Inhoud blog
 • trainen is meer dan trainen
 • een zwangerschap duurt 9 maanden
 • trainen en trainen
 • een weekje later
 • ontspannen training voor wedstrijd
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  De boccia uitdaging
  Boccia verhaal
  30-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trainen is meer dan trainen

  Dag allemaal


  30 september, we zijn opnieuw al een maandje aan het trainen. We hebben in de grote vakantie ook wat getraind maar niet zoveel als de bedoeling was.  De olympische spelen waren voor Kevin een belangrijke reden om lang op te blijven, en ja dan is de fitheid er tijdens de dag niet he. Ook de paralympics zorgde ervoor dat onze boccia familie in beeld werd gebracht. Onze scheidsrechter ,,lief,, kon meegaan naar Rio als verpleegkundige om het Belgisch team te ondersteunen. Goed he van haar. De Belgische boccia spelers hebben het ook heel goed gedaan. proficiat aan Kenneth, Kirsten en Pieter met hun mooi paralympics tornooi. Ongelooflijk wat die mannen en vrouw daar gedaan hebben. Ook een proficiat aan de papa's , de respectievelijke sporthelpers die hun kroost bijstaat in de sport. Goed gedaan mannen. Nu nog wat nagenieten van de geleverde inspanningen en dan er ook weer invliegen.

  Het was leuk om iedereen terug te zien na de vakantie stop. Sommige hebben genoten van 3 maand boccia vrij te zijn en andere hebben consequent verder getraind.

  Maar nu zijn we opnieuw volle bak bezig... Trainen is ook zorgen dat alle materiaal in orde is. Kevin en de kine en nog allerlei mensen zijn hier al een tijd met bezig. Het gaat allemaal traag maar gestaag vooruit. Het begint allemaal goed vorm te krijgen. Een nieuwe rolstoel, een nieuwe helm... en dan alles inspelen en dan opnieuw opsturen om opnieuw te laten aanpassen....totdat het perfect is.

  Er is ook familienieuws in de boccia familie van Gidos...de ooievaar heeft gezorgd dat de trainer en zijn vrouwtje er een lief klein dochtertje bij hebben gekregen... Welkom Lise in de boccia familie.

  Bert en Tine hebben er al hun eerste wedstrijd opzitten in Nederland en hebben het goed gedaan.

   Sander heeft wat problemen wegens het feit dat zijn sporthelpster wat ambetante uren heeft op het werk, maar dit is nu toch gedeeltelijk wat opgelost dank zij de goede wil van vele mensen. Het is allemaal niet vanzelfsprekend om werk en sport te combineren. Maar we blijven niet bij de pakken zitten en gaan er verder voor.

  We hebben ook een nieuwe trainster, welkom Jozefien in de boccia sport...je zal dat goed doen. Samen met Ann en Wesley zorgen jullie ervoor dat de sporters klaargestoomd worden voor een nieuw boccia seizoen.

  Gisteren een heel mooie en intensieve training gehad, de 2 Kevins moesten het tegen elkaar opnemen en spannend amai top niveau mannen. Er is ook een T-break cup opgestart in de training en na een wat moeilijke start zijn we nu op dreef...

  Dat is het voorlopig...tot de volgende blog en nu zal het zo lang niet meer duren  hoor voor er iets verschijnt

  bey bey

  groet carla

  30-09-2016 om 08:20 geschreven door carla  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. een zwangerschap duurt 9 maanden

  Hallo lieve blog lezers

  Wat een tittel he.

  Ja idd. een zwangerschap duurt 9 maanden. Het is precies 9 maanden dat ik samen met Kevin een duo vorm. We hebben samen  die 9 maanden getraind en gespeeld en elkaar leren kennen. Hij mij, ik hem. En al zeg het zelf we hebben dat goed gedaan dat eerste jaar. We hebben er uitgehaald wat er in zat, getraind zoveel we konden.9 maanden geleden kende in niks van Boccia en dan beginnen spelen met geen enkele kennis...kevin heeft met heel veel geduld en soms ook een beetje frustratie mij de tijd gegeven om alles te leren. Het eerste seizoen zit erop. Gisteren haalden we onze eerste bronzen medaille. Ik weet het is niet veel van betekenis als je maar met 3 pair teams speelt en dan brons behaalt, maar ja, voor mij deed het toch deugd. Voor Kevin niet, hij wil meer en zo moet het ook zijn. We hebben nog tijd om ons verder te bewijzen he, we werken het volgend jaar zeker verder aan onze zwaktes en sterktes.

  Gisteren het laatste kampioenschap gespeeld.4 wedstrijden en het was vermoeiend. Telkens 2 wedstrijden na elkaar zonder recup tijd. Voor Kevin wilde dat zeggen in zijn speelrolstoel van 8.30 u tot 12... dit aan één stuk . Niet te onderschatten weliswaar. wakker zijn van 5 uur, om 6 uur op de bus.... de sfeer zat er al in van heel vroeg, dus een beetje slaap inhalen zat er niet in. Om 13.30 start van 3e wedstrijd en om 15 uur direct door naar 4de wedstrijd. We waren pompaf nadien.

  Gelukkig zat het zonnetje uit in Antwerpen en konden we de sporthal lucht wat omruilen voor zon energie. we hadden ook wat tijd om bij te praten over de wensen en plannen van volgend jaar... Dit volgt dan wel in verdere blogs.

  Als GIDOS sportclub hebben we het heel goed gedaan op dit Belgisch kampioenschap team en pair. Brons voor team: Kevin, Christof, Lindsey, Bert .; Bavo en Lander en Tine behaalden goud in pair.

  Nen dikke dank je wel aan Jaan, . Hij kon niet spelen vandaag(de reden weet ik niet juist). maar hij was mee op de bus van in de vroegte en was er de gehele dag bij om te supporteren vandaag voor zijn team maten. Je moet het maar doen het maar doen he.

  Ook ne dikke dank je wel aan de trainers om zowel mee te gaan in de euforie van de overwinning als de troostende woorden als het minder goed gaat. Ik denk dat dit even vermoeiend is als op het veld staan. Ook dank je wel aan de begeleiding die telkens meegaan, jullie zijn van onschatbare waarde. 

  Nu een weekje geen Boccia, donderdag op de training gaan we er ne goeden opdrinken en dan vooruit kijken naar de volgende training in september terug in clubverband...maar Kevin en ik gaan verder in de grote vakantie...Daar hij dit jaar de overstap maakte naar de volwassen wereld en school achter zich heeft gelaten...ja wil dat zeggen dat de grote vakantie ook voorbij is he....trainen en trainen en trainen...Om er steviger te staan volgend seizoen.

  Er is veel gebeurd dit jaar, alles wat integreren en dan hup vooruit....

  gogogo to 2020

  bey bey tot blogs..
  22-05-2016 om 15:27 geschreven door carla  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trainen en trainen

  hallo allemaal

  3de keer goede keer zeker he,al 2 x na elkaar op de verkeerde toevoeg knop gedrukt waardoor ik telkens mag herbeginnen.

  We zijn goed aan het trainen hoor, vandaag wat een extra training, morgen en overmorgen ook zodus we zijn goed bezig hoor. Nu zaterdag is het laatste kampioenschap. Belgisch kampioenschap team en pair. Alle wedstrijden worden in 1 dag gespeeld, het zal een lange dan worden wije...maar we gaan ervoor.

  Vandaag gezien hoe kevin het initiatief neemt om zijn materiaal te verbeteren. Hij weet wat hij wil en dat is heel leuk om met zo een jonge man om te gaan. Samen geraken we er wel en hij weet waar hij ondersteuning kan voor krijgen he.

  Morgen hebben we afspraak om te kijken wanneer w sporthal extra kunnen gebruiken om te trainen, als dat niet genoeg lukt gaan we moeten kijken om ergens een extra veld te laten uitmeten...misschien in zijn slaapkamer of in het pavilioenHIHIHIHI

  In de grote vakantie gaan we door met trainen, zodat we er volgend seizoen zeker terug staan...dus doen we zoals alle grote sportmannen, trainen, trainen, en trainen...en ja ik werk nog ook hoor.Maar aan een droommoet gewerkt worden he

  bey bey tot de volgende

  17-05-2016 om 20:44 geschreven door carla  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  22-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een weekje later

  Hallo allemaal


  Het is opnieuw reeds vrijdag, vorige  week waren we klaar voor het Belgisch kampioenschap individueel boccia.dat doorging niet ver van Antwerpen...

  zaterdag en zondag vroeg uit de veren...niet te onderschattenen en ja voor 1 iemand ging de wekker niet luid genoeg af he...nje elintje, maor tis je vergeven we...sjanse van de papa


  ...heel veel bijgeleerd , zowel wat we wel moeten doen en wat ik niet moet doen....en waar we nog veel gaan moeten op trainen. En ik weet nu ook dat er verschillend poulles zijn en wat dat allemaal wil zeggen( 2 kwart finales o.a.), ja ik ben nu eenmaal geen topsporter en

  We zijn 7/16 geworden...niet zo slecht denk ik dan, gezien ik voor september 2015 nog nooit iets van boccia had gezien of gehoord, maar ja het kan steeds beter he...daar gaan we dan ook voor...Mijn Boccia maatje was ook content...het belangrijkste was dat hij zaken kon doen wat we geoefend hadden op training.

  Het was vooral mooi om te zien hoe dicht vreugde en verdriet liggen in de sport...de krachtkreten waren er ook talrijk aanwezig...

  De 2de dag had ik de tijd om te kijken naar de fnale van de bc 3 klasse...amai dat was spannend en een echt mooie wedstrijd...het is toch wel een stille droom om ooit ook zo goed te spelen samen met Kevin...maar ja tegen Belgische kampioenen kunnen we niet op hoor....De trainer van nationale ploeg zegt....trainen....trainen....en nog eens trainen...

  Vorige woensdag zijn we dan ook nog naar Brussel geweest...het is steeds een hele onderneming ...maar het is de moeite waard...we krijgen heel veel oefen kansen en worden met raad en daad bijgestaan...we trainen daar met 4 anderen. iedereen is erg gefocust...binnenkort vertrekken er naar Dubai denk ik?...dat zijn nogal globbetrotters wije...

  Het trainen is nu vooral gefocust op het belgisch kampioenschap pair en team, dit wil zeggen in groep of per 2...voor de bc 3 spelers is dit per 2= pair. wij spelen samen met T. uit Gent. we zijn al 2 keer naar gent gaan trainen ook....je ziet we zijn niet veelmeer thuis he...tussenin nog werken ook...maar het is voor het goede doel....nl. zo goed mogelijk worden dat die paralympische droom mogelijk word in 2020

  Na de training was mijn maatje wat ziekjes, maar ja, druk weekend, ne verhuis, een afscheidsfeestje, en dan nog naar Brussel...misschien een beetje teveel van het goede....genees maar vlug en tot volgende week...tot blogs...

  groet carla


  22-04-2016 om 20:07 geschreven door carla  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontspannen training voor wedstrijd

  Hallo goedemorgen


  Gisteravond training in DSI. De avond voor een tornooi trainen we steeds een halfuurtje langer. Het was een leuke ontspannen training, misschien wel iets te ontspannen voor mij. Ik was zo verstrooid..(de weinige uurtjes slaap tijdens mijn werkperiode liggen waarschijnlijk aan de oorzaak hiervan, gelukkig deze nacht en morgen goed en lang geslapen).K. moest me enkele keren op orde roepen...Ondanks mijn verstrooidheid speelde hij erg goed, amai, niet te geloven hoe hij die ballen rolt.

  Tine iemand van de andere groepsleden was jarig en trakteerde met heel lekkere cup cakes MMMM. Jammer genoeg missen we iemand uit de groep die uit is wegens een blessure...verzorg je goed he maatje.

  Wat is boccia eigenlijk voor de leken onder de lezers.

  Het is een soort petanque...6 rode ballen, 6 blauwe ballen en 1 witte Jacque genoemd

  Het is de bedoeling dat de ballen zo dicht mogelijk bij de jacque komen en wie het dichts ligt en liefst met zoveel mogelijk ballen is gewonnen. Ik zou niet graag scheidsrechter zijn wije op die tornooien, tis tot op de mm.

  Wedstrijden worden individueel, in groep of per 2 (pair) gespeeld.

  Mijn taak is K. zijn hulpstukken (goot) zo precies mogelijk plaatsen op zijn aangeven en de bal op de goot leggen waar hij het wil. Dit alles zonder dat ik vragen stel en hij moet als laatste de bal aanraken en laten rollen. Ik mag ook nooit achterom kijken om zeker het spel niet te beïnvloeden. Soms is dat niet gemakkelijk hoor. daarbij zitten we in een heel klein kotje en niets van al het materiaal mag er buiten liggen of op de lijnen of de ander krijgt 2 extra ballen. Op you tube kan je veel filmpjes bekijken van olympische spelen en andere tornooien. Het is een erg strategisch spel. Het is de kunst om met die 6 ballen zowel verdedigend  te spelen en toch punten te maken ...binnen een bepaalde tijd. Voor de bc 3 klasse waar K. in speelt is dit 6 min. per end.

  je ziet er moet met heel wat rekening gehouden worden. Nu in het weekend is er dus het Belgisch kampioenschap individueel. we gaan ervoor wije. Zaterdag de wedstrijden en dan zondag de finales he en tegen zondagavond weten we wie er belgisch kampioen is van de verschillende klasses. je hebt er 4 BC 1,BC 2, BC 3,BC4.in welke klasse je speelt is afhankelijk van de fysieke mogelijkheden.

  Bey bey, dat is het voor het ogenblik...na het weekend een verslag van het Belgisch kampioenschap en voor de duidelijkheid, het is wel vanuit mijn ogen , hoe ik het beleef he

  groet carla  15-04-2016 om 10:20 geschreven door carla  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een blog opstarten....

  Hallo goedemorgen


  Mijn eerste blogervaringen....spannend dat wel...eind vorig jaar 2015 maakte ik deze blog aan...nu ga ik er verder mee....

  Wat kan je in deze blog vinden?

  Mijn ervaringen als sporthelper bij een jonge man met hoge sportambities en een Tokyo 2020 droom ...Marco(iedereen kent hem wel) zingt dromen zijn bedrog...ewel dat geloof ik nu niet si

  Aan dromen kun je werken om te doen uitkomen en ik ga voor die Tokyo droom samen met K...als een mens geen dromen heeft...wat is het leven dan...

  Boccia is een paralympische sport voor mensen met een beperking, ik als sporthelper sta K. bij in het uitvoeren van zijn sport.  Wat dat allemaal zal inhouden lezen jullie geleidelijk wel verder in deze blog. Het zij vooral de ervaringen, de vooruitgang, de tegenslagen, het plezier , de ontgoogeling en het opnieuw herbeginnen die je zal kunnen lezen.

  Momenteel ben ik me nog ten volle aan het inwerken in de sport. Ieder donderdagavond  training in Gits. We zijn lid van de sportclub GIDOS. Dit gaat uit vanuit het Dominiek-savio instituut. De training is iedere donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30u

  We hebben reeds 2 tornooien gespeeld waar we grandioos zijn afgegaan maar we (ik )laat mijn koppeke niet hangen en ga door. We zijn reeds 2 keer naar Brussel geweest om te trainen bij de nationale ploeg. Amai ja je ziet wel het verschil bij ons geploeter. Die mannen kunnen er wat van. Maar het is fun, zowel de weg er naar toe vanuit het verre West-Vlaanderen naar Brussel als de training zelf. Ik(1.58m) met zo een grote camionette...het was toch zweten wije de eerste keer, alles wat uitzoeken. Gelukkig is alles heel goed meegevallen .Veilig terug thuis, ik content, K.content, mama K. content. Gelukkig heb ik Lieve Lieve mee die helpt bij het inladen, uitladen...want het is ook niet te onderschatten, wedstrijdrolwagen, eten, boccia materiaal...we zijn telkens een tijdje zoet. Ik ben heel erg blij dat ook lieve wenst mee te gaan in dit Boccia verhaal, want dromen doen uitkomen kun je niet alleen...het is een samenwerkende vennootschap.

  Net als deze blog dat ook is, als er geen lezers zijn, geen commentaren ja, dan zal dit liedje niet lang duren, dus lieve lezers...geef maar jullie feed back, zowel de positieve als minder positieve zijn welkom.

  Deze avond training en in het weekend Belgisch kampioenschap te Merksem. Verder uitleg volgt.

  Bey bey en Lets go to Tokyo 2020

  Carla


  14-04-2016 om 09:06 geschreven door carla  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  >> Reageer (5)


  Archief per week
 • 26/09-02/10 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!