bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
VREDE ☻☻26 juni☻☻Image and video hosting by TinyPic Ik geef jullie vrede. Ik geef jullie míjn vrede. De vrede die Ik jullie geef, is een ander soort vrede dan de vrede van de wereld. Wees niet bang of verdrietig. Johannes 14:27
03-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie: ze is niet geschikt voor dit leven

DEPRESSIE: ZE IS NIET GESCHIKT VOOR DIT LEVEN

“Ik voelde alleen maar zwartheid, leegte en hopeloosheid. Een eindeloze donkere tunnel, waar geen licht doorheen komt,” vertelt Elise Brouwer (32). Eind 2013 raakte ze in een depressie.

Elise over haar depressie: “Ik worstelde heel erg met een fysiek probleem: hyperhidrosis. Dat betekent dat je overmatig zweet. Ik had altijd grote zweetplekken onder mijn armen, die ik verstopte met dikke lagen kleding of met donkere kleding. Ik schaamde mij hier enorm voor. Elke seconde van de dag moest ik eraan denken. Ik zat er zo erg mee, dat ik dacht: misschien moet ik maar gewoon stoppen met leven, want dit gaat gewoon niet meer zo. Toen deze gedachte bij me opkwam, wist ik dat ik hier iets mee moest doen en ben ik na een huisartsbezoek in therapie gegaan.    

Image and video hosting by TinyPic

IK LEER JOU LEVEN

De mate waarin ik God ervoer, verschilde erg in die tijd. Ik heb tijden gehad dat ik helemaal niks van God kon ervaren. Dan kon ik ook niet bidden of Bijbel lezen. Toen waren er gelukkig andere mensen voor mij, met name mijn man Jeroen, die me erg steunden. Jeroen zei ook: ‘Als jij niet meer kan geloven, vertrouwen of bidden, dan doe ik dat voor jou.’ Ook heb ik juist momenten gehad dat ik God van heel dichtbij ervoer. Ik heb me echt gedragen gevoeld. Ik denk dat dat alleen maar kan als het zo moeilijk is. God is er dan extra voor je en Hij laat merken dat Hij er is. Dat is echt bijzonder. Ik kan me nog herinneren dat ik tegen God zei: ‘Ik ben niet geschikt voor dit leven. Ik kan dit gewoon helemaal niet aan.’ Later zag ik een vader die zijn kind leerde fietsen. Dat moet leuk zijn, om je kind te leren fietsen als ouder, dacht ik. Op dat moment hoorde ik God tegen mij praten en Hij zei: ‘Ik leer jou leven’. Dat was zo’n mooi moment. Dat überhaupt de Schepper van Hemel en aarde tegen je praat en dat Hij dan dit zegt. Het komt wel goed. Ook al duurt het heel lang en zie ik het nu niet, God ziet het wel en Hij gaat mij die weg wijzen.

 

SOBERHEID MAG ER OOK ZIJN

Vandaag de dag gaat het best wel goed. Ik heb nog wel periodes van somberheid. Nu kan ik dat wat beter relativeren. Ik heb ook geleerd om te erkennen dat die somberheid er mag zijn. Het is niet zo gek dat dat er is, want ik heb ook veel meegemaakt. Wat mij helpt is een soort zelfcompassie. ‘Joh, wat naar voor je dat je weer somber bent, maar het mag er zijn’, zeg ik dan tegen mezelf. Ik erken het en ga dan weer iets doen om door te gaan met mijn leven.

 

TERUGGAAN NAAR GOD

Voor mensen in een vergelijkbare situatie is het denk ik het belangrijkste dat je terug blijft gaan naar God. Ook als je niets van God merkt, blijf de Hemel bestormen met wat je bezighoudt en vertel Hem waar je mee zit. Als je dit zelf niet meer kan, vraag dan anderen het voor je te doen. Praat er ook met anderen over, met mensen uit je omgeving of een hulpverlener. Praten over je moeilijkheden met anderen levert nog meer op: ook de ander kan ruimte gaan voelen om moeilijkheden met je te delen. Het heeft mijn relaties erg verdiept. Openheid creëert openheid en schaamte lost op zodra het in het licht komt! Ik hoop dat we hier als samenleving ook meer oog voor mogen krijgen. Ik pleit voor meer openheid, zodat mensen het ook kunnen vertellen wanneer het niet goed met ze gaat.” Bron:Eva/lijfenleven

03-04-2019 om 13:46 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (6)
30-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven met een alcoholist

LEVEN MET EEN ALCOHOLIST

Esther Scholten (41) ontdekte op een uiterst pijnlijke manier wat het betekent om met iemand te leven wiens bestaan compleet in het teken staat van een alcoholverslaving. Haar grote liefde Martim was een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving. Een normaal gezinsleven was niet mogelijk, en Esther moest een loodzware beslissing nemen.

Ze schreef een boek over haar ervaringen: ‘Liefde door scherven heen ’. Esther wil met haar verhaal graag het taboe rondom alcoholisme en verslavingen doorbreken. “Als je leeft met iemand die lijdt aan een verslaving, denk dan niet dat het vanzelf overgaat. Bid zonder ophouden, en zoek hulp!”

Image and video hosting by TinyPic

STAPELVERLIEFD

Martim en Esther ontmoeten elkaar voor het eerst in 1996. Ze is dan 19 jaar en is stapelverliefd op deze hartelijke en sociale jongen. Ze brengen veel tijd samen door, maar een echte relatie blijft uit. Na verloop van tijd verliezen ze elkaar uit het oog maar jaren later, als Esther al twee kinderen heeft uit een eerder huwelijk, kruisen hun wegen elkaar opnieuw. Ze krijgen een relatie.

 

DRANKVERSLAVING

“Toen ik als jong meisje Martim voor het eerst ontmoette, dronk hij al op regelmatige basis”, vertelt Esther. “Daarna was hij een tijdlang van de drank afgebleven, maar zijn familie was bang dat hij weer terug zou vallen in zijn drankverslaving. Ze waren ongerust en spraken dit ook naar hem uit. Hierdoor voelde hij zich toch een beetje het zwarte schaap van de familie.”Bron:eva/lijfenleven

30-03-2019 om 14:49 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)
27-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De helft van Nederlanders snapt niets van geld: hoe ga je ermee

DE HELFT VAN NEDERLANDERS SNAPT NIETS VAN GELD: HOE GA Je ERMEE OM?

De helft van de Nederlanders snapt helemaal niets van geld, blijkt uit onderzoek van het SCP en NIBUD. Natasja Naron, directeur Gabriël Financiële Bescherming, onderschrijft deze conclusie volledig, vertelt ze bij Uitgelicht! van Family7.

Image and video hosting by TinyPic

"Ik onderschrijf het inderdaad. Er zijn twee redenen voor te geven. Ten eerste hebben mensen moeite met het vooruitdenken, ze zijn erg gefocust op de korte termijn. Ten tweede is er de verleidingseconomie: mensen hebben erg de neiging om andere mensen na te willen doen. De buurman heeft een nieuwe auto, je vriendin heeft nieuwe kleren; jij wilt dat ook!"

Volgens Natasja is het problematisch als mensen niet ver vooruit denken. "Als je een huis bezit, is het belangrijk om geld te reserveren voor toekomstig onderhoud, of je moet er rekening mee houden dat ook je spullen aan vervanging toe kunnen zijn."

Natasja roept op om gefocust te zijn op dingen die écht belangrijk zijn. "Kom tot de essentie, en vraag je af; wat vind je nou echt belangrijk? Richt je daarop, en laat de verleidingen daar omheen gaan."

"Wees ook gewoon eerlijk. Zeg: 'Ik heb daar momenteel het geld niet voor, als je vrienden graag uit eten willen.'"Bron:cip/dagelijksleven

27-03-2019 om 14:48 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)
21-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hart van Jezus bloeit op voor kwetsbaren en de gebrokenen

HET HART VAN JEZUS BLOEIT OP VOOR KWETSBAREN EN DE GEBROKENEN

Nienke Westerbeek is directeur van Compassion. Compassion zet zich wereldwijd in om kinderen in armoede te helpen. De organisatie doet dit door onder andere te voorzien in onderwijs en medische zorg. In deze uitzending van Hour of Power vertelt Nienke, in gesprek met Jan van den Bosch, over haar strijd om kinderen te bevrijden uit armoede.

Image and video hosting by TinyPic

Nienke: "Op mijn 22e - ik was net getrouwd- bezocht ik samen met mijn man een Mission Conference. We hadden ons leven in Gods handen gegeven, toen Otto de Bruijne sprak en zei: 'Als je denkt dat je roeping in het buitenland ligt, waarom doe je dan niks hier?’ Die uitspraak is me altijd bijgebleven. Ik wil doen wat er op mijn pad komt. En bij mij is Compassion op mijn weg gekomen en zo wil ik kinderen tot zegen zijn. Daar waar kinderen naar projecten kunnen, daar gebeurt er iets. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de gezinnen."

 

ONRECHT

Nienke: "Wat me het meest raakt is dat armoede vaak voortkomt uit onrecht. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel afwezige vaders. Een kind heeft dan bij voorbaat al een achterstand als er geen vader is die voor ze zorgt. Dat is iets waar ik me boos over kan voelen. De tranen zitten bij mij vooral als ik een gezin in hun hutje opzoek en denk: hoe kan dit nu goedkomen? Ik kan gaan zitten huilen en dat doe ik ook. Maar er komt ook iets in me op waarvan ik denk: Ik kan de wereld van 1 kind veranderen, dán kan er iets gebeuren. Die gedachte wil ik in beweging zetten. Jij kunt iets doen."

 

GERECHTIGHEID

Nienke: "Gerechtigheid heeft meer vlees op het bot gekregen toen ik me realiseerde waar Jesaja 61 over gaat. Volgens mij is dat gerechtigheid brengen. Jezus zegt: ‘Ik ben gekomen om armen het goede nieuws te brengen’. Hij wil recht maken wat krom is. Ik denk niet dat Jezus je leven op zijn kop zet, maar juist de dingen rechtzet die krom zijn."

 

GROOT DROMEN

"400 miljoen kinderen leven in armoede. Al die kinderen hebben gebrek aan medicijnen en goed onderdak. Ons doel is om al die kinderen gaan helpen. Dat is een groot doel, maar als we klein denken, gaan we ook klein ontwikkelen. Als het Gods verlangen is om al deze kinderen een toekomst te geven, dan is dat ook onze droom. En als het gaat om geven: Bijbelse vrijgevigheid staat direct in verbinding met gerechtigheid. Je laat je in je hart raken en dan wíl je geven. Dan breekt het licht door. Gods hart bloeit op wat voor wie kwetsbaar en gebroken zijn."Bron:dagelijksleven

21-03-2019 om 17:34 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leed/Verdriet
>> Reageer (0)
10-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke waarden bepalen je leven

WELKE WAARDEN BEPALEN JE LEVEN

Vanuit welke waarden leef je? Waarom kom je elke morgen je bed uit. Janneke de Leede schreef hier over in het boekje ” Rust & ruimte in leven” uit de PUUR! in balans serie.

Weet jij vanuit welke waarden jij leeft, waar put jij uit? Waar liggen jouw wortels? Welke principes vormen jouw innerlijke kompas, die je helpen de koers van je leven te bepalen.

Wat zou jij willen doen als je even niet aan de verwachtingen en eisen van mensen in je omgeving denkt. Weet je eigenlijk nog wel wat je diepste wensen zijn?

Image and video hosting by TinyPic

Als de keuzes die je nu maakt niet kloppen met je waarden, zal dat onrust veroorzaken. Je gedrag is dan niet meer in lijn met je waarden. Als vriendschap bijvoorbeeld voor jou een belangrijke waarde is, maar je komt door drukke werk-en privé situatie niet toe aan contact met je beste vriendin, dan zal je dat een onrustig gevoel bezorgen.

JE KOMPAS KIJKEN

Duidelijkheid over je waarden geeft rust en ruimte. Het geeft richting aan je leven en helpt keuzes te maken voor zaken die er voor jou wezenlijk toe doen. Je kijkt als het ware vanaf een hoger niveau naar je leven. Je bepaalt jouw unieke principes en met die principes in je achterhoofd bekijk je je agenda. Die pak je erbij als je keuzes moet maken zodat je je niet iedere keer opnieuw hoeft af te vragen: wat wil ik nu? Past dit bij mij? Het helpt je prioriteiten fte stellen en dicht bij jezelf te blijven.

Als je zo op zoek gaat en je waarden bepaalt, komen die waarden van binnenuit en dat motiveert veel mer dan van buiten opgelegde waarden die andere voor je vaststellen.  Waarden zijn niet je hele leven hetzelfde. Je verandert, ontwikkelt en krijgt nieuwe inzichten die makend at je andere prioriteiten gaat spellen. Neem dus af en toe de tijd om je innerlijke kompas te ijken.

OPDRACHT

Neem de tijd om uitgegierd stil te staan bij wat voor jou echt belangrijk in je leven en wat jouw belangrijkste waarden zijn.

Zo bouw je aan je innerlijke kompas. Je kunt keuzes die je maakt in je leven afstemmen op de door jou gekozen waarden. Je legt als het ware een meetlat langs de activiteiten in je leven. Waar ben je zo druk mee? Zijn dat dingen die voor jou belangrijk zijn?

Voorbeelden van waarden zijn: zekerheid, vertrouwen, bescheidenheid, eerlijkheid, flexibiliteit, innerlijke rust, liefde, verantwoordelijkheid, discipline, macht, avontuur, zelfvertrouwen….Bron:puurvandaag

God van liefde en genade dat mensen hun kompas in U mogen vinden. Uw liefde mogen gaan accepteren in hun leven. Amen

10-03-2019 om 14:09 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (1)


genezen2

GENEZEN VAN EEN AANGEBOREN AFWIJKING AAN DE DARMEN☻

29 mei☻

‘Vanaf mijn veertiende, vijftiende, begon ik last te krijgen van mijn darmen. Mijn buik zette op en voelde aan als een harde schild. ‘De dokters wilden het niet opereren, ze zouden alles uit elkaar moeten halen en als een puzzel weer in elkaar moeten leggen. Zoals de artsen haar aanraden, leert Suzanne ermee leven. Mijn moeder hoorde van een genezingsdienst die Jan Zijlstra zou houden in Zwijndrecht. Op 12 februari 2010 gaat zij met haar moeder mee naar de dienst, waar, als het moment aangebroken is dat er met zieken gebeden wordt., maar ik werd gelijk naar voren gevraagd. Hij legde toen in Jezus’ Naam de handen op en sprak tegen mijn darmen dat alles weer op de juiste plaats zou komen.’Suzanne’s darmen werden op dat moment verplaatst naar de juiste plek.Toen het afgelopen was, had ik nog niet helemaal het vertrouwen dat het over was. Ik zie het wel, dacht ik nog.’De moeder van Suzanne die in het betreffende ziekenhuis werkt, belde de specialist en legde uit wat er aan de hand was. ‘We konden aan het einde van die dag, het was Goede Vrijdag, komen. Uit het onderzoek blijkt dat ze gezond is. Ze hebben niks kunnen vinden.  Wat de medische wereld niet heeft kunnen doen voor haar, heeft God op een bijzondere en spectaculaire manier voor Suzanne gedaan. 

healing

GENEZEN VAN BANDBREUK IN DE POLS☻

29 mei☻

Het was een gewone dag, we waren net bij iemand op visite geweest en ineens viel ik op mijn pols en lag de fiets bovenop me. Bij de huisarts hoort Estelle dat het waarschijnlijk om de tabatière gaat, het kuiltje tussen de duim en de wijsvinger. Als tijdens de operatie blijkt dat het minder erg is dan gedacht, valt de ingreep mee. ‘Ze ontdekten wel dat er iets met de ellepijp was. Mijn hele arm moest toen in een groot, zwaar en dik gips. Al vanaf dat Estelle nog een klein meisje was las zij het boekje ‘Jan Zijlstra vertelt hoe Jezus kinderen geneest’.  We hadden in onze eigen kerk voor haar genezing gebeden, haar gezalfd met olie en Avondmaal gevierd. Toen er gevraagd werd wie gebed nodig had, ging ik naar voren en werd er met me gebeden. Toen hij ‘amen’ zei, voelde ik me warm van binnen worden en was de pijn ineens weg. Die avond heb ik gebeden en God gedankt!’

www.wingsofhealing.nl

Image and video hosting by TinyPic

PSALM☻

4 juni☻

Kinderen zijn een geschenk van de Heer. Hij geeft ze als beloning. Psalm 127:3/Ook kinderen zijn een geschenk van de Heer, je krijgt ze van hen.☻☻Kinderen worden te vaak gezien als een blok aan het been in plaats van als een aanwinst. Maar de Bijbel noemt kinderen een geschenk van de Here God een beloning. Mensen die kinderen als vermaak of lastpost zien, zouden ze beter kunnen zien als een kans om de toekomst vorm te geven. Als God ze hoog schat, mogen wij ze niet behandelen als lastpakken.

 

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

DE STEM LEVEN VOOR DE GEBOORTE

Cute Baby

CONCEPTIE: HET LEVEN BEGINT! 29 mei☻ Het leven begint bij de conceptie als een unieke, op zichzelf staande, levende cel. Er wordt niets nieuws aan toegevoegd, behalve zuurstof en voeding. De bevruchting vindt plaats als een zaadcel en een eicel samenkomen en één cel vormen. Deze cel is vol leven en draagt het unieke genetische ontwerp van een mens die nog nooit tevoren heeft bestaan. Het DNA in de 46 chromosomen van die kleine cel bevat alle gegevens over het geslacht, de kleur van de ogen, de grootte van de voeten, de hersencapaciteiten en andere lichamelijke kenmerken van deze nieuwe persoon. Bron:de stem

Image and video hosting by TinyPic

LEIDRAAD☻

JEZUS EN ABRAHAM☻

4 juni☻

JOHANNES 8:48-59☻

Jezus heeft eeuwig leven en geeft het aan ieder die in Hem gelooft.

Luister goed! Ik zeg jullie dat iemand die gelooft wat Ik zeg, nooit meer zal sterven."(vers 51)Jezus zei tegen haar: "IK BEN  de opstanding en het leven. Iedereen die in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij al gestorven is. 26 En iedereen die leeft en in Mij gelooft, zal nooit meer sterven. Geloof je dat?"

(Johannes 11:25-26)GEBED: Heer ik geloof dat U de Christus bent, de Zoon van de Vader, het Woord van de eeuwige God, vlees van ons vlees op aarde,Onze Schepper, Broeder en Vriend in de hemel. Amen

HISTORIANET/UITVINDINGEN

Image and video hosting by TinyPic

MISLUKTE PROJECTEN LEVERDEN BELANGRIJKE UITVINDINGEN OP☻

ELEKTRISCHE PEN SCHREEF OP HUID☻

18 juni☻

De beroemde Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison had nooit kunnen bevroeden welke wending zijn uitvinding zou nemen toen hij in 1876 zijn elektrische pen patenteerde. De pen was bedoeld als hulpmiddel voor het kopiëren van handgeschreven teksten. De New Yorker Samuel O’Reilly zag echter heel andere mogelijkheden voor Edisons uitvinding. O’Reilly, een bekende, ondernemende tatoeëerder, kwam langs een winkel die Edisons pen verkocht en woonde een demonstratie bij.  Die bracht hem op een idee, en zodoende vroeg hij in 1891 octrooi aan voor ’s werelds eerste elektrische tatoeëermachine – op basis van de technologie van de elektrische pen. De nieuwe machine bracht een revolutie teweeg in de tatoeagebranche en verving binnen korte tijd de oude, traditionele methoden, waarbij een tatoeage werd gezet door handmatig inkt in de huid te krassen en prikken.

Image and video hosting by TinyPic

VAGINALE ZEEP PRIKTE TE ERG☻

18 juni☻

Wat doet een producent als de overheid zijn ‘medicinale’ intieme zeep verbiedt, die al 30 jaar is gemarket als het middel dat het seksleven van vrouwen redt?

Lysol wist het wel. In plaats van de naam te veranderen bracht de firma het product nu aan de man als een schoonmaakmiddel met een sterk desinfecterende werking.

Het hoofdingrediënt van Lysol is dan ook een desinfectiemiddel, dat van oorsprong werd gebruikt ter bestrijding van cholera.

Bron:historica

MARGRIET/HANDIG

Image and video hosting by TinyPic

VOOR DEZE DINGEN (NAAST ETEN) KUN JE AZIJN GEBRUIKEN☻ 26 juni☻ ALLES REINIGER:Maak een mix van water en azijn, doe er een beetje essentiële olie bij om de scherpe lucht te verbloemen en je hebt een geweldige allesreiniger. Doe de mix in een sprayfles. Je kunt er echt van alles mee schoon krijgen: vloeren, aanrechten, vlekken in het tapijt, koffiezetapparaten, roestvrij staal en kalk op kranen en douchekoppen. IN BAD: Voeg een half kopje azijn toe aan je badwater. Dit helpt tegen een droge huid (en maakt tegelijkertijd je bad mooi schoon). Voeg nog een paar druppels van een lekker geurende essentiële olie toe om te voorkomen dat je na je bad naar azijn ruikt.Bron:margriet/handig

Image and video hosting by TinyPic

VOOR DEZE DINGEN (NAAST ETEN) KUN JE AZIJN GEBRUIKEN☻ 18 juni☻ Het is een echt wondermiddel: als je azijn in huis hebt, heb je bijna niets anders meer nodig. Van glansmix voor in je haar tot onkruidbestrijder. Wat kun je er eigenlijk niet mee? En dat alles voor zo’n veertig cent per fles. SOORTEN AZIJN: Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zijn. Rodewijnazijn is vooral bedoeld om mee te koken. Witte azijn kun je gebruiken in je eten én als schoonmaakmiddel. Schoonmaakazijn is, zoals de naam al doet vermoeden, echt alleen bedoeld om mee schoon te maken. En als laatste heb je nog appelazijn, misschien wel de meest veelzijdige van allemaal. Het onderstaande lijstje gaat dus op voor witte azijn en appelazijn. Dit kun je er allemaal mee doen.

Bron:margriet

LIJF EN LEVEN

licht

ZE WENTELT HAAR ZORGEN OP HEM☻ 26 juni☻ De vrede van God is altijd beschikbaar. Toen ze vorig jaar werd geconfronteerd met borstkanker, begon een zware en onzekere periode voor haar. We zochten Annemarie weer op met de vraag of ze de vrede van God ook tijdens haar ziek-zijn heeft ervaren. Haar omstandigheden veranderden drastisch op een lentedag in 2018, toen er iets in haar borst werd gevonden. Men vermoedde dat het borstkanker was, maar nader onderzoek moest uitsluitsel geven. IK KAN HET NIET ALLEEN: Op de fiets had ik een gesprek met God. ‘Heer, U weet wat hoe het er bij mij van binnen uitziet. Of ik kanker heb of niet. Als het toch kanker is, dan is het voor U niet moeilijk om dat weg te halen. Hoe mijn weg ook gaat, ik kies ervoor om U te vertrouwen. Als er iets groters op het spel staat, wat ik niet zie, waardoor Uw naam verheerlijkt wordt, dan wil ik gehoorzaam zijn en die beker leegdrinken. Maar ik kan het niet alleen. Blijft U dan heel dicht bij mij. Ik heb U nodig, Heer.’”

Prayer Hands

HET WAS TOCH BORST KANKER! PFFF...DUS TOCH!☻ 26 juni☻ De volgende dag – eerder dan verwacht – werd ik gebeld door mijn arts. Het was tóch kanker! Pffff…. Dus toch! Ik moest echt even slikken, maar ik voelde geen paniek. Want diep van binnen wist ik: er gebeurt niets wat ik niet samen met Hem aankan. Hij blijft erbij.”Talloze onderzoeken en bezoeken aan het ziekenhuis volgen. “Na de zomer werd ik geopereerd, maar het ging niet goed. Door complicaties moest ik vier keer worden geopereerd in zes dagen. De doorbloeding van mijn huid kwam niet goed op gang. Er werd dag en nacht voor mij gebeden – door onze huidige gemeente in Utrecht, onze vorige gemeente in Zoetermeer en door gemeenteleden in Amerika, waar we voor de opleiding van mijn man drieënhalf jaar hebben gewoond. Als het hier in Nederland nacht werd, namen onze vrienden in Amerika het over.”

Bron:eva

GEZONDHEID

roken-bewegende-animatie-0051

MARIHUANA SCHAADT HET BREIN VAN ADOLESCENTEN☻ 26 juni☻ Vanaf jonge leeftijd marihuana roken kan je later duur komen te staan. Jongeren beneden 25 jaar lopen het risico op afwijkende hersenfuncties en een lager IQ. Uit een artikel van twee gezondheidsspecialisten in de New York Times komt namelijk naar voren dat hun hersenen daardoor worden aangetast. Het gaat om de hersengebieden die zijn betrokken bij geheugen, beloningsgedrag, ruimtelijk inzicht en zelfreflectie. Kenneth L. Davis, directeur van Mount Sinai Gezondheidssystemen en Mary Jeanne Kreek, het hoofd van het Laboratorium voor Biologische en Verslavende ziekten bij de Rockefeller Universiteit, citeerden uit studies die aangeven dat het effect van gebruik van marihuana door adolescenten schadelijk is voor de cognitieve ontwikkeling.Bron:gfc

medicijn-bewegende-animatie-0003

BAANBREKEND KANKERMEDICIJNEN? SLECHTS 1 OP DE 5 WERKT ECHT?☻ 26juni☻ Van alle ‘baanbrekende’ medicijnen tegen kanker, die in 25 jaar tijd op de markt kwamen, werkt nauwelijks een vijfde. De rest vergroot de overlevingskansen niet, blijkt uit nieuw onderzoek.De farmaceutische industrie presenteert soms een middel als baanbrekend om zo toestemming te krijgen om het al te verkopen nog voor er voldoende wetenschappelijk bewijs is voor de werking ervan. Dat gebeurde in de VS tussen 1992 en 2007 maar liefst 93 keer.Onderzoekers van Harvard en Queens concluderen dat maar 19 van die behandelingen de overlevingskansen van patiënten vergroten. Dat is minder dan 20 procent. Nog eens 40 procent had alleen een tijdelijk effect. “Ook die effecten kunnen nuttig zijn”, zegt oncoloog aan het UZ Brussel, Jacques De Grève, in Het Laatste Nieuws. Hij vindt de conclusie streng, maar geeft toe: “We betalen soms veel geld voor iets dat niet werkt.”Bron:wel.nl

HISTORIA-UITVINDIGEN

Image and video hosting by TinyPic

AMBITIEUS PROJECT MOEST LONDON REDDEN☻ 4 juni☻ De stank van uitwerpselen maakt midden 19e eeuw het leven van de Londenaren tot een hel. Er wonen inmiddels ruim twee miljoen mensen in ’s werelds grootste stad, en van hygiëne is geen sprake meer. Slechts een groots bouwproject kan voorkomen dat Londen wegzakt in het vuil. Een doordringende poeplucht hangt in de zomer van 1858 in Londen. Vanuit de Theems, die door de miljoenenstad kronkelt, stijgen verstikkende dampen op die als een deken over de Britse hoofdstad liggen. De rivier is één groot open riool, waarin urine, uitwerpselen en industrie-afval terechtkomen. De bruine prut die zo ontstaat riekt zo dat het zelfs in de chicste wijken van de stad niet meer prettig toeven is. De rijke dames en heren moeten geparfumeerde zakdoeken voor hun neus houden.

Image and video hosting by TinyPic

CHOLERA IN LONDON☻ 4 juni☻ De stank is het gevolg van de snelle groei van de grootste stad ter wereld, die nog een primitieve infrastructuur kent. De laatste immigranten waren meer dan 100.000 Ieren die de hongersnood in hun land ontvlucht waren. De stad is vol, en in de arme wijken delen families van acht of negen personen vaak één kamer van 25 vierkante meter, waar ze slapen, koken en de was doen. Elke dag produceren de inwoners een enorme berg afval, die in de Theems verdwijnt. De levensader van de stad is een smerige vuilnisstroom geworden, die besmettelijke ziekten verspreidt waar vele inwoners aan bezwijken.Er moet iets gebeuren, anders gaat Londen aan zijn eigen succes ten onder.

Bron:historia.nl

REFDAG

Image and video hosting by TinyPic

KAMER WIL ONDERZOEK NAAR HOMOGENEZING☻ 29 mei☻ Het ministerie van VWS moet een diepgaand en onafhankelijk onderzoek laten doen naar de vraag of en in welke mate er in Nederland homogenezingsbehandelingen of conversietherapieën worden aangeboden. Bij EenVandaag kwam een man aan het woord die tientallen jaren geleden deelnam aan een door een evangelische jeugdorganisatie georganiseerde vakantie op een boerderij in Doornspijk. Duiveluitdrijvers zouden daar hebben geprobeerd zijn geaardheid te veranderen. RTL liet een ex-lid van een vrije baptistengemeente en een oud-jongerenwerker uit een pinkstergemeente aan het woord. Beiden bevestigden dat hun kerk uitdroeg dat homo’s door het gebed van hun gevoelens kunnen worden bevrijd

Image and video hosting by TinyPic

STICHTING VOLHARDING WIL GEVANGENEN TOERUSTEN MET BIJBELSTUDIE☻ 29 mei☻ „Jezus predikt onderwerping aan gezag, de gevangeniscode zegt: zet ze betaald.” Het dagboek ”Zitten met God” van James Vogelzang, vanuit het Engels in het Nederlands vertaald op initiatief van Stichting Volharding, wil Bijbelstudie onder gevangenen stimuleren.Gevangenen zitten natuurlijk onvrijwillig in de gevangenis, meestal als gevolg van foute keuzes, moeilijke omstandigheden of verslavingen. Gevangenzitten betekent dan ook vaak crisis. Je hebt geen controle meer over je eigen leven, je loopt regelmatig keihard tegen jezelf aan. Je toekomst is onzeker en er kan sprake zijn van schuldgevoel en frustratie. Het is daarom van groot belang dat gedetineerden in aanraking gebracht kunnen worden met het bevrijdende Evangelie van Gods genade.”

religie-en-geloof-bewegende-animatie-0236

STEEDS MEER CHRISTENEN BIDDEN OP HET WERK☻ 26 juni☻ AMSTERDAM - Steeds meer christenen komen er op het werk openlijk voor uit dat ze geloven. Ook zakelijke christennetwerken en gebedsgroepjes groeien in populariteit. Daarnaast vermelden christenen vaker hun geloof op LinkedIn. Dat meldt Maarten Pijnacker Hordijk, coördinator Bedrijfsbidstonden. Het aantal geregistreerde speciale netwerkgroepen voor christelijke professionals is in 2010 gestegen met 9 stuks naar ruim 100. Het aantal bedrijfsbidstonden (een bijeenkomst om samen te bidden) steeg naar ruim 180. Ook in kerken wordt er vaker aandacht besteed aan werkende leden. In november 2010 was er voor het eerst een speciale Themazondag ‘christen-zijn op je werk’.In meer dan 700 Nederlandse kerken hangen inmiddels ook posters die christenen aanmoedigen om samen met een christelijke collega te bidden op kantoor. Bron:nu.nl

religie-en-geloof-bewegende-animatie-0166

WAT WIJ VANDAAG GELOOF NOEMEN IS EEN VRIJ RECENTE UITVINDING☻ 26 juni☻ Voor een antwoord op de vraag waarom er atheïsten zijn – en of het er meer zijn dan vroeger – moet je vooral kijken naar de gelovigen en hoe zij veranderen. Calvinisten speelden in de geschiedenis van het atheïsme een belangrijke rol. Tot voor kort was atheïsme vrij zeldzaam. Vandaag zegt 11 procent van de Amerikanen (en 24 procent van de Nederlanders, red.) dat ze niet in een God geloven. Waar komen al die atheïsten ineens vandaan? Of in de woorden van de katholieke filosoof Charles Taylor: waarom was het omstreeks 1500 vrijwel onmogelijk om niet in God te geloven in het Westen, terwijl veel mensen dat nu niet alleen prima kunnen en zelfs onvermijdelijk vinden?’Ik denk dat we voor een antwoord op deze vraag niet naar de atheïsten moeten kijken, maar naar de gelovigen. Als je vijf eeuwen teruggaat, ontdek je dat atheïsme … Bron>nd.nl

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook

 • SEXUALITEIT IS GESCHAPEN DOOR GOD EN KOMT VAN GOD.

  Cute smileys hug

  HUWELIJK VRIENDSCHAP EN SEXUALITEIT☻

  REDENEN VOOR HET ONGEHUWD ZIJN☻

  26 juni☻

  Gods woord geeft verschillende redenen aan voor het ongehuwd zijn: Een vrijwillige gelofte die een christen terwille van het Koninkrijk van God doet: hieraan kunnen twee overwegingen ten grondslag liggen: De ervaring van Gods leiding ongehuwd te moeten blijven, dat wil zeggen via goddelijke roeping. Het verlangen zich volledig te kunnen toewijden aan het werk voor de Heere God, zonder de extra verantwoordelijkheid die een gezin met zich meebrengt. Daarbij is het belangrijk dat dit vrijwillig gebeurt, dat wil zeggen zonder kerkelijke dwang, zoals in Mattheüs 19:12 geschreven staat: Er zijn er ook die van het huwelijk afzien met het oog op het hemelse koninkrijk. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn voor pionierende zendelingen die zich op zendingsgebied in een moeilijke situatie bevinden.

  Image and video hosting by TinyPic

  HUWELIJK VRIENDSCHAP SEXUALITEIT☻

  12 juni☻

  God zwijgt niet over dit zo belangrijk onderwerp; in Zijn Woord, de Bijbel, heeft Hij ons geopenbaard hoe Hij over liefde, vriendschap, sexualiteit en huwelijk denkt. Alleen Hij weet wat werkelijk goed voor ons is. Alleen Hij heeft het recht bindende normen vast te stellen. Daarom is het voor ons mensen van het grootste belang te weten, wat Hij ons daarover geopenbaard heeft. Het doel van deze brochure is dat samen te ontdekken.

     Gastenboek
 • fijne dag !
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • fijne Pinksterdagen ...
 • Gezegende Pinksterdagen toegewenst
 • Joanne was hier

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Jezus

  OPENHANDS

  WAANZINNIGE HOOPVOLLE TOEKOMST☻

  26 juni☻

  God zegt in de Bijbel:

  'Ik heb jullie geluk voor ogen,

  niet jullie ongeluk;

  Ik zal jullie een hoopvolle toekomst geven.'

  (Nieuwe Bijbelvertaling, Jeremia 29:11)

  Hij zegt ook:

  'Wat niemand heeft gezien,

  niemand heeft gehoord

  en wat niemand ooit heeft bedacht,

  dat heb Ik allemaal klaar voor hen,

  die Mij liefhebben'

  Als je je openstelt voor God

  en gelooft in Hem,

  dan heeft God een fantastische toekomst

  voor jou!

  Voor dit leven,

  Jezusbidden

  LEVENSBELANGRIJK☻

  26 juni☻

  Heb je niet zoveel tijd om deze site te lezen?

  Lees dan even deze levensbelangrijke boodschap!

  Juist voor jou, juist op dit moment!

  Je leest erover in de Bijbel!

  Het zijn de woorden van God voor jou!

  Gods woorden zijn scherp. Echt vlijmscherp.

  Ze zitten vol kracht om je leven te veranderen.

  Maar alleen als je er actief mee omgaat.

  Neem ze daarom serieus!

  Zo zegt Hij heel scherp en duidelijk:

  Wend u af van uw huidige leven 

  en keer terug tot God

  om vergeving te krijgen voor uw zonden.

  Handelingen 4:19

  bron:openhands.nl


  Image and video hosting by TinyPic

  SPREUKEN

  8 juni☻

  Als je verbergt dat je iemand eigenlijk niet mag, ben je schijnheilig. Als je slechte dingen over andere mensen rond vertelt, ben je een dwaas. Spreuken 10:18/Als je iemand haat, kun je een leugenaar of een dwaas worden. Als je probeert je haat te verbergen, zul je eindigen als een leugenaar. Als je roddelt over een ander en het blijkt dat je je vergist hebt, ben je een dwaas. De enige uitweg is dat je je haatgevoelens toegeeft aan God. Vraag Hem je hart te veranderen, je te helpen lief te hebben in plaats van te haten.


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  EVA/LIEFDE EN RELATIE

  I love you spray paint

  ZE VOELDE ZICH AAN DE KANT GEZET☻

  26 juni☻

  VIES AAN DE KANT GEZET☻Op een avond zat Marianne naast haar man op de bank en wil ze iets opzoeken op de iPad. “Toen kwam er automatisch een rare zoekterm naar voren, iets met ‘naakte studenten’ ofzo. Hij reageerde: ‘Oh shit, ik ben het vergeten te wissen…’ Toen gaf hij toe dat hij porno keek.Ik voelde me vies, aan de kant gezet, dik en vadsig. Terwijl ik helemaal niet dik was – ik had een buikje van twee zwangerschappen, waar ik juist trots op was. VERGEVING:Een vriend had mijn man meegevraagd naar een Vrij Zijn-weekend, dat gericht was op de Heilige Geest. “Tijdens dat Vrij Zijn-weekend is mijn man aangeraakt door God en heeft hij vergeving ontvangen. Hij werd een ander persoon en kwam opgewekter thuis.

  Image and video hosting by TinyPic

  GODSLEIDING

  26 juni☻

  Inmiddels is Mariannes man helemaal veranderd. “Hij is actief, vraagt hoe het met me gaat, zorgt voor de kinderen. Alles wat hij niet was, is hij nu wel. We moeten blijven werken aan de relatie, maar het is zo anders dan voorheen. We willen nog wel voor ons laten bidden, ook dat hij die beelden helemaal kwijtraakt. Maar in dit alles zie ik Gods leiding, zoals dat appje van die vriendin. Anderhalf jaar geleden zag het ernaar uit dat het anders zou lopen – ik zag mezelf al in een huurhuisje met de kinderen – maar God heeft het geleid. Ik heb veel meer vertrouwen in Hem gekregen. Ik ben flink met mijn neus op de feiten gedrukt, waarmee Hij tegen mij zei: ‘Ik zie je, Ik ben er voor je.’”Tijdens het afgelopen Vriendinnenweekend kreeg Marianne op haar hart om hun huwelijksbeloften te vernieuwen. “We hebben zoveel lelijke dingen tegen elkaar gezegd. Daarom willen we een nieuwe start maken, met een kleine groep mensen om ons heen. Dan kunnen we weer vooruitkijken. God zegent ons.

  Bron:eva


  DPM/HOOP

  Image and video hosting by TinyPic

  HOOP IS VAN LEVENSBELANG☻ 29 mei☻ Onze Vader deed ons opnieuw geboren worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden.(1 Petrus 1:3) Misschien ken je het gezegde: Where there is life, there is hope… (Waar leven is, daar is hoop.) Er zit veel waarheid in dat gezegde. Maar het tegenovergestelde is ook waar: Waar hoop is, daar is leven (in Nederland ook wel bekend als: Hoop doet leven). Naar mijn mening is hopeloosheid zonder hoop zijn - een van de meest trieste situaties in een mensenleven en ontelbare miljoenen mensen op deze wereld vandaag zijn hopeloze mensen. Maar God zij dank, jij en ik hoeven niet zonder hoop te zijn!

  Image and video hosting by TinyPic

  ECHTE HOOP☻ Ik geloof dat echte hoop, zoals de Bijbel haar laat zien, iemand een compleet nieuw zich op het leven kan geven. Paulus zegt: En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde. (1 Korintiërs 13:13) Paulus maakt ons bekend met de drie grote, blijvende geestelijke realiteiten van het christelijke geloof. Veel van wat wij ervaren in dit leven zal komen en gaan. Sommige dingen ervan zullen voor een periode belangrijk zijn, of voor een bepaalde situatie die we tegenkomen. Maar de drie realiteiten die voor altijd zullen blijven, zijn geloof, hoop en liefde.Bron:dpm


  BOEKEN

  Image and video hosting by TinyPic

  JOY☻ 18 juni☻ Patti Callahan is de auteur van een tiental veelgeprezen romans. In haar laatste boek: Joy. De vrouw die C.S. Lewis liefhad treedt Davidman uit de schaduw van haar beroemde echtgenoot. De roman werpt een helder licht op haar pittige persoonlijkheid, haar kwaliteiten als schrijfster en haar intense worsteling met de mysteries van God en van het leven. Rachel McMillan sprak met Callahan over haar kijk op deze opmerkelijke liefdesgeschiedenis. Patti Calahan

  Image and video hosting by TinyPic

  ZONDEBOK☻ 18 juni☻ Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog ‘Zondebok’ van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt. Jacobine van den Hoek

  Image and video hosting by TinyPic

  DE BIJENHOUDER VAN ALLEPPO☻ 18 juni☻ Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra. Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.Christi Lefteri

  Image and video hosting by TinyPic

  E DIEF VAN KORINTE☻ 18 juni☻ ‘De dief van Korinte’ van Tessa Afshar is een spannende, Bijbels geïnspireerde roman die zich afspeelt in de eerste eeuw na Christus, ten tijde van de apostel Paulus.De jonge Ariadne vlucht vanuit het voor haar beklemmende Athene naar haar vader in Korinte. Daar komt ze erachter dat haar vader een beruchte dief is. Ze wil hem beschermen, maar komt daardoor zelf in gevaarlijke situaties terecht. Dan ontmoeten Ariadne en haar vader de apostel Paulus. Hun vriendschap met hem verandert hun leven en laat hen nadenken over een toekomst waarvan ze nooit hadden durven dromen.Tessa Afshar Bron:puurvandaag.nl


  ISRAELNIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  RED DE WERELD EET EEN SPRINKHAAN☻ 29 mei☻ We weten allemaal dat het eten van vlees en zuivel niet goed is voor de planeet, dus om de Wereld Milieu Dag op 5 juni te vieren, maakte ISRAEL21c een speciale aflevering van “Tayim” : geroosterde sprinkhanen in zaatar olie.Experts vertellen ons al jaren dat het eten van vlees en zuivelproducten niet goed is voor het milieu. En nu niet meteen je neus ophalen, sprinkhanen zijn een duurzame voedselbron die rijk is aan eiwitten en aminozuren, en met een zeer laag verzadigd vet en cholesterol. Ze zijn koosjer en halal, hebben een zeer lage watervoetafdruk, hebben een lage uitstoot van broeikasgassen en produceren geen afval. Ze kunnen ook het hele jaar door worden geproduceerd.Bron:Israeltoday

  Image and video hosting by TinyPic

  JODEN VAN MYANMAR BLIJVEN BUITEN SCHOT☻ 29 mei☻ De Joodse gemeenschap van Myanmar – ook wel Birma genaamd – blijft in tegenstelling tot andere religieuze minderheden buiten schot. Waar moslims en christenen in het boeddhistische Zuidoost-Aziatische land vervolgd worden, zijn het de Joden die hun gang mogen gaan. Myanmar telt een groep van tussen de twintig en vijftig zielen, aangevuld met circa honderd Joodse expats, waaronder personeel van de Israëlische ambassade.In een ver verleden had de Joodse gemeenschap van Myanmar drieduizend leden. In de Britse koloniale tijd waren zij vanuit Irak en India naar het land gekomen. Om het Joodse leven nieuw leven in te blaze, richtte hij in 2006 het reisbureau Myanmar Shalom op om Joodse toeristen naar het land te trekken. Jaarlijks neemt het Joodse toerisme ook toe.Antisemitisme kent Myanmar niet en beveiliging van de synagoge is onnodig. Bron:jonet.nl


  PUNTUIT/LCJ

  Image and video hosting by TinyPic

  GEMEENTE MOET VOOR JONGEREN ALS EEN WARM NET ZIJN☻ 29 mei☻ Wat fijn als je kunt zeggen dat je uit een warm nest komt, een nest waarin je met liefde bent grootgebracht. Zo’n warm nest is belangrijk voor de rest van je leven.”Vervolgens wees hij op Psalm 84, waar de mus een huis vindt en de zwaluw bij Gods altaren een nest voor zijn jongen. „Zo vinden vogels een thuis in Gods huis, een warm nest. Zo kun je ervoor zorgen dat de gemeente en het jeugdwerk een warm nest zijn, een plaats waar het veilig is, waar liefde woont en voedsel wordt uitgedeeld.”Jongeren hebben de kerk als moeder nodig, stelde ds. Janse.Wat is het belangrijk om de kerk als sprekende moeder te hebben. Een moeder die in een warm nest haar kinderen de weg wijst in Gods inzettingen. Een kerk die jongeren voedt met de schat van het Evangelie.”Jongeren willen gezien worden, willen erbij horen en serieus genomen worden. Geef ze gelegenheid om vragen te stellen op huisbezoek en de catechisatie.”Het is gemakkelijk om het nest te bevuilen. Er zijn genoeg fouten te vinden. Toch bieden kerk en jeugdwerk onze jongeren een veilige plek buiten het paradijs. Neem ze mee in het gebed.”Bron:puntuit

  Image and video hosting by TinyPic

  GOD PAST NIET IN DE IKEA KAST☻ 29 mei☻ Refojongeren accepteren probleemloos het christelijk geloof, zo blijkt uit onderzoek*. Ze zijn ervan overtuigd dat de Bijbel gelijk heeft en het christendom het enige juiste geloof is. Kritische vragen stellen ze niet. Alles slikken ze voor zoete koek. Goed nieuws dus voor ouders, docenten en ambtsdragers. Die hoeven niet bang te zijn voor irritante of zelfs 'zondige' vragen.Het christelijk geloof is geen overzichtelijke Ikeakast, waarbij je alle vragen en antwoorden netjes in vakken kunt sorteren. Want in welk vak zou God Zelf moeten passen? Hij openbaart zich als ‘IK BEN DIE IK BEN’ (Exodus 3:14) – niet te grijpen, niet te bevatten, maar toch: Aanwezig. Geloven betekent ook: Toegeven dat je niet op alle vragen een antwoord hebt en dat we nu nog in een ‘wazige spiegel’ kijken (1 Korinthe 13:12). Geloven is een ‘lege hand’ (Maarten Luther). Het is zwak durven zijn, struikelen, stamelen, erkennen dat je geen ‘superchristen’ bent.Dat het qua ‘levensheiliging’ niet echt top gaat (of allesbehalve top). Maar ook dat je steeds meer, met vallen en opstaan, gaat beseffen: Het hangt niet van mij en mijn ‘supergeloof’ af. Elke dag, elk uur, elke ademtocht: ik leef van genade. “There is a Redeemer.”Bron:lcj.nl


  Wedding kiss

  ZORG IN GEREFORMEERDE GEMEENTEN IN NEDERLAND: DE TROUWJURKEN WORDEN TE LICHT☻ 26 juni☻ De lichtere kleur van trouwjurken is een punt van zorg in de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Kerkenraden moeten erop toezien dat de jurk voldoet aan drie eisen: eenvoudig, eerbaar en stemmig. BARNEVELD Witte trouwjurken zijn in Nederland de norm, maar niet in de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. In 2006 bepaalde het kerkgenootschap in ‘Eerbaar door het leven’, een rapport over huwelijk en echtscheiding, dat bruiden ‘eenvoudig, eerbaar en donker voor Gods aangezicht horen te verschijnen’. In veel gemeenten wordt echter getrouwd in tamelijk lichte kleuren, constateerde een ouderling uit Oud-Vossemeer volgens het Reformatorisch Dagblad afgelopen week tijdens een synodezitting in Barneveld. Een collega-ouderling uit Gouda wil volgens datzelfde verslag de nadruk leggen op ‘stemmig …Bron:nd

  Doctor

  LOTTE WIL DOKTER WORDEN NET ALS JEZUS: ZE KRIJGT DE ZEGEN VAN DE PAUS☻ 26 juni☻ Meer dan honderd artsen ontvingen in Rome de zegen van paus Franciscus en wijdden zich toe aan het Heilig Hart van Jezus. Onder hen was ook de Nederlandse Lotte. De paus zegende haar en haar stethoscoop. ROME: Lotte is sinds vijf jaar katholiek. Ze gaat wekelijks naar de kerk en is actief voor Alpha. Ze werkt als arts, is gespecialiseerd in de zorg aan ouderen en staat aan het begin van haar carrière. Zaterdag zegende paus Franciscus haar stethoscoop. Dat gebeurde tijdens een audiëntie, met een groep van meer dan honderd artsen. Een kardinaal hield kort een verhaal en daarna sprak de paus zelf. Hij vertelde hoe de allereerste christenen Jezus ook wel ‘dokter’ noemden. Artsen hebben de taak, net als Jezus, de zieken nabij te zijn. De paus riep de artsen op tot professionaliteit, teamwork en e …Bron:nd

  bijbelboek

  NIEUWE JONGEREN BIJBEL☻ 15 juni☻ Christelijke jongeren vinden de Bijbel belangrijk, maar lopen er tegenaan dat het een dik en moeilijk oud boek is. Daarom werkt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) samen met BEAM en Youth for Christ aan een nieuwe Jongerenbijbel, voor en door jongeren, die in het najaar verschijnt. Tijdens de EO Jongerendag verschijnt een voorpublicatie. Het betreft een speciale editie van de Bijbel in Gewone Taal (BGT), samengesteld met advies van enkele jongerenpanels. De drie initiatiefnemers willen hiermee de Bijbel toegankelijk maken voor gelovige én niet-gelovige jongeren. Bezoekers van de EO Jongerendag vinden enkele voorbeeldpagina’s in hun programmaboekje; 200 jeugdwerkers krijgen op die dag de complete voorpublicatie. Bron:eo

  Image and video hosting by TinyPic

  CHRISTELIJKE ESCAPEROOM IN GOUDA☻ 15 juni☻ Kraak deze zomer de escaperooms van The Road. Na het succes van de afgelopen jaren, gaan de Goudse christelijke escaperooms weer open! Van 1 juli tot en met 24 augustus is LuMina Gouda omgebouwd tot dé escape room experience The Road.The Road heeft drie unieke escaperooms, gebaseerd op de Bijbel en het christelijk geloof van de tijd van het oude testament tot 2019. In de kamers zijn allerlei opdrachten, puzzels en cryptische aanwijzingen die je helpen om de sleutel, die je weer in vrijheid stelt, te vinden. Je hebt 60 minuten de tijd! In deze christelijke escaperooms zit de spanning vooral in het oplossen van de raadsels, en de gezelligheid in het samen op ontdekkingstocht gaan in de Bijbel.http://www.cjvgouda.nl/the-road bron:christelijknieuws

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!