bemoedigendewoorden
LEREN BIDDEN HET ONZE VADER
Image and video hosting by TinyPic ☻☻8 februari☻☻ Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Jeremia 29:13/Jullie zullen mij zoeken. En als je mij zoekt met heel je hart, zul je mij vinden.
19-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn schoonmoeder bemoeit zich met alles

MIJN SCHOONMOEDER BEMOEIT ZICH MET ALLES☻Angelique

Mijn schoonmoeder en ik kunnen niet goed met elkaar overweg. We wonen bij elkaar in het dorp en we zien elkaar daardoor wekelijks. Niet tot mijn plezier, helaas. Ze lijkt overal wat op aan te merken te hebben: op mijn huishouden, de opvoeding van onze pubers of de manier waarop ik mijn tijd indeel. Dit is al jaren zo, en ik heb er altijd mijn schouders over opgehaald, maar ik merk dat mijn 'emmer begint over te lopen'. Wat moet ik doen?

Hoe heb je het zover laten komen? Eerst al de keus om bij je schoonmoeder in het dorp te gaan wonen, terwijl jullie elkaar niet zo goed liggen. Ik ben benieuwd wie er eerst woonde, maar ik denk je schoonmoeder.

 

Image and video hosting by TinyPic

Ik vraag me ook af hoe het voor jouw man is. Is het zijn keuze om zo dicht bij mams te wonen? Achter wie staat hij als het erop aankomt? Ik hoop achter jou, in jouw strijd om waardering van je schoonmoeder.

CREEER VERANDERING

Ik begrijp dat je de eerste jaren wel bestand was tegen haar, waarschijnlijk goedbedoelde, bemoeienis, maar dat het je nu te veel aan het worden is. Als zij eraan gewend is geraakt dat jij toestaat dat ze zich overal tegenaan kan moeien, is dat het eerste wat je moet aanpakken. Duidelijk maken dat je niet gediend bent van haar wijze raad, maar dat je liever je eigen weg in het leven zoekt en vindt. Ik las pas een artikel waarin stond hoe grootouders dienen te kijken naar de opvoeding van hun kleinkinderen. Het devies: ‘horen, zien en zwijgen’. En dat is iets wat je jouw schoonmoeder, liefst gesteund door je man, zult moeten leren.

Mijn ervaring is dat dit vaak eerst wat onrust geeft in de relatie, maar dat veel ouders, schoonouders en grootouders deze vaardigheid graag willen leren, omdat ze er veel voor overhebben om de relatie met hun kinderen en kleinkinderen goed te hebben en te houden.

CREEER MEER RUIMTE

Ten tweede moet je misschien ook eens kijken of je op een andere manier wat meer ruimte kan scheppen voor jou en je gezin. Soms is het belangrijk dat je je wat meer op andere zaken richt. Ga eens minder vaak op bezoek en breng elkaar niet op de hoogte van de kleinere gezinsmomenten.

Ga voor je dit doet wel eerst te rade bij de rest van het gezin. Als zij dol zijn op oma’s duidelijke aanwezigheid en jij de enige bent die daar last van heeft, dan zul je een andere oplossing moeten zoeken. Ga eens na: waarom kon je er eerst wel tegen en nu niet meer? Zit je zelf in een moeilijke periode waarin je je onzeker voelt of zijn er veel spanningen, waardoor jouw draagkracht kleiner is? Dan is het beter om eerst te werken aan je zelfvertrouwen, waardoor je beter leert omgaan met ‘oma weet het beter’. En misschien kun je gewoon aan alle fronten werken: jezelf onder handen nemen, meer grenzen gaan stellen en duidelijker zijn naar je schoonmoeder.

Fina van de Pol

19-02-2019 om 17:16 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gevoelsleven
>> Reageer (0)
13-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henk de waard roept op om vliegvakantie te vermijden

HENK DE WAARD ROEPT OP OM VLIEGVAKANTIE TE VERMIJDEN

Denk aan de recente demonstraties van onze jonge scholieren over het klimaat en de natuur. Is de gehele schepping van God. Niet alleen voor gelovigen ook voor mensen die niet gelovig zijn.

"Als we als christenen geroepen zijn om zorg te dragen voor Gods schepping, zullen we dus sowieso nog eens moeten nadenken over onze vakantiebestemming," schrijft Henk de Waard in het Reformatorisch Dagblad. De auteur uit Dordrecht roept op tot bezinning.

Image and video hosting by TinyPic

Volgens De Waard heeft de toerismesector "een zeer negatieve impact op het klimaat". "De belangrijkste factor hierin is de uitstoot van CO2. Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de uitstoot van dit broeikasgas in hoge mate bijdraagt aan de klimaatveranderingen die gaande zijn. Door stijgende temperaturen smelt het poolijs, met als gevolg een verontrustend stijgende zeespiegel."

Ook binnen de reformatorische gezindte is voor een weekendje vliegen naar Rome of Barcelona heel gewoon, merkt de columnist op. Hij verwijst naar wat Paulus schrijft in Romeinen 13:3-4: de overheid is geroepen om het kwade in te dammen. "Niet-noodzakelijke vliegreizen zijn zo’n kwaad. Voor een christen zouden er geen maatregelen van de seculiere overheid nodig moeten zijn om hem of haar daarvan te weerhouden. Want laat ik het gewoon ronduit zeggen: vliegen zonder goede reden is zonde, in de ware zin des woords."

"De belangrijkste reden voor scepsis lijkt onwil te zijn – onwil om keuzes te maken die ten koste gaan van ons comfort en genot. Als de toestand van Gods schepping en het leven van toekomstige generaties ons ter harte gaat, zullen we zulke keuzes echter wel moeten maken."Bron:cip

13-02-2019 om 14:46 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Natuur/Schepping
>> Reageer (1)
08-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn dochter is niet zeker van zichzelf

MIJN DOCHTER IS NIET ZEKER VAN ZICHZELF 

Mijn dochter van zeven roept sinds kort met regelmaat: 'Ik heb het gevoel dat ik er niet bij hoor'. En: 'Ik vind mezelf lelijk.' Ik schrik hiervan. Ze heeft veel vriendinnen en ziet er leuk uit. Ze is wel een heel gevoelig meisje. Ik maak me er wat zorgen om. Hoe ga ik hiermee om?

Image and video hosting by TinyPic

Helaas komt het veel voor. Jonge, vaak prachtige kinderen (meisjes, maar ook wel jongens) vinden zichzelf lelijk, of zoals je dochter ook zegt: hebben het gevoel er niet bij te horen. Andere kinderen zeggen anders te zijn, zichzelf dom of raar te vinden of een hekel te hebben aan zichzelf.

ERKEN HAAR GEVOEL

Maar jij vind haar prachtig en dat is in elk geval al geweldig. Toch heb je dat op dat moment niet tegen haar gezegd en dat is heel verstandig. Natuurlijk is het goed om haar regelmatig te laten weten hoe jij over haar denkt. Maar niet op dat moment, want dat zou een ontkenning zijn van haar gevoel. Ze heeft erkenning nodig en de wetenschap dat ze er mag zijn, ook met al haar gevoelens en gedachten.

PRAAT EROVER

Als het vaker gebeurt dat ze met dit soort uitingen komt, dan kun je er het allerbeste maar gewoon over praten. Bijvoorbeeld over wat er aan vooraf ging, hoe vervelend het was dat iets niet lukte of dat ze niet mee mocht spelen. Je kunt haar vervolgens vragen of dit wel vaker gebeurt en hoe dat dan voelt, wat voor vervelende gedachten ze dan heeft over zichzelf. En dan hoef je deze gedachten als ouder niet te ontkrachten, want kinderen zijn over het algemeen zelf sterk genoeg om te komen met goede tegenargumenten. Als je vraagt: "Mag je nooit meedoen?", zegt ze misschien: "Nee hoor, gisteren mocht ik wel meedoen." Ga aan de hand van die opmerking niet zeggen dat het wel meevalt, maar ga mee in dat zware gevoel en laat haar merken dat je weet dat het een heel rotgevoel is.

Ook kun je met kinderen die zichzelf lelijk vinden een uitgebreid gesprek hebben over wat ze van zichzelf zo lelijk vinden en ga daar maar heel gedetailleerd naar vragen. Meestal wordt dat een heel gezellig gesprek, want over veel zaken hebben ze nog niet nagedacht. Vraag maar wat ze van hun tenen vinden en van hun navel, van hun oksels en van hun neus. En vertel ook wat jij van jezelf mooi en niet zo mooi vindt. Daarmee geef je aan dat dergelijke gevoelens er gewoon mogen zijn en zo worden ze ook wat luchtiger.

Heb je ondanks alles de indruk dat je dochter steeds negatiever en echt somber wordt, dan is het misschien tijd om eens hulp te gaan zoeken bij een pedagoog, maar voorlopig lijkt het iets wat bij de gewone ontwikkeling past.

Fina van de Pol-Eva

08-02-2019 om 14:17 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Jongeren
>> Reageer (0)
01-02-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivelse machten verdwenen uit Nancys leven: God heeft ze allang verslagen

DUIVELSE MACHTEN VERDWENEN UIT NANCYS LEVEN: GOD HEEFT ZE ALLANG VERSLAGEN

Na jaren van depressie en ziekte was Nancy op zoek naar verdieping in haar leven. Tijdens een wandeling met haar vader zei ze: ‘Het leven is zo oppervlakkig, alles draait om geld… pap, is dit het nou?’ Haar vader reageerde: ‘Wat bedoel je?’ Nancy: “Alles is zo oppervlakkig, alles draait om geld, om uiterlijk… ik denk dat ik op zoek ben naar God.”

Vanaf dat moment begint Nancy naar het kijken van kerkdiensten op TV en koopt ze een Bijbel. Op het moment dat ze Bijbelverzen citeert, merkt ze dat er een kippenvel krijgt en er rust over haar komt. “Ik besefte toen dat God mij nooit verlaten heeft, terwijl ik Hem wel verlaten heb. Ik heb tegen hem geschreeuwd en tegen Hem aangetrapt. Maar Hij heeft mij nooit verlaten!” Nancy herinnert zich hoe God haar vroeger heeft beschermd, toen ze onder invloed van cocaïne over de snelweg raasde en de controle over het stuur verloor en ze een hand aan haar stuur had gevoeld die haar leven heeft gered.

depressie

DEMONEN

De oma van Nancy komt uit Indonesië. Ze leerde van haar oma dat het normaal was om met de doden te praten. “Ik leerde vanuit de Bijbel dat dat helemaal goed was om te doen. Want hierdoor heb ik mezelf zo opengezet voor de duisternis dat het gewoon in mij is gevaren. We hadden hier allemaal boeddha’s in huis en ook allerlei new age dingen. Ik had geen idee wat ik daarmee in huis had gehaald.” Na haar bekering en doop – en zelfs nadat ze al verschillende keren bevrijdingen van demonen had meegemaakt – bleven de kwade machten zich steeds weer aan haar opdringen.

“Op een gegeven moment leerde ik van een 17-jarig meisje, heel vurig voor de Heer, om mijn denken te vernieuwen. Ze gaf me een heel stel bijbelteksten om uit het hoofd te leren. Dat ben ik gaan doen! Zo kon ik mezelf wapenen, met de woorden van God. Want Jezus heeft de vijand al lang verslagen. De enige macht die ze hebben, is de macht die wij ze geven door bang voor ze te zijn.”

Zodra de kwaad zich ‘s nachts opnieuw aan haar opdrong, sprak ze uit wat ze had geleerd: “Je hebt geen macht over mij. Mijn Heer en mijn redder heeft jullie al lang en breed verslagen. Ik vertrap jouw onder m’n hiel en ik zend je terug naar de hel, waar je vandaan komt, in de naam van Jezus Christus.” De kwade geesten vertrokken onmiddellijk. Nancy leerde op dat moment de kracht van het Woord van God kennen. Nancy: “Het woord van God is de waarheid. Meer dan dat hebben wij niet nodig. Wij hebben niks nodig van buitenaf. Wij hebben het woord van God nodig. Dat was zo’n openbaring voor mij.”

VRIJHEID

Nancy voelt zich nu helemaal vrij, vergeven en een kind van God. Ze beschrijft hoe mooi deze verandering voor haar is. “Ik heb wel eens gezegd: God, wilde dat ik dit 40 jaar eerder had gedaan. Maar ik geloof dat God alles in zijn perfecte tijd doet. Dat dit voor mij het moment was om tot God te komen. Die glimlach is gewoon niet van m’n gezicht af te slaan. Mijn leven is zo veranderd. En ik ben zo vol vuur. Ik heb echt gedacht: Ik ben de grootste zondaar die er rondloopt. Ik heb zoveel dingen gedaan wat echt een klap in het gezicht van God moet zijn geweest. En hij heeft me nooit verlaten. Sterker nog hij heeft mij vergeven, terwijl ik het niet waard was. Maar Hij vind mij wel waardevol. Hij heeft mij vergeven. Wauw!” Bron:cip

God van genade zijn er mensen die worstelen met depressie, dat ze als Nancys verhaal ook hieraan geholpen mogen worden. Het Woord van God is krachtig en levendig. Amen

01-02-2019 om 15:29 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gods Woord
>> Reageer (0)
28-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genade tijd

GENADE TIJD

Ondanks dit overduidelijke gebod aten de twee eerste mensen van de verboden vrucht. Dat bleef niet zonder effect. Het eerste wat Adam en Eva merkten, was hun naaktheid! Dat was het gevolg van de verkregen kennis: ze konden het goede van het kwade onderscheiden. Ze durfden God niet meer onder ogen te komen en overlegden wat ze moesten doen.

Ze hechten een paar vijgenbladeren aan elkaar en maakten er schorten van. Omdat ze niet voor God durfden te verschijnen, verstopten ze zich in de tuin. Maar God riep hen bij Zich.

adameneva1

Ze moesten Hem rekenschap afleggen en de Heere vertelde hun Zijn rechtvaardige oordeel. In Zijn genade liet Hij hen niet naakt. De HEERE God maakte voor Adam en voor zijn vrouw kleren van huiden en kleedde hen. Daarmee toonde Hij dat ze zich gekleed in Zijn schepping moesten bewegen.

Een andere gunst van God was dat ze niet meteen hoefden te sterven. Hij verleende hun een genade tijd, op grond van de dieren die in plaats van de schuldigen moesten sterven. Om aan de vellen voor de kleren te komen, moesten dieren het leven laten: een duidelijke verwijzing naar de offerdood van Onze Heere Jezus Christus. Hij werd het ‘Lam van God’, Dat de zonde van de wereld wegneemt. Op grond van Zijn dood biedt God ook vandaag elk mens genade aan: wie in de Heiland gelooft, ontvangt door Hem volledige vergeving van zijn zonden. Allen hebben gezondigd, maar worden gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus. Bron: HetGoedeZaad

28-01-2019 om 13:04 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Natuur/Schepping
>> Reageer (0)
24-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geduld is een schone zaak

GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK

Waar sommigen al ongeduldig worden bij de kassa in de supermarkt als de rij meterslang is, heb ik de behoefte om tegen jullie te zeggen dat geduld pas echt een schone zaak is als je een adoptieprocedure instapt. Ons avontuur begon in 2015 en inmiddels is het jaar 2019 alweer aangebroken, en nog steeds zitten we er middenin.

Wachten, dat is momenteel een begrip geworden in ons leven. Ik raak tegenwoordig niet meer ongeduldig als het gaat om die lange wachtrij in de winkel, al heb ik dan soms wel de behoefte om tegen degene voor of achter me te zeggen: Waar maakt u zich druk om? Maar ik houd wijselijk mijn mond en denk: Kom op Merith, wees wijs.

Wachten op een wereldwonder… en toch kan ik het steeds meer loslaten. Ik merk dat ik mezelf daar steeds meer op betrap: dat het einde van de week is aangebroken en ik er in mijn hoofd niet mee bezig bent geweest.

☻☻

Image and video hosting by TinyPic

Sinds ik in de kraamzorg werk, wordt er vaak over ons adoptieavontuur gesproken. Hoe dat komt? Als kraamverzorgster kom ik een gezinsleven binnen en na een tijdje weet ik dan veel van zo’n gezin. Het is logisch dat mensen dan ook vragen aan mij gaan stellen, zoals: Ben je getrouwd? Als ik dan antwoord dat ik met de leukste man ben getrouwd en dit jaar alweer zes jaar, dan zie je hen denken. Soms krijg ik de vraag of ik zelf kinderen mag hebben. "Nee helaas", is dan mijn antwoord, "maar wij mogen wel wachten op een adoptiekindje." Vaak willen ze daarna van alles weten over de procedure.

Ik merk dat ik daar elke keer weer de kracht voor mag krijgen. Pas was ik bij een gezinnetje dat aangaf dat ze door mij meer waren gaan zien dat kinderen krijgen echt een zegen is. En ja, dat bevestig ik oprecht.

Van veel adoptiestellen horen we dat het wachten echt wordt beloond. Ons kindje zal niet uit mijn buik komen, maar zal geboren worden in ons hart. En dat zal het wachten waard zijn.

Geduld is een schone zaak. Wij hopen dat jullie, waar jullie ook op wachten en voor bidden, geduld mogen hebben. De rust die wij ervaren komt niet vanuit onszelf; er staat er EEN boven ons, vertrouw op Hem. Bron:Terdege

God stond aan het begin van ons leven. Hij heeft ons in de moederschoot geweven. Hij heeft ook onze kinderen gevormd, precies zoals Hij ze voor ogen had: met hun uiterlijk en karakter, hun mogelijkheden en beperkingen. Wat een zegen voor kinderen om dát mee te krijgen vanaf dat ze klein zijn: dat God ze heel wonderbaar heeft gemaakt – tot in het kleinste detail heeft Hij alles uitgedacht! Ze zijn precies goed in zijn ogen – ze zijn uniek, bijzonder, en geliefd door God. Als ze dat beseffen, kunnen ze opgroeien tot eer van Hem!

24-01-2019 om 14:57 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Kinderen
>> Reageer (1)
21-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je eigen geurkaarsen

MAAK JE EIGEN GEURKAARS

Voor mensen die erg creatief zijn.

Het leukste aan de winter zijn de kaarsen, of niet? Ik word altijd helemaal gelukkig als ik buiten over straat loop en langs een huis kom waar allemaal kaarsjes in de vensterbank staan te branden. Het is altijd reuzegezellig en ziet er uitnodigend uit. Maar wist je dat die geurkaarsen ook heel gemakkelijk zelf kan maken? Heerlijk je eigen touch in de vensterbank.

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?

 1. Bakjes/potjes waar je de kaarsen in kunt doen
 2. Kaarsen, de kleur kun je helemaal zelf bepalen. De grootte van de kaars ligt een beetje aan hoe groot het potje of bakje is dat je gaat gebruiken. Houd hier rekening mee
 3. Geurolie. Kies een geur die jij lekker vindt of kies er meerdere
 4. Tandenstokers
 5. Plakband
 6. Pan

Pak de kaars die je wilt gebruiken en breek deze in kleine stukjes. Hoe groot de stukjes precies moeten zijn is niet van belang, want we gaan het namelijk smelten. Zorg ervoor dat je het lontje van de kaars wel bewaart, want dit gaan we later hergebruiken. Stop de stukjes gebroken kaars in een pan en laat deze net zo lang op het vuur staan totdat de kaars compleet gesmolten is.

Als de kaars volledig gesmolten is kun je de olie eraan toevoegen. Gebruik ongeveer drie druppels olie. Je kunt kiezen voor één geur, maar je kunt natuurlijk ook je eigen mix samenstellen. Op deze manier heb jij een unieke geur die niemand anders heeft. Laat de olie ongeveer twee minuten intrekken.

Pak nu de tandenstokers en plakband erbij. Gebruik de plakband om twee tandenstokers in de lengte aan elkaar vast te maken. Op deze manier krijg je een langere tandenstoker. Doe dit nog een keer met twee nieuwe tandenstokers. Plak nu de uiteinden van de tandenstokers aan elkaar aan beide kanten. Zorg ervoor dat er in het midden genoeg ruimte overblijft om een lont doorheen te halen. We hebben nu dus twee lange tandenstokers aan elkaar geplakt met in het midden wat ruimte.

Klem de lont tussen de tandenstokers en leg deze op je potje waar je de kaars in wilt hebben. Als het goed is hangt de lont zo in het potje zonder dat je deze vast hoeft te houden. Giet het kaars-vet in het potje, maar let op: dit is ontzettend heet! Zet de kaars hierna in de koelkast om af te koelen. Bron:Puurvandaag

21-01-2019 om 13:59 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Creativiteit
>> Reageer (0)
15-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutie theorie ontkracht verlossingswerk Jezus

EVOLUTIE THEORIE ONTKRACHT VERLOSSINGSWERK JEZUS

De evolutie theorie is meer doorgedrongen in het christelijk kamp dan we denken. Eigenlijk denkt iedereen wel een beetje dat het toch ook best zou kunnen dat de aarde in meer dan zes dagen geschapen is. Zes dagen is toch wel een beetje erg kort. Dat God het met eigen hand in de tien geboden geschreven heeft, zou wel eens daarom kunnen zijn dat Hij al vast een voorschot neemt op het ongeloof en twijfelen van de mensen. Nou dat geldt dan zeker voor vandaag.

Nogal wat Bijbelgetrouwe christenen geloven vandaag niet in een jonge aarde. Dat kan niet. De evolutie theorie zou dat onmogelijk maken. En de theïstische evolutionisten zien kans om de schepping van God in te passen in hun theorie. God zou poëtisch geschreven hebben. En de aarde was woest en ledig. En hoe lang kan dat wel niet geduurd hebben. En de schepping in zes dagen hoeven we niet letterlijk te nemen om het geloof te blijven behouden.

evolutie

Hoe durf je te twijfelen aan het geloof van deze theïstische evolutionisten. Je moet de wetenschap geen geweld aandoen, dat staat haaks op het geloof. Geloof en wetenschap moet je geen tegenstelling aanpraten.

Vooruitgang door de dood

Maar als we Genesis 1 niet letterlijk meer hoeven te nemen, waarom dan de andere gedeelten wel. En dan moeten we ook de legio verwijzingen naar Genesis 1 gaan hervertalen. De mensen uit de oude tijden wisten ook niet anders. Nu met onze kennis kunnen we de teksten aanpassen. Een van de basisuitgangspunten van de evolutie is dat in de ontwikkeling van de big bang en de oersoep, het zwakkere het aflegt tegen het sterke.

De survival of the fittest. Dat gaat nog steeds door. Stamt de mens van een aap af, de volgende vorm zou wel eens een soort rat kunnen zijn omdat de mens in de strijd om de sterkste verzwakt en een bepaalde soort ratten steeds resistenter wordt. De dood is een essentiële voorwaarde voor de ontwikkeling. Bron:uitdaging.nl

15-01-2019 om 14:45 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Wetenschap
>> Reageer (1)
13-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droge lucht in huis? zet geen waterbakje op de verwarming

DROGE LUCHT IN HUIS? ZET GEEN WATERBAKJE OP DE VERWARMING

Bij droge lucht in huis zetten veel mensen een waterbakje op de verwarming. Maar volgens onderzoekers van de Universiteit Twente kan dit juist klachten verergeren. De meeste ‘droge lucht’- klachten worden bovendien niet door droge lucht, maar door slechte ventilatie veroorzaakt.

Het klinkt tegenstrijdig. Uit de studie van Universiteit Twente blijkt dat je bij droge lucht juist níet aan de slag moet met luchtbevochtiging. De belangrijkste reden hiervoor is dat de meeste klachten over te droge lucht veelal niet worden veroorzaakt door droge lucht, maar door een slechte luchtkwaliteit. Daarnaast zijn waterbakjes op de verwarming bronnen van schimmels en bacteriën, die de klachten juist verergeren, schrijven de onderzoekers.

verwarming

ZELDEN SPRAKE VAN TE DROGE LUCHT IN HUIS

Volgens de onderzoekers is in Nederlandse kantoren en woningen eigenlijk zelden sprake van te droge lucht. Zelfs niet als het buiten vriest. Alleen bij extreem lage luchtvochtigheden, zoals in vliegtuigen, kunnen we last krijgen van luchtwegirritaties en gevoelens van ‘droogte’. Op andere plekken zijn typische ‘droge lucht’-klachten (zoals droge ogen), vaker het gevolg van stof, de rook van kaarsen en andere irriterende stoffen in de ruimte. Vooral in combinatie met een te hoge temperatuur en te weinig verse luchttoevoer kan dat gezondheidsklachten opleveren, aldus de onderzoekers.

GOED VENTILEREN

Heb je toch het idee dat de lucht in je woning te droog is? Zorg dan voor voldoende verse luchttoevoer, voorkom de vorming van stof en houd de temperatuur in huis relatief laag – bij voorkeur onder de eenentwintig graden. Bij een hogere temperatuur komt de stof in bijvoorbeeld de bekleding van stoelen, banken en in kasten makkelijk vrij en gaat zweven in de lucht, wat je ogen en keel kan irriteren. En haal die waterbakjes dus liever van de verwarming. Voor de hoeveelheid water die verdampt, kun je het ook laten, aldus de wetenschappers. Die is namelijk ‘erg gering’.

BANG VOOR STOOKKOSTEN

De beste manier om de lucht in huis gezond te houden, stellen gezondheidsexperts, is door je woning continu te ventileren. De eenvoudigste manier is door continu een raam op een kier, of ventilatieroosters open te houden. Dag en nacht, óók in de winter. Houd je de boel liever dicht om stookkosten te besparen? Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal raadt dit af. Ventilatie is belangrijk voor je gezondheid en dus geen verspilling. Voor wie toch graag weten hoeveel het kost om extra te ventileren: volgens Milieu Centraal gaat in een goed geventileerde woning een kwart van het gasverbruik voor verwarmen op aan het opwarmen van frisse lucht die de woning in komt. Bron:Margriet

13-01-2019 om 16:38 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Huis/Tuin
>> Reageer (0)
11-01-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe erg is het om naar bed te gaan zonder tanden te poetsen

We poetsen braaf onze tanden voor het slapengaan. Maar hoe erg is het als je het een keer overslaat?

Niet erg, zo lezen we op de Greatist. Of beter gezegd, het is niet erg als je je tanden niet poetst vlak voordat je naar bed gaat. Zo lang je maar niks eet of drinkt na je laatste poetsbeurt. ’s Nachts zijn je tanden namelijk kwetsbaarder voor bacteriën, omdat je minder speeksel aanmaakt dat je tanden beschermt. En bacteriën zijn dol op voedsel- en drankresten.

Twee keer per dag

Hoe langer bacteriën in de mond de kans krijgen zich te vermenigvuldigen, hoe meer tandplak er ontstaat – de belangrijkste oorzaak van gaatjes en tandvleesproblemen. Ook koffie, alcohol en andere dranken (met uitzondering van water) zijn voedsel voor bacteriën. Tandartsen adviseren daarom om twee keer per 24 uur je tanden te poetsen.

Fluoride meer inwerktijd

Maar het exacte tijdstip waarop je dit doet, is van minder belang, aldus tandarts Kimberly Harms. Sterker, hoe meer tijd er tussen de laatste poetsbeurt en het slapengaan zit, hoe beter! Zo krijgt de fluoride in de tandpasta meer tijd om z’n werk te doen, een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën.

 

tanden-poetsen

Wacht even met poetsen

Maar ren niet meteen naar de badkamer als je net gegeten hebt. Elke maaltijd verhoogt de zuurtegraad in je mond, waardoor je tandglazuur tijdelijk weker en kwetsbaarder is. Tandartsen adviseren niet meer dan zeven eetmomenten per dag in te lassen (dranken en sappen incluis). Je speeksel neutraliseert dit zuur, maar daar heeft het wel dertig minuten de tijd voor nodig. Wacht daarom minstens een half uur na de maaltijd voordat je je tanden poetst. Op een gewone werkdag wordt aanbevolen om vóór het ontbijt je tanden te poetsen.

Help! Toch vergeten!

Vergeet je toch een keer je tanden te poetsen voordat je het bed induikt? Geen paniek. Volgens Kimberly Harms duurt het vrij lang voordat plak hard wordt en met een extra goede poetsbeurt kun je plak van een dag oud gewoon weg krijgen. Dat betekent wel dat je langer moet poetsen: met vier in plaats van de gebruikelijke twee minuten zit je volgens de tandarts goed. Bron:Margriet

11-01-2019 om 17:18 geschreven door ange

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Gezondheid
>> Reageer (0)


genezen2

GENEZEN VAN MAAG EN LEVERKANKER☻

28 januari☻

Ik had mijn hele leven al last van maagpijn waar ik pilletjes voor slikte. Ik slikte onder andere Zantac, een maagzuurremmer maar gaf er verder niet zoveel aandacht aan. Er werd toen vastgesteld dat ik twee maagzweren had en een grote tumor zo groot als een tennisbal, die door mijn maagwand heen naar buiten was gegroeid. Op 4 december 2011 gaat Marinus samen met zijn vriendin en de buurvrouw naar de genezingsdienst. ‘Ik was wel opgevoed met het geloof. Ik was gedoopt en ging als kind naar de zondagschool. Mijn moeder was best christelijk, maar ja, we waren met vijf jongens en we werden vrij opgevoed, eigenlijk deden we er niet zoveel aan en gingen we niet zo vaak naar de kerk. ‘Eenmaal op het podium legde Jan Zijlstra mij de handen op en bad voor genezing in de naam van Jezus. Ik voelde me tijdens het gebed licht worden. Iets gebeurde in mijn maag. Toen ik weg wilde lopen riep Jan Zijlstra me terug en zei: ‘Hé, er gebeurt wat met je, je voelt wat, hè?’ En het was zo, want ik verging eerst van de pijn, maar die pijn verdween. Ik voelde het naar boven stromen en mijn buik werd licht. Een ander zou zeggen dat het onzin is, maar voor mij is het zeker dat dàt het moment van genezing is geweest. Een paar dagen later zou ik de bevestiging meemaken dat God me genezen had.

healing

GENEZEN VAN MAAG EN LEVERKANKER☻

28 januari☻

De volgende dag, op maandag, las ik thuis een stukje uit de Bijbel en ik dacht: ik ga misschien dood. Maar als ik dood ga, heb ik God. Ik voelde me heel anders en vertelde het aan mijn buurvrouw dat de pijn weg was. Ondanks dat er vastgesteld was dat de tumor verdwenen was en het weefsel en de lever schoon waren, moest Marinus toch drie chemokuren afmaken in een tijdsbestek van drie maanden. De arts kon nog steeds niet geloven dat Marinus echt genezen was. Zij was ervan overtuigd dat God me genezen had.

God betekent nu heel veel voor mij. Hij is elke dag bij me. Net als ieder ander heb ik wel eens een moeilijke dag, maar dan bid ik tot Hem en dan komt het toch weer goed. Ik was vroeger keihard en had wel eens een kort lontje, maar nu ik kan ik alles makkelijker naast me neerleggen. We gaan nu veel naar de kerk, en als ik de zieke mensen zie, vooral jonge mensen, dan bid ik mee dat zij ook genezing zullen ontvangen net zoals ik genezing ontving.

www.wingsofhealing.nl

Over mijzelf
Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bemoedigendewoorden.
Ik ben een vrouw en woon in Waterland/Noordholland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

HISTORICA

Image and video hosting by TinyPic

VAL VAN ROME SLEURDE HEEL EUROPA MEE☻ 21 januari☻ In de 5e eeuw stort het West-Romeinse Rijk in. Germanen vallen binnen, steden lopen leeg en hele samenlevingen raken hun beschaving kwijt. Op de puinhopen van het prachtige Romeinse verleden begint Europa van voren af aan. De boodschap van de Romeinse keizer aan zijn Britse onderdanen was even duidelijk als onheilspellend: ‘Vanaf nu hebben jullie je verdediging in eigen hand.’ Al maanden hadden de Britten Rome gesmeekt troepen te sturen om Britannia, het noordelijkste gewest, tegen de barbaren te verdedigen. Het was het jaar 410 n.Chr., en de bevolking van Britannia had zo’n 350 jaar onder Romeinse heerschappij en bescherming geleefd. Dat was nu voorgoed voorbij. Op bevel van keizer Honorius bliezen de laatste troepen de aftocht, net als uit alle andere westelijke provincies. En ze zouden niet vervangen worden.‘De Romeinen drukten de Britten op het hart te strijden voor hun eigendommen, land, vrouwen en kinderen,’ vertelt de monnik Gildas, die rond 540 de geschiedenis van Britannia opschreef.De Britten zagen de laatste Romeinse galeien aan de einder verdwijnen. Ze waren nu op zichzelf aangewezen.Bron:historica

 

stress

STRESS☻

13 februari☻

Piekeren lost de problemen van morgen niet op, maar geeft je wel vandaag een slecht gevoel.

Gods-liefde-voor-jou

LIEFDE☻

13 januari☻

Nederig, vriendelijk, geduld, liefde☻

 

Godszegen

ZEGEN☻ 13 februari☻

Alleen de zegen van God maakt rijk


OUDEREN☻
13 februari☻

Net als degenen die ongeneeslijk ziek zijn, weten de ouderen alles over hun dood, behalve wanneer.

 

geloof


GELOOF☻

13 februari☻

Ik geloof niet in verbieden. Ik geloof in het wegnemen van de oorzaken waardoor de dingen gebeuren.

 

jongeren

JONGEREN☻
13 februari☻

Ik denk dat we privacy zien afnemen, niet door wetten... maar door jongeren die hun privacy niet lijken te waarderen.

 

341-troost-rouw-verdriet

VERDRIET
13 februari☻

De zoetste troost van groot verdriet is de vrijheid om te klagen.

 

Image and video hosting by TinyPic

VREDE
13 februari☻

We zullen vrede krijgen, ook al moeten we er voor vechten.

 GEZONDHEID

Scared smiley face

SOCIALE ANGST OF PANIEKERIG? KOM IN ACTIE!☻

21 januari☻

LAAT SOCIALE ANGST UW LEVEN NIET BEHEERSEN☻

Bent u bang om kritiek te krijgen? Of om uitgelachen te worden? En vermijd u daarom wel eens afspraken of situaties? Dan heeft u misschien last van een sociale angst. U bent zeker niet de enige. En het goede nieuws is, er is vaak iets aan te doen.

RAAR VREEMD:

Bij sociale angst bent u bang dat anderen u raar of vreemd vinden. Of u bent bang voor uw reactie op een situatie, bijvoorbeeld dat u gaat blozen of trillen. Een sociale angst kan in milde of sterkere vorm voorkomen. Sommige mensen vinden het eng om te spreken in het openbaar, of zien er tegenop om te telefoneren of in een restaurant te eten. Als u merkt dat dit soort angsten uw leven gaan beheersen, is het belangrijk er iets mee te doen.

HOE HERKENT U EEN SOCIALE ANGST:

Er bestaat helaas geen test die u vertelt of u wel of geen last heeft van sociale angst. Een angststoornistest kan u wel een inschatting van het probleem geven. Ook zijn er een aantal symptomen waar u op kunt letten:hartkloppingen,zweten,koude rillingen,benauwdheid,stotteren,maagklachten,droge mond,snellere ademhaling,hoofdpijn,paniekaanval

Fearful

WAT TE DOEN AAN SOCIALE ANGST? ANGST DE BAAS☻

21 januari☻

Het belangrijkste advies bij een sociale angst is om zo veel mogelijk alles te blijven doen. Ook dingen die u spannend vindt. Juist daardoor leert u met de spanning omgaan en wordt de angst minder. Misschien geeft het u moed als u bedenkt dat de ergste angstgevoelens meestal na een uur afnemen.Wat u verder kunt doen om beter met uw angsten om te gaan:Probeer elke dag tenminste een uur te bewegen,Zorg voor voldoende slaap,Houd zo veel mogelijk een vast dagritme aan,Eet goed en gezond,Drink geen alcohol,Drink minder of geen koffie.Probeer uw angst te begrijpen. Schrijf op wat er gebeurt tijdens angstige momenten.Waar denkt u aan? Waar bent u bang voor?Ga zelf aan de slag met de online zelfhulpmodule Angst en Paniek van Stichting mirro. De zelfhulpmodule is ontwikkeld door ervaren professionals uit de geestelijke gezondheidszorg en bevat informatie, tips, tests en oefeningen. Volg de module anoniem, gewoon thuis. En wanneer het u uitkomt. Wat voelt u?Uw huisarts kan u doorverwijzen naar een gespecialiseerd hulpverlener.

GENEESKUNDE

Image and video hosting by TinyPic

POKKEN: ONZICHTBARE KILLER TEISTERDE ENGELAND☻ 21 januari☻ In de 18e eeuw overlijden er wel 1000 mensen per dag aan pokken. Een Engelse arts wil er iets aan doen, maar om zijn geneesmiddel te testen moet hij een gezond jongetje besmetten met de gevreesde ziekte.Kunnen koepokken een mens immuun maken voor de verwante, dodelijke ziekte mensenpokken? Dat vraagt de Engelse arts Edward Jenner zich al jarenlang af. Op 14 mei 1796 besluit de 46-jarige Engelsman op zoek te gaan naar het antwoord. Zijn proefkonijn is het 8-jarige zoontje van zijn tuinman, James Phipps. In zijn huis in Berkeley smeert Jenner de arm van de jonge James in met het pus uit de handen van een melkmeisje dat met koepokken is besmet. Vervolgens maakt Jenner voorzichtig een gaatje in een ader in de arm van de jongen, waarna hij met een entnaald vocht uit een ontstoken koepokkenblaasje inbrengt. De jongen heeft een paar dagen verhoging en het gebied rond de wond zwelt iets op, maar verder is hij in orde.

Image and video hosting by TinyPic

EDWARD JENNER☻ 21 januari☻ Zes weken later besmet Edward Jenner de gezonde James met pus van de veel gevaarlijkere mensenpokken. Als het vermoeden van de arts klopt, zal het jongetje geen symptomen van de ziekte ontwikkelen. Maar anders? Anders heeft hij James vermoord. Dan zal de jongen na een paar weken hoge koorts en hoofdpijn krijgen en misselijk worden, waarna zijn lichaam onder de pijnlijke, etterende blaasjes komt te zitten. Binnen een maand kan hij hetzelfde lot ondergaan als jaarlijks 400.000 anderen aan het eind van de 18e eeuw.

kate-middleton

OPVOEDEN ALS JE EN ROYAL BENT IS NIET MAKKELIJK, KATE MIDDLETON☻ 8 februari☻ Kate Middleton is een Britse royal, maar ook zij ervaart problemen bij de opvoeding. Niet zo heel vreemd, Kate is natuurlijk ook gewoon mens. Eerder vertelde ze echter nooit over het moederschap, dat doet ze nu wel. Kate is getrouwd met prins William. Samen hebben ze drie kinderen: George (5), Charlotte (3) en Louis (8 maanden). De koninklijke familie heeft een nanny, maar Kate wil zoveel mogelijk tijd met haar kinderen doorbrengen. Ze wil zoveel mogelijk van de opvoeding meemaken. Dat is best pittig, laat ze volgens Libelle weten. De hertogin heeft een fulltime nanny en een grote en hechte familie. We kunnen haar situatie dan ook niet helemaal vergelijken met dat van bijvoorbeeld ouders die financiële problemen hebben. Maar Kate geeft aan dat ook zij met moederschapsproblemen werd geconfronteerd.“Het is zo moeilijk”, legt ze uit tijdens de lancering van FamilyLine, een nationale hulplijn die ondersteuning biedt aan ouders en verzorgers. “Iedereen ervaart dezelfde strijd. Je krijgt uiteraard veel steun aan het begin, maar na de leeftijd van één valt dit weg. Daarna moet je het zelf uitzoeken en dan mag je héél veel boeken gaan lezen.”Bron:cip

Image and video hosting by TinyPic

ALTIJD EEN LEKKERE VERRASSING☻ 24 januari☻ Too Good To Go werkt met partners waar vers eten wordt gemaakt - van traiteurs tot lokale restaurants en onafhankelijke bakkerijen die genoeg hebben van het weggooien van hun ambachtelijk gemaakte broden, maaltijden en taarten. Via de Too Good To Go app bestel je gemakkelijk een magic box. Dat is een doos of tas (neem je eigen tas mee!) die gevuld wordt met lekker eten: broodjes, baguettes, groenten, salades, juices, couscous, sushi of misschien wel een compleet tapas menu... Of het nu als hapje is of voor een complete maaltijd, het is altijd een lekkere verrassing!Betalen In de app betaal je je eten gemakkelijk met PayPal of met je creditcard. Geschiedenis Too Good To Go is in 2015 ontstaan in Denemarken en de app is al live in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en Engeland. 200.000 maaltijden gered Too Good To Go: 'Twee weken geleden bereikten we de magische mijlpaal van 200.000 geredde maaltijden in Nederland! We zijn zo ongelooflijk blij met en trots op onze community die dit samen met de lokale ondernemers bij elkaar gered hebben! Daarmee is een CO2-uitstoot voorkomen van 30.000 uur douchen, 40 uur autorijden of zelfs 3 vluchten naar de maan! Dankjewel!"

Image and video hosting by TinyPic

VAKANTIEPARK DE KLEINE BELTIES WINT GOUDEN ZOOVER AWARD☻ 24 januari☻ Afgelopen week werd Vakantiepark De Kleine Belties uit Hardenberg opnieuw bekroond met een Gouden Zoover Award. De Zoover Awards worden elk jaar tijdens de vakantiebeurs in Utrecht uitgereikt. Voor De Kleine Belties is dit de tweede keer op rij dat zij een Gouden Zoover Award hebben gewonnen. Mede-eigenaar Sietse Hakkers vertelt: "Deze prijs is voor ons extra bijzonder omdat het een publieksprijs betreft. De Gouden Zoover Award wordt gegeven op basis van recensies. Om in aanmerking te komen moet je sowieso hoger dan een 9 scoren. Wij zijn dan ook erg dankbaar dat onze gasten ons beoordelen met dit mooie rapportcijfer. Afgelopen jaar vierden wij met onze gasten onze 70ste verjaardag, een mooiere afsluiting van dit jubileumjaar hadden wij ons niet kunnen wensen" Vakantiepark De Kleine Belties maakt zich met een nieuw gedeelte op het park klaar voor de toekomst. Dit jaar zijn wij begonnen aan fase 2 van ons nieuwe Bospark, wij doen ons best om dit hoge rapportcijfer vast te

evangelie

WELVAARTS EVANGELIE: WIE WIL NOU NIET DAT HET GOED GAAT IN JE LEVEN☻ 21 januari☻ De bekende Amerikaanse prediker Joyce Meyer gaf vorige week toe dat het welvaartsevangelie ‘niet in balans is’. Ze wordt als een van de gezichten gezien van het welvaartsevangelie. In haar boodschappen vertelt ze vaak op basis van Bijbelteksten dat God mensen zegent, juist ook materieel. Maar er ontbrak wat nuance in, geeft ze nu toe. Miranda Klaver vertelt tegenover Groot Nieuw Radio dat ze denkt dat Meyer afstand neemt van het welvaartsevangelie, omdat het je op veel kritiek komt te staan. "Want dat zijn de mensen die het meeste kritiek krijgen. In ons internettijdperk hebben deze mensen meer te maken met kritiek. Alles wat ze doen is openbaar en zichtbaar. Alle uitspraken die ze doen, liggen al gauw onder een vergrootglas. Dat maakt ze op een bepaalde manier kwetsbaar." Het welvaartsevangelie gaat niet alleen over een goedgevulde portemonnee, zegt Klaver. "Er zijn predikers die de nadruk leggen op gezondheid. Er wordt geleerd dat God wil dat je gezond bent en dat het al in de verzoening zit. Daar moet je geloof voor hebben en in volharden. Maar voor mensen die chronisch ziek zijn, daar hebben ze geen boodschap voor.”"Het blijft desondanks een heel aantrekkelijker boodschap voor veel mensen", vertelt Miranda Klaver. "Het is toegankelijk en concreet. En wie wil nou niet dat het goed gaat in je leven?"Bron:cip

passion

WE HEBBEN TE VEEL ONGELOVIGEN GELOVIGEN☻ 21 januari☻ Jonge christenen moeten bereid zijn om ‘foolish’ (het Engelse woord voor dwaas) te zijn voor Jezus. Dat zegt evangelist Christine Caine op de Passion 2019 Conferentie. Ze zegt dat in een cultuur die geobsedeerd is door het perfecte plaatje op sociale media. Dat schrijft The Christian Post. Bij de Passion zijn dit jaar bijna 40.000 studenten aanwezig. “We hebben te veel ongelovige gelovigen. We hebben een generatie studenten nodig die zegt: 'Wij geloven God' ', verklaarde ze. Jij en ik zijn geroepen om God naar onze generatie te brengen. Jij en ik zijn dragers van God in onze generatie.”Ze vroeg de aanwezigen: "Als Jezus vandaag in ons midden zou wandelen, wat voor geloof zou Hij dan vinden? Zouden we geloof hebben dat Jezus verbaast? Zouden we geloof hebben dat Jezus verwondert?” “Je hoeft niet hoog opgeleid te zijn, je hoeft niet de slimste te zijn. Je hebt gewoon een geloof nodig dat erkent dat Hij de zoon van God is. Als Hij het in Zijn woord zei, zal het gebeuren. We hebben dat soort geloof nodig dat door onze colleges in dit land ontketend wordt.” Bron:cip

mission

NIEUWE WEBSITE OVER WERKEN IN DE ZENDING:ONMISSION.NL☻ 21 januari☻ Deze week is de officiële start van de website OnMission.nl. OnMission brengt vacatures en verhalen van het zendingsveld. De website is een initiatief van de vacaturesite Jobfish.nl. Inmiddels zijn tien zendingsorganisaties aangesloten en veel organisaties hebben hun vacatures al online staan. De redactie van OnMission zal daarnaast een aantal Nederlandse zendingswerkers op de voet volgen in hun missie. Business Entrepreneur in China, Senior Pastor in Frankrijk, Hostel Parents in Thailand, drie van de tientallen vacatures die je op dit moment kunt vinden op OnMission.nl. De deelnemende organisaties kunnen de vacatures zelf eenvoudig op de website plaatsen. Website-bezoekers kunnen alle vacatures bekijken en handig zoeken in het totale aanbod. Bij interesse kunnen ze direct online solliciteren.Bron:cip

 

 

 

Mijn favorieten
 • weetjeselkedag
 • tricia
 • linecia
 • facebook


 • Gastenboek
 • Goede morgen Patricia
 • avondgroetjes van Krikie en voor morgen een fijne dag

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  bidden45

  KINDERMISBRUIKERS☻

  28 januari☻

  Hemelse Vader u kent al deze zielen die kinderen seksueel hebben benadert. U weet wat ze nodig hebben. Zet u de juiste mensen op hun pad om te doen wat ze horen te doen met deze kindermisbruikers. Amen

   bidden1

  OUDERS

  28 januari☻

  God van liefde ik  bid voor de ouders van deze kinderen dat U ze troost en omarmt met Uw bovennatuurlijke liefde. Amen

  kinderen-bidden

  LEED EN VERDRIET☻

  13 januari☻

  Hemelse Vader ik bidt voor alle mensen die nu gebukt gaan onder leed en verdriet. Wees U met hen. Ik bid dat ze Uw bovennatuurlijke troost en kracht mogen ontvangen. Amen

   

   

   

   


  Jezus

  WAAROM GELOVEN

  IS ER MEER TUSSEN HEMEL EN AARDE☻

  24 januari☻

  Is dit leven alles wat er is of is er meer? Is er meer tussen hemel en aarde? Dit zijn vragen die je niet zomaar even beantwoordt. Eerlijk gezegd kan ik direct zeggen dat ik daar geen sluitend antwoord over kan geven. Wel kunnen we hier iets over zeggen vanuit het christelijke geloof. Christenen geloven zeker dat er meer is tussen hemel en aard. Het ontstaan van het heelal en deze aarde De Bijbel spreekt over dat God deze aarde maakte. In het verhaal van de schepping wordt duidelijk gemaakt dat het heelal er niet toevallig is maar dat God deze heel bewust gewild heeft. Over de wijze waarop God het heelal gemaakt of geschapen heeft valt heel veel te zeggen maar doet nu even niet ter zaken. Een belangrijk uitgangspunt binnen het christendom is dat de aarde bewust door God gemaakt en gewild is.Er is een hemel In de Bijbel wordt geschreven over een hemel. Hiermee wordt niet de wolkenhemel mee bedoelt maar een plaats. In de Bijbel lezen we over de hemel als de woonplaats van God. Een plaats waar het goed is en er geen onrecht en kwaad is.

  Jezusbidden

  GELOVEN IS DWAAS☻

  24 januari☻

  Ik merk regelmatig dat mensen het christelijk geloof vreemd, raar of dwaas vinden. Nou, daar ben ik het helemaal mee eens. Het christelijk geloof is een vreemd geloof. Er zijn elementen van dit geloof die niet te begrijpen zijn. Hoe hard je ook je best doet, je krijgt dit geloof gewoon niet klein. Misschien vind je het raar dat ik dit zeg over het christelijk geloof. Is deze website niet juist bedoeld om het christelijk geloof min of meer te promoten? Wil ik niet juist alle positieve kanten laten zien? Jazeker, dat wil ik. Aan de andere kant wil ik ook eerlijk zijn. Niet alles binnen het christelijk geloof is altijd even goed of snel te begrijpen. Soms is het best lastig om te geloven. Ik ben voor de volle 100 procent overtuigd christen , maar toch verwarren dingen me soms. Ze gaan me boven de pet!

  bron:waaromgeloven.nl


  VISITOR 3953 Visits
   Eenzaam-ben-je-niet-alleen

  EENZAAMHEID
  28 januari☻
  Eenzaam,
  Omringd door schaduwen
  Niemand om je heen
  Niemand die van je houd
  eenzaam

  eerlijk

  EERLIJK☻

  28 januari☻

  Zijn vrienden moeten hem laten,
  laten zoals hij het wilt!
  Hij moet eerlijk tegen me zijn,
  Eerlijk zeggen wat hij wilt.
  Of hij kiest voor zijn vrienden of voor mij,
  Hij is en blijft voor altijd in mij!

   

   


  Image and video hosting by TinyPic

  KINDEREN☻ 13 februari☻

  Kinderen mogen zich achter ons verschuilen, maar wij nooit achter de kinderen. En dan nog: hoe ze ook zijn, groot, verstandig, sterk, altijd hebben ze onze bescherming en onze hulp nodig.


  kaartje-ik-geef-je-geluk-met-gelukshangertje-klave

  GELUK☻
  13 januari☻ Geluk:‘t is maar wat je eronder verstaat Voor mij is geluk; als de zon aan de hemel staat De vrije natuur, de vogels, de bloemen Als de kleinkind’ren komen, me dan Oma noemen Dan kan mijn dag al lang niet meer stuk Dan wéét ik, dan voel ik: dit is geluk ‘t Is samen lachen, huilen en zingen In stilte genieten van heel kleine dingen Het zit in jezelf en wie dat niet wist Die heeft in zijn leven wel héél veel gemist


  angst

  ANGSTIG☺

  28 januari☻

  de stilte van mijn angst,
  valt samen met kreten uit de duisternis,
  mijn hart hoopt alleen ,
  dat het licht weer snel terug is

   


  strand-hart-kleurrijk

  HART☻

  28 januari☻

  ♥Een hart vol vreuge en vol geluk,♥
  ♥nee mijn hart kan nooit meer stuk!♥
  ♥Een hart vol verdriet en een gedoe,♥
  ♥ja daarvan word ik soms wel moe!♥
  ♥Een hart vol pijn en onzekerheid,♥
  ♥oke eerlijk zeggen je hart is een feit!♥


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  bezorgd
  BEZORGDHEID☻

  28 januari☻
  Je was bezorgd om me
  toch was er dat éne stemmetje in mijn hoofd
  ‘kom snel, de dood wacht op je’
  en de hele avond werden mijn gedachten niet verdoofd

   


  bemoedigen

  BEMOEDIGING☻

  28 januari

  Jezus zegt.: “Ik ben de weg
  Wandel maar achter mij aan
  Ik maak voor jou ruim baan”.


  vertrouwen-hoop-liefde

  VERTROUWEN☻

  13 februari☻

  Vertrouwen in grote dingen komt langzaam.

  Vergeving_Pareltje

  VERGEVEN☻ 13 februari☻

  Een vrouw kan een man het verdriet dat hij haar aandoet vergeven, maar nooit de offers die hij voor haar brengt.


  huwelijk

  HUWELIJK☻ 13 februari☻

  Veel verlovingen eindigen gelukkig, maar enkele leiden tot het huwelijk.

   


  MUZIEK

  Image and video hosting by TinyPic

  SHIRLEY CEASER/FILL THIS HOUSE☻ 24 januari☻ Shirley Caesar (13 oktober 1938) nam ruim 60 jaar geleden haar eerste plaat op. De ‘First Lady van blackgospelmuziek’ (meer dan veertig albums) bewijst op haar nieuwe album “Fill This House” dat ze nog niets aan vocale kracht heeft ingeboet en dat haar prachtige gospel songs tijdloos klinken. Met een gastoptreden van Hezekiah Walker.

  Image and video hosting by TinyPic

  HE TOUCHED ME/RENE DIEKMAN☻ 24 januari☻ Op zijn tweede, Engelstalige, CD zingt René Diekman nieuwe gospels in southern gospel stijl. Geproduceerd door Wim Pols en met drie Nederlandstalige bonustracks!

  Image and video hosting by TinyPic

  TOEN KWAM DE MORGEN/ANNEMIEKE COELEWIJN☻ 24 januari☻ ‘Steeds Meer’ is de opvolger van één van Ralph’s best verkopende CD’s, de Nederlandstalige CD ‘Dichterbij’. Opnieuw is het Ralph gelukt om vanuit christelijk perspectief liedjes te schrijven, waarbij hij er ‘steeds meer’ in slaagt om ‘dichterbij’ zichzelf en de ander te komen.Ralph treedt op in het voorprogramma van het Oslo Gospel Choir (25 oktober) en geeft daarnaast zelf ruim 30 concerten inclusief deelname aan de Merry Christmas Jesus Tour.

  Image and video hosting by TinyPic

  GOD VAN LEVEN MUZIEK☻ 24 januari☻ Ook bij de CD zijn de zestien nieuwe liederen bedoeld om van te genieten maar ook om als muzikant te gebruiken. Bij dit album is het voor iedereen mogelijk om gratis eenvoudige bladmuziek te downloaden met de unieke code in het CD-boekje. Voor de gevorderde muzikant verschijnt ook dit muziekboek onder dezelfde titel.Bron:Gospel.nl


  ISRAELNIEUWS

  Image and video hosting by TinyPic

  ZE WAREN NET OP TIJD MET DE VOEDSELPAKKETTEN☻ 19 februari☻ We hebben tot eind december vorig jaar de laatste voedselpakketten uitgedeeld van een grote levering. Twee volgeladen busjes met 300 voedselpakketten voor het oosten en een busje voor een stadje in het centrum van het land. Joodse ouderen en jonge gezinnen, gevlucht voor het oorlogsgeweld in het oosten, kwamen bij de synagoge hun voedselpakket ophalen. We maakten een praatje en spraken de mensen toe om in deze uiterst moeilijke onzekere tijden te blijven vertrouwen op de Almachtige. Al lang voor de afgesproken tijd waren de ouderen aan het wachten op hun voedselpakket. Je ziet dan bedrukte gezichten, alsof de mensen zich afvragen of er wel genoeg zal zijn voor iedereen, maar achteraf alleen maar blije gezichten.Wilt u de Joodse ouderen in Oekraïne helpen? Eén voedselpakket kost 10 euro.Bron:israel-today

  Image and video hosting by TinyPic

  PEIL MEER VAN GALILEA BLIJFT STIJGEN 19 februari☻ Heb ik u al verteld van het prachtige zonnige weer dat we momenteel hier in Israël hebben? Natuurlijk heb ik dat verteld, maar na al die regendagen is het gewoon mooi om van de warme zonnestralen te genieten en iets minder 'gek' naar buiten te kunnen gaan. Hoezeer we de regen ook wensen en hopen dat hij weer gauw terugkomt, zijn we desondanks blij met deze zonnige dagen. ’s Nachts is het overigens flink koud. Zelfs in Modi’in stond de temperatuur vanochtend vroeg toen ik in de bus stapte, op 7 graden. Dat noemen we bij ons 'koud'. De koele temperaturen hebben nog een niet zo aardig neveneffect. Het warme water in de boiler die op het dak staat, koelt veel sneller af dan anders. En doordat onze timer niet meer werkt, kan ik er niet op vertrouwen dat ik ’s ochtends kort voor 6 uur nog warm water over heb. Daarom schakel ik de boiler altijd in na mijn eerste wakker-worden, wat meestal een half uur voor het afgaan van mijn wekker is. Gisteren werd ik, dom genoeg, door mijn wekker gewekt, wat me een echt koude ochtenddouche opleverde. Ik moet echt werk maken van een nieuwe tijdschakelklok („timer is toch een iets makkelijker woord).Bron:israel-today


  justitie

  GOEDEVRIJDAG GELDT NIET VOOR KATHOLIEKEN☻ 8 februari☻ Dat in Oostenrijk Goede Vrijdag voor de katholieken niet een betaalde feestdag is, vindt het Hof van Justitie een vorm van discriminatie.In Oostenrijk is Goede Vrijdag alleen een betaalde feestdag voor leden van de oudkatholieke Kerk, de evangelisch-methodistische Kerk en nog twee andere evangelische kerkgemeenschappen. Als leden van deze kerken die dag werken, hebben ze recht op een feestdagbonus. Een werknemer die op Goede Vrijdag had gewerkt, maar daarvoor de door hem gevraagde toeslag niet had gekregen, vond dat discriminerend en zocht het hogerop. Het hof oordeelt dat ook katholieken en niet-christenen in Oostenrijk op Goede Vrijdag vrij horen te zijn.Bron:cip

  Image and video hosting by TinyPic

  OPNIEUW GROEI LEDENAANTAL CHRISTENUNIE☻ 24 januari☻ De ChristenUnie telt per 1 januari 2019 25.170 leden. Daarmee is de partij al voor het derde jaar op rij in ledenaantal gegroeid. Partijvoorzitter Piet Adema: “We zijn blij en dankbaar met de groei die we als partij door mogen maken. Geweldig dat we ook in het afgelopen jaar, het eerste volledige jaar in deze coalitie, de ledengroei hebben kunnen doorzetten. Mensen herkennen zich in ons christelijk-sociale geluid en zien wat we daarmee voor ons land kunnen doen. Door de steun van leden kunnen we onze boodschap sterker en sterker laten horen."Niet alleen het ledenaantal groeit. Ook de invloed van de partij wordt groter. De ChristenUnie doet ook steeds vaker mee in colleges in gemeenten. Piet Adema: “De ChristenUnie groeit op alle niveaus. We hebben steeds meer ChristenUnie-vertegenwoordigers door het hele land. Daar ben ik dankbaar voor. We zien steeds meer hoe de ChristenUnie in de landelijke politiek, de gemeenten en de provincie het verschil kan maken.”

  Image and video hosting by TinyPic

  SLIMME APP TOO GOOD TO GO STOPT VOEDSELVERSPILLING☻ 24 januari☻ Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Bij Too Good To Go willen ze een einde te maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten tegen een lage prijs? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app is ongetwijfeld iets voor jou! Hoe werkt het? 1. Selecteer een winkel bij jou in de buurt en bestel en betaal gemakkelijk via de app. 2. Haal je eten op tijdens de ophaaltijd. 3. Trakteer jezelf op de verrassende inhoud. Geniet van je eten! Bovendien heb je ook nog eens bijgedragen aan een duurzamere samenleving, eet smakelijk! Too Good To Go bij jou in de buurt Kijk in de app of er bij jou in de buurt locaties zijn en ontdek restaurants en winkels die je nog niet kende. Geniet van de magic box met vrienden en familie. Je kunt in de app ook een lijst met favorieten maken, zodat je niets hoeft te missen. Op de kaart in de app kun je gemakkelijk zien welke locaties bij jou in de buurt zijn.Bron:christelijknieuws.nl  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!