bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
TROOSTEND ☻26 mei☻ Image and video hosting by TinyPicTERWIJL ALLERLEI GEDACHTEN IN MIJ OMGINGEN, WAREN HET JUIST UW TROOSTWOORDEN DIE MIJ OPBEURDEN. PSALM 94:19
18-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben niet geschikt voor dit leven

IK BEN NIET GESCHIKT VOOR DIT LEVEN

“Ik voelde alleen maar zwartheid, leegte en hopeloosheid. Een eindeloze donkere tunnel, waar geen licht doorheen komt,” vertelt Elise Brouwer (32). Eind 2013 raakte ze in een depressie.

Elise: “Ik worstelde heel erg met een fysiek probleem: hyperhidrosis. Dat betekent dat je overmatig zweet. Ik had altijd grote zweetplekken onder mijn armen, die ik verstopte met dikke lagen kleding of met donkere kleding. Ik schaamde mij hier enorm voor. Elke seconde van de dag moest ik eraan denken. Ik zat er zo erg mee, dat ik dacht: misschien moet ik maar gewoon stoppen met leven, want dit gaat gewoon niet meer zo. Toen deze gedachte bij me opkwam, wist ik dat ik hier iets mee moest doen en ben ik na een huisartsbezoek in therapie gegaan.

Image and video hosting by TinyPic

ONVERWERKTE EMOTIES

Met mijn moeder heb ik gebeld over de hyperhidrosis. Terwijl mijn ouders en ik normaal gesproken niet over onze gevoelens praten. Toen ik dat voor het eerst deed, volgden er veel gesprekken over mijn jeugd. Er ging een soort van beerput open. Als kind heb ik bijvoorbeeld een aantal zelfmoorden meegemaakt van docenten en daar kon ik vroeger niet over praten. Ik had ze weggestopt. Ik was dus al vrij somber door die hyperhidrosis en toen kwamen al die onverwerkte emoties uit mijn jeugd er ook nog bij. Alles bij elkaar maakte het erg zwaar.

WE HOEVEN HET ALLEEN VOL TE HOUDEN TOT DE VOLGENDE MINUUT

In het begin bleef ik gewoon doorgaan met mijn werk als docent. Wonderlijk genoeg. Het was ook een afleiding, op mijn werk hoefde ik in ieder geval niet aan die ellende te denken. Door de depressie ging ik steeds slechter slapen. Op een gegeven moment sliep ik bijna niet meer en werkte ik nog wel heel hard. Ik stortte in op mijn werk en dacht: ik moet nu naar huis. Uiteindelijk heb ik een jaar thuis gezeten. Soms kwam ik de dagen echt van minuut tot minuut door. Ik voerde dan een soort intern gesprek met mezelf: ‘We hoeven het alleen vol te houden tot de volgende minuut.’ Het is puur overleven. Je bent met niks anders bezig dan de tijd doorkomen en hopen dat het de volgende dag een klein beetje beter gaat.

De gedachte dat ik me eigenlijk niet zo mocht voelen, kwam ook wel eens boven, want er zijn mensen die geen huis en geen eten hebben. Gelukkig reageerden bijna alle mensen in mijn omgeving begripvol en erg ondersteunend. Al kreeg ik soms ook goed bedoelde adviezen, zoals: ‘Ga lekker even op vakantie, dan voel je je daarna wel weer beter’ of de vraag: ‘Heb je de stijgende lijn alweer te pakken?’ Dat vond ik heel confronterend. Dan voelde het alsof het altijd maar beter moest gaan, terwijl ik heel lang geen stijgende lijn had. Ik wist wel dat het goed bedoeld was, alleen legde het extra druk op me. Bron:Puurvandaag

Iedereen is geschikt voor dit leven. God heeft de mens uitgekozen om op deze aardbol voor een korte tijd te mogen leven. We zijn op deze aardbol niet voor ons zelf maar voor God.

18-04-2019 om 15:30 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (2)
15-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De momo-bedreigingen laten we geen risico nemen met onze kinderen

DE MOMO-BEDREIGING LATEN WE GEEN RISICO NEMEN MET ONZE KINDEREN

Een eng popachtig figuur dat bekend is als ‘Momo’, haalt de nieuwskoppen en krijgt veel aandacht op social media. Ze verschijnt op telefoons van kinderen via WhatsApp of is ingesloten in kinderfilmpjes op YouTube, en daagt hen uit om zichzelf te verwonden. Vanzelfsprekend is dit een reden voor veel zorg voor ouders, ondanks het feit dat sommige nieuwskanalen de #MomoChallenge nepnieuws hebben genoemd.

Image and video hosting by TinyPic

Of de uitpuilende ogen en kwaadaardige lach van Momo ervoor zorgen dat kinderen zichzelf pijn doen of niet, dit is een gelegenheid voor ouders om de online activiteiten van hun kinderen nog eens onder de loep te nemen en hen te waarschuwen voor dergelijke gevaren. Helaas zullen er altijd mensen zijn die jonge mensen op een dwaalspoor willen brengen, door te proberen hen te manipuleren dingen te doen achter de rug van hun ouders om en hen niet te vertellen over de angst voor de boosdoener “die achter hen aankomt”.

Momo is niet te verklaren, net als een computervirus dat er zonder ogenschijnlijke reden op uit is vernieling te veroorzaken. Waarom zou iemand onschuldige kinderen willen bang maken, bedreigen en schaden? Het riekt naar de boosaardige clownverschijningen die een paar jaar geleden het nieuws haalden en gericht waren op angst zaaien. Het kwaad kan niet worden verklaard – het bestaat samen met het demonische rijk dat mensen in allerlei soorten angst en gebondenheid houdt.

De waarheid is dat God niet wil dat iemand in angst of gebondenheid leeft, vooral kinderen niet. En Jezus Zelf gaf een ferme waarschuwing aan iedereen die kinderen zou schaden. “Maar wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, aanstoot geeft, voor hem zou het beter zijn dat een molensteen aan zijn hals hing en hem liet verdrinken in het diepste van de zee” (Mattheüs 18:6).

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS

National Online Safety (NOS) in het VK heeft de voorzorg genomen ouders te waarschuwen voor Momo. Het advies is:

– Vertel hen dat het niet echt is;

– Wees aanwezig;

– Praat regelmatig met je kind;

– Verzeker je ervan dat je ouderinstellingen hebt aangezet

– Deel dat ze niet zouden moeten toegeven aan groepsdruk (meedoen)

– Echt of nep? Wees erop bedacht wat je deelt omdat het ook voor meer bezorgdheid kan zorgen; en

– Mensen zullen altijd een manier vinden om ouderinstellingen te omzeilen, dus rapporteer en blokkeer zo snel mogelijk alles wat je schadelijk of ongepast vindt. Bron:cip

15-04-2019 om 15:27 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Kinderen
>> Reageer (1)
09-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze moeder kan schrijven

DEZE MOEDER KAN SCHRIJVEN

Kijk.” De juf op de kleuterschool in Nagydobrony laat me een handgeschreven briefje zien. Omdat ze wel weet dat ik het Hongaars niet kan lezen, vertelt ze meteen: “Dit is van een moeder, die schrijft dat haar zoontje ziek is en dus niet naar school kan komen.” “Mooi dat de moeder de moeite neemt om een briefje te schrijven,” reageer ik.

Image and video hosting by TinyPic

“Ja,” zegt de juf, “maar wat echt bijzonder is: Deze moeder kan schrijven! Zij is via onze school op de basisschool gekomen en heeft die voor een flink stuk afgemaakt. Daardoor is ze ook niet als tiener getrouwd en heeft ze niet op haar veertiende haar eerste kind gekregen. Zij kan nu ook thuis zonder hulp de administratieve zaken regelen. En de komende jaren kan ze ook haar zoontje helpen met het huiswerk. De meeste Romaouders kunnen dat niet, omdat ze zelf analfabeet zijn. Daardoor kunnen hun kinderen niet meekomen op de basisschool, want ze maken nooit huiswerk. Daarom is ook de huiswerkhulp in de middag op school zo belangrijk. Dat helpt de kinderen op school te blijven.”

Soms denk je: Waar doen we het allemaal voor. Maar zo’n voorbeeld maakt blij en geeft moed om door te gaan.

Stichting HOE ondersteunt een aantal scholen in Oekraïne waar Romakinderen voorbereid worden op het reguliere basisonderwijs. De bedoeling is om op die manier uitval uit het basisonderwijs te voorkomen.

Gebrek aan onderwijs/opleiding, discriminatie, armoede, criminaliteit, een slecht imago: de combinatie van deze dingen zorgt ervoor dat Roma ook nu vaak een ‘ondergeschikte’ plaats in de maatschappij hebben. Stichting HOE gelooft dat onderwijs, maar daarnaast ook het evangelie van Jezus Christus, echt verandering kan brengen in de cultuur van Roma. Bron:cip

09-04-2019 om 16:29 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Kinderen
>> Reageer (1)
03-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie: ze is niet geschikt voor dit leven

DEPRESSIE: ZE IS NIET GESCHIKT VOOR DIT LEVEN

“Ik voelde alleen maar zwartheid, leegte en hopeloosheid. Een eindeloze donkere tunnel, waar geen licht doorheen komt,” vertelt Elise Brouwer (32). Eind 2013 raakte ze in een depressie.

Elise over haar depressie: “Ik worstelde heel erg met een fysiek probleem: hyperhidrosis. Dat betekent dat je overmatig zweet. Ik had altijd grote zweetplekken onder mijn armen, die ik verstopte met dikke lagen kleding of met donkere kleding. Ik schaamde mij hier enorm voor. Elke seconde van de dag moest ik eraan denken. Ik zat er zo erg mee, dat ik dacht: misschien moet ik maar gewoon stoppen met leven, want dit gaat gewoon niet meer zo. Toen deze gedachte bij me opkwam, wist ik dat ik hier iets mee moest doen en ben ik na een huisartsbezoek in therapie gegaan.    

Image and video hosting by TinyPic

IK LEER JOU LEVEN

De mate waarin ik God ervoer, verschilde erg in die tijd. Ik heb tijden gehad dat ik helemaal niks van God kon ervaren. Dan kon ik ook niet bidden of Bijbel lezen. Toen waren er gelukkig andere mensen voor mij, met name mijn man Jeroen, die me erg steunden. Jeroen zei ook: ‘Als jij niet meer kan geloven, vertrouwen of bidden, dan doe ik dat voor jou.’ Ook heb ik juist momenten gehad dat ik God van heel dichtbij ervoer. Ik heb me echt gedragen gevoeld. Ik denk dat dat alleen maar kan als het zo moeilijk is. God is er dan extra voor je en Hij laat merken dat Hij er is. Dat is echt bijzonder. Ik kan me nog herinneren dat ik tegen God zei: ‘Ik ben niet geschikt voor dit leven. Ik kan dit gewoon helemaal niet aan.’ Later zag ik een vader die zijn kind leerde fietsen. Dat moet leuk zijn, om je kind te leren fietsen als ouder, dacht ik. Op dat moment hoorde ik God tegen mij praten en Hij zei: ‘Ik leer jou leven’. Dat was zo’n mooi moment. Dat überhaupt de Schepper van Hemel en aarde tegen je praat en dat Hij dan dit zegt. Het komt wel goed. Ook al duurt het heel lang en zie ik het nu niet, God ziet het wel en Hij gaat mij die weg wijzen.

 

SOBERHEID MAG ER OOK ZIJN

Vandaag de dag gaat het best wel goed. Ik heb nog wel periodes van somberheid. Nu kan ik dat wat beter relativeren. Ik heb ook geleerd om te erkennen dat die somberheid er mag zijn. Het is niet zo gek dat dat er is, want ik heb ook veel meegemaakt. Wat mij helpt is een soort zelfcompassie. ‘Joh, wat naar voor je dat je weer somber bent, maar het mag er zijn’, zeg ik dan tegen mezelf. Ik erken het en ga dan weer iets doen om door te gaan met mijn leven.

 

TERUGGAAN NAAR GOD

Voor mensen in een vergelijkbare situatie is het denk ik het belangrijkste dat je terug blijft gaan naar God. Ook als je niets van God merkt, blijf de Hemel bestormen met wat je bezighoudt en vertel Hem waar je mee zit. Als je dit zelf niet meer kan, vraag dan anderen het voor je te doen. Praat er ook met anderen over, met mensen uit je omgeving of een hulpverlener. Praten over je moeilijkheden met anderen levert nog meer op: ook de ander kan ruimte gaan voelen om moeilijkheden met je te delen. Het heeft mijn relaties erg verdiept. Openheid creëert openheid en schaamte lost op zodra het in het licht komt! Ik hoop dat we hier als samenleving ook meer oog voor mogen krijgen. Ik pleit voor meer openheid, zodat mensen het ook kunnen vertellen wanneer het niet goed met ze gaat.” Bron:Eva/lijfenleven

03-04-2019 om 13:46 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (6)
30-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven met een alcoholist

LEVEN MET EEN ALCOHOLIST

Esther Scholten (41) ontdekte op een uiterst pijnlijke manier wat het betekent om met iemand te leven wiens bestaan compleet in het teken staat van een alcoholverslaving. Haar grote liefde Martim was een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving. Een normaal gezinsleven was niet mogelijk, en Esther moest een loodzware beslissing nemen.

Ze schreef een boek over haar ervaringen: ‘Liefde door scherven heen ’. Esther wil met haar verhaal graag het taboe rondom alcoholisme en verslavingen doorbreken. “Als je leeft met iemand die lijdt aan een verslaving, denk dan niet dat het vanzelf overgaat. Bid zonder ophouden, en zoek hulp!”

Image and video hosting by TinyPic

STAPELVERLIEFD

Martim en Esther ontmoeten elkaar voor het eerst in 1996. Ze is dan 19 jaar en is stapelverliefd op deze hartelijke en sociale jongen. Ze brengen veel tijd samen door, maar een echte relatie blijft uit. Na verloop van tijd verliezen ze elkaar uit het oog maar jaren later, als Esther al twee kinderen heeft uit een eerder huwelijk, kruisen hun wegen elkaar opnieuw. Ze krijgen een relatie.

 

DRANKVERSLAVING

“Toen ik als jong meisje Martim voor het eerst ontmoette, dronk hij al op regelmatige basis”, vertelt Esther. “Daarna was hij een tijdlang van de drank afgebleven, maar zijn familie was bang dat hij weer terug zou vallen in zijn drankverslaving. Ze waren ongerust en spraken dit ook naar hem uit. Hierdoor voelde hij zich toch een beetje het zwarte schaap van de familie.”Bron:eva/lijfenleven

30-03-2019 om 14:49 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)
27-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De helft van Nederlanders snapt niets van geld: hoe ga je ermee

DE HELFT VAN NEDERLANDERS SNAPT NIETS VAN GELD: HOE GA Je ERMEE OM?

De helft van de Nederlanders snapt helemaal niets van geld, blijkt uit onderzoek van het SCP en NIBUD. Natasja Naron, directeur Gabriël Financiële Bescherming, onderschrijft deze conclusie volledig, vertelt ze bij Uitgelicht! van Family7.

Image and video hosting by TinyPic

"Ik onderschrijf het inderdaad. Er zijn twee redenen voor te geven. Ten eerste hebben mensen moeite met het vooruitdenken, ze zijn erg gefocust op de korte termijn. Ten tweede is er de verleidingseconomie: mensen hebben erg de neiging om andere mensen na te willen doen. De buurman heeft een nieuwe auto, je vriendin heeft nieuwe kleren; jij wilt dat ook!"

Volgens Natasja is het problematisch als mensen niet ver vooruit denken. "Als je een huis bezit, is het belangrijk om geld te reserveren voor toekomstig onderhoud, of je moet er rekening mee houden dat ook je spullen aan vervanging toe kunnen zijn."

Natasja roept op om gefocust te zijn op dingen die écht belangrijk zijn. "Kom tot de essentie, en vraag je af; wat vind je nou echt belangrijk? Richt je daarop, en laat de verleidingen daar omheen gaan."

"Wees ook gewoon eerlijk. Zeg: 'Ik heb daar momenteel het geld niet voor, als je vrienden graag uit eten willen.'"Bron:cip/dagelijksleven

27-03-2019 om 14:48 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)
21-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hart van Jezus bloeit op voor kwetsbaren en de gebrokenen

HET HART VAN JEZUS BLOEIT OP VOOR KWETSBAREN EN DE GEBROKENEN

Nienke Westerbeek is directeur van Compassion. Compassion zet zich wereldwijd in om kinderen in armoede te helpen. De organisatie doet dit door onder andere te voorzien in onderwijs en medische zorg. In deze uitzending van Hour of Power vertelt Nienke, in gesprek met Jan van den Bosch, over haar strijd om kinderen te bevrijden uit armoede.

Image and video hosting by TinyPic

Nienke: "Op mijn 22e - ik was net getrouwd- bezocht ik samen met mijn man een Mission Conference. We hadden ons leven in Gods handen gegeven, toen Otto de Bruijne sprak en zei: 'Als je denkt dat je roeping in het buitenland ligt, waarom doe je dan niks hier?’ Die uitspraak is me altijd bijgebleven. Ik wil doen wat er op mijn pad komt. En bij mij is Compassion op mijn weg gekomen en zo wil ik kinderen tot zegen zijn. Daar waar kinderen naar projecten kunnen, daar gebeurt er iets. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de gezinnen."

 

ONRECHT

Nienke: "Wat me het meest raakt is dat armoede vaak voortkomt uit onrecht. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel afwezige vaders. Een kind heeft dan bij voorbaat al een achterstand als er geen vader is die voor ze zorgt. Dat is iets waar ik me boos over kan voelen. De tranen zitten bij mij vooral als ik een gezin in hun hutje opzoek en denk: hoe kan dit nu goedkomen? Ik kan gaan zitten huilen en dat doe ik ook. Maar er komt ook iets in me op waarvan ik denk: Ik kan de wereld van 1 kind veranderen, dán kan er iets gebeuren. Die gedachte wil ik in beweging zetten. Jij kunt iets doen."

 

GERECHTIGHEID

Nienke: "Gerechtigheid heeft meer vlees op het bot gekregen toen ik me realiseerde waar Jesaja 61 over gaat. Volgens mij is dat gerechtigheid brengen. Jezus zegt: ‘Ik ben gekomen om armen het goede nieuws te brengen’. Hij wil recht maken wat krom is. Ik denk niet dat Jezus je leven op zijn kop zet, maar juist de dingen rechtzet die krom zijn."

 

GROOT DROMEN

"400 miljoen kinderen leven in armoede. Al die kinderen hebben gebrek aan medicijnen en goed onderdak. Ons doel is om al die kinderen gaan helpen. Dat is een groot doel, maar als we klein denken, gaan we ook klein ontwikkelen. Als het Gods verlangen is om al deze kinderen een toekomst te geven, dan is dat ook onze droom. En als het gaat om geven: Bijbelse vrijgevigheid staat direct in verbinding met gerechtigheid. Je laat je in je hart raken en dan wíl je geven. Dan breekt het licht door. Gods hart bloeit op wat voor wie kwetsbaar en gebroken zijn."Bron:dagelijksleven

21-03-2019 om 17:34 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leed/Verdriet
>> Reageer (0)
10-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke waarden bepalen je leven

WELKE WAARDEN BEPALEN JE LEVEN

Vanuit welke waarden leef je? Waarom kom je elke morgen je bed uit. Janneke de Leede schreef hier over in het boekje ” Rust & ruimte in leven” uit de PUUR! in balans serie.

Weet jij vanuit welke waarden jij leeft, waar put jij uit? Waar liggen jouw wortels? Welke principes vormen jouw innerlijke kompas, die je helpen de koers van je leven te bepalen.

Wat zou jij willen doen als je even niet aan de verwachtingen en eisen van mensen in je omgeving denkt. Weet je eigenlijk nog wel wat je diepste wensen zijn?

Image and video hosting by TinyPic

Als de keuzes die je nu maakt niet kloppen met je waarden, zal dat onrust veroorzaken. Je gedrag is dan niet meer in lijn met je waarden. Als vriendschap bijvoorbeeld voor jou een belangrijke waarde is, maar je komt door drukke werk-en privé situatie niet toe aan contact met je beste vriendin, dan zal je dat een onrustig gevoel bezorgen.

JE KOMPAS KIJKEN

Duidelijkheid over je waarden geeft rust en ruimte. Het geeft richting aan je leven en helpt keuzes te maken voor zaken die er voor jou wezenlijk toe doen. Je kijkt als het ware vanaf een hoger niveau naar je leven. Je bepaalt jouw unieke principes en met die principes in je achterhoofd bekijk je je agenda. Die pak je erbij als je keuzes moet maken zodat je je niet iedere keer opnieuw hoeft af te vragen: wat wil ik nu? Past dit bij mij? Het helpt je prioriteiten fte stellen en dicht bij jezelf te blijven.

Als je zo op zoek gaat en je waarden bepaalt, komen die waarden van binnenuit en dat motiveert veel mer dan van buiten opgelegde waarden die andere voor je vaststellen.  Waarden zijn niet je hele leven hetzelfde. Je verandert, ontwikkelt en krijgt nieuwe inzichten die makend at je andere prioriteiten gaat spellen. Neem dus af en toe de tijd om je innerlijke kompas te ijken.

OPDRACHT

Neem de tijd om uitgegierd stil te staan bij wat voor jou echt belangrijk in je leven en wat jouw belangrijkste waarden zijn.

Zo bouw je aan je innerlijke kompas. Je kunt keuzes die je maakt in je leven afstemmen op de door jou gekozen waarden. Je legt als het ware een meetlat langs de activiteiten in je leven. Waar ben je zo druk mee? Zijn dat dingen die voor jou belangrijk zijn?

Voorbeelden van waarden zijn: zekerheid, vertrouwen, bescheidenheid, eerlijkheid, flexibiliteit, innerlijke rust, liefde, verantwoordelijkheid, discipline, macht, avontuur, zelfvertrouwen….Bron:puurvandaag

God van liefde en genade dat mensen hun kompas in U mogen vinden. Uw liefde mogen gaan accepteren in hun leven. Amen

10-03-2019 om 14:09 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (1)


genezen2

GENEZEN VAN EEN AANGEBOREN AFWIJKING AAN DE DARMEN☻

29 mei☻

‘Vanaf mijn veertiende, vijftiende, begon ik last te krijgen van mijn darmen. Mijn buik zette op en voelde aan als een harde schild. ‘De dokters wilden het niet opereren, ze zouden alles uit elkaar moeten halen en als een puzzel weer in elkaar moeten leggen. Zoals de artsen haar aanraden, leert Suzanne ermee leven. Mijn moeder hoorde van een genezingsdienst die Jan Zijlstra zou houden in Zwijndrecht. Op 12 februari 2010 gaat zij met haar moeder mee naar de dienst, waar, als het moment aangebroken is dat er met zieken gebeden wordt., maar ik werd gelijk naar voren gevraagd. Hij legde toen in Jezus’ Naam de handen op en sprak tegen mijn darmen dat alles weer op de juiste plaats zou komen.’Suzanne’s darmen werden op dat moment verplaatst naar de juiste plek.Toen het afgelopen was, had ik nog niet helemaal het vertrouwen dat het over was. Ik zie het wel, dacht ik nog.’De moeder van Suzanne die in het betreffende ziekenhuis werkt, belde de specialist en legde uit wat er aan de hand was. ‘We konden aan het einde van die dag, het was Goede Vrijdag, komen. Uit het onderzoek blijkt dat ze gezond is. Ze hebben niks kunnen vinden.  Wat de medische wereld niet heeft kunnen doen voor haar, heeft God op een bijzondere en spectaculaire manier voor Suzanne gedaan. 

healing

GENEZEN VAN BANDBREUK IN DE POLS☻

29 mei☻

Het was een gewone dag, we waren net bij iemand op visite geweest en ineens viel ik op mijn pols en lag de fiets bovenop me. Bij de huisarts hoort Estelle dat het waarschijnlijk om de tabatière gaat, het kuiltje tussen de duim en de wijsvinger. Als tijdens de operatie blijkt dat het minder erg is dan gedacht, valt de ingreep mee. ‘Ze ontdekten wel dat er iets met de ellepijp was. Mijn hele arm moest toen in een groot, zwaar en dik gips. Al vanaf dat Estelle nog een klein meisje was las zij het boekje ‘Jan Zijlstra vertelt hoe Jezus kinderen geneest’.  We hadden in onze eigen kerk voor haar genezing gebeden, haar gezalfd met olie en Avondmaal gevierd. Toen er gevraagd werd wie gebed nodig had, ging ik naar voren en werd er met me gebeden. Toen hij ‘amen’ zei, voelde ik me warm van binnen worden en was de pijn ineens weg. Die avond heb ik gebeden en God gedankt!’

www.wingsofhealing.nl

Image and video hosting by TinyPic

PSALM☻

4 juni☻

Kinderen zijn een geschenk van de Heer. Hij geeft ze als beloning. Psalm 127:3/Ook kinderen zijn een geschenk van de Heer, je krijgt ze van hen.☻☻Kinderen worden te vaak gezien als een blok aan het been in plaats van als een aanwinst. Maar de Bijbel noemt kinderen een geschenk van de Here God een beloning. Mensen die kinderen als vermaak of lastpost zien, zouden ze beter kunnen zien als een kans om de toekomst vorm te geven. Als God ze hoog schat, mogen wij ze niet behandelen als lastpakken.

 

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

DE STEM LEVEN VOOR DE GEBOORTE

Cute Baby

CONCEPTIE: HET LEVEN BEGINT! 29 mei☻ Het leven begint bij de conceptie als een unieke, op zichzelf staande, levende cel. Er wordt niets nieuws aan toegevoegd, behalve zuurstof en voeding. De bevruchting vindt plaats als een zaadcel en een eicel samenkomen en één cel vormen. Deze cel is vol leven en draagt het unieke genetische ontwerp van een mens die nog nooit tevoren heeft bestaan. Het DNA in de 46 chromosomen van die kleine cel bevat alle gegevens over het geslacht, de kleur van de ogen, de grootte van de voeten, de hersencapaciteiten en andere lichamelijke kenmerken van deze nieuwe persoon. Bron:de stem

Image and video hosting by TinyPic

LEIDRAAD☻

JEZUS EN ABRAHAM☻

4 juni☻

JOHANNES 8:48-59☻

Jezus heeft eeuwig leven en geeft het aan ieder die in Hem gelooft.

Luister goed! Ik zeg jullie dat iemand die gelooft wat Ik zeg, nooit meer zal sterven."(vers 51)Jezus zei tegen haar: "IK BEN  de opstanding en het leven. Iedereen die in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij al gestorven is. 26 En iedereen die leeft en in Mij gelooft, zal nooit meer sterven. Geloof je dat?"

(Johannes 11:25-26)GEBED: Heer ik geloof dat U de Christus bent, de Zoon van de Vader, het Woord van de eeuwige God, vlees van ons vlees op aarde,Onze Schepper, Broeder en Vriend in de hemel. Amen

HISTORIANET/UITVINDINGEN

Image and video hosting by TinyPic

MISLUKTE PROJECTEN LEVERDEN BELANGRIJKE UITVINDINGEN OP☻

ELEKTRISCHE PEN SCHREEF OP HUID☻

18 juni☻

De beroemde Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison had nooit kunnen bevroeden welke wending zijn uitvinding zou nemen toen hij in 1876 zijn elektrische pen patenteerde. De pen was bedoeld als hulpmiddel voor het kopiëren van handgeschreven teksten. De New Yorker Samuel O’Reilly zag echter heel andere mogelijkheden voor Edisons uitvinding. O’Reilly, een bekende, ondernemende tatoeëerder, kwam langs een winkel die Edisons pen verkocht en woonde een demonstratie bij.  Die bracht hem op een idee, en zodoende vroeg hij in 1891 octrooi aan voor ’s werelds eerste elektrische tatoeëermachine – op basis van de technologie van de elektrische pen. De nieuwe machine bracht een revolutie teweeg in de tatoeagebranche en verving binnen korte tijd de oude, traditionele methoden, waarbij een tatoeage werd gezet door handmatig inkt in de huid te krassen en prikken.

Image and video hosting by TinyPic

VAGINALE ZEEP PRIKTE TE ERG☻

18 juni☻

Wat doet een producent als de overheid zijn ‘medicinale’ intieme zeep verbiedt, die al 30 jaar is gemarket als het middel dat het seksleven van vrouwen redt?

Lysol wist het wel. In plaats van de naam te veranderen bracht de firma het product nu aan de man als een schoonmaakmiddel met een sterk desinfecterende werking.

Het hoofdingrediënt van Lysol is dan ook een desinfectiemiddel, dat van oorsprong werd gebruikt ter bestrijding van cholera.

Bron:historica

MARGRIET/HANDIG

Image and video hosting by TinyPic

VOOR DEZE DINGEN (NAAST ETEN) KUN JE AZIJN GEBRUIKEN☻ 18 juni☻ Het is een echt wondermiddel: als je azijn in huis hebt, heb je bijna niets anders meer nodig. Van glansmix voor in je haar tot onkruidbestrijder. Wat kun je er eigenlijk niet mee? En dat alles voor zo’n veertig cent per fles. SOORTEN AZIJN: Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zijn. Rodewijnazijn is vooral bedoeld om mee te koken. Witte azijn kun je gebruiken in je eten én als schoonmaakmiddel. Schoonmaakazijn is, zoals de naam al doet vermoeden, echt alleen bedoeld om mee schoon te maken. En als laatste heb je nog appelazijn, misschien wel de meest veelzijdige van allemaal. Het onderstaande lijstje gaat dus op voor witte azijn en appelazijn. Dit kun je er allemaal mee doen.

 

banaan-bewegende-animatie-0012

HANDIGE TRUCJES OM JE BANANEN LANGER GOED TE HOUDEN☻ 23 mei☻ Bananen kunnen best frustrerend zijn: dagenlang liggen ze knalgroen in de fruitmand en dan ineens zijn ze bruin en melig. Hoe kun je dit voorkomen om wél een keer van die perfecte, gele en stevige banaan te kunnen genieten? De vruchten blijven langer goed wanneer je ze samen aan de tros laat zitten. Het werkt nóg beter wanneer je ze ophangt in plaats van neerlegt. Dan krijgen ze namelijk geen bruine of beurse ‘ligplekken’.Bananen verspreiden etheen of ethyleen – het stofje dat ervoor zorgt dat ze rijpen – via hun stelen. Hoe minder van dit gas zich kan verspreiden, hoe langzamer het rijpingsproces gaat. Daarom helpt het om de steel van de tros in te pakken met wat plastic.

Bron:margriet

LIJF EN LEVEN

Sorrow

IK WIL EEN SAAI LEVEN☻ 26 mei☻ Als Ingeborg (51) na de geboorte van haar twee kinderen ontdekt dat ze Asperger heeft, voelt dat bevrijdend. Het is nog maar het begin van een lange, eenzame omweg. “Ik heb geleerd dat ik saaie dagen nodig heb om mezelf gelukkig te voelen.”Ingeborgs’ jongste zoon is 2,5 jaar als hij de diagnose klassiek autisme krijgt.“Ik kreeg een burn-out. Ik kon niet verder. Mijn hele leven heb ik geloofd, maar dit was de eerste keer dat ik me echt overgaf aan God. Ik ervoer een soort rust.Veel vriendinnen heb ik niet. Hart tot hart ontmoetingen zijn schaars voor mij. Ook in de kerk heb ik niet veel persoonlijke contacten. Dat doet soms pijn en voelt eenzaam. Bloggen is nu mijn uitlaatklep. Wie ik zelf was, moest ik opnieuw ontdekken. Ik dacht dat mijn burn-out het keerpunt was in mijn leven. Ingeborg is nog steeds onderweg. “Op een gegeven moment ben je uitbehandeld, dan moet je het zelf weer gaan doen. Autisme blijft je leven lang;Maar het maakt dat ik me niet continu sociaal hoef aan te passen en alles in mijn eigen tempo op mijn eigen manier kan doen. Ik heb geleerd dat ik een saai leven nodig heb om mezelf gelukkig te voelen.

Going on Vacation

ONTSPANNEN MEI VAKANTIE☻ 26 mei☻ Heerlijk, die meivakantie. Maar soms kun je je juist tijdens de vakantie gestrest raken van alles wat je wéér van jezelf moet. Hoe kun je in de vakantie echt ontspannen?Zet je e-mail op ‘afwezigheidsassistent’ en neem je voor de hele vakantie geen werkmail te checken. Zet alle appmeldingen op je telefoon uit, met name WhatsApp.Heb je kinderen? Spreek van tevoren met je kinderen af hoe de vakantie eruit gaat zien. Laat je niet gek maken door alle activiteiten en geplande evenementen op social media. Doe even he-le-maal niks. Je bent geen slecht mens als je luiert en je kinderen laat aanrommelen.Doe de dag voor de vakantie de belangrijkste weekboodschappen. Zo ren je je niet rot naar de winkel. Stuur je kinderen een dagje uit logeren (Need I really say more?) en ga zelf een nachtje weg, of, ook fantastisch voor ouders: geniet van een sereen en leeg huis.

Bron:eva

GEZONDHEID

Image and video hosting by TinyPic

SMERIGHEID ONDER ACRYLNAGELS EN NAGELS VOOR DE REST VAN JE LEVEN KWIJT☻ 23 mei☻ Sommige vrouwen vinden acrylnagels erg mooi en gaan regelmatig naar een nagelstudio om deze te plaatsen. Anderen vinden de kunstnagels echter afschuwelijk, ongemakkelijk, nep, ongezond en vooral erg onhygiënisch.Maar het is een feit dat nepnagels behalve veel smerigheid ook een heleboel gevaren met zich kunnen meebrengen. Zo zijn er al talrijke vrouwen die hun natuurlijke nagels voor de rest van hun leven zijn kwijtgeraakt door het plaatsen van acrylnagels. Hun nagelbedden zijn onherstelbaar beschadigd, wat erin heeft geresulteerd dat de natuurlijke nagels nooit meer groeien.Het advies van de meeste internationale experts is om de natuurlijke groei van je eigen nagels te stimuleren en deze vervolgens ook qua hygiëne goed te verzorgen. Bron:gfc

Image and video hosting by TinyPic

IK WIST NOOIT HOE GOED HET VOELDE OM EEN SLANKE VROUW TE ZIJN☻ 23 mei☻ Nooit heb ik mij zo mooi gevoeld. Zo vrij, gezond, slank en mooier door het leven gaan is fantastisch. Ik ben zoveel gelukkiger nu. Nee, eigenlijk ben ik nu pas gelukkig. In mijn periode als dik kind en jonge vrouw heb ik mij nooit gelukkig gevoeld. “Door een speciale kuur bij Constantin met Grannur in combinatie met Gemberslank en HIIT ben ik in een korte tijd meer dan een derde van mijn lichaamsgewicht kwijtgeraakt en heb nu een beter en nieuw leven gekregen.Ik voel mij bovendien veel gezonder, mooier en geniet echt veel meer van het leven. Ik raad een ieder die te dik is aan om er wat aan te doen. Je kan veel meer genieten van het leven als je slank bent”,“Dik zijn kan een heleboel problemen met zich meebrengen. Het is zeer ongezond en daarenboven helemaal niet mooi”, stelt de ervaren expert.Bron:gfc

HISTORIA-UITVINDIGEN

Image and video hosting by TinyPic

AMBITIEUS PROJECT MOEST LONDON REDDEN☻ 4 juni☻ De stank van uitwerpselen maakt midden 19e eeuw het leven van de Londenaren tot een hel. Er wonen inmiddels ruim twee miljoen mensen in ’s werelds grootste stad, en van hygiëne is geen sprake meer. Slechts een groots bouwproject kan voorkomen dat Londen wegzakt in het vuil. Een doordringende poeplucht hangt in de zomer van 1858 in Londen. Vanuit de Theems, die door de miljoenenstad kronkelt, stijgen verstikkende dampen op die als een deken over de Britse hoofdstad liggen. De rivier is één groot open riool, waarin urine, uitwerpselen en industrie-afval terechtkomen. De bruine prut die zo ontstaat riekt zo dat het zelfs in de chicste wijken van de stad niet meer prettig toeven is. De rijke dames en heren moeten geparfumeerde zakdoeken voor hun neus houden.

Image and video hosting by TinyPic

CHOLERA IN LONDON☻ 4 juni☻ De stank is het gevolg van de snelle groei van de grootste stad ter wereld, die nog een primitieve infrastructuur kent. De laatste immigranten waren meer dan 100.000 Ieren die de hongersnood in hun land ontvlucht waren. De stad is vol, en in de arme wijken delen families van acht of negen personen vaak één kamer van 25 vierkante meter, waar ze slapen, koken en de was doen. Elke dag produceren de inwoners een enorme berg afval, die in de Theems verdwijnt. De levensader van de stad is een smerige vuilnisstroom geworden, die besmettelijke ziekten verspreidt waar vele inwoners aan bezwijken.Er moet iets gebeuren, anders gaat Londen aan zijn eigen succes ten onder.

Bron:historia.nl

REFDAG

Image and video hosting by TinyPic

KAMER WIL ONDERZOEK NAAR HOMOGENEZING☻ 29 mei☻ Het ministerie van VWS moet een diepgaand en onafhankelijk onderzoek laten doen naar de vraag of en in welke mate er in Nederland homogenezingsbehandelingen of conversietherapieën worden aangeboden. Bij EenVandaag kwam een man aan het woord die tientallen jaren geleden deelnam aan een door een evangelische jeugdorganisatie georganiseerde vakantie op een boerderij in Doornspijk. Duiveluitdrijvers zouden daar hebben geprobeerd zijn geaardheid te veranderen. RTL liet een ex-lid van een vrije baptistengemeente en een oud-jongerenwerker uit een pinkstergemeente aan het woord. Beiden bevestigden dat hun kerk uitdroeg dat homo’s door het gebed van hun gevoelens kunnen worden bevrijd

Image and video hosting by TinyPic

STICHTING VOLHARDING WIL GEVANGENEN TOERUSTEN MET BIJBELSTUDIE☻ 29 mei☻ „Jezus predikt onderwerping aan gezag, de gevangeniscode zegt: zet ze betaald.” Het dagboek ”Zitten met God” van James Vogelzang, vanuit het Engels in het Nederlands vertaald op initiatief van Stichting Volharding, wil Bijbelstudie onder gevangenen stimuleren.Gevangenen zitten natuurlijk onvrijwillig in de gevangenis, meestal als gevolg van foute keuzes, moeilijke omstandigheden of verslavingen. Gevangenzitten betekent dan ook vaak crisis. Je hebt geen controle meer over je eigen leven, je loopt regelmatig keihard tegen jezelf aan. Je toekomst is onzeker en er kan sprake zijn van schuldgevoel en frustratie. Het is daarom van groot belang dat gedetineerden in aanraking gebracht kunnen worden met het bevrijdende Evangelie van Gods genade.”

Image and video hosting by TinyPic

EO JONGERENDAG: JEZUS IS HET LICHT. DAT IS SUPER VET☻ 26 mei☻ Als nieuwe locatie voor de EO-Jongerendag is Ahoy in Rotterdam de organisatie goed bevallen. De bezoekers mogen dichter bij de bands komen. De EO-Jongerendag is een megaparty met topartiesten. Maar ook voor stilte en pijn is er ruimte. ‘Zonder de littekens zou ik Jezus niet kennen.’ ROTTERDAM ‘Klaar om te dansen? Hier is Beam full energy!’ Na zijn openingsspeech kondigt presentator Joram Kaat de EO-huisband aan. Al gauw is het een en al dreunende beats, en die geluiden heeft uw verslaggever lang niet meer gehoord. De laatste keer dat hij überhaupt in Ahoy was, was voor een concert van Bob Dylan. Die naam zal de meeste tieners op de EO-Jongerendag niets zeggen, zij komen hier voor de band Hillsong Young and Free en voor Tauren Wells. Twee namen die de crème de la crème vormen van de christelijke muziek van vandaag.Bomvol zit het in Ahoy Rotterdam, met 15.000 jongeren. …Bron:nd.nl

Image and video hosting by TinyPic

38 PROTESTANTSE KERKEN SLUITEN EEN VERBOND☻ 26 mei☻ Achtendertig protestantse kerken en geloofsgemeenschappen sluiten komende week een Verbond van Kerken. Ze gaan de kerkelijke eenheid concreet ‘bevorderen en vieren’. DORDRECHT: De ondertekening van de ‘Verklaring van Verbondenheid’ gebeurt woensdag tijdens de slotzitting van de Nationale Synode in de Grote Kerk in Dordrecht. Tot de kerken die tekenen behoren de Protestantse Kerk in Nederland, de drie kleinere gereformeerde kerken en verder baptisten, evangelische en pinksterkerken, remonstranten en migrantenkerken. Grote afwezigen vormen reformatorische kerken, zoals de Gereformeerde Gemeenten en de Hersteld Hervormde Kerk. Binnen het verbond beloven de 38 kerken en geloofsgemeenschappen elkaar de komende vijf jaar te erkennen en te helpen, van elkaar t …Bron:nd.nl

 

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook

 • SEXUALITEIT IS GESCHAPEN DOOR GOD EN KOMT VAN GOD.

  Cute smileys hug

  HUWELIJK VRIENDSCHAP EN SEXUALITEIT☻ 26 mei☻ De Bijbelse principes lijken misschien ouderwets en uit de tijd, maar in ieder geval zijn deze tegengesteld aan de huidige tijdgeest. Wij moeten ons echter niet aanpassen aan de tijdgeest, maar enkel en alleen aan de norm van de Bijbel. Ik durf te beweren dat onze God en Schepper weet wat voor ons, Zijn schepselen, het beste is. Zijn geboden zijn geen pesterijen om onze bewegingsvrijheid in te perken, maar uitdrukking van Zijn liefde en dienen tot onze bescherming en ons welzijn. Gehoorzaamheid aan Zijn principes en richtlijnen leidt ons tot de ware rijkdom in het leven tot geborgenheid en zekerheid.

  Image and video hosting by TinyPic

  HUWELIJK VRIENDSCHAP SEXUALITEIT☻

  12 juni☻

  God zwijgt niet over dit zo belangrijk onderwerp; in Zijn Woord, de Bijbel, heeft Hij ons geopenbaard hoe Hij over liefde, vriendschap, sexualiteit en huwelijk denkt. Alleen Hij weet wat werkelijk goed voor ons is. Alleen Hij heeft het recht bindende normen vast te stellen. Daarom is het voor ons mensen van het grootste belang te weten, wat Hij ons daarover geopenbaard heeft. Het doel van deze brochure is dat samen te ontdekken.

     Gastenboek
 • fijne dag !
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • fijne Pinksterdagen ...
 • Gezegende Pinksterdagen toegewenst
 • Joanne was hier

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Jezus

  OPENHANDS

  EEN GLIMP VAN DE HEMELS☻

  23 mei☻

  Stel je eens een plek voor.

  Waar je altijd vrij bent

  Vrij van zondige begeerte

  Vrij van schuldgevoel

  Vrij van minderwaardigheid

  Vrij van diep verdriet

  of bevroren woede

  Stel eens een plek voor

  Waar je thuis bent

  Een plek waar jij je geborgen weet

  Een plek waar jij je begrepen voelt

  Een plek waar je volkomen jezelf kunt zijn

  Jezusbidden

  EEN GLIMP VAN DE HEMEL (vervolg)

  23 mei☻

  Stel je eens een plek voor

  met de mooiste natuur

  met onbekende kleuren

  Met onbekende werelden

  Een plek vol harmonie

  Stel je een plek voor

  waar Jezus koning is

  Hij die zieken genas

  Hij die zich liet vastspijkeren aan een kruis

  Hij die de dood overwon

  Stel je een plek voor

  waar Jezus jou omarmt

  En je tranen afwist

  Zo'n plek

  is een glimp van de hemel...

  bron:openhands.nl


  Image and video hosting by TinyPic

  SPREUKEN

  8 juni☻

  Als je verbergt dat je iemand eigenlijk niet mag, ben je schijnheilig. Als je slechte dingen over andere mensen rond vertelt, ben je een dwaas. Spreuken 10:18/Als je iemand haat, kun je een leugenaar of een dwaas worden. Als je probeert je haat te verbergen, zul je eindigen als een leugenaar. Als je roddelt over een ander en het blijkt dat je je vergist hebt, ben je een dwaas. De enige uitweg is dat je je haatgevoelens toegeeft aan God. Vraag Hem je hart te veranderen, je te helpen lief te hebben in plaats van te haten.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  EVA/LIEFDE EN RELATIE

  I love you spray paint

  EEN BIJZONDERE BOERENBRUILOFT NA 45 JAAR HUWELIJK: NOU VINDT MAAR WEER ZO EEN VROUW☻ 18 mei☻ Louis en Wilma zijn al 45 jaar getrouwd. Maar ze geven elkaar voor de tweede keer het jawoord, tijdens het jaarlijkse boeren bruilofstsfeest van Aalst. “Ik heb leren begrijpen dat ik moet luisteren naar haar.”Het 45-jarige huwelijk ging niet altijd van een leien dakje. Op een gegeven moment besloot het echtpaar er een therapeut bij te halen, om hun huwelijk te kunnen redden. Louis is een makkelijke prater, maar moest leren om te luisteren naar Wilma. Toen Louis en Wilma hoorden over het boerenbruiloftsfeest in Aalst, grepen ze deze bijzondere gelegenheid aan om elkaar opnieuw het jawoord te kunnen geven. Wilma: “Voor mij voelt dat als een hernieuwing van de trouwbeloften. Want je moet dan toch weer een beetje laten zien dat je van elkaar houdt.”

  Image and video hosting by TinyPic

  OOK ALS ONVRUCHTBAAR STEL KUN JE HEEL VRUCHTBAAR ZIJN☻

  29 mei☻

  Jarenlang wil ze niets liever. Een kind. Liever vandaag dan morgen. Maar voor verloskundige Reina (31) is het bijna onmogelijk om op de natuurlijke manier zwanger te raken. Haar kinderwens wordt een obsessie, tot die ene preek op zondagochtend. “In één klap was ik niet meer jaloers op vriendinnen met baby’s. Het was echt een cadeautje.”Uit een boek van iemand die hetzelfde meemaakte, leerde ik: Ook als onvruchtbaar stel kun je heel vruchtbaar zijn. In het Oude Testament geeft God de opdracht om de aarde te bevolken en vruchtbaar te zijn. Als Jezus naar de hemel gaat, zegt hij: ‘Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen.’ Hij heeft het niet over fysieke vruchtbaarheid. Het is het begin van een nieuwe orde. Ik besefte dat we ook vruchtbaar kunnen zijn door ons evangelisatiewerk voor Dabar, als teamlid van de Alphacursus, bij de jeugdclub van de kerk. We kunnen samen zulke mooie dingen doen door onze gaven en talenten te bundelen.

  Bron:eva


  DPM/HOOP

  Image and video hosting by TinyPic

  HOOP IS VAN LEVENSBELANG☻ 29 mei☻ Onze Vader deed ons opnieuw geboren worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden.(1 Petrus 1:3) Misschien ken je het gezegde: Where there is life, there is hope… (Waar leven is, daar is hoop.) Er zit veel waarheid in dat gezegde. Maar het tegenovergestelde is ook waar: Waar hoop is, daar is leven (in Nederland ook wel bekend als: Hoop doet leven). Naar mijn mening is hopeloosheid zonder hoop zijn - een van de meest trieste situaties in een mensenleven en ontelbare miljoenen mensen op deze wereld vandaag zijn hopeloze mensen. Maar God zij dank, jij en ik hoeven niet zonder hoop te zijn!

  Image and video hosting by TinyPic

  ECHTE HOOP☻ Ik geloof dat echte hoop, zoals de Bijbel haar laat zien, iemand een compleet nieuw zich op het leven kan geven. Paulus zegt: En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde. (1 Korintiërs 13:13) Paulus maakt ons bekend met de drie grote, blijvende geestelijke realiteiten van het christelijke geloof. Veel van wat wij ervaren in dit leven zal komen en gaan. Sommige dingen ervan zullen voor een periode belangrijk zijn, of voor een bepaalde situatie die we tegenkomen. Maar de drie realiteiten die voor altijd zullen blijven, zijn geloof, hoop en liefde.Bron:dpm


  BOEKEN

  Image and video hosting by TinyPic

  JOY☻ 18 juni☻ Patti Callahan is de auteur van een tiental veelgeprezen romans. In haar laatste boek: Joy. De vrouw die C.S. Lewis liefhad treedt Davidman uit de schaduw van haar beroemde echtgenoot. De roman werpt een helder licht op haar pittige persoonlijkheid, haar kwaliteiten als schrijfster en haar intense worsteling met de mysteries van God en van het leven. Rachel McMillan sprak met Callahan over haar kijk op deze opmerkelijke liefdesgeschiedenis. Patti Calahan

  Image and video hosting by TinyPic

  ZONDEBOK☻ 18 juni☻ Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog ‘Zondebok’ van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt. Jacobine van den Hoek

  Image and video hosting by TinyPic

  DE BIJENHOUDER VAN ALLEPPO☻ 18 juni☻ Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.Christi Lefteri

  Image and video hosting by TinyPic

  E DIEF VAN KORINTE☻ 18 juni☻ ‘De dief van Korinte’ van Tessa Afshar is een spannende, Bijbels geïnspireerde roman die zich afspeelt in de eerste eeuw na Christus, ten tijde van de apostel Paulus.De jonge Ariadne vlucht vanuit het voor haar beklemmende Athene naar haar vader in Korinte. Daar komt ze erachter dat haar vader een beruchte dief is. Ze wil hem beschermen, maar komt daardoor zelf in gevaarlijke situaties terecht. Dan ontmoeten Ariadne en haar vader de apostel Paulus. Hun vriendschap met hem verandert hun leven en laat hen nadenken over een toekomst waarvan ze nooit hadden durven dromen.Tessa Afshar Bron:puurvandaag.nl


  ISRAELNIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  RED DE WERELD EET EEN SPRINKHAAN☻ 29 mei☻ We weten allemaal dat het eten van vlees en zuivel niet goed is voor de planeet, dus om de Wereld Milieu Dag op 5 juni te vieren, maakte ISRAEL21c een speciale aflevering van “Tayim” : geroosterde sprinkhanen in zaatar olie.Experts vertellen ons al jaren dat het eten van vlees en zuivelproducten niet goed is voor het milieu. En nu niet meteen je neus ophalen, sprinkhanen zijn een duurzame voedselbron die rijk is aan eiwitten en aminozuren, en met een zeer laag verzadigd vet en cholesterol. Ze zijn koosjer en halal, hebben een zeer lage watervoetafdruk, hebben een lage uitstoot van broeikasgassen en produceren geen afval. Ze kunnen ook het hele jaar door worden geproduceerd.Bron:Israeltoday

  Image and video hosting by TinyPic

  JODEN VAN MYANMAR BLIJVEN BUITEN SCHOT☻ 29 mei☻ De Joodse gemeenschap van Myanmar – ook wel Birma genaamd – blijft in tegenstelling tot andere religieuze minderheden buiten schot. Waar moslims en christenen in het boeddhistische Zuidoost-Aziatische land vervolgd worden, zijn het de Joden die hun gang mogen gaan. Myanmar telt een groep van tussen de twintig en vijftig zielen, aangevuld met circa honderd Joodse expats, waaronder personeel van de Israëlische ambassade.In een ver verleden had de Joodse gemeenschap van Myanmar drieduizend leden. In de Britse koloniale tijd waren zij vanuit Irak en India naar het land gekomen. Om het Joodse leven nieuw leven in te blaze, richtte hij in 2006 het reisbureau Myanmar Shalom op om Joodse toeristen naar het land te trekken. Jaarlijks neemt het Joodse toerisme ook toe.Antisemitisme kent Myanmar niet en beveiliging van de synagoge is onnodig. Bron:jonet.nl


  PUNTUIT/LCJ

  Image and video hosting by TinyPic

  GEMEENTE MOET VOOR JONGEREN ALS EEN WARM NET ZIJN☻ 29 mei☻ Wat fijn als je kunt zeggen dat je uit een warm nest komt, een nest waarin je met liefde bent grootgebracht. Zo’n warm nest is belangrijk voor de rest van je leven.”Vervolgens wees hij op Psalm 84, waar de mus een huis vindt en de zwaluw bij Gods altaren een nest voor zijn jongen. „Zo vinden vogels een thuis in Gods huis, een warm nest. Zo kun je ervoor zorgen dat de gemeente en het jeugdwerk een warm nest zijn, een plaats waar het veilig is, waar liefde woont en voedsel wordt uitgedeeld.”Jongeren hebben de kerk als moeder nodig, stelde ds. Janse.Wat is het belangrijk om de kerk als sprekende moeder te hebben. Een moeder die in een warm nest haar kinderen de weg wijst in Gods inzettingen. Een kerk die jongeren voedt met de schat van het Evangelie.”Jongeren willen gezien worden, willen erbij horen en serieus genomen worden. Geef ze gelegenheid om vragen te stellen op huisbezoek en de catechisatie.”Het is gemakkelijk om het nest te bevuilen. Er zijn genoeg fouten te vinden. Toch bieden kerk en jeugdwerk onze jongeren een veilige plek buiten het paradijs. Neem ze mee in het gebed.”Bron:puntuit

  Image and video hosting by TinyPic

  GOD PAST NIET IN DE IKEA KAST☻ 29 mei☻ Refojongeren accepteren probleemloos het christelijk geloof, zo blijkt uit onderzoek*. Ze zijn ervan overtuigd dat de Bijbel gelijk heeft en het christendom het enige juiste geloof is. Kritische vragen stellen ze niet. Alles slikken ze voor zoete koek. Goed nieuws dus voor ouders, docenten en ambtsdragers. Die hoeven niet bang te zijn voor irritante of zelfs 'zondige' vragen.Het christelijk geloof is geen overzichtelijke Ikeakast, waarbij je alle vragen en antwoorden netjes in vakken kunt sorteren. Want in welk vak zou God Zelf moeten passen? Hij openbaart zich als ‘IK BEN DIE IK BEN’ (Exodus 3:14) – niet te grijpen, niet te bevatten, maar toch: Aanwezig. Geloven betekent ook: Toegeven dat je niet op alle vragen een antwoord hebt en dat we nu nog in een ‘wazige spiegel’ kijken (1 Korinthe 13:12). Geloven is een ‘lege hand’ (Maarten Luther). Het is zwak durven zijn, struikelen, stamelen, erkennen dat je geen ‘superchristen’ bent.Dat het qua ‘levensheiliging’ niet echt top gaat (of allesbehalve top). Maar ook dat je steeds meer, met vallen en opstaan, gaat beseffen: Het hangt niet van mij en mijn ‘supergeloof’ af. Elke dag, elk uur, elke ademtocht: ik leef van genade. “There is a Redeemer.”Bron:lcj.nl


  bijbelboek

  NIEUWE JONGEREN BIJBEL☻ 15 juni☻ Christelijke jongeren vinden de Bijbel belangrijk, maar lopen er tegenaan dat het een dik en moeilijk oud boek is. Daarom werkt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) samen met BEAM en Youth for Christ aan een nieuwe Jongerenbijbel, voor en door jongeren, die in het najaar verschijnt. Tijdens de EO Jongerendag verschijnt een voorpublicatie. Het betreft een speciale editie van de Bijbel in Gewone Taal (BGT), samengesteld met advies van enkele jongerenpanels. De drie initiatiefnemers willen hiermee de Bijbel toegankelijk maken voor gelovige én niet-gelovige jongeren. Bezoekers van de EO Jongerendag vinden enkele voorbeeldpagina’s in hun programmaboekje; 200 jeugdwerkers krijgen op die dag de complete voorpublicatie. Bron:eo

  Image and video hosting by TinyPic

  CHRISTELIJKE ESCAPEROOM IN GOUDA☻ 15 juni☻ Kraak deze zomer de escaperooms van The Road. Na het succes van de afgelopen jaren, gaan de Goudse christelijke escaperooms weer open! Van 1 juli tot en met 24 augustus is LuMina Gouda omgebouwd tot dé escape room experience The Road.The Road heeft drie unieke escaperooms, gebaseerd op de Bijbel en het christelijk geloof van de tijd van het oude testament tot 2019. In de kamers zijn allerlei opdrachten, puzzels en cryptische aanwijzingen die je helpen om de sleutel, die je weer in vrijheid stelt, te vinden. Je hebt 60 minuten de tijd! In deze christelijke escaperooms zit de spanning vooral in het oplossen van de raadsels, en de gezelligheid in het samen op ontdekkingstocht gaan in de Bijbel.http://www.cjvgouda.nl/the-road bron:christelijknieuws

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!