definieert een blog? Ik besef me dat ik al jaren op deze site update's geef over mijn werk. Kan dat goed en wel beschouwd worden als zijnde 'blog'? Gelukkig gaan de teksten verder dan 'binnenkort meer'; de geproduceerde werken zijn gewoon te bestellen (ferdykarto.nl!). In het moeras van de bloggers, het sterrenstelsel van blogcelebrities, het kanaal van blogstreamers; ik zal niet opvallen. Dat is mijn doel ook niet. Het gaat erom jou te vertellen over waar ik me momenteel in mijn werkproces in begeef. Geloof me, dat is ook zeker een impuls voor mijn eigen discipline. Iets met terugblikken...

  To the point: soms schiet er spontaan een artikeltje uit (zoals over 'Diversiteit' of Little Richard, op JOOP), maar het meeste werk zit 'm toch wel in de boeken. Met Jerney de Wilde gaat het volgende week dan echt komen tot een Dummy die verspreid gaat worden aan een select groepje uitgevers. Een manuscript verpakt in een mooi pakketje. Ik hoop daar nog een foto van te plaatsen. De Kroepoekmummie gaat dan zijn volgende fase in.

  Zoutwatervrouwen is gereed en er is toestemming om het beeldmateriaal van de cover te gebruiken. Ook 'The Astonishments of Stork Mayfield' gaat z'n laatste fase in. Binnenkort ontvang ik alle feedback van de redacteurs. Dan is het aanpassen geblazen. En de kunstenaar voor de cover verwittigen.

  Er liggen ook nog wat uitnodigingen m.b.t. toneelteksten. Daar wil ik me over buigen wanneer er weer ruimte is.
  Ik wens jou inspiratie toe. Tot vlug!

  08-03-2018 om 09:52 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een reeks en een boek
  Vers uit de States. Mijn reis naar de VS is goed verlopen. Ik heb kunnen schrijven, werken, ervaren en leven. Het zuidelijke leven beviel goed. Ik heb Louisiana, Mississippi en een puntje van Alabama kunnen aandoen. Dankzij de mensen daar, die hun vertrouwen en gastvrijheid etaleerden door deze Nederlander onder de vleugels te nemen, heb ik alle informatie kunnen noteren die nodig is voor de vervolmaking van mijn boek. En meer dan dat. De sfeer heb ik kunnen proeven. Het is niet anders dan gek te noemen als je daadwerkelijk fysiek op de plek bent waar je zo lang van afstand onderzoek hebt gedaan. Alles is te ruiken, aan te raken, te proeven. Stork's boek: dat komt dus wel goed.

  Maar er is meer. Natuurlijk. Want schrijven werd er gedaan. Toen de kou het laagst was, pijpen bevroren en de mensen zich geen raad wisten met dit fenomeen dat zich 70 jaar lang niet had geopenbaard, nam ik de pen ter hand voor nieuwe vignettes. Het resultaat: Zoutwatervrouwen. Een reeks schetsen over vrouwen in het Zuiden. Dit vormt het tweede deel van de elementenreeks (waarvan Land deel I was).

  Ook de Kroepoekmummie gaat gestaag verder. De schetsen zijn binnenkort beschikbaar voor de dummy die richting uitgevers gaat.

  Verder zijn er in oktober/ november van vorig jaar nog wat artikelen van mijn hand verschenen.

  'Kruimelwerk' [werktitel] is dankzij een boost in november en december flink aan het vorderen. De prioriteit ligt nu echter op de hierboven benoemde boeken.

  Ik hoop dat ook voor jou het jaar productief is begonnen. Een grote groet!

  31-01-2018 om 13:08 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo dus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dank allen!

  Optredens met verhalen uit de bundel:
  - Winterlicht (16 december), Weimarstraat Den Haag
  - Kerstmarkt (21 december), Lange Voorhout Den Haag

  14-12-2017 om 15:02 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 december: boekpresentatie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 9 december zal de boekpresentatie (13u Korzo theater, Den Haag) worden opgeluisterd met een origineel programma. Arjen van Veelen, Ruben van Luijk, Soesma Radja, Djeena Joy en muziek van Irene Gabarrón en Maite Neri. Het beloofd een prachtige lancering van 'Onze Mooie Zonden' te worden! Wees welkom op deze bijzondere middag.

  Volgende maand zullen ook de eerste schetsen van 'De Kroepoekmummie' verschijnen. Een verhaal met een persoonlijke grondslag; die van de Indische cultuur.

  Meer nieuws kan ik je meedelen op de 9e!

  14-11-2017 om 16:36 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De deugden van de Zonden
  Beste lezer,

  In tijden van drukte vlamt de inspiratie. Een gegeven dat voor mij van toepassing is. Eer ik het zelf in de gaten heb, ben ik al verbonden met projectplannen, commissies en zeer geestdriftige projecten. Gelukkig geldt dit ook voor de literatuur. Met veel verheuging stel ik dan ook de volgende boekpresentatie vast: 9 december 2017 in het Korzo Theater, Prinsestraat 42 in Den Haag. Een werkje dat ruim 3 jaar heeft mogen broeden. 

  Echter staat het daarmee niet stil. Hoewel er veel georganiseerd moet worden rondom de release van Onze Mooie Zonden in december, is er genoeg te doen. De Kroepoek-mummy is af - op een laatste revisie na - maar met de illustrator wordt er hard gewerkt aan een mooi vormgegeven boek. Een hartwerkje, waar aldus veel liefde in zit. Hopelijk lukt het de partners te vinden die het willen uitbrengen als zijnde een boek dat vele generaties - Indisch of niet - kan bedienen en vermaken.

  Voor 'The Astonishments of Stork Mayfield' staat een wel heel bijzondere ervaring gepland. Een reis naar de locatie, waar eens goed onderzoek kan worden gedaan naar cultuur, omgang, communicatie, sfeer, geschiedenis; kortom leven. Daarna zal de roman worden voltooid.

  In al die drukte bestaat er de gestage ontwikkeling van 'Kruimelwerk', een nieuwe Nederlandstalige roman. Een werk dat steeds meer vorm en inhoud krijgt. Een werk waarvan ik het niet erg vindt dat het suddert en langzaam gaar bakt. Tot zover de keukenterminologie. Aan het werk, en wel snel!

  26-10-2017 om 18:49 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Update
  Alle drie de projecten zitten in de koker voor publicatie. 'Onze Mooie Zonden' is publicatieklaar, maar niet nadat er een mooie cover geschoten is. Een samenwerking met een deskundige fotograaf en evenzo model levert ongetwijfeld een pakkend beeld op. Met 'De Kroepoek-mummy' zal de samenwerking worden aangegaan met een zeer begaafd illustrator. Een zogenaamde dummy zal later dit jaar worden opgestuurd naar uitgeverijen. 'The Astonishments of Stork Mayfield' is afgerond en ligt nu bij proeflezers. Daarnaast (tromgeroffel)... is er een nieuw boek in de maak. Een unieke en zeer originele vertelling over cijfers, mystieke figuren en het simpele concept van leven. Vervelende slagzin, maar binnenkort meer. Lees ze!

  10-07-2017 om 00:00 geschreven door ferdykarto  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/08-19/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 28/11-04/12 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 30/11-06/12 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 25/11-01/12 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 04/07-10/07 2011
 • 08/03-14/03 2010
 • 16/11-22/11 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!