Pabo, vooral bekend van de catalogi met ondeugende dames op de cover, lanceert een charmeoffensief. De winkelketen wil seks en erotiek op een vrouwvriendelijke manier tot bij de massa krijgen en begint daarvoor in Roeselare. Op de Brugsesteenweg opende zaterdag een nieuwe vestiging van de keten, voor het eerst in een nieuwe stijl.

Vrouwvriendelijke beleving

‘We willen af van het imago van erotiek in donkere steegjes en achterafzaaltjes. De looken feel van onze nieuwe winkels is erg stijlvol. Mensen hoeven zich niet te schamen om binnen te stappen. Integendeel. De drempel is zeer laag en vrouwvriendelijke beleving staat centraal’, aldus Linda Blommaert, marketingverantwoordelijke.

Pabo telt negen winkels in België. Eind volgende maand opent ook een vestiging in Dendermonde en volgend jaar een filiaal in Gent. Tegen 2015 wil Pabo twintig winkels in Vlaanderen.

‘We hebben grote plannen voor België. België staat momenteel op een vierde plaats qua omzet in de hele groep, maar we hopen Nederland te kunnen voorbijsteken’, bekent Erwin Cok van de Beate Uhse-groep waartoe Pabo behoort. In Roeselare was sowieso al een nieuwe winkel gepland voor er sprake was van de nieuwe huisstijl van de erotische keten.

Pabo werd bekend met zijn huis-aan-huis-catalogus, maar concentreert zich steeds meer op online verkoop van slaapkamerspeeltjes en winkels zoals die in Roeselare. In vijftien jaar evolueerde het klantenbestand van 90 procent mannen naar 70 procent vrouwen. ‘Omdat de positie van de vrouw danig veranderd is. Vrouwen maken hun eigen keuzes. Daarbij spelen ook innovatie en design een steeds grotere rol’, zegt Blommaert.

Wie lederen outfits, latex-pakjes en vibrators in de etalage verwacht, is er overigens aan voor de moeite. Die zijn er wel, maar daarvoor moet je achteraan de winkel zijn.

‘We kiezen er bewust voor om vooraan de wat bravere spullen te etaleren. Zoals sexy lingerie. We willen mensen niet afschrikken.’ De winkel is opgedeeld in drie zones. Elke zone is telkens een stukje pikanter.

Bij de opening zaterdag was er een signeersessie van seksuologe Kaat Bollen.