De bib van Beveren startte met een opmerkelijke actie. Dertien bekende en enkele minder bekende Beverenaars kregen een boek dat ze moeten lezen en vervolgens achterlaten op een publieke plaats. De vinder doet op zijn beurt hetzelfde, zodat het boek heel Vlaanderen kan rondgaan.

'De bibliotheekweek, die loopt tot 24oktober, staat dit jaar in het teken van 'onverwachte ontmoetingen', vertelt bibliothecaris Mireille Geerinck.
'Daarom kwamen we op het idee om te gaan 'bookcrossen'.
Het concept bestaat al langer in het buitenland, maar is in Vlaanderen nog vrij onbekend. 'Het principe is nochtans eenvoudig. Het komt er op neer dat boeken in het wilde weg ergens worden achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen', aldus Geerinck.
'Het leuke eraan is dat je het traject van de boeken kan volgen.'

Bookcrossers registreren hun boeken met een uniek nummer. Dat wordt samen met een paar instructies op het boek geplakt. Iemand die het boek vindt, kan aan de hand van dat nummer op de website waar het werk vandaan komt en wie het allemaal al gelezen heeft.De bib van Beveren deelde boeken uit aan dertien bekende Beverenaars en enkele trouwe leners. Het gaat onder anderen om burgemeester Marc Van de Vijver, Maarten Van Mieghem van Yevgueni, belleman Roland Verbeke en zingende kapper Gilbert De Nockere.

De reis die de boeken hebben afgelegd, kan je volgen op
www.bookcrossing.com/mybookshelf/bibbeveren/all.