Onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostela
Roland Cleenewerck, Jozef Dael en Lionel Vandooren
Op 1 juli zijn we vertrokken vanuit Poperinge via Lourdes naar Santiago de Compostela.
Over mijzelf
Ik ben Lionel Vandooren
Ik ben een man en woon in Zonnebeke (Belgie) en mijn beroep is Gepensioeneerd metaalarbeider.
Ik ben geboren op 01/07/1947 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen en Fietsen.
Ik ben gehuwd met Lucrese Keirsebilck en heb een dochter, "Donna" en 2 kleinkinderen "Wannes","Wietse" en +"Warre".
Foto
Foto
Dropbox

Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

Foto
Zoeken in blog

Foto
30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PELGRIMSTOCHT VAN POPERINGE VIA LOURDES NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Morgen is het de dag van ons vertrek vanuit Poperinge, via Lourdes naar Santiago de Compostela. Na twee jaar praten en voorbereiding is het moment eindelijk gekomen om te vertrekken. We zijn met drie personen die aan de tocht deelnemen, namelijk "Roland Cleenewerck, Jozef Dael en Lionel Vandooren". Het is een tocht van een grote 2000 km. Vanuit Poperinge zijn we vlug Frankrijk binnen, richting Caestre, Haezebrouck enz..... We dwarsen Frankrijk tot in Lourdes, van daaruit volgen we de Pyreneeën tot in Saint-Jean-Pied-de-Port. We steken dan de Pyreneeën over tot in Galicië "Santiago de Compostela".

Ons verslag kunt u dag per dag lezen, plus enkele foto's die we genomen hebben langs ons parcours.

Volgens de legende is het lichaam van de apostel Jakobus naar Galicië overgebracht. In 813 zou zijn gebeente zijn ontdekt in Santiago de Compostella, waar een kathedraal voor hem werd gebouwd. In de Middeleeuwen kwam daar een half miljoen pelgrims bijeen uit heel Europa, die de Pyreneeën overstaken bij Roncesvalles of via de Somport-pas, velen in de traditionele dracht van cape, staf en vilthoed, versierd met Sint-Jakobsschelpen. De verschillende routes, gemarkeerd door kathedralen, kerken en ziekenhuizen, worden nog steeds door reizigers gebruikt. 
30-06-2009, 00:00 geschreven door Lionel
01-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Poperinge naar Morbecq (Moerbeke)

De verrassing was groot toen we aan de Sint-Janskerk aankwamen in Poperinge. Na twee jaar voorbereiding was eindelijk de start van onze trektocht gekomen. Veel vrienden en kennissen waren aanwezig om ons uit te wuiven en de korte dienst en pelgrimszegen die we ontvangen hebben bij te wonen. Iedereen begroette ons en sommigen wandelden nog een heel eind mee. We vertrokken richting Abele, verder naar Godewaertsvelde waar Jantje, Jean-Pierre en Willy ons vaarwel en een goede reis wensten. Daarna ging het richting Caëstre. Toen liep het een beetje mis: Caëstre was plotseling Flétre geworden. Dan maar van Flétre naar Caëstre waar we het middagmaal namen in het "Café Tabac", en nog een verjaardagspintje dronken van Lionel. Vrouw Nelly en vriendin Denise volgden ons moedig mee met de wagen. Daar verlieten wij Raymonde, Dirk, Roland en Lucrese in Caëstre die ons ook een goede reis wensten. Dan gingen we verder richting Hazebrouck, en daar wachtten Nelly en Denise ons al weer op. Van Hazebrouck ging het vervolgens naar Morbecque, en daar stond Gilbert en zijn vriend ons op te wachten met de fiets.

Na iets met hen gedronken te hebben zijn Nelly en Denise gaan kijken waar "Camping Paradiso" was die Gilbert ons aangewezen had. Na ons tentje opgezet te hebben, trakteerde Nelly nog met koffie, en ze zijn dan samen naar huis gereden.

ZO, dat was een beetje het relaas van onze eerste dag, hopelijk slapen we goed in ons tentje.Onze Lieve Vrouwbeeld in de Sint-Janskerk in Poperinge.

Een kleine dienst en de pelgrimszegen voor we vertrekken naar Santiago de Compostela

Onze rugzakken die we de ganse tocht gaan meedragen

De pelgrimszegen van pastoor Luc Fresnay

We zijn gestart voor een tocht van 2000 km

Een traktaat van Lionel Vandooren voor zijn verjaardag

Nelly

Het stadhuis van Hazebroek

De kerk van Moerbeke

De weg naar onze eerste slaapplaats

Tentje opgezetNog wat eten

Onze eerste dag zit erop01-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morbecque naar Pernes

Vanmorgen om 6:00 u opgestaan. Toen we buiten keken was het nogal mistig, maar de zon was er veel vroeger bij dan gisteren. Om 7:00 u waren we vertrokken richting Haverbecque tot in Saint-Venant, waar we onze voorraad eten kochtten en waar we een "Café-Tabac" binnen gingen.

De zon gaf goed van jetje en aan "Canal Aire" had Jozef plots een appelflauwte en dacht hij ermee te stoppen. Maar na wat praten ging het al wat beter. Dan zijn we verder getrokken naar Busnes waar we terug een "Café tabac" zijn binnen gegaan om wat te eten met een goeie koffie en ons lauw water dat we bij ons hadden te verversen.

Na het verlaten van Busnes moest Jozef even stoppen en hij legde hem neer in het gras. Roland heeft hem dan wat ademhalingsoefeningen aangeleerd en na een half uurtje ging het al wat beter, de zon was onverbiddelijk !! In Lillers zijn we niet gestopt, en zijn we direct doorgetrokken naar Burbure. Daar aangekomen lestten we onze dorst, want de thermometer sprak daar van 31° C Pfff.... warm, warm, Warm... In Cauchy stelde Roland voor om nog iets te eten met een goeie tas koffie, en zo kwamen we terug op krachten. Vanaf Lillers bleef de baan maar stijgen tot in Pernes. Daar aangekomen, besloten we om een slaapplaats te zoeken. We hadden geluk!! bij de tweede vraag bood iemand zijn tuin aan waar we ons tentje konden plaatsen. Deze dag in 1 woord samengevat: Warm!!!!!!

Om 22:30 u tot rond 02:30 u werden we in ons tentje nog op vuurwerk getrakteerd, felle windstoten, massa's regen, donder en bliksem. een korte nacht dus!!!We zijn vertrokken voor de 2de dag

Even rusten, de zon straalt onverbiddelijk hard in Busnes

Onze slaapplaats in Pernes langs iemand zijn huis die we toevallig aangesproken hebben

Het juiste plekje gevonden om het tentje op te zetten

Deze nacht was een nacht va veel wind, donder en bliksem02-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
03-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Pernes naar Buire-au-Bois

Na een helse nacht hebben we toch nog enkele uurtjes kunnen slapen, van ongeveer 02:30 u tot 05:30u in ons bibberend tentje. Om 7:00 u kochten we in Pernes en Artois een broodje en wat paté. Via Pressy trokken we naar Tangry, een hele klim daar naartoe!! en van daaruit stapten we door naar Hestrus. Daar besloten we om verder naar Saint-Pol-sur-Ternoise te gaan, omdat het een mooi parcours is, en om zo geen grote stad aan te doen. Verder naar Pierremont, allemaal heel kleine dorpjes en gehuchtjes, waar geen winkeltje of drankgelegenheid te zien was, gelukkig hadden we nog water genoeg bij ons!!

In Beauvois besloten we ergens aan te kloppen om een kopje koffie te vragen voor bij ons eten. De derde poging was het raak, en hoe ? Het boertje bood ons brood aan, en verplichtte ons om sla met nieuwe aardappeltjes in de schil te eten, met rode wijn erbij. En praten dat die man kom!! en vragen stellen, ongelooflijk!! Opeens zei hij je moet nu nog hebben waarvoor je eigenlijk gekomen bent (De koffie), en we kregen elk nog een tas oploskoffie. Met heel veel bla bla namen we afscheid van dit aardig vriendelijk boertje !

In Linzeux, 5 km verderop , tankten we onze waterflesjes vol bij een hele lieve dame. Daarna gingen we verder naar Blangermont, voortdurend op en af tot we in Monchel-sur-Canche aankwamen. Daar vonden we om 16:00 u ons eerste cafeetje van de dag, eindelijk eens iets anders om te drinken dan water die alweer lauw was door die felle zon. Vandaar gingen we verder langs een forellenkwekerij tot in Rougefay. Richting Buire-au-Bois begonnen we een slaapplaats te zoeken, en bij het gemeentehuis was het van de eerste maal raak. We mochten ons tentje opslaan aan de overkant van de kerk.

Hier zitten we nog op 7 km van Auxi-le-Chateau waar we morgen onze voorraad eten zullen opslaan. Nu kruipen we moe, maar tevreden in ons tentje na een lange wandeldag ! Terug gestart na een korte nacht vol donder bliksem

Nu is het nog wat mistig, straks is het weer volle zon

Toch hebben we al dorstEven poseren om een hapje te eten

uitgestrekte vlakten in Frankrijk

In Beauvois hebben we even aangebeld voor een koffie, maar we kregen een volledige maaltijd van dit boertje

Na de man bedankt te hebben, hebben we nog een foto genomen voor zijn huis

Lange eenzame baantjes naar Buire-au-Bois

Aangekomen in Buire-au-Bois

Jozef is even zijn voeten aan het controleren

Wat uitrusten voor de kerk

Jozef en Roland

Tentjes opgezet, hopelijk is het vannacht rustiger dan de vorige03-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
04-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Buire-au-Bois naar l' Etoile

Vanmorgen om 05:30 u ging het alarm af van de GSM. De zon was er weer vroeg bij. En het was nog steeds een golvend parcours. In Auxi-le-Chateaux vonden we ons eten voor de dag en dronken we een grote koffie. Daarna wandelden we tussen marktkraampjes waar Roland een worst kocht, en Jozef twee nectarines. Vervolgens wachtte ons een flinke klim van enkele kilometers. Jozef vloekte voor de eerste keer, hij had zijn hoedje laten liggen in de café-tabac waar we onze koffie gedronken hadden

Roland gidste ons langs allerlei kleine weggetjes tot we uitkwamen in een dreef. Op het einde van de dreef stonden we voor de départementspaal "Pas-de-Calais" en de Somme. Richting Maricourt gingen we verder tot in Domléger, we hadden dorst maar was geen enkele café-tabac te vinden. We moesten uitwijken naar Cramont, daar was het enige café in een straal van 10 km wist de baas ons te vertellen.

In Domqueur had Jozef een steentje in zijn schoen. Tijdens het wachten zakten Lionel en Roland in het asfalt dat aan het smelten was: warm!!! Bij Gorenflos, iets verderop, stonden er grote bomen en hielden we een repos van een half uur in de schaduw. Verder gingen we naar Brucamps en na kleine gehuchtjes aangedaan te hebben kwamen we aan in Bouchon, waar nog altijd geen café-tabac te zien was, en ons water was ondertussen warm geworden. Dan maar verder gestapt naar l' Etoile. Daar vonden we uiteindelijk een cafeetje waar ze ons ook tegelijkertijd een slaapplaats toonden. Het was een straatje omhoog voor het café, in een wei bij het kerkhof. Daar konden we ons tentje neerplanten. De dag was goed geweest, en vooral zeer warm!!!!!!

 In Auxi-le-Chateaux hebben we onze voorraad eten gevonden

Alles mooi in onze rugzak geborgen

Hier is het een glooiend parcours

Hier had Roland nog wat onverharde weg gevonden

"Departement de la Somme".

"Pas de Calais"Door de grote hitte staat onze voetafdruk in het asfalt

Ja, we gaan naar LourdesDe zon is weer onverbiddelijkAangekomen in i' Etoile, Roland is een foto van Jakobus de Meerdere aan het nemen in dit venstertje

Hier in l' Etoile is de kerk afgebrand (akelig zicht)!!Al wat er nog overblijft van de kerk

En hier zullen we de nacht doorbrengen!!04-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
05-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van l' Etoile naar Liomer

Om 07:00 u zijn we vertrokken uit l' Etoile. Bij het binnen komen van Condé-Folie zagen we onmiddellijk een café-tabac, goed voor twee koffie's! Maar wat zat er in die koffie? Wat hebben we moeten om de juiste weg te vinden!! Uiteindelijk kwamen we terecht in een braderij, waar Jozef de kans schoon zag om een pet te kopen. Bij de bakker die buiten stond kochten we ons brood voor de rest van de dag. Bij het binnen komen van Airaines, bijna 12 km verder, zagen we een restaurantje. We vroegen of we er een spaghetti konden eten: eerst kon het niet, maar na het drinken van een pils was het toch goed.

Een beetje verder gingen we een boucherie binnen en kochten ons elk een stuk gerookte worst. We trokken toen verder naar Métigny. Daar aangekomen volgden we een piepklein baantje langs Etréjust en Avenes- Chaussoy, enkele kilometers ver. Maar daar liep het even mis! we moesten terugkeren, want we waren in het verkeerde dorp gearriveerd!!Pff, weer die helling op!! tot in Dromesnil. Een echt spookdorp: allemaal lemen schuren die aan het vervallen waren.

Na dit dorp waren we terug even verkeerd, maar we konden ons pad terugvinden recht naar Liomer. Daar besloten we te slapen. We stapten een café-tabac met winkeltje binnen, en al gauw kon een klant ons een slaapplaats toewijzen. Wat hadden we weer geluk vandaag, benieuwd of het altijd zo vlot zal gaan ? Kortom: vandaag zeer warm en zwaar, een zeer golvend parcours!!!07:00 u klaar om te vertrekken

Eglise St-Jacques is de uitgebrande kerk

Het blijft een glooiend parcours

Een mooi kasteelVeel vervallen schuren in leem hier in DromesnilJozef heeft wat pijn in zijn schouder

Tijd om een paar foto's te nemenSlaapplaats in Liomer

Hopelijk krijgen we een rustige nacht05-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
06-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Liomer naar Gaillefontaine

Vandaag hebben we een grote flater begaan, nog voor we begonnen met wandelen. We hebben gewacht tot 07:30 u om te starten, om nog een koffie te kunnen drinken in die café-tabac. De cafebazin had beloofd om open te zijn wanneer we zouden starten, helaas niemand meer te zien !! maar daardoor hebben we natuurlijk veel tijd verloren. Enfin, het eerste dorp dat we tegenkwamen was "Laboissiér-Saint-Martin" : een kerk en drie huizen. Volgden verder de D178 tot we Aumale voor ons zagen: daar vonden we een beenhouwerij en een bakkerij om onze voorraad op te slaan. Ook hebben we daar in een café-tabac nog een goeie koffie gedronken.

Dan maar verder getrokken. Jozef spartelde al enkele dagen met zijn rugzak, blijkbaar is deze niet af te stellen op hem. Daarom kocht de zoon van Jef een nieuwe en beloofde om hem 's avonds achter te brengen (wat een pracht van een zoon)!! Verder Haudricourt gepasserd, maar plots kwamen er erg donkere wolken tevoorschijn aan de hemel. Vlug deden we onze regenkledij aan en maar goed ook, want een fikse bui daalde neer.

Gelukkig konden we drie kwartier schuilen in een paardenrijschool. Daarna verder door Conteville. We waren aan het zoeken op de kaart waar we in de volgende dorpen zouden kunnen slapen. Een dame kwam helpen, en wist te zeggen dat er op onze route niets te vinden zou zijn. We volgden de raad van de dame op en weken uit naar Gaillefontaine: geen omweg, maar wel een grote flater !! Ook daar vonden we immers niets om te overnachten, en dus besloten we maar om verder te trekken. Net buiten de bebouwde kom vroegen we aan een boer waar we konden overnachten. We mochten in de wei boven op een heuvel, of in zijn hofstede 2 km terug keren. We kozen ervoor om terug te keren omdat het enorm waaide en de wolken niet echt veel goeds voorspelden. We ruilden ons tentje in voor een koeienstal.

Zoals beloofd kwam Filip nog met de nieuwe rugzak voor Jef.

Slaapwel ons liedje is uitgezongen !!

Hopeloos wachten, de bazin had beloofd van open te doen. Helaas!!!

Op weg naar Laboissière Saint-Martin

Grote tarwevelden in een glooiend landschap

Lange eenzame banen

uitgestrekt

Dreigende wolken

Een flinke regenvlaag op ons dak

De straten van Conteville

Kastelen genoeg in FrankrijkDe kerk van Gaillefontaine

Daar gaan we slapen deze nacht, in Gaillefontaine

Aan de ingang van de boerderij
e o
Hier kunnen we op ons matje slapen, geen tentje opzetten

Gelukkig moeten de koeien vannacht buiten, ze zijn binnen om gemolken te worden06-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
07-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gaillefontaine naar Nolléval

Om 5u30 zijn we opgestaan, een half uur later dan voorzien daar het alarm van de gsm het niet deed. Omdat we ons tentje niet moesten afbreken, konden we om 6u15 al vertrekken. We moesten terug richting Gaillefontaine, daarna gingen we richting Serqueux waar we een boucherie binnengingen en ons wat voorraad kochten. Op naar Forges-les-eaux, maar de bakkerij lag 2 km buiten ons parcours. Jozef bleef achter om op de rugzakken te passen, terwijl wij achter het brood gingen. Daarna volgden we de smalle baantjes naar Argueil die tergend lang leken daar het tempo van Jef gezakt was. Zijn heup deed pijn en hinderde hem rapper te gaan.

In Argueil vonden we een hotel-brasserie waar we vroegen of we er ons brood mochten opeten als we er iets dronken. Dat mocht en we kregen zelfs nog spirelli pasta met kaas en ketchup. Als dessert kregen we nog vier bananen. En dat allemaal gratis !! Terug buiten stond heel wat regen, maar ook een parcours dat verre van plat was, op ons te wachten. Jefke vloekte, sputterde, probeerde op allerlei manieren om vooruit te geraken maar het lukte hem niet. De heupklachten waren te groot en hij besloot te stoppen.

Een paar 100 meter verder vonden we een camping in Nolléval en daar brachten we de laatste uurtjes door met zijn drieën. Daarna kwamen vrouwlief en zoon die we verwittigd hadden Jozef ophalen. Jammer genoeg, afscheid van Jefke !!!!

Ja Jozef: we hebben jou gemist !!!Klaar om te vertrekken

Terug langs een golvend parcours naar het dorp Gaillefontaine 2 km

Langs lange eenzame wegen

Grote forellen te zien daar

De regen is weer van de partij

Bananen gekregen in het restaurantje waar we gegeten hebben

Weer een ander DépartementNolléval

Opgave Jozef op een camping in Nolléval Spijtig !!!!!07-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Nolléval naar Les Andelys

Goed geslapen vannacht met een beetje regen op ons tentje. Vroeg weg want het was een lange afstand naar Les Andelys, daar we vroeg moesten aankomen om onze was te doen. Na de eerste klim keek Roland om uit gewoonte en vond Jefke niet!!!

We mistten onze dappere vriend wel een beetje. We genoten van de vergezichten, tot een donkere wolk met onze voeten speelde: regenmantel aan voor niets!! Zo verder naar Ècouis. In de verte zagen we twee hoge torens: hopelijk moeten we daar niet naar tot !! Maar na een paar haarspeldbochten stonden zij toch pal voor onze neus: een mooie grote kerk. Het was Ècouis. Prachtig dorpje!! Eerst een paar foto's genomen van de kerk en dan naar een café-tabac.

Vriendelijke bazin in het café waar we een grote koffie dronken met onze boterhammetjes. De bazin was verwonderd over het aantal kilometers dat we al hadden afgelegd en controleerde het met haar pc. Het klopte op een haar na:231 km. Verder stelden ze ons nog wat vragen over onze tocht, terwijl de bazin uitrekende hoeveel kilometers het nog was naar Santiago de Compostela.

Daarna was het nog 9 km tot in Les Andelys langs een tamelijk drukke baan. In Les Andelys hebben we de was en de plas gedaan in de plaatselijke laverie.

Daarna zijn we iets gaan eten: voorpla, pla en dessert voor 11 euro. (goedkoop)!!!

Vervolgens vlug verder naar de camping, want de tijd begon te dringen. We verschoten ons bijna een bult aan de receptie: 20 euro voor 1 nacht. Dat was iets minder!!! Anders wel een heel mooie camping !!  Vroeg vertrokken van Nolléval want het word een lange tocht naar Les Andelys

De robuste kerk van Ècouis met zijn dubbele torens

Nog 9 km tot in Les Andelys langs een tamelijk drukke baan

De was gedaan in de laverie in Les Andelys

Foto genomen in het resaurant

Een ruïneMooi zicht van op onze campingDe prijs lag hoog, maar het was een mooie campingZicht vanuit ons tentje
Hier zullen we wel goed slapen, en morgen weer vroeg weg dat we de zon wat voor zijn!!!08-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Les Andelys naar Villegats

Bij het opstaan vanmorgen hadden we een zeer natte tent. Door de dauw. Niet verwonderlijk, want we lagen aan de oever van de Seine. Omdat we een eind moesten terug keren om ons normaal parcours te doen (bijna 2 km) besloten we een ander traject te volgen, via Bouafles naar Courcelles-sur-Seine. In Port-Mort krabden we ons even serieus in de haren door een misleidende wegwijzer. Onze kaart maakte ons ook al niet veel wijzer. Gelukkig schoot een tuinman ons te hulp en vertelde ons dat er een klein straatje aan de oever van de Seine tot in Veronette liep, dat na een poosje in een dreef uitliep. Dat moest hij ons natuurlijk geen twee keer zeggen!!

Zo wat half weg tussen Port-Mort en Vernon zagen we twee vliegtuigen contact maken om te bevoorraden in de lucht, iets heel speciaals. In Vernon gingen we de Seine over. Het prachtig tolhuisje van vroeger en de kerk van Vernon hebben we op de foto gezet. In Vernon zijn we de eerste café-tabac binnen gegaan want we hadden dorst.

Daarna hebben we gezocht naar een beenhouwerij, maar alles was gesloten, pech!!! Dan maar een soort Delhaize binnen gegaan. Lionel kwam er buiten met twee rauwe worsten die normaal eerst moesten gebakken worden, niet erg hé, dat is toch ook gehakt? Miljaar, nu moesten we onze weg terug vinden. Uiteindelijk is het ons toch gelukt. Na Vernon kregen we een zware klim tot bijna in Blaru, een mooi dorpje. Verder naar Chaufour-lès-Bonnières en Villegats, wat ons beoogde eindpunt was.

Jawadde ! Bijna allemaal ingesloten huizen, eerst moet je een grote poort binnen voor je iemand kan bereiken. Na een klein beetje zoekwerk, hebben we ons tentje opgeslagen naast het stadhuis op een hoekje met gras. En daarna hebben we nog wat stokbrood gegeten en wat water gedronken, bij gebrek aan iets anders!!!!De start is langs een brede baan met weinig verkeerAardeweg gevonden richting Veronette

Een lange aardeweg

Twee vliegtuigen die elkaar bevoorraden van brandstof al vliegend

Met een buis verbonden, toch iets speciaals!!!

Mooi pad langs de SeineAangkomen in Veronette


Tolhuisje in Vernon aan de Seine

De kerk van Vernon, waar we de Seine overgestoken zijn

Weer verandering van département
Een plaatsje gevonden langs de Mairie van Villegats09-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
10-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Villegats naar Les Grès

Goed geslapen vannacht, rustige plaats en droog al had het geregend. Boterhammetjes met water en toespijs geknabbeld van de vorige dag en weg waren we. We gingen richting Saint-Chéron, en verder naar Breuilpont: beenhouwerij, bakkerij en café-tabac allemaal op dezelfde hoek. Deze keer niet zoeken, wat een geluk!!! Een kilometer en half verder staken we de rivier l' Eure over. Daarna richting Epieds: verdorie wat ligt dat hoog!! Verder, nabij Bousserey, aten we onze boterhammen, of beter gezegd onze pain-flute op bij een visput. Lionel knabbelde gruyere kaas met zijn brood en toen hij een beetje verder de rood-witte streepjes van een GR-pad zag zei hij: Ik heb al veel gruyere-paden gezien. Wat een verspreking!! Hij kon er wel om lachen.

Ondertussen kregen we dorst, Iemand vertelde ons dat er in l' Habit een café-tabac was, maar dat was langs onze neus!! Dat was 2,5 km verder stappen, in Bois-le-Roi. De opluchting was groot toen we er aankwamen: eindelijk eens iets anders dan water!!

Daarna trokken we verder naar Illiers-l' Evêque. Daar trokken we een auberge binnen, laadden onze batterijen op (deze van de gsm natuurlijk) en aten nog wat brood. Het was echter nog te vroeg om te stoppen. Daarom trokken we verder naar Les Grès, ons beoogde stopplaats. Al gauw vonden we er een geschikt plaatsje langs een oprit in het gras. Na het tentje opgezet te hebben maakten we ons dagelijks verslag (10de dag).Ons ontbijt "stokbrood met water van de vorige dag".

Het gemeentehuis van Villegats

De eerste zonnebloemen dat we te zien kregen

Hier hebben we gegeten en gedronken en ook even onze behoefte gaan doen !!

Les Grés

Plaatsje toegewezen gekregen langs een huis in "Les Grès".

't Zal weer een warme nacht worden in ons tentje10-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Les Grès naar Petit Hanche

Opgestaan, vandaag was het sanitair niet opperbest. Geen water om ons te wassen. Dan maar zo gestart, hopend dat we een riviertje zouden tegenkomen met stromend water om ons wat op te frissen. Na 7 km gingen we Nonancourt binnen, een prachtig stadje. Bovendien vonden we er een café-tabac voor onze dagelijkse koffie met brood. Hier hebben we ook de nodige voorraad opgedaan. Een eindje verder in de stad staken we een rivier over met helder water, maar het was daar een beetje te druk om ons te wassen. Dan maar stinkend en zwetend verder gegaan. Zo verder langs veel kleine baantjes en dorpjes, maar geen water meer te zien. In sommige dorpjes zagen we enkele muren en poorten, en verder was het muisstil. Net voor Saint-Ange-et-Torçay zagen we een snel stromend riviertje met grote stenen aan de rand, zodat we makkelijk aan het water konden. Wat was dat zalig!!! In Torçay vroegen we aan iemand of er iets te drinken was in deze streek. Hij zei, als je dit parcours volgd is er niets te vinden om te drinken. Drinken die Fransen dan nooit iets op café vroegen wij ons af!! We weken dan maar van ons parcours af naar Châteauneuf-en-Thymerais, een stadje van 2700 zielen. Daar probeerden we een warme maaltijd te bemachtigen, maar we waren te vroeg en zouden moeten wachten tot 19:00 uur. Dan maar weer onze vertrouwde pain-flute opgegeten in een café-tabac met een grote koffie. Dan zijn we verder getrokken om een rustig plaatsje te zoeken om ons tentje op te zetten. Na enig zoeken kregen we een ingang van een verwilderde tuin toegewezen even weg van de baan in Petit Hanche. PS: het parcours was minder heuvelend maar meer glooiend. En koolzaad zag je zo ver het oog reikte!!

11-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
12-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Petit Hanche naar Magny

We dachten een goede rustplaats te hebben gevonden, maar dat was niet zo. De jeugd had een feestje georganiseerd aan de andere kant van de straat in een hoeve. Het feest duurde van 22:00 uur tot 03:30 uur in de morgen. Auto's reden al toeterend af en aan en de rest was boem! boem! boem! Weg was de nachtrust.

's Morgens hebben we ons dan overslapen, de wekker van de gsm werkte niet, platte batterij. Opgestaan, tentje opgeborgen, gegeten en de baan op. Plots was de zon weg, en het begon te regenen. We dachten meteen dat het voor de ganse dag zou zijn. We vertrokken richting Saint-Arnoult-des-Bois. En om onze pechdag compleet te maken was ook de café-tabac dicht. Dus geen koffie!! dan maar brood en water. We gingen verder naar Courville-sur-Eure, waar we wel onze benodigheden vonden.

Na een zoektochtje vonden we toch een restaurantje dat open was op zondag. We waren de enige klanten. Eindelijk eens een deftige maaltijd, met dessert en niet te duur!! We boften, want naar we hoorden was er verder niets meer te vinden op onze route. En inderdaad toen we verder gingen zagen we alleen nog maar koolzaad, koolzaad, koolzaad, koolzaad en tarwe, tarwe en nog eens tarwe.

In Magny zochten we een slaapplaats maar vonden niets, dus besloten we verder te trekken. De mannen van het eerste aangeklopte adres kwamen ons echter achterna met hun wagen en boden ons een slaapplaats aan in hun tuin. Een aanbod dat we zonder twijfelen aannamen. Wat een prachtige plaats!! De heer des huizes bood ons direkt een fris pintje aan, wat we niet afsloegen. We mochten zelfs douchen. Daarna trokken we ons terug in ons tentje en aten onze pain-flute op. Op voorstel van de gastheer dronken we een aperitief mee met de familie, dat smaakte wel!! Het aanbod voor het avondeten hebben we niet aangenomen. In plaats daarvan gingen we in onze tent om ons verslagje te schrijven. Philippe de huisbaas bleef maar aandringen om toch een kotelet van de barbecue mee te eten, en het zou onbeleefd geweest zijn dit te weigeren. Tijdens het eten stelde hij voor om 's anderendaags Chartres te bezoeken met zijn mooie kathedraal, hij ging ons voeren en we mochten nog een nacht in zijn tuin blijven logeren.

Een wijntje of twee drie later hadden we geen enkele moeite om de slaap te vatten. Wat een dag!!!!! Bij deze gastvrije mensen waren we nog uitgenodigd op de barbecue

Na deze goeie maaltijd en een paar glazen wijn hadden we geen enkele moeite om in slaap te geraken12-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
13-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan Chartres

Daar we aangenomen hadden om mee te gaan, konden we eens lang en goed uitslapen. Dus namen we een rustdag. We waren om 10:00 uur aan de koffietafel uitgenodigd, maar na de koffie kwam er een aperitief en verder een middagmaal dat we niet mochten weigeren. Daar stonden ze op!!! Roland kon het niet laten om eens mee te springen op de trampoline met de kinderen.

Om 14:00 uur vertrokken we naar Chartres met gans het gezin. Wat een kathedraal!!! effenaf prachtig en oud. Chartres is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. We hebben het ons niet beklaagd dat we een rustdag ingelast hebben, en dit aanbod aangenomen hebben. Bovendien hadden we aan Philippe een goede gids.

Rond 19:10 uur waren we terug in Magny bij hen thuis. Als dank voor al die pracht wilden ze niets aanvaarden, zelfs geen ijsje voor de kinderen, iets wat we heel ambetant vonden !! Na de uitstap trokken we ons terug in ons tentje, maar niet voor lang want ze kwamen ons weer halen, we moesten een lekkere omelet gaan eten.

Als kers op de taart moesten we nog mee naar het vuurwerk gaan kijken in drie verschillende dorpen in de omtrek, omdat het de vooravond was van 14 juli wat een groot feest is in Frankrijk. Het waren heel prachtige vuurwerken in alle drie de dorpen, die Fransen kennen er wat van!! We waren terug om 00:30 uur, we zijn dan maar vlug in ons tentje gekropen om nog wat te slapen. In de morgen was het weer verder wandelen.Aangekomen in Chartres

Op weg naar de kathedraalEen mooie kathedraal

Echt kunstwerkIndrukwekkend beeldhouwwerk

De bibliotheek van Chartres

Nog een wandeling in stadMooie waterpartij

Langs de buitenrand van stad terug naar de auto13-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
14-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Magny naar Arrau

Vroeg uit de veren. De gastheer en zijn vrouw waren ook al op, en lieten ons niet vertrekken zonder een goeie kop koffie. Ze hebben ons uitgewuifd tot we uit het zicht waren (en wij ook). Spijtig dat we daar geen foto van hebben genomen. We stapten richting Illiers-Combray langs tarwe en koolzaad terug. Daar aangekomen vonden we onze dagelijkse koffie en baguette, genoeg voor de rest van de dag. Ook het zonnetje was er vroeg bij. Onze weg ging verder langs kleine gehuchtjes tot in Brou. Omdat we er na twaalven aankwamen was alles gesloten, en aten we ons middagmaal op de trappen van de kerk, baguette met toespijs en vogelwijn !

Het was warm maar veel wind. We wandelden in stilte verder tot onze rust plots werd verstoord door een ree die voor onze neus over straat huppelde. We wisten direct weer over wat praten!! De rest van de route was eentonig lang tot in Arrau. Altijd maar koolzaad en tarwe, en nu en dan enkele pikdorsers die aan het werk waren. Maar we moesten dat stuk nu eenmaal doen, dus niet veel over nadenken en wandelen.

In Arrau hebben we een camping gevonden, waar we lekker konden douchen. Naast de camping in het park was er een jongerenfeest aan de gang. Wij zijn iets gaan drinken, en hebben dan wat gerust op een bank bij de vijver waar verschillende jonge gasten aan het zwemmen en het stoeien waren. Daarna ons tentje in en dodo gedaan, na het schrijven van ons verslagje.Als het tijd was om te eten vonden we geen café-tabac en moesten we plaats nemen bij de kerk van Brou

Daar er niet veel te beleven viel onderweg hebben we anders geen foto's genomen

In Arrau hebben we een camping gevonden voor de nacht door te brengen

ons tentje luchtten voor de grote warmte

Nog wat avondeten voor het slapen gaanTerwijl enkele jongeren stoeiden in het water zaten wij uit te rusten op een bank

Nog een laatste foto voor het slapen gaan14-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
15-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Arrau naar Azé

Voor iedereen zijn ogen open trok op de camping waren wij al lang weg. We kregen direct een flinke helling voorgeschoteld, richting Pouslay en verder naar Droué, daar was niets te vinden om ons te bevoorraden, zelfs geen café-tabac om onze koffie te drinken. Toen we plots een dame met stokbroden over straat zagen wandelen, snelden we op haar af. Ze wist ons te vertellen dat er op 150 m van onze baan af een klein warenhuisje was. Daar kochtten we wat fruit en wat toespijs voor bij onze stokbroden. In het park stond een bank waar we op ons gemak wat konden eten. Wat verder werd het parcours meer heuvelachtig en kregen we ook meer bos, wat veel prettiger wandelen was.

Om 12 uur stapten we La Chapelle-Vicomtesse binnen, wat een geluk we kwamen recht op een restaurant uit, en nog op een goed uur ook. Verheugd op een warme maaltijd stapten we binnen, maar onze goesting ging niet door !! want we konden er niets bestellen. Maaltijden moesten er op voorhand besteld zijn. Een grote koffie kon wel, en we mochten er ons eigen brood opeten. Enkele minuten later kwamen er enkele arbeiders binnen die wel iets besteld hadden. Hun warme geurende schotels passeerden onder onze neus, terwijl wij met het water in de mond toekeken, en dat hadden we al genoeg gedronken !!

Als troost hebben we een ijsje gegeten (dat hadden ze wel) en zijn verder getrokken getrokken naar Romilly, een paar huizen en een hoeve en we waren er door. Dan maar door naar Danzé. Onderweg wandelde een ree parmantig voor ons uit, om pas na een tijdje weer in de struiken te verdwijnen. In Danzé troffen we onmiddellijk tafeltjes met stoeltjes en parasols, oef!! eindelijk iets anders om te drinken dan water!!

Vanuit Danzé was het nog 6 km naar Azé. We dachten daar een camping te vinden, maar niks van!!! De camping was enkel bedoeld voor mobilhomes en caravans allemaal asfalt. Geen plaats voor tentjes. We vonden een pleintje naast een voetbalveld waar we ons wastten aan een waterkraantje aan de kantine. Zittend op een bank schreven we ons verslag.

Lionel ontdekte dat zijn vloeibare zeep helemaal uitgelopen was in zijn toiletzak, een grote plakboel. Uitwassen maar, gelukkig was het warm en droogde alles heel snel.
Vertrek van de camping in Arrau

Zeer warm en dorstig weerOneindig grote tarwevelden

Hier werd de tarwe al afgereden, enorme grote strooibollen bleven op het veld liggenDrinken is heel noodzakelijk met een warmte tussen 35° en 38° graden

Ons tentje opgezet langs een voetbalkantine in Azé

Ongelukje gehad met mijn toiletzak, vloeibare zeep uitgelopen, alles afwassen gelukkig was er een waterkraantje bij de kantine

Die bank stond daar goed voor het schrijven van dit verslagje15-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Azé naar Saunay

Ons tentje open Brrrr wat frisjes vandaag. Bakkerij en Beenhouwerij waren gesloten. Hopen maar dat er verder nog iets te vinden is. We begonnen met een steile klein. Na een paar kilometers wandelen zagen we twee reeén die ons lieflijk aanstaarden. Roland wilde ze fotograferen, maar dat stelden ze niet op prijs en verdwenen ze in een maïsveld.

In Villers-sur-Loir vroegen we de weg aan een jonge dame die ons in het Vlaams antwoordde, en zo vonden we vlug een bakker. In de plaatselijke café-tabac hadden ze geen goesting om te werken. Daar ging onze koffie!!! Dan maar op een bank brood geknabbeld met wat water. En daarna verder naar Naveil, ook daar was niks te vinden. De zon was al heel vroeg van de partij en gaf al van flink van jetje. De afkoelende wind was in staking, denk ik. Puffend en blazend gingen we naar Villiersfaux, waar we een plekje schaduw op een bank bij de kerk vonden om te eten. Na het eten was onze voorraad water op. Toevallig zagen we een vrouw op met een grasmaaier. We vroegen haar om hulp en zo konden we onze voorraad water bij tanken.

Verder puffend gingen we naar Ambloy, smachtend naar een eerste koffie, maar ook daar was niets te vinden. Ondertussen scheen de zon schroeiend hard en ook de bosjes langs de kant van de weg brachten ons niet in de schaduw, want ze stonden telkens langs de verkeerde kant. We gingen nog voorbij Prunay-Cassereau, ter hoogte van Villechauve, nog altijd geen koffie te vinden. Wat een dag vandaag !!!

Op ons eindpunt Saunay was het weer niets, zelfs geen klein winkeltje!! Wel vonden we er een voetbalveld om ons tentje op te zetten, en een kraantje om ons te wassen. Oef!!! het is vandaag een enorme zware dag geweest!!!Even kijken om de juiste weg te vindenWijngaarden zijn er genoeg in Frankrijk

Wilde bloemen

De warmte was weer niet te verdragen rond de 38°

Even halt gehouden om te eten en te drinken

Een klein oud kerkjeDe uren van de misdiensten in de verschillende parochies in de streekSoms kan het toch wat te warm zijn

Tarwe en koolzaad was ver het enige wat we zagen

Warm!!! Warm!!! Warm!!! te Warm!!!!

Even het parcours voor morgen bekijken


Een plaats gevonden in Saunay om de nacht door te brengen16-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
17-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Saunay naar Athée-sur-Cher

Het was heel vroeg morgen. We zijn een uur vroeger vertrokken dan gewoonlijk. Saunay lag nog in een diepe slaap. Zelfs toen we Moran bereikten was het nog vroeg en was er nog geen mens op straat. Op het eerste zicht leek het bar-restaurantje gesloten, maar toen we dichterbij gingen kijken zagen we dat het toch al open was. Meer nog, de eigenaar had werkelijk alles: stokbrood, camenbert en goeie grote koffie's.

Daarna gingen we verder naar Autréche en Montreuil-en-Tauraine, waar we gelukkig een café-tabac vonden want het begon te regenen dat het goot, een echte onweersbij. Na de koffie gingen we verder naar Saint-Quen-les-Vignes en verder tot in Amboise aan de rivier de Loire. Daar staken we de brug van de Loire over, met voor ons een prachtig kasteel. Plots stonden we tussen allemaal toeristen, en niemand wist waar er ergens een laverie was om onze kleren te wassen. Uiteindelijk zijn we een patiserie binnen gestapt (een taartje met koffie besteld) en de winkeljuffrouw wees ons vriendelijk de weg naar de wasserette. Roland trok er alles uit, met uitzondering van zijn marcelleke en een lichte short om alles te kunnen wassen. Na het drogen hebben we alles mooi opgeplooid en in onze rugzak gedaan en terug en route.

We hebben even moeten zoeken om de stad op de juiste weg te verlaten richting Saint-Martin-le-Beau. En ondertussen moesten we opnieuw onze regenkledij bovenhalen, het was een dondervlaag met veel regen erbij. Gelukkig konden we wat schuilen aan de rand van het bos, wat eigenlijk niet zo verstandig was!!! Dat bos bleek achteraf maar liefst 5 km lang te zijn, bijna tot in Saint-Martin-le-Beau. Altijd rechtdoor rivier de Cher over en daarna nog wat klimwerk tot in Athée-sur-Cher. Daar aangekomen zagen we een mooi grasplein dat onze aandacht trok. Na een kleine rondvraag bleek het een grasperk van de gemeente te zijn. We kregen zelfs nog een fles water en we mochten onze kleine flesjes nog bijvullen. Omdat een nieuwsgierige man met een kind en een hond een praatje met ons kwam maken, moest Lionel zich nog reppen om zijn tentje tijdig opgezet te krijgen, want er schoof weer een onweer over ons. Net op tijd om alles er in te werpen en in ons tentje te kruipen. Want het regende werkelijk pijpestelen.

Gelukkig klaarde het nadien op en konden we dit verslagje nog schrijven.Oude kerk in SaunayAangekomen in Amboise aan de Loire

Hier hebben we de Loire over gestoken, met een mooi kasteel op de achtergrond

Een mooi kasteel aan de LoireDe Loire

Een wasserij gevonden in Amboise

Wachten tot de was gedaan is

Op weg naar Saint-Martin-le-Beau

Het teken van de camino Santiago

Wat verder in Athée-sur-Cher hebben we een grasplein van de gemeente gevonden waar we ons tentje mochten opzetten17-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
18-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Athée-sur-Cher naar Bournan

Deze morgen was het heel fris en vochtig. We begonnen met een heel diepe afdaling door heel kleine straatjes en bereikten zo het centrum van Courçay, vlak bij de kerk. Daar vonden we alles wat we nodig hadden om de dag door te komen. Wat een geluk!!! In het restaurant kochten we een koffie en Roland laadde er zijn GSM een beetje op. Tegen de middag passeerden we een restaurantje in Tauxigny, en gezien het uur besloten we eens warm te eten: menu van de dag, aperitief, entree, platvis met rijst, een fles wijn voor ons twee en een dessert (crème brulé) plus koffie voor nog geen 15 euro.

Daarna stapten we verder naar Le-Louroux. Daar was een prachtig groot meer dat ons via een klein maar lang baantje naar Bossée gidste. Ginder kochten we een cola in een bakkerij die we opdronken op het kerkplein onder een boom. En toen was de pret uit: vlug regenkledij aangetrokken want het begon weer te regenen. We moesten nog 6 km wandelen tot in Bournan. Halverwege onze bestemming stopte een dame en bood ons een lift aan tot in Bournan. En tot haar grote verbazing sloegen we haar aanbod eensgezind af.

Toen de regen stopte zagen we plots het kerkje voor ons. Maar wij waren op een hoogte en dat kerkje stond ook hoog, en het beekje ertussen lag héél diep: de laatste kilometers was het klimmen geblazen!! In het dorpje zelf vonden we onmiddellijk een slaapplaats: een speelpleintje dat van de gemeente was. Ons tentje was nog maar net opgezet en het begon weeral te regenen: wat een geluk zeg!! We vonden zelfs nog een bank onder een dak om dit te schrijvenDeze dag begon vochtig en soms mistig, daarom die regenkledijSchilderij hangt in een restaurantje in Tauxigny waar we lekker gegeten hebben

Verslagje schrijven hoort er elke dag bij


Ons tentje staat op een stukje gras bij een speelpleintje in Bournan18-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
19-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Bournan naar Châttelerault
Heel rustige nacht gehad en deze morgen hadden we een bank om aan te zitten om te eten. Rustig vertrokken terwijl het dorpje nog sliep, richting Civray-sur-Esves. In Descartes weken we af van ons uitgeschreven parcours om de stad in te trekken. Na 200 m vonden we al een bakkerij en een café-tabac waar we ons brood opgegeten hebben, uiteraard met een bijhorende grote koffie. Daarna stapten we verder richting Buxeuil en Dangé-Saint-Romain, waar we een bar café binnenstapten omdat we alle twee dorst hadden. De klanten wisten ons te vertellen dat er een camping was bij het binnenkomen van Châtellerault, onze eindbestemming: nog 14 km slingeren langs de rivier de Vienne, tot aan camping 'Le Relais du Miel'. Daar zullen we twee dagen halt houden omdat de familie van Roland ons op dinsdag een bezoekje zal brengen. Even rusten zal ons goed doen!!!Een bank om te ontbijten is altijd makkelijk, hadden we niet overal

Torens van een kasteel

Een versierd kruispuntHier steken ze de kop in het zand

De camping in Châtelerault

Dat hebben we verdiend, na 600 km wandelen

Het gras was hier grijs geworden door de grote warmte
Op de camping waren we uitgenodigd door mensen van Kortrijk die op doorreis waren met de mobilhome, we waren blij om nog eens vlaamse mensen te zien19-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel
Inhoud blog
 • Van Monte do Gozo naar Santiago de Compostella
 • Van Empalme-Santa-Irene naar Monte do Gozo
 • Van Melide naar Empalme-Santa-Irene
 • Van Gonzar naar Melide
 • Van Sarria naar Gonzar
 • Van O Cebreiro naar Saria
 • Van Villafranca del Bierzo naar O Cebreiro
 • Van El Acebo naar Villafranca del Bierzo
 • Van Santa Catalina de Somoza naar El Acebo
 • Van Villadangos del Pàramo naar Santa Catalina de Somoza
 • Van Mansilla de las Mulas naar Villadangos del Pàramo
 • Van Bercianos del real Camino naar Mansilla de las Mulas
 • Van Calzadilla de la Cueza naar Bercianos del real Camino
 • Van Fromista naar Calzadilla de la Cueza
 • Van Hontanas naar Fromista
 • Van Burgos naar Hontanas
 • Van Villafranca Montes de Oca naar Burgos
 • Van Grañon naar Villafranca Montes de Oca
 • Van Najéra naar Grañon
 • Van Viana naar Najéra
 • Van Villamajor de Monjardin naar Viana
 • Van Puente la Reina naar Villamajor de Monjardin
 • Van Larrasoaña naar Puente la Reina
 • Van Roncesvalles naar Larrasoaña
 • Van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Roncesvalle
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Archief per week
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
  Welkom op mijn blog!
  Foto
  Foto
  Zoeken in blog


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!