bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
TROOSTEND ☻26 mei☻ Image and video hosting by TinyPicTERWIJL ALLERLEI GEDACHTEN IN MIJ OMGINGEN, WAREN HET JUIST UW TROOSTWOORDEN DIE MIJ OPBEURDEN. PSALM 94:19
Reacties op bericht (0)


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)


genezen2

GENEZEN VAN EEN AANGEBOREN AFWIJKING AAN DE DARMEN☻

29 mei☻

‘Vanaf mijn veertiende, vijftiende, begon ik last te krijgen van mijn darmen. Mijn buik zette op en voelde aan als een harde schild. ‘De dokters wilden het niet opereren, ze zouden alles uit elkaar moeten halen en als een puzzel weer in elkaar moeten leggen. Zoals de artsen haar aanraden, leert Suzanne ermee leven. Mijn moeder hoorde van een genezingsdienst die Jan Zijlstra zou houden in Zwijndrecht. Op 12 februari 2010 gaat zij met haar moeder mee naar de dienst, waar, als het moment aangebroken is dat er met zieken gebeden wordt., maar ik werd gelijk naar voren gevraagd. Hij legde toen in Jezus’ Naam de handen op en sprak tegen mijn darmen dat alles weer op de juiste plaats zou komen.’Suzanne’s darmen werden op dat moment verplaatst naar de juiste plek.Toen het afgelopen was, had ik nog niet helemaal het vertrouwen dat het over was. Ik zie het wel, dacht ik nog.’De moeder van Suzanne die in het betreffende ziekenhuis werkt, belde de specialist en legde uit wat er aan de hand was. ‘We konden aan het einde van die dag, het was Goede Vrijdag, komen. Uit het onderzoek blijkt dat ze gezond is. Ze hebben niks kunnen vinden.  Wat de medische wereld niet heeft kunnen doen voor haar, heeft God op een bijzondere en spectaculaire manier voor Suzanne gedaan. 

healing

GENEZEN VAN BANDBREUK IN DE POLS☻

29 mei☻

Het was een gewone dag, we waren net bij iemand op visite geweest en ineens viel ik op mijn pols en lag de fiets bovenop me. Bij de huisarts hoort Estelle dat het waarschijnlijk om de tabatière gaat, het kuiltje tussen de duim en de wijsvinger. Als tijdens de operatie blijkt dat het minder erg is dan gedacht, valt de ingreep mee. ‘Ze ontdekten wel dat er iets met de ellepijp was. Mijn hele arm moest toen in een groot, zwaar en dik gips. Al vanaf dat Estelle nog een klein meisje was las zij het boekje ‘Jan Zijlstra vertelt hoe Jezus kinderen geneest’.  We hadden in onze eigen kerk voor haar genezing gebeden, haar gezalfd met olie en Avondmaal gevierd. Toen er gevraagd werd wie gebed nodig had, ging ik naar voren en werd er met me gebeden. Toen hij ‘amen’ zei, voelde ik me warm van binnen worden en was de pijn ineens weg. Die avond heb ik gebeden en God gedankt!’

www.wingsofhealing.nl

Image and video hosting by TinyPic

PSALM☻

4 juni☻

Kinderen zijn een geschenk van de Heer. Hij geeft ze als beloning. Psalm 127:3/Ook kinderen zijn een geschenk van de Heer, je krijgt ze van hen.☻☻Kinderen worden te vaak gezien als een blok aan het been in plaats van als een aanwinst. Maar de Bijbel noemt kinderen een geschenk van de Here God een beloning. Mensen die kinderen als vermaak of lastpost zien, zouden ze beter kunnen zien als een kans om de toekomst vorm te geven. Als God ze hoog schat, mogen wij ze niet behandelen als lastpakken.

 

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

DE STEM LEVEN VOOR DE GEBOORTE

Cute Baby

CONCEPTIE: HET LEVEN BEGINT! 29 mei☻ Het leven begint bij de conceptie als een unieke, op zichzelf staande, levende cel. Er wordt niets nieuws aan toegevoegd, behalve zuurstof en voeding. De bevruchting vindt plaats als een zaadcel en een eicel samenkomen en één cel vormen. Deze cel is vol leven en draagt het unieke genetische ontwerp van een mens die nog nooit tevoren heeft bestaan. Het DNA in de 46 chromosomen van die kleine cel bevat alle gegevens over het geslacht, de kleur van de ogen, de grootte van de voeten, de hersencapaciteiten en andere lichamelijke kenmerken van deze nieuwe persoon. Bron:de stem

Image and video hosting by TinyPic

LEIDRAAD☻

JEZUS EN ABRAHAM☻

4 juni☻

JOHANNES 8:48-59☻

Jezus heeft eeuwig leven en geeft het aan ieder die in Hem gelooft.

Luister goed! Ik zeg jullie dat iemand die gelooft wat Ik zeg, nooit meer zal sterven."(vers 51)Jezus zei tegen haar: "IK BEN  de opstanding en het leven. Iedereen die in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij al gestorven is. 26 En iedereen die leeft en in Mij gelooft, zal nooit meer sterven. Geloof je dat?"

(Johannes 11:25-26)GEBED: Heer ik geloof dat U de Christus bent, de Zoon van de Vader, het Woord van de eeuwige God, vlees van ons vlees op aarde,Onze Schepper, Broeder en Vriend in de hemel. Amen

HISTORIANET/UITVINDINGEN

Image and video hosting by TinyPic

MISLUKTE PROJECTEN LEVERDEN BELANGRIJKE UITVINDINGEN OP☻

ELEKTRISCHE PEN SCHREEF OP HUID☻

18 juni☻

De beroemde Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison had nooit kunnen bevroeden welke wending zijn uitvinding zou nemen toen hij in 1876 zijn elektrische pen patenteerde. De pen was bedoeld als hulpmiddel voor het kopiëren van handgeschreven teksten. De New Yorker Samuel O’Reilly zag echter heel andere mogelijkheden voor Edisons uitvinding. O’Reilly, een bekende, ondernemende tatoeëerder, kwam langs een winkel die Edisons pen verkocht en woonde een demonstratie bij.  Die bracht hem op een idee, en zodoende vroeg hij in 1891 octrooi aan voor ’s werelds eerste elektrische tatoeëermachine – op basis van de technologie van de elektrische pen. De nieuwe machine bracht een revolutie teweeg in de tatoeagebranche en verving binnen korte tijd de oude, traditionele methoden, waarbij een tatoeage werd gezet door handmatig inkt in de huid te krassen en prikken.

Image and video hosting by TinyPic

VAGINALE ZEEP PRIKTE TE ERG☻

18 juni☻

Wat doet een producent als de overheid zijn ‘medicinale’ intieme zeep verbiedt, die al 30 jaar is gemarket als het middel dat het seksleven van vrouwen redt?

Lysol wist het wel. In plaats van de naam te veranderen bracht de firma het product nu aan de man als een schoonmaakmiddel met een sterk desinfecterende werking.

Het hoofdingrediënt van Lysol is dan ook een desinfectiemiddel, dat van oorsprong werd gebruikt ter bestrijding van cholera.

Bron:historica

MARGRIET/HANDIG

Image and video hosting by TinyPic

VOOR DEZE DINGEN (NAAST ETEN) KUN JE AZIJN GEBRUIKEN☻ 18 juni☻ Het is een echt wondermiddel: als je azijn in huis hebt, heb je bijna niets anders meer nodig. Van glansmix voor in je haar tot onkruidbestrijder. Wat kun je er eigenlijk niet mee? En dat alles voor zo’n veertig cent per fles. SOORTEN AZIJN: Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zijn. Rodewijnazijn is vooral bedoeld om mee te koken. Witte azijn kun je gebruiken in je eten én als schoonmaakmiddel. Schoonmaakazijn is, zoals de naam al doet vermoeden, echt alleen bedoeld om mee schoon te maken. En als laatste heb je nog appelazijn, misschien wel de meest veelzijdige van allemaal. Het onderstaande lijstje gaat dus op voor witte azijn en appelazijn. Dit kun je er allemaal mee doen.

 

banaan-bewegende-animatie-0012

HANDIGE TRUCJES OM JE BANANEN LANGER GOED TE HOUDEN☻ 23 mei☻ Bananen kunnen best frustrerend zijn: dagenlang liggen ze knalgroen in de fruitmand en dan ineens zijn ze bruin en melig. Hoe kun je dit voorkomen om wél een keer van die perfecte, gele en stevige banaan te kunnen genieten? De vruchten blijven langer goed wanneer je ze samen aan de tros laat zitten. Het werkt nóg beter wanneer je ze ophangt in plaats van neerlegt. Dan krijgen ze namelijk geen bruine of beurse ‘ligplekken’.Bananen verspreiden etheen of ethyleen – het stofje dat ervoor zorgt dat ze rijpen – via hun stelen. Hoe minder van dit gas zich kan verspreiden, hoe langzamer het rijpingsproces gaat. Daarom helpt het om de steel van de tros in te pakken met wat plastic.

Bron:margriet

LIJF EN LEVEN

Sorrow

IK WIL EEN SAAI LEVEN☻ 26 mei☻ Als Ingeborg (51) na de geboorte van haar twee kinderen ontdekt dat ze Asperger heeft, voelt dat bevrijdend. Het is nog maar het begin van een lange, eenzame omweg. “Ik heb geleerd dat ik saaie dagen nodig heb om mezelf gelukkig te voelen.”Ingeborgs’ jongste zoon is 2,5 jaar als hij de diagnose klassiek autisme krijgt.“Ik kreeg een burn-out. Ik kon niet verder. Mijn hele leven heb ik geloofd, maar dit was de eerste keer dat ik me echt overgaf aan God. Ik ervoer een soort rust.Veel vriendinnen heb ik niet. Hart tot hart ontmoetingen zijn schaars voor mij. Ook in de kerk heb ik niet veel persoonlijke contacten. Dat doet soms pijn en voelt eenzaam. Bloggen is nu mijn uitlaatklep. Wie ik zelf was, moest ik opnieuw ontdekken. Ik dacht dat mijn burn-out het keerpunt was in mijn leven. Ingeborg is nog steeds onderweg. “Op een gegeven moment ben je uitbehandeld, dan moet je het zelf weer gaan doen. Autisme blijft je leven lang;Maar het maakt dat ik me niet continu sociaal hoef aan te passen en alles in mijn eigen tempo op mijn eigen manier kan doen. Ik heb geleerd dat ik een saai leven nodig heb om mezelf gelukkig te voelen.

Going on Vacation

ONTSPANNEN MEI VAKANTIE☻ 26 mei☻ Heerlijk, die meivakantie. Maar soms kun je je juist tijdens de vakantie gestrest raken van alles wat je wéér van jezelf moet. Hoe kun je in de vakantie echt ontspannen?Zet je e-mail op ‘afwezigheidsassistent’ en neem je voor de hele vakantie geen werkmail te checken. Zet alle appmeldingen op je telefoon uit, met name WhatsApp.Heb je kinderen? Spreek van tevoren met je kinderen af hoe de vakantie eruit gaat zien. Laat je niet gek maken door alle activiteiten en geplande evenementen op social media. Doe even he-le-maal niks. Je bent geen slecht mens als je luiert en je kinderen laat aanrommelen.Doe de dag voor de vakantie de belangrijkste weekboodschappen. Zo ren je je niet rot naar de winkel. Stuur je kinderen een dagje uit logeren (Need I really say more?) en ga zelf een nachtje weg, of, ook fantastisch voor ouders: geniet van een sereen en leeg huis.

Bron:eva

GEZONDHEID

Image and video hosting by TinyPic

SMERIGHEID ONDER ACRYLNAGELS EN NAGELS VOOR DE REST VAN JE LEVEN KWIJT☻ 23 mei☻ Sommige vrouwen vinden acrylnagels erg mooi en gaan regelmatig naar een nagelstudio om deze te plaatsen. Anderen vinden de kunstnagels echter afschuwelijk, ongemakkelijk, nep, ongezond en vooral erg onhygiënisch.Maar het is een feit dat nepnagels behalve veel smerigheid ook een heleboel gevaren met zich kunnen meebrengen. Zo zijn er al talrijke vrouwen die hun natuurlijke nagels voor de rest van hun leven zijn kwijtgeraakt door het plaatsen van acrylnagels. Hun nagelbedden zijn onherstelbaar beschadigd, wat erin heeft geresulteerd dat de natuurlijke nagels nooit meer groeien.Het advies van de meeste internationale experts is om de natuurlijke groei van je eigen nagels te stimuleren en deze vervolgens ook qua hygiëne goed te verzorgen. Bron:gfc

Image and video hosting by TinyPic

IK WIST NOOIT HOE GOED HET VOELDE OM EEN SLANKE VROUW TE ZIJN☻ 23 mei☻ Nooit heb ik mij zo mooi gevoeld. Zo vrij, gezond, slank en mooier door het leven gaan is fantastisch. Ik ben zoveel gelukkiger nu. Nee, eigenlijk ben ik nu pas gelukkig. In mijn periode als dik kind en jonge vrouw heb ik mij nooit gelukkig gevoeld. “Door een speciale kuur bij Constantin met Grannur in combinatie met Gemberslank en HIIT ben ik in een korte tijd meer dan een derde van mijn lichaamsgewicht kwijtgeraakt en heb nu een beter en nieuw leven gekregen.Ik voel mij bovendien veel gezonder, mooier en geniet echt veel meer van het leven. Ik raad een ieder die te dik is aan om er wat aan te doen. Je kan veel meer genieten van het leven als je slank bent”,“Dik zijn kan een heleboel problemen met zich meebrengen. Het is zeer ongezond en daarenboven helemaal niet mooi”, stelt de ervaren expert.Bron:gfc

HISTORIA-UITVINDIGEN

Image and video hosting by TinyPic

AMBITIEUS PROJECT MOEST LONDON REDDEN☻ 4 juni☻ De stank van uitwerpselen maakt midden 19e eeuw het leven van de Londenaren tot een hel. Er wonen inmiddels ruim twee miljoen mensen in ’s werelds grootste stad, en van hygiëne is geen sprake meer. Slechts een groots bouwproject kan voorkomen dat Londen wegzakt in het vuil. Een doordringende poeplucht hangt in de zomer van 1858 in Londen. Vanuit de Theems, die door de miljoenenstad kronkelt, stijgen verstikkende dampen op die als een deken over de Britse hoofdstad liggen. De rivier is één groot open riool, waarin urine, uitwerpselen en industrie-afval terechtkomen. De bruine prut die zo ontstaat riekt zo dat het zelfs in de chicste wijken van de stad niet meer prettig toeven is. De rijke dames en heren moeten geparfumeerde zakdoeken voor hun neus houden.

Image and video hosting by TinyPic

CHOLERA IN LONDON☻ 4 juni☻ De stank is het gevolg van de snelle groei van de grootste stad ter wereld, die nog een primitieve infrastructuur kent. De laatste immigranten waren meer dan 100.000 Ieren die de hongersnood in hun land ontvlucht waren. De stad is vol, en in de arme wijken delen families van acht of negen personen vaak één kamer van 25 vierkante meter, waar ze slapen, koken en de was doen. Elke dag produceren de inwoners een enorme berg afval, die in de Theems verdwijnt. De levensader van de stad is een smerige vuilnisstroom geworden, die besmettelijke ziekten verspreidt waar vele inwoners aan bezwijken.Er moet iets gebeuren, anders gaat Londen aan zijn eigen succes ten onder.

Bron:historia.nl

REFDAG

Image and video hosting by TinyPic

KAMER WIL ONDERZOEK NAAR HOMOGENEZING☻ 29 mei☻ Het ministerie van VWS moet een diepgaand en onafhankelijk onderzoek laten doen naar de vraag of en in welke mate er in Nederland homogenezingsbehandelingen of conversietherapieën worden aangeboden. Bij EenVandaag kwam een man aan het woord die tientallen jaren geleden deelnam aan een door een evangelische jeugdorganisatie georganiseerde vakantie op een boerderij in Doornspijk. Duiveluitdrijvers zouden daar hebben geprobeerd zijn geaardheid te veranderen. RTL liet een ex-lid van een vrije baptistengemeente en een oud-jongerenwerker uit een pinkstergemeente aan het woord. Beiden bevestigden dat hun kerk uitdroeg dat homo’s door het gebed van hun gevoelens kunnen worden bevrijd

Image and video hosting by TinyPic

STICHTING VOLHARDING WIL GEVANGENEN TOERUSTEN MET BIJBELSTUDIE☻ 29 mei☻ „Jezus predikt onderwerping aan gezag, de gevangeniscode zegt: zet ze betaald.” Het dagboek ”Zitten met God” van James Vogelzang, vanuit het Engels in het Nederlands vertaald op initiatief van Stichting Volharding, wil Bijbelstudie onder gevangenen stimuleren.Gevangenen zitten natuurlijk onvrijwillig in de gevangenis, meestal als gevolg van foute keuzes, moeilijke omstandigheden of verslavingen. Gevangenzitten betekent dan ook vaak crisis. Je hebt geen controle meer over je eigen leven, je loopt regelmatig keihard tegen jezelf aan. Je toekomst is onzeker en er kan sprake zijn van schuldgevoel en frustratie. Het is daarom van groot belang dat gedetineerden in aanraking gebracht kunnen worden met het bevrijdende Evangelie van Gods genade.”

Image and video hosting by TinyPic

EO JONGERENDAG: JEZUS IS HET LICHT. DAT IS SUPER VET☻ 26 mei☻ Als nieuwe locatie voor de EO-Jongerendag is Ahoy in Rotterdam de organisatie goed bevallen. De bezoekers mogen dichter bij de bands komen. De EO-Jongerendag is een megaparty met topartiesten. Maar ook voor stilte en pijn is er ruimte. ‘Zonder de littekens zou ik Jezus niet kennen.’ ROTTERDAM ‘Klaar om te dansen? Hier is Beam full energy!’ Na zijn openingsspeech kondigt presentator Joram Kaat de EO-huisband aan. Al gauw is het een en al dreunende beats, en die geluiden heeft uw verslaggever lang niet meer gehoord. De laatste keer dat hij überhaupt in Ahoy was, was voor een concert van Bob Dylan. Die naam zal de meeste tieners op de EO-Jongerendag niets zeggen, zij komen hier voor de band Hillsong Young and Free en voor Tauren Wells. Twee namen die de crème de la crème vormen van de christelijke muziek van vandaag.Bomvol zit het in Ahoy Rotterdam, met 15.000 jongeren. …Bron:nd.nl

Image and video hosting by TinyPic

38 PROTESTANTSE KERKEN SLUITEN EEN VERBOND☻ 26 mei☻ Achtendertig protestantse kerken en geloofsgemeenschappen sluiten komende week een Verbond van Kerken. Ze gaan de kerkelijke eenheid concreet ‘bevorderen en vieren’. DORDRECHT: De ondertekening van de ‘Verklaring van Verbondenheid’ gebeurt woensdag tijdens de slotzitting van de Nationale Synode in de Grote Kerk in Dordrecht. Tot de kerken die tekenen behoren de Protestantse Kerk in Nederland, de drie kleinere gereformeerde kerken en verder baptisten, evangelische en pinksterkerken, remonstranten en migrantenkerken. Grote afwezigen vormen reformatorische kerken, zoals de Gereformeerde Gemeenten en de Hersteld Hervormde Kerk. Binnen het verbond beloven de 38 kerken en geloofsgemeenschappen elkaar de komende vijf jaar te erkennen en te helpen, van elkaar t …Bron:nd.nl

 

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook

 • SEXUALITEIT IS GESCHAPEN DOOR GOD EN KOMT VAN GOD.

  Cute smileys hug

  HUWELIJK VRIENDSCHAP EN SEXUALITEIT☻ 26 mei☻ De Bijbelse principes lijken misschien ouderwets en uit de tijd, maar in ieder geval zijn deze tegengesteld aan de huidige tijdgeest. Wij moeten ons echter niet aanpassen aan de tijdgeest, maar enkel en alleen aan de norm van de Bijbel. Ik durf te beweren dat onze God en Schepper weet wat voor ons, Zijn schepselen, het beste is. Zijn geboden zijn geen pesterijen om onze bewegingsvrijheid in te perken, maar uitdrukking van Zijn liefde en dienen tot onze bescherming en ons welzijn. Gehoorzaamheid aan Zijn principes en richtlijnen leidt ons tot de ware rijkdom in het leven tot geborgenheid en zekerheid.

  Image and video hosting by TinyPic

  HUWELIJK VRIENDSCHAP SEXUALITEIT☻

  12 juni☻

  God zwijgt niet over dit zo belangrijk onderwerp; in Zijn Woord, de Bijbel, heeft Hij ons geopenbaard hoe Hij over liefde, vriendschap, sexualiteit en huwelijk denkt. Alleen Hij weet wat werkelijk goed voor ons is. Alleen Hij heeft het recht bindende normen vast te stellen. Daarom is het voor ons mensen van het grootste belang te weten, wat Hij ons daarover geopenbaard heeft. Het doel van deze brochure is dat samen te ontdekken.

     Gastenboek
 • fijne dag !
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • fijne Pinksterdagen ...
 • Gezegende Pinksterdagen toegewenst
 • Joanne was hier

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Jezus

  OPENHANDS

  EEN GLIMP VAN DE HEMELS☻

  23 mei☻

  Stel je eens een plek voor.

  Waar je altijd vrij bent

  Vrij van zondige begeerte

  Vrij van schuldgevoel

  Vrij van minderwaardigheid

  Vrij van diep verdriet

  of bevroren woede

  Stel eens een plek voor

  Waar je thuis bent

  Een plek waar jij je geborgen weet

  Een plek waar jij je begrepen voelt

  Een plek waar je volkomen jezelf kunt zijn

  Jezusbidden

  EEN GLIMP VAN DE HEMEL (vervolg)

  23 mei☻

  Stel je eens een plek voor

  met de mooiste natuur

  met onbekende kleuren

  Met onbekende werelden

  Een plek vol harmonie

  Stel je een plek voor

  waar Jezus koning is

  Hij die zieken genas

  Hij die zich liet vastspijkeren aan een kruis

  Hij die de dood overwon

  Stel je een plek voor

  waar Jezus jou omarmt

  En je tranen afwist

  Zo'n plek

  is een glimp van de hemel...

  bron:openhands.nl


  Image and video hosting by TinyPic

  SPREUKEN

  8 juni☻

  Als je verbergt dat je iemand eigenlijk niet mag, ben je schijnheilig. Als je slechte dingen over andere mensen rond vertelt, ben je een dwaas. Spreuken 10:18/Als je iemand haat, kun je een leugenaar of een dwaas worden. Als je probeert je haat te verbergen, zul je eindigen als een leugenaar. Als je roddelt over een ander en het blijkt dat je je vergist hebt, ben je een dwaas. De enige uitweg is dat je je haatgevoelens toegeeft aan God. Vraag Hem je hart te veranderen, je te helpen lief te hebben in plaats van te haten.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  EVA/LIEFDE EN RELATIE

  I love you spray paint

  EEN BIJZONDERE BOERENBRUILOFT NA 45 JAAR HUWELIJK: NOU VINDT MAAR WEER ZO EEN VROUW☻ 18 mei☻ Louis en Wilma zijn al 45 jaar getrouwd. Maar ze geven elkaar voor de tweede keer het jawoord, tijdens het jaarlijkse boeren bruilofstsfeest van Aalst. “Ik heb leren begrijpen dat ik moet luisteren naar haar.”Het 45-jarige huwelijk ging niet altijd van een leien dakje. Op een gegeven moment besloot het echtpaar er een therapeut bij te halen, om hun huwelijk te kunnen redden. Louis is een makkelijke prater, maar moest leren om te luisteren naar Wilma. Toen Louis en Wilma hoorden over het boerenbruiloftsfeest in Aalst, grepen ze deze bijzondere gelegenheid aan om elkaar opnieuw het jawoord te kunnen geven. Wilma: “Voor mij voelt dat als een hernieuwing van de trouwbeloften. Want je moet dan toch weer een beetje laten zien dat je van elkaar houdt.”

  Image and video hosting by TinyPic

  OOK ALS ONVRUCHTBAAR STEL KUN JE HEEL VRUCHTBAAR ZIJN☻

  29 mei☻

  Jarenlang wil ze niets liever. Een kind. Liever vandaag dan morgen. Maar voor verloskundige Reina (31) is het bijna onmogelijk om op de natuurlijke manier zwanger te raken. Haar kinderwens wordt een obsessie, tot die ene preek op zondagochtend. “In één klap was ik niet meer jaloers op vriendinnen met baby’s. Het was echt een cadeautje.”Uit een boek van iemand die hetzelfde meemaakte, leerde ik: Ook als onvruchtbaar stel kun je heel vruchtbaar zijn. In het Oude Testament geeft God de opdracht om de aarde te bevolken en vruchtbaar te zijn. Als Jezus naar de hemel gaat, zegt hij: ‘Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen.’ Hij heeft het niet over fysieke vruchtbaarheid. Het is het begin van een nieuwe orde. Ik besefte dat we ook vruchtbaar kunnen zijn door ons evangelisatiewerk voor Dabar, als teamlid van de Alphacursus, bij de jeugdclub van de kerk. We kunnen samen zulke mooie dingen doen door onze gaven en talenten te bundelen.

  Bron:eva


  DPM/HOOP

  Image and video hosting by TinyPic

  HOOP IS VAN LEVENSBELANG☻ 29 mei☻ Onze Vader deed ons opnieuw geboren worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden.(1 Petrus 1:3) Misschien ken je het gezegde: Where there is life, there is hope… (Waar leven is, daar is hoop.) Er zit veel waarheid in dat gezegde. Maar het tegenovergestelde is ook waar: Waar hoop is, daar is leven (in Nederland ook wel bekend als: Hoop doet leven). Naar mijn mening is hopeloosheid zonder hoop zijn - een van de meest trieste situaties in een mensenleven en ontelbare miljoenen mensen op deze wereld vandaag zijn hopeloze mensen. Maar God zij dank, jij en ik hoeven niet zonder hoop te zijn!

  Image and video hosting by TinyPic

  ECHTE HOOP☻ Ik geloof dat echte hoop, zoals de Bijbel haar laat zien, iemand een compleet nieuw zich op het leven kan geven. Paulus zegt: En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde. (1 Korintiërs 13:13) Paulus maakt ons bekend met de drie grote, blijvende geestelijke realiteiten van het christelijke geloof. Veel van wat wij ervaren in dit leven zal komen en gaan. Sommige dingen ervan zullen voor een periode belangrijk zijn, of voor een bepaalde situatie die we tegenkomen. Maar de drie realiteiten die voor altijd zullen blijven, zijn geloof, hoop en liefde.Bron:dpm


  BOEKEN

  Image and video hosting by TinyPic

  JOY☻ 18 juni☻ Patti Callahan is de auteur van een tiental veelgeprezen romans. In haar laatste boek: Joy. De vrouw die C.S. Lewis liefhad treedt Davidman uit de schaduw van haar beroemde echtgenoot. De roman werpt een helder licht op haar pittige persoonlijkheid, haar kwaliteiten als schrijfster en haar intense worsteling met de mysteries van God en van het leven. Rachel McMillan sprak met Callahan over haar kijk op deze opmerkelijke liefdesgeschiedenis. Patti Calahan

  Image and video hosting by TinyPic

  ZONDEBOK☻ 18 juni☻ Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog ‘Zondebok’ van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt. Jacobine van den Hoek

  Image and video hosting by TinyPic

  DE BIJENHOUDER VAN ALLEPPO☻ 18 juni☻ Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.Christi Lefteri

  Image and video hosting by TinyPic

  E DIEF VAN KORINTE☻ 18 juni☻ ‘De dief van Korinte’ van Tessa Afshar is een spannende, Bijbels geïnspireerde roman die zich afspeelt in de eerste eeuw na Christus, ten tijde van de apostel Paulus.De jonge Ariadne vlucht vanuit het voor haar beklemmende Athene naar haar vader in Korinte. Daar komt ze erachter dat haar vader een beruchte dief is. Ze wil hem beschermen, maar komt daardoor zelf in gevaarlijke situaties terecht. Dan ontmoeten Ariadne en haar vader de apostel Paulus. Hun vriendschap met hem verandert hun leven en laat hen nadenken over een toekomst waarvan ze nooit hadden durven dromen.Tessa Afshar Bron:puurvandaag.nl


  ISRAELNIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  RED DE WERELD EET EEN SPRINKHAAN☻ 29 mei☻ We weten allemaal dat het eten van vlees en zuivel niet goed is voor de planeet, dus om de Wereld Milieu Dag op 5 juni te vieren, maakte ISRAEL21c een speciale aflevering van “Tayim” : geroosterde sprinkhanen in zaatar olie.Experts vertellen ons al jaren dat het eten van vlees en zuivelproducten niet goed is voor het milieu. En nu niet meteen je neus ophalen, sprinkhanen zijn een duurzame voedselbron die rijk is aan eiwitten en aminozuren, en met een zeer laag verzadigd vet en cholesterol. Ze zijn koosjer en halal, hebben een zeer lage watervoetafdruk, hebben een lage uitstoot van broeikasgassen en produceren geen afval. Ze kunnen ook het hele jaar door worden geproduceerd.Bron:Israeltoday

  Image and video hosting by TinyPic

  JODEN VAN MYANMAR BLIJVEN BUITEN SCHOT☻ 29 mei☻ De Joodse gemeenschap van Myanmar – ook wel Birma genaamd – blijft in tegenstelling tot andere religieuze minderheden buiten schot. Waar moslims en christenen in het boeddhistische Zuidoost-Aziatische land vervolgd worden, zijn het de Joden die hun gang mogen gaan. Myanmar telt een groep van tussen de twintig en vijftig zielen, aangevuld met circa honderd Joodse expats, waaronder personeel van de Israëlische ambassade.In een ver verleden had de Joodse gemeenschap van Myanmar drieduizend leden. In de Britse koloniale tijd waren zij vanuit Irak en India naar het land gekomen. Om het Joodse leven nieuw leven in te blaze, richtte hij in 2006 het reisbureau Myanmar Shalom op om Joodse toeristen naar het land te trekken. Jaarlijks neemt het Joodse toerisme ook toe.Antisemitisme kent Myanmar niet en beveiliging van de synagoge is onnodig. Bron:jonet.nl


  PUNTUIT/LCJ

  Image and video hosting by TinyPic

  GEMEENTE MOET VOOR JONGEREN ALS EEN WARM NET ZIJN☻ 29 mei☻ Wat fijn als je kunt zeggen dat je uit een warm nest komt, een nest waarin je met liefde bent grootgebracht. Zo’n warm nest is belangrijk voor de rest van je leven.”Vervolgens wees hij op Psalm 84, waar de mus een huis vindt en de zwaluw bij Gods altaren een nest voor zijn jongen. „Zo vinden vogels een thuis in Gods huis, een warm nest. Zo kun je ervoor zorgen dat de gemeente en het jeugdwerk een warm nest zijn, een plaats waar het veilig is, waar liefde woont en voedsel wordt uitgedeeld.”Jongeren hebben de kerk als moeder nodig, stelde ds. Janse.Wat is het belangrijk om de kerk als sprekende moeder te hebben. Een moeder die in een warm nest haar kinderen de weg wijst in Gods inzettingen. Een kerk die jongeren voedt met de schat van het Evangelie.”Jongeren willen gezien worden, willen erbij horen en serieus genomen worden. Geef ze gelegenheid om vragen te stellen op huisbezoek en de catechisatie.”Het is gemakkelijk om het nest te bevuilen. Er zijn genoeg fouten te vinden. Toch bieden kerk en jeugdwerk onze jongeren een veilige plek buiten het paradijs. Neem ze mee in het gebed.”Bron:puntuit

  Image and video hosting by TinyPic

  GOD PAST NIET IN DE IKEA KAST☻ 29 mei☻ Refojongeren accepteren probleemloos het christelijk geloof, zo blijkt uit onderzoek*. Ze zijn ervan overtuigd dat de Bijbel gelijk heeft en het christendom het enige juiste geloof is. Kritische vragen stellen ze niet. Alles slikken ze voor zoete koek. Goed nieuws dus voor ouders, docenten en ambtsdragers. Die hoeven niet bang te zijn voor irritante of zelfs 'zondige' vragen.Het christelijk geloof is geen overzichtelijke Ikeakast, waarbij je alle vragen en antwoorden netjes in vakken kunt sorteren. Want in welk vak zou God Zelf moeten passen? Hij openbaart zich als ‘IK BEN DIE IK BEN’ (Exodus 3:14) – niet te grijpen, niet te bevatten, maar toch: Aanwezig. Geloven betekent ook: Toegeven dat je niet op alle vragen een antwoord hebt en dat we nu nog in een ‘wazige spiegel’ kijken (1 Korinthe 13:12). Geloven is een ‘lege hand’ (Maarten Luther). Het is zwak durven zijn, struikelen, stamelen, erkennen dat je geen ‘superchristen’ bent.Dat het qua ‘levensheiliging’ niet echt top gaat (of allesbehalve top). Maar ook dat je steeds meer, met vallen en opstaan, gaat beseffen: Het hangt niet van mij en mijn ‘supergeloof’ af. Elke dag, elk uur, elke ademtocht: ik leef van genade. “There is a Redeemer.”Bron:lcj.nl


  bijbelboek

  NIEUWE JONGEREN BIJBEL☻ 15 juni☻ Christelijke jongeren vinden de Bijbel belangrijk, maar lopen er tegenaan dat het een dik en moeilijk oud boek is. Daarom werkt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) samen met BEAM en Youth for Christ aan een nieuwe Jongerenbijbel, voor en door jongeren, die in het najaar verschijnt. Tijdens de EO Jongerendag verschijnt een voorpublicatie. Het betreft een speciale editie van de Bijbel in Gewone Taal (BGT), samengesteld met advies van enkele jongerenpanels. De drie initiatiefnemers willen hiermee de Bijbel toegankelijk maken voor gelovige én niet-gelovige jongeren. Bezoekers van de EO Jongerendag vinden enkele voorbeeldpagina’s in hun programmaboekje; 200 jeugdwerkers krijgen op die dag de complete voorpublicatie. Bron:eo

  Image and video hosting by TinyPic

  CHRISTELIJKE ESCAPEROOM IN GOUDA☻ 15 juni☻ Kraak deze zomer de escaperooms van The Road. Na het succes van de afgelopen jaren, gaan de Goudse christelijke escaperooms weer open! Van 1 juli tot en met 24 augustus is LuMina Gouda omgebouwd tot dé escape room experience The Road.The Road heeft drie unieke escaperooms, gebaseerd op de Bijbel en het christelijk geloof van de tijd van het oude testament tot 2019. In de kamers zijn allerlei opdrachten, puzzels en cryptische aanwijzingen die je helpen om de sleutel, die je weer in vrijheid stelt, te vinden. Je hebt 60 minuten de tijd! In deze christelijke escaperooms zit de spanning vooral in het oplossen van de raadsels, en de gezelligheid in het samen op ontdekkingstocht gaan in de Bijbel.http://www.cjvgouda.nl/the-road bron:christelijknieuws

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!