bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
☻☻30 maart☻☻ Image and video hosting by TinyPic God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood.PSALM 46:2/Bij God zijn wij veilig. Hij helpt ons als we in nood zijn.
18-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben niet geschikt voor dit leven

IK BEN NIET GESCHIKT VOOR DIT LEVEN

“Ik voelde alleen maar zwartheid, leegte en hopeloosheid. Een eindeloze donkere tunnel, waar geen licht doorheen komt,” vertelt Elise Brouwer (32). Eind 2013 raakte ze in een depressie.

Elise: “Ik worstelde heel erg met een fysiek probleem: hyperhidrosis. Dat betekent dat je overmatig zweet. Ik had altijd grote zweetplekken onder mijn armen, die ik verstopte met dikke lagen kleding of met donkere kleding. Ik schaamde mij hier enorm voor. Elke seconde van de dag moest ik eraan denken. Ik zat er zo erg mee, dat ik dacht: misschien moet ik maar gewoon stoppen met leven, want dit gaat gewoon niet meer zo. Toen deze gedachte bij me opkwam, wist ik dat ik hier iets mee moest doen en ben ik na een huisartsbezoek in therapie gegaan.

Image and video hosting by TinyPic

ONVERWERKTE EMOTIES

Met mijn moeder heb ik gebeld over de hyperhidrosis. Terwijl mijn ouders en ik normaal gesproken niet over onze gevoelens praten. Toen ik dat voor het eerst deed, volgden er veel gesprekken over mijn jeugd. Er ging een soort van beerput open. Als kind heb ik bijvoorbeeld een aantal zelfmoorden meegemaakt van docenten en daar kon ik vroeger niet over praten. Ik had ze weggestopt. Ik was dus al vrij somber door die hyperhidrosis en toen kwamen al die onverwerkte emoties uit mijn jeugd er ook nog bij. Alles bij elkaar maakte het erg zwaar.

WE HOEVEN HET ALLEEN VOL TE HOUDEN TOT DE VOLGENDE MINUUT

In het begin bleef ik gewoon doorgaan met mijn werk als docent. Wonderlijk genoeg. Het was ook een afleiding, op mijn werk hoefde ik in ieder geval niet aan die ellende te denken. Door de depressie ging ik steeds slechter slapen. Op een gegeven moment sliep ik bijna niet meer en werkte ik nog wel heel hard. Ik stortte in op mijn werk en dacht: ik moet nu naar huis. Uiteindelijk heb ik een jaar thuis gezeten. Soms kwam ik de dagen echt van minuut tot minuut door. Ik voerde dan een soort intern gesprek met mezelf: ‘We hoeven het alleen vol te houden tot de volgende minuut.’ Het is puur overleven. Je bent met niks anders bezig dan de tijd doorkomen en hopen dat het de volgende dag een klein beetje beter gaat.

De gedachte dat ik me eigenlijk niet zo mocht voelen, kwam ook wel eens boven, want er zijn mensen die geen huis en geen eten hebben. Gelukkig reageerden bijna alle mensen in mijn omgeving begripvol en erg ondersteunend. Al kreeg ik soms ook goed bedoelde adviezen, zoals: ‘Ga lekker even op vakantie, dan voel je je daarna wel weer beter’ of de vraag: ‘Heb je de stijgende lijn alweer te pakken?’ Dat vond ik heel confronterend. Dan voelde het alsof het altijd maar beter moest gaan, terwijl ik heel lang geen stijgende lijn had. Ik wist wel dat het goed bedoeld was, alleen legde het extra druk op me. Bron:Puurvandaag

Iedereen is geschikt voor dit leven. God heeft de mens uitgekozen om op deze aardbol voor een korte tijd te mogen leven. We zijn op deze aardbol niet voor ons zelf maar voor God.

18-04-2019 om 15:30 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (1)
15-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De momo-bedreigingen laten we geen risico nemen met onze kinderen

DE MOMO-BEDREIGING LATEN WE GEEN RISICO NEMEN MET ONZE KINDEREN

Een eng popachtig figuur dat bekend is als ‘Momo’, haalt de nieuwskoppen en krijgt veel aandacht op social media. Ze verschijnt op telefoons van kinderen via WhatsApp of is ingesloten in kinderfilmpjes op YouTube, en daagt hen uit om zichzelf te verwonden. Vanzelfsprekend is dit een reden voor veel zorg voor ouders, ondanks het feit dat sommige nieuwskanalen de #MomoChallenge nepnieuws hebben genoemd.

Image and video hosting by TinyPic

Of de uitpuilende ogen en kwaadaardige lach van Momo ervoor zorgen dat kinderen zichzelf pijn doen of niet, dit is een gelegenheid voor ouders om de online activiteiten van hun kinderen nog eens onder de loep te nemen en hen te waarschuwen voor dergelijke gevaren. Helaas zullen er altijd mensen zijn die jonge mensen op een dwaalspoor willen brengen, door te proberen hen te manipuleren dingen te doen achter de rug van hun ouders om en hen niet te vertellen over de angst voor de boosdoener “die achter hen aankomt”.

Momo is niet te verklaren, net als een computervirus dat er zonder ogenschijnlijke reden op uit is vernieling te veroorzaken. Waarom zou iemand onschuldige kinderen willen bang maken, bedreigen en schaden? Het riekt naar de boosaardige clownverschijningen die een paar jaar geleden het nieuws haalden en gericht waren op angst zaaien. Het kwaad kan niet worden verklaard – het bestaat samen met het demonische rijk dat mensen in allerlei soorten angst en gebondenheid houdt.

De waarheid is dat God niet wil dat iemand in angst of gebondenheid leeft, vooral kinderen niet. En Jezus Zelf gaf een ferme waarschuwing aan iedereen die kinderen zou schaden. “Maar wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, aanstoot geeft, voor hem zou het beter zijn dat een molensteen aan zijn hals hing en hem liet verdrinken in het diepste van de zee” (Mattheüs 18:6).

RICHTLIJNEN VOOR OUDERS

National Online Safety (NOS) in het VK heeft de voorzorg genomen ouders te waarschuwen voor Momo. Het advies is:

– Vertel hen dat het niet echt is;

– Wees aanwezig;

– Praat regelmatig met je kind;

– Verzeker je ervan dat je ouderinstellingen hebt aangezet

– Deel dat ze niet zouden moeten toegeven aan groepsdruk (meedoen)

– Echt of nep? Wees erop bedacht wat je deelt omdat het ook voor meer bezorgdheid kan zorgen; en

– Mensen zullen altijd een manier vinden om ouderinstellingen te omzeilen, dus rapporteer en blokkeer zo snel mogelijk alles wat je schadelijk of ongepast vindt. Bron:cip

15-04-2019 om 15:27 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Kinderen
>> Reageer (1)
09-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze moeder kan schrijven

DEZE MOEDER KAN SCHRIJVEN

Kijk.” De juf op de kleuterschool in Nagydobrony laat me een handgeschreven briefje zien. Omdat ze wel weet dat ik het Hongaars niet kan lezen, vertelt ze meteen: “Dit is van een moeder, die schrijft dat haar zoontje ziek is en dus niet naar school kan komen.” “Mooi dat de moeder de moeite neemt om een briefje te schrijven,” reageer ik.

Image and video hosting by TinyPic

“Ja,” zegt de juf, “maar wat echt bijzonder is: Deze moeder kan schrijven! Zij is via onze school op de basisschool gekomen en heeft die voor een flink stuk afgemaakt. Daardoor is ze ook niet als tiener getrouwd en heeft ze niet op haar veertiende haar eerste kind gekregen. Zij kan nu ook thuis zonder hulp de administratieve zaken regelen. En de komende jaren kan ze ook haar zoontje helpen met het huiswerk. De meeste Romaouders kunnen dat niet, omdat ze zelf analfabeet zijn. Daardoor kunnen hun kinderen niet meekomen op de basisschool, want ze maken nooit huiswerk. Daarom is ook de huiswerkhulp in de middag op school zo belangrijk. Dat helpt de kinderen op school te blijven.”

Soms denk je: Waar doen we het allemaal voor. Maar zo’n voorbeeld maakt blij en geeft moed om door te gaan.

Stichting HOE ondersteunt een aantal scholen in Oekraïne waar Romakinderen voorbereid worden op het reguliere basisonderwijs. De bedoeling is om op die manier uitval uit het basisonderwijs te voorkomen.

Gebrek aan onderwijs/opleiding, discriminatie, armoede, criminaliteit, een slecht imago: de combinatie van deze dingen zorgt ervoor dat Roma ook nu vaak een ‘ondergeschikte’ plaats in de maatschappij hebben. Stichting HOE gelooft dat onderwijs, maar daarnaast ook het evangelie van Jezus Christus, echt verandering kan brengen in de cultuur van Roma. Bron:cip

09-04-2019 om 16:29 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Kinderen
>> Reageer (1)
03-04-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie: ze is niet geschikt voor dit leven

DEPRESSIE: ZE IS NIET GESCHIKT VOOR DIT LEVEN

“Ik voelde alleen maar zwartheid, leegte en hopeloosheid. Een eindeloze donkere tunnel, waar geen licht doorheen komt,” vertelt Elise Brouwer (32). Eind 2013 raakte ze in een depressie.

Elise over haar depressie: “Ik worstelde heel erg met een fysiek probleem: hyperhidrosis. Dat betekent dat je overmatig zweet. Ik had altijd grote zweetplekken onder mijn armen, die ik verstopte met dikke lagen kleding of met donkere kleding. Ik schaamde mij hier enorm voor. Elke seconde van de dag moest ik eraan denken. Ik zat er zo erg mee, dat ik dacht: misschien moet ik maar gewoon stoppen met leven, want dit gaat gewoon niet meer zo. Toen deze gedachte bij me opkwam, wist ik dat ik hier iets mee moest doen en ben ik na een huisartsbezoek in therapie gegaan.    

Image and video hosting by TinyPic

IK LEER JOU LEVEN

De mate waarin ik God ervoer, verschilde erg in die tijd. Ik heb tijden gehad dat ik helemaal niks van God kon ervaren. Dan kon ik ook niet bidden of Bijbel lezen. Toen waren er gelukkig andere mensen voor mij, met name mijn man Jeroen, die me erg steunden. Jeroen zei ook: ‘Als jij niet meer kan geloven, vertrouwen of bidden, dan doe ik dat voor jou.’ Ook heb ik juist momenten gehad dat ik God van heel dichtbij ervoer. Ik heb me echt gedragen gevoeld. Ik denk dat dat alleen maar kan als het zo moeilijk is. God is er dan extra voor je en Hij laat merken dat Hij er is. Dat is echt bijzonder. Ik kan me nog herinneren dat ik tegen God zei: ‘Ik ben niet geschikt voor dit leven. Ik kan dit gewoon helemaal niet aan.’ Later zag ik een vader die zijn kind leerde fietsen. Dat moet leuk zijn, om je kind te leren fietsen als ouder, dacht ik. Op dat moment hoorde ik God tegen mij praten en Hij zei: ‘Ik leer jou leven’. Dat was zo’n mooi moment. Dat überhaupt de Schepper van Hemel en aarde tegen je praat en dat Hij dan dit zegt. Het komt wel goed. Ook al duurt het heel lang en zie ik het nu niet, God ziet het wel en Hij gaat mij die weg wijzen.

 

SOBERHEID MAG ER OOK ZIJN

Vandaag de dag gaat het best wel goed. Ik heb nog wel periodes van somberheid. Nu kan ik dat wat beter relativeren. Ik heb ook geleerd om te erkennen dat die somberheid er mag zijn. Het is niet zo gek dat dat er is, want ik heb ook veel meegemaakt. Wat mij helpt is een soort zelfcompassie. ‘Joh, wat naar voor je dat je weer somber bent, maar het mag er zijn’, zeg ik dan tegen mezelf. Ik erken het en ga dan weer iets doen om door te gaan met mijn leven.

 

TERUGGAAN NAAR GOD

Voor mensen in een vergelijkbare situatie is het denk ik het belangrijkste dat je terug blijft gaan naar God. Ook als je niets van God merkt, blijf de Hemel bestormen met wat je bezighoudt en vertel Hem waar je mee zit. Als je dit zelf niet meer kan, vraag dan anderen het voor je te doen. Praat er ook met anderen over, met mensen uit je omgeving of een hulpverlener. Praten over je moeilijkheden met anderen levert nog meer op: ook de ander kan ruimte gaan voelen om moeilijkheden met je te delen. Het heeft mijn relaties erg verdiept. Openheid creëert openheid en schaamte lost op zodra het in het licht komt! Ik hoop dat we hier als samenleving ook meer oog voor mogen krijgen. Ik pleit voor meer openheid, zodat mensen het ook kunnen vertellen wanneer het niet goed met ze gaat.” Bron:Eva/lijfenleven

03-04-2019 om 13:46 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (6)
30-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven met een alcoholist

LEVEN MET EEN ALCOHOLIST

Esther Scholten (41) ontdekte op een uiterst pijnlijke manier wat het betekent om met iemand te leven wiens bestaan compleet in het teken staat van een alcoholverslaving. Haar grote liefde Martim was een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving. Een normaal gezinsleven was niet mogelijk, en Esther moest een loodzware beslissing nemen.

Ze schreef een boek over haar ervaringen: ‘Liefde door scherven heen ’. Esther wil met haar verhaal graag het taboe rondom alcoholisme en verslavingen doorbreken. “Als je leeft met iemand die lijdt aan een verslaving, denk dan niet dat het vanzelf overgaat. Bid zonder ophouden, en zoek hulp!”

Image and video hosting by TinyPic

STAPELVERLIEFD

Martim en Esther ontmoeten elkaar voor het eerst in 1996. Ze is dan 19 jaar en is stapelverliefd op deze hartelijke en sociale jongen. Ze brengen veel tijd samen door, maar een echte relatie blijft uit. Na verloop van tijd verliezen ze elkaar uit het oog maar jaren later, als Esther al twee kinderen heeft uit een eerder huwelijk, kruisen hun wegen elkaar opnieuw. Ze krijgen een relatie.

 

DRANKVERSLAVING

“Toen ik als jong meisje Martim voor het eerst ontmoette, dronk hij al op regelmatige basis”, vertelt Esther. “Daarna was hij een tijdlang van de drank afgebleven, maar zijn familie was bang dat hij weer terug zou vallen in zijn drankverslaving. Ze waren ongerust en spraken dit ook naar hem uit. Hierdoor voelde hij zich toch een beetje het zwarte schaap van de familie.”Bron:eva/lijfenleven

30-03-2019 om 14:49 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)
27-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De helft van Nederlanders snapt niets van geld: hoe ga je ermee

DE HELFT VAN NEDERLANDERS SNAPT NIETS VAN GELD: HOE GA Je ERMEE OM?

De helft van de Nederlanders snapt helemaal niets van geld, blijkt uit onderzoek van het SCP en NIBUD. Natasja Naron, directeur Gabriël Financiële Bescherming, onderschrijft deze conclusie volledig, vertelt ze bij Uitgelicht! van Family7.

Image and video hosting by TinyPic

"Ik onderschrijf het inderdaad. Er zijn twee redenen voor te geven. Ten eerste hebben mensen moeite met het vooruitdenken, ze zijn erg gefocust op de korte termijn. Ten tweede is er de verleidingseconomie: mensen hebben erg de neiging om andere mensen na te willen doen. De buurman heeft een nieuwe auto, je vriendin heeft nieuwe kleren; jij wilt dat ook!"

Volgens Natasja is het problematisch als mensen niet ver vooruit denken. "Als je een huis bezit, is het belangrijk om geld te reserveren voor toekomstig onderhoud, of je moet er rekening mee houden dat ook je spullen aan vervanging toe kunnen zijn."

Natasja roept op om gefocust te zijn op dingen die écht belangrijk zijn. "Kom tot de essentie, en vraag je af; wat vind je nou echt belangrijk? Richt je daarop, en laat de verleidingen daar omheen gaan."

"Wees ook gewoon eerlijk. Zeg: 'Ik heb daar momenteel het geld niet voor, als je vrienden graag uit eten willen.'"Bron:cip/dagelijksleven

27-03-2019 om 14:48 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (1)
21-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het hart van Jezus bloeit op voor kwetsbaren en de gebrokenen

HET HART VAN JEZUS BLOEIT OP VOOR KWETSBAREN EN DE GEBROKENEN

Nienke Westerbeek is directeur van Compassion. Compassion zet zich wereldwijd in om kinderen in armoede te helpen. De organisatie doet dit door onder andere te voorzien in onderwijs en medische zorg. In deze uitzending van Hour of Power vertelt Nienke, in gesprek met Jan van den Bosch, over haar strijd om kinderen te bevrijden uit armoede.

Image and video hosting by TinyPic

Nienke: "Op mijn 22e - ik was net getrouwd- bezocht ik samen met mijn man een Mission Conference. We hadden ons leven in Gods handen gegeven, toen Otto de Bruijne sprak en zei: 'Als je denkt dat je roeping in het buitenland ligt, waarom doe je dan niks hier?’ Die uitspraak is me altijd bijgebleven. Ik wil doen wat er op mijn pad komt. En bij mij is Compassion op mijn weg gekomen en zo wil ik kinderen tot zegen zijn. Daar waar kinderen naar projecten kunnen, daar gebeurt er iets. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de gezinnen."

 

ONRECHT

Nienke: "Wat me het meest raakt is dat armoede vaak voortkomt uit onrecht. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel afwezige vaders. Een kind heeft dan bij voorbaat al een achterstand als er geen vader is die voor ze zorgt. Dat is iets waar ik me boos over kan voelen. De tranen zitten bij mij vooral als ik een gezin in hun hutje opzoek en denk: hoe kan dit nu goedkomen? Ik kan gaan zitten huilen en dat doe ik ook. Maar er komt ook iets in me op waarvan ik denk: Ik kan de wereld van 1 kind veranderen, dán kan er iets gebeuren. Die gedachte wil ik in beweging zetten. Jij kunt iets doen."

 

GERECHTIGHEID

Nienke: "Gerechtigheid heeft meer vlees op het bot gekregen toen ik me realiseerde waar Jesaja 61 over gaat. Volgens mij is dat gerechtigheid brengen. Jezus zegt: ‘Ik ben gekomen om armen het goede nieuws te brengen’. Hij wil recht maken wat krom is. Ik denk niet dat Jezus je leven op zijn kop zet, maar juist de dingen rechtzet die krom zijn."

 

GROOT DROMEN

"400 miljoen kinderen leven in armoede. Al die kinderen hebben gebrek aan medicijnen en goed onderdak. Ons doel is om al die kinderen gaan helpen. Dat is een groot doel, maar als we klein denken, gaan we ook klein ontwikkelen. Als het Gods verlangen is om al deze kinderen een toekomst te geven, dan is dat ook onze droom. En als het gaat om geven: Bijbelse vrijgevigheid staat direct in verbinding met gerechtigheid. Je laat je in je hart raken en dan wíl je geven. Dan breekt het licht door. Gods hart bloeit op wat voor wie kwetsbaar en gebroken zijn."Bron:dagelijksleven

21-03-2019 om 17:34 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Leed/Verdriet
>> Reageer (0)
10-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke waarden bepalen je leven

WELKE WAARDEN BEPALEN JE LEVEN

Vanuit welke waarden leef je? Waarom kom je elke morgen je bed uit. Janneke de Leede schreef hier over in het boekje ” Rust & ruimte in leven” uit de PUUR! in balans serie.

Weet jij vanuit welke waarden jij leeft, waar put jij uit? Waar liggen jouw wortels? Welke principes vormen jouw innerlijke kompas, die je helpen de koers van je leven te bepalen.

Wat zou jij willen doen als je even niet aan de verwachtingen en eisen van mensen in je omgeving denkt. Weet je eigenlijk nog wel wat je diepste wensen zijn?

Image and video hosting by TinyPic

Als de keuzes die je nu maakt niet kloppen met je waarden, zal dat onrust veroorzaken. Je gedrag is dan niet meer in lijn met je waarden. Als vriendschap bijvoorbeeld voor jou een belangrijke waarde is, maar je komt door drukke werk-en privé situatie niet toe aan contact met je beste vriendin, dan zal je dat een onrustig gevoel bezorgen.

JE KOMPAS KIJKEN

Duidelijkheid over je waarden geeft rust en ruimte. Het geeft richting aan je leven en helpt keuzes te maken voor zaken die er voor jou wezenlijk toe doen. Je kijkt als het ware vanaf een hoger niveau naar je leven. Je bepaalt jouw unieke principes en met die principes in je achterhoofd bekijk je je agenda. Die pak je erbij als je keuzes moet maken zodat je je niet iedere keer opnieuw hoeft af te vragen: wat wil ik nu? Past dit bij mij? Het helpt je prioriteiten fte stellen en dicht bij jezelf te blijven.

Als je zo op zoek gaat en je waarden bepaalt, komen die waarden van binnenuit en dat motiveert veel mer dan van buiten opgelegde waarden die andere voor je vaststellen.  Waarden zijn niet je hele leven hetzelfde. Je verandert, ontwikkelt en krijgt nieuwe inzichten die makend at je andere prioriteiten gaat spellen. Neem dus af en toe de tijd om je innerlijke kompas te ijken.

OPDRACHT

Neem de tijd om uitgegierd stil te staan bij wat voor jou echt belangrijk in je leven en wat jouw belangrijkste waarden zijn.

Zo bouw je aan je innerlijke kompas. Je kunt keuzes die je maakt in je leven afstemmen op de door jou gekozen waarden. Je legt als het ware een meetlat langs de activiteiten in je leven. Waar ben je zo druk mee? Zijn dat dingen die voor jou belangrijk zijn?

Voorbeelden van waarden zijn: zekerheid, vertrouwen, bescheidenheid, eerlijkheid, flexibiliteit, innerlijke rust, liefde, verantwoordelijkheid, discipline, macht, avontuur, zelfvertrouwen….Bron:puurvandaag

God van liefde en genade dat mensen hun kompas in U mogen vinden. Uw liefde mogen gaan accepteren in hun leven. Amen

10-03-2019 om 14:09 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (1)
06-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets is zo misleidend als de term bonusmoeder

NIETS IS ZO MISLEIDEND ALS DE TERM BONUSMOEDER 

Mariëtte is sinds 7 jaar ‘bonusmoeder’ voor de zonen van haar man. Vol enthousiasme stapte ze in, maar haar verwachtingen moest ze bijstellen. “In eerste instantie voelde ik me soms onzichtbaar.”

Als stief- of bonusmoeder hebben wij geen beste reputatie. In sprookjes, literaire romans, maar ook in films zijn we vaak gemeen, achterbaks, inhalig. De Griekse tragediedichter Euripedes zei zelfs: “Je kunt beter een serpent zijn dan een stiefmoeder.”

HORMONEN

Nou, steek dat maar in je zak. De werkelijkheid is gelukkig wel anders hoor. Veel bonusmoeders willen juist niks liever dan een goede relatie opbouwen met de kinderen van lief. Maar dat het makkelijk is, is een tweede. Kinderen hebben vaak door een scheiding of een overlijden al zoveel te verstouwen en zeker als je ze pas in de puberleeftijd leert kennen, worstelen ze niet alleen met jou, maar ook nog eens met hun hormonen.

Image and video hosting by TinyPic

IK LIJK WEL HIER DE HUISHOUDSTER

Toen ik bonusmoeder werd, zo’n zeven jaar terug, koesterde ik torenhoge verwachtingen. Lief heeft twee zonen die op dat moment tien en elf waren. Ik stond te trappelen om mijn taak op te pakken. “Jippie,” juichte ik, “ik mag moederen!” Daar ging ik dus al de mist in. Want wat ik ontdekte: niets zo misleidend als de term bonusmoeder. Terwijl hun biologische moeder een bloedband heeft en vanaf de geboorte bij hen is betrokken, ploepte ik ineens op in hun leven. Ik was de partner van, maar een soort moeder? No way!

EFFE NORMAAL

Ik ging door een rouwperiode. Moest mijn verwachtingen fiks bijstellen en krabbelde vervolgens weer op om mijn eigen plekje te vinden in het gezin. Maar hoe ik dat moest doen, was me nog een raadsel. Als ik me nergens mee bemoeide en alleen maar liep te zorgen - koken, wassen, strijken, boodschappen doen - voelde ik me onzichtbaar en mopperde ik: “Ik lijk hier wel de huishoudster.” Als ik me overal mee bemoeide, riep een zoon: “Doe effe normaal zeg.”

DUH

Inmiddels is er een balans. Zo’n beetje. Want het blijft zoeken. Soms zeg ik iets reuze onhandigs, soms doen zij iets wat ik me toch weer persoonlijk aantrek. Vaak heb ik ook het gevoel dat ze slechts passanten in ons huis zijn. Games, vrienden, bijbaantjes zijn veel belangrijker dan lief en ik.  Op een vraag krijg ik in de regel een minimaal antwoord. “Mwa!” of “Duh!”

Als ik dat aan vriendinnen vertel die echt moeder zijn, stellen ze me wel gerust: “Nee joh, heel herkenbaar. Dat doen mijn pubers ook.” Pfew, denk ik dan, gelukkig maar.

10 TIPS VOOR BUNUSMOEDERS

 1. Het opbouwen van een band met je bonuskind/-kinderen kost veel tijd. Jaren vaak.
 2. Kijk eerlijk naar je eigen verwachtingen.
 3. Accepteer dat kinderen hun ouders in de meeste gevallen onvoorwaardelijk liefhebben en hun loyaliteit bij hen ligt.
 4. Je mag fouten maken, dat doen de ouders zelf ook. Maar wees daar eerlijk in. Durf “sorry” te zeggen.
 5. Zorg ook goed voor jezelf.
 6. Laat de opvoeding over aan de ouders. Ben je het ergens echt niet mee eens, zeg dat dan niet waar de kinderen bij zijn, maar bespreek dit met je partner of met beide ouders. Bron: Eva. Liefde en relatie

06-03-2019 om 14:07 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Jongeren
>> Reageer (0)
03-03-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het interesseert hem niet als hij dood is-wat is een reden om voor te leven

HET INTERESSEERT HEM NIET ALS HIJ DOOD IS-WAT IS EEN REDEN OM DOOR TE LEVEN 

'Het interesseert mij niet als ik dood ben. (...) Het duurt niet lang meer en dan ben ik er niet meer. Nog even de laatste paar dingetjes voorbereiden en dan is het gebeurd. (...) Ik heb nog wel een vraagje. Wat is een reden om door te leven? Ook in de dood is Hij erbij. Hartstikke mooi toch?,' aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. De vragensteller benadrukt dat hij of zij nog geen datum heeft uitgekozen om zichzelf van het leven te beroven. 'Maar wat niet is kan altijd komen.'

Image and video hosting by TinyPic

In zijn beantwoording merkt ds. P. C. van Keulen op dat Job dezelfde vraag stelt. "'Wat is het doel waarvoor ik mijn leven zou willen verlengen?' Natuurlijk hebben we deze woorden ook in het verband met de levensomstandigheden van Job te bezien, maar het laat zien dat deze vraag er terdege in het leven van een mens kan zijn. Job zag eigenlijk alleen in de dood nog uitkomst, zoals al eerder verwoord door hem in hdst. 3: 'Zij (en ik, Job,) verlangen naar de dood.'"

Het kan zijn dat een mens de dood verkiest boven het leven, maar hoor God in Zijn Woord: 'Doe uzelf geen kwaad.' Maar wat dan als het leven zo zwaar en moeilijk is, als je het leven niet meer ziet zitten? Werp je in alles maar aan Zijn voeten neer. Hij wil Zich ontfermend over jou neerbuigen. Hoe is dat ook te zien in het zenden van Zijn Zoon naar deze aarde, zo buigt God Zich neer over ons in onze geestelijke omstandigheden om het leven te geven, het leven tot in eeuwigheid; Hij gaf daartoe Zijn Zoon.

Je schrijft: 'In de dood is Hij erbij', ik wil het anders zeggen: 'In jouw leven is Hij erbij', omdat Hij ook nu tot jou komt en zegt: 'Werp alles van jouw leven maar op Mij en Ik zal het wel (goed) maken.' Dat deed Job op een gegeven moment ook in al zijn omstandigheden en dan lezen we: 'En de HEERE bracht een omkeer in het levenslot van Job, toen hij gebeden had.' Dit betekent niet dat het altijd zal gaan zoals je zelf zou willen, maar wel dat Hij dan ook in alles jou de kracht wil geven om verder te kunnen gaan."

De hervormde emeritus-predikant wijst de vragensteller op de mogelijkheid om professionele hulp in te schakelen. "Daarvoor kun je bij jouw huisarts een verwijzing vragen. Ik wens je heel veel sterkte en Gods nabijheid toe in jouw omstandigheden."

Bron:cip/dagelijksleven

03-03-2019 om 14:58 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (0)


genezen2

GENEZEN VAN SPIERDISTROFIE☻ 30 maart☻ Het stoten van haar grote teen zou het begin zijn van negentien jaar van vreselijke pijn waardoor zij steeds slechter liep. Mathilda leed hierdoor aan posttraumatische spierdystrofie. Enige jaren daarna stootte zij ook haar andere teen waardoor opnieuw dystrofie ontstond. Haar situatie werd door de jaren heen erger. Zij liep op krukken en kreeg van de artsen te horen dat zij nooit meer goed zou kunnen lopen en uiteindelijk in een rolstoel terecht zou komen. Kennissen nodigden haar uit voor een genezingsdienst. Zij was niet gewend om naar een kerkdienst te gaan, maar opende haar hart voor Jezus. Haar leven werd veranderd en haar ernstig zieke lichaam werd die avond door Jezus Christus genezen.

healing

GENEZEN VAN ACUTE LEUKEMIE☻ 30 maart☻ De diagnose die de 28-jarige Jessica kreeg te horen was acute leukemie en een hart in zeer slechte conditie. Behandeling sloeg niet aan en haar overlevingskansen waren nihil, Jessica had nog maar enkele weken te leven. De artsen in het ziekenhuis adviseerden haar om afscheid te nemen van haar familie. Maar Jessica ging met haar nood richting Jezus en geloofde in herstel. Tijdens die genezingsdienst kwam de kracht van God tot haar; Jessica ging gezond en herboren naar huis. Na onderzoek in het ziekenhuis was er geen spoor van leukemie meer te vinden

www.wingsofhealing.nl

Image and video hosting by TinyPic

PSALM

3 april☻

Wat God doet is volmaakt. Wat Hij zegt is altijd te vertrouwen. Hij beschermt iedereen die naar Hem toe komt voor hulp.Psalm 18:3/Mensen zeggen soms dat het geloof in God alleen maar goed is voor zwakke mensen die het alleen niet redden. God is inderdaad een beschermend schild als wij zwak zijn om bepaalde beproevingen alleen te doorstaan. Maar Hij wil niet dat wij zwak blijven. Hij geeft kracht, beschermt en leidt ons met de bedoeling ons terug te sturen in een slechte wereld waar we voor Hem kunnen opkomen. Het gaat met ons aan het werk, omdat de sterkste mens altijd zwakker is dan God en Hem nodig nodig heeft.

 

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

Image and video hosting by TinyPic

LEIDRAAD☻

HET DOEL VAN JEZUS LIJDEN☻

3 april☻

Toen Jezus voor de eerste keer over zijn lijden, sterven en opwekking uit de dood sprak, begon Petrus Hem fel terecht te wijzen. God verhoede het, Heer! Dat zal U zeker niet gebeuren! Jezus had hem toen ‘satan’ genoemd, tegenstander Matteus 16:21-23) Hij bedoelde Petrus, jij bent nu bezig Gods plannen om de wereld te redden te dwarsbomen. Van zijn hemelse Vriend moet hij het hebben. En Jezus is zijn Vriend. God heeft zijn liefde voor ons juist hierdoor bewezen dat Jezus voor ons is gestorven toen wij nog zondaars waren. En ik bid dat God, die onze Vader is, in alles goed voor jullie zal zijn. En dat jullie vol zullen zijn van de vrede van God de Vader en van de Heer Jezus Christus.Vroeger waren we ongehoorzaam aan God. Maar Jezus is gekomen om ons te redden uit de macht van deze slechte wereld. Hij redde ons door Zichzelf te offeren aan het kruis. Want zo had onze God en Vader het besloten. (Galaten 1:3-4)GEBED: Heer Jezus, ik dank U dat U Zich ook voor onze zonden hebt gegeven, om ook ons te ontrukken aan de tegenwoordige slecht wereld.

HISTORICA

Image and video hosting by TinyPic

URNEN GEBRUIKT VOOR ETEN☻ 27 maart☻ Voor de felbegeerde Romeinse kruiken kwam nu primitief aardewerk in de plaats, dat bij het minste of geringste brak. En zelfs daar was moeilijk aan te komen. In een woonstede in Cadbury vonden archeologen asurnen, die opgegraven waren uit een oude Romeinse begraafplaats in de buurt. Nadat de as eruit gekieperd was, bleken ze hergebruikt om eten mee te bereiden. En dat door mensen die opgegroeid waren met marmer, mozaïeken en warmwaterbaden.Het zou nog ruim 700 jaar duren voor er weer gebouwen kwamen ter grootte van de Romeinse basilica’s en legervestingen. Er was nog maar een schim over van Britannia toen 40 jaar later Germaanse Angelen en Saksen uit Noord-Duitsland binnenvielen.

Image and video hosting by TinyPic

VIKINGEN KWAMEN TOT IN HET MIDDENOOSTEN☻ 27 maart☻ De Zweedse onderzoeker en archeoloog Annika Larsson leidt het onderzoek en heeft met hulp van onder andere een Iraanse collega de grafische tekens geduid.‘Ik moest denken aan vergelijkbare tekens die ik in Spanje op Moorse stoffen heb gezien,’ legt ze uit aan de Britse omroep BBC.Dankzij de rivieren op het Euraziatische continent hadden de Vikingen doorlopend contact met de moslimwereld, en sporen van Vikingen zijn helemaal tot in Bagdad gevonden.Er zijn dan ook Arabische artefacten gevonden in Vikinggraven in Scandinavië – voorwerpen die tijdens de reizen werden aangeschaft of buitgemaak

Bron:historica

MARGRIET/HANDIG

Image and video hosting by TinyPic

WAAROM JE DEZE 5 PLANTEN VANDAAG NOG IN HUIS WILT HALEN☻ 18 april☻ Kamerplanten zijn nog altijd onverminderd populair. Groen in huis maakt je blij, maar doet soms ook nog iets extra’s voor je. Deze wonderplanten bijvoorbeeld.In tegenstelling tot de meeste kamerplanten die overdag zuurstof afgeven, komt de ananasplant ’s avonds tot leven. Daarom is-ie zeer geschikt om in de slaapkamer te zetten. Bovendien verspreidt de kleine ananasvrucht het enzym bromelaïne in de lucht, dat de luchtwegen vrijhoudt. Er wordt zelfs beweerd dat de ananasplant zou helpen tegen snurken. De ananasplant is bovendien een heel decoratieve plant die, wanneer de vrucht rijpt, heerlijk zoet ruikt. De ‘Corona’ blijft met veertig centimeter redelijk klein en heeft stekelloze bladeren. De ananasplant behoort tot de Bromeliafamilie. Hij staat overdag graag licht en warm, maar niet in direct zonlicht. Geef deze plant regelmatig niet te veel water. Voeg eens per twee weken vloeibare plantenvoeding toe. De ananasplant houdt van een hoge luchtvochtigheid; een regelmatige verneveling met lauw water waardeert-ie zeer.

Bron:margriet

LIJF EN LEVEN

Exhausted

ROSA WAS VERSLAAFD AAN NETFLIX☻ 25 maart☻ “Ik was verslaafd aan Netflix en keek tot diep in de nacht de meest uiteenlopende series. Na elke aflevering nam ik mijzelf voor om te stoppen, maar door een spannende cliffhanger aan het einde keek ik tóch door.”Rosa: “Het begon allemaal na de geboorte van onze jongste dochter. Meteen na haar geboorte bleek dat zij een huilbaby was. Daarnaast hadden we diverse medische zorgen. Ik liep 24/7 met een huilend kind rond en werd elke dag een beetje vermoeider. ’s Nachts zat ik urenlang met haar op schoot om haar te troosten. In het begin las ik op die momenten nog een boek, zodat ik niet in slaap zou vallen met haar in mijn armen en haar zou laten vallen. Maar op een gegeven moment was ik te moe om te lezen en pakte ik mijn mobiel.

Sliding love Letter Under Door

OVERWELDIGENDE LIEFDE☻ 25 maart☻ Twee jaar lang ging ik totaal op in mijn verslaving, totdat God op een dag mijn ogen opende. Onverschillig zat ik in de kerk, mijn gedachten waren totaal ergens anders. Totdat de dominee een Bijbeltekst uit Hooglied 2 voorlas: ‘Mijn duif in de kloven van de rots, in de schuilplaats van de bergwand, laat Mij uw gedaante zien, laat Mij uw stem horen. Want uw stem is zoet, en uw gedaante bekoorlijk.’ Deze tekst sloeg in als een bom. Het was alsof God de plaats van de dominee innam en rechtstreeks tot mij sprak. Het ging over mij! Mijn hart was hard als een steenrots, maar God zocht mij op en maakte mijn hart weer levend. De hele preek leek voor mij bestemd te zijn.

Bron:eva

I BELIEVE

Grandmother Loves You!

WAAROM GROOTOUDER BELANGRIJK ZIJN☻ 15 april☻ Mijn grootmoeder had een enorme impact op mijn leven, zowel fysiek als spiritueel. Ze woonde naast me, dus ik bracht veel weekenden met haar door, sliep over haar huis, speelde spelletjes en chatte. Ze nam me ook elke zondag mee naar de kerk. Als het niet om haar invloed in mijn leven ging, denk ik niet dat ik de persoon zou zijn die ik nu ben, en ik zou graag willen denken dat mijn aanwezigheid in haar leven haar leven jeugdiger, leuker en luchtiger maakte. In deze maatschappij waarderen we de oudere generaties niet goed. Ze worden vaak terzijde geschoven, in verpleeghuizen geplaatst om hun dagen alleen door te brengen, met niemand om hen te bezoeken. Toch bieden ze zoveel dat normaal gesproken niet wordt herkend.

Grandpa Loves You

VERHALEN☻ 15 april☻ Grootouders zijn vaak wanhopig om hun leven met ons te delen. Maar in onze drukke wereld gaan we niet altijd met hen zitten om te horen hoe hun ervaringen verschilden van de onze. Ze leefden in een eenvoudigere tijd, vrij van moderne technologie. Alleen dit kan ons een schat aan dingen leren over hoe te overleven in onze gecompliceerde wereld. Als je nog steeds levende grootouders hebt, neem dan even de tijd om met hen samen te zijn. Neem een ​​notitieblok en een pen en vraag hen naar hun leven. Laat ze verhalen vertellen over vechten in een oorlog, hun overleving van de depressie, enz. De meesten hebben alleen een uitnodiging nodig om hun verhalen aan ons over te brengen - we hoeven het alleen maar te vragen.

GEZONDHEID

Image and video hosting by TinyPic

LEGALISATIE ZORGT VOOR STERKE TOENAME GANJAPRENEURS EN ENORME BANENGROEI☻ 21 maart☻ De cannabisindustrie groeit als kool en zorgde het afgelopen jaar voor de meeste nieuwe banen in de VS. In 10 staten is cannabis legaal voor alle volwassenen, in 34 is marihuana als medicijn toegestaan. Dat blijkt enorm goed voor de werkgelegenheid.Niet iedereen is echter blij met de explosieve groei. Californië kan het aantal nieuwe ganjapreneurs niet aan. Bovendien weigeren banken samen te werken met de sector, omdat cannabis nog steeds geregistreerd staat als een Klasse 1-drug. Hiermee zit het in dezelfde groep als heroïne, lsd en cocaïne. Het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) liet daarnaast weten dat legaal niet hetzelfde is als veilig. Volgens het centrum is het gebruik van marihuana gekoppeld aan ernstige gezondheidskwesties zoals angst en depressie, en kan regelmatig gebruik het geheugen en de aandachtsspanne negatief beïnvloeden.Bron:gfc

Image and video hosting by TinyPic

EEN PAKE MAAND VERBAND DAT VIER JAAR MEEGAAT: DEENSE UITVINDING HELPT MEISJES IN ARME LANDEN OP SCHOOL TE BLIJVEN☻ 21 maart☻ Trine Sig van het Deense bedrijf Real Relief kon het niet aanzien dat miljoenen meisjes over de hele wereld regelmatig een groot aantal schooldagen missen, omdat zij geen geld hebben voor maandverband. Haar bedrijfintroduceerde in 2017 de Safepad, een maandverband dat keer op keer opnieuw gebruikt kan worden.Meisjes in arme landen gaan vaak tijdens hun menstruatie niet naar school. Soms is dat omdat zij geen geld hebben voor sanitaire producten, maar ook omdat menstruatie vaak nog een taboe is.Menstruerende meisjes en vrouwen mogen in die periode dieren, waterputten of voedsel voor anderen niet aanraken. Zij mogen niet meedoen aan religieuze rituelen, mogen sanitaire voorzieningen niet gebruiken of mogen de gezinswoning niet in.Het maandverband is ontworpen met een permanent gebonden antimicrobiële technologie die helpt bij het verminderen van vaginale infecties veroorzaakt door Candida albicans samen met infecties van andere pathogenen.

GENEESKUNDE

Image and video hosting by TinyPic

LACHGAS ZOU OPERATIES REVOLUTIONEREN☻ 30 maart☻ Maar het grootste probleem dat alle medici in 1844 hadden, had hij nog niet opgelost: de pijnstillers die er gebruikt werden, hadden nauwelijks effect.De patiënten schreeuwden het uit van de pijn en gingen er regelmatig vandoor tijdens een behandeling. In de ziekenhuizen was het nog erger: sterke mannen moesten de patiënten vasthouden op de operatietafel, terwijl hun gekrijs door merg en been ging.Aan al dit leed kon lachgas voor eens en voor altijd een eind maken, zo dacht Horace Wells. Zijn verwachtingen waren hooggespannen, en hij sloeg meteen aan het testen.Maar Wells wist niet dat de tandarts William Morton, zijn vroegere leerling en partner, ook op zoek was naar een nieuwe manier van verdoven. Als hij de eerste was die daarin slaagde, zou hem alle eer ten deel vallen.

Image and video hosting by TinyPic

10.000 JAAR CANNABIS☻ 30 maart☻ Van medicijn tot drug en van legaal tot illegaal. De groene hennepplant is in de loop van eeuwen van het ene uiterste in het andere geraakt. De plant is gebruikt bij religieuze rituelen en ingenomen als pijnstillend middel. De laatste decennia krijgt cannabis binnen de farmaceutische industrie steeds meer waardering omdat de plant verlichting kan brengen bij ziekten als kanker en aids.HENNEP WERD IN STEENTIJD GETEELD:De eerste sporen van hennep zijn gevonden op aardewerk. Bij de opgraving van een 10.000 jaar oud dorp in Taiwan hebben de archeologen werktuigen ontdekt om plantenvezels mee los te maken – en scherven keramiek waarin het steentijdvolk met behulp van hennepvezels patronen heeft aangebracht.De plantenvezels tonen aan dat het gebruik van hennep is ontstaan in dezelfde tijd dat de mens met landbouw begon.

Image and video hosting by TinyPic

CONFLICTEN ZIJN NUTTIG VOOR GEZONDE RELATIES 15 april☻ We hebben er allemaal soms moeite mee en vooral wanneer het gaat om de mensen waar we van houden: een conflict. Toch is het vaak het conflictvermijdende gedrag dat ons in lastige situaties kan brengen. Niet zozeer het conflict zelf. “We zijn allemaal verschillend gemaakt. Als je die verschillen niet begrijpt, ontstaat er een conflict”, vertelt Hans Groeneboer bij Groot Nieuws Radio. “Maar een conflict is zeker niet altijd negatief. Het verschil zit tussen conflict en ruzie. Bij ruzie wordt het heel destructief: mensen gaan elkaar afwijzen en dingen zeggen die ze niet menen. Conflicten zijn nuttig om verschillen zichtbaar te maken en om goed samen te kunnen werken. Het is een belangrijk uitgangspunt dat conflicten er mogen zijn en heel gezond zijn. In het conflict zeg je tegen de ander: ik neem jou serieus en ik heb respect voor je.”“Als je opgroeit in een omgeving waar conflicten niet mogen zijn, dan ga je onzichtbaar worden”, stelt Hans Groeneboer. “Je ziet dat sommige mensen in hun gedrag onzichtbaar worden en in hun eigen wereldje gaan zitten. Het is eigenlijk een boodschap die eronder zit: het conflict mag niet. Een gevolg daarvan kan eenzaamheid zijn, net als spanning en je niet gehoord of gewaardeerd voelen.”

boek-bewegende-animatie-0021

NEEF BENNY HINN NEEMT AFSCHEID VAN HET WELVAARTSEVANGELIE, VOOR DE VERKOOP VAN EEN BOEK MOET MEER GEVEN DAN HET NEEMT☻ 27 maart☻ Costi Hinn, voormalig tweede generatie welvaartsevangelist en neef van Benny Hinn, heeft te kennen gegeven alle opbrengsten van zijn nieuwe boek God, Greed and the (Prosperity) Gospel: How Truth Overwhelms a life built on lies als een soort Zacheus weg te geven.Hij neemt afstand van het welvaartsevangelie en beaamt dat een boek nooit meer zou moeten nemen dan dat het geeft. "Ik ben erop gebrand om dit boek gebruikt te zien worden voor God's glorie, niet om er iets mee te verdienen. Hier ligt een sobere gedachte aan ten grondslag: 'In de rat-race van het boeken verkopen word je gemakkelijk de draak die je probeert te verslaan'." Deze coming-out is op z'n minst opvallend te noemen. Hij vertelt onder andere dat hij door zichzelf los te maken van het welvaartsevangelie echt vrijheid heeft gevonden en dat hij daardoor de echte waarheid over het evangelie heeft mogen ontdekken. Maar hij gaat verder: "Het is voor mij niet voldoende om gered te worden van de misleidende leugens van het welvaartsevangelie en er dan vervolgens niks mee te doen. Ik wil de waarheid van het echte evangelie gebruiken om andere mensen te redden. Ik denk dat velen dit gevoel met mij delen. Bron:cip

Image and video hosting by TinyPic

EVANGELIST HENK.B NA AANSLAG: KANAALEILANDEN NOG STEEDS DE MOOISTE WIJK VAN NEDERLAND☻ 27 maart☻ De Utrechtse wijk Kanaleneiland werd maandag opgeschrikt door de veelbesproken aanslag waarbij drie mensen om het leven kwamen. In deze buurt wonen veel moslims, maar er zijn ook enkele kerken. Zoals het Huis van Vrede. Zij houden elke week een bidstond - vaak geleid door CIP-manager Jeffrey Schipper - en deze week waren er meer mensen dan gewoonlijk. Henk Bouma, één van de kerkleiders, vertelt erover bij Groot Nieuws Radio. "We komen meestal samen met zo'n tien tot vijftien mensen. Op verschillende tijden wordt er dan voor de wijk gebeden. Voor de mensen, de structuren, de scholen, de politie.""Het beeld dat nu geschetst wordt over Kanaleneiland herken ik deels. Maar het is zeker niet alleen een vervelende wijk, het is de mooiste wijk van Utrecht. Er wonen veel mooie, levendige mensen met verschillende achtergronden en lekker eten. Het zijn mensen die door God gemaakt zijn voor de eeuwigheid."In deze buurt biedt Huis van Vrede ondermeer huiswerkbegeleiding aan, fietsreparaties, een naaiatelier. Tegelijkertijd zijn er ook Bijbelstudies en kunnen mensen altijd binnen komen voor een kopje koffie. "Gisteren kwamen veel mensen langs voor een kopje koffie. Bron:cip

 

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook

 • Image and video hosting by TinyPic

  HUWELIJK VRIENDSCHAP SEXUALITEIT☻

  WAT ZEGT DE BIJBEL EROVER☻ 9 april☻ We willen vrij zijn! we moeten niets meer hebben van de oude wetten en pesterijen op het gebied van sexualiteit; we willen modern zijn. We willen sexuele vrijheid en de nieuwe ethiek van de ‘alles-is-mij-geoorloofd’- theorie! Dat schreeuwt de wereld ons onophoudelijk in de oren via films, geïllustreerde weekbladen en televisie-uitzendingen, maar niet in de laatste plaats ook door de vaak op verkeerde normen gebaseerde sexuele voorlichting op school. Deze propaganda van de wereld heeft veel invloed: pornografie, prostitutie, hoererij, echtbreuk, ander afkeurenswaardig sexueel gedrag en echtscheidingen zijn daarvan het gevolg.  Gastenboek
 • Gelukkige verdagdag!
 • Bedankt voor je bezoekje. Breng graag een tegenbezoek op je mooie blog.
 • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK001
 • Goedenavond Patricia
 • Goeie avond Particia

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  EVA/LIEFDE EN RELATIE

  Blowing a kiss

  LIEFDE EN RELATIE☻ 27 maart☻ Het hebben van een relatie zou voor Evelien een mooie toevoeging zijn, maar ze laat haar leven er niet door bepalen. Inmiddels ziet ze haar single-zijn meer in perspectief.Ik mis iemand met wie ik een diepere verbinding heb. Dat maatjesgevoel, dat dieper gaat dan een vriendschap. Ik moet echt alles zelf doen.Ik mis het hebben van een relatie wel, maar ik heb ook een proces doorgemaakt waardoor ik het meer in perspectief zie. Het is een keuze om te zien wat ik wél heb en wat ik wél kan. Ik geloof dat ik die keuze (soms iedere dag opnieuw) kan maken. Zo kan ik mijn single-zijn meer in perspectief plaatsen. Je hoort mensen weleens zeggen dat ze er vrede mee hebben, dat ze single zijn. En dat een relatie voor hen niet meer hoeft. Ik vind het wel een gemis. Ik blijf hopen dat er op een dag nog een partner komt. Via internet, datingsites, en door ervoor open te staan, probeer ik mannen te ontmoeten.Het leven is niet perfect, maar heeft wel mooie momenten om van te genieten.Het is aan mij om in deze niet-perfecte wereld te leven en mijn weg te vinden.


  Jezus

  WAAROM GELOVEN

  GEVANGEN EN GEKRUISIGD☻

  15 april☻

  Dat moment kwam vlak voordat het Joodse feest Pascha gevierd werd. Ze namen Jezus gevangen en brachten Hem zo snel mogelijk naar de Romeinse gouverneur Pilatus. Dit gebeurde allemaal in de nacht en op de vroege morgen. Hoewel Pilatus bleef volouden dat Jezus onschuldig was op alle aanklachten bezweek hij voor de druk van de geestelijke leiders. Jezus werd gekruisigd op de heuvel Golgotha net buiten de poort van Jeruzalem. Kruisiging was een manier van terechtstellen die veel gebruikt werd door de Romeinen. De veroordeelde persoon werd vastgespijkerd aan een kruis om te sterven aan uitputting en uitdroging. Een verschrikkelijke manier om te sterven.

  Bron:waaromgeloven.nl

  Jezusbidden

  VRIJWILLIG GEKRUISIGD☻

  15 april☻

  Jezus ging vrijwillig aan het kruis. Hij heeft Zich geen enkel moment verzet tegen Zijn kruisiging. Op zich is dit vreemd gedrag voor een man die het volk kwam verlossen van de Romeinse overmacht. Jezus is en was alleen niet gekomen om te strijden tegen de Romeinse tirannie. Zijn kruisdood was een strijd tegen de tirannie van de zonde. Door te sterven als de Zoon van God nam Hij de straf van de zonden van de wereld op Zich. Hij ging de strijd aan en heeft deze ook gewonnen. Het kruis was niet het einde van Jezus’ leven. Er kwam een vervolg. Hij stond na drie dagen weer op uit de dood. De overwinning was behaald!

  bron:waaromgeloven.nl


  Image and video hosting by TinyPic

  SPREUKEN

  SPREUKEN

  3 april☻

  Iemand die altijd slechte bedoelingen heeft, wordt een schurk genoemd.(Spreuken 24:8)

  Van plan zijn iets verkeerds te doen, kan net zo slecht zijn als het verkeerde doen, want wat je denkt bepaalt wat je gaat doen. Slecht verlangens zullen ons, als niets in de weg wordt gelegd, tot zonde leiden. God wil een zuiver leven vrij van de zonde en als iets verkeerds van plan bent, bederft dan de zuiverheid, ook als je de verkeerde daad nog niet hebt gepleegd. Moet je dan zeggen: Dan kan ik er evengoed mee doorgaan en het uitvoeren want ik was het toch van plan? Nee. Je hebt gezondigd in je houding, maar nog niet andere mensen beschadigd. Stop en vraag of God je wil vergeven en op een ander pad wil brengen.

   


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  LIEFDE EN RELATIE

  Blowing a kiss

  LIEFDE EN RELATIE☻ 21 maart☻ Het hebben van een relatie zou voor Evelien een mooie toevoeging zijn, maar ze laat haar leven er niet door bepalen. Inmiddels ziet ze haar single-zijn meer in perspectief.Ik mis iemand met wie ik een diepere verbinding heb. Dat maatjesgevoel, dat dieper gaat dan een vriendschap. Ik moet echt alles zelf doen.Ik mis het hebben van een relatie wel, maar ik heb ook een proces doorgemaakt waardoor ik het meer in perspectief zie. Het is een keuze om te zien wat ik wél heb en wat ik wél kan. Ik geloof dat ik die keuze (soms iedere dag opnieuw) kan maken. Zo kan ik mijn single-zijn meer in perspectief plaatsen. Je hoort mensen weleens zeggen dat ze er vrede mee hebben, dat ze single zijn. En dat een relatie voor hen niet meer hoeft. Ik vind het wel een gemis. Ik blijf hopen dat er op een dag nog een partner komt. Via internet, datingsites, en door ervoor open te staan, probeer ik mannen te ontmoeten.Het leven is niet perfect, maar heeft wel mooie momenten om van te genieten.Het is aan mij om in deze niet-perfecte wereld te leven en mijn weg te vinden.Bron:eva


  BOEKEN

  Image and video hosting by TinyPic

  MAKE MY DAY SPARKLE☻ 15 april☻ ‘Make today sparkle’ is een creatief journal voor meiden, met vragen als: Hoe zag jouw dag eruit in emoticons? Kun je je dag in vijf woorden omschrijven? Hoe ging het op school vandaag? In dit invulboek van Marjolein Feenstra en Marieke ten Berge kun je zestig dagen lang opschrijven hoe je dag was. Image and video hosting by TinyPic

  WEET JE WEL HOE MOOI JE BENT☻ 15 april☻ In ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ gaat stijl- en lifestylecoach Hanneke in op alle redenen waarom je mooi bent. Ze legt uit wat mooi zijn inhoudt, vertelt over haar eigen worsteling met haar zelfbeeld en over vele andere vrouwen die zij heeft begeleid om te leren zien hoe mooi ze zijn. Daarbovenop geeft Hanneke een heleboel praktische tips over styling en kleding. Na het lezen van ‘Weet je wel hoe mooi je bent’ weet je hoe mooi je bent én kun je dat nog beter kunt laten zien. Want schoonheid is er om te vieren!

  Image and video hosting by TinyPic

  BRUID VAN DE BERGEN☻ 15 april☻ Colorado, 1870. Desi Brennan groeit op in een land dat herstellende is van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ze verlangt naar vrede die verder voert: volledige vrijheid van slaven en indianen. Ze botst dan ook flink met de rijke nieuwkomer Remy Montgomery, die nog steeds slaven voor hem laat werken en vindt dat indianen in reservaten thuishoren. Maar als hij haar familie helpt na een overval door bandieten, kan Desi niet anders dan Remy het voordeel van de twijfel gunnen en haar liefde voor hem erkennen. Bron:Puurvandaag.nl

  FILM

  Image and video hosting by TinyPic

  MANNEN MET KARAKTER BOX☻ 15 april☻ AGENT OF GRACE: Een aangrijpende film over de Duitse theoloog, pastor en verzetsheld Dietrich Bonhoeffer. Hij kiest er bewust voor Gods wetten te gehoorzamen boven die van het naziregime en raakt actief betrokken bij het verzet tegen Hitler.

  Bron:Gospel.nl


  ISRAELNIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  NIET VERSPILLEN EN NIET PLASTIC☻ 21 maart☻ Milieudeskundigen hekelen plan om producten in plastic te verpakken. Het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling kwam met een nieuw initiatief om supermarkten te betalen voor plastic verpakkingsmateriaal voor groenten en fruit, om verspilling van voedsel tegen te gaan. Milieudeskundigen zijn echter verbolgen over de bergen van één keer gebruikt plastic dat de supermarktgangen zou kunnen vullen. “Iedereen die een beetje nadenkt zal begrijpen dat producten in plastic verpakken niet leidt tot vermindering van voedselverspilling, want het zal van mensen vragen meer te kopen dan ze willen,” zei Karen Tamari, een gemeenschapsorganisator van de milieuorganisatie De Groene Weg. “Fruit en groenten hebben al van nature een beschermende laag.”“We geloven dat dit initiatief uit een juiste instelling komt; een verlangen om voedselverspilling te stoppen is zeer milieuvriendelijk en helemaal goed,” zei Maya Jacobs, de algemeen directeur van Zaloel, een milieuorganisatie die ook maritieme zaken behartigt en zich specialiseert in zaken rond verspillen en opruimen van plastic. Bron:christenenvIsrael

  Image and video hosting by TinyPic

  ONVERWACHTE SCHOONHEID☻ 21 maart☻ Na een rustige nacht in Nachal Nekarot, vervolgden we vanochtend onze tocht door de prachtige Negev woestijn. We zijn onderweg naar de berg Yahav, vanwaar we de onbeschrijfelijke schoonheid van dit land kunnen bewonderen. Nu, na de overvloedige regenval, waardoor de woestijn in deze prachtige winter voor Israël een aanzienlijke hoeveelheid water heeft gekregen, is het uitzicht bijzonder mooi. Op plaatsen waar het anders alleen maar droog en zanderig is, zie je nu een kleurrijke bloei en zelfs water dat door sommige wadi's stroomt.Gisteren leek het er op, dat het ging regenen, maar uiteindelijk bleven we droog. De stemming in onze nu hechte groep kon niet beter zijn. De schoonheid van dit land brengt het beste in iedereen naar boven.Vandaag lopen we naar de Arava en brengen we Shabbatavond door in Nachal Sh'choret aan de rand van de bergen van Eilat.Bron:israeltoday


  PUNTUIT

  jongeren34

  UNIEK BEN JE ZODRA JE ER NIET NAAR STREEFT☻ 30 maart☻ Als jongere maak je je er vaak druk om of anderen je wel zien staan. Of je wel populair bent bij de groep. Ieder mens wil uniek zijn. "Maar wil je écht uniek zijn? Probeer dan niet zo krampachtig uniek te zijn! Trek je niet zoveel aan van wat anderen belangrijk vinden, of je wel populair genoeg bent, maar zoek je houvast en rust in God."Dat schrijft Gertjan de Jong, medewerker bij jongerenorganisatie LCJ op geloofstoerusting.nl."Trek je niet zoveel aan van wat anderen belangrijk vinden, of je wel populair genoeg bent, maar zoek je houvast en rust in God. Dat deed iemand als Sophie Scholl, een bijzonder moedige studente die leefde in Nazi-Duitsland." Sophie vond rust in de Belijdenissen van Augustinus. "Onrustig is ons hart totdat het rust vindt in U.’” De Jong schrijft: "Zo vond ze de kracht om tegen de stroom in te zwemmen en zich openlijk te verzetten tegen Hitler." lovemyGod

  GOD IS LIEFDE EN GEEFT ONS ZIJN WET☻ 30 maart☻ Het klonk goed, aan het einde van haar toespraak. Aan het woord was Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mede belast met emancipatiezaken. In die laatste hoedanigheid was zij vorige week vrijdag te gast op het lhbti-congres in de Grote Kerk te Dordrecht. De samenkomst was bedoeld als een ”Roze Ode aan de Synode”, een opmerkelijk gekleurde verwijzing naar de Dordtse synode van 400 jaar geleden.Wat zei mevrouw de minister? Ze citeerde de Heilige Schrift: „In de Bijbel staat die prachtige, ware zin: Wie niet liefheeft, kent God niet. Want God is liefde.”Dat zij de apostel Johannes aanhaalde (1 Johannes 4:8), stond wel in een bepaald kader. Ze bepleitte een veelkleurige samenleving. „Zo’n samenleving heeft het nodig dat we open staan voor elkaar. (...) Dat betekent dat je mag zijn wie je bent. Zonder beperkingen. Dat je dus ook mag doen wie je bent. Kortom: respect voor elkaars identiteit, in al haar facetten. (...) Laten we elkaar dat gunnen. Ieder op zijn of haar manier.” Aldus de minister.


  Image and video hosting by TinyPic

  WEBWINKEL GOSPEL.NL BREIDT UIT EN VIERT FEEST☻ 15 april☻ bwinkel Gospel.nl breidt uit. De webwinkel was al de grootste gespecialiseerde in christelijke muziek, boeken, films en gifts maar neemt nu ook Postorderboekhandel.nl over. De overname valt samen met het vijftien-jarig jubileum van Gospel.nl en volgt op een andere stap voorwaarts: de verhuizing van de logistiek naar het distributiecentrum CBC ’t Gulden Boek in WeHouten. Genoeg te vieren, vindt het team achter Gospel.nl, en dat gaat de komende maanden dan ook gebeuren. Wie de afgelopen vijftien jaar op zoek was naar een cd, boek, film of gift, hoefde alleen maar Gospel.nl in te toetsen en een enorm assortiment stond ter beschikking. Sinds de eerste bestelling bij Gospel.nl eind 2003 het pand verliet, groeide het assortiment naar meer dan 100.000 producten. Inmiddels biedt Gospel.nl muziek, boeken, films, bijbels, kado-artikelen, spellen en kaarten. Sinds kort heeft de site ook een digitaal platform waar duizenden ebooks, muziekalbums en speelfilms te verkrijgen zijn. In vijftien jaar tijd zijn meer dan een miljoen producten verwerkt voor de meer dan 130.000 klanten. Met de overname van Postorderboekhandel.nl breidt Gospel.nl die klantenkring fors uit. Niet alleen 50.000 klanten (van evangelisch tot meer behoudend) worden overgenomen: ook de bestaande voorraad van voornamelijk boeken, nieuwsbriefleden en domeinnamen krijgen een thuis bij Gospel.nl.

  Image and video hosting by TinyPic

  PEUTER ZINGEN TOT JEZUS TERWIJL TORNADE DAK VAN KERK RUKT☻ 27 maart☻ In de Verenigde Staten heeft een tornado grote ravage aangericht bij een kerk in Paducah, Kentucky. Juist op dat moment waren 40 peuters en 10 stafleden God aan het eren, zo laat Faith Wire weten. Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt. De enige ruimte die overeind is gebleven bleek de ruimte te zijn waar iedereen was samengekomen om te zingen. De peuters zongen samen liederen als "Jesus loves me" en "He's got the whole world in His hands". De kerk is erg dankbaar dat iedereen bewaard is gebleven en er wordt hard gewerkt aan het herstel van het gebouw. "De machtige hand van God heeft onze gemeenschap beschermd," zegt Sheriff Matt Carter.

  Image and video hosting by TinyPic

  ASIELAANVRAAG VAN EEN IRAANSE CHRISTEN AFGEWEZEN☻ 27 maart☻ De asielaanvraag van een Iraanse christen is in het Verenigd Koninkrijk afgewezen op basis van een aantal geweldadige teksten uit de Bijbel, dat meldt Faithwire.com. Nathan Stevens plaatste een aantal foto's op Twitter waar de afwijzings verklaring op te zien is. Hierin staan een aantal teksten uit met name Exodus en Leviticus te lezen. Door deze teksten is de persoon in kwestie niet toegelaten tot Groot Britannië, zo stelt het document."Ik heb veel meegemaakt de afgelopen jaren maar zelfs ik was geschokt door deze schimprede die gebruikt is om de afwijzing van een asielaanvraag te rechtvaardigen," zegt Stevens hier zelf over op Twitter. "Wat je geloof ook mag zijn, hoe kan de overheid stukjes uit een heilig boek pakken om de lastige en persoonlijke beslissing van iemand om een ander geloof aan te hangen, door het slijk te halen?" BBC4 journalist Harry Farley weet te melden dat de leidinggevende van deze overheidsafdeling zich gedistancieërd heeft van deze brief. Hij ontkent niet dat de brief inderdaad van hen afkomstig is. Bron:cip

   

   

     Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!