BBC Dilsen-Stokkem - Hotel Beau Séjour - Dorpsstraat 59B - 3650 Dilsen-Stokkem - tel +32 89757791
Opm : deze blog kan de breedte van je scherm overschrijden. Zet je beeld dan op bv 75% (statusbalk) of gebruik de horizontale schuifbalk. Je kan ook handig gebruik maken van de sneltoetsen [Ctrl]+[-] om het lettertype te verkleinen (beide toetsen zijn simultaan in te drukken !) of [Ctrl]+[+] om deze te vergroten. Met functietoets F11 maak je van je scherm meer ruimte vrij voor de website en je keert terug naar de vorige toestand door weer op F11 te drukken.
James Bond zorgde ervoor dat zijn stoute tegenstander in een bridge-treffen “de hand van de Graaf van Cumberland” kreeg ...
in de film THE MOONRAKER, krijgt een zekere Hugo Drax, zittend in Oost,de volgende hand : ♠ AHVB – ♥ AHVB – ♦ AH – ♣ HB9
James Bond, zit in Zuid en opent met 7♣. Het gehele biedverloop is : 7♣ - pas – pas – doublet – redoublet - pas - pas - pas ... MAAR agent 007 maakt zijn contract van 7♣xx ! Meer kom je te weten in de bijlage.
EENVOUDIGE SPEELTIPS : hier vind je verschillende speeltips terug van diverse grootmeesters uit het Bridge (aflevering 3/4).
Deze tips zijn vaak een handige leidraad voor beginners tijdens het bieden, (tegen)spelen of uitkomen. Deze aflevering behandelt speeltips bij het tegenspelen. Andere afleveringen behandelen speeltips ivm afspelen, tegenspelen en uitkomen. Let wel, bridge is geen exacte wetenschap, maar op langere termijn zullen deze tips uw bridgeniveau aanzienlijk verbeteren. Open de bijlage hieronder en have fun.
maar dan toch niet voor de absolute beginner want wij hebben hier toch al wat minder courante termen opgenomen zoals A-lijn, biedermeyer, claimen, controle, dwang, ingooien, redbod, relay, safety play, splinter, transfert ...
EENVOUDIGE SPEELTIPS : hier vind je verschillende speeltips terug van diverse grootmeesters uit het Bridge (aflevering 4/4).
Deze tips zijn vaak een handige leidraad voor beginners tijdens het bieden, (tegen)spelen of uitkomen. Deze aflevering behandelt speeltips bij het afspelen. Andere afleveringen behandelen speeltips ivm afspelen, tegenspelen en uitkomen. Let wel, bridge is geen exacte wetenschap, maar op langere termijn zullen deze tips uw bridgeniveau aanzienlijk verbeteren. Open de bijlage hieronder en have fun.
Elke bridgespeler met meer dan een jaar bridge ervaring weet wat snijden is en hoe die techniek gebruikt moet worden. Er zijn echter veel meer technieken. Sommige van hen liggen behoorlijk voor de hand maar worden door velen niet aan de bridgetafel toegepast. Hier in bijlage worden een aantal speeltips, zonder veel uitleg, opgesomd. Veel plezier ermee.
Wanneer en waarom gebruiken wij (verplicht) de STOP-KAART ?
Je moet de stopkaart gebruiken in álle gevallen waarbij je een biedniveau overslaat en geeft de eerstvolgende tegenstander 10” bedenktijd. Open je met een twee bod, zwak of sterk: STOP. Open je op drieniveau preventief: STOP. Doe je een sprongbod: STOP. Antwoord je na de opening van je partner met een sprongbod: STOP. Volg je na een bod van de tegenstanders met een sprongbod: STOP.
Maar nu het “waarom” van deze poespas ? Dat vind je terug in de bijlage !
EENVOUDIGE SPEELTIPS : hier vind je verschillende speeltips terug van diverse grootmeesters uit het Bridge (aflevering 2/4).
Deze tips zijn vaak een handige leidraad voor beginners tijdens het bieden, (tegen)spelen of uitkomen. Deze aflevering behandelt speeltips bij het uitkomen. Andere afleveringen behandelen speeltips ivm afspelen, tegenspelen en uitkomen. Let wel, bridge is geen exacte wetenschap, maar op langere termijn zullen deze tips uw bridgeniveau aanzienlijk verbeteren. Open de bijlage hieronder en have fun.
EENVOUDIGE SPEELTIPS : hier vind je verschillende speeltips terug van diverse grootmeesters uit het Bridge (aflevering 1/4).
Deze tips zijn vaak een handige leidraad voor beginners tijdens het bieden, (tegen)spelen of uitkomen. Deze aflevering behandelt speeltips bij het bieden. Andere afleveringen behandelen speeltips ivm afspelen, tegenspelen en uitkomen. Let wel, bridge is geen exacte wetenschap, maar op langere termijn zullen deze tips uw bridgeniveau aanzienlijk verbeteren. Open de bijlage hieronder en have fun !
Als je weet wat een honneur sec is, een biedingsbox is, een kaart die hoog is betekent, voorspelen en bekennen betekenen dan heb je niets aan de onderstaande bijlagen voor de absolute beginner !
een voorsmaakje : * Open niet preëmptief als je naast je zevenkaart een vierkaart in een hoge kleur hebt * Speel nooit in de dubbele renonce, tenzij je zeker weet dat de leider geen verliezers kan wegwerken * Bij het bieden van kleuren is de lengte belangrijker dan de kwaliteit. * Na een uitkomstdoublet op een controlebieding toont een redoublet de eerste controle in die kleur
het principe van de restricted choice klinkt veel bridgers bekend in de oren, maar wat houdt het eigenlijk precies in ?
We weten allemaal dat met negen kaarten samen, de grootste kans van slagen is om het aas en de heer te slaan; met andere woorden : te spelen op een 2-2 zitsel (‘nine ever, eight never’). Dus je begint met het slaan van een tophonneur en als je de eerste keer alleen maar kleintjes ziet vallen, sla je de tweede keer de andere tophonneur. Maar wat als onder de eerste tophonneur de boer of de vrouw valt ?
Wat bedoelt je partner na een tussenbieding ? ( mening van Berry Westra, Acol )
.
Categorie:beginners ALG
22-08-2018
13 VIJFKAART HOOG AFSPRAKEN (uit het boek 'Vijfkaart Hoog voor iedereen ' van Ed Hoogenkamp)
Het grote voordeel om met een vijfkaart in de hoge kleuren te openen is dat de best 'betaalde' kleuren, door met een vijfkaart te openen, al met een driekaart steun een prima fit vormen voor een interessant contract. Het is dan ook zaak om als er een driekaart steun voor een hoge kleur aanwezig is in combinatie met weinig punten (6-9), de geboden kleur direct te steunen. Doel van het bieden is dus zo snel mogelijk een fit met partner te vinden en dan wel liefst in een hoge kleur, omdat die de meeste punten oplevert. In de standaardopeningen met een vierkaart wordt er alleen gesteund met een vierkaart.
De bridgecursus is afgerond en u gaat naar een bridgeclub. De wedstrijdleider komt naar je toe en brengt je naar je tafel. Waarschijnlijk voelt het alsof u daar voor de leeuwen wordt gegooid. Als dat zo is, dan zult u zich herkennen in dit verhaal. Een verhaal dat is gebaseerd op mijn eigen ervaringen, maar ook op gesprekken met veel beginnende bridgers.
Alan Truscott : als je troefvrouw naar twee kanten kunt snijden en je hebt geen enkele aanwijzing, neem dan aan dat deze in de uitkomende hand zit. Eddy Kantar : U hebt 2 werkkleuren, waar in de vrouw ontbreekt. Doe dan het volgende : sla eerst aas en heer in de langste kleur, valt de vrouw niet, snijd dan in de korte kleur.
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
de 5 laatste berichten : → Deze staan hier onder de titel inhoud blog → Door op 1 artikel te klik- ken, plaats je het bericht bovenaan je scherm en kan je het nader bekijken.