BLOG ZONDER NAAM
Foto
This blog may not be used by others than myself. So if you try to put in some advertisement for goods, pills of other stuff on this blog, by using the reactingbutton or otherwise, your writings will be rejected and removed by the bloghost.
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
02-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlaggen

Vandaag wapperen op de vrijdag de muzikale vlaggen

Henk Viskil - Hollands' vlag je bent mijn glorie.

Torres Blues Express - Het Rood Wit en Blauw

K'NAAN - Wavin' Flag

Dido - White Flag

Dikdakkers  -   Zie die vlaggen hangen!

ZangExpress - Witte Vlag

o0o0o0o0o0o

Vlaggen

Wanneer mag de vlag uitgehangen worden? Alleen voor overheidsgebouwen gelden officiële regels. Particulieren, installingen en bedrijven worden geadviseerd het zogenaamde vlag protocol te volgen. Vanzelfsprekend gelden er in Nederland en België verschillende aanbevelingen.

Geschiedenis Nederlandse vlag

De Nederlandse driekleur bestaat bevat de kleuren helder vermiljoen, helder wit en kobalt blauw. Vroeger bestond de vlag uit oranje, wit en blauw. Over de preciese herkomst van de kleurkeuze wordt al tientallen jaren door historici gediscusieerd. Het meest voor de hand liggende is dat de kleuren al voorkwamen in het oorspronkelijke wapen van de Oranjes. Voor de Tweede Wereldoorlog kwamen zowel de oranje als de rode kleur voor in de Nederlandse vlag. Echter voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze vlag een symbool voor de NSB en kwam daarom door in een verkeerd daglicht te staan. Daarom werd het oranje definitief vervangen door rood. Wel werd als compromis een oranje wimpel toegevoegd voor gebruik tijdens koninklijke feestdagen. Waar is de Nederlandse vlag het symbool van? De Nederlandse vlag symboliseert de eenheid en de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. De vlag behoort overal waar zij op het Nederlands grondgebied wordt ontplooid de ereplaats te hebben. Het protocol dat hierbij hoort berust op traditie en etiquette: met de vlag ga je eerbiedig, fatsoenlijk en netjes om. Op welke wijze en wanneer mag de vlag gehesen worden Een vlag moet schoon zijn en er behoort geen versiering of andere toevoeging te worden aangebracht. En vanzelfsprekend hoort een valg schoon en niet versleten of verkleurd te zijn. De vlag dient gehesen te worden aan een stok, waarvan de lengte zodanig is, dat de vlag (ook als deze halfstok is bevestigd) de grond niet raakt en het verkeer niet kan hinderen. Nederlandse of buitenlandse vlaggen behoren niet tussen zonsondergang en zonsopgang gehesen te worden of te blijven hangen, tenzij deze op een voldoende wijze verlicht is. Ten teken van rouw wordt de vlag halfstok gehesen. Hierbij wordt eerst de vlag tot de top gehesen, waarna deze langzaam wordt neergehaald totdat het midden van de vlag op de helft van de normale hoogte is gekomen, waarna de vlaggenlijn wordt vastgebonden. De vlag mag nooit de grond raken of ergens tegenaan slaan. Dreigt dit te gebeuren, dan moet de vlag met de uiterste blauwe punt aan de vlaggenlijn worden vastgebonden. Bij het neerhalen van een halfstok gehesen vlag wordt deze eerst langzaam in top gehesen en vervolgens neergehaald. Alleen daar waar een officiële herdenking plaatsvindt wordt de vlag na het spelen van het Volkslied langzaam en statig in top gehesen. Op alle andere plaatsen blijft de vlag halfstok.

Wanneer mag de vlag uit:

31 januari Verjaardag Princes Beatrix. Vlag met oranje wimpel. Als alternatieve datum geldt 1 februari. 27 april Verjaardag Koning Willem Alexander. Vlag met oranje wimpel. Als alternatieve datum geldt 28 april. 4 mei Dodenherdenking. Halfstok vlaggen vanaf 18.00 uur tot zonsondergang. 5 mei Bevrijdingsdag. 17 mei Verjaardag van Koningin Maxima. Vlag met oranje wimpel. Als alternatieve datum geldt 18 mei. 14 augustus Dodenherdenking Nederlands Oost-Indië. Halfstok vlaggen vanaf 18:00 uur tot zonsondergang. 15 augustus Het formele einde Tweede Wereldoorlog door de capitulatie van Japan. Als alternatieve datum geldt 16 augustus. 3e dinsdag van september Prinsjesdag, de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Geldt alleen in Den Haag. 15 december Koninkrijksdag. Als alternatieve datum geldt 16 december.

Verder vlagt men op:

 • Overige verjaardagen van de leden van koninklijk huis
 • Veel particulieren, bedrijven en lokale overheden vlaggen ook op de overige verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis. Dit is echter geen verplichting. Vlag met oranje wimpel.
 • Geslaagden: Een andere traditie is de vlag uit te hangen met hieraan een schooltas gehangen als een van de familieleden geslaagd is voor een opleiding.
 • Geboorte van Prins of Prinses;  Bij de geboorte van een nieuwe Prins of Prinses wordt in de regel de Nederlandse 3 kleur met oranje wimpel gehesen.
1 Mei; voor de één een  feestdag, waar de vlag voor uit mag...….
Voor de ander een gewone werkdag. Voor hen die het feest van de arbeid vieren een gezellige dag toegewenst en voor allen die fris en vrolijk aan de arbeid gaan, zingen we de Internationale.
!

Vandaag hangen we de vlag uit voor

"Piet van Margriet"

********

André van Duin en Ron Brandsteder

 - Interview met mr. Pieter van Vollenhoven -

…..En we vlaggen deze week nog even door....
Gisteren liep ik langs het gemeentehuis in Assen waar de Nederlandse driekleur vrolijk wapperde. Er stond een Amerikaanse toerist in alle ernst naar die vlag te staren. Hij vroeg me wat nu de betekenis is van de kleuren rood, wit en blauw. Ik zei tegen hem: “Dat heeft alles te maken met de belastingen in Nederland.” “Als we de belastingaangifte in de bus krijgen, worden wij rood van woede.” “Als we het te betalen bedrag lezen, trekken we wit weg.” ” Om vervolgens ons blauw te betalen !” De Amerikaan knikte begripvol en antwoordde: “Bij ons is dat precies hetzelfde, alleen zien wij er nog sterretjes bij.”
Waarom is de Nederlandse vlag horizontaal gestreept?

Zo kunnen ze de vlag tot aan de mast verslijten.

Allereerst de aubade:

We kijken even naar het weer:
toegewenst

Categorie:vlaggen
Tags:een week lang vlaggen
26-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland
Morgen is het koningsdag..... maar hoe vertel je dat met Duitse liedjes? We hangen allereerst  99 Luftballons op, knaloranje ballonnen, we hijsen ons in Immer wieder sonntags-se kleren, ook oranje...… Dan wordt het Sowieso Ein Festival der Liebe voor ons koningshuis. En dan nog maar hopen op een beetje redelijk weer en dat Die Sonne scheint.
********

Nena ý- 99 Luftballons

Cindy & Bert - Immer wieder sonntags

Helene Fischer - SowiesoJürgen Marcus - Ein Festival der Liebe Alberto Colucci - Die Sonne scheint

Categorie:Duitsland
Tags:Duiysland, youkebnox, muziek,
25-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland
  
We zingen allemaal in ons volkslied:
.....BEN IK VAN DUITSCHEN BLOED.....
En hoe Duits is de Nederlandse koningklijke vertergenwoordiger van ons land? Bij deze een stamboom om u te laten zien hoe Nederlands...eh.... Duits we eigenlijk zijn :
Voor een uitgebreide stamboom (hier)

Categorie:Duitsland
Tags:duitsland, koningshuis, informatief
24-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland
......BEN IK VAN DUITSCHEN BLOED.......
Kortom, we gaan deze week, in aansluiting op gisteren toen we Duitsers in Nederland op visite hadden om Pasen te vieren, en omdat we toeleven naar Koningsdag, waar we bovenstaand zinnetje in ons volkslied zullen zingen, verder op z'n Duits......
Een nederlander zit te genieten van zijn onbijt, dat uit koffie,croissants, boter en jam bestaat, wanneer een duitser die kauwgum kauwt naast hem komt zitten en ongevraagd een gesprek begint. De duitser: dus jullie nederlanders eten het hele broodje op? De nederlander: ja natuurlijk. De duitser (die irritant belletjes met zijn kauwgum blaast): wij niet, in duitsland eten we alleen de binnenkant op. De korstjes sparen we op in een container, recyclen we, bakken er opnieuw broodjes van en we verkopen die weer aan nederland. De duitser: eten jullie die broodjes met jam? De nederlander: ja natuurlijk. De duitser (nog irritanter sliertjes trekkend uit zijn mond met die kauwgum): wij niet. In duitsland eten we alleen vers fruit, verzamelen alle schillen pitten en restanten in een container, recyclen ze en maken er jam van. Dan verkopen we dat weer aan Nederland. De nederlander: hebben jullie sex in duitsland? De duitser: ja natuurlijk. De nederlander: en wat doen jullie met die condooms? De duitser : gooien we weg. De nederlander: wij niet. In nederland verzamelen we ze in een container, recyclen ze en smelten ze om tot kauwgum en verkopen die weer aan duitsland.
Een vogel, een vis en een krokodil hebben het over vakanties. Waar ga jij naar toe op vakantie ? vraagt de vis aan de vogel. Vogel: mijn vader vliegt graag, mijn moeder vliegt graag, ik vlieg graag, het wordt dus een vliegvakantie naar Afrika. Vraagt de krokodil aan de vis: wat doe jij met je vakantie? Vis: mijn vader zwemt graag, mijn moeder zwemt graag, ik zwem graag, wij daan dus naar de Atlantische oceaan. Vraagt de vogel aan de krokodil: waar ga jij naar toe op vakantie ? Zucht de krokodil: mijn vader heeft een grote bek, mijn moeder heeft een grote bek, ik heb een grote bek, wij gaan dus weer naar Duitsland...

Categorie:Duitsland
Tags:Duitsland, moppen, humor,cartoons
23-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland
Geluidsopname uit het KRO-programma CURSIEF, 1973,
met Gregor Frenkel Frank en Netty Rosenfeld.
Altijd leuk om te horen wat die duitsers hier met pasen gedaan hebben om te recreëren

Categorie:Pasen
Tags:cabaret, Duitsland, filmpje, humor, pasen
22-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
.....En waar worden wij vrolijk van?
MOPPEN!!!!
De paashaas komt in het kippenhok en duwt een gigantisch beschilderd struisvogelei voor zich uit. Goedemorgen dames," zegt hij tegen de kippen, "ik wil niet drammen hoor, maar ik wou jullie toch eens laten zien wat men elders zoal presteert."
De juf vraagt aan Jantje: "Jantje, als ik 2 paaseieren op tafel leg, en jij legt er 3 bij, hoeveel paaseieren hebben we dan samen?" Waarop Jantje antwoordt: "Maar juf, ik kan helemaal geen eieren leggen!"

Categorie:Pasen
Tags:pasen, moppen, humor,cartoons
19-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
Vandaag is het GOEDE VRIJDAG. Goede Vrijdag is de vrijdag voor Pasen. Op deze dag herdenken christenen de kruisiging en dood van Jezus op de heuvel Golgotha nabij de stad Jeruzalem. Jezus stierf volgens de Bijbel door de kruisdood, nadat hij door de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus, op aandrang van de Joodse hoge raad, hiertoe was veroordeeld.
Voor hen die met Pasen meer aan choco-eitjes en -haasjes denken een heel ander soort story (in 't Twents):

Categorie:Pasen
Tags:pasen,informatief,religie, speciale dagen
18-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
Vandaag is het WITTE DONDERDAG. Witte Donderdag is de donderdag direct voor Goede Vrijdag. Daarna volgt Stille Zaterdag, die tijdens de Paaswake overgaat in het Paasfeest. Ook wordt deze dag 'The Passion' gehouden. In The Passion spelen bekende Nederlanders jaarlijks op Witte Donderdag de kruisiging en de wederopstanding van Jezus na aan de hand van bewerkte Nederlandse hits. 
De negende editie van het evenement wordt gehouden in Dordrecht op donderdag 18 april. The Passion draait om de laatste uren van het leven Jezus in de vorm een groots muzikaal evenement.

Categorie:Pasen
Tags:pasen,informatief,religie, speciale dagen
16-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afval
Vandaag geen komedie of cabaret maar een stukje
VIST IK HET MAAR

Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval, vuilnis, humor.filmpje, vissen
15-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afval
We hebben nog een paar dagen voor de pasen, dus we gaan nog even door over afval en vuilnis. Vandaag een filmpje van TV Krimpenerwaard.

Zwerfvuil maakt koeien ziek


Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval, vuilnis, koeien, informatief
13-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afval
Voor ze de prullenbak in gaan.....
******
André van Duin - Wij zijn de vuilnisman
De Dijk - Vuilnisman
Lonnie Donegan - My Old Man's A Dustman
The Raveonettes - Love in a Trashcan
Kees, Perry en ut Roze Poeske - De kliko staat weer buiten

Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval, vuilnis, muziek, youkebox
12-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afval
...En graag een paar mensen erbij bij de vuilophaaldienst!

Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval, vuilnis, filmpje, humor
11-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afval
Gooi afval niet zomaar weg in de natuur.... En scheidt het afval! Het kan hergebruikt worden...
Daarom 30 ideeën om afval te recyclen
...of leuke knutseltips...

Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval, vuilnis,informatief, tips, knutsellen
10-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afval

Rondzwervend afval scheurt magen van koeien open

Gemeenten willen snel statiegeld op plastic en blik. Ook boeren zijn het zwerfafval zat. Scherpe stukken plastic en blik scheuren de magen van een koe open.
Veel zwerfafval komt in de natuur tussen het hooi van de koeien. ,,Koeien zijn hele gulzige eters en ze proeven niet wat ze eten. Dan krijgen ze veel plastic binnen", zegt veearts Sjoerd Malda, terwijl hij rondloopt op een boerderij in Epse. ,,Ik kom eens per week bij een koe die er last van heeft. Vanochtend nog."
Malda loopt langs de koeien in de stal en haalt stukjes plastic en blik uit het voer. ,,De problemen groeien", vertelt Malda, veearts bij Dierenkliniek Deventer. ,,De afgelopen vier jaar is het aantal dieren met problemen door plastic of blik gestegen. Het gaat nu om één op de tien koeien."

De maag in

,,Tegen een kind zeg je: 'Dat moet je niet eten', maar dat kun je niet tegen een koe zeggen", zegt Malda, bloedserieus. ,,Dus de oplossing kunnen we niet bij de koe zoeken, we kunnen ze wel behandelen." 
Malda schetst het probleem: ,,De scherpe stukken komen in de maag en scheuren de maagwand open. Daar kunnen dan ontstekingen komen waar de koe hoge koorts van krijgt." Andere symptomen van 'scherp in' zijn koorts, slecht verteerde mest, slechte pensvulling (de buik is dan ingetrokken) en een schoft (rug) die niet netjes doorzakt, waardoor te zien is dat de koe pijn heeft.
De koeien krijgen ter behandeling antibiotica, pijnstillers en vitamines en ze kunnen geopereerd moeten worden. Een prijskaartje hangt hier wel aan voor de boer: honderden euro's per koe, inclusief de kosten van de verloren melk.
Dierenarts Sjoerd Malda over de gevaren van zwerfafval voor dieren. 

Oplossen

Malda heeft een oranje apparaatje in zijn hand, niet langer dan de gemiddelde mobiele telefoon. ,,Dit is een magneet", zegt hij. ,,We kunnen het bij de koe in de maag stoppen, zodat al het ijzer in ieder geval niet naar de maagwand gaat, maar naar de magneet." Dan is het probleem nog niet opgelost: glas, plastic en blik zijn niet magnetisch. ,,En dat terwijl blikjes van bijvoorbeeld energiedrankjes het grootste probleem zijn."
De oplossing van het probleem lijkt heel simpel: ,,Mensen moeten zich beter gaan gedragen", zegt Malda. ,,Neem je afval mee naar huis, gooi het daar gescheiden weg, want dit kan eigenlijk niet langer. Maar ja, dat doen mensen niet. Ze zijn te lui om hun eigen rotzooi op te ruimen."
,,Ik vind het niet eerlijk voor de koe", zegt Malda. ,,Zij krijgen gewoon een bordje eten voorgeschoteld en eten het gulzig op, maar hebben geen besef van wat ze nou eigenlijk eten."

Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval, vuilnis, koeien,
09-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. afval
  Sluipschutters  -Vuilnisman worden   
 
Ronald Goedemondt- Grofvuil
 

Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval en vuilnis, cabaret, humor
08-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afval
Buurvrouw:“Weet jouw zoon al wat hij later wil gaan doen?”. “Jazeker,” antwoordt de moeder“Hij wil vuilnisophaler worden” “Wat raar, dat hoor je niet veel”. zegt de buurvrouw. Moeder: “Hij denkt dat hij dan alleen dinsdags hoeft te werken”.
Een vrouw komt gehaast aanlopen en vraagt aan de vuilnisman: "Meneer, meneer, ben ik nog op tijd voor het grofvuil?" Waarop de vuilnisman antwoordt: "Jazeker mevrouwtje, spring er maar bij!"

Categorie:afval en vuilnis
Tags:afval en vuilnis, moppen, cartoons, nhumor
06-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wakker worden
Een uur korter slapen..... Dat roept heel veel muzikale gevoelens op:

***

HET - ik heb geen zin om op te staan

Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go

Maureen McGovern - The Morning After

Jan Smit, Alain Clark & Glen Faria - Ik Wil Slapen

Frizzle Sizzle - Alles heeft een ritme


Categorie:opstaan
Tags:wakker worden, opstaan, muziek, youkebox
05-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wakker worden

Wat moet het worden, zomertijd of wintertijd?

Wat EU-voorzitter Juncker betreft is het binnenkort snel gedaan met het verzetten van de klok. Geen problemen meer met de biologische klok, wakker worden en opstaan na de tijd te hebben verzet. Maar wat moet dan voor altijd worden, zomertijd of wintertijd? Daarover vandaag 2 video's.
Geiten-, schapen- en melkveehouders signaleren onrust in de stal en dat kost soms geld. 'Elke keer als we van zomer- naar wintertijd gaan en andersom, hebben de koeien te lijden. Het kost beide keren melk', zegt een melkveehouder. Het afschaffen van de zomer- of wintertijd ziet een groot deel van de agrariërs wel zitten. Zo zijn ze van het gedoe en de onrust af.De vraag of dan een heel jaar de zomer- of wintertijd moet worden gehanteerd, levert veel verschillende meningen op. Een keuze voor een permanente wintertijd betekent echter dat de zon in de zomer vroeger opkomt en om 21.30 uur ondergaat. 'Maar wat heb ik eraan als het licht is om 4 uur?', vraagt een melkveehouder zich af. Diverse boeren en tuinders dragen een echte polderoplossing aan. 'Middelen in een half uur. Dan is iedereen tevreden.' Uit de reacties komt niet echt naar voren dat kippen van de leg raken of dat koeien geen melk geven door het tijdsverschil, alhoewel meerdere veehouders aangeven dat het verzetten van de klok 'onrust geeft bij mens en dier'. 'Kippen hebben geen horloge om, dus wij moeten alle klokken aanpassen om rust te creëren voor onze veestapel', stelt een pluimveehouder. Een andere verzet de klok bij de kippen bewust niet, om de normale gang van zaken niet te verstoren. 'Dan moeten we zelf maar een uur eerder of later beginnen.'

Categorie:opstaan
Tags:opstaan, wakker worden, zomertijd, wintertijd, keuze
03-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wakker worden
___
Vandaag wat moppen en cartoons:
Een getrouwd koppel ligt te slapen, wanneer plots de telefoon gaat om 03:00 in de morgen. De blonde vrouw neemt op, even is het stil en dan schreeuwt de blondine opeens: "HOE MOET IK DAT NU VERDORIE WETEN, DAT IS 400 KM HIER VANDAAN," en gooit de telefoon terug toe. De man vraagt: "Wie was dat zo vroeg?" "Weet ik niet," zegt de blondine, één of andere vrouw die vroeg of de kust veilig was!"
Gijs logeert op de boerderij van zijn oma. :s'Morgens zegt Gijs tegen zijn oma:'Wat ben je vroeg opgestaan, oma!' Zegt Oma: 'ik moest de kippen wakker maken, want de haan had zijn horloge nog op wintertijd staan'

Categorie:opstaan
Tags:opstaan, wakker worden, moppen, cartoons
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wakker worden
Op de laatste zondag van maart begint elk jaar de zomertijd, of zoals de Vlamingen het noemen, het zomeruur. De zomertijd brengt lange, lichte avonden, maar ook slaapproblemen met zich mee. Hoe komt het dat je moet wennen aan het tijdsverschil?
Het idee achter de invoering van de zomertijd is dat we er energie mee besparen. Zouden we de klok niet verzetten, dan is het ’s zomers al uren licht voordat de meeste mensen wakker zijn. Dankzij de zomertijd blijft het ’s avonds langer licht, waardoor je de lampen nog niet aan hoeft te doen. 

Biologische klok

Zondag kun je misschien nog lekker uitslapen en merk je niet zo gek veel van de zomertijd. Ga je op een vaste tijd naar bed, dan heb je zondagavond misschien meer moeite met inslapen, omdat je een uur eerder onder de wol kruipt. Op maandagochtend rinkelt de wekker weer en moet je er ineens een uur vroeger uit. De klok geeft zeven uur aan, maar het lijkt pas zes uur. 
Hoe komt dat? Naast de wekker op je nachtkastje heb je ook een interne klok: de biologische klok. Deze wordt aangestuurd vanuit een gebied in de hersenen, de hypothalamus . Deze hypothalamus geeft hormonen af en reguleert de bloeddruk en lichaamstemperatuur.  Zo zorgt je biologische klok ervoor dat allerlei processen in je lichaam volgens een vast ritme verlopen. 

Daglicht

Als je voortdurend in het donker zit, zorgt de biologische klok er nog steeds voor dat je op min of meer gezette tijden slaapt en wakker bent. Alleen neemt een slaap-waakcyclus dan niet precies 24 uur in beslag, waardoor je slaaptijd steeds een stukje verder opschuift. Stel dat je een paar weken in een verduisterde kamer verblijft, dan zou je slaap-waakritme niet meer synchroon lopen met het dag-nachtritme buiten.
Je biologische klok heeft kennelijk licht nodig om in de pas te blijven lopen. Hierbij spelen allerlei hormonen een rol. Zo produceert de pijnappelklier als het donker is het hormoon melatonine, wat je slaperig maakt. Licht remt de productie van melatonine juist af. Licht stimuleert bovendien de aanmaak van cortisol en adrenaline, hormonen die je wakker en alert houden.

Mini-jetlag

Maak je een lange vliegreis naar een andere tijdzone, dan kun je te maken krijgen met een jetlag. Je biologische klok moet zich dan aanpassen aan de lokale tijd en dat duurt een paar dagen. In de tussentijd kun je last hebben van vermoeidheid, concentratie- en slaapproblemen en je gedesoriënteerd voelen. Hetzelfde gebeurt bij het ingaan van de zomertijd, maar dan op kleinere schaal omdat het verschil maar een uur is.
De meeste mensen zijn binnen een paar dagen gewend aan de zomertijd, maar sommigen slapen nog weken slecht. Vooral avondmensen hebben aanpassingsproblemen, zo bleek uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Waarom dat zo is, is nog niet bekend.

Tips

Ben jij zo iemand die door de zomertijd ’s ochtends niet uit bed kan komen en ’s avonds naar het plafond ligt te staren? Probeer de volgende tips:
 1. De snooze-knop lonkt, maar van een beetje verder dutten, word je echt niet fitter. Als je uitslaapt, stel je de aanpassing van je biologische klok alleen maar uit. Meteen opstaan dus. Zet je wekker aan de andere kant van de slaapkamer, dan moet je wel .
 2. Licht remt de aanmaak van melatonine en stimuleert de productie van ‘waakhormonen’. Kortom, van zon word je goed wakker. Doe meteen de gordijnen open, maak een ochtendwandelingetje of ga direct buiten sporten als je daar tijd voor hebt.
 3. ’s Avonds kun je het beste het licht zo veel mogelijk buitensluiten, zodat je lichaam melatonine gaat aanmaken. Verduisterende gordijnen kunnen helpen. Ook kunstlicht houd je uit je slaap, dus dim de lichten en kijk vlak voor je naar bed gaat niet meer naar je tv, tablet of telefoon. 
 4. Vind je vooral die eerste maandagochtend in de zomertijd lastig, sta dan op zondag alvast extra vroeg op. Dan kan je biologische klok wat eerder beginnen met aanpassen.
 5. Bij jonge kinderen die moeite hebben met inslapen door de zomertijd, kun je een paar dagen eerder al beginnen met het verzetten van de bedtijden. Breng ze steeds een kwartiertje vroeger naar bed, dan is de overgang minder groot.

Categorie:opstaan
Tags:wakker worden, opstaan, zomertijd

Hallo blogbezoeker,

Welkom op mijn blog. Deze blog start heel traag op. Dit komt door het vele bewegende beeldmatriaal dat  er in de loop der jaren op verzameld is.

Voor hen die het geduld hebben om te wachten veel blogplezier op deze blog. En voor hen die niet willen wachten tot de blog zich geladen heeft: Bedankt voor je kortstondige bezoekje!


WELKOM OP DEZE BLOG VOL POLDERPRET, UIT HET PLATTELANDSLEVEN GEGREPEN!
ook leuk om te bezoeken
 • de zelfkazer
 • Cum Laude Kaas
 • Boerderijzuivel
 • Boerderijzuivel facebook
 • Boerderijzuivel Twitter

 • Blog als favoriet !


  Inhoud blog
 • vlaggen
 • Duitsland
 • Duitsland
 • Duitsland
 • Duitsland
 • pasen
 • pasen
 • pasen
 • afval
 • afval
 • afval
 • afval
 • afval
 • afval
 • afval
 • afval
 • wakker worden
 • wakker worden
 • wakker worden
 • wakker worden

  Graag gelezen bij Bloggen.be
 • Cartoonblog
 • Mosterd en azijn
 • Welkom bij José
 • Friendship Betty (Rebecca)
 • Blogje van Nikki
 • Oldtimer-Boer
 • J@n
 • Corfianza
 • Marmootje
 • Leo (.be)

  Graag gelezen bij Blogger.com
 • Marjolein -Carpe diem
 • Blunderboek
 • Helena - Huize Hens
 • Leuk en informatief
 • Rietje-Griekse Godin
 • Kay - Cintas de amor
 • Joke - Dat Zal Wel
 • J@n
 • Lambiorix
 • Iris vanden Casteelle

  Graag gelezen bij Wordpress
 • Rietepietz
 • J@N
 • Dat zal wel- Joke
 • Suske Blogt
 • Tagrijn
 • Billy
 • Lees me -Joke
 • Binnekieken bij...
 • Inge

  Graag gelezen overige blogs
 • Logbankje
 • Redstar
 • Renesmurf
 • Lies
 • Rebelse Huisvrouw
 • belgiandogsfamily
 • Gisela

 • muzikale favorite blogs
 • de nedertaler
 • twelve points - douze points - songfestival
 • jukeboxhits

  Categorieën
 • 1 april (1)
 • A.G.F. (17)
 • afval en vuilnis (9)
 • alcohol (16)
 • allerheiligen (3)
 • apenstreken (6)
 • Australië (8)
 • baarden en snorren (6)
 • baby's e.d. (6)
 • bad en douche (6)
 • baksels en taart (5)
 • ballon (5)
 • bananen (6)
 • België (11)
 • beren (6)
 • bier (10)
 • Biljart (6)
 • Blauw (9)
 • bloemen en planten (5)
 • Blond (21)
 • bloot (7)
 • boeken (20)
 • boekhouding (6)
 • Boer Zoekt....... (12)
 • boten (6)
 • Bouwen (19)
 • brandweer (23)
 • Brazilië (6)
 • breien (3)
 • buren (6)
 • cabaret & conferances (2)
 • carnaval (29)
 • China (6)
 • chocolade (6)
 • clowns (6)
 • computer&weblogs (17)
 • criminaliteit (12)
 • dansen (9)
 • Diabetes/suiker (6)
 • Dieeten (6)
 • dieren (12)
 • Donderdagse dieren (1)
 • Donderdagse dingen (0)
 • dood en overlijden (13)
 • douane (6)
 • Duitsland (7)
 • Duiven (6)
 • EHBO (6)
 • Eiland (12)
 • elfstedentocht (6)
 • Engeland (14)
 • Eten & Drinken (21)
 • Feestdagen (77)
 • Feestweek (8)
 • Fietsen (24)
 • foto's (6)
 • Frankrijk (6)
 • friet (6)
 • gay (6)
 • geheugen (7)
 • geit (6)
 • geld (6)
 • gevecht en tweestrijd (0)
 • Gewoon...zomaar (9)
 • glas (4)
 • golf (6)
 • goochelen (12)
 • gras (6)
 • Griekenland (6)
 • halloween (5)
 • Help!! (6)
 • Hemel (5)
 • hond (6)
 • hoog water (5)
 • hotel (6)
 • huwelijk (17)
 • ijsjes (6)
 • Indianen (6)
 • insekten (6)
 • Italië (5)
 • Japan (6)
 • jarig (21)
 • jungle (6)
 • justitie (6)
 • K.W.F. (12)
 • kaarsen (6)
 • kaarten (7)
 • kaas (32)
 • kabouters (7)
 • kapper (6)
 • katholiek (6)
 • katten (12)
 • kermis (12)
 • Kerst (51)
 • keuken (6)
 • Kids corner (5)
 • kikkers (6)
 • Kippen (12)
 • Kleding en mode (9)
 • koeien (6)
 • koffie (18)
 • konijn (6)
 • Koningklijk (35)
 • krokodil (5)
 • kunst (6)
 • landen (1)
 • leger (13)
 • Liefde&Valentijn (20)
 • maanden en seizoenen (34)
 • mantelzorg (6)
 • medisch (43)
 • menselijk lichaam (5)
 • mexico (6)
 • Mijnbouw&Delfstoffen (6)
 • molens (6)
 • moppen (6)
 • motorfiets (8)
 • mr.Bean (12)
 • natuur (11)
 • Olifant (6)
 • Olympia (12)
 • ondergoed en lingerie (6)
 • Onze beste kameraad (2)
 • Oogst (7)
 • Oor (6)
 • opstaan (5)
 • oud&nieuw (45)
 • ouderen (9)
 • paarden (12)
 • pannenkoek (4)
 • paradijs (6)
 • park (7)
 • Pasen (39)
 • Paus en Vaticaan (5)
 • persoonlijk (29)
 • piano (6)
 • Pinokkio (6)
 • platteland (15)
 • politie (12)
 • politiek (16)
 • poppenkast (9)
 • post (15)
 • radio (6)
 • reclame (6)
 • recreatie (1)
 • Regenboog (3)
 • rijbewijs (6)
 • roken (6)
 • schaatsen (13)
 • schapen (6)
 • school (35)
 • schoonmaak (8)
 • sesamstraat (6)
 • Sinterklaas (71)
 • slakken (6)
 • slapen (9)
 • smurfen (6)
 • snacks (12)
 • snoep (6)
 • soep (5)
 • spanje (7)
 • sport (15)
 • sprokkels (8)
 • sprookjes (13)
 • strand (6)
 • streektaal en dialect (5)
 • stroom (6)
 • tandarts (12)
 • tattoo (6)
 • telefoon (13)
 • tennis (13)
 • thee (8)
 • tijd (5)
 • toilet (18)
 • Tour de France (17)
 • tractor (6)
 • Trein (6)
 • U.S.A. (6)
 • UFO (7)
 • USSR (6)
 • vakantie (35)
 • varkens (6)
 • verkeer (10)
 • Vervoer&verkeer (30)
 • VIP's (2)
 • vissen (6)
 • vlaggen (1)
 • vlees (0)
 • vliegen (23)
 • vlinders (8)
 • voetbal (26)
 • Vreemde vogels (4)
 • vrijgezellig (4)
 • W.O.2. (9)
 • wandelen (24)
 • Weer (21)
 • wijn (6)
 • winkel (9)
 • winter (6)
 • Youkebox (8)
 • ZIEN!!! (8)
 • zoen (6)
 • Zondag: Koor en samenzang (311)
 • Zuid-Afrika (18)
 • zwart/wit (3)
 • zwemmen (12)

 • Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!