Mijn_wandelavonturen
wandelnieuws


Dorien naamanimaties
Over mijzelf
Ik ben Vandevoorde Dorine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Doortje.
Ik ben een vrouw en woon in Lauwe (België) en mijn beroep is weefselcontroleuse.
Ik ben geboren op 20/10/1963 en ben nu dus 55 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport in het algemeen.

Inhoud blog
 • Wandeling te Tielt 23-06-2019
 • Wandeling te Ploegsteert 15-06-2019
 • 4 Daagse Hemelvaarttocht 02-06-20194
 • 4 Daagse Hemelvaarttochten 01-06-2019
 • 4 Daagse Hemelvaarttochten 31-05-2019
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  computer counters 003
  Foto
  Niene mijn kleinkind
  Foto
  Obe mijn kleinkind
  Foto
  Imme mijn kleinkind
  Foto
  Neeka mijn kleinkind
  Mijn favorieten 1
 • Willy & Brigitta
 • Wandelsport Vlaanderen
 • Patty & Freddy
 • 7mijl stappers
 • Jeroen & kristel
 • Didier Reynart
 • Freddy Lesage
 • Lionel
 • Dshoot • 14-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling te Zedelgem 14-10-2018
  Zilleghemtocht:

  Na onze kiesplicht te hebben vervuld, gingen we stappen in Zedelgem, waar de plaatselijke wandelclub 4 op een rij er hun promotocht hielden. Er was al aardig wat volk op de been toen we aankwamen. We dronken eerst nog een koffie alvorens we aan de wandeling begonnen.
  Zedelgem is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente ligt tussen Brugge en Torhout en telt ruim 22.000 inwoners. Zedelgem (in de volksmond Zilleghem) bestaat uit de deelgemeenten Aartrijke, Loppem, Veldegem en Zedelgem zelf.
  Zedelgem kreeg naam met de vestiging van de werkhuizen Claeys met de Flandria-fietsen en maaidorsers (Case New Holland).  De school Spes Nostra was onze startplaats.

  De Sint-Eligiuskerk, een relatief jonge kerk gebouwd in 1959-1960.  Dit gebouw diende voor vandaag als rustpost. Hier maakten de grootste afstanden een mooie lus door het Vloethemveld.

  Ons parcours die we volgden.

   Het Vloethemveld is een uniek bos- en natuurgebied van ongeveer 330 hectare. Het gebied is heel gevarieerd, met bos, heide, schrale graslanden en voedselarm water. Het voormalige munitiedepot is niet vrij toegankelijk, maar het omliggende bos is het ideale decor voor zowel een zondagse uitstap als een ontdekkingstocht in de natuur. Voor de kinderen is er een leuke speelzone. Een totempaal, leuke toegangspoorten met dieren in prachtig houtsnijwerk, stapblokken, houten speelpaddenstoelen, een kamp en een tunnel, een zandberg met picknickbanken … prikkelen de fantasie en zorgen voor ontspanning en avontuur in de natuur!

  Met dit prachtig weer was het heel aangenaam wandelen in dit domein.


  Eénmaal terug aan de rust dronken we wat en gingen dan verder via het Vloethemveldpad richting St Elooi(de andere kant van Zedelgem)  We volgden een tijdje Het domein Merkemveld dankt zijn naam aan de familie van Outryve de Merckem, die het gebied op het einde van de 18e eeuw liet bebossen. Midden in het bos werd het Kasteel Baesveld gebouwd. Het kasteelpark van ruim 50 ha groot werd na de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk ingericht voor verblijfsrecreatie en sinds 1948 is er ook een scouts- en gidsencentrum gevestigd, later ook nog een speelbos. De gemeente bezit 20 ha van het domein en stelt dit open voor bezoekers. Langs de oostzijde bevindt zich Doeveren, dit domein bestaat uit 60 ha bos, heide, dreven en grasland. Het maakt deel uit van de groene gordel rond Brugge. Leuk voor de bezoekers is dat het gebied wordt begraasd door de sympathieke Gallowayrunderen, deze worden ingezet als begrazers op de hooilanden en verblijven er de hele winter.  Na enige tijd kwamen we dan aan in het Merkemveld waar de laatste rustpost gelegen was. Ook hier deden we een mooie lus.

  Merkemveld Het domein Merkemveld dankt zijn naam aan de familie van Outryve de Merckem, die het gebied op het einde van de 18e eeuw liet bebossen. Midden in het bos werd het Kasteel Baesveld gebouwd. Het kasteelpark van ruim 50 ha groot werd na de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk ingericht voor verblijfsrecreatie en sinds 1948 is er ook een scouts- en gidsencentrum gevestigd, later ook nog een speelbos. De gemeente bezit 20 ha van het domein en stelt dit open voor bezoekers. Langs de oostzijde bevindt zich Doeveren, dit domein bestaat uit 60 ha bos, heide, dreven en grasland. Het maakt deel uit van de groene gordel rond Brugge. Leuk voor de bezoekers is dat het gebied wordt begraasd door de sympathieke Gallowayrunderen, deze worden ingezet als begrazers op de hooilanden en verblijven er de hele winter.

  Na de mooie lus in het Merkemveld stapten we verder naar het eindpunt via enkele autoluwe wegen.

  Het was een mooie tocht, het parcours was bijna 2km langer dan het voorop gestelde. We hebben er terug van genoten.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  14-10-2018, 00:00 geschreven door jipie  
  Reacties (0)
  13-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling te Welkenraedt 13-10-2018
  42° Marche d'Automne:

  Vandaag gingen we wandelen ergens te velde in de provincie Luik, zo'n 250km van ons huis , namelijk in Welkenraedt.
  Welkenraedt (Nederlands: Welkenraat; Duits: Welkenrath; Waals: Welkenrote; Ripuarisch: Wälekete) is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Luik. De gemeente telt ruim 9000 inwoners. Met de twee buurgemeenten Baelen en Blieberg en het oosten van Voeren vormt ze de zogenaamde Platdietse streek. De plaats behoorde tot het oorspronkelijk gebied van het hertogdom Limburg. In de gemeente wordt Platdiets, een Limburgs dialect, gesproken, maar bij de vastlegging van de taalgrens (in 1963) kwam de gemeente toch aan de Franse kant van de taalgrens terecht. Toch was de mogelijkheid voor het instellen van Nederlandse of Duitse taalfaciliteiten opengelaten (artikel 16 van de Wet op het gebruik van de talen in bestuurszaken). Volgens artikel 3 van de Wet op het gebruik van de talen in het onderwijs (18 juli 1963) is er in Welkenraedt de mogelijkheid het onderwijs in een andere dan de Franse taal te organiseren. Tot de opheffing van het hertogdom Limburg hoorde Welkenraedt tot de Limburgse hoogbank Baelen. Net als de rest van het hertogdom werd Welkenraedt bij de annexatie van de Zuidelijke Nederlanden door de Franse Republiek in 1795 opgenomen in het toen gevormde Ourthedepartement. Na de val van Napoleon werd bij een grensverdrag van 26 juni 1816 tussen de Nederlanden en Pruisen de sectie Herbestal (215 inwoners) afgestaan aan Pruisen. Welkenraedt werd zo een grensdorp. In 1830 werd Welkenraedt na de Belgische onafhankelijkheid een Belgische grensgemeente. In 1843 werd de spoorlijn Luik - Aken ingehuldigd en het station van Welkenraedt werd geopend als grensstation, voor de Pruisische grens. Het station helpt mee aan de industriële en demografische ontwikkeling van de gemeente. Na de Eerste Wereldoorlog en het Verdrag van Versailles kwam het voormalig Pruisische gebied ten oosten van Welkenraedt bij België, waardoor Welkenraedt niet langer een grensgemeente was.

  De start was vanuit het sportcomplex, wij kozen voor de 30km. het beloofde een pittige parcours te zijn. We kregen rustposten in Henri-Chapelle, Limbourg en Baelen. het was een heel gevarieerd parcours, met pittige klimmetjes en serieuze afdalingen.  Het sportcomplex waar de start van deze wandeling begon.  doortocht in  het kleine park  We kregen enkele mooie vergezichten.  Zonet onze eerste rustpost in Henri Chapelle verlaten en volgden een tijdje de spoorlijn.

  De uitstippeling van het parcours was heel goed.  heel aangenaam om in deze streek te wandelen en hadden geluk met het prachtig weer.


  In de verte ziet men een watertoren, waar onze volgende rust was.

  Hier zijn we opweg naar Limbourg.

  Aangekomen in één van de mooiste Waalse dorpjes.

  Hier hadden we rust op deze plaats. Kuier door de steegjes van Limbourg en laat je verleiden door de charmante huizen. Limbourg was ooit de hoofdstad van het oude Hertogdom Limbourg en biedt schitterende vergezichten over de omgeving en meerbepaald over het Hertogenwald. Het dorp Limbourg in de provincie Luik onderscheidt zich door zijn natuurkader en erfgoed dat deel uitmaakt van het uitzonderlijk immaterieel erfgoed van Wallonië. Dit dorp was ooit de hoofdstad van het oude Hertogdom Limbourg en voormalige versterkte plaats langs de Vesdre, tussen het Land van Herve en het Ardense massief. Het mooie dorpje Limbourg heeft zijn bouwkundig erfgoed kunnen bewaren tot grote tevredenheid van zijn inwoners en bezoekers. Het bouwkundig geheel van het dorp werd opgenomen op de lijst van uitzonderlijke onroerend erfgoed van Wallonië. Bovendien vind je er tal van geklasseerde monumenten.Geniet van een ontspannende wandeling naar de Place Saint-Georges met zijn kinderkopjes. Kuier door de steegjes en laat je verleiden door de charmante huizen. Een reis door de tijd. Liefhebbers van geschiedenis en de middeleeuwen komen in Limbourg aan hun trekken met de Saint-Georgeskerk, de kastelen, de fontein en de stenen tafel. Geniet ook van schitterende uitzichten over de omgeving en meerbepaald over het Hertogenwald.

  De kerk van Limbourg. De kerk is gebouwd in gotische stijl en gewijd aan Saint- Georges. De toren stamt uit 1301, de rest van het gebouw is 15e eeuws. De kerk is opgetrokken uit Carbonische kolenkalksteen. Het tabernakel stamt uit 1544 en verder bezit de kerk ook een Maria-beeld uit messing dat uit de 15e eeuw stamt. Naast de kerk staat een oude waterpomp. Bijzonder is ook een 300-jarige lindeboom. Het kerkhof ligt een stukje beneden de kerk. Het is een prachtig oud kerkhof met veel oude graven en rotsen vol met Klimop. Het stadje in zijn geheel is door het Waalse Gewest erkend als patrimoine majeur. In het kleine museum aan het plein, gevestigd in het voormalige stadhuis (Arvo), is een maquette van Limbourg in 1632 te zien.

  Hier begonnen we aan een steileafdaling, via smalle paden en het was goed uitkijken voor de brokstukken en sommige wortels.  mooi zicht


  Terug aangekomen in Welkenraedt, nu nog enkele luwe wegen tot aan de startzaal. Een hele mooie wandeling, het was wel pittig en we zijn heel tevreden. Nadien begonnen we aan de terugtocht naar ons huisje,een ritje van 2,5u.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  13-10-2018, 00:00 geschreven door jipie  
  Reacties (1)
  10-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling te Staden 10-10-2018
  Herfsttocht

  Op een mooie midweekse dag gingen we wandelen in Staden.
  Staden is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt iets meer dan 11.000 inwoners. In het plaatselijke dialect (West-Vlaams) wordt de 'd' niet uitgesproken en wordt het dus Staen. De gemeente bestaat naast Staden-centrum nog uit de deelgemeenten Oostnieuwkerke en Westrozebeke, beide ten zuiden van Staden zelf. Staden zelf is goed voor ongeveer de helft van de totale bevolking van de gemeente. Op de grens van Staden, Westrozebeke en het naburige Poelkapelle ligt het gehucht en parochie Vijfwegen. Op de grens tussen Oostnieuwkerke en Hooglede ligt het gehucht Sleihage, dat ook tegen en op de grens met Staden ligt. Verder liggen in de gemeente nog een aantal kleinere gehuchtjes verspreid, zoals Stadenberg.

  De start was vanuit de loods Vandemoortel. De wandelaars konden uit een 4tal afstanden kiezen. Wij kozen voor de langste afstand 18km. Het was een rustige landelijke wandeling rondom Staden, met een centrale rustpost in het oud gebouw van het station van Staden.  Een aangename rustige middenweekse wandeltocht.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  10-10-2018, 21:41 geschreven door jipie  
  Reacties (0)
  Goeie dag vanwege jp

  Over mijzelf
  Ik ben Vanden Broucke Jean Pierre, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jipie.
  Ik ben een man en woon in Lauwe (België) en mijn beroep is bruggepensioneerd.
  Ik ben geboren op 21/12/1954 en ben nu dus 64 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Wandelen, fotografie en genieten van de natuur.

  Archief per week
 • 17/06-23/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 27/05-02/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 29/04-05/05 2019
 • 15/04-21/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 01/04-07/04 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 18/03-24/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 11/02-17/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!