bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
VREDE ☻☻26 juni☻☻Image and video hosting by TinyPic Ik geef jullie vrede. Ik geef jullie míjn vrede. De vrede die Ik jullie geef, is een ander soort vrede dan de vrede van de wereld. Wees niet bang of verdrietig. Johannes 14:27
Reacties op bericht (5)


18-06-2019
fijne dinsdag
fijnedinsdag.png


Tussen vriendschap en een roosje is
er een heel groot onderscheid.
 Rozen bloeien slechts een poosje,
maar vriendschap duurt een eeuwigheid.
Veel liefs van Freddy en Patty

18-06-2019 om 03:00 geschreven door Patty_en_freddy


17-06-2019
Een lieve groet en een knuffel voor jou

jkf518608efn4.png

We wensen u een heel fijne week

Lieve groetjes Gerda & Elza

17-06-2019 om 11:14 geschreven door Gerda


fijne maandag en een goede start van de nieuwe week
maandag04.jpg

We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
zelfs vaak in verre oorden.
Maar we vinden hem meestal dichtbij,
in een paar bemoedigende woorden.
Lieve groetjes van Freddy en Patty

17-06-2019 om 03:34 geschreven door Patty_en_freddy


16-06-2019
Een lieve groet en een knuffel voor jou

e3fhh19430mv.png

We wensen u een heel fijne zondag

Lieve groetjes Gerda & Elza

16-06-2019 om 10:27 geschreven door Gerda


fijne zondag.
zondagplaatje103.jpg


Wij komen een fijne zondag
en veel blogplezier wensen
Veel liefs van Freddy en Patty

16-06-2019 om 03:56 geschreven door Patty_en_freddy


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)


genezen2

GENEZEN VAN DE ZIEKTE VAN SCHEUERMAN BEKKENINSTABILITEIT EN FIBROMYALGIE☻

29 juni☻

Thea leed al heel lang aan de ziekte van Scheuermann, een aandoening aan de wervelkolom waardoor men krom gaat groeien. Ze had daarbij een zeer ernstige vorm van bekkeninstabiliteit. Ze was een wrak en kon vrijwel niets meer. Elly haar zus had ook bekkeninstabiliteit en daarbij ook nog fibromyalgie, ook zij was een wrak met heel veel pijn. Maar toen hoorden zij van de genezingscampagne die evangelist Jan Zijlstra in Harlingen zou houden. Thea ging de eerste avond naar de genezingsdienst en die avond werd zij wonderbaarlijk genezen. Ze stapte uit de rolstoel en was compleet gezond. Elly hoorde van het wonder en ging de volgende avond naar de genezingsdienst en ook zij werd in één moment van haar kwalen genezen door de kracht van Jezus Christus.

healing

GENEZEN VAN ERNSTIGE RUGKLACHTEN DOOR BESCHADIGDE WERVELS☻

29 juni☻

Christi had al jarenlang vreselijke pijnen, deze werden veroorzaakt door het ontbreken van drie tussenwervels onder in haar rug en scheurtjes in de bovenste ruggenwervels. Daarbij zat ook haar bekken los. Medisch gezien zou alleen een zeer risicovolle operatie nog mogelijk zijn, en dan zou er alleen nog maar een verlichting van de pijn zijn. Christi hoorde van de genezingscampagne in Nijmegen en ging daarheen. Daar aanvaarde zij Jezus in haar leven. Op die avond hoorde zij: ‘Laten al degenen met ernstige rugklachten naar voren komen.’ Christi strompelde al huilend op haar krukken naar voren. Toen stroomde de kracht van God tot haar en Christi was in één moment genezen van haar kwalen.

www.wingsofhealing.nl

Image and video hosting by TinyPic

PSALM☻

10 juli☻

De Heer is mijn licht en mijn redding.

Daarom ben ik voor niemand bang.

De Heer is mijn kracht.

Daarom hoef ik voor niemand bang te zijn. Psalm 27:1/Angst is een donkere schaduw die ons omhult en uiteindelijk opsluit in onszelf. Ieder van ons is wel eens een gevangene van zijn angst geweest-angst voor afwijzing, onbegrip, onzekerheid, ziekte of zelfs voor de dood. Maar angst kan overwonnen worden door het heldere, bevrijdende licht van God, die de verlossing brengt. Als jij de duisternis van de angst in jouw leven wilt verjagen, leer dan van David dat de Here God mijn licht en mij redder is.

Image and video hosting by TinyPic

PSALM 10 juli☻ Je kunt veel over iemands karakter te weten komen uit de manier hij of zij met geld omgaat. De goddeloze steelt onder het mom iets te lenen. De rechtvaardige geeft met een gul hart aan de armen. De goddeloze heeft alleen maar aandacht voor zichzelf, terwijl de rechtvaardige zich op het welzijn van anderen richt.

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

DE STEM LEVEN VOOR DE GEBOORTE

Cute Baby

IMPLANTATIE☻

29 juni☻

Op ongeveer de zesde dag hecht de groeiende baby zich aan de baarmoederwand. Die voedselrijke laag verwelkomt het kleine mensje en al gauw geeft het kind het chemische signaal af dat het kan worden waargenomen. HET LAAT MERKEN: IK BEN ER! De baby wordt zoveel groter en actief genoeg om de moeder te kunnen laten voelen dat hij zich beweegt, draait, trapt en buitelingen maakt die af en toe zelfs aan de buitenkant zichtbaar zijn.

Image and video hosting by TinyPic

LEIDRAAD☻

GODS WEG GAAN☻

3 juli☻

Ga binnen door de smalle poort. Want de poort naar de dood is wijd, en de weg daar naartoe is breed. En er zijn heel veel mensen die die weg nemen en door die 

poort binnengaan. 14 Maar de poort naar het leven is nauw, en de weg daar naartoe is smal. Er zijn maar weinig mensen die die weg en die poort vinden."Matteus 7:13-14; De ene weg is die van de minste weerstand. Geen rekening houden met de Here God of met je naaste. Jezus is de Wegbereider naar de Vader toe.Jezus zei tegen hem: "IK BEN  de weg en de waarheid en het leven. Alleen door Mij kun je bij de Vader komen. Johannes 14:6/En diegene die ons hart bereid maakt om de goede levensweg te gaan Volg die Weg! Here God help ons om steeds de weg te gaan die U wijst. Leid de mensen die U nog niet kennen door de smalle poort naar het Licht. Amen

 

HISTORIANET/UITVINDINGEN

Image and video hosting by TinyPic

HET HORLOGE WERD UITGEVONDEN TIJDENS DE EERSTE WERELD OORLOG☻

3 juli☻

Het polshorloge is een oude uitvinding die pas doorbrak in de Eerste Wereldoorlog. Toen de strijd in 1914 losbarstte, droegen chique heren zakhorloges, en het kostte tijd en één hand om te zien hoe laat het was. Dit was lastig op het slagveld, maar de officieren konden niet zonder hun klokje. Alle oorlogsplannen waren tot op de minuut uitgestippeld. Radio’s waren nog te groot en onhandig om mee te dragen tijdens een aanval, en oprukkende troepen konden niet snel genoeg berichten naar de generaals achter de frontlinie sturen. Daarom moesten ze nauwkeurig de tijden van het aanvalsplan volgen. Om makkelijk te kunnen zien hoe laat het was droegen sommige officieren hun klok in een leren omhulsel aan hun pols, en al snel werden polshorloges in massaproductie genomen.Na de oorlog gingen veel heren polshorloges dragen.

Image and video hosting by TinyPic

HOE OUD IS HET COMPUTERSPEL☻

3 juli☻

Het eerste grafische spel op een computer kwam van de Amerikaanse informaticus Alexander Douglas, die in 1952 boter, kaas en eieren maakte voor een EDSAC-computer. De computer was echter speciaal ontwikkeld voor Cambridge University, waardoor het spel geen groot publiek kreeg.

Het eerste spel dat door meer mensen tegelijk kon worden gespeeld, was ‘Spacewar!’ uit 1962. Dit was bedacht door de Amerikaanse programmeur Steve Russell. Twee spelers konden elkaars ruimteschepen met behulp van joysticks neerhalen.­

Bron:historianet

MARGRIET/HANDIG

Image and video hosting by TinyPic

VOOR DEZE DINGEN (NAAST ETEN) KUN JE AZIJN GEBRUIKEN☻ 26 juni☻ ALLES REINIGER:Maak een mix van water en azijn, doe er een beetje essentiële olie bij om de scherpe lucht te verbloemen en je hebt een geweldige allesreiniger. Doe de mix in een sprayfles. Je kunt er echt van alles mee schoon krijgen: vloeren, aanrechten, vlekken in het tapijt, koffiezetapparaten, roestvrij staal en kalk op kranen en douchekoppen. IN BAD: Voeg een half kopje azijn toe aan je badwater. Dit helpt tegen een droge huid (en maakt tegelijkertijd je bad mooi schoon). Voeg nog een paar druppels van een lekker geurende essentiële olie toe om te voorkomen dat je na je bad naar azijn ruikt.Bron:margriet/handig

Image and video hosting by TinyPic

VOOR DEZE DINGEN (NAAST ETEN) KUN JE AZIJN GEBRUIKEN☻ 18 juni☻ Het is een echt wondermiddel: als je azijn in huis hebt, heb je bijna niets anders meer nodig. Van glansmix voor in je haar tot onkruidbestrijder. Wat kun je er eigenlijk niet mee? En dat alles voor zo’n veertig cent per fles. SOORTEN AZIJN: Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zijn. Rodewijnazijn is vooral bedoeld om mee te koken. Witte azijn kun je gebruiken in je eten én als schoonmaakmiddel. Schoonmaakazijn is, zoals de naam al doet vermoeden, echt alleen bedoeld om mee schoon te maken. En als laatste heb je nog appelazijn, misschien wel de meest veelzijdige van allemaal. Het onderstaande lijstje gaat dus op voor witte azijn en appelazijn. Dit kun je er allemaal mee doen.

Bron:margriet

LIJF EN LEVEN

licht

ZE WENTELT HAAR ZORGEN OP HEM☻ 26 juni☻ De vrede van God is altijd beschikbaar. Toen ze vorig jaar werd geconfronteerd met borstkanker, begon een zware en onzekere periode voor haar. We zochten Annemarie weer op met de vraag of ze de vrede van God ook tijdens haar ziek-zijn heeft ervaren. Haar omstandigheden veranderden drastisch op een lentedag in 2018, toen er iets in haar borst werd gevonden. Men vermoedde dat het borstkanker was, maar nader onderzoek moest uitsluitsel geven. IK KAN HET NIET ALLEEN: Op de fiets had ik een gesprek met God. ‘Heer, U weet wat hoe het er bij mij van binnen uitziet. Of ik kanker heb of niet. Als het toch kanker is, dan is het voor U niet moeilijk om dat weg te halen. Hoe mijn weg ook gaat, ik kies ervoor om U te vertrouwen. Als er iets groters op het spel staat, wat ik niet zie, waardoor Uw naam verheerlijkt wordt, dan wil ik gehoorzaam zijn en die beker leegdrinken. Maar ik kan het niet alleen. Blijft U dan heel dicht bij mij. Ik heb U nodig, Heer.’”

Prayer Hands

HET WAS TOCH BORST KANKER! PFFF...DUS TOCH!☻ 26 juni☻ De volgende dag – eerder dan verwacht – werd ik gebeld door mijn arts. Het was tóch kanker! Pffff…. Dus toch! Ik moest echt even slikken, maar ik voelde geen paniek. Want diep van binnen wist ik: er gebeurt niets wat ik niet samen met Hem aankan. Hij blijft erbij.”Talloze onderzoeken en bezoeken aan het ziekenhuis volgen. “Na de zomer werd ik geopereerd, maar het ging niet goed. Door complicaties moest ik vier keer worden geopereerd in zes dagen. De doorbloeding van mijn huid kwam niet goed op gang. Er werd dag en nacht voor mij gebeden – door onze huidige gemeente in Utrecht, onze vorige gemeente in Zoetermeer en door gemeenteleden in Amerika, waar we voor de opleiding van mijn man drieënhalf jaar hebben gewoond. Als het hier in Nederland nacht werd, namen onze vrienden in Amerika het over.”

Bron:eva

GEZONDHEID

roken-bewegende-animatie-0051

MARIHUANA SCHAADT HET BREIN VAN ADOLESCENTEN☻ 26 juni☻ Vanaf jonge leeftijd marihuana roken kan je later duur komen te staan. Jongeren beneden 25 jaar lopen het risico op afwijkende hersenfuncties en een lager IQ. Uit een artikel van twee gezondheidsspecialisten in de New York Times komt namelijk naar voren dat hun hersenen daardoor worden aangetast. Het gaat om de hersengebieden die zijn betrokken bij geheugen, beloningsgedrag, ruimtelijk inzicht en zelfreflectie. Kenneth L. Davis, directeur van Mount Sinai Gezondheidssystemen en Mary Jeanne Kreek, het hoofd van het Laboratorium voor Biologische en Verslavende ziekten bij de Rockefeller Universiteit, citeerden uit studies die aangeven dat het effect van gebruik van marihuana door adolescenten schadelijk is voor de cognitieve ontwikkeling.Bron:gfc

medicijn-bewegende-animatie-0003

BAANBREKEND KANKERMEDICIJNEN? SLECHTS 1 OP DE 5 WERKT ECHT?☻ 26juni☻ Van alle ‘baanbrekende’ medicijnen tegen kanker, die in 25 jaar tijd op de markt kwamen, werkt nauwelijks een vijfde. De rest vergroot de overlevingskansen niet, blijkt uit nieuw onderzoek.De farmaceutische industrie presenteert soms een middel als baanbrekend om zo toestemming te krijgen om het al te verkopen nog voor er voldoende wetenschappelijk bewijs is voor de werking ervan. Dat gebeurde in de VS tussen 1992 en 2007 maar liefst 93 keer.Onderzoekers van Harvard en Queens concluderen dat maar 19 van die behandelingen de overlevingskansen van patiënten vergroten. Dat is minder dan 20 procent. Nog eens 40 procent had alleen een tijdelijk effect. “Ook die effecten kunnen nuttig zijn”, zegt oncoloog aan het UZ Brussel, Jacques De Grève, in Het Laatste Nieuws. Hij vindt de conclusie streng, maar geeft toe: “We betalen soms veel geld voor iets dat niet werkt.”Bron:wel.nl

HISTORIA-WETENSCHAP

Image and video hosting by TinyPic

LACHZIEKTE SLOOT 14 SCHOLEN☻

10 juli☻

Wat eerst op onschuldig gegiechel op een schoolplein leek, ontwikkelde zich in januari 1962 tot een raadselachtige lachepidemie in Tanzania. De eerste gevallen ontstonden in een klein dorpsschooltje, waar drie meisjes ineens onbedaarlijk, abrupt en meerdere uren achter elkaar moesten lachen. Hun lach was besmettelijk en na korte tijd waren bijna 100 leerlingen van de school het slachtoffer van deze lachziekte, waardoor de school tijdelijk moest sluiten. De epidemie verspreidde zich over circa 1000 personen en totaal 14 scholen moesten door de hysterische lachziekte tijdelijk sluiten.

Image and video hosting by TinyPic

OORZAAK☻

10 juli☻

De beste verklaring die onderzoekers voor deze lachepidemie hebben, is dat de kinderen gestrest waren. De school waar de epidemie als eerste uitbrak, was een zeer strenge kostschool en het hele gebied eromheen maakte in de jaren voor de lachziekte veel instabiliteit mee.

Bron:historia.nl

TAIZE

Image and video hosting by TinyPic

WERKEN AAN DE WAARHEID☻ 30 juni☻ In deze tijd waarin de samenleving en de kerk zoeken naar duidelijkheid over (seksueel) misbruik met name van minderjarige en kwetsbare mensen, vinden mijn broeders en ik het belangrijk om ook het woord te nemen. In Taizé ontvangen we al tientallen jaren, week na week, duizenden jongeren en volwassenen uit Europa en de rest van de wereld. In Taizé zelf hebben een broeder en personen buiten de gemeenschap de taak om naar hen te luisteren die kennis hebben van een situatie van seksueel misbruik of een andere vorm van geweld, in het bijzonder tegenover minderjarigen. Dit alles wordt uitgelegd bij aankomst van een ieder die Taizé bezoekt. Het gaat om vijf gevallen van seksueel misbruik van minderjarigen, in de jaren ‘50 tot ‘80, door drie broeders waarvan er twee meer dan vijftien jaar geleden overleden zijn. Bron:Taize

Image and video hosting by TinyPic

WERKEN AAN DE WAARHEID(VERVOLG) 30 juni☻ Wij erkennen dat deze gevallen van misbruik die door broeders begaan zijn, onderdeel zijn van de geschiedenis van de gemeenschap. Voor ons maakt het op de hoogte stellen van de openbaar aanklager onderdeel uit van werken aan de waarheid. Iets dat begon met het luisteren naar de getroffenen, en ook nu nog gaan ten eerste onze gedachten uit naar hen. Wanneer we naar hun pijnlijke verhalen luisteren bekruipt ons een gevoel van schaamte en een diep verdriet. Het is mogelijk dat door dit bericht andere eventueel getroffenen zich gaan melden: wij zullen naar hen luisteren en hen steunen in wat ze ook maar besluiten te doen.

brandweer-bewegende-animatie-0107

GROTE BRAND VERWOEST MOEDER TERESAKERK IN HENGELO☻ 10 juli☻ Een grote, uitslaande brand met veel rookontwikkeling heeft zondag de Moeder Teresakerk in Hengelo verwoest. De kerk moet als verloren worden beschouwd, liet de brandweer weten. Enkele naastgelegen woningen liepen schade op door de brand. HENGELO: Een sprakeloze pastoor Marc Oortman neemt de ruïne van de Theresakerk in ogenschouw, samen met huilende kerkgangers. 'Het is echt afschuwelijk. Er is niets van over. Ik kan het niet geloven', zegt hij tegen de regionale omroep. Het is echt verschrikkelijk, vervolgt hij. 'Gisteren hebben we hier nog een viering gehad en nu sta ik ineens voor een ruïne. Het belangrijkste is natuurlijk dat er geen gewonden of doden zijn gevallen, maar het doet heel erg pijn.' Voor de parochianen moet de schrik groot zijn; zij hebben juist deze week gastkinderen uit Oekra& …Bron:nd

religie-en-geloof-bewegende-animatie-0236

STEEDS MEER CHRISTENEN BIDDEN OP HET WERK☻ 26 juni☻ AMSTERDAM - Steeds meer christenen komen er op het werk openlijk voor uit dat ze geloven. Ook zakelijke christennetwerken en gebedsgroepjes groeien in populariteit. Daarnaast vermelden christenen vaker hun geloof op LinkedIn. Dat meldt Maarten Pijnacker Hordijk, coördinator Bedrijfsbidstonden. Het aantal geregistreerde speciale netwerkgroepen voor christelijke professionals is in 2010 gestegen met 9 stuks naar ruim 100. Het aantal bedrijfsbidstonden (een bijeenkomst om samen te bidden) steeg naar ruim 180. Ook in kerken wordt er vaker aandacht besteed aan werkende leden. In november 2010 was er voor het eerst een speciale Themazondag ‘christen-zijn op je werk’.In meer dan 700 Nederlandse kerken hangen inmiddels ook posters die christenen aanmoedigen om samen met een christelijke collega te bidden op kantoor. Bron:nu.nl

religie-en-geloof-bewegende-animatie-0166

WAT WIJ VANDAAG GELOOF NOEMEN IS EEN VRIJ RECENTE UITVINDING☻ 26 juni☻ Voor een antwoord op de vraag waarom er atheïsten zijn – en of het er meer zijn dan vroeger – moet je vooral kijken naar de gelovigen en hoe zij veranderen. Calvinisten speelden in de geschiedenis van het atheïsme een belangrijke rol. Tot voor kort was atheïsme vrij zeldzaam. Vandaag zegt 11 procent van de Amerikanen (en 24 procent van de Nederlanders, red.) dat ze niet in een God geloven. Waar komen al die atheïsten ineens vandaan? Of in de woorden van de katholieke filosoof Charles Taylor: waarom was het omstreeks 1500 vrijwel onmogelijk om niet in God te geloven in het Westen, terwijl veel mensen dat nu niet alleen prima kunnen en zelfs onvermijdelijk vinden?’Ik denk dat we voor een antwoord op deze vraag niet naar de atheïsten moeten kijken, maar naar de gelovigen. Als je vijf eeuwen teruggaat, ontdek je dat atheïsme … Bron>nd.nl

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook

 • SEXUALITEIT IS GESCHAPEN DOOR GOD EN KOMT VAN GOD.

  Cute smileys hug

  HUWELIJK VRIENDSCHAP EN SEXUALITEIT☻

  REDENEN VOOR HET ONGEHUWD ZIJN☻

  26 juni☻

  Gods woord geeft verschillende redenen aan voor het ongehuwd zijn: Een vrijwillige gelofte die een christen terwille van het Koninkrijk van God doet: hieraan kunnen twee overwegingen ten grondslag liggen: De ervaring van Gods leiding ongehuwd te moeten blijven, dat wil zeggen via goddelijke roeping. Het verlangen zich volledig te kunnen toewijden aan het werk voor de Heere God, zonder de extra verantwoordelijkheid die een gezin met zich meebrengt. Daarbij is het belangrijk dat dit vrijwillig gebeurt, dat wil zeggen zonder kerkelijke dwang, zoals in Mattheüs 19:12 geschreven staat: Er zijn er ook die van het huwelijk afzien met het oog op het hemelse koninkrijk. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn voor pionierende zendelingen die zich op zendingsgebied in een moeilijke situatie bevinden.

  Image and video hosting by TinyPic

  HUWELIJK VRIENDSCHAP SEXUALITEIT☻

  10 juli☻

  Alleen als de volgeling van Jezus er vast van overtuigd is dat het Gods wil is dat hij ongehuwd blijft, zal hij er ook op kunnen vertrouwen dat de Heer hem de nodige kracht en genade zal geven om zich volledig te kunnen onthouden. 1 Corinthiërs 7:7b/Maar dat ik dat kan volhouden, is een bijzonder geschenk dat ik van God gekregen heb. Een tijdelijk ongetrouwd zijn, omdat aan de voorwaarden voor partnerkeuze en huwelijkssluiting nog niet voldaan is.

     Gastenboek
 • Na een blogstop ben ik er weer om je een knusse zondagavond te wensen
 • Goeie morgen Patricia
 • fijne dag !
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • fijn weekend Patricia

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Jezus

  OPENHANDS

  WAANZINNIGE HOOPVOLLE TOEKOMST☻

  26 juni☻

  God zegt in de Bijbel:

  'Ik heb jullie geluk voor ogen,

  niet jullie ongeluk;

  Ik zal jullie een hoopvolle toekomst geven.'

  (Nieuwe Bijbelvertaling, Jeremia 29:11)

  Hij zegt ook:

  'Wat niemand heeft gezien,

  niemand heeft gehoord

  en wat niemand ooit heeft bedacht,

  dat heb Ik allemaal klaar voor hen,

  die Mij liefhebben'

  Als je je openstelt voor God

  en gelooft in Hem,

  dan heeft God een fantastische toekomst

  voor jou!

  Voor dit leven,

  Jezusbidden

  LEVENSBELANGRIJK☻

  26 juni☻

  Heb je niet zoveel tijd om deze site te lezen?

  Lees dan even deze levensbelangrijke boodschap!

  Juist voor jou, juist op dit moment!

  Je leest erover in de Bijbel!

  Het zijn de woorden van God voor jou!

  Gods woorden zijn scherp. Echt vlijmscherp.

  Ze zitten vol kracht om je leven te veranderen.

  Maar alleen als je er actief mee omgaat.

  Neem ze daarom serieus!

  Zo zegt Hij heel scherp en duidelijk:

  Wend u af van uw huidige leven 

  en keer terug tot God

  om vergeving te krijgen voor uw zonden.

  Handelingen 4:19

  bron:openhands.nl


  Image and video hosting by TinyPic

  SPREUKEN

  SPREUK

  10 juli☻

  Een heleboel slechte raad is minder waard dan een klein advies. Advies van mensen die ons alleen maar zeggen wat wij willen horen, is niet moeilijk, maar zulke raad helpt je niet. We moeten altijd zoeken naar mensen die de waarheid willen zeggen, ook als die pijn doet. Denk eens na over de mensen aan wie je advies vraagt. Wat verwacht je van hen.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  EVA/LIEFDE EN RELATIE

  I love you spray paint

  ZE VOELDE ZICH AAN DE KANT GEZET☻

  26 juni☻

  VIES AAN DE KANT GEZET☻Op een avond zat Marianne naast haar man op de bank en wil ze iets opzoeken op de iPad. “Toen kwam er automatisch een rare zoekterm naar voren, iets met ‘naakte studenten’ ofzo. Hij reageerde: ‘Oh shit, ik ben het vergeten te wissen…’ Toen gaf hij toe dat hij porno keek.Ik voelde me vies, aan de kant gezet, dik en vadsig. Terwijl ik helemaal niet dik was – ik had een buikje van twee zwangerschappen, waar ik juist trots op was. VERGEVING:Een vriend had mijn man meegevraagd naar een Vrij Zijn-weekend, dat gericht was op de Heilige Geest. “Tijdens dat Vrij Zijn-weekend is mijn man aangeraakt door God en heeft hij vergeving ontvangen. Hij werd een ander persoon en kwam opgewekter thuis.

  Image and video hosting by TinyPic

  GODSLEIDING

  26 juni☻

  Inmiddels is Mariannes man helemaal veranderd. “Hij is actief, vraagt hoe het met me gaat, zorgt voor de kinderen. Alles wat hij niet was, is hij nu wel. We moeten blijven werken aan de relatie, maar het is zo anders dan voorheen. We willen nog wel voor ons laten bidden, ook dat hij die beelden helemaal kwijtraakt. Maar in dit alles zie ik Gods leiding, zoals dat appje van die vriendin. Anderhalf jaar geleden zag het ernaar uit dat het anders zou lopen – ik zag mezelf al in een huurhuisje met de kinderen – maar God heeft het geleid. Ik heb veel meer vertrouwen in Hem gekregen. Ik ben flink met mijn neus op de feiten gedrukt, waarmee Hij tegen mij zei: ‘Ik zie je, Ik ben er voor je.’”Tijdens het afgelopen Vriendinnenweekend kreeg Marianne op haar hart om hun huwelijksbeloften te vernieuwen. “We hebben zoveel lelijke dingen tegen elkaar gezegd. Daarom willen we een nieuwe start maken, met een kleine groep mensen om ons heen. Dan kunnen we weer vooruitkijken. God zegent ons.

  Bron:eva


  DPM/HOOP

  Image and video hosting by TinyPic

  ONLINE BIJBELSTUDIE

  DWALINGEN VAN DEZE TIJD: HOMOFILIE☻

  29 juni☻

  In Romeinen 1:24-32 staat duidelijk beschreven dat homofilie een straf van God is omdat men de waarheid heeft verruild voor de leugen.... "Daarom heeft God naar de lusten van hun hart hen prijsgegeven aan onreinheid, zodat ze hun eigen lichamen onteren. Ze hebben de waarheid van God tegen de leugen geruild, en liever het schepsel geëerd en gediend dan de Schepper, die geprezen moet worden in eeuwigheid. Amen. En daarom heeft God hen overgeleverd aan onterende driften. Want hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang met de tegennatuurlijke verwisseld; en ook de mannen hebben de natuurlijke omgang met de vrouw laten varen, zijn in lust voor elkander ontvlamd, en mannen plegen ontucht met mannen. Zo hebben ze in zichzelf het verdiende loon voor hun afdwaling ontvangen..."

  Image and video hosting by TinyPic

  KORINTIER

  29 juni☻

  Weten jullie dan niet dat slechte mensen niet bij Gods Koninkrijk zullen horen? 10 Houd jezelf toch niet voor de gek! Mensen die met allerlei mannen of vrouwen naar bed gaan, of afgoden aanbidden, of niet trouw zijn aan hun eigen man of vrouw, of mannen die met mannen en vrouwen die met vrouwen seks hebben, of mensen die stelen, hebzuchtig zijn, te veel drinken, leugens over anderen rondvertellen of anderen bedriegen, zullen Gods Koninkrijk niet binnengaan. 1 Korintiër 6:9-10


  BOEKEN

  Image and video hosting by TinyPic

  JOY☻ 18 juni☻ Patti Callahan is de auteur van een tiental veelgeprezen romans. In haar laatste boek: Joy. De vrouw die C.S. Lewis liefhad treedt Davidman uit de schaduw van haar beroemde echtgenoot. De roman werpt een helder licht op haar pittige persoonlijkheid, haar kwaliteiten als schrijfster en haar intense worsteling met de mysteries van God en van het leven. Rachel McMillan sprak met Callahan over haar kijk op deze opmerkelijke liefdesgeschiedenis. Patti Calahan

  Image and video hosting by TinyPic

  ZONDEBOK☻ 18 juni☻ Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog ‘Zondebok’ van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt. Jacobine van den Hoek

  Image and video hosting by TinyPic

  DE BIJENHOUDER VAN ALLEPPO☻ 18 juni☻ Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.Christi Lefteri

  Image and video hosting by TinyPic

  E DIEF VAN KORINTE☻ 18 juni☻ ‘De dief van Korinte’ van Tessa Afshar is een spannende, Bijbels geïnspireerde roman die zich afspeelt in de eerste eeuw na Christus, ten tijde van de apostel Paulus.De jonge Ariadne vlucht vanuit het voor haar beklemmende Athene naar haar vader in Korinte. Daar komt ze erachter dat haar vader een beruchte dief is. Ze wil hem beschermen, maar komt daardoor zelf in gevaarlijke situaties terecht. Dan ontmoeten Ariadne en haar vader de apostel Paulus. Hun vriendschap met hem verandert hun leven en laat hen nadenken over een toekomst waarvan ze nooit hadden durven dromen.Tessa Afshar Bron:puurvandaag.nl


  ISRAELNIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  ZONDERLINGE NEPJOOD PROBEERT ANTWERPSE SYNAGOGE TE BETREDEN☻ 30 juni☻ Zowel de Joodse veiligheidsdienst als de politie van Antwerpen bevestigen dat op maandag 10 juni een 34-jarige man een poging ondernam om de Grote synagoge aan de Van den Nestlei te betreden. De politie bevestigt bovendien dat de man een verboden steekwapen op zak had. Op het ogenblik van de feiten was er een eredienst aan de gang naar aanleiding van het joodse Shavuotfeest. De verdachte, die geen Hebreeuws of Yiddisch sprak, beweerde deel uit te maken van de Joodse gemeenschap en had een keppeltje op.Maar omdat hij toekwam met de fiets, gingen er bij de vrijwillige bewakers direct een alarmbel af. Het is voor religieuze Joden namelijk verboden om zich op sabbat of feestdagen met de wagen of met de fiets te verplaatsen.Hij kwam per fiets aangereden en deed zich joods voor, hij had een hoed aan en zelfs een keppel bij maar het was ons meteen duidelijk dat hij niet tot een Joodse gemeenschap behoorde. Het gebeurt wel vaker dat mensen proberen een synagoge in te geraken.”Bron:joodsactueel

  Image and video hosting by TinyPic

  VERBINDING EN VERSCHILLEN☻ 30 juni☻ Een grote tuin met veel fruitbomen. Een lange gedekte tafel. Vrouwen met traditionele hoofdbedekking, jong en oud, lopen op en neer van de keuken naar de tuin. Ze zetten het eten op tafel. Grote schalen met rijst en vlees, veel vlees. Ook brood, flesjes fris en water. Naast ieder bord komen bakjes met verschillende salades en een kopje soep. De mannen zitten samen in een hoek. Een tafereel tijdens een van de Iftar-maaltijden waar ik voor uitgenodigd was in een klein Arabisch dorp. De sfeer was warm, prettig, gastvrij en ontspannen. De meeste vrouwen spraken Ivriet (ik spreek geen Arabisch) en we hadden lieve en aardige gesprekken met elkaar. Over koetjes en kalfjes. Steeds zorgden ze voor voldoende eten op mijn bord, als moederkloeken.Na de maaltijd ruimden we samen op. De mannen bleven zitten en zetten hun gesprekken voort. In de keuken vroeg ik de vrouwen of ze het niet ingewikkeld vonden… hun mannen die niet meehielpen, eigenlijk nooit meehelpen. Ze moesten wat lachen om mijn vraag.Dit is onze cultuur waar de taken in ons leven verdeeld zijn tussen mannen en vrouwen. Bron:christenenvoornederland


  PUNTUIT/LCJ

  Image and video hosting by TinyPic

  ICJ/JONGEREN

  ROBIN KAN MET ZIJN VRAGEN TERECHT BIJ GEMEENTE LID JANNEKE☻

  30 juni☻

  „Onze gemeente is groot en daardoor kunnen jongeren zomaar uit beeld verdwijnen”, weet mentor Janneke. „Het mentoraat is een goede manier om met alle jongeren in contact te blijven. Het is beslist niet de bedoeling om de taak van ouders over te nemen, maar we kunnen op deze manier steun aan elkaar hebben.” Robin vindt het fijn dat hij een mentor heeft. „Als ik ergens mee zit kan ik bij haar terecht. Je hebt zo meer contact met leden van de gemeente als je het moeilijk hebt of met vragen loopt over van alles en nog wat. Dat kan over geloof gaan, maar ook over iets anders.”Door het regelmatige contact tussen de jongere en de mentor kan er een band worden opgebouwd.

  Image and video hosting by TinyPic

  GEMEENTELID JANNEKE/VREUGDE☻

  30 juni☻

  Janneke: „Per catechisatieseizoen zijn er vaak drie lessen waarbij de mentor aanwezig is en met zijn of haar groepje de vragen van die les bespreekt. Op die manier kun je met elkaar over geestelijke dingen in contact blijven. Verder houden we contact met onze jongeren door mee te leven tijdens hoogte- en dieptepunten in hun leven. We sturen een appje, doen een kaart op de post of knopen een gesprek aan.” Robin: „Toen ik mijn been brak, kreeg ik een berichtje met de vraag hoe het ging.”„Ik heb het getroffen met mijn groep”, zegt Janneke. „De twee jongens en twee meiden kunnen het goed met elkaar vinden en zijn betrokken op de gemeente. Het is fijn om zowel serieuze gesprekken te hebben als plezier te maken met elkaar.”

  Bron:lcj.nl


  geld-bewegende-animatie-0032

  DE KERK IN MICHIGAN BETAALD DE ZORG KOSTEN AF VAN 2000 DUIZEND GEZINNEN☻ 10 juli☻ Bijna 2000 gezinnen in het Amerikaanse Michigan hebben te horen gekregen dat hun medische kosten en schulden af worden betaald door een donor die het aan de kerk geschonken heeft. Dat het bedrag wat de gezinnen de verzekering nog schuldig waren oploopt tot bijna 2 miljoen dollar, omgerekend 1,7 miljoen euro.De kerk in Michigan, Grand Rapids First, hebben de schulden afbetaald met behulp van RIP Medical Debt, een non-profit uit New York. Een dominee van de kerk, Sam Rijfkogel, zei in zijn zondagse preek dat er niets afbetaald hoeft te worden door de gezinnen. "Ze zijn totaal betaald. Het was een willekeurige daad van liefde door de donor. Er zijn geen adders onder het gras. We weten niet wie heeft betaald en aan wie het geld is betaald."

  Wedding kiss

  ZORG IN GEREFORMEERDE GEMEENTEN IN NEDERLAND: DE TROUWJURKEN WORDEN TE LICHT☻ 26 juni☻ De lichtere kleur van trouwjurken is een punt van zorg in de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Kerkenraden moeten erop toezien dat de jurk voldoet aan drie eisen: eenvoudig, eerbaar en stemmig. BARNEVELD Witte trouwjurken zijn in Nederland de norm, maar niet in de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. In 2006 bepaalde het kerkgenootschap in ‘Eerbaar door het leven’, een rapport over huwelijk en echtscheiding, dat bruiden ‘eenvoudig, eerbaar en donker voor Gods aangezicht horen te verschijnen’. In veel gemeenten wordt echter getrouwd in tamelijk lichte kleuren, constateerde een ouderling uit Oud-Vossemeer volgens het Reformatorisch Dagblad afgelopen week tijdens een synodezitting in Barneveld. Een collega-ouderling uit Gouda wil volgens datzelfde verslag de nadruk leggen op ‘stemmig …Bron:nd

  Doctor

  LOTTE WIL DOKTER WORDEN NET ALS JEZUS: ZE KRIJGT DE ZEGEN VAN DE PAUS☻ 26 juni☻ Meer dan honderd artsen ontvingen in Rome de zegen van paus Franciscus en wijdden zich toe aan het Heilig Hart van Jezus. Onder hen was ook de Nederlandse Lotte. De paus zegende haar en haar stethoscoop. ROME: Lotte is sinds vijf jaar katholiek. Ze gaat wekelijks naar de kerk en is actief voor Alpha. Ze werkt als arts, is gespecialiseerd in de zorg aan ouderen en staat aan het begin van haar carrière. Zaterdag zegende paus Franciscus haar stethoscoop. Dat gebeurde tijdens een audiëntie, met een groep van meer dan honderd artsen. Een kardinaal hield kort een verhaal en daarna sprak de paus zelf. Hij vertelde hoe de allereerste christenen Jezus ook wel ‘dokter’ noemden. Artsen hebben de taak, net als Jezus, de zieken nabij te zijn. De paus riep de artsen op tot professionaliteit, teamwork en e …Bron:nd

  bijbelboek

  NIEUWE JONGEREN BIJBEL☻ 15 juni☻ Christelijke jongeren vinden de Bijbel belangrijk, maar lopen er tegenaan dat het een dik en moeilijk oud boek is. Daarom werkt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) samen met BEAM en Youth for Christ aan een nieuwe Jongerenbijbel, voor en door jongeren, die in het najaar verschijnt. Tijdens de EO Jongerendag verschijnt een voorpublicatie. Het betreft een speciale editie van de Bijbel in Gewone Taal (BGT), samengesteld met advies van enkele jongerenpanels. De drie initiatiefnemers willen hiermee de Bijbel toegankelijk maken voor gelovige én niet-gelovige jongeren. Bezoekers van de EO Jongerendag vinden enkele voorbeeldpagina’s in hun programmaboekje; 200 jeugdwerkers krijgen op die dag de complete voorpublicatie. Bron:eo

  Image and video hosting by TinyPic

  CHRISTELIJKE ESCAPEROOM IN GOUDA☻ 15 juni☻ Kraak deze zomer de escaperooms van The Road. Na het succes van de afgelopen jaren, gaan de Goudse christelijke escaperooms weer open! Van 1 juli tot en met 24 augustus is LuMina Gouda omgebouwd tot dé escape room experience The Road.The Road heeft drie unieke escaperooms, gebaseerd op de Bijbel en het christelijk geloof van de tijd van het oude testament tot 2019. In de kamers zijn allerlei opdrachten, puzzels en cryptische aanwijzingen die je helpen om de sleutel, die je weer in vrijheid stelt, te vinden. Je hebt 60 minuten de tijd! In deze christelijke escaperooms zit de spanning vooral in het oplossen van de raadsels, en de gezelligheid in het samen op ontdekkingstocht gaan in de Bijbel.http://www.cjvgouda.nl/the-road bron:christelijknieuws

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!