bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
☻☻26 april☻☻ LIEVE GOD Image and video hosting by TinyPic☻☻DE HERE GOD IS DICHTBIJ VOOR MENSEN DIE HEM ROEPEN, DICHTBIJ VOOR MENSEN DIE OP HEM VERTROUWEN. Psalm 145:18
23-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen kijken alleen naar de handicap van Victoria

MENSEN KIJKEN ALLEEN NAAR DE HANDICAP  VAN VICTORIA

We zijn stom verwonderd. Moeder Irina pakt met één zwaai haar 18-jarige dochter op, gooit haar over haar schouder en loopt hun flat binnen. Moeder Irina moet wel, want Victoria is volledig aan het einde van haar Latijn. Ze heeft de drie trappen met grote moeite gelopen – nee, een lift is er niet en andere hulpmiddelen zijn er ook niet – en ze is zo moe, dat ze door haar benen zakt. Dat moeder hierdoor erge rugpijn heeft, verbaast ons niet…

 

VERKEERDE DIAGNOSE

Victoria uit Moldavië heeft een syndroom waardoor langzaam maar zeker haar hersencellen afsterven. Het gevolg is dat ze slappe spieren heeft en altijd moe is.

Haar moeder vertelt: “Toen Victoria een paar maanden oud was, zagen we dat er iets niet goed was. We zijn naar de dokter geweest, maar die heeft een verkeerde diagnose gesteld, waardoor Victoria geen goede medicijnen heeft gekregen. Toen ze anderhalf jaar was, hebben we de juiste diagnose gehoord, maar toen was er niets meer aan te doen. De verwachting was dat Victoria zes jaar zou worden, maar nu is ze al achttien.”

Image and video hosting by TinyPic

MENTALITEIT MOET VERANDEREN

Moeder zucht als het gaat over haar land, Moldavië. “De mentaliteit van mensen moet veranderen. Mensen kijken alleen naar de buitenkant, zien de handicap en negeren mijn dochter. En gehandicapte kinderen kunnen nergens naartoe. Daarom ben ik zó blij met het dagopvangcentrum.” Victoria beaamt het met een blijde lach. “Ik ga er heel graag naar toe. De mensen daar zijn mijn familie.”

 

VICTORIA’S GROOTSTE DROOM

Het bezoek aan Victoria raakt ons diep. Want behalve haar lieve en dappere glimlach zien we óók tranen. Ze vertelt dat ze het heel moeilijk vindt om een handicap te hebben waardoor haar moeder haar moet dragen. “Mijn grootste droom is om gezond te zijn, zodat ik mijn moeder kan helpen.” En dan te bedenken dat Victoria alleen maar zwakker en zwakker wordt…Bron:cip/dagelijksleven

 

Here God ik bid voor mensen die moeite hebben met mensen die er anders uitzien. Here God U kijkt diep in het hart van ieder mens. De mensen die zien alleen aan de buitenkant. Helpt u de mensen om anderen te accepteren hoe men is en begrip voor te hebben Amen.

23-05-2019 om 14:44 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)
18-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven in het moment

LEVEN IN HET MOMENT

Op vakantie gaat het haast vanzelf: je ontspant, vergeet verplichtingen die nog moeten komen en geniet met volle teugen van alle leuke dingen die je meemaakt. Maar helaas, vakantie duurt niet voor eeuwig. Eenmaal thuisgekomen val je weer terug in je routines en lijkt het een stuk lastiger om bewust in het nu te leven. Niet gek, want school, werk en sport zijn weer van de partij waardoor je soms nu eenmaal verplicht bent vooruit te denken.

 

NIET LETTEN OP HOE LAAT HET IS

Als ik continu op mijn horloge kijk, kan ik soms best wel gestrest raken. Dan moet ik onbewust toch denken aan wat ik allemaal nog moet gaan doen, terwijl ik daar op dat tijdstip niets aan heb. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet handig is om af en toe eens een blik op de klok te werpen. Te laat komen bij de tandarts of je vriendin in de kou laten wachten, dat is ook weer niet zo’n goed idee. Maar toch is het soms heerlijk om de tijd even helemaal te vergeten.

Image and video hosting by TinyPic

JE TELEFOON UIT DOEN

Het is superleuk om je telefoon overal bij je te hebben en daarmee leuke herinneringen vast te leggen, die je later weer kunt herbeleven. Anders zou je ze misschien vergeten. Maar soms kan het er juist voor zorgen dat je daar zó mee bezig bent dat het moment zelf een beetje aan je voorbij gaat. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn als het zo lang duurt voordat je de perfecte foto van je ijsje hebt dat -ie uiteindelijk begint te smelten.

Durf jezelf eens uit te dagen en laat je telefoon thuis, leg hem weg, schakel vliegtuigmodus aan, doe hem uit (ja, echt helemaal…) Als je dat toch maar niks blijkt te vinden, kun je natuurlijk ook voor een middenweg kiezen. Gewoon snel je plaatje schieten en verder niet te veel aandacht aan de compositie en het licht schenken. Dan heb je genoten van het moment én heb je daar een leuk aandenken aan.

 

LOSLATEN WAAR JE TEGENOP ZIET

Je bent gezellig in de stad, maar toch kun je je gedachten niet afleiden van die vervelende toets die je over een paar dagen moet maken. Hoe kun je dan ooit genieten van wat voor iets leuks je aan het doen bent? Ik denk dat we dat allemaal wel eens lastig vinden. Een manier om het toch even te parkeren is om het ding waar je je zorgen over maakt in the big picture te zien. Bron:Huisvanbelle.nl

18-05-2019 om 13:21 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leven
>> Reageer (0)
10-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwijd evangeliseren in gebarentaal

Image and video hosting by TinyPic

WERELDWIJD EVANGELISEREN IN GEBARENTAAL

Alfred en Hannah Bout laten waarschijnlijk volgend jaar hun woonplaats Putten achter zich om wereldwijd dove mensen in hun gebarentaal te bereiken met het Evangelie. Alfred is zelf doof, Hannah is tolk Nederlandse gebarentaal. ”We voelen ons geroepen om dit te doen voor velen die nooit van de Bijbel hebben gehoord en er niets van kunnen begrijpen.”

Dove mensen luisteren met hun ogen en spreken met hun handen. Hannah Bout-van Pelt (30) weet het als geen ander. Na de havo besloot ze een studie tolk Nederlandse gebarentaal te gaan volgen.

Jaren geleden was de bij de Hersteld Hervormde Kerk aangesloten Hannah geraakt tijdens een dovendienst: „Ik vond het zo bijzonder dat je op zo’n manier dove medemensen kon bereiken, dat ik een open dag van de opleiding heb bezocht.”

Het jaar daarop ontmoette ze Alfred Bout (nu 31), eveneens afkomstig uit Putten. Ze viel direct voor hem. „Dat had niets met zijn doofheid te maken, ik vond het gewoon een leuke kerel.” Bron:terdege

10-05-2019 om 16:15 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gods Woord
>> Reageer (0)
02-05-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze was slachtoffer van loverboys

ZE WAS SLACHTOFFER VAN LOVERBOYS

Loverboys zijn macho’s in dikke auto’s, slachtoffers van loverboys zijn kansarme meisjes. Dat denk je misschien – maar het verhaal van Lisa bewijst het tegendeel. Als tiener werd ze langzaam ingepalmd door haar vriendje, terwijl niemand het doorhad.  

Op haar zestiende leert Lisa* een jongen kennen op een huisfeestje. Hij is een vriend van een neef van een vriend – op dat feestje kent eigenlijk niemand hem.Hij vraagt om Lisa’s nummer, maar die wil ze niet geven. Dan maar MSN. Ze chatten veel en worden vrienden. Na een tijdje krijgen ze verkering.

Toen liet hij me zien wat hij écht deed. Een beerput ging open. Drugshandel, wapenhandel, vrouwenhandel. Het was echt een schok. Hij werd een ander persoon. Opeens kon hij heel explosief reageren – als ik ook maar iets was vergeten te stofzuigen, mishandelde hij me.  Ik zat alleen maar binnen, alle ramen en deuren waren afgesloten. Ik kon geen kant op. Als ik boodschappen ging doen ging er altijd iemand mee.”

Image and video hosting by TinyPic

Lisa moet voor hem aan het werk. “Ik moest geld ophalen, van meisjes of als hij een deal had gesloten. Eerst was het allemaal gezellig en leuk, maar later werden die meisjes gedwongen de prostitutie in te gaan.

In de tijd dat Lisa met hem is, houdt de politie haar één keer staande op de Wallen. “Ze vroegen wat ik kwam doen. Ik vertelde niets. Uit schaamte, omdat ik ergens in verzeild was geraakt, en omdat ik technisch gezien medeplichtig was aan al die onzuivere handel. ‘Als je praat, krijg je problemen met ons óf de politie’, zeiden ze. Op zo’n moment geloof je dat ook. Er verstrijkt ruim een jaar – en dan kan Lisa vluchten. “Ik liep in een winkelcentrum, een neef van hem was mee. Ineens moest hij weg en gaf de huissleutels aan mij. Toen heb ik snel sleutels bij laten maken. Daarna heb ik in huis gewacht op een kans. Na een ruzie had hij me van de trap naar beneden gegooid. Toen kon ik snel naar buiten. Ik heb heel hard gerend en verstopte me in een tuin. Ik wachtte tot de volgende ochtend en heb toen gevraagd of de bewoners de politie wilden bellen.”

Lisa komt na haar ontsnapping eerst terecht in een anoniem Blijf-van-mijn-Lijfhuis, maar omdat de jongen haar daar opspoort, is ze daar niet meer welkom. Lisa is katholiek opgevoed. “Maar ik kan me niet herinneren dat ik tijdens dat jaar gebeden heb.Als je ’s avonds bidt en alles bij God neerlegt, slaap je ook gewoon beter. Ik verwijt God niets. De mens heeft altijd zijn eigen gedachtes –

Vanuit de vrouwenopvang is Lisa gaan studeren. Lisa werkt nu als onderzoeker bij een recyclingbedrijf. Ze heeft een zoontje van vijf, waar ze alleen voor zorgt.

Mijn vriend en ik wonen niet samen. Dat durf ik niet. Ik raak van slag als afhankelijk van iemand denk te worden. Mijn vriend weet alles, en ziet vooral de sterke kant ervan: dat ik ben weggegaan en mijn eigen leven heb opgebouwd. Misschien dat we later kunnen samenwonen. Ik leef bij de dag, ik zie wel wat er komt. Het gaat nu goed, daar probeer ik van te genieten.”Bron:eva

Hemelse Vader dank U dat deze dame haar leven opnieuw heeft mogen oppakken. Dat ook andere vrouwen hiermee opgebouwd mogen worden. Er zijn wegen om zelf uit dit wereld te stappen. God/Jezus is de deur naar verlossing en bevrijding.Amen

02-05-2019 om 14:52 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (1)
26-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communicatie is best wel ingewikkeld

COMMUNICATIE IS BEST WEL INGEWIKKELD

Gelukkig komt er de laatste jaren meer openheid voor de soms ingewikkelde kanten van een intieme relatie. Maar waarom is samenleven in een intieme relatie soms zo moeilijk? vraagt Trudie Boerman zich af in De Waarheidsvriend.

Communicatie speelt in een intieme relatie een belangrijke rol. Het is het proces van zenden en ontvangen, van informatie-uitwisseling tussen mensen. In Genesis lezen we dat Adam eerst alleen was en toen de dieren een naam gaf. Maar op het moment dat hij Eva ontwaarde, is hij gaan communiceren op een gelijkwaardig niveau. Hij kon zich verstaanbaar maken door middel van de taal, er was iemand die hem verstond. De gave van de taal is door God alleen aan de mens geschonken, het gesproken woord. Het daarvan afgeleide geschreven woord kent ook een lange evolutionaire geschiedenis, van beeldschrift naar het huidige alfabet.

Image and video hosting by TinyPic

CONTACT MAKEN

Communicatie heeft dus altijd een intentie: ik wil in contact treden met jou. Heel bijzonder dat de Almachtige deze wijze verkiest om door middel van het gesproken en geschreven Woord met ons in contact te treden. Boodschappen zenden en ontvangen doen we niet alleen met woorden, maar vooral ook met gedrag. Zo’n zeventig procent van onze communicatie is non-verbaal, de rest, dertig procent, is taal. Mimiek, houding, expressie, volume, dat wat je doet of nalaat, bepalen in grote mate onze boodschap naar de ander. We doen niet anders dan hele dagen boodschappen coderen en decoderen, gedrag van de ander lezen en interpreteren. Het is de context die je helpt de inschatting te maken. Gelukkig hebben we daar een feilloze antenne voor ontvangen, maar we zitten er ook wel eens naast.

 

BETEKENIS

Aan communiceren gaat een proces vooraf. We nemen iets waar, denken iets of voelen iets en staan voor de opgave datgene wat we denken, waarnemen of voelen te vertolken in woorden. Het proces begint aan de binnenkant, je geeft er woorden aan en zendt ze uit. De verzonden woorden komen bij de ontvanger aan die er op zijn beurt weer wat van vindt en er vervolgens weer wat bij denkt en wat bij voelt. Het is dus binnenkant-buitenkant-buitenkant-binnenkant.

Hier kan veel communicatie mislopen, omdat woorden vinden en er dezelfde betekenis aan hechten absoluut geen vanzelfsprekendheid is. We begrijpen elkaar dan niet goed of we drukken ons niet goed uit. Ook de lading van de woorden kan niet goed geïnterpreteerd worden waardoor de boodschap anders aankomt dan je bedoelde.Bron:cip/dagelijksleven

26-04-2019 om 16:07 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Relatie
>> Reageer (1)
21-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psyciatrie staat op gespannen voet met religie

PSYCHIATRIE STAAT OP GESPANNEN VOET MET RELIGIE

Godsdienst en psyche gaan op veel gebieden samen. Maar kan er in de psychiatrie eigenlijk aandacht geschonken worden aan spirituele en religieuze gevoelens van patiënten? Voorganger én psychiater Piet Verhagen denkt van wel. Vandaag promoveert hij op dit thema.

Image and video hosting by TinyPic

Kun je in de psychiatrie bijvoorbeeld in gebed gaan met je patiënten? Zelf deed Verhagen het nooit. “Het debat rond dit soort vragen kan heftig verlopen. De beroemde Amerikaanse psychiater prof. Harold Koenig pleit al jaren voor gebed met patiënten; maar uiteraard alleen als ze daar zelf geen enkel bezwaar tegen hebben. Andere psychiaters vinden dat behandelaars grenzen overschrijden als ze met patiënten in gebed gaan. We zijn het er met elkaar wel over eens dat een psychiater nooit zijn eigen opvattingen mag opdringen.”

Overigens merkt Verhagen dat er onder psychiaters veel weerstand bestaat tegen religie. “Al sinds het ontstaan van de psychiatrie als geneeskundig vak, eind achttiende eeuw, staat dit specialisme op gespannen voet met religie. De bekende psychoanalyticus Sigmund Freud betoogde kortweg dat religie mensen infantiel houdt en hun gezonde ontwikkeling in de weg staat. Religie zou onmogelijke zaken eisen, zoals je vijanden liefhebben. Veel psychiaters wilden patiënten min of meer bevrijden van het kerkelijke juk. Maar zeker de laatste dertig jaar weten we uit allerlei onderzoeken dat religie ook een positieve rol kan spelen.”Bron: dagelijksleven

21-04-2019 om 16:36 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Psychisch
>> Reageer (1)
18-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben niet geschikt voor dit leven

IK BEN NIET GESCHIKT VOOR DIT LEVEN

“Ik voelde alleen maar zwartheid, leegte en hopeloosheid. Een eindeloze donkere tunnel, waar geen licht doorheen komt,” vertelt Elise Brouwer (32). Eind 2013 raakte ze in een depressie.

Elise: “Ik worstelde heel erg met een fysiek probleem: hyperhidrosis. Dat betekent dat je overmatig zweet. Ik had altijd grote zweetplekken onder mijn armen, die ik verstopte met dikke lagen kleding of met donkere kleding. Ik schaamde mij hier enorm voor. Elke seconde van de dag moest ik eraan denken. Ik zat er zo erg mee, dat ik dacht: misschien moet ik maar gewoon stoppen met leven, want dit gaat gewoon niet meer zo. Toen deze gedachte bij me opkwam, wist ik dat ik hier iets mee moest doen en ben ik na een huisartsbezoek in therapie gegaan.

Image and video hosting by TinyPic

ONVERWERKTE EMOTIES

Met mijn moeder heb ik gebeld over de hyperhidrosis. Terwijl mijn ouders en ik normaal gesproken niet over onze gevoelens praten. Toen ik dat voor het eerst deed, volgden er veel gesprekken over mijn jeugd. Er ging een soort van beerput open. Als kind heb ik bijvoorbeeld een aantal zelfmoorden meegemaakt van docenten en daar kon ik vroeger niet over praten. Ik had ze weggestopt. Ik was dus al vrij somber door die hyperhidrosis en toen kwamen al die onverwerkte emoties uit mijn jeugd er ook nog bij. Alles bij elkaar maakte het erg zwaar.

WE HOEVEN HET ALLEEN VOL TE HOUDEN TOT DE VOLGENDE MINUUT

In het begin bleef ik gewoon doorgaan met mijn werk als docent. Wonderlijk genoeg. Het was ook een afleiding, op mijn werk hoefde ik in ieder geval niet aan die ellende te denken. Door de depressie ging ik steeds slechter slapen. Op een gegeven moment sliep ik bijna niet meer en werkte ik nog wel heel hard. Ik stortte in op mijn werk en dacht: ik moet nu naar huis. Uiteindelijk heb ik een jaar thuis gezeten. Soms kwam ik de dagen echt van minuut tot minuut door. Ik voerde dan een soort intern gesprek met mezelf: ‘We hoeven het alleen vol te houden tot de volgende minuut.’ Het is puur overleven. Je bent met niks anders bezig dan de tijd doorkomen en hopen dat het de volgende dag een klein beetje beter gaat.

De gedachte dat ik me eigenlijk niet zo mocht voelen, kwam ook wel eens boven, want er zijn mensen die geen huis en geen eten hebben. Gelukkig reageerden bijna alle mensen in mijn omgeving begripvol en erg ondersteunend. Al kreeg ik soms ook goed bedoelde adviezen, zoals: ‘Ga lekker even op vakantie, dan voel je je daarna wel weer beter’ of de vraag: ‘Heb je de stijgende lijn alweer te pakken?’ Dat vond ik heel confronterend. Dan voelde het alsof het altijd maar beter moest gaan, terwijl ik heel lang geen stijgende lijn had. Ik wist wel dat het goed bedoeld was, alleen legde het extra druk op me. Bron:Puurvandaag

Iedereen is geschikt voor dit leven. God heeft de mens uitgekozen om op deze aardbol voor een korte tijd te mogen leven. We zijn op deze aardbol niet voor ons zelf maar voor God.

18-04-2019 om 15:30 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (2)
15-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De momo-bedreigingen laten we geen risico nemen met onze kinderen

DE MOMO-BEDREIGING LATEN WE GEEN RISICO NEMEN MET ONZE KINDEREN

Een eng popachtig figuur dat bekend is als ‘Momo’, haalt de nieuwskoppen en krijgt veel aandacht op social media. Ze verschijnt op telefoons van kinderen via WhatsApp of is ingesloten in kinderfilmpjes op YouTube, en daagt hen uit om zichzelf te verwonden. Vanzelfsprekend is dit een reden voor veel zorg voor ouders, ondanks het feit dat sommige nieuwskanalen de #MomoChallenge nepnieuws hebben genoemd.

Image and video hosting by TinyPic

Of de uitpuilende ogen en kwaadaardige lach van Momo ervoor zorgen dat kinderen zichzelf pijn doen of niet, dit is een gelegenheid voor ouders om de online activiteiten van hun kinderen nog eens onder de loep te nemen en hen te waarschuwen voor dergelijke gevaren. Helaas zullen er altijd mensen zijn die jonge mensen op een dwaalspoor willen brengen, door te proberen hen te manipuleren dingen te doen achter de rug van hun ouders om en hen niet te vertellen over de angst voor de boosdoener “die achter hen aankomt”.

Momo is niet te verklaren, net als een computervirus dat er zonder ogenschijnlijke reden op uit is vernieling te veroorzaken. Waarom zou iemand onschuldige kinderen willen bang maken, bedreigen en schaden? Het riekt naar de boosaardige clownverschijningen die een paar jaar geleden het nieuws haalden en gericht waren op angst zaaien. Het kwaad kan niet worden verklaard – het bestaat samen met het demonische rijk dat mensen in allerlei soorten angst en gebondenheid houdt.

De waarheid is dat God niet wil dat iemand in angst of gebondenheid leeft, vooral kinderen niet. En Jezus Zelf gaf een ferme waarschuwing aan iedereen die kinderen zou schaden. “Maar wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, aanstoot geeft, voor hem zou het beter zijn dat een molensteen aan zijn hals hing en hem liet verdrinken in het diepste van de zee” (Mattheüs 18:6).

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS

National Online Safety (NOS) in het VK heeft de voorzorg genomen ouders te waarschuwen voor Momo. Het advies is:

– Vertel hen dat het niet echt is;

– Wees aanwezig;

– Praat regelmatig met je kind;

– Verzeker je ervan dat je ouderinstellingen hebt aangezet

– Deel dat ze niet zouden moeten toegeven aan groepsdruk (meedoen)

– Echt of nep? Wees erop bedacht wat je deelt omdat het ook voor meer bezorgdheid kan zorgen; en

– Mensen zullen altijd een manier vinden om ouderinstellingen te omzeilen, dus rapporteer en blokkeer zo snel mogelijk alles wat je schadelijk of ongepast vindt. Bron:cip

15-04-2019 om 15:27 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Kinderen
>> Reageer (1)
09-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze moeder kan schrijven

DEZE MOEDER KAN SCHRIJVEN

Kijk.” De juf op de kleuterschool in Nagydobrony laat me een handgeschreven briefje zien. Omdat ze wel weet dat ik het Hongaars niet kan lezen, vertelt ze meteen: “Dit is van een moeder, die schrijft dat haar zoontje ziek is en dus niet naar school kan komen.” “Mooi dat de moeder de moeite neemt om een briefje te schrijven,” reageer ik.

Image and video hosting by TinyPic

“Ja,” zegt de juf, “maar wat echt bijzonder is: Deze moeder kan schrijven! Zij is via onze school op de basisschool gekomen en heeft die voor een flink stuk afgemaakt. Daardoor is ze ook niet als tiener getrouwd en heeft ze niet op haar veertiende haar eerste kind gekregen. Zij kan nu ook thuis zonder hulp de administratieve zaken regelen. En de komende jaren kan ze ook haar zoontje helpen met het huiswerk. De meeste Romaouders kunnen dat niet, omdat ze zelf analfabeet zijn. Daardoor kunnen hun kinderen niet meekomen op de basisschool, want ze maken nooit huiswerk. Daarom is ook de huiswerkhulp in de middag op school zo belangrijk. Dat helpt de kinderen op school te blijven.”

Soms denk je: Waar doen we het allemaal voor. Maar zo’n voorbeeld maakt blij en geeft moed om door te gaan.

Stichting HOE ondersteunt een aantal scholen in Oekraïne waar Romakinderen voorbereid worden op het reguliere basisonderwijs. De bedoeling is om op die manier uitval uit het basisonderwijs te voorkomen.

Gebrek aan onderwijs/opleiding, discriminatie, armoede, criminaliteit, een slecht imago: de combinatie van deze dingen zorgt ervoor dat Roma ook nu vaak een ‘ondergeschikte’ plaats in de maatschappij hebben. Stichting HOE gelooft dat onderwijs, maar daarnaast ook het evangelie van Jezus Christus, echt verandering kan brengen in de cultuur van Roma. Bron:cip

09-04-2019 om 16:29 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Kinderen
>> Reageer (1)
03-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie: ze is niet geschikt voor dit leven

DEPRESSIE: ZE IS NIET GESCHIKT VOOR DIT LEVEN

“Ik voelde alleen maar zwartheid, leegte en hopeloosheid. Een eindeloze donkere tunnel, waar geen licht doorheen komt,” vertelt Elise Brouwer (32). Eind 2013 raakte ze in een depressie.

Elise over haar depressie: “Ik worstelde heel erg met een fysiek probleem: hyperhidrosis. Dat betekent dat je overmatig zweet. Ik had altijd grote zweetplekken onder mijn armen, die ik verstopte met dikke lagen kleding of met donkere kleding. Ik schaamde mij hier enorm voor. Elke seconde van de dag moest ik eraan denken. Ik zat er zo erg mee, dat ik dacht: misschien moet ik maar gewoon stoppen met leven, want dit gaat gewoon niet meer zo. Toen deze gedachte bij me opkwam, wist ik dat ik hier iets mee moest doen en ben ik na een huisartsbezoek in therapie gegaan.    

Image and video hosting by TinyPic

IK LEER JOU LEVEN

De mate waarin ik God ervoer, verschilde erg in die tijd. Ik heb tijden gehad dat ik helemaal niks van God kon ervaren. Dan kon ik ook niet bidden of Bijbel lezen. Toen waren er gelukkig andere mensen voor mij, met name mijn man Jeroen, die me erg steunden. Jeroen zei ook: ‘Als jij niet meer kan geloven, vertrouwen of bidden, dan doe ik dat voor jou.’ Ook heb ik juist momenten gehad dat ik God van heel dichtbij ervoer. Ik heb me echt gedragen gevoeld. Ik denk dat dat alleen maar kan als het zo moeilijk is. God is er dan extra voor je en Hij laat merken dat Hij er is. Dat is echt bijzonder. Ik kan me nog herinneren dat ik tegen God zei: ‘Ik ben niet geschikt voor dit leven. Ik kan dit gewoon helemaal niet aan.’ Later zag ik een vader die zijn kind leerde fietsen. Dat moet leuk zijn, om je kind te leren fietsen als ouder, dacht ik. Op dat moment hoorde ik God tegen mij praten en Hij zei: ‘Ik leer jou leven’. Dat was zo’n mooi moment. Dat überhaupt de Schepper van Hemel en aarde tegen je praat en dat Hij dan dit zegt. Het komt wel goed. Ook al duurt het heel lang en zie ik het nu niet, God ziet het wel en Hij gaat mij die weg wijzen.

 

SOBERHEID MAG ER OOK ZIJN

Vandaag de dag gaat het best wel goed. Ik heb nog wel periodes van somberheid. Nu kan ik dat wat beter relativeren. Ik heb ook geleerd om te erkennen dat die somberheid er mag zijn. Het is niet zo gek dat dat er is, want ik heb ook veel meegemaakt. Wat mij helpt is een soort zelfcompassie. ‘Joh, wat naar voor je dat je weer somber bent, maar het mag er zijn’, zeg ik dan tegen mezelf. Ik erken het en ga dan weer iets doen om door te gaan met mijn leven.

 

TERUGGAAN NAAR GOD

Voor mensen in een vergelijkbare situatie is het denk ik het belangrijkste dat je terug blijft gaan naar God. Ook als je niets van God merkt, blijf de Hemel bestormen met wat je bezighoudt en vertel Hem waar je mee zit. Als je dit zelf niet meer kan, vraag dan anderen het voor je te doen. Praat er ook met anderen over, met mensen uit je omgeving of een hulpverlener. Praten over je moeilijkheden met anderen levert nog meer op: ook de ander kan ruimte gaan voelen om moeilijkheden met je te delen. Het heeft mijn relaties erg verdiept. Openheid creëert openheid en schaamte lost op zodra het in het licht komt! Ik hoop dat we hier als samenleving ook meer oog voor mogen krijgen. Ik pleit voor meer openheid, zodat mensen het ook kunnen vertellen wanneer het niet goed met ze gaat.” Bron:Eva/lijfenleven

03-04-2019 om 13:46 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (6)


genezen2

VOLKOMEN GENEZEN VAN VOEDSEL INTOLERANTIE☻

30 april☻

In het voorjaar van 2010 wordt er in de schouwburg van Deventer een genezingsdienst met Jan Zijlstra gehouden. Zij vertelt de kinderen dat ze naar de genezingsdienst gaan en dat God iets zal geven.  Jacqueline is nog niet vol geloof. Het hele gezin gaat, ook mee.Die avond werd het verhaal van de bloedvloeiende vrouw verteld en ik voelde me aangesproken. Mijn leven lang was mijn gebed dat ik alles zou ontvangen wat Hij me te geven had. Hoewel zij Gods onvoorwaardelijke liefde ervaart, is er telkens een staartje van angst. Tegen half 11, riep Jan Zijlstra de kinderen naar voren en we legden uit waar wij gebed voor nodig hadden. Hij legde ons de handen op en sprak het uit: ‘In de Naam van Jezus Christus de Zoon van God, Heer U ziet deze moeder met vier kinderen en de vloek die de generaties is doorgegaan. Ik snijd het bij jou door! Jacqueline voelt geborrel en gedraai in haar darmen en baarmoeder en haar opgezette buik wordt slap. Bij Jorieke, haar jongste die zij op haar arm draagt, voelt zij het ook borrelen en de ontspanning erna. God geneest Jacqueline en haar vier kinderen.God leeft nog steeds en Hij is nog steeds bij machte wonderen te doen.

healing

GENEZEN VAN EEN BLIND OOG EN EEN BLIND OOR☻

30 april☻

Jacolien kreeg van de specialisten te horen dat de ernstige afwijkingen in haar oog en oor niet meer te verhelpen waren. Zij zou niet meer kunnen zien met haar linkeroog en niet meer kunnen horen met haar linkeroor. Jacolien moest er mee leren leven. Maar zij hoorde van de genezingsdiensten en dat God nog altijd de God van Wonderen is. Die avond vond zij diepe vrede bij God, toen zij Jezus in haar hart sloot. De diepe wrok die zij al jaren in haar leven meedroeg, verdween. Toen er voor de zieken werd gebeden werd Jacolien gevraagd om naar het podium voor gebed te komen. Die avond genas God haar oog en oor en ging zij perfect zien en horen. Dit was medisch gezien onmogelijk. Ook haar moeder Diana werd die avond wonderbaarlijk genezen van fibromyalgie en bekken instabiliteit. Beiden gingen richting Jezus en ontvingen het Wonder.

www.wingsofhealing.nl

Image and video hosting by TinyPic

PSALM☻

6 mei☻

Wat God doet is volmaakt.

Wat Hij zegt is altijd te vertrouwen.

Hij beschermt iedereen die naar Hem toe komt voor hulp.Psalm 18:31/Mensen zeggen soms dat het geloof in God alleen maar goed is voor zwakke mensen die het alleen niet redden. God is inderdaad een beschermend schild als wij zwak zijn om bepaalde beproevingen alleen te doorstaan. Maar Hij wil niet dat wij zwak blijven. Hij geeft kracht, beschermt en leidt ons met de bedoeling ons terug te sturen in een slechte wereld waar we voor Hem kunnen opkomen. Hij gaat met ons aan het werk, omdat de sterkste mens altijd zwakker is dan God en Hem nodig heeft. David was geen lafaard; hij was een machtig krijgsman, die ondanks al zijn legers en wapentuig wist dat uiteindelijk alleen God hem kon beschermen en bevrijden.

 

 

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

Image and video hosting by TinyPic

LEIDRAAD☻

ECHTE VRIJHEID☻

6 mei☻

Zonde werkt verslavend, ze wil ons beheersen, ons domineren en ons voorschrijven wat we moeten doen. Denk maar aan verslaving aan tv-kijken, internet, geld, macht, kopen, seks, pronografie, drugs. Alleen Jezus kan ons bevrijden uit welke slavernij ook. We zijn slaven van de zonde. Wie dat erkent ziet ook de noodzaak in om bevrijd te worden. Die roept Jezus aan, die ons uit de macht van de zonde wil verlossen en ons wil helpen om de zonden te overwinnen. Alleen Hij kan kapotte mensenlevens heel maken.

Iedereen die zondigt, is een slaaf van de zonde. Dan word je geleefd door begeerte, haat of verslavingen. Alleen Jezus kan vrijmaken van de macht van de zonde.

GEBED: Heer Jezus, wanneer U mensen  vrijmaakt, zullen ze werkelijk vrij zijn. Ik dank U voor die zekerheid...Amen.

HISTORIA

Image and video hosting by TinyPic

OORSPRONG VAN HIV GEVONDEN☻ 30 april☻ De plaats waar hiv is ontstaan, is gelokaliseerd. De stad was een paradijs voor jonge gelukszoekers.De jonge mannen die naar deze stad trokken, hadden grote dromen in hun kop. Maar toen ze terug gingen, namen ze iets anders mee terug. En dat werd wereldwijd verspreid: het humaan immunodeficiëntievirus, beter bekend als hiv. De stad, die nu als de bakermat van hiv is aangewezen, heette toen Leopoldstad en was de hoofdstad van Belgisch-Congo. Binnen een paar jaar werd het de belangrijkste havenstad van de kolonie, waarvan daan olie verscheept werd. Nu heet de stad Kinshasa in de Democratische Republiek Congo.

Image and video hosting by TinyPic

LUILEKKERLAND VOOR MANNEN☻ 30 april☻ Mannen trokken naar deze stad om veel geld te verdienen, en in hun kielzog kwamen prostituees en spoorwegen. Die droegen eraan bij dat de ziekte zich verspreidde. Op dit moment is hiv-1 groep M – het type dat uit Leopoldstad afkomstig is – de meest voorkomende vorm van het hiv-virus. 90 procent van de mensen die besmet zijn, heeft dit type. Ter vergelijking: hiv-1 groep O vormt slechts 2 procent van de besmettingen en komt bijna alleen voor in West-Afrika, hoewel dit type niet ver van Leopoldstad is ontstaan. Bron:Historia/wetenschap

Bron:historica

MARGRIET/HANDIG

banaan-bewegende-animatie-0012

HANDIGE TRUCJES OM JE BANANEN LANGER GOED TE HOUDEN☻ 23 mei☻ Bananen kunnen best frustrerend zijn: dagenlang liggen ze knalgroen in de fruitmand en dan ineens zijn ze bruin en melig. Hoe kun je dit voorkomen om wél een keer van die perfecte, gele en stevige banaan te kunnen genieten? De vruchten blijven langer goed wanneer je ze samen aan de tros laat zitten. Het werkt nóg beter wanneer je ze ophangt in plaats van neerlegt. Dan krijgen ze namelijk geen bruine of beurse ‘ligplekken’.Bananen verspreiden etheen of ethyleen – het stofje dat ervoor zorgt dat ze rijpen – via hun stelen. Hoe minder van dit gas zich kan verspreiden, hoe langzamer het rijpingsproces gaat. Daarom helpt het om de steel van de tros in te pakken met wat plastic.

Image and video hosting by TinyPic

LAST VAN ONKRUID? DEZE NATUURLIJKE BESTRIJDERS WERKEN ECHT☻ 18 mei☻ Het is nu dé tijd om je tuin aan te pakken en klaar te maken voor de zomer. Word je een beetje moedeloos van al het onkruid dat tussen je mooie planten groeit? Geen zorgen: je kunt het heel makkelijk bestrijden met deze simpele middeltjes. KOKEND WATER☻ Dit is de meest goedkope en natuurvriendelijke manier, omdat er geen chemicaliën aan te pas komen. Kook wat water en giet dit vervolgens zo dicht mogelijk op het onkruid. Het zal gegarandeerd meteen doodgaan. Kijk wel uit dat je geen kokendheet water op jezelf spettert. Helaas is dit geen permanente oplossing, omdat het onkruid niet bij de wortels wordt aangepakt. Toch werkt het goed om je tuin snel netjes te krijgen.Bron:margriet

Bron:margriet

LIJF EN LEVEN

Image and video hosting by TinyPic

EEN OUDER OVERLIJDT: WAT MOET JE REGELEN☻ 26 april☻ Of je ouder nu al een tijd ziek was of juist heel plotseling overlijdt, de periode rondom het overlijden is vaak een rollercoaster. Marja (36) en Emmie (33) verloren allebei hun ouder en moesten daarna van alles regelen. Zij delen hun ervaringen en tips.Marja's moeder overleed toen Marja negentien was. Samen met haar broer en twee zussen woonde ze nog thuis. Het was een zelfgekozen dood. “Mijn moeder leed aan ernstige depressies. Ze is ’s nachts overleden aan een overdosis medicijnen. De huisarts dacht ’s avonds dat het goed zou komen, dus ik was aan mijn slaapdienst begonnen. Middenin de nacht werd ik gebeld dat het niet goed ging… Het duurde heel lang voor de collega die mijn dienst wilde overnemen er was. Ik was te laat, mijn moeder was al overleden.” Marja’s moeder had van tevoren al veel geregeld en haar wensen doorgegeven in een afscheidsbrief.

Image and video hosting by TinyPic

VERVOLG☻ 26 april☻ Emmie’s vader was net 73 toen hij plotseling overleed. “Zaterdagmiddag werd ik door m’n moeder gebeld: m’n vader was opgenomen vanwege benauwdheidsklachten. Ik lichtte al m’n broers en zussen in. We moesten ons geen zorgen maken volgens de verpleging, want de opname was ter observatie. Zondagochtend belde m’n moeder: we moesten direct naar het ziekenhuis komen. Alle kinderen wonen minimaal een uur rijden bij m’n ouders vandaan. Toen wij aankwamen, was m’n vader al buiten kennis. Nog geen uur later is hij overleden. Niet iedereen was op tijd.” Emmie komt samen met nog 2 broers en 3 zussen uit een samengesteld gezin.Marja: “Mijn moeder had de enveloppen al voorbereid, met adressen en postzegels en al – wij hoefden alleen de kaart erin doen. De kaart hebben we samen opgesteld. Die had ze ook al voorbereid, maar we hebben dat wel wat aangepast.” Emmie: “In goed overleg hebben we samen de rouwkaart en de advertentie opgesteld. Mijn moeder had een mooie tekst voor op de kaart. In de la van de kast lagen alle benodigdheden voor de begrafenis, inclusief de adressenlijst.”

Bron:eva

GEZONDHEID

Image and video hosting by TinyPic

SMERIGHEID ONDER ACRYLNAGELS EN NAGELS VOOR DE REST VAN JE LEVEN KWIJT☻ 23 mei☻ Sommige vrouwen vinden acrylnagels erg mooi en gaan regelmatig naar een nagelstudio om deze te plaatsen. Anderen vinden de kunstnagels echter afschuwelijk, ongemakkelijk, nep, ongezond en vooral erg onhygiënisch.Maar het is een feit dat nepnagels behalve veel smerigheid ook een heleboel gevaren met zich kunnen meebrengen. Zo zijn er al talrijke vrouwen die hun natuurlijke nagels voor de rest van hun leven zijn kwijtgeraakt door het plaatsen van acrylnagels. Hun nagelbedden zijn onherstelbaar beschadigd, wat erin heeft geresulteerd dat de natuurlijke nagels nooit meer groeien.Het advies van de meeste internationale experts is om de natuurlijke groei van je eigen nagels te stimuleren en deze vervolgens ook qua hygiëne goed te verzorgen. Bron:gfc

Image and video hosting by TinyPic

IK WIST NOOIT HOE GOED HET VOELDE OM EEN SLANKE VROUW TE ZIJN☻ 23 mei☻ Nooit heb ik mij zo mooi gevoeld. Zo vrij, gezond, slank en mooier door het leven gaan is fantastisch. Ik ben zoveel gelukkiger nu. Nee, eigenlijk ben ik nu pas gelukkig. In mijn periode als dik kind en jonge vrouw heb ik mij nooit gelukkig gevoeld. “Door een speciale kuur bij Constantin met Grannur in combinatie met Gemberslank en HIIT ben ik in een korte tijd meer dan een derde van mijn lichaamsgewicht kwijtgeraakt en heb nu een beter en nieuw leven gekregen.Ik voel mij bovendien veel gezonder, mooier en geniet echt veel meer van het leven. Ik raad een ieder die te dik is aan om er wat aan te doen. Je kan veel meer genieten van het leven als je slank bent”,“Dik zijn kan een heleboel problemen met zich meebrengen. Het is zeer ongezond en daarenboven helemaal niet mooi”, stelt de ervaren expert.Bron:gfc

HISTORIA-UITVINDIGEN

Image and video hosting by TinyPic

NYLONKOUS WAS VAN BELANG VOOR MODE EN OORLOG☻ 30 april☻ Op de Wereldtentoonstelling in New York van 1939-1940 was het publiek verrukt van de baanbrekende uitvinding van het grote Amerikaanse chemiebedrijf DuPont. In het paviljoen van het concern stond een fontein die nylondraden omhoog spoot met robothanden die de elastische stof eindeloos uitrekten. Volgens DuPont was nylon ‘zo sterk als staal en zo dun als spinrag’. De firma beloofde gouden bergen – binnen de kortste keren zouden de scheikundigen het wondermateriaal toegankelijk maken voor iedereen. Image and video hosting by TinyPic

DUPONT WILT IMAGO OPPOETSEN☻ 30 april☻ Voor de consument leek de nylonkous uit het niets te zijn ontstaan, maar in feite was er al ruim tien jaar gewerkt aan en geïnvesteerd in het revolutionaire product. Al in 1930 vroeg DuPont een breed geformuleerd patent aan dat ‘sterke, buigzame, elastische’ vezels beschreef. Het materiaal zou bruikbaar zijn voor onder meer borstels en textiel.In de jaren 1930 had de modebewuste vrouw bij het kopen van mooie kousen twee opties: de dure en kwetsbare zijde, en rayon, dat afzakte en er een beetje shabby uitzag. Voor comfortabele, duurzame kousen zou dus een enorme markt zijn. DuPont besloot bij de ontwikkeling van het nieuwe materiaal dan ook al snel om zich te concentreren op de kous.In 1934 slaagden de onderzoekers van DuPont erin een bruikbare draad te spinnen van de nylonmassa. De eerste pogingen tot het breien van kousen resulteerden echter in vormeloze worsten, tot de ontwikkelaars de kous over een model van een damesbeen trokken en de vorm fixeerden met warmte.

Bron:historia.nl

Image and video hosting by TinyPic

ARUBA SLUIT ZELF DE GRENS MET VENEZUELA☻ 18 mei☻ De regering van Aruba heeft vrijdagavond besloten de grens met Venezuela voor een periode van een maand te sluiten. Men wil voorkomen dat er een golf van Venezolanen naar Aruba komt voor een asielaanvraag.ORANJESTAD☻Vrijdagmiddag besloot Venezuela de grens met Aruba weer te openen, nadat het in februari de grenzen met Aruba, Curaçao en Bonaire had gesloten. Onlangs oordeelde de rechter dat Aruba verplicht is om mensen die asiel aanvragen onderdak, voedsel, medische hulp en onderwijs voor kinderen aan te bieden in de periode dat ze in afwachting zijn van de behandeling van hun asielaanvraag. Om asiel te kunnen aanvragen is het echter een voorwaarde dat iemand rechtstreeks vanuit het land van herkomst komt vliegen, dus niet na een tussenstop in een ander land. Als ­Venezuela de grenzen opent, v …Bron:nd

Image and video hosting by TinyPic

VRIJWILLIGERSREIZEN LIJDEN NU ONDER SLECHT IMAGO☻ 18 mei☻ De vraag naar internationale vrijwilligersvakanties neemt af, signaleren reisorganisaties. Dit als gevolg van discussies over ‘weeshuistoerisme’. Een nieuwe vereniging moet het tij keren. ‘Goeddoen’ in het buitenland tijdens je vakantie: het werd steeds populairder in de jaren negentig. Tot een paar jaar geleden kon je er goede sier mee maken op Facebook. Maar vrijwilligersvakanties hebben een slecht imago gekregen, zo blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs achttien aanbieders van zulke trips naar het buitenland. Het aantal belangstellenden voor vrijwilligerswerk tijdens een vakantie, is recent gedaald, volgens de helft van deze organisaties. Vijftien reisaanbieders hebben zich nu verenigd in Volunteer Correct. De leden van deze nieuwe belangenvereniging hebben stren …Bron:nd

Image and video hosting by TinyPic

PROSTITUTIE IS VERNEDEREND☻ 30 april☻ "Prostitutie is vernederend en een kwestie van lustbevrediging. Ik snap dat mensen er lol aan kunnen beleven. Maar ik zou zeggen: beleef lol op een leuke manier en niet door het vernederen en misbruiken van anderen," zegt SGP-leider Kees van der Staaij in gesprek met PowNed. De christelijke jongerenbeweging Exxpose heeft 40.000 handtekeningen verzameld met de petitie 'Ik ben onbetaalbaar'. Volgens de initiatiefnemers moet het betalen voor seks strafbaar worden. Prostitutie zou in Nederland bijna altijd gepaard gaan met mensenhandel. Tegenover PowNed legt Van der Staaij uit waarom hij de petitie van harte toejuicht.

Image and video hosting by TinyPic

CHRISTELIJKE HOMOKOEPEL VERBIED KERKEN OM HOMO’S TE PROBEREN TE VERANDEREN☻ 26 april☻ Het moet kerken wettelijk verboden worden om te proberen de homoseksuele oriëntatie van mensen te veranderen. HILVERSUM:Dat vindt de christelijke homo-organisatie LKP. Eerder deze week deed de landelijke homokoepel COC Nederland dezelfde oproep. Aanleiding is de RTL5-uitzending ‘Ewout & Homogenezing in Nederland’ van afgelopen dinsdag, waarin te zien is dat er in Nederland kerken zijn die proberen de homoseksuele oriëntatie van mensen te veranderen.Het LKP betreurt het dat sommige kerken homoseksualiteit ‘proberen te genezen, te veranderen, te beheersen of zelfs te ontkennen’, staat in een verklaring op de website.In de evangelische en pinksterkerken staat de theologische bezinning op seksue …Bron:nd

 

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook

 • Image and video hosting by TinyPic

  HUWELIJK VRIENDSCHAP SEXUALITEIT☻

  WAT ZEGT DE BIJBEL EROVER☻ 

  10 mei☻

  Uit een enquênte van de ZDF(Duitse televisiezender) blijkt dat 70 procent van de jongeren in de leeftijd van 18 tot 21 jaar voor het huwelijk als sexueel contact gehad heeft en dit gebeurt ook steeds meer in de christelijke gemeente. Hoe reageren wij daarop? Moeten we zwijgend toekijken? Nee! We mogen niet langer toezien hoe de christelijke jeugd letterlijk door de sexuele revolutie en verkeerde normen overrompeld wordt. We mogen niet langer toezien hoe sexuele zonden steeds vaker ook in christelijke kringen voorkomen en tot norm dreigen te worden verheven.

  Een oproep zich te houden aan Bijbelse maatstaven op de zo belangrijke gebieden van liefde, sexualiteit en huwelijk. Een oproep tot reinheid en gehoorzaamheid aan onze Schepper; God wil een reine jeugd.  Gastenboek
 • Hallo Angelique,
 • Graag breng ik je een tegenbezoekje. Het was fijn hier te zijn.
 • Goedemiddag Patricia
 • fijne moederdag Patricia
 • Goeie namiddag Patricia

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Jezus

  OPENHANDS

  EEN GLIMP VAN DE HEMELS☻

  23 mei☻

  Stel je eens een plek voor.

  Waar je altijd vrij bent

  Vrij van zondige begeerte

  Vrij van schuldgevoel

  Vrij van minderwaardigheid

  Vrij van diep verdriet

  of bevroren woede

  Stel eens een plek voor

  Waar je thuis bent

  Een plek waar jij je geborgen weet

  Een plek waar jij je begrepen voelt

  Een plek waar je volkomen jezelf kunt zijn

  Jezusbidden

  EEN GLIMP VAN DE HEMEL (vervolg)

  23 mei☻

  Stel je eens een plek voor

  met de mooiste natuur

  met onbekende kleuren

  Met onbekende werelden

  Een plek vol harmonie

  Stel je een plek voor

  waar Jezus koning is

  Hij die zieken genas

  Hij die zich liet vastspijkeren aan een kruis

  Hij die de dood overwon

  Stel je een plek voor

  waar Jezus jou omarmt

  En je tranen afwist

  Zo'n plek

  is een glimp van de hemel...

  bron:openhands.nl


  Image and video hosting by TinyPic

  SPREUKEN

  10 mei☻

  Kijk naar de mieren, luiwammes,

  kijk hoe ze leven, en leer daar iets van. Spreuken 24:6/ Bij elke belangrijke beslissing met betrekking tot studie, huwelijk, carrière en kinderen, etc, is het geen teken van zwakheid om advies te vragen. Het is juist dom er niet om te vragen. Zoek voor elke grote beslissing goede raadgevers. Ze kunnen je helpen je mogelijkheden uit te breiden en je keuzes te evalueren.

   


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  EVA/LIEFDE EN RELATIE

  I love you spray paint

  EEN BIJZONDERE BOERENBRUILOFT NA 45 JAAR HUWELIJK: NOU VINDT MAAR WEER ZO EEN VROUW☻ 18 mei☻ Louis en Wilma zijn al 45 jaar getrouwd. Maar ze geven elkaar voor de tweede keer het jawoord, tijdens het jaarlijkse boeren bruilofstsfeest van Aalst. “Ik heb leren begrijpen dat ik moet luisteren naar haar.”Het 45-jarige huwelijk ging niet altijd van een leien dakje. Op een gegeven moment besloot het echtpaar er een therapeut bij te halen, om hun huwelijk te kunnen redden. Louis is een makkelijke prater, maar moest leren om te luisteren naar Wilma. Toen Louis en Wilma hoorden over het boerenbruiloftsfeest in Aalst, grepen ze deze bijzondere gelegenheid aan om elkaar opnieuw het jawoord te kunnen geven. Wilma: “Voor mij voelt dat als een hernieuwing van de trouwbeloften. Want je moet dan toch weer een beetje laten zien dat je van elkaar houdt.”

  Image and video hosting by TinyPic

  ZE HAD EEN RELATIE MET EEN TERDOODVEROORDEELDE☻

  21 april☻

  Na het lezen van een artikel over ‘corresponderen met een gedetineerde’ besluit Mirjam (43) spontaan dat zij dit ook wil gaan doen. Ze komt al snel in contact met de terdoodveroordeelde Kareem (45). Hij zit in een Amerikaanse deathrow-unit, in afwachting van zijn executie.Mirjam krijgt via de stichting diverse kandidaten aangeboden met wie ze kan gaan corresponderen. Met Kareem voelt ze direct een klik en in 2001 schrijft ze hem haar eerste brief.In 2003 krijgt Mirjam de indruk dat de toon van zijn brieven verandert. Haar gevoel blijkt te kloppen, want in een volgende brief vertelt Kareem dat hij gevoelens voor haar heeft gekregen.“Op een gegeven moment mailde Kareem dat hij veel gebeden had, en dat God hem duidelijk had gemaakt dat hij een relatie met mij moest beginnen.Het contact wordt in de loop der jaren steeds intensiever. Hij had moeite met het feit dat ik met anderen tijd doorbracht en vroeg regelmatig of ik een ander had. Er ontstonden steeds vaker ruzies. Op een dag hadden we een Skype-gesprek. “Eind 2018 heb ik rigoureus het contact verbroken.

  Bron:eva


  HUWELIJKSAANZOEK

  Image and video hosting by TinyPic

  SAMEN DE LUCHT IN☻ 30 april☻ Tijd voor een beetje romantiek! Een prachtig huwelijksaanzoek door Sander aan Aletta. Zij is jarig, dus nietsvermoedend gaat ze met Sander een mooie parachutesprong maken. Bekijk de video om haar reactie te zien.Vandaag is Aletta jarig. Dit is een mooie kans voor Sander, haar vriend, om haar eens goed te verrassen. Sander werkt op een school waar hij Nederlandse les geeft aan vluchtelingen. Hij vertelt hen vaak over Aletta. Zo ook wat hij vandaag van plan is: een huwelijksaanzoek. Parachutespringen, en daarna Aletta ten huwelijk vragen – romantisch, toch?


  BOEKEN

  Image and video hosting by TinyPic

  BIJBELVERHALEN☻ 18 mei☻ Bijbelverhalen voor jonge kinderen’ van Charlotte en Michael Berghof is een prachtige nieuwe kinderbijbel voor kinderen vanaf 3 jaar. Dertig bekende bijbelverhalen worden op een eenvoudige manier naverteld. Elk verhaal wordt aangevuld met een kort gebed en verdiepende vragen, om na te praten over het verhaal. Een bijbel met kleurrijke illustraties, bijbelteksten om te onthouden en een gebedsdagboekje, vertaald door Nelleke Scherpbier.

  Image and video hosting by TinyPic

  DOCHTER VAN JESAJA☻ 18 mei☻ Bijbelverhalen voor jonge kinderen’ van Charlotte en Michael Berghof is een prachtige nieuwe kinderbijbel voor kinderen vanaf 3 jaar. Dertig bekende bijbelverhalen worden op een eenvoudige manier naverteld. Elk verhaal wordt aangevuld met een kort gebed en verdiepende vragen, om na te praten over het verhaal. Een bijbel met kleurrijke illustraties, bijbelteksten om te onthouden en een gebedsdagboekje, vertaald door Nelleke Scherpbier. Auteur Mesu Andrews

  Image and video hosting by TinyPic

  EEN STAP IN HET LICHT☻ 18 mei☻ De historische roman ‘Een stap in het licht’ van Jody Hedlund is een verhaal vol liefde over de onbreekbare band tussen zussen. New York, 1858. Marianne Neumann heeft nog maar één doel: haar verdwenen zusje Sophie opsporen. Marianne bemachtigt een baan als plaatsingsagente bij een kinderhulporganisatie, waar ze niet alleen in staat is om kinderen een beter leven te geven, maar waar ze ook hoopt te ontdekken of Sophie de stad heeft verlaten via het kindertransport. Haar collega Andrew Brady vergezelt Marianne op haar eerste reis. Jody Hedlund

  Image and video hosting by TinyPic

  DE DOCHTER VAN DE WAARD 18 mei☻ Dover, Engeland, 1808. Het enige wat Johanna Langley wil is de herberg van haar familie behouden, maar ze kan de rekeningen haast niet meer betalen. Als ze niet snel genoeg het benodigde bedrag bij elkaar heeft, ligt haar toekomst in het armenhuis, waar ze zonder twijfel gescheiden zal worden van haar 10-jaar oude broertje en hun zieke moeder. Ze vertrouwt haar problemen toe aan politieofficier Alexander Moore die undercover veel in de herberg te vinden is.Michelle Griep.Bron:puurvandaag.nl


  ISRAELNIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  HET EERSTE STATION IN ISRAEL☻ 30 april☻ Het historische station ligt vlakbij de German Colony, op loopafstand van de oude stad. Vroeger was het station onderdeel van de Jaffa-Tel Aviv/Jeruzalem spoorlijn. De spoorlijn werd in 1892 in gebruik genomen. De allereerste trein arriveerde op 26 september 1892 op het station. De rit van Jaffa naar Jeruzalem duurde ongeveer drie uur en was erg populair bij de reizigers. De stationsgebouwen werden gebouwd tijdens de Ottomaanse periode. Op 14 augustus 1998 vertrok de laatste trein van het station en op 15 augustus 1998 werd het station gesloten. In de periode die volgde, raakte het station steeds meer in verval en werd het een plek waar je beter niet kon komen. Uiteindelijk werd er besloten om het station te renoveren. Het huidige stationsgebouw is ontworpen op basis van een prototype van treinstations die in dezelfde periode door de Ottomaanse autoriteiten werden gebouwd. De oude treinrails zijn blijven liggen. Het oude station werd in mei 2013 heropend als ‘HaTachana HaRishona’.Bron:christenenvoorisrael

  Image and video hosting by TinyPic

  ISRAELISCHE LEERLINGEN VINDEN ZELDZAME 1.6000 JAAR OUDE GOUDEN MUNT☻ 30 april☻ Deze munt van puur goud is de eerste in zijn soort die in Israël werd ontdekt. Hij werd geslagen door de Byzantijnse keizer Theodosius II, wiens bevelen geleid hadden tot de afschaffing van het Sanhedrin gerechtshof. Ook leidden deze bevelen tot de grootschalige emigratie van Joden uit het Land Israël naar de diaspora. Hoe ironisch is deze gang van zaken. 1600 jaar na dit wrede bevel liepen vier Israëlische leerlingen langs een beekje over de oude ‘Sanhedrin Trail’. Daar vonden zij een zeldzaam bewijsstuk wat dit dramatische moment in de Joodse geschiedenis weerspiegelt: een munt die de Byzantijnse christenen voorstelt die een einde probeerden te maken aan de Joodse aanwezigheid in het Land Israël in 415 v.Chr.! De Sanhedrin Trail werd onlangs, ter gelegenheid van het feit dat de oprichting van de vernieuwde Staat Israël zeventig jaar geleden is, in gebruik genomen!Israel Antiquities Authority (IAA) deskundige dr. Gabriela Bijovsky verklaarde het volgende over de munt. ‘De massief gouden munt is geslagen door keizer Theodosius II in Constantinopel (nu Istanbul) rond 420-423 n.Chr. Bron:Israeltoday


  PUNTUIT

  jongeren34

  MEER JONGEREN KRIJGEN JEUGDZORG☻

  30 april☻

  Steeds meer jongeren in Nederland krijgen jeugdzorg. In 2018 ging het om bijna 1 op de 10 jongeren, ofwel 428.000 in totaal. Dat betekent een stijging van 8000 vergeleken met een jaar eerder, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS. In 2015, het jaar dat de verantwoordelijkheid van de jeugdzorg bij gemeenten terechtkwam, ging het om 380.000 jongeren. De toename in de afgelopen jaren komt vermoedelijk doordat wijk- en buurtteams van gemeenten meer jongeren hielpen. Kinderen uit bijstandsgezinnen en families met schuldproblemen krijgen relatief vaak jeugdzorg. Dat geldt ook voor jongeren uit allochtone gezinnen.Jeugdzorg is een verzamelnaam voor jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Het wordt gegeven aan jongeren met psychische of gedragsproblemen en kan door de rechter worden opgelegd.Vooral jongeren uit gemeenten in Limburg en het noordoosten van ons land krijgen vaak jeugdzorg. De CBS-cijfers hebben betrekking op jongeren tot 23 jaar.

  lovemyGod

  BETROKKENHEID VAN DE KERK MAAKT HET VERSCHIL☻

  30 april☻

  Steeds meer jongeren hebben het wel gezien in de kerk. Hoe houden we oog voor onze jongeren in de gemeente en welke taak ligt daar voor een kerkenraad? Marit Klompe (16), Reinier Smalheer (17) en hun jeugdouderling J. W. van de Velde uit de christelijke gereformeerde kerk van Kerk­werve vertellen hoe er in hun gemeente aandacht is voor jongeren. Marit en Reinier ervaren duidelijk betrokkenheid van de kerkenraad bij de jeugd van de gemeente. Marit: „De ouderlingen vragen vaak naar ons en stellen ons ook vragen. Ze zijn erg geïnteresseerd in wat wij vinden en of wij ons thuis voelen in de gemeente. Naast het huisbezoek krijgt elke jongere apart een gesprekje met de jeugdouderling. We praten dan samen over hoe de catechisatie gaat, hoe je je voelt binnen de gemeente en over het persoonlijke geloof. Die persoonlijke aandacht vind ik erg fijn, want zo krijg je echt het gevoel dat je erbij hoort. De gemeente bestaat niet alleen uit volwassenen, maar ook wij zijn er deel van.”


  Image and video hosting by TinyPic

  PATIENT HEEFT RECHT OP MEDICIJN DAT HOOP GEEFT ONDANKS RISICO’S☻ 18 mei☻ Te vaak wordt over patiënten beslist in plaats van met hen te overleggen over behandelen: wel, niet, hoe. Geef hun het recht om te ­proberen.Onlangs hoorde ik op een congres de uitspraak: ‘Sommige artsen zien het als hun taak verder te zoeken naar behandelingen voor een patiënt.’Je leest het nog eens en denkt: sommige artsen? De eed van Hippocrates resoneert: ‘Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten.’Deze eed maakt het tot je plicht verder te zoeken. Patiënten worden daarover helemaal niet geraadpleegd, ook niet over de mogelijke risico’s van de behandeling die gevonden is.Bron:nd

  Image and video hosting by TinyPic

  VLEESCONSUMPTIE DRAAGT WEL DEGELIJK BIJ AAN KLIMAATVERANDERING☻ 18 mei☻ Vlees is lekker en bevat nuttige voedingsstoffen. Wie dat ter discussie stelt, duwt vleeseters de top 10 van veroorzakers van de opwarming van de aarde in, zegt Jan-Willem Grievink (ND9 mei).een discussie over een maatschappelijk probleem kan er onmogelijk voor zorgen dat een bepaalde gewoonte de oorzaak van dat probleem wordt. Dat is het, of dat is het niet. En als we kijken naar wat het eten van vlees bijdraagt aan de opwarming van de aarde, dan is dat zeker niet te veronachtzamen. Vooropgesteld: de belangrijkste veroorzaker van klimaatverandering is de mens. Daar is de wetenschap het over eens. De Wageningen Universiteit schrijft op haar website: ‘Tot aan 1950 waren natuurlijke invloeden belangrijker dan de menselijke invloeden op het klimaat. Vanaf 1950 kan het verloop van d …Bron:nd

  Image and video hosting by TinyPic

  JUF ANK AAN DE SLAG GAAT OP EEN SCHOOL MET DE BIJBEL☻ 30 april☻ "Juf Ank heeft er genoeg van. Kinderen hebben niks aan het steberige gedrag van hun ouders, maar hebben basisvertrouwen nodig." Grevink citeert de juf:'Basisvertrouwen. Dat is wat hier ontbreekt. Vertrouwen in een goede afloop. Allemaal wonderkindertjes die vooral niet mogen falen, omdat er geen enkel besef meer is dat we deel uitmaken van een groter geheel. Dat we gedragen wordt door elkaar. Zodat iedereen zich geborgen en gesteund kan voelen. Ook als je faalt of mislukt, of niet de grootste waffel hebt. We vallen niet door de bodem als het een keer tegenzit of misgaat of zelfs door eigen toedoen mislukt. Dat kinderen duidelijk maken kan hen dat basisvertrouwen geven waarin ze ongedachte talenten laten zien," aldus Grevink.Bron:cip

  Image and video hosting by TinyPic

  ONTMOETINGSDAG HART VOOR HOMOS☻ 30 april☻ Op deze dag vindt de presentatie plaats van het boek ‘Om het hart van homo’s – pastoraat aan homoseksuele jongeren’ (uitg. Gideon) van Herman van Wijngaarden, medewerker van de stichting. In dit boek staan onder andere de resultaten van een onderzoek naar de ervaringen met pastorale begeleiding van jongeren uit de doelgroep van Hart van Homo’s. Naar aanleiding daarvan houdt Van Wijngaarden in het morgenprogramma een lezing over pastoraat aan homoseksuele jongeren.De dag is mede voorbereid door jongeren die bij Hart van Homo’s betrokken zijn. Eén van hen vertelt ’s middags zijn verhaal. Verder is er tijdens de lunch ruimte voor ontmoeting en het delen van ervaringen en gedachten. De dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur.www.hartvoorhomos.nl

  Image and video hosting by TinyPic

  GZB PLANT BOMEN IN MALAWI EN PLAATST ZONNECOLLECTOR OP CONGOLEES ZIEKENHUIS☻ 30 april☻ De protestantse zendingsorganisatie GZB is in 2018 begonnen met het programma Groene GZB, waarin wordt nagedacht over zorg voor de schepping en wordt geïnvesteerd in concrete projecten. DRIEDAGEN☻Dat meldt de organisatie in het jaarverslag over 2018. Zo zijn in 2018 in Malawi negenduizend bomen geplant en zijn jongeren van de kerk getraind in het belang van het planten van bomen. In de Democratische Republiek Congo is een grote zonnecollector op een ziekenhuis geplaatst, waardoor er nu een stabiele stroomvoorziening is en een vervuilende dieselgenerator nu overbodig is.In Indonesië is een kerkelijke gemeente met hulp van de GZB begonnen met een project om iedereen in het dorp bewust te maken van de zorg voor de schepping. Er worden bomen geplant, afval wordt gescheiden …Bron:nd

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!